Page 1

Læs også Bliv guidet til fire fede feriefilm side 10 To fra Tripadvisors bund taler ud side 12 Crickets kamp for dansk accept side 30 Og meget, meget mere

Torsdag den 16. juli 2015 Leveret af metroxpress

‘Der er rigtig meget ro på’

Danmarks popdronning slapper denne sommer af med en singleudgivelse og stribevis af koncerter Stort portræt af Medina Side 20

234 MIO

i puljen fredag

Forventet pulje: Fredag 17. juli 2015

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S


Se mange flere

NYHEDER

i vores forretninger og p책 Magasin.dk

Merino strik MAGASIN 500 kr. 2 stk. 800 kr.


Bluse MAGASIN 2 stk.

500,-

Forbehold for trykfejl.

1 stk. 300,-

ÅBENT MANDAG - SØNDAG 10-20 • KØB OGSÅ PÅ MAGASIN.DK


4

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af ugen – øst for Storebælt GUIDE. Der er masser af sjove begivenheder i det danske land i løbet af denne uge. Vi guider til fem i øst her på siden – og fem i Vestdanmark på side 6. LASSE CATO

Eaggerman fra Bikstok er et af de fine danske musiknavne, som indtager Tisvilde i weekenden til Musik i Lejet-festivalen. POLFOTO

Fest(ival) i Tisvilde Hvad? Musik i Lejet Hvor? Tisvildeleje Hvornår? Den 16.-18. juli

Læs guide til begivenheder vest for Storebælt på side 6.

Tisvildelejes nonprofit-musikfestival har haft vokseværk de seneste par år, og 2015-udgaven ser ud til at blive større end nogensinde før. I år er der nemlig navne som Ukendt Kunstner, Bikstok og Vinnie Who på plakaten. Samtidig med festivalen er en stor del af det københavnske natteliv rykket til Tisvildeleje by for at feste ugen igennem, så hvis du ikke længere kan overskue at være på festival, er der mulighed for at få lidt adspredelse.

Vild tidsrejse Hvad? Ridderfestival Hvornår? Ulvsborg, Asnæs Hvor? Den 17.-19. juli Over weekenden er der ridderfestival på Ulvsborg, der ligger i Odsherred på det nordvestlige Sjælland. Ulvsborg Historisk Værksted vil rekonstruere tiden mellem vikingetid og middelalder, og til festivalen har hele familien mulighed for at opleve ridderturneringer, historiefortællinger og en totalteateroplevelse, der også inddrager publikum. Arrangementet starter fredag klokken 11, og entré er gratis for børn ‘under sværdhøjde’. Læs mere på Ulvsborg.dk.

Kolofon Udgiver: Pietro Supino Adm. direktør: Thomas Raun Chefredaktion: Jonas Kuld Holbæk Rathje (ansv.) Adresse: Lygten 39, 2400 København NV Hovednummer: 77 30 57 57 Redaktion: red@metroxpress.dk Annoncesalg: annonce@metroxpress.dk Distribution: MX Distribution 77 30 57 30 distribution@metroxpress.dk Tryk: OTM Avistryk Herning-Ikast (Vest), Dansk Avis Tryk A/S (Øst) Avisen er politisk uafhængig og udgives af Metroxpress A/S Trykt oplag: 150.000 eksemplarer.

Fyr den af på Bornholm Hvad? Vang Pier Beach Party Hvor? Vang Havn, Bornholm Hvornår? Den 17. juli Sidste år dukkede over 1.000 mennesker op på den smukke strand, der er beliggende på Bornholms nordlige kyst, og i år gentager arrangørerne succesen. Det vil sige, at dj’s som Thomas Madvig, Sugarbois og John Vincent spiller til en fest, der skulle være en fusion af bornholmsk og thailandsk strandfest. Der er aktiviteter allerede fra klokken 12 middag, og festlighederne fortsætter til klokken 2 om natten. Det koster 100 kroner at komme ind, og der går natbusser hjem til hele øen klokken 02.15. Se mere på Facebook-begivenheden ‘Vang Pier Beach Party 2015’.

Thomas Madvig. POLFOTO/ARKIV

Oplev danske talenter gratis Hvad? Søndagskoncert med Alexander Vargas og Scarlet Pleasure Hvor? Nemoland, Christiania Hvornår? Den 19. juli Hele sommeren er der gratis søndagskoncerter på Nemoland på Christiania, og nu på søndag er det med to danske talenter med udlængsel. Alexander Vargas har de seneste år primært opholdt sig i London, hvor han har udviklet sin engelsksprogede singer-songwriter-stil. Bandet Scarlet Pleasure har derimod været et smut i Californien for at prøve kræfter med det amerikanske marked, men begge navne har altså anseelige fanskarer i deres hjemland, så koncerten skal nok blive et tilløbsstykke. Læs mere på Nemoland.dk.

Her er der jul om sommeren Hvad? Julemændenes Verdenskongres Hvor? Bakken, Klampenborg Hvornår? Den 20.-22. juli

Nissetid synes meget langt væk i juli, men er du jule-afficionado, kan det være en idé at tage et smut forbi Bakken i Klampenborg mandag, tirsdag og onsdag. Her mødes julemænd fra hele verden nemlig for at holde deres årlige kongres, der efterhånden er blevet afholdt mere end 50 gange. Blandt aktiviteterne de tre dage kan nævnes show på Friluftsscenen, julemændenes årlige fodbad og kåringen af årets æresjulemand. Begivenhederne finder sted hver eftermiddag, og entré er gratis. Du kan læse mere på Bakken.dk.


DUBAI MED APOLLO! Apollo tilbyder nu i samarbejde med Emirates det bedste udvalg, der nogensinde har været i Danmark. Flere rejsemål, hoteller og oplevelser – og så flyver vi med verdens største fly fra 1/12, A380 med Emirates, et af verdens bedste flyselskaber. Du får det hele med Apollo til Dubai; nogle af verdens bedste strande, en af verdens mest populære storbyer, uovertrufne oplevelser – om du rejser som par, familie eller med vennerne. Og så er det kun godt 6 timer væk – direkte til solgaranti!

Prøv Dubai med Apollo – en ny ferieoplevelse du aldrig glemmer - book på apollorejser.dk RAS AL KHAIMAH

RAS AL KHAIMAH

RAS AL KHAIMAH

Acacia By Bin Majid

Beach Resort By Bin Majid

Hilton Ras Al Khaimah

Rejs 1 uge fra

3.498,-

Rejs 1 uge fra

HVORFOR DUBAI MED APOLLO? ✓ Solgaranti! ✓ Flest rejsemål! ✓ 6 timer med direkte fly! ✓ Flest hoteller!

VI FLYVER MED

✓ ✓ ✓ ✓ ✓

A380 – verdens største fly fra 1/12 Et af verdens bedste luftfartsselskaber Sublim service om bord Ankommer aften til Dubai Ankommer eftermiddag til København

4.198,-

Rejs 1 uge fra

✓ Flest oplevelser og udflugter! ✓ Bedste priser!

5.498,-


6

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af ugen – vest for Storebælt GUIDE. Der er masser af sjove begivenheder i det danske land i løbet af denne uge. Her på siden kommer de fem bud vest for Storebælt. LASSE CATO

Musik for hele familien Hvad? Langelandsfestivalen Hvor? Langeland Hvornår? Den 18.-26. juli I det sydfynske øhav kan man tage på festival med hele familien. Langelandsfestivalen pryder sig nemlig med at have fokus på at fungere for alle aldersgrupper. Det vil sige, at festivalen blandt andet tilbyder et legeland, hvor børnene kan more sig under opsyn, mens de voksne ser nogle af de mange koncerter. I år kan man blandt andre opleve Dizzy Mizz Lizzy, Medina, Suspekt, Christopher og selveste Rick Astley, der blandt andet har hittet med ‘Never Gonna Give You Up’. Du kan læse mere på Langelandsfestival.dk.

Sejlerstævne i Aarhus Bugt

Hippe gratiskoncerter

Hvad? EM i Laser Standard og laser radial Hvor? Aarhus Bugten Hvornår? Den 16.-24. juli

Hvad? Torsdagskoncert med blandt andre Powersolo og Cisilia Hvor? Kongens Have, Odense Hvornår? Den 16. juli

Til de sejlsportsinteresserede er der international konkurrence i Aarhus Bugt ugen ud. Her er der nemlig europamesterskaber i Laser Standard og Laser Radial, der begge indgår i det olympiske program. Stævnet er arrangeret af Aarhus’ fem sejlklubber, der har slået sig sammen under navnet ‘Sailing Aarhus’, og de forventer et stort tilskuerfremmøde til de populære klasser. Mesterskaberne bliver den anden store sejlsportsbegivenhed i Aarhus denne sommer, da der i juni blev afholdt EM i 470 i byen. Du kan læse mere på Sailing-aarhus.dk.

Over sommeren fortsætter de ugentlige gratiskoncerter i Kongens Have i Odense ufortrødent. Denne gang er det under overskriften ‘hip torsdag,’ Ejnar Valnød, Powersolo, Razi og Cisilia spiller fra klokken 18. Det vil sige, at der er mulighed for at høre både veteraner (Powersolo har været på banen siden 1996 og udgivet seks studieal- Cisilia. POLFOTO bum) og hypet talent (Cisilia er blot 16 år, men har allerede nydt stor succes online og har fået opmærksomhed fra flere landsdækkende medier). Begivenheden er gratis, og du kan læse mere på Oplev.Odense.dk.

Aarhus, smid dine jazz-hænder op i luften! Tim Christensen og Dizzy Mizz Lizzy spiller på Langelandsfestivalen. POLFOTO

Hvad? Aarhus Jazz Festival Hvor? Aarhus Hvornår? Den 11.-18. juli I den lidt mere stille kategori af festivaler findes Aarhus Jazz Festival, der fortsætter til og med lørdag. Man kan med andre ord lige nå at hive hørskjorten og stråhatten frem og gøre sig klar til at nikke i takt til de mange jazzkoncerter, der spilles både i koncertsale og i det offentlige rum i Smilets By. Det koster med andre ord ikke nødvendigvis noget at nyde jazzfestivalen, og der er koncerter både i dagtimerne og om aftenen. Læs mere på Jazzfest.dk.

Hyg dig med ø-musik Hvad? Samsø Festival Hvor? Ballen, Samsø Hvornår? Den 15.-18. juli Samsø Festival betegner sig selv som ‘Danmarks hyggeligste festival’, men det betyder ikke, at der ikke er tryk på kedlerne på den lille ø til festivalen, der startede i går. På plakaten står nemlig nogle af de største navne i kongeriget – blandt andre D-A-D, Suspekt, Medina og Rasmus Seebach. Både festivalpladsen og campingområdet ligger i nærheden af en badestrand, så der er mulighed for at dyppe sig i havet, hvis man skal have skyllet festivalskidtet af sig. Du kan læse meget mere om festivalen på Samfest.dk.


8

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Grillkok mestrer kunsten at grille en SKÅL. Sommer er lig med pølse. Men hvordan er det nu, at man griller pølsen, så den bliver helt optimal? Weber-kok har svaret. I flere danske hjem er der nærmest tradition for, at der skal smides pølser på grillen, hver gang den er tændt. Det er imidlertid ikke alle, der har skænket det en tanke, at teknikken kan optimeres, så man får delikate pølser med bid i, i stedet for de sprukne og forkullede stykker andenrangs-kød. Med brug af et par simple trick, gode råvarer og en smule tålmodighed kan alle imidlertid sikre sig, at de ved præcist, hvordan slutresultatet kommer til at være, fortæller Trine Drachmann Johns, der er kok hos Weber Grill Academy og har lovet at vise, hvordan man laver den perfekte grillpølse. »Der er jo nogen, der godt

kan lide pølser, der har fået ekstrem varme, men jeg kan godt lide, at min pølse er tilberedt,« griner hun. Første skridt er simpelt: Anskaf nogle ordentlige pølser. Her fortæller kokken, at man enten kan lave dem selv eller købe sine ‘slanger’ i en butik, men hun råder folk til at holde sig fra de billigste i supermarkedet. En dårlig pølse bliver nemlig kun dårligere af at blive grillet forkert, mens der er større margen for fejl, hvis pølsen er af høj kvalitet. Men målet er naturligvis at undgå fejl, og her

» Sæt jer lige ind i grillmetoderne og vent nu, til det er varmt. Der er ikke nogen, der gider spise en rå pølse.« Trine Drachmann Johns.

kan den rette fremgangsmåde hjælpe. Et fif er at prikke huller hele vejen på langs af pølserne, inden de lægges på grillen. »Man vil altid miste noget væske, når man griller pølser, men på den måde sikrer man sig, at de ikke sprækker fuldstændigt.« Når der er prikket huller, skal pølserne på grillen, og her er det ikke lige meget, hvordan kullene er placeret. Trine Drachmann Johns anbefaler at starte med indirekte varme, hvor man fordeler varmekilderne i hver side af grillen, og starte med at varme pølserne igennem på midten. Det giver grillen samme effekt som en ovn, og her bør de ligge i 10 minutters tid med låget på. »Starter man med den direkte varme, får den alt for høj varme, og den ter sig bare anderledes, når den er lige er blevet varmet igennem først,« siger kokken og tilføjer, at det

kan betale sig at bruge lidt ekstra tid på grillen: »Det er måske den største faldgrube, når man griller pølser: Sæt jer lige ind i grillmetoderne og hav tålmodighed. Vent nu, til det er varmt. Der er ikke nogen, der gider spise en rå pølse.« For at sikre sig, at pølserne er klar, kan man bruge et almindeligt stegetermometer, der bør vise 65-70 grader, når de er klar. Så er sidste skridt blot at rykke dem ud over kullene for at give dem noget direkte varme på hver side i 10 sekunders tid. Så får de nemlig lækre grillstriber. På den måde burde de fleste være i stand til at lave veltilberedte grillpølser. Og så har eksperten kun én enkelt hygiejnemæssig ting tilbage at nævne: »Man bør bruge én tang til det rå kød og så vaske den, inden man tager det færdige kød.« LASSE CATO

Kokken Trine Drachmann Johns tæmmer t

ANNONCE

Bliv synlig i den digitale tidsalder Tiderne har ændret sig for fysiske forretninger i den digitale tidsalder, men hvordan skal man tilpasse sig?

Fakta Fordele ved tilbud-udsalg.dk

De sidste mange år er der sket en drastisk forandring i, hvordan vi som forbrugere køber vores produkter. Vi er gået fra at gå ned til vores lokale købmand, tøjforretning eller skoforhandler og personligt køber vores produkter, til at vi køber størstedelen af vores hverdagsting på nettet.

• Helt gratis og uden bindinger bliver din virksomhed og tilbud markedsført på nettet. • Ingen % eller skjulte gebyrer. • Kunderne tager direkte kontakt til virksomheden og kan bestille tid eller købe dine produkter og ydelser virksomheden uden mellemled. • Virksomheden opretter selv sine annoncer og kan nemt ændre i tilbuddene fra dag til dag.

Det handler om synlighed Hvis man gerne vil sælge sine varer på nettet, gælder det om at blive set og hørt. Men hvilke muligheder findes der for at gøre sig synlig, og hvor skal man finde dem???

Nem og hurtig markedsføring i den digitale tidsalder En af disse muligheder er TilbudUdsalg.dk, der igennem forskellige kanaler som Facebook, Twitter, Google (SEO), aviser og ugeblade forbinder virksomheder med kunder.

• Man når nemt og billigt ud til mange nye kunder.

Her kan virksomheden selv oprette sine produkter eller tilbud på en platform, hvor mange forbrugere og kunder ser dem. Dermed bliver man nemt og billigt synlig på de digitale medier, samtidig med at man selv er tovholder sin kampagne. Tilbud-Udsalg.dk adskiller sig ved, at der ikke er nogen mellemled, så de

penge man tjener på deres platform, går direkte til virksomheden. Derudover driver Tilbud-Udsalg kunderne direkte ned i den fysiske forretning, hvor man skal hente varerne. Man kan nærmest kalde det for en henvisningsside. Det gør, at det er en win-win situation for alle. Kunderne får billigere produkter, og forretningerne får kunderne ned

i deres forretning, hvor de kan lave mersalg og kundepleje, så kunderne kommer igen. Tilbud-Udsalg.dk har mange forskellige kategorier, så lige meget hvilket produkt din virksomhed sælger, kan det findes her. Det er nemt at oprette en annonce som virksomhed - det kan nærmest gøres på 5 minutter.


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

9

pølse med følelse • Indirekte: Kullene fordeles ligeligt i hver sin side af grillen, på gas indstilles varmen til at komme fra hver side, mens der er slukket i midten. • Direkte: Kullene samles på midten og giver dermed direkte varme til det, der lægges over dem. På gasgrill indstilles varmen til at komme ligeligt over hele grillen. • 50/50: Kullene samles i den ene side af grillen. På en gasgrill indstilles varmen til kun at komme i den ene side af grillen. • Cirkulær: Kullene fordeles langs kanten af kuglegrillen. Kan ikke udføres på gasgrill.

til hverdag grillpølser hos Weber Grill Academy. LASSE BAK MEJLVANG

LASSE BAK MEJLVANG

De forskellige typer varme

Grillråd fra eksperten TIPS. Sommertid er grilltid, men det er ikke alle simple ting på grillen, der samtidig er nemme. For at gøre dig klar til at brillere vil Trine Drachmann Johns, kok fra Weber

Grill Academy, i hver af de fire Plus-aviser hen over sommeren give gode råd til henholdsvis pølser, brød, bøffer og rødgrød med fløde på grillen.

Stævn ud på Øresund og oplev de nysgerrige sæler ved Saltholms smukke kyst. Fire daglige afgange med dygtige fortællere ombord direkte fra Den Blå Planet.

åbent 365 dage om året

Køb billet på denblaaplanet.dk


10

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Regnvejrsdagenes redning: FILM. Claus Christensen, chefredaktør for film-magasinet Ekko, guider til fire seværdige film, som man kan tilbringe tiden med i biografmørket i denne uge. LASSE CATO

‘A Girl Walks Home Alone at Night’ Amerikanske vampyrfilm er ikke nødvendigvis den genre, der oftest topper filmfeinschmeckeres ønskesedler, men her skulle der være god chance for en undtagelse, fortæller Claus Christensen. Han har endnu ikke set filmen, men efter sigende skulle den iransk-amerikanske instruktør Ana Lily Amirpours seneste værk være et frisk pust. »Det lyder skægt med en amerikansk vampyrfilm, der er filmet i sort-hvid og har en kvindelig vampyr, der går med hijab, taler farsi og kører på skateboard,« siger chefredaktøren og fortsætter: »Hvis man tager ind og ser ‘A Girl Walks Home Alone at Night’, skal man være ude efter at ville se en original og lidt skæv film.« Sheila Vand. PR

‘Terminator Genisys’

Menneskeheden er i fare, og den skal reddes. Det sker med bulder, brag og Arnold Schwarzenegger i en af hovedrollerne. Den legendariske ‘Terminator’-serie er garant for solid underholdning, og efter en firer uden ‘Arnie’ på rollelisten er den tidligere guvernør og stærkmand nu tilbage. Og netop hans genkomst lover godt for filmen, mener Claus Christensen: »Det er noget særligt, at Arnold er tilbage. Allan Taylor har instrueret, og han har tidligere lavet en masse episoder af ‘Game of Thrones’ og ‘Boardwalk Empire’, så han har bevæget sig i nogle fantastiske universer. Dermed har vi håbet om, at det bliver en god filmoplevelse.«


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

11

Fire fede sommerfilm ‘Minions’

Plejehjemsbeboerne i ‘Afskedsfesten’ er godt selskab. PR

‘Afskedsfesten’

Arnold Schzarzenegger er tilbage, hvor han hører til: på det store lærred i hovedrollen i den nye ‘Terminator’film, som kører i de danske biografer hen over sommeren. PR

Humor og aktiv dødshjælp er en sjælden cocktail, men det er netop, hvad man kan forvente sig af denne israelske komedie. En gruppe plejehjemsbeboere bygger en dødshjælpsmaskine, og det danner udgangspunkt for en film, der behandler et af de helt store etiske spørgsmål – nemlig det om retten til at dø. »Jeg kan helhjertet anbefale den ud fra de anbefalinger, jeg har fået,« siger Claus Christensen og tilføjer: »Det skulle være en af de små perler i løbet af sommeren, men man skal nok være lidt i det sorthumoristiske hjørne for at se den, fordi den behandler et emne, der er så alvorligt for så mange mennesker.«

For de yngste er der gensyn med de fjollede små gule hjælpere fra ‘Grusomme mig’-filmene i det, Claus Christensen kalder ‘sommerens bedste bud på en vaskeægte børneblockbuster’. Handlingen finder sted i 1960’ernes USA, hvor de gule væsener bliver hjælpere for verdens første kvindelige superskurk. Med andre ord er der tale om en såkaldt prequel. Og det tegner godt for både børns såvel som voksnes lattermuskler, mener Ekkos chefredaktør: »Man må gå ud fra, at den lægger sig i forlængelse af ‘Grusomme mig’ med den her forfriskende ironi. Amerikanerne er ret gode til at lave noget for både børn og voksne på en gang, og især ironien hjælper på morskaben for de voksne.«

Rasende hurtigt 4G i alle abonnementer... Bestil på OiSTER.dk eller ring 70313084

Nu behøver du ikke længere at bekymre dig om hastigheden på dit abonnement. OiSTER giver 4G med i alle mobilabonnementer - Helt uden at du skal betale ekstra...


12

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Bunden af Tripadvisor har også følelser

ANMELDELSER. Sites med brugeranmeldelser er kommet for at blive, fortæller Horesta. Vi har besøgt to af Københavns værst anmeldte steder.

Når vi tager på sommerferie, er det ikke altid, vi kender til de gode restauranter eller lækre hoteller på destinationen. Derfor kan man benytte sig af en af de internetportaler, der samler brugeranmeldelser og rangerer steder herefter, for eksempel Tripadvisor. Og tendensen til, at alle kan være anmeldere, er i stigning, fortæller Jens Zimmer Christensen, der er formand i Horesta, hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation. »At folk anmelder besøg, har i den grad grebet om sig. Det er helt fint, forudsat at anmeldelserne kommer fra gæster, der har besøgt stedet og gjort brug af de faciliteter, de anmelder,« siger han. Flere af foreningens medlemmer har henvendt sig med sager, hvor de føler sig uretfærdigt anmeldt online. Det skaber en udfordring for Horesta: »Det er set, at folk har set sig sure på et sted og skriver de mest forfærdelige ting – og nogle gange fører det nærmest til det, man på sociale medier kalder en ‘shit storm’.« For at sikre så stor troværdighed som muligt på sites baseret på brugeranmeldelser arbejder Horesta sammen med den europæiske organsiation for hoteller, restauranter og cafeer, Hotrec. Formanden for Horesta fortæller, at mange anmeldelsessites er positive over for tiltag, der skal gøre dem mere troværdige: »Der skal være nogle regler. Blandt andet, at det skal verificeres, at en gæst har været på hotellet. Det skal også være muligt for hotellet at svare, og det er der også mange steder, man kan. Kommer der en helt forkert eller irrelevant anmeldelse, må der være en mulighed for at få det fjernet.« For at høre, hvordan de oplever brugeranmeldelser online, har Plus besøgt en restaurant og et hotel, der hver især ligger i bunden af deres kategori i København på Tripadvisor. LASSE CATO

»Vi reagerer nok mere i virkeligheden end på nettet,« siger William Danstrup fra Zleep Hotels, som har en dårlig rating. LASSE BAK MEJLVANG

Hotelchef: »Folk kommer alligevel« INTERVIEW. William Danstrup

er marketingchef for Zleep Hotels, hvis Vesterbro-filial er nummer 97 ud af 117 hoteller i København på Tripadvisor (af de resterende 20 er kun 12 anmeldt). Hvad er jeres forhold til Tripadvisor? »Vi har ikke noget imod, at folk kigger derind, men vi prøver ikke aktivt at guide vores gæster den vej.« Hvorfor tror du, at jeres Vesterbro-filial er rangeret, som den er på Tripadvisor? »Det er klart en faktor, at vi ikke bruger det aktivt selv. Vi opfordrer ikke folk til at anmelde os derinde. Nogle gange, når du går ind og tjekker hoteller ud, husker du især, hvis du har læst en negativ anmeldelse, og så kigger du

efter det. Hvis der er nogen, der for eksempel har skrevet dårligt om morgenmaden eller sengene, er du måske mere tilbøjelig til at give dem ret, når du har læst sådan en anmeldelse.« Kan I mærke, hvis I får dårlige anmeldelser? »Nej. Det er overhovedet ikke, fordi vi synes, det er fedt at få dårlige anmeldelser, men vi er lidt heldige, at vi ligger i den laveste ende af prisskalaen, så folk kommer alligevel. Folk skal selvfølgelig stadig have en god oplevelse, og vi reagerer sindssygt skarpt på kritik, men vi reagerer nok mere i virkeligheden end på nettet.« Kunne I overveje at gå ind og svare på de dårlige anmeldelser?

Hotrecs principper Den europæiske organisation for hoteller, restauranter og cafeer, Hotrec, har anbefalet 10 principper for at sikre sig mod manipulation på anmeldelsessites. Her er et udvalg af dem. • Gæsteanmeldelser skal kun offentliggøres efter gennemsyn af redaktionelt personale. • Hjemmesiderne skal sikre sig, at anmeldelserne af et hotel kun

bliver lavet af gæster, der har boet på hotellet. • Anmeldelser bør ikke være anonyme over for hjemmesideudbyderen. • Det skal være muligt for de anmeldte at besvare anmeldelsen. • Hjemmesiden bør kun vise opdaterede anmeldelser. Efter to år bør anmeldelser blive slettet automatisk.

»Ja, det bør vi faktisk gøre, for det ville være supergod stil. Man skal gå ind og interagere med sine brugere, for det er en gammeldags holdning, at man bare ved bedst selv. Det ville også få vores rating på Tripadvisor til at stige hurtigt.

Men det er udfordrende, da vi ikke vil have, at det bliver standardsvar, så vi skal undersøge hver situation til bunds, og så bliver det en langsommelig proces.« LASSE CATO Læs mere på side 14


SOMMER MED MAGASIN

ANNONCE

ROSÈ SANGRIA

Verden rundt Frisk manicure? Tjek. Telefon opladet? Tjek. En pude til den der uformelige afgrund mellem sæde og vindue? Tjek.

NEED WE SAY MORE? Væk lykke på terrassen, balkonen eller græsplænen med denne skønne tørstslukker af en sommerdrink: 4-6 personer 1 flaske tør rosévin 4 spsk Grand Mariner 3 spsk agavesirup 1 håndfuld hindbær 1 skive vandmelon i terninger 1 fersken i tynde skiver 1 økologisk lime i tynde skiver Bland rosé, Grand Marnier og agavesirup i en stor kande. Tilsæt frugten og rør forsigtigt rundt. Sæt blandingen på køl i 3-4 timer. Server sangriaen kold og med isterninger.

KLOKKEN ER LIDT I REJSETID, og du er omgivet af dynger af tøj og en gabende tom kuffert. OK, tag en dyb indånding! Hvad enten du er på vej mod den nærmeste liggestol eller horisonter i det fjerne, guider vi dig til det, der fuldender din sommer! Få styr på feriestilen og inspiration til rejsen med Magasin. PS. Husk passet!

3 ting til feriekufferten Hvis du kun måtte pakke tre ting, så stemmer vi for, at det bliver disse! 1. Alt-I-Éneren Fra stranden til byen på nul komma dut - multitaskende makeup, der kombinerer flere produkter i ét, er det nye. Få farve til læber og kinder, inklusiv spejl: Pot Rouge, Bobbi Brown, 215,- Fås i Magasin 2. Kimonoen Måske har du allerede bemærket denne flagrende trend - sommerens fineste item går både til stranden og som en let sommerjakke. Kimonoen er ikke til at komme udenom, så skynd dig at komme i den. Botanic 1 Kimono, Magasins eget mærke, 499,- Fås i Magasin

TRAVEL SIZES – er guld værd! SKØNHEDSPRODUKTER i rejsestørrelser er guld værd når kufferten skal pakkes, og du gerne vil have plads til lidt ekstra uden at skulle efterlade yndlingscremen hjemme på badeværelseshylden. De små flasker kan sagtens genbruges, og passer perfekt i håndtasken når du er på farten. Psst… det gælder om at være forberedt til lidt af hvert. Her er et par favoritter.

Kiehl´s Creme de Corps travelsize 75 ml., 70,- Fås i Magasin Karmameju Body Oil 02 Mild travelsize 50 ml., 89,- Fås i Magasin

3. Skintonic Sol og sommer er hårdt for din hud. Som noget nyt har Magasin lanceret sin egen plejende beautyserie, hvor du finder alt det, du har brug for. Opfriskende og rensende skintonic med havtorn og acai, 200 ml., Magasins skønhedsserie, 49,95,- Fås i Magasin

Læs mere Læs mere i Magasins online magasin, WWW by Magasin, på Magasin.dk, hvor vi giver dig tips, tricks, opskrifter og mode til din sommer!

Destination: Barcelona VI ER BRÆNDT VARME på den spanske storby, og det samme er Mette Marie Lei Lange, der er indehaver af bloggen Twinpeaks. Her giver hun dig tre tips til tre steder i Barcelona, du skal opleve!

nes jeg. Den ligger inde i en labyrint af små gyder, så man skal vide, at den er der! La Fianna serverer de lækreste bøffer i Barcelona, og sange kan skrives om deres fantastiske cocktails!”

1. La Fianna “En de hyggeliste restauranter i verden, sy-

2. Passeig de Garcia “Shopping foregår i Passeig de Gracia. I den ende, der løber parallelt med Ramblaen, ligger high-street butikkerne, Zara, H&M og mange flere. Zara

Den flade: Birkenstock Sandal, 649,- Fås i Magasin

er spansk, og derfor altid en god idé, når du er i Barcelona! I den modsatte ende finder du de dyre forretninger, Dior, Saint Laurent Paris og Chanel.” 3: La Terrazza På Mont Juic ligger Barcelonas sejeste natklub, La Terrazza. Klubben har intet tag, så når du står på dansegulvet og kigger op, møder blikket ikke andet end palmer og mørk stjernehimmel. Psst… Shopping kan faktisk være

Den høje: Vagabond Sandal, 699,Fås i Magasin

en strabadserende affære for fusserne, så glem ikke et par sandaler, der er ligeså smukke at se på, som de er behagelige at gå i!


14

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Restaurant: Brugeranmeldelser har ingen betydning for omsætningen

Fortsat fra side 12

Jing Jing Xu fra restauranten Dan Dan er bange for at sige sure kunder imod af frygt for, at det giver dårlige anmeldelser på Tripadvisor. LASSE BAK MEJLVANG

INTERVIEW. Jing Jing Xu ejer Dan Dan, der er nummer 1.414 ud af 1.595 restauranter i København på Tripadvisor (af de resterende 181 restauranter er kun et fåtal blevet anmeldt). Hvor ofte kigger du på Tripadvisor? »Jeg kigger måske på Tripadvisor et par gange om måneden for at se, om der er nogen for-

nyelse, men der er meget få anmeldelser derinde, i forhold til hvor mange kunder vi har.« Hvad tænker du om den rangering, I har derinde? »Vi prøver at se på, om der er ting, vi kan gøre bedre. Jeg har sagt til tjenerne, at hvis vi har lavet en fejl, giver vi rabat. Men der er mange kunder, der gerne bare vil have deres mad gratis. For to dage siden oplevede jeg to piger, der ikke syntes, at sushien var frisk nok. De var rigtigt sure. Men lige så snart jeg sagde til dem, at de ikke be-

høvede at betale, skiftede de ansigtsudtryk og sagde: ‘Tak for det’. Jeg tænkte bare, at man ikke skifter ansigtsudtryk så hurtigt i den situation. Vi kan ikke gøre noget ved det, for lige så snart vi diskuterer med kunderne, er der risiko for, at de giver os dårlige anmeldelser. Så på en eller anden måde gør det det rigtigt svært for os at sige kunderne imod. Vi er bange for det, kan man sige.« Hvorfor tror du, at der er mange, der prøver at få maden gratis på din restaurant?

»Vi har faktisk undret os over det. Måske er det, fordi folk tror, at vi laver dårlig mad til turister og ikke danskerne, fordi vi ligger på Strøget. Men det er ikke tilfældet.« Hvilken betydning har Tripadvisor for din forretning? »For os er der ikke så meget forskel i omsætningen, da vi ligger på Strøget. Om sommeren lever vi af turisterne, der ofte bare kommer forbi og ser, at der er en restaurant. Så kommer de op og ser, at maden ser god og frisk ud.«

Er der noget kritik fra Tripadvisor, du har kunnet bruge? »Når der kommer kunder sent på aftenen, kan buffeten godt være blevet lidt tør at kigge på, fordi den står under varmelamper. Det har jeg taget til mig, og jeg har sagt til køkkenet, at de skal holde øje hele tiden. Lige så snart de kan se, maden ikke er frisk nok, skal den skiftes. Så det har jeg ændret på i forhold til før. De anmeldelser vil jeg gerne tage pænt imod, men dem, der skriver, at de er blevet syge, passer ikke.« LASSE CATO


799,599,-

799,559,-

899,549,-

699,499,-

699,499,-

799,559,-

1.099,799,-

799,549,-

799,599,-

899,629,-

899,599,-

799,499,-

1.399,979,-

849,649,-

20 50

%

799,599,-

SUMMERSALE 799,499,-

1.099,769,-

899,629,-

%

1.299,899,-

999,799,-

1.099,769,-

1.399,999,-

799,599,-

.DK KNSKO DK SHOP. R O B A G AGT FRI FR

899,599,-

599,449,-

899,629,-

799,599,-

899,699,-

899,629,-

KG S NY TO RV 2 1- 2 3 KØ BE NHAVN K

HERRE 999,649,-

1.599,1.099,-

599,399,-

899,699,-


JULEMÆNDENES VERDENSKONGRES Mød julemænd fra hele verden - masser af sjov og underholdning!

19. juli - 24. juli

MØD NDEN JULEMA KEN K s Bakken PÅ BeA r indtage mles

m sa Hver som hele verden, der ing, a r f m nd ste n af julemæ de den glade jule sociale t re for at sp jovt og dyrke de ede. s t e in s d have d landt lige b b a k s s fælle nd af julemæ , is v e d e r e ød hund a, Sverig Kom og m ng Kong, Canad rig. k Ho fra bl.a. nd, Japan og Fran ing, la k m s te n Ty gte jules li æ n e d v Ople er jul-i-ju når vi fejr ken! på Bak


Grati s entré! PROGRAM: Søndag d. 19. juli e. Støt en god sag - gå med i julemærkemarchen og støt julemærkehjemmen Læs mere på www.bakken.dk Mandag d. 20. juli Kl. 11.00 Kl. 12.45

Julemanden besøger Den Lille Havfrue Parade gennem strøget til Rådhuspladsen

Kl. 15.30

Parade i Bakkens gader og stræder Julesjov, julemarked og ansigtsmaling på Bakken

kl. 16.15

Jul-i-Juli-show på Friluftsscenen

Kl. 15.00

Tirsdag d. 21. juli Julemandens årlige fodbad ved Bellevue Strand Kl. 9.30 VM i forhindringsbane i Nisseskoven på Bakken Kl. 11.30 Kl. 15.00

Parade i Bakkens gader og stræder Julesjov, julemarked og ansigtsmaling på Bakken

kl. 16.15

Jul-i-Juli-show på Friluftsscenen

Kl. 14.00

Onsdag d. 22. juli Kl. 10.00 Kl. 10.30

Årets Æresjulemand kåres på Friluftsscenen Julemændene dyster i 5-kamp på Bakken

Kl. 15.00

Parade i Bakkens gader og stræder Julesjov, julemarked og ansigtsmaling på Bakken

kl. 16.15

Jul-i-Juli-show på Friluftsscenen

Kl. 14.00

usk pssst… H spare n at du ka 0 kr. 5 il t p o ånd, pr. turb ber ø når du k ! e n onli

JUL-I-JULI Torsdag d. 23. - fredag d. 24. juli Mød julemænd og julekoner og ægte julestemning på Bakken Kl. 13.00 Kl. 15.00

Juletræsfest foran Friluftsscenen

Kl. 17.00

Tak for i dag

Instagram.com/bakkendk

facebook.com/Dyrehavsbakken

www.bakken.dk


18

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Vi satte Hardeep Rehal stævne på cocktailbaren Oak Room på Birkegade 10 på Nørrebro. LASSE BAK MEJLVANG

Er der ærter? Ja, det er der SKÅL. Den prisvindende bartender Hardeep Rehal giver her sit bud på, hvad sommerens eftermiddagscocktail skal kunne. Mange forbinder nok en eftermiddagsdrink i den danske sommersol med enten små parasoller og eksotiske ingredienser eller den klassiske gin og tonic. Men man kan godt lave en spændende cocktail, som de færreste nok har smagt før, uden at tage længere end til det lokale grøntmarked for at finde de helt rette ingredienser. »For mit vedkommende starter sommeren, når der kommer ærter i boderne. Man sidder i solen og spiser en pose ærter, og den cocktail, du drikker om eftermiddagen, skal repræsentere den fornemmelse,

»Reaktionen er skeptisk, når jeg er ved at lave den, men når de så smager den, synes de, at den smager dejligt.« Hardeep Rehal. Den prisvindende bartender om sin sommercocktail med ærter.

du har, når du sidder i solen og spiser ærter. Og det gør man simpelthen ved at bruge ærter,« siger Hardeep Rehal, der er prisvindende bartender og til daglig arbejder freelance med blandt andet at opfinde cocktails – og faktisk vandt han i 2011 danmarksmesterskaberne med ærtecocktailen ‘Snap Fever’. For at inkorporere ærter i

din cocktail kan du enten kvase dem ned i shakeren eller lave juice af dem på en juicemaskine. Den første er den lette variant, men fungerer fint til hjemmebartenderen, da den giver rigeligt med smag, fortæller cocktaileksperten. Hans ærtedrink er lidt syrlig, frisk og overrasker de fleste gæster, han har lavet den til. »Reaktionen er skeptisk, når jeg er ved at lave den, men når de så smager den, synes de, at den smager dejligt. Tit giver den dem minder om at spise ærter som barn, og det synes de er fantastisk. Så de får sig en positiv overraskelse.« Det er dog ikke kun ærter, der kan fungere godt som en xfaktor i sommerdrinken. Der er nemlig masser af de råvarer, man i forvejen ligger inde med i køkkenet, der kan anvendes,

fortæller Hardeep Rehal. Han forklarer, at så længe cocktailen bygges op omkring en spiritusbase, en syre og en sødeagent, er der basis for en god smagsoplevelse. Tricket er at vælge en lys spiritus til lette og friske ingredienser og en mørk spiritus, hvis cocktailen indeholder lidt tungere råvarer. Det vil sige, at man for eksempel kan supplere drinken med hindbær i stedet for ærter, når sæsonen nu er til det. I det hele tager handler gode cocktails i høj grad om gode råvarer, mener den prisvindende bartender. Derfor er det også naturligt, hvis den danske cocktailkultur lægger sig op ad ny nordisk-køkkenet, der i de seneste år er blomstret op. »Der var en periode, hvor eksotiske ingredienser var det, der kendetegnede en god cock-

Drinks hele sommeren OPSKRIFTER. Over sommeren vil

Hardeep Rehal i de fire Plus-aviser give råd og opskrifter til perfekte sommerdrinks. Han har tidligere været barchef på cocktailbaren 1105 i København og arbejder nu freelance med at opfinde drinks samt afholde kurser og smagninger. Han har været danmarksmester i cocktail tre gange og vandt sidste år martinikategorien ved verdensmesterskaberne, Diageo World Class.

tail, men der er andre faktorer der vejer tungere nu. Økologi, fairtrade, lokale ressourcer, og ting, der er i sæson, smager bare bedre,« siger Hardeep Rehal. LASSE CATO


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

19

Sådan laver du din egen friske Snap Fever FREMGANGSMÅDE Ærterne kvases ned i shakeren. Herefter tilføjes gin, lime og honning, og shakeren fyldes op med isterninger. Shake. Indholdet sigtes igennem en fin si, over i et lavt glas med isterninger. Der garneres med friske grønne ærter.

LASSE BAK MEJLVANG

INGREDIENSER 2-3 hele ærter med bælg 5 cl geranium gin 3 cl Frisktpresset lime juice 3 cl honningsirup (tag akaciehonning, bland det med varmt vand og rør rundt, til det er helt opløst. 2 dele honning til 1 del vand).

2for1 designerbriller fra 1495,Vælg solbrille med styrke som andet par

Bestil synstest på louisnielsen.dk

KompletTilfreds eller pengene tilbage

Køb 2for1 fra prisgruppe 1495,- og op, og få indfarvning og UV filter uden beregning i det ene par (normalpris 300,-). Pentax enkeltstyrkeglas (indeks 1,5) er med i prisen i begge par. Kan ikke kombineres med KompletPris, 60+ eller andre tilbud og gælder til 23. august 2015. Komplet tilfreds gælder 3 måneder fra køb. ©2015 Specsavers. All rights reserved.


20

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Der er fuld fart på Medinas PORTRÆT. Danmarks største kvindelige popstjerne tager den med ro på sin helt egen måde hen over sommeren. Medina er kendt for mange ting. Hun er Danmarks største sangerinde, frontfigur for adskillige velgørenheds- og reklamekampagner og har tilmed prøvet kræfter med film og tv. Noget, hun imidlertid ikke just er kendt for, er at have et afslappet forhold til pressen. Faktisk blev hun i det store Zetland-portræt ‘Medina har slået sig’ fra sidste år citeret for at sige, at hun vil hade at lave interview til den dag, hun dør. Derfor er det både en lettelse og en fornøjelse, at Medina smilende og hyggesnakkende møder op før tid til interview og makeup. Med sig har hun sine to små hunde, Eddie og Walther. »Jeg håber, det er okay, at de er med? Jeg tænkte bare, at jeg lige så godt kunne tage dem med, når nu vi skal ud senere,« siger hun og refererer til de billeder, der skal skydes udendørs senere på dagen. Hundene er nogle af dem, der bruger allermest tid sammen med Medina, når hun er på turné, så de skal naturligvis også have lov til at være med i dag. Mens Eddie og Walther leger, foreslår Medina, at vi tager hul på interviewet med det samme. Ikke for at få det overstået, men for at nå at snakke om så meget som muligt i løbet af den tid, der er sat af. »Jeg er sindssygt glad! Der er rigtig meget ro på,« fortæller hun med et smil. For Medina er ‘ro på’ dog ikke nødvendigvis det samme som ‘ro på’ for de fleste andre. Over sommeren har hun omkring 20 koncerter, har udgivet en single med Shaka Loveless, og så har hun klemt en todages sviptur til Cannes ind i programmet. Her har hun deltaget i velgørenhedsarrangementet Cash & Rocket, hvor en international skare af toneangivende kvinder kører en flåde af drømmebiler gennem Europa. Alligevel synes popstjernen, at programmet er overkomme-

Medinas seneste udspil er singlen ‘Ud af mørket’, som hun har lavet sammen Shaka Loveless, der udkom den 15. juni. LASSE BAK MEJLVANG

ligt. En af årsagerne til det er, at der ikke er fastsat en udgivelsesdato for det næste danske album. »Faktisk har jeg næsten numre nok til et album på dansk, men vi har valgt ikke at sætte nogen dato på, for det har jeg behov for ikke at have for første gang i min karriere,« siger hun og tilføjer: »Så den her gang har jeg bare brug for at sende det ud,

når jeg har lyst til det. Måske kommer der en plade ud til jul, men jeg kan ikke love noget.« Medinas iPhone 6 ligger på bordet foran hende og vibrerer med jævne mellemrum. Nok er næste danske albumudgivelse ikke fastlagt, men hun skal stadig tage stilling til det utal af andre projekter, hun har gang i. Der er et internationalt album og en tysk turné, der skal sættes i gang, og ved siden af

musikken finder den aarhusianske sangfugl konstant på nye ting, hun kan beskæftige sig med. »Jeg arbejdede faktisk hver dag på Maldiverne, da jeg var af sted med Mikkel (G. Jensen, Medinas kæreste, red.) i januar. Jeg skriver rigtig meget og har alle mulige ideer, jeg gerne vil arbejde med, så min manager og Mikkel sagde: ‘Du må få dig en bog, som du kan skrive

»Jeg er meget, meget umiddelbar. Det er en meget god betegnelse for mig.« Medina.

dine ideer ned i, for du ringer hver dag med en ny idé,« griner hun og giver eksempler på sine indfald: »Jeg har en idé til en børne-


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

21

afslappede sommer

Gåturene med Eddie og Walther er nogle af Medinas mest afslappede stunder. LASSE BAK MEJLVANG

To navne fra Medinas egen playlist Dej Loaf

»Jeg kan rigtig godt lide hende, fordi hun er ret sej og prøver ikke at være andet end sig selv. Hun er rimelig hardcore. Hende har jeg i hver fald ikke lyst til at blive uvenner med.«

Den danske sanger. PR-FOTO

film, og jeg er i gang med at skrive en synopsis på en film, men så kom maj, og så havde jeg ikke lige tid til at skrive de sidste to sider. Og så har jeg en masse ting, jeg ikke må fortælle dig om. Men jeg har en hel masse ideer. Og opfindelser også! Fjollede ting, som at jeg finder på en hårelastik, der kan noget smart. Men det er derfor, jeg har den bog, så jeg kan skrive de fjollede ting ned.« Bogen er efterhånden fyldt

med alt fra opfindelser til nye sangtekster – og i Medinas verden er der ikke langt fra tanke til handling. Hun fortæller, at hun skriver alle sine danske tekster selv, og at de ofte bliver til på 20 minutter. Det er sjældent, hun føler behov for at få feedback på sine sange, og den umiddelbare tilgang til at lave musik betyder, at hendes lyd altid er en afspejling af, hvad hun føler for tiden. Fortsætter på side 22

Amin Karami

»Det er først for nylig, jeg har hørt hans musik, og jeg synes simpelthen, det er så fedt, for han skiller sig meget ud. Han tør at være sig selv og har vilde tekster.«

Dej Loaf er en kvindelig rapper fra Detroit. ARKIV: JOHN DAVISSON/AP


22

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Fortsat fra side 21 »Jeg startede med at lave meget r’n’b-inspireret musik, så kom det mere over i det elektroniske, og så har jeg været rundt om noget meget poppet, men jeg er fan af alt muligt musik, så jeg har ikke lyst til at binde mig til at sige, at jeg er r’n’b-sanger, popsanger eller dit eller fucking dat. For mig er det vigtigt at lave det, jeg har lyst til, og hvis jeg har lyst til at lave EDM i dag og rock i morgen, så gør jeg det. Det vigtigste for mig er, at jeg brænder for det, jeg gør, og står inde for det. Den dag, jeg ikke står inde for det længere, hvorfor skulle fans så tro på mig?« siger hun. At gå på kompromis er altså ikke en mulighed i Medinas verden. Hun laver den musik, der falder hende ind, og siger det, der falder hende ind. Også når det bryder med janteloven: »Jeg er meget god til at være enormt taknemmelig for det liv, jeg lever. Når jeg står på Maldiverne og kigger op på en stjernehimmel og føler, at jeg står i stjernerne, tror jeg nærmest, det er løgn. Jeg er utroligt taknemmelig for alt det, der sker i mit liv. Og så er jeg utroligt taknemmelig for, at jeg er den type menneske, der er med til at åbne de døre selv.« Kan du forklare det? »Det handler om at se de muligheder, der er, og være god til at snakke med fremmede mennesker og lære folk at kende. Man må åbne de døre, man vil ind ad. Eller finde nøglen. Det kan ikke være så svært altid. Tit handler det om en indstilling til tingene.« Siden sit debutalbum, ‘Tæt på’, fra 2007, er Medina kommet ind ad de fleste døre i den danske underholdningsbranche. Nu skal hun så prøve at have noget tid, hvor hun er glad, og der er ro på.

Når Medina er på turné, har hun et stort behov for at være alene, fortæller hun. LASSE BAK MEJLVANG

»Efterhånden kan jeg jo spille alle show med lukkede øjne, og det giver mig mere plads til at slappe af og være 100 procent mig selv på scenen. Så faktisk er succeskriteriet for mig, at jeg går af scenen og ikke tænker på showet længere.« Medina.


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

23

Ud over Grøn Koncert og Smukfest spiller Medina også på Langelandsfestivalen og Kultur i Syd i Sønderborg til sommer. LASSE BAK MEJLVANG

»Selvfølgelig skal jeg også tænke langsigtet, og jeg har også styr på min pension og alt det der, men det handler også om at være til stede lige nu og her og ikke være videre med en ny drøm konstant. Hvilket jeg er, men jeg prøver at blive bedre til at være her nu og nyde det. Den her karriere slutter jo ikke bare i morgen, så jeg kan godt nå lige at slappe lidt af.« Efter makeuppen er lagt, og interviewet er overstået, er det blevet tid til at tage billeder. Medina tjekker sin mobil hurtigt, før hun helliger sig kameraet, der får lov til at komme med på en af de ture, hvor hun efter eget udsagn slapper allermest af: i det danske sommerlandskab med Eddie og Walther. LASSE CATO

Blå bog: Medina • Født den 30. november 1982. • Hed oprindeligt Andrea Fuentealba Valbak, men skiftede navn til Medina Danielle Oona Valbak efter et numerolog-besøg. • Har udgivet tre dansksprogede og to engelsksprogede album. • På Spotify var Medina den mest populære kvindelige kunstner i Danmark i 2014. • På Facebook har Medina 447.000 fans (Facebook.com/ MedinaMusic), og på Instagram har hun 341.000 følgere (@officialmedinamusic). • Kan blandt andet opleves ved Grøn Koncert og på Smukfest denne sommer.

Medina elsker yderområder SMUKT. Hun har for længst opnået de mål, hun drømte om, da hun startede i musikbranchen, men der er stadig plads til nye ambitioner for en Medina. En af hendes nyere drømme handler ikke om musik, men derimod lokaludvikling. »Jeg kunne rigtig godt tænke mig at hjælpe Udkantsdanmark, som rent faktisk er noget af det smukkeste, Danmark har, til at blive mere attraktivt. Det har jeg tænkt mig at gøre så småt ved at begynde at købe land og bygninger og

gøre det lækkert og spændende, så folk har lyst til at tage derhen. Jeg synes, der er så meget af Danmark, der går til spilde, fordi folk ikke gider bo der mere,« siger hun og tilføjer, at det kræver kæmpe samarbejde med myndighederne, hvis projektet skal lykkes. For nylig har hun til sin kæreste, modellen Mikkel G. Jensen, købt et stykke land et hemmeligt sted i Udkantsdanmark i fødselsdagsgave, så drømmen om at udvikle Udkantsdanmark er så småt sat i værks.


24

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Foxes i front for H&M Den britiske sangerinde Foxes, der blandt andet leverede vokalen på Zedds radiohit ‘Clarity’ fra 2013, er nyt ansigt for H&M’s Divided-linje. I en billedserie døbt ‘H&M Loves Music’ poserer sangerinSOMMERLIGT.

den i Los Angeles iført et miks af H&M’s prisvenlige design, herunder sommerkjoler, bomberjakker, T-shirts med slogans, miniskirts og jeans med svaj. Kollektionen rammer Hm.com i midten af juli. AHD

Sangerinden Foxes er hot i H&M. PR

70’erne lever videre hos Wood Wood Det er næppe gået nogens næse forbi, at tidens modebillede står i 1970’ernes tegn, og står det til Wood Wood, vil det frigjorte årti fortsat dominere i 2016. Det ærkekøbenhavnske mærke har nemlig løftet sløret for sit bud på næste års sommermode, der har ladet sig inspirere af det barske bandemiljø i 1970’ernes New York. Kollektionen trækker desuden på traditionelle workwear-referencer kombineret med mærkets eksisterende, sportsinspirerede design-dna. Hvor Wood Woods sidste kollektion lagde vægt på sikre farvevalg og colorblocking, er den nye kollektion langt mere sprælsk med mønstre såsom et fjerprint, en farvepalet bestående af blandt andet dyb rød og lysende blå, stribede sæt samt 70’ernes favoritmateriale, ruskind. AMIRA HØG DAIMAR GROOVY.

Kendall smider tøjet for KAMPAGNE. Den 19-årige supermodel og Kardashiansøster, Kendall Jenner, forfører som ansigt for seneste #mycalvinskampagne. Det store amerikanske modefirma Calvin Klein var næsten helt forsvundet fra radaren, indtil en kampagne med hashtagget #mycalvins overtog Instagram og sørgede for at genvinde mærkets plads i modebilledet. Kampagnen fik kendisser såvel som fans af mærket til at poste billeder af sig selv iført Calvin Kleins karakteristiske undertøj, og siden da har mærket ikke været til at komme udenom. Calvin Klein har nu frigivet mærkets seneste #mycalvinskampagne under navnet ‘The Original Sexy’. I front for kampagnen står Kendall Jenner, et passende valg til at sprede hashtag-budskabet, da det amerikanske kendisfænomen med sine 31 millioner Instagram-følgere er lidt af et fænomen på de sociale medier. For 19-årige Kendall Jenner er det hendes anden globale kampagne for tøjmærket, hvor hun tidligere har promoveret Calvin Kleins jeanslinje. I den nye understøjskampagne får Kim Kardashians halv-lillesøster selskab af tre andre af tidens mest eftertragtede modeller – henholdsvis Joan Smalls, Isabeli Fontana og Edita Vilkeviciute. Billederne er skudt af mode-

Kendall Jenner er Calvin Kleins nye kampagne-prinsesse. PR

fotograf Mikael Jansson i New York, og brandet understreger kampagnens fokus på ‘The Ori-

Tom Ford overgiver sig til nettet SHOPPING. Snart bliver det be-

tydeligt lettere at få fingrene i tøj fra Tom Ford. Som det er nu, forhandles den amerikanske stjernedesignerens tøj kun i fysiske butikker, men det bliver der lavet om på fra næste måned. Tom Ford har nemlig indgået en aftale med luksuswebshoppen Net-A-Porter, der som den første onlinebutik giver dig mulighed for at shoppe mærkets tøj direkte fra din computer. AHD

ginal Sexy’ med broderede kniplinger, gennemsigtige blonder, chemises og body-

Lagerfeld fejrer Fendi-jubilæum Karl Lagerfeld kan i år fejre 50-års jubilæum som chefdesigner for det italienske modehus Fendi. Aldrig før har en designer og et modehus arbejdet sammen så længe, hvilket bliver fejret med bogen ‘Fendi by Karl Lagerfeld’. Bogen indeholder interview og optagede samtaler med chefdesigneren fra de sidste fem årtier, hvor han blandt andet fortæller om tiden hos Fendi og modehusets kritiserede storforbrug af pels. Bogenkan købes fra den 28. september. AHD HURRA.


TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Plus

25

Calvin Klein

Å P T R A F D L FU SKOLESTART Stort udvalg i NEYE - også til de yngste

BEGINNER 0.-1. KLASSE

Flere farver/motiver 0.-1. klasse

659,-

Flere farver/mønstre 0.-1. klasse

699,-

Flere farver/motiver 0.-1. klasse

649 95

4 farver/mønstre 0.-2. klasse

NU 399,Spar 200,-

JUNIOR RYGSÆKKE 3.-5. KLASSE

Supreme Flere farver/motiver 3.-5. klasse

599,-

Det ærkeamerikanske kendis-fænomen poserer i ærkeamerikansk undertøj. PR

suits. Hashtagget #mycalvins er endnu en gang i spil, og Calvin Klein op-

fordrer alle fans til at tage del i løjerne og dele et billede af sig selv iført deres

Big Bag Flere varianter 3.-5. klasse

personlige favorit på Instagram.

399 95

AMIRA HØG DAIMAR

Chizzo Mange farver

599,-

Cos designer rygsæk til fordel for kunsten Den svenske butikskæde Cos er for tredje år i træk gået sammen med Serpentine Galleries-museet i London. Denne gang har highstreetmærket designet en rygsæk til støtte for Serpentine Galleries’ Park Nights, som er en række events, der løber fra juli frem til september i år og fejrer kunsten ved at sætte spot på kunstformer som performanceteater, VELGØRENHED.

Cos’ kunst-rygsæk. PR

film og poesi. Rygsækken er funktionel og moderne, udformet i tråd med Cos’ hang til skandinavisk minimalisme. Den er lavet i blødt kanvas tilføjet en enkel læderrem samt læderstropper, og designet kan bæres af både mænd og kvinder. Den koster 740 kroner, og overskuddet går ubeskåret til Serpentine Trust-fonden. AMIRA HØG DAIMAR

Kånken Mange farver

599,-

Hent vores Skole- / Studiekatalog i nærmeste NEYE butik eller se det på neye.dk

SHOP OGSÅ ONLINE PÅ NEYE.DK - FRI FRAGT PÅ ORDRER FRA 399,-

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

FØLG OS PÅ

OG

@NEYE_DK


26

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Glad for omelet? Så prøv den på indisk OPSKRIFT. Omelet er godt. En indisk masala-omelet er dobbelt så godt. Følg opskriften, spis den – og elsk den. En inder ville aldrig stille sig tilfreds med en almindelig omelet, og det burde du heller ikke. Tilsæt chili, frisk koriander og krydderier, og steg en omelet, der gør kontinentet ære! Hvad er det nu lige en masalaomelet er for noget? Den indiske version af en

gammeldags grøntsagsomelet er masala-omeletten, der er blevet tilpasset de raffinerede indiske ganer. Æg og mælk blandes med finthakket løg, peberfrugt, chili og korianderblade, smages til med stødt peber, gurkemeje og garam masala og steges i olie eller ghee (klaret smør). Hvor kommer den fra? Masala-omeletten har eksisteret i mange hundrede år, men først med ankomsten af kolonimagterne fik man ordet ‘omelet’, der første gang blev brugt i Frankrig i 1500-tallet.

Masala-omeleten i alt dens herlighed. SHUTTERSTOCK

Det bedste sted at smage en masala-omelet er på de indiske togstationers perroner. SHUTTERSTOCK

Sådan laver du en indisk masala-omelet INGREDIENSER Fire æg To spsk. mælk To store løg, finthakket To grønne chilier, finthakket (skrab kernerne ud, hvis du ønsker en knap så brændende stærk omelet) En halv rød peberfrugt uden kerner, finthakket En tomat, finthakket

En håndfuld frisk koriander, finthakket En kvart tsk. stødt sort peber En kvart tsk. stødt gurkemeje En kvart tsk. garam masala Ghee (klaret smør) eller vegetabilsk olie til stegning Salt efter smag Nyristet hvidt brød uden skorpe – tilbehør Indisk chai (te) – tilbehør.

TILBEREDNING Pisk æg og mælk sammen i en stor skål, indtil blandingen er let og luftig. Tilsæt de hakkede grøntsager og krydderierne, og rør forsigtigt rundt, så ingredienserne bliver blandet godt sammen. Varm ghee eller olie i en stege- eller omeletpande

ved middel til høj varme. Skru ned til middelvarme, så snart fedtstoffet er varmt. Hæld halvdelen af de sammenpiskede æg på panden. Steg den i to-tre minutter, til bunden er let brunet. Vend omeletten med en paletkniv. Steg den på den anden

I SAMARBEJDE MED LONELY PLANET – NU PÅ DANSK

Altimaskiner.dk

Maskiner fra gruppen af Danske Maskinhandlere

Gud elsker dig og der er ikke noget du kan gøre for at få ham til at ændre mening

Massey F 36 RS 16 PF • 1999 • Timer: 1331 • Annonce nr. 297607

335.000 New Holland C185 • 2008 • Timer: 676 • Annonce nr. 270113

269.000 Priser er ekskl. moms og levering.

www.ordetermit.dk

Alt i maskiner til landbrug, park og anlæg

Hent den nye

MX APP

Gratis!

Download din newsbreaker - så er du

altid

opdateret


Sommeren kræver et godt netværk

SOMMER I EUROPA?

TAL OG SURF LØS I FERIEN FOR KUN 99, /md.

Som kunde hos Telia behøver du ikke bekymre dig om dyre ekstraregninger, når du ringer & surfer på sommerferien i Europa. For kun 99,-/md. kan du tage dit abonnement med dig og tale med familien, finde vej med din smartphone og maile bunker af feriebilleder hjem til vennerne.

Brug det i hele 25 europæiske lande

Køb nu på Telia.dk · Telia-butikkerne · 80 40 40 40 Roam like Home Europa: Gælder for udvalgte mobil- og mobilt bredbåndsabonnementer(se omfattede lande på www.telia.dk/roamlikehome). Inkluderer fri opkald/sms/mms til danske numre (ej sær- og indholdstjenester) fra EU-lande. Data er begrænset til max 10GB/md i udlandet, dog ikke i Norden/Baltikum på TeliaSonera-netværk. 30 dages opsigelse.


28

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

London calling: Hør indierock på MUSIKFERIE. Det nordlige London er hjemsted for indierock. Mange bands er startet med at spille på bydelens scener og er siden blevet kæmpestore. Det har givet spillestederne kultstatus og tiltrækker i dag mange etablerede stjerner. Her er de bedste.

KOKO – punkere og Prince på det gamle teater

Spillestedet KOKO ligger i bygningen, som tidligere husede det berømte teater Camden Palace. Her optrådte legender som Charlie Chaplin i sin tid, ligesom nyere stjerner som Sex Pistols og Ryan Adams har været på besøg. I 2004 blev teatret restaureret, og stedet skiftede navn til KOKO. Siden har store artister som Madonna og Prince spillet gigs her. Stedet har ellers kun plads til 1.400 publikummere og er dermed på størrelse med københavnske Store Vega. Der er Ryan livebands hele ugen. Adams.

The Barfly – fra up-and-coming til de største verdensstjerner

Dette nedslidte indierock-spillested er kendt for at hyre mindre kendte navne, der venter på deres store gennembrud. Stedet er lille, så det føles, som om bandet kun spiller for dig og dine venner. Af store acts, der har spillet på The Barfly gennem tiden, kan nævnes The Killers, The Darkness, The Libertines, Kasabian, The Strokes, Yeah Yeah Yeahs, Adele, Franz Ferdinand og Muse.

Electric Ballroom – publikum gik amok på legendarisk støjrockband

Helt siden 1938 har der været koncerter i legendariske Electric Ballroom. Blur, U2, The Clash, Snow Patrol, Kings of Leon og mange andre har spillet her. Nogle af koncerterne har været mere mindeværdige end andre. I 1985 endte en koncert med, at politiet måtte rykke ud for at få styr på publikum, som var gået amok. Bandet The Jesus and Mary Chain havde nægtet at spille ekstranumre, og det havde fået publikum til at gå grassat. Nogle kastede

Britpop-heltene fra Blur er et af mange

glas op mod bandet, mens andre kravlede op på scenen

SMAGSOPLEVELSE TIL I AFTEN 145,FRISKRØRT IS HVER DAG * FRISK FRUGT * UDSØGTE RÅVARER WWW.PARADIS-IS.DK

tis! a r G MX APP Hent den nye


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

legendariske spillesteder Proud Camden – hestehospitalet, der blev kult

bands, der har skabt elektrisk stemning i Electric Ballroom. AP/ARKIV

og sparkede til forstærkerne. Så vildt går det (heldigvis)

ikke for sig, hver gang der er koncert på Electric Ballroom.

Proud Camden var engang et hestehospital. I dag er det en af London-bydelen Camdens bedste barer. Der er liveband og dj’s og kunstudstilling på vægge- I 2009 optrådte Pete Doherty i Camden Proud. ne. Om sommeren er der åbent på stedets terrasse, hvor man kan se solnedgangen, mens man nyder en koncert udenfor. Mange store internationale musikere har spillet intime koncerter på Proud Camden. Eksempelvis Jessie J, Kelis, Peter Doherty, Dizzee Rascal, A$AP Rocky, Calvin Harris, The Kooks, Stereophonics og Miguel. De mange stjerner har givet London-baren kultstatus i nattelivet.

29

Indie ... øøøh ... hvad-for-noget? MUSIKGENRE. Indie kommer af

det engelske ord independent (selvstændig) og er en betegnelse for musik, der er udgivet på et uafhængigt pladeselskab. Musikken er typisk alternativ eller beregnet for en mindre målgruppe. I de seneste par år har der været en tendens til, at kunstnere og band søger over i mindre selskaber eller opretter deres egne for at opnå mere kunstnerisk frihed. I de seneste 10 år er der sket en eksplosion i antallet af små labels. Selvom det kaldes indierock, forekommer fænomenet også i andre genrer såsom hiphop, pop, heavy metal og elektronisk musik.

I SAMARBEJDE MED LONELY PLANET – NU PÅ DANSK

Oplev New York og St. Thomas fra kr. 11.295 Familietilbud til Florida fra kr. 6.998 / 8.998 Oplev smuk natur og pulserende byliv i solrige Florida. Bo først 3 nætter på dejlig strand i Miami og herefter 7 nætter på Fort Myers Beach. I har bil under hele opholdet så det er nemt at besøge fx Everglades på vej fra Miami til Fort Myers. Pris pr. person v/2 voksne + 2 børn u/12 år fra kr. 6.998. Pris pr. person v/2 pers. fra kr. 8.998

New York og Washington fra kr. 8.498 I får: Fly København - New York // Washington - København t/r, skatter og afgifter på fly, 4 nætter i New York, bus mellem New York - Washington DC samt 3 nætter Washington. Pris pr. person v/2 personer i delt dobbeltværelse fra kr. 8.498

New York & St. Thomas fra kr. 11.275 / kr. 13.498 Inkl: Flyrejser, skatter og afgifter på fly, 4 nætter i New York samt 7 nætter på Point Pleasant Resort på St. Thomas. Pris pr. person v/2 voksne og 2 børn fra kr. 11.275 Pris pr. person v/2 voksne fra kr. 13.498

New York og Den Dominikanske Republik m/all inklusive fra kr. 12.798 / kr. 13.998 Rejs til metropolen New York og derefter til Den Dominikanske Republik på dejlig badeferie i Punta Cana. Rejsen inkluderer: Flyrejser, skatter og afgifter på fly, 3 nætter i New York samt 7 nætter på 4* Catalonia Bavaro hotel m/all inklusive. Nævnte priser er ved afrejse efter 13/8. Tillæg tilkommer i ferie perioder.

Tlf: 70 201 208 • www.toptours.dk

Fra rejsedrømme - til drømmerejser


30

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Den næststørste sport i verden k NICHE. Det er cricketsæson i Danmark, men verdens næststørste sport har store udfordringer med at slå igennem herhjemme. Det er en solrig søndag i juni, og ud over en enkelt motionscyklist er der mennesketomt i området omkring Skovbrynet S-togsstation og Akademisk Boldklub. Man skulle ikke tro, at landets bedste hold i verdens næststørste sport spillede ligakamp i nærheden, men det er ikke desto mindre det, der er tilfældet. På AB’s baner er cricketkampen mellem oprykkerne fra AB og topholdet Skanderborg nemlig fuld gang. 11 grønklædte AB-spillere står spredt ud over to fodboldbaner, og i midten står to Skanderborg-spillere ved gærdet. Tilskuertallet er begrænset til omkring 20 børn og voksne, der lader til at have familiær tilknytning til nogle af spillerne, tre ældre mænd fra Dansk Cricket Forbund, de resterende ni Skanderborg-spillere og Mikkel Grøn, der tidligere har været konsulent i forbundet og for tiden træner AB’s herrehold. »Cricketsporten har været med til at definere den idrætskultur, vi har i Danmark, og så er den gledet fuldstændig i baggrunden,« siger han og tilføjer: »Jeg kan godt blive forundret over, at cricket ikke er større i Danmark, for vi har den her rundboldkultur, og i bund og grund er cricket bare rundbold om point. Der er lidt flere regler, men det er præcist det samme, der sker, og her får du endda lov til at slå mange gange til bolden.« Faktisk er flere af landets store fodboldklubber, for eksempel KB og AB, oprindeligt startet som cricketklubber. Sidenhen er tiden dog løbet fra sporten, der i dag kun har omkring 2.000 registrerede spillere på landsplan, mens Mikkel Grøn anslår, at et omtrent lige så stort antal spiller på hobbyplan. Træneren peger ud over banen for at forklare, hvad udfordringerne for sporten er: »En af grundene til, at

De fleste af spillerne i de sjællandske cricketklubber har pakistanske eller indiske aner. LASSE BAK MEJLVANG

cricketsporten er lidt presset i Danmark, er, at vi fylder to fodboldbaner, og det gør vi i otte timer. Så du har 22 mand, du holder aktiveret på to fodboldbaner i løbet af en hel dag, og det er der meget få klubber, der kan leve op til.« Pladsen er dog ikke eneste udfordring for sportens udbredelse. Opvarmningen til dagens kamp startede klokken 9, selve kampen gik i gang klokken 10, og den slutter først

klokken 18 – samme varighed som alle andre turneringskampe. »Det tager for lang tid for folk. Selv om ungdomskampene tager tre timer i alt, er det stadig ikke hurtigt nok i forhold til badminton og fodbold. Og så er det en meget teknisk sportsgren, så hvis du ikke har spillet det fra barnsben, er det svært at få den rigtige teknik,« siger Frederik Klokker, mens han observerer sine holdkam-

merater ved gærdet fra sidelinjen. Han er landsholdslegende, har spillet i Holland og England og vendte for et par år siden hjem til Danmark for at spille for Skanderborg. Ud over at være en af de dygtigste spillere herhjemme arbejder han for Dansk Cricket Forbund. Her er han med i bestræbelserne på at gøre cricket til en mere udbredt sport herhjemme, hvilket blandt andet netop har indebå-

ret relancering af sporten med kortere kampe, der ‘kun’ varer omkring tre timer. Eliten spiller dog stadig i det oprindelige format, og klokken 13 er der frokostpause i kampen mellem AB og Skanderborg – det, der egentlig bliver kaldt tepause i Storbritannien, Indien og de andre store cricketnationer. Spillere fra begge hold fortæller, at de på grund af dansk crickets beskedne omfang efterhånden er


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

31

kæmper for fodfæste i Danmark »Cricket er fantastisk, fordi det har så mange forskellige facetter. Du skal kunne kaste, slå, løbe, gribe, kaste. Og alle de ting har man mulighed for at træne, så hvis man kommer ind i cricketsporten, kan man næsten altid finde noget, man er god til.« Mikkel Grøn. Træner for AB’s elitehold.

AB’s mål er at ende i midten af elitedivisionen. LASSE BAK MEJLVANG

Topholdet fra Skanderborg (i blåt) endte med at vinde over AB. LASSE BAK MEJLVANG

blevet venner med de fleste af spillerne på de andre hold i elitedivisionen. Der er dog stadig så meget konkurrencementalitet, at holdene holder pausen hver for sig. På AB’s hold er det begrænset, hvor meget der bliver spist i pausen, da alle spillerne er af enten indisk eller pakistansk afstamning, og der er derfor en del af dem, der holder ramadan. Og set i et sociokulturelt lys er klubben udelukkende en

positiv integrationshistorie, påpeger Naveed Mughal, der spiller for AB og er dansk landsholdsspiller. »Det er godt for de unge pakistanere i området, for der er mange muligheder for at lave ballade, men i stedet kommer de her og spiller cricket,« fortæller han om AB. I Danmark har vi flere store talenter, siger Naveed Mughal, men han håber på, at flere i befolkningen vil få øjnene op for

sporten, da den har svære kår for tiden. Få baner og generel manglende oplysning om cricket kan nemlig betyde, at vi mister en del af talenterne. »Min arbejdsgiver ved ikke engang, hvad cricket går ud på,« griner Naveed Mughal, inden der bliver taget hul på de sidste fire-fem timer af kampen. AB-Skanderborg endte med en sejr på 32 point til Skanderborg. LASSE CATO

Cricket i Danmark • På verdensplan er cricket regnet for at være den næststørste sport på verdensplan, mens det i Danmark er en nichesport med cirka 2.000 registrerede udøvere. • Det danske herrelandshold er rangeret i top-30 i verden. • De første danske cricketklubber blev dannet omkring 1865 af britiske jernbaneingeniører.

• En del af landets traditionsrige fodboldklubber, herunder KB og AB, startede oprindeligt som cricketklubber. • Dansk Cricket Forbund har igangsat projektet ‘Masterklub’, der skal fokusere på at promovere cricket i Danmark. • Læs mere om cricket i Danmark på Spilcricket.dk


32

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Så ruller bolden igen: Hvem har SPORT. Efter sommerpausen er det i weekenden igen tid til fodbold i Danmarks bedste række. Her er de superliga-kampe, du kan glæde dig til. LASSE CATO

OB - Hobro

FCN - Søn. Det er to klubber, der skal forsøge at rejse sig efter et par skuffende sæsoner, der mødes i dette års superliga-premiere fredag aften. Hjemmeholdet fra FC Nordsjælland har måttet tage til takke med sjettepladsen både sidste og forrige sæson, efter klubben ellers havde haft to pragtsæsoner med guld og sølv. Sønderjyske har brugt et par år på at kæmpe omkring nedrykningsstregen. Ser man på transfersituationen, kan det dog være, at der er grund til at håbe i Haderslev, hvor den tidligere superligatopscorer Thomas Dalgaard er kommet til. Hvor: Farum Park. Hvornår: fredag klokken 18. Tv: TV3 Sport 1.

mark

wahlberg

Der var få, der gav Hobros hold af semiprofessionelle spillere en chance forud for deres første sæson i Superligaen, men nordjyderne endte med at blive hele landets

darlings og med en solid syvendeplads sikre sig endnu en sæson i landets bedste række. OB’s sæson var alt andet end en positiv overraskelse, og den traditionsrige klub endte med at måtte kæmpe for ikke at være del af nedrykningsstriden. Forud for næste sæson har OB-træner Kent Nielsen imidlertid meldt ud, at han er tilfreds med sin ‘velafbalancerede trup’, der blandt andre har fået tilgang af angriberen Rasmus Festersen. Hvor: Tre-For Park. Hvornår: søndag klokken 13.30. Tv: Eurosport 1.

Rasmus Falk. POLFOTO

seth

macfarlane

amanda

seyfried

morgan

freeman

the thunder buddies are back

BIOGRAFPREMIERE I DAG

/teddanmark


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

33

guldben – hvem får gummiben? FCK - RFC

FCM - Viborg FF

Peter Ankersen, Kasper Kusk, Benjamin Verbic, Federico Santander. Listen af indkøb hos FC København har været bemærkelsesværdig over sommeren, og det er tydeligt, at klubben har klare målsætninger om at generobre titlen for første gang siden 2013. Desværre er den planlagte sæsonpremiere-kamp i Superligaen i Parken mellem FCK og Randers FC blevet udsat på ubestemt tid. Kampen skulle være spillet på søndag, men det kan den ikke blive, fordi Randers allerede to dage senere skal i aktion i Europa League-kvalen. FCK’s første kamp i Superligaen bliver nu den 26. juli ude mod Esbjerg. Samme dag møder Randers FCN i Farum.

Sidste års helt store fornøjelse i Superligaen var mestrene fra FCM. Siden pokalen blev løftet er der sket ting og sager på holdkortet, hvor blandt andre sidste sæsons cheftræner, Glen Riddersholm, til stor overraskelse har takket af. Han er erstattet af eks-U/21-landstræner Jess Thorup. Selv med ændringer i truppen må der være op-

timisme at spore på heden inden kampen, hvor et af oprykkerholdene er gæst. Viborg vandt 1. division sidste sæson og har også en ny træner på sidelinjen i form af den rutinerede Johnny Mølby.

risk set har været fyldt med intensitet, bliver der også gensyn mellem AGF-træner Morten Wieghorst og hans gamle arbejdsgiver Brøndby, hvor han spillede fra 2002 til 2005.

Efter at have vundet ‘The Double’ i 2014 endte AaB i sidste sæson midt i tabellen. I bestræbelserne på at vende tilbage til tidligere tiders succes har aalborgenserne hentet to klubkoryfæer tilbage fra udlandet på permanente aftaler: angriberen Nicklas Helenius og midtbanespilleren Thomas Enevoldsen. På besøg i mandagskampen kommer Esbjerg, der sidste sæson kæmpede sig til overlevelse i den kedelige ende af tabellen. Mandag skal blandt andre offensivspilleren Nicki Bille, der er kommet til fra franske Evian, hjælpe med til at gøre denne sæson til en bedre oplevelse for Esbjerg-tilhængerne.

Hvor: Ceres Park. Hvornår: søndag klokken 18. Tv: TV3+.

Hvor: Nordjyske Arena. Hvornår: mandag klokken 19. Tv: TV3 Sport 1.

Hvor: MCH Arena. Hvornår: lørdag klokken 16. Tv: TV3 Sport 1.

AGF - Brøndby IF Der er dømt vaskeægte arvefjendeopgør i søndagens sene kamp, hvor AGF efter en sæson i den næstbedste række tager imod Brøndby. De blå-gule fra Vestegnen havde en noget blandet sæson, hvor de sluttede som treer uden reelt at have hverken guld eller sølv iden for rækkevidde. Foruden at være et opgør, der histo-

AaB - EfB

Del sommerens oplevelser med en elegant nyhed

Mobilrabat

1.300,Huawei P8 Lite

999,-

Med Mobil Fri Tale + 8 GB pr. md. 199,i 6 mdr. mindstepris 2.242 ,inkl. oprettelse 49,-

Velkommen på Danmarks bedste netværk Alle priser gælder i DK, dog ikke trafik til udlandet og særtjenester. Hastigheden nedsættes til 1 Mbit/s, hvis dataforbruget overskrides. Prisen forudsætter betaling via Automatisk Kortbetaling. Ellers 9,75 kr./regning via BS el. 49 kr./regning via manuel betaling. Forudsætter tilmelding til e-mailkommunikation, ellers opkræves et gebyr på 29 kr./md. Du skal blive her i 6 mdr. Kontantpris 2.299 kr. Tilbuddet gælder t.o.m. 09.08.15.


34

Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

Tag musikken med ud i solen LYDTEST. Vi tester otte trådløse højttalere, som let kan være i tasken og byder på musikalsk underholdning udendørs eller på rejsen. Højttalerne sluttes til en smartphone, tablet eller laptop via bluetooth. Efter at man har koblet dem sammen, går al lyd til højttaleren, og så er det bare at starte musikken. Mange af dem kan også bruges som højttalertelefon, så flere kan tale med den, der ringer. Nogle af dem, der har et stort batteri, kan desuden dele ud af deres strøm, hvis mobilens batterimåler begynder at blinke rødt, og man er langt fra

De strenge testkriterier

Der er otte forskellige rejsehøjttalere til test. PR

nærmeste stikkontakt. Sidste år testede vi lidt større modeller, som har bedre forudsætninger for at give rigtig god lyd. Men i år besluttede vi os for, at højttalerne først og fremmest skulle være bærbare.

Altså ikke veje for meget eller fylde for meget i tasken. Det er vores erfaring, at folk ellers ofte synes, det ikke er besværet værd. Mange af højttalerne i denne test er så små, som de kan

Bose SoundLink Color – simpel og legeglad Med SoundLink Color har Bose vovet at være lidt mere legesyg end normalt, hvad

angår form og farve. Den lyder også mere naturlig, end vi er vant til, og kan spille højt uden at skratte. Desværre har den ikke nær så god basgengivelse som SoundLink Mini og lyder ganske enkelt lidt uengageret. Desuden er det skuffende, at den trods udseendet ikke er stænksikker, og at den mangler mange af de funktioner, som konkurrenterne kan tilbyde. Alt i alt en nem og ukompliceret højttaler, der ikke helt lever op til Boses omdømme. Vurdering:  Simpel og legeglad: En enkel og farverig højttaler, der lyder okay, men vi savner funktioner, som konkurrenterne har.

Plus: Usædvanlig farvestrålende og sommerligt udseende fra Bose. Rigtig god lydkvalitet. Let at bruge. Minus: Kan ikke oplade mobilen. Kan ikke bruges som højttalertelefon. Understøtter hverken NFC for lettere tilslutning eller aptX for bedre lyd. Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth Batteritid: 8 timer Funktioner: Stemmemeddelelser Mål: 134 x 128 x 53 mm Vægt: 570 g Pris: 1.200 kroner

SMS Audio Portable – lille og besværlig Interessant design og specifikationer med de seneste standarder virker lovende. Og en højttaler fra rapperen 50 Cent må da være virkelig sej til at spille hiphop? Tydeligvis ikke, for SMS Audio Portable Wireless Speaker har overraskenTilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth, aptX, NFC Batteritid: Ca. 12 timer Funktioner: Højttalertelefon Mål: 190 x 64 mm Vægt: 410 g Pris: 1.500 kroner

de svag bas. Og prøver man at skrue op for lyden for at få gang i festen, så skurrer den temmelig meget. Vores forsøg med de utallige lydindstillinger gjorde det sjældent bedre. Oven i det hele har den alt for mange og for små knapper, der er svære at finde.

Vurdering:  Lille og besværlig: Smart design, men en rapstjerne på æsken giver ikke bedre lyd. Plus: Alle de funktioner, man har brug for. Nem tilslutning med NFC. Praktisk med standardstik til opladning. Minus: Overlæsset med knapper og unødvendige indstillinger. Har alt for dårlig bas til den formodede målgruppe. Kan ikke håndtere høj volumen.

• Vi har sat strenge kriterier for, hvad der kunne kaldes rejsehøjttalere. De måtte ikke være så små, at de kunne være i en lomme, for så giver de ikke tilstrækkelig god lyd. Men de måtte heller ikke være så store eller tunge, at man tøvede med at tage dem med i tasken. Desuden skulle de selvfølgelig have batteridrift og kunne kobles til en smartphone med bluetooth. • For at kunne lave en rimelig sammenligning satte vi desuden et priskrav på omkring 1.500 kroner. Det sorterer de dårligste højt-

talere fra, uden at investeringen bliver urimeligt dyr. • Hvis man skal tage produktet med, skal det tåle at blive rystet i en taske. Vi har derfor vægtet byggekvalitet og stabilitet højt. Brugervenligheden er bedømt ud fra, hvor nemt det er at slutte højttaleren til mobiltelefonen, og om knapper er forståelige. • Desuden spillede vi et bredt udvalg af musik af god kvalitet og bedømte lydkvaliteten. Den endelige karakter er en samlet vurdering, hvor også prisen indgår.

blive, uden at batterilevetiden lider skade, og de befinder sig i en prisklasse, hvor de både

kan tåle nogle knubs og har lydkvalitet over gennemsnittet. JONAS EKELUND

JBL Charge 2+ – meget bedre nu Charges paradenummer er det kraftige batteri, der kan genoplade selv strømtørstige tablets i en snæver vending. Siden den første model har den også fået højttalertelefon. Med denne nye model 2+ er den til og med blevet vandtæt. Men frem for alt er der tryllet med lyden, som har fået en mere afrundet diskant og betydelig kraftigere bas end Charge 1, men ikke så overdrevet som i Charge 2. Alt i alt er JBL Charge 2+ en velbygget og robust rejsehøjttaler med imponerende lyd og uden større fejl. Vurdering:  Meget bedre nu: En imponerende forbedring af sidste års model og en af favoritterne i testen. Plus: Fremragende lyd med imponerende bas. Vandtæt og solidt konstrueret. Tilstrækkelig opladningskapacitet til selv tablets. Minus: Lyden er ikke lige så åben som på de bedste. Mangler NFC for lettere tilslutning og aptX for klarere lyd.

ANBEFALET

Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth 3.0 Batteritid: Ca. 12 timer, mobilopladning Funktioner: Vandafvisende, højttalertelefon Mål: 185 x 79 mm Vægt: 600 g Pris: 1.430 kroner


Plus

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

LG Music Flow H4 – kraftløs multikunstner På papiret ser LG Music Flow H4 ud til at kunne tages med på rejse, da den er lille og har bluetooth og batteridrift. Men næsten alle de smarte funktioner er beregnet til hjemmebrug, koblet til det trådløse netværk som en del af LG’s multirumssystem. På egen hånd mangler den alle de funktioner, der gør konkurrenterne praktiske. Men

Denon Envaya – solid og bombastisk Hvis man er villig til at ofre noget andet i bagagen for at få plads til Denon Envaya, vil man helt sikkert have den tungeste lyd på ferien. Lyden er rigtig god, men drukner lidt i den bombastiske bas. Højttaleren er solid og velbygget og har et praktisk ‘støtteben’, og man kan skifte farve på fronten efter humør. Betjeningen er god, og takket være NFC er det nemt at koble den med mobiltelefonen. Hvis du vil være konge af strandfesten, skal du have Envaya med. Vurdering:  Solid og bombastisk: En gedigen højttaler med bas som en kanon, hvilket kan blive lidt overvældende i længden. Plus: Meget velbygget og tillidsvækkende. Store lydressourcer og imponerende bas. Har de fleste funktioner, som man har brug for. Minus: Lidt for tung at slæbe rundt på for en rejsehøjttaler. Bassen dominerer lige lovlig meget. Kræver speciel oplader. Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth, aptX, NFC Batteritid: Ca. 10 timer, mobilopladning Funktioner: Udskiftelige farvefronter Mål: 255 x 141 x 48 mm Vægt: 1.300 g Pris: 1.500 kroner

frem for alt kan den ikke rigtig klare sig alene lydmæssigt. Vurdering:  Kraftløs multikunstner: H4 kan tages med på rejsen, men man kan mærke, at den er lavet til at indgå i hjemmenetværket. Plus: Kan kobles til LG’s multirumssystem, når man er hjemme, og kører i så fald på wifi. Mange smarte funktioner i hjemmenetværket.

Minus: Funktionerne er ikke specielt tilpasset til at tage den med uden for hjemmet, hvor den mangler kræfter til at spille engagerende. Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth, Wi-Fi Batteritid: Ca. 6 timer Funktioner: Multirum, stereo, Google Cast Mål: 194 x 64 x 70 mm Vægt: 800 g Pris: 2.000 kroner

Sony SRS-X33 – stor lyd i lille format Sidste år udnævnte vi SRS-X5 til årets bedste bærbare, trådløse højttaler. Og også i år, hvor vi går en størrelse ned til 3-serien, er vi imponerede over Sonys lydteknikere. På en eller anden måde er det lykkedes dem at få denne lille højttaler til at spille både kraftigt og kontrolleret. Man skal dog ikke forvente nogen pumpende bas; i så fald må man købe en større model. Men hvis man vil have en lille og fleksibel højttaler, der er nem at bruge, og som spiller de fleste musikgenrer med bravur, så er Sony SRS-X33 lige i øret. Vurdering:  Stor lyd i lille format: Med sin store, klare lyd er X33 et bevis på, at større ikke altid er

BEDST I TEST

bedre. Plus: Fremragende kvalitetsfølelse og god størrelse til udflugten. Nem betjening og gode funktioner. Strålende lyd fra så lille en højttaler. Minus: Understøtter ikke længere aptXstandarden, men kun den usædvanlige LDAC. Kan ikke oplade mobilen. Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth 3.0, NFC Batteritid: Ca. 12 timer Funktioner: Højttalertelefon Mål: 185 x 60 x 59 mm Vægt: 730 g Pris: 1.300 kroner

Philips BT6000 – pæn og praktisk Philips BT6000 er både pæn at se på og robust, idet den faktisk kan tåle noget regn, hvis man er uheldig med vejret. Desuden er størrelsen lige den rigtige til at tage den med i madkurven. Og det er nok dér, den kommer mest til sin ret, da der ikke er blevet plads til store bashøjttalere i det runde kabinet. Hvis man skal holde dansefest, lyder den simpelthen lidt for tyndt, men hvis man bare skal have noget god musik i baggrunden, så fungerer den fint.

Vurdering: 

Musik til poolen: Det mest overraskende er ikke de imponerende volumenressourcer, men at den minsandten kan flyde i vand. Plus: Rigtig god størrelse og vægt gør den nem at tage med. Ud over at kunne skylles med vand kan den også flyde. Spiller højere, end man skulle tro. Minus: Mangler både NFC for nem tilkobling og aptX for bedre lydkvalitet. Kan ikke rigtig klare sin egen maksimumvolumen uden at forvrænge.

Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth 4.0, NFC Batteritid: 8 timer Funktioner: Stænksikker (IPX4), højttalertelefon Mål: 188 x 70 x 71 mm Vægt: 490 g Pris: 900 kroner

Vurdering:  Pæn og praktisk: Philips’ vejrtætnede højttaler har en god størrelse og er nem at bruge. Plus: Enklere kontroller end dette finder man næppe. Kan tåle en byge. God byggekvalitet og tilpas størrelse til at tage med. Minus: Har ikke aptX for bedre lydkvalitet. Har ikke samme volumenressourcer som visse konkurrenter. Lyder tamt ved bastung musik.

Monster SuperStar BackFloat – musik til poolen En så lille og let højttaler er meget nem at have med på stranden eller ved poolen. Og så er det selvfølgelig en stor fordel, at Monster SuperStar kan tåle at blive skyllet med vand. Endnu sjovere er det, at man kan have den til at ligge og vugge i poolen, da den kan flyde. I betragtning af formatet spiller den uventet høj og har mere bas, end man skulle tro. Desværre er det lidt for presset, og bastung musik på høj volumen lyder simpelthen ikke godt. Men hvis man tager det roligt, er det en rigtig fin højttaler.

35

Tilslutning: 3,5 mm ind, bluetooth Batteritid: Ca. 7 timer Funktioner: Vandtæt (IPX6), højttalertelefon Mål: 184 x 83 x 40 mm Vægt: 227 g Pris: 1.200 kroner

Testen er leveret af


36

TV Torsdag

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

DR1

TV 2

TV 2 Zulu

TV3

TV3+

13.00 [=] Danmarks skønneste sommerhus - nordøstsjælland (5:10) 13.30 [=] Kender du typen? 2010 (3) 14.00 Taggart: Snærende bånd (G) 15.10 Taggart: Skjulte øjne 16.00 Bergerac: Lohan-dukkerne (86) 16.55 Forsyte-sagaen (7:13) 17.50 [=] TV-avisen 18.00 [=] Price inviterer - Lars Simonsen (150) 18.30 [=] TV-avisen 18.55 Vores sommervejr 19.05 [=] Aftenshowet 19.55 TVavisen

09.40 Tour de France: Studiet 10.15 TV 2 på Tour 11.05 Tour de France: 12. etape, direkte 12.00 [=] Nyhederne 12.05 [=] Vejret 12.10 Tour de France: 12. etape, direkte 14.00 [=] Nyhederne 14.10 Tour de France: 12. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit sommervejr 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

20.00 [=] Bonderøven (2) Dansk dokumentarserie. 20.30 [=] Søren Ryge præsenterer: Slangebøsser Dansk dokumentarserie. Slangebøsser er forbudt iflg. våbenloven, men Søren Ryge har fået dispensation til at lave et program om alle drenges legetøj til alle tider, slangebøssen. Og han har fundet en 80-årig mesterskytte, som medvirker. 21.00 AftenTour 2015: 12. etape 21.30 [=] TV-avisen 21.55 Vores sommervejr 22.00 Kriminalinspektør Banks: Uskyldige grave Engelsk krimiserie. 23.30 [=] Ditte & Louise (6:8) (G) 00.00 [=] OBS (G) 00.05 Kystvagten (29:68) 00.50 Inspector Morse: Dødelig søvn 02.35 Water Rats (117:177) 03.20 Der er noget i luften 03.45 Der er noget i luften 04.15-04.45 Grøn glæde, jul (2:2)

20.00 [=] Kurs mod fjerne kyster (4:7) (G) Dansk dokumentarserie. 20.50 [=] Liebhaverne – sommerhuse Dansk underholdning. Pernille Sams og Jan Fog er rejst sydpå for at fremvise lusksussommerhuse. 21.25 [=] Sportsquizzen (6) 22.00 [=] Nyhederne 22.29 Regionale nyheder 22.40 ((S)) The Informant! Amerikansk dramakomedie fra 2009. Medvirkende: Mark Whitacre: Matt Damon, Brian Shepard: Scott Bakula og FBI Special Agent Bob Herndon: Joe McHale. Instruktion: Steven Soderbergh 00.35 Venner (50:235) 01.05 Venner (51:235) 01.35 Cold Case (108:156) 02.20 Huse for millioner 03.10 [=] Helt sygt! 04.00-06.00 Nyhederne og Vejret

09.45 Gossip Girl (1:121) 10.35 Kongen af Queens (182:207) (G) 11.00 Kongen af Queens (183:207) (G) 11.25 Et umage par (23:119) (G) 11.55 Et umage par (24:119) 12.20 Desperate Housewives (2:180) 13.05 Desperate Housewives (3:180) 13.55 ((S)) Beverly Hills 90210 (79) 15.30 ((S)) New Girl (72:85) (G) 15.55 New Girl (73:85) 17.10 ((S)) American Dad (54) (G) 17.40 ((S)) American Dad (55) 18.05 Kongen af Queens (184:207) (G) 18.30 Kongen af Queens (185:207) (G) 18.55 Venner (175:235) (G) 19.25 Venner (176:235) 19.50 Modern Family (114:130) (G) 20.20 Modern Family (115:130) 20.50 ((S)) Death Proof Amerikansk actionfilm fra 2007. 22.45 [=] Klovn (11:60) (G) 23.10 [=] Klovn (12:60) 23.40 [=] Langt fra Las Vegas (43:53) (G) 00.1005.15 Nat-tv

05.05 The Mindy Project (13:24) 05.30 The Mindy Project (14:24) 05.55 Tamra’s OC Wedding (1:3) 06.40 Real Housewives of Miami (19:41) 07.25 Ramsay’s Kitchen Nightmares USA (80) (G) 08.10 Familien fra Bryggen (47) 09.10 NCIS (170:282) (G) 10.05 Undercover Boss 2 (18) (G) 11.05 Undercover Boss 2 (19) 12.05 Masterchef 2014 (11:40) (G) 13.00 The Kardashians (73:130) (G) 14.00 The Kardashians (74:130) 15.00 Luksusfælden (134) (G) 16.00 Bones (185:212) 17.00 NCIS (171:282) 18.00 Luksusfælden (135) 19.00 Masterchef 2014 (12:40) 20.00 Familien fra Bryggen (40) 21.00 Real Housewives of Beverly Hills 5 (6) 22.00 Date Night Amerikansk romantisk komedie fra 2010. 23.50 I Could Never Be Your Woman (G) Amerikansk romantisk drama fra 2007. 01.40-05.20 Nat-tv

08.10 Rizzoli & Isles 5 (12) (G) 09.05 Rizzoli & Isles 5 (13) 10.00 Hawaii Five-0 (63:93) (G) 11.00 Hawaii Five-0 (64:93) 12.00 Bones (85:189) (G) 13.00 Bones (86:189) 14.00 NCIS L.A. (22:120) (G) 15.00 NCIS L.A. (23:120) 16.00 Simpsons (526) 16.30 Simpsons (527) 17.00 How I Met Your Mother (25:208) (G) 17.30 How I Met Your Mother (26:208) (G) 18.00 How I Met Your Mother (27:208) 18.30 How I Met Your Mother (28:208) 19.00 Two and a Half Men (260:262) 19.30 Fodbold: F.C. København-Newtown, direkte 22.00 Du almægtige, Evan Amerikansk komedie fra 2007. 23.55 Min brors kæreste Amerikansk komedie fra 2007. 01.55 Simpsons (526) (G) 02.25 Simpsons (527) (G) 02.50 Brickleberry (7) 03.15 Brickleberry (8) 03.35 Two and a Half Men (260:262) (G) 04.00-05.20 Nat-tv

kanal 4

kanal 5

6’eRen

05.45 Kitchen Boss (5) (G) 06.05 Kitchen Boss (6) (G) 06.30 Less Than Perfect (51:81) (G) 06.50 Less Than Perfect (52:81) 07.10 TV-Shop 08.10 Kitchen Boss (7) 08.35 TVShop 09.35 Mike & Molly (86) 09.55 TV-Shop 10.55 Dance Moms (14:50) 11.40 Private Practice (47:111) (G) 12.25 Gilmore Girls (5:153) 13.25 Private Practice (48:111) 14.10 Kitchen Boss (37) 14.35 Kitchen Boss (38) 15.05 En kulinarisk rejse (4) (G) 15.40 En kulinarisk rejse (5) 16.10 De unge mødre (426) (G) 17.10 De unge mødre (427) 18.05 Greys hvide verden (214) 19.00 Hart of Dixie (29) 20.00 Mig og min mor (28) 21.00 Bandidas (G) Amerikansk-fransk actionkomedie fra 2006. 22.50 Scandal (32) 23.40 Mig og min mor (28) (G) 00.30 Greys hvide verden (214) (G) 01.20 House (159:178) (G) 02.05-05.35 Nat-tv

08.00 Den vrede tømrer (6:10) 08.50 Perception (10) (G) 09.35 TVShop 09.50 Kagekampen (37) (G) 10.40 Kagekampen (38) 11.30 Perception (11) 12.15 Forsvundet sporløst (135:160) (G) 13.05 Forsvundet sporløst (136:160) 13.50 Special Victims Unit (276) (G) 14.45 CSI (110:335) (G) 15.30 CSI (111:335) 16.25 CSI: New York (19:197) (G) 17.20 Special Victims Unit (277) 18.10 America’s Funniest Home Videos (G) 18.40 America’s Funniest Home Videos 19.10 Big Bang Theory (111) (G) 19.40 Big Bang Theory (112) (G) 20.05 Big Bang Theory (113) 20.30 Big Bang Theory (114) 21.00 Politijagt (90) 21.55 Forever (5) 22.50 Criminal Minds (10) (G) 23.40 Criminal Minds (11) 00.35 Recoil (G) Amerikansk drama fra 2011. 02.20 Krimi5 Tema: Bag tremmer (G) 03.15-05.35 Nat-tv

10.30 LA Ink (4) 11.20 TV-Shop 11.50 Chaos Caught on Camera (3) 12.15 Eksperimentaristerne 13.00 Rap fyr i L.A. (126:148) (G) 13.25 Rap fyr i L.A. (128:148) 13.55 Rap fyr i L.A. (129:148) 14.20 Rap fyr i L.A. (130:148) 14.45 Frasier (76:264) (G) 15.10 Frasier (78:264) 15.35 Two and a Half Men (33:224) (G) 16.00 Hardcore Pawn (29) (G) 16.25 Hardcore Pawn (31) 16.55 Sullivan & Son (22) (G) 17.20 Sullivan & Son (23) 17.45 Two and a Half Men (33:224) (G) 18.10 Two and a Half Men (34:224) 18.35 Destroyed in Seconds (34) (G) 19.00 Destroyed in Seconds (35) (G) 19.30 CSI: Miami (171:232) (G) 20.25 CSI: Miami (172:232) 21.10 CSI: New York (20:197) 22.00 Babylon A.D. (G) Amerikansk actionfilm fra 2008. 23.40 Way of the Gun Amerikansk actionfilm fra 2000. 01.50-05.30 Nat-tv

The Informant! 22.40 TV 2

DR2

DR3

ID

17.35 [=] Sommer i Systemet (11:24) (G) 18.05 Spooks (71) 19.00 Helt hysterisk (3:32) 19.30 Helt hysterisk (4:32) 20.00 Monty Pythons bedste (3:6) 20.55 Halløj på badehotellet (3:12) 21.35 Da Sharon mødte Rob (3:6) 22.00 [=] Sommer i Systemet (12:24) 22.30 [=] Deadline 23.00 Kvindemorderne Fred og Rose West (3:3) 23.45 Dødsgangen indefra 00.35-08.00 Nat-tv

18.35 The Tonight Show med Jimmy Fallon 19.15 Family Guy 19.35 Family Guy 20.00 [=] Den frosne planet (3:6) 20.50 [=] Bag om den frosne planet (3:6) 21.00 [=] Min krig - Jorden er giftig (2:4) 21.30 Walking Tall Amerikansk actionfilm fra 2004. 22.45 The Tonight Show med Jimmy Fallon (G) 23.30 Dead Silence Amerikansk actionfilm fra 1997. 01.05-05.10 Nat-tv

14.25 Blodets bånd (G) 15.15 Blodets bånd 16.10 Forbrydelse betaler sig (ikke) (1) (G) 17.05 Forbrydelse betaler sig (ikke) (2) 18.00 Forsvundet 19.00 Blodige afsløringer (12) (G) 19.30 Forfulgt 20.00 Jeg blev myrdet (G) 20.30 Jeg blev myrdet 21.00 Sumpens Mysterier 22.00 Mord i varmen 23.00 Kvinder, der dræber 23.55 Min nabo er morder 00.5505.00 Nat-tv

Dramakomedie. Mark Whitacre bliver overtalt til at arbejde som informant for FBI. Han skal afsløre ulovlige prisaftaler i det firma, han arbejde for. Whitacre lever sig mere og mere ind i rollen som hemmelig agent og får efterhånden overbevist sig selv om, at han vil ende som en vaskeægte amerikansk helt. Men noget går skævt.

torsdag d. 16. juli

Hotel Præstekilde Hotel Præstekilde er beliggende på naturskønne Møn. Her får du afslapning og velvære i de smukkeste omgivelser. I april måned 2015 blev dørene slået op til det nye Hotel Præstekilde – med nyrenoverede værelser og nye tanker i køkkenet. Fra hotellets hyggelige restaurant er der en ualmindelig flot udsigt over Stege Nor.

n i ng Afslap Møn

s e på k ælel og for 8 0 0 ,Spa r

Din club pris

1.350,-

pr. pers. i delt db.vær., inkl:

2 x overnatning i standard værelse · 2 x morgenbord med hjemmebagt brød 1x 3-retters menu efter køkkenchefens valg på ankomstdagen

Ankomst alle dage frem til den 15. december 2015.

Ingen ekspeditions- og afbestillingsgebyr. Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Begrænset antal værelser til rådighed. Se mere på www.smalldanishhotels.dk/ clubmx eller book opholdet hos Small Danish Hotels på tlf. 7626 1960 hverdage mellem kl. 8.30-16.00. Oplys priskode L224c og rabatkode 2393.


SPORARBEJDE 2015 Banedanmark giver tognettet et ordentligt løft for at forbedre fremtidens togtrafik. Arbejdet indebærer sporarbejde over året.

Vi hjælper dig gennem sidste del af sommerens sporarbejde ... Fra 13. juli til 9. august færdiggør Banedanmark sommerens store sporarbejde. Vi sørger for, du kommer frem ved justeringer af køreplanen og indsættelse af Togbus på enkelte strækninger. Planlæg som du plejer på rejseplanen.dk. Den er opdateret og ændringerne vises i din søgning.

Togbus erstatter tog Odense - Fredericia (regionaltog) Lunderskov-Sønderborg/Padborg

Ændrede køreplaner InterCity og InterCityLyn mellem Sjælland og Fyn samt i Syd- og Sønderjylland

Du kan læse mere om sporarbejdet på dsb.dk/spor15 Meld dig ind i DSB Plus og få personlig trafikinformation


38

TV Fredag

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK fredag d. 17. juli

DR1

TV 2

TV 2 Zulu

TV3

TV3+

12.30 [=] Hammerslag (5:10) 13.00 [=] Danmarks skønneste sommerhus – Nordjylland (2:10) 13.30 [=] OBS (G) 13.35 [=] Kender du typen? 2010 (4) 14.05 Taggart: Kameraets øje 15.15 Bergerac: Alle gode gange to (65) 16.05 Bergerac: Alle gode gange to 16.55 Forsyte-sagaen (8:13) 17.50 [=] TV-avisen 18.00 [=] Price inviterer - Nicolai Moltke-Leth (151) 18.30 [=] TV-avisen 19.00 [=] Disney Sjov

06.30 [=] Go’ morgen Danmark 12.00 [=] Nyhederne 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.00 [=] Nyhederne 14.10 Tour de France: 13. etape, direkte 16.00 [=] Nyhederne 16.10 Tour de France: 13. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit sommervejr 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

13.10 Desperate Housewives (5:180) 13.55 ((S)) Beverly Hills 90210 Classic (80) 14.45 ((S)) Beverly Hills 90210 (81) 15.35 New Girl (73:85) (G) 16.00 New Girl (74:85) 16.25 Top 20 Funniest 17.10 ((S)) American Dad (55) (G) 17.40 ((S)) American Dad (56) 18.05 Kongen af Queens (186:207) (G) 18.30 Kongen af Queens (187:207) (G) 18.55 Venner (176:235) (G) 19.25 Venner (177:235) 19.55 Modern Family (115:130) (G)

08.10 Familien fra Bryggen (47) (G) 09.10 NCIS (171:282) (G) 10.05 Undercover Boss 2 (19) (G) 11.05 Undercover Boss 2 (20) 12.05 Masterchef 2014 (12:40) (G) 13.00 The Kardashians (74:130) (G) 14.00 The Kardashians (75:130) 15.00 Luksusfælden (135) (G) 16.00 Bones (186:212) 17.00 NCIS (172:282) 18.00 Luksusfælden (136) 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares USA (79) (G)

10.00 Hawaii Five-0 (64:93) (G) 09.50 TV 11.00 Hawaii Five-0 (65:93) 12.00 (16:50) Bones (86:189) (G) 13.00 Bones (48:111) (87:189) 14.00 NCIS L.A. (23:120) (6:153) (G) 15.00 NCIS L.A. (24:120) 16.00 (49:111) Simpsons (528) 16.30 Simpsons 14.40 Kit (529) 17.00 How I Met Your Mother kulinarisk (27:208) (G) 17.30 How I Met Your narisk rejs Mother (28:208) (G) 18.00 How I (427) (G) Met Your Mother (29:208) 18.30 18.05 Gr How I Met Your Mother (30:208) 19.00 Ha Fat Gypsy 19.00 Hawaii Five-0 5 (4)

20.00 [=] Her er dit liv: Lisbet Dahl (2:5) 21.00 [=] TV-avisen 21.15 Vores sommervejr 21.25 AftenTour 2015: 13. etape 21.55 [=] Ditte & Louise (7:8) 22.25 Kong Arthur Amerikansk-irsk actionfilm fra 2004. Medvirkende: Ridder Tristan: Mads Mikkelsen, Arthur: Clive Owen og Cerdic: Stellan Skarsgård. Instruktion: Antoine Fuqua 00.20 Beyond Borders Amerikansk drama fra 2003. Medvirkende: Sarah Jordan: Angelina Jolie, Nick Callahan: Clive Owen og Noah Emmerich, Henry Bauford: Linus Roache. Instruktion: Martin Campbell 02.15-04.45 Nat-tv

20.00 [=] Klipfiskerne (9:13) Dansk underholdning. 21.00 ((S)) I, Robot Amerikansk science fictionfilm fra 2004. Instruktion: Alex Proyas 22.55 [=] ”Anden” live i Cirkusbygningen – hva’ snakker du om? (1) Dansk underholdning. 00.10 ((S)) Cold Creek Manor Amerikansk thriller fra 2003. Instruktion: Mike Figgis 02.10 Cold Case (109:156) Amerikansk dramaserie. 03.00 [=] Linda P... og mig (1:2) (G) Dansk underholdning. 03.40 [=] Linda P... og mig (2:2) (G) Dansk underholdning. 04.20-05.05 [=] Krop umulig! Engelsk dokumentarserie.

20.20 Modern Family (116:130) Amerikansk komedieserie. 20.50 ((S)) The Back-up Plan Amerikansk romantisk komedie fra 2010. Medvirkende: Zoe: Jennifer Lopez, Stan: Alex O’Loughlin og Mona: Michaela Watkins. Instruktion: Alan Poul 22.35 ((S)) Arthur Amerikansk romantisk komedie fra 2011. Medvirkende: Arthur: Russell Brand, Hobson: Helen Mirren og Susan Johnson: Jennifer Garner. Instruktion: Jason Winer 00.20 ((S)) Collateral Amr. actionfilm fra 2004. Medvirkende: Vincent: Tom Cruise, Max: Jamie Foxx og Irma P. Hall. Instruktion: Michael Mann 02.15-05.40 Nat-tv

20.00 Intolerable Cruelty Amerikansk komedie fra 2003. Medvirkende: Miles Massey: George Clooney, Marylin Rexroth: Catherine Zeta-Jones og Billy Bob Thornton, Donovan Donaly: Geoffrey Rush. Instruktion: Joel Coen 22.00 Legenden om Zorro Amerikansk actionfilm fra 2005. Medvirkende: Zorro: Antonio Banderas, Elena: Catherine Zeta-Jones og Don Robau: Xavier Marc. Instruktion: Martin Campbell 00.45 Edderkoppens spind (G) Amerikansk-tysk thriller fra 2001. Instruktion: Lee Tamahori 02.35-05.14 Nat-tv

Konk V ind

e c n e r r u

rtop k o nc e

mu d Ras e m e le v els

s Se

eb a c h

Sælg din Alanya ejendom

nemt, hurtigt og sikkert SE MERE PÅ

AlanyaEstateMarketing.dk

Nu har vi også lydbøger Læs og lyt til tusindvis af bøger direkte på din Smartphone eller tablet til 99 kr./md.

Vind 2 billetter til koncertoplevelse og forkælelse i Helsingør

Prøv mofibo

I samarbejde med Comwell Borupgaard sørger Kulturværftet for at tage dig helt der ud, hvor drømmene aldrig ender.

GRATIS

Nu kan du nemlig vinde to billetter til en helt ekstraordinær dag og aften i Helsingør, som bl.a. inkluderer spa, middag og overnatning og et brag af en koncert med Rasmus Seebach og tre supportnavne.

Læs mere og vind din billet på RS15.mx.dk

i 14 dage

kana

20.00 Hawaii Five-0 5 (5) 21.00 The Hills Have Eyes 2 Amerikansk gyser fra 2007. Medvirkende: Michael Bailey Smith, Missy Martinez: Daniella Alonso, David ’Napoleon’ Napoli: Michael McMillian og Amber Johnson: Jessica Stroup. Instruktion: Martin Weisz 22.50 Boogeyman Amr. tv-gyser fra 2012. Medvirkende: Michael Samuels: Eddie McClintock, Rebecca Asher: Amy Bailey og Daughter: Maya Angelova. Instruktion: Jeffery Scott Lando 00.40 Paranormal Activity 4 Amerikansk gyser fra 2012. Instruktion: Henry Joost, Ariel Schulman 02.20-04.40 Nat-tv

Hent den nye

MX APP Gratis! Download din newsbreaker - så er du

altid

opdateret


TV Fredag

TORSDAG 16. JULI 2015/ MX.DK

39 fredag d. 17. juli

kanal 4

kanal 5

6’eren

Dr2

Dr3

09.50 TV-Shop 10.50 Dance Moms (16:50) 11.35 Private Practice (48:111) (G) 12.30 Gilmore Girls (6:153) 13.25 Private Practice (49:111) 14.15 Kitchen Boss (39) 14.40 Kitchen Boss (40) 15.10 En kulinarisk rejse (5) (G) 15.40 En kulinarisk rejse (6) 16.10 De unge mødre (427) (G) 17.10 De unge mødre (428) 18.05 Greys hvide verden (215) 19.00 Hart of Dixie (30) 19.55 Big Fat Gypsy Wedding: Luck of the Irish

11.25 Perception (12) 12.15 Forsvundet sporløst (136:160) (G) 13.05 Forsvundet sporløst (137:160) 13.50 Special Victims Unit (277) (G) 14.45 CSI (111:335) (G) 15.35 CSI (112:335) 16.30 CSI: New York (20:197) (G) 17.25 Special Victims Unit (278) 18.15 America’s Funniest Home Videos (G) 18.45 America’s Funniest Home Videos 19.15 Big Bang Theory (113) (G) 19.40 Big Bang Theory (114) (G)

14.20 Rap fyr i L.A. (132:148) 14.45 Frasier (78:264) (G) 15.10 Frasier (79) 15.35 Two and a Half Men (34:224) (G) 16.00 Hardcore Pawn (31) (G) 16.30 Hardcore Pawn (32) 16.55 Sullivan & Son (23) (G) 17.20 Sullivan & Son (24) 17.45 Two and a Half Men (34:224) (G) 18.10 Two and a Half Men (35:224) 18.35 Destroyed in Seconds (36) (G) 19.00 Destroyed in Seconds (37) (G) 19.30 CSI: Miami (172:232) (G)

13.35 Når mænd er værst (18:42) (G) 14.05 Når mænd er værst (19:42) 14.35 [=] Quizzen med Signe Molde 15.05 [=] Kærlighedens laboratorium (4:7) 15.35 [=] Hjælp, min kone er skidesur (6:6) 16.06 Dage i haven (11:11) 17.05 [=] Frank ser rødt (2:10) 17.35 [=] Sommer i Systemet (12:24) (G) 18.05 Globe Trekker – Tyrkiet (7:8) 19.00 [=] 90’erne tur-retur 19.30 [=] 90’erne tur-retur

07.00 Morgengymnastikken: Henrik – Puls & vilje (G) 11.30 Topshot (7) 12.10 [=] PerkerDansk – Danskhed (2:8) (G) 12.40 Dangerous Persuasions (1:6) 13.25 Glee (73) 14.10 Glee (74) 14.55 Man of the House 16.30 Sex, sprut og stoffer i Sunny Beach (G) 17.30 Ice Road Truckers (5) (G) 18.15 Parks and Recreation (78) 18.35 The Tonight Show med Jimmy Fallon 19.20 Fantastisk SciFi: Rummet (G)

21.00 Irresistible Australsk drama fra 2006. Sophie Hartley er overbevist om, at hun bliver forfulgt af sin mands smukke kollega, Mara. Sophie mistænker Mara for at være ude efter hendes mand, børn og liv, men ingen tror på hende. Medvirkende: Sophie: Susan Sarandon, Mara: Emily Blunt og Craig: Sam Neill. Instruktion: Ann Turner 23.00 Missing (10:10) Amerikansk actionserie. 23.50 Greys hvide verden (215) (G) Amerikansk dramaserie. 00.40 House (160:178) (G) Amerikansk dramaserie. 01.30 House (161:178) Amerikansk dramaserie. 02.15-05.00 Nat-tv

20.05 Politijagt (90) (G) Dansk dokumentarserie. 21.00 America’s Funniest Home Videos 21.30 America’s Funniest Home Videos 22.00 Push (G) Canadisk-amerikansk science fiction-film fra 2009. Medvirkende: Nick Gant: Chris Evans, Cassie Holmes: Dakota Fanning og Kira Hudson: Camilla Belle. Instruktion: Paul McGuigan 00.00 Criminal Minds (11) (G) Amerikansk krimiserie. 00.55 Criminal Minds (12) 01.45 Nowhere Boy (G) Engelsk-canadisk drama fra 2009. Instruktion: Sam TaylorWood 03.20-06.00 Nat-tv

20.20 CSI: Miami (172:232) Amerikansk krimiserie. 21.10 CSI: New York (21:197) Amerikansk krimiserie. 22.00 The Long Kiss Goodnight Amerikansk actionfilm fra 1996. Medvirkende: Samantha Caine: Geena Davis, Mitch Henessey: Samuel L. Jackson og Timothy: Craig Bierko. Instruktion: Renny Harlin 00.05 Destroyed in Seconds (20) (G) Amerikansk underholdning. 00.30 Destroyed in Seconds (21) (G) Amerikansk underholdning. 01.00 American Chopper – Senior vs Junior (4) (G) 01.50 American Chopper – Senior vs Junior (5) 02.40-05.30 Nat-tv

20.00 The Kids Are All Right Amerikansk dramakomedie fra 2010. Medvirkende: Jules: Julianne Moore, Nic: Annette Bening og Paul: Mark Ruffalo. Instruktion: Lisa Cholodenko 21.40 [=] Vi ses hos Clement: Anders Fogh Rasmussen og Ole Bornedal 22.30 [=] Deadline 23.00 60 Minutes 23.45 Kavaleriets heste Amerikansk autentisk westerndrama fra 1995. Medvirkende: Sergent John Libbey: Don Johnson og Løjtnant Marshall Buxton: Craig Sheffer. Instruktion: Ken Olin 01.30 Skammens sygdom Hollandsk dokumentar. 02.25-08.00 Deadline Nat

20.05 Mayday: Flykatastrofer II Amerikansk dokumentarserie. 21.00 U-571 Amr. thriller fra 2000. Medvirkende: Andrew Tyler: Matthew McConaughey, Mike Dahlgren: Bill Paxton og Henry Klough: Harvey Keitel. Instruktion: Jonathan Mostow 22.50 Streets of Fire Amerikansk actionfilm fra 1984. Instruktion: Walter Hill 00.20 The Tonight Show med Jimmy Fallon (G) 01.00 My Life Without Me Spansk-canadisk romantisk drama fra 2003. Instruktion: Isabel Coixet 02.40-04.40 Nat-tv

e c n e r r u away s e k S S n Ko d DF D ise me

r Rockc t e d n Vi

u

m a h a r G s a k u L de en s i n rt nog t l g ues specia

P atric

a k Dorg

rst in st ø s r e l l s pi +

n

ce e k on

Lukas Graham

ROCKCRUISE har 10 års jubilæum og det fejres med en 2 dages festival til Oslo, hvor der er samlet et stjernespækket program, som betyder, at du blandt andet kan opleve Dizzy Mizz Lizzy, Teitur, Minds of 99 og Tim Christensen på vejen til og fra Oslo. Få en unik koncertoplevelse, når nogle af de største danske kunstnere gæster Oslobåden til deres allerførste festival. Siden DFDS Seaways søsatte det første ROCKCRUISE, er interessen kun vokset for Danmarks største rockkoncerter på vandet. ROCKCRUISE 2015 er omdannet til en kæmpe festival om bord på Crown Seaways 11.-13. september 2015. Læs mere og vind din billet på Rockcruise.mx.dk

har netop udsendt sit andet album, der ligesom debutten blot hedder ”Lukas Graham” . Albummet indeholder både energiske og glade sange, som førstesinglen ”Strip No More” og den hypnotiske svingende ”Hayo”, samt store, dybfølte ballader, som ”What Happened To Perfect” og ’You're Not There’. Albummet kan opleves live, bl.a. lørdag d. 28. november, hvor Lukas Graham spiller sin største koncert nogensinde i Forum i København.

Koncertdatoerne er: 19. nov. 20. nov. 21. nov. 26. nov. 27. nov. 28. nov.

Aarhus, Ceres Arena Odense Idrætshal Aalborghallen Herning Kongrescenter Vejle, DGI-Huset København, Forum

MX billetpris

325,Normalpris 345,-

Læs mere og køb din billet på Lukas.mx.dk


SPAR

500,-

PR. PERS. INKL. STOR JULEBUFFET ØL & VIN AD LIBITUM LIVE MUSIK NATKLUB

HOLD ÅRETS

JULEFROKOST

PÅ OSLOBÅDEN FRA

1.298,-

PRIS PR. PERS. V/ MIN. 8 PERS. BOOK INDEN 1/9

KØBENHAVN - OSLO DFDS.DK

Plus+ Sommer 16/7  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you