Page 1

wkd FREDAG 28 FEBRUARI 2014

3

211

0 6 028 211

GRILLAT

Många vill njuta grillat på Barabicu

6 028

3 300

49

12

3,85

250

152

0

FILdMu bFeEhöSvTer Allt veta om Oscars

på inför årets gala. Wkd listar de viktigaste siffrorna att hålla koll

12

MELLON 211

Regler ändras efter röstfusk

250

24 Världspremiär 8 mars Spelas t o m 12 april Ett unikt möte mellan två av den nutida danskonstens absoluta mästare.

Sidi Larbi Cherkaoui Saburo Teshigawara Biljetter 031-13 13 00, www.opera.se

FOTO: AP


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014

”Spung” 1 på pränt CLAUDIO BRESCIANI/TT

t som Kultserien är tillbaka, i tryckt form. Manuse vi får vedär bok en skulle ha blivit film är nu istället disarna. skå ta hur det gick – och vad som hände med

”SPUNG” ”Spung”, en teveserie för och om ungdomar som gick i trettio avsnitt 20022003. Huvudförfattare var Cilla Jackert, regisserade gjorde Måns Mårlind, beställde från SVT gjorde Daniel Alfredsson. ”Spung – tio år senare” ett långfilmsmanus och en intervjubok av Cilla Jackert och Andreas Nordström. Släpps officiellt 5 mars men finns redan att beställa. Kuriosa: ”Spung” betyder ingenting. De ville ha ”Spunk” men det var taget. Ett av arbetsnamnen var ”2 cl ägglikör i anus” eftersom Jackert hade hört att det var ett sätt att bli full.

”Spung” var nytt på SVT 2002, vad är nu detta? Ett långfilmsmanus till ”Spung – tio år senare” som inte blev och nu kommer som bok, inklusive intervjuer med bland andra manusförfattaren Cilla Jackert. Men är filmen död nu då? – Om en producent skulle tycka att det låter spännande är jag idel öra. Och det vore inte första gången man gör en film på en bok. Den här serien vill ju inte riktigt dö, säger Cilla Jackert. På tal om att dö… …så chockade kreatörerna publiken genom att i slutscenerna låta figuren Pelle dö den mest banala död. Plötsligt påkörd. Smack. Borta. På frågan om varför hon dödar folk svarar Jackert att döden är en del av livet. Men blir det lika bra utan Pelle? Han är med. Manuset handlar dels om vad som händer med rollfigurerna, och dels vad som händer med skådespelarna i en metaberättelse. De spelar alltså sig själva fast utifrån manus. Vad tyckte de om det? – En del tyckte spontant

att det var kul och andra att det var läskigt. Men jag är helt övertygad om att det var enda sättet att skriva det på för att inte bara få ett extra långt redovisande avsnitt. Och alla fick förstås godkänna manuset, säger Cilla Jackert. Kan det komma mer ”Spung”? – Det blev redan bra mycket mer än jag kunde inbilla mig, och det går inte att beskriva hur jag känner inför att folk fortfarande engagerar sig. Men spontant vill jag inte veta mer om dem just nu, även om det kan ändras med tiden. Varför blev Spung kult? För att den revolutionerade svensk teve om ungdomar. Den moraliserade inte, den straffade inte, den lät de stora känslorna om de små sakerna få plats. För att den var tillräckligt obskyr för att kännas som en speciell hemlighet. Den som har missat allt men vill ta del av hemligheten kan titta ikapp på SVT:s Öppet arkiv. Så hur går det för dem då? Det beror på hur man ser det. Bra och dåligt.

Trodde hon låg med Melas

Missbrukade cannabis

MARIA FORSSTRÖM

Karl Norrhäll, Saga Gärde, Victor Ström, Daniel Larsson och Sandra Medina.

UR BOKEN

Så tyckte skådisarna om rollerna Citat ur ”Spung – 10 år senare”

Levde genom Ana-Maria

Sandra Medina som Ana-Maria Perez. – Jag ville bara att allt skulle fortsätta. Det är ju förstås lite sjukt. Men jag levde delvis genom Ana-Maria. Det var en ganska märklig upplevelse när serien tog slut.

H&M 349 KR

Kim var en skitstövel

Daniel Larsson som Kim Bruback. – Jag tycker så illa om mig själv. Folk säger att Kim är en charmig prick. Han är ju bara en skitstövel. Vem skulle vilja vara med honom? Skriker, gapar, pratar tyska och håller på.

Antiklimax i karriären

Saga Gärde som Petra Stenberg. – Jag trodde att rollen som Petra skulle följas av ännu mer komplexa roller för mig. Utan att gå in på detaljer kan jag ju säga att det blev en viss antiklimax.

Haka på den 2 beigea trenden

NELLY

H&M 39,90 KR

299 KR

WEEKDAY 800 KR TOPSHOP, LAZER SHORTS

SMYTHSON

399 KR

6 499 KR

Victor Ström som Melas Demir. – Jag hade ett one night stand. Dagen efter pratade hon med mig på ett sätt som fick mig att inse att hon delvis blandade ihop mig med Melas.

Karl Norrhäll som Pelle Persson. – Jag var uppe i ett ganska omfattande cannabismissbruk vid den här tiden. Jag var jävligt arg. Men jag var utåtriktad och destruktiv. Sådan var ju inte Pelle.

SANDSTORM Beige. Kasta dig in i en sandstorm i vår – för den här säsongen vilar vi helst ögonen på klädesplagg i beiga toner. Färgen blir ännu finare när ansiktet fått rastats lite i vårsolen. Bär trenden monokromt från topp till tå och skapa kontraster med nyansskiftningar eller bryt av trenden med plagg i jordnära toner. Att kombinera beige med miltärgrönt brukar vara en riktig vinnare. Addera tunna smycken i rosé eller guld för en fulländad look.

FLER SHOPPINGTIPS OCH PETRA TUNGÅRDEN BLOGGAR PÅ METROMODE.SE


Avicii mest spelad

3

Aviciis ”Wake me up” är den mest spelade låten på Spotify någonsin. I går passerade den 200 miljoner spelningar i hela världen, en gräns som ingen annan låt tidigare har nått. I helgen spelar han i Stockholm. METRO/TT

Ny film om SHM

4

”Leave the world behind”. Så heter en ny dokumentär om det svenska musikundret Swedish House Mafia, som har svensk biopremiär den 17 mars. Filmen är regisserad av Christan Larson, som även gjorde ”Take one” – den första dokumentären om Swedish House Mafia som kom 2011. TT

ALL OVER PRESS

5

ALL OVER PRESS

”DE FÅR KNIPA IGEN PÅ FREDAGSKVÄLLARNA HELT ENKELT.”

LOTTA ENGBERG TILL EXPRESSEN OM ATT HON FÅTT FRÅGAN OM ATT DELTA I ”LET’S DANCE” VARJE ÅR OCH NU NÄR HON TACKAR JA SKA BÅDA HENNES DÖTTRAR FÅ BARN. METRO

”DET KANSKE BLIR SKAKIGT I BÖRJAN, MEN FÖRHOPPNINGSVIS BLIR DET BÄTTRE.”

BLOGGAREN KENZA ZOUITEN, 22, TILL TT OM SIN MEDVERKAN I ”LET’S DANCE”. METRO

Kenza har respekt för motståndet i danstävlingen.

”Let’s dance” sänds i kväll klockan 20 på TV 4.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Tf ansvarig utgivare Mona Johansson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem glober är högsta betyg.

ÄR DU REDO FÖR NÄSTA STEG I KARRIÄREN?

SUSANNE KINDT

Sök nytt jobb på www.metrojobb.se

PÅ ALLAS LÄPPAR 03

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014


04 MELODIFESTIVALEN

metro wkd fredag 21 februari 2014

Efter röstfusket – Nu ändrar SVT reglerna Efter avslöjandet om röstfusk i Melodifestivalen ändrar SVT reglerna. Beslutet välkomnas av artisterna. – Jag tycker det är bra, säger Martin Stenmarck. I går kallade SVT till presskonferens. Där meddelade de att de skärper tävlingsreglerna inför Andra chansen i morgon. – Vi kommer att införa ytterligare en skrivning i tävlingsreglerna som säger att man inte får köpa ett röstningsförfarande, säger Maria Ilstedt, projektledare för Melodifestivalen. Regeländringen innebär konkret att det blir förbjudet att köpa röster i kommersiellt syfte genom telefonitjänster. Om ett sådant tilltag upptäcks blir tävlingsbidraget diskvalificerat. Tidigare har det varit otillåtet att köpa en tjänst för att marknadsföra ett bidrag. – Jag tror det är bra för att det visar att vi agerar och visar gentemot artister och skivbolag att den här tävlingen ska vara fair play, säger Maria Ilstedt.

Regeländringen välkomnas bland artisterna som tävlar i Andra chansen. – Det är helt sjukt att de har fuskat med rösterna, om det stämmer är det hemskt. Det är helt rätt att de ändrar reglerna, säger Linus Svenning. Han får medhåll av Martin Stenmarck. – Det är bra, tycker jag, säger han och fortsätter: – Jag tror inte att det här är vanligt. Jag tycker inte att det är etiskt rätt, så långt kan sträcka mig. Men jag tror i slutändan att det man ändrar är marginellt. Christer Björkman, Melodifestivalens exekutive producent, ser också positivt på de skärpta reglerna. – Det är jättebra att det blir samma princip som gäller för att köpa sig reklamplats, man får inte kommersiellt sett köpa sig en fördel i tävlingen, säger han. EMMA BJÖRKMAN

Petra på WWW.METRO.SE/MELLO turné

GUSTAV GRÄLL

Petra Tungården träffar rockbandet State of Drama. Stefan Koro avslöjar när ett galet fan frågade om hon fick sitta med sin stjärt på hans ansikte och Sebastian Hallifax berättar om bandets hårda intagningsprov. METRO

DETTA HAR HÄNT

En man ska ha byggt en så kallad röstningsrobot. Han har sagt till P4 Sjuhärad att syftet ska varit att visa att Melodifestivalens röstningssystem gått att påverka. Han ska ha fått betalt av personer bakom ett bidrag och fått sin dator att rösta 2 500 gånger på bidraget. Maria Ilstedt och Christer Björkman kallade till presskonferens i går för att berätta om regeländringen som ska stoppa robotröster. Flera spelbolag stängde sina Melodifestivalspel sedan fusket uppdagades. Svenska spel håller sina spel stängt tills vidare. – De nya reglerna är inte tillräckliga för oss. Vi håller fortsatt stängt ur ett säkerhetsperpektiv, eftersom det inte går att utesluta den här typen av manipulation, säger Peter Zäll resultatområdeschef inom sport, spel och lotterier på Svenska spel.

Han intar Pustervik med mörker

Andra chansen slår rockrekord

Paparizou satsar på Eurovision

Alla akter utom tre rockar i Andra chansen. Det är första gången någonsin som rocken är i majoritet i en deltävling. Det är inte bara banden Ammotrack, Outtrigger och State of Drama som bjuder på hårdare tongångar. – Linus Svennings ballad har en rockig attityd och Martin Stenmarcks låt är rockpoppig, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen. – Det är en väldig tur att vi kan påverka startordningen, säger han. METRO

Helena Paparizou är favorit till att gå vidare till Friends arena på lördag. Och själv tror hon att förhandstippningarna stämmer. – Ja, jag går till final, säger hon. Men hon siktar högre än så. Målet är att få representera Eurovision Song Contest i Köpenhamn i maj. – Jag gjorde ett väldigt bra jobb när jag representerade Grekland. Jag skulle göra allt för att kamma hem vinsten till Sverige, säger hon. METRO

MAGNUS EKLUND

Dante, rock och techno

Gudomlig komedi

1

För indie-Sverige är han känd som frontmannen i 90-talsbanden Yvonne och Strip Music. Som soloartist har hans musik beskrivits som ”en episk kärleksförklaring till mörkret”. I kväll tar Henric de la Cour svärtan till Pustervik. – Det här är andra spelningen på vårslängen i min turné. Sedan jobbar jag en del och kommer snart släppa en ny 7-tums singel. I höstas hade Jacob Frösséns film ”Henric de la Cour” premiär. Hur kände du inför tanken på en dokumentärfilm om ditt liv? – Jag ville först inte göra det alls. Men så förklarade han vad han tänkte och då kände jag att ”okej då”. Det skulle vara under kontrollerade former där jag kunde bestämma själv när det var okej att filma, så då kändes det bättre. Vad har du fått för reaktioner på filmen? – Den har tagits emot väldigt bra. Jag har fått mycket mejl från folk som har upplevt liknande grejer i sitt liv och som tycker att det är skönt att någon delar med sig.

I höstas släppte du din andra soloskiva ”Mandrills”. Hur beskriver du den? – Ganska mörk, elektronisk popmusik med skimrande små svarta diamanter till låtar. Varifrån kommer svärtan? – Det har alltid varit så bara. Jag vet inte hur man gör muHENRIC DE sik på något annat sätt. Hur har musiken påverkats LA COUR av sjukdomen cystisk Namn: Paul Henric Dornonfibros? ville de la Cour. – Jag har ifrågasatt min exisÅlder: 39. tens sedan jag var 17 år så Bor: Nacka. det är klart att det finns en Familj:För krångligt för att jävla avgrund av grejer att ta beskriva. från det. Men jag tänker inte Aktuell: Spelar på Pustervik ”Fan, jag är sjuk så nu blir i kväll kl. 21.00. Pris 180 kr. det en deppig låt” utan det Åldersgräns 20 år, 18 vid är bara så jag är. Sedan har förköp. det funnits en mörk, romantisk sida hos mig ända sedan innan jag höll på med mu- Henric de la Cour utlovar mörker och svärta på Pustervik: – Jag ska spela lite låtar som jag inte sik. spelat innan. Sedan det vanliga mörkret så klart. Min support Silent Wave är ett hopplock av MADELEINE KORNELIUSSON

3 NÖJEN I HELGEN

Yvonne och Strip Music kan man säga. De är jätteduktiga.

Scen. Moomsteaterns Mannen utan riktning baseras på Dante Alighieris ”Den gudomliga komedin”. En samproduktion mellan Riksteatern och Moomsteatern. När. I dag kl. 19.00 – 20.30 och i morgon kl. 15.00 – 16.30 Var. Stora teatern Pris. 200 kr. Ungdom och studerande 100 kr

Psykedelisk release

Konsert. Det psykedeliska rockbandet The Movements har releasefest för uppföljaren till albumet Like ”Elephants 1 – like elephants 2”. Support är Miss Albatross. När. I morgon, kl. 23.00 Var. Pustervik. Pris. 100 kr

2

Ingen NRJ-house

Klubb. The Drop är klubben som kastar NRJ-housen i papperskorgen och visar hur elektronisk musik ska låta på riktigt. På Top floor spelar Lars Allertz som har lovordats av bl.a. Tiesto, Hardwell och Mikael Weermets. Support är Talebi & Friends När. Lördag 1 mars, kl. 21.00 Var. Sticky Fingers Pris. 100 kr

3


MELODIFESTIVALEN 05

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014

Veckans bidrag

FÖLJ OSS PÅ @METROSVERIGE

På lördag blir det klart vilka tio bidrag som tävlar om att vinna hela Melodifestivalen. I Andra chansen, som hålls i Lidköping, avgörs det vilka två låtar som blir de sista att gå till final. EMMA BJÖRKMAN

Bredbent 80-talshårdrock

1

”Raise your hands” Ammotrack. Det osar 80-talshårdrock, det headbangas och sångaren Mikael de Bruin äger scenen. Frågan är om fansen röstar tillräckligt mycket för att de ska ta sig vidare till andra omgången.

Låten glöms bort

5

”En himmelsk sång” Ellinore Holmer. Att vara en ballad i en tävling full med rock- och upptempolåtar skulle kunna vara ett vinnande koncept. Men så fort hon har slutat sjunga har hennes bidrag fallit i glömska.

&

Sjunger om sin döde bror

2

”Bröder” Linus Svenning. Linus Svennings låt om sin döde bror fortsätter att väcka känslor. Han sjunger med en otrolig inlevelse och ett ansiktsuttryck som gör att man vill krama honom. Men låten känns för platt.

Poppis i stugorna

6

”När änglarna går hem” Martin Stenmarck. Martin har bytt ut sina scenkläder mot en silvrig skinnpaj. Kanske valde han den för att hoppas knipa silverplatsen? Han är poppis i stugorna och kommer att gå till duell.

Mer energi än knoddar

3

”Love trigger” JEM. Startfältets klubbigaste låt gör att det viskas om en möjlig finalplats. Trots att trion har mer energi än knoddar på barnkalas är det svårt att se dem slå ut något rockband i en duell.

Catchig självsäker låt

7

”Survivor” Helena Paparizou. Om man ska tro odds och tyckare går Helena Paprizou till final. Och den catchiga låten i kombination med Paparizous självsäkerhet och stjärnglans pekar på att de har rätt.

Inte tillräckligt hårt

4

”All we are” State of Drama. Vifta med armarna-refrängen klistrar sig på hjärnan. Men låten är inte tillräckligt hård för att få stöd från rocklägret och de som gillar radiohits lär rösta på JEM eller Helena Paparizou.

Finalplats för Outtrigger

8

”Echo” Outtrigger. Masken, tvångströjan och burarna – Outtrigger sticker ut. Låten kommer få de hårda fansen att rösta, men är även tillräckligt kommersiell för att den ska stöttas från andra håll. Går till final.

18

1

I dag torrepar artisterna hela dagen. I kväll får de öva på sina festskills för då vankas kommunfest. #metromello #metrofest

”LÅTSKRIVARNA I FRÅGA KÄNNER ATT DERAS LÅTAR INTE GES EN ÄRLIG CHANS NÄR FOLK I MÅNGT OCH MYCKET VERKAR LÄGGA SINA TELEFONRÖSTER PÅ EN ARTIST FRAMFÖR SJÄLVA LÅTEN.” NINA ANDRÉN PÅ SIN MELLOBLOGG

FÖLJ NINA PÅ: METRO.SE/MELLOBLOGGEN

proudly present

SOFIERO SLOTT

14 juli

Helsingborg

TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN 15 juli

Göteborg

Håkan Hellström Biljetter: LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

ULLEVI · 7 JUNI

LiveNation.se · Ticnet 077- 170 70 70 · Got Event Biljett 031 - 81 10 20


06 REPORTAGE

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014

Cate Blanchett hetast På söndag är det dags för årets Oscarsgala. Metro Weekend har bett 34 av Sveriges filmrecensenter tippa hur statyetterna kommer att fördelas och vi har räknat fram massor av siffror om filmvärldens största firmafest. EMMA BJÖRKMAN

VICTORIA WILL/AP PHOTO

De vinner Oscars i år BÄSTA FILM ”12 YEARS A SLAVE” 64 % ”GRAVITY” 12 % ”AMERICAN HUSTLE” 12 % ”DALLAS BUYERS CLUB” 6 % ”PHILOMENA” 3 % ”THE WOLF OF WALL STREET” 3 % ”CAPTAIN PHILLIPS” 0% ”HER” 0% ”NEBRASKA” 0% EFTERTRAKTAD PÅ SÖNDAG.

BÄSTA REGI

BÄSTA KVINNLIGA BIROLL

ALFONSO CUARÓN ”GRAVITY” 56 %

JENNIFER LAWRENCE ”AMERICAN HUSTLE” 38 %

STEVE MCQUEEN ”12 YEARS A SLAVE” 23 %

LUPITA NYONG’O ”12 YEARS A SLAVE” 38 % SALLY HAWKINS ”BLUE JASMINE” 9 %

DAVID O. RUSSELL ”AMERICAN HUSTLE” 12 %

JULIA ROBERTS ”EN FAMILJ – AUGUST: OSAGE COUNTY” 9 %

MARTIN SCORSESE ”THE WOLF OF WALL STREET” 9 %

JUNE SQUIBB ”NEBRASKA” 6 %

ALEXANDER PAYNE ”NEBRASKA” 0%

BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL

BÄSTA MANLIGA BIROLL

CATE BLANCHETT (”BLUE JASMINE”) 73 %

JARED LETO ”DALLAS BUYERS CLUB” 44 % MICHAEL FASSBENDER ”12 YEARS A SLAVE” 26 %

SANDRA BULLOCK (”GRAVITY”) 15 %

BRADLEY COOPER ”AMERICAN HUSTLE” 12 %

JUDI DENCH (”PHILOMENA”) 9 %

BARKHAD ABDI ”CAPTAIN PHILLIPS” 9 %

MERYL STREEP (”EN FAMILJ – AUGUST: OSAGE COUNTY”) 3 %

JONAH HILL ”THE WOLF OF WALL STREET” 9 %

AMY ADAMS (”AMERICAN HUSTLE”) 0 %

BÄSTA ICKE ENGELSSPRÅKIGA FILM

BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL MATTHEW MCCONAUGHEY (”DALLAS BUYERS CLUB”) 52 % CHIWETEL EJIOFOR (”12 YEARS A SLAVE”) 27 % LEONARDO DICAPRIO (”THE WOLF OF WALL STREET”) 12 % BRUCE DERN (”NEBRASKA”) 9 % CHRISTIAN BALE (”AMERICAN HUSTLE”) 0%

Bildspel med våra favoriter metro.se

”JAKTEN” (DANMARK) 52 % ”LA GRANDE BELLEZZA” (ITALIEN) 36 % ”THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN” (BELGIEN) 9 % ”THE MISSING PICTURE” (KAMBODJA) 3 % ”OMAR” (PALESTINA) 0%

Cate Blanchett är nominerad till Bästa kvinnliga huvudroll i filmen ”Blue Jasmine”. 73 procent av Metros panel tror att hon vinner. TACK TILL ALLA FILMRECENSENTER SOM SVARAT: C-G KARLSSON – METRO, ELIN LARSSON – METRO, ANDREAS SAMUELSON – MOVIEZINE.SE, BERNT EKLUND – EXPRESSEN, ESBJÖRN GUWALLIUS – FILM.NU, DAVID SUNDGREN – FRILANSKRITIKER, JAN-OLOV ANDERSSON – AFTONBLADET, KAROLINE ERIKSSON – SVENSKA DAGBLADET, RONNIT HASSON – EXPRESSEN, SARA LUNDVALL – FOLKBLADET, STEFAN ANDERSSON– GEFLE DAGBLAD, FREDRIK ADOLVSSON – MOVIEZINE.SE, MARIA DOMELLÖF – GÖTEBORGS-POSTEN, EVA AF GEIJERSTAM – DAGENS NYHETER, PATRIK ANDERSSON – GÖTEBORGS-POSTEN, JAN LUMHOLDT – FRILANSJOURNALIST, VICTOR SCHULTZ – NÖJESGUIDEN, MÅRTEN BLOMKVIST – FRILANSJOURNALIST, BODIL JUGGAS – ARBETARBLADET, ALEXANDER DUNERFORS – MOVIEZINE.SE, GÖRAN EVERDAHL – SVERIGES RADIO, MALIN NILSSON – POPMANI.SE, JAN HALLMAN – SUNDSVALLS TIDNING, JOHAN MALMBERG – HELSINGBORGS DAGBLAD, MATTIAS OSCARSSON– SYDSVENSKAN, ULF STOLT – SITUATION STOCKHOLM, CAROLINE HAINER – FRILANSJOURNALIST, MIRANDA SIGANDER – TT, RONNY LARSSON – QX, FREDRIK SAHLIN – FRILANSJOURNALIST, MATS KARLSSON – MOVIEZINE.SE, LISA OLSSON – MOVIEZINE.SE, TORSTEN BRAF – ESKILSTUNA-KURIREN, NANCY BLADFÄLT – VÄSTERBOTTENS-KURIREN.


REPORTAGE 07

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014

Oscarsgalan i siffror

3

På söndag går den 86:e Oscarsgalan av stapeln. WKD har plockat fram de viktigaste siffrorna att hålla koll på inför årets fest. TOBIAS BERG

av de sju filmerna i Bästa film-kategorin är inblandade i rättsprocesser. Filmbolaget bakom ”Wolf of Wall Street” har blivit stämda för ärekränkning, regissören till ”Her” anklagas för att ha stulit filmidén och producenterna bakom ”Dallas buyers club” har stämt 31 personer för nedladdning av filmen. JARED LETO I ”DALLAS BUYER’S CLUB”.

250$ var sminkbudgeten för ”Dallas buyers club” som är nominerad som bästa film. Den totala budgeten för filmen var 5,5 miljoner dollar, att jämföra med andra nominerade som ”Gravity” och ”Wolf of wall street” med budgetar på över 100 miljoner dollar.

24

olika kategorier ska få en vinnare. Från bästa dokumentära kortfilm till bästa film.

MERYL

3,85 kilo väger Oscarsstatyetten som är gjord i guldpläterad britanniametall. För årets gala har det tillverkats 50 stycken statyetter som föreställer en riddare med ett svärd stående på en filmrulle. Namnet Oscar kommer enligt legenden från en av akademins anställda som påpekade en likhet mellan statyn och sin farbror Oscar.

blåsorna genom tiderna

presentatörer kommer att dela ut priser under galan. Det blir en bred spridning från tidigare vinnare som från Whoopi Goldberg och Robert De Niro till yngre prisbelönta förmågor som Zac Efron och Anna Kendrick.

AP

ANNA KENDRICK.

211

ANGELINA JOLIE.

12

nomineringar har kompositören Thomas Newman fått genom åren. Han har dock aldrig vunnit. Kanske kan hans tur vända i år när han är nominerad för musiken till filmen ”Saving Mr Banks”.

sittplatser finns det i Dolby Theatre i Hollywood för de som har turen att få se galan på plats. Sen tillkommer några hundra miljoner tv-tittare världen över.

49 nomineringar och fem vinster har kompositören John Williams skrapat ihop genom sin karriär, i år är han nominerad för musiken till ”The book thief”. Han ligger tvåa i nomineringsligan efter självaste Walt Disney.

152

ELLEN DEGENERES.

Mila Kunis på galan 2011.

meter lång är den röda mattan som kändisarna promenerar på fram till galan, omringade av några hundra reportrar.

AP

LASSE HALLSTRÖM.

6028 medlemmar har den akademi som utser Oscarsvinnarna. Bland dem ingår skådespelare, regissörer, författare, kostymörer och andra i branschen. En av dem är svenske regissören Lasse Hallström som själv blivit Oscarsnominerad tre gånger.

1

0 av filmerna i bästa filmkategorin hade premiär under våren eller sommaren. Oscarsjuryn har tydligen kort minne.

46

personer har chansen att få ta emot en Oscar på årets gala. Av dem är 43 kvinnor alltså bara cirka 20 procent.

3300 STREEP.

3 bästa

gång tidigare har Ellen DeGeneres lett galan. Den gången, 2007, blev hon Emmynominerad för sitt programledande, vilket bådar gott för årets gala.

Penelope Cruz 2007. AP

LUPITA NYONG’O ÄR NOMINERAD TILL BÄSTA BIROLL I ”12 YEARS A SLAVE” OCH ÄR STORFAVORIT.

Charlize Theron 2004. PETRA TUNGÅRDEN


08 KROG

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014

CHRISTINA BLOM

GRILLAT En matfest – men bara på kvällstid

CHRISTINA BLOM

Escabeche. Syrad lax med apelsin och stjärnanis, morotspuré, minifries och picklade grönsaker.

MISSA INTE

Grillmixen.

UNDVIK

Luncherna.

ÖPPET

Mån–fre: 11.30–sent. Lör: 12–sent.

Glada göteborgare av alla kategorier samlas gärna på Barabicu, konceptet koppar, stål, trä och eld är populärt. Men lyckas inte till lunch.

ÖPPET

Förrätter. 129–149 kr. Varmrätt. 165–325 kr. Efterrätt. 85–95 kr.

CHRISTINA BLOM

Grillmix. Minikyckling, friterade lökringar, chorizo, salsiccia och presa Iberico.

På Barabicu samsas stora familjesällskap, kostymklädd representation och ungdomliga gäng.

B

arabicu har varit populärt sedan öppnandet förra året. Restaurangens öppna planlösning och stora matsal, tidsenligt inredd i stil med Stockholms Ekstedt och Melker Anderssons Köttbaren, har charmat en hel stads invånare. Vi pratar koppar, stål, trä och eld. Ja, ni känner alla till trenden. Och Barabicu lyckas väl med att öppna upp detta koncept inför glada göteborgare. Här sitter stora familjesällskap bredvid kostymklädd representation och ungdomliga gäng med fäbless för tygpåsar och skivspelande. Tillsammans njuter de av en bred och egensinnig meny bestående av allt från grillad spädgris och jordnötsparfait till svart gris och högrev. Även cocktails är något av ett adelsmärke för Barabicu med långa och många recept. Kanske inte lika egensinniga och hantverksmässiga som på Bhoga, men inte långt därifrån. Köket och baren blir som två lungor för den enorma lokalen som brinner av energi.

BARABICU Rosenlu

Feskekörka

ndsgata

n

111 BARABICU

Rosenlundsgatan 4. Barabicu – grill, eld och kött.

Här sitter jag en kväll med min gode vän Daniel och tar in Grillmixen som består av bland annat högt uppsatta bitar spansk gris, kryddstark korv, potatisgratäng och en fin gödkyckling. Råvarorna smakar bra och är fullgott preparerade av köket. Ägarna, som också driver Tranquilo och Peacock, är sedan tidigare mästare på att skapa atmosfärer och känsla och tar bara in personal som älskar kombinationen fest och service. Och när köket här är på topp, det är en fullbokad afton och personalen styr festen med bestämd hand likt en rysk dirigent, ja då är det här en av stans roligaste restauranger.

M

en Barabicu har även bestämt sig för generösa öppettider och när jag återvänder några veckor senare för lunch är det en helt annan restaurang. Borta är den festliga stämningen och den alerta servicen. Jag äter tunna revbensspjäll med sötstark chiliglaze, krossad potatis med rökt

majs, som är helt ok, men absolut inte lika kärleksfullt behandlad som grillmixen på mitt tidigare besök. Känns nästan bara påvärmd och ej à la minute. Det sker en anställningsintervju vid ett av borden, överallt annars sker förberedelse för aftonens à la carte och ingen speciell känsla eller kärlek läggs ner på lunchen. Det är synd. Naturligtvis är det svenska begreppet lunch, där vi räknar med fin mat för under en hundring, något väldigt oekonomiskt för en restaurang, men känner man inte engagemang inför konceptet är det nästan bättre att stänga lunchen helt för att inte öppna förrän på kvällen. Sammanfattningsvis är Barabicu en glad matfest som öppnar upp inför dina ögon kvällstid, men dagtid finns det många bättre och piggare alternativ.

CARL REINHOLDTZON BELFRAGE, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

LYX 11111 LINNÉA ART

Södra vägen 32. Största smakupplevelserna just nu.

SUSHI 11111 HOZE

Stigbergsliden 17. Utmärkt neojapansk restaurang.

FINE DINING 11111 UPPER HOUSE

Mässans gata 24. Fine dining med höga ambitioner.

FUSION 11111 VRÅ

Drottningtorget. Frida Ronge tar med dig på en modern gastronomisk resa.

BURGARE 1111 THE BARN

Kyrkogatan 11. Bäst hamburgare just nu.

MEDELHAVET 1111 PUTA MADRE

Magasinsgatan 3. Ett underjordiskt Mexiko.


CHALMERS • 15 MARS Biljetter: Tickster.se • Ålder 18 •

Stella Live • 22-03

StellaEvent

knakelibrak PRODUKTION

Hiphop i världsklass Tis 11/3 19.30

styling & trender på metromode.se

Complete har dansat i Bounce och Eurovision Song Contest. Nu är de fångade i en virtuell värld där röstfunktionen Siri styr.

SVERIGES ENDA RIKTIGA KASINO

KINESISKT NYÅR

www.kungsbackateater.se Biljetter www.ticnet.se | Kungsbacka Turistbyrå 0300-834595 | Kungsbacka Konsthall 0300-834284

FIRA IN HÄSTENS ÅR 31 JANUARI

Kultur & Turism l Kungsbacka kommun

Dubberlt så s to i år!

knakelibrak PRODUKTION

Svenska Mässan Göteborg BILJET TER & MER INFO Åldersgräns 20 år

www.olochwhiskymassa.se

Den 31 januari firar vi in Hästens år på kasinot. Vi bjuder på underhållning i form av dans, sång och musik med bl.a. svensk-kinesiska Konstoch Kulturföreningen. I restaurangen serveras en fantastisk buffé komponerad av kinesiska kockar. Pris 195kr inkl. kasinoentré och garderob. Köp din buffébiljett i kasinots entré/reception. Läs mer på casinocosmopol.se

Packhusplatsen 7 • Öppet 11.30–03.00. Lördagar 11.30–05.00 Alla visar id • Åldersgräns 20 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81 91 00


10 BIO

metro wkd gbg fredag 28 februari 2014

NJUTAFILMS

YVIG STREEP

1111 METALHEAD

Stjärnspäckat drama

SCANBOX

äckat men svår”En familj – August: Osage County ” är ett stjärnsp er recensenten, smält drama om en trasig familj i fritt fall, ans som också tvingas skriva ner Meryl Streep.

Drama. Finstämt om än stundvis övertydligt isländskt familjedrama där en kvinna (Thorbjorg Helga Thogilsdottir) kämpar för att bibehålla minnena av sin döda hårdrockarbrorsa samtidigt som hon måste finna sin egen väg. Betygsfyran svajar lätt. EL

UIP

1111 NEBRASKA

Dramakomedi. Son skjutsar envis, åldrande far genom flera delstater för att hämta en lotterivinst som alla, utom fadern, inser är en bluff. Alexander Payne (”Sideways”) ger oss en melankolisk och absurt komisk film med finstämt skådespeleri. C-GK

Julianne Nicholson, Meryl Streep, och Margo Martindale spelar i ”En familj – Osage County”. CLAIRE FOLGER

111 ”EN FAMILJ – AUGUST: OSAGE COUNTY”

Drama. Ett stjärnspäckat men svårsmält drama om en trasig familj i fritt fall.

A

ldrig har jag drömt om att jag skulle skriva ner Meryl Streep. ”En familj – August: Osage County” är filmen som tvingar mig. Streeps Oscarnominerade (rollen, ja, hela filmen, falsettskriker efter Oscarstatyetter) tolkning av berättelsens vrickade, cancersjuka och pillerknarkande matriark Violet Weston, är en studie i otyglat skådespeleri. I Osage county, Oklahoma, samlas klanen Weston med respektive familjer efter att Violets man (Sam Shepard) har försvunnit. Två av döttrarna (Julia Roberts, Juliette Lewis) är motvilliga återvändare, den tredje (Julianne Nicholson), hon som stannat, är trött på förpliktelser. Violet, som är sitt sämsta jag utan sin make, låter ingen och inget undkomma den vassa tungan. En middag med Guds fallna änglar hade varit mindre smärtsam. Tracy Letts pjäs är en stingslig svart komedi, men i John Wells film (med manus av Letts) är humorn nästan helt satt ur spel. Bäst balanseras tragiken upp av Lewis, Mar-

CLAIRE FOLGER

HOMELANDSKÅDIS

Tracy Letts är vid sidan om skriverierna även skådespelare. Så sent som i vintras kunde han ses som Saul Berensons konkurrent och Carrie Mathisons nya CIA-chef i ”Homeland”.

go Martindale och Chris Cooper, men bara den senare bjuder välbehövligt motstånd till Streeps överspel. Violet kan beskrivas som en avlägsen släkting till Elizabeth Taylors Martha i ”Vem är rädd för Virginia Woolf ?”, men Streeps tolkning förvandlar rollfiguren till en nästan parodisk giftorm. Det är omöjligt att känna sympati för Violet, bortsett från en lysande scen där Streep skickligt blottlägger sin trasiga själ med hjälp av ett barndomsminne. Det yviga skådespeleriet och den smattrande dialogen hade behövt något att vila mot, en fond som erbjöd möjlighet att placera familjens dysfunktionalitet i en kontext. Det platta, osentimentala Oklahoma-landskapet och ett fint soundtrack väger visserligen upp, men inte tillräckligt, för Westons skräckkabinett till hus, genomsyrat av stinkande cigarettrök, dammiga gardiner och inflammerade minnen som det är.

rs cky Finge

Sti

Cristal bar öppet: onsdag-lördag NILS ERICSONPLATSEN 4 | TEL 031-63 72 64

BOKTJUVEN

ELIN LARSSON, FILMRECENSENT

IKVÄLL ÖPPET 19-03

AFTER WORK FIRST HOTEL G & CRISTAL BAR FREDAGAR 16-20

11

På scen: Old News, The Master Boys, Julius Cohn, Arterys , Den Oförståliga Meningen, Ignore The Elephant, SvartkonsT

Drama. Flicka i fosterhem i Nazityskland upptäcker ordens kraft och blir vän med judisk flykting. Den polerade ytan och diverse sentimentala klichéer gör att filmatiseringen av Markus Zusaks succéroman aldrig blir riktigt drabbande. C-GK

”...Var för sig är monologerna starka samtidsbildertillsammans rentav viktiga. Med sitt internationella perspektiv har Angereds teater, än en gång, vidgat världen i Göteborg.” / GP

FREDAG 7 MARS. TOP FLOOR + support

ASTA KASK STILETT

BANANHUSET

LÖRDAG 8 MARS. TOP FLOOR

ORGANISMEN ONSDAG 12 MARS. TOP FLOOR

SOULFLY

Tis 11 mars. CHELSEA GRIN - TOP FLOOR FRE 14 mars. CORRODED - TOP FLOOR LÖR 15 mars. LILLASYSTER - TOP FLOOR

EXIL

Fre 21 mars. ARCHITECTS - TOP FLOOR lör 29 mars. UFO - TOP FLOOR Tor 10 april. MAGNUM - TOP FLOOR

Sticky Fingers Kaserntorget 7 Tel.7010017

www.stickyfingers.nu SPELAS IKVÄLL KL 19 OCH IMORGON KL 15. BILJETT WWW. ANGEREDSTEATER.SE, TFN 031-13 06 80, 331 54 08


BIOPROGRAM 28 FEB – 6 MARS Plusstolar!

De är bredare och har extra benutrymme. Läs mer och boka på sf.se.

Hobbit del 2 – Smaugs (Btill) ödemark - HFR 3D

Emil och Ida i Lönneberga Lö-sö 11.15

Escape Plan Lö 23.45

Oscar®nominerad!

(15 år) Fre-on 11.50, 21.00 To 21.00 (11 år)

Frost - eng tal 3D

Hundraåringen

Oscar®nominerad!

(7 år) Biopublikens pris! Skånegatan 16. Fre-sö 16.15, 18.15, 18.40, K.ö. 11.00, lö-sö 10.00 Frost - sv tal 3D 21.00 Lö även 23.50 Må-ti ® 14.50, 16.15, 18.15, 18.40, Oscar nominerad! 12 Years a Slave Fre+sö 11.45, 14.20, 17.30 21.00 On 14.50, 16.15, ® Oscar nominerad! 18.15, 21.00 To 16.15, Lö 11.45, 14.20, 17.00 20.50 (15 år) Må-ti 11.45, 15.15, 17.30 18.15, 21.00 (11 år) On-to 11.45, 15.15 (7 år) Svensktextad: 12.15 Fre-sö 15.10

För små filmälskare.

sf.se/knattebio

PREMIÄR!

American Hustle

Robocop (15 år) American Hustle Fre 19.00, 21.45 Lö 17.45, Oscar®nominerad! 20.40, 23.45 Sö-ti 17.45, Fre 18.15, 21.40, 23.20 20.40 On-to 18.40, 21.20 Lö 18.15, 21.40 Sö 18.15, Må+to 12.00, 13.00, Sune på bilsemester 21.00 14.30, 21.00 Ti 12.50, 13.45, 15.40 (Btill) 13.00, 15.45, 21.00 On 12.00, 13.00, 14.30, The Hunger Games: 17.30, 21.00 (11 år) Catching Fire Lö 23.20 (11 år) Barnvagnsbio: On 12.00

Fre-sö+ti-to 18.00, 21.15

The Monuments Men

Tillträde till lounge/bar 1 tim innan föreställning. Läsk och popcorn ingår. Inga rabatter gäller. 18 år.

Oscar®nominerad!

Bamse och

En familj - August Osage

Fre+sö 16.00, 17.45, 20.40 Tjuvstaden Hundraåringen Fre 12.30, 14.15 Lö 12.00, Lö 16.00, 17.45, 20.40, Hallåhallå 23.30 Må-to 12.15, 16.00, 12.30, 14.15 Sö 12.00, Biopublikens pris! 17.45, 20.40 (11 år) 12.05, 12.30, 14.15 (Btill) Fre-lö 17.30 Sö-må+on Lö-sö 15.00 18.40 Ti+to 16.15 (Btill) 300: Rise of an Boktjuven PREMIÄR! Svensktextad: The Secret Life I, Frankenstein 3D Empire 3D Jack Ryan: Frost - sv tal Drama, Geoffrey Rush, Må+on 16.20 Ti+to 18.35 of Walter Mitty PREMIÄR! SMYGPREMIÄR ON-TO! Oscar®nominerad! Shadow Recruit Sophie Nélisse Fre 15.20, 21.50 On 18.30, 20.45 To 12.30, 12.45, 15.45 (7 år) Sci-Fi Action, Aaron Eckhart Fre-ti 21.20 Her Oscar®nominerad! 21.20 Lö äv 24.00 (15 år) Lö äv 23.30 15.10, 18.30, 20.45 (15 år) (11 år) Lö-to 15.20, 20.50 (11 år) Speltid: 2 tim 11 min Fre-sö 17.55 Fre-sö 12.20, 17.55 Hallåhallå Må-to 18.05, 20.50 (Btill) The Wolf of Må-ti+to 12.20, 17.35 300: Rise of an Lego filmen Fre-sö 18.10 Wall Street On 17.35 (11 år) Hobbit del 2 – Smaugs Ti+to 13.00, 18.10 Empire - eng tal 3D ® 19.00 (7 år) Oscar nominerad! SMYGPREMIÄR ON-TO! (Btill) ödemark - HFR 3D Delivery Man ® Fre+sö-ti 20.30 On-to 18.10, 21.30 (15 år) Svensktextad: (7 år) Oscar nominerad! Lego filmen - sv tal 3D Lö 19.30 Må+on 13.00, 18.10 (15 år) Fre 23.40 Fre-lö 21.15 (11 år) Fre-sö 12.45, 15.15 American Hustle Tillbaka till Bromma Emil och Ida Må-on 12.45, 15.10 Oscar®nominerad! Hundraåringen i Lönneberga To 12.45 (7 år) 16.00, 18.45, 21.10 (7 år) Fre+sö 14.50, 18.00, 21.15 Lö-sö 11.55 (Btill) Biopublikens pris! Lö 14.50, 17.40, 20.45, Tingeling och piratfen Fre 13.10, 14.00, 15.15, Lego filmen En familj – August 23.20 Må-to 14.20, 16.30, 18.10 Lö 13.10, - sv tal - sv tal Osage County 18.00, 21.15 (11 år) 15.15, 16.30, 19.00 Sö Lö-sö 11.10 PREMIÄR! PREMIÄR! 12.10, 15.15, 18.10 Må Må-to 13.00 13.40, 15.15 ® Oscar nominerad! 13.45, 15.00, 15.55 Ti (7 år) Lö-sö äv 11.30 (Btill) Fre 12.50, 15.30, 19.00, 13.45, 15.00, 15.55, 18.40 Tingeling och piratfen 20.40 Lö 13.40, 16.15, On 13.45, 15.45 To 13.45, 19.00, 21.30 Sö 12.50, - sv tal 3D 15.00, 17.55 (11 år) Svensktextad: Må 12.30, PREMIÄR! (Btill) 15.30, 18.20, 20.40 Må+on-to 13.00, 15.40, 18.20 Ti+to 12.30 On 18.20 Animerad familjefilm 18.20, 20.50 Ti 13.00, Fre+må-ti 13.10, 15.30 Inside Llewyn Davis 15.40, 18.20, 21.15 (15 år) Lö-sö 11.00, 13.10, 15.30 Bamse och Oscar®nominerad! On-to 12.00, 14.10, 16.20 Frost - sv tal 3D Tjuvstaden Fre-sö 19.40 ® Fre 12.10, 13.00, Oscar nominerad! Winter´s Tale Må-to 20.40 (15 år) 13.30, 13.45 Lö-sö 12.40, 18.15 (11 år) Fre 12.05, 16.30 Lö 12.05, Lone Survivor 10.50, 11.10, 12.10, ® 14.00 Sö 13.50, 15.50 (7 år) Lego filmen Oscar nominerad! 13.00, 13.30, 13.45 Må- sv tal 3D 17.15, 20.00 Frost - sv tal on 13.00 (Btill) Fre-sö 13.35, 15.50 (7 år) Lö äv 23.15 (15 år) Oscar®nominerad! Kungstorget. Lego filmen - sv tal Fre-lö 12.30, 15.00 Mandela: Kassan öppnar 11.00 Sö 13.40, 16.10 (7 år) Fre-sö 12.00, 15.55 (7 år)

ELINTGFEN G N I T IRA oftvaktar-mest t OCmHissPförståldÄdlvadsalensaaälllvrastoftiget .

Boktjuven PREMIÄR!

14.50, 17.40, 21.10 (11 år)

Oscar nominerad! 17.45

Den rina stjä : det blå att slå s ng Za eli för ting älvan elsefulla yger iväg åste Ting t på u d m fl y r a t ig e s e t in b ar ira ge När Z an med p vänner r att få ö älv samm hennes äventyr f tet. och sitt livs ka stof tillba

PREM

vägen till frihet

®

Ones

Lone Survivor

The Secret Life (15 år) of Walter Mitty

Oscar®nominerad! Fre 23.30

Fre-lö 22.00

Mandela: vägen till frihet

Oscar®nominerad! Må-to 12.00

(11 år)

The Wolf of Wall Street ®

(15 år) Oscar nominerad! Fre-lö 21.10 Sö-ti 20.30 (15 år) On-to 20.25 (15 år)

Nymphomaniac (inkl 20 min paus)

Fre-lö 20.00 Sö-to 19.00

Tillbaka till Bromma

Komedi av Martin Persson med Peter Magnusson (7 år) Speltid: 1 tim 43 min Only Lovers Left Alive Fre-lö 19.05 Sö 18.20 20.45 (15 år) Må 15.55, 18.25 Ti 18.25 On 15.55 (7 år) Philomena (Btill) Svensktextad: Ti+to 16.00 ®

One Chance Må-to 11.55

Oscar nominerad!

Tingeling och piratfen - sv tal

Må-ti+to 15.15 On 11.50, 15.15

Prick och Fläck på fläcken Knattebio

PREMIÄR!

Robocop

Tingeling och piratfen

The Monuments Men

Guldbaggebelönad!

Lö 11.50 Sö 12.00

Fre-sö 13.50, 16.00 (Btill) (Btill) Må+on-to 12.30 Ti 13.00

- sv tal 3D Fre 21.25, 24.00 Lö 21.25 Sö-ti 21.10 (15 år) PREMIÄR! 12.00, 14.30 (Btill) Sådan far, sådan son Fre-lö Sö 11.55, 13.50, 16.15 Fre-sö 14.20, 17.00 Må-to 15.15, 18.00 (15 år) Återträffen Fre-lö 18.30, 19.45, 22.20 Fre-lö 15.40, 17.50 Sö 14.40, 16.50 Sö 18.30, 20.55 (11 år) Må-to 14.15, 20.55 (11 år) Må-to 16.50

12 Years a Slave

Oscar®nominerad!

(15 år) Fre-lö 20.40 Sö 220.40, 21.10 Må-ti+to 13.00, Paranormal 15.00, 17.50, 20.40 Activity On 12.15, 15.00, 17.50, – The Marked 20.40 (15 år)

Lö 23.30

IÄR!

County

Tre systrar (Julia Roberts, Juliette Lewis, Julianne Nic hols åter vänder hem till sin bittr a och elaka pillerknaprande on) (Meryl Streep), då deras far mamma Violet mystisk t försvunnit. Det blir kaotisk t möte där många familjehemligheter kommer ett minst sagt upp i ljuset och förolämpningarna haglar. Som bästa och värsta ur alla. Me i de flesta familjer tar hemmet fram det ryl Streep och Julia Roberts gången i samma film, är Osc , för första arnominerade för sina rolle r.

(15 år)

300: Rise of an Empire 3D

Prick och Fläck på SMYGPREMIÄR ON-TO! fläcken (Btill) Action, Eva Green Knattebio Lö-sö 11.20

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

On 19.00, 21.15 To 16.45, 19.00, 21.15 (15 år)

För info om SF Bios rabattkort se sf.se

VISAS PÅ BIOPALATSET

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: sf.se, mobil.sf.se

BIOPROGRAM FREDAG 28 FEBRUARI 2014 Kungsbacka • Biljetter: sf.se

Philomena ......................................18.15 Stämplade premiär, regissörsbesök .. 18.30 Lego svenskt tal ..............................15.15 Frost svenskt tal..............................15.30 Återträffen......................................16.00 Boktjuven .......................................17.45 Hundraåringen textad.....................18.00 The Monuments men .....................18.15 Betongnatt förfilm Whaled woman ..18.45 Robocop .........................................20.30 Det förflutna ...................................20.00 Her ..................................................20.45 Ilo Ilo ..............................................20.45 Mandela: Vägen till frihet ..............20.45 De dansande andarnas skog.........21.00 BIO VÅGEN Lerum tel. 0302 - 150 80 Hundraåringen 85:-........................16.45 En familj 90:- ..................................19.00 www.biovagen.se Kassan öppnar 12.30. Babybiobilj fr 10.00 Skanstorget 1 BABYBIO: Sådan far, sådan son......10.30 Tel 711 43 44 www.capitolgbg.se Fredagsmatiné: Mandela: Vägen till frihet ..............13.30 Only Lovers Left Alive ....................16.00 AUSTENLAND .................................16.30 Gloria ..............................................16.15 NEBRASKA Premiär! .......................18.30 Sådan far, sådan son ....................21.00

TRETTIOTRE METER ÖVER SLUSSEN

Kungälv. 0303-10381 www.trappanbio.se

Tingeling och piratfen sv.tal 2D .....18.00 Boktjuven .......................................20.00 American Hustle ......idag 18.15, lö 20.30 Återträffen......................................18.30 Sådan far, sådan son .....................20.15 Her .................................idag 20.45, ej lör Tingeling och piratfen sv.tal 2D .....17.00 BIO VINGEN Torslanda tel. 031 - 92 45 45 Boktjuven .......................................19.30 Boktjuven .......................................19.00

BIOPREMIÄR IDAG! BIOPREMIÄR 7 MARS

FILMSTADEN BERGAKUNGEN 21.20 Lö äv 24.00 KÖP/RESERVERA: på närmaste SF Bio, sf.se eller mobil.sf.se. Från 15 år

I, Frankenstein


Svängigt landsbygdsdrama kantat med Kikkis dansbandspärlor!

Av DENNIS MAGNUSSON Regi DENNIS SANDIN Med KIKKI DANIELSSON, STIG ENGSTRÖM, FREDRIK EVERS, SVEN-ÅKE GUSTAVSSON, HAMPUS HALLBERG, CARINA M JOHANSSON, HENRIK KNUTSSON, CHRISTEL KÖRNER, LISA LINDGREN, GÖRAN RAGNERSTAM, ELIN SKARIN Kapellmästare SÖREN SULO KARLSSON Musiker KATJA AHLSELL, ANDERS BLAD, DANIEL EKBORG, TOMMY LARSSON, BO STENHOLM Scenografi/video HENRIK EKBERG Kostym PATRICIA SVAJGER Mask KATRIN LIND, ANNA LILJA Ljus ULF ENGLUND Ljud JONATHAN ASSARSSON Koreografi GILDA STILLBÄCK Dramaturg MARC MATTHIESEN

Biljetter 031 708 71 00 Restaurangen 031 708 70 90

www.stadsteatern.goteborg.se

19 Tredje gången gillt! – urpremiär ikväll kl Idag släpper vi biljetter till april & maj!

20140228_se_weekendgoteborg  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you