__MAIN_TEXT__

Page 5

5

www.metro.se torsdag 2014-12-04

Alla älskar hårda paket

Vogue-chefen Anna Wintour satte trenden – så klart. FOTO: ALL OVER PRESS

IPHONE 6 MED APPLE TV Passa på att köpa iPhone 6 hos oss med Telenor så får du en Apple TV på köpet. Uppgradera med pluspaket för mer surf! God Jul från oss på Phone House!

Rihanna med en flashigt rosa Motorola. FOTO: ALL OVER PRESS

Kate Beckinsale verkar i alla fall kunna ta emot sms. FOTO: ALL OVER PRESS

Kändisarnas nya trendpryl – tio år gamla viktelefoner Trend. Nu kommer motreaktionen mot det ständigt upp­kopplade smart­phone­­samhället. Flera kändisar har på senare tid synts med en relik från det tidiga 2000-talet – vik­ telefonen. – Den är så fel att den är rätt, säger New York Times-kolumnisten Michael Musto. Kanske är det dags att hålla hårt i den där gamla pjäsen du inte flippat upp sedan smartluren gjorde entré för några år sedan. Vogues chefredaktör syntes med en viktelefon från Nya siffror

Svenska ornitologiska föreningen presenterar nya siffor. FOTO: TT

Fåglarna minskar i västra Sverige I Västra Götalands och V­ärmlands län och i Norrland har två tredjedelar av f­ågelarterna minskat i antal sedan 2002, enligt nya siffror från Sveriges ornitologiska förening. Däremot går det r­elativt bra för fåglarna från östra Svealand ner till Skåne. Drygt hälften av arterna, cirka 56 procent, har ökat i antal.

Viktelefonen var populär under det tidiga 2000-talet. FOTO: ALL OVER PRESS

det tidiga 2000-talet för tre månader sedan och nu har fler följt efter. Både Rihanna och Kate Beckinsale har fått paparazzis att tro att de förflyttats tio år tillbaka i tiden när de dykt upp med sina vikbara arvegods till telefoner. –  Folk går tillbaka till viktelefonen eftersom den funkar, den är enkel att bara flippa upp. Dessutom finns inte internet på den, säger Färre studenter

287 000 helårsstudenter hade den svenska högskolan i år. Det är 2 000 färre än i fjol, enligt Universitets­ kanslersämbetet (UKÄ). Nedgången beror inte på att färre söker till högskolan, utan att lärosätena anpassar sig efter minskade anslag, enligt UKÄ.

Tumba

Pojke skadad i saxattack på skola En pojke fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha blivit skadad av en jämnårig elev med sax på en skola i Tumba söder om Stockholm i går. Båda pojkarna är minderåriga. Polisen har inlett en förundersökning om misshandel.

New York Times-krönikören Michael Musto till CBS. Den sista delen är kanske den viktigaste. En gammal telefon låter dig komma undan stressen att ständigt vara uppkopplad, att tvångsmässigt ta instagrambilder och läsa tweets. Det underlättar ju såklart att ha en assistent som kan läsa alla viktiga mejl åt dig. Ytterligare en aspekt är privatlivet, den dyrbaraste av alla varor för superkändisar. Efter jätteläckan där intima bilder på kändisar som Jennifer Lawrence och Kate Upton spreds från Apples lagringstjänst Icloud och ut på nätet kanske det känns tryggt att vara ordentligt nedkopplad. TOMAS LUNDIN

4,7-TUMS RETINA-HD-SKÄRM ENDAST 6,9 MM TUNN FRIA SAMTAL, SMS & MMS MED TELENOR

PÅ KÖPET! Apple TV ingår. (värde 749:-)

499

/MÅN

TELENOR MOBIL S 2 GB 24 MÅN

tomas.lundin@metro.se

Värmland

Polisen utreder sexköp på hotell Polisen i Karlstad fattade misstankar när de såg annonser på nätet där sexuella tjänster erbjöds mot betalning. I slutet av november slog polisen till mot två hotellrum. I samband med att två män då greps kunde p­olisen konstatera att många män har kontaktat kvinnorna. Fler personer kan därför bli aktuella i utredningen.

IPHONE 6 16 GB: • IOS 8 • 6,9 mm tunn • 4,7-tumsskärm

PASSA PÅ! SÄKRA UPP MED MER SURF Välj Telenor Medium för 549:-/månad och få 6GB surf Välj Telenor Large för 599:-/månad och få 12GB surf

Dagens fel Förtydligande – så käll­ sorterar du värmeljus ­korrekt: Avlägsna vekes­ hållaren av järn från koppen av aluminium. Släng sedan båda d­elarna var för sig i metall­återvinningen.

Minsta totalkostnad inklusive startavgift (250kr): Telenor Mobil S i 24 månader: 12 226:-Kampanjen gäller tom 7/12 2014. Max en av varje annonsvara per kund. Erbjudande gäller endast nyteckning. Vi reserverar oss för tryck- och korrekturfel samt slutförsäljning. Mer info i butik och phonehouse.se.

Profile for Metro Sweden

20141204_se_malmo  

20141204_se_malmo  

Advertisement