Page 1

wkd FREDAG 24 JANUARI 2014

KROG

Göteborgs bästa burgare just nu

BEnLtiOdsNreDsaImEed Debbie Harry Wkd träffade sångerskan och pratade åldrande,

droger – och Avicii.

70-TAL 80-TAL 90-TAL 00-TAL 10-TAL

FOTO: REX/IMAGO/ALL OVER PRESS


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

MARK WEISS

Blondie 1 firar 40 år

s. Wkd träffa40-årsjubilerande Blondie släpper nytt album i marprata om drode Debbie Harry och Chris Stein i Stockholm för att a med Avicii. ger, Lou Reed, stamceller och drömmen om att jobb

I mars kommer ni med nya skivan ”Ghosts of download”. – Ja, och flera av de låtarna är bland de bästa vi har gjort. När vi spelar låtarna live kommer de att växa mer, säger Debbie Harry. Finns det några svenska artister ni vill samarbeta med? – Avicii, han gör så bra låtar. Vi har inte kontaktat honom men skulle vilja jobba med honom. Jag älskar Abba och har hört att Benny Andersson är producent, det skulle vara kul att jobba med honom också, säger Debbie Harry. DEBBIE Ni har varit drogberoende. HARRY När insåg ni att det var Namn: Deborah Harry. dags att sluta? Ålder: 68. – En gång när jag gick Bor: I New York, USA. nedför gatan och var hög Familj: Pojkvän. Gudmor till minns jag att tittade på gitarristen Chris Steins, 64, människorna som gick förbi två döttrar. mig och tänkte att jag ville Aktuell: Med kommande vara som de. Att ta droger skivan ”Ghosts of downförlorar sin charm efter ett load” som släpps i mars tag, säger Chris Stein. tillsammans med hit-skivan – För min del var det inte ”Greatest hits: Deluxe svårare än att det slutade redux”. Medverkar i ”Skavvara intressant. Jag har inte lan” i SVT 1 21.00 i kväll. rört droger på 15, 20 år, säger Debbie Harry. Lou Reed – som var en del Wkd träffade Debbie Harry och Chris Stein i Stockholm i går. De tog upp nyheten att Justin Bieber gripits misstänkt för rattfylla. – Stackarn, han har inte fått en chans att växa upp i fred. Han är en källa till vuxna människors inkomst och har inte getts en chans att av samma musikscen som ni på 70-talet – dog den 27 få bete sig som en idiot, som unga människor gör ibland. Då är det förståeligt att sådana här saker händer, säger Debbie Harry.

oktober förra året. Berätta om ett minne av honom? – Jag älskade honom. När jag först kom till New York i mitten av 60-talet var jag på The Balloon Farm och såg Velvet Underground. Andy (Warhol) hade designat deras scenframträdande, det var så vackert. Jag sjöng ”White light/white heat” på Lou Reeds minnesstund och det var en underbar tillställning, säger Debbie Harry. Vilka gör intressant musik i dag? – Jag gillar Bruno Mars, han är söt och påminner om Prince. Sky Ferreira är underbar och jag älskar Lordes låt ”Royals”. Jag lyssnar på andra genrer också, som indisk och tibetansk musik, säger Debbie Harry. Hur ser ni på att åldras? – I början av 80-talet gick jag och Chris till en klinik i Schweiz och fick injektioner med ”fräscha celler”, numera heter det stamceller. Vi gjorde det som ett experiment men jag vet inte om det hade någon effekt. Jag tycker inte att det handlar om hur långt liv man levt utan vilken livskvalitet man haft, säger Debbie Harry. EMMA BJÖRKMAN

JUBILEUM

Musik och filmer Fem decennier med Debbie Harry

ALEXANDER WANG 5 000 KR

70-talet

Debbie Harry och dåvarande pojkvännen Chris Stein bildar grunden till Blondie 1974. Det dröjer till december 1976 innan de släpper sitt självbetitlade debutalbum.

80-talet

Debbie Harry har även skådespelat i flera filmer. Bland annat i ”Videodrome” (1983), regi av David Cronenburg. Senaste långfilmen hon gjorde är ”Elegy – skönhetens makt” från 2008.

90-talet

År 1997 återförenas Blondie efter en nära 15 år lång paus under vilken Debbie Harry satsat på sin solokarriär. De släpper comeback-hitten ”Maria”.

Skjortor för 2 hela slanten MANGO 599 KR

ACNE STUDIOS H&M 149 KR

2 480 KR

00-talet

År 2006 väljs Blondie in i Rock and Roll Hall of Fame. ”Någon glömde att säga till Blondie att det inte var meningen att new wave-band skulle göra hitskivor” står det på Rockhall.com.

10-talet

Blondie firar 40-årsjubileum som band. Med Debbie Harry i spetsen släpper de sitt tionde studioalbum ”Ghosts of download” i mars i år.

KRAGEN GER FULL POTT I VÅR Skjortan. Den här säsongen är alla strålkastare riktade mot skjortan. Från den klassiska vita till feminina klänningar med krage. Inspireras av modehus som Paul Smith som bar sidenskjortan till ett par vita kostymJIL SANDER byxor. Den perfekta balans7 000 KR gången mellan dressat och sexigt. Eller varför inte satsa på en mer feminin look som hos Dior där vi sportade skjortklänningen, som var drapeOCH S GTIP PPIN FLER SHO rad i midjan som BLOGGAR PÅ METROMODE.SE skapade en kvinnligare silhuett.


PÅ ALLAS LÄPPAR 03

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Zuperduetten

3

Britney Spears, Backstreet Boys – och Zlatan. När Zlatan Ibrahimovic gör reklam för Volvos nya bilmodell krävde han att Max Martin skulle vara delaktig. Enligt Aftonbladet värvade Zlatan själv den svenske demonproducenten. METRO

Återförening för Beatles 4 på Grammy Det finns sju svenska vinstchanser på den amerikanska Grammygalan natten till måndagen. Men den stora höjdpunkten lär bli alla musikaliska möten. Daft Punk ska uppträda med Stevie Wonder och Nile Rodgers, och Robin Thicke paras ihop med 70-talsbandet Chicago. Men i centrum under kvällen kommer ändå Beatles att stå. De två kvarvarande Beatlarna Paul McCartney

och Ringo Starr finns på plats för att ta emot ett Lifetime Achievement-pris och kommer även att uppträda tillsammans under galan. Sverige har skrapat ihop sju nomineringar till galan. Bland annat till ständigt nominerade låtskrivaren Max Martin, stjärn-DJ Alesso och så finns det fyra vinstchanser inom den klassiska musiken, bland annat för operasångerskorna Anna Einarsson och Katarina Dalayman. TT

JUREK HOLZER/SCANPIX

MARK STEHLE/INVISION/AP

”JAG TROR ATT MARKNADEN FÖR ROCKBIOGRAFIERNA ÄR MÄTTAD.”

UPPLEV ITALIEN I CENTRALA LINDHOLMEN Den 14 februari har vi QUIZ-kväll med temat

”Allt mellan himmel och jord”

Ring eller maila gärna för bokningar, Välkomna! Fredagar 16-19 livemusik med buffé 39 kr Inkl. öl/vin

MICK JAGGER PRATAR MED HOLLYWOOD

REPORTER OM ATT SKRIVA OM SITT LIV. TT

5

”DET ÄR OFATTBART ATT JURYN BARA BESTÅR AV MÄN. DE BORDE HA TAGIT EN TJEJ, DET FINNS SÅ MÅNGA DUKTIGA” KARIN FRANSSON, AKTUELL I KANAL 5:S ”TOP CHEF”, TILL AFTONBLA MATDET. HON STÄLLER SIG KRITISK TILL MANSDOMINANSEN I SVENSK LAGNINGS-TV. TT

Lindholmens alle 61 Bordsbokning 031-22 44 66 Mick Jagger vill inte skriva någon självbiografi.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Tf ansvarig utgivare Mona Johansson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem Glober är högsta betyg.

Öppettider: Måndag–torsdag 11.00–21.00 Fredag 11.00–23.00 • Lördag 13.00–23.00 Söndag 15.00–21.00


04 NÖJE

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

Dags för filmfrossa och stjärnglans

BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Med 500 filmer från ett 80-tal länder i programmet står nu Göteborgs filmfestival redo att rulla ut röda mattan för besökare och namnkunniga gäster. I dag är det invigning med Ester Martin Bergsmarks nya film ”Nånting måste gå sönder”. Sedan 1979 har Göteborgs filmfestival bjudit in till filmfrossa och dessutom vuxit stadigt. År 2013 såldes drygt 133 000 biljetter till nästan 34 000 besökare. – Vi har slagit publikrekord nästan varje år de senaste åren och vi jobbar hela tiden med att få fler salonger tillgängliga. Men det är klart att det är svårt att försöka slå sig själv varje

gång, säger Marit Kapla, konstnärlig ledare. I år har festivalen särskilt fokus på Ryssland. 23 ryska filmer visas och den 28 januari blir det flera seminarier på temat. Marit Kapla håller fram dokumentären ”Pipeline”, som följer livet längst en gaspipeline från Sibirien till Europa och utan att bli övertydlig visar att inkomsterna inte fördelas optimalt i det ryska samhället.

Hon tipsar också om den livfulla ”The hope factory” om en ung tjej som uthärdar livet i sin lilla sibiriska småstad genom att supa skallen i bitar med kompisarna och sjunga allsång. Flera namnkunniga gäster besöker festivalen, som hederspristagaren Ralph Fiennes och regissören Terry Gilliam. – Visst är det fantastiskt roligt men det bästa är att

kunna visa film som inte kommer på biograferna sedan. Publiken överraskar oss varje år med sitt stora intresse för den här sortens film. Det är mest medierna som fokuserar på stora namn, säger Marit Kapla. Festivalen pågår den 24 januari till den 3 februari och avslutas med Tarik Salehs nya gangsterthriller ”Tommy”. MIRANDA SIGANDER/TT

Marit Kapla är konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival.

Nya storfilmer

”Concerning violence”

”Trespassing Bergman”

Det svenska långfilmsåret

MISSA INTE ...

Höjdare under festivalen

I galasektionen finns många storfilmer som kommer att bli succéer.

Passa på att se Robert Redford i den fantastiska ”All is lost” eller Oscarshajpade ”Dallas Buyers Club” med Matthew McConaughey först av alla.

Ny dokumentär av Göran Hugo Olsson, som senast gjorde hyllade ”The black power mixtape 1967–1975”. En uppgörelse med kolonialismen med Lauryn Hill som berättarröst.

Långfilmsdokumentär av Jane Magnusson och Hynek Pallas som bygger på deras SVT-serie ”Bergmans video”. Perfekt för dem som vill uppdatera sig på svensk films mesta regissör.

Alla filmer från 2013 visas under festivalen. Varför inte passa på att se ”En gång om året” med Guldbaggenominerade Gunilla Röör?

”Återkomsten”

Det ryska fokuset innehåller många spännade filmer. Ta till exempel chansen att (åter)se den hyllade ”Återkomsten” (2003) av Andrej Zvjagintsev, som vann Guldlejon i Venedig.


GATSMART 05

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

SÅ ÄR MIN FESTKVÄLL ...

FORTSÄTTER ...

… med en stökig förfest hemma hos mig. Dörren är öppen, alla är välkomna och jag har ställt fram lakritsshots och alla tillbehör som behövs till goda drinkar. Ibland gör jag även bål. Det är underskattat! Musiken utgörs av en öppen Spotify-lista så att alla gäster ska trivas. Det kan börja med rock, hiphop och house och sluta med dans till Britney Spears eller sköna poplåtar från 80- och 90-talen som alla kan relatera till. Ett bra partytrick när man har främmande människor på besök är även att leka ”snurra flaskan” eller ”Jag har aldrig …”. Allt som händer i min lägenhet stannar i min lägenhet.

Jag har alltid tyckt att Hard Rock är ett skönt ställe, även innan jag började jobba där. Där är det inte så mycket krav på saker och ting, så man kan ha roligt när som helst. Resten av kvällen springer jag runt till så många ställen som möjligt, för att hinna träffa alla jag känner. Mina favorithäng utöver Hard Rock Café är Glow, Park Lane och Vasastan. Jag tycker om att de inte har så nischad musik.

FRANCIS FORD COPPOLA PRESENTS

EN FILMUPPLEVELSE I JÄTTEFORMAT

LIVE PÅ SCANDINAVIUM LÖRDAG 1 FEBRUARI 2014 KL 18

.. PHILIP GLASS, GOTEBORGS SYMFONIKER

..

..

OCH GOTEBORGS SYMFONISKA KOR ..

FRAMFÖR PHILIP GLASS MUSIK LIVE TILL FILMEN KOYAANISQATSI I SAMARBETE MED GOTEBORG INTERNATIONAL FILM FESTIVAL THE PHILIP GLASS ENSEMBLE, PHILIP GLASS SYNTHESIZER MUSIC DIRECTOR MICHAEL RIESMAN DIRECTOR GODFREY REGGIO

PHOTOGRAPHY BY RON FRICKE EDITED BY ALTON WALPOLE/RON FRICKE SOUND DESIGN BY KURT MUNKACSI FILM PRODUCED BY IRE PRODUCTION MANAGEMENT POMEGRANATE ARTS, INC.

BILJETTBOKNING WWW.TICNET.SE, PRISVÄRDA PAKET MED BILJETT OCH HOTELLÖVERNATTNING PÅ WWW.GOTEBORG.COM

2ENTERTAIN OCH VICKY NÖJESPRODUKTION PRESENTERAR

”EFFEKTFULLT 80-TALSPARTY”EXP ”MÅSTE SES….HELT LYRISK”TV4 ”EN KOMISK HÖJDARE”UNT AB

MEGASUCCÉ - PÅ MÅNDAG KL 9 SLÄPPER VI EXTRAFÖRESTÄLLNINGAR!

”Shots är en svaghet”

d Lisa Linck, 27, är nattklubbschef och DJ på Har u. Zizo den Rock Café. Hon bor i Lunden med hun

DRICKER ... HAR PÅ MIG ... Linne och väst från Carlings, byxor från Dr Denim, boots från Din Sko och klocka från Gekås. Samtliga smycken är köpta på Mallis – bland annat i fantastiska Magaluf, där jag tillbringade nästan hela förra sommaren. Mina tatueringar är en blandad kompott, gjorda både utomlands och i Sverige. Just nu går jag till Henke på Painted Pirate i Göteborg. Varenda tatuering betyder jättemycket för mig.

SHOPPAR ... Jag är verkligen en Carlings-tjej. Det är alltid en salig upplevelse för mig att gå in på Carlings och jag har hittat i princip alla mina bästa köp där. Jag bär extremt sällan klänning, men om jag måste göra det någon gång går jag till Carlings och hittar den perfekta klänningen också!

… helst sprit, rent ut sagt. Men jag gillar även Hard Rocks egna konceptdrinkar. Shots är en annan svaghet. Min nyaste tradition är att ta en hotshot på Farelli’s så fort jag får chansen. Jag älskar även Farelli’s pasta bolognese. Jag tror att den står på barnmenyn, men den är precis som den ska vara och ger mig en stark utlandskänsla. Annars äter jag gärna fajitas på Hard Rock eller sushi och mexikanskt i Magaluf. TEXT & FOTO: EMELIE LAGER

JOACIM

GLADYS

PER

CANS

DEL PILAR

ANDERSSON

MAGNUSSON

MARCELLO

MITSOGIANNIS

PETER

KEE

BRUNO

STOR ENSEMBLE & ROCKBAND

Regi ANDERS ALBIEN Svensk dialog EDWARD AF SILLÉN Book by CHRIS D´ARIENZO

SPELAS VÅREN 2014 BILJETTER: LISEBERG 031-400 100, LISEBERG.SE, OFFICIELL PARTNER

WWW.ROCKOFAGES.SE


06 REPORTAGE

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

HOLLYWOODSVENSKARNAS PLANER FÖR 2014 ALEXANDER SKARSGÅRD

HANNA ALSTRÖM

ALEXANDER KARIM

REBECCA FERGUSON

LUDVIG GÖRANSSON

PETER ANDERSSON

ANDREAS UTTERHALL

KARZAN KADER

Han har spelat in ”The giver” med Taylor Swift och Meryl Streep. Även aktuell i ”Hidden”. Ska spela i ”The diary of a teenage girl”.

Spelar mot Samuel L Jackson, Michael Caine och Colin Firth i filmen ”Secret service”. Premiär 2015.

Spelar mot Nicolas Cage i ”The dying of the light”. Inspelningarna startar 27 januari. Har en roll i serien ”Tyrant” med premiär under 2014.

Blev Golden Globe-nominerad för ”The white queen”. Har spelat in ”Hercules” och ”The Vatican”. Spelar in ”Despite the falling snow” i Serbien.

Aktuell med musik till regissören Ryan Cooglers film ”Last stop Fruitvale station”. Hoppas få göra musik till ”Rocky”filmen ”Creed”.

Spelar rysk säkerhetsvakt i ”Jack Ryan” med Chris Pine. Aktuell i skräckfilmen ”The Vatican tapes” som exorcisten Kardinal Bruun.

Har spelat svenska hackern Erik Anderson i serien ”Strike back” på HBO. Aktuell i Peter Magnussons film ”Tillbaka till Bromma”.

Regissör som gjort ”Bekas” som sålts till 35 länder. Ska göra actionthrillern ”Man of war”.

”Det finns en svensk klunga” Katia Winter heter vårt senaste stjärnskott i Hollywood. Svenskan har en roll i serien ”Sleepy hollow” som slagit stort i USA. Metro träffade henne och pratade framgång, livet i Los Angeles och svenska skådespelare i Hollywood.

D

20TH CENTURY FOX

et börjar nästan bli trångt med svenska skådespelare i Hollywood. Katia Winter är bara en i raden av unga talangfulla svenskar som slagit igenom over there. Umgås de som en enda stor familj? – Vi kanske ses på någon fest eller hemma hos någon då och då men jag umgås inte med någon av dem. Det finns en svensk klunga och en engelsk klunga och eftersom jag flyttade till London som ung så känner jag fler därifrån. Skarsgårdarna, Joel Kinnaman, Fares Fares och Matias Varela hänger och är en tajt klunga men jag är inte med i det gänget, skrattar Katia Winter. Hon har jobbat med Joel Kinnaman i filmen ”Knight of cups” och när regissören Terrence Malick fick veta att de båda var svenskar blev han eld och lågor. – Han ville att vi skulle prata svenska med varandra i scenerna, det var ganska roligt. Är det en fördel att det börjar bli många svenskar i Hollywood? – Det är bara roligt. Ju fler, desto bättre. Det är jättekul att se att man kan jobba var som helst som skådis. Tidigare var det ganska begränsat. Men de ser mig inte som svensk där borta. De tror att jag är engelsk för att jag bott så länge där borta, säger Katia. Rollen som Katrina Crane i tv-serien ”Sleepy hollow” blev Katia Winters stora genombrott. Hon har tidigare bara varit med i mindre indiefilmer. – Ett sådant här jobb leder till mera jobb. Det är skönt att kunna slappna av lite och inte behöva stressa som många skådespelare behöver, säger hon.

Tillsammans med Tom Mison I ”Sleepy hollow”.

KATIA WINTER

Ålder. 30. Bor. Los Angeles. Familj. Pojkvän. Aktuell. I ”Sleepy hollow” som har premiär på TV 3 den 24 februari klockan 22. Veckan innan förhandsvisar Viaplay första avsnittet.

Börjar du inte i fel ände som slår igenom i Hollywood före Sverige? – Det är faktiskt roligt för jag träffar en del svenska skådisar utomlands och de är så här ”Vi vill jobba i Hollywood” medan jag är ”Jag vill jobba i Sverige, ni gör mycket bättre filmer”. Jag älskar svensk och dansk film och skulle gärna jobba i Sverige men flyttade härifrån när jag var 18 och det är svårt att komma in i branschen när man inte känner någon, säger Katia Winter. Hon drömmer om att jobba med svenske regissören Tarik Saleh och danska Susanne Bier. Och så en drös med svenska skådespelare. Hon nämner namn som Rolf Lassgård och Lena Endre. – Och Tuva Novotny. Henne träffade jag i Los Angeles och hon är jätteduktig. Det vore i och för sig kul att jobba med vem som helst av svenskarna i Hollywood bara för att de är svenskar, säger hon. Hur lever du i Hollywood? – Jag bor i en lägenhet som jag nästan aldrig är i eftersom jag filmar på östkusten. Antingen jobbar jag dygnet runt eller så inget alls. Det är upp och ner. När jag inte jobbar så försöker jag fylla dagarna med något att göra, annars blir jag tokig. I LA måste man ha en destination, man kan inte bara gå ut på gatan och strosa omkring utan man måste ha en plan. Allt är så utspritt. Man kör bara bil, det är inte som i New York eller ANNELI SANDBERG London.

Katia Winter är på besök i Stockholm. Svenskan har lyckats i Hollywood

HOLLYWOODSVENSKARNAS PLANER FÖR 2014 BILL SKARSGÅRD

JOEL KINNAMAN

HELENA MATTSSON

JOHAN RENCK

JONAS ÅKERLUND

TOMAS ALFREDSON

MIKAEL PERSBRANDT

AMANDA OOMS

Roll i skräckserien ”Hemlock grove”, skapad av Eli Roth som får en ny säsong under 2014 med tio nya avsnitt på Netflix.

Är aktuell i ”Robocop” i februari och med ”Knights of cups”. Håller på spela in Espinosas ”Child 44 ” och ”Run all night”.

Spelar in dramat ”Something about her” med premiär 2015. Spelar i ABCserien ”Betrayal” vars framtid är osäker.

Har regisserat avsnittet ”Close to the metal” av AMC-serien ”Halt & Catch fire”. Serien har premiär i sommar.

Berättade för Hungertv.com att han ska göra sex sju reklamjobb och förbereda det som han hoppas ska bli sin nästa långfilm.

Arbetar med nyinspelningen av ”Bröderna Lejonhjärta” som spelas in på engelska med en internationell publik i åtanke.

Spelar Beorn i ”Hobbit: Bort och hem igen” med premiär i december. Har en roll i danska ”The salvation” med Mads Mikkelsen.

Var med i ”Expendables 2” som kom 2012. Är med i den nederländska filmen ”Lucia de B” som har premiär i april 2014.


REPORTAGE 07

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

Aktuellt Lördagsöppet imorgon 10-14!

DANIEL ESPINOSA

Spelar in ”Child 44” med Gary Oldman, Tom Hardy, Joel Kinnaman och Noomi Rapace. Rykten säger att han ska göra ”Assassin’s creed”.

MICHAEL NYQVIST

Spelade mot Katie Holmes i ”Days and nights”. Aslutade just ”John Wick”. Ska spela in ”The girl in the book” och komedin ”Folies Bergère”.

DAVID DENCIK

Har spelat in ”Serena” mot Jennifer Lawrence och Bradley Cooper. Ska spela in ”Kidnapping Freddy Heineken” med Anthony Hopkins.

ALICIA VIKANDER

Vi finns på ny adress: Kyrkogatan 28 031-731 88 80 svenskakyrkan.se/ goteborg

Med i Guy Ritchies ”The man from U.N.C.L.E.” och i Alex Garlands ”Ex machina” i år. Ska spela in ”Testament of youth” i vår.

Öppningserbjudande! 25-31 januari

50% rabatt Gäller hela dagen

Magnetgatan 6, Hisingen (mellan Hornbach och Lidl) Tel; 031-23 68 88 • 0708-51 34 38

En liten bit

D n Grekli Ga o öteb rg. Mest Grekland för minst peng.

Nya jobb på metrojobb.se

URBAN BRÅDHE

Öppet alla dagar: Mån-fre från 17.00, lör och sön från 13.00. Ej bordsbokning fre–sön • Välkommen önskar Stefanos med personal! Olivedalsgatan 17 • 031-12 88 05 • www.lillatavernan.se IKVÄLL ÖPPET 21-03 * FRI ENTRE FÖRE 22 * HAPPY HOUR 21-22

gers Sticky Fin PÅ scen VULKAN + POSTURES BAKOM SKIVSPElarnaFREDRIKWALLIN

No 1 ROCKCLUB

LÖRDAG 25 jan . TOP FLOOR ÖPPET

THE DROP + På scen BONGO CLUB KOMMANDE 2014

Fre 24 jan. POSTURES + VULKAN Fre 31 jan. TURISAS - TOP FLOOR Lör 1 feb. SKITARG - TOP FLOOR Fre 7 feb. ORDER OF ISRAFEL+ GOATESS fre 7 feb. KLUBB EKOLOD - TOP FLOOR Lör 8 feb. THE ANIMATION + SEASIDE HEIGHTS FRE 15 feb. BESSERBITCH Tis 18 feb. ICED EARTH - TOP FLOOR Fre 21 feb. ROBERT “ STRÄNGEN” DAHLQVIST

Fre 7 mars. ASTA KASK - TOP FLOOR Tis 11 mars. CHELSEA GRIN Ons 12 mars. SOULFLY - TOP FLOOR Fre 21 mars. ARCHITECTS - TOP FLOOR FRE 28 mars. UNGUIDED lör 29 mars. UFO Tor 10 april. MAGNUM - TOP FLOOR Ons 16 april. DEVILDRIVER FRE 25 APRIL. 77 + SUPERCHARGER

Sticky Fingers Kaserntorget 7 Tel.7010017

www.stickyfingers.nu

Orfeus KATARINA KARNÉUS Eurydike KERSTIN AVEMO Amor MIA KARLSSON GÖTEBORGSOPERANS KÖR GÖTEBORGSOPERANS ORKESTER DANSARE Dirigent LAURENCE CUMMINGS Regi DAVID RADOK Scenografi LARS-ÅKE THESSMAN Kostymdesign KARIN ERSKINE Ljusdesign TORKEL BLOMKVIST Koreografi HÅKAN MAYER

Premiär 8 februari Spelas t o m 11 april

men drömmer om att få jobba i Sverige också.

MALIN ÅKERMAN

NOOMI RAPACE

MIKAEL HÅFSTRÖM

FARES FARES

Har huvudrollen i ”Trophy wife”. Ska spela in ”I fought the law” och ska spela Debbie Harry i ”CBGB” och är aktuell i ”Serpent girl”.

Är klar med ”The drop” och kommer att ses i Daniel Espinosas ”Child 44”. Spelar in ”Alive alone” och ”What happened to Monday”.

Ska filmatisera ”Tunnels”. The Tracking Board skrev för några dagar sedan att Håfström ska regissera ”Unlocked”.

Spelar in Espinosas ”Child 44”. Har en roll i ”Homeland”producenternas nya serie ”Tyrant” som sänds på FX i sommar.

Biljetter och GöteborgsOperans Restaurang 031-13 13 00. www.opera.se


08 KROG

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

CHRISTINA BLOM

BURG AR E

CHRISTINA BLOM

Hamburgaren.

Hamburgare och hipsters i gammal lada

MISSA INTE

Koncentrera dig på hamburgarna.

UNDVIK

Vinerna. Inte speciellt goda eller väl utvalda.

MENYPRISER

Hamburgare: 92–112 kronor. Sandwichar: 139–169 kronor. Dessert: 69 kronor.

The Barn serverar hamburgare i en gammal lada som monterats upp i centrala Göteborg. Metros skribent rekommenderar en svängom.

ÖPPET

Ons–tors: 17–23. Fre–lör: 17–01. Sön: 14–00. CHRISTINA BLOM

Bourbon- och pecanpaj. CHRISTINA BLOM

Träbalkar, höbalar och plankor. The Barn är rustik – och brandfarlig, skriver Carl Reinholdtzon Belfrage.

L

ångt innan BBC gjorde narr av Stockholms hipsters, decennier innan Göteborgs hamburgerhets och nära nog 26 år innan Portlandia ägnade en hel tv-serie åt att skoja om innerstadsbors intresse för frigående djurs härkomst gestaltade den amerikanske skådespelaren Harrison Ford den moderna människans ritualliknande förvandling från inskränkt löneslav till medveten hipster. Hans rollfigur John Book var en storstadssnut där stress, syntetskjorta och dåligt kaffe utgjorde dagens outfit. I filmen tvingas han in i ett amishsamhälles liv och leverne. Ingen elektricitet; i stället skägg, heritage-mode och lantlig, ekologisk idyll. Urhipsters, helt enkelt. I en scen hjälper han till att resa en lada, en scen som symboliserar hans inträde i amishfamiljen. Harrison visste det inte då, men det han gestaltade är den nutida Göteborgshipsterns dröm – 30 år senare, under hösten 2013 på Kyrkogatan 11, ska nämligen ännu

tan

ingga

Drottn

THE BARN atan

g Kungs

1111 THE BARN

Kyrkogatan 11. Bäst hamburgare just nu.

en lada resas. Fyra gamla vänner från Västgötaslätten monterar ner och tar med sig en gammal lada från Vara och smäller upp den på Lokals gamla adress, döper restaurangen till The Barn och börjar servera genuina, egenmalda hamburgare av närodlade råvaror.

R

estaurangen är som ni förstår stans mest brandosäkra plats just nu. Träplankor, höbalar och balkar överallt. Toaletten är ett utedass med hasp. När Metro besöker restaurangen är den dessutom helt full av innerstadshipsters väl medvetna om det senaste sneakers-släppet, men helt utan kunskap om närmaste nödutgång. Vi tar in sötpotatis-fries, hamburgarna Grisen (picklad rödlök, baconaoli och bacon), Pigan (sallad, picklad gurka, tomat och majjo) och Prästen (lagrad prästost och lök) samt ett par shakes (vaniljdonut och pekannöt). Och hamburgarna ser ut som

Mardi gras-drink.

sig bör i dessa kretsar – misshandlade och i oregelbundna former. Men smaken sitter där, det är en bra saftighet i köttet och till skillnad från många andra nyöppnade hamburgerställen får varje smak komma fram. Som till exempel den picklade rödlöken och baconen. Eller den härligt karamelliserade löken i Prästen.

I

övrigt, som hos shakes, dipp och side orders, är det en mycket inställsam fredagsmys-explosion av barnkalassmaker som dominerar. Kul, men inte så raffinerat. Men i den nutida hamburgerligan ligger The Barn snäppet över Burgersson och Butchers Market. Vi rekommenderar naturligtvis samtliga hamburgernördar en närodlad svängom i den där ladan.

CARL REINHOLDTZON BELFRAGE, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

LYX 11111 LINNÉA ART

Södra vägen 32. Största smakupplevelserna just nu.

SUSHI 11111 HOZE

Stigbergsliden 17. Utmärkt neojapansk restaurang.

FINE DINING 11111 UPPER HOUSE

Mässans gata 24. Fine dining med höga ambitioner.

FUSION 11111 VRÅ

Drottningtorget. Frida Ronge tar med dig på en modern gastronomisk resa.

MEDELHAVET 1111 PUTA MADRE

Magasinsgatan 3. Ett underjordiskt Mexiko.

SVENSKT 1111 GARDEN CAFÉ

Knipplekullen 8–10. En gastronomisk symfoni i välmående.


NÖJE 09

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

Från ”The wire” tll Mandela-film

MIAMI DADE COUNTY JAIL

Filmen om Nelson Mandela blev extra aktuell efter statsmannens död. I dag är det premiär för ”Mandela – vägen till frihet” med Idris Elba, från ”The wire”.

PAUL A HEBERT/INVISION/AP/TT

Tidigt i går morse greps Bieber i Miami Beach misstänkt för att bland annat ha kört bil påverkad av alkohol och narkotika. Idris Elba.

Han ägnade mycket tid åt research men fick aldrig träffa Mandela som var för Polisens foto av Justin Bieber efter att han gripits. svag. Däremot träffade han ex-hustrun Winnie Mandela. – Hon sa ”du ser ut som min man” och hon kysste mig på munnen. Hon har sett filmen och jag fick ett mejl från henne där det stod ”ändra inte en ruta”. GUNNAR REHLIN/TT LÄS RECENSION AV FILMEN PÅ SIDAN 10

Filmregissören och författaren Björn Runge.

Björn Runge läser högt

Jazz på Nefertiti

1

Konsert. Jazzmusikern Gilbert Holmström besöker Nefertiti för att spela med sin nya kvintett. Nefertiti, i kväll, klockan 19, 18 år, 225 kronor.

Punkkväll på Henriksberg

2

Klubb. Lördagsklubben Showdown på Henriksbergs takterass gästas denna helg av legendariska punkbandet UK Subs. Bästa att passa på,

sångaren i UK Subs är 70 år gammal. Henriksberg, i morgon, klockan 20, 160 kr, 18 år.

Författaren berättar

3

Scen. Filmregissören Björn Runge sadlade om till författare och debuterade med boken ”Det allra enklaste”. I helgen berättar han om och läser ur sin bok hos ABF:s författarfrukost. I morgon, klockan 10, Lärjeåns Kafé & Trädgårdar, 120 kr (inkl frukost)

Känns sommaren långt bort? På Beach Center i Kviberg kan du känna varm sand mellan tårna året om. Spela beachvolley bland palmer, solljus, restaurang och beachbarer. Passa på att åka med Beachbussen in till Avenyn. Bussen åker från Beach Center varje fredag och lördag kl. 22.30.

Ring och boka redan idag! 031-47 52 82 www.beachcenter.se

Justin Bieber, 19, greps strax efter klockan fyra på morgonen lokal tid när han satt i en hyrd gul Lamborghini tillsammans med fotomodellen Chantal Jeffries. Enligt polisen hade Bieber tävlat i ett streetrace mot rapparen Khalil Sharief. Under racet blockerade artisternas vänner angränsande gator. Även Justin Biebers pappa Jeremy ska ha befunnit sig på platsen i en bil. Enligt polisen var Bieber

inte speciellt samarbetsvillig när han tvingades ur bilen. Han är därför misstänkt för att ha gjort motstånd vid själva gripandet. Polisen genomförde fem nykterhetstester på platsen – stjärnan misslyckades i samtliga. Dessutom hade Biebers körkort gått ut för sex månader sedan. Bieber ska ha erkänt att han druckit öl och rökt marijuana samt ätit receptbelagda antidepressiva läkemedel. LEIF OLDENBURG

DRAGO PRVULOVIC

När du har läst färdigt din tidning, ta med den hem eller lämna den för återvinning.

3 NÖJEN I HELGEN

WILFREDO LEE/AP PHOTO

En Ferrari (vänster) och en Lamborghini (höger) som ska ha beslagtagits av polisen.

Återvinn mig tack!

När Idris Elba förberedde sig för rollen som Nelson Mandela bad han att få tillbringa en natt i fängelset på Robben Island där den politiska fången satt fången. Efter lång övertalning gick myndigheterna med på det. – Fängelset är hemsökt. Jag grät, jag sjöng, jag visste att det inte fanns andra människor där, ändå hörde jag röster gång på gång, säger han. Britten Idris Elba, som fick sitt genombrott som ”Stringer” Bell i tv-serien ”The wire”, säger att han trodde det var ett skämt när han blev erbjuden rollen som Mandela.

Bieber misstänkt för rattfylla

SVERIGES ENDA RIKTIGA KASINO

BRUNCH SÖNDAGAR KL 12.00–15.00

SVERIGES ENDA RIKTIGA KASINO

KINESISKT NYÅR FIRA IN HÄSTENS ÅR 31 JANUARI

195

kronor Förgyll helgen med en härlig brunch i goda vänners lag! Varje söndag serverar vi Brunch à la Vegas med läckra rätter från landet som uppfann brunchen. Enjoy your meal! Upplev kasinot på riktigt – boka en spelaktivitet! Boka bord på 020-219 219 eller casinocosmopol.se

Packhusplatsen 7 • Öppet 11.30–03.00. Lördagar 11.30–05.00 Alla visar id • Åldersgräns 20 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81 91 00

Den 31 januari firar vi in Hästens år på kasinot. Vi bjuder på underhållning i form av dans, sång och musik med bl.a. svensk-kinesiska Konstoch Kulturföreningen. I restaurangen serveras en fantastisk buffé komponerad av kinesiska kockar. Pris 195kr inkl. kasinoentré och garderob. Köp din buffébiljett i kasinots entré/reception. Läs mer på casinocosmopol.se

Packhusplatsen 7 • Öppet 11.30–03.00. Lördagar 11.30–05.00 Alla visar id • Åldersgräns 20 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81 91 00


10 BIO

metro wkd gbg fredag 24 januari 2014

KEITH BERNSTEIN

VÄLSPELATtyr

111 MANDELA: VÄGEN TILL FRIHET

Bitvis kul även

ALL OVER PRESS

ter Mitty blir det När Ben Stiller gör den fiktive dagdrömmaren Wallsson är det bara mycket feel good och nostalgi. Men enligt C-G Kar ett bitvis kul äventyr – som aldrig riktigt lyfter.

Biopic. Biopics vill gärna ta det stora greppet om den som skildras, och landar då ofta i ett träligt redovisande som gör det svårt för åskådaren att knyta an till personen. Justin Chadwicks film om Mandela är ett undantag, mycket tack vare Idris Elbas och Naomie Harris skådespelarinsatser. Filmen förmedlar med talande bilder det sydafrikanska apartheidsystemet och den splittring som drabbade landet under de 18 år Mandela satt fängslad. När U2 manglar eftertexterna blir det ändå glasklart att Mandelas komplexa liv – och inte minst relationen till Winnie – förtjänar mer. EL

PETER GERDEHAG

Ben Stiller spelar Walter Mitty som ibland lämnar sin oglamorösa vardag för äventyrliga dagdrömmar. Resultatet blir snyggt och visuellt klatschigt, men filmen lyfter aldrig. ALL OVER PRESS

111 THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY

Äventyrskomedi. Ett snyggt, välspelat och bitvis kul äventyr som ändå aldrig riktigt lyfter och blir fullt ut engagerande.

B

AP

en Stiller (även regi) spelar Walter som med jämna mellanrum flyr från sin oglamorösa vardag in i äventyrliga dagdrömmar där han blir en karismatisk hjälte med mod, muskler och mördande repliker. I verkliga livet är han en blyg gråmus som jobbar i bildarkivet på en ansedd men krisande tidskrift – vars nya ägare vill skära ner och bara satsa på nätet. Walter hunsas av mellanchefer men i fantasierna ger han dem svar på tal och gör även starkt intryck på Cheryl (Kristen Wiig), en kollega som han är hemligt förälskad i men i verkligheten knappt vågar tilltala. När ett viktigt fotonegativ, som Walter ansvarar för, plötsligt försvinner tar han sitt försiktiga livs första djärva initiativ. Fast besluten att hitta det kastar han sig ut på en strapatsrik resa till exotiska platser som Grönland, Island och Himalaya – och hamnar i ett alldeles verkligt äventyr som inte är en fantasi i hans huvud (även om vi till en början är lite osäkra).

FINA LÅTAR

José Gonzalez. Svenske José González har bidragit med flera fina låtar till filmens utmärkta soundtrack. Vi får också en skön variant av gamla David Bowie-pärlan ”Space oddity” där Kristen Wiigs röst mixats ihop med Bowies.

11 HÄSTMANNEN – SISTA STRIDEN

Den fiktive dagdrömmaren Walter Mitty är en klassisk figur i amerikansk populärkultur och dök första gången upp 1939 i en satirisk och tajt liten kortnovell av James Thurber. Den ganska feel good-betonade och nostalgiska Stillerfilmen förhåller sig ytterst fritt till novellen (liksom till den av Thurber starkt ogillade Danny Kaye-filmen från 1947). Vi får en snygg och visuellt klatschig film, med många påhittiga formidéer. Humorn fungerar bäst när den är diskret och nedtonad medan en del av fantasiscenerna blir lite flåsiga, men den lilla Benjamin Button-parodin är onekligen rätt kul. Suveräna Kristen Wiig lyckas, som så ofta, ge sin, egentligen ganska ospännande rollfigur, både charm och humor och Patton Oswalt glimtar till i en liten biroll. Men trots fina enskildheter lyfter filmen som helhet aldrig tillräckligt för att engagera fullt ut.

C-G KARLSSON, FILMRECENSENT

Dokumentär. År 2006 blev smålänningen Stig-Anders ”Hästmannen” med hela svenska folket. Hans kamp mot länsstyrelsens beslut om att omhänderta hans hästar skildras här med vackra bilder som talar till det sentimentala inom oss. Det är närmast en partsinlaga mot byråkrati-Sverige, för den enskildes rätt att leva som hen vill. Som sådan lyckas filmen – och slutet lämnar onekligen en bitter eftersmak. EL

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

KÄRLEK 1111 BLÅ ÄR DEN VARMASTE FÄRGEN

Cannesvinnare med lager av klass- och maktkritik och fantastiskt skådespeleri. Sexscenerna är väl explicita. EL

BIOPIC 1111 THE WOLF OF WALL STREET

Trots överlast och ett bitvis väl furiöst tempo får Scorseses hittills galnaste film oss att baxna, över dess intensitet och kraft. C-G K

HISTORISKT DRAMA 11111 12 YEARS A SLAVE

Steve McQueens verklighetsbaserade mästerverk om en slavs öden griper oss utan att bli kletigt sentimentalt. C-G K

DRAMA 11111 LAST STOP FRUITVALE STATION

Magknipsframkallande och återhållsamt om Oscar Grants ödesdigra sista dygn nyårsafton 2008. EL

FAMILJ 1111 VICTOR OCH JOSEFINE

Smått underbar, animerad film om förbjuden vänskap mellan en björn och en mus. Spännande, absurt komiskt och gulligt. C-G K

KOMEDI 1111 IN A WORLD

Ljuvlig, nördig och väldigt rolig indiepärla där en röstcoach (Lake Bell) kämpar för att göra karriär i en svårt mansdominerad bransch. Se! EL


BIOPROGRAM

För små filmälskare.

24 – 30 JANUARI

5

OSCAR NOMINERINGAR BL.A.

B Ä STA FILM

BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL BÄSTA REGI LEONARDO DiCAPRIO

BÄSTA SK Å DESPELARE - LEONARDO DiCAPRIO

PREMIÄR

KOMEDI ELLER MUSIKAL

på SF Bio Göteborg

”SCORSESE HAR GJORT DET IGEN”

Tillträde till lounge/bar 1 tim innan föreställning. Läsk och popcorn ingår. Inga rabatter gäller. 18 år.

EXPRESSEN

”KRAFT, INTENSITET OCH VISUELL VIRTUOSITET”

Hundraåringen

METRO

Biopublikens pris! Fre-on 21.15 Lö-sö äv 15.00

Hästmannen – sista striden

PREMIÄR!

Fre-on 18.00 To 21.15

Emil och Ida i Lönneberga

Drama, Idris Elba

Fre 15.30 Lö-sö 11.10, 12.20, 15.30 Må-to 13.00, 15.30 (Btill)

Escape Plan Lö 23.50

(15 år)

Hobbit del 2 – Smaugs ödemark Oscar®nominerad!

”EXPLOSIVT

UNDERHÅLLANDE”

Mandela: Vägen till frihe t En spännande

Känn ingen sorg

Sune på

Walking

Plusstolar!

Last Stop Fruitvale Fre+ti-to 17.15, 20.40 Catching Fire Station Lö-sö 11.40, 17.15, 20.40 (15 år) 15.50 Må 21.00 (11 år) 15.40

De är bredare och har extra benutrymme. Läs mer och boka på sf.se. Skånegatan 16. Kassan öppnar 11.00, lö-sö 10.00

12 Years a Slave ®

Oscar nominerad! 18.20, 20.30 Lö äv 23.30

Oscar nominerad!

The Hunger Games:

Hundraåringen

The Secret Life of Walter Mitty

Biopublikens pris!

Komedi av Felix Herngren med Robert Gustafsson Speltid: 1 tim 52 min Fre+sö 12.00, 14.50, 17.30, 17.50, 20.20 Lö 12.00, 14.50, 17.30, 17.50, 20.20, 23.15 Må-to 12.30, 15.15, 17.30, 17.50, 20.20 (11 år) Svensktextad: Lö-sö 11.30

Hästmannen – sista striden

Mandela: vägen till frihet

PREMIÄR! ® Oscar nominerad!

(11 år) Knattebio: Lö-sö 11.15

PREMIÄR!

The Wolf of

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

BIOPROGRAM FREDAG 24 JANUARI 2014

Göteborg Film Festival på Roy. K.ö. kl 9.30 Hästmannen, In a World åter fr 2/2 Förlorade Illusioner, live fr Bolsjoj 2/2

sf.se • hagabion.se • bioroy.se fregattenbio.se • capitolgbg.se

Hundraåringen ................................18.30 The secret Life of Walter Mitty .......21.00

Bamse och Tjuvstaden ...................15.15 Hundraåringen Textad ................... 15.30 Mig äger ingen Textad ................... 16.00 Hundraåringen ................................17.00 Hundraåringen ............................. 18.00 The secret Life of Walter Mitty .......19.30 BIO VÅGEN Lerum tel. 0302 - 150 80 Hundraåringen 85:-.........................16.45 The secret Life of Walter Mitty .......... 18.15 The secret Life of Walter Mitty 85:-... 19.00 Kärlek deluxe ............................... 18.30 www.biovagen.se 12 Years a Slave..............................20.30 The Wolf of Wall Street................. 20.45 BIO VINGEN Torslanda tel. 031 - 92 45 45 Jack Ryan: Shadow Recruit ......... 21.00 The secret life of Walter Mitty ........19.00

GT Metro

PETER

Guldbaggebelönad!

Fre+må-to 12.45, 19.00 Lö-sö 19.00 (11 år)

PUBLIKSUCCÉ – BOKA I TID!

Kungstorget. Kassan öppnar 10.00

FILMSTADEN BERGAKUNGEN • BIOPALATSET • SAGA/ALINGSÅS TRAPPAN/KUNGÄLV • FACKLAN/KUNGSBACKA

Bamse och Tjuvstaden

Animerad barnfilm av Christian Ryltenius Speltid: 1 tim 6 min Lö 10.30, 12.20, 14.10 Sö 11.15, 13.10 (Btill)

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, sf.se eller mobil.sf.se • Från 15 år

The Wolf of Wall Street

Hundraåringen

Biopublikens pris!

Fre 17.40 Lö 16.10, 18.45 Sö 15.10, 17.40 (11 år)

The Wolf of Wall Street (15 år) Oscar®nominerad!

Fre+sö 20.15 Lö 21.20

För info om SF Bios rabattkort se sf.se

Kungälv. 0303-10381 www.trappanbio.se

Kungsbacka • Biljetter: sf.se

(Btill)

Återträffen

Dramakomedi, Ben Stiller, Sean Penn, Kristen Wiig Drama av Justin Chadwick Speltid: 1 tim 55 min med Idris Elba Fre 14.40, 18.00, 21.45 Speltid: 2 tim 30 min 15.00, 18.10, 20.15 (15 år) Lö 14.40, 18.00, 21.10, 23.50 Sö 14.40, 18.00, Mig äger ingen (11 år) 21.10 Må+on-to 15.50, 18.00, 21.10 Ti 14.40, Guldbaggebelönad! 18.00 (11 år) Lö-sö 11.15 Må-to 15.10

Monica Z

(7 år)

Vem? – film för de små

(15 år) PREMIÄR! Wall Street Guldbaggebelönad! Fre+må-to 12.50 (7 år) Oscar®nominerad! Dokumentär Anchorman: The Legend Continues av Peter Gerdehag Paranormal Activity Komedi av Martin Scorsese med Leonardo DiCaprio 21.15 Lö äv 23.40 (11 år) Speltid: 1 tim 42 min – The Marked Ones 13.00, 18.15 (Btill) Fre 22.00 Lö 21.30, 23.40, Speltid: 3 tim Bamse och 24.00 Sö-to 21.30 (15 år) Fre-sö 12.10, 13.30, 14.00, Jack Ryan: Tjuvstaden 17.15, 20.00, 20.45, 20.50 Shadow Recruit Fre 11.45, 13.20, 15.15, Philomena Må 12.10, 13.45, 17.15, ® Fre 15.45, 18.30, 21.50 15.50 Lö-sö 10.50, 11.00, 20.00, 20.45, 20.50 Oscar nominerad! 11.20, 11.45, 13.20, 15.50 Lö 15.45, 18.30, 21.00, Drama, Judi Dench, Steve Ti+to 12.10, 13.30, 13.45, 23.40 Sö-må+on-to 15.45, Coogan, Michelle Fairley Må+to 11.45, 11.50 17.15, 20.00, 20.45, 20.50 18.30, 21.00 Ti 15.45, Ti 11.45, 11.50, 15.50 Speltid: 1 tim 38 min On 12.10, 13.30, 20.00, (11 år) 13.10, 17.50 On 11.45 (Btill) 17.50, 21.00 (Btill) 20.45, 20.50 (15 år)

GIFF, repertoar åter 4/2 Det förflutna, Hästmannen-sista striden Premiär 7/2

”SCORSESE ÄR I GAMMALT GOTT SLAG”

och gripande historia om en vanlig man som antog livs utmaning och segrad sitt e – ett intimt por trät t av en modern ikon. Nelson Mandela (spelad av Idris Elba) , är en av vår tids stör kämpar. Hans livslånga kam p mot apartheid gav honom sta frihetsfredspris och presidentp Nobels osten i sitt hemland. Vi får ock en Mandela som förblivit okänd för många – manne så lära känna n som älskade snabba bilar, kvinnor och boxning.

The Secret Life of Walter Mitty

Dramakomedi, Ben Stiller

SVT GOMORRON

TV4 NYHETSMORGON

MOVIEZINE

bilsemester (11 år) Guldbaggebelönad! with Dinosaurs Fre 12.00, 12.30, 17.40 Fre+må-to 12.20 (11 år) Lö-sö 12.00, 12.30, 15.15, - sv tal 3D Hobbit del 2 Fre-sö 12.50, 15.30 – Smaugs Kärlek deluxe (Btill) 17.40 Må-to 12.45, 15.10, Må-to 12.50 17.40 (Btill) ödemark - HFR 3D 18.15, 21.20 Lö äv 23.30 ® 14.45, 20.30

SVD

KULTURNYHETERNA

PREMIÄR!

The Secret Life of Walter Mitty

Dokumentär

Mandela: vägen till frihet

MARTIN SCORSESE

GOLDEN GLOBE VINNARE

sf.se/knattebio

"Det är omöjligt att inte bli charmad" EXPRESSEN

"En jättefin film" TV4

SVD

M AGNUSSON

TILLBAKA TILL BROMMA BIOPREMIÄR 19 FEBRUARI

VISAS PÅ BERGAKUNGEN OCH MÖLNLYCKE BIO KÖP/RESERVERA BILJETTER: på närmaste SF Bio, sf.se, mobil.sf.se

BIOPREMIÄR NÄSTA FREDAG! 3D ENG TAL FILMSTADEN BERGAKUNGEN Fre-sö 21.15

2D SV TAL FILMSTADEN BERGAKUNGEN

BIOPREMIÄR 7 FEBRUARI

3D SV TAL FILMSTADEN BERGAKUNGEN Fre-sö 13.00, 15.45, 18.30

3D SV TAL FILMSTADEN BIOPALATSET

Lö-sö 10.30, 13.15, 15.45

PREMIÄR ÄVEN I LERUM, KUNGSBACKA, STENUNGSUND OCH KUNGÄLV!

Frost

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: sf.se. Barntillåten i vuxens sällskap, annars från 7 år


20140124_se_weekendgoteborg  
Advertisement