Page 1

wkd FREDAG 7 MARS 2014

FOTO: SVT

REPORTAGE

Så blev humorn en naturlig del av Melodifestivalen

A M E T O L L E M Striden står mellan schlager och pop

Wilder spås göra upp på lördag. Oddsfavoriten Sanna Nielsen och Spotifyettan Ace

FOTO: FREDRIK PERSSON/TT ,GUSTAV GRÄLL


02 TEMA MELODIFESTIVALEN

metro wkd gbg fredag 7 mars 2014

Nielsen 1 vs Wilder URBAN BRÅDHE

Den ena har lägst odds att vinna Melodifestivalen. Den andra ligger etta på Spotify. Finalen ser. ut att bli en uppgörelse mellan schlager och pop

OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE Sanna Nielsen är favorittippad inför finalen på lördag. Ace Wilder vann svenska folkets hjärtan och röster i deltävlingen i Göteborg. Nu är hennes låt etta på Spotify. MAJA SUSLIN/TT

JESSICA GOW/TT

PONTUS LUNDAHL/TT

I den ena ringhörnan står schlagerveteranen Sanna Nielsen. Hon och hennes ballad ”Undo” har ända sedan deltävlingen i Linköping varit vinsttippad. Spel på henne som vinnare ger i skrivande stund som mest 1,66 gånger pengarna. – Jag har aldrig varit så här favorittippad tidigare så jag visste inte riktigt hur jag skulle ta det. Jag blev lite rädd i början och började tänka på vad ett favoritskap innebär egentligen. Men allt kan hända i den här tävlingen. Det spelar ingen roll om jag varit favorit i tre veckor för när det väl gäller måste de där tre minuterna sitta, säger Sanna Nielsen. I den andra ringhörnan på lördag står popartisten Ace Wilder – skrällen från Göteborg. En relativt okänd artist som gick raka vägen till final. Hennes moderna poplåt ”Busy doin nothin” toppar i skrivande stund Spotify. – Det skulle vara superhärligt att vinna, det vill jag verkligen säga. Men jag försöker hålla ner förväntningarna för min egen skull. Jag vill göra ett bra framträdande och kunna känna mig stolt över det efteråt. Det blir

så mycket press på mig själv annars. Men om jag vinner så kommer jag att börja gråta, säger Ace Wilder. Det är sjunde gången Sanna Nielsen tävlar och hon hoppas att det blir sjunde gången gillt i år. – Jag har en låt som står ut tycker jag. Den har en bra komposition och en bra text som vi har försökt paketera så snyggt som möjligt. Jag tror att den skulle ha en bra chans att stå sig utomlands och få ett bra liv även efter festivalen, säger hon. Men hur det skulle funka i Eurovision Song Contest vill hon inte spekulera i. Hon passar dock på att hylla sin konkurrent Ace Wilder. – Oavsett hur det går för henne så hon har fått ett sånt fantastiskt genombrott. Det är det som är häftigt med Melodifestivalen. Tar man chansen, vilket hon har gjort, kan det gå väldigt bra. Ace Wilder hyllar också konkurrenten. – Sannas låt är superbra, jag älskar den och hon är en fantastisk sångerska. Hon är grym och jag älskar henne. Och det känns kul med en massa girlpower i finalen, säger hon. ANNELI SANDBERG

CORNELIUS POPPE/TT

SÖREN ANDERSSON/TT

VINNARE

Minns du vem som vann? Melodifestivalen i backspegeln

Trodde det knappt själv

2013: Robin Stjernberg – ”You”. Robin kunde knappt tro det själv när han besegrade Yohio och de andra i finalfältet. Han var den första som tog vägen genom Andra chansen till vinst.

Första vinnaren på 13 år

2012: Loreen – ”Euphoria”. Loreen vann inte bara svenska folkets hjärta. Hela Europa stämde in i hyllningskören och Loreen blev Eurovisions första svenska vinnare på 13 år.

Levde upp till sitt namn

2011: Eric Saade –”Popular”. Saades popdänga levde upp till sitt namn och blev poppis både i Sverige och resten av Europa. Eric Saade tog en stark tredjeplats i Eurovisionfinalen.

Glamorös melodifestival

LINDEX 599 KR

2

JONATHAN SIMKHAI 2 999 KR H&M 79,90 KR

MANGO 799 KR GIANVITO ROSSI 4 999 KR

Balladen nådde inte final

2010: Anna Bergendahl – ”This is my life”. 2010 blev det för ovanlighetens skull en ballad som vann. Anna Bergendahl fick flest poäng i Globen men i Eurovision blev det inte ens final.

Opera och schlager

2009: Malena Ernman – ”La voix”. Mezzosopranen tog steget från opera till melodifestival. Hon fick inte många jurypoäng men lyckades ta hem segern efter att folket sagt sitt.

SCHLAGERYRA Melodifestivalen. Ladda upp inför årets Melodifestivalsfinal, glittra ikapp med Alcazars nummer men ”Don’t blame it on the disco” – satsa på en riktig stass som andas modern schlager. Gör som artisterna och få guldyra. En av vårens mest sedda trender är den korta magtoppen, kombinera den med ett par höga kostymbyxor. För en fulländad finallook smyckar du fingrarna med strass till din stass. Glöm inte fötterna – ingen schlaFLER SHOPPINGTIPS OCH gerfinal utan svindBLOGGAR PÅ METROMODE.SE lande höga klackar.


metro wkd gbg fredag 7 mars 2014

TEMA MELODIFESTIVALEN 03 GUSTAV GRÄLL

Aktuellt Frågor om musik, gudstjänst eller verksamheter?

AFTER WORK FIRST HOTEL G & CRISTAL BAR FREDAGAR 16-20

031-731 88 80 www.svenskakyrkan.se/ goteborg

Cristal bar öppet: onsdag-lördag NILS ERICSONPLATSEN 4 | TEL 031-63 72 64

Ewalds mellofejs

3

Så här ser Anton Ewald ut när han gör sin ”fulmin”. Under schlagerturnén har Metro utmanat sex stjärnor att bjuda på fem mellofejs var. Gå in på metro.se för att se alla mellofejs. METRO

Yohio: Vet inte om jag vill vinna Det är en trött och förkyld Yohio som Metro träffar några dagar innan finalen i Melodifestivalen. – Jag har hostat i en vecka och har både torrhosta och slemhosta. Torrhosta som gör halsen blodig och slemhosta som gör att jag inte kan sjunga. Det är inte bra. Yohio går ut som nummer sju med bidraget ”To the end” och är glad över att vara i finalen för andra året i rad. Däremot är han inte

säker på om han vill vinna. – Jag vet inte. Många har velat få det till att jag ville ta revansch i år men det är inte därför jag är här. Jag vill göra ett bättre jobb och det gjorde jag i deltävlingen. Finalen är bara en extra grej. Om Sverige fortfarande tycker om det jag står för och det jag gör blir jag glad om folk röstar men det är inte så att jag måste vinna för vinnandets skull. METRO

GUSTAV GRÄLL

5

4

JULIO C SAINT’ JUST

”ETT BARN SA ’JA, DEN ÄLSKAR JAG’ OM ACE WILDER VARPÅ BARNET BÖRJADE DANSA OCH DE ANDRA HÄNGDE PÅ.”

ACE WILDER VINNER, OM FÖRSKOLEBARNEN DÄR MELLOBLOGGAREN NINA ANDRÉN JOBBAR BESTÄMMER. METRO

Världspremiär 8 mars kl 18.00 Spelas t o m 12 april

Ett unikt möte mellan två av den nutida danskonstens absoluta mästare. Av Sidi Larbi Cherkaoui och Saburo Teshigawara Nyskriven musik, GöteborgsOperans Danskompani, GöteborgsOperans Kör, GöteborgsOperans Orkester, sångsolist och slagverkare.

After Dance Party efter världspremiären (kl 21–01) i GöteborgsOperans foajé. Med DJ OstDavid, Midaircondo och ÖFA:DANCEOKE. GöteborgsOperans Restaurang är öppen. ldersgräns 18 år. Fri entré.

”NU ÄR DET VINNA ELLER FÖRSVINNA SOM GÄLLER. JAG HOPPAS JAG VINNER”

HELENA PAPARIZOU TROR ATT ALLA FINALISTERNA ÄR MER AVSLAPPNADE NU NÄR DET INTE ÄR NÅGRA FLER DELTÄVLINGAR. METRO

Helena Paparizou hoppas på vinst på lördag.

spirit

Läs mer av Ninas undersökning på metro.se/melodifestivalen

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Tf ansvarig utgivare Mona Johansson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem glober är högsta betyg.

Biljetter 031-13 13 00, www.opera.se


04 TEMA MELODIFESTIVALEN

metro wkd fredag 7 mars 2014

Veckans finalbidrag

Rösta på din favorit på nätet I morgon är det äntligen Rösta på Mellofinal o.se metr och vi får veta vem som får det ärofyllda uppdraget att representera Sverige i årets Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Vem tror du vinner i morgon? Gå in på Metro.se och rösta. METRO

Det är dags för final i Melodifestivalen och tio stycken bidrag ska göra upp om vem som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj. Håller storfavoriten Sanna Nielsen hela vägen eller tar ”skrällen” Ace Wilder hem det? Så här tycker Metros reporter Anneli Sandberg om finalisterna. ANNELI SANDBERG

Har dansen men inte låten

1

Anton Ewald – ”Natural”. Han har looken, dansen och fansen. Men han har inte sångrösten och han har inte låten. Han vill så gärna vinna i år men jag tror tyvärr att han är chanslös. Det är tjejernas år i år och Anton får nöja sig med topp fem.

Tävlingens dark horse

6

Helena Paparizou – ”Survivor”. Det här skulle jag säga är tävlingens dark horse. Helena har gått via Andra chansen och hon har inte haft en karriär i Sverige på länge. Men jag räknar inte bort hennes ballad. Jag tror att hon är tokfarlig och placerar sig topp fem.

Ensam i sin genre

2

Ellen Benediktson – ”Songbird”. Ellen står för kvalitet med sin sköra och vackra ”Songbird” och hon är ensam i sin genre vilket förstås är bra. Men är det henne man väljer att rösta på när det väl gäller? Jag tvivlar på det. En mittenplacering?

Räcker inte till vinst

7

Yohio – ”To the end”. I år har det varit ovanligt tyst kring Yohio och i finalen känns han nästan bortglömd. Han har ju trogna och röstbenägna fans och på repen kör han järnet men det kommer inte att räcka till vinst. Har svårt att se att han är med bland de fem bästa.

Showen är främsta vapnet

3

Alcazar – ”Blame it on the disco”. Discokulan och scenshowen är Alcazars främsta vapen i kampen om segern. Men konkurrensen är stenhård och även om de är med och slåss i toppen så lär inte bli disco i Eurovision Song Contest i år.

Favorittippad vinnare

8

Sanna Nielsen – ”Undo”. Proffsiga Sanna är favorit till vinsten. ”Undo” är bra och lär älskas av juryn och jag borde säga att hon vinner. Men jag sticker ut hakan och säger att hon inte gör det. Hon faller på målsnöret, för att vi inte vill skicka en ballad till Europa.

Tävlar om Ewalds röster

4

Oscar Zia – ”Yes we can”. Oscar Zia och Anton Ewald slåss om samma röster. Zias låt är bättre än Ewalds men Ewald har fler engagerade röstare och är ett kändare namn. Jag tror tyvärr att det betyder att Zia placerar sig i bottenskiktet.

Fartfylld show med glädje

9

Panetoz – ”Efter solsken”. Panetoz bjuder på en fartfylld show fylld med glädje och dans. Det är så klart härligt men det kommer inte att räcka långt. De är inte med och slåss om någon vinst och jag tror till och med att det kan bli en jumboplats för killarna.

Svenskan är en nackdel

5

Linus Svenning – ”Bröder”. Låten har fått ett enormt genomslag som just nu ligger tvåa på Spotify. Men i finalen tror jag att konkurrensen är för hård och att låten är på svenska är en nackdel.

Zia känner av pressen En som tydligt känner av finalnerverna är Oscar Zia. Samtidigt som han tycker det är kul med final och är taggad beskriver han sig själv som jättetrött, nervös, tom och förvirrad. – Jag vill inte prata om jag vinner eller inte. Det är dålig karma. Jag har blivit manisk och så har jag aldrig varit förut, säger han. METRO

Bra även utanför bubblan

10

Ace Wilder – ”Busy doin’ nothin’”. Detta låter mest 2014. Låten är bra även utanför Mellobubblan och det märks på Spotify där hon ligger etta. Ace är den enda som kan ge storfavoriten Sanna en rejäl match och jag tror hon kan gå segrande ur den. Juryn kommer att avgöra det hela.

1

LIGA CI TAT PÅ MET RO.SE

Citaten du inte hörde i tv Inte bara ljuv sång ”Flera har skrivit och sagt ”Skivbolaget lovade att ”Vi har fått nya uppgifter det blev bra i tidning- köpa 250 cheeseburgare nu. Tydligen stod röstfrån deltagarna – att en. Jag har till och med om jag gick till final. ningsdatorn i Grekland de kör minnesvär- fått sms av Gert Fylking Nu har de hållit sitt löfte och den var orsaken till som sa att det blev bra!” och burgarna är här. ” den dåliga ekonomin.” da citat också. – Dr Alban, om – Oscar Zia till alla hungriga på – Henric von Zweigbergk efter “Har bränt 5lax på den här outfiten har fått noll likes”

22

Friends Arena, here we come. #metromello #metrofest

FLER RO

VÄNTA... VA?

ANNELI SANDBERG / EMMA BJÖRKMAN

FÖLJ OSS PÅ @METROSVERIGE

intervjun i Metro.

efterfesten i Göteborg.

Helena Paparizous repetition.

”Det verkar ha varit något som Josef tyckte var roligt att säga”

– Ellen Benediktson om ryktet om att hon och Josef Johansson är ett par. Enligt henne har de träffats en gång.

”Det känns som en utlösning. Som en discoutlösning.”

– Andreas Lundstedt i Alcazar var i ett lyckorus efter att ha gått till final med låten ”Blame it on the disco”.

JULIUS PRODUCTION PRESENTERAR

#iLANDSPROBLEM

LIFELINE

GÖTEBORG DRAKEN 6 APRIL BILJ: BLIXTEN.SE PUSTERVIKS BILJETTER 031-130 680, TICNET.SE 077-170 70 70

Bus Stop • Stop Stop Stop • Jennifer Eccles Bus Stop • Stop Stop••Sorry Jennifer Eccles I Can’t Let Go •Stop I’m Alive Suzanne I Can’t Let Go • I’m Alive • Sorry Suzanne Just One Look • Carrie Anne • The Air That I Just One Look Carrie Anne • The That I Breathe • He • Ain’t Heavy, He’s My Air Brother Breathe • He Ain’t Heavy, He’s My Brother

Göteborg, Lisebergshallen Fredag 19 sept kl 19.30 Biljetter: Lisebergs Nöjesbokning 031-400 100, www.liseberg.se, Julius Biljettservice 0775-700 400, www.juliusbiljettservice.se

PRESENTERAR

LISEBERGSHALLEN, GÖTEBORG LÖRDAG 8 MARS 19.30 BILJETTER: WWW.LISEBERG.SE, 031-400 100, BILJETTFORUM CALL CENTER 0771-130 150, WWW.BILJETTFORUM.SE, WWW.NOJET.SE SAMT WWW.LIFELINE.SE


metro wkd gbg fredag 7 mars 2014

MELODIFESTIVALEN FÖR MIG ...

… med att jag och några kompisar lagar något gott vegetariskt hemma hos mig. Till maten lyssnar vi på min schlagerlista på iTunes mixad med lite mainstream-pop som Maggio, Håkan och Stiftelsen. Efter maten är det bara ljudet från tv:n och våra röster som gäller. Då kommer fler vänner och vi samlas framför burken, tjoar och tjimmar och bettar på vilken artist vi tror ska vinna. Min favorit i finalen är Ace Wilder.

Första gången jag såg Melodifestivalen var hemma hos mormor 1991. Det vankades ”tråkig kväll framför tv:n” – trodde jag, tills Melodifestivalen började. Från första sekunden till den sista satt jag helt knäpptyst och fascinerad av hela konceptet. Jag har alltid drömt om att få delta själv, och nu när min musikkarriär börjat ta fart är mitt mål att stå på Melodifestivalscenen inom ett par år. Redan den 28 mars kan man se mig uppträda på Park Lane!

BANANHUSET

EXIL

SPELAS IMORGON LÖ 8/3 KL 15, FR 14/3 KL 19 OCH LÖ 15/3 KL 15. BILJETT WWW. ANGEREDSTEATER.SE TFN 031-13 06 80, 331 54 08

SVERIGES ENDA RIKTIGA KASINO

KASINOKVÄLL KOMBINERA�MIDDAG�MED�NÖJE

”Bara det finns kärlek” Max S Engström, 30, är artist och spelar in en skiva. Drömmen är Melodifestivalscenen.

SHOPPAR ... JAG HAR PÅ MIG ... Keps från H & M, jacka och leggings från Monki, skjorta, tröja, fluga och shorts från Bershka på Teneriffa, skor från Din Sko, armband från Fuck Cancer och öränge från Primark i London. I ansiktet har jag mineralpuder från Dior. När jag bodde på Söder i Stockholm föll jag för Söderbornas sköna mix av street och uppklätt. Folk slår nog ett öga eller två efter mig på stan för att jag väljer klädkombinationer som inte är de vanligaste och gärna i så utstickande färger som möjligt.

Jag skulle aldrig köpa en skjorta för tusen kronor, utan köper hellre fyra skjortor för de pengarna i billigare butiker. Mina favoriter är Weekday, Monki, Beyond Retro, Bershka och Primark. Monki har väldigt bra unisexplagg och Primark har personlig design till extremt bra priser. Melodifestivalen är en inspirationskälla när jag väljer scenkläder. I Melodifestivalen får man visa sin stil utan att skämmas, och får man en löpsedel för uppseendeväckande klädsel har man ju ändå lyckats synas.

ÄTER OCH DRICKER ... Jag är inte så förtjust i chips och dip. Helst ställer jag fram världens största skål med lösgodis. Ju fler olika sorter som ligger tillsammans, desto godare blir det. Eller så bakar vi en jättestor kladdkaka. När programmet är slut går vi vidare till Bee Bar. Jag älskar deras atmosfär. Där dricker vi öl och vin för att fira eller sörja. Sedan springer vi över till Tranquilo för att skakaa loss det sista och dricka goda drinkar. TEXT & FOTO: EMELIE LAGER

Njut av en god middag. Middagspaket från 295 kr/person. Är ni ett sällskap på sju personer eller fler, kan ni börja kvällen med: FEMKAMP Tävling mot varandra i våra mest populära spel. 250 kr/person. PROVA-PÅ-POKER Introduktion och pokerturnering. Från 100 kr/person. Läs mer på casinocosmopol.se

Packhusplatsen 7 • Öppet 11.30–03.00. Lördagar 11.30–05.00 Alla visar id • Åldersgräns 20 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81 91 00

ÄR DU REDO FÖR NÄSTA STEG I KARRIÄREN?

MIN MELODIFESTIVALKVÄLL BÖRJAR ...

”Var för sig är monologerna starka samtidsbildertillsammans rentav viktiga. Med sitt internationella perspektiv har Angereds teater, än en gång, vidgat världen i Göteborg.” / GP

Sök nytt jobb på www.metrojobb.se

TEMA MELODIFESTIVALEN 05


06 TEMA MELODIFESTIVALEN

metro wkd fredag 7 mars 2014

”Det är ett självmords Låtarna i all ära – även humorn har blivit en viktig del av Melodifestivalen. Men i år har skrattet fastnat i halsen. Wkd reder ut GUSTAV GRÄLL

NU FÅR HÅRD KRITIK

Se alla klipp på metro.se Årets programledare i Melodifestivalen, Nour El Refai och Anders Jansson, har fått ta emot mycket kritik. – Vi har över tre miljoner tittare och hade vi inte försökt vara roliga hade folk haft åsikter om det. Vi försöker så gott vi kan, det är inte så att vi försöker vara dåliga. Vi har fått jättemycket positiv feedback också. Man får ta all kritik, negativ och positiv, med en nypa salt. Så länge vi känner att vi tillsammans försöker göra ett bra jobb får vi går på det, säger Anders Jansson.

”M

an kan inte dansa bättre än Danny, inte göra större showakter än förra årets Bollywoodnummer. Vi kände att vi måste gå humorvägen”. Så sa Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman till Dagens Nyheter när programledarparet Nour El Refai och Anders Jansson presenterades i höstas. Och eftersom humorn blivit en viktig ingrediens i Melodifestivalen så var det kanske rätt väg att gå. Sedan programmets start 1958 har humorn gått från att vara nästan obefintlig

till att bli en av de största beståndsdelarna. när de sex veckorna nästan nått sitt slut. Men årets Melodifestival har fått mer kri– Till skillnad från andra program, där tik än någonsin. Programledarnas manågon är programledare och någon annus har kallats lama. Skämten har nan står för det roliga, har vi försökt inte varit roliga. Och tittarna har Producenten integrera det. Men det innebär inte svar på saknat showakter. Humorsatsning- ger sid 19 att vi kan vara roliga hela tiden, vi tal på en har inte nått fram. måste ta programledandet också, – Jag har inte tänkt att det ska bli menar hennes programledarkollega en humorsatsning utan det är någon anAnders Jansson. nans tanke. Melodifestivalen är inte ett huVad gick då snett? morsketchprogram, det är ett familjeunKomikern Adde Malmberg, som ledde derhållningsprogram, säger programleda- Melodifestivalen 1992 tillsammans med ren Nour El Refai till Metro om kritiken nu Claes Malmberg, säger att det är helt omöj-

ligt med humor i Melodifestivalen. – Det är ett självmordsprojekt. För det första är det svårt att få någon form av publikkontakt med de som är där. När du ska underhålla i sändningen så är det 1 500 personer som sysslar med annat i lokalen. Sedan har Melodifestivalen blivit ett barnprogram och att 45-åringar ska göra humor för barn i en ishall är dömt att misslyckas. Är du lite för vågad eller vass så blir det folkstorm och är det för mesigt blir det kritik för det. Det går inte att tillfredsställa alla, säger han.

SVT

SÖREN ANDERSSON/TT

2013 SUCCÉ PÅ NÄTET

2009 RETADE UPP RYSSLAND

– Jag var så nervös när det sändes att jag låg bakom soffan, säger Per Andersson.

Grotescos technoversion av Tingeling fick oanade konsekvenser.

Per Anderssons sketcher om de som inte fick vara med i Melodifestivalen var väldigt uppskattade. Låtarna ”Ordinary family” och ”Kvinna och karl” gjorde succé på nätet efteråt. – Jag var så nervös när de sändes att jag låg bakom soffan, jag vågade inte titta. Med

tre miljoner tittare är det svårt att falla alla på läppen – det spelar ingen roll vad du gör. Samtidigt handlar humor om att kasta sig ut och antar man utmaningen måste man våga vara vass. Jag ser hellre folk som försöker än folk som inte försöker, säger Per Andersson.

”MED TRE MILJONER TITTARE ÄR DET SVÅRT.”

PER ANDERSSON OM ATT GÖRA NÅGOT SOM ALLA TYCKER ÄR KUL

Humorgruppen Grotesco med Henrik Dorsin i spetsen står för årets pausunderhållning. De gör en serie sketcher där karaktärerna Rolf Philman och TVproducenten Pål Potter ska hitta den bästa artisten i varje stad som Melodifestivalen besöker. Men det slutar med att

Pihlman uppträder med sitt band Tingeling. I finalen framfördes en rysk technoversion av låten som fick årets ESC-värd Ryssland att se rött. – De första veckorna fick vi ingen reaktion alls på våra sketcher men när vi gjorde finalnumret blev det ett jävla på-

drag. Jag vet inte hur edgy vi var men ryska ambassaden tyckte att vi skulle sättas på mentalsjukhus. Melodifestivalen är ett stort forum och det är lätt att både bli hissad och dissad, säger komikern Per Andersson som är en del av Grotesco.


metro wkd fredag 7 mars 2014

TEMA MELODIFESTIVALEN 07

projekt” när skojet tog över musiktävlingen. ANNELI SANDBERG OCH EMMA BJÖRKMAN JANERIK HENRIKSSON/TT

2008 BLEV FULL PÅ GLÖGG

Björn Gustafsson gjorde humorsuccé 2008. Henrik Schyffert och Erik Haag är programledare i deltävling två och gör humorsuccé. Schyffert framträder som indianhövdingen Rakade bävern och gör en rumpchock som de flesta skrattar åt. Men vissa gillade inte tilltaget och den nakna rumpan blev anmäld till granskningsnämnden. Schyffert och Haag skämtade också mycket om artisterna i tävlingen, bland annat om Håkan Hemlins fängelsestraff och om Shirley Clamps bröst. – Det här är humor. Absolut hållbart för barnfamiljerna där hemma. Vi tillhör ju dem, sa Henrik Schyffert till Aftonbladet och syftade på sig själv och kollegan Haag.

Kristian Luuk fick för andra året i rad vara programledare för Melodifestivalen. Nour El Refai och Björn Gustafsson presenterades som hans sidekicks. Nour skulle intervjua artisterna och Björn stå för pausunderhållningen. Björn blir årets succé. Han blev låtsasfull på glögg och ringde upp sitt raggs mamma och sa att han hade fått ”kli” och han sjöng en kärlekssång till Luuks kärlek Carina Berg. JACK MIKRUT/TT

2005 BLEV ANMÄLDA

Schyffert som indianhövdingen Rakade bävern. SVT

1992 SATSNING PÅ HUMOR

Malmbergarna skojade bland annat om Claes missbruk.

Det här året plockar man in två komiker som ska leda programmet – Adde Malmberg och Claes Malmberg. De kör en busig stil och skojar bland annat om Claes drogmissbruk. – SVT ville förstås att det skulle vara roligt det året eftersom de satsade på oss. Vi hade lite bus för oss och gjorde grejor som inte producenten visste om. Det skulle nog vara helt omöjligt i dag. Då var det mer fritt och man tog det mer med en klackspark, säger Adde Malmberg. SVT

1981 FÖRSTA STEGET

FESTEN FORTSÄTTER PÅ METRO.SE Metro ger dig möjligheten att vinna biljetter och uppleva Melodifestivalen på plats! Dessutom har vi en heltäckande bevakning av uppgörelsen mellan årets artister på metro.se/melodifestivalen2014 där du bland annat hittar intervjuer, artiklar, recensioner, modereportage, bloggar och webb-tv. Vad tycker du om årets Melodifestival? @MetroSverige

– Om programledaren var naturligt rolig var det en bonus, säger Janne ”Loffe” Carlsson. Efter att man tidigare har haft renodlade programledare i Melodifestivalen plockar man in skådespelaren, programledaren och komikern Janne ”Loffe” Carlsson. Han berättar att man då inte

pratade om humor överhuvudtaget. – Det var en musiktävling och det var den det handlade om. Men om programledaren var naturligt rolig var det en bonus. Men det var ingen som

skrev vad jag skulle säga. Nu är det en redaktion som hittar på dåliga skämt åt de här stackars programledarna. Det är för styrt och då blir programledarna papegojor, säger Janne ”Loffe” Carlsson.


08 KROG

metro wkd gbg fredag 7 mars 2014

CHRISTINA BLOM

MEXIKO

CHRISTINA BLOM

Quesadilla, La Hostia.

Magisk streetfood på TomToms

MISSA INTE

Burritosen

UNDVIK

Mexikansk tryffel

PRISER

Burritos och quesadillas: 49–84 kronor. Efterrätter: 25–30 kronor.

ÖPPET

Mån–lör: 11.30–20.

Metros recensent har hållit i en egen festival under februari – snabbmatsfestivalen. Vinnaren är TomToms Burrito.

CHRISTINA BLOM

Burrito, Pollo. CHRISTINA BLOM

Linn é

I

morgon är det final i Melodifestivalen. Och jag brukar rösta på låten med flest shalala shalala shalala (eller shalala shalala shalala som det heter på svenska) alternativt yeah yeah yeah (eller som i den svenska översättningen: yeah yeah yeah). Och Melodifestivalen, med det obegripliga smeknamnet ”mellon”, handlar ju just om en festival av melodier, melodier ofta lika svåra att få ur huvudet som att fånga och lura ut en myra som krupit djupt in och slagit läger i ditt öras hörselgång. Schlagerlåtar är av den sorten man spelar på repeat ett par dygn för att sedan önska dess upphovsmän ett besked om omedelbar utvisning ur landet med avsaknad av möjlighet att någonsin återvända. Lite som inställningen till en dessertvagn, alltså. Två tre desserter är gott, men efter ett par till vill man bara ostört kräkas ner i en djup spann. Och gastronomins motsvarighet till melodifestivalen är snabbmaten. Streetfood. Food trucks. Snabbmaten har lika många

gata n

”Det är så här det ska smaka”. TomToms Burrito på Prinsgtan får Metros recensent på fall.

TOMTOMS BURRITO

1111 TOMTOMS BURRITO

Prinsgatan 10. En mexikansk food truck utan hjul.

smeknamn som antalet månar som snurrar runt Yohios hemplanet Merkurius. Och när ni har varit upptagna med deltävlingar i svenska småstäder hela vintern, så har jag haft en egen liten festival. En snabbmatsfestival i Göteborg. Och här är, utan någon som helst inblandning av röstrobotar eller Christer Björkman, vinnaren: TomToms Burritobar i Linné!

T

om är irländaren med passion för mexikansk mat som tidigt stack till New Mexico för att lära sig att göra burritos. Men tack vare göteborgsk flickvän kan vi nu njuta av hans konst på Prinsgatan 10. Stället, ett hål i väggen, känns högst provisoriskt, men är också väldigt nytt ska sägas, med lite pastellfärgade möbler utkastade på måfå, en bokhylla med lite tequila högst upp och så då en disk där Tom tillverkar magisk snabbmat. TomToms är som en food truck utan hjul. Jag tar in en Espaldilla, en burrito base-

En food truck utan hjul.

rad på ångkokt gräsutfodrat nötkött dränkt i guacamole. Jag garderar med nachos med smält ost, gräddfil och mer guacamole och ett par pale ale. Jag tar en tugga. Och det är som att en Christian Lacroix-klänning utvecklas likt en fallskärm i munnen, Selena Quintanilla uppenbarar sig i gommen och alla sinnen omedelbart börjar nynna på den mexikanska nationalsången. Min kropp reser sig och gör honnör. Det är så här det ska smaka.

D

en enda invändning jag har är prefab-bröden från Santa Maria, men i övrigt är det här smart och snabb streetfood i toppklass. Grattis till Melodifestival-, förlåt, snabbmatsfestivalvinnaren, TomToms Burrito.

CARL REINHOLDTZON BELFRAGE, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

LYX 11111 LINNÉA ART

Södra vägen 32. Största smakupplevelserna just nu.

SUSHI 11111 HOZE

Stigbergsliden 17. Utmärkt neojapansk restaurang.

FINE DINING 11111 UPPER HOUSE

Mässans gata 24. Fine dining med höga ambitioner.

FUSION 11111 VRÅ

Drottningtorget. Frida Ronge tar med dig på en modern gastronomisk resa.

BURGARE 1111 THE BARN

Kyrkogatan 11. Bäst hamburgare just nu.

MEDELHAVET 1111 PUTA MADRE

Magasinsgatan 3. Ett underjordiskt Mexiko.


Ny app!

TYDLIGARE MENY

NYTT BILDSPEL

PUSHNOTISER

DELA ARTIKLAR

MISSA INTE DET ALLA SNACKAR OM Metro har lanserat en uppdaterad nyhetsapp, Metro Nyheter. Här kan du läsa om dagens snackisar, Metros avslöjanden och självklart får du även alla stora världsnyheter. Du kan själv välja att aktivera pushnotiser och få nyheterna i din mobil direkt när de händer. I appen har du dessutom möjlighet att kommentera och dela artiklar via Facebook och Twitter. Ladda ner Metro Nyheter via


10 BIO

metro wkd fredag 7 mars 2014

FOLKETS BIO

PRISBELÖNT

111 STOCKHOLM STORIES

Gripande om aids

REX/MOVIESTORE

med varsin Matthew McConaughey och Jared Leto gick hem club”. Välförtjänt, Oscarsstatyett för sina insatser i ”Dallas buyersetsbaserade filmen. tycker Metros recensent, som sett den verkligh

Drama. Regissören Karin Fahléns långfilmsdebut bygger på Jonas Karlssons novellsamling om fem individer i den svenska huvudstadens myller. Som hantverk ytterst kompetent, stundvis blir det dock alltför distanserat och skruvat för att beröra. EL

NONSTOP ENTERTAINMENT

1111 BATTLE OF THE SEXES

1973 utmanade den åldrade tennisstjärnan och mansgrisen Bobby Riggs dåvarande världsettan och feministen Billie Jean King i en historisk match. Spännande och underhållande film som handlar om mycket mer än tennis. CGC Jared Leto spelar transkvinnan Rayon och Matthew McConaughey rodeoryttaren Ron. REX/MOVIESTORE

1111 DALLAS BUYERS CLUB

Drama. Ett verklighetsbaserat, gripande och helt uppslukande drama med lysande prestationer av Matthew McConaughey och Jared Leto.

”V

JOHN SHEARER/AP

erklighetsbaserad” är det nya svarta i filmens värld. Eller nya och nya – väldigt poppis på sistone i alla fall. Sex av de nio titlar som slogs om en Oscar för bästa film byggde på verkliga händelser. Vinnaren ”12 years a slave” var en. Så även ”Dallas buyers club”. Matthew McConaughey spelar Ron Woodroof, en elektriker och rodeoryttare som 1985 får veta att han är hiv-positiv och kommer att dö i aids inom 30 dagar. Denne homofobe machoman skrattar först och fnyser ”jag känner inte ens några bögar!”. Men Ron, en suput och knarkmissbrukare som haft oskyddat sex med prostituerade sprutnarkomaner, inser snart den bistra sanningen. Han inser också att sjukhuset inte tänker ge honom bromsmedicin, men möjligen kan han få delta i en studie. Inget önskesvar för den stressade Ron. Han tar saken i egna händer. Jakten på medicin för honom till Mexiko och snart ännu längre

HYLLAS

En Oscar i måndags och även massor av beröm för rollen i heta tv-serien ”True detective”. Matthew McConaugheys förvandling från hånat kuttersmycke i mediokra romcomfilmer till tokhyllad karaktärsskådespelare är anmärkningsvärd.

FOX

bort. Den ger honom också helt nya insikter och idéer, samt fiender i form av FDA, det amerikanska läkemedelsverket. Tillsammans med transkvinnan Rayon (Jared Leto) startar Ron den medlemsklubb som gett filmen dess titel, där hiv-smittade får tillgång till alternativa mediciner. Samtidigt som Ron får nya vänner i den bögvärld han tidigare föraktat har de gamla rodeopolarna vänt honom ryggen. I regissören Jean-Marc Vallés (”Young Victoria”) händer blir Rons kamp ett uppslukande drama vars stora ironi är att denne destruktive skitstövels liv nu plötsligt får en mening, just när det är på väg att ta slut. Det är naturligt att det blivit mycket snack om den extrembantning som både McConaughey och Leto gjort för att gestalta sina döende rollfigurer – men mest imponerande är bägges enastående fina skådespelarprestationer. Oscarstatyetterna de mottog i måndags morC-G KARLSSON, se var välförtjänta.

FILMRECENSENT

FAMILJ 11111 LEGO FILMEN

DRAMAKOMEDI 1111 NEBRASKA

11 300: RISE OF AN EMPIRE

Actionäventyr. Man får förstås en känsla av déjà vu av den här filmen, och den utspelar sig parallellt med föregångaren ”300”, så det blir repetitivt. Effekterna är däremot bättre här och Eva Greens krigsgudinna smått underhållande. EL

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som visas i helgen

HISTORISKT DRAMA 11111 12 YEARS A SLAVE

Steve McQueens verklighetsbaserade mästerverk om en slavs öden griper oss utan att bli kletigt sentimentalt. C-GK

KRIMINALKOMEDI 1111 AMERICAN HUSTLE

Gamla låtar blir som nya i denna välspelade och verklighetsinspirerade film om en bisarr FBI-operation. C-GK

Efter initial skepsis och 1,40 minuters legomangel erkänner jag mig besegrad. ”Lego filmen” är både rolig, smart och självmedveten. EL

SCI-FI-DRAMA 1111 HER

Frånskilde Theodore hittar en själsfrände i sitt nya, avancerade operativsystem Samantha. Smart, roligt och rörande av geniale Spike Jonze. C-GK

Alexander Payne (”Sideways”) ger oss en melankolisk och absurt komisk film med finstämt skådespeleri. C-GK

DRAMA 1111 SÅDAN FAR, SÅDAN SON

Utsökt skådespeleri och scener som får hjärtat att brista i japansk film som närskådar det moderna faderskapet. EL


TEMA MELODIFESTIVALEN 11

metro wkd gbg fredag 7 mars 2014

Schlager och kärlek utlovas För många göteborgare är Melodifestivalen och Gretas en given kombination när schlageryran sätter sina klor i landet. Gretas har visat Melodifestivalen på storbildsskärm i flera år och evenemanget har nu blivit något av en tradition. – Under finalen brukar det vara helt fullknökat med folk här. Det blir en riktig folkfest och besökarna klappar, visslar, hurrar, skri-

IKVÄLL ÖPPET 21-03

Fingers PRESENTERAR LIVE På KLUBBSCENEN Sticky FIVE GRAMS OF PERFECTION + THE MUGSHOTS IKVÄLL KL 20.00. TOP FLOOR + support

ASTA KASK STILETT

MELODIFESTIVALEN PÅ GRETAS Vad: Gretas visar finalen i Melodifestivalen på storbildsskärm. Vid 23.00 spelar DJ Mia schlager på dansgolvet. När: I morgon, kl. 19.45–05. Var: Gretas i Göteborg. Pris: Fri entré fram till 22. Åldersgräns: 20 år.

LÖRDAG 8 MARS. TOP FLOOR

ORGANISMEN ONSDAG 12 MARS. TOP FLOOR

ker och gråter om deras favoriter åker ut. Det är riktigt roligt! säger nattklubbschefen Sebastian Nemeth. När Melodifestivalen väl är slut och vinnaren korad plockas stolar och bord bort för att öppna upp för det schlagerosande dansgolvet. – Besökarna kan verkligen förvänta sig mycket kärlek, mycket schlager och mycket dans. MADELEINE KORNELIUSSON

SOULFLY

Tis 11 mars. CHELSEA GRIN - TOP FLOOR FRE 14 mars. CORRODED - TOP FLOOR FRE 14 mars. PORT NOIR - KLUBBEN LÖR 15 mars. LILLASYSTER - TOP FLOOR

Sticky Fingers Kaserntorget 7 Tel.7010017

Se Melodifestivalfinalen på Gretas i morgon.

För små filmälskare.

7 – 13 MARS De är bredare och har extra benutrymme. Läs mer och boka på sf.se. Skånegatan 16. Kassan öppnar fre+må-ti 11.00, lö-sö 10.00, on-to 17.30

12 Years a Slave

Drama, Jared Leto, Matthew McConaughey Speltid: 1 tim 57 min Fre 15.30, 17.45, 21.20 Lö 15.30, 17.15, 20.30, 23.15 Sö-ti 15.30, 17.45, 20.30 On 18.00, 21.20 To 21.20 (15 år)

Emil och Ida i Lönneberga

®

Tillträde till lounge/bar 1 tim innan föreställning. Läsk och popcorn ingår. Inga rabatter gäller. 18 år.

American Hustle 18.00, 21.15

Hundraåringen

vägen till frihet

Escape Plan

Fre-ti 12.15

(15 år) PREMIÄR! Fre-ti 14.00, 15.30 Frost®- sv tal 3D Lö-sö äv 11.30

Lö 24.00

(15 år) Lö 23.20

300: Rise of an Empire 3D PREMIÄR!

Oscar belönad!

Robocop

Fre-må 15.40

Winter´s Tale

(15 år) Fre-ti 17.50 On-to 18.10

(Btill)

Stockholm Stories PREMIÄR!

Drama, Jonas Karlsson, Martin Wallström Speltid: 1 tim 37 min Fre-ti 16.15, 18.45, 21.15 Lö äv 23.40 On-to 18.45, 21.15 (Btill)

12 Years a Slave ® Oscar belönad!

Hallåhallå

PREMIÄR!

Animerad familjefilm Fre 12.40, 13.10 Lö-sö 10.50, 11.10, 12.40, av Rob Minkoff 13.10 Ti 12.40 (Btill) Speltid: 1 tim 38 min Fre+må 13.30, 16.00, 19.00 Lö-sö 11.00, 13.30, 16.00, Boktjuven Fre-ti 18.00, 20.50 19.00 Ti 12.20, 15.00, 19.00 On-to 18.10, 21.00 (11 år) On-to 19.00 (7 år)

Lego filmen - sv tal 3D

The Monuments Men

Drama, George Clooney, Matt Damon, Cate Blanchett Fre-ti 13.15, 20.45 On-to 21.20 (11 år)

The Secret Life of Walter Mitty

Fre-ti 18.10 Lö äv 23.50 (11 år) Animerad familjefilm av Phil Lord, Christopher Miller The Wolf of Wall Fre+må 13.00, 13.40, 16.10 Street Lö-sö 11.15, 13.00, 13.40, Fre+sö-to 20.45 16.10 Ti 13.40, 16.10 (7 år) Lö 20.00 (15 år)

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

Bamse och Tjuvstaden

Gravity 3D

Oscar belönad!

Mandela: vägen till frihet

Boktjuven

(11 år) Drama, Geoffrey Rush, Sophie Nélisse Speltid: 2 tim 11 min Fre 13.30, 14.20, 18.50 Lö 14.20, 18.50 Sö 14.20, 18.20 Må+on-to 13.20, 18.25 Ti 12.00 Barnvagnsbio: On 11.45

Hallåhallå

Nymphomaniac (inkl 20 min paus)

Her Oscar®belönad!

Philomena

Dallas Buyer´s Club

Herr Peabody och Sherman - sv tal 3D

Sådan far, sådan son

Hundraåringen

Fre 22.10

®

Må-to 12.00 Fre 11.45 Lö 11.45, 11.50, Fre-lö 16.40 Sö 15.50 (11 år) 13.45 Sö 11.50, 13.45 (Btill) Må-to 15.45

PREMIÄR! ® (11 år) Oscar belönad!

Drama av Steve Mcqueen med Chiwetel Ejiofor Speltid: 2 tim 13 min I, Frankenstein 3D Fre 13.45, 15.25, 18.10, Sci-Fi Action, Aaron Eckhart, 21.25 Lö 15.25, 18.10, Yvonne Strahovski Speltid: 1 tim 33 min Sune på bilsemester 21.25 Sö 15.10, 18.10, 21.30 Lö äv 24.00 (15 år) Fre-ti 12.30, 15.00 (Btill) 21.15 Må-to 12.50, 15.00, 17.55, 20.40 (15 år)

Fre-ti 21.30 Lö äv 24.00 Komedi av Maria Blom med On-to 21.15 (15 år) Maria Sid, Johan Holmberg Speltid: 1 tim 38 min American Hustle Fre-sö+to 18.40 Må 13.10 Fre-sö 15.20, 17.20, 20.30 Jack Ryan: Ti 13.10, 18.40 (Btill) Lö äv 23.30 Må 15.20, Shadow Recruit Svensktextad: 18.00, 21.10 Ti 14.45, Lö 23.50 (11 år) Må+on 18.40 15.20, 18.00, 21.10 Kom ketchup så går On-to 18.00, 21.10 (11 år) Herr Peabody och vi Knattebio Sherman - sv tal 3D Bamse och Lö-sö 11.10 (Btill)

Tjuvstaden

Tingeling och piratfen - sv tal 3D

(7 år) Fre 18.15, 22.00 Lö 17.45, 21.10, 23.50 Sö-ti 17.45, 21.10 On-to 18.15, 21.10 (15 år) Kungstorget. Kassan öppnar 11.00

Hundraåringen Animerad familjefilm Action, Eva Green, Komedi av Felix Herngren av Jennifer Lee, Chris Buck Rodrigo Santoro med Robert Gustafsson Speltid: 1 tim 48 min Speltid: 1 tim 43 min Fre-sö 12.00, 14.45 (7 år) Speltid: 1 tim 52 min Fre-ti 16.30, 18.30, 21.00 Fre-sö+ti 14.30, 15.00, Lö äv 23.45 Frost - sv tal 18.10, 20.50 Lö äv 23.40 On-to 18.30, 21.30 (15 år) Oscar®belönad! Må 15.00, 18.10, 20.50 Fre-sö+ti 12.30, 15.40 On-to 18.10, 20.50 (11 år) 300: Rise of an Må 12.30 (7 år) Empire PREMIÄR!

(15 år)

Paranormal Activity – The Marked Ones

Herr Peabody och Sherman - sv tal

Tillbaka till Bromma

Komedi av Martin Persson (7 år) med Peter Magnusson Speltid: 1 tim 43 min Lone Survivor Fre-ti 18.20, 21.10 Action, Mark Wahlberg, On-to 18.20 (7 år) Eric Bana, Emile Hirsch Speltid: 2 tim 1 min Tingeling och piratfen Fre-ti 20.40 Lö äv 23.20 - sv tal On-to 21.15 (15 år) Fre-sö+ti 13.20 Lö-sö äv 11.20 (Btill) Mandela: Fre-ti 12.45 Lö-sö äv 10.45

Lö-sö 15.00 (Btill)

sf.se/knattebio

Lego filmen - sv tal

PREMIÄR! ® Oscar belönad!

Lö-sö 11.15

Oscar belönad! Fre-ti 17.45 On-to 18.10

Dallas Buyer´s Club

(15 år)

Fre-lö 17.30 Sö 16.45 Fre-lö 20.00 Må 13.10, 16.45 Ti 13.10 Sö-to 19.00 (15 år) On 13.10, 14.30, 16.45 To 13.10, 14.30 (Btill) Only Lovers Left Alive (15 år) Svensktextad: Ti+to 16.45 Sö-to 21.20 Må+on-to 16.10 (Btill) Ti 14.45

Fre-lö 17.00 Sö-to 18.20

i Lönneberga Lö-sö 11.55

(Btill) Fre 16.20, 18.40 Lö 16.00, 16.20, 18.40 Sö 15.50, En familj – August 16.00, 18.40 Må+on 15.25 Osage County Ti+to 15.25, 18.30 (11 år) Fre 16.05, 18.45, 21.10 Svensktextad: Må 12.15, Lö 13.20, 16.05, 18.45, 18.30 Ti+to 12.15 On 18.30 21.10 Sö 13.20, 15.45, 18.30, 21.10 Må-to 12.30, Inside Llewyn Davis 300: Rise of an 15.15, 17.55, 20.50 (15 år) Fre-sö 19.45 Empire 3D Må-to 20.45 (15 år) PREMIÄR! (15 år) Frost - sv tal 3D Fre 18.50, 21.00, 23.20 Kom ketchup så Oscar®belönad! Lö 18.50, 21.00 Sö 18.05, Fre-lö 13.40 Sö 13.15 (7 år) går vi 21.00 Må-to 18.00, 21.00 Knattebio: Frost - sv tal Lö 12.00 Sö 12.15 (Btill) American Hustle Oscar®belönad! Fre 18.15, 21.20, 22.20 Lego filmen Fre 12.30, 12.50, 15.30 Lö 18.15, 21.20, 22.05 Lö 12.30, 15.30 - sv tal 3D Sö 18.00, 21.00 Sö 12.00, 15.30 (7 år) Fre-lö 13.00 Sö 12.45 (7 år) Må-ti+to 12.25, 15.30, 18.00, 21.00 On 12.25, Gravity Oscar®belönad! Lego filmen - sv tal 15.30, 21.00 (11 år) Fre 23.50 (11 år) Fre-sö 12.00 (7 år)

PREMIÄR på SF Bio Göteborg

(Btill)

300: Rise of an Empire Drama av Hirokazu Kore-Eda Action, Eva Green

med Masaharu Fukuyama PREMIÄR! Fre 18.20, 20.55, 21.45, Speltid: 2 tim 0 min Fre-sö 13.45, 16.00 23.40 Lö 13.45, 18.20, Må-to 13.10 (7 år) Fre-sö 17.10 20.55, 21.45 Sö 18.20, Må-to 15.20, 18.05 (15 år) 20.55 Må-to 12.55, 15.30, Herr Peabody och The Monuments Men 18.10, 20.45 (15 år) Sherman - sv tal Fre-lö 19.45 Sö 21.05 PREMIÄR! Delivery Man Må-to 11.55, 21.05 (11 år) Fre-lö 12.20, 14.40 Lö 22.20 (7 år) Sö 13.40, 16.00 The Secret Life Må-to 16.00 (7 år) of Walter Mitty Emil och Ida (11 år)

Dallas Buyer’s Club Drama, M McConaughey

The Wolf of Wall Street

Komedi av Martin Scorsese med Leonardo DiCaprio Speltid: 3 tim Fre-lö 21.15 Sö 20.25 Må-to 20.20 (15 år)

Herr Peabody Tingeling och piratfen och Sherman Animerad familjefilm - sv tal Lö 11.50 Sö 11.55, 13.50

(Btill)

Tingeling och piratfen - sv tal 3D Lö 12.40, 14.40 Sö 11.50, 13.45

(Btill)

Återträffen Fre-lö 15.20 Sö-ti 14.30

Stockholm Stories (11 år)

Drama, Jonas Karlsson

För info om SF Bios rabattkort se sf.se

BIOPROGRAM FREDAG 7 MARS 2014

MOVIEZINE

AMELIA

FEMINA

”JAG SKRATTADE OTROLIGT MYCKET!”

Kungsbacka • Biljetter: sf.se

Philomena ......................................18.15 Att skiljas Premiär! .........................18.30 Frost svenskt tal..............................15.00 Betongnatt .....................................18.45 Hundraåringen textad.....................15.45 Det förflutna ...................................20.00 Herr Peabody och Sherman sv tal 3D ............................................. 16.15, 18.15 Boktjuven .......................................17.30 300: Rise of an Empire 3D .. 18.30, 21.00 Her ..................................................20.30 The Monuments men .....................20.45

KULTURNYTT P1

R UL PE PA OO ONIC C R N AA MI DO

VISAS PÅ BIOPALATSET

Herr Peabody & Sherman sv.tal 3D ..17.00 The Battle of the Sexes Premiär!....20.15 300: Rise of an Empire 3D .............19.30 Ilo Ilo förfilm Reset .......................20.45 BIO VÅGEN Lerum tel. 0302 - 150 80 Lego – filmen (3D) 100:- ................16.45 En familj 90:- ..................................19.00 www.biovagen.se

www.stickyfingers.nu

Följ de senaste trenderna på metromode.se

BIOPROGRAM Plusstolar!

Fre 21 mars. ARCHITECTS - TOP FLOOR FRE 28 mars. THE UNGUIDED - KLUBBEN lör 29 mars. UFO - TOP FLOOR Tor 10 april. MAGNUM - TOP FLOOR

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: sf.se, mobil.sf.se

3D

&

2D

VISAS PÅ BERGAKUNGEN OCH BIOPALATSET 14 MARS 2014

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: sf.se, mobil.sf.se

Skanstorget 1 Kassan öppnar kl 12.30. Babybiobilj fr 10.00 Tel 711 43 44 BABYBIO: NEBRASKA ......................10.30 www.capitolgbg.se Fredagsmatiné: NEBRASKA .............13.30 Only Lovers Left Alive ........ fre, ons 16.15 AUSTENLAND Kort tid! ....................15.45 Återträffen ......................................16.45 MOTIVE av Petra Revenue med samtal Dallas Buyers Club Premiär! ...........18.30 efter. Urpremiär! ..............................18.00 AEROSMITH Konsertfilm från Japanturnén 2011. Bilj 150/120 kr Endast idag!...21.00

Kungälv. 0303-10381 www.trappanbio.se

Metalhead Premiär! ........................18.30 Herr Peabody & Sherman sv.tal 3D 18.00 American Hustle .............................20.30 300: Rise of an Empire 3D .............20.30 Her ..................................... fre, ons 20.45

B IOPR E M IÄR 14 MARS


lu g e r p r e se nte r ar

PUSHA T SHLOHMO I BREAK HORSES

FOREST SWORDS

HOLLY HERNDON

köp dina biljetter på

WWW.WAYOUTWEST. SE Eller via Ticnet på -   , www.ticnet.se samt via Ticnetombud.

arrangör

partner

mediapartner

supporter

20140307_se_weekendgoteborg  
20140307_se_weekendgoteborg  
Advertisement