Page 1

På voksen-turné med Bikstok

Trioen fortæller om glemte tekster, færre joints, og sunde skænderier Side 18

Torsdag den 23. juli 2015 Leveret af metroxpress

Læs også Til show med en 20-årig dragqueen side 10 Internationale events elsker Danmark side 26 Kok viser metoden til perfekte brød på grill side 32 Og meget, meget mere

285 MIO

i puljen fredag

Forventet pulje: Fredag 24. juli 2015

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S


Husk! Som BakkenPlus-medlem sparer du op til 50 kr. pr. turbånd, når du køber online - også fra din mobil!

KØB TURBÅND ONLINE OG SPAR SHOP.BAKKEN.DK


Grati s entré! PROGRAM 2. august

ot, Cirkus 3, Pjerr d e m ag d n sø Børne oven den i Nissesk an m le Ju g o le Kal

4. august 6. august

åd

TirsdagsPigtr

kl. 18.30

Friluftsscenen

kl. 21.00

ra

rrot, d Cirkus 3, Pje e m ag d n sø e Børn oven den i Nissesk an m le Ju g o le Kal

9. august 11. august

orp Koncert: Sko/T åd

TirsdagsPigtr

13. august

t fri

ratis film i de

BakkenBio – g

16. august

. 14.00

kl På Bakken fra Friluftsscenen

kl. 18.30

Friluftsscenen

kl. 21.00

20. august 22. august 23. august 23. august 25. august 27. august 30. august 30. august 30. august

åd

TirsdagsPigtr

s film i det fri

rati

BakkenBio – g

tog på Bakken

Veteranbilop

jerrot, ed Cirkus 3, P m ag d n sø e rn Bø skoven anden i Nisse Kalle og Julem ara Moleko Koncert: Barb åd

TirsdagsPigtr

i tis film i det fr

ra

BakkenBio – g

kelløb

cy CyclingPlanet

Pjerrot, med Cirkus 3, Børnesøndag oven den i Nissesk an m le Ju g o Kalle i år! sdag – Tak for g in n åb e st id S

Instagram.com/bakkendk

kl. 16.00

Friluftsscenen

Pjerrot, med Cirkus 3, Børnesøndag oven den i Nissesk an m le Ju g o Kalle

18. august

Gratis k onc Sko/Tor ert: p

14.00

Friluftsscenen

i tis film i det fr

BakkenBio – g

9. august

kl. På Bakken fra

Bio Bakkenf ilm gratis fri i det

. 14.00

kl På Bakken fra Friluftsscenen

kl. 18.30

Friluftsscenen

kl. 21.00 l. 12.00

Hele Bakken k

l. 14.00

k På Bakken fra Friluftsscenen

kl. 16.00

Friluftsscenen

kl. 18.30

Friluftsscenen

kl. 21.00 kl. 9.00

en Start på Bakk

l. 14.00

k På Bakken fra

Gratis koncer Barbara Molekt: o

facebook.com/Dyrehavsbakken

www.bakken.dk


4

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af ugen – øst for Storebælt GUIDE. Der er masser af sjove begivenheder rundt om i Danmark i løbet af denne uge. Vi guider til fem i øst og fem i vest. LASSE CATO

Læs guide til begivenheder vest for Storebælt på side 6.

Lille og hyggelig festival

Hestene bliver taget med på stranden

Hvad? Nakkefestival Hvornår? Den 22.-25. juli Hvor? Rørvig.

Hvad? Scandinavian Beach Polo World Cup Hvornår? Den 23.-25. juli Hvor? Hornbæk Strand

Festivalsæsonen er i fuld gang, og i disse dage finder en af de mindre af slagsen sted. Der er tale om Nakkefestival, der igen i år disker op med en lang række mindre musiknavne på firedagsfestivalen. Mantraet er, at gæster skal føle sig velkomne, og af samme årsag er der ikke tradition for små, private lejre på festivalen, men derimod er der tale om én stor lejr. Hele overskuddet går igen i år til velgørende formål, og endagsbilletter koster 200 kroner. Du kan læse mere om arrangementet på Nakkefestival.dk

De danske strande bliver brugt til mange aktiviteter hen over sommeren, men det er ikke hver dag, der bliver spillet polo på dem. Altså, sådan rigtig polo på hesteryg. Det er ikke desto mindre netop, hvad der sker, når syv internationale polohold med nogle af verdens bedste spillere kommer til Hornbæk for at spille World Cup i beachpolo for første gang på dansk sand. Læs mere på Scandinavianbeachpolo.com.

Kajakmaraton på Amager

Godt og blandet på Staden

Hvad? Amager Strandpark Rundt Hvornår? Den 25. juli Hvor? Amager Strandpark

Hvad? Søndagskoncert med Dean Thompson og Rockers By Choice Hvornår? Den 26. juli Hvor? Nemoland, Christiania På søndag er rækken af gratis søndagskoncerter foran Nemoland på Christiania nået til to dansksprogede favoritter – et navn af lidt nyere karakter og et navn, der er absolutte koryfæer i dansk musik. Der er tale om Dean Thompson, der til daglig er med til at sætte standarden for dansk dancehall sammen med resten af Donkey Sound (blandt andre Wafande og Pharfar), og efterfølgende Rockers By Choice, der i sin tid var med til at starte den danske hiphopscene. Det hele starter klokken 18 og er gratis. Læs mere på Nemoland.dk.

Klokken 12 lørdag vil omkring 250 kajakroere sætte i gang med et maraton, der tager dem fire gange rundt om Amager Strandpark, hvilket svarer til 20 kilometer. For tilskuerne vil der være stillet boder op med mad, drikke og musik. Læs mere på Amagerstrandparkrundt.dk.

Fest på havnen Hvad? Hornbæk Havnefest Hvornår? Den 24.-26. juli Hvor? Hornbæk Det er 134. gang, der bliver afholdt Hornbæk Havnefest, når den nordsjællandske by i weekenden åbner op for byens største begivenhed. Normalt kommer der omkring 12.000 gæster i løbet af de tre dage, og der er masser af underholdning – blandt andet boder, børneaktiviteter og musik. Fredag spiller Lis Sørensen, lørdag er der Bruce Springsteen-klassikere ved E-Street Jam, og søndag er det Birthe Kjær, der folder sig ud. Læs mere på Hornbaekhavnefest.dk.

Kolofon Udgiver: Pietro Supino Adm. direktør: Thomas Raun Chefredaktion: Jonas Kuld Holbæk Rathje (ansv.)

For polointeresserede er Hornbæk Strand et tilløbsstykke fra torsdag til lørdag. ARKIV: A. DIAZ/AP

Adresse: Lygten 39, 2400 København NV Hovednummer: 77 30 57 57 Redaktion: red@metroxpress.dk Annoncesalg: annonce@metroxpress.dk Distribution: MX Distribution 77 30 57 30 distribution@metroxpress.dk Tryk: OTM Avistryk Herning-Ikast (Vest), Dansk Avis Tryk A/S (Øst) Avisen er politisk uafhængig og udgives af Metroxpress A/S Trykt oplag: 150.000 eksemplarer.


MERINO RULLEKRAVE Magasin 500 kr. 2 stk. 800 kr. NEDERDEL Gererd Darel 2.600 kr. TASKE Day et Birger Mikkelsen 1.499 kr. ØRERINGE Sif Jakobs 1.399 kr.

Nyheder

70’

S GLAMOUR

– er sæsonens store trend. Se mange flere nyheder i vores forretninger og på Magasin.dk

ÅBENT MANDAG - SØNDAG 10-20 • KØB OGSÅ PÅ MAGASIN.DK


6

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af ugen – vest for Storebælt Der er masser af sjove begivenheder i det danske land i løbet af denne uge. Her på siden kommer fem bud vest for Storebælt. LASSE CATO

Guiden er fortsat fra øst-begivenhederne på side 4.

Hitsnedker i Friheden Hvad? TopGunn til Fed Fredag Hvornår? Den 24. juli klokken 20 Hvor? Tivoli Friheden, Aarhus

Slap af til elektronisk Hvad? Stella Polaris Hvornår? Henholdsvis den 24. og 25. juli Hvor? Sønderborg og Aarhus Igen i år ruller Stella Polaris-karavanen gennem landet, og i weekenden er det Sønderborg og Aarhus, der kan glæde sig til sprøde, afslappende elektroniske toner. Siden festivalen startede i 1997, har den udviklet sig til at være verdens største gratis elektroniske musikfestival. Med andre ord kræver det ikke andet end at pakke picnickurven og et tæppe og sætte kursen mod henholdsvis Sønderborg Slot og Botanisk Have i Aarhus. Begge steder starter arrangementet klokken 12. Du kan læse mere på Stella-Polaris.dk.

Han har storhittet med sange som ‘Kongens Have’ og ‘Veninder’ og lader til at blive ved med at spytte ørehængere ud, og fredag kan TopGunn så opleves i Smilets By. Det sker, når han optræder til Tivoli Frihedens faste arrangement Fed Fredag klokken 20. For at komme ind og kunne skråle med på hitmagerens sange kræver det blot, at man betaler indgang til forlystelsesparken. Før klokken 18 koster det 110 kroner for voksne, 90 for børn og ingenting for dem under 90 centimeter. Efter klokken 18 stiger de voksnes pris til 150. Læs mere på Friheden.dk.

ARKIV: LASSE BAK MEJLVANG

Gratiskoncert for børn Hvad? Torsdagskoncert i Odense Hvornår? Den 23. juli klokken 17 Hvor? Kongens Have, Odense I rækken af gratis koncerter i den fynske hovedstad er fokus denne torsdag på de yngste i familien. Det bliver nemlig børnevenligt, når Av Godaw, Pippilipop, Kaya Brüel & Ole Kibsgaard samt OK Money spiller op. Især Kaya Brüel, der tidligere har medvirket på flere ‘Åh Abe’plader, og Ole Kibsgaard, der er kendt fra børne-tv som ‘Kaj og Andrea’, må forventes at kunne behage det unge publikum. Ud over at være børnevenligt er arrangementet også helt gratis at tage med til, og du kan læse mere på Oplev.Odense.dk.

Beachvolleyfest i Kerteminde Hvad? Kerteminde Grand Slam i Beach Volley Hvornår? Den 25.-26. juli Hvor? Kerteminde

Dans til folkefest Hvad? Sundsøre Musikfestival Hvornår? Den 23.-25. juli Hvor? Junget Strand i Roslev Beliggende i Salling med udsigt over Himmerland er der lagt op til en vaskeægte folkefest, når Sundsøre Musikfestival løber af stablen torsdag, fredag og lørdag. På programmet kan man blandt andet finde navne som Sussi og Leo samt Zididada. Billetterne koster 400 kroner, og du kan læse mere om festivalen på Facebook.com/sundsoere.musikfestival.

TopGunn har blandt andet spillet på Tinderbox Festival i år. Fredag spiller han i Tivoli Friheden i Aarhus. ARKIV: A. UNGER/POLFOTO

I weekenden er der mulighed for at opleve det største stævne på Danish Beachvolley Tour, når 150 hold dyster om at komme med til Danmarksmesterskaberne på Amager Strandpark til august. Begge dage starter stævnet klokken 9 i Kerteminde, og det er gratis at kigge på. Lørdag er der desuden lagt op til efterfest på baren Den Røde Pimpernel i Kerteminde. Du kan læse meget mere om stævnet på Beachvolley.dk.


Sommeren kræver et godt netværk

SOMMER I EUROPA?

TAL OG SURF LØS I FERIEN FOR KUN 99, /md.

Som kunde hos Telia behøver du ikke bekymre dig om dyre ekstraregninger, når du ringer & surfer på sommerferien i Europa. For kun 99,-/md. kan du tage dit abonnement med dig og tale med familien, finde vej med din smartphone og maile bunker af feriebilleder hjem til vennerne.

Brug det i hele 25 europæiske lande

Køb nu på Telia.dk · Telia-butikkerne · 80 40 40 40 Roam like Home Europa: Gælder for udvalgte mobil- og mobilt bredbåndsabonnementer(se omfattede lande på www.telia.dk/roamlikehome). Inkluderer fri opkald/sms/mms til danske numre (ej sær- og indholdstjenester) fra EU-lande. Data er begrænset til max 10GB/md i udlandet, dog ikke i Norden/Baltikum på TeliaSonera-netværk. 30 dages opsigelse.


8

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Regnvejrsdagens redning: FILM. Claus Christensen, chefredaktør for film-magasinet Ekko, guider til fire seværdige film, som man kan tilbringe tiden med i biografmørket i denne uge. LASSE CATO

‘Violette’

‘Ant-Man’

Den franske forfatterinde Violette Leduc blev født uden for ægteskab i starten af det 20. århundrede og måtte derfor kæmpe for at få sin karriere i gang og slippe ud af fattigdom. Martin Provost har instrueret filmen om hendes liv. »Det skulle være et intelligent og fintfølende portræt af en kvinde, der prøver at skrive sig ud af en svær situation,« siger Claus Christensen, der endnu ikke har haft mulighed for at se filmen, men har hørt anmeldelser af den. Det er med andre ord ikke lattermusklerne, man skal være ude efter at få bevæget til filmen: »Man vil nok få noget ud af filmen, hvis man vil noget lidt mere alvorligt og er interesseret i den finere del af kulturskalaen.« Emmanuelle Devos. PR

Fra den anden side af Atlanten er sommeren rig på actionbrag, og i striben af Marvel-tegneserier, der bliver filmatiseret, kommer her seneste skud på stammen. Ant-Man er udstyret med en dragt, der kan skrumpe ham til insektstørrelse, og jo mindre han bliver, jo stærkere bliver han. Filmen havde premiere den 22. juli, så Ekkos chefredaktør havde inden deadline endnu ikke set den, men med et anderledes plot og en atypisk superhelt i hovedrollen tør Claus Christensen godt anbefale myremanden. »Her kan vi forvente rigeligt med action. Det har vi meget af for tiden, men den her lover også anden superheltedynamik, end vi er vant til. Paul Rudd er kendt for sine komedieroller, og hans afslappede gemyt kan være forfriskende pust i en genre, hvor heltene er kendt for alvorlige miner,« siger han.


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

9

Ugens fire fede sommerfilm ‘Ted 2’

Hovedpersonen i ‘1001 gram’ er en kvinde med en mission. PR

‘1001 gram’

Paul Rudd, der ellers er kendt for sine humoristiske roller i film som ‘This is 40’ og ‘I Love You, Man’, debuterer som superhelt i Marvels ‘AntMan’. AP

Den norske instruktør Bent Hamer er mest kendt for sine komedier, men i sin seneste film har han i højere grad kastet sig ud i et eksistentialistisk drama. »Hvis man har lyst til at se film, som skaber lidt eftertanke, skal man ind og se den her,« siger Claus Christensen. Filmen handler om en kvindelig forsker, der deltager i en konkurrence om at finde den præcise vægt af et kilo. »Det bliver en rejse til følelsesmæssig forløsning for hende. Det lyder nok lidt mystisk, men den er lavet af en instruktør, der ofte har blik for konformiteten i vores moderne verden, så det er et lidt mere alvorligt bud på en sommerfilm,« siger Ekkos chefredaktør.

En drengs bamse bliver levende, de bliver venner, vokser op sammen og lever et liv med bajere og hashrygning. Præmissen for den første ‘Ted’ var tilpas fjollet til, at filmen blev en succes og nu har kastet en efterfølger af sig. »Det er igen ‘Family Guy’-skaberen, Seth MacFarlane, som instruerer og lægger stemme til den bramfrie plysbjørn. Holdet er altså samlet igen, og det lover drengerøvshumor,« siger Claus Christensen. Ud over Mark Wahlberg i hovedrollen er rollelisten spækket med stjernenavne, så chefredaktøren tror på, at der er lagt noget arbejde i at lave en komedie, der fornøjer. Så kan man grine af prutter og bandeord, er her et godt bud på en sommerfilm: »Det her er turen i biffen med gutterne.«

Rasende hurtigt 4G i alle abonnementer... Bestil på OiSTER.dk eller ring 70313084

Nu behøver du ikke længere at bekymre dig om hastigheden på dit abonnement. OiSTER giver 4G med i alle mobilabonnementer - Helt uden at du skal betale ekstra...


10

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Til hverdag er Megan 20-årige Thomas HOBBY. En af Danmarks mest berømte dragqueens elsker både sit hverdagsliv og sit alter ego. Plus tog med Megan Moore til show. Thomas Rosendal er en spinkel, korthåret 20-årig mand, der er 182 centimeter høj. Megan Moore er en barmfager kvinde, der er 182 centimeter høj plus højden på et par stiletter i størrelse 46 (16 centimeter) og en stor lys paryk. De to er én og samme person og har været det, siden Thomas Rosendal begyndte at optræde som dragqueen for fire år siden. Til daglig er han kameramand for et tv-produktionsselskab, men i sin fritid optræder han altså i rollen, der har vundet ham priser og indtil for nylig gjorde ham til Danmarks yngste dragqueen. Midt i juni møder vi Thomas Rosendal Kulturhuset Kilden i Brøndby, hvor hans alter ego er hovednavn ved velgørenhedsshowet ‘Kings and Queens’, der støtter Aids Fondet og LGBT Danmark. Han har Tshirt, shorts og en omvendt kasket på. I det hele taget er der ikke noget, der afslører, at han over de næste tre timer vil transformere sig til en kvinde. »Jeg laver lige en snapchat inden til min story,« siger Thomas Rosendal og tager et billede, da han har sat sig i det rum, hvor han skal lægge sin makeup. Første gang, han fik øjnene op for drag-miljøet, var, da han som 14-årig så realityprogrammet ‘RuPaul’s Drag Race’, hvor deltagerne kæmper om at blive USA’s nye dragsuperstjerne. »Jeg tænkte bare: ‘Fedt, det skal jeg prøve – det er lige mig’. Og så sad jeg hjemme foran computeren og sminkede mig og øvede mig i to år, før jeg besluttede mig for, at det var tid til at komme ud at optræde,« siger han. Efter at have optrådt på Copenhagen Pride som et af sine første show blev Megan Moore hurtigt berømt i miljøet for sin unge alder og professionalisme. »Da jeg så Megan første gang, var omtalen, at hun var den yngste dragqueen i Danmark, men det kunne man ikke

Thomas Rosendal har været glad for skuespil fra før, han begyndte at optræde i drag. LASSE BAK MEJLVANG

se. I stedet virkede hun, som om hun havde meget erfaring. Det var meget glitterfyldt, flot og professionelt,« siger Herbie Eriksen, der står for at arrangere ‘Kings and Queens’. Suset ved at underholde folk og sammenholdet med de

andre optrædende har betydet, at Megan Moore er blevet ved med at optræde. I det sociale aspekt ligger der samtidig en intern konkurrence mellem de optrædende om, hvem der kan imponere mest, men ved velgørenheds-

arrangementet i Brøndby er der kun hyggesnak, mens aftenens 15 kunstnere gør sig klar side om side. Flere gange bliver Thomas Rosendal bedt om at hjælpe kollegerne med deres parykker og makeup. Fortsættes på side 12

1 gang (2012) har Megan Moore vundet det uofficielle DM i drag, ‘Nattens Dronning’.


20 50

%

SUMMERSALE %

.DK KNSKO K HOP.D S R O B GA AGT FRI FR

KGS N Y TORV 21-23 KØ BEN H AV N K


12

Plus

Fortsat fra side 10 Han er autodidakt makeupartist og har oplært sig selv så godt, at han har arbejdet hos Dennis Knudsen. Han kunne desuden godt tænke sig at komme tilbage til makeupbranchen. »Det fascinerer mig, hvad man kan med makeup. For i bund og grund gør vi jo det samme, som kvinder gør – bare på en meget overdrevet måde,« siger han. Efter et par timer er Thomas Rosendals ansigt forsvundet, og i stedet kigger Megan Moore tilbage i spejlet. Klokken syv sidder publikum klar i salen med lysende Mokai-flasker og taktfaste klap. Imens musikken begynder at buldre, bliver transformationen fuldendt i omklædningsrummet, da den falske numse, de falske bryster, en lyserød diamantbelagt badedragt og 10 stænk af drag-legenden RuPauls parfume kommer på. Megan Moore spankulerer selvsikkert fra omklædningsrummet og ind på scenen til ‘Diamonds are a Girl’s Best Friend’. Tempoet bliver sat op, da musikken slår over i Rihannas ‘Diamonds’, og hun smider sin hvide kappe for at afsløre den lyserøde badedragt, mens hun danser ned fra scenen og ud blandt publikum. Da sangen er slut, bliver hun hujet af scenen. Senere skal hun på scenen én gang til, så de tre timers forberedelse bliver brugt på to optrædener a fem minutter. Det er en både tidskrævende og besværlig hobby, men Thomas Rosendal kunne ikke forestille sig at lægge den fra sig: »Nogle gange kan jeg da godt få lyst til at smide det hele ud, men så hvad fanden ville jeg så lave? No offense, men heterofyre der sidder i sofaen og ser fodbold med en øl, ikke? Booring!« Efter showet er det så tilbage til det normale liv, hvor han stadig bor hos sine forældre, der støtter hans hobby i en sådan grad, at de har indrettet både et drenge- og et pigeværelse til ham. På Facebook har han også en profil både til sig selv som Thomas Rosendal og som Megan Moore. Selv om mange tror, at hans hobby udspringer af et ønske om at være kvinde, er det ikke tilfældet. »Jeg kan skidegodt lide at leve mit liv som mand, og jeg

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Thomas Rosendal tager altid et billede før makeup. LASSE BAK MEJLVANG

Makeuplægningen tager to-tre timer. LASSE BAK MEJLVANG

Falske øjenvipper hjælper med at fuldende udtrykket. LASSE BAK MEJLVANG

Til sidst sættes falske bryster og hofter på. LASSE BAK MEJLVANG

»Jeg kan godt lide, at ingen kan kende mig, når jeg tager det af. Et år på ‘Priden’ skulle jeg tværs over Rådhuspladsen, og det tog en halv time, fordi der var så mange mennesker, der ville have taget billeder. Så tog jeg det af, og så tog det 30 sekunder.« Thomas Rosendal.

Det er muligt at opleve Megan Moore til dette års Copenhagen Pride på Rådhuspladsen den 14. og 15. august. LASSE BAK MEJLVANG

elsker at have det sjovt som fyr,« siger han og tilføjer, at der ikke er noget seksuelt element i hans hobby. I stedet giver aftenerne som Megan Moore ham selvtillid, der fortsætter i lang tid. »Jeg får altid et eller andet

med hjem, for det handler også om dagene efter. For eksempel er det vildt spændende i morgen, når billederne kommer op – for hvad kommenterer folk, og hvad synes de om det. Så jeg lever ret længe på min enkelte optræden.« LASSE CATO

Drag i Danmark • Thomas Rosendal anslår, at der er omkring to aktive dragkings og 25 -queens i Danmark i øjeblikket. • I en artikel fra DR vurderede eksperter tidligere på året, at der det

seneste år har været øget interesse for dragkulturen i Danmark. • Det uofficielle danmarksmesterskab i drag, ‘Nattens Dronning’, afholdes hvert år i Odense.


SOMMER MED MAGASIN

ANNONCE

70’er-stemning i boligen Få ‘that seventies-vibe’ ind i dit hjem med klassikere og moderne, 70’er-inspirerede stykker. Magasins top tre:

Vægur, Menu, 1.795,Den ir-grønne farve blomstrede på klinker og kakler i 70’ernes parcelhuse, og messing og marmor var med garanti at finde. Her har du 70’erne på en skive. Serve-It Snacktallerken, Stelton, 149,70’ernes smørebrikker har fået en renæssance og er igen at finde i diverse moderne fortolkninger på de danske frokostborde. Praktiske og dekorative, som de er, kan du servere en lille, moderne tapas, eller smøre en dyrelægens natmad på brættet og nyde den, hvor du står. Termokande, Stelton, 499,I 1977 revolutionerede Erik Magnussen kaffedrikningen med designet af den minimalistiske Stelton kaffekande. ‘Stelton-kanden’, som den blot kaldes i dag, havde en unik vippeprop, som gjorde det muligt at skænke kaffen med én hånd. Den første Stelton-kande var lavet i stål, men er siden blevet produceret i et utal af smukke farveserier.

KØRT TRÆT I DEN SAMME STIL? Er inspiration til garderoben nowhere to be found? Magasins Personlig Shoppere guider til både lingeri, bolig, beauty og mode for både mænd og kvinder, og konsultationen er gratis! Læs mere på Magasin.dk og book din tid på personligshopper@magasin.dk

Magasin elsker 70’erne Blomsterbørn og blomsterbørns børn, glæd jer! 70’erne er tilbage, så bliv inspireret til en retrochic stil i ruskind, vintageinspirerede blomsterprints og store solbriller. Sensommerens brændte nuancer i karamel og tobak klæder din endnu solbrune hud, så skynd dig at få 70’erne ind i din garderobe! DEN PERSONLIGE SHOPPERS guide til 70’ernes boho-glamour Sidsel Stray er personlig shopper i Magasin, og her guider hun til sensommeren og efterårets største trend: 70’er looket. Plateau-hæle til dine bukser med svaj. Dine ben vil se flere kilometer lange ud, og de tykke hæle er samtidig behagelige at gå i. Fang sommerens sidste solstråler i brune solbrilleglas i stedet for sorte. Den varmere nuance giver dit ansigt et blødere udtryk. Vælg lange, flagrende kjoler i mønstre, du kan lide, og fremhæv din talje med et stort bælte. Slå håret ud under en bredskygget hat, og fuldend dit look som luksus-hippie med en saltvandsspray, som giver det der lækre, rodede look. Træk i en cowboyjakke, når overgangen til efterår sætter ind, og bær den gerne sammen med andre lag af denim. Vi garanterer,

at jakken bliver dit yndlingsitem sæson efter sæson, ligesom at den bliver ved med at komme på mode, sæson efter sæson! Olie- og saltvandsspray, Bumble and Bumble, 100 ml, 298,Fås i Magasin

Kjole, Designers Remix, 1.500,Fås i Magasin

Denim jakke, Red Herring, 290,Fås i Magasin

Støvle, BILLI BI, 1.399,Fås i Magasin

Solbrille, Max Mara, 1.560,Fås i Magasin Vil du læse mere? Vores online magasin, WWW BY MAGASIN, har 70’er-tema i august, så glæd dig! Se hele udgaven på Magasin.

3 der gjorde det godt 70’erne er fuld af markante kvinder, som gjorde en forskel indenfor deres felt. Med personligheder ligeså beundringsværdige og forskellige, som deres stil, får du her tre, som altid vil være værd at lade sig inspirere af. ANNIE HALL Woodie Allens fiktive hovedperson i Mig og Annie fra 1977 er stadig et stilikon. Baseret på Diane Keaton, der også spillede rollen. Få stilen Du skal turde det maskuline look, så på med skjorten og en skøn hat

med skygge, og lad dit hår falde blødt ned omkring ansigtet. STEVIE NICKS Fabelagtig frontkvinde i Fleetwood Mac, samt bærer af flagrende gevandter og store solbriller. Få stilen Tvær forsigtigt din mørke eyeliner ud omkring øjnene og skab det dramatiske sovekammerlook. Brug en blød eyeliner til formålet. SHIT OG CHANEL Det aarhusianske kvindeband fra 1974 blev sagsøgt af modehuset Chanel for at tage sig visse friheder i forhold til navngivning. Bandet bestod af bl.a. Anne Linnet og

Lis Sørensen, som dengang var glade for sweatere, denim og lange lokker. Få stilen I virkeligheden handler 70’er-stilen om attitude og troen på, at du er god nok, som du er,

Urban Decay, 365,- Kun i Magasin

og her er kvinderne bag Shit og Chanel de bedste læremestre. Lad håret hænge løst og kombinerer din afslappede stil med et selvsikkert ‘bare kom an’-blik i øjnene.


14

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Johnny Depps datter i kampagne for Chanel DEBUT. 16-årige Lily-Rose Depp er klar med sin første kampagne og følger i sin mors fodspor som ansigt for Chanel.

Johnny Depps 16-årige datter, der har fået et kæmpejob for Chanel, kan følges på sin Instagram-profil @lilyrose_depp. INVISION/AP

Med en far, der hedder Johnny Depp, og Vanessa Paradis som mor var det blot et spørgsmål om tid, før modeverdenen fik øjnene op for 16-årige Lily-Rose Depp. Den unge kendisdatter optrådte i sin første fotoskydning tidligere på året for australske Oyster Magazine, og nu har hun landet sin første kampagne, som ansigt for franske Chanels efterårskollektion af briller. Således følger hun i fodsporene på mange celebre kvinder, heriblandt sin mor, der har været ambassadør for Chanel siden 1990 og medvirkede i en af modehusets kampagner så sent som i foråret, hvor hun fremviste håndtasken ‘Girl’. Kampagnen er vanen tro skudt af Chanels kreative overhoved, Karl Lagerfeld, der var særdeles begejstret for at arbejde sammen med den spirende model: »Lily-Rose er fantastisk smuk, hun er en ung pige fra en ny generation med alle de kvaliteter, der skal til for at blive en stjerne,« udtaler Karl Lagerfeld i en pressemeddelelse. Lily-Rose er ikke blot i gang med at indtage modeverdenen. Sidste år debuterede hun nemlig på det hvide lærred i filmen ‘Tusk’, og senere på året kan hun opleves i endnu en spillefilm, ‘Yoga Hosers’, hvor hun spiller over for sin far. AMIRA HØG DAIMAR

Stilfuldt fransk cykelgear fra Colette og Le Coq Sportif SAMARBEJDE. Den franske butik Colette er gået sammen med Tour de Frances officielle leverandør af sportstøj, Le Coq Sportif, for at fejre det ikoniske cykelløbs 40-års jubilæum. Kollektionen tager udgangspunkt i Colettes

Kate Moss og Vivienne Westwood. PR

Kendisser går sammen for Arktis Kate Moss, George Clooney og Rita Ora er blandt de 60 kendte medvirkende i kampagnen ‘Save the Actic’, som opfordrer til at beskytte det arktiske landskab og dyreliv. Den stjernespækkede kampagne er stablet på benene af modedesigner og miljøaktivist Vivienne Westwood på vegne af Greenpeace. »Den vanvittige olieboring i Arktis må stoppe. Der er syv VELGØRENHED.

Fransk modemagasin får broderudgivelse Det velanskrevne modemagasin CR Fashion Book, grundlagt af den franske modedronning og tidligere chefredaktør

MAGASIN.

Der er fokus på Jaden Smith i første udgivelse. AP

signaturblå farve og består af både cykeltrøjer, sokker og to par cykelsko. Samarbejdet lanceres efter Tour de Frances afslutning, og den præcise lanceringsdato offentliggøres inden længe på Colette.fr PR

på Vogue Paris, Carine Roitfeld, lancerer nu en udgave målrettet mænd. Under navnet CR Men’s Book vil magasinet, ligesom søsterpublikationen, fokusere på kunst, musik, mode og kultur. Kanye West er hyret ind som konsulent, og første udgivelse sætter blandt andet spot på Jaden Smith, Will Smiths søn. AHD

millioner mennesker tilmeldt ‘Save the Arctic’, og den globale, offentlige bevågenhed vokser. Vi bliver nødt til at fortsætte indtil de ikke længere har råd til at ignorere os,« udtaler den 74-årige designer om det nye projekt. De kendte ansigter er skudt af den prisvindende fotograf Andy Gotts, og billederne udstilles i øjeblikket på metrostationen Waterloo i London. AHD


SPAR

500,-

PR. PERS. INKL. STOR JULEBUFFET ØL & VIN AD LIBITUM LIVE MUSIK NATKLUB

HOLD ÅRETS

JULEFROKOST

PÅ OSLOBÅDEN FRA

1.298,-

PRIS PR. PERS. V/ MIN. 8 PERS. BOOK INDEN 1/9

KØBENHAVN - OSLO DFDS.DK


16

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Multikunstner: Nu skal H&M holder jul med Katy Perry Rihanna designe sokker AMBASSADØR. Det amerikanske sokkefirma Stance Socks’ seneste samarbejdspartner er popstjernen Rihanna. Hvis sokkeskuffen trænger til en opdatering, kommer her en god nyhed. Sangerinden Rihanna har indgået et langvarigt samarbejde med sokkefirmaet Stance Socks, hvor hun som bidragende kreativ direktør skal forsøge at gøre sokker spændende. Rihanna tilslutter sig mærkets gruppe af ambassadører, ‘Punks & Poets’, en blandet flok, som desuden består af søsterbandet HAIM, sneakermaler og designer Ronnie Fieg samt tidligere basketballspiller Allen Iverson. For at kickstarte partnerska-

bet med Rihanna har Stance lanceret en minikollektion bestående af to knæhøje strømper printet med teksten ‘Murder Rih Wrote’. Designet er inspireret af avistypografi og gyserfilms-plakatkunst, og der er blot lavet 1.500 eksemplarer i alt. Til september rammer yderligere 18 design butikkerne, mens en Holiday-kollektion lanceres i november. AMIRA HØGH DAIMAR

JUL. Mens de fleste mærker præ-

senterer efterårets kampagner, giver H&M en tidlig smagsprøve på sin julekampagne, som i år

prydes af popikonet Katy Perry. »H&M var et af de steder, hvor jeg først begyndte at dyrke min egen, personlige stil. Jeg kan ikke

SOMMERENS STØRSTE FAMILIEFILM

★★★★

★★★★

”… en forrygende familiefilm med fremragende animation og et kuld små væsner, man ikke bliver træt af lige foreløbig”

”… der er et gennemgående overskud af højt humør, der bør efterlade både store og små med ondt i maven af latter”

JYLLANDS-POSTEN

EKSTRA BLADET

★★★★

★★★★

”Spørgsmål: Hvor sjovt kan det være? Svar: Temmelig sjovt!”

”… underholdende og charmerende alle 90 minutter”

B.T.

CINEMAZONE.DK

DUM

POLITIKEN

DUMMERE

★★★★ ”… en charmerende lille børnefilm”

★★★★

NOSFERATU

DAGBLADENES BUREAU

PRÆSENTERER

”… umulig ikke at holde af …”

★★★★ EKKO

”En sjov børnefilm”

METROXPRESS

KULTURBUNKEREN

I BIOGRAFERNE NU


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Style Guide ‘Champagne Supernovas’, 130 kroner.

Moderigtig sommerlæsning Det er sæson for ferielæsning, og der findes masser af gode bud på moderigtige bogudgivelser. Her er tre modebøger, du sagtens kan pakke ned i kufferten. AMIRA HØG DAIMAR

Oplev 90’ernes modeverden indefra i en udgivelse, der sætter spot på inspirationskilderne bag årtiets modekultur, heriblandt Marc Jacobs, Kate Moss og Alexander McQueen.

‘Grace – A Memoir’, 150 kroner.

vente med at vise den verden, vi har skabt,« udtaler Katy Perry om kampagnen, som får premiere til november. FOTO: PR

Grace Codding-ton giver et selvbiografisk indblik i et liv i modeverdenen, hvor hun startede som model og siden blev stylist og redaktør på amerikansk Vogue.

‘Refinery29: Style Stalking’, 100 kroner Grundlæggerne af det populære modesite Refinery29 står bag en bog med knap så meget læsning, men masser af fed streetstyle og gode tip til at sammensætte outfit.

Stævn ud på Øresund og oplev de nysgerrige sæler ved Saltholms smukke kyst. Fire daglige afgange med dygtige fortællere ombord direkte fra Den Blå Planet.

åbent 365 dage om året

Køb billet på denblaaplanet.dk

17


18

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Bikstok 2.0 bygger på mindr PORTRÆT. Efter Bikstoks opløsning har gruppen nu fundet sammen i en mere harmonisk udgave – hvor der stadig er plads til at være rigtigt dumme.

Bikstoks andet album, ‘Uranium’, udkom den 16. marts og har fået rosende ord i de danske medier. LASSE BAK MEJLVANG

Klokken er 16.30 torsdag på årets Roskilde Festival, da Bikstok møder op til interview i metroxpress’ telt i mediebyen. 10 år efter deres sidste koncert på festivalen er gruppen tilbage sammen og skal optræde på festivalen . Søren ‘Pharfar’ Schou i jeans, rød og hvid-ternet kortærmet skjorte, store solbriller og med kasketten karakteristisk på skrå, Dwayne ‘Eaggermann’ McFarlane i et gråmeleret joggingsæt, med blød, halvkrøllet kasket, et par høretelefoner om halsen og sine fiskebriller i hånden, og Lasse ‘Blæs Bukki’ Bavngaard med mørke cargoshorts, hawaiiskjorte med ‘Istedgade’ på brystet og et par smalle, klare briller. Mens Pharfar fortsætter med at skrive beskeder på sin telefon, fortæller Eaggerman og Blæs Bukki dog, at gruppen altid har været relativt tilbageholdende, når det kommer til pressen, og normalt siger nej til interview i forbindelse med deres turnéer. Hvorfor plejer I at sige nej? Blæs Bukki: »Jeg gider helst ikke lave noget andet end at spille og være mig selv.« Blæs Bukki taler i samme dybe toneleje, han rapper i, og det er næsten svært at høre, hvad han siger, for baggrundsstøjen fra festivalen. Eaggerman: »Medier gør mig som regel meget usikker. Jeg har svært ved at tage de der masker på.« Idet Blæs Bukki tager over igen, kaster Eaggerman sig ud i et kæmpegab med armene over hovedet, lyd på og det hele. BB: »Vi har ikke lavet særlig meget presse, men der står ligesom et pladeselskab, der rigtig gerne vil have, at vi laver noget, så pladen sælger noget mere.« Så lad os snakke lidt om koncerten. Hvad foregår der back-


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

19

re kaos og bedre skænderier

Lasse ‘Blæs Bukki’ Bavngaard. LASSE BAK MEJLVANG

stage op til sådan en koncert? Pharfar, der ellers har været helt optaget af sin telefon, sætter sig pludselig op og kaster sig ind i samtalen: Pharfar: »Vi har i hvert fald lavet en regel om, at venner og familie ikke er velkomne en halv time før koncerten og en halv time efter koncerten. Der hedder det kun band og os. Vi har brug for at være sammen før koncerten uden at blive forstyrret, og vi har brug for lige at snakke med hinanden bagefter.« BB: »Vi kommer til at sidde og gennemgå noget af det, vi skal spille, måske bruge en halv time med bandet, slå lidt i bordet og synge sangene igennem. Nu har vi ikke spillet vildt meget med bandet, så det skal lige køres igennem, så man tuner sig selv ind. Jeg kan også godt finde på at bruge 20 minutter for mig selv og rappe teksterne igennem, for der er meget tekst at huske, og det er begyndt at

Søren ‘Pharfar’ Schou. LASSE BAK MEJLVANG

forsvinde lidt. Sidst, vi spillede, kunne jeg pludselig ikke huske ‘Penge på græs’, som vi har spillet 1.000 gange. Så var der bare helt stille, og jeg tænkte: ‘Det er kun mig, der skal kunne rappe det her, og jeg kan det ikke.’ Det er noget nyt, der er begyndt at ske.« Mens de andre begynder at klukke, holder Blæs Bukki et underspillet smil. PF: »Men du holdt cool face, så folk tænkte: ‘Okay, det er det nye.’« EM: »Det er alderdom!« BB: »Folk tænker sikkert, at nu er vi så cool, at vi helt lader være med at sige noget.« Både Eaggerman og Pharfar griner, og tempoet i samtalen stiger pludselig, efter de begynder at snakke mere indbyrdes. Roskilde-koncerten er blot den anden optræden på sommerens festivalturné efter den nye Tinderbox Festival i Odense, og Bikstok har desuden kun

»Det har været rigtig svært at finde tilbage til det, der var fedt at lave. Det tog lidt tid, og processen har været lidt langsommere, men sidste gang var det én stor tåge. Det var meget mere kaotisk.« Blæs Bukki. Om at lave Bikstoks andet album, ‘Uranium’.

givet et fåtal af koncerter, siden de splittede op i 2006. Anmeldelserne af Tinderbox-koncerten i de landsdækkende medier har været fire og fem stjerner ud af seks. Pharfar og Blæs Bukki var også godt tilfredse med deres optræden, mens Eaggerman var decideret utilfreds. Men sådan er det i ‘Stokken’ – de tre kunstnere har ofte forskellige meninger, Fortsætter på side 20

Dwayne ‘Eaggerman’ McFarlane. LASSE BAK MEJLVANG

Bikstok gennem tiden • I 2005 udgav gruppen sit første album, ‘Over stok og sten’, der blev en fan- og anmelderfavorit og indeholdt hitsingler som ‘Cigar’, ‘Fabrik’ og ‘DK’s koner’. • Splittede efter debutalbummet op som gruppe og vendte først tilbage tidligere i år med albummet ‘Uranium’. • I tiden med bruddet og nu har medlemmerne hver for sig holdt sig aktive med andre projekter. Pharfar har fokuseret på sin solokarriere og pladeselskabet Donkey Sound, Blæs Bukki har udgi-

vet nyt album med Malk de Koijn og arbejdede i en periode også sammen med Anders Christophersen og Ane Trolle i gruppen Balstyrko, og Eaggerman har sammen med trommeslager Kristoffer ‘Stunn Gunn’ Sjelberg, der også spiller med i Bikstoks liveband, udgivet albummet ‘Armagedion’ under det fælles navn EaggerStunn, som de arbejder på en opfølger til.


20

Plus

Fortsat fra side 19 hvilket i sin tid var medvirkende til, at gruppen endte med at splitte op. Nu, efter alle tre medlemmer har etableret karrierer hver for sig, har de imidlertid taget en mere afslappet tilgang til deres fælles projekt, fortæller Pharfar, mens de andre stiltiende samtykker. Selv om spændingerne er blevet færre, kunne det dog godt tænkes, at udsigten til at skulle spille en stribe koncerter for tusindvis af mennesker for første gang i årevis vil give anledning til nerver. Hvordan har I det med nervøsitet inden jeres koncerter? EM: »Jeg har prøvet at være på tour med EaggerStunn, hvor jeg havde tre vers alene. Man er heldig i Bikstok, at man har to gutter, der kan ens tekster, så jeg går på med en mindre nervøs tilgang. Og det er noget helt nyt for mig.« BB: »Ja, der er også sket rigtig meget på scenen. Folk er blevet rigtig garvede på forskellige måder. Det er nok også en del af, at der er kommet mere ro på. Man har hinandens ryg og har prøvet nogle ting alene.« EM: »Vi er også blevet gode til at skælde hinanden ud. Det var vi rigtig dårlige til under første plade. Det var også derfor, vi gik i opløsning, for vi ville ikke de samme ting. Men nu er vi blevet rigtigt voksne omkring det hele og haft lange samtaler på Facebook-gruppechatten. Det har vi gjort rigtig meget og kørt en fed form for band-demokrati.« PF: »Det har helt klart været en fed måde at kommunikere på. Det er et medie, vi alle sammen tjekker hele tiden, så et minut efter, en har skrevet noget, har de to andre læst det. Og vi sidder ikke og kigger på hinanden, så man kan skrive, hvad man vil. Der bliver en sober diskussion. Men vi har også haft mange tidspunkter, hvor vi lige skulle mødes. Vi har været ved at opløse gruppen flere gange, og det er lettere at gøre på en chat, for der er mere følelse over en ægte samtale, men du kan være mere konkret nogle gange, når du skriver.« Er det voksen-Bikstok? BB: »Åbenbart! Det er vel den voksne måde at gøre det på.« Blæs Bukki svarer med et smil, før Eaggerman supplerer med alvor i stemmen. EM: »Jeg tror, at alle andre band gør det på samme måde, men vi røg bare ud i en hvirvel-

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Mellem Roskilde Festival og denne udgivelse har Bikstok også spillet på Tisvildeleje-festivalen Musik i Lejet. LASSE BAK MEJLVANG

storm af amokhed, hvor der virkelig har været behov for det.« BB: »Vi er også gode til at være rigtigt dumme, så når vi laver musik, er det dér, man kan fyre alt det lamme af. Herude virker tingene måske lidt mere voksne, men man kan stadig glæde sig til at stå på scenen sammen, og det er federe at skabe

sig åndssvagt, når vi ved, hvor vi er henne i virkeligheden.« EM: »Jeg tror, det handler om rutine. Blandt andet det med, at vores band-rum skal være frit for folk, i stedet for at man går og er gnaven over, at der er en mor eller far deromme, og der går et halvt år, og så går man amok over det. Nu ved vi, hvis der er nogen, der ikke vil

have det, og så er det problem elimineret. Jeg vil ikke sige, det er voksent. Det er rutine.« PF: »I forhold til alle mulige andre konstellationer vil jeg så stadig sige, at vi stadig har vores specielle, nogle gange mærkelige måde at være sammen på. Det er ikke blevet til et foretagende, der bare kører efter bogen. Vi har stadig en

»Jeg har ikke følelsen af, at det er liv og død længere. Det er mere sjov og venskab.« Pharfar. Om udviklingen i Bikstok.

masse ting, hvor vi skal føle os frem og tage hensyn til, at vi er forskellige mennesker.«


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

21

Derfor har Bikstok smidt røgsystemet Efter tidligere at have gået under navnet Bikstok Røgsystem er den sidste del af gruppens navn nu droppet. Vi spurgte de tre medlemmer hvorfor: Blæs Bukki: »Dengang vi spillede sidst, røg vi alle sammen rigtig meget, og vi ryger ikke så meget tjald mere. Det har altid været sjovt at snakke om at ryge tjald, og det er også stadigvæk skægt, men det er bare ikke så vigtig en del af det mere. Da vi spillede før, kom der også altid nogen op med joints, og så skulle man ligesom bare sidde og ryge sig skæv.« Eaggerman: »Det sker stadigvæk! Hvis man lige har haft et par hårde dage og så pludselig får sådan en troldmand eller noget skunk ... Argh!« RØG.

BB: »‘Er I ikke et røgsystem, eller hvad!?’« Pharfar: »Ja, folk bliver helt skuffede, når man ikke ryger dem. Deres øjne slukker bare.« EM: »Jeg kan huske, jeg var oppe i Helsingør forrige sommer og var helt smadret. Jeg havde bare intet overskud, og så kom der en gut hen: ‘Da Bikstok kom ud i 2005, var jeg 12 år, og lige siden dengang har jeg bare haft lyst til at ryge en joint med dig’. Jeg turde bare ikke at backe ned, og jeg sad bare og suttede på min tommelfinger. Jeg ryger jo en sjælden spliff, ligesom folk drikker vin en gang imellem. Det er der, mit jointniveau er røget hen. Jeg skal ikke have tvangs-spliff længere.«

Bikstok Røgsystem i Pumpehuset i 2005 ... ARKIV: K. LINNEMANN/POLFOTO

Efter snakken trisser Bikstok videre mod to interview til, før de skal slappe af op til koncerten. Eaggerman og Pharfar har planer om at se nogle koncerter, mens Blæs, der har tinnitus, har lånt en lejlighed i Roskilde by, hvor han kan slappe lidt af. Klokken 23 går de på scenen. Ud over Blæs Bukkis out-

fit, der stadig er Istedgadeskjorten og cargoshortsene, lader voksen-Bikstok til at være efterladt i backstagerummet, mens den veloplagte trio får det overfyldte telt til at danse, hoppe og synge med. Bikstok kan hen over sommeren opleves på Danmarks Grimmeste Festival, Vanguard Festival og Smukfest. LASSE CATO

‘Når der bliver danset selv 50 meter uden for et tætpakket telt ... ved man som optrædende kunstner, at man har fat i den lange ende.’ Mikael Røddik. Musikanmelder for Soundvenue om koncerten på Roskilde Festival.

... og bare Bikstok på Roskilde Festival i 2015. LASSE BAK MEJLVANG


22

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Vi satte Hardeep Rehal stævne på cocktailbaren Oak Room på Birkegade 10 på Nørrebro. LASSE BAK MEJLVANG

Lav velkomstdrinken på grill SKÅL. Den prisvindende bartender Hardeep Rehal giver her sit bud på, hvad sommerens velkomstdrink skal kunne. Sommerens grillarrangementer starter (forhåbentlig) i den danske sommersol, og mens de sidste kulinariske detaljer kommer på plads, er det oplagt at kaste sig ud i en version af den læskende ‘shandy’. For at gøre cocktailen så autentisk og lækker som muligt kan du gøre brug af, at der allerede er ild i kullene. »I stedet for bare at bruge almindelige citroner til velkomstdrinken skærer man dem over og lægger dem på grillen, så sukker og citron karamelliserer, så den får lidt mere sødmefuld nuance. I stedet for at top-

»Ved velkomsten har man forhåbentlig allerede tændt op i grillen, så jeg tænker, at man kan bruge den.« Hardeep Rehal. Den prisvindende bartender om at smide citronerne på grillen.

pe den af med danskvand, så gør det med pilsner – man drikker jo øl omkring grillen,« siger Hardeep Rehal, der er prisvindende bartender og til daglig arbejder freelance med blandt andet at holde kurser og smagninger. Han tilføjer, at citronen skal grilles med den halverede frugtflade nedad. Det er desuden ikke alle drinks, der egner sig til velkomstseancen.

»En velkomstdrink skal være frisk, den må ikke mætte dine smagsløg, den må ikke være alt for kraftig, for så begynder den at sætte sig i munden. Den skal kunne skabe en sult, og man er typisk også lidt tørstig, så den skal kunne slukke din tørst.« Der er dog et alternativ, der også kan fungere inden maden – nemlig en martini. Klassikeren slukker ikke tørsten, men fremprovokerer en sult, så man er sikker på at være klar til at sætte sig til bords. Der er dog én meget specifik smag, der kommer til at skære igennem, hvis der er martini på menuen – spiritus. »Man skal kunne lide smagen af spiritus for at drikke en dry martini. Det sætter lidt højere krav end en let tilgængelig citrusset velkomstdrink,« siger

Rolf Bender Jensen, der er medejer af cocktailbaren Oak Room, der lægger lokaler til demonstrationen af sommercocktail. Både han og Hardeep Rehal forklarer, at netop smagen af spiritus har været umoderne i en længere årrække herhjemme, men at den så småt er på vej tilbage. Og nu er det efterhånden ved at være så retro at drikke martini, at det er smart igen, mener cocktaileksperten. »Det er faktisk traditionelt, men det har været væk i så lang tid, at det ville være superchique at lave,« siger Hardeep Rehal. Så består dit selskab af gæster, der nyder smagen af spiritus, kan der være en idé i at starte festen ud med martinier. Er du i tvivl, er det derimod formentlig en god idé at holde sig

Drinks hele sommeren OPSKRIFTER. Over sommeren vil

Hardeep Rehal i de fire Plus-aviser give råd og opskrifter til perfekte sommerdrinks. Han har tidligere været barchef på cocktailbaren 1105 i København og arbejder nu freelance med at opfinde drinks samt afholde kurser og smagninger. Han har været danmarksmester i cocktail tre gange og vandt sidste år martinikategorien ved verdensmesterskaberne, Diageo World Class.

til den nordiske grillshandy, der er lettere for smagsløgene, men samtidig nok skal få folk til at blive imponerede over den kreative brug af grillen til cocktail. LASSE CATO


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Sådan laver du din egen nordiske grill shandy FREMGANGSMÅDE Kom akvavit, citronsaft og sukker ned i shakeren og fyld den med isterninger. Shake. Indholdet sigtes over i et højt glas med isterninger. Top op med pilsnerøl. Der garneres med citronskiver.

LASSE BAK MEJLVANG

INGREDIENSER 5 cl akvavit 3 cl grillet citronsaft (halvér citroner og læg dem på grillen, pres herefter saften ud) 3 cl sukkerlage (kog lige dele sukker og vand, indtil sukkeret er helt opløst) 3 cl honningsirup (tag akaciehonning, bland det med varmt vand og rør rundt, til det er helt opløst. To dele honning til en del vand).

Del sommerens oplevelser med en elegant nyhed

Mobilrabat

1.300,Huawei P8 Lite

999,-

Med Mobil Fri Tale + 8 GB pr. md. 199,i 6 mdr. mindstepris 2.242 ,inkl. oprettelse 49,-

Velkommen på Danmarks bedste netværk Alle priser gælder i DK, dog ikke trafik til udlandet og særtjenester. Hastigheden nedsættes til 1 Mbit/s, hvis dataforbruget overskrides. Prisen forudsætter betaling via Automatisk Kortbetaling. Ellers 9,75 kr./regning via BS el. 49 kr./regning via manuel betaling. Forudsætter tilmelding til e-mailkommunikation, ellers opkræves et gebyr på 29 kr./md. Du skal blive her i 6 mdr. Kontantpris 2.299 kr. Tilbuddet gælder t.o.m. 09.08.15.

23


24

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

I fremtiden kan alle køre helt SELVKØRENDE. Efter 130 år med hænderne på rattet er det snart tid til at læne sig tilbage i førersædet og lade bilen om at finde hjem i garagen. I 1885 byggede den tyske opfinder Carl Friedrich Benz det, der betragtes som den første rigtige bil. Siden da har der været enighed om, at en bil har fire hjul, sæder til en eller flere passagerer og et rat, som føreren bruger til at styre bilen med. Ordet bil er i øvrigt en forkortelse af automobil – altså et selvkørende køretøj – men biler har indtil nu skullet have en fører til at bestemme farten og retningen. Det er der dog ved at blive lavet om på. Teknologien er ikke færdigudviklet endnu, men kampen om kontrollen over markedet for førerløse biler er godt i gang. Og vi kan allerede begynde at glæde os til at sætte slæden på autopilot og læse op på e-mail (eller gense 10. sæson af ‘Game of Thrones’) på vej til arbejde i en ikke alt for fjern fremtid. Hvornår fuldt autonome, selvkørende biler bliver et hverdagssyn i trafikken, kommer an på både teknologi og godkendelser. Men flere bilfabrikanter forventer at have bilerne klar til salg i 2020. Syv firmaer har opnået tilladelse fra de amerikanske myndigheder til at teste selvkørende biler på offentlig vej. JONAS EKELUND

Teksten er leveret af

Herreløs Audi med 220 kilometer i timen Tyske Audi har i flere år prøvekørt selvkørende biler og var den første etablerede bilproducent til at opnå køretilladelse i Californien. Audis absolutte mesterstykke var dog i oktober 2014, hvor en selvkørende

et halvt minut langsommere, end menneskelige racerkørere kan klare den samme tur i en normal Audi RS 7.

Audi RS 7 kørte fem omgange på Formel 1-banen i Hockenheim med en imponerende topfart på 220 kilometer i timen. Bilen gennemførte turen problemfrit på to minutter og 10 sekunder. Den tid svarer til

Googles hyggelige og langsomme bil Den mest magtfulde spiller i kampen er ikke en bilproducent, men den allestedsnærværende teknologi-gigant Google, som har opkøbt otte robotfirmaer for at være teknologisk rustet. Google stiller med intet mindre end 25 testbiler, og deres

bud på en selvkørende bil er hverken udstyret med rat eller pedaler. Der er dog en stopknap, som man kan trykke på, hvis det begynder at virke faretruende. I sig selv er bilen alt andet end truende. Den er lille

med plads til to personer og har en topfart på 30 kilometer i timen, og alle former er runde og venlige. Fronten er endda polstret med blødt skum, så der ikke sker det helt store, hvis bilen kommer i nærkontakt med en cyklist eller fodgænger. Googles selvkørende bil er desuden udstyret med menneskelignende opførsel i trafikken. Den sætter for eksempel farten ned i svingene og ruller langsomt hen mod et kryds. Ikke fordi den behøver det, men for at vække tryghed hos sine medtrafikanter, som på den måde lettere kan tolke dens hensigter. Ja, vi sagde ‘hensigter’ om en robot. Bilen er måske ikke intelligent, men den kan ‘se’ og tolke sine omgivelser og er fuldt ud beredt, når en cyklist pludselig skifter mening og kører tværs over vejen.

Klar i 2020 Der er pres på bilproducenterne for at komme først med selvkørende biler, og Nissans topchef, Carlos Ghosn, mener, at det bliver virkelighed, før vi tror. »Det, der er problemet, er sikkerheden. Men det bliver allersenest i 2020. Der er meget stor konkurrence på markedet,« siger NIssan-chefen. Nissan har tidligere fremvist en ombygget udgave af sin elbil Leaf, som kunne køre med omkring 20 kilometer i timen.

Rullende luksuslounge fra Mercedes Under mottoet ‘Luksus i bevægelse’ fremviste Mercedes-Benz sin konceptbil F 015 på CES-messen i januar. I kabinen kan fire passagerer sidde mageligt henslængt i drejelige lænestole, mens bilen kører. Og når man kommer frem, drejer sæderne sig automatisk mod dobbeltdørene for at gøre det let at stige ud. Ud over det store instrumentpanel, som er én bred touchskærm i bilens bredde, er der sat videoskærme i dørene. Når F 015 i demovideoen møder en fodgænger i

bytrafikken, stopper den op og siger ‘gå bare videre’, mens den laserprojicerer en fodgængerovergang på vejen. Og hvis fodgængeren bliver

stående og vinker bilen videre, siger den pænt ‘mange tak’. F 015 er designet som en luksuslounge, hvor man kan slappe af på vejen. Den strålen-

de fremtid med skinnende skyskrabere og pletfrie hvide, rullende luksuskabiner skal vi dog ifølge Mercedes-Benz vente endnu 15 år, altså til 2030, på at se.


Plus

25

uden hænder Tesla tilbyder autonomi nu Hvis du ikke vil vente med at slippe rattet til 2030, skal du satse på Tesla Motors. Direktør Elon Musk vil nemlig tilbyde ejere af Tesla Model S en vis autonomi i deres biler allerede denne sommer. Det sker gennem en autopilot-opdatering til bilens software. Ud over at opdatere bilens styresystem til version 7.0 kræves en såkaldt Optional Tech-pakke til 4.250 dollar (cirka 30.000 kroner). Når autopiloten er slået til, skulle man angiveligt kunne køre på ‘større motorveje’ uden at

røre rat, pedaler eller andre instrumenter. Bilen holder selv styr på afstand til andre biler, blinde vinkler og vognbaneskift. Og den foretager automatisk katastrofeopbremsning. Der er et stykke vej fra Teslas autopilot til ægte autonomi. Og man skal stadig – i princippet – have hænderne på rattet. Men det ser lovende ud. Man skal dog eje en Tesla S – og det virker kun i USA og kun på motorveje. Elon Musk forventer, at en helt selvkørende Tesla vil være en realitet i 2020.

Tesla Model S giver autonomi allerede i år.

FULD FART PÅ SKOLESTART Stort udvalg i NEYE - også til de yngste

NU

399,Spar 200,-

Flere farver/motiver 0.-1. klasse

659,-

4 farver/mønstre 0.-2. klasse

Volvos bud Også i vores eget nærområde er bilerne på vej til at tage styringen. Volvo vil i 2017 gennemføre et forsøg med selvkørende biler i Gøteborg. I alt 100 biler vil blive sluppet løs i trafikken for at teste, om teknologien er moden. Bilerne kommer til at køre på offentlig vej, så man skal ikke blive overrasket, hvis man opdager, at en af medtrafikanterne sidder med næsen i en bog. De vil dog ikke køre hvor som helst. Testkørslerne vil finde sted på en strækning på 50 kilometer med motor- og motortrafikvej.

Flere farver/mønstre 1.-3. klasse

Flere farver/motiver 2.-4. klasse

699,-

699 95

NU

KLAR TIL STUDIESTART

499,Spar 250,-

Eggworm. 17”. 37 l.

NU

Tight. Large. 17”. 25 l.

500,Spar 200,-

SPECIAL EDITION I NEYE

Shopper

399,-

Kosmetikpung

149,-

NYHED KUN I NEYE

Fords konceptbil Edge har stadig rat og pedaler.

Hent vores Skole- / Studiekatalog i nærmeste NEYE butik eller se det på neye.dk

Ford er klar i 2030 Amerikanske Ford mener ligesom Mercedes, at der vil stå 2030 i kalenderen, før firmaet sender fuldt autonome biler på gaden. »Jeg vil gætte på, at vi når fuld

autonomi om 15 år,« sagde Fords topchef, Mark Fields, i marts i forbindelse med New York International Auto Show. Han sagde endvidere – med henvisning til Google

– at Ford vil vælge sine egne veje, så de ikke ender som mobiltelefonproducenter, der bare laver hardware til at passe til andres styresystemer.

SHOP OGSÅ ONLINE PÅ NEYE.DK

- FRI FRAGT PÅ ORDRER FRA 399,-

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Ralph Lauren fås ikke i enkelte butikker. Day Birger Et Mikkelsen fås ikke i Lyngby Storcenter.

FØLG OS PÅ

OG

@NEYE_DK

Banner Stripe II. 15”. 20 l.

799,-


26

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

‘Welcome!’ – Danmark er blevet et LOKATION. Det er blevet populært at afholde store internationale arrangementer i Danmark. Den 20. juni var mere end 35.000 mennesker samlet omkring Operaen i København. Ikke for at se noget som helst operarelateret, men fordi otte mænd konkurrerede i at springe mest elegant ud fra 27 meters højde til Red Bull Cliff Diving World Tour. De 10 deltagere rejser verden rundt med det spektakulære show, og et af de otte stop på turnéen er altså i Danmark. Red Bull er imidlertid ikke de eneste, der har fået ideen om at lægge en etape på en international turné af udvalgte lande i Danmark. På det seneste er det nemlig blevet mere almindeligt end tidligere at se denne form for store tiltag på dansk jord, fortæller Anja Hartung, der er brandingchef i VisitDenmark: »Man kan sige, at der over de senere år er rigtig mange internationale koncepter, der også bliver holdt i Danmark. Grunden til, at de gør det, er jo nok, fordi folk bag ser Danmark som et spændende land.« Hun tilføjer, at New Nordicbølgen og den generelle livsstil i Danmark har fået meget omtale i udlandet, og at det medvirker til, at flere internationale konferencer og sportsbegivenheder bliver afholdt herhjemme. Af andre verdensturnéer, der har haft danske stop for nylig, kan nævnes Color Run og Iron Man, mens også årlige begivenheder som EM i halvmaraton bliver placeret i Danmark. Brandingchefens vurdering af Danmarks popularitet støttes på sportsfronten af en britisk analyse fra virksomheden Sportcal, der blev publiceret i december. Her blev Danmark placeret som verdens 15.-bedste sportsnation og København som den sjettebedste sportsby. I år var anden gang, Red Bull Cliff Diving bliver afholdt ved det københavnske operahus. På selve dagen genererer arrangementet naturligvis liv, men der er også mere indirek-

Red Bull Cliff Diving i København blev afholdt den 20. juni ved Operaen. Peter Falktoft og Simon Jul var konferenciers. LASSE BAK MEJLVANG

te positive effekter. På internettet kan billederne fra Danmark nemlig være med til at vise landet frem for udlændinge. »Den slags arrangementer er med til at skabe nogle rigtig gode billeder af København, og typisk er Red Bull også selv med til at promovere billeder-

ne, så det er med til at profilere København som en spændende by,« siger Mikkel Thrane, der er kommunikationschef i VisitDenmark. Hvorfor Red Bull har valgt at satse på Danmark, hvor firmaet desuden har haft kontor siden 2010, er svært at få dem til

at fortælle om, da de generelt holder kortene tæt ind til kroppen, når det kommer til deres strategier. Til spørgsmålet om, hvad man kan forvente sig i fremtiden, er svaret over e-mail fra Red Bulls repræsentanter koldt og kontant: ‘Red Bull Media House dis-

kuterer ikke mulige fremtidige projekter og udviklinger.’ Men med en planlagt katamaransejlads i Aarhus i september tyder det dog på, at Red Bull fortsat har planer om at placere nogle af deres internationale begivenheder i Danmark. LASSE CATO


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

27

hotspot for internationale events

I år var der omkring 10.000 flere tilskuere til Cliff Diving i København end i 2013. LASSE BAK MEJLVANG

Red Bull Cliff Diving har i år otte stop i otte forskellige lande, inklusiv Danmark. LASSE BAK MEJLVANG

Begivenheder i Danmark • Ifølge den britiske analysevirksomhed Sportcal var Danmark sidste år den 15.-bedste sportsnation i verden, og København var den sjettebedste sportsby. • Wonderful Copenhagen har

igangsat strategien ‘Big Tourism’, der skal sikre, at Københavns relevans rækker globalt. For at opnå dette vil organisationen blandt andet arbejde sammen med offentlige og private aktører.

Der er præcis 27 meter fra Operaens tag til vandet. LASSE BAK MEJLVANG


28

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Oprykkeropgør, sæsonpremierer SPORT. Bolden ruller igen i Danmarks bedste fodboldrække, og i weekenden er det tid til anden runde. Her er de superliga-kampe, du kan glæde dig til. LASSE CATO

SJE - FCM

HOB - AaB Sidste sæsons store overraskelse i Superligaen, Hobro, startede skuffende sæsonen ud med rundens største nederlag, 0-3 til OB. AaB fik reddet sig et enkelt point mod Esbjerg, så fredagskampen står mellem to hold, der begge jagter sæsonens første sejr. Forud for kampen lader der dog til at være stoisk ro i begge nordjyske lejre. Hobros cheftræner, Jonas Dal, har nemlig udtalt, at han mener, at opspillet er ‘på rette vej’, og hos AaB siger sportsdirektør Allan Gaarde, at han ikke regner med at lave indkøb til truppen, medmindre Nicolaj Thomsen bliver solgt. Hvor: DS Arena. Hvornår: fredag klokken 18. Tv: TV3 Sport 1.

For dem, der skulle være i tvivl: Mestrene fra FC MIdtjylland har startet denne sæson, lige hvor de slap sidste sæson. I sidste uge vandt herningenserne nemlig 2-0

Thomas Dalgaard. POLFOTO

hjemme over oprykkerne fra Viborg på to mål fra fænomenale Pione Sisto. I fredagens sene kamp står Sisto & Co. imidlertid over for et andet hold med en tomålsskytte fra første runde. Inden sæsonen fik Sønderjyske nemlig fingrene i den tidligere superligatopscorer Thomas Dalgaard, og han kvitterede for tilliden med to scoringer i sønderjydernes 2-0-sejr over FC Nordsjælland. Der er med andre ord tale om et ekstremt tidligt topopgør i Haderslev fredag aften. Hvor: Sydbank Park. Hvornår: fredag klokken 20.00. Tv: Eurosport 2.

B I O GR AFPRE MIE RE

6.

A UGU ST


Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

29

r og tidlig topkamp i weekenden RFC - FCN I stedet for at spille første runde i sidste weekend som de fleste andre hold blev Randers’ kamp mod FCK udsat på grund af randrusianernes europæiske kvalifikation mod Elfsborg, og de to hold har derfor deres sæsonpremierer i denne weekend. For kronjyderne gælder det FC Nordsjælland hjemme. Nordsjællænderne skal forsøge at rejse sig fra et skuffende nederlag til Sønderjyske på 0-2. FCN-træner Olafur Kristjansson håber derfor på, at hans tropper kan finde noget af det tempo, han mente manglede i sidste weekend. Hvor: AutoC Park Randers. Hvornår: søndag klokken 14.00. Tv: TV3 Sport 1.

VFF - AGF

BIF - OB To klubber med stolte traditioner tørner sammen på Brøndby Stadion søndag eftermiddag. Både Brøndby og OB har dog noget at bevise – holdet fra Vestegnen for nederlaget til AGF i sidste weekend og fynboerne for en svært skuffende sidste sæson. For OB startede revanchesæsonen efter planen, da de vandt med hele tre

mål over Hobro. Dermed er der masser at bygge videre på for de stribede, mens Brøndby-træner Thomas Frank savnede både aggressivitet og kvalitet i boldomgangen mod AGF.

ders. Til gengæld har pokalmestrenes nyindkøb vist deres værd i første europæiske kvalifikationskamp mod walisiske Newtown. Her scorede nemlig både Benjamin Verbic og Kasper Kusk.

Mandag er det tid til kampen mellem årets oprykkere i Superligaen, der har fået en noget forskellig start på sæsonen. Viborg måtte se sig slået i den unådige opgave mod mestrene fra FC Midtjylland, mens AGF trak sig som sejrherrer fra kampen mod Brøndby, der endte 2-1. Viborgtræner Johnny Mølby mente, at hans mandskab var for benovet over rammen i første kamp i Herning, så man må forvente, at han er tilfreds med at følge op med en hjemmekamp mod det andet oprykkerhold. AGF ligner dog ikke ligefrem en nem modstander efter deres sejr, hvor georgieren Mate Vatsadze scorede begge mål.

Hvor: Blue Water Arena. Hvornår: søndag klokken 18. Tv: TV3+.

Hvor: Energi Viborg Arena. Hvornår: mandag klokken 19. Tv: TV3 Sport 1.

Hvor: Brøndby Stadion. Hvornår: søndag klokken 16. Tv: Canal 9.

EfB - FCK I sæsonens første hjemmekamp håber Esbjerg-tilhængerne på de tre point, deres hold ikke formåede at hive hjem mod AaB. Der var ellers chancer til mere end uafgjort, men vestjyderne formåede ikke at få det sidste mål ind. Modstanderen er FC København, der slet ikke fik spillet sidste weekend på grund af den udsatte kamp mod Ran-

Oplev New York og St. Thomas fra kr. 11.295 Familietilbud til Florida fra kr. 6.998 / 8.998 Oplev smuk natur og pulserende byliv i solrige Florida. Bo først 3 nætter på dejlig strand i Miami og herefter 7 nætter på Fort Myers Beach. I har bil under hele opholdet så det er nemt at besøge fx Everglades på vej fra Miami til Fort Myers. Pris pr. person v/2 voksne + 2 børn u/12 år fra kr. 6.998. Pris pr. person v/2 pers. fra kr. 8.998

New York og Washington fra kr. 8.498 I får: Fly København - New York // Washington - København t/r, skatter og afgifter på fly, 4 nætter i New York, bus mellem New York - Washington DC samt 3 nætter Washington. Pris pr. person v/2 personer i delt dobbeltværelse fra kr. 8.498

New York & St. Thomas fra kr. 11.275 / kr. 13.498 Inkl: Flyrejser, skatter og afgifter på fly, 4 nætter i New York samt 7 nætter på Point Pleasant Resort på St. Thomas. Pris pr. person v/2 voksne og 2 børn fra kr. 11.275 Pris pr. person v/2 voksne fra kr. 13.498

New York og Den Dominikanske Republik m/all inklusive fra kr. 12.798 / kr. 13.998 Rejs til metropolen New York og derefter til Den Dominikanske Republik på dejlig badeferie i Punta Cana. Rejsen inkluderer: Flyrejser, skatter og afgifter på fly, 3 nætter i New York samt 7 nætter på 4* Catalonia Bavaro hotel m/all inklusive. Nævnte priser er ved afrejse efter 13/8. Tillæg tilkommer i ferie perioder.

Tlf: 70 201 208 • www.toptours.dk

Fra rejsedrømme - til drømmerejser


30

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Kokken Trine Drachmann Johns tæmmer til hverdag brød, pølser og andet grillmad hos Weber Grill Academy. LASSE BAK MEJLVANG

Sådan undgår du forkullet grillbrød SKÅL. Sommer er lig med pølse. Men hvordan er det nu, at man griller pølsen, så den bliver helt optimal? Weber-kok har svaret. I sidste uges Plus-avis viste kokken Trine Drachmann Johns fra Weber Grill Academy, hvordan man laver de perfekte pølser på grillen. I denne uge er turen kommet til en anden simpel ting, der let kan gå galt på grillen: brød. Hotdogs, burgerboller og andet brød kan hurtigt blive forkullede på grillen, hvis ikke man passer på. For at få brødene varmet igennem er det derfor essentielt at arbejde med indirekte varme – ligesom det er tilfældet med pølserne. »Man kan sige, at man skal

bruge indirekte varme til alt, hvad der skal have lang tid. Det er stege, kyllinger, brød, kager. Alt, hvad der tager over 10 minutter at lave,« fortæller Trine Drachmann Johns. Hun forklarer, at det er praktisk at benytte sig af kulholdere, da kullene så bliver lettere at flytte rundt og samtidig holder bedre på varmen. For at demonstrere den optimale måde at lave brød på giver kokken en demonstration med hotdogbrød, og til formålet bruger hun en brødholder, der giver en ekstra etage på grillen, så brød og pølser kan laves samtidig. Når brødene er placeret over indirekte varme, skal de have omkring 10 minutter med låg på grillen, siger kokken: »Det er vigtigt, at der kommer låg på, for så kommer gril-

len til at fungere som en ovn og varmer dem igennem.« Til slut er det tid til at gøre brødene præsentable, og for at give dem det rette look med grillstriber giver Trine Drachmann Johns brødene 10 sekunder på direkte varme. Det er dog ikke en nødvendighed, men i højere grad en smagssag, understreger hun. Dagens hotdogs bliver lavet med de klassiske, hvide hotdogbrød, men er man en brødfeinschmecker, er der rigeligt

med andre muligheder på markedet. »Det er sjovt, for jeg synes egentlig, at de her brød er en klassiker. Men man kan også få noget, der er rigtig lækkert med for eksempel spelt i, og jo flere penge du lægger i det, jo bedre produkt får du – sådan er det bare,« siger Trine Drachmann Johns og tilføjer, at man selvfølgelig også kan lave sit eget brød på grillen, hvis man altså har tiden og energien til det. LASSE CATO

Grillråd fra eksperten TIPS. Sommertid er grilltid, men det er ikke alle simple ting på grillen, der samtidig er nemme. For at gøre dig klar til at brillere vil Trine Drachmann Johns, kok fra Weber

Grill Academy, i hver af de fire Plus-aviser hen over sommeren give gode råd til henholdsvis pølser, brød, bøffer og rødgrød med fløde på grillen.

De forskellige typer varme • Indirekte: Kullene fordeles ligeligt i hver sin side af grillen, på gas indstilles varmen til at komme fra hver side, mens der er slukket i midten. • Direkte: Kullene samles på midten og giver dermed direkte varme til det, der lægges over dem. På gasgrill indstilles varmen til at komme ligeligt over hele grillen. • 50/50: Kullene samles i den ene side af grillen. På en gasgrill indstilles varmen til kun at komme i den ene side af grillen. • Cirkulær: Kullene fordeles langs kanten af kuglegrillen. Denne type varme kan ikke udføres på gasgrill.


SOMMER MED MAGASIN

ANNONCE

ROSÈ SANGRIA

Verden rundt Frisk manicure? Tjek. Telefon opladet? Tjek. En pude til den der uformelige afgrund mellem sæde og vindue? Tjek.

NEED WE SAY MORE? Væk lykke på terrassen, balkonen eller græsplænen med denne skønne tørstslukker af en sommerdrink: 4-6 personer 1 flaske tør rosévin 4 spsk Grand Mariner 3 spsk agavesirup 1 håndfuld hindbær 1 skive vandmelon i terninger 1 fersken i tynde skiver 1 økologisk lime i tynde skiver Bland rosé, Grand Marnier og agavesirup i en stor kande. Tilsæt frugten og rør forsigtigt rundt. Sæt blandingen på køl i 3-4 timer. Server sangriaen kold og med isterninger.

KLOKKEN ER LIDT I REJSETID, og du er omgivet af dynger af tøj og en gabende tom kuffert. OK, tag en dyb indånding! Hvad enten du er på vej mod den nærmeste liggestol eller horisonter i det fjerne, guider vi dig til det, der fuldender din sommer! Få styr på feriestilen og inspiration til rejsen med Magasin. PS. Husk passet!

3 ting til feriekufferten Hvis du kun måtte pakke tre ting, så stemmer vi for, at det bliver disse! 1. Alt-I-Éneren Fra stranden til byen på nul komma dut - multitaskende makeup, der kombinerer flere produkter i ét, er det nye. Få farve til læber og kinder, inklusiv spejl: Pot Rouge, Bobbi Brown, 215,- Fås i Magasin 2. Kimonoen Måske har du allerede bemærket denne flagrende trend - sommerens fineste item går både til stranden og som en let sommerjakke. Kimonoen er ikke til at komme udenom, så skynd dig at komme i den. Botanic 1 Kimono, Magasins eget mærke, 499,- Fås i Magasin

TRAVEL SIZES – er guld værd! SKØNHEDSPRODUKTER i rejsestørrelser er guld værd når kufferten skal pakkes, og du gerne vil have plads til lidt ekstra uden at skulle efterlade yndlingscremen hjemme på badeværelseshylden. De små flasker kan sagtens genbruges, og passer perfekt i håndtasken når du er på farten. Psst… det gælder om at være forberedt til lidt af hvert. Her er et par favoritter.

Kiehl´s Creme de Corps travelsize 75 ml., 70,- Fås i Magasin Karmameju Body Oil 02 Mild travelsize 50 ml., 89,- Fås i Magasin

3. Skintonic Sol og sommer er hårdt for din hud. Som noget nyt har Magasin lanceret sin egen plejende beautyserie, hvor du finder alt det, du har brug for. Opfriskende og rensende skintonic med havtorn og acai, 200 ml., Magasins skønhedsserie, 49,95,- Fås i Magasin

Læs mere Læs mere i Magasins online magasin, WWW by Magasin, på Magasin.dk, hvor vi giver dig tips, tricks, opskrifter og mode til din sommer!

Destination: Barcelona VI ER BRÆNDT VARME på den spanske storby, og det samme er Mette Marie Lei Lange, der er indehaver af bloggen Twinpeaks. Her giver hun dig tre tips til tre steder i Barcelona, du skal opleve!

nes jeg. Den ligger inde i en labyrint af små gyder, så man skal vide, at den er der! La Fianna serverer de lækreste bøffer i Barcelona, og sange kan skrives om deres fantastiske cocktails!”

1. La Fianna “En de hyggeliste restauranter i verden, sy-

2. Passeig de Garcia “Shopping foregår i Passeig de Gracia. I den ende, der løber parallelt med Ramblaen, ligger high-street butikkerne, Zara, H&M og mange flere. Zara

Den flade: Birkenstock Sandal, 649,- Fås i Magasin

er spansk, og derfor altid en god idé, når du er i Barcelona! I den modsatte ende finder du de dyre forretninger, Dior, Saint Laurent Paris og Chanel.” 3: La Terrazza På Mont Juic ligger Barcelonas sejeste natklub, La Terrazza. Klubben har intet tag, så når du står på dansegulvet og kigger op, møder blikket ikke andet end palmer og mørk stjernehimmel. Psst… Shopping kan faktisk være

Den høje: Vagabond Sandal, 699,Fås i Magasin

en strabadserende affære for fusserne, så glem ikke et par sandaler, der er ligeså smukke at se på, som de er behagelige at gå i!


32

Plus

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

Sådan laver du gelato på italiensk MADGUIDE. Du får kuldegysninger over hele kroppen og i maven. At spise en ægte italiensk gelato er kærlighed ved første bid.

SHUTTERSTOCK

Hvad er det?

Gelato er lavet af æg, mælk og sukker. Det kan smages til med alle tænkelige ingredienser, fra amaretto til zabaglione, og serveres i høje glas, vafler, bægre, eller hvad man nu foretrækker. Traditonel italiensk gelato indeholder ikke fløde. Den er lavet på mælk og har derfor et forholdsvist lavt fedtindhold. Selv om langt størstedelen af den gelato, der fås i Italien i dag, er lavet af industrielle færdigblandinger, kan man stadig finde den ægte, hjemmelavede vare.

I SAMARBEJDE MED LONELY PLANET – NU PÅ DANSK

Det kan godt kræve lidt tålmodighed at finde ægte, hjemmelavet gelato, men det er anstrengelserne værd. FOTO: SHUTTERSTOCK

Hvor kommer det fra?

Nogle siger, at Marco Polo opdagede en forløber for gelato under sine rejser langs Silkevejen og introducerede den for sine landsmænd, da han vendte hjem. Andre siger, at Catherine de Medici bragte sin viden om gelato til Frankrig, da hun giftede sig med Henri Duc d’Orléans. Og så var Englands Charles den 1. så vild med det, at han fik sin egen kongelige ismager (som senere blev betalt for at bevare hemmeligheden for den ‘grådige’ pøbel). Gode historier, men helt uden beviser til at underbygge dem.

Hvordan laver jeg det? INGREDIENSER 12 æggeblommer 4 dl sukker 1,5 liter mælk 1 spsk. revet appelsineller citronskal TILBEREDNING Kom æggeblommer, sukker og 7 dl mælk i en gryde og pisk det sammen over lav varme – æggeblommerne må ikke stivne. Blandingen er klar, når den begynder at klæbe til piskeriset. Tag gryden af varmen og pisk resten af mælken i sammen med den revne appelsin-/citronskal. Læg låg på gryden og stil den på køl natten over. Så gør

Basis-isen kan nemt peppes op med chokolade, frisk frugt, kaffe eller hvad du har lyst til. SHUTTERSTOCK

ismaskinen resten af arbejdet dagen efter. Hvis du ikke har en ismaskine, så kom et dybt, ovnfast fad i fryseren. Når du har taget blandingen af blusset og rørt resten af mælken i sammen med ap-

pelsin-/citronskal, køler du blandingen af over et isbad, kommer den i det afkølede fad og ind i fryseren. Kig til den hver halve time. Når den begynder at fryse til i kanten, rører du rundt, så den frosne

is blandes med resten. Fortsæt med at røre rundt hver halve time i de næste 2-3 timer, til al isen er frossen. På den måde undgår du, at der dannes krystaller, og isen får en cremet konsistens.


SPORARBEJDE 2015 Banedanmark giver tognettet et ordentligt løft for at forbedre fremtidens togtrafik. Arbejdet indebærer sporarbejde over året.

Vi hjælper dig gennem sidste del af sommerens sporarbejde ... Fra 13. juli til 9. august færdiggør Banedanmark sommerens store sporarbejde. Vi sørger for, du kommer frem ved justeringer af køreplanen og indsættelse af Togbus på enkelte strækninger. Planlæg som du plejer på rejseplanen.dk. Den er opdateret og ændringerne vises i din søgning.

Togbus erstatter tog Odense - Fredericia (regionaltog) Lunderskov-Sønderborg/Padborg

Ændrede køreplaner InterCity og InterCityLyn mellem Sjælland og Fyn samt i Syd- og Sønderjylland

Du kan læse mere om sporarbejdet på dsb.dk/spor15 Meld dig ind i DSB Plus og få personlig trafikinformation


34

TV Torsdag

TORSDAG 23. JULI 2015/ MX.DK

DR1

TV 2

TV 2 ZULU

TV3

TV3+

12.00 [=] Tobias på kageeventyr – Ungarn (3) (G) 12.30 [=] Hammerslag 2010 (2) 13.00 [=] Danmarks skønneste sommerhus - Østjylland (7) 13.30 [=] Kender du typen? (2) 14.15 Taggart: Smag for penge (G) 15.25 Bergerac: Skattejagten (48) 16.55 Forsyte-sagaen (12) 17.50 TV-avisen 18.00 [=] Price inviterer: Mette Martinussen 18.30 TV-avisen 18.55 Vores sommervejr 19.05 [=] Aftenshowet 19.55 TV-avisen

12.00 [=] Nyhederne 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.10 Tour de France: 18. etape, direkte 15.00 [=] Nyhederne 15.10 Tour de France: 18. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit sommervejr 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

20.00 [=] Bonderøven (3) Dansk dokumentarserie. 20.30 [=] Søren Ryge præsenterer: Øen, manden og ørnen Dansk dokumentarserie. 21.00 AftenTour 2015: 18. etape Gap – Saint-Jean-deMaurienne, 186,5 km. 21.30 [=] TV-avisen 21.55 Vores sommervejr 22.00 Kriminalinspektør Banks: Onsdagsbarn Engelsk krimiserie. 23.30 [=] Ditte & Louise (7) (G) Dansk komedieserie. 00.00 [=] OBS (G) 00.05 Kystvagten (31:68) Australsk dramaserie. 00.50 Inspector Morse Engelsk krimiserie. 02.30 Water Rats (121:177) Australsk krimiserie. 03.15 Der er noget i luften (60) Australsk dramaserie. 03.40 Der er noget i luften (61) Australsk dramaserie. 04.05 Der er noget i luften (62) 04.35-05.05 Grøn glæde (5:10) Norsk havemagasin.

20.00 [=] Kurs mod fjerne kyster (5:7) (G) Dansk dokumentarserie. 20.50 [=] Liebhaverne – sommerhuse Dansk underholdning. 21.25 [=] Sportsquizzen Dansk quiz. 22.00 [=] Nyhederne 22.29 Regionale nyheder 22.40 ((S)) The Matrix Amerikansk sci-fi-actionfilm fra 1999. Medvirkende: Thomas A. Anderson: Keanu Reeves, Morpheus: Laurence Fishburne og Trinity: Carrie-Anne Moss. Instruktion: Larry Wachowski 01.00 Venner (58:235) Amerikansk komedieserie. 01.30 Venner (59:235) 01.55 Cold Case (113:156) Amerikansk dramaserie. 02.45 Beauty and the Beast (1) Amerikansk krimiserie. 03.30 Kongen af Queens (169) Amerikansk komedieserie. 04.00-06.00 Nyhederne og Vejret

09.20 Gossip Girl (5:) (G) 09.55 Gossip Girl (6) 10.40 Et umage par (G) 11.05 Et umage par (29) 11.25 Desperate Housewives (12) 12.10 Desperate Housewives (13) 12.55 Beverly Hills 90210 (88) 13.45 Beverly Hills 90210 (89) 14.30 New Girl (77) (G) 14.55 New Girl (78) 15.20 Kongen af Queens (192) (G) 15.45 Kongen af Queens (193) 16.05 Rude Tube – Bad Behavior 16.30 Top 20 Funniest 17.15 American Dad (59) (G) 17.40 American Dad (60) 18.10 Kongen af Queens (194) (G) 18.35 Kongen af Queens (195) (G) 19.05 Venner (181) (G) 19.25 Venner (182) 19.50 Modern Family (119) (G) 20.15 Modern Family (120) 20.50 Thor Amerikansk actioneventyr fra 2011. 22.45 [=] Klovn (15) (G) 23.15 [=] Klovn (16) 23.40 [=] Langt fra Las Vegas (47) (G) 00.0505.00 Nat-tv

05.55 Chicago Fire (3) 06.40 Real Housewives of Miami (24:41) 07.25 Ramsay’s Kitchen Nightmares USA (2) (G) 08.10 Familien fra Bryggen 6 (3) 09.10 NCIS (175) (G) 10.05 Undercover Boss (32) (G) 11.05 Undercover Boss (33) 12.05 Masterchef 2014 (15:40) (G) 13.00 The Kardashians 7 (78) (G) 14.00 The Kardashians (79) 15.00 Luksusfælden (139) (G) 16.00 Bones (191) 17.00 NCIS (176) 18.00 Luksusfælden (140) 19.00 Masterchef 2014 (16) 20.00 Familien fra Bryggen (41) 21.00 Real Housewives of Beverly Hills (7) 22.00 The Joneses Amr. dramakomedie fra 2009. 00.00 Mumien: Dragekejserens grav (G) Amr. actioneventyr fra 2008. 02.05 Ramsay’s Kitchen Nightmares USA (3) 03.00 Bones (191:212) (G) 03.40-05.30 Blade: Trinity Amr. actionfilm fra 2004.

08.10 Rizzoli & Isles 5 (17) (G) 09.05 Rizzoli & Isles 5 (18) 10.00 Hawaii Five-0 (68) (G) 11.00 Hawaii Five-0 (69) 12.00 Bones (90:189) (G) 13.00 Bones (91:189) 14.00 NCIS L.A. (27:120) (G) 15.00 NCIS L.A. (28:120) 16.00 Simpsons (537) 16.30 Simpsons (538) 17.00 How I Met Your Mother (35:208) (G) 17.30 How I Met Your Mother (36:208) (G) 18.00 How I Met Your Mother (37:208) 18.30 How I Met Your Mother (38:208) 18.55 Fodbold: Brøndby-Beroe, direkte 21.00 Brüno Amerikansk komedie fra 2009. 22.45 Bucky Larson: Born to Be a Star Amerikansk komedie fra 2011. 00.35 Simpsons (537) (G) 01.05 Simpsons (538) (G) 01.35 Brickleberry 3 (2) 02.05 Brickleberry 3 (3) 02.30 Top Gear (10) (G) 03.30 NCIS L.A. (28:120) (G) 04.15-05.10 Danmark om natten (16:24) (G)

KANAL 4

KANAL 5

6’EREN

05.05 Vesterbro (2) (G) 05.45 Mig og min mor (31) (G) 06.30 Less Than Perfect (56) (G) 06.50 Less Than Perfect (57) 07.15 TV-Shop 08.15 Kitchen Boss (12) 08.40 TV-Shop 09.40 Mike & Molly (91) 10.00 TV-Shop 11.00 Dance Moms (20) 11.45 Private Practice (52) (G) 12.35 Gilmore Girls (10) 13.30 Private Practice (53) 14.25 Kitchen Boss 14.50 Kitchen Boss 15.20 The Fabulous Baker Brothers (G) 15.50 The Fabulous Baker Brothers (2) 16.15 De unge mødre (431) (G) 17.15 De unge mødre (432) 18.10 Greys hvide verden (219) 19.05 Hart of Dixie (34) 20.00 Mig og min mor (32) 21.00 Coyote Ugly Amerikansk romantisk komedie fra 2000. 23.00 Scandal (36) 00.00 Mig og min mor (32) (G) 00.50 Greys hvide verden (219) (G) 01.35 House (164:178) (G) 02.25-05.40 Nat-tv

08.05 Den vrede tømrer (10:10) 08.55 Perception (15) (G) 09.40 TV-Shop 09.55 Kagekampen (42) (G) 10.45 Kagekampen (43) 11.30 Perception (16) 12.20 Forsvundet sporløst (141) (G) 13.10 Forsvundet sporløst (142) 14.00 Special Victims Unit (286) (G) 14.50 CSI (2:335) (G) 15.40 CSI (3:335) 16.35 CSI: New York (181:197) (G) 17.25 Special Victims Unit (288) 18.20 America’s Funniest Home Videos (G) 18.45 America’s Funniest Home Videos 19.15 Big Bang Theory (119) (G) 19.40 Big Bang Theory (120) (G) 20.05 Big Bang Theory (121) 20.30 Big Bang Theory (124) 21.00 Politijagt (91) 21.55 Forever (6) 22.45 Criminal Minds (15) (G) 23.40 Criminal Minds (16) 00.35 Boys on the Side (G) Amerikansk-fransk dramakomedie fra 1995. 02.30 CSI (8:335) (G) 03.20-05.00 Nat-tv

08.05 Sams Bar (136) (G) 08.30 TVShop 09.05 Sams Bar (137) 09.30 TV-Shop 10.30 LA Ink (9) 11.20 TVShop 11.50 Chaos Caught on Camera (8) 12.15 Eksperimentaristerne 13.05 Rap fyr i L.A. (137) (G) 13.30 Rap fyr i L.A. (138) (G) 13.55 Rap fyr i L.A. (139) 14.20 Rap fyr i L.A. (140) 14.45 Frasier (82) (G) 15.10 Frasier (83) 15.35 Two and a Half Men (38) (G) 16.00 Hardcore Pawn (35) (G) 16.25 Hardcore Pawn (36) 16.50 Sullivan & Son (27) (G) 17.20 Sullivan & Son (28) 17.45 Two and a Half Men (38) (G) 18.10 Two and a Half Men (39) 18.35 Destroyed in Seconds (44) 19.05 Destroyed in Seconds (45) 19.30 CSI: Miami (175) (G) 20.20 CSI: Miami (176) 21.10 CSI: New York (182) 22.00 Snake Eyes Amr. actionfilm fra 1998. 23.40 Destroyed in Seconds (24) (G) 00.10-05.30 Nat-tv

DR2

DR3

ID

Thor 20.50 TV 2 Zulu

17.00 [=] Frank ser rødt (6) 17.30 [=] Sommer i Systemet (G) 18.00 Spooks (75) 19.00 Helt hysterisk (11) 19.30 Helt hysterisk (12) 20.00 Monty Pythons bedste (4) 21.00 Halløj på badehotellet (4) 21.30 Da Sharon mødte Rob (4) 22.00 [=] Sommer i Systemet (16) 22.30 [=] Deadline 23.00 Diamanter er hundens bedste ven 23.50 Sandheden om LSD 00.45-08.00 Nat-tv

18.10 Parks and Recreation (82) 18.30 The Tonight Show med Jimmy Fallon 19.15 Family Guy 20.00 [=] Den frosne planet (4) 20.50 [=] Bag om den frosne planet (4) 21.00 [=] Min krig – Blandt venner eller fjender (3) 21.30 The Dive from Clausen’s Pier Amr. drama fra 2005. 22.55 The Tonight Show med Jimmy Fallon (G) 23.35 102 minutter der ændrede verden 01.15-05.20 Nat-tv

13.20 De største forbrydelser 14.25 Mysterier på skadestuen 16.10 Forbrydelse betaler sig (ikke) (8) (G) 17.05 Forbrydelse betaler sig (ikke) (9) 18.00 Forsvundet 19.00 Forfulgt (G) 19.30 Forfulgt 20.00 Jeg blev myrdet (G) 20.30 Jeg blev myrdet 21.00 Sumpens Mysterier 22.00 Mord i varmen 23.00 Kvinder, der dræber 23.55 Min nabo er morder 00.50-05.35 Nat-tv

Actioneventyr. Efter at have lavet en fatal fejltagelse, bliver Tordenguden Thor smidt ud af Asgård af sin mægtige far Odin, og nede blandt de almindelige dødelige må han finde sin styrke igen, inden hans onde halvbror Loke invaderer Jorden med sine styrker. Nødtvunget må Thor lære at leve sammen med menneskerne, og i den forbindelse oplever han nye aspekter af tilværelsen, da han forelsker sig i astrofysikeren Jane Foster.

torsdag d. 23. juli

Hotel Præstekilde Hotel Præstekilde er beliggende på naturskønne Møn. Her får du afslapning og velvære i de smukkeste omgivelser. I april måned 2015 blev dørene slået op til det nye Hotel Præstekilde – med nyrenoverede værelser og nye tanker i køkkenet. Fra hotellets hyggelige restaurant er der en ualmindelig flot udsigt over Stege Nor.

n i ng Afslap Møn

s e på k ælel og for 8 0 0 ,Spa r

Din club pris

1.350,-

pr. pers. i delt db.vær., inkl:

2 x overnatning i standard værelse · 2 x morgenbord med hjemmebagt brød 1x 3-retters menu efter køkkenchefens valg på ankomstdagen

Ankomst alle dage frem til den 15. december 2015.

Ingen ekspeditions- og afbestillingsgebyr. Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Begrænset antal værelser til rådighed. Se mere på www.smalldanishhotels.dk/ clubmx eller book opholdet hos Small Danish Hotels på tlf. 7626 1960 hverdage mellem kl. 8.30-16.00. Oplys priskode L224c og rabatkode 2393.


Kon

e c n e r r ku

o nc e r V ind k

u Rasm d e m else t o pl e v

ba s See

ch

Vind 2 billetter til koncertoplevelse og forkælelse i Helsingør I samarbejde med Comwell Borupgaard sørger Kulturværftet for at tage dig helt der ud, hvor drømmene aldrig ender. Nu kan du nemlig vinde to billetter til en helt ekstraordinær dag og aften i Helsingør, som bl.a. inkluderer spa, middag og overnatning og et brag af en koncert med Rasmus Seebach og tre supportnavne.

Læs mere og vind din billet på RS15.mx.dk

IS TIL DEN NÆSTE FEST? LÆS MERE PÅ PARADIS-IS.DK

m a h a r G s a k u L de en s i n rt nog t l g ues specia

P atric

a k Dorg

ste n st ø r i s r e l s pi l +

n

k o nc e

Lukas Graham har netop udsendt sit andet album, der ligesom debutten blot hedder ”Lukas Graham” . Albummet indeholder både energiske og glade sange, som førstesinglen ”Strip No More” og den hypnotiske svingende ”Hayo”, samt store, dybfølte ballader, som ”What Happened To Perfect” og ’You're Not There’. Albummet kan opleves live, bl.a. lørdag d. 28. november, hvor Lukas Graham spiller sin største koncert nogensinde i Forum i København.

Koncertdatoerne er: 19. nov. 20. nov. 21. nov. 26. nov. 27. nov. 28. nov.

Aarhus, Ceres Arena Odense Idrætshal Aalborghallen Herning Kongrescenter Vejle, DGI-Huset København, Forum

MX billetpris

325,Normalpris 345,-

Læs mere og køb din billet på Lukas.mx.dk

2 t c e f r e P h c Pit nce e r r u k K on

Vind privat screening for 14 personer eller masser af fribilletter Syng dit yndlings a capella musikstykke på op til 15 sekunder som The Bellas gør i Pitch Perfect 2.

FRISKRØRT IS HVER DAG * FRISK FRUGT * UDSØGTE RÅVARER

tis! a r G X APP

Hent den nye

M

1. præmie: Forpremiere på Pitch Perfect 2 for 14 personer med privat screening i United International Pictures’ egen biograf. 2.-15. præmie: 2 fribilletter til Pitch Perfect 2.

Læs mere og vind din billet på PP2.mx.dk


REJS I AUGUST 1.998,- VI VED HVOR SOLEN ER! FRA KUN

Det går hurtigt ned af bakke med det danske vejr i august og september, men syd for Alperne går sommeren langt ind i oktober. Udnyt vores gode tilbud og forlæng sommeren med masser af rejsemål til gode priser!

SAMOS

MALLORCA

KRETA

Panorama

Viva Alcudia Sun Village

Ideal Beach

Fra Kastrup: 1 uge d. 8/8 + 15/8 Fra Billund: 1 uge d. 10/8 + 17/8 fra 1.998,-

Fra Kastrup: 1 uge d. 15/8 + 22/8 Fra Billund: 1 uge d. 15/8 + 22/8 fra 2.998,-

Fra Kastrup: 1 uge d. 8/8 + 22/8 Fra Billund: 1 uge d. 22/8

BULGARIEN

BULGARIEN

RHODOS

Kotva Fra Billund: 1 uge d. 11/8

Bilyana All Inclusive fra

2.498,-

Fra Billund: 1 uge d. 4/8

Book din rejse på apollorejser.dk

fra

2.498,-

fra

2.198,-

Continental fra

4.498,-

Fra Billund: 1 uge d. 9/8 + 16/8

Plus+ Sommer 23/7  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you