Page 1

TORSDAG DEN 14. JULI 2016 LEVERET AF METROXPRESS

Liss

Aarhus-drengene imponerer alle fra festivalgængere til Pharrell Stort interview side 20

Læs også Guide: Det sker i den kommende uge side 2 Metalfans om deres syrede hår side 6 Lær at lave smukke sommersnacks side 26 Og meget, meget mere

ÅBENT MAN-SØN 10-20 · KØB OGSÅ PÅ MAGASIN.DK


2 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Sommerguide: Fem fede events vest for Storebælt GUIDE. Musik, film og kirsebær. Vi guider til de fedeste sommeroplevelser i den kommende uge.

Basfest i det fynske

Få det sidste jazz med

Oprindeligt startede festen ‘Bas under buen’ i København, men i år er det tredje gang, arrangementet også afholdes i Odense. Konceptet er simpelt: Der er gratis adgang for alle, og i løbet af dagen og aftenen bliver der spillet basmusik af et væld af forskellige dj’s. Arrangørerne opfordrer dog til, at man køber mad og drikkevarer ved selve arrangementet, hvor der til lejligheden er opstillet boder. I år er der for øvrigt fint besøg i dj-lineuppet, hvor Raske Penge spiller under sit djalias, Ras Money, og til at bakke sig op har han taget Klumben med. Læs mere på Facebook.com/basunderbuen.

Der er stadig nogle dage til at nyde Aarhus Jazz Festival, der blev afholdt for første gang i 1989 og i dag er en årligt tilbagevendende begivenhed. Igen i år har der været masser af både danske og internationale navne til at fylde festivalens program ud, og både spillesteder og pladser i ’Smilets by’ bliver taget i brug. Derfor er der altså rig mulighed for at finde en koncert – også hvis man helst ikke vil til lommerne. Hele programmet og andre detaljer kan findes på Jazzfest.dk. The Blues Brothers Souvenir Show. PRESSEFOTO

Hvor: Aarhus. Hvornår: til og med den 16. juli.

Her kan du få ‘The Blues’

Kirsebær i alle afskygninger En af de mere nicheprægede festivaler i det danske sommerland finder sted på det nordøstlige Fyn. Her har Kerteminde siden 2005 nemlig lagt by til en årlig kirsebærfestival. De mange solskinstimer blandet med mildt klima gør, at denne del af Fyn efter sigende skulle være optimal til at dyrke kirsebær, og det fejres altså med tre dage i kirsebærrenes tegn. Der vil være både musikalske og gastronomiske oplevelser for børn og voksne i løbet af festivalen. Læs mere på Kirsebaerfestival.dk.

Hvor: Starkgrunden, Toldbodgade/Næsbyvej, Odense.

Hvor: Kerteminde Hvornår: fredag den 15. juli –

Hvornår: lørdag den 16. juli klokken 15-23. .

søndag den 17. juli.

LASSE CATO

Hver torsdag i juli er der gratis koncerter i Kongens Have i Odense. Arrangementet er en tilbagevendende tradition, hvor Odense Kommune sørger for, at man kan høre musik under åben himmel. Til hver torsdagskoncert er temaet nyt, og denne torsdag er der fokus på den amerikanske blues-genre. Her er der hyret en række dygtige kunstnere til at give publikum den rette blues-oplevelse: Fig Pelagus, Chris Grey & The BlueSpand samt The Blues Brothers Souvenir Show & Dicte. Sidstnævnte fejrer endda 30-års jubilæum i år. Læs mere på Oplev. Odense.dk. Hvor: Kongens Have, Odense. Hvornår: torsdag den 14. juli klokken 17.

Gratis film i det fri

Ras Money er med til at sætte gang i festen, når der afholdes Bas under buen i Odense. SCANPIX

Kolofon Udgiver: Pietro Supino Adm. direktør: Thomas Raun Chefredaktion: Jonas Kuld Holbæk Rathje (ansv.) og Simon Hovmand-Stilling Adresse: Lygten 39, 2400 København NV Hovednummer: 77 30 57 57 Redaktion: red@metroxpress.dk Annoncesalg: annonce@metroxpress.dk Distribution: MX Distribution 77 30 57 30 distribution@metroxpress.dk Tryk: OTM Avistryk Herning-Ikast (Vest), Dansk Avis Tryk A/S Øst) Avisen er politisk uafhæn gig og udgives af Metrox press A/S Trykt oplag: 150.000 eksemplarer.

Dette års Zulu Sommerbio er netop begyndt. Til det årlige arrangement rejser tv-kanalen TV 2 Zulu landet rundt og sørger for, at folk kan få lov til at se film under åben himmel, uden at det koster en krone. Lørdag og søndag kan man se med i Silkeborg, hvor man kan opleve komedien ‘Klovn Forever’ og Oscar-vinderen ‘The Big Short’. Onsdag er det Hernings tur, hvor der bliver vist biografien ‘Steve Jobs’. Læs mere på Facebook.com/ sommerbio. Hvor: Kerteminde Hvornår: fredag den 15. juli – søndag den 17. juli.

Se Ryan Gossling i ‘The Big Short’ i Zulu Sommerbio. UIP


SAMME LAVE PRIS

I VAREHUSENE

OG PÅ COMPUTERCITY.DK 13,3”

Kompakt laptop med stilsikkert design

1.299,-

ACER ASPIRE ES1-331 Varenr. 56360

1,6 GHz

32 GB

13,3”

2 GB

Intel® Celeron™ N3050 processor

SUPERPRIS

HD 1366x768 skærm

Lager (eMMC)

Hukommelse

55”

Wi-fi

Trådløst netværk

Smart-TV Apps og spil

A+

Veldesignet LED Smart TV SAMSUNG UE55K5605 Varenr. 57803

Energiklasse

• 55” Full HD Flat Smart TV • Quad core-processor • Micro Dimming Pro

94kWh

Årlig strømforbrug

68w

Forbrug ved drift

50 Hz Billede opdatering

NYH

5.499,SUPERPRIS

Varehusene: Glostrup, Østerbro, Lyngby, Roskilde, Næstved, Odense, Esbjerg, Horsens, Aarhus, Aalborg

ED!

Når vi skriver ”Dedikeret til vores kunder og IT siden 1992” mener vi det seriøst. Vi leverer Danmarks bedste service og rådgivning med udgangspunkt i dit behov for IT produkter udfra branchens største sortiment. Vi glæder os til at se dig!

Fri fragt på alt På ComputerCity.dk

Dedikeret til vores kunder & IT siden 1992

Vi tager forbehold for trykfejl, prisændringer, udsolgte varer og ikke fremkomne produkter. Alle priser er inklusive moms. Annoncen gælder til og med den 16.7 eller så længe lager haves.

www.ComputerCity.dk


4 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Sommerguide: Fem fede events øst for Storebælt GUIDE. Sejlads, musik og franske delikatesser. Vi guider dig til ugens oplevelser øst for Storebælt.

LASSE CATO

Se verdens bedste sejlere Dette års verdensmesterskab for store kølbåde bliver afholdt lige nord for København, og der deltager mere end 130 både i konkurrencen. Det er Kongelig Dansk Yachtklub og Egå Sejlklub, der sammen står for at arrangere ORC Verdensmesterskabet, som det hedder. Imens konkurrencen står på, vil der hver dag være flere løb at overvære, ligesom der undervejs vil være mulighed for at få forfriskninger på land. I år markerer for øvrigt 150års jubilæum for Kongelig Dansk Yachtklub. Læs mere om konkurrencen på Orcworlds.com.. Hvor: Skovshoved Havn. Hvornår: søndag den 17. juli – søndag den 24. juli.

Bastilledag i København Godt nok markerer Bastilledagen den franske revolution, men derfor kan man jo stadig godt fejre den herhjemme i Danmark. I hvert fald er der flere franske etablissementer, der markerer dagen, og et af dem er Torvehallerne midt i hovedstaden. Her vil der til lejligheden blandt andet være livemusik og delikatesser, men man kan også tage sig en omgang petanque, hvis man har lyst til at hygge sig med det traditionelle franske gadespil. Læs mere om Torvehallerne på Torvehallernekbh.dk.

Det danske band Virgin Suicide spiller på flere store festivaler denne sommer. Søndag kan du høre dem på Nemoland på Christiania. SCANPIX

Hør to spændende navne på Nemoland Ligesom sidste år har cafeen Nemoland på fristaden Christania valgt at afholde gratis søndagskoncerter hver uge hen over sommeren. Denne søndag er det først det lovende unge band Virgin Suicide, der indtager scenen, og klokken 18 er det Wafandes nyeste projekt, Black Dylan, der spiller. Begge kunstnere er blevet særdeles populære på det seneste, så mon ikke der bliver fyldt godt op foran scenen, så længe vejret ikke er helt forfærdeligt. Læs mere på Nemoland.dk. Hvor: Nemoland, Christiania.. Hvornår: søndag den 17. juli klokken 18.

Danske stornavne i Allinge Ud over at være den dejligste ferieø kan Bornholm sagtens finde ud af at underholde. Det ses for eksempel på spise- og koncertstedet Gæstgiveren i Allinge, hvor der sommeren igennem er mulighed for at se en række store navne give koncert. I denne uge lægger Simon Kvam og Peter Sommer ud, når de spiller som De Eneste To. Herefter spiller Saybia to aftener i træk, og de bliver efterfulgt af Mercury Rev, Kwamie Liv og endelig Christopher. Find program og billetter på Gaestgiveren.dk

Hvor: Torvehallerne, København. Hvornår: torsdag den 14. juli.

SCANPIX

Trip helt ud Danmarks største festival for psykedelisk musik, Copenhagen Psych Fest, er naturligvis placeret på Christiania. Spillestederne Loppen, Den Grå Hal, Byens Lys og Børneteatret bliver taget i brug i løbet af de tre dage, festivalen varer. 60 navne spiller til festivalen, heriblandt det legendariske danske band Spids Nøgenhat. Enkeltdagsbilletter kan købes fra 335 kroner, og man kan læse mere om arrangementet på Copenhagenpsychfest.dk. Hvor: Christiania. Hvornår: Til og med den 16. juli.

Hvor: Gæstgiveren, Allinge, Bornholm. Hvornår: fredag den 15. juli – søndag den 17. juli.

Christopher lægger vejen forbi Gæstgiveren i Allinge. SCANPIX


EN

DEAL

8 8

timers tale Fri SMS/MMS

Ingen binding

GB data

Lynhurtigt 4G netvĂŚrk

Bestil nu pĂĽ OiSTER.dk eller tlf. 70 31 30 84 Oprettelse 29 kr. Min. pris 1. md. 118 kr.


6 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Se min frisure, den er rød som blodet TENDENS. På festivalen Copenhell i København var en af de markante tendenser i år unaturligt farvet hår. Vi talte med fire gæster om inspiration, udfordringer og sjove kommentarer. LASSE CATO Ronya Kessels, 18 år. Studerer menneskelig opførsel i Landskrona i Sverige. Hvornår begyndte du at farve dit hår? »Da jeg var ni år, fik jeg mit inderste hår farvet pink. Det var nok mit forhold til metalmusik, der inspirerede mig til at begynde at farve det. Og så at min mor havde lilla hår, så jeg ville også have en farve.« Hvad er dit råd til folk, der overvejer at farve deres hår? »Få det gjort hos en frisør, hvis du vil beholde dit hår! Før i tiden gjorde jeg det selv med både afbleger og farve derhjemme, men det holder ikke. Jeg havde meget længere hår før, men jeg blev nødt til at klippe det af, fordi det blev så ødelagt af dårlig farve, så nu går jeg altid til frisøren og får det gjort.«

Ronya Kessels har været igennem de fleste hårfarver – bortset fra gul, som hun ikke mener, klæder hende. LASSE BAK MEJLVANG

Malene Sloth Simonsen, 18 år. Læser hf i Aarhus.

18-årige Malene Sloth Simonsen. LASSE BAK MEJLVANG

Hvornår fik du først farvet dit hår? »Den her farve fik jeg i sidste måned. Og det er præcis et år siden, jeg begyndte at farve mit hår i unaturlige farver. Siden da har jeg haft det rødt, blåt og grønt.« Hvorfor begyndte du at farve dit hår? »Fordi det er sjovt – det er en let måde at skifte udseende på og være lidt anderledes, uden at det behøver være permanent. Jeg havde gået i noget tid og gerne villet prøve at have rødt hår. Så tog jeg til USA og fik en kæreste, der var vild med rødt hår, og så prøvede jeg det for første gang.« Hvordan reagerer folk på det? »Faktisk synger jeg i et kirkekor i min fritid, og der var mange, der troede, at de gamle kirkegængere ikke ville bryde sig om det. Men faktisk giver de mig komplimenter og

siger, at de synes, det sætter farve på tilværelsen.« Hvad er den sjoveste kommentar, du har fået om dit hår? »Det var to seks-årige piger i bussen, der ikke kunne finde ud af, om jeg var en pige eller en dreng, fordi jeg havde håret farvet i en ‘drengefarve’.« Hvad skal man vide om at have farvet hår, som man ikke nødvendigvis ved, før man begynder? »Sørg for altid at vaske det i koldt vand og pas på med at bruge for meget shampoo, når du vasker det. Og hvis du skal bruge shampoo, så brug en, der er beregnet til hår med farve. Ellers tager det farven.«

Plus’ store festivalsommer SERIE. Den danske sommer er

spækket med forskellige festivaler, der fremhæver vidt forskellige typer kultur og tiltrækker forskellige mennesker. I løbet af denne sommer vil Plus besøge en række af disse festivaler og undersøge, hvilke tendenser og attraktioner der er på dem. I denne uge fokuserer festivalserien på den københavnske metalfestival Copenhell og deltagernes særprægede hårmode.

5 år har Copenhell eksisteret. Festivalen bliver afholdt på Refshaleøen i København.

Copenhell-ekstase. ARKIV: TC/SCANPIX

Fortsættes på side 8


9.1 ud af 10

Super flink og imødekommende betjening Havde en god snak med en sød medarbejder og 5 min efter var jeg kunde. Endda billigere end hvor jeg kom fra.

Jesper

Super service Lige i min ånd med god kundeservice :) Fortsæt for så bliver Plenti det bedste mobilselskab på markedet.

Susanne


8 Plus Fortsat fra side 6

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Se min frisure, den er blå som havet Ian McAlaster, 29 år. Arbejder som kok i Saskatoon i Canada. Hvornår begyndte du at farve dit hår? »For årevis siden. Det er så mange år siden, at jeg ikke kan huske det.« Hvorfor begyndte du at farve det? »Fordi jeg kan! Hvorfor skulle jeg ikke gøre det? Der, hvor jeg kommer fra, er det ikke noget, du ser folk gøre, og jeg kan godt lide at være den eneste på mit job med farvet hår og en form for hanekam.« Hvor ofte skifter du? »Nærmest hver måned. Det har efterhånden været tæt på

30 forskellige farver, så jeg har stort set været igennem alt, hvad man kan få. Jeg får det gjort hos en frisør hver gang, for det bliver bare et bedre resultat. Faktisk går jeg for det meste bare til min frisør og beder hende om at finde på noget sjovt.« Hvad er den sjoveste kommentar, du har fået på dit hår? »På et tidspunkt havde jeg farvet det helt grønt, og da jeg kom på arbejde, sagde de: ‘Det ser ud, som om Hulken har fået udløsning i dit hår.’ Så måtte jeg bare grine og spørge dem, om de egentlig ved, hvor besværligt det er at få Hulken til at komme i dit hår, haha.«

19-årige Amalie Dam har eksperimenteret med flere slags dreadlocks. LASSE BAK MEJLVANG

Amalie Dam, 19 år. Læser hf i Odense. Hvornår begyndte du at eksperimentere med dit hår? »Det startede til min konfirmation, hvor jeg for første gang fik lov til at få røde striber i. Næste gang var så på et efterskoleophold, hvor jeg eksperimenterede med nogle grønne farver. Men det endte ikke så godt, for farverne ødelagde mit hår, så jeg måtte klippe det af. Derefter begyndte jeg at eksperimentere med dreadlocks.«

Hvad er det for en form for dreadlocks, du har? »De er faktisk lavet af uld. Jeg har forsøgt med nogle syntetiske, men dem blev jeg træt af, og så fandt jeg ud af, at jeg kunne lave de her selv ud af ren uld. Det er til gengæld et ret stort arbejde. Jeg køber noget uld og ruller det med kogende sæbevand. Det tager omkring 10 minutter at lave én dreadlock, og så holder de i en måned.« Hvordan har du fået inspiration?

»Egentlig stammer det fra noget, der hedder cybergoth. Der er der mange, der også går med dreads lavet af plastik. Men jeg bruger bare meget tid på Google og YouTube, hvor jeg lader mig inspirere af forskellige folks stil.« Hvilke reaktioner får du på dit hår? »Rigtig mange faktisk. De fleste er positive og giver mig komplimenter for det, og der er også mange, der bliver vildt overraskede og spørger, om det er mit rigtige hår.«

Ian McAlaster tog til København for at se Black Sabbath. LB.MEJLVANG


T.O.M. 09.08.16 EL. SÅ L ÆNGE L AGER HAVES. MIN. PRIS 3.184,- FOR MOBIL I 24 MDR. OG 2 ABN. I 6 MDR. + 100,- I OPRET TEL SE. KONTANTPRIS UDEN ABN: 2.999,-. KREDITOMKOSTNINGER 0,- (0%ÅOP). FORUDSÆT TER DANKORTBETALING. ÆNDRES ELLER OPSIGES ET FRI+ FAMILIE ABN. ÆNDRES PRISEN PÅ DINE ØVRIGE FAMILIEABN. ROAM AWAY: FRI TALE/SMS TIL DANSKE OG LOKALE NUMRE FRA 36 L ANDE OG MA X 10 GB/MD. AF DEN INKL. DATAPAKKE. MA X 30 SAMMENHÆNGENDE DAGE. SE TELENOR.DK /ROAMAWAY

HUSK PAS, PENGE OG iPHONE Roam Away i 36 lande

TELENOR BUTIK

7212 7212

29,-/MD

iPHONE 5S 16 GB

i 24 mdr.

Minimumspris: 3.184,-

Ved oprettelse af FRI+ Familie 40 GB og 20 GB


10 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Dansk sommervejr? Her er fem gode STREAMING. Den danske sommer kan godt gøre det nødvendigt at holde sig inden døre. Derfor har vi fået filmmagasinet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, og tv-anmelder Nicki Bruun til at anbefale nogle serier til sommeren. LASSE CATO

‘Vice Principals’ (premerie den 18. juli på HBO Nordic)

‘Stranger Things’

(premiere den 15. juli på Netflix) I en lille by i 1980’ernes Indiana forsvinder en ung dreng pludseligt. Dette er begyndelsen på et nyt overnaturligt drama fra Netflix, og selv om den genre ikke er den, streamingtjenesten har haft størst succes med at producere, er der grund til at være forhåbningsfuld. »Det lyder som en blanding af ‘Twin Peaks’ og ‘X-Files’, og det er jo ikke de dårligste inspirationskilder. Spændende bliver det også at se, om Winona Ryder kan få et regulært comeback i rollen som den sørgende mor, hvis søn forsvinder,« lyder det fra Ekko.

‘The Girlfriend Experience’

(C More) »Er man i humør til at blive udfordret, er serie-udgaven af Steven Soderberghs film om den unge jurastuderende Christine, der arbejder som luksusprostitueret, fremragende.« Det siger Claus Christensen om ‘The Girlfriend Experience’. Her møder vi en kvinde, der øjensynligt lever som prostitueret uden at skamme sig: »Vi bliver draget ind i en fascinerende verden, hvor scenerne er psykologisk nervepirrende, og vi må selv svare på det moralske spørgsmål, som serien rejser. Tv, når det er kunst.«

Skuespilleren Danny McBride har efterånden udviklet sig til at være en komisk stjerne, og efter en glansrolle som den fallerede Kenny Powers i serien ‘Eastbound & Down’ er han nu tilbage. Denne gang er rammen en amerikansk highschool, hvor der foregår en betændt magtkamp på ledelsesplanet, da der skal findes en ny rektor. Det bliver uden tvivl grovkornet, og det glæder de sig til på filmmagasinet Ekko: »McBride & Co. er kendt for deres grænseoverskridende humor, og den skal der også nok være i rigelige mængder af i komedieserien.«

Danny McBri

0,- KRONER I UDBETALING MÅNEDLIG YDELSE FRA 270,-

CITROEN PARTNER 1999 - 1,9 D - SERVO - ELRUDER - TRÆK............................................. 19.900

CITROEN C3 2004 - 5 DØRS - 1,4 HDI - 24 PÅ LITER - SERVO ..............................................39.900

CITROEN C5 WEEKEND - 12/1 - 1,8 - SERVO - AIRCON - TRÆK........................................... 24.900

FORD FIESTA 1,4 - 2004 - 5 DØRS - SERVO - TRÆK - 16 PÅ LITER .......................................39.900

ALFA 156 2,0 T - 2000 - SERVO - ELRUDER ............................................................................29.900

FORD MONDEO 2002 - KM 199000 - SERVO - AIRCON - ELRUDER - C-LÅSE....................39.900

AUDI A4 ST CAR 1,8 - SERVO - C-LÅSE - ELRUDER - TRÆK - AIRBAGS...............................29.900

KIA CAREENS 2004 - AIRCON - ELRUDER - C-LÅSE - TRÆK ...............................................39.900

CITROEN C5 ST CAR 2002 - 1.8 - SERVO - KLIMA - TRÆK - ELRUDER ...............................29.900

MERCEDES A 160 1998 - 5D - SERVO - 14 PÅ LITER - KM 207000 ......................................39.900

DAEWOO TACUMA 1,6 - 10/3 - ELRUDER - SERVO - AIRCON - 5D - KM 127000................29.900

NISSAN MICRA 2004 - 1,2 - SERVO - ELRUDER - C-LÅSE ....................................................39.900

FORD FOCUS 1,4 - 2001 - D SERVO- ALU - KM 179000 - 16 PÅ LITER ...............................29.900

PEOGEOT 206 SW 1,4 - 2004 - ELRUDER - AIRCON - C-LÅSE - TRÆK - 15,6 PÅ LITER .....39.900

FORD KA 1.3 - 2006 - KM 168000 - 17 KM PÅ LITER .............................................................29.900

SKODA OCTAVIA 1,6 - 2002 - SERVO - ELRUDER - 5D - TRÆK - C-LÅSE.............................39.900

HYUNDAI GETS 2005 - SERVO - ELRUDER - KM 183000 - C-LÅSE.....................................29.900

CITROEN BERLINGO 1,6 - HDI - 2007 - 18 PÅ LITER - AIRCON ........................................... 49.900

OPEL ASTRA 2002 - SERVO - TRÆK - C-LÅSE - 5 D - 14 PÅ LITER .......................................29.900

CITROEN C5 2006 - 1,6 HDI - WEEKEND - KLIMA - TRÆK - ELRUDER- 18,5 PÅ LITER...... 49.900

PEOGEOT 206 1,9D - 2000 - 5D - SERVO - 17,5 PÅ LITER - ELRUDER - TRÆK ....................29.900

FIAT GRANDE PUNTO 1,3 - JTD 2007 - SERVO - 22.2 PÅ LITER.......................................... 49.900

SKODA FABIA 1,4 - 2002 - 16 PÅ LITER - TRÆK - SERVO - C-LÅSE ......................................29.900

HYUNDAI ATOS 2008 - 5 D - SERVO - ELRUDER - 18 PÅ LITER .......................................... 49.900

SUZUKI ALTO 2005 - F D - SERVO - 20 PÅ LITER - C-LÅSE - TRÆK ...................................29.900

HYUNDAI SONATA 2006 - AIRCON - SERVO - TRÆK - KM 122000.................................... 49.900

VW GOLF 1,8 - 1999 - SERVO - 5D - GRØN ...............................................................................29.900

SUZUKI SWIFT 1,3 - DDIS - SERVO - C-LÅSE - 2008 - 22 PÅ LITER..................................... 54.900

CITROEN XSARA 2,0 - HDI ST CAR - 2004 - 20 PÅ LITER - AIRCON ................................... 34.900

PEUGEOT 207 SW 1.6 - 2008 - HDI - 22,3 KM PÅ LITER - AIRCON - TRÆK .........................59.900

FORD MONDEO 2001 - ST CAR - AIRCON - ELRUDER - TRÆK ............................................ 36.900

PEUGEOT 307 SW 2,0 - 2005 - 7 PERS - PANORAMA - KM 164000 ....................................59.900

WWW.HERLEVBILER.DK . Altid 80 biler . Pensionister velkomne . Billig forsikring . RKI dog med udbetaling

HERLEV BILER

Herlev Hovedgade 228c

Vi kreditvurderer gerne på tlf. 4484 1244 - HVERDAGE 10-18 - LØRDAG LUKKET - SØNDAG 11-15


Plus 11

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

serier til at fordrive tiden med

ide fra ‘Eastbound & Down’ er tilbage i serien ‘Vice Principals’. HBO NORDIC

‘Mr. Robot’

(Viaplay, HBO Nordic) Dramaet om et computergeni, der bliver engageret i en anarkistisk hackergruppe, har udviklet sig til at være en prisvindende seerfavorit. Rami Malek spiller hovedrollen som Elliot, og herudover er også Christian Slater og danske Stephanie Corneliussen med på rollelisten. Dramaet giver et godt billede af den tid, vi lever i, mener Ekko: »Vi blotlægger os selv på internettet uden at kunne overskue konsekvenserne, og hackere, med en cola i hånden og systemkoder på hjernen, er vor tids magthavere. Elliott er en egoistisk skurk, men også en idealistisk helt, når han tager kampen op mod verdens største virksomhed og bliver en frihedskæmper for manden på gulvet.«

‘American Crime Story’ (Blockbuster)

Drabssagen mod O.J. Simpson er omdrejningspunktet for første sæson af ‘American Crime Story’, og det er producenterne sluppet godt fra. »Det lyder som opskriften på en værre sæbeopera, men i hjemlandet USA er den blevet hyldet som en af årets bedste dramaserier for sine grundige og meget menneskelige portrætter af personerne i den spektakulære sag. Vi danskere har måske ikke samme forhold til den autentiske historie, men så kan vi til gengæld nyde de mange sublime skuespilpræstationer,« siger Nicki Bruun.


12 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Det’ Danmark, det’ fodbold, det’ sejt SUPERLIGA. I denne weekend er ventetiden ovre – Superligaen starter igen. Vi guider til rundens syv kampe. LASSE CATO

Viborg FF – FC Nordsjælland

FC København – Lyngby

Sønderjyske – AGF

Den 15. juli klokken 18, Energi Viborg Arena.

Den 16. juli klokken 18, Telia Parken.

Den 17. juli klokken 13, Sydbank Park.

De to hold endte kun to point fra hinanden i nederste halvdel af tabellen sidste sæson. Siden da har FC Nordsjælland mistet stortalentet Emre Mor til Dortmund, mens Viborg i højere grad har udstyret sig med nye spillere – blandt andre Christian Keller, der kom til fra Randers.

Hvor gode bliver de danske mestre i denne sæson? Det er det store spørgsmål før lørdagens kamp i hovedstaden. FCK har nemlig sagt farvel til Nicolai Jørgensen, må formentlig også se Thomas Delaney drage videre, men har også forstærket sig med blandt andre Rasmus Falk, en serbisk angriber og en slovensk midtbanespiller. Uanset hvad må de betegnes som favoritter i første kamp efter sommerpausen, der står mod oprykkerne fra Lyngby. I optakten har de vundet testkampe over både FC Helsingør og Sønderjyske.

Sønderjyske nappede sølvet i sidste sæson, og AGF klarede den hele vejen til finalen i pokalturneringen, hvor de dog måtte se sig slået af FCK. Dermed er det to jyske hold, der på hver sin vis imponerede i sidste sæson, der mødes tidligt søndag. Det mest markante nye ansigt i kampen findes nok på AGF’s hold, hvor en gammel superligaprofil i Martin Spelmann er klar til at spille på dansk grund igen.

Brøndby IF – Esbjerg fB Den 17. juli klokken 18, Brøndby Stadion. En truende konkurs, Aggers fremtid, svingende præstationer på banen. Trods alt dette formåede Brøndby IF i sidste sæson at redde sig en fjerdeplads. I år skal klubben fra Vestegnen så vise, at de stadig kan spille bold trods afgangen af netop Daniel Agger og storprofilen Riza Durmisi. Imellem dem og tre point står et esbjergensisk hold, der sidste år kun undgik nedrykning på grund af dette års udvidelse af ligaen, og som har mistet en række spillere, heriblandt Mick van Buren, i løbet af sommeren.

OB – Silkeborg IF Den 15. juli klokken 20.15, Trefor Park. Sidste sæson endte OB på en skuffende syvendeplads. I denne sæson starter arbejdet på at tage revanche mod oprykkerne fra Silkeborg. På OB’s mandskab er en af de mest markante forskelle, at offensivtroldmanden Rasmus Falk er skiftet til rivalerne fra FCK – til gengæld har fynboerne også fået en række nye ansigter i truppen, blandt andre Kenneth Emil Petersen fra AaB. For Silkeborg er det stort set samme hold, der rykkede op, der fredag kan gå på banen i Superligaen.

AaB – AC Horsens Den 17. juli klokken 16, Nordjyske Arena. Nordjyderne fra AaB gjorde det flot i sidste sæson, men snublede til sidst i topstriden og endte på en femteplads. I dette transfervindue har en række profiler forladt klubben, blandt andre topscorer Lukas Spalvis. Til gengæld er navne som Casper Sloth (Leeds) og Nicklas Helenius (lejeaftale fra Paderborn) klar til at tørne ud for de bolsjestribede. Trods sommerens svingdør må aalborgenserne dog stadig være favoritter til at vinde kampen mod oprykkerne fra Horsens.

FCM – Randers FC Den 18. juli klokken 19, MCH Arena. Ulvene fra Herning snublede i topstriden sidste sæson og måtte nøjes med bronze. Deres første kamp i denne sæson er mod et hold, der havde en om noget mere turbulent sæson – Randers FC. Et trekantsdrama uden for banen var det, der trak flest overskrifter hos kronjyderne, der for øvrigt endte med en ret kedelig midterplacering. Begge parter af dramaet (Jonas Borring og Christian Keller) er nu væk, og randrusianerne skal se, om denne sæson i højere grad kan blive præget af gode resultater på banen.


Spectre X360 Når både design og prestige betyder noget.

Fra:

Vi tager forbehold for tryk- og korrekturfejl. Annoncen gælder frem til d. 17/7-2016 så længe lager haves.

9.999,HP134105NO

Intel® Core™ i5 processor. Intel Inside®. Extraordinary Performance Outside. Intel, the Intel Logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.


So m m er fe ri e på Ba kk en Alle dage i sommerferien

... kl. 14.00 Mester Jakel-teater ......................... .kl. 15.00 Pjerrots fødselsdagsfest .................... . kl. 16.00 Pjerrot i cirkus ................................... . kl. 17.00 Pjerrot på rejse................................... agstimerne Kalle Kronhjort ............... Eftermidd

Onsdage i sommerferien

Stjernerne fra Ramasjang

..kl. 13.00 Kalles Danmarks Tour – 27. juli .......... ...kl. 13.00 Ramasjang Mysteriet – 3. august.....

Hver søndag i sommerferien

.... kl. 14.30 Julemanden i Nisseskoven...............

KØB TURBÅND ONLINE OG SPAR! shop.bakken.dk lem Som BakkenPlus-med . kr sparer du op til 50 ber pr. turbånd, når du kø mobil online - også fra din


Gratis entré!

Mø d

ju le m æ nd fra he le ve rd en

Julemændenes Verdenskongres

Mandag 18. juli kl. 11.00 Julemanden besøger Den Lille Havfrue kl. 12.45 Parade gennem Strøget til Rådhuspladsen kl. 15.00 Parade i Bakkens gader og stræder kl. 15.30 Julesjov i Bakkens gader og stræder kl. 16.15 Jul-i-juli show på Friluftss cenen Tirsdag 19. juli kl. 09.15 Julemandens årlige fodbad ved Bellevue Strand kl. 14.00 Parade i Bakkens gader og stræder kl. 15.00 Julesjov i Bakkens gader og stræder kl. 16.15 Jul-i-juli show på Friluftss cenen Onsdag 20. juli kl. 10.30 Juletræsfest for børn ved Friluftsscenen kl. 12.30 Julemændenes VM i forh indringsbane i Nisseskoven kl. 13.30 Årets Æres-julemand kåre s på Friluftsscenen kl. 14.00 Parade i Bakkens gader og stræder kl. 15.00 Julesjov i Bakkens gader og stræder kl. 16.15 Jul-i-juli show på Friluftss cenen

Jul-i-juli

Mandag 18. Hele ugen fejrer vi Jul-i-juli på Bakken. fredag 22. juli Vi pynter flot op, og torsdag og fredag holder vi julet ræsfest ved Friluftsscenen. Derudover kan du opleve et hyggeligt julemarked og selvfølgelig møde julemænd og –koner.


16 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Gucci Mane, Atlanta-rappens gudfar, er endelig ude i det fri RAP. Herhjemme er han stort set ukendt, men i USA betragtes han som et musikalsk ikon. Vi ser nærmere på den skandaleombruste og snart albumaktuelle rapper Gucci Mane.

PJ Harvey på Roskilde i år. SCANPIX

Rockdronning kommer tilbage PJ Harvey høstede et hav af roser for sin optræden på årets Roskilde Festival. Nu vender Polly Jean Harvey tilbage til Danmark, og det sker allerede til efteråret. Med sig har hun – foruden sit massive bagkatalog – sit seneste, niende album, ‘The Hope Six Demolition Project’, samt sandsynligvis sit fremragende band anført af Mick Harvey og John Parish. Billetsalget starter den 14. juli kl. 10 via Billetlugen. ME

KONCERT.

»FREE GUCCI« har været mantraet hos mangt en rapper, siden Gucci Mane røg i spjældet i 2013, for den amerikanske rapper er lidt af en frontfigur på Atlanta-scenen. Alligevel er det primært i USA – og blandt rapperne selv – at Gucci med den karakteristiske isvaffeltatovering på kinden er et ikonisk navn. Siden midten af 00’erne har han med sin sludrende sydstatsrap, pralestil og karakteristiske trapbeat sat standarden og ageret mentor for navne som Young Thug, Lil Wayne, Waka Flocka Flame og Future samt toneangivende producere som Metro Boomin og Mike Will Made it, der alle nyder stor

succes i dag takket være Gucci Mane. Han fik sit gennembrud med nummeret ‘So Icy’ i 2005, og siden har den hyperaktive rapper udgivet otte album, medvirket i film som ‘Spring Breakers’ og siddet i fængsel

Gucci Mane er ude af fængslet.

on-and-off adskillige gange inden sit seneste tre-årige ophold for besiddelse af våben og stoffer, som han tidligere i år blev løsladt fra. Produktiviteten er nu i top igen, og på sit kommende album ‘Everybody Looking’ – Guccis første studiealbum i fem år – har rappernes yndlingsrapper fået Kanye og Young Thug om bord. Spændende bliver det at se, hvor længe han holder sig uden for tremmerne. Albummet er ude den 22. juli. METTE HOLM

SCANPIX

Fem nye album, du skal høre i din sommerferie ANBEFALINGER. Strømmen af nye

album er markant mindre i sommerferien, men det betyder ikke, at der ikke er spændende ny musik at dykke ned i. Her er fem aktuelle udgivelser. MH

1. Schoolboy Q Han fik sit helt store gennembrud i 2014 med albummet ‘Oxymoron’, og nu følger den evigt bøllehat-beklædte gangstarapper Schoolboy Q endelig op med ‘Blank Face’. Der er lagt op til et brag af et bangeralbum med gæster som Kanye West, Vince Staples, Miguel og Anderson .Paak. ‘Blank Face’ er ude nu.

2. Blood Orange Dev Hynes har skabt sig et navn dels som producer for popsangerinder som Solange og Carly Rae Jepsen, dels som manden bag Blood Orange, der netop har lagt anmelderne ned med sin koncert på Roskilde. Hans tredje album under blodappelsin-aliasset er en stærk fortælling om raceulighed og politivold tilsat uimodståelig, dansabel funkpop. ‘Freetown Sound’ er ude nu. Blood Orange. PR

Schoolboy Q på Roskilde. SCANPIX

3. Biffy Clyro Skotterne i Biffy Clyro er mestre i progressiv og hårdtslående alternativ rock. På ‘Ellipsis’, deres syvende album gennem en 18 år lang karriere, fortsætter de deres stadionrockede stil fra de seneste år, der også kunne opleves live på årets Roskilde Festival. ‘Ellipsis’ er ude nu. 4. Good Charlotte Efter et poppet sidespring med The Madden Brothers-projektet er Good Charlotte omsider tilbage i deres originale opstilling med deres første album i seks år. Benji og Joel Madden beskriver det som et comeback til poppunkrødderne fra de tidlige dage med kæmpehittet ‘Lifestyle of the Rich and the Famous’. ‘Youth Authority’ udkommer den 15. juli.

5. The Avalanches Med deres skelsættende debutalbum, ‘Since I Left You’, fra 2000 banede de australske lydsnedkere vejen for en hel generation af producere med deres unikke brug af samples. ‘Wildflower’ er The Avalanches længe ventede opfølger, der byder på et hav af gæster og en festlig, nostalgisk og sampletung lyd. ‘Wildflower’ er ude nu.

Australske The Avalanches er ude med albummet ‘Wildflower’. PR FOTO


Đž       B

‌ t s e r e h t n a h t r e h g Tou In k l .

k rban powe

In k l .

k rban powe

1.999,2.499,-

1.499,Olympus Tough TG-850

Olympus Tough TG-860

• • • • • • • •

Den ultimative actionhelt

16 mill. pixels 5x optisk vidvinkelzoom (21-105 mm) Stor vipbar3� LCD skÌrm VandtÌt ned til 10 meter Frostsikret ned til -10 grader Tryksikkert til 100 kg Stødsikkert fra op til 2,1 meters højde Full HD videooptagelse

Olympus Tough TG-4 Inkl. LG-1 macrolys • • • • • •

16 mill. pixels LysstÌrk 4x optisk zoom (25-100 mm) F2.0 Stor 3� LCD skÌrm VandtÌt ned til 15 meter Frostsikret ned til -10 grader Tryksikkert til 100 kg

3.299,-

• 16 megapixel • 5 x optisk zoom (21-105 mm) • VandtÌt til 15 m, stødsikker 2,1 m, trygsikker 100 kg, holder til -10 grader • SelfieskÌrm • FullHD video • Indbygget GPS og WIFI (OI share/OI Track)

Undgü at løbe tør for strøm, nür du ligger ved poolen eller stranden. Det undgür du med POWERBANKS!!

In k l .

k rban powe

Olympus Tough TG-870 • • • • • • • • • •

16 mill. pixels Slagsfast 2,1 m/vandtĂŚt 15 m/tryksikker 100kg/frostsikker -10 grader 21 mm ultra vidvinkel 5 x zoom 3“ “selfie“ skĂŚrm m/920000 punkter Indbygget WI-FI & OI share GPS & OI track Live Composite til langtidseksponering 13 artfiltre Grøn eller sort

NYHED 2.999,-

Olympus Tough TG-Tracker Olympus Action Cam i vanlig Olympus Tough stil

l.

In k kit + ture k n e v d a rban powe

• • • • • • • • •

to

l 

C Đž   e   D  www.photocare.dk

johnsen.dk

• • •

4K video Mulighed for Timelapse og stilbilleder 1,5“ skĂŚrm Indbygget lys op til 60 lumen VandtĂŚt til 30 m, 2,1 m stødsikker, -10 grader, 100 kg tryksikker 5 field sensor: GPS, kompas, højde/dybdemĂĽler, temperatur og acceleration Log og fjernbetjening via WIFI og Olympus OI Track/Olympus OI Share APP Leveres med HĂĽndgreb med selfiespejl Kompatibel med 3-mands tilbehør Grøn eller sort


18 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Afroamerikanske musikere er Anne Linnet. SCANPIX

Anne Linnet på hip festival POP. Trailerpark Festival løber af stablen den 28.–30. juli i København. Den hippe og musikalsk progressive storbyfestival har tidligere hevet uforudsete jokere ud af ærmet til deres musikplakat. Både Christopher og Medina har de forgående år været med til at flytte festivalens popgrænse, og i år skal vi ud i den helt tunge vægtklasse af dansk pophistorie med årets sidste hovednavn: Anne Linnet. Årets program byder derudover på navne som Liss, Phlake og Gilli. ME

‘Stop killing us. We don’t need sympathy. We need everyone to respect our lives.’ De stærke ord stammer fra et længere statement, Beyoncé delte i den forgangne uge som reaktion på de seneste tragiske hændelser af politivold i USA. #Blacklivesmatter-bevægelsen er endnu en gang blusset op, og flere af de allerstørste musikstjerner har taget til genmæle. Beyoncé opfordrede ud over sit politiske statement til et par minutters stilhed ved en nylig koncert i Glasgow for Alton Sterling og Philando Castile, der er de seneste ofre for politimord i USA. Beys husbond, Jay-Z, har også meldt sig på

banen med nummeret ‘Spiritual’, som han indspillede allerede sidste år, da Mike Brown blev dræbt af politifolk. »Problemet vil altid være relevant. Jeg er ulykkelig over, at jeg vidste, at det (Mike Browns død, red.) ikke blev den sidste,« udtaler Jay Z, mens r’n’bstjernen Miguel har taget til genmæle med #blacklivesmatter-hymnen ‘How Many’.

Superstjerner som Kanye West, Katy Perry og Rihanna har via Twitter delt den ubehagelige virale video af nedskydningen af Sterling for at sætte lys på tragedien, ligesom Dra-

ke virker oprigtig berørt af sagen. I en følelsesladet meddelelse begræder han den tragiske tendens: ‘Da jeg så videoen af mordet på Alton Sterling, følte jeg mig modløs, følelsesladet og

Jay Z, Beyoncé og Drake er gået ind i #blacklivesmatter-debatten. AFP

Op til

50% rabat

FYLDT OP! Vores butikker og stadium.dk er fyldt op med mænger af varer med op 50% rabat. Nu er udsalget desuden fyldt op med masser af nye varer.

Fuld returret 365 dage! Det er vores mål, at du skal være 100% tilfreds med dit køb – uanset om det handler om størrelse, pasform eller noget andet. Derfor har du hos os fuld returret i 365 dage fra købsdatoen. Læs alt om vilkårene på stadium.dk.

© STADIUM COMMUNICATIONS 2016. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

STATEMENT. Superstjerner som Beyoncé, Jay-Z og Drake er dybt påvirkede af de seneste tragiske eksempler på dødbringende politivold.


Plus 19

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

i oprør

Tre must see-koncerter i juli GUIDE. Sommeren er præget af festivaler, men denne måned byder også på andre interessante

koncerttilbud. MH

virkelig bange. Jeg vågnede i morges med en stærk trang til at sige noget,’ skrev den canadiske rapper og plæderer for forandring via en åben dialog mellem minoriteter og ordensmagten. ‘Be safe out there. More life,’ afslutter.

Beyoncé

Det er næsten overflødigt at nævne, at Beyoncé leverer et liveshow, der er en dronning værdig. Med et væld af dansere, vilde kostumer og så selvfølgelig the queen Bey’s hitparade, inklusive numrene fra det seneste ‘Lemonade’, kan det kun blive en episk popaften i Parken. Søndag den 24. juli, Telia Parken.

METTE HOLM

Air

Franskmændene kan noget med skødesløs popmusik. Den legendariske duo Air er kroneksemplet og står på fredag for festen i Tivoli med deres sexede og drømmende elektroniske musik fra det stærke bagkatalog. Fredag den 15. juli, Tivoli.

Bruce Springsteen

Bossen kan tilsyneladende ikke få nok af Danmark. Efter en succesfuld koncert i Parken står Casa Arena i Horsens for tur med Springsteens episke optræden, blandt andet mednumre fra det ikoniske ‘The River’-album. Onsdag den 20. juli, Horsens.

Slipknot på Copenhell i 2015. SCANPIX

Sanger smadrer fans telefon

Den amerikanske metal-gruppe Slipknot er kendt for at være en hårdtslående oplevelse live, men for en fan blev det for nylig noget korporligt. I en video, som er blevet oploadet på bandets Facebook-side, slår forsanger Corey Taylor smartphonen ud af hånden på en fan, der står med øjnene klistret til skærmen på forreste række. Manden tager det ikke ilde op, men videoen har dog både affødt både ris og ros i kommentarfeltet. RJ KONTROVERS.

Gratis designersolbrille med styrke når du køber designerbriller fra 1495,-

Bestil synstest på louisnielsen.dk

2for1 gælder fra prisgruppe 1495 kr. og op. Indfarvning og UV-beskyttelse er med i prisen i det ene par. Enkeltstyrkeglas (indeks 1,5) er med i prisen i begge par. Kan ikke kombineres med KompletPris, 60+ eller tilbud. Gælder indtil den 4. september 2016. KompletTilfreds gælder 3 måneder fra køb. ©2016 Specsavers.


20 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Vennerne er mere ‘hyped’ PORTRÆT. Den aarhusianske gruppe Liss er et hypet navn på den internationale musikscene, og bandet har selv svært ved at fatte det. »Godmorgen, Roskilde. Hvor er det sindssygt, at I er så mange!« lyder en ung mandestemme fra scenen i Avalon-teltet. Han bliver mødt af klapsalver fra det stuvende fulde telt og de rækker af mennesker, der har taget plads i drypregnen udenfor. Antallet af fremmødte kan være en overraskelse af flere årsager; både på grund af vejret, men også tidspunktet. Klokken er 13.20, hvilket må kategoriseres som ‘før fanden får sko på’, når det gælder tredjedagen for musik på Roskilde Festival. Alligevel er der masser af mennesker, der svajer frem og tilbage til lyden af Liss’ sjælfulde popmusik. »Nu kommer der en helt ny sang,« siger forsanger Søren Holm og bliver mødt af forventningsfuld jubel over ny musik fra gruppen, der hidtil kun har udgivet seks sange. Klokken 13.45 når stemningen sit højdepunkt, da gruppen spiller deres største hit, ‘Try’, hvilket afføder både fællessang og klap i takt. Efter koncerten kvitterer gruppen med et kort ‘tusind tak, Roskilde’ til den ekstatiske menneskemængde. Det er ikke noget nyt – verden jubler over Liss’ musik, og de fire drenge på 19 og 20 år lader sig overraske over, at der faktisk er nogen, der lytter. »På mange måder er milepælene ikke noget, vi tænker over. Vi lever lidt i en osteklokke, hvor det bare er os og vores musik. Så nogle gange går det for eksempel op for os: ‘Vi skal spille på Roskilde om 10 minutter. Hvad sker der, hvorfor er der så mange mennesker?’« siger trommeslager Tobias Hansen, før bassist Villads Tyrrestrup grinende tilføjer: »Det er derfor, det er surrealistisk. For hvad fanden laver I? Hvorfor går I helt amok? Vi står jo bare og spiller vores musik.« Halvanden time efter kon-

Liss’ turnéplan for denne sommer kan blandt andet findes på Facebook.com/LISSLISSLISSLISSLISS. LASSE BAK MEJLVANG

certen møder vi bandet i mediebyen bag Orange Scene. De fire unge mænd hilser høfligt og sætter sig ved et bord-bænke-sæt. Tobias Hansen har en dåseøl med som den eneste. Alle fire har lidt hængende

øjne og skæve smil. »Jeg er rigtig træt og udmattet. Men jeg har en god følelse,« siger forsanger Søren Holm med et lille grin. Dagen forinden øvede de showet på Vega, så en fodbold-

kamp på tv og sov hos en vens mor på Vesterbro – de fire aarhusianere er i færd med at få lejligheder i København, men er endnu ikke flyttet ind. I dag stod de op klokken 8 for at komme ud ad døren og

blive klar til at spille karrierens hidtil største koncert. Selv om de generelt kan være lidt tilbageholdende med at besvare spørgsmål, er de fire bandmedlemmer flittige med at supplere hinanden, når de


Plus 21

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

end Liss-drengene selv »Først tænkte vi: ‘Det er nice, men det er altså en demo, han spiller!’ Men så tænkte vi lige over, at det var Pharrell, der spillede det.« Søren Holm. Forsangeren om, da Pharrell spillede ‘Always’ i radioen.

»Vi har altid fået at vide, at vi er vildt gode til at spille godt sammen. Så det, vi har arbejdet mere på, er også at levere et show.« Vilhelm Strange. Guitaristen om, hvad bandet arbejder på at blive bedre til.

»Jeg tror ikke, vi har behov for at finde ‘vores lyd’. Det handler mere om hele tiden at udforske nye områder af musikken.« Tobias Hansen. Trommeslageren om udviklingen i bandets lyd.

Liss • Kvartet fra Aarhus bestående af Søren Holm (vokal), Tobias Hansen (trommer), Vilhelm Strange (guitar) og Villads Tyrrestrup (bas). • Deres anden single, ‘Always’, er blevet spillet på Beats 1 af både Pharrell Williams og den newzealandske dj Zane Lowe. • I maj udkom Liss’ første ep, ‘First’. • Liss kan opleves på flere danske festivaler til sommer, blandt andet Odense Open Air, Musik i Lejet og Wonderfestiwall.

endelig går i gang med at fortælle. »Det var lidt svært, synes jeg. Alle var lige stået op, så man skulle lige finde hinanden,« siger Søren Holm om koncerten.

»Det var virkelig nervepirrende, synes jeg. Jeg har faktisk aldrig haft så mange nerver på,« supplerer Vilhelm Strange, der spiller guitar i bandet. Det er ellers ikke noget nyt,

at der bliver holdt godt øje med Liss. Den aarhusianske kvartets musik er blevet spillet af både Pharrell Williams og Zane Lowe på deres respektive Beats 1-radioprogrammer, gruppen har turneret rundt i

både USA og Europa, og de er på kontrakt hos det britiske pladeselskab XL Recordings, der desuden arbejder med kunstnere som Adele og Radiohead. Fortsætter på side 22

Coveret til ‘First’.


22 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Fortsat fra side 21 »Tit oplever man, at nogle af ens venner er mere ‘hyped’ end en selv. Så går det op for én, at det går godt, men når man er i det selv, tænker man ikke så meget over det, fordi vi har så travlt.« Det er gået rekordstærkt med at få så travlt for gruppen, der kun har eksisteret i lidt under to år. Søren Holm og Vilhelm Strange var venner i forvejen, og Villads Tyrrestrup og Tobias Hansen kendte hinanden fra 10. klasse, men de fire som gruppe mødte først hinanden gennem musikken, da de startede et band sammen. Derfor er det vigtigt, at de arbejder på det venskabelige aspekt af deres forhold, fortæller de. Efter 20 minutter af interviewet har de fået sig et glas rosé hver, og umiddelbart lader det til at gå meget godt med deres venskab. De interne jokes kommer i en lind strøm, og nogle gange får man fornemmelsen af, at der bliver sagt ting mellem linjerne, som ingen udenforstående forstår. Søren, Tobias, Vilhelm og Villads bruger nu også meget tid sammen. For tiden er de i gang med at lave deres anden ep, imens de er på turné rundt i Europa. Her bruger de en stor del af deres tid på turnéen på at arbejde, men kan også sagtens finde på at sludre om al,mindelige ting som ‘Game of Thrones’ eller sport. Eller følelser. »Vi snakker meget om alt, hvad der sker med os, og hvordan vi har det med det hele. Det er en blanding af, at man skal kunne leve i nuet og have det sjovt, men samtidig skulle kunne være sig selv og arbejde på ny musik samtidig,« siger Søren Holm, før Villads Tyrrestrup tager over: »Det handler også om, at vi virkelig gerne vil det her, så vi Fortsætter på side 24

»Man får en bedre idé om, hvad der fungerer, ved at spille nye sange foran et publikum, men det er ‘risky’. Nogle gange har jeg følt: ‘Den her sang var ikke klar til at blive spillet’. Men sådan havde jeg det ikke i dag.« Øverst fra venstre: Tobias Hansen, Vilhelm Strange, Villads Tyrrestrup og Søren Holm. LASSE BAK MEJLVANG

Villads Tyrrestrup. Bassisten om at spille nye sange live.


vw.dk/up

Vi vil nødigt jage med jer. Men de utålmodige har allerede bestilt en.

Den nye up! Kommer til august, men du kan bestille den allerede nu. Og prisen? Den er den samme som altid: Fra 89.995 kr. Find din lokale forhandler på vw.dk/up

Den nye up! fra kr. 89.995,- plus lev. kr. 3.880,-. Forbrug ved bl. kørsel 22,7-24,4 km/l. CO2-udslip 95-101 g/km. Bilen er vist med ekstraudstyr. Den viste high up! koster fra kr. 137.996,-

A+


24 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Søren Holm og Liss kan opleves på forskellige danske festivaler hen over sommeren. ARKIV: TORBEN CHRISTENSEN/SCANPIX

Fortsat fra side 22 skal også tage det seriøst. Vi føler, at vi har en mulighed lige nu for at gøre noget, der er forholdsvis stort med det musik, vi godt kan lide at lave.« Efter interviewet er Liss på vej til at få taget billeder, da de pludselig stimler sammen om en telefon. Soundvenues anmeldelse af koncerten er kommet ud. »Fem stjerner!« siger Søren Holm højt og highfiver Villads Tyrrestrup. I anmeldelsen er der lovprisninger som: ‘Med frækt slappende bas og veldoserede

synths gav Liss fine prøver på deres sprøde og funky pop’. Et par timer senere har medieopmærksomheden lagt sig, og Liss står i udkanten af publikum til koncerten med Atlanta-rapperen Young Thug. Når de spiller på festivaler, prøver de gerne at komme ud og se nogle af de andre kunstnere spille, og her står de med hver deres drink og lytter til musik uden at gøre noget særligt væsen af sig. Bare fire drenge med en international pladekontrakt og opmærksomhed fra de mest toneangivende musikpersonligheder i verden. LASSE CATO

Anden plade er ren Liss For tiden arbejder Liss på opfølgeren til deres anmelderroste debut-ep, ‘First’. Endnu er der hverken titel eller udgivelsesdato på pladen, men bandet kan dog godt røbe lidt om arbejdsprocessen på det nye musik. »På sidste ep arbejdede vi sammen med en masse producere, men nu har vi bare arbejdet på computeren og i studiet selv. Det er meget sjovt at være på egen hånd, men det OPFØLGER.

er også svært, fordi vi er fire, der har hver vores mening om tingene,« siger trommeslager Tobias Hansen. »Ja, man har jo alle sammen en holdning til det, man laver. Men det er også det, der er godt ved at være et band. Man kan komplementere hinanden og diskutere, hvad der skal være og ikke skal være med,« supplerer guitarist Vilhelm Strange. For at få arbejdsgangene til

at fungere har de fire drenge været nødt til både at gøre brug af interne regler og selvindsigt. »Der er total vetoret, hvis man ikke kan lide noget,« siger forsanger Søren Holm. »Vi er også blevet bedre til at forstå, at man ikke skal have for meget kærlighed til de ting, man selv har lavet, for det handler mere om de ting, vi har lavet sammen,« tilføjer bassist Villads Tyrrestrup. LSH


HALV PRIS

IDENDE OVERGANG GL ED M AS GL KE YR PÅ FLERST ALLE BRILLER – SAMME PRIS. UANSET STYRKER FLERSTYRKEBRILLE MED GLIDENDE OVERGANG OG BREDT LÆSEFELT. SAMLET PRIS FOR HELE BRILLEN . . . . . . .

Bestil synsprøve og se vores butikker på smarteyes.dk Kundeservice telefon 7023 2303 Tilbuddet indeholder følgende: Frit valg mellem alle stel inkl. enkeltstyrkeglas, uanset styrker, normapris 1.450 kr. Normalpris for hele flerstyrkebrillen 3.450 kr., heraf flerstyrkeglas, uanset styrker 2.000 kr. Alle glas er tynde, ufarvede antirefleksbehandlede hærdede kvalitetsglas. Synsprøve er ikke inkluderet i tilbuddet og koster 175 kr. Tilbuddet gælder til 21. august 2016.

2.450,-


26 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Sådan laver du sund saft derhjemme SAFT. Kok og medforfatter til bogen ‘Safter’ Søren Ejlersen fortæller, hvad man skal huske, når man juicer derhjemme. Hvedegræs ligner ikke nødvendigvis noget, der kan komme saft ud af. I virkeligheden ligner det mest lange græsstrå. Men hvedegræs, der egentligt er spæde hvedespirer, er faktisk både i sæson nu og oplagt til at putte i en slow juicer, fortæller Aarstidernes stifter og næstformand, Søren Ejlersen, der har skrevet bogen ‘Safter’ sammen med Umahro Cardogan: »Hver gang det bliver forår, og kornet bliver lavt, kommer der hvedegræs, som er en af de sundeste ting, du overhovedet kan spise, fordi der er sindssygt mange antioxidanter i.« Han forklarer, at det er oplagt at blive sundere ved at drikke safter, da det kan være en nem måde at indtage flere grøntsager på. »Vi har godt af at få øget vores planteindtag, så længe det ikke indeholder for meget fruktose. Saft er en meget let måde at spise grøntsager på. Og i stedet for at spise hvidt brød med ost og marmelade om morgenen går du fra morgenbordet efter sådan et glas og føler, at du har fået en fed start på dagen,« siger han og tilføjer, at hele ritualet omkring at lave safter for øvrigt er meget børnevenligt.

Søren Ejlersen

»Jeg vil kigge på kiloprisen, hvis jeg skal tænke på pengepungen. Derfor vil jeg hellere juice gulerødder end broccoli, for der er meget mere saft i gulerødder, og kiloprisen er lav.«

• Søren Ejlersen er uddannet kok samt medstifter og næstformand i Aarstiderne. • Han har skrevet et væld af bøger om blandt andet safter, blendede drikke og fermentering. • Over sommeren vil han i Plus give sine bud på, hvad man kan få ud af at kaste sig ud i disse typer mad og drikke hjemme i køkkenet.

Søren Ejlersen.

Den erfarne saftkreatør forklarer, at man kan putte det meste i sin saft. Det vigtigste er at sikre sig, at råvarerne er økologiske (pesticidrester i saften er ikke sundt), at deres konsistens egner sig godt til saften (svampe og avocado dur for eksempel ikke), og at man putter masser af grøntsager i sin saft. »Det er ufatteligt sundt at drikke planter. Det kan man for eksempel se på nogle af de kraftige sager som skrællen på en citron, der er rig på æteriske olier, eller kernerne fra et æble, der indeholder nogle utroligt fantastiske vitaminer og mineraler, som du og dine tarme har gavn af.« Han anbefaler derfor, at man køber råvarer ind alt efter, hvad der er i sæson. Det eneste, man ellers skal bruge, er en slow juicer. »Og det kan sagtens være den billigste på markedet,« griner Søren Ejlersen. Slow juiceren larmer ikke så meget som

Søren Ejlersen anbefaler, at man presser gulerødder til sin juice, da der er masser af saft i gulerødder. SCANPIX

Søren Ejlersen, kok og medforfatter på bogen ‘Safter’, giver gode juice-tips. LASSE BAK MEJLVANG

en almindelig centrifugaljuicer, den bibeholder mineraler og antioxidanter i saften, og man kan presse ting som hvedegræs på den. Derfor vil den

være en bedre investering. Og når man går i gang, kan man hurtigt mærke fordelene ved at drikke grøntsagssaft. »Det giver dig simpelthen en lethed, når du begynder at

drikke safter, og så er det meget effektivt for både børn og voksne, der måske ikke er vant til at spise så mange grøntsager.« LASSE CATO SE OPSKRIFT PÅ SIDE 28.


MAZDA2 EN STOR LILLE BIL

Mazda2 forener et kompakt format med en stor bils teknologi og komfort. Den kan blandt andet leveres med 7” touchscreen og infotainment-system, navigation, Bluetooth og lædersæder. Du kan også få den med det sidste nye inden for aktiv sikkerhed som LED-forlygter, autobrems og blindvinkelalarm. De banebrydende SKYACTIV-teknologier, der kombinerer ekstraordinær motorstyrke med lavt brændstofforbrug og stor køreglæde, er altid standard. Prøvekør Mazda2 hos din Mazda-forhandler i dag. mazda.dk

MAZDA2 FRA KR. 129.997,-

Bilen er vist med ekstraudstyr. Den nævnte pris er ekskl. leveringsomkostninger kr. 3.880,Brændstoføkonomi ved blandet kørsel 22,2 – 20,4 km/l. CO2-emission 105 – 115 g/km. Energiklasse


28 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

OPSKRIFT

Gulerod- og spinatjuice Det skal du bruge: 1 lime 300 g gulerod 1 æble 250 g grov spinat Sådan gør du: Vask spinaten grundigt. Start med at saftpresse lime, og fortsæt med resten af ingredienserne skåret i passende stykker. Det kan ske, at du synes, der kommer meget lidt saft ud af spinatbladene, men smagen er til gengæld ekstremt koncentreret. Det er vigtigt, at du bruger grov spinat og ikke babyspinat.

Grøntsagsjuice er en nem og lækker måde at få antioxidanter på. Prøv for eksempel en gulerod- og spinatjuice. PEOPLES PRESS

94 nye lejeboliger står fra oktober 2016 klar i Aarhusgadekvarteret i Nordhavn – Københavns nye bydel fuld af historie og liv. Her kan du bo med lys, luft og højt til himlen. Kun 5 minutter fra city – i en ejendom bygget med omtanke for miljøet efter kravene til lavenergiklasse 2020. Alle boliger har rummelig altan, og ejendommens store gårdhave giver rig mulighed for leg og afslapning i grønne omgivelser. PROVIANTHUSET UDLEJES FOR

KR

Leje fra 14.400 kr./mdr. 3-5 værelser på 91-148 m2

ÅBENT HUS

DIREKTE VED KAJKANTEN BO TIL LEJE I NORDHAVN VIL DU VIDE MERE? 7030 2202 / provianthuset@deas.dk / provianthuset.dk DEAS

Dirch Passers Allé 76

2000 Frederiksberg

SØNDAG KL. 11:00-12:00 GÖTEBORG PLADS 7 2TH 2150 NORDHAVN


28 27 26 25 24

3 PAKKER

100,-

20

21

22

23

®

Heldækkende træbeskyttelse 5 L

Hvid

Sort

Best.nr. 10311

Best.nr. 10312

Grå

Svenskrød

Best.nr. 10313

Best.nr. 10314

19 18 17 16 15 14 13 12

Best.nr. 10315

11 10

1195,-

SPAR

17,-

Toiletpapir 3-lags, 24 ruller Pr. pakke

Best.nr. 9599

30,-

39,-

3 Pakker

Best.nr. 39599

4I1

995,-

Multi-trimmer 4i1

10.1” tablet TAQ-10153 Capacitive touch skærm med 1024x600 opløsning. QUAD-CORE, ANDROID 4.4 OG BLUETOOTH Hardware GPS funktion kan bruges til navigation. 16GB intern hukommelse. MicroSD kort læser for yderligere hukommelse med op til 32GB. 1.3 Ghz CPU & 1GB RAM. Mini HDMI udgang. Kabel medfølger ikke. WIFI modtager.

Indeholder græstrimmer, buskrydder, hækkeklipper og kædesav med stang. Anti-vibration design. Skuldersele medfølger. Model: MFH3300-4P

Best.nr. 10060

599,-

BORG TILMELD DIG PÅ: WWW.HARALD-NY

2.612 L.

698,-

Mål: H. 66 x B. 179 x L. 258 cm.

Best.nr. 10626

4.383 L. Mål: Ø. 300 x 76 cm.

FRIT VALG

15,SPAR

10,-

Best.nr. 10627

6.125 L. Mål: Ø 360 x 76 cm.

Best.nr. 2795

Pool start kit

4.383 L.

6.125 L.

848,- 998,-

7

Best.nr. 2160

4 3

Best.nr. 4585

1

2

836 l Mål: 262 x 175 x 50 cm.

129,249,-

195,-

Termokrus 450 ml Ass. farver.

Best.nr. 10673

VOR NORMALPRIS 25,-

2 KOPHOLDERE

Køleboks 25 L - 12 V Køler ca 15 grader ned under temperaturen udenfor køleboksen. Forbrug 48 watt. Kan også bruges til 1,5 liter flasker. Til 12 volt.

Best.nr. 8529

5

6

46,-

298,-

Pool rektangulær

38,-

Strømvagt Undgå at køleboksen tapper dit bilbatteri for strøm.

Best.nr. 9692

Legepool Pool med rutschebane og legeting. Str. 298 x 165 x 55 cm. Anbefales fra 2-6 år.

Badesæt

Best.nr. 6275

Best.nr. 9970

Festivalstol

99,-

Transformer

149,SE ADRESSER OG ÅBNINGSTIDER PÅ: WWW.HARALD-NYBORG.DK

Best.nr. 4646

Kø leveret

Ved køb for over 1750,porg.dk RING nyb kkes ld-ho paara på www.h VE LE RIeri TF AG FR ng 25 kr. ri lev gtfkg 20 opdutilfra får

.DK

2.612 L.

168,-

459 l Mål: 200 x 150 x 50 cm.

Med 13 mm selvspændende borepatron, 16 momentindstillinger, maks. moment 27 Nm. Borekapacitet i træ/metal: 36/13 mm. Hastighed ubelastet: 0-400/0-1300 omdr./min. Inkl. 30 min. lader og 2 stk. 18 V Li-ion batterier 1,5 Ah. Vægt: 1,6 kg. Leveres i praktisk håndværkerkuffert.

tilRING Leve LEgVE RIrin FRAGTF

reklamer, Til dig der siger NEJ TAK! til s men gerne vil modtage vore reklamer i din postkasse...

Pool med vægge i pvc og polyester med 3 højt modstandsdygtige lag. Beklædningen understøttes af en stålramme. Inkl. reparationskit. Inkl. filterpumpe 1136 l/t.

Bore-/skruemaskine 18 volt DDF 453 SYE

Best.nr. 1195

Best.nr. 11165

Stålramme pool

9

298,-

Oliebaseret, velegnet til farveskift samt optimal vedligeholdelse af alt slags træ. Til udendørs brug.

Penselsæt 5 dele

8

FRIT VALG

Alder: 3-6 år.

Leveres i bæretaske.

Best.nr. 9667

230 V/12 V.

Best.nr. 4750

TILBUDDENE GÆLDER TIL OG MED DEN 18. JULI 2016. DER TAGES FORBEHOLD FOR TRYKFEJL OG UDSOLGTE VARER.


30 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Snyd smagsløgene med smuk mad MAD. I denne uge fortæller kokken Rasmus Bredahl, hvordan du gør din mad visuelt indbydende. Mad bliver fotograferet og delt som aldrig før, og flere undersøgelser tyder på, at det visuelle indtryk af mad kan være med til at forbedre smagsoplevelsen. I en bog, der udkommer til efteråret, undersøger kokken Rasmus Bredahl i samarbejde med journalisten Nikolaj Buchardt, hvordan vores hjerne bliver påvirket i kulinariske sammenhænge. Videnskaben bliver kaldt neurogastronomi og giver en idé om, hvordan man kan stimulere andre sanser end smagsløgene i bestræbelserne på at lave god mad. Rasmus Bredahl forklarer, at vores visuelle indtryk er noget af det, der virkelig kan ændre vores oplevelse af et måltid. »Noget af det, neurogastronomien kan, er at fucke lidt med din hjerne. Når du spiser noget, der smager af noget andet, end det ligner, bliver vi nysgerrige. Det vækker følelser i os, og hvis man kan aktivere følelserne samtidig med at aktivere smagsløgene, giver det en forøget smagsoplevelse,« fortæller kokken, der til daglig står for at lave mad hos kommunikationsbureauet Mannov. Rasmus Bredahls Instagram-profil er bevis på, at kokken ved, hvad han snakker om, når det kommer til visuelle madoplevelser. Her følger mere end 4.000 mennesker hans billeder af indbydende og kreative retter. For at give et eksempel på en visuelt imponerende snack, man selv kan lave derhjemme over sommeren, har han camoufleret en ret som en plante: »Det er en snack, der er anrettet i urtepotte, som jeg sprøjter en creme ned i, så putter jeg en rugbrødscrumble hen over, der ligner jord, og så stikker jeg nogle nye grøntsager ned i, så det ser ud, som om de vokser op af den. Det er en Noma-ret, jeg har lavet lidt om på, og den fungerer enormt godt visuelt.«

»Man skal blive nysgerrig og tænke, at det er sjovt, når man sidder og graver med grøntsagerne ned i cremen og den knasende rugbrødscrumble. Det er sådan noget, man husker.« Rasmus Bredahl.

Kok Rasmus Bredahl er ekspert i at få mad til at tage sig flot og kreativt ud. Her pynter han en ret, så den ligner en plante. LASSE BAK MEJLVANG

Kokken forklarer, at det giver os en helt anderledes smagsoplevelse, selv om ingredienserne er nogle, man kender udmærket i forvejen. Og man behøver faktisk ikke at tage på fine restauranter for at blive visuelt stimuleret af sin mad. Neurogastronomi kan nemlig sagtens blive praktiseret i det private:

»Meget af det her er meget enkelt – også hvis man vil gøre det i familieramme. Det kan godt være, at tankerne bag er meget komplicerede og handler om en masse evolutionsvidenskab, men det kan faktisk gøres meget konkret.«

Ekspert i hjernemad • I løbet af sommeren giver Rasmus Bredahl hver uge i Plus nye bud på, hvordan man kan anvende neurogastronomi derhjemme og påvirke hjernen til at få særlige smagsoplevelser. • Til daglig er han madkonsulent og kok hos kommunikationsbureauet Mannov.

LASSE CATO

• Til oktober udkommer han med en bog om neurogastronomi, der er skrevet i samarbejde med journalisten Nikolaj Buchardt.

SE OPSKRIFT PÅ SIDE 32.

• Rasmus Bredahl kan følges på Instagram-profilen @madkonsulenten.


Gælder fra torsdag d. 14. juli til og med onsdag d. 20. juli 2016

8-21 Enkelte butikker har andre åbningstider - se fakta.dk

Pr. stk.

4,-

Majs

fakta og Holm er som sommer og grill.

Spanien, kl. I Stk.-pris 4,00

Nakkefilet er Holms yndlingstykke, fordi når det bliver lavet rigtigt, smager det så sokkerne falder af dig … og så kan du både bruge det . til en mumset pulled pork eller et par ordentlige koteletter Skær nakkefileten ud i koteletter. Skrub med en krydderrub eller marinér med øl, honning og chili . Lad svinet svømme i en times tid. Tør af … grill … og kog marinaden ind til sirup. Smør kødet løbende. Det er ok at du står stille imens . Fik du den

.

Pr. ½ kg

14

95

Nakkefilet

Kg-pris 29,90

Der tages forbehold for trykfejl, ændrede afgifter, leverandørsvigt og udsolgte varer.


32 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

OPSKRIFT

Urtepotte med grønt og friskostcreme med mynte og ‘maltjord’ (6-8 personer)

Ingredienser 250 g blandede spæde grøntsager, gulerod, radiser, asparges etc. 2 dl friskost 2 tsk. dijon-sennep 2 tsk. flormelis 1/2 bdt. frisk mynte Lidt citronsaft 3 skiver rugbrød 2 spsk. hasselnødder 1 tsk. fennikelfrø 1/2 tsk. malt (kan udelades) 1 spsk. olivenolie Salt og peber 8 mini-urtepotter Evt. lidt spiselige blomster.

Prøv en anderledes servering som denne ‘Urtepotte med grønt og friskostcreme med mynte og ‘maltjord’. LASSE BAK MEJLVANG

Fremgangsmåde

den grønne top blive siddende.

Smuldr rugbrød, og kom det i en foodprocessor med hasselnødder, fennikel og malt. Kør til en grov rasp, og kom rugbrødsmassen op på en bradepande beklædt med bagepapir, og fordel den i et tyndt lag. Bag sprødt i forvarmet ovn ved 130 grader 8-10 min., køl af og opbevar i lufttæt bøtte. Nip bunden af gulerødder og radiser, men lad ca. 2 cm. af

Knæk bunden af aspargesene, og skær dem ud i samme længde som gulerødderne. Rør friskost med sennep, citronsaft, flormelis og mynte hakket superfint. Smag til med salt og peber, og kom cremen i en sprøjtepose. Sprøjt urtepotterne halvt fyldte med cremen og drys maltjorden over, så den dækker helt. Sæt de spæde grøntsager i med toppen opad, og server som en lille forret eller snack.

EN UALMINDELIG GRØN UDDANNELSE Bliv greenkeeper

“...fordi jeg elsker duften af græs!” - Hvem gider ligne gennemsnittet?

Opstart 8. august 2016 Se mere på www.rts.dk eller ring til en vejleder på 46 300 400 mellem 8.30-11.30 Roskilde Tekniske Skole Vilvorde • Landbrugsskolen Sjælland

Roskilde Tekniske Skole

Hemmingsen

Satire

MX.dk


Hvem vil du besøge med en gratis togbillet? # påbesøgmedDSB

Vi giver 1000 personer muligheden for at besøge en ven lørdag d. 13. august – helt gratis! Henriette tager fx turen til Randers, for at give sin online veninde Bente et real life kram. Vil du også have muligheden for at få en gratis togbillet, og vil du dele din historie med os? Så fortæl os, hvem du vil besøge på: www.dsb.dk/pabesogmeddsb Tilmeldingsfrist 31. juli


34 Plus

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Calvin Klein lancerer efterårskampagne på Snapchat Metallica for Brioni. PR FOTO

Brioni-chef vil gøre suits cool TENDENS. Det vakte opsigt, da Metallica for nylig sprang ud som modeller for jakkesætsmærket Brioni. I forlængelse af kampagnen er mærkets kreative chef, Justin O’Shea, blevet interviewet af Vogue Runway, og han vil gøre det cool igen at gå med skræddersyede suits, i en tid hvor sportswear har rykket modebilledet i en mere casual retning. Han opsummerer sin strategi således: »Det skal være pimp! Det skal være sjovt! Det skal være fucking awesome! Det skal få mænd til at sige ‘Det er så cool!’«. RJ

Jaden Smith forsvarer kjoler På kort tid har Jaden Smith udviklet sig til lidt af et modeikon, ikke mindst på grund af sin forkærlighed for at iføre sig kjoler. Smith pryder forsiden på augustnummeret af Nylon, hvori han udtaler sig om bevæggrunden for at ryste op i kønskategorierne: »Jeg tager skraldet, så mine børn og kommende generationer af børn vil tænke, at nogen ting vil blive betragtet som normale, der ikke tidligere var det.« RJ IKON.

STJERNESPÆKKET. Calvin Klein markerer mærkets digitale strategi med en ny kampagne, der lader Frank Ocean, Kate Moss og andre internationale stjerner præsentere nye design. De første levende billeder fra Calvin Kleins nye kampagnesatsning så i sidste uge dagens lys på Snapchat. Siden har det amerikanske mærke lanceret hele sin stjernespækkede kampagne bestående af billeder, videoer og interview på Calvinklein.com. Med internationale navne som sangeren Frank Ocean, rapperen Young Thug, fodboldspilleren James Rodriguez og modeikoner som Kate Moss og Vogue-redaktør Grace Coddington i front fortsætter Calvin Klein sin effektfulde promovering af hashtagget #mycalvins, der er et gennemgående element for hele den nye kampagne. Hashtagget i kombination med de kendte ansigter skal motivere mærkets kunder til selv at dele billeder iført Calvin Kleindesign på sociale medier og derigennem skabe en større digital tilstedeværelse for modehuset, der ikke mindst er kendt for sine forførende billeder af modeller og stjerner i

Bella Hadid, Frank Ocean og James Rodriguez medvirker blandt andre i Calvin Kleins efterårskampagne. PR

mærkets undertøj. En håndfuld gademodeller mænger sig også med kampagnens inter-

nationale stjerner, lige som instagrammeren Cameron Dallas med sine knap 14 millioner

følgere fremmer Calvin Kleins digitale fokus. MICHAEL SCHMIDT

Sommerens vigtigste solbrilletendens FARVERIGT. Når den danske sommer ikke selv dypper de lyse aftener i Aperol-orange og solgul, bringer et par retro-solbriller med farvede glas de sommerlige nuancer i spil. Her er tre cool stel, der rammer stilen til begge køn. MS

Solbriller fra Kaibosh, 1.000 kr. Ægte 70’er-stil og festlige Las Vegas-vibes er på tapetet hos Kaibosh, der leverer et par solbriller, hvor både glas og stel er pyntet i en sommerlig orange tone.

Solbiller fra Topman, 220 kr. Siden John Lennon gjorde kuglerunde solbriller til et sikkert hit, er det simple design vendt tilbage gang på gang og er i år at finde i en prisvenlig unisexudgave hos highstreetkæden Topman.

Solbriller fra Ray-Ban, 1.600 kr. Endnu en klassiker har fået en opdatering hos solbrilleeksperten Ray-Ban, der har badet deres pilotbriller i en varm rød nuance, som får sommergløden frem i ansigtet.


FÅ RÅD TIL AT OPLEVE MERE MED ARRIVA UNG

Er du mellem 16 og 25 år – eller på SU – kan du med Arriva Ung spare op til 50% på dine togrejser, når du kører med både Arriva og DSB. Glem alt om rabatkort, der fylder i pungen – du henter bare Arriva Ung på din smartphone, og så er du kørende. Du kan blive meget klogere og en lille smule rigere på

www.ArrivaUng.dk

KUN

125,-


t e l i t k a P

r å e ol k s t ny

Stort udvalg i NEYE – også til de yngste

Beginners. 0.-1. klasse Flere farver/mønstre

769,-

0.-1. klasse Flere farver/mønstre

699,-

Classic. 0.-1. klasse Flere farver/mønstre

64995

399,SPAR 200,-

0.-2. klasse Flere farver/mønstre Square. 1.-4. klasse Flere farver/mønstre

599,-

Teen-solid

39995

Kånken Flere farver

649,-

549,-

SHOP OGSÅ ONLINE PÅ NEYE.DK - FRI FRAGT på ordrer fra 399,-

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Beckmann tilbuddet på skoletasker gælder t.o.m. den 4.9.16. og ikke i forvejen nedsatte varer.

Weekday styrker sin profil med overskuds

Weekdays denimkollektionen med det passende navn ‘Remains’ består af seks strømlinede design, der er produceret i rent overskudsmateriale. Ideen bag konceptet er ikke blot at arbejde med bæredygtigt producerede materialer, men også at minimere materialespild i produktionsprocessen og derved skabe en mere holdbar tilgang til tøjproduktion. Svenske Weekdays kreative direktør, Louise Lasson, forklarer desuden, at ‘Remains’ fremover vil være et tilbagevendende element i mærkets butikker, og at den miljøbevidste tilgang ikke kun vil være knyttet til mærkets denimdesign, men også tage form af strik og jersey i fremtiden. Den aktuelle kollektion byder på monokrome denimsæt til både

Weekday har lavet en kollektion af denim-overskudsma teriale.

mænd og kvinder samt et stiligt patchworktæppe, der er lavet af resterne fra

tøjproduktionen. ‘Remains’ er at finde i Weekday-butikker samt i mær-

Ikonisk modehus stjæler k

Back to Work Flere farver

Backpack Mini Blå, grå, sort

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

KOLLEKTION. Blot to måneder efter den danske modemesse Copenhagen Fashion Summit kortlagde modebranchens ansvar i den globale miljøforurening, lancerer highstreetkæden Weekday et nyt bæredygtigt koncept.

NU

549,-

36 Plus

Efter den belgiskfødte stjernedesigner Raf Simons i efteråret 2015 offentliggjorde sit brud med det traditionsrige franske modehus Dior, har mærket nu omsider løftet sløret for det nye navn i chefdesignerstolen. Italienske Maria Grazia Chiuri skal fylde den spraglede Raf Simons’ sko og bliver dermed JOBSKIFTE.

Diors første kvindelige chefdesigner nogensinde. 52-årige Maria Grazia Chiuri kommer fra det konkurrerende modehus Valentino, hvor hun har været designeren bag kvindetøjskollektionerne siden 2008. Hvilket præg hun kommer til at sætte på Dior, må catwalken afsløre, når Maria Grazia Chi-

uri viser sin første kollektion for modehuset i Paris til september. I sine knap tre år som chefdesigner hos Dior revolutionerede Simons’ mærkets image med en yngre profil, der på trods af futuristiske design og pyntede sneakers bevarede et anerkendende nik til modehusets feminine rødder. MICHAEL SCHMIDT


TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

Plus 37 Få nye VANER

og ny ENERGI...

n dsdenim

med et ophold på Livsstilshøjskolen Gudum Lær blandt andet om: • at ændre din livsstil • at bryde dine vaner • at opnå et varigt vægttab • at håndtere stress • at få styrket dit selvværd • at finde livsglæden

Future er Reeboks nye samarbejdspartner. PR FOTO

Rapper hooker op med Reebok Reebok fortsætter den interessante positionering med fusioneringen af musik og mode. Efter flere hypede sneaker-collabs med Compton-rapperen Kendrick Lamar har stjernerapperen Future annonceret på Instagram og Snapchat, at han har indgået et kreSTREET.

ativt partnerskab med sportsmærket. Hos Reebok er man ikke i tvivl om samarbejdets format. »Future udstråler den frygtløshed og autenticitet, som Reebok Classic står for«, siger Global Vice President for Reebok Classic, Todd Krinsky, til Sole Collector. AG

Lange kurser på 6 - 18 uger Start den 14. august, 25. september eller 6. november. Hos os finder du ro, varme, godt socialt samvær, spændende almendannende fag, Wi-Fi, eneværelser og bus til døren.

Puma lancerer cool kollektion HOT. Tidligere i år lancere-

de Puma et samarbejde med designerduoen Dee & Rickey, og nu er parterne på banen igen. Makkerparret har denne gang ladet sig inspirere af New Yorks spraglede leben til en cool kollektion, der indeholder en række kulørte sneakers samt logoprægede t-shirts og sweatshirts. Kollekti-

onens sneakers kan købes nu via Us.puma.com, mens resten af den ventes i handlen i midten af denne måned. RJ

V Ko i har st, fo Ps Mot kus yk io på olo n o gi g

kets webshop, Weekday. com, i løbet af juli. MICHAEL SCHMIDT

konkurrents chefdesigner

Maria Grazia Chiuri overtager chefdesigner-posten hos Dior efter Raf Simons. SCANPIX

www.livsstilshojskolen.dk

PR FOTO

7620 Lemvig • Tlf.: 97 88 83 00 • info@livsstilshojskolen.dk


38 TV Torsdag

TORSDAG 14. JULI/ MX.DK

DR1

TV 2

Zulu

TV3

TV3+

10.30 Antikkrejlerne (175) 11.15 Antikkrejlerne (176) 12.00 [=] Antik­ duellen (20:20) (G) 12.30 [=] Kære nabo – gør bras til bolig – Møn (G) 13.10 [=] Hammerslag 2007 13.40 Taggart: Den store Sabina 15.20 Sherlock Holmes (1) 16.10 Sherlock Holmes (2) 17.05 Store forretninger II (8:10) 17.50 [=] TV­avisen 18.00 [=] Antikduellen (11:12) 18.30 [=] TV­avisen 18.55 [=] Vores vejr 19.05 [=] Aftenshowet 19.55 [=] TV­avisen

12.00 [=] Nyhederne 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.10 Tour de France: 12. etape. Montpellier­Mont Ventoux, 184 km. 16.00 [=] Nyhederne 16.05 Tour de France: 12. etape. Montpellier­Mont Ventoux, 184 km. 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 [=] Nyhed­ erne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit sommervejr 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

20.00 [=] Skattejægerne 20.30 [=] Søren Ryge direkte 21.00 [=] AftenTour 2016: 12. etape Montpellier­Mont Ventoux, 184 km. 21.30 [=] TV-avisen 21.55 Kriminalkommissær Barnaby (19) Eng. krimiserie. 23.35 [=] Broen I (1:10) Dan.­sv. krimiserie. 00.30 Kniven på struben (4:13) Am. dramaserie. 01.10 Kystvagten (31:68) Aust. dramaserie. 01.55 I farezonen (21:61) Aust. actionserie. 02.45 [=] Antikduellen (20:20) Dan. dok.­serie. 03.15 [=] Kære nabo – gør bras til bolig – Møn Dan. livsstilsmagasin. 03.55 [=] Hammerslag 2007 Dan. boligquiz. 04.30 [=] 00'erne tur-retur: 2005 Dan. dok.­serie.

20.00 [=] Størst Dan. dok.­serie. 20.50 [=] Sæt pris på dit hjem (7) Dan. livsstilsmagasin. 21.25 [=] Syngepigen fra Rødby (1) Dan. dok.­serie. 22.00 [=] Nyhederne 22.29 Regionale nyheder 22.45 [=] Det sene sommershow Dan. underholdning. 23.20 [=] Klipfiskerne (3) Dan. quiz. 00.15 Grænsepatruljen Aus. reportageserie. 00.45 Grænsepatruljen Aus. reportageserie. 01.15 Cold Case (101:156) Am. dramaserie. 02.05 Cold Case (100:156) (G) Am. dramaserie. 02.55 Venner (102:235) Am. komedieserie. 03.25 Venner (103:235) Am. komedieserie. 04.00 Nyhederne og Vejret

06.55 New Girl (102) (G) 07.25 New Girl (103) 07.50 [=] zHit­paraden: De største hystader (G) 08.25 Bev­ erly Hills 90210 (291:294) (G) 09.15 Beverly Hills 90210 – de bedste øjeblikke (G) 10.05 Castle (165) (G) 10.55 Castle (166) 11.40 Desperate Housewives (153:180) (G) 12.30 Desperate Housewives (154:180) 13.20 Beverly Hills – stjernerne mødes igen 14.05 Beverly Hills 90210 (51:294) 14.55 The Late Late Show with James Corden 15.45 Rude Tube – Adults Only 16.15 Top 20 Funniest 17.00 American Dad (4) (G) 17.25 American Dad (5) 17.50 Kongen af Queens (135:207) 18.20 Kongen af Queens (136:207) 18.50 Venner (20:235) (G) 19.20 Venner (21:235) 19.50 Dybvaaaaad! 3 20.20 Dybvaaaaad! 3 20.55 The Bourne Ultimatum 22.45 Mansome 00.10 Nat­tv

05.05 Chicago P.D. (13) 05.50 Luk­ susliv til søs (5:14) 06.35 The Wahl­ burgers 1 (1) 07.20 Real Housewives of Atlanta (21:25) (G) 08.10 Real Housewives of Atlanta (22:25) 09.10 NCIS (75:282) 10.05 Undercover Boss (22) (G) 11.00 Undercover Boss (32:61) 12.00 Til middag hos MC Einar (123:148) 13.00 The Kar­ dashians (26:130) (G) 13.30 The Kardashians (27:130) (G) 14.00 The Kardashians (28:130) 14.30 The Kar­ dashians (29:130) 15.00 Familien fra Bryggen (44) 16.00 Bones (162:212) 17.00 NCIS (253:282) 18.00 Luksus­ fælden (25) 19.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (20) 20.00 Familien fra Bryggen 9 (5:13) 21.00 The Kardashians 11 (5) 22.00 Real Housewives of Beverly Hills 6 (5) 23.00 Scream Queens (9) 00.00 NCIS (253:282) 00.55 Bones (162:212) 01.50 Nat­tv

05.00 The Profit 2 (1) 05.50 Natu­ rens Vogtere (8:20) (G) 06.40 Natu­ rens Vogtere (9:20) 07.30 How I Met Your Mother (116:208) (G) 08.00 How I Met Your Mother (113:208) (G) 08.30 Covert Affairs 5 (6) (G) 09.25 Covert Affairs 5 (7) 10.20 Ha­ waii Five­0 5 (12) (G) 11.10 Hawaii Five­0 5 (13) 12.05 Numbers 6 (10) (G) 13.00 Numbers 6 (11) 14.00 NCIS L.A. (37) (G) 15.00 NCIS L.A. (38) 16.00 How I Met Your Mother (114:208) (G) 16.30 How I Met Your Mother (119:208) 17.00 Simpsons (440) (G) 17.30 Simpsons (441) (G) 18.00 Simpsons (336) 18.30 Simp­ sons (337) 19.00 Ridiculousness 6 (13) (G) 19.30 Ridiculousness 6 (14) (G) 20.00 Hawaii Five­0 6 (2) 21.00 Braveheart 00.40 Conan the Bar­ barian (G) 02.45 Hawaii Five­0 6 (2) 03.30 Community (3:84) (G) 03.50 Community (4:84) 04.15 Nat­tv

kanal 4

kanal 5

6'eRen

05.45 Hart of Dixie (32) (G) 06.25 TV­Shop 07.30 Kitchen Boss 07.55 TV­Shop 08.55 Throphy Wife (8) 09.20 TV­Shop 10.25 Ghost Whis­ perer (37:107) 11.30 TV­Shop 12.00 The Carrie Diaries (23:26) 12.55 House (96:178) (G) 13.50 Annabel Langbein: Fra jord til bord (5) (G) 14.20 Selvbyggerne: Drømmehuset (1) (G) 15.25 Annabel Langbein: Fra jord til bord (6) 15.55 Selvbyg­ gerne: Drømmehuset (2) 17.00 De unge mødre (408) (G) 18.00 Greys hvide verden (1) 19.00 De unge mødre (409) 20.00 The Face (14) 21.00 Make Your Move 23.10 One Born Every Minute (36) (G) 00.10 House (97:178) 01.10 Once Upon a Time (26) 02.05 Switched at Birth (19:52) (G) 03.05 Gilmore Girls (16:153) 03.50 Greys hvide verden (184) 04.40 Vesterbro (2:10) (G)

05.40 Mystery Girls (7) (G) 06.00 Mystery Girls (8) (G) 06.25 Fors­ vundet sporløst (133:160) (G) 07.10 Forsvundet sporløst (134:160) (G) 07.50 TV­Shop 08.10 Kagekampen (G) 08.55 Kagekampen (80) 09.45 Veronica Mars (9) (G) 10.35 Ve­ ronica Mars (10) 11.30 Pretty Little Liars (97) 12.25 Special Victims Unit (263) (G) 13.15 CSI (55:337) (G) 14.15 CSI (56:337) 15.10 CSI: New York (40:197) (G) 16.10 CSI: New York (41:197) 17.05 Special Victims Unit (264) 18.00 Mom (40) (G) 18.30 Mom (41) 19.00 Big Bang Theory (65) (G) 19.30 Big Bang Theory (66) (G) 20.00 Big Bang Theory (67) 20.30 Big Bang Theory (68) 21.00 Politijagt (103) 22.00 Ja­ nus og Skyggedanmark (2:4) 23.00 Criminal Minds (63) (G) 23.55 Crim­ inal Minds (64) 00.55 Frantic 03.15 Krimi5 (G) 04.05 Nat­tv

05.30 Destroyed in Seconds (10) 05.50 Miami Ink (50) 06.40 TV­ Shop 07.40 Chaos Caught on Ca­ mera (4) (G) 08.05 TV­Shop 08.35 Destroyed in Seconds (61) (G) 09.00 TV­Shop 10.00 Ice Pilots 11.00 TV­Shop 11.35 Baggage Batt­ les (5) (G) 12.05 Salvage Hunters (4) (G) 13.05 Rap fyr i L.A. (37) (G) 13.35 Rap fyr i L.A. (38) (G) 14.05 Rap fyr i L.A. (39) 14.35 Rap fyr i L.A. (40) 15.05 The Neighbors (11) (G) 15.35 The Neighbors (12) 16.05 Two and a Half Men (140:224) (G) 16.35 Two and a Half Men (141:224) 17.00 Arrow (34:72) 18.00 Fodbold: FC Midtjylland­Vaduz 21.00 Dome­ stic Disturbance (G) 22.50 Mad City 01.05 Cult (G) 02.00 100 Miles from Nowhere 03.00 American Log­ gers (9) (G) 04.00 Outback Truck­ ers (4) (G) 04.45 What Happened Next? (8) (G)

DR2

DR3

ID

Syngepigen fra Rødby 21.25 TV 2

16.05 Naturtid 17.05 [=]Nak & Æd (4:8) 17.45 [=]Danske Vidundere: Råbjerg Mile 18.15 På opdagelse i Sydhavet (1:3) (G) 19.05 På opda­ gelse i Sydhavet (2:3) 20.00 [=]Syd­ amerikas utæmmelige natur – Den barske kyst (3:3) 20.50 [=]Uskyldig på dødsgangen? (3:6) 21.30 USA's mærkeligste familie 22.30 [=]Dead­ line 23.05 Historien bag Islamisk Stat 00.00 Nat­tv

17.10 [=]Den fantastiske planet (3:6) (G) 18.00 [=]Nadia Nadim An­ griber (4:4) (G) 18.30 The Tonight Show med Jimmy Fallon 19.15 Family Guy 19.35 Family Guy 20.00 Kos­ mos: En rejse i tid og rum (11:13) 20.40 Dyrenes syv dødssynder (4:7) 21.30 Abandon 23.05 The Tonight Show med Jimmy Fallon 23.45 Spis dine grøntsager! (3:6) (G) 00.40 Nat­tv

15.00 Dyrepolitiet: Detroit (5) 16.00 Forbrydelse betaler sig (G) 17.00 Forbrydelse betaler sig 18.00 For­ svundet 19.00 Gift på en løgn (G) 19.30 Gift på en løgn 20.00 Meldt savnet (24) (G) 20.30 Meldt savnet (26) 21.00 Forsvundet 22.00 Sæ­ sonpremiere: Dødelige krav (1) 23.00 Mord i varmen 00.00 Kvin­ der, der dræber 00.55 Blod, svigt og tårer 01.45 Nat­tv

Dokumentar. Elsebeth fra Rødby vil gerne leve af at synge, og trods mod­ gang og underskud på kistebunden holder Elsebeths livlige og livsglade familie sammen – og møder verden med smil og hjælpsomhed. Selvom Elsebeths forlovede Mulle kører som vognmand, er der økonomisk underskud i det lille hjem, så indtægterne fra Elsebeths syngepigeshows er nødvendige for at få hverdagen til at løbe rundt. Men før hun skal optræde på restaurant Fjorden ved Nakskov Fjord, brækker hun hånden.

CARIBISK KRYDSTOGT OG DANSK VESTINDIEN Direkte fra Københavns lufthavn

Tag med på en rejse gennem historien på nogle af Caribiens mest interessante øer Oplev St. Juan - St. Martens - St. Kitts - Antigua St. Lucia - Barbados og St. Croix

Afrejse 18. november 2016 fra København Pris pr. person v/minimum 2 personer

fra kr.

21.498

Øvrige afrejsedatoer 25/11-2016, 13/1, 27/1, 10/2, 24/2 og 10/3-2017 OBS: Forskellige ruter/program afhængig af afrejsedato

Ring til Bravo Tours på 70 10 10 77 for nøjagtig rute/program


SOMMERREJSER

Hemmingsen

TIL SOL OG VARME I EN UGE

Satire

MX.dk

SPAR op til kr.

Clubpris fra kr.

1.800

3.298

pr. person

Priserne er pr. person v/min. 2 personer.

KRETA – Efterspurgt lejlighedshotel Afrejse fra Billund, København og Aalborg 1. juli og 23. september 2016

MENORCA – Skønt familiehotel

Afrejse fra Billund og København 9. og 30. august 2016 Afrejse fra Aalborg og København 16. august 2016

fra kr.

3.298

fra kr.

4.798

SANTORINI – Hyggeligt hotel med morgenmad Afrejse fra Billund og København 5. juli, 16. august og 6. september 2016

KALAMATA – Charmerende familiehotel

Afrejse fra Billund og København 25. juli, 22. august og 19. september 2016

fra kr.

3.498

fra kr.

4.498

Se mere på www.bravotours.dk/MX7 Kontakt Bravo Tours på 70 10 10 77.

er s l e v e opl d l o b Fod and l g n E i

B

o te l h e u outiq

n enhav i K øb 8 5 0 ,Spa r

Ankomst fredag eller lørdag i hele 2016. Afrejse fra København

Manchester United vs Watford Se Zlatan og co. tage imod Watford på legendariske Old Trafford. Mon ikke en sejr er nødvendig for at holde liv i drømmen om at genvinde Premier League-titlen? 11. februar. 2 nætter

4.395,-

Tottenham vs Leicester Vær med, når Christian Eriksen og Tottenham tager imod Kasper Schmeichel og mestrene fra Leicester. Du bor centralt og sidder godt på East Stand Upper Tier. 28. oktober. 3 nætter

4.895,-

Se mere på www.spies.dk/fodbold/spiesfodboldrejser og bestil på 70701051 Pris pr. person i delt dobbeltværelse. Kampbillet indgår.

Hellerup Parkhotel Hellerup Parkhotel ligger på Strandvejen i de skønneste omgivelser tæt på vand, shopping og skøn natur. Når du bor på Hellerup Parkhotel - moderne boutiquehotel i hjertet af Hellerup, er du i kort afstand til et væld af dejlige oplevelser. Selve hotellet byder på bar, gårdhave, wellness-afdeling og lounges, og hotellet deler adresse med Hellerup Klub – Brasserie, hvor du kan nyde skøn mad.

Din club pris

1.150,-

pr. pers. i delt db.vær., inkl:

2 x overnatning · 2 x morgenbuffet · 1 fl. cava pr. værelse Gratis parkering Ingen ekspeditions- og afbestillingsgebyr. Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Begrænset antal værelser til rådighed. Se mere på www.smalldanishhotels.dk/clubmx eller book opholdet hos Small Danish Hotels på tlf. 7626 1960 hverdage mellem kl. 8.30-16.00. Oplys priskode L233h og rabatkode 2393.


Annonce

Sådan finder du de bedste afbudsrejser

AFBUDSREJSER. Har du ikke bestilt sommerferien endnu? Så er det meget muligt, at en afbudsrejse er en rigtig god idé. Men hvordan finder du de billigste afbudsrejser, og hvornår skal du slå til? Du får her fem gode råd til, hvordan du sikrer dig en billig afbudsrejse. Hvis du følger nedenstående råd fra rejsesøgemaskinen travelmarket.dk, vil du med stor sikkerhed kunne spare penge på årets sommerferie.

Hold øje med vejret Der er ikke nogen fast regel for, hvornår det er bedst at købe en afbudsrejse. Men meget afhænger af vejret. Når sommervejret er rigtig godt i Danmark, er priserne på afbudsrejser lave. Er vejret derimod køligt, eller er der regn og blæst, ja så stiger priserne på afbudsrejser.

1

Gratis prisovervågning Priserne på afbudsrejser ændrer sig hele tiden. Og hvis du vil undgå at sidde og søge hver dag, er det en god idé at oprette en gratis prisagent med dine præferencer såsom afrejselufthavn, destination og afrejseuge. Bruger du Travelmarkets prisagent, vil du dagligt få en e-mail med de billigste afbudsrejser i markedet.

2

Specificeret eller uspecificeret Reglen er ganske enkel. Med en specificeret rejse ved du, hvad du får. Med en uspecificeret ved du det ikke. Har du fx en familie med børn, kan det derfor være en god idé at vælge en specificeret afbudsrejse.

3

Vær fleksibel Jo mere fleksibel du er i forhold til dine rejsekriterier, jo større er din chance for at finde en billig afbudsrejse. Start derfor din søgning med at vælge flere afrejsedatoer samt alle afrejselufthavne og alle destinationer.

4

Hent en gratis app. Priserne på afbudsrejser ændrer sig hele tiden. Med Travelmarkets afbudsrejseapp, er du altid opdateret

Brug en rejsesøgemaskine Den danske rejsesøgemaskine travelmarket.dk hjælper dig med at finde de billigste afbudsrejser. Vælg søgemaskinen med afbudsrejser, så får du nemt overblikket over alle tilbud i markedet, og du kan sammenligne priser på tværs af charterselskaber og rejsebureauer.

5

Afbudsrejser lige nu: København - Alanya

kr. 2.596,-

København - Burgas

kr. 2.898,-

Billund - Kreta

kr. 1.999,-

Billund - Italien

kr. 2.598,-

Aalborg – Antalya

kr. 2.499,-

Aalborg - Side

kr. 3.036,-

Alle afbudsrejser er fundet på travelmarket.dk Priserne inkluderer fly og hotel i 8 dage.

Travelmarket sammenligner priser fra alle charterselskaberne. Find selv afbudsrejser på www.travelmarket.dk/afbud

MX plus 14. juli 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you