Page 1

wkd FREDAG 22 NOVEMBER 2013

KROG

Karin Ericson går på intim och mysig köttbar

KONSERT

Så håller sig Black Sabbath evigt unga

CE N E R LHoAnW får hela Hollywood att le

MUSIK

Midaircondo kommer till Viktoriateatern

stjärnan Jennifer Lawrence Wkd möter citatmaskinen och ”Hunger games”FOTO: VITTORIO ZUNINO CELOTTO/GETTY IMAGES


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd fredag 22 november 2013

Blir aldrig 1 för gamla ROBERT DUYOS/SUN SENTINEL/POLARIS

– lika heta De bildades 1968. I kväll intar de Friends Arena de närmare som alltid. Men hur kommer det sig? Metro titta dernt. på ett sargat hårdrocksband som aldrig blir omo

TRUMMISEN HOPPADE AV Det var tänkt att originalmedlemmarna, sångaren Ozzy Osbourne, gitarristen Tony Iommi, basisten Geezer Butler och trummisen Bill Ward, skulle ut på den aktuella turnén men Ward hoppade av på grund av tjafs kring kontraktet. I stället är det 33-årige Tommy Clufetos som sitter bakom trummorna. I kväll klockan 19.30 är det dags för Black Sabbath att inta scenen på Friends Arena i Solna, Stockholm. Förband är Uncle Acid & the Deadbeats. Ozzy och Black Sabbath under en spelning i West Palm Beach i Florida, USA, i somras.

Har Black Sabbath verkligen varit intakta sedan starten 1968? Nej. Originaluppsättningen består av sångaren Ozzy Osbourne, gitarristen Tony Iommi, basisten Geezer Butler och trummisen Bill Ward. Ozzy fick sparken från bandet på grund av drogmissbruk 1979 och ersattes med Ronnie James Dio. Enligt många var gruppens storhetstid då över. – Men de gjorde två studioalbum med Dio på sång och de är också mästerliga. Framgången tog inte slut men det var något visst med Ozzyeran. När han slutade kan man säga att det gick nedåt i popularitet och kreativitet, säger hårdrocksexperten tillika Metros musikrecensent Christoffer Röstlund.

bourne till hårdrockssajten Blabbermouth efter galan. Ja, Ozzy Osbourne har ju haft några tuffa decennier. Hur står det till med hälsan i bandet? För två år sedan föll Ozzy tillbaka i sitt drog- och alkoholmissbruk igen då han fick veta att vännen och Sabbathmedlemmen Tony Iommis fått lymfkörtelcancer. Black Sabbaths turnéschema är lagt för att passa Iommis cellgiftsbehandlingar. Sedan mars i år är Ozzy nykter.

Black Sabbath gör succé igen. Hur kan ett hårdrocksband som bildades för 45 år sedan fortfarande vara relevant? – Jag skulle inte säga att de är relevanta. De skriver fortfarande bra låtar. Men Hur mottogs deras senaste de gör inget nytt. En ny skiva av Black Sabbath i dag för platta ”13”? Christoffer Röstlund gav inte musikhistorien framåt, den fyra glober. På galan Clas- säger Christoffer Röstlund. sic Rock Roll of Honour som ägde rum för en vecka sedan Vad har de betytt för tilldelades Black Sabbath pris genren? – Allt. Utan Black Sabbath för ”årets album” och ”årets händelse” för att ha nått för- skulle heavy metal inte se ut som den gör i dag. Det är staplatsen efter 43 år. – Det har varit ett fantas- som att fråga vad Beatles eltiskt år, efter att ha tillbringat ler Chuck Berry har betytt så många år med att försöka för popmusiken, säger Röstdöda mig själv, sa Ozzy Os- lund. ANNELI SANDBERG

LÅNG KARRIÄR

Fem höjdpunkter

Första skivorna

Händelserna som format bandet

1970 släpptes ”Black sabbath” som blev en kommersiell succé. 1971 kom uppföljaren ”Paranoid” som innehåller flera av Black Sabbaths mest kända låtar såsom ”Iron man” och ”War pigs”.

Största konserten

Black Sabbath var ett av banden som spelade på rockfestivalen Carlifornia Jam 1974 och skapade historia. 250 000 personer stod i publiken och det är rekord för flest antal betalande på en festival.

Återföreningen med Ozzy 1985 återförenades Black Sabbath med Ozzy Osbourne för första gången sedan 1979 då de spelade på Live Aid-galan. Därefter har deras vägar korsats flera gånger tills det blev allvar 2011.

Snyggast 2 på julfesten H&M 299 KR

ONENESS 399 KR

NELLY EVE

NELLY

499 KR

499 KR GLAMOUROUS 299 KR

ELISE RYAN VALERIE 729 KR

399 KR

Rock and Roll Hall of Fame ”13” 2006 blev Black Sabbath invalda i Rock and Roll Hall of Fame trots att Ozzy inte ville. Han störde sig på att de som bestämde var eliten av skivindustrin som aldrig köpt en skiva eller en konsertbiljett och inte fansen.

Albumet som släpptes i april i år är första skivan med Ozzy Osbourne sedan 1978. Den fick över lag väldigt bra recensioner av kritikerna. Metros recensent gav den en fyra.

LÅNGSIKTIGT SNYGG I VINTER Det är hög tid att ge sig ut på stan redan nu för att hitta fodralet som får dig att stå i strålkastarljuset på julfesten. Tänk långsiktigt – investera i en klänning som du kommer att kunna använda igen och inte bara för en kväll. Lek med materialval och skapa smickrande siluetter med hjälp av färgskiftningar. Låt midjan stå i fokus i vinter. Addera lite strass och svindlande klackar till din stass så är du för en FLER SHOPPINGTIPS OCH redo helkväll på BLOGGAR PÅ METROMODE.SE stan.


metro wkd fredag 22 november 2013

PÅ ALLAS LÄPPAR 03 CLAUDIO BRESCIANI/TT

KOLL PÅ MANON Öppen publikträff imorgon kl 13.00

– en presentation med musikaliska smakprov Fri entré!

Petra Mede blir julvärd

3

Välkommen!

Petra Mede ska tända ljuset och önska oss god jul på julafton. Det avslöjades i går då SVT presenterade vem som blir årets julvärd. Hon lovar att hon ska göra dagen och kvällen så personlig som möjligt och dela med sig av egna tankar och minnen. METRO

90 dagars 4 rehab för Chris Brown En domare i Los Angeles dömde i onsdags Chris Brown till ett 90 dagar långt program där han ska genomgå drogrehabilitering samt lära sig att hantera sin ilska. Domen kommer drygt en månad efter att Brown gripits av polis misstänkt för misshandel av en annan man i samband med ett bråk utanför ett hotell i Washington. Han har fortfarande

Chris Brown i rätten i onsdags.

skyddstillsyn efter överfallet på exflickvännen Rihanna 2009 och den efterföljande domen, och riskerar nu upp till sex månaders fängelse. TT SPEKTRA

JON FURNISS/INVISION/TT

EVAN AGOSTINI/INVISION/AP/TT

”JAG KUNDE INTE VARA MER EXALTERAD ÖVER RESULTATET. DETTA ÄR GALET. JAG HOPPAS NI KOMMER ATT ÄLSKA DET LIKA MYCKET SOM JAG.” SÅNGERSKAN SOLANGE KNOWLES BERÄTTAR PÅ TWITTER ATT HON FÅTT SITT DRÖMJOBB SOM ART DIRECTOR OCH KREATIV KONSULT PÅ PUMA.

”VI HAR SPLITTRATS. DU HAR HÖRT DET, VA?”

FÖR HUNDRADE GÅNGEN I ORDNINGEN TILLBAKAVISAR NOEL GALLAGHER ENVISA RYKTEN OM ATT OASIS-ÅTERFÖRENING SKULLE VARA PÅ GÅNG.

Noel Gallagher är inte sugen på att återförenas med Oasis.

5

I HELGEN: Julskyltning, Guidad visning The Feeling of Going (Skånes Dansteater) Solange Knowles blir kreativ konsult på Puma.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Tf ansvarig utgivare Mona Johansson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem glober är högsta betyg.

BILJETTER 040–20 85 00, 0775–700 400 www.malmoopera.se


04 NÖJE

metro wkd skåne fredag 22 november 2013

IDA BORG

3 NÖJEN I HELGEN

Malmös roller derby-lag.

Fest på hjul

Pelle Ossler på Mejeriet

TEATERN Midaircondo, Viktoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö kl 19 i kväll. Pris: 180 kr student 100 kr. Konserten är ca två timmar inklusive 20 minuters paus.

Lisa Nordström och Lisen Rylander Löve i Midaircondo firar tioårsjubileum som band, med en exklusiv spelning på Viktoriateatern i Malmö i kväll.

Midaircondo firar tio år med exklusiv Malmöspelning Duon Midaircondo är känd för sin spännande mix av vass elektronika, melankolisk pop, ljudkonst och suggestiva jazzelement. Nu firar de tioårsjubileum och firar med en konsert på Viktoriateatern i Malmö. Bandet är just nu i slutfasen med sin kommande skiva. – Den är inspelad i Svenska Grammofon-studion i Göteborg, live inför publik. Det var ett helt nytt sätt för oss att jobba och resultatet blev väldigt spännande, säger Lisa Nordström, som liksom Lisen Rylander Löve är improvisationsmusiker i grunden.

Soundet på nya skivan är lite mörkare än tidigare produktioner. Kärleken till att utforska nya ljudvärldar är fortfarande själva bränslet i musiken. – I grunden finns en fascination för vackra ljud och ljudlandskap, sedan smyger det sig in sprickor, liv och trasigheter i det som gör det

intressant, säger Lisa Nordström. Spelningen i Malmö kommer som så ofta när det gäller Midaircondo att bygga på mycket improvisation, och visuell videokonst. Bandet drivs av att utforska nya ljudvärldar och har byggt upp en stor internationell publik. De har turne-

rat i Europa, Afrika och Sydoch Nordamerika samt skapat musik till dansföreställningar, teater, tv, radio och film. Till helgens två exklusiva spelningar, i Malmö i kväll och Göteborg i morgon, tar Midaircondo med sig danska trumslagaren Michala Østergaard-Nielsen och det unga basistgeniet

Julie Slick från USA – två musiker de samarbetat med tidigare. – Det är första gången på tre år som vi har möjlighet att spela ihop alla fyra och det ska bli extremt spännande. Vi är väldigt förväntansfulla, säger Lisa Nordström. JOHANNA G.JIMENEZ

1

Konsert. Pelle Ossler är känd för sitt unika gitarrspel, samarbetet med Thåström och för ett förflutet i Wilmer X. I kväll gästar Ossler Mejeriet i Lund, Stora Södergatan 64. Öppnar kl. 20, på scen kl 21. Biljetter 180 kr. Ålder: 13 på konsert, 18 årsgräns efter konsert.

Roller derby-fest i Malmö

2

Klubb. Malmös roller derby-lag Crime City Rollers fixar en glimrande klubbnatt på Moriska Paviljongen i Malmö, med allt från rullskridskodisko, konst och karaoke regisserad av JUKKA. I morgon, Moriska Paviljongen, Folkets park Malmö kl. 22–03. Ålder 20, Gratis innan 23, därefter 100 kr. 60 kr mellan kl 23 och 00 för alla som besökt roller derby-matcher under dagen.

Tjechov på Sagohuset

3

Scen. Teater Sagohuset sätter upp Tjechovpjäsen ”Lilla vännen”, som kretsar kring svårigheten att leva om man ständigt måste spegla sig i någon annan. Söndag 24 november, kl 18. Teater Sagohuset, Revingegatan 8, Lund. Entré: 220 kr.

Upp till

Fotoböcker fr. 79 kr, med rabatt fr. 47 kr

40% Rabatt på alla produkter

Fotokalendrar fr. 125 kr, med rabatt fr. 75 kr

Rabatt 1 kr 300 kr 650 kr

Gör julklappar av dina bilder

från

20% 25% 40%

Julkort Ord.styckpris fr. 6,50kr, vid rabatt fr. 3,90 styck.

Beställ idag med rabattkod XM13CD13 på www.smartphoto.se/metro Skriv in koden när du kommer till varukorgen så dras rabatten automatiskt. Frakt tillkommer.

Erbjudandet gäller för valfritt antal produkter tom den 11 Dec, 2013. Prisexemplen i annonsen visar priser vid 40% rabatt. Frakt tillkommer.

www.smartphoto.se


GATSMART 05

metro wkd fredag 22 november 2013

SHOPPAR HELST PÅ ... Jag gillar 50-talsstil och köper gärna hem kläder från nätbutikerna Daisy Dapper och Sivletto. I Malmö handlar jag på Shock, där har de också en del sådana grejer. Sedan vittjar jag ofta utbudet hos Myrorna och Humana. Jag jagar inte de mest flippade plaggen utan kombinerar hellre ihop enklare saker från olika butiker, med målet att det ska bli snyggt ihop. Jag utgår gärna från en färg som återkommer här och var i de plagg jag har på mig.

HAR PÅ MIG ...

URPREMIÄR PÅ INTIMAN IMORGON KL 18

Runt håret har jag en bandana som jag köpt på en marknad. Skinnjackan är från en loppis i East Village i New York. Den kostade nästan ingenting. Den svarta tröjan bytte jag till mig på en klädbytardag med ett gäng kompisar. Jag har nästan alltid något leopardmönstrat på mig, i dag ett par shorts från Monki. Skorna är ett par enkla svarta klackskor med en rosett vid tårna.

AV CRISTINA GOTTFRIDSSON

J.SJÖVALL

”Jag lever lite lyxliv”

Anna Sigvardsson, 27, bor i Monbijou, Malmö, är redaktör på bokförlag och dansar till reggae.

DANSAR TILL ...

FESTEN BÖRJAR... Jag lever lite lyxliv och är alltid ledig i slutet av veckan så jag träffar gärna mitt band tidigt och repar, och då är det ofta vin inblandat. Det är mysigt att göra något kreativt i början av kvällen. Sen ansluter mer trevliga människor, men det ska helst inte vara för många. Som en klassisk förfest med bara de bästa. Sen fortsätter vi dricka vin och öl tills vi går ut.

FORTSÄTTER ... Jag går gärna till Far i Hatten, där det är bra musik och härlig stämning. När de stänger vill jag sällan gå hem. Då går jag i stället vidare till Kontrapunkt för att toppa natten. Det är en öppen och fri stämning jämfört med inne i stan. Särskilt om de spelar reggae.

Framför allt dansar jag till reggae eller balkanmusik. Jag är ute efter en härlig rytm och bas som gör det omöjligt att stå still. Det får gärna vara en massa blåsinstrument och märkliga trummor. Balaklava Klub som brukar vara på Moriskan är en favorit. Jag skulle vilja tipsa om Mopa Soul Bar också. Soul är härlig extrovert musik fylld med känslor som snabbt smittar av sig. TEXT & FOTO: HUGO NABO

040-20 86 10

MALMOSTADSTEATER.SE


06 REPORTAGE

metro wkd skåne fredag 22 november 2013

Stjärnan alla älskar

Inför den första ”The hunger games”-filmen tyckte Jennifer Lawrence att hon gav för knäppa svar i intervjuer. Därför hade hon bestämt sig för att vara mer ”mogen” när hon träffar journalister inför bioaktuella ”The hunger games: Catching fire”. Hur det gick? Läs Wkd:s intervju med stjärnan. Hur fungerade det? – Det gjorde det inte. Om jag skulle ha läst det där på Reddit skulle jag ha tänkt ”Herregud, hur bevisar jag att det inte är sant?”. Men det skulle göra mig utmattad. Jag är så ängslig, överspänd och orolig ändå att jag har mått bra av att bygga en mur mot saker som jag inte kan hantera. Jag brukar tänka: ”Jag kan inte börja oroa mig för dig just nu, jag är redan orolig över att få cancer.” (Skratt)

Jag älskar din nya frisyr. – Tack. Jag är som en katt som kommit tillbaka från en skönhetssalong och är osäker. Jag behöver all positiv bekräftelse som jag kan få, säger Jennifer Lawrence, 23. Så fort nyheten om din frisyr dök upp var det någon på nätet som skrev ”det måste vara en peruk”. – (skrattar) Ja, jag vet. Det är så det fungerar. Det viktigaste är att inte läsa det. Jag är riktigt bra på det. Den enda gången jag gör det är när jag är med mina vänner. Jag har två kompisar som är entusiastiska googlare. De gör vad jag skulle ha gjort om jag inte hade haft någon självkänsla och frågar sig: ”Vad säger alla om Jennifer?” Men det är gulligt, de bryr sig. När mina Diorbilder (Jennifer Lawrence är ansikte utåt för Dior) kom ut hade jag inte sett dem så de visade dem för mig på någon sajt där det var fullt av kommentarer. Jag kunde inte stoppa mig själv” och började skrolla. Det stod ”Hon är så fåfäng!” och ”Hon är ett svin och jag hoppas att hon dör”. (skrattar). Läs aldrig kommentarerna. – Exakt. Jag tänkte: ”Jag är ledsen om jag ser fåfäng ut i Diors couturekläder, jag förstår det. Men jag fick inte behålla dem. Varför vill du att jag ska dö?” Men det är så världen ser ut. Jag ska inte bli upprörd över det. Det konstigaste jag har läst om dig är ett ”inifrån Hollywood”-inlägg på Reddit där någon skrev: ”Jennifer Lawrence anställer en professionell skämtskrivare.” – Haha, å herregud. Min största skräck med den nya ”Hunger games”-filmen är att göra pressträffar igen. I går natt när jag låg i sängen tänkte jag ”Alla kommer ju att ledsna på mitt galna, knäppa sätt. Det var kanske kul en gång men om det fortsätter kommer alla bara säga: ’Okej, lugna ner dig.’” Så jag försökte göra en medveten ansträngning och vara balanserad och mogen den här gången. Jag tänkte att jag måste förändra mig.

CHOCKAR ALLTID

10 citat vi minns Om Hollywood hade ett pris för bästa citatmaskin skulle det gå till Jennifer Lawrence. Hon säger oförglömliga saker så fort hon öppnar munnen.

TILLSAMMANS MED HOULT

Namn. Jennifer Lawrence. Ålder. 23 år. Bor. I Santa Monica, USA. Familj. Ryktas vara tillsammans med Nicholas Hoult, 23, skådespelare, igen efter deras uppbrott tidigare i år. Gör. Skådespelare. Aktuell. Som hjälten Katniss Everdeen i ”The hunger games: Catching fire” som går på svenska biografer nu. I andra roller syns bland andra Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland och Elizabeth Banks.

Jag oroar mig över att få cancer? – Ja, alla gör det. Och sedan får du cancer på grund av att du oroat dig. Allt ger dig cancer. Du har varit väldigt frispråkig i frågor kring kroppsuppfattning. – Ja, vi måste vara snälla mot varandra. Medierna är ansvariga för detta men låtsas att de inte är det, det är det värsta. De säger saker som: ”Det här är verkligheten.” Det försvaret använder sig alla av: ”Det är så här världen ser ut.” Men tänk om vi hade sagt så på 40- och 50-talet när färgade människor tvingades använda andra toaletter? ”Ledsen, välkommen till verkligheten.” Så länge inte du står upp för någonting och förändrar det kommer världen inte att förändras.

LÄS RECENSIONEN AV ”HUNGER GAMES: CATCHING FIRE” PÅ SIDAN 14.

TILL E! ONLINE OM VARFÖR VÅTDRÄKTEN HON BÄR I ”THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE” ÖVERTRÄFFADE HENNES FÖRVÄNTNINGAR.

I bioaktuella storfilmen ”Hunger games: Catching fire”

Vad är det mest opassande du har gjort med din Oscarstatyett? – Jag ställde den i en garderob bredvid mitt badrum eftersom det kändes konstigt att se den. Den fick mig att tänka: ”Vad förväntas jag känna? Känner jag det jag borde känna?” Den fick mig att tänka för mycket i mitt eget hem. Och sedan ville jag inte att någon som kommer hem till mig ska se den, det sista jag vill är att du ska känna dig skrämd av den. Så nu är den hemma hos mina föräldrar. Min mamma kan skrämma folk.

NED EHRBAR, METRO WORLD NEWS

”JAG VAR FÖRVÅNAD ÖVER HUR LITE KAMELTÅPROBLEM JAG HADE. JAG HADE FÖRVÄNTAT MIG MYCKET MER.”

I Oscarsnominerade ”Winter’s bone” från 2010.

”PETNISS? PENIS?” TILL MOVIEFONE’S UNSCRIPTED OM VILKET SOM SKULLE VARA DET GEMENSAMMA PAR-NAMNET FÖR ”THE HUNGER GAMES”-KARAKTÄRERNA KATNISS OCH PEETA.

”JAG TROR ATT FOLK FASCINERAS AV BRÖST SOM STUDSAR. DE ÄR SÅ VANA ATT SE FEJKBRÖST. FOLK FÖRVÅNAS ÖVER ATT MINA STUDSAR. MINA BRÖST LEVER SITT EGET LIV.” ÄNNU ETT FRISPRÅKIGT UTTALANDE TILL THE SUN.

Lawrence vann en Oscar för ”Du gör mig galen”.

”JAG ÄR DEN SNABBASTE KISSAREN NÅGONSIN. JAG ÄR KÄND FÖR DET.”

AVSLÖJAR EN TALANG FÖR ROLLING STONE MAGAZINE.

23-åriga Jennifer Lawrence har hyllats för rollerna och vinna en Oscar. Privat är hon en citatmaskin

”JAG BER OM URSÄKT, JAG TOG EN SHOT INNAN. JAG … FÖRLÅT! JESUS!”

PÅ PRESSTRÄFFEN EFTER ÅRETS OSCARSGALA GER JENNIFER LAWRENCE EN REPORTER ETT NÅGOT OSAMMANHÄNGANDE SVAR. OCH FÖRKLARAR I NÄSTA ANDETAG ORSAKEN TILL DET.

”VAD ÄR ANALLÄCKAGE? – JEN LAWRENCE.”

AVSLÖJAR FÖR DAVID LETTERMAN VAD HON SKULLE TWITTRA OM HON HADE TWITTER.


REPORTAGE 07

metro wkd skรฅne fredag 22 november 2013

โ€HAN VAR CHARMIG OCH SNร„LL OCH GULLIG, SOM EN HUND SOM SLICKAR DIG I ANSIKTET.โ€ BERร„TTAR Fร–R MTV OM SITT Fร–RSTA INTRYCK AV JOSH HUTCHERSON SOM SPELAR PEETA I โ€THE HUNGER GAMESโ€-SERIEN.

โ€JAG GICK IN I HANS BUSS Fร–R ATT PRESENTERA MIG OCH DE Fร–RSTA ORDEN SOM FLร–G UT UR MIN MUN VAR: โ€™ร„R DET Dร„R EN SEXGUNGA?โ€™โ€ ร…TERGER SITT Fร–RSTA Mร–TE MED WOODY HARRELSON, SOM SPELAR HAYMITCH I โ€THE HUNGER GAMESโ€, Fร–R ENTERTAINMENT WEEKLY. ANORDNINGEN SOM Hร„NGDE FRร…N HANS BUSSTAK VAR EN YOGAGUNGA.

โ€HARVEY, TACK Fร–R ATT DU Dร–DADE VEM DU ร„N BEHร–VDE Dร–DA Fร–R ATT Fร… MIG UPP HIT I DAG.โ€

TACKADE HARVEY WEINSTEIN, EXEKUTIV PRODUCENT TILL โ€DU Gร–R MIG GALENโ€, Nร„R HON VANN PRIS Pร… ร…RETS GOLDEN GLOBE-GALA โ€“ MEN INTE Pร… DET TRADITIONELLA Sร„TTET.

โ€MIN TERAPEUT SA ATT DET VORE BRA OM JAG EN Gร…NG I TIMMEN Fร–RSร–KTE VARA TYST I FEM MINUTER. MEN JAG KUNDE INTE RIKTIGT Hร–RA VAD HON SA EFTERSOM JAG PRATADE.โ€

JENNIFER LAWRENCE TILL VULTURE.COM OM ATT HON ร„R MEDVETEN OM ATT HON GILLAR ATT SNACKA.

       

i โ€Winterโ€™s boneโ€, โ€Hunger gamesโ€ och โ€Du gรถr mig galenโ€. Och hon har hunnit bรฅde nomineras till som alltid รถverraskar โ€“ till programledare och journalisters stora fรถrtjusning.

Gร… MED I METROS Lร„SARPANEL! Gร… IN Pร… METRO.SE Fร–R ATT DELTA.

ANDREW MEDICHINI/AP


08 KROG

metro wkd skåne fredag 22 november 2013

LINNEA SVENSSON ARBAB

MELKER

LINNEA SVENSSON ARBAB

Butikskänsla.

Robust och intim köttkrog

MISSA INTE

Att läsa budskapen på griffeltavlorna som du hittar lite här och var. Här hittar du även vilka köttstycken köket kan grilla åt dig för kvällen.

UNDVIK

Om du inte gillar kött. Du är definitivt på en köttkrog.

ÖPPET

Stjärnkrögaren Melker Anderssons köttbar har kommit till Malmö. Krogen bjuder på en intim känsla där maten håller hög kvalitet.

Mån–fre 11.30–14.30 Mån–tors 17–23 Fre–lör 17–23 Lör 12–16 Sön 13–17 och 17–21

PRISER

Brunch 175 kr Smårätter 65–165 kr Stora rätter 95–165 kr Söta rätter 15–75 kr

LINNEA SVENSSON ARBAB

Köttbaren har en lantlig butikskänsla med trälådor, tunga stolar och robusta bord.

KÖTTBAREN tsga Slot tan

S

tadens köpcentra tävlar om uppmärksamheten och renoverar och byter namn i paniken om kunderna. New York-feeling säger ett, njut av city säger ett annat, bevara det gamla ett tredje och stadens största varuhus har hybris nog att inte ligga på en gata utan på en boulevaaard. I vågen av upprustning har det även dykt upp många nya matställen i varuhusen. Inte bara food courts utan även trender som yogurtbarer och nya restauranger. På en hörna av Caroli city med ett minitorg med ljus stenbeläggning utanför har Köttbaren öppnat. En restaurang som även finns i Stockholm och drivs av den välkände krögaren Melker Andersson samt Danyel Coutest. I Malmö är Köttbaren liten och är både en mysig ombonad krog samt butik med köttstycken från lokala gårdar, matkassar och korvar. Några trälådor med jordig svamp och andra grödor står staplade i res-

n

gata

ning

Drott

1111 KÖTTBAREN

Kattsundsgatan/ Rundelsgatan. En intim och mörk restaurang i krögaren Melker Anderssons regi med både restaurang och butik där kött och robusta rätter är i fokus.

taurangen och skapar en lantlig butikskänsla till krogens interiör. Tunga stolar med ljusbrunt skinn omringar stora robusta träbord, tunga industrilampor i kedjor drar tankarna till ett gammalt stall och du kan slå dig ner i sofforna längs fönsterna mot gatan. Griffeltavlor runt om i lokalen på väggarna, lutade mot pelarna och över köksdisken blandar roliga budskap med erbjudanden från grillmenyn. Det är mörkt och ombonat, som gjort för en novemberkväll, eller novemberdag.

K

lockan 13 en söndag har det redan bildats kö utanför Köttbaren för det vankas brunch. Det går inte att boka bord i restaurangen varken dagtid eller kvällstid vilket, trots de många större borden, nog gör att större sällskap undviker restaurangen för planerade middagar. Brunchen står uppdukad på bardisken under en skylt om att restaurangen har öl från det skånska mikrobryggeriet Brekeri-

Köttdisken.

et och i disken skönjas krogens breda ölsortiment. På de vita faten hittar jag söt och mustig pulled pork, rostade rotfrukter, äggröra, kryddig köttfärslimpa, prinskorv och potatis. Till det går att plocka åt sig en sallad, nachos och hemgjord salsa. Utbudet är litet men allt är av hög kvalitet och det robusta värmer en frusen själ. På hemsidan viskas det om eggs Benedict som lyser med sin frånvaro men vi blir glada av att kunna äta ohämmat av både kladdig smakfull blåbärspaj, ljummen äppelpaj och chokladkaka med rejält tjock vaniljkräm till.

K

öttbaren serverar lunch om dagarna och kvällsmenyn innehåller burgare och kött i många varianter till bra priser, som rådjursköttbullar och oxribs. Ställ er i kö.

KARIN ERICSON, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

STAMHAK 11111 BASTARD

Mäster Johansgatan 11, Malmö. Myllrande atmosfär med storstadskänsla, barplatser runt öppna köket, stensäkra kockar som lagar bondromantiskt med de bästa råvarorna.

SKÅNSKT 11111 DANIEL BERLIN

Dilligensvägen 21, Skånes Tranås. En liten familjär toppkrog på den skånska landsbygden som ger en oförglömlig upplevelse av smaker från den skånska naturen.

FRANSKT 11111 AMBIANCE À VINDÅKRA

Vindåkravägen 3, Tygelsjö. Franskt kök på en mysig liten gård där den franska köksmästaren bjuder på en femrättersmeny med hemma hos-känsla.

NORDISKT 11111 BAR

Erik Dahlbergsgatan 3, Malmö. Naturlig krog och vinbar i skön och folklig källarmiljö på Davidshallstorg med naturviner, mycket grönt och en aning nordisk gourmet.

DANSKT FRANSKT 11111 11111 MANFREDS & VIN MRS BROWN

Jægersborggade 40, Köpenhamn. Om Noma vore en kvarterskrog skulle det vara så här. Naken matlagning, mycket grönt, naturviner och hygge.

Storgatan 26. Inte vilken kvarterskrog som helst utan en kreativ matmästare som överraskar med nyfiken meny av säsongens råvaror i härliga färgkombinationer.


POTALA RESTAURANG Är den största orientaliska restaurangen i Skåne, där du kan njuta av mer än 50 varma och kalla rätter på buffé.

LUNCHBUFFÉ

79:-

Kinesisk, Thai, Svensk, Sushi samt kaffe.

KVÄLL- & HELGBUFFÉ Även Mongolian barbeque och glass.

UPP TILL 200 PLATSER OCH GRATIS PARKERING!

Höjdrodergatan 25, 212 39 Malmö | tel. 040-29 22 80 | www.potalarestaurang.se

BAMBOO CITY

Mongolisk, Thailändsk, Japansk & Kinesisk restaurang. Störst i Malmö med exklusiv miljö.

Stora Nygatan 35, nära Gustav Adolfs torg 2. Bredvid Hotel Scandic mittemot Hansagallerian. Tel 040-30 48 88

4 stora lunchbufféer

Med 40 olika varm- och kallrätter. Thailändsk, kinesiskt och japanskt. Bla wok, sushi, dim sun, grillat Inklusive dricka och kaffe.

Välkommen till oss för att uppleva riktig Texasmiljö i hjärtat av Malmö.

79:-

5 stora kvällsbuffér Mongolian barbeque, asiatiskt, dim sun, sushi, fruktbuffé, grillat & wokat. Över 50 olika varm- och kallrätter.

Ord pris 200:-

Jubileumspris 99:-

Ät så mycket ! du orkar

Firmafest • Shoppingmiddag • Familjeträff • Högtidsarrangemang

GÖTA LEJON, NULLARBOR PRODUCTIONS OCH MGM ON STAGE PRESENTERAR

Boka bord hos oss! söndag - torsdag Ring 040-18 21 40

”Bäst just nu på Stockholms scener” SvD

Fler erbjudande på vår facebooksida Texas Longhorn Kanalgatan Malmö “a guest of texas never leaves broke, dissatisfied or hungry...”

Jubileumserbjudande

skönhet & styling på metromode.se

kanalgatan 5, södertull www.texaslonghorn.se

KLUGE MUSIC PERFORMANCE PRESENTERAR

jubileum

JOHN KLUGE PY BÄCKMAN JOHAN STENGÅRD HÅKAN HEMLIN (KÄND FRÅN “NORDMAN”)

MÅNDAG 2/12 KL 19.00 SANKT JOHANNES KYRKAN KÖR: MIXTUS

CANTUS UNDER LEDNING AV MARTINA TOMNER VID FLYGELN: DANIEL STENBAEK

ticnet.se samt sedvanliga försäljningsställen. 1 timme innan konsert vid kyrkan. För mer information kluge.se

PATRIK ERIK BJÖRN PERNILLA MIKAEL INSSON HØIBY MART VING TORN KJELLMAN WAHLGREN

! P P A L K L U -J D O O G L E E F S T E ÅR SP EL DA GA R I N OV -M AR S! SU CC É – UT ÖK AD E

SUCCÉMUSIKALEN FRÅN BROADWAY! BILJ: GÖTA LEJON, TEL 08-505 290 00 WWW.TICNET.SE, 077-170 70 70. KÖP RESA OCH NÖJE HOS SJ 0771-75 75 75 ELLER SJ RESEBUTIK. MER INFO: WWW.GOTALEJON.SE


10 BIO

metro wkd skåne fredag 22 november 2013

FOLKETS BIO

ÄVENTYRsevärd

1111 BLÅ ÄR DEN VARMASTE FÄRGEN

Ojämn men

MURRAY CLOSE

uppföljarfilm med ”The Hunger games: Catching fire” är en typisk Lawrence lyfter de problem som medföljer en sådan. Men Jennifertisk medvetenhet. filmen som en rasande Katniss med opolerad poli

Drama. Abdellatif Kechiches omdebatterade Cannesvinnare innehåller lager av klass- och maktkritik och fantastiskt skådespeleri (av Adèle Exarchopoulus, Léa Seydoux). De omtalade sexscenerna är dock väl explicita. EL

TRIART

111 SVINEN

Drama. Änka ber sin bror hämnas på affärsmannen hon anser är skuld till makens självmord – varvid mörka hemligheter rullas upp. Den strama estetiken fascinerar mer än storyn i Claire Denis (regi) elliptiskt berättade, parisiska mardröm. C-G K Jennifer Lawrences karaktär Katniss har vuxit från en trulig tonåring till en människa med nyvunnen politisk medvetenhet. MURRAY CLOSE

111 THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE

Äventyr. Ojämn men sevärd uppföljare till ”Hungerspelen” bygger upp enorma förväntningar inför de två kommande filmerna.

P

LISE ÅSERUD/TT

resident Snow (Donald Sutherland), ledaren över Panem, en postapokalyptisk nation bestående av tolv från varandra segregerade distrikt, har ett problem. Det stavas Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), och hon är vinnare av den senaste omgången av Panems årliga, direktsända ”hungerspel”, i vilka barn från distrikten tvingas tävla mot varandra på liv och död. Katniss har trotsat makten och sått frön av hopp hos befolkningen. För att undvika en revolution måste hon förgöras. Snows drag blir att utlysa en mästarnas mästare-variant av hungerspelen. ”The Hunger games: Catching fire” är en typisk uppföljarfilm med de problem som medföljer en sådan. Man förväntas ha sett den första filmen, där de viktiga miljö- och karaktärsetableringarna klarades av. De nya rollfigurer som introduceras blir aldrig mer än skissartade, och den obehagliga känslan av utsatthet är inte lika påtaglig här. Föregångaren kritiserades för att vara

MOTSTÅNDARE

Värdig Katniss. Missa inte Jena Malone, sylvass som den skälmskt underhållande, dödligt farliga Johanna Mason, en motståndare som känns mer värdig Katniss än filmens många manliga muskelpaket.

SCANBOX

en sorts ”Battle royale”-light, men aspirerade aldrig på att likna Kinju Fukasakus av hårddragen satir och blodsprutande präglade filmer. ”Catching fire” är mer Hollywoodskt välpolerad. Det är lyckat för spänningseffekten, men det gör också att ohyggligheten i idébygget bakom Snows hemsnickrade gladiatorspel tonas ner. Adrenalinruset som infinner sig när filmens hungerspel väl rullar i gång, blir extra obehagligt med tanke på den realitytv- och kändiskultkritik som finns i Suzanne Collins litterära förlagor. Det är Lawrence som verkligen lyfter ”Catching fire”. Skickligt förvandlar hon den truliga tonåringen Katniss till en människa med nyvunnen, opolerad politisk medvetenhet. Och det är framför allt där, i Katniss raseri, som ”Catching fires” viktigaste syfte visar sig: att skapa skyhöga förväntningar inför de kommande ”Mockingjay”-filmerna. ELIN LARSSON,

11 FARVÄL TILL MAFFIAN

FILMRECENSENT

Actionkomedi. FBI ger avhoppad maffiaboss (Robert De Niro) ny identitet och placerar honom, frun (Michelle Pfeiffer) och barnen i fransk småstad. Förutsägbar dussinfilm med taskig tonträff och trött De Niro. Pfeiffer glimtar bitvis till. C-G K

ÄVENTYRSDRAMA

SCI-FITHRILLER

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

THRILLER 1111 PRISONERS

Tjusigt fotad, oförutsägbar nagelbitare om jakten efter två småflickor och deras kidnappare. EL

KOMEDI 1111 VI ÄR BÄST!

Lukas Moodysson vänder sig åter mot publiken med en välspelad och inspirerande komedi om tre punktjejer 1982. C-G K

DOKUMENTÄR 1111 EFTER DIG

DRAMA 1111 ÅTERTRÄFFEN

Tankeväckande, stillsamt rörande och formmässigt utmanande om en kvinnas vård av sin döende far.

Konstnären Anna Odells smått fantastiska debutfilm vrider och vänder på mobbningens mekanismer.

C-G K

C-G K

MUD

1111

Stephen King möter Mark Twain i Mississippifuktigt, spännande äventyr om två tonårskillar som hjälper en mystisk främling på rymmen. C-G K

1111 GRAVITY

Mexikanen Alfonso Cuaróns rymdäventyr är en vansinnigt spännande popcornfilm som även berör oss emotionellt. C-G K


BIOPROGRAM

Överraska med en julklapp som passar alla!

22 – 28 NOVEMBER Mig äger ingen (11 år) Svensktextad: Fre-sö 15.20

Malmö Plusstolar!

Mud

De är bredare och har extra benutrymme. Finns på biograferna Royal, FS Storgatan. Läs mer och boka på sf.se

Film dagtid alla dagar i veckan

18.00

(15 år)

The Hunger Games: Catching Fire PREMIÄR!

Captain Phillips 21.20

(15 år)

– The Dark World 3D 18.10

(11 år)

Fre-sö 15.10 Lö-sö äv 12.40

Ender´s Game 18.20

Flygplan - sv tal Lö-sö 12.50

(11 år) (Btill)

Gravity 3D (11 år) Fre-sö 21.00 Må-to 21.30 LasseMajas detektivbyrå – Von Broms hemlighet Fre-sö 15.25 Lö-sö äv 13.00 (7 år)

Alfons Åberg – Hokus pokus Lö-sö 13.00

(Btill)

Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen - sv tal Lö-sö 12.45

(7 år)

You´re Next

Fre-sö 18.25, 21.25 Må-to 21.25 (15 år)

(7 år)

Don Jon

Fre-sö 21.35

(15 år)

Farväl till maffian PREMIÄR!

18.20, 21.15

Det regnar köttbullar 2: Den stora matkamSödra Tullgatan 4. pen - sv tal 3D Fre 15.00 Lö-sö 12.30, 15.00 Må-to 18.25 (7 år)

Storgatan 22. K.ö. 14.00, lö-sö 12.00

Fre 16.00, 20.00, 21.10 Det regnar köttbullar Lö-sö 12.45, 16.00, 20.00, 2: Den stora matkam21.10 Må-to 17.55, 21.00, pen - sv tal 3D 21.15 (11 år) Fre-sö 15.10 Lö-sö äv 12.55 (7 år) Thor

Turbo - sv tal 3D Värnhemstorget. Kassan öppnar fre 14.00, lö-sö 12.00, må-to 17.00

Mig äger ingen

(15 år)

Flygplan - sv tal

Det regnar köttbullar Mera köttbullar 2: Den stora matkam- Knattebio: Lö-sö 11.50 (Btill) 21.00 (11 år) pen - sv tal Lö-sö 13.40 (7 år) Mig äger ingen Turbo - sv tal (7 år) Fre-sö+ti+to 18.00 Fre-sö 14.50 Lö-sö äv 12.40 Ender´s Game Lö-sö 13.00 (11 år) Lö äv 14.50 Vi är bäst! Svensktextad: Fre+sö 14.50 Monica Z (7 år) Fre-sö 14.30 (Btill) Farväl till maffian Alfons Åberg Må+on 18.00 Fre-sö 15.20 Må 15.25, PREMIÄR! (11 år) – Hokus pokus 18.15 Ti 18.15 On 15.25 You´re Next 18.20, 21.10 (15 år) Lö-sö 12.40 (Btill) Fre-sö 21.10 (15 år) Svensktextad: Monica Z (7 år) Flygplan - sv tal 3D Ti 15.25 To 15.25, 18.15 Captain Phillips Fre-sö 15.20 Må+on 18.15 Återträffen Lö-sö 12.30 (Btill) Svensktextad: Ti+to 18.15 Må-to 18.10 (15 år) Fre-sö+ti+to 18.20 Prisoners (11 år) Flygplan - sv tal 21.00 (15 år) Det regnar köttbullar Må+on 14.40 Prisoners 20.50 (15 år) Lö-sö 12.15 (Btill) 2: Den stora matkam- Svensktextad: Smurfarna 2 - sv tal Smurfarna 2 - sv tal Må+on 18.20 Ti+to 14.40 pen - sv tal 3D Gravity 3D 20.50 (11 år) Lö-sö 12.40 (7 år) Lö-sö 12.35 (7 år) Fre-sö 15.00 LasseMajas The Butler Lö-sö äv 12.30 (7 år) The Butler (15 år) Helsingborg detektivbyrå – Von Må-to 17.30 (15 år) Fre-sö 18.10 Må-to 15.10 Det regnar köttbullar Broms hemlighet The Counselor 2: Den stora Fre-sö 16.00 The Counselor 17.50, 21.20 (15 år) Lö-sö äv 18.15, 21.30 (15 år) matkampen - sv tal Södergatan 19. K.ö. fre 14.00,

Lund

Fre-sö+ti+to 15.20, 18.25, 21.10 Må 21.10 On 18.25, 21.10 (11 år) Svensktextad: V. Mårtensgatan 12. Må+on 15.20 K.ö. 14.00, lö-sö 12.00

The Hunger Games: Catching Fire PREMIÄR!

Lö-sö 12.30

Ender´s Game Fre-sö 14.50

Thor – The Dark World 3D

(7 år) lö-sö 11.30, må-to 17.00

(11 år)

(Btill) Fre 17.50, 18.00, 21.00 Farväl till maffian K.ö. fre 14.15, lö-sö 14.00, Lö-sö 12.30, 17.50, 18.00, PREMIÄR! (15 år) må-to 17.00 Gravity 3D 21.00 Må 14.50, 18.00, Fre-sö 18.20 Må-to 21.10 Fre-må+on 18.30 (11 år) 21.00 Ti+to 14.50, 17.50, Gravity Flygplan - sv tal 18.00, 21.00 On 14.50, Må+to 17.45 (11 år) Jobs (Btill) 17.50, 21.00 (11 år) Lö-sö 12.30 21.20 (Btill) Gravity 3D Gravity 3D (11 år) Thor Ti-on 17.45 (11 år) LasseMajas – The Dark World 3D Fre-sö 17.30 Må-ti+to 18.30 detektivbyrå – Von The Hunger Games: Fre-sö+ti-on 21.20 (11 år) LasseMajas Lö-sö 15.35

Presentkorten finns att köpa på våra biografer och på sf.se/presentkort

Alfons Åberg – Hokus pokus Lö-sö 11.50

Thor – The Dark World detektivbyrå – Von Fre 15.45 Lö-sö 13.00, Fre-må+to 15.15 (11 år) Broms hemlighet Fre-sö 14.45, 18.00, 21.30 15.45 Må-to 15.30 (7 år) Fre 15.00 Lö-sö 12.30, Må-to 20.00 (11 år) Mera köttbullar (Btill) Turbo - sv tal 3D 15.00 Må-to 15.20 (7 år) Lö-sö 12.50 (7 år) Knattebio: Lö-sö 12.30 Turbo - sv tal (7 år) Mera köttbullar (Btill) Fre-sö 15.40 Lö-sö äv 13.25 Knattebio: Lö-sö 13.10 Mig äger ingen

(Btill) Fre-sö 17.50 Må 14.50 Ti+to 14.50, 18.00 Återträffen On 18.00 (11 år) Fre-lö 15.10, 18.25, 21.30 Svensktextad: Sö+ti+to 18.25, 21.30 Må 18.00 On 14.50 Må+on 15.10, 21.30 (11 år) Monica Z Barnvagnsbio: On 11.00 Svensktextad: Sö+ti+to Må+on 18.00 Ti+to 15.10, 18.00 (7 år) 15.10 Må+on å+on 18.25 Svensktextad: Må+on 15.10 Må-to 15.30

Prisoners 20.30

PREMIÄR!

Fre-sö 14.30, 15.00, 17.30, 17.40, 18.10, 20.45, 21.20 Må-ti+to 17.40, 19.00, 21.00 On 17.40, 20.45, 21.00 (11 år)

Thor – The Dark World 3D

Fre-sö 18.00, 21.00 Må-to 21.00 (11 år)

Turbo - sv tal 3D Fre-sö 15.10

Turbo - sv tal Lö-sö 12.20

You´re Next 21.15

(7 år) (7 år) (15 år)

Återträffen

Dramadokumentär av Anna Odell med Henrik Norlén Speltid: 1 tim 30 min Fre 16.00, 18.40 Lö+må+on 18.40 Sö 16.00 Svensktextad: Lö 16.00 Sö+ti+to 18.40 (11 år)

Fre-sö 14.40 Lö-sö äv 12.10 (7 år)

PREMIÄR!

Vi är bäst!

(Btill)

Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen - sv tal 3D

Broms hemlighet

Catching Fire

12.00 (7 år)

The Hunger Games: Catching Fire

(15 år)

(15 år) The Butler The mes: Fre-sö 17.50 Må-to 14.30 a er G Counselor Hungching Fii rHeungerspeelrepnå The 21.10 (15 år) Cat n vinst station en

l t ill ä v r Fa ffianen Blake in. mt aflyttar faomloinljg-sur-Afavmreilj

at Ch r de en ock den d örk n E n m n l i l l a s t a b l i c ke n ä i n g e n ä r a n n i i d e ö r s t a a n a . S a n n ä r G i ov o s s . r V id f a l l a a n d g a n a m n m af fi a b i s o m e d s r i k t re d e t t a r ö at t F o n i , e n f z n a M

IÄ PREM

R!

DOUGLAS DE NIRO FREEMAN KLINE

The Hunger at t e rna m es pre odde ka. Henn bellstyrko kvenser. Games: Catching c iss t r Katn ka med ly it mod i re ra konse tar Fire PREMIÄR! var li n har gjut får ödesdigaden blot Fre-sö 14.30, 15.00, arena al hon gör å huvudst fälla. 17.30, 18.00, 19.45, v varje ch det är d slutgiltiga 20.30, 21.00 Må-to O si n

I PREM

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

ÄR!

15.00, 15.50, 18.00, 19.00, 20.30, 21.00 (11 år)

För info om SF Bios rabattkort se sf.se

BIOPROGRAM

FREDAG 22 NOVEMBER 2013 AFTONBLADET

Svinen Premiär! ........................... 18:00 Blå är den varmaste färgen Premiär! ...................................... 17:45 Su Ve Ates – turkisk film ............ 19:00 Återträffen Anna Odell ................. 20:00 Betties Resa Deneuve.................. 21:00 Mr Morgans sista kärlek ............ 21:15

EXPRESSEN

TV4 NYHETSMORGON

GÖTEBORGS-POSTEN

Svinen Premiär! ....... 16.00 (70:-), 20.00 Återträffen Anna Odell ................................... 16.30 (70:-), 18.15 Blå är den varmaste färgen Premiär! .......................................................... 18 Mud Matthew McConaughey ........ 21.15

SYDSVENSKAN

SVENSKA DAGBLADET

Blue Jasmine Sista dagarna! ....... 18.00 The Pervert´s Guide to Ideology . 20.00

O N E L E G E N DA RY W E E K E N D

HELSINGBORGS DAGBLAD

Det regnar köttbullar 2 3D (Sv tal)18.00 Hunger Games: Catching Fire ...........................................18.30, 21.30 Farväl till Maffian........................ 20.15

FACEBOOK.COM/THEHUNGERGAMESSVERIGE

FILMSTADEN ENTRÉ Fre 16.00, 20.00, 21.10 Lö-sö 12.45, 16.00, 20.00, 21.10 Må-to 17.55, 21.00, 21.15 ROYAL Fre-sö 14.45, 18.00, 21.30 Må-to 20.00 FILMSTADEN STORGATAN Från 11 år Fre 17.50, 18.00, 21.00 Lö-sö 12.30, 17.50, 18.00, 21.00 Må 14.50, 18.00, 21.00 Ti+to 14.50, 17.50, 18.00, 21.00 On 14.50, 17.50, 21.00 KÖP/RESERVERA: sf.se eller mobil.sf.se

HUNGERGAMESSWEDEN.SE

FILMSTADEN LUND Fre-sö 14.30, 15.00, 17.30, 18.00, 19.45, 20.30, 21.00 Må-to 15.00, 15.50, 18.00, 19.00, 20.30, 21.00 FILMSTADEN HELSINGBORG

Fre-sö 14.30, 15.00, 17.30, 17.40, 18.10, 20.45, 21.20 Må-ti+to 17.40, 19.00, 21.00 On 17.40, 20.45, 21.00

www.lastvegasmovie.com

Hunger Games: Catching Fire ...........................................18.30, 21.15

The Hunger Games: Catch...

VISAS ÄVEN I HÖLLVIKEN LANDSKRONA OCH TRELLEBORG

GRAND BIO Trelleborg Tel: 0410-71 15 35 Det regnar köttbullar 2 (3D) 100:..................................................... 16.00 Mig äger ingen 85:- .................... 16.30 Catching Fire 90:- ....................... 18.30 Farväl maffian 85:- ..................... 19.00

biografspegeln.se • kino.nu

BIOPREMIÄR NÄSTA FREDAG!

Filmstaden storgatan • Filmstaden lund FILMSTADEN HELSINGBORG FÖRKÖP STARTAR ONSDAG!

Last Vegas

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, sf.se eller mobil.sf.se


o o Z n o r r o M RIX rdagar 06 -10 a v , o k r a M Adam, Brita &

d n u L 2 , 4 0 1 ö m l a h M 7 , 6 0 1 å Lyssna p e s . m f x i r å p r mobilen elle

20131122_se_weekendskane  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you