AaB årbog 2016 web

Page 1

AaB Årbog

AaB Årbog 2016

2016

1AaB Ã…rbog

2016


Udgiver: AaB Af 1885 Redaktion: Per Bach Henrik Sørensen 4

Fotografer: Per Bach Henrik Sørensen aabsport.dk Kasper Rønnau Jacob Blåbjerg med flere

Tryk: Brønderslev Bogtrykkeri Oplag: 1.500 stk.

AaB Årbog 2016


Indholdsfortegnelse Claus Fallingborgs forord

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

Mindeord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 Stephan Schors Allan Garde

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14

Superligaen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 OL ifølge Blåbjerg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 Seniorafdelingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26 Ungdomsafdelingen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

Kvinde / Pigeafdelingen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . 88

Amerikansk Fodbold . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 106 Floorball

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

117

Tennis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 125 Formænd og æresmedlemmer . . . . . . . . . . 126 Børge Bach Huset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 128 Landsholdsspillere i 2016 . . . . . . . . . . . . . . . . 132 Årets leder . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 134 AaB gør en forskel

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

136

Dameklubben . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 140 AaB’s Venner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 142 Bestyrelse og personale

. . . . . . . . . . . . . . . . .

144


Af Claus Fallingborg

Fokus på udvikling uden man glemmer vores fælles historie Som der blev skrevet i beretningen i år 2015, så skulle der ske en del udskiftninger uden for banen. Disse ændringer er så sket henover året, og der er også kommet flere ændringer til i løbet af året. Det er netop i denne periode, hvor er det rart, at man via vore årbøger kan se den rejse vores klub har været igennem. Hvis man går bare få år tilbage, så har jeg overtaget formandsposten i en utrolig rolig periode.

6

Ja, man får jo helt sved på panden over den læsning. Vi har i klubben været hele vejen igennem fra de største trusler til de største sejre. Med det fundament vi har nu skal vi også spille en aktiv rolle i fremtiden i hele klubbens udvikling. Når jeg ser tilbage på år 2016, så har det været utroligt spændende. I april fik vi sagt tak til Jesper Møller for et rigtig imponerende arbejde, ligesom vi øn-

AaB Årbog 2016


skede Jespers held og lykke med arbejdet til gavn for hele Danmarks fodbold kultur i DBU. Jesper er nu frontfiguren i en del af noget større. Mod sædvane så valgte bestyrelsen tidligt at gøre Jesper Møller til Æresmedlem af klubben. Når man ser tilbage bare på de seneste år af hans formandsperiode på i alt 16 år, så er der ikke nogen tvivl om, Jesper er manden, som har reddet vores klub igennem mange udfordringer. Derfor valgte vi at give Jesper Møller den højeste ære, som klubben tildeler frivillige og ulønnede ledere i klubben.

Det er netop det, som er vigtigt for os. Det bekræfter, vi har gang i noget, som er rigtigt. Så må man også acceptere, at alle ikke elsker os. Der er det vigtigt, at man møder kritikken med respekt og lydhørhed. Det er også vigtigt at pointere, at når man er en del af noget større, er det ikke alle, der kan få deres ønsker opfyldt 100%. Generelt så er jeg utrolig stolt af vores indsats på alle planer, og jeg modtager mest ros for den indsats vore trænere og ledere laver dagligt. At vores arbejde bliver noteret i hele Danmark - for det gør det.

Hele bestyrelsen vil hermed gerne sige Jesper Møller tusind tak for hans indsats i AaB af 1885.

Så meget, at vores kontor på Fyrkildevej og vores indsats i Aalborg Øst er blevet forlænget.

Da jeg tiltrådte posten som formand, kom en anden tidligere formand, Anders Kristensen, frem og sagde ti llykke med valget.

Dette har bestemt ikke været en selvfølge, men i kraft af det arbejde, som især Mette og Lynge laver for klubben hver dag. De to mennesker, skylder klubben en kæmpe tak for deres indsats.

Jeg spurgte ind til, hvad jeg skulle forbedre mig på. Svaret lød: ”Det er først, når man har kasketten, at man ved, hvad jobbet indeholder.” Den sætning har jeg siden tit tænkt på. For jeg kan bekræfte, at AaB af 1885 på alle niveauer yder en indsats, som bliver bemærket. Det kan være sejre/nederlag til AaB på U12 eller U10 hold, en spiller på et U17 2 hold, eller via vores indsats i nærområdet på det sociale område. På alle disse områder bliver vi bedømt, om vi gør det godt eller skidt. Og alle har en holdning til klubben.

AaB Årbog 2016

Deres arbejde har givet genlyd i hele Danmark, og blevet fremhævet på Kommunernes Landsforenings Landsmøde. En dag havde vi besøg af DIF’s bestyrelse, som via Get2Sport havde hørt om vores arbejde. Dagen gik med gennemgang af klubben og det arbejde vi laver i foreningssamarbejdet. Mohammed Agha, som ligeledes er en stor del af dette projekt, kunne fortælle sin historie, samt give en indsigt i, hvad foreningslivet i Danmark har givet ham. Det er netop dette arbejde, som giver AaB langt mere værdi til det danske samfund, end

7


at vi leverer to superligaspiller til A/S, for når der kommer to spillere op, er vi stolte.

Det er netop klubbens traditioner, som gør, vi er, hvor vi er i dag.

De resterende 38 drenge får så ikke deres drøm opfyldt, men AaB af 1885 har uddannet 38 drenge, som forhåbentlig bliver i klubben og får fornøjelse af fodbold på anden måde og får samtidig deres uddannelse gjort færdig og komme ud på arbejdsmarkedet. Det er netop det fodbold kan. Det kan give børn og unge sociale kompetencer, og at man møder til tiden. Man ved, hvor vigtigt det er, man giver sig 100% til kampene. For gør vi ikke det, så taber man.

De dyder og den historie, vi har i klubben, er vigtige at bevare. Fordi når det går bedst, skal man hele tiden have fokus på, at det har set anderledes ud, og der har været kriser og nederlag, og hvis vi ikke giver os 100% hver eneste gang, så taber vi både på og uden for banen.

Det er de dyder, som gør, at Jobcenteret faktisk har fire kurser for jobsøgende unge mennesker her på vores anlæg i år 2017. Netop via sporten giver vi unge mennesker rammer og sunde værdier, som man kan bruge i det videre liv. Disse kurser har været en kæmpe succes i 2016, og vi er vildt glade for at de fortsætter til næste år. Da jeg blev valgt som formand, lovede jeg faktisk vores spillere på Old Boys holdet, at jeg vil hive skiltet: ”Tab og vind med samme sind” ned. Dette må jeg desværre melde, jeg ikke kan holde. Skiltet er tradition, og traditioner er netop det, som er livsvigtig for klubben. Jeg har selv som ungdomsspiller oplevet et nederlag til Randers 2-1, hvor de scorer i overtiden på et utrolig heldigt mål og det første, man møder, er det skilt. Så er det svært at tænke på tab og vind med samme sind. Men det er ikke skiltets skyld, vi tabte. Det nederlag skyldtes, holdet ikke gav sig 100%, og at jeg ikke scorede på en friløber :-).

8

Traditioner vil også blive markeret til vores standerhejsning 2017. Vi har hyldet, at det var 50 år siden vi blev pokalvindere i 1966 og Ynglinge danmarksmester 1966 uden for banen i året som er gået. En af de ting, som vi vægtede meget højt, var, at vi fik lavet de investeringer, som vi har snakket om i mange år. AaB af 1885 har investeret massivt i forbedringer af vores fælles anlæg. Det, som har fået mest omtale i medierne, er, at AaB af 1885 har investeret et massivt beløb i Børge Bach huset, som skal give vort Superligahold de forhold, som er nødvendige for dem i fremtiden. AaB af 1885 har samme år investeret massivt i to nye kunstgræsbaner, som skulle være de sidste nye, man kan anskaffe sig. De har været længe ventede, men nu har vi dem endelig. Selvom de ikke har fået mange overskrifter i Nordjyske, så er det nok den vigtigste investering, vi har lavet for hele klubben. Der er mange flere opgaver, som vi ser på, for ja, vores fælles hus har behov for et løft. Men vi vil ikke lave investeringer, før vi har den nødvendige økonomi på plads. Så ordet tålmodighed skal lyde herfra, men vi har fokus på opgaverne.

AaB Årbog 2016


På det sportslige plan kan jeg med stolthed sige, at AaB af 1885 har gjort det ok i år 2016. En del af vores hold har vundet deres rækker og vores U19 vandt sidste år bronze. Vores dameafdeling har oplevet succes også og ligger flot i næste højeste niveau på seniorplan og på højeste plan på ungdomssiden.

Til alle de frivillige leder, vi har i klubben, tak for den fantastiske indsats, I har ydet i det forgangne år. Jeg glæder mig allerede til en ny og spændende sæson, som starter med vores standerhejsning, som traditionen tro ligger den 3. søndag i januar. Altså den 15. januar 2017 kl. 10.00.

Amerikansk Fodbold og Floorball har også haft et flot år 2016, hvor idrætsgrenene spiller med på højeste niveau. Jeg håber, at I får læst de andre resultater i bogen.

AaB Årbog 2016

God jul og godt nytår til jer og jeres familier

9


Af Anders Kristensen

Børge Bach Den 8 juni 2016 modtog vi meddelelse om Børge Baks pludselige og alt for tidlige død. For Lisbeth, hendes børn og børnebørn var det en knusende sorg, der herved opstod. Men også for alle der kendte ham, og det var mange, samt for alle AaB’er, var det en sorgens dag. Børge var, som alle husker ham, en fantastisk spiller, og han lagde støvlerne på hylden efter at have spillet 348 kampe for AaB. Herefter blev Børge holdleder for divisionsholdet og sammen med Peter Rudbæk førte de 2 AaB tilbage til toppen af dansk fodbold i 1986. Der har AaB været siden.

Sideløbende med arbejdet i AaB var Børge afdelingschef i Himmerlands Elektricitetsforsyning. Her stoppede han i 1992 og blev direktør i AaB A/S. Det var et spring fra det sikre til det uvisse, idet klubbens økonomi på dette tidspunkt skrantede gevaldigt, det hele endte med en betalingsstandsning i sommeren 1993. Nu kom Børges fantastiske gåpåmod og charme igen i højsædet, i tiden frem til kort før jul samme år var klubben igen på fode. Det er klart, der var mange, der hjalp til, ikke mindst økonomisk, men det var Børge, der gik forrest. Herefter blev der stiftet et nyt A/S, det er det samme som nu i 2016. I 2001 var Børge primus motor i opførelsen af det Stadion, vi kender i dag. Efter stoppet i AaB kastede Børge sig over Royal League, hvor han blev direktør. Organisationen kom aldrig helt op i de store højder, men det var der mange årsager til. Børge troede på sagen og arbejdede til stadighed på en eller anden model. Ved sin død var Børge formand for AaB’s Venner. Vi vil alle mindes Børge som en stor AaB’er og en fantastisk kammerat. Gud ske lov blev hans navn gjort udødelig tirsdag den 3. november 2016, da den nye bygning på AaB blev døbt Børge Bak Huset. Æret være Børges minde

10

AaB Årbog 2016Af Stephan Schors

Udvikling og fokus på kerneforretningen Overskud for andet år i træk i 2015 og vi investerer fortsat i udviklingen af kerneforretningen – fodboldspillet og oplevelsen på stadion. Jeg beskrev for et år siden i årbogen for 2015 omkring vores strategiplan fit for fight og de tiltag vi iværksatte for at styrke vores fundament både sportsligt og kommercielt. Via hårdt og dedikeret arbejde i både den administrative og sportslige sektor er vi nået i mål med stort set alle initiativer.

12

Det mest synlige og markante projekt har været superligabygningen, som vi jo i efteråret med stolthed kunne indvie og navngive Børge Bach Huset. Derudover har vi også med AaB af 1885 i spidsen af projektet kunne tage helt nye kunstgræsbaner i brug. Især disse to projektet er vigtige for den fortsatte og langsigtede sportslige udvikling.

AaB Årbog 2016


Også kommercielt er der sket meget, hvor vi har bygget på fundamentet og nu har samlet vores initiativer i tre fokusområder; sponsorer, kampoplevelse og digitalisering. Sponsorerne er meget vigtige samarbejdspartnere og udgør isoleret den største indtægtskilde og det er vigtigt at vi fortsat arbejder struktureret med at skabe yderligere værdi for sponsorerne. Det kan være både i form oplevelser og underholdning, eksponering men især også aktivering – både omkring kampene og digitalt som vi ser stigende efterspørgsel efter. Et eksempel på ny aktivering så vi da vi for første gang afholdte AaBTour 2016 i december, hvor alle sponsorer var samlet i stadionhallen og hvor sponsorerne gav sig 100% ved at cykle penge ind til både AaB og velgørenhed. Det andet fokusområde er kampoplevelse. Jo flere tilskuere og fans der er til kampene jo bedre oplevelse er det for alle - uanset om man er spiller, sponsor eller fan. For at bevare og forhåbentlig udbygge opbakningen når vi spiller hjemmekampe er det vigtigt at hele kampoplevelsen har været god. Vi skal sikre at tilskuere og fans synes de får en god service når de møder os alle sammen på kampdage. Vi skal sikre bedre rammer for at skabe stemning og vi skal forsøge at sikre at indretning og udsmykning af stadion bidrager til både stemning og kampoplevelse. Det sidste men bestemt meget vigtige fokusområde er digitalisering. Med det menes, at vi skal udnytte de digitale muligheder der er, for både at gøre det nemmere at være fan og tilskuer, vi skal kommunikere mere direkte med vores fans og så skal vi udvikle nye digitale produkter til vores sponsorer.

kan scanne billetterne direkte fra mobiltelefonen og at vi i løbet af 2017 kan tilbyde at man kan betale med sit sæsonkort i boderne. Hele Nordjyllands Håndsrækning er fortsat et vigtigt projekt for os og med donationen på 69.093 kr. for efteråret 2016 til Broen Aalborg har vi siden lanceringen i foråret 2015 doneret næste et kvart million kr. til gode formål i Nordjylland. Det var naturligvis med glæde at vi oven på rekordåret 2014 også kunne præsentere et overskud for 2015 på 0,5 mio. I skrivende stund har vi en forventning om et overskud på mellem 5 og 10 mio. kr. i 2016, så også det tegner til at blive et godt år økonomisk. AaB A/S´s mission er at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag og i vores økonomiske styring ligger også at vi gerne vil geninvestere når det lykkes os at få eksempelvis transferindtægter som i år. Investeringerne kan både være kommercielle og sportslige men vil primært være yderligere forbrug af spillerløn. En del af de vi har tjent ekstra i 2016 vil vi således forbruge og invester ekstra de kommende år. Tak for et godt samarbejde til AaB af 1885, vores hovedsponsor SparNord, øvrige samarbejdspartnere & sponsorer, investorer, aktionærer og bestyrelse. Tak for en stor indsats til alle medarbejdere, trænere, spillere, administrative medarbejdere, kontrollører, bodpersonale og ledergruppe. I ønskes alle en rigtig god jul og et godt og lykkebringende nytår

Vi har i 2016 foretaget investeringer for at bygge grundlaget for dette og det er vi i færd med at implementere. Dette betyder blandt mange andre ting, at vi fra forårets kampe

AaB Årbog 2016

13


Af Allan Gaarde

Et år i udviklingens tegn Endnu et år er forløbet, og det har været med både op- og nedture, men også med stor positiv udvikling. I truppen er der sket et generationsskifte, og vores faciliteter har fået et markant løft, som skal sikre, at vi også fremover vil kunne føje nye kapitler til vores stolte historie Efter et stærkt efterår i 2015 med flot fodbold og flere storsejre på hjemmebane overvintrede vi på Alka Superligaens andenplads. Af omverdenen blev vi anset for at være førsteudfordrere til FC København i kampen om at vinde mesterskabet, og samtidig var vi stadig med i DBU Pokalen. Der var derfor god grund til at forsøge at holde fast i vores grundstamme i truppen i forhåbningerne om at føre de positive resultater videre over i det kalenderår, der ventede os i 2016. Set i det lys valgte vi at undgå de store udskiftninger i vinterens transfervindue, selvom det må betegnes som et hektisk transfervindue. Lukas Spalvis havde været brandvarm og vist sin målfarlighed gennem hele efteråret, hvorfor han blev både topscorer og efterårets profil i Alka Superligaen. Det medførte i sagens natur stor interesse fra andre klubber. Vi solgte ham til den portugisiske storklub Sporting Lissabon pr. 1. juli 2016, og han kunne derfor færdiggøre sæsonen hos os. Forårssæsonen herefter blev desværre ikke den optur, som vi havde gjort os forhåbninger om. I DBU Pokalen måtte vi forlade turneringen i semifinalerne efter en ellers flot 2-0-føring i Aarhus mod AGF, hvor kampen endte med en særdeles dramatisk afslutning. I Alka Superligaen lå vi længe godt til i toppen, men lidt skuffende måtte vi slutte sæso-

14

nen på en femteplads, og dermed missede vi lige præcis muligheden for at spille europæisk fodbold i efteråret. Generationsskifte i truppen Sommeren blev efterfølgende brugt på et stort generationsskifte i truppen, hvor vi tog afsked med 12 spillere. Blandt andre solgte vi Alka Superligaens mest assisterende spiller, Nicolaj Thomsen, til franske FC Nantes, som længe havde været på udkig efter ham. Derudover kan det blandt andet nævnes, at Kenneth Emil Petersen, Mathias Thrane og Rasmus Jönsson skiftede til OB, Gilli Rólantsson blev solgt til SK Brann, mens Nicklas Helenius blev udlejet til Silkeborg I.F. Klublegenden Thomas Augustinussen indstillede desuden karrieren inde på banen for i stedet at stå lige uden for kridtstregerne i rollen som assistent for cheftræner Lars Søndergaard. De nævnte klubskifter gjorde plads i truppen til at tilknytte ti nye spillere, hvoraf vores gyldne årgang ’97 alene stod for de seks spillere Magnus Christensen, Joakim Mæhle, Sebastian Grønning, Rasmus Thellufsen, Morten Rokkedal og Bardhec Bytyqi. Alle seks havde vist stort potentiale. Dette er en bekræftelse på, at vi fortsat er tro mod vores strategi om at give egne talenter chancen og at være hele

AaB Årbog 2016


Nordjyllands Hold. Mange af de unge nye spillere har allerede på nuværende tidspunkt bevist sig klar til på sigt at kunne indfri deres potentiale på allerhøjeste plan og tage skridtet videre over i Alka Superligaen. I den forbindelse skal der endnu en gang lyde en stor tak til Jacob Larsen, der gennem de seneste otte år i rollen som talentchef har været med til at løfte vores talentarbejde op på øverste plan i dansk fodbold. Ind er trådt Anders Damgaard, som Jacob selv var med til at pege på som arvtager, og vi er sikre på, at vores talentarbejde også er i sikre hænder fremover med Anders ved roret. Vi styrkede i sommer også truppen med fire nye spillere udefra, nemlig den svenske forsvarsstyrmand Markus Holgersson,

AaB Årbog 2016

midtbanespilleren Casper Sloth med otte A-landskampe i bagagen, samt de to tekniske kantspillere Edison Flores og Marco Meilinger fra henholdsvis Peru og Østrig. Alle har de været med til at lægge fundamentet til det nye AaB-hold, som er en naturlig konsekvens af generationsskiftet. Fællesskab og udviklingen af det nye AaB-hold Temaet i optakten til sæsonen 2016/2017 var fællesskab. Det er et begreb, som er rigtig vigtigt for vores klub og én af vores fire grundlæggende værdier: fællesskab, troværdighed, passion og professionalisme. Det stærke fællesskab er kendetegnende for holdet, og det var blandt andet også derfor, at vi indledningsvist i efteråret skrabede så mange

15


point sammen, og at vi i 8. spillerunde spillede om førstepladsen i Alka Superligaen foran 12.000 tilskuere hjemme på Nordjyske Arena i opgøret mod Brøndby I.F. Desværre tabte vi en god og lige kamp, og dette blev starten på en resultatmæssigt fattig periode, hvor vi tabte alt for mange kampe. Spillemæssigt har vi på samme tid set prøver på, hvad dette mandskab er i stand til, hvilket blandt andet kom til udtryk i en flot præstation mod et godt kørende FC København-mandskab. Som de eneste i efteråret 2016 formåede vi gennem en veludført indsats og stærkt sammenhold at tage point i Parken med 1-1, efter at Christian Bassogog havde bragt os foran i første halvleg. Gennem vedholdenhed og det stærke fællesskab har vi mod slutningen af efteråret løftet os igen med positive resultater, der har været med til at bryde med de resultatmæssige udfordringer og fået kurven til at pege opad igen. En stærk måde at slutte sæsonen af på, hvilket giver forhåbninger om, at dette nye AaB-hold i foråret kan opnå gode resultater baseret på det stærke fællesskab, i takt med at det bliver bundet endnu stærkere og tættere sammen både uden for, men især inde på banen.

16

Børge Bach Huset 2016 blev også året, hvor vi kunne slå dørene op for en ny bygning på træningsanlægget på Hornevej. Børge Bach var én af de største personligheder i AaB nogensinde, og han var drivkraften bag den professionelle udvikling i AaB, som vi nu forsøger at videreføre med de nye faciliteter. Samtidig er vores arv og vores kultur til stadighed et vigtigt fundament, og på den baggrund var det naturligt at ære Børge Bachs minde ved at navngive den nye bygning Børge Bach Huset. Med de nye og opgraderede faciliteter på Hornevej, der desuden tæller nye kunstgræsbaner og øget banepleje på græsbanerne, ser vi frem til at videreudvikle vores Alka Superliga-trup og forhåbentlig skabe nogle resultater, som kan være med til at skrive nye kapitler ind i den fantastiske fortælling om AaB. Slutteligt vil jeg sige tak til alle rundt om både 1885 og AaB A/S for godt samarbejde i løbet af dette år. God jul og godt nytår til alle. Vi ses i et spændende 2017!

AaB Årbog 2016


Spar Nord – hovedsponsor for hele Nordjyllands hold


Superligaen

18

AaB Ã…rbog 2016


AaB Ã…rbog 2016

19


Resultater Forår 2016 ALKA Superliga 1 FC København 2 SønderjyskE 3 FC Midtjylland 4 Brøndby 5 AaB 6 Randers FC 7 OB 8 Viborg 9 FC Nordsjælland 10 AGF 11 Esbjerg 12 Hobro

K V U T Score P 33 21 8 4 62-28 71 33 19 5 9 56-36 62 33 17 8 8 57-33 59 33 16 6 11 43-37 54 33 15 5 13 56-44 50 33 13 8 12 45-43 47 33 14 4 15 50-52 46 33 11 7 15 34-42 40 33 11 5 17 35-51 38 33 8 13 12 47-49 37 33 7 9 17 38-64 30 33 4 6 23 26-70 18

Reserveligaen 1 Randers FC 2 AaB 3 FC Midtjylland 4 Brøndby 5 OB 6 Esbjerg 7 FC Nordsjælland

20

K V U T Score P 6 4 1 1 13-6 13 6 4 0 2 14-10 12 6 3 1 2 16-14 10 6 2 3 1 9-9 9 6 2 0 4 12-18 6 6 1 2 3 7-9 5 6 1 1 4 9-14 4

AaB Årbog 2016


Resultater Efterår 2016 ALKA Superliga 1 F.C. København 2 Brøndby 3 FC Midtjylland 4 Randers FC 5 Lyngby 6 SønderjyskE 7 AaB 8 FC Nordsjælland 9 AC Horsens 10 AGF 11 Silkeborg 12 OB 13 Viborg 14 Esbjerg

K V U T Score P 20 15 5 0 45-8 50 20 11 6 3 41-16 39 20 9 5 6 38-23 32 20 9 5 6 25-21 32 20 9 3 8 19-18 30 20 7 8 5 25-26 29 20 7 5 8 21-27 26 20 6 6 8 30-35 24 20 6 6 8 24-35 24 20 6 5 9 28-31 23 20 5 8 7 25-34 23 20 4 5 11 15-28 17 20 4 4 12 22-35 16 20 3 7 10 21-42 16

Reserveligaen 1 Silkeborg 2 Viborg 3 Randers FC 4 AaB 5 AGF 6 AC Horsens

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 10 7 1 2 23-12 22 10 4 5 1 22-15 17 10 4 3 3 18-14 15 10 4 1 5 20-18 13 10 3 3 4 20-20 12 10 0 3 7 9-33 3

21


Af Jakob Blåbjerg

OL iflg. Blåbjerg

Det var onsdag den 10. august klokken 21.50. Mørket havde for længst trukket sin lange mørke skygge over Arena Fonte Nova i hjertet af Salvador, Brasilien. 22 spillere stod klar i spillertunnellen til at entreer det tætpakkede stadion fyldt til bristepunktet med 55.000 tilskuere. På den ene side stod Maxsø, Vibe, Blåbjerg og Børsting, og på den anden side stod Marquinhos, Gabriel Jesus og Neymar. Begge hold klar til at afgøre deres OL-skæbner – Brasilien avancerede udelukkende ved sejr. Vi efterlader de to hold for en stund. En scene der for altid vil være indprentet på min nethinde, når jeg tænker tilbage på OL 2016. – Men blot én ud af de utallige scener der indgår i teaterstykket ”OL 2016”, som ind i

22

mellem genspilles inde i mit hoved. Et teaterstykke der kan deles op i flere akter, som hver har sine point-of-no-returns, klimakser og udtoninger. Et eksempel på hvordan ”OL 2016” nogle gange kan forløbe, vil I nu videre få et indblik i. Den første akt, der udspillede sig, var tirsdag d. 2. august, hvor Børsting og jeg startede vores rejse mod Brasilien. Vi skulle af sted med morgenflyet mod København, videre til Paris og derfra til Brasilia. Det var ikke andet end få timer siden, at vi spillede 2-2 mod OB i Superligaen, og allerede torsdag d. 4. august skulle vi spille mod Irak. En lang rejse med utallige forventninger og forestillinger om, hvad OL egentlig ville være for noget og ikke mindst

AaB Årbog 2016


meget ømme ben efter gårsdagens kamp. Flyveture er ikke videre spændende, men allerede på flyet fra Paris til Brasilia kunne vi mærke den begejstring, der var omkring OL, fordi andre flypassagerer ville have billeder med os, så snart de så, at vi havde et OL-logo på brystet. Netop den her begejstring vender jeg tilbage til. Efter den 18 timer lange rejse ankom vi til hotellet som de sidste af vores 18-mandstrup. Ret hurtigt efter vi var mødt ind, havde vi et fælles møde, hvor opstillingen til torsdagens kamp blev afsløret, og både Børsting og jeg var i start-11. BUM – så var vi da også ankommet til Brasilien! Uden kendskab til mange i truppen og uden at have trænet med dem før, skulle vi spille sammen om under 48 timer. Surrealistisk og vanvittig fedt. Så var OL-eventyret virkelig startet!

AaB Årbog 2016

Vi springer videre til anden akt, der byder på et bureaukrati og en sikkerhed, som jeg aldrig tror, at jeg kommer til at være midtpunkt for igen. Akkreditering, politi, bodyguards, trafikhelikoptere og sikkerhedsfolk på hesteryg. Sikkerheden var fuldstændig abnorm, da vi boede i Brasilia og Salvador. Når vi skulle transporteres fra A til B, var der otte (ja, 8) motorcykelbetjente, der stoppede al trafik såvel på landevej som motorvej, for at vi kunne køre i et moderat tempo uden forstyrrelser. Der var trafikhelikopter over bussen, og sågar til træning cirkulerede der helikoptere over hovedet på os for at sikre, at alt var i orden omkring stadion. Et sikkerhedsapparat uden lige. Selv på hotellet kunne vi ikke færdes omkring uden vores akkreditering. Selvom vi havde hilst på de samme sikkerhedsvagter, der stod ved restauranten to gange i løbet af en dag, så ville de ikke

23


lukke os ind til aftensmad den tredje gang, hvis ikke vi havde vores akkreditering på os. Det sjoveste eksempel på sikkerhedsmandsopdækningen i Salvador var da vi skulle ud og gå en kort tur ved stranden (hotellet lå lige ud til Atlanterhavet). I det øjeblik underlaget skiftede fra fliser til sandkorn, var der to politimænd på hver deres travende høje muskuløse heste på hver sin side af os. Som dagene gik, vænnede vi os til de blå blink, der var i nærheden af os hele tiden. Det var overvældende at tænke på, at det var VORES hold, de beskyttede. Selvom teaterstykker oftest består af to akter, er der i dette udstykke også et ekstranummer i form af den tredje akt. Den omhandler begejstringen, jeg omtalte, på vores afrejse fra Aalborg til Brasilien. Akten udspiller sig i den

24

korte periode, hvor vi rejste fra Brasilia til Rio for at deltage i åbningsceremonien og boede i den olympiske by. Det var selvfølgelig nemt at mærke glæden og varmen fra tilskuerne til kampene, fans og familie hjemmefra – det var fantastisk. Den ubeskrivelige begejstring, optimisme og stolthed, der var blandt atleterne inde i den olympiske by var dog for mig noget af det største og mest uforglemmelige i mit OL-eventyr. For nogle, inklusiv mig selv, var det nok den eneste gang, at de ville få muligheden for at deltage til verdens største sportsbegivenhed, så hvorfor ikke bare nyde øjeblikket? Åbningsceremonien var selvfølgelig også noget helt særligt. Forløbet, fra vi steg ind i busserne i OL-byen kl. 17, til vi stod inde på Maracanã kl. 21, var meget langsommeligt, fordi vi ikke

AaB Årbog 2016


helt vidste, hvad vi gik og ventede på. Da vi blev mødt af 80.000 tilskuere og et vulgært antal tv-seere inde på Maracanã, havde det været hele den lange ventetid værd! En fest og farvelade uden lige – uforglemmeligt. Vi er nu tilbage ved onsdag d. 10. august igen. Holdene havde nu indtaget Arena Fonte Nova, og den danske nationalhymne havde lige lydt over højtalerne. 10 sekunder efter startede den brasilianske. 30 sekunders intromusik og SLAM; 55.000 fanatiske brasilianere skrålede med på den nationale sangtekst i håb om, at deres helte præsterede optimalt… Kort før midnat var

AaB Årbog 2016

kampen fløjtet af, og kampen endte som bekendt 4-0 til Brasilien. Vi gik videre efter, at Irak og Sydafrika spillede uafgjort, så minutterne efter slutfløjtet var meget mærkelige. Vi var lige blevet rundbarberet og havde tabt 4-0, men vi var alligevel gået videre ved OL! Vores videre færd stoppede allerede ved den efterfølgende kamp mod Nigeria. Så vi måtte sætte os ombord på flyet hjemad mandag d. 15. august med en masse nye oplevelser og erfaringer med i bagagen. Forhængene er trukket for, og forestillingen ”OL 2016” er slut. Sidste gang var det ”Præsidentpaladset”, ”Bymidten i Salvador” og ”Dopingtesten”, der udgjorde forestillingen. Gad vide hvilke akter der udspiller sig næste gang i mit hoved?

25


Af Henrik Lynnerup

Seniorafdelingen Året 2016 blev på mange måder forandringernes år. Vores mangeårige seniorformand, Claus Fallingborg, blev efter Jesper Møllers afgang forfremmet til hovedformand. Det betød at undertegnede blev konstitueret formand for seniorafdelingen. Udenfor banen skiftede vi tøjsponsor fra Adidas til Hummel, det blev en længere proces og først dagen før sæsonstart var DS fuldt ekviperet i det nye dress. Danmarksserien: Trænerstaben havde trænet holdet hårdt op til forårssæsonen. Det gjaldt om at få spillerne i god form således vi kunne komme godt igennem strabadserne. DBU havde valgt at indføre en ny turneringsstruktur og vi vidste reelt ikke hvor mange nedrykkere der skulle findes og dermed var målsætningen klar – så mange point som overhovedet muligt, så kunne det da ikke gå helt galt. Selvom holdet henover forårssæsonen ikke var helt så stabilt som ønsket så opnåede holdet sin pointmæssige målsætning og endte på en fjerdeplads. Havde holdet vundet sidste kamp i Skanderborg var det i stedet blevet til en andenplads. Desværre endte Aalborg Freja og Nørresundby FB med at rykke ned, mens VB til gengæld rykkede op i 2 division – lidt ærgerligt at miste de spændende lokalopgør. Efter en lidt hektisk opstart efter sommerferien startede den nye sæson. Truppen var blevet lidt smallere end ønsket og vi var lidt spændte på hvordan det ville gå. Holdet formåede den ene runde at spille fremragende for så runden efter at falde i niveau, det var tydeligt at se gennemsnitsalderen på holdet

26

var faldet væsentligt. Men de unge lærer hele tiden og udvikler sig konstant, ingen tvivl om der er utrolig meget talent i holdet og det bliver meget spændende at følge udviklingen. Inden vinterpausen ligger holdet i midten med 7 point til 2. pladsen og tilsvarende antal point til nedrykningsstregen. Serie 1: Også serie 1 havde udfordringer. Kort før sæsonstart meddelte træner Carsten Reberholt at han ikke kunne finde den fornødne tid til at fortsætte. I første omgang overtog assistenttræner Mohamed Agha holdet og kort tid efter lykkedes det os at overtale Jens Peter Hansen til at hjælpe i forårssæsonen. Efter en start med nederlag på nederlag vendte skuden stille og roligt. Også i denne række var der stor usikkerhed omkring op og nedrykning af holdene i de enkelte kredse, både pointhøst og geografi var en bestemmende faktor. Heldigvis kunne vi 3 runder før sæsonafslutning begrave nedrykningsspøgelset. En flot bedrift af holdet og Jens Peter og Agha efter den kaotiske opstart. En speciel stor tak til Jens Peter for at træde til med kort varsel og hjælpe os i nødens stund. Inden efterårssæsonen blev der lavet aftale med en vore tidligere spillere Michael Lykke om at overtage trænerposten og kort tid efter kom Morten Thøgersen til som assistenttræner. Lynhurtigt fik duoen sat sit præg på holdet og de første mange kampe blev vundet. Herefter fulgte desværre en mindre serie af nederlag og drømmen om Jyllandsserien blev til frygt for serie 2. Nedturen blev dog stoppet, holdet rykkede sammen og vi er også i næste sæson at finde i serie 1.

AaB Årbog 2016


Serie 4 – som blev til serie 3: Mark Kaastrups tropper havde intet mindre end en fremragende forårssæson. Og flere runder før sæsonafslutning kunne oprykning til serie 3 fejres - flot gået af spillerne samt af Mark og holdleder Søren Jensen. Holdet viste hurtigt det kan begå sig i serie 3 og fandt fodfæste lige under toppen efter det suveræne tophold fra Vodskov. I løbet af sæsonen tabte holdet dog lidt pusten, men alligevel en flot sæson som gør vi også næste år har et hold i serie 3. Serie 6: I forårssæsonen havde vi et serie 6 under ledelse af Mads Blom. Holdet bestod af tidligere AaB’ere som gerne ville spille lidt bold igen – det blev ikke så mange sejre, men hyggen var i højsædet.

Oldboys Igen i år har vi haft 2 Old Boys hold – de ”unge” styres med sikker hånd af Casper Olesen og de lidt ældre styres af Torben Boye stærkt assisteret af Kjeld Boye. For begge hold gælder det om at vinde uden at løbe alt for meget – fiberskaderne er altid en trussel. Det er en fornøjelse at følge de 2 hold og mange af klubbens øvrige kunne lære noget af det klubliv og den glæde og det sammenhold vore ældste spillere altid viser. Seniorafdelingen: I år har vi på DS niveau haft et særdeles godt samarbejde med U19 trænerne. Et samarbejde alle parter uden tvivl kan få rigtig meget gavn af. Derfor har vi via vores nye talentchef Anders Damgaard valgt at sætte os sammen så vi ved fælles hjælp får lagt en strategi for samarbejdet mellem U19 og seniorafdelin-

Fra venstre: Allan Ramon Olsen, Michael Nyman, Henrik Lynnerup, Anders Frost, Claus Skibsted

AaB Årbog 2016

27


gen, ingen tvivl om den vigtigste fødekæde for seniorafdelingen kommer fra vores egen ungdom og her har vi ikke råd til at miste nogen spillere overhovedet ved overgangen til senior, hverken fra U19 liga eller de øvrige hold. Vi bestræber os derfor på hele tiden at højne træningsniveauet i DS truppen og det vil så helt af sig selv smitte af på de underliggende hold. Og så kunne det i øvrigt være sjovt at skabe en ny ”Casper P”.

om at hver weekend har budt på sin egen udfordring.

Jeg vil gerne sige en tak til Anders, Lars, Jonas og de øvrige trænere for rigtig godt samarbejde, det har virkelig hjulpet os igennem året.

Tak for godt samarbejde til de nuværende medlemmer i seniorudvalget, Claus Skibsted, Michael Nymann, Anders Post og Michael Mathisen.

Vore ”egne” trænere, Kenneth Cortsen, Rasmus Povlsen, Michael Lykke, Morten Thøgersen og Mark Kaastrup har alle gjort et fremragende stykke arbejde i år. Ingen tvivl

Derudover vil jeg byde velkommen ”hjem” til Allan Ramonn Olsen som bliver sportslig ansvarlig for DS samt Claus Sørensen der har lovet at træde til som en slags alt mulig mand.

28

Året har været præget af ændringerne i organiseringen. Det har taget noget længere tid end forventet at sætte holdet og ikke mindst at få fordelt de nye kasketter. Men stille og roligt begynder vi at få det fornødne overblik og nu er vi der hvor vi kigger fremad og efterhånden kan bygge på og udvikle os i den rigtige retning.

AaB Årbog 2016


Af Kenneth Cortsen

Danmarksserien Mit bidrag til årbogen for 2015 antydede, at pilen pegede i den rigtige udviklingsretning for DS-holdet, selvom der var massive udfordringer, især mentalt, som skulle tackles for at være tophold og indfri det kollektive og individuelle potentiale omkring den kultur, som vi kontinuerligt arbejder på at forankre omkring DS-holdet. Lad denne indgang være rammen for et retroperspektiv på, hvor vi står med udgangen af 2016, for vi er i min optik slet ikke i mål, og der er absolut plads til forbedring! Præstationerne i 2016 har trukket ovennævnte udfordringer op til overfladen i et år, hvor forståelsen af den kulturelle proces har været genstandsfelt for at se, om vi som fællesskab har haft evnerne til at levere individuelle aktører, som kan flyve videre i et højere luftlag. Det har vi ikke til fulde, selvom jeg ser nuancer i denne komplekse proces, der giver håb for fremtiden. Det klare billede for mig ovenpå 2016-sæsonen er præget af ordsproget ’højt at flyve, dybt at falde’. Forårssæsonen afsluttede 2015/2016-sæsonen i herre-DS, hvor vi ovenpå et nederlag på hele 4-0 til Jan Vingaards tropper fra FC Skanderborg i sidste kamp i foråret måtte tage til takke med en placering på en delt fjerdeplads, i øvrigt sammen med DS-holdet fra Randers Freja, som vi måler os med. Frustrationen lyste langt ud af os (Rasmus Povlsen, ass. træner og jeg) i trænerteamet efter denne præstation, for når man som mandskab kommer med kun to nederlag i de forudgående 12 kampe i foråret (i øvrigt til rækkens to oprykkere efter kampe, hvor vi havde vores muligheder undervejs) og havde en sejr på 5-1 med i bagagen fra lokalopgøret mod Aalborg Freja i anden sidste spillerunde, så er det sgu ikke godt nok at smide rækkens tredjeplads på denne måde. Måden refererer

AaB Årbog 2016

til, at vi ikke var i nærheden af noget i Skanderborg, men derimod virkede veltilfredse og mætte! Netop sulten efter at være på toppen kendetegner de tophold rundt om i fodboldlandskabet, som evner ikke bare at kravle derop, men desuden at forblive der som en symbolisering af den narrative vinderkultur, som omgivelserne vil pege på, og som vindere kan sole sig i. Omvendt er den vigtigste symbolisering, at sådanne evner vil fungere som et skjold, der beskytter den interne proces på holdet mod trusler fra verden udenfor. Samlet set viste statistikken for forårssæsonen, at vi vandt 5 kampe, spillede 5 kampe uafgjort og tabte 3 kampe. Som enhed kunne vi godt have tænkt os at konvertere flere uafgjorte kampe til sejre, da det flytter noget i tabellen og havde gjort en afgørende forskel i.f.t. til at kravle længere op i det hierarki, som en sæsonafslutning altid indikerer. Vi scorede 53 mål i 26 kampe og var dermed det næstmest scorende hold efter det absolutte tophold fra Kjellerup IF, som fortjent satte sig på førstepladsen i rækken baseret på flot offensivt og possession-orienteret fodboldspil. Mike Nørgaard og Morten Thomsen fortsatte med at score mål ovenpå den forgangne sæson, hvor Morten blev topscorer i rækken og Mike nummer tre på selvsamme liste. I 2015/2016-sæsonen scorede de henholdsvis 14 og 13 mål, og det skal vel at mærke nævnes, at Morten brækkede benet i efterårets femte kamp mod Nørresundby (vel at mærke efter at have scoret 4 mål i de første 4 kampe) og derfor måtte sidde ude i et halvt år. Derfor er hans 13 mål et godt billede af en knægt, som har mod på livet og en god indstilling til at komme tilbage til fodbolden – flot Morten. Niclas Lind scorede 8 mål fra positionen på den centrale midtbane, ligesom unge Michael Stokbro efter en tilvænning til seniorlivet scorede 6 mål, bl.a. tre mål ud af vores fem mål, da vi vendte en pause-

29


stilling på 0-2 til sikker sejr på udebane i lokalopgøret mod Nørresundby. André Christensen tog dog flot over i Mortens fravær og viste, at han kan gøre en positiv forskel på DS-niveau, når formen er etableret. Omvendt var vi det hold, som lå nummer fem på ranglisten over hold, som havde lukket flest mål ind. Her skal vi bestræbe os på at blive bedre til at forsvare som hold, selvom vi har den udfordring, at vi i modsætning til førstehold mangler den kontinuitet, som kan sikre bedre defensive relationer! Det må dog ikke være en undskyldning – tværtimod skal vi erkende problemstillingen og arbejde hårdt på den udfordring, som vi har i relation til at forsvare vores eget bagrum (vi så det især mod Vejgaard, der blev meget farlige ved at slå lange bolde derned). Herudover skal vi understrege vigtigheden af, at fodbold ikke kun handler om at forsvare rum, som vores

unge spillere har lært i den nuværende ungdomskultur i fodbold-Danmark, men også om at blive bedre til at forsvare taktisk i samme frekvens. Vores anfører Niclas Lind måtte også ovenpå en meget stærk periode i 2015 sidde udenfor i en længere periode p.g.a. en operation i knæet, ligesom det defensive stortalent Oliver Knudsen sprang korsbåndet. De er heldigvis på banen på vej mod bedre form eller på vej til banen igen, og det giver styrket tro på fremtiden. Det forgangne efterår har været turbulent. Vi har nået vores delmål om 20 point i efteråret, men det er ikke tilstrækkeligt efter mit hoved, selvom vi er placeret som nummer 5 med topplaceringer indenfor rækkevidde i foråret. Det bærer præg af en efterårssæson, hvor vi har været den bløde mellemvare og den vare, som mainstream-Danmark forbruger, men det er slet ikke det, som vi stræber

Bagerst fra venstre: Ib Andersen, Kenneth Cortsen, Sergen Inecki, Henrik Bruun, Morten Thomsen, Christian Skou, Jo Forrest fra venstre: Simon Røge, Jhoan Sinisterra, Junior Rambauli, Isaac Kumi, Anders Jensen, Mohammed Darvisha Fraværende: Niclas Lind, Oliver Knudsen, Mike Nørgaard, Frederik Schou

30

AaB Årbog 2016


efter identitetsmæssigt. Det må aldrig være et mål på et niveau, hvor vi gerne vil karakteriseres af prædikatet elitekultur. Vi ligger igen højt på scoringsbarometret som næstmest scorende mandskab. Michael Stokbro fører topscorerlisten med 12 mål i efteråret, hvilket er stærkt som midtbanespiller og markerer, at han med spilletid har fået selvtillid, er blevet klogere og ikke mindst har vænnet sig mere til seniortilværelsen. God præstation. Morten Thomsen er bare en scoringsmaskine og er placeret som nummer tre på listen med 9 mål i efteråret, selvom han har været ude i nogle kampe. Defensivt præsterer vi desværre på samme niveau som i foråret, så…… Det er nyt for mig efter en meget stringent tilgang til det taktiske i mine forrige klubber. Slutningen af foråret bar præg af, at vi igen kanaliserede et par unge spillere fra egen avl ind i truppen, og både Christian Skou og Johan Ejsing (Jolle) har vist, at de indeholder et stort potentiale, som

kan hjælpe holdet. Det er bare et spørgsmål om tilpasning til, at seniorfodbold er noget andet og mere kynisk end ungdomsfodbold, men Skou indeholder lederpotentiale, ligesom Jolles præstationer særligt i slutningen af efteråret viser et enormt offensivt topniveau. Dette er netop en refleksion af ’højt at flyve, dybt at falde’ metaforen, idet vores mandskab har vist det bedste topniveau i rækken, men også det andet ekstrem i form af det laveste bundniveau. Måske hænger det sammen med vores ungdommelige udtryk i øjeblikket. Eksempelvis spillede vi en super taktisk god kamp på udebane mod Randers Freja, hvor det blev til en sejr på 4-1 i en kamp (i øvrigt med et drømmemål af Sergen Inecki), hvor vores startopstilling indeholdt 3 U19-spillere, 3 førsteårsseniorer og 1 andetårssenior, ligesom vi med undtagelse af spillende assistenttræner Rasmus Povlsen havde Morten Thomsen som ældste mand. Det ungdommelige udtryk

ohan Ejsing, Anders Lassen, Allan Ramon Olsen, Mads Lynnerup, Jimmie Therp ani, Michael Stokbro, Ali Darvishani, Kenneth Skov

AaB Årbog 2016

31


vidner om et super godt samarbejde med Anders Damgaard fra U19-Liga, som er blevet videreført af nuværende U19-Liga træner Lasse Stensgaard efter, at Anders blev talentchef. Det samarbejde kan vi med fordel drage nytte af både hos DS og U19-Liga, og det vidner om vigtigheden af konstruktivt samarbejde mellem A/S og 1885 i produktionen af talenter, der kan lukrere på at blive matchet i seniorkampe om point og med den nerve, som spillet om op- og nedrykning giver. Unge gode drenge som Iversen og Nicolaj Jørgensen på kassen samt Bjørnager, Nikolaj P., Lyngø, Laurits, Milad og ’Nokke’ har sgu givet os noget, og vi har også givet den anden vej. Tak for det til de unge mælketænder samt tak til Anders og Lasse. Det højeste topniveau og det laveste bundniveau bør bruges konstruktivt! Hvad siger det? Lige nu mangler vi modenhed, ansvar til lukke aftaler i en kontekst hvor proces og resultater (sejre) blomstrer i skøn forening. Fodbold er præget af korttidshukommelse, og jeg ønskede inderligt, at vi kunne spille endnu en fodboldkamp ovenpå det lort, som vi leverede i sidste runde i Sæby, hvor vi måtte nøjes med uafgjort. Vi skal lære af disse nederlag (ja, det var et nederlag for mig) og tænke på, at den nuværende udviklingskurs med masser af unge spillere kan bane vejen for flere sejre, ligesom vi har vist, at vi kan håndtere at få unge spillere ind i truppen. Nu skal de unge spillere så lære at præstere individuelt i takt med, at de tager mere ansvar for holdets præstation, og i den optik kan de helt sikkert lære noget af rutinerede spillere som Mike Nørgaard (ham mistede vi desværre i sommers), og en klubmand som Henrik Bruun, der skal ud at være spillende træner i hjembyen Nibe. Henrik, held og lykke med det – vi kommer til at savne din vinderkultur, dit gode humør og tillykke til Nibe Boldklub med at have hentet dig. Desuden må vi sige farvel til viceanfører Kenneth Skov, der efter afsluttet studie har svært ved at forvalte kørslen fra bopælen i Aarhus

32

– tak for at give så meget af dig selv. Vi har nye mentorer, der skal tage over. Det samme til vores målmand AC, som skal hjem til Klarup – mon ikke det bliver på gensyn. Anders Lassen, Niclas Lind og Morten Thomsen skal vise, at de er voksne, kan motivere holdkammerater til gode præstationer og lære de unge spillere at imødekomme nye fysiske, mentale, tekniske og taktiske forandringer, som de står overfor i (nær)kampene i DS. Unge drenge som Stokbro, Knudsen, Mohammed, Jolle, Skou m.fl. skal med på bølgen for at give videre til de nye unge. Når legender forsvinder, skal andre tage over, og det siger meget om individers og holds karakter, så vi ser frem til at arbejde videre med truppen i 2017 og hjælpe dem på deres vej mod at indfri en fodboldfremtid på højere niveau. Der er altid huller i modstandernes defensiv. Det er en rammende fodboldanalogi – husk at kultur handler om at præge adfærd, ligesom det er en refleksion af sammenhængskraft og relationer, hvori tanker, kommunikation og andre handlinger på og udenfor banen danner rammebetingelserne for succes eller fiasko, og hvad der findes herimellem. Sidstnævnte optager mig dog ikke så meget, for vi skal tillade os selv at sætte overliggeren højt og gå efter at vinde for at træde ud af den skygge af ’self handicapping’, som kan kaste et præstationsminimerende skær over, hvad vi laver i dagligdagen, samt hvordan det kommer til udtryk, når vi er til eksamen hver weekend og ikke mindst i en evaluering som denne sidst på året. Sammenhængskraften handler om spillet på og udenfor banen, d.v.s. hænger vi sammen i kæderne, mellem kæderne, bakker vi hinanden op på banen, og er vi klar til at hjælpe en kammerat i nød udenfor banen? Relationerne vedrører de indbyrdes forbindelser mellem spillerne, mellem spillere og trænerstab, behandlerstab og ledere samt de forbindelse på tværs, som ikke er nævnt eksplicit her. Bliver de optimale relationelle kompetencer smidt i spil på banen, og hvordan forholder

AaB Årbog 2016


vi os til relationelle kompetencer udenfor banen? Fodboldkultur handler om at turde provokere og stille de kritiske spørgsmål – ikke for at være kritisk for kritikkens skyld, men for at sikre os, at vi arbejder målrettet og kontinuerligt i den rigtige retning. Ledelse af fodboldens kompleksitet skal findes i den kontekst, får i så fald bliver det adfærdsregulerende i positiv forstand, og det er her, at snak om fodboldkultur finder sin berettigelse. Lad os forsøge at have respekt for det danske islæt i vores kultur (her tænker jeg primært på at have plads til hygge og gode sociale dimensioner, når det er påkrævet, men vel at mærke ikke på bekostning af, hvad der skal til for at vinde fodboldkampe), men lad os også have modet til at træde ud af det negative vakuum af dansk kultur, som kan dannes, hvis venligheden overfor hinanden trækkes for langt ud af omklædningsrummet, så tempoet, den kyniske intensitet og kvaliteten i træningsmiljøet spænder ben for at nå lidt mere som kollektiv og derigennem få en solid platform, som optimerer grobunden for individuel udvikling. Det åbner for integration på den gode måde. Det kræver ledere i truppen og det ansvar, som følger med. Det SKAL vi arbejde med i 2017, og vi har allerede som led i den interne evaluering i truppen italesat elementer, som vi skal have implementeret og levendegjort i truppen, når vi starter op til 2017-sæsonen. Fodbold handler ikke om ’fordummende skabelonøvelser’, men snarere om hvordan vi kan iscenesætte løsningsorienteret co-innovation (findes ofte i vekselvirkningen mellem styret og ikke-styret spiltræning) på banen. Herudover handler det om, hvordan vi som kollektiv (og selvfølgelig baseret på en god individuel rolleforståelse og –identifikation) kan veksle de huller, som opstår i modstandernes defensiv til afgørende scoringer, eller bremse modstandernes offensive ageren i vores sårbare rum på en måde, der ikke efterlader meget plads til konstruktive samhandlinger for mod-

AaB Årbog 2016

standerholdet. Vi (Rasmus og jeg) er bevidste om, at vores høje krav til spillertruppen om en opadstræbende og meget detaljeorienteret tilgang til spillet på og udenfor banen skaber et univers, der er ressourcekrævende. På samme tid er vi bevidste om, at strategiske og betænkelige præstations- og resultatkrav er fundamentet for vindermentalitet, som centreres om at bringe fysiske, tekniske, taktiske eller mentale værktøjer i spil, som kan støtte positiv kollektiv og individuel udvikling. Jeg vil slutteligt benytte lejligheden til at rette en særlig tak til min fantastiske assistenttræner Rasmus Povlsen og min ligeledes yderst kompetente målmandstræner Ib Andersen (din dedikation er et efterlevelsesværdigt eksempel for unge trænere), der til stadighed har fundet sig i en perfektionistisk og vinderorienteret træners humørprægede op- og nedture. Tak til Henrik Lynnerup & søn (Mads) som fremragende ildsjæle og holdledere og til Allan Ramon Olsen for at træde ind som holdansvarlig efter, at Lynnerup er blevet seniorformand. Jeg ser frem til samarbejdet fremadrettet. Tak til Thomas Bo og Jimmie Therp for at stå for både skadesforebyggende og skadesbehandlende arbejde og for at give spillerne et frirum til at koble af. Claus Fallingborg (vores nuværende formand – vi håber stadig at se lidt til dig i det daglige) har som altid bakket op om at kreere gode udfoldelsesmuligheder for holdet – tak til alle jer for at yde til AaBs DNA, som i sidste ende kommer os alle til gode. Endeligt vil jeg gerne sige tak til Michael Lykke og Morten Thøgersen fra serie 1 (og til Reberholt, Agha og Jens Peter i foråret) for godt samarbejde, ligesom samarbejdet med folk fra Superligaen har fungeret fint – tak til Lars og Poul Erik for at håndtere den proces. Slutteligt en tak til inspektørerne for godt samarbejde og til Lotte i køkkenet for at bringe smil på læben, når der serveres super bøfsandwich som afslutning på forårs- og efterårssæsonen.

33


Af Henrik Lykke

Serie 1 Efterår 2016 Et godkendt efterår resulterede i endnu en sæson i serie1 til foråret, efter en sæson med store spillemæssige opture og mange mål, dog desværre kombineret med nogle ærgerlige udfald i perioder af sæsonen. Samtidig kan vi konkludere at seniorafdelingen har en del udfordringer i forhold til antallet af spillere, samtidig med at der skal arbejdes på at få en god træningskultur op at køre i hele seniorafdelingen. Det har været et spændende første halvår for serie 1’s nye trænerteam, bestående af undertegnede Michael Lykke og assistenttræner Morten Thøgersen. Både Morten og jeg er nye i trænerfaget, men har en del erfaring som spillere, som vi nu forsøger at give videre til et forholdsvist ungt serie 1 hold, som i efteråret har haft en gennemsnitsalder på 23 år. Det var med stor spænding og optimisme, at vi i sommers overtog serie 1-holdet, da vi ikke helt vidste hvad vi gik ind til, både i forhold til spillermaterialet og ambitionsniveauet på AaB’s serie 1. Som det første senior hold startede vi træningen op midt i juli-måned, da turneringsstarten i august, kun gav spillerne og mig en kort periode til at se hinanden an. Til trods for at træningen startede op midt i sommerferieperioden, var der stort fremmøde til træningerne, og alle arbejdede hårdt og koncentreret med de nye ideer og spil, som jeg introducerede for dem. Den korte opstart bød kun på 2 træningskampe, hvor vi skulle forsøge at implementere et, for serie 1, helt nyt spilsystem med nye og andre opgaver end spillerne havde været vant til. Spillerne tog heldigvis mine ideer til sig, og efter komfortable sejre i de to træningskampe, var det med en god portion optimisme at vi gik ind til efterårets turneringskampe.

34

Turneringen startede rigtig godt, hvor vi ud over, at spille flot fodbold i perioder, også begyndte at arbejde hårdt for hinanden, hvilket bl.a. var hovedårsagen til sejre i de to første kampe, som begge blev spillet på udebane i hhv. Åbybro og Jetsmark. Den gode stime fortsatte og efter 5 runder var vi fortsat ubesejret, efter 3 sejre og 2 uafgjorte kampe. Lige så flotte resultaterne havde været i august, ligeså dårlige var de så i september, som bød på en stime af 3 nederlag i træk, samt et uafgjort resultat i Klarup, efter vi havde ført 2-0 midt i 2. halvleg. Efterårets pulje viste sig at være en meget tæt affære, hvor alle hold kunne tabe point til hinanden, hvorfor, vi på trods af den dårlige stime i september, fortsat var med i kampen om oprykningspladserne efter vi hentede 2 sejre i træk i starten af oktober. Men selvom vi var med i kampen om oprykningspladserne, var vi også fortsat en del af nedrykningskampen. I tredje sidste kamp kunne vi spille os endegyldigt ud af nedrykningskampen med en sejr i Sulsted, og samtidig kun være 1 point fra førerholdet. Men når man ”bare” skal vinde over det absolutte bundhold, går det jo oftest galt i fodbold, hvilket det desværre også gjorde i Sulsted i en kamp vi endte med at tabe. Dermed var vi reelt ude af oprykningskampen, men fortsat en del af nedrykningskampen. Overlevelsen i serie 1 ”sikrede” vi dog i næstsidste kamp, da Østervrå på 7. pladsen tabte, og dermed ikke længere kunne indhente os. Efteråret blev sluttet godt af med en 5-2-sejr i Østervrå, hvilket jo giver selvtillid og en positiv stemning omkring holdet frem mod forårssæsonen 2017.

AaB Årbog 2016


Den korte evaluering af efteråret 2016 er, at vi på vores gode dage har været klart det bedst spillende hold i en tæt pulje, men samtidig har vi som hold haft for mange udfald i kampene, hvilket bl.a. kan skyldes meget store udskiftninger på holdet fra kamp til kamp, som illustreres ved at vi har brugt 36 forskellige spillere i 14 kampe! Jeg vil rose alle spillere som har været en del af serie 1 i efteråret, for deres indstilling og tilgang til mine ideer, herunder deres evne til, forholdsvis hurtigt, at få noget flot og seværdigt fodbold ud af et helt nyt spillesystem. Og jo, der er altid plads til forbedringer, men det er jo kun sundt… Efter det første halve år som træner i AaB, ser jeg frem til et spændende forår for serie 1, hvor jeg forventer at holdet kommer til at spille med i toppen, og samtidig kommer til at spille endnu mere seværdigt fodbold. Igennem god fodbold, vil Morten og jeg gøre det sjovt at spille for AaB’s serie 1, og der igennem skabe en god fodboldkultur i seniorafdelingen, som folk i vores egen ungdomsafdeling, men også i omkringliggende klubber får lyst til at være en del af. For at mine og holdets forventninger skal indfries,

venter der hårdt arbejde i vinterperioden, både for spillerne, men i særdeleshed også for hele setup’et rundt omkring serie 1, hvilket jeg også er helt sikker på at der bliver arbejdet med i kulisserne. Til sidst en lille takkerunde: Først og fremmest vil jeg gerne sende et stort tak Morten Thøgersen for et rigtig godt og konstruktivt samarbejde, som vi helt sikkert vil forsøge at gøre endnu stærkere i foråret. Også en stor tak til DS-trænerne Kenneth Cortsen og Rasmus Poulsen for et godt samarbejde både i forhold til kampe og træninger, selvom det til tider har givet mig nogle store udfordringer med at få samlet 14 mand til serie 1’s kampe… Stor tak til serie 3’s træner, Mark Kaastrup, for et godt samarbejde – Kan desværre kun beklage at manglende spillere på serie 1, har givet serie 3 endnu vanskeligere betingelser for at stille hold i weekenderne… Sidst skal der lyde en stor tak til Henrik Lynnerup og Michael Nyman for altid at være klar til at hjælpe eller have en åben dialog omkring mine synspunkter i forhold til serie 1 eller hele setup’et mv. i seniorafdelingen.

Bagerst fra venstre: Michael Lykke, Christian Bohmann Knudsen, Nikolaj Kjelder, Mathias Haraldsen, André Bay Christensen, Martin Vinther, Casper Fallingborg Forrest fra venstre: Ali Darvishani, Cyrus Mutale, Isaac Love Kumi, Jacob Toft, Ellyas Zazi, Troels Møller, Morten Thøgersen

AaB Årbog 2016

35


Serie 3

Bagerst fra venstre: Sergen Inekci, Alexander Kaastrup, Daniel Meldgaard Knudsen, Danni Thomsen, Jesper Bruhn Boelsmand Pedersen, Jhelvan Ahmad, Søren Jensen Forrest fra venstre: Sikelelo Junior Rambauli, Abdalllah Toza, Mohamed Toza, Lars Ulrik Nielsen, Mark Kaastrup, Younis Saleh, Mamadou Toupie Jespersen

36

AaB Ă…rbog 2016


Af Casper Olesen

Old Boys Blandede Rød-hvide bolcher Det blev en blandet sæson rent resultatmæssigt, foråret var mere end godkendt med en andenplads til følge. Året bød på glædelige gensyn med et par ”gamle ” AaB’ere i form af Michael Madsen og Michael Andersen, vi er super glade for deres hjemkomst og alders gennemsnittet fik et hak ned af. Efteråret bød på en del skader og afbud, hvor der blev trukket på de samme spillere og dejligt med hjælp fra Anders Kjær når det spidsede til. Vi sluttede på en 4. plads i en stærk kreds hvor især VB har fået samlet et stærkt hold, og jævnbyrdigheden er nu så stor - så mon ikke KFUM kan hentes næste år, forårets sejr på 5-1 på AaB mod netop KFUM som den bedste indsats i år. Vi spillede for første gang i Pokalen, hvor AGF blev endestationen, efter en intens kamp på kunstbanen på Fredensvang en dejlig fredag aften, igen kun ros for opbakningen trods den lille tur derned. Flemming

Madsen bragte os tidligt foran og der var chancer til mere, inden Thomas Thorninger udlignede. Det lignede straffe, men en håbløs dommer fortsatte med at ligne en mand der var duperet over de mange tidligere AGF stjerner, og dømte et straffe mod Lars U for bold på låret… dermed et smalt 2-1 nederlag til de kommende vindere. Vi prøver igen næste år. Årets spiller blev John Andersen i en omskolet udgave til midterforsvaret. Lars Præcius ydede igen i år en fantastisk indsats trods sin unge alder, håber vi igen næste år kan trække lidt på ham. Jeg napper en sæson mere da der ikke kunne skabes kampvalg ved afslutningen og håber alle er klar til at bygge på, vi er det bedst spillende hold og kan nu mærke de øvrige hold omstiller sig mere når de møder os end tidligere. Tak for sæsonen, hyggen og omklædningssnakken.

Bagerst fra venstre: Lars Præcius , Michael Andersen, John Andersen , Flemming Madsen , Michael Christensen, Lars Hoff, Kenneth Jensen Forrest fra venstre: Lars Friis , Bo Just , Casper Olesen, Simon Sloth, Michael Madsen, Henrik Søvsø, Morten Præcius Poulsen

AaB Årbog 2016

37


Af Jesper Boye

Grand Old Boys 2016 blev sæsonen hvor der skulle sættes 2 tykke streger under holdets klasse, nemlig i form af at vinde mesterskabet for 3. gang i streg. ingredienserne til succesen var god forberedelse, et par nye transfers, og så et utrolig godt kammeratskab på og uden for banen. Inden sæsonen besluttede truppen at formen skulle man spille sig til, men med en krævende cheftræner Torben Boye på sidelinjen, som ville se indstilling, gode afleveringer og løb for hinanden, samt selvfølgelig 3 point efter hver eneste kamp. En i forvejen stærk trup blev hen over vinteren suppleret med et par gode transfers i form af Anders Damgaard (AaB’s nye talentchef) og Henrik Siller Pedersen, foruden at langtidsskadede Lars Præsius var klar igen så truppen havde efterhånden den helt rette gennemsnitsalder, balance og tyngde over hele linjen, hvilket klart kunne ses på resultaterne, eftersom at vi gik igennem 2016 som ubesejret, og tilmed med maksimumpoint 60 point for 20 kampe - STÆRKT og JA stor klasse af alle. Med til succesen skal tilføjes vores manager Sir. Kjeld Boye, der med sin vinder mentalitet var med til at stille krav til omgivelserne før, under og efter hver eneste kamp, ingen turde melde afbud personligt til ham, af frygt for konsekvenser a la Alex Ferguson i Man U tiden.

og ingen tvivl om at dem som stod udenfor havde det sjovest undervejs med at ”svine” medspillerne til på den gode måde, og nå så vores fodboldegenskaber blev rullet ud, JA så var der ingen tvivl om kampenes udfald. Sæsonen blev som altid afsluttet hos vores hovedsponsor Café Peace, med en brag af en fest, fyldt med sjov, AaB sange, god mad og vin, samt pokal overrækkelse til årets spiller, topscorer og kammerat. Årets spiller blev helt fortjent vores forsvarsklippe Ole Droob, med ham på holdet behøver vi ingen målmand, da han kommer i vejen for alt. Topscorer i 2016 blev for 3. år i træk vores bomber Søren Larsen med 28 mål, men i år blev han presset af Henrik Siller Pedersen (25) og Peter Enevoldsen (24) - hvilket gjorde at de ikke spillede til hinanden i de sidste par spillerunder. Kammeratskabspokalen blev fuldt fortjent tildelt Ole Bach Jensen, hans humør og glade sind smitter af på truppen og spillehumøret, også selvom han udmærket vidste at han skulle starte ude (sammen med Mogens Jørgensen) i hovedparten af vores kampe. Så status på 2016 kan gøres med en linje fra en AaB sang - ” Det går bedre, og bedre dag for dag” på alle parametre, og vi er alle klar til at forsvare vores titel i 2017.

Men når alt kommer til alt, så var hovedopskriften på den store succes et suverænt kammeratskab, hvor vi til hver eneste 7 mandskamp stillede med 11-12 kampklare spillere,

38

AaB Årbog 2016


Bagerst fra venstre: Kjeld Boye, Peter Enevoldsen, Lars Præsius, Jesper Boye, Søren Larsen, Ole Droob, Torben Boye Forrest fra venstre: Mogens Jørgensen, Henrik ”Siller” Pedersen, Henrik Madsen, Ole Bach Jensen, Heini Brøndum, Steen Ammundsen Fraværende på grund af skader og arbejde: Torben Vandet Kristensen, Morten Nørrelykke, Erik Steffensen, Ole Madsen, Jesper ”Sud” Sudergaard, Anders With Damgaard, Lars Thomsen, Allan Mogensen

AaB Årbog 2016

39


Herre Senior afdelingen Stillinger – Forår 2016 Danmarksserien 1 Kjellerup 2 Vejgaard B 3 FC Skanderborg 4 Randers Freja 5 AaB 6 IF Lyseng 7 Ringkøbing 8 Lystrup IF 9 Holstebro B 10 Aarhus Fremad 11 Nørresundby FB 12 Viby 13 Aalborg Freja 14 Aabyhøj IF

40

K V U T Score P 26 20 0 6 68-34 60 26 13 9 4 39-28 48 26 13 4 9 43-29 43 26 12 5 9 50-35 41 26 11 8 7 53-50 41 26 12 4 10 45-34 40 26 10 8 8 37-32 38 26 11 5 10 39-43 38 26 10 7 9 37-36 37 26 9 6 11 40-51 33 26 8 4 14 46-56 28 26 8 3 15 40-48 27 26 4 6 16 30-60 18 26 2 9 15 28-59 15


Serie 1 1 Løgstør IF 2 Jetsmark IF 3 RKG 4 Nørresundby FB 5 AaB 6 Sulsted IF 7 Frederikshavn fI 8 Skagen IK

K V U T Score P 14 9 3 2 36-14 30 14 7 6 1 23-7 27 14 6 4 4 31-21 22 14 7 0 7 24-23 21 14 5 3 6 20-25 18 14 4 2 8 21-28 14 14 4 1 9 18-33 13 14 4 1 9 11-33 13

Serie 4 1 AaB 2 FC Aalborg 3 Aalborg Chang 4 NUBI 5 Aalborg Freja (2) 6 Gug B (2) 7 FC Jakip 8 Vejgaard B

K V U T Score P 14 10 3 1 56-12 33 14 11 0 3 52-17 33 14 8 2 4 47-20 26 14 8 1 5 38-30 25 14 7 1 6 37-28 22 14 5 1 8 25-39 16 14 1 1 12 16-76 4 14 1 1 12 9-58 4

41


Herre Senior afdelingen Stillinger – Efterår 2016 Danmarksserien 1 IF Lyseng 2 Holstebro B 3 Aarhus Fremad 4 Vatanspor 5 AaB 6 VSK Aarhus 7 Lystrup IF 8 FC Skanderborg 9 Randers Freja 10 IF Skjold Sæby

K V U T Score P 14 10 4 0 33-11 34 14 8 2 4 37-24 26 14 6 5 3 31-21 23 14 6 5 3 23-18 23 14 5 5 4 33-28 20 14 5 2 7 25-28 17 14 4 4 6 21-24 16 14 4 1 9 18-34 13 14 3 3 8 24-40 12 14 3 1 10 13-30 10

Serie 1 1 RKG 2 Hirtshals B 3 Aabybro IF 4 Jetsmark IF 5 AaB 6 Nørresundby FB 7 Østervraa IF 8 Sulsted IF

42

K V U T Score P 14 8 4 2 38-21 28 14 7 4 3 30-19 25 14 7 2 5 21-16 23 14 7 1 6 30-26 22 14 6 3 5 37-29 21 14 4 5 5 33-33 17 14 3 3 8 24-41 12 14 1 4 9 18-46 7

AaB Årbog 2016


Serie 3 1 Vodskov IF 2 Gug B 3 Fjerritslev IF 4 AaB 5 Aalborg Chang 6 Aalborg Freja 7 FC Aalborg 8 Øster Sundby B32

K V U T Score P 14 12 1 1 44-15 37 14 6 3 5 23-22 21 14 6 1 7 27-27 19 14 6 1 7 25-34 19 14 5 3 6 23-18 18 14 5 3 6 28-27 18 14 5 2 7 27-33 17 14 3 2 9 14-35 11

Old Boys 1 Aalborg KFUM 2 Vejgaard B 3 Aalborg Freja 4 AaB

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 12 8 1 3 27-21 25 12 4 4 4 19-19 16 12 4 2 6 22-26 14 12 3 3 6 24-26 12

43


Af Kirsten Fallingborg

Ungdom Året 2016 har igen været et fodboldmæssigt godt år for ungdomsafdelingen. Vi arbejder fortsat med at forædle og udvikle spillere, ligesom vi så høj grad som muligt arbejder med at integrere og fastholde de spillere, vi har i såvel bredde som eliteafdelingerne. Hvor resultater registreres, ligger vi fornuftigt placeret. Vi holder fast i at U17 og U19 liga er vore flagskibe. Disse to hold betyder meget for sammenhængskraften i ungdomsafdelingen. Henning Smed er en utrættelig bisidder ved samtlige hjemmekampe. Fornem indsats.

kunne blive bedre til. Jacob er en mand, der vil blive savnet. Vi ønsker ham held og lykke fremover på Nr. Uttrup Skole.

I henhold til DBU’s Holdninger og Handlinger må resultaterne for de alleryngste stadig ikke som sådan registreres. På disse hold tilstræber vi - gennem en struktureret indsats - at optimere træningen. Denne træning skal gerne danne grundlaget for den videre træning i ungdomsafdelingen.

Sportslige forhold Som tidligere nævnt klarer holdene sig flot, også selvom der langt fra høstes medaljer alle steder. Der arbejdes hårdt alle steder, og strukturen er ensartet. Der lægges lag på på samtlige hold. Det er lige før, spillerne siger: Vi spiller 4-4-2, i stedet for at sige: Vi spiller fodbold.

Vi er fremdeles stolte af, at resultatet af talentudviklingen i ungdomsafdelingen kan mærkes på vore elitehold. Vi har således temmelig mange spillere, der på bedste vis profilerer sig på diverse ungdomslandshold. Derudover er der diverse jysk/fynske mesterskaber. Desuden er der som bekendt skrevet kontrakt med hele seks spillere, som alle er produkter af det strukturerede talentarbejde, som Jacob Larsen har været eksponent for. Jacob Larsen har været en uforlignelig sparringspartner for ungdomsudvalget. Han har på fornemste vis formået at være bindeleddet mellem A/S og moderklubben. Han har udvist respekt for det arbejde, vi i ungdomsudvalget har lavet, og han har på konstruktiv vis evnet at gøre os opmærksom på, hvad vi

44

Medlemsskaren Vi har formået at fastholde medlemstallet. Vort arbejde med at integrere nye medlemmer er et fokusområde for vore trænere. Vi forsøger at skabe så gode rammer, at vort tilbud i AaB er svært at sige nej til. Vi arbejder stadig med at gøre opmærksom på, at det at betale kontingent, er af den største betydning for foreningslivet i Danmark.

Vi har brug for mange trænere til at servicere de mange hold. Niels Christian Hejlesen, Steen Ammundsen og Ivan Nielsen yder en kæmpe indsats for at sikre at samtlige hold får kvalificerede trænere. I min beretning sidste år nævnte jeg, at vi havde ansat Claus Skibsted som konsulent, men ved formandsskiftet i foråret overgik Claus Skibsted til anden tjeneste i seniorudvalget, hvorfor vi i ungdomsudvalget trak Ivan Nielsen ind som konsulent. De stigende krav om strukturering af træningen hele vejen op igennem ungdomsrækkerne fordrer en tæt oppasning fra konsulenternes side. Skønt alle vore trænere kommer på relevante kurser, er den daglige sparring vigtig, således de står bedst muligt rustede til at klare trænerjobbets udfordringer.

AaB Årbog 2016


Aktiviteter Nørhalne Cup er efterhånden blevet så meget en del af AaB, at det er hyggeligt uden at være stressende. Fodboldskolen i efterårsferien er en stor succes. Det kræver dog en stor indsats af Niels Ulrik Galberg. DBU’s fodboldskole er ligeledes blevet en del af vores dna. Den er en stor succes, og tiltaget med at tilbyde deltagerne at købe et måltid varm mad er en endnu større succes. Stor indsats af Lotte Rosberg. Arbejdet på stadion i bod nr. 9 er ved ligeledes en succes. Niels Ulrik Galberg har fået sat det i system, således indtjeningen herfra giver et fornuftigt supplement til ungdomsafdelingens økonomi. Vi er meget taknemmelige for, at forældrene har taget denne arbejdsopgave til sig som en nødvendighed for at drive en moderne klub. Træner- lederstaben Trænerkabalen er gået op efter en forrygende indsats af de tre konsulenter, Steen Ammundsen, Niels Christian Hejlesen og Ivan Nielsen. Sammen med talentchefen sikrer de sammenhængen mellem elite og bredde. Vi ser derfor meget frem til samarbejdet med den nye talentchef, Anders Damgaard.

Ungdomsudvalget Vi afholder månedlige møder i udvalget og forsøger hele tiden at være på højde med situationen. Vi nyder godt af, at udvalget består af erfarne ledere, som alle er klar over betydning, at udvalget fungerer og har styr på økonomien. Alle har indvilget i at tage endnu en tørn, også selvom ’kaptajnen’ går fra borde. 2017 Vi glæder os til 2017. Jeg er sikker på, at min efterfølger har den rigtige bemanding på de rigtige pladser. Arbejdstøjet er fundet frem til at klare med den daglige drift, kampe, Nørhalne Cup, Fodboldskole, boden på stadion og fodboldaktivitet i efterårsferien. Økonomien ser fornuftig ud, men pengene skal dog stadig bruges med omtanke. Samarbejdet med A/S, personificeret nu ved Anders Damgaard, skal nok komme til at fungere godt. Det er vigtigt, ungdomsudvalget tages alvorligt og er en del af den store familie. Tak for et godt 2016

Bagerst fra venstre: Ivan Nielsen, Jacob Larsen; Niels Ulrik Galberg, Steen Amundsen, Henning Smed Forrest fra venstre: Kim Kaatrup, Kirsten Fallingborg, Lene Børsting, N.C. Hejlesen

AaB Årbog 2016

45


Af Anders Damgaard og Lasse Stensgaard

U19 Liga Sæsonen nærmer sig sin ende, hvilket betyder, at det er tid til at gøre status for endnu et U19-år. Da årbogen følger kalenderåret, betyder det, at nedenstående sammenfatter hele tre forskellige årgange, idet en normal fodboldsæson som bekendt starter og slutter omkring skolernes sommerferie. Først til årgang 97/98: Jeg var så heldig at overtage et velfungerende og fremadrettet U19 hold i januar måned for Jacob Friis. Et hold bestående af spændende individualister som kunne afgøre kampe på egen hånd, men også et hold, som kunne spille som et hold. I første halvdel af sæsonen – efteråret 15 – havde holdet spillet 11 kampe; med 7 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag med en målscorer på 22-13. Holdets topscorer i efteråret blev Sebastian Andersen. Foråret 16 er stort set identisk med efteråret 15. Igen 7 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag og 13 mål indkasseret. Stilen med det fremrettet spil fortsatte heldigvis også, men i foråret blev der endda scoret lidt flere mål; i alt 28. Så den samlet målscorer blev 50-26. Forårets topscorer blev Marco Ramkilde med 9 mål. Samlet topscorer for holdet blev Sebastian Andersen med 13 mål. Hvor der stort set blev startet med samme holdopstilling i efteråret 15, blev vi i løbet af opstarten og i de første kampe i 2016 ramt af nogle alvorlige skader, men heldigvis har andre spillere grebet chancen i løbet af året. Fem spillere; Marco Ramkilde, Nicolaj Jørgensen, Asger Bust Sørensen, Moses Opondo og Morten Rokkedal har været startere i

46

alle kampene, mens kun Marco Ramkilde og Nicolaj Jørgensen har spillet alle minutter i foråret 16. Årets bedste kampe var uafgjort mod ligamestrene fra FCM på udebane, sejren over sølvvinderne fra FCN i forårets åbningskamp samt da vi fortjent smadrede de nærmeste konkurrenter til bronzen Esbjerg med 5-2 i Esbjerg, så alt i alt var bronzemedaljer fuldt fortjent. Ikke siden 2002 har et U19 hold vundet medaljer. Stort tillykke drenge og tusind tak for de fantastiske oplevelser I har givet os i AaB trøjen igennem ungdomstiden. Pøj pøj fremad – lige meget hvilke planer man har for fremtiden. Og så til årgang 98/99: Traditionen tro startede det nye U19-hold (bestående af spillere fra årgang 98/99) med en rejse til Honvéd Cup i Ungarn, hvor opgaven var at følge op på sidste års fornemme sejr. Dette lykkedes efter en fin sejr over det lokale akademi fra Puskás Akadémia FC, hvorved AaB´erne igen kunne hæve pokalen over hovedet og starte sæsonen med en succesrig oplevelse. Hjemme i Danmark har hverdagen i den lokale U19-liga været lidt hårdere ved drengene (og trænerne), da holdet – i skrivende stund – indtager en 10.plads med 2 sejre, 2 uafgjorte og 4 nederlag. Med dette skrevet, så er U19-ligaen ekstremt jævnbyrdig, hvilket gør, at en enkelt sejr let kan vende tingene til vores fordel.

AaB Årbog 2016


Heldigvis har vi som fornemste opgave at udvikle spillere til klubbens Superligahold, hvilket på ingen måde afgøres af den nuværende tabelplacering eller antallet af vundne medaljer i ungdomsårene. Det er spillernes udvikling og potentiale, som er i centrum for den daglige træning, og her bidrager alle til et rigtigt fint og professionelt træningsmiljø, hvor den enkelte har mulighed for at tage de nødvendige skridt i jagten på deres drømme. At vi trods den nuværende tabelplacering har mange dygtige spillere i truppen understreges kun af det faktum, at vi ugentligt leverer spillere til reserveholdet samt Superligatræningen.

Ligeledes har en af holdets profiler (Marco Ramkilde) allerede været på banen i Alka Superligaen. Dog skal undertegnede gerne indrømme, at det gør lidt ondt i vindergenet, når man ryger ind i et nederlag, og at hverdagen bliver lidt sjovere i takt med, at der kommer point på kontoen. Til sidst skal der lyde en kæmpe tak til trænere og ledere omkring U19 holdet: David Olsen, Jacob Friis, PEA, Buus’erne, Rasmus Fys, Per Bach og Sud. Uden jer var det sørme ikke gået så godt.

Bagerst fra venstre: Per Bach, Ture Blaue, Andreas Bjørnager, Emil Lagergaard, Rasmus Prangsgaard, Nicolai Lassen, Nikolaj Pedersen, Rasmus Pedersen, Thomas Buus Nielsen Midterst fra venstre: Anders Damgaard, Mathias K. Andersen, Alexander Tved Hansen, Marco Ramkilde, Nikolaj Lyngø, Anders Østergaard, Laurits Bust Sørensen, Wessam Abou Ali, Lasse Stensgaard Forrest fra venstre: Gabriel Martinez, Milad Samim, Mathias Johannesen, Nicolaj Jørgensen, Markus Iversen, Jonathan Stæhr Larsen, Mads Stefansen, Niels Wessel Teilmann

AaB Årbog 2016

47


Af Jonas Petersen

U19 2 Målsætning: Rollen som 2. holds træner vidste jeg godt ville blive noget anderledes end jeg tidligere har oplevet med min trænergerning. Jeg havde nemlig INGEN spillere til de ugentlige træningspas. Min rolle var i stedet, at give U19 og U17 Liga-reserverne kvalificeret kamptræning, og så skulle jeg være koordinator og ”blot” være kamptræner i turneringen. Så min rolle bestod mest i, at skulle SAMLE spillere fra klubbens øvrige afdelinger; Senior Serie 1 og 4 og U17 2. hold. Dette kunne til tider være en besværlig proces fredag aften, men gennem et fornuftigt samarbejde med diverse AaB trænere, så kom vi alle i mål. Forår: Vi startede træningskampe og forårssæsonen som lyn og torden med flere overbevisende storsejre. Her havde vi også i hver weekend en stor stamme spillere fra U19 Liga-truppen, samt en lille håndfuld spillere fra Mira’s U17 2. hold. Men i takt med, at der kom flere skader fra Liga-truppen, så blev det færre og færre spillere vi fik ned. Disse spillere blev dog erstattet af endnu flere spillere fra Mira’s talentfulde U17 2. hold. Selvom at disse spillere af årgang 99 leverede rigtig gode individuelle indsatser, så var det alligevel en lidt for stor fysisk udfordring for dem imod stærkere årgang 97’ere i U19 2. division. Vi fik dog alligevel en masse lærerig kamptræning, og vi sluttede på en ganske fornuftig 3. plads med 7 sejre, 3 uafgjorte og 4 nederlag.

48

Efterår: Nu blev årgang 99 slået sammen med årgang 98, så det betød, at Mira’s dygtige 2. holdsspillere fast ville blive rykket op på U19 2. holdet, imens vi forsøgte at skrabe nok spillere sammen til et 3. hold. Mira stod stadig for de tre gange ugentlige træningspas med 2. og 3. holds spillerne, imens jeg stadig havde samme koordinerende rolle som i foråret, og så havde jeg fuld råderet til at benytte en stor del af ”Mira’s” gode spillere til U19 Vest(2. holdet) i turneringen. Ligesom tendensen var i foråret, så kom der desværre færre og færre spillere ned fra U19 Liga-truppen, grundet en smallere Liga-trup end forventet og grundet et par U19-reserver i stedet fik god kamptræning på DS. Ligeledes blev der ikke sendt ret mange spillere ned til os fra U17 Liga-truppen. Dette medførte desværre, at vi halvvejs igennem efterårssæsonen, måtte afmelde vores 3. hold. Vi har haft en rigtig god sæson ind til videre, og i skrivende stund ligger vi på en flot anden plads med 2 runder tilbage, lige efter Vejgaard på 1. pladsen med kun 3 point mere. Så det bliver rigtig spændende om vi kan nå at blive kredsvinder eller må ”nøjes” med 2. pladsen. Vi er allerede sikret en oprykning til forårets U19 2. division. Udover det resultatmæssige, så er det enormt positivt, at en håndfuld spillere er begyndt at få chancen for at træne med U19 Liga-truppen til ugentlige træningspas. Så det må være tegn på, at spillerne og særligt Mira har gjort en fantastisk stykke arbejde igennem en længere periode.

AaB Årbog 2016


Samarbejde: Jeg vil gerne sige tak for et fedt første år som AaB-træner. Jeg er blevet taget enormt godt imod af alle i klubben, både af klubpersonalet, af diverse trænere/holdledere og af spillerne. Jeg er også meget glad for at have fået muligheden for, at hjælpe til med ugentlige

træningspas med U19-liga. Derudover har det været en fornøjelse at følge udviklingen med Mira’s årgang 99-drenge. Tak for samarbejdet til alle de øvrige trænere/holdledere i både senior og U19/U17. Ingen nævnt, men ingen glemt.

Bagerst fra venstre: Jonas Petersen, Jonas Raunbak, Max Knudsen, Ture Blaue, Mikkel Tejlgaard, Rasmus Prangsgaard, Nikolaj Pedersen, Milad Samim, Stefan G. Andersen Forrest fra venste: Patrick Björkman, Christopher Gram, Christian Søndergaard, Peter Kristiansen, Nikolaj Thorhauge, Frederik Højbjerg, Niels Teilmann

AaB Årbog 2016

49


Af Adam Harell

U17 Liga

Fem minutter fra medalje En placering i tabellens subtop var udgangspunktet for klubbens højst rangerende U17-mandskab inden forårsstart. Undertegnede og assistenttræner Henrik Madsen blev indsat som nyt trænerteam ovenpå en trænerrokade. Guld og sølv så ud til at være uden for rækkevidde, eftersom FCK og FCN var stukket af i toppen, men en bronzemedalje var ikke urealistisk med en stor pointhøst. Sæsonåbningen i Aalborg mod de klare to’ere fra FCN endte målløs, ovenpå en kamp hvor FCN var mest på bolden uden at skabe åbne chancer, mens værterne misbrugte en række gode chancer i forbindelse med nogle gode omstillinger.

FCK havde inden opgøret 22 sejre, tre uafgjorte og nul nederlag i bagagen, så det var en stor udfordring, som drengene stod overfor. Men takket være ca. 500 mennesker på lægterne og en heroisk fight fik de nordjyske værter bragt sig foran 1-0 ved Mads Stefansen i første halvleg. Efter pausen fik AaB lukket ned for københavnernes chanceskabende spil, og det lignede derfor længe en sejr og dermed en flot medalje. Men skæbnen var ond ved AaB-drengene fem minutter før tid, da FCK ud af det blå fik udlignet til slutresultatet 1-1. Det til trods leverede drengene et super forår og fik således 27 point i 13 kampe.

Herefter fulgte 13 point i de efterfølgende seks kampe, inden et nederlag på 0-1 hjemme mod AGF gjorde medaljeforhåbningerne markant mindre.

Nyt U17-hold Årgang 2000 og 2001 skulle efter sommerferien udgøre den nye U17-trup, og der var hurtig tegn i sol og måne på, at topniveauet var rigtig højt. Således blev både AGF og FCM besejret 3-0 i opstartskampe og samme cifre stod på måltavlen, da Randers blev sendt hjem i sæsonåbningen. Herefter fulgte en resultatmæssig dårlig stime, da de efterfølgende kampe mod FCK, Vejle, AGF og Brøndby kun gav ét point på trods af jævnbyrdighed i alle kampene. Til gengæld blev stimen efterfølgende vendt. Fem sejre og to uafgjorte betød, at der blev sat 17 point ind på pointkontoen i de syv efterfølgende kampe. I årets sidste kamp på udebane mod FCN var skarpheden imidlertid ikke med den nordjyske gæster, der på trods af en flot kamp måtte se sig slået 3-2, efter en kamp hvor FCN kendte deres besøgelsestid i højere grad end de nordjyske drenge, der ikke fik omsat en række rigtig fine chancer til mere end de to scoringer.

Fire sejre på stribe inden den sidste rundekamp mod det suveræne tophold fra FCK åbnede imidlertid op for spændingen. FCN havde i mellemtiden sat en del point til, og sølv var således inden for rækkevidde, men med en 9-0-sejr over Randers Freja i FCN’s sidste runde var muligheden for nordjysk sølv således kun teoretisk grundet målscore. FCM spillede deres sidste rundekamp i midtugen og fik på en tvivlsom straffesparkskendelse i dommerens overtid tilkæmpet sig en sejr på 2-1 i Esbjerg. Derfor var scenariet inden topkampen mod FCK, at kun en sejr ville sende bronzen til Aalborg.

50

AaB Årbog 2016


Dermed er status inden forårssæsonen, at pointtallet er identisk med det udgangspunkt, som holdet havde inden sidste forårssæson. Derfor vil en god pointhøst i foråret gøre det muligt at spille med om de sjove placeringer. Slutteligt vil jeg gerne takke alle jer, der gør en forskel omkring holdet hver eneste uge.

Det er en fornøjelse at være omgivet af så kompetente og behagelige mennesker i sin hverdag. Således vil jeg slutteligt gerne benytte lejligheden til at ønske spillere, stab og øvrige klubmedlemmer en rigtig god jul samt et godt nytår.

Bagerst fra venstre: Thomas Buus, Casper Krogh Madsen, Carl Aage Jensen, Adam Harell, Henrik Madsen, Henrik Jacobsen Midterst 1 fra venstre: Mathias Graunkær Sørensen, Oliver Klitten, Jacob Winther, Nikolaj Thorhauge, Lukas Klitten, Nicolai Laursen, Jeppe Pedersen, Andreas Horskjær, Valdemar Bjerre, Nikolaj Kramer, Malthe Højholt Midterst 2 fra venstre: Mikkel Kaufmann, Thomas Christiansen, Mathias Ross, Jonatan Flindt, Mikkel Konnerup, Hamse Mahdi Hussein, Anders Bærtelsen, Søren Tengstedt, Kasper Bostrup, Jonas Raunbak Forrest fra venstre: Jeppe Johansen, Søren Fjordbak, Søren Nielsen, Marcus Bundgaard, Mads Knügle Svendsen, Rasmus Futtrup, Oskar Ørsted Sigaard, Andreas Fruergaard, Gabriel Adriano Christensen Mangler: Jeppe Raunbak

AaB Årbog 2016

51


Af Morten Brinkmann

U17 2

Et vellykket efterår er færdigspillet med succes Til de første træningspas efter sommerferien fik vi afstemt forventningerne til hinanden som gruppe til et efterår der ville byde på 2. division, i stedet for tidligere deltagelse i Vest serien.

Vi fik en pointmæssig skidt start på sæsonen og scorede ikke i de første 4 kampe, til stor frustration for os alle – det blev der dog rettet op på en aften i Hobro, hvor vi for alvor fik kickstartet sæsonen med en 6-0 sejr.

I opstarten afholdt vi også forældremøde, hvor vi fik fremlagt vores plan og tanker for sæsonen, så alle vidste hvordan vi ville køre tingene, både ved bredde og elite.

Ingen tvivl om, at vi i løbet af sæsonen er blevet markant bedre, såvel individuelt og som hold og det har som afslutning på sæsonen, kulmineret i en stime af 13 point i de sidste 5 turneringskampe.

Drengene har i dén grad taget udfordringen op og har suget til sig af vores træningsmetoder og taktiske overvejelser i forhold til hvordan kampene gribes an på et højere niveau end flere af dem har været vant til. Det har hele vejen igennem været en fornøjelse at arbejde med gruppen og den skuffelse der ind imellem kom hos den enkelte spiller, hvis man ikke lige var på U17 liga eller 2. divisionsholdet i weekenden, blev hurtigt bearbejdet. Enten ved en konstruktiv dialog om hvorfor og hvad der skal arbejdes med eller med en positiv trodsreaktion og i begge tilfælde har den enkelte arbejdet hårdt for gruppen og sin egen udvikling. I 2. Division er vi blevet mere og mere en samlet enhed, hvilket er vigtigt for at levere på et niveau, hvor vi nu kan udfordre de bedste i rækken. Fra U17 liga truppen har vi haft lige fra 0 til 8 spillere med til de enkelte kampe og en vigtig opgave her, har netop været at skabe et hold og få bygget relationer ind på og udenfor banen, selvom vi har trænet i to forskellige grupper til daglig.

52

Denne slutspurt sikrede at vi igen til foråret skal spille i en endnu stærkere 2. division mod de bedste hold fra vores nuværende pulje, Viborg FF, Randers Freja, Jammerbugt og 4 nye spændende modstandere. Til foråret bliver vi matchet til fulde i 2. division men også i U17 Vest, da drengene her flot klarede oprykning fra drenge1, i en finalekamp der blev vundet over VFF/Hald Ege. Noget der glæder os meget, er, at vi i løbet af sæsonen har fået en fin tilgang af spillere og at vi med en god træningskultur i gruppen, har sikret at vi både kan tænke bredde og elite til gavn for alle. Som ny træner i denne U17 gruppe har det været en stor fornøjelse at se den solide forældreopbakning der har været hele vejen igennem. Det har været lige fra Facebook gruppen, kager, frugt, opbakning til os og drengene, gode idéer til sociale arrangementer, Stadion opgaver, ja jeg kunne blive ved. Tusind TAK.

AaB Årbog 2016


I trænerteamet vil jeg gerne takke Søren Koch for den store indsats, sparring og hjælp til alle opgaver store som små og en tak til Jens V. Andersen på U17,3, der virkelig også har holdt drengene i gang og ført dem til fortjent oprykning til U17 Vest.

Jeg glæder mig allerede til at se jer alle omkring U17 igen til et særdeles interessant og udfordrende 2017. Rigtig god jul og godt nytår til alle AaB’ere

Ligeledes en tak til Casper Krogh Madsen og Adam Harell fra U17 liga for hjælp og sparring.

U17 2 og U17 3: Bagerst fra venstre: Nicolaj D. Fernandez, Jonas Kjær Christensen, Emil Hansen, Rasmus Wie Faunø, Casper Klovborg Jensen, Muqtaar Abdi, Mathias Overhaven Andersen, Kasper Villadsen Andersen Midterst fra venstre: Christoffer D. Fernandez, Jonathan Bejlegaard, Frederik Signer Kristensen, Anes Ahmetagic, Mikkel Holm Simonsen, Frederik Søndergård Dissing, Andreas Wallin, Christian Røngård Rasmussen, Florent Bytyqi Forrest fra venstre: Wutti Sarakul, Lasse Christian Villadsen, Niels Rise, Mohammed Abdi, Peter Kristiansen, Nicolai Frederiksen, Nicolai Møller Poulsen, Besart Gashi, Jonas Jepsen

AaB Årbog 2016

53


Af Jens Andersen

U17 3 U17 3 holdet har haft et fremragende efterår og vi har vundet vores pulje med maksimum point og en målscore på 32-4. Derefter skulle vi møde en vinder fra en anden pulje om oprykning til Vest. Det var imod efterskolen Hald-Ege og denne kamp vandt vi 4-1. Så vi er klar til foråret i Vest.

54

AaB Årbog 2016


STOLT SPONSOR AF HELE NORDJYLLANDS HOLD


Af Casper Krogh Madsen

U16 1 Efter at årgangen havde vundet efterårsturneringen suverænt, skulle vi forsøge at gøre kunsten efter i foråret. Det kom til at gå over al forventning. Det blev et forår, hvor holdet spillede utrolig stabilt ligesom i efteråret. Stabiliteten og bundniveauet var højt hele foråret igennem, hvilket bevirkede at vi ikke smed særlig mange point. Holdet vandt 12 kampe og spillede 2 uafgjorte. Der var ingen nederlag og vi sluttede med en målscore på 53-15. 10 point fra nærmeste forfølger Randers Freja. Holdet skulle herefter spille finale om det jyske mesterskab. Modstanderne var vinderne af den sydlige U16 Vest 1 pulje FC Aarhus, hvor der i den pulje var tættere opløb om førstepladsen. Det blev en spændende finalekamp på Vellev Stadion, hvor vi velfortjent gik fra banen og kunne kalde os jyske mestre, efter en sejr på 3-2. Spillerne skal have stor ros for deres engagement og deres indstilling til kamp og træning. De har gennem efterårs- og forårssæsonen udviklet sig fra at spille ungdomsfodbold til at spille mere voksenfodbold. De har lagt flere lag på deres færdigheder, som de har kunne bruge fremover. Jeg vil gerne sige tak for et godt år med årgang 00, og ser frem til det nye kuld af 01’er, som enten kommer til at spille U-17 Liga fra starten eller kommer til at spille U-16. U-16 er jo futureholdet for de spillere, der lige pt. ikke er vokset helt til fysisk og færdighedsmæssigt. Der skal også lyde en tak til vores holdleder Henrik Jacobsen, uden ham havde holdet ikke kunne fungere.

56

År tre med U-16 rækken i JBU er startet lige så godt som de foregående år. Vi har igen i år kunne stille med en stabil grundstamme på en 7-8 mand, suppleret med dygtige spillere fra vores U-16 Vest 2 hold. Vi har gennem de 12 kampe brugt flere forskellige spillere, hvilket b.la. skyldes, at der løbende har været udskiftning på U-17 ligaholdet, og at vi har haft flere forskellige spillere med fra U16 Vest 2 og enkelte fra vores U-15 elite hold. Det har fungeret rigtig fint. Rækken blev vundet efter 12 spillede kampe, hvor det blev til 9 sejre, 1 uafgjort og 2 tabte kampe. En målscore på hele 45-9 men alligevel kun tre point til nærmeste modstander. Rigtig flot resultat af drengene og stort tillykke til dem. Holdet har spillet meget stabilt gennem de fleste kampe og har generelt været effektive foran mål. Holdet har desuden deltaget i pokalturneringen, hvor vi har spillet os videre til kampene i foråret. Det er vi spændte på. Jeg vil til slut gerne takke Jesper og Poul, som har været holdleder for holdet indtil nu. Der har været totalt styr på alt det praktiske omkring holdet, og jeg glæder mig til samarbejdet det næste halve år. Jeg vil også gerne takke Morten Madsen, cheftræner for U-16 Vest 2 for det gode samarbejde gennem efterårssæsonen. Han har desuden været assistenttræner for vores hold i de sidste kampe. Også en stor tak til Nikolai Hørby, der startede som assistenttræner for holdet, men måtte stoppe, da han blev tilbudt stillingen som assistenttræner for U19 Liga. Vi ser frem til forårets turnering.

AaB Årbog 2016


Bagerst fra venstre: Casper Krogh Madsen, Gabriel Adriano Alves Christensen, Jeppe Pedersen, Valdemar Hedegaard Bjerre, Victor Lynggard, Marcus Emil Olsen, Nicholas Abarquez Sørensen. Midterst fra venstre: Nikolaj Hørby Kjeldsen, Nikolaj Kramer, Jonathan Flindt, Lukas Holst Christensen, Mathias Ross Jensen, Thomas Christiansen, Elias El Moustage, Poul Ørsted Forrest fra venstre: Andreas Fruergaard, Mathias Graunkær Sørensen, Oskar Ørsted Sigaard, Mads Knügle Svendsen, Søren Jungersen Nielsen, Mathias Jørgensen, Malthe Højholt Fraværende: Marcus Bundgaard Sørensen, Mikkel Kaufmann Sørensen samt holdleder Jesper Nielsen

AaB Årbog 2016

57


Af Morten Krogh Madsen

U16 2

En super flot sæson for AaB årgang 2001-2 Endnu et fodbold år er afviklet og årgang 2001 kan se tilbage på en rigtig flot sæson både udviklingsmæssigt, men også resultatmæssigt.

Forårets turnering begyndte i april og her kunne holdet se frem til en stærk pulje. Efter 10 kampe endte holdet på en flot 2. pladsen lige efter Hjørring IF.

Forårssæsonen bød på flere oplevelser for årgang 2001, hvor holdet deltog i to opstartsturnering som forgik på nordjyske efterskoler – Begge turnering blev afviklet med gode sociale og spillemæssige oplevelser for drengene.

AaB’s årgang 2001 har vist sig som en rigtig bred og dygtig årgang og ikke færre end 10 spillere fra Vest 2 holdet har været inde og snuse til elitefodbolden i forårssæsonen 2016 - 2 spillere er blevet rykket op i Elite-truppen og 3 spillere har trænet med 1 gang ugentligt. Således bød foråret både på en sportslig, udviklingsmæssig og social super flot og rigtig god halvsæson.

I påsken drog årgang 2001 sammen med årgang 2000 afsted til fodboldturneringen ”Trofeo mediterráneo” i Barcelona. I årgang 2001-rækken deltog 34 hold fra primært Tyskland og et enkelt hold fra Albanien og Danmark. Turnering blev spillet som gruppespil og derefter knockout kampe som man kender det fra Champions League – Kampene blev afviklet på forskellige anlæg op langs den spanske Costa Brava kyst. Holdet spillede sig på fornemste vis i finalen i Trofeo mediterráneo, men måtte desværre se sig slået på målstregen af TuS Wickrath fra Tyskland med 1-2. Det kampmæssige højtpunkt for AaB var deres semifinale mod Arminia Bielefeld’s Elitehold som blev sendt hjem til Tyskland med et 1-0 nederlag - Et hårdtarbejdende AaB-hold viste god moral og flot fodbold mod et fysisk godt spillende Arminia Bielefeld hold. En uforglemmelig tur til Barcelona bød også på La Liga kampen mellem RCD Espanyol og Athletic Bilbao på det flotte stadion Estadi Cornellà-El Prat.

58

Efterårssæsonen startede med deltagelse i Vildbjerg Cup, hvor holdet som minimum skulle forsvare deres bronzemedaljer fra sidste års cup – Det viste sig at AaB-holdet var i storform og spillede med stor spilleglæde og det resulterede i en rigtig flot guldmedalje efter at have gået ubesejret igennem cuppen og tilmed uden at indkassere et eneste mål i de 6 kampe. Efter Vildbjerg Cup blev der kigget frem mod turneringsstarten i efterårets DBU Vest 2. Efter 10 kampe i Vest 2-rækken kunne drengene for tredje gang ud af de sidste fire sæsoner kalde sig for puljemestre i den næsthøjeste række i deres årgang. Da AaB allerede deltager med et hold i den øverste række, er det desværre ikke muligt for holdet at rykke op og få chancen for at blive matchet hårdere. Endnu engang har det vist sig, at det er en rigtig bred trup som AaB har i årgangen Udover at være puljemestre i efteråret, så

AaB Årbog 2016


har 5-6 spillere været en fast bestanddel af U16-Elite’s kampe, hvor dette hold også på fornemste vis blev puljemestre. Spillerne skal have stor ros for deres indstilling til træning og kamp og de har vist, at de kommer for at udvikle sig og blive endnu bedre fodboldspillere.

Til sidst vil jeg gerne takke trænerteamet og holdledere som har været ind over holdet i 2016 og til forældrene for den fine opbakning omkring holdet. Derudover en stor tak til AaB’s Eliteafdeling for det gode samarbejde i 2016 og vi ser frem til endnu et godt fodbold år i 2017.

Bagerst fra venstre: Marc Brix Guldbæk, Jeppe Mogensen, Gustav Sløk Jensen, Marcus Emil Olsen, Matas Drupas, Amir Darvishani, Nicholas Abarquez, Mathias Jørgensen Midterst fra venstre: David Svit, Andreas Moldovan, Jonas Mansoure, Tobias Mejlholm, Lukas Holst, Elias El Moustage, Jakob Carlsen, Victor Lynggaard, Morten Krogh Madsen Forrest fra venstre: Mads Rantzau, Dennis Fogh Madsen, Patrick Mathiesen, Patrick Pedersen, Jacob Søndergaard, Lucas Bundgaard, Oliver Asutay Fraværende på billedet: Ahmed Belal, Abdullahi Abdi Jama og Mido Fares

AaB Årbog 2016

59


Af Lars Noer Madsen

U15 1 Forår 2016: Jysk/fynske-mestre for andet år i træk! Som den første årgang i AaB vandt drengene fra årgang 2001 det jysk/fynske mesterskab for andet år i træk. Det flotte resultat kom i hus efter en velspillet JM-finale, hvor de jævnaldrene drenge fra OB blev sat til vægs med et solidt 3-0 nederlag. Vejen til finalen blev grundlagt via 14 turneringskampe, hvor AaB-drengene ubesejret hentede hele 36 point af 42 mulige. Undervejs i sæsonen blev det bl.a. til to velspillede sejre over FC Midtjylland - 2-1 både ude og hjemme – samt flotte udebanesejre i AGF (3-1) og Viborg (7-3). Værd at nævne er det desuden, at holdet ikke tabte én turneringskamp i perioden fra september 2015 til sæsonafslutning i juni 2016.

60

Sæsonen igennem har holdets præstationer til træning og kamp været kendetegnende ved en helt speciel vinderkultur, hvor spillerne kontinuerligt har presset sig selv og hinanden til det yderste i jagten på at udvikle sig som hold og individuelle fodboldspillere. En veltimet forsvarsaktion er blevet fejret og tiljublet i lige så høj grad som en målgivende aflevering eller scoring – og spillerne har året igennem formået at stille krav til hinanden ligeså vel som de har formået at være opbakkende og støttende i de situationer, hvor det har været påkrævet. Den spillermæssige kvalitet på årgangen er ej heller gået DBU’s næse forbi. I sæsonens forløb er hele 10 spillere således blevet udtaget til enten future- eller DBU Vest-samlinger.

AaB Årbog 2016


Af Martin Mark

U15 1 Efterår 2016: For AaB U-15 startede efterårssæsonen (midt juli) med en masse gode træninger og et par træningskampe mod henholdsvis Hjørring og et akademihold fra Sydkorea, som begge endte med sejrer til følge. Deref-

ter fulgte KB cup på Frederiksberg i København og her var det tydeligt at både spillere og trænere skulle lære hinanden at kende og afstemme en hel masse ting. På den måde var turen også guld værd selvom resultaterne ikke var fantastiske og spillet ligeså, men

Bagerst fra venstre: Kim Hyldahl, Christian Hannesbo, Kasper Als, Jonas Westmark, Carsten Ravn Midterst fra venstre: Sofus Brønnum, Daniel Mortensen, Oliver Overgaard, Casper Gedsted, Mads Leth Midterst fra venstre: Thomas Buus, Christian Tøttrup, Patrick Lindberg, Tobias buus, Mads Serup, Marcus Hannesbo, Andreas Drejer, Martin Mark Forrest fra venstre: Jeppe Gundersen, Jacob Holdt, Mikkel Agervig, Marcus Hyldal, Jeppe Linnerup

AaB Årbog 2016

61


vi kom tættere på hinanden. Særligt socialt og i forhold til hvordan vi på U-15 gerne vil angribe tingene. Overordnet en god tur. Tilbage på Hornevej og med fuld fart ud af det sjove og hårde træningsliv med stort fokus på at udvikle på holdet og den enkelte. Vi kunne se med det samme at spillerne var klar på at blive bedre og presse sig selv langt for, at vi som enkelt individ og hold skulle blive bedre. Progressionen efter KB Cup har været markant igennem hele efteråret og det er mest af alt kommet til udtryk igennem den fornemme træningskultur der er blevet bygget op og som spillerne skal have stor ros for at være med til at bygge.

hvilket er meget glædeligt. Endvidere tror vi på, at vi bliver endnu stærkere efter nytår og så er der ingen grænser for, hvor gode vi kan blive. Vi vil fra trænerteamet gerne sige tak så langt for dette efterår både til klubben for de gode ramme vi bevæger os i til hverdag, dernæst til forældrene som har bakket fantastisk op omkring både træning og kampe, samt spillerne ikke mindst, som gør deres bedste hver gang til træning og det er virkelig en fornøjelse som trænere at være en del af og arbejde med dem. Trænerteamet gælder sig til et fortsat godt arbejde i foråret 2017.

Spillet i kampene er blevet bedre og bedre og vi har set en udvikling hos hver enkelt,

Bedste hilsener trænerteamet på U-15 årgang 2002: Carsten Ravn, Jonas Westmark og Martin Mark

U15 – Vinder af Vildbjerg Cup

62

AaB Årbog 2016


Vær MÅLRETTET når det

gælder

design, markedsføring, tryksager m.v.

Slagterigade 9 | 9700 Brønderslev | Tlf.: 98 82 01 86 | salg@bbtryk.dk | bbtryk.dk


Af Peter Bohn

U15 2 Mikkel og jeg overtog 1 August 2016 et psykisk ramt U15 hold. Holdet var lige rykket ned fra Vest 2 med kun 8 point. Vi havde desuden kun 2 uger til at lærer alle drengene at kende samt få vores nye spillestil sat sammen inden turneringen gik i gang. Vi fik hurtigt arrangeret 4 træningskampe som alle blev vundet.

stand vandt AaB holdet alle 4 kampe meget overbevisende. Vi begynder at kunne se store forbedringer fra alle spillere på holdet.

Turneringen startede og vi vandt 5 kampe – fik 1 uafgjort og tabte 4 kampe. Der hvor vi rigtigt kunne mærke at holdet var hårdt ramt på psyken var kampen mod Frederikshavn på udebane. Vi førte kampen 4-2, 5 minutter før tid. Alligevel taber vi kampen 5-4 grundet nervøsitet. Vi sluttede dog på en godkendt 3. plads i en meget svær gruppe hvor 4 af de 6 hold var Vest 2 hold (sammenbrydning fra U14 og U15)

Træner teamet tror fuldt og fast på at vi lykkes med at spille os op i Vest 2 rækken til sommer.

Holdet var efter turneringens afslutning tilmeldt vinterturneringen hvor vi fik 4 meget svære kampe mod Vest 2 hold. Trods god mod-

Spillerne kender deres pladser og ved at man skal kæmpe i samtlige 70 minutter samt kæmpe som et hold.

Den nye sæson starter allerede 9. januar 2017 hvor vi begynder træningen igen mod den nye sæson. I slutningen af januar 2017 skal holdet på trænings weekend i Vrå hvor vi har inviteret 4 dygtige modstandere. Påsken 2017 går til Holland hvor vi skal spille med i den store turnering Hanze Trophy.

Bagerst fra venstre: Ole Mortensen, Hassan Mohamed, Jamal El-Mahmoud, Diyar Nadri, Adrian Gomez, William Geisnæs Midterst fra venstre: Mikkel Klovnhøj, Taulant Krasnici, Ebbi Hjorth, Elyas Popalzai, Armin Barakovic, Benjamin Coric, Yasir Ali, Peter Bohn Forrest fra venstre: Asger Sørensen, Jakob Rise, Henrik Mortensen, Amir Abdallah, Joe Johansen, Yasin Ali

64

AaB Årbog 2016


Af Kasper Rønnau Mogensen

U15 3 Efterårssæsonen blev en helt ny start for AaB’s U15-3 hold. Der kom nye trænere helt fra toppen og ned til os. En ny måde at træne på og køre kampene på. Men drengene var jo også samtidig blevet et år ældre og skulle derfor også udvikles og udfordres noget mere, i det sammenhæng satte vi os ned og diskuterede holdet og de individuelle målsætninger på holdet. Vi kom hurtigt frem til at vores individuelle mål var hovedsageligt at blive bedre teknisk men også konditions-

mæssigt. Vores fælles mål skulle vise sig at være meget lig med hvad jeg som træner havde tænkt, vi skulle nødvendigvis ikke rykke op i drenge 1, men vi skulle vise at vi havde forbedret os fra første til sidste kamp! Jeg vil her nu godt 6 måneder efter, rose alle drengene på U15-3 for deres flotte individuelle udvikling, og jeg glæder mig til mange gode og spændende træninger og kampe med jer fremover.

Bagerst fra venstre: Lukas Andersen, Younes Said, Kevin Luu, Jonas Koch Midterst fra venstre: Mubariq, Jibrill, Raini Hjorth, Eren Anik, Kasper Rønnau Mogensen Forrest fra venstre: Ahmed Said, Fredrik Nielsen, Benjamin Gralander, Frederik Thorup, Noor Jaff

AaB Årbog 2016

65


Af Lars Noer Madsen

U14 1

Op- og nedture samt en stime der vendte bøtten Ovenpå en både resultat- og spillemæssigt tilfredsstillende sæsonindledning ved årets KB Cup, hvor der kun blev til ét nederlag (mod de senere vindere af turneringen fra Malmø), skulle de første turneringskampe i DBU Jyllands Vest-1-række vise sig af volde det nye kuld af U14-drenge større problemer. På trods af en altid koncentreret og pletfri træningsindsats og mange lige-ved-ognæsten-kampe, lod den første turneringssejr vente på sig indtil 7. spillerunde, hvor AaB-drengene på hjemmebane fightede sig til en 4-3 sejr over Silkeborg. Herefter fulgte en mindre sejrsstime, hvor holdet bl.a. spillede sig videre i videre pokalturneringen og hurtige avancerede i JBU-tabellen.

Trods udfordringer undervejs har der i sæsonens løb været meget at glæde sig over – og holdet har vist, at det ikke blot kan score forskellige og seværdige mål, det er ej heller afhængig af en enkelt eller to spillere, der banker den ind. Således er de 35 mål holdet har scoret (fjerde flest i turneringen) scoret af hele 9 forskellige spillere. Klarest i erindringen står de flotte sejre over Randers (3-2 og 5-0) samt efterårets sidste hjemmekamp, hvor Viborg blev sendt retur til domkirkebyen med et 2-4 nederlag. Dog må vi også erkende, at i kampene mod AGF og FC Midtjylland er det blevet til 4 nederlag. Til tider for store nederlag, som vi skal arbejde hårdt på at revanchere til foråret.

Bagerst fra ventre: Thomas Buus (Målmandstræner) Jeppe Windeballe Røge Mads Lautrup Freundlich Malthe Brun Svensson Sebastian Aaen Emil Seedorff Sørensen Mikkel Seedorff Sørensen (Holdleder) Kenneth Svensson (Holdleder) Midterst fra venstre: Ib Wagner (Holdleder) Mads Støttrup Christoffer Ravn Jensen Albert Overgaard Skovboe Christian Wagner Simon Rokkedal Vestergaard Jakob Gaardsøe Søren Peter Lund Jensen (Assistenttræner) Lars Noer Madsen (Cheftræner) Forreste fra venstre: Vitus Bergenser Peter Sidenius Harboe Elvin Ørsted Sigaard Lasse Mathias Kjær Vægter Holm Filip Hartman

66

AaB Årbog 2016


Af Mikkel Harbo Mousten

U14 2

Med marginalerne imod sig AaB U14-2 startede sæsonen med afgang fra mange af de bærende spillere og et nyt trænerpar. De resterende drenge gik dog frisk til opgaven, og var villige til at tage nye ideer til sig. Derfor lovede det også godt for sæsonen i Vest 2-rækken, men det skulle ikke blive en let sæson. Flere gange stillede holdet nemlig op med maks 12 spillere i kamp truppen, og det kostede sejren i flere kampe. For drengene var egentligt godt med i de fleste kampe, men havde marginalerne i mod sig. For trætheden satte ofte ind i de sidste minutter af kampene, og det kostede blandt andet sejren i Frederikshavn og Hjørring. Men selv om resultaterne var imod AaB i flere af kampene, så kunne man ikke sætte en finger på spillet. Men man skal som regel vinde kampene for at rykke frem i tabellen

og U14-2 tilbragte det meste af sæsonen i bunden af tabellen. Det lignede en redning da man besejrede Frederikshavn og Hjørring på hjemmebane, men holdet skulle bruge tre point i de sidste to kampe af sæsonen. Det lykkedes desværre ikke, da vi spillede uafgjort mod Skibsby-Højene i en kamp hvor overliggeren to gange var i mod os, og tabte til Aalborg KFUM i den sidste runde. Dermed må AaB U14-2 en tur ned i Mesterrækken, men drengene er opsatte på en hurtig retur til Vest 2. Efter sæsonen tog vi en afstikker til Sverige og spillede GAIS Cup, hvor vi mødte flere elitehold. Her var resultaterne i mod os, men drengene fik en masse erfaring og udvikling med sig fra det kolde nord. Det skal være med til at gøre os endnu skarpere, når vi efter vinterferien tager hul på en ny omgang fodbold.

Bagerst fra venstre: Mikkel Harbo Mousten (Træner), Eduart Gashi, Hilbert Owens, Lasse Toft Ørnberg, Mohammed Muzzammil Samim, Hassan Mohamad, Abdul Daabes, Mathias Toft (assistent) Forrest fra venstre: Mathias Jacobsen, Frederik Pedersen, Ahmad Agha, AbdulRaheem Daabes, Oscar Haaning, Frederik Bak-Pedersen Mangler: Mikkel Barrit, Tobias Brøndsted

AaB Årbog 2016

67


Af Niclas Hougaard

U13 1 AaBs årgang 2003 var efter en god ”off-season” med hårde modstandere og gode oplevelser klar til at spille med i både pokal- og DBU turneringen. Årgangen havde i efteråret spillet sig frem til en kvartfinalekamp i pokalturneringen mod Randers Freja, hvor en revanche fra tidligere opgør var på programmet for AaB-drengene. Det lykkedes, og efter en kamp, hvor flotte individuelle præstationer blev krydret med en god holdindsats, var holdet klar til semifinalen mod Horsens. Kampen i Horsens blev noget af en affære, hvor begge hold var opsat på at angribe og score mål. Det lykkedes også for begge hold,

hvor AaB i kampens døende minutter ender med at score til slutresultatet 5-4. En stor oplevelse for holdet, der uden tvivl kunne tage en masse med fra kampe som disse. Imens rullede DBU turneringen, hvor årgangen gjorde det godt, med tætte kampe mod bl.a. AGF, Randers og Viborg. Denne blev kombineret med en tur til Esbjerg og Odense, hvor holdet bl.a. også mødte FCN. Modstanden gennem hele foråret var altså god, hvilket pressede drengene til at præstere på et højt niveau weekend efter weekend. Forårets hårde anstrengelser i pokalturneringen bar frugt, og da lodtrækningen var fundet, stod det klart at den skulle spilles hos

Bagerst fra venstre: Carl Aage Søgaard, Niclas Hougaard Hansen, René Thorsted Sørensen Midterst fra venstre: Nicolaj Christensen, Marcus Bjerg, Oliver Ross, Magnus Rudbeck Koch, Gustav Bonde Dahl, Jacob Christensen, Casper Johansson, Marco Sørensen Forrest fra venstre: Bertram Rosendahl Jensen, Suleiman El-Hajj, Valdemar Lunau, Gustav Holst Qvist, Rasmus Jørgensen, August Bryld

68

AaB Årbog 2016


samarbejdsklubben Aars IK mod de grønne fra Viborg. Forlydender gik på, at billetterne var revet væk blot få dage efter. Kampen startede for AaB-drengene meget dårligt, hvor 2 mål blev hurtigt indkasseret. Et bjerg skulle bestiges, hvilket dog viste sig ikke at være umuligt, og efter en nervepirrende kamp, skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence, som AaB trak sig sejrrigt ud af. En kæmpe oplevelse. I DBU turneringen skulle det dog vise sig at være Viborg-holdet der trak det længste strå, og stod som puljevinder, efter at vi selv havde muligheden for at afgøre det mod netop Viborg i sidste spillerunde. Dermed sluttede et forår, hvor flot kombinationsfodbold blev krydret med en fantastisk trænings og- konkurrencekultur, der giver hinanden et godt fundament for en sund fodboldudvikling. Et nyt AaB U13 hold, mødte efter sommerferien op til første træning d. 21. juli, hvor et spændt trænerteam var klar til at byde drengene velkommen. Drengene havde sæsonen inden været en del af en større forsamling spillere fra AaB’s samarbejdsklubber rundt i Nordjylland, og truppen bestod derfor af spillere fra bl.a.: Bangsbo Freja, Hadsund, Jetsmark, SHI/BAMSIF, Støvring og St. Restrup. Første store udfordring var den obligatoriske KB-Cup, hvor tophold fra Skandinavien ventede i form af bl.a. Malmö og Hammarby. Det blev en god udfordring, hvor drengene viste en god udvikling, specielt i form af at øve sig i at spille sig frem til chancer, og spille sig ud af pres, og ikke mindst at blive ved selvom modstanderen var hård. Ugen efter ventede første turneringskamp, hvor 11-mands var skiftet ud med 8-mands. Allerede i første runde, viste holdet flot fodboldspil, hvilket resulterede i en sejr på 8-1. Fra denne kamp har U13-gruppen ikke set sig tilbage, og puljesejren kom i hus, 3 spillerunder før turneringen sluttede med en målscore på imponerende 98-13. Stort tillykke! Specielt gruppens evne til at fortsætte spil på et meget højt niveau, uanset tidspunktet og

AaB Årbog 2016

resultatet i kampen, har medvirket til, at vi kan tage en masse læring med fra dette efterårs DBU turnering. U13 holdet gentog sidste års succes ved også at tage til Göteborg dette efterår, hvor første modstander var et gensyn med Hammarby og dermed mulighed for revanche. Kampen endte 3-2 til AaB, i en kamp hvor AaB-spillerne lagde en kæmpe arbejdsindsats for dagen. Derudover spillede holdet kampe mod IFK Göteborg, Lyn Oslo og Helsingborg, som vi dog måtte se os slået af. Udover at spille og lære en masse fodbold, var det en tur der gav drengene god mulighed for at være sammen som gruppe under gode forhold i Göteborg. Turen skal dog også huskes for et sygdomsramt trænerteam, der blev slået omkuld med maveonde til søndagens sidste kamp. Som træner for gruppen, vil jeg gerne takke samarbejdsklubberne for godt forarbejde, samt mange af klubbens trænere, herunder specielt tidligere T+træner Adam Harell, for rekrutteringsarbejdet. Jeg vil også gerne takke Carl Aage, for at hjælpe med den ugentlige drift af holdet, der giver os trænere mulighed for at holde vores fokus de rigtige steder. Vores T+ trænerteam David Olsen og Mathias Hvilsom skal også have en speciel tak for både at støtte og udvikle holdets og trænernes kompetencer, og udvikle et miljø på et fodboldfagligt højt niveau. En speciel tak skal René Thorsted Sørensen og Søren Peter Jensen også have for den daglige omgang med holdet, hvor i begge har lagt et stort arbejde, og skabt en kultur der giver drengene og jeg mulighed for at dygtiggøre sig. Til sidst skal lyde en stor tak til forældre og ikke mindst spillere, for alle at bidrage til en fantastisk fodboldkultur, der gør at vi trænere kan tage smilende og glade til og fra træning, men som ikke mindst gør, at I har mulighed for at være en del af noget helt unikt, der vil udvikle jer som fodboldspillere, såvel som mennesker. Tak for en lærerig og udviklende sæson!

69


Af Michael Dahl

U12 Efter sommerferien modtog Mikkel Bjerregaard, Christian Møller Poulsen og Michael Dahl en ny U12 trup på 22 mand. Det betød at der skulle tilmeldes et U12 A-hold og et U12 B-hold. Begge hold havde som udgangspunkt kampe i weekenderne, men grundet det flotte antal spillere, har det ikke været noget problem at kunne stille hold. Allerede inden sommerferien blev A-holdet tilmeldt Elite Cup i Midtjylland, der blev spillet en rigtig flot turnering, hvilket endte ud med en sejr over Silkeborg i finalen. Efter sommerferien startede sæsonen ud med Spar Nord Cup i Brønderslev, vi havde tilmeldt 2 A-hold, hvilket på papiret burde have været noget af en mundfuld. Turneringen forløb dog rigtig godt, begge hold gik videre fra deres respektive puljer, i semifinalen slog det ene hold Aalborg Freja, mens det an-

det hold tabte knebent til et stærkt Aabybro hold. I finalen vandt det tilbagestående AaB hold i straffespark over Aabybro. I DBU turneringen har begge hold præsteret rigtig fint, for A-holdets vedkommende startede sæsonen med et 10-3 nederlag i Aabybro, men derefter har der været spillet rigtig fine og tætte kampe. B-holdet har også spillet en flot turnering, det har været et rigtig højt niveau, hvilket har skabt mange tætte kampe. Træningsindsatsen har for drengenes vedkommende været rigtig godt, det er tydeligt at mærke at der er et godt sammenhold drengene imellem, og at de nyder at spille fodbold. Ift. Den oprindelige trup vi overtog i august måned, er der faldet et par stykker fra, og kommet et par nye stykker til, det betyder også at vi har holdt et rigtig flot træningsgennemsnit i løbet af sæsonen.

Bagerst fra venstre: Mikkel, Denin, Jason, Nour, Søren Emil, Casper, Faris, Jonathan, Michael, Christian Forrest fra venstre: Sebastian, Mathias, Oliver, Lucas, Tobias, Nikolai, Andreas, Aske og Mathias

70

AaB Årbog 2016


Af Christian Møller Poulsen

U11 Fra vinter overtog Casper Friis-Hansen og Christian Møller Poulsen U11 truppen. Sæsonen startede ud med et indendørsstævne i Sulsted, hvor begge hold deltog. Det medførte gode præstationer fra begge hold hvoraf U11 1 vandt cuppen. Det var en god oplevelse for spillerne, og var en god start på den kommende sæson. Til DBU-turneringen tilmeldte vi et U11 A hold og et U11 B hold. Begge hold oplevede nogle spændende og jævnbyrdige opgør i rækkerne, hvor vi mødte gode lokale nordjyske hold. Vi oplevede igennem foråret en kæmpe tilslutning af spillere til truppen. Omkring 10 spillere tilsluttede sig således holdet i løbet af foråret, hvilket var meget positivt. Begge hold deltog igennem sæsonen også i forskellige cups. Herunder deltog U11 1 i Louis Nielsen Inopower Cup i Gug hvor holdet le-

verede en flot præstation, men hvor holdet måtte se sig slået eftertrykkeligt i gruppespillet af AGF. I finalen mødte AaB ligeledes AGF, hvoraf konsekvensen blev at vi måtte tage os til takke med en andenplads. Holdet deltog ligeledes i Nybolig Palle Ørtoft Cup, hvor vi igen måtte tage til takke med en andenplads, da vi igen mødte AGF i finalen. Dog efter en noget tættere kamp. Begge hold deltog i Nørhalne Cup, som var en sjov og hyggelig weekend for drengene, mens præstationerne var svingende. U11 2 deltog desuden i Zebra Cuppen hvor det blev til 2 sejre ud af 3 kampe, hvilket desværre ikke var nok til at gå videre til semifinalen. Sidst men ikke mindst sluttede U11erne sæsonen af med en flot 1. plads til Åbne Randers Mesterskaber, hvilket var kronen på værket på en spændende og begivenhedsrig halvsæson.

Bagerst fra venstre: Malthe Steensen Rasmussen David, Lucas, Emil, Frederik, Albert, Theis Larsen Midterst fra venstre: Thomas, Oliver, Abdi, Yasir, Mads, Kaspar Forrest fra venstre: Nicklas, Jacob, Ayuub, William, Mohammed, Hamse, Mahar

AaB Årbog 2016

71


Af Casper Friis Hansen

U10 Efter sommerferien overtog, Finn Kjær Jørgensen og Casper Friis-Hansen 13 friske drenge, som brænder for at spille fodbold og som har et stærkt sammenhold. Grundet antallet af spillere og qua et ønske om at udfordre u10.1 til kamp, tilmeldte vi U10 1 kombineret med U11-spillere i U11 B-rækken i DBU turneringen. Dette træk har vist sig at være en fin opmatchning for spillerne i form af mange tætte, udfordrende og spændende kampe. U10 2 har i samme periode spillet i U10 B, hvor det er blevet til mange flotte præstationer og en del sejre. Lærerig halvsæson for begge hold. Antallet af spillere i U10 er i løbet af efteråret steget til 16, hvilket vi er meget glade

for. Væksten i antallet af spillere både U10 og U11 medfører, at vi i foråret vil tilmelde to hold i U10-rækken. Efteråret har også budt på tur til Fyn og Øens Hold Cup i Vissenbjerg. Cuppen på Fyn var en glimrende tur med mange gode kampe og en hel masse oplevelser og socialt samvær. En god tur både set i et socialt og i et træningsmæssigt perspektiv. Vinteren byder også på en del spændende udfordringer, hvor vi skal deltage i U10 A i futsal. Det ser vi meget frem til, som det der bliver enden på en meget opløftende og spændende halvsæson.

Bagerst fra venstre: Laurits Kronborg Madsen Ellegaard, Nicholas Friis, Mathias Jensen, Martin Larsen, Mikkel Kristensen, Christian Røntved Nielsen, Mathias Ørum Hegerberg Pedersen Forrest fra venstre: William, Alexander Røntved Nielsen, Oliver Hartmann, Frederick Nielsen, Dani Lukaz Højbjerg, Balogh, Magnus Lauridsen

72

AaB Årbog 2016


U9

Bagerst fra venstre: Hanne Nielsen, Sajed, Jonas, Peter, Nicklas, Berzan, Feras Al-helou Forrest fra venstre: Silas Valdemar, Shamsi, Rasmus S, Daniel, Maja, Jakub, Andreas

AaB Ă…rbog 2016

73


U7

Bagerst fra venste: Hanne Nielsen, Emil, Nicki, Lukas Erik, Alexander, Hjalte, Fillip Forrest fra venstre: Frederik, Anna (U8), Kira (U8), Iben, Marcus, Atharvar TrĂŚner Hanne Nielsen

74

AaB Ă…rbog 2016


U5 – U6

Bagerst fra venstre: Stefan, Marie, Oliver, Victor, Liam, Xander, Ahmed, Mette Forrest fra venstre: Benjamin, Sebastian, Ibrahim, Victor, Mads

AaB Ă…rbog 2016

75


Ungdomsafdelingen Stillinger – Forår 2016 U19 Ligaen 1 FC Midtjylland 2 FC Nordsjælland 3 AaB 4 Esbjerg 5 FC København 6 Silkeborg 7 Brøndby 8 Vejle 9 OB 10 Lyngby 11 AGF 12 Randers Freja

K V U T Score P 22 18 2 2 57-16 56 22 16 2 4 65-35 50 22 14 2 6 50-26 44 22 11 6 5 39-38 39 22 9 2 11 38-37 29 22 8 4 10 36-37 28 22 7 5 10 27-31 26 22 7 5 10 34-45 26 22 8 2 12 28-45 26 22 5 5 12 23-41 20 22 6 0 16 25-47 18 22 3 5 14 23-47 14

U19 Drenge 2. Division 1 Herning Fremad 2 LKB/Gistrup 3 AaB 4 Skive IK 5 Holstebro B 6 Ringkøbing IF 7 Hjørring IF 8 Ikast FS

76

K V U T Score P 14 12 1 1 52-17 37 14 12 0 2 33-14 36 14 7 3 4 41-27 24 14 5 2 7 21-27 17 14 5 2 7 20-32 17 14 4 1 9 17-33 13 14 3 3 8 20-30 12 14 2 0 12 15-39 6

AaB Årbog 2016


U17 Ligaen 1 FC København 2 FC Nordsjælland 3 FC Midtjylland 4 AaB 5 Lyngby 6 HB Køge 7 AGF 8 Brøndby 9 Esbjerg 10 Vejle 11 Silkeborg 12 OB 13 Randers Freja 14 Haderslev

K V U T Score P 26 22 4 0 73-16 70 26 16 2 8 67-32 50 26 15 4 7 54-27 49 26 14 6 6 46-32 48 26 11 7 8 48-53 40 26 10 7 9 46-43 37 26 10 6 10 38-44 36 26 8 9 9 34-37 33 26 9 5 12 40-40 32 26 9 4 13 37-62 31 26 6 5 15 35-63 23 26 5 7 14 31-43 22 26 5 6 15 29-56 21 26 3 6 17 30-60 15

U17 Drenge Vest 1 AaB 2 Gug B 3 Skibsby-Højene IF 4 Jammerbugt FC 5 Aalborg KFUM 6 Frederikshavn fI

K V U T Score P 10 9 0 1 44-16 27 10 7 0 3 23-17 21 10 4 3 3 20-20 15 10 4 1 5 17-23 13 10 1 3 6 14-26 6 10 0 3 7 14-30 3

U17 Drenge Vest 1 1 AaB 2 Randers Freja 3 FK Viborg 4 Jetsmark IF 5 Herning Fremad 6 Skive IK 7 Hobro IK 8 Vorup FB

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 14 12 2 0 53-15 38 14 9 1 4 32-15 28 14 7 2 5 30-24 23 14 7 1 6 30-23 22 14 7 1 6 31-36 22 14 7 0 7 22-21 21 14 2 2 10 22-45 8 14 0 1 13 8-49 1

77


U16 Drenge Vest 2 1 Eastside Viborg 2 Thisted FC 3 Viborg Sdrm. IK 4 AaB 5 Støvring IF 6 Aalborg Freja

K V U T Score P 10 6 2 2 32-18 20 10 6 1 3 26-19 19 10 5 3 2 26-13 18 10 3 4 3 23-16 13 10 2 1 7 8-38 7 10 2 1 7 7-18 7

U16 Drenge 1 1 AaB 2 RKG 3 Skalborg SK 4 VHG/GS 5 Aabybro IF 6 Dall/Ferslev IF

78

K V U T Score P 10 8 0 2 31-11 24 10 7 1 2 39-14 22 10 4 3 3 27-10 15 10 3 4 3 19-17 13 10 3 1 6 15-31 10 10 0 1 9 11-59 1

AaB Årbog 2016


U15 Drenge Vest 1 1 AaB 2 Herning Fremad 3 Randers Freja 4 AGF, Aarhus 5 FK Viborg 6 Silkeborg IF 7 Skive IK 8 Aalborg KFUM

K V U T Score P 14 11 3 0 48-13 36 14 10 2 2 61-18 32 14 9 2 3 40-15 29 14 9 1 4 47-24 28 14 4 1 9 27-36 13 14 4 0 10 20-35 12 14 2 1 11 14-56 7 14 2 0 12 15-75 6

U15 Drenge Vest 2 1 Hjørring IF 2 AaB 3 Hobro IK 4 Jetsmark IF 5 Thisted FC 6 Aars IK

K V U T Score P 10 9 1 0 32-7 28 10 5 2 3 12-18 17 10 4 1 5 17-19 13 10 3 3 4 17-14 12 10 2 3 5 12-16 9 10 2 0 8 12-28 6

U15 Drenge 2 K V U T Score P 1 St. Restrup IF 10 8 1 1 31-9 25 2 LKB/Gistrup 10 7 3 0 40-10 24 3 Nibe B 10 6 2 2 24-8 20 4 RKG 10 3 0 7 26-42 9 5 AaB 10 3 0 7 28-50 9 6 Svenstrup-Godthåb IF 10 0 0 10 10-40 0

AaB Årbog 2016

79


U14 Drenge Vest 1 1 AaB 2 FK Viborg 3 Thisted FC 4 Hjørring IF 5 Randers Freja 6 Hobro IK 7 LKB/Gistrup 8 St. Restrup IF

K V U T Score P 14 11 3 0 76-15 36 14 10 1 3 58-23 31 14 7 2 5 25-25 23 14 6 3 5 38-26 21 14 4 5 5 28-27 17 14 4 2 8 27-42 14 14 3 2 9 14-48 11 14 0 4 10 7-67 4

U14 Drenge Vest 2 1 IF Skjold Sæby 2 Nørresundby FB 3 Jetsmark IF 4 Aalborg KFUM 5 Dronninglund IF 6 AaB

K V U T Score P 10 8 1 1 36-9 25 10 8 0 2 25-20 24 10 4 0 6 17-21 12 10 3 1 6 15-23 10 10 2 2 6 17-26 8 10 2 2 6 16-27 8

U14 Drenge 1 1 Skalborg SK 2 Løgstør IF 3 Aalborg Chang 4 VHG/GS 5 AaB 6 Farstrup/Nibe

80

K V U T Score P 10 10 0 0 64-13 30 10 8 0 2 57-20 24 10 5 0 5 39-31 15 10 3 0 7 22-50 9 10 3 0 7 23-54 9 10 1 0 9 12-49 3

AaB Årbog 2016


Stillinger – Efterår 2016 U19 Ligaen 1 FC København 2 FC Midtjylland 3 Esbjerg 4 Randers Freja 5 OB 6 Lyngby 7 Silkeborg 8 Brøndby 9 AaB 10 FC Nordsjælland 11 Vejle 12 AGF

K V U T Score P 10 6 4 0 24-7 22 9 7 1 1 22-10 22 11 6 3 2 32-18 21 11 5 3 3 16-10 18 10 5 2 3 14-16 17 11 4 2 5 14-20 14 11 4 1 6 24-27 13 11 4 1 6 21-24 13 11 3 3 5 21-23 12 9 3 1 5 17-22 10 10 2 1 7 11-26 7 10 1 2 7 15-28 5

U19 Drenge Vest 1 Vejgaard B 2 AaB 3 Hjørring IF 4 Dronningborg B 5 Aalborg Chang 6 Hobro IK 7 Jammerbugt FC 8 Frederikshavn fI

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 14 9 3 2 45-20 30 14 8 3 3 51-28 27 14 8 2 4 52-33 26 14 7 2 5 43-43 23 14 6 1 7 33-36 19 14 5 2 7 31-51 17 14 2 4 8 24-37 10 14 1 3 10 20-51 6

81


U17 Ligaen 1 FC København 2 Brøndby 3 AGF 4 FC Nordsjælland 5 AaB 6 Esbjerg 7 Vejle 8 FC Midtjylland 9 Randers Freja 10 Silkeborg 11 Lyngby 12 OB 13 FK Viborg 14 HB Køge

K V U T Score P 13 10 2 1 39-15 32 13 9 0 4 29-18 27 12 7 2 3 21-11 23 12 6 4 2 33-22 22 13 6 3 4 32-21 21 13 6 1 6 23-23 19 12 5 3 4 26-24 18 11 5 1 5 21-27 16 13 5 1 7 18-26 16 13 5 1 7 21-30 16 13 4 2 7 27-34 14 12 3 2 7 15-19 11 13 1 6 6 19-26 9 13 1 2 10 10-38 5

U17 2. Division K V U T Score P 1 Jammerbugt FC 12 9 2 1 42-10 29 2 Viborg FF/Hald Ege Efterskole 12 7 2 3 25-21 23 3 Randers Freja 12 7 2 3 29-20 23 4 AaB 12 6 2 4 31-17 20 5 Hobro IK 12 5 1 6 21-31 16 6 Vorup FB 12 3 1 8 24-37 10 7 Eastside Viborg/ Søndermarkens IK 12 0 0 12 0-36 0

U17 Drenge 1 1 AaB 2 Nibe/Vegger 3 Storvorde/Sejlflod B 4 Aars IK 5 Aalborg Freja

82

K V U T Score P 8 8 0 0 38-4 24 8 5 0 3 25-19 15 8 5 0 3 23-18 15 8 2 0 6 12-30 6 8 0 0 8 2-29 0

AaB Årbog 2016


U16 Drenge Vest 1 1 AaB 2 Hjørring IF 3 FK Viborg 4 Randers Freja 5 Silkeborg IF 6 Ikast FS 7 Skive IK (Egeris)

K V U T Score P 12 9 1 2 45-9 28 12 8 1 3 37-16 25 12 6 3 3 31-23 21 12 6 2 4 34-21 20 12 4 1 7 15-39 13 12 2 3 7 16-38 9 12 0 3 9 11-43 3

U16 Drenge Vest 2 1 AaB 2 Jetsmark IF 3 Aalborg KFUM 4 Viborg FF 5 Aalborg Chang 6 Hobro IK

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 10 5 3 2 22-13 18 10 5 3 2 28-15 18 10 5 1 4 21-18 16 10 3 4 3 18-21 13 10 3 2 5 17-24 11 10 1 3 6 7-22 6

83


U15 Drenge Vest 1 1 AGF, Aarhus 2 AaB 3 FK Viborg 4 Randers Freja 5 Silkeborg IF 6 VSK Aarhus 7 Thisted FC 8 Hjørring IF

K V U T Score P 14 12 1 1 36-13 37 14 8 2 4 46-22 26 14 8 2 4 41-24 26 14 6 5 3 28-16 23 14 6 3 5 31-26 21 14 3 2 9 17-43 11 14 3 2 9 21-44 11 14 1 1 12 15-47 4

U15 Drenge Mester 1 Frederikshavn fI 2 Jetsmark IF 3 AaB 4 Aalborg Freja 5 Aalborg KFUM 6 Dronninglund IF

K V U T Score P 10 8 0 2 33-21 24 10 6 2 2 23-21 20 10 5 1 4 25-20 16 10 4 2 4 19-14 14 10 3 1 6 19-26 10 10 1 0 9 13-30 3

U15 Drenge 2 1 Aalborg Freja 2 Storvorde/Sejlflod B 3 BIF/TIF 4 AaB 5 Kongerslev/Bælum 6 Vejgaard B (2)

84

K V U T Score P 10 7 1 2 43-19 22 10 6 3 1 28-21 21 10 5 1 4 37-22 16 10 4 1 5 34-31 13 10 3 2 5 29-31 11 10 1 0 9 19-66 3

AaB Årbog 2016


U14 Drenge Vest 2 1 Jetsmark IF 2 Aalborg KFUM 3 Skibsby-Højene IF 4 Hjørring IF 5 AaB 6 Frederikshavn fI

K V U T Score P 10 5 2 3 31-23 17 10 5 1 4 26-24 16 10 4 3 3 22-19 15 10 4 1 5 22-19 13 10 3 3 4 22-21 12 10 3 2 5 21-38 11

U14 Drenge Vest 1 1 Herning Fremad 2 AGF, Aarhus 3 FK Viborg 4 AaB 5 Randers Freja 6 VSK Aarhus 7 FS Holstebro 8 Silkeborg IF

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 14 12 1 1 50-20 37 14 11 3 0 60-15 36 14 8 1 5 47-33 25 14 5 2 7 35-44 17 14 5 1 8 32-43 16 14 4 2 8 26-46 14 14 2 3 9 26-48 9 14 2 1 11 22-49 7

85


86

AaB Ã…rbog 2016


AaB Ã…rbog 2016

87


Af Anna Larsen

Kvinde / Pige afd. 2016 Fremgang og tilgang

Kvinde-/pigefodbolden er i rivende udvikling i AaB, vi har stor tilgang at dygtige nye spiller og trænere, som hverdag kæmper både på kamp- og træningsbanerne . Vores afdeling er blevet meget mere velorganiseret og via et kæmpe stort stykke arbejde fra en masse frivillige forældre er det lykkedes, at få en velfungerende afdeling til både af drifte og udvikle sig rigtig fint. Vi har fået tilgang af en ny sportschef Torben Brohus som fremover skal sikre at vi både på det sportslige men også driftsmæssige udvikler os endnu mere. Som sidste år kæmper vores frivillige alle for samme sag, VI VIL MERE og det lykkes. Vi er nu 132 medlemmer i afdelingen hvilket er helt fantastisk, fordelt på U13, U14, U15, U16, U18, S2, 1. div og Old Girls. Endvidere har vi pt. udvælgelse i vores Talentcenter, hvor 23 forskellige samarbejdsklubber har sendt deres bedste piger.

Vi har ting vi skal blive bedre til, vi skal sikre breddepigerne også har en plads på AaB, vi skal være med til at skabe et bedre socialt miljø i klubben, det SKAL være plads til alle. AaB kvinde-/pigefodbold er blevet til dem som de andre klubber er begyndt at kigge på og spørge til råds, hvor det før var meget omvendt. Det er en fornøjelse at være en del at en fantastisk klub som AaB af 1885 er og via samarbejde med de andre afdelinger er jeg sikker på at AaB kun vokser sig større. Som formand har jeg valgt at tage 2 år mere, valget var ikke svært, det er så stor en fornøjelse, at stå i spidsen for så dygtig en flok piger og kvinder, og ikke mindst det samarbejde vi har i udvalget omkring alle de opgaver der måtte være.

Fra venstre: Ove Christensen, Anna Larsen, Pia Nielsen, Torben Brohus, Lene Ring, Jesper Simonsen

88

AaB Årbog 2016


Af Hans-Martin Lauesen

1. Division Efter forårets suveræne oprykning, skulle senior holdet i efteråret prøve kræfter med 1. div. En kort opstart, et nyt træner team med nye ideer, sammenholdt med de ubekendte stør-

relser der altid følger med når man skal forsøge at være med på et højere niveau. Disse ting gjorde at der var mange sommerfugle i maven hos spillere og trænere da sæsonens første kamp stod for døren.

Bagerst fra venstre: Kim Brohus, Bjarne Pedersen, Allan Valsted Jørgensen, Hans-Martin Lauesen 2. række fra venstre: Stine Riisberg, Signe Pedersen Helene Andersen, Josephine Barløse, Louise Elkjær, Mia Lindblad Kolding 3. række fra venstre: Karoline Iversen, Line Schunck, Amina Leto, Josephine Østergaard, Nanna Bust, Bettina Bak Christensen, Frederikke Ovesen Forrest fra venstre: Amalie Brix Frederiksen, Agnette Marcussen, Michelle Thykjær, Mathilde Lundkvist, Monika Biskoptø, Pernille S. Pedersen, Beate Marcussen

AaB Årbog 2016

89


Det viste sig dog hurtigt at der på ingen måde var noget at være nervøs omkring. AaB pigerne kom simpelthen blæsende ind i kvinde elite rækkerne i sådan en grad at DBU efter 4 kampe med lutter sejre fik travlt med at sende licenskrav for 3f-ligaen til ledelsen.

Samlet set endte vi på en 5 plads med 20 point og hvor vi havde mulighed for at rykke op helt ind til sidste sekund i sidste kamp. Dette betyder at vi tager 6 point med over til forårets slutspil hvor der skal findes 2 hold der rykker ned i kvindeserien

Oprykker gejsten kunne dog desværre ikke vare ved og hverdagen som 1. div. hold kom brat i den 5 kamp hvor tingene vendte fra at være stolpe ind til stolpe ud.

Havde vi før sæsonen haft muligheden for det ville vi nok gerne have købt denne placering, men som det ambitiøse hold vi er tillader vi os også at være lidt skuffede.

Vi fik så nogle kampe hvor vi måtte lære på den hårde måde at der ikke findes dårlige hold på dette niveau og hvis man bare er ukoncentreret i små øjeblikke så bliver man prompte straffet.

Vi kan finde mange steder hvor vi kunne have fundet de manglende point og reelt set var der kun 1 kamp hvor 3 point ikke var muligt.

Den hårdere fysik og tempo begyndte også at sætte sine spor med skader og skavanker hos flere spillere. På trods af dette lå vi halvvejs inde i turneringen til oprykning i den meget jævnbyrdige række. Vi startede stærkt i retur opgørendes første runde men måtte derefter undvære en flok af de bærende kræfter pga. studieture samtidig med at vi havde nogle skader. Selv om vi har en stærk og bred trup var dette medvirkende til at vi tabte et par kampe til bundholdene og derved mistede lidt terræn i topstillingen. Vi var derfor under pres før de sidste 3 kampe i forhold til oprykning. 3 kampe hvor vi rent indstillingsmæssigt var hvor vi skal være og havde egentlig mange gode tendenser i spillet. Desværre manglede vi i afgørende situationer de berømte marginaler og den sidste kvalitet og skarphed.

90

Dette giver også blod på tanden for fremtiden. Vi er et enormt ung hold med et stort potentiale. Men med så mange spillere ikke bare under 20 men også under 18 år i truppen vil der være udsving i præstationerne både hos de enkelte spillere men også som hold. Med tid, hårdt arbejde og holdånd skal dette hold nok indfri de forventninger klubben og ikke mindst spillerne selv har til de kommende år. Men ingen tvivl om at det ikke bliver nemt, tværtimod... Til sidst skal der lyde en tak til de mennesker der arbejder hårdt i kullisen for holdet og til forældre og tilskuere som troligt møder op og hepper lige meget hvor vi spiller.

AaB Årbog 2016


Af Lisbeth Ramsing Lund

Old Girls I forlængelse af sæson 2015 hvor Old Girls turneringen døde – meldte vi os igen til en alm seniorpulje i DGI. Fra sæsonstart var vi voldsomt utilfredse, da vi kun var 4 hold i puljen og de to øvrige puljer havde hhv. 6 og 7 hold. Men det stod ikke til at ændre, så vi endte med kun at spille 7 kampe mod Nordjyllands Idrætshøjskole og Klarup, samt en enkelt kamp mod Mou inden de trak sig. Vi vandt 5 af kampene. Til efterårs sæsonen var der flere hold i vores pulje, så vi mødte i stedet 6 forskellige hold, men desværre kun 1 gang, så sæsonen var ovre allerede i slutningen af september. Vi

endte på en 3.plads, hvilket var ret flot, når vi tager modstandernes ungdom i betragtning. Det er en fornøjelse for os gamle kvinder at møde disse unge, energiske modstandere. Heldigvis har vi kunnet supplere med egen ungdom. I årets løb har 1 spiller rundet et skarpt kamp-statistik hjørne: Jannie Andersen har rundet 100 kampe og er suveræn topscorer i år med 14 mål og 173 mål i de 100 kampe. Vi ser nu fremad mod sæson 2017 og håber på mange gode kampe. Men ikke mindst sætter vi pris på det gode selskab og underholdende 3.halvleg.

Bagerst fra venstre: Ulla Larsen, Annemarie Esbensen, Helene Kyo Johansen, Pia Christensen, Jannie Andersen, Jette Hørstrup og Rikke Aastrup Forrest fra venstre: Nanna Ramsing Enemark, Merle Fischer Friis, Solvejg Krogh, Lisbeth Ramsing Lund og Pia Søndergård Madsen

AaB Årbog 2016

91


Af Agnete Marcussen

U18 Piger AaB pigerne gik i starten af 2016 ind i sidste halvår i U17DM rækken. Derudover blev det også sidste halvår med træneren Henrik Larsen og målmandstræneren Christina Holm. Holdet spillede sig til en tilfredsstillende 6. plads og havde endnu engang vist sit værd i rækken. Vi skulle i efteråret prøve kræfter i U18 DM-rækken og kunne dermed gøre brug af

de samme spillere med nogle få rokeringer, idet vi både mistede nogle spillere, men også fik nye og friske kræfter til truppen. U18 pigerne gik efter sommerferien ind i en ny sæson og en spændende periode med en masse forandringer og nye tiltag. Dette inklusiv en helt ny trænerstab i form af cheftræner Finn Christensen, assistenttræner Thomas

Bagerst fra venstre: Finn Christensen, Karoline Carøe Nielsen, Emilie Bundgaard, Gry Boe Thrysøe, Caroline Klitgaard, Stine Naur Hansen, Julie Madsen, Maj Uldahl Larsen, Signe Lundgaard Pedersen, Sarah Serup Hansen, Thomas Bjerregaard Forrest fra venstre: Pernille Skall, Agnete Marcussen, Karoline Bjerg Kristensen, Nicoline Jespersen, Astrid Holm Filtenborg Kitchen, Beate Marcussen, Simone Pedersen, Cecilie Bak, Kim Brohus

92

AaB Årbog 2016


Bjerregaard og målmandstræner Kim Brohus. Dette team skulle flytte pigerne og holdet endnu længere. Holdet startede sæsonen ud med at tage til Vildbjerg cup, som både trænere og spillere nød meget godt af. Her kunne spillere og trænere tage sig tid til at lære hinanden at kende både på og udenfor banen. Dette var nok et af parametrene for, at trænerne så hurtigt fik forståelse for truppens spillere og spilmønstre og dermed kunne gå i dialog med spillerne om, hvilke kort- og langsigtede fremtidsplaner, de havde for holdet. Forventninger til holdet? Pigerne havde allerede vist i sidste sæson, at de sagtens kunne følge med i Danmarks bedste pigerække. Det der sidste år hed U17 DM hed i denne sæson U18 DM. Det vil sige, at truppen ligesom sidste år har haft mulighed for at bruge 99’ere. Dog har 99’erne skulle stå til rådighed for både U18 DM holdet og det ny oprykkede 1. divisionshold, for at tilstræbe en så stærk og stabil trup som muligt på begge hold. Dette har betydet, at nogle af 99’erne har spillet for kvinde truppen. U18 truppen har dog vist, at det ikke har haft konsekvenser for niveauet, og de viser stadig på flotteste vis, at de hører hjemme i Danmarks bedste række. Pigerne tog positivt imod alle forandringerne i starten af året, og det var med til at forbed-

AaB Årbog 2016

re holdet med længder. Dog stoppede de nye tiltag ikke der. Klubben har som noget nyt ansat Pernille Skall som kostvejleder, mental-træner og uddannelsesansvarlig. Der er dermed blevet sat fokus på pigernes personlige og mentale udvikling samt givet støtte til at få uddannelse og fodbold til at hænge sammen på en fornuftig måde. Pernille hjælper pigerne med mentalt at forberede sig til præstation og med mentalt at være til stede til træning og kamp. Derudover har truppen deltaget i en ugentlig fysisk træning inde på Arkadens fysioterapi, hvor trænerne Rasmus Lynge Pedersen og Morten Skjoldager presser pigerne til det yderste og skaber forøget robusthed individuelt og på holdet. Alle disse nye tiltag, som i år har været omkring truppen, har skabt et mere elitært fodboldmiljø med fokus på både holdet og den enkelte spiller. Hvordan går det for holdet indtil videre? U18 DM truppen ligger i skrivende stund på 3. pladsen, og pigerne og trænerne er meget tilfredse med den nuværende placering, og har samtidig store forventninger til fremtiden. Alt i alt har det været en rigtig god sæson, og vi glæder os til at kunne afslutte den godt samt til endnu flere gode oplevelser i fremtiden.

93


Af Mads Kjær Andersen

U16 Piger Sæsonen for AaB’s U16 piger har været en forrygende sæson, som har resulteret i en 1. plads til Vildbjerg cup, samt en 1. plads i tabellen, som i skrivende stund har udløst en invitation til et Final Four stævne i Kolding. Sæsonen startede op i juni måned, hvor U-16 pigerne fik et nyt trænerteam. Cheftræner blev Mads Kjær Andersen, som fik Mathias Wrobel med, som assistent træner. Trænerteamet startede med en fysisk test og et forældremøde, hvor der kom en masse positivt indhold ud. I opstarten var holdet en tur til Vildbjerg Cup, hvor pigerne flot spillede sig til sejren i turneringen for 3. år i træk. Det var

en super god start for holdet, hvor nyt koncept og nye relationer blev lavet. Efter Vildbjerg tog pigerne en tur på træningslejr med klubbens U18 hold. Det blev til en god weekend, hvor der blev spillet en masse fodbold og finpudset ting til sæsonstarten. Turneringen har været en stor succes for pigerne, hvor målet var at vinde alle fodboldkampe, som vi gik ind til. Vi startede turneringen med sejre, hvor spillet til tider var godt, men holdet havde svært ved at holde nullet. I den 6 spillerunde kom den første store test, hvor 2. pladsen fra Vildbjerg kom på besøg. Dette var et vendepunkt i spillet for pigerne, hvor holdet ramte et rigtig højt ni-

Bagerst fra venstre: Mads Kjær Andersen, Freja Dollerup Sofie Lundgaard Louise Dupont Julie Kowalski Julie Thomsen Mathilde Carstens, Laura Mosbæk Lund Nielsen, Signe Carstens, Frederikke Hovalt, Frederikke Pultz Madsen, Mathias Rom Wrobel Forrest fra venstre: Lærke Hørbye, Josefine Bundgaard, Charlotte Laustsen, Signe Hovalt, Cornelia Kramer, Alberte Nymark Grankvist, Frida Nyborg

94

AaB Årbog 2016


veau og sendte Vildbjerg hjem med et 10-3 nederlag. Nu begyndte angrebsspillet at køre på skinner, dog var holdet ikke tilfredse med de mange antal indkasserede mål. Derfor blev der arbejdet meget med den del af spillet. Det blev en succes, for i de sidste 7 kampe holdt AaB buret rent i 5 af kampene, og scorede 35 mål. Den sidste kamp i turneringen var mod Viborg, hvor AaB sejrede med 7-0. Udover et resultatmæssigt godt efterår,

finder vi også stor stolthed i at 4 spillere har fået debut for U18 DM holdet, og har hjulpet dem til gode resultater. Så for at opsummere, er sæsonen mere end godkendt, holdet nåede deres målsætninger og holdet ser frem til at arbejde videre efter sæsonen og til at forsætte den gode udvikling samt få et succesfuldt 2017.

Af Allan Andersen

U15 Piger forår Dobbelt JM til U15 pigerne

Hen over vinteren bliver udendørstræningen suppleret med indendørsfodbold. Det bliver dog ikke til mange indendørs træninger da weekenderne ofte er fyldte med DBU-træninger eller andre aktiviteter. Alligevel formår pigerne for tredje år i træk at spille sig sikkert videre til Jysk mesterskab. Her er AaB-pigerne en klasse for sig og med flot teknisk og tempofyldt fodbold kan pigerne fortjent hæve JM-pokalen i indendørsfodbold for tredje år i træk. Træningskampene og Nørhalne Cup bliver primært brugt til at spille mod drengehold. Drengene kan med deres fysik og hurtighed udfordre pigerne til det yderste. Omvendt bliver en del drenge også overrasket over pigernes fodboldkvaliteter og langt fra alle drenge synes at det er fedt at blive af driblet eller få skulderskub ud over sidelinjen af en pige. Efter kampene boomede pigernes Facebookprofiler med venneanmodninger fra flere af de drenge som de lige havde spillet imod. Ja, pigerne gør skam stort indtryk på drengene.

AaB Årbog 2016

I selve turneringen bliver der leveret masser af godt spil og pigerne kvalificerer sig sikkert til JM-kampene efter 9 sejre og en enkelt uafgjort. Semifinalen om det jysk-fynske mesterskab spilles mod Esbjerg. Det bliver en medrivende kamp mod det bedste pigehold som vi har mødt. Hele kampen har AaB dog et lille overtag og fortjent vinder AaB-pigerne med 2-1 og er dermed klar til endnu en finale. I finalen venter Vildbjerg som ligesom AaB har været suveræne i turneringen indtil videre. Fra kampens start viser AaB at de klart er det bedste hold. Kombinationerne kører godt og der spilles på et meget højt niveau som også DBU’s observatører er meget imponeret af. Tempoet falder dog lidt i anden halvleg i takt med at guldmedaljerne kommer tættere og tættere på. Fortjent vinder AaB-pigerne kampen sikkert med 5-2 og får endnu en guldmedalje til samlingen.

95


Af Minna Thomsen

U15 Piger efterår I 2016 har U15 pigerne leveret rigtig mange flotte resultater og har spillet meget stabilt gennem hele året. Året startede med deltagelse i futsal turneringen, et spil som pigerne ikke havde prøvet kræfter med før. Pigerne viste hurtigt at de kunne mestre det teknisk og intensive spil og de 2 tilmeldte hold sluttede derfor øverst i hver deres pulje og dermed videre til de Nordjyske Mesterskaber hvor de 2 bedste hold går videre til Jysk Mesterskab - disse 2 pladser snuppede AaB pigerne. Til Jysk Mesterskab var der mere modstand og tættere kampe - begge hold leverer flot og spiller sig i semifinalerne og leverede flotte præstationer og pigerne vandt både en bronze- og guldmedalje ved de Jyske Mesterskaber. En rigtig flot præstation! Som opstart på forårsturneringen deltog pigerne i Future Cup i Göteborg, her blev der leveret rigtig flot kombinationsspil og pigerne var teknisk foran mange af de andre hold i turneringen. Det blev til 5 flotte kampe og pigerne sluttede som vinder af turneringen med mange rosende ord fra de øvrige hold. En super god optakt til forårsturneringen samt pokalturneringen. I foråret var kalenderen pakket med kampe, da holdet både havde turneringskampe og pokalkampe. I turneringen startede holdet godt ud og vandt de første 7 kampe og i de resterende kampe blev det til 2 uafgjorte og en enkelt sejr. Som puljevinder var holdet klar til at spille med om det jysk/fynske mesterskab, her blev det til 2 spændende kampe mod Lyseng og Tarup/Paarup. Begge endte uafgjort i den ordinære spilletid, kampen

96

mod Lyseng måtte holdet se sig besejret i forlænget spilletid og Lyseng var klar til finalen. Kampen mod Tarup/Paarup endte uafgjort i den forlængede spilletid og kampen skulle dermed afgøres i straffesparkskonkurrence. En meget nervepirrende kamp som desværre endte med at Tarup/Paarup tog den sidste finaleplads. Pigerne sluttede dermed som det 3. bedste hold i Jylland/Fyn. Udover turneringen var pigerne også stadig med i pokalturneringen, hvor pigerne i efteråret havde kvalificeret sig til kvartfinalen hvor Lyseng ventede, det blev en super god og flot kamp som AaB pigerne vandt med 2-1 og dermed klar til semifinalen. Her skulle pigerne til FC Thy, her fungerede spillet ikke optimalt. Det blev derfor en meget svær opgave, da AaB pigerne var bagud 3-0 med 20min igen. Pigerne bevarede troen på at det kunne lade sig gøre og kæmpede med alt hvad de havde og viste at de stod sammen som et hold. Mirakuløst vendte pigerne kampen og vandt 4-3. Et fantastisk comeback og holdet var dermed klar til pokalfinalen mod Varde. Her leverede pigerne igen et stærkt comeback da de var bagud 3-0 og kæmpede sig tilbage til 3-3 og havde gode chancer for en føring. Varde viste dog deres skarphed og vandt kampen og dermed pokaltitlen. En rigtig flot præstation af pigerne og en flot 2. plads i pokalturneringen. For at blive klar til efterårsturneringen deltog pigerne i Vildbjerg Cup sammen med de øvrige pigehold i AaB. Her blev der spillet mange gode kampe og pigerne viste at de var klar efter sommerferien. Holdet spillede sig i finalen som blev spillet tidligt søndag morgen. Pigerne spillede en god kamp, men måtte

AaB Årbog 2016


desværre se sig slået med et enkelt mål. En flot 2. plads og pigerne viste at de var klar til efterårsturneringen. I efteråret blev det til 12 kampe for pigerne og pigerne startede flot ud med 4 sejre, men løb desværre ind i et nederlag. Pigerne kom dog tilbage på sporet og spillede meget stabilt gennem hele sæsonen og sluttede dermed som puljevinder i efteråret også. Dette med en målscore på 45-4 og hele 10 clean sheets. I efteråret har pigerne ligeledes deltaget i pokalturneringen og her har holdet spillet sig til videre til kvartfinalerne som spilles i foråret 2017.

Holdet har i løbet af året udviklet sig til et stærkt hold både på og udenfor banen. Pigerne fungerer rigtig godt socialt hvor der bliver hygget til træninger, kampe, cups, træningsturen og fællesspisninger. Fodboldmæssigt har pigerne udviklet sig meget på det taktiske og øget det tekniske niveau. Samtidig er der opbygget en stærk holdånd, hvor alle bidrager på banen og alle hjælper hinanden. Det bliver spændende at følge pigerne i 2017.

Bagest fra venstre: Minna Thomsen, Nicoline Komdrup Pedersen, Mathilde Jakobsen, Josefine Stougaard Jensen, Caroline Alkert, Freja Sand, Julie Bech Laursen, Caroline Rafn, Lone Axelsen Forrest fra venstre: Victoria Bunk Larsen, Kathia Molbech Christensen, Thilde Hyldgaard Beier, Sofie Gade, Sara Nygaard, Isabella Vinter Larsen, Nanna Zeidler Nielsen, Emma Borregaard Eskerod, Maria Djurhuus På billedet mangler: Emilia Nielsen

AaB Årbog 2016

97


Af Peter Bjarkam

U14 Piger Efterårssæsonen 2016 har budt på mange store oplevelser for AaB’s talentfulde U14-årgang, og efter et hav af gode præstationer toppede pigerne nok engang deres række. Dermed må året 2016 siges at være en ubetinget succes, hvor pigerne ligeledes oplevede stor succes i løbet af foråret med et Jysk mesterskab i U13 til følge. Pigerne gik altså på sommerferie med masser af sejre i rygsækken, men forude ventede flere store ændringer med overgangen fra U13 til U14 og transformationen til 11-mandsfodbold. Truppen skulle udvides, og pigerne kunne byde 6 nye ansigter udefra velkommen. Nye trænere blev det også til, og derfor var det et åbent spørgsmål, om succesholdet kunne fortsætte med de gode resultater. Sæsonen blev indledt med Vildbjerg Cup, hvor pigerne og trænerne for første gang skulle stå sammen i kamp. Spillemæssigt var det en rodet omgang, men pigerne fightede sig flot i finalen efter sejr over FC Thy i semifinalen. Desværre endte finalen målløs mod Vildbjerg og grundet lokale regler om flest hjørnespark, måtte holdet tage til takke med en 2. plads.

Efter et par gode træningsuger var det dog et anderledes velspillende AaB-mandskab, der deltog i det uofficielle danske mesterskab ved talentstævnet i Stensballe. AaB-pigerne driblede sig i finalen med en samlet målscore på 17-0 og en semifinalesejr over Brøndby. Igen måtte AaB dog nøjes med en 2. plads, da bolden bare ikke ville ind, og holdet måtte se sig slået med 1-0 af rivalerne fra Fortuna Hjørring. AaB-tøserne skulle dog tage revanche da sæsonen for alvor blev skudt i gang, og fra første fløjt har pigerne domineret deres pulje i U14-vestrækken. Sæsonen blev indledt med store sejre, og da først Fortuna Hjørring og sidenhen FC Thy blev sendt hjem fra Hornevej på røv og albuer, sluttede AaB som suveræne vindere. Fundamentet til de gode resultater skal findes i et imponerende fællesskab, hvor pigerne vil gå igennem tykt og tyndt for hinanden. Tilmed nærer pigerne stor kærlighed til fodbold og med lige dele ambitioner og motivation, bliver de dygtigere kamp for kamp. Det tegner altså lovende for AaB’s U14-piger, og trænerteamet ser frem til at følge pigerne mod store fælles oplevelser i fremtiden.

Bagerst fra ventre: Peter Bjarkam, Silje Juul, Emma Lind Simonsen, Camilla Hastrup Larsen, Sofie Strandgaard, Emma Sindal Bøgedal, Nicoline Kristensen, Sofie Skree Qvist, Maria Rasmussen, Jacob Bjarkam Forrest fra venstre: Marie Petersen, Julie Hjorth Hansen, Maiken Vejrgang Sørensen, Ida Winther, Frida Borregaard Eskerod, Camilla Rishøj Carlsen, Marie Lohmann

98

AaB Årbog 2016


Af Allan Andersen

U13 Piger U13 pigeholdet er et helt nyetableret hold i AaB. Hen over sommeren er der kommet 12 nye spillere til klubben, som udgør vores nye U13 pigehold. De talentfulde piger kommer primært fra AaB’s talentcenter og er suppleret med enkelte spillere fra andre klubber. Allerede fra de første træninger var det en flok fokuserede piger som trådte ud på træningsbanerne. Venindesnakken var parkeret i omklædningsrummet og fokus var 100% på fodbolden. Det var tydeligt at det ikke var tilfældigt at netop disse piger vil fortsætte deres fodboldudvikling i AaB-trøjen. Socialt tog pigerne godt imod i hinanden og der blev hurtig knyttet bånd på tværs af de tidligere klubber. I starten af turneringen var det tydeligt at pigerne ikke havde spillet sammen før. Det blev til en del tætte kampe og noget skuffende var der kun tre point på kontoen efter fem kampe. Dog har det været tydeligt at spore en stor fremgang fra kamp til kamp. De efterfølgende seks kampe har givet 15 point hvilket

vidner om at udviklingen virkelig er gået hurtigt i efteråret. Der mangler stadig en enkelt kamp i skrivende stund inden den endelige placering kendes. Selvom efterårsturneringen er slut står den stadig på masser af fodbold. Til foråret går U13 pigerækken fra at være 8mandsfodbold til at blive 11mandsfodbold. Det betyder også at der gerne skal være til gang af minimum tre spillere, men heldigvis har nogle spillere udefra allerede vist interessere for at komme i AaB-trøjen. For at forberede pigerne til 11mandsfodbold spilles der bl.a. fire træningskampe mod U13 drengehold som forhåbentlig kan udfordre pigerne mere end mange af de pigehold som de har mødt. Henover vinteren vil den udendørstræning blive suppleret med både futsal og indendørsfodbold, således at spillernes tekniske niveau bliver endnu højere. Det bliver rigtig interessant at følge pigernes udvikling i løbet af foråret.

Bagerst fra venstre: Allan, Petra, Natasja, Pernille, Sofie, Erika, Maria, Julie Forrest fra venstre: Sarah, Mathilde, Katrine, Amalie, Victoria, Malika, Anna

AaB Årbog 2016

99


Kvinde/pige afdelingen Stillinger – Forår 2016 Kvindeserie Vest 1. AaB 2. Fortuna Hjørring 3. Romalt IF 4. SUB 09 5. Vejgaard B 6. Mejrup GU 7. JAI, Aarhus 8. ASA, Aarhus

K V U T Score P 14 13 0 1 50-11 39 14 8 0 6 45-23 24 14 7 3 4 26-22 24 14 7 2 5 30-28 23 14 7 0 7 30-32 21 14 5 1 8 20-37 16 14 4 1 9 20-30 13 14 1 1 12 8-46 4

Jyllandsserien Kvinder, Pulje 273 K V U T Score P 1 Aalborg Freja 14 12 0 2 53-15 36 2 Aalborg KFUM 14 9 1 4 37-23 28 3 Thisted FC 14 8 0 6 25-24 24 4 Vegger/Gundersted/Farsø 14 7 2 5 27-30 23 5 Als B 14 7 0 7 33-30 21 6 Brønderslev IF 14 6 2 6 25-29 20 7 Rougsø FF 14 3 3 8 27-34 12 8 AaB 14 0 0 14 2-44 0

100

AaB Årbog 2016


U17 Piger DM 1 Brøndby 2 KoldingQ 3 Team Viborg 4 Fortuna Hjørring 5 BSF 6 AaB 7 IF Lyseng 8 B 93 9 Vildbjerg 10 Varde 11 Hillerød 12 Skovbakken

K V U T Score P 22 18 3 1 60-25 57 22 13 3 6 43-27 42 22 12 5 5 69-49 41 22 11 5 6 45-29 38 22 12 1 9 54-41 37 22 9 5 8 51-51 32 22 7 5 10 42-43 26 22 8 2 12 46-59 26 22 7 4 11 34-30 25 22 6 4 12 35-58 22 22 6 2 14 24-45 20 22 3 1 18 18-64 10

U15 Piger 1 AaB 2 Team Viborg 3 FC-THY Piger 4 Fortuna Hjørring 5 Nibe B 6 Randers Freja

K V U T Score P 10 9 1 0 41-8 28 10 6 2 2 32-15 20 10 6 1 3 22-15 19 10 5 0 5 21-21 15 10 1 0 9 3-31 3 10 1 0 9 5-34 3

U14 Piger K V U T Score P 1 AaB 10 8 2 0 34-3 26 2 FC THY Piger 10 6 2 2 31-13 20 3 Eastside Viborg/BT-SVIF 10 6 1 3 31-16 19 4 Fortuna Hjørring 10 5 0 5 16-21 15 5 Aabybro IF 10 1 2 7 15-30 5 6 Løgstør IF 10 0 1 9 7-51 1

AaB Årbog 2016

101


U14 Piger K V U T Score P 1 AaB 10 8 2 0 44-10 26 2 FC Thy Piger 10 8 1 1 55-4 25 3 Fortuna Hjørring 10 5 1 4 29-25 16 4 Fortuna Randers 10 3 2 5 10-21 11 5 Helsted Fremad IF 10 2 2 6 21-33 8 6 Team Horne/Hirtshals 10 0 0 10 9-75 0

Stillinger – Efterår 2016 1. Division kvinder 1 VSK Aarhus 2 SønderjyskE 3 IF Lyseng 4 ASA, Aarhus 5 AaB 6 Vildbjerg 7 Thisted FC 8 Team Viborg

K V U T Score P 14 7 4 3 32-16 25 14 8 0 6 45-29 24 14 6 5 3 20-15 23 14 6 3 5 25-20 21 14 6 2 6 21-19 20 14 4 4 6 17-27 16 14 4 3 7 29-42 15 14 3 3 8 20-41 12

Kvinder Serie 2 1 Dronninglund IF 2 Aalborg KFUM 3 DHF & K 4 Aalborg Chang 5 AaB 6 Aalborg Freja

102

K V U T Score P 10 9 0 1 30-7 27 10 7 0 3 45-22 21 10 5 0 5 24-26 15 10 4 0 6 19-29 12 10 3 0 7 21-30 9 10 2 0 8 17-42 6

AaB Årbog 2016


U18 Piger DM 1 Team Viborg 2 KoldingQ 3 Brøndby 4 IF Lyseng 5 BSF 6 AaB 7 Vildbjerg 8 Fortuna Hjørring 9 Team OdenseQ 10 Varde 11 B 93 12 Hillerød 13 Skovbakken

K V U T Score P 10 8 0 2 30-11 24 9 7 1 1 23-13 22 9 5 3 1 26-13 18 11 5 3 3 27-17 18 10 5 2 3 23-13 17 10 5 1 4 17-11 16 10 5 0 5 32-25 15 11 4 2 5 22-21 14 10 4 2 4 16-18 14 9 2 3 4 11-23 9 7 2 0 5 13-16 6 9 1 1 7 12-41 4 11 1 0 10 4-34 3

U16 Piger K V U T Score P 1 AaB 14 14 0 0 70-14 42 2 Vildbjerg SF 13 8 0 5 38-33 24 3 Lemvig GF/Team 10 14 7 2 5 23-28 23 4 Fortuna Hjørring 14 6 2 6 35-24 20 5 Team Viborg 13 6 2 5 23-34 20 6 IF Lyseng 14 6 1 7 26-26 19 7 FC THY Piger 14 3 3 8 21-33 12 8 Skovbakken Kvindefodbold 14 0 0 14 6-50 0

U15 Piger 1 AaB 2 FC THY Piger 3 FC Salling 4 IK Rosendal 5 Team Viborg 6 Nørresundby FB 7 Skibsby-Højene IF

AaB Årbog 2016

K V U T Score P 12 10 0 2 45-4 30 12 9 2 1 41-8 29 12 8 1 3 29-13 25 12 5 2 5 26-30 17 12 4 2 6 17-19 14 12 2 1 9 18-45 7 12 0 0 12 5-62 0

103


U14 Piger 1 AaB 2 Fortuna Hjørring 3 FC THY Piger 4 Team Viborg 5 Hadsten SK 6 Fortuna Randers

K V U T Score P 10 9 0 1 64-8 27 10 7 1 2 33-19 22 10 7 0 3 44-24 21 10 3 0 7 9-37 9 10 2 0 8 11-42 6 10 1 1 8 12-43 4

U13 Piger 1 AC Silkeborg 2 Mejrup GU 3 Team Viborg 4 Lemvig GF 5 AaB 6 FC THY Piger 7 Højslev Station IF

104

K V U T Score P 12 9 1 2 36-17 28 12 9 0 3 37-14 27 12 6 1 5 27-26 19 12 6 1 5 17-25 19 12 5 3 4 25-15 18 12 1 3 8 8-28 6 12 0 3 9 6-31 3

AaB Årbog 2016


AaB Ã…rbog 2016

105


Af Jakob Zinck Thellufsen

AaB 89ers Nationalliga Skuffelsen var til at føle på i minutterne efter nederlaget til Amager Demons i kvartfinalen. Men 2016 sæsonen indebar en kæmpe udvikling for AaB 89ers Nationalliga, som ikke kun viste sig på spilleniveauet, men også resultatmæssigt. Sæsonen 2015 sluttede med én sejr i 10 kampe i den regulære sæson og et slutresultat som nummer 8, sidstepladsen i Nationalligaen. Det betød en knald eller fald nedryk-

106

ningskamp på eget græs på Hornevej. Med en sikker sejr i kampen mod Copenhagen Tomahawks, blev overlevelsen sikret, så 2016 sæsonen også blev i den bedste danske række. En sæson der skulle vise sig at være den resultatmæssige bedste siden 2011. I trænerteamet var vi overbevist om, at truppen besad et stort potentiale, og at vi havde mulighederne for at ryste os fri af bund- og nedrykningsstriden, som klubben desværre

AaB Årbog 2016


har været en del af de sidste tre sæsoner. Derfor var det både med stor glæde og spænding, at vi så, at de tre første kampe var mod Horsens Stallions, Herlev Rebels og Amager Demons, henholdsvis nummer 7, 6 og 5 fra sidste sæson. Tre direkte opgør om at kunne løsrive sig fra bundstriden. Tre nederlag i træk... I kampen mod Horsens Stallions startede vi som lyn og torden og satte 13 point på tavlen inden 1. quarter var slut. Vi stod med følelsen af, at talentet var i gang med at udfolde sig allerede. Desværre kunne momentum ikke holdes, og med knap 4 minutter tilbage af kampen scorede Horsens til stillingen 14-13, som også blev kampens resultat. Endnu mere hjerteknusende blev nederlaget to uger senere i den første hjemmekamp i 2016. Med 25 sekunder tilbage af kampen, var stillingen AaB 89ers 9 - Herlev Rebels 6. 29 yards og fire sekunder senere var kampen vendt, og Herlev sikrede sig sejren på 13-9. Med to nederlag i bagagen drog Nationalligaholdet til Amager. Efter en kamp med flot spil, og hvor 89ers var med om sejren langt hen ad vejen, blev det desværre til endnu et nederlag. Tre kampe, tre nederlag. Forhåbningerne fra sæsonstarten så ud til at være grundigt begravet. Vendepunktet mod Aarhus Tigers Den bedste række i Dansk Amerikansk Fodbold har i de sidste 5 sæsoner været opdelt i en klar top 4 og en klar bund 4. Næste del af sæsonen betød altså opgør mod fire af de bedste Nationalligahold. Hold som vi i AaB 89ers har skulle spejde langt efter at slå. Første modstander, Aarhus Tigers. Tigers sluttede 2015 sæsonen som nr. fire efter at have tabt i overtid i semifinalen. Vi var dermed klar over, at det ville blive et svært opgør og, at vi var klare underdogs. Vi starter kampen på samme vis som mod Horsens Stallions. Ved halvlegens afslutning fører AaB 10-0 mod sidste sæsons nummer fire. Pausen

AaB Årbog 2016

bruges på, at tale om at holde fokus og blive ved med at holde tempoet højt. Der skal dog kun gå fem minutter af anden halveg før Aarhus Tigers bringer sig foran 13-10. Følelsen af deja vu begynder så småt at rumstere på sidelinjen. Kan det passe, at vi for fjerde kamp i streg smider en god første halvleg på jorden, i anden halvleg? Men stik i mod de tre første kampe finder vi os selv igen. Offense begynder at flytte bolden, og defense tvinger Aarhus af banen gang på gang. Ved afslutningen på 3. quarter er AaB nok engang foran 17-13 på et løbespil, og fjerde quarter bruges på at cementere sejren. Angrebet scorer endnu engang, og defensive kvitterer også med touch down. AaB 89ers slår altså sidste sæsons nummer fire 30-13. En sejr, der skulle vise sig at blive yderst afgørende i kampen om slutspillet. Tre kampe resterede inden sommerpausen. En kamp mod nummer to i 2015, Søllerød Gold Diggers, der endte med et nederlang på 40-20 på hjemmebane. En udekamp mod mestrene fra 2015, Triangle Razorbacks, der også resulterede i et nederlag. I mellem de to kampe havde vi dog returkamp mod Herlev Rebels. Kampen mod Herlev Rebels skulle vindes for at holde liv i slutspilsdrømmene. 89ers spillede tæt på tre komplette quarters og var foran 28-0. Gas-pedalen blev slækket i fjerde quarter, og kampen sluttede 36-20 til AaB 89ers. 89ers’ Nationalligahold kunne derfor gå på sommerpause med 2 sejre og 5 nederlag, og med jævnbyrdigheden i Nationalligaen kunne vi se, at vi stadig kunne nå vores forhåbning om slutspil. Så småt kom der liv i drømmen igen. Slutspurten mod Slutspillet Tre kamp resterede af den regulære sæson. Den første mod Copenhagen Towers endte med et heroisk nederlag på 42-14. 20 mand var taget til Gentofte, og 89ers mistede først kontakt med topholdet i 4. quarter, hvor trætheden for alvor meldte sig.

107


De to andre kampe var returopgør mod henholdsvis Amager og Horsens. For overhovedet at nå slutspillet skulle kampen mod Horsens vindes, men med en sejr over Amager var der mulighed for at slutte fire, og dermed have hjemmebane i en kvartfinale. 89ers-holdet tog sikkert sejren mod Amager og stod derfor i den situation, at en sejr mod Horsens i sæsonen sidste grundspilskamp, ville betyde hjemmebane i slutspillet, mens et nederlag ville sende holdet i kulden. Kampen mod Horsens startede nervøst, men med en solid præstation i anden halvleg blev kampen vundet 34-6, og realiteten var, at AaB 89ers sluttede sæsonen med fire sejre og seks nederlag. I en meget tæt nationalliga var dette nok til at slutte nummer fire i grundspillet. Dermed skulle der for første gang siden 2011 spilles slutspil på banen på Hornevej. For tredje gang i denne sæson skulle modstanderen være Amager Demons.

108

En begyndelse Kvartfinalen endte desværre i nederlag. En tæt spillet kamp, præget af stærke præstationer på begge holds forsvar, endte til sidst med en Amager-sejr på 14-8. Skuffelsen var stor efter kampen, da jeg er overbevist om, at alle på holdet havde fornemmelsen af, at vi kunne have vundet kampen. Jeg fornemmer dog klart, at der ikke gik ret længe før, den følelse blev lagt på hylden, og allerede om aftenen samme dag, blev der set frem mod, hvad vi kan udrette i 2017. Hvis vi i de næste år kan fortsætte udviklingen fra 2016, er jeg sikker på at vi vil se tilbage på 2016 som året det vendte for AaB 89ers Nationalliga hold. Som begyndelsen.

AaB Årbog 2016


Af Klaus Pedersen

AaB 89ers Senior II Endnu et år, endnu en sæson for 89ers Senior ll. Holdet som er en god blanding af gamle rutinerede kræfter, der måske ikke har tiden til at spille på topniveau længere, men stadig brænder for sporten og nye spillere, som kan udvikle sig og få kamperfaring inden de bliver kastet for løverne i National Ligaen. På den måde er 89ers Senior ll en vigtig brik i hele 89ers økosystem, og vil på lang sigt sikre fastholdelse af rutinerede kræfter og kan samtidig give et blødt indløb for dem som er nye i sporten. Igen i år blandede 89ers Senior ll sig i toppen af tabellen, og endnu vigtigere havde holdet mange tætte, velspillede og underholdende kampe, hvor alle spillere fik rigeligt med spilletid. De fleste af spillerne på 89ers senior ll sidder nok i skrivende stund, plantet solidt i sofaen med fødderne på sofabordet, mens de ser NFL på 50’’ og mon ikke når vores receivere, ser Odell dive ned i End Zone med et one-hand

AaB Årbog 2016

catch, tænker for sig selv, at det da mindede lidt i sommer da vi selv spillede. Bare Metlife Stadium er skiftet ud med 89ers Field og modstanderne hedder Vejle og ikke Patriots. Men ellers ligner det sikker meget godt, i hvert fald når vi nu tænker tilbage på mindet, og det kan ingen tages fra os. For det er det som 89ers Senior ll handler om, at skabe gode minder. Når NFL sæsonen lige så stille er ved at være ved vejs ende, så begynder det at krible i hænder og fødder for at komme ud og spille igen selv. Det kan godt være at det gamle knæ lige skal i gang igen, måske vi også venter til der er + grader på termometeret før vi ser mange af spillerne igen. Men for mange af os, så vil vi blive ved med at komme ud og spille verdens bedste sport så længe kroppen tillader det, og måske også lidt længere. Og minderne dem har vi jo for evigt.

109


Af Frederik Brik

AaB 89ers U19 Sæsonen 2016 har for U19 holdet været en meget fin sæson. Sæsonen foregik i den bedste U19 række i landet og holdet skulle efter sin ubesejrede 2015 sæson nu møde hold de ikke tidligere havde stået overfor. Sæsonen startede hjemme mod Svendborg, som er et ung og uerfarent hold. Her tog 89ers U19 en nem men ikke alt for køn storsejr, der bare præg af vinterens rust og manglende modstand fra modstander holdet. Herefter stod Vejle/Horsens sammenslutningen for skud, et hold der havde en række dygtige spillere. Kampen var grundet manglende koncentration og fejl fra 89ers side, spændende det første quarter. Efter en opsang fra Head Coach Frederik Brik var der dog herefter ingen slinger i valsen og 89ers scorede 35 ubesvarede point og kørte kampen sikkert hjem, båret af en knusende god O-line og sikkert spil af RB Niels Christensen samt QB Magnus Krogh. Så kom årets første rigtige test, et rutineret Aarhus Tigers kom på besøg i Aalborg. Kampen var en skyttegravskrig med enkelte store spil, nervøsitet havde den største effekt på AaB 89ers holdet som i slutningen af 4. quarter var bagud 20-16. Men på et fantastisk løb af RB Rasmus Anders blev der scoret til 20-14 og kampen var helt åben. Aarhus havde muligheden for at lukke kampen ved at tage et sidste knæ, for at lade tiden løbe ud men da Aarhus QB’en fumbler snappet får 89ers mulighed for at få fat i bolden, det lykkedes for LB Sebastian Daugaard at få fat i bolden. Desværre lykkedes det ikke at udnyttet muligheden til point og AaB 89ers U19 tabte for første gang i over et år. Humøret var meget lavt efter kampen og frustrationerne hos spillere og trænere

110

var klare, kampen var blevet tabt på egne fejl og dette var dog eneste trøst der var at hente. Efter denne kamp var næste punkt Holstebro Dragons, et hold der have vist nogle atypiske måder at spille fodbold på, som måske kunne give nogle udfordringer. Et afbuds ramt 89ers hold tog 14 mand til Holstebro, på en af de varmeste dage i foråret, og leverede en fokuseret og kølig indsats. Holstebro holdet have ikke meget at byde på, trods et numerisk overtal, og der var aldrig nogen spænding i kampen 89ers forsvar lukkede alt ned og på angrebet var det en kamp mellem TE Kasper Kauffmann og RB Rasmus Andersen hvem der kunne score flest TD’s inden kampen blev lukket på mercy i starten af 4. quarter. Så kom sommerpausen og AaB 89ers U19 lå på en sikker anden plads i puljen. Efter sommerpausen var første kamp mod Vejle/Horsens, en kamp som både spiller og trænere helst vil glemme, kampen var en uskøn affære 89ers aldrig helt fik lukket og Vejle blev ved med at kæmpe, dog blev en sikker sejr dog hevet i land i løbet af 4. quarter. Det var en reminder om at selv om man har talent og et godt hold så skal man fokusere og præstere i alle kampe, dette var klart for alle omkring holdet. Denne reminder om at fokusere og præstere gik i den efterfølgende kamp ud over et Svendborg hold der dårlig nok var kommet fra start før de var slået med 50-0, i kamp der varede ét quarter og 2 minutter fik Svendborg aldrig et ben til jorden og AaB 89ers score flere gange på forsvaret, angrebet og på special teams. Næste kamp skulle vise sig at blive slutspillets sidste da Holstebro Dragons trak deres hold fra rækken. Kampen var en rematch mod Aarhus Tigers. Et langt mere selvsikkert AaB 89ers

AaB Årbog 2016


hold kom ud til denne kamp og ville vise at de var det bedste hold i Jylland. Efter første halvleg stod der 0-0 og begge hold havde haft mulighed for at lave point men havde ikke lykkedes. Efter halvleg kom Aarhus foran 6-0 men 89ers formåede senere at score, på et flot kast fra QB Magnus Krogh og et flot catch af WR Mads Hedegaard Christensen samt at konvertere ekstra pointen til stilling 8-6 i 89ers favør. Men Aarhus formåede at score på første offensive spil efter de havde fået bolden og stillingen var nu 14-8 til Aarhus, dette kunne nemt have knækket de flest hold, men dette U19 hold viste at de kæmpede til det sidste. Med tiden løbende ud havde 89ers muligheden for at sætte point på tavlen, det lykkedes at få udlignet men ekstra pointet lykkedes ikke og stillingen var derfor 14-14 og holdene skulle ud i forlænget spilletid. Her viste et fysisk stærkt 89ers forsvar Aarhus ingen nåede og lukkede dem helt ned, dermed var det nu 89ers angreb der havde chancen for at vinde kampen. Bag en fantastisk hårdt arbejdende O-line lykkedes det RB’s Niels Christensen og Rasmus Andersen af bringe bolden ned på 2 yard linjen, herfra kunne QB Magnus Krogh, bag en fysisk dominerende, O-line nonchalant jogge ind i end-zone til TD og en 20-14 AaB 89ers sejr. En kæmpe

AaB Årbog 2016

jubel udbrød fra alle spillere og trænere, en vigtig sejr, der havde krævet sin dele blod, sved og tåre var i hus. Nu stod semifinalen for døren og modstanderen var Søllerød Goldiggers, et hold der kunne stille mere end 35 mand mod de 18 fra AaB 89ers. I en kamp som 89ers i periode dominerer og fører efter 1. halvleg, ender Søllerød Goldiggers med at vinde en kneben sejr og 89ers U19 sæson slutter her. Søllerød Golddiggers ender med at vinde finalen stort over Aarhus Tigers og tage mesterskabet. En alt i alt flot og tilfredsstillende sæson, trods manglende mesterskab. For en del af AaB 89ers U19 holdet var det dog ikke enden på sæsonen, de var nemlig blevet udtaget til U19 landsholdet og skulle i uge 42 en tur til Finland og spille nordisk mesterskab. Spillerne der skulle med var: Kasper Kauffmann, Anders Bouet Christensen, Tobias Borregaard, Mads Bønnelykke, Edi Durakovic, Fabian Christoffersen og Caper Bloch. De leverede alle en flot indsat i kampene for Danmark og vil sikkert også være at finde på det U19 landshold der skal forsøge at kvalificere sig til EM i 2017. Resten af året for U19 vil gå med at styrketræne og at gøre klar til næste sæson, hvortil træningen starter udenfor den første tirsdag i februar.

111


Af Alexander Kronborg

AaB 89ers U16 2016 var igen et år, hvor der var stor fremgang at spore på 89ers U 16 holdet. Modsat tidligere år, havde sæsonstrukturen over sæsonen ændret sig en del. Før sommerferien stod den på den vanlige turnering, hvorimod der efter sommerferien var indført et nyt stævneformat, hvor holdene spillede sammen på kryds og tværs af klubberne. Sæsonen startede godt ud med et flot fremmøde til træning, hvilket resulterede i en storsejr på hjemmebane mod Vejle med cifrene 34-8. Kampen bød på flot spil fra hele holdet, og illustrerede hvor alsidig en trup, som U 16-holdet havde i år. Den flotte start blev efterfulgt af en hård kamp på udebane mod Århus Tigers, hvor holdet led et stort nederlag mod Århus på hele 50-0. Det var ikke nogen velspillet kamp fra drengenes side, men efterfølgende var der en fascinerende gejst og attitude til træning, da holdet ville vise at de vidste, at det var bedre, end hvad de viste mod Århus. Holdet kom flot igen, og slog Vejle på udebane med cifrene 6-26, efterfulgt af en sejr på 0-50 ude mod Kolding Esbjerg. Efterfølgende meldte holdet fra Kolding/Esbjerg afbud, hvilket gav endnu en sejr til drengene på 50-0. I sæsonens sidste kamp skulle drengene på den helt store prøve, da modstanderen igen hed Århus Tigers, som tidligere slog os 50-0. På hjemmebanen viste drengene hvor meget de havde udviklet sig igennem forårssæsonen, og spillede en uhyre tæt kamp, som desværre endte med et smalt

112

nederlag på 8-12. Drengene var med igennem hele kampen, og leverede en utrolig flot indsats. Anden halvdel af sæsonen bød på det nye stævneformat, men fremmødet til træning og disse stævner var desværre noget sløvt efter sommerpausen. Det skal dog siges, at mange af spillerne var taget til USA eller på efterskole, hvilket kan forklare dette. Dog ændrede dette sig i sæsonens slutfase, og drengene endte med at deltage i nogle velorganiserede stævner, hvor de udover at udvikle sig som footballspillere, også fik skabt et sammenhold med spillere fra andre klubber. Op til den kommende sæson bliver der et stort generationsskifte på U16 holdet. Bærende kræfter som William Henriksen, Andreas Jensen, Fabian Christophersen, Jacob Rossander, Elias Høgh, Casper Leth og Kevin Frydkjær rykker nu op på U 19-holdet. Dog er der mange kompetente spillere, som kan løfte disse roller. Spillere som Thomas Sørensen, Magnus Andersen, Uffe Therkildsen, Lucas Bach og Emil Bønkel har alle gennemgået en utrolig udvikling, fortsætter dette, ser fremtiden meget lys ud for holdet. Udover dette, rykker der også meget talentfulde U 14 spillere op på holdet. Vi vil på trænernes vejene gerne sige tak for en flot sæson. Vi er utroligt stolte af hvad dette hold har opnået. Der ønskes alt held og lykke til de spillere der rykker op på U 19, og vi glæder os til at arbejde sammen med næste års hold.

AaB Årbog 2016


Af Mathias Mogensen

AaB 89ers U12 / U14 Sæsonen 2016 var igen en sæson som var med i vores opstarts periode på denne årgang. Det var en sæson der skulle fortsætte de flotte takter vi havde i 2015. Ikke blot sportsmæssigt men også spillermæssigt. Vi ville og skulle udvide vores spiller base. Vi ville være flere spillere end i forrige sæson. Det mål startede vi meget godt i mod. Da vi startede op i foråret ramte vi hurtigt 8-10 spillere til hver træning. Det var spillere store som små og der var udfordringer til alle både øvede og nye spillere. Men også for trænerne. De øgede antal spillere gav trænerne mulighed for en mere målrettet træning i forhold til de forskellige positioner på et amerikansk fodboldhold. Før sæsonen gik i gang havde vi et mål om, at i løbet af sæsonen skulle vi stille til et stævne med et helt hold spillere. Det vil sige vi skulle sende 9 spillere i en årgang af sted til samme stævne. Det mål fik vi opfyldt allerede ved et af de første stævner. Nemlig stævnet i Århus hvor vi sendte 9 spillere i årgangen U14 af sted og 1 enkelt spiller i årgangen U12.

et par skader og det kunne mærkes på deltagelsen til stævner. Der kom en periode med stævner hvor spiller antallet var lavt. Men efter spillerne var kommet over deres små skader fortsatte sæsonen som den skulle. Hele sæsonen for os kulminerede til det afsluttende stævne som blev afholdt på dagen hvor senior holdenes bedste række spillede deres finale. Denne dag blev en dag fyldt med regn, kulde og en masse football. For vores spilleres vedkommende var det en dag hvor man fik nye bekendtskaber på tværs af landet. Men alt i alt blev denne dag enden på endnu en god sæson som for os igen i år stod på opbygning af vores U12/U14 program. Men samtidig og en sæson hvor vi byggede videre på gode takter fra 2015. Det sidste der skal siges er tak for en god sæson til spillere, forældre, holdledere landet over og til klubbens trænere og ældre spillere som gjorde et stort stykke arbejde i at inddrage de yngste i vores klub.

Det tegnede til en god sæson og det blev det også på mange punkter. Vi havde spillere af sted til adskillige stævner og de spillere som kom til træning, nye som gamle, blev bedre og bedre i løbet af sæsonen. Men udover det sportslige er der også blevet lagt meget fokus på at når man var til træning skulle der også lægges stor vægt på at man har det sjovt. For det er det som det handler om for disse årgange når de møder op til træning og kamp, eller i deres tilfælde stævner. Som sæsonen skred frem skete det uundgåelige når man dyrker sport. Vi blev ramt af

AaB Årbog 2016

113


Amerikansk Fodbold Stillinger 2016 National Ligaen K V U T Score P 1 Copenhagen Towers 10 9 0 1 363-119 900 2 Triangle Razorbacks 10 9 0 1 351-119 900 3 Søllerød Gold Diggers 10 6 0 4 280-149 600 4 AaB 89ers 10 4 0 6 204-242 400 5 Amager Demons 10 4 0 6 215-318 400 6 Aarhus Tigers 10 4 0 6 269-221 400 7 H.I. Herlev Rebels AFC 10 2 0 8 147-350 200 8 Horsens Stallions 10 2 0 8 59-370 200

114

AaB Årbog 2016


R Å G R E D NÅR

T R O SPT SLUKKE IA

N E T S R T Ø sponsor af - S to l t

AaB Årbog 2016

115


116

AaB Ã…rbog 2016


Af Søren Møller Abildgaard

Floorball: Tiden er til at bygge på I 2016 har det største fokus område igen være økonomien. Og det ser ud til vi igen i år når i mål med et positivt resultat. Der har været stor fokus på hvilke events der kunne tjenes penge på, da behovet for dette stadig er stor.

- Styrke og eventuelt øge indtjeningen på arrangementerne vi deltager i. - At øge medlemstilgangen, specielt på ungdomssiden. - Bedre til at fastholde medlemmerne.

Kontingentet udgør kun en meget lille del af den samlede indtægtskilde, ca. 25%, resten kommer fra sponsorer, salg på stadion, koncerter, Outlet salg m.m. Denne indtjening er nødvendigt for at få budgetterne til at være i balance.

Fokuspunkterne kommer ikke af sig selv, der skal slides for at nå målet. Og det bliver ikke nemt.

Derfor vil jeg benytte lejligheden til at takke alle hjælpere til disse arrangementer for den store indsats som bidrager meget til floorballafdelingens drift, men også skaber et sammenhold og udbygger de sociale relationer under løsning af opgaverne. Det næste år vil fokus området også være økonomi. Fokus områder vil uden tvivl blive: - At forbedre sponsorindtægterne

AaB Årbog 2016

Hvorfor den store fokus på at øge indtægterne. Efter nogle år med besparelser pga. tidligere oparbejdet underskud, er tiden ved at være til at udvikle, og skabe bedre rammer og vilkår for medlemmerne i klubben. Sammenhold er også en vigtig faktor på tværs gennem hele afdelingen. Derfor afholdes der løbende fælles arrangementer som eksempelvis fællestræning med cup turnering m.m. Husk sammen er vi stærke.

117


Af Søren Møller Abildgaard

Herre Elite Herrer eliteholdet trænes på 2 sæson af svenske Daniel Persson. Forrige sæson startede vi op med en ung stamme suppleret med nogle rutinerede profiler. Efter en del havde forladt truppen. Over sommeren fik vi yderligere tilgang af en del unge talenter samt Tjekkiske Jan Krejčíček fik yderligere 3 landsmænd i truppen Adam Pudich, Richard Foltinek og Ondra Vítovec.

Men få dage før sæsonstarten forsvandt de sidste 2 rutinerede spillere. Så vi måtte igen indlede sæson med et ungt og urutineret hold. Og sæsonstarten har helle ikke resultatmæssigt været god. Men den første sejr er kommet i hus, og vi kan se at holdet allerede vokser med opgaven og lærer meget fra kamp til kamp.

Øverst fra venstre: Daniel Persson (cheftræner), Jonas Sørensen, Frederik Lentz, Ole Tougaard, Jannick Christoffersen, Jakob Jensen, Nicklas Christoffersen, Nicolaj Pedersen. Midten fra venstre: Patrick Bols, Adam Haydon, Rasmus Rasmussen, Jan Krejcicek, Adam Pudich, Richard Foltinek. Forreste fra venstre: Mike Grunnet, Ondra Antos Mangler: Jonas Jensen, Lukas Lemming Örlygursson

118

AaB Årbog 2016


Af Søren Møller Abildgaard

Dame Elite Dame eliteholdet trænes ligeledes på 2 sæson af svenske Daniel Persson, denne gang assisteret af Michell Jensen og Niklas Knøsen. Sidste sæson sluttede holdet som kredsvindere, men måtte desværre se sig slået i finalen af de forsvarende danske mestre fra Århus, som man ellers havde slået flere gange i grundspillet.

Her ca. halvvejs gennem grundspillet er pigerne stadig ubesejret og har storsejret sig gennem turneringen. Men forsættes det hårde arbejde bør man igen i år kunne spille sig i både en pokal og DM finale.

Dameholdet spiller igen i år med nogenlunde samme grundstamme som tidligere, men der er dog kommet et par nye unge spillere til.

Bagest fra venstre: Daniel Persson, (Cheftræner) Line Hansen, Line Blåbjerg, Eva Knudsen, Michell Jensen, Emilie Huus, Anne Thielecke, Maria-Louise Kristensen, Niklas Knøsen (ass. Træner). Forrest fra venstre: Maria Andersen, Julie Niilonen, Amalie Kristjansdottir, Carina Vestergaard, Anna V. Larsen, Emma Lund Konnerup Mangler: Sara lund

AaB Årbog 2016

119


Af Søren Møller Abildgaard

2. Division herrer Året har været glimrende for herreholdet i 2. Division. Den endelige slutstilling i sæsonen 2015/2016 endte med en 2. plads, og ikke mindst nogle tætte og gode sejre over de nærmeste forfølgere. Holdet blev mere og mere svækket i løbet af foråret, da flere spillere valgte at stoppe. Starten på den nye sæson har dog været rigtig positiv, da der er dukket mange nye spillere op - både nogle helt “grønne” og nogle som tidligere har spillet floorball. De nye og de rutinerede bakker godt op om hinanden, og det er tydeligt at holdet er i en positiv ud-

vikling. Der er simpelthen forbedring at spore efter hver eneste træning… Et lidt underligt tilrettelagt kampprogram har betydet, at holdet indtil videre kun har spillet én kamp i den nye sæson. Den blev til gengæld vundet med overbevisende 8-0, hvilket er utroligt flot, og måske lidt overraskende, når man tænker på at der er mange nye spillere på holdet. Holdet er et godt mix af unge og “gamle”, rutinerede og nye i sporten. Der er altid plads til flere spillere - uanset niveau, alder og erfaring...

Bagest fra venstre: Patrick Kristensen, Martin Verwohlt, David Storkborg, Niels Buus, Jesper Erkstrøm Brask, Esben Frederiksen, Tom Ballentin. Forrest fra venstre: Peter Houkjær, Peter List, Steffen Søgaard, Jamie Guldmann Bach, Andreas Toft Larsen, Mads Bistand. Mangler: Kenneth Nord, Frodi Lydersen, Mikkel Lønvig, Mathias Kristensen, Janus Storkborg, Mads Serritslev, Mark Pedersen

120

AaB Årbog 2016


Af Søren Møller Abildgaard

U9 / U11 / U13 Den unge genration af floorballspillere vokser i AaB. Specielt U9 holdet har på de sidste stævner sejret rundt om i det nordjyske. Holdet går frisk til sagen til Kidz liga turneringen hvor der spilles på minibane. Således afvikles der 3 kampe af gangen, hvilket betyder mange kampe på kort tid.

Når man træder ind i hallen bliver man nærmest blæst baglæns ved lyden og synet af glade unger, der drøner rundt og spiller floorball. Deres umiddelbare glæde rummer hele årsagen til de mange frivillige voksne der bruger deres fritid på at skabe rammerne.

I oktober var det AaB Hallen der lagde arena til et Kidz stævne. Dette kan ikke lade sig gøre uden de mange frivillige hjælpere fra forældre fra både arrangørklubben men også blandt udeholdenes frivillige der sammen skaber nogle gode rammer for at de unge kunne få en god oplevelse.

Der føres ikke resultater til sådan et stævne, men der skal ikke være den mindste tvivl om at spillerne går op i det med liv og sjæl. Der opleves god kombination af sund konkurrence, fairplay og gensidig hjælpsomhed, på banen og udenfor.

AaB Årbog 2016

121 123


Af Søren Møller Abildgaard

Old Boys Old Boys holdet består af en blanding af erfarne og uprøvede seniorer der hygger sig i uformelle ramme en gang ugentlig. Der kan ca. mønstres 10 stk. til hver træning. Lidt større fremmøde kunne være ønskeligt, da løbepensummet generelt er nedadgående.

122

Selv om det tekniske niveau ind imellem kan være højt er der plads til alle der vil lege med. Der spilles ind imellem opvisningskampe når det lykkes Coach Vestergaard at finde kvalificeret modstand.

AaB Årbog 2016


Floorball stillinger Unihoc Floorball Ligaen Herrer K V U T Score P 1. Benløse FC 6 6 0 0 64-26 18 2. Sunds Seahawks FC 8 5 0 3 51-49 15 3. Copenhagen FC 7 5 0 2 54-38 15 4. Rødovre FC 5 4 0 1 39-21 13 5. Skanderborg Kill 8 4 0 4 36-45 12 6. BFC Vendsyssel 6 3 0 3 48-37 9 7. Frederikshavn Blackhawks 5 3 0 2 40-29 8 8. Helsingør FT 7 1 0 6 22-46 3 9. Hvidovre Attack FC 7 1 0 6 26-54 3 10. AaB Floorball 7 1 0 6 27-62 3

Unihoc Floorball Ligaen Damer K V U T Score P 1. AaB Floorball 6 6 0 0 109-8 18 2. Frederikshavn Blackhawks 7 6 0 1 90-15 18 3. Hjørring Hawks 8 5 0 3 33-38 15 4. Aalborg Flyers FC 7 4 0 3 19-50 12 5. Frederikshavn Blackhawks 2 5 0 1 4 8-52 1 6. Frederikshavn Blackhawks 3 NB! 6 0 1 5 7-64 1 7. Viborg Saints 5 0 0 5 7-46 0

2. Division Herrer K V U T Score P 1. AaB Floorball 2 3 3 0 0 42-551 9 2. Frederikshavn Blackhawks 4 3 3 0 0 46-13 9 3. Strandby Elling IF 2 5 3 0 2 22-21 9 4. Hjørring Hawks 2 6 2 1 3 27-39 7 5. Brønderslev FC 2 5 2 0 3 28-39 6 6. Trekroner IF 4 1 1 2 22-31 4 7. Aalborg Flyers FC 2 4 0 0 4 14-40 0

AaB Årbog 2016

123


124

AaB Ã…rbog 2016


Af Palle Seimann

Tennissæsonen 2016 blev den sidste sæson med tennis i AaB Årsagen er, at medlemstallet har været nedadgående de sidste 15 år og er endt med 12 medlemmer i år.

2016 har været et godt tennis år med rimelig vejr. Der var standerhejsning den 30.04.16 kl. 10.00 med godt vejr.

Tennis har været på AaB’s program siden midt 80’erne, altså i over 35 år.

Banen var i god stand som altid takket være en dygtig banemand.

Gennem tiderne har der været rigtig mange medlemmer – op mod 200 medlemmer.

Der var 12 medlemmer/spillere tilmeldt sæsonen 2016.

Vi startede med 4 baner og endte med 1 bane.

Vi har tilbudt gratis instruktørhjælp til nye medlemmer for hele foråret.

Siden år 2000 har der været en konstant tilbagegang i medlemstallet.

Tennis stod desværre ikke til at redde, men vi gjorde hvad vi kunne.

Vi i bestyrelsen har gjort meget for at forøge medlemstallet. Vi har skrevet til virksomheder i området for at se, om deres personale kunne være interesseret i tennis. Vi har skrevet til skoler i området for at se, om eleverne kunne være interesseret. Dette har vi gjort gennem de sidste 20 år.

Fra bestyrelsen, som består af Per Kristiansen, Bjarne Lund Pedersen og Palle Seimann, skal der lyde et tak for de mange gode år, vi har haft med tennis i klubben. Desuden vil vi sige mange tak til alle de sponsorer, der støttede os gennem årene og sige tak til personalet, der altid har været os behjælpelig.

Desværre er der ikke nok interesse for tennis. Vi tror, at golf har taget en del af medlemmerne.

Tennisudvalget har stort set været det samme siden 1992, med få udskiftninger.

Det er ikke kun i AaB, at tennis har et faldende medlemstal, det er over hele landet.

AaB Årbog 2016

125


Formænd og æresmedlemmer i AaB

10

nuværende guldnålsindehavere i AaB • Anders Kristensen • John Andersen • Ole Lauritsen • Preben Larsen • Børge Bach • Lynge jakobsen • Henning Smed • Jørn Simonsen • Per Bach • Jesper Møller

126

Formænd for AaB 1885-1893 Overretssagfører Henrik Margaritus Møldrup, f. 20.04.1848 1893-1899 Grosserer Nicolai Frederik Severin Andersen, f. 01.12.1862 1899-1901 Oberstløjtnant Andreas Karl Ludvig Kornbech, f. 18.04.1850 1901-1902 Kommis Jens Christian Munkholm, f.0 7.12.1879 1902-1905 Forretningsfører Niels Marinus Laurits Anton Nielsen, f. 28.08.1867 1905-1907 Typograf Emanuel Andreas Emil Westphall, f. 08.05.1876 1907-1908 Cand. theol. Carl Henrik August Lassen, f. 27.03.1877 1909-1910 Adjunkt Martin Elisius Pagh, f. 17.11.1865 1910-1912 Repræsentant Berner Nielsen, f. 24.01.1880 1912-1913 Revisor Jens Thorvald Emil Arfelt, f. 07.07.1879 1913-1918 Bogbinder Konrad Sørensen, f. 18.01.1883 1918-1928 Restauratør Mandrup Thorvald Madsen, f. 05.05.1876 1928-1955 Kasserer Hartvig Jensen, f. 03.01.1891 1955-1970 Lektor Andreas Dahl Engelbrechtsen, f. 19.09.1909 1970-1986 Ingeniør Sonny William Griebel Thomsen, f. 05.02.1922 1986-1990 Direktør Anders Kristensen, f. 23.5.1930 1990-1992 Konsulent Mogens-Erik Borup Sørensen, f. 17.04.1949 1992-1994 Direktør Børge Bach Andreasen, f. 27.01.1945 1994-2000 Direktør Anders Kristensen, f. 23.05.1930 2000-2016 Advokat Jesper Møller, f. 09.06.1963 2016- Claus Fallingborg Æresmedlemmer i AaB 1904 Tømrermester Carl Christian Jensen, f. 15.06.1852 1919 Toldkontrollør Nicolai Esmark Christensen, f. 03.08.1871 1948 Cigarmager Jens Peter Harald Jensen, f. 11.03.1887 1953 Direktør Marius Hansen, f. 19.09.1892 1954 Hovedkasserer Hartvig Jensen, f. 03.01.1891 1954 Cigarmager Niels Madsen, f. 28.08.1886 1961 Direktør Aage Winther Nielsen, f. 26.05.1899 1971 Lektor Andreas Dahl Engelbrechtsen, f. 19.09.1909 1972 Købmand Svend Lauritsen, f. 08.10.1910 1985 Cigarhandler Carl Jensbye, f. 18.10.1919 1986 Ingeniør Sonny William Griebel Thomsen, f. 05.02.1922 1989 Telegrafmester Kaj Holm Jensen, f. 22.11.1923 1994 Maskinassistent Ejvind Thomas Poulsen, f. 03.07.1925 2000 Direktør Anders Kristensen, f. 23.05.1930 2016 Advokat Jesper Møller, f. 09.06.1963

AaB Årbog 2016


Af Henrik Sørensen

AaB Af 1885’ 15. æresmedlem På generalforsamlingen den 3. tirsdag i marts 2016 takkede Jesper Møller af som formand for AaB Af 1885 efter 16 år på posten. Jesper blev derved en af de længst siddende formænd i AaB’s 131 års historie.

Formand for AaB Af 1885 er et yderst krævende job og slider hårdt på personen, så det er kun forståeligt at Jesper nu har trukket sig tilbage til mere rolige og mindre vigtige sysler som formand for grønskollingen DBU……

Jesper har styret AaB gennem en meget svær tid med en uhyre sikker hånd og samtidigt udviklet AaB til at være en aktør som alle lytter til og følger, både sportsligt og uden for banen. Jesper har gennem årene sat mange samarbejder i gang både med det offentlige, boligselskaber, DIF, DBU og mange andre. Samarbejder som vi i dag nyder stor glæde af.

Heldigvis er vi i AaB jo vant til at producere meget dygtige ledere og den næste i denne række, Claus Fallingborg stod klar til at overtage roret. Han skal udfylde nogle meget store sko, men det skulle Jesper jo også da han tog over efter Anders Kristensen osv osv.

Jespers aftryk gennem 16 års formandskab er meget meget stort og historien vil vise at han var en at de største og mest visionære ledere i vores gamle klub.

AaB Årbog 2016

Claus’ første opgave som nyvalgt formand var at overrække Jesper Møller et yderst velfortjent æresmedlemskab. STORT tillykke til både Jesper og Claus.

127


Børge Bach Huset Huset er opkaldt efter Børge Bach, der med rette kan siges at være hovedansvarlig for at føre AaB ind i den moderne fodbolds tidsalder

Børge Bach var en af klubbens allerstørste personligheder og blev på banen noteret for 348 afficielle kampe for AaB, hvor det også blev til 77 scoringer. Endvidere blev det i 1973 til en enkelt A-landskamp for Danmark.

Som person var Børge Bach vellidt og respekteret såvel i fodboldens verden som i erhvervslivet, og der var altid plads til et fast håndtryk, et glimt i øjet, et smil og en kæk bemærkning; det vil Børge Bach være husket for.

Ikke mindst huskes matchvinderrollen i pokalfinalen i 1970, hvor Børge Bachs to pletskud sikrede en 2-1 triumf i slutkampen med Lyngby Boldklub. Efter spillerkarrieren repræsenterede Børge Bach fra 1977 AaB som holdleder, som formand for moderklubben, som administrerende direktør og som salgsdirektør i den professionelle afdeling, hvor han stoppede sit virke i 2013. Børge Bach var om nogen manden, der reddede AaB fra konkurs i 1993, ligesom han som administrerende direktør var medvirkende til klubbens to første danske mesterskaber i 1995 og 199 og første deltagelse i UEFA Champions League i 1995. På nordisk plan var Børge Bach ligeledes i en årrække direktør for Royal League. Børge Bach har modtaget AaB’s guldnål og var ved sin død i juni 2016 formand for AaB’s Venner, ligesom han jævnligt og med altid smittende humør tog imod gæsterne på Nordjyske Arena i sin rolle som AaB Ambassadør.

128

AaB Årbog 2016


AaB Ã…rbog 2016

129


Se mere om Børge Bach Huset:

130

AaB Årbog 2016


AaB Ã…rbog 2016

131


Af Per Bach

Landsholdsspillere i 2016

Edison Flores A-landskampe for Peru

Jakob Blaabjerg U21 og OL landshold

132

Christian Bassogog A og U23 landskampe for Cameroun

Frederik Børsting U21 og OL landshold

Oliver Abildgaard U21 landshold

AaB Ă…rbog 2016


Jannik Pohl U20 landshold

Magnus Christensen U19 og U20 landshold

Rasmus Thellufsen U19 og U20 landshold

Morten Rokkedal U19 landshold

Marco Ramkilde U18 og U19 landshold

Wessam Abou Ali U17 og U19 landshold

Anders BĂŚrtelsen U16 og U17 landshold

AaB Ă…rbog 2016

Thomas Christiansen U16 landshold

Jeppe Pedersen U16 landshold

Gabriel Alves Christensen U16 landshold

133


Af Henrik Sørensen

Årets leder 2016 På generalforsamlingen i marts uddeltes som vanligt prisen som Årets Leder. En enig komité pegede på U6-U12 afdelingsleder, Ivan Nielsen. Ivan yder altid en kæmpe indsats i ungdomsafdelingen, og derudover løser han en mas-

134

se andre opgaver med bl.a. at vedligeholde klubhuset. Det er supergodt, at Ivan ikke bruger ordene ”NEJ” og ”Jeg har ikke tid” så ofte... STORT tillykke til Ivan.

AaB Årbog 2016


AaB Ã…rbog 2016

135


Af Mette Andersen og Lynge Jacobsen

AaB gør en forskel I AaB har vi en del projekt som gør en forskel. Grunden til at vi har valgt at arbejde med disse projekter er at vi tror på, at vi som klub kan gøre en forskel, ikke kun på fodboldbanen, men også i vores lokalmiljø og for vores medmennesker. AaB er en klub som vil og skal være en del af det omkringliggende samfund.

136

Status på igangværende projekter Vores ældste projekt som stammer fra 2008 ”Fra Sport til Job” kører stadigvæk i bedste stil. Hvert år er vi med til at hjælpe folk i fritidsjob, ordinært arbejde samt lærepladser. Som vi altid gør i ethvert forum hvor vi bevæger os i, så opfordrer vi alle der kender til en

AaB Årbog 2016


arbejdsplads hvor der mangler et par hænder til at tage kontakt til os. Vores Get2Sport fodboldskole som er et samarbejde med DIF var igen i 2016 en kæmpe succes, med omkring 100 glade børn og unge der brugte en uge på fodbold og socialt samvær. Med Foreningssamarbejdet 9220 er vi stadigvæk ude i lokalsamfundet og fortælle omkring vores fantastiske klub, samt være med til at besøge skolerne i lokalsamfundet, således at vi kan få flere af de unge til at dyrke sport. Som noget nyt var vi med til sommer på Runderen.

borg Kommune har fundet til de unge. Vi er meget stolte af dette projekt, da cirka halvdelen er gået i job eller uddannelse efterfølgende. Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Jobcentret for et rigtig godt samarbejde. Vi har i 2016 haft et rigtig godt samarbejde med Himmerlands Boligforening, og vi glæder os til at dette samarbejde skal videreudvikles i 2017, med en masse spændende tiltag. Ligeså starter vi også nye projekter op med Alabu Bolig i 2017.

Vi håber på at vi også i 2017 har Sund Fritid som er en kæmpe hjælp til kontingent for de familier hvor der er økonomiske udfordringer. Sidste år informerede vi omkring vores deltagelse i EMCA og vi afsluttede dette projekt med en Multisportsdag på Tornhøj Idrætscenter i maj. Der er flere EU projekter i støbeskeen, som vi forhåbentlig snart kan løfte sløret for. Vi har i 2016 haft 2 forløb i samarbejde med DBU og Tornhøjskolen, hvor vi har uddannet træner fra deres 9. klasse. David Olesen var vores instruktør i dette projekt. Vi har stadigvæk fast base på Fyrkildevej tirsdag og torsdag. Nye projekter I 2016 har vi startet et nyt projekt op i samarbejde med Aalborg Kommune og Jobcenter Ung. Dette projekt går ud på at vi har mellem 8-12 kandidater herude på AaB i 4 uger, hvor Henrik Larsen dyrker motion med dem samt besøger forskellige virksomheder. Gennem disse 4 uger gøres de unge klar til et 12 ugers praktikforløb, som jobkonsulenterne ved Aal-

AaB Årbog 2016

137
Af Inge Frost Poulsen

AaB’s Dameklub AaB’s Dameklub blev stiftet den 18. marts 1957 med det formål at opbygge og støtte kammeratskabet mellem AaB´s damer – og specielt blandt de aktive spilleres damer. Vedtægterne er senere ændret således, at enhver med interesse/tilknytning til AaB af 1885, kan optages som medlem. Vi mødes den første onsdag i måneden kl. 19.00, bortset fra januar, juni, juli og august. Herudover tager vi på sommerudflugt den sidste onsdag i august måned. Kontingentet er 200,- kr. årligt. Har du lyst til at blive medlem i AaB´s Dameklub? kan du kontakte formand Inge Frost Poulsen, Mobil 29 468921, 98 16 18 61 eller mail: ifp@stofanet.dk. Se vores program, formålsparagraf m.m. på: AaBaf1885.dk’s hjemmeside, hvor AaB’s Dameklub findes under sportsgrene og støtteforeninger. Der er i årets løb afholdt følgende arrangementer: Februar måned var der kundeaften hos Hasseris Skin Lounge Klinik, hvor kosmetologerne Daniella og Marianne, fortalte om hudpleje m.m. Marts måned var der Klubaften i AaB, hvor der blev lavet påskedekorationer, under kyndig vejledning af Lise Berthelsen. Og Dameklubbens fødselsdag blev fejret. April måned besøgte vi Smykkefirmaet Gade og Juul i Vodskov. En virksomhed som sælger dansk designede smykker. Maj måned var vi med ledsagere på en spændende travetur i Østerådalen med naturvejleder Esben Buch. Esben fortalte på en meget levende og munter måde om det skønne naturområde med å, søer, sump og skov, og fugle-

140

og dyrelivet. Den medbragte kaffe og kagerne, som nogle af pigerne havde bagt, nød vi i det fri ved INFO HUSET. En fantastisk forårsaften aften sluttede med at ønske hinanden god sommer. August måned var vi på sommerudflugt til Frederikshavn og Sæby. Vi startede i bus fra Svalegården i Hasseris. Efter ankomst til Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn, blev den medbragte kaffe og rundstykker indtaget. Derefter gik vi rundt i den spændende gamle engelskinspirerede have. I Sæby var vi inde i den smukke gamle klosterkirke, Skt. Mariæ kirke, som er berømt for sine mange smukke kalkmalerier. Herefter gik vi på en lille byvandring i den smukke by. Frokosten blev indtaget på Jacobs Fiskerestaurant. Efter en dejlig frokost blev der tid til en slentretur i Sæbys snørklede gader. September måned var vi med ledsagere i Kulturhuset Trekanten, Aalborg Øst, hvor der blev serveret lækker kylling med salat og kartofler. Efter spisningen fortalte Casper Høst om Kulturhuset Trekanten og de forskellige aktiviteter, der foregår i huset. Derefter foredrag ved formand for Smedegårdens Fritidscenter, Frank Nielsen. Frank fortalte om hvilke udfordringer der er i Aalborg Øst, og om deres arbejde. Det er helt utroligt, hvad Frank og mange andre gør for de unge mennesker. Lynge Jakobsen sluttede aftenen med et meget interessant og utroligt spændende foredrag om de projekter AaB arbejder med i Aalborg Øst, altså det Lynge og Mette Heide Andersen arbejder med, og hvilke udfordringer der er på mange områder, og bl.a. også i forhold til AaB. En meget interessant aften. Jeg tror, vi alle fik et helt andet syn på Aalborg Øst.

AaB Årbog 2016


Oktober måned blev der afholdt generalforsamling. Mødet startede med at vi mindes vores mangeårige medlem Lise Madsen, som efter mange års sygdom afgik ved døden den 16. august 2016. Herefter gik vi over til generalforsamlingen. Formandens og kassererens beretning blev godkendt. Der var genvalg til formand Inge Frost Poulsen, næstformand Lis Kristensen, bestyrelsesmedlem Lise Berthelsen. Suppleant Inga Landbo havde ikke ønsket genvalg, da hun mente der skulle yngre kræfter til. Stor tak til Inga for en flot indsats i gennem alle 9 år. Birgit Lybye blev valgt som suppleant til bestyrelsen. Genvalg til revisor Karin Hansen. Kirsten Pedersen blev valgt til revisorsuppleant. Efter generalforsamlingen lavede vi juletræer af cykelslanger, under kyndig vejledning af Hanne Oxlund og Lise Berthelsen, som var kommet med idéerne, indkøbt materialer m.m. Stor tak til de initiativrige piger.

Jensen, fortalte om arbejdet på Stadsarkivet, og deres arbejde med Aalborgs historie, idræt, slægtsforskning m.m., og hvilke muligheder vi som private personer selv har for at søge, eller komme ind på stadsarkivet og få diverse oplysninger og evt. rådgivning.

November måned var vi med ledsagere på besøg på Aalborg Stadsarkiv, Aalborg Bibliotekernes Lokalsamling, Det Danske Udvandrerarkiv, Arkivstræde, hvor arkivar Bente

På glædeligt gensyn i 2017. Lørdag den 18. marts 2017 afholdes Dameklubbens 60 års jubilæumsfest i AaB. Indbydelse udsendes først i det nye år.

AaB Årbog 2016

December måned sluttede traditionen tro i AaB med en dejlig julefrokost, øl og snaps. Der blev sunget julesange. Vi sluttede med pakkespil. En rigtig hyggelig og festlig juleafslutning. Stor tak til alle medlemmer for den fantastiske opbakning til møderne, samt tak for hyggeligt og inspirerende samvær i 2016. Samt stor tak til bestyrelsen for det gode og inspirerende samarbejde. På bestyrelsens vegne ønskes I og jeres familier en glædelig jul og godt nytår.

141


Af Ole Christoffersen

Dobbelt jubilæum i AaB’s Venner 2016 blev et markant år i foreningen AaB’s Venner, der både kunne holde 60 års jubilæum og foreningens årlige ”Gl. Drenge” arrangement kunne holdes for 25. gang.

142

Begge jubilæer blev markeret den første lørdag i november, hvor tidligere cricket/fodboldspillere, trænere, ledere og øvrige AaB venner som vanligt mødtes på AaB, for at

AaB Årbog 2016


gense hinanden under hyggelige former og bl.a. genopfriske oplevelser fra den aktive tid i AaB. De mange fremmødte medlemmer kunne indlede dagen med at mindes de medlemmer, der var gået bort i året. Foreningens tidl. formand, klubikonet Børge Bach Andreasen var iblandt dem. AaB’s populære anfører på superligaholdet, spilleren med de fleste superligakampe i Danmark, Rasmus Würtz gav et populært indlæg og det oven på nederlaget i Esbjerg aftenen før. En glad AaB-anfører fortalte også om oplevelser fra landsholdet, tiden i Skive I.K., FC København og Vejle Boldklub.

ne er ændret, og foreningens indtægter er alene medlemskontingent. Vennerne havde i 2016 bl.a. mulighed for at sende en hilsen ved indvielsen af Børge Bach Huset og til 50 års jubilarerne for AaB’s første danske mestre i fodbold, ynglingene. Bestyrelsen i AaB’s Venner mener, at netop disse ynglingemestre og landspokalmestrene i 1966 viste vejen og for alvor satte vores 81 år gl. klub AaB og Nordjylland på landkortet. Vi er mange, der har glædet os over de efterfølgende 50 års resultater og oplevelser.

Som dagens profil var det overladt til Rasmus Würtz, at præmiere dagens hædersgæster AaB`s første landsmestre i fodbold, landspokalvinderne fra 1966 (3-1 over KB). Det var Preben Larsen og Leif Skov, pokalfighteren, der modtog gode dråber og billeder af 66-holdet til alle 50 års jubilarerne. Derefter blev den faste menu med bl.a. skipperlabskovs nydt, vel arrangeret af hjælpsomme medlemmer fra dameklubben og krydret med såvel slagsangen som AaB-hurra. Jørgen Ib Nielsen forevigede dagen og journalist Tommy Poulsen, Hornsyld rundsendte såvel gl. som nyere billeder af mange AaB spillere. Også i det forgangne år har medlemmerne kunnet mødes i ”tirsdagsklubben” – den sidste tirsdag i måneden, excl. juni, juli og december – på AaB. Støtteforeningen AaB’s Venner blev etableret i foråret 1956 og havde tidligere pæne indtægtsgivende aktiviteter, bl.a. pudesalg på stadion; men de blev overdraget til moderklubben – AaB af 1885 – hvorfor vedtægter-

AaB Årbog 2016

143


Bestyrelse & personale

AaB Af 1885 personale: Fra venstre: Ole Torp, Tina Huse, Lotte Rosbjerg, Dorthe Larsen, Mette Heide Andersen, Thomas Mortensen, Ole Christensen

AaB Af 1885 Bestyrelse: Fra venstre: Henrik Lynnerup, Jørn Simonsen, Henrik Sørensen, Claus Fallingborg, Per Nielsen, Kirsten Fallingborg, Anna Larsen. Fraværende: Ronny Jeppesen

144

AaB Årbog 2016


AaB A/S administration: Christian Golding Andersen, Kasper Bødker, Martin Høj Pedersen, Thomas Fiele, Jens Als Thygesen, Mette Urth Schjøtt, Lars Thomsen, Christina Johnsen Jensen, Stephan Schors, Emil Jean Klastrup, Mikkel Johansen, Ronni Knudsen, Lars Glinvad, Nicolaj Hougaard. Mangler: Allan Gaarde, Brian Andersen, Anders Damgaard, Martin Stigaard Skammelsen, Trine Bruun Olesen, Birgitte Cassebaum Nielsen, Bjarne Hansen.

AaB A/S Bestyrelse: Bagerst fra venstre: Anders Bjørnstrup, Henrik Thomsen, Nils Dorin Jacobsen, Lynge Jacobsen. Forrest fra venstre: Jakob Møller Knudsen, Finn V. Nielsen, Claus Fallingborg

AaB Årbog 2016

145
Fokus på udvikling uden man glemmer vores fælles historie De dyder og den historie, vi har i klubben, er vigtige at bevare. Fordi når det går bedst, skal man hele tiden have fokus på, at det har set anderledes ud, og der har været kriser og nederlag, og hvis vi ikke giver os 100% hver eneste gang, så taber vi både på og uden for banen.

148

AaB Årbog 2016


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.