Page 1

wkd FREDAG 3 MAJ 2013

KROG

Rosie’s får fler att upptäcka Slottsstaden

DEBUT

Lykke Li om första filmrollen

DEBASER

Så är den bästa pianobaren i jazzens tecken

MUrSnsIpKäFckEaSdT Stjä konsertmånad

guidar dig rätt. Arenaspelningarna du inte får missa i maj – Wkd FOTO: FRANK MICELOTTA/AP/SCANPIX & JIM DYSON/GETTY & STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX & MATT KENT/GETTY


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

Tar världen 1 m r o t s d e m MARIE KJELLANDER

NONONO Vilka. Består av Michel Flygare, 39, Tobias Jimson, 31, och Stina Wäppling, 25, som alla bor i Stockholm. Stina Wäppling är låtskrivare i grunden och Michel Flygare och Tobias Jimson utgör producentteamet Astma & Rocwell som nyligen arbetat med artister som Icona Pop, Beatrice Eli, Bebe Black och Benny Banks. Aktuella. Med singeln ”Pumpin blood”. Debutalbumet släpps den 28 augusti.

du göra det Har du inte redan hört talas om Nonono så lär ikbloggar har snart. Både inhemska och internationella mus träffat trion. sagt ”ja, ja, ja” till det svenska bandet. Wkd har Ni har hyllats i både svenska och internationella musikbloggar och er senaste singel ”Pumpin blood” har nu spelats över 87 000 gånger på Soundcloud. Hur känns det? – Vi har gjort precis det vi gillar och om vi fortsätter så kommer det nog att gå bra. Det är väldigt tillfredsställande att släppa en låt på Soundcloud och få 70 000 lyssningar och höra att folk blir asglada, då blir man ju glad själv, säger sångerskan Stina Wäppling.

I höst när debutalbumet är släppt ska Nonono ut och spela. Nu håller de på att bestämma hur den visuella biten ska se ut. – Det känns som att vi vill ha balans. Det visuella får inte störa publikens upplevelse av musiken för mycket, det får inte vara för konstigt. Och vi vill inte ha för mycket fokus på oss tre som personer utan det är musiken som är det viktiga, säger Stina Wäppling.

Ska ni satsa internationellt? – Ja. Vi kommer först att satsa på USA, Storbritannien och Tyskland, säger Tobias. – Det är klart att vi satsar där det visas intresse för oss. I USA och i England verkar det vara en skandinavisk våg och de tycker att allt svenskt låter jättebra och det är ju lyckosamt för oss, säger Stina Wäppling.

Ni spelar in er debutskiva nu som är planerad att släppas i augusti. Är hajpen kring er hämmande eller inspirerande för kreativiteten? – ”Pumpin blood” blev så väl mottagen så man känner av en aning stress över att man kanske inte kan följa upp den med något lika stort. Men å andra sidan kom ”Pumpin blood ” till på samma sätt som våra andra låtar, så man får tänka att det kommer när det kommer, säger Michel Flygare. – Jag känner ingen press. Man får ge albumet tid. Innan vi är nöjda med det kommer vi inte att släppa det, påpekar Tobias Jimson.

Hur bildades Nonono? – Det började när vi släppte ett producentalbum 2006 (”From DLX with love” reds anm). Det var så mycket politik runt det och man kände att man tappade kontrollen över vad man ville göra. Vi ville få utlopp för våra idéer. Stina lärde vi känna genom en vän till mig som jobbar som förläggare på Warner/ Chapel som spelade upp en demo med Stinas låtar, säger Tobias ”Astma” Jimson. – Jag bodde i England då och varje lov när jag kom hem träffades vi och skrev för att vi tyckte det var kul. När jag flyttade hem i somras var det som att de ville göra sin egen grej och jag ville sjunga mina egna låtar och då kom vi på att vi kunde göra det tillsammans, fyller Stina Wäppling i. EMMA BJÖRKMAN

”Lalala”

”Oblivion”

JUST NU

Fem bästa låtarna Enligt Nonono

”House”

Kindness. ”Den är väldigt direkt och okonstlad. Det är som att han skrev låten på tio minuter för den går in direkt. Och så låter den som gammal folkmusik med en tvist”, säger Stina Wäppling.

”Heart like yours in a time like this”

Deportees. ”Under en lång bilresa till Norge spelade jag den här om och om igen. Jag tycker om när det finns en melankolisk och hoppfull nerv i låtar”, säger Stina Wäppling.

”Into the wild”

Johnossi. ”Den är fantastiskt bra. Det är en klassisk rocklåt men de lyckas göra så att den känns sjukt aktuell. Och så tycker jag att han sjunger väldigt bra”, säger Michel Flygare.

Naughty Boy feat Sam Smith. ”Den senaste veckan har jag lyssnat mycket på den här. Jag lyssnar extremt mycket på hiphop och vill ibland gå bort från den genren. Jag älskar musikvideon”, säger Tobias Jimson.

Så får du snyggaste 2 solbrännan ST TROPEZ 498 KR CLARINS

SHISEIDO 230 KR KIEHLS 169 KR

THE BODY SHOP

MAISON MICHEL

LANCASTER

245 KR

3 750 KR

599 KR

250 KR

Grimes. ”Det är få element i produktionen men de som är där är sjukt effektfulla. Det är naivt gjort men genialiskt, hon får verkligen ihop det”, säger Michel Flygare.

SOLSKYDD OCH BRUN UTAN SOL

Nu kikar första vårsolen fram på riktigt – var försiktig, solen tar mer än du tror. Satsa på en foundation med SPF eller bär en solkräm efter din vanliga hudkräm som skyddar mot både UVB och UVA. Satsa på en solkräm som är anpassad för just ansiktet, som inte täpper igen porer och lämnar ett tjockt lager efter sig. Hinner du inte njuta av solen? Satsa på en bra brun FLER SHOPPINGTIPS OCH utan sol så är du redo för BLOGGAR PÅ METROMODE.SE bara ben.


PÅ ALLAS LÄPPAR 03

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

SPELAS T O M 29 MAJ

AP PHOTO

BILJETTER 040–20 85 00 0775–700 400 malmoopera.se

”Lear är inte precis någon våroperett. I stället en fjäder i hatten för Malmö opera!”/ Sydsvenskan 

”Triumf för Malmö Opera!”/ Skånska Dagbladet 

”Ett djärvt och riskabelt repertoarval av Malmöoperan kan man tycka, men som man går i land med så att det verkligen sjunger om det.”/Dagens Nyheter

Chris Kelly död

3

Rapparen Chris Kelly, känd som den ena halvan av rapduon Kriss Kross, är död. Enligt amerikanska medier avled han på ett sjukhus i Atlanta på onsdagen sedan han hittats medvetslös i sitt hem. Kris Kross slog igenom på 90-talet med låten ”Jump”. Chris Kelly blev 34 år. TT SPEKTRA I Kriss Kross.

”jag har aldrig varit med om en så omvälvande brutal ljudupplevelse som mötet med Aribert Reimanns musik i operan Lear på Malmö Opera.” /SR P2 

”Se den, hvis du tør. Hør den, fordi du bør.” /Berlingske

Strömstedt leder hyllning till 4 Svensktoppen Artisten Niklas Strömstedt har på senare år satsat på en karriär inom tv. Han har gjort två säsonger av musikpratshowen ”Tack för musiken” och syns just nu i ”Inför Eurovision Song Contest”. Nu ska han få ännu ett programledarjobb i SVT. Strömstedt ska leda den helt nya satsningen ”Alla tiders hits”. Det är ett direktsänt musikunderhållningsprogram där välkända svens-

ka artister ska tolka svensktoppsfavoriter från alla tider. – När man tittar in i den enorma samling låtar som legat på Svensktoppen så fattar man vilken guldgruva den är. Det blir en massa nya tolkningar och oväntade kombinationer, säger Niklas Strömstedt. Vilka artister som ska medverka i ”Alla tiders hits” är ännu inte klart. ”Alla tiders hits” börjar sändas i SVT i höst. TT SPEKTRA

ALL OVER PRESS

ALL OVER PRESS

”JAG ÄR UTVALD FÖR ATT INVIGA ABBA-MUSEET PÅ SÖNDAG. INFÖR ABBA, ANDRA CELEBRITETER OCH PRESS.” METROS MUSIKRECENSENT AMETIST AZORDEGAN, 32, PÅ TWITTER. HON SKA VARA KONFERENCIER UNDER ÖPPNINGSPROGRAMMET. MUSEET I STOCKHOLM ÖPPNAR OFFICIELLT PÅ TISDAG.

5

”ALL A HAR VARIT SÅ MOTTAGLIGA FÖR ATT JOBBA MED OSS, INGEN HAR SAGT NEJ ÄN”

TLC-MEDLEMMEN TIONNE ”T-BOZ” WATKINS I EN INTERVJU MED ROLLING STONE. R’N’B-DROTTNINGARNA FILAR PÅ ETT NYTT ALBUM, SKRIVER NME. PÅ NYA SKIVAN GÄSTAS STJÄRNORNA AV DRAKE OCH NE-YO.

Tionne Watkins.

Ametist Azordegan.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Ansvarig utgivare Linus Paulsson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem Glober är högsta betyg.


04 REPORTAGE

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

Nu blomstrar det på Maj kickar i gång konsertsommaren och bjuder på fler stora artister än någon annan månad under året. Under de kommande veckorna avlöser arenakonserterna varandra. Bruce Springsteen är först ut i kväll och Bossen följs av One Direction, Bon Jovi, Josh Groban och Pink innan Beyoncé intar Globen i slutet av månaden. FREDRIK BECKMAN OCH EMMA BJÖRKMAN

STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX

BRUCE SPRINGSTEEN

Sverige fortsätter att törsta efter Springsteen

1

När Bruce Spring- sen fortsätter. Enligt Live Nation steen, 63, ställer sig har det sålts 160 000 biljetter till på Friends Arenas hans konserter på Friends Arescen under tre kväl- na. Fanskaran har han odlat selar vet som vanligt ingen hur länge han och E Street dan de första spelningarna i Skandinavien. Band kommer att hålla i gång. – Vi visste inte vad vi skulle – Vårt band är ovanligt. Vi är 15 personer som kan vända på förvänta oss. Alla i publiken satt en femöring. Mycket är spontant i sina stolar. Men så började vi spela och alla ställde när man spelar kväll sig upp och rusade efter kväll. Det är inte mot scenen. Sedan har samma show. Jag vändet fortsatt. Det var i der mig om, de läser på början av 1980-talet, vi mina läppar vad vi ska var unga som knappt spela och sedan startar hade rest utanför USA vi, säger Bruce Springoch att komma så steen till Metro. långt och folk var inEfter två spelningar tresserade av din mui Oslo i måndags och sik … Under åren har tisdags flög stjärnan viden relationen till pudare till Stockholm. bliken blivit allt djuStrax före klockan 20 pare, säger Bruce på onsdagskvällen anSPRINGSTEEN OM Springsteen. lände han till Grand BRUCE FÖRSTA SPELNINGEN Han har inga planer Hôtel. Där tog Bruce I SKANDINAVIEN på att sluta utveckla Springsteen sig tid att skriva autografer till de väntan- den speciella relationen. Efter de fansen innan han tog en ”Wrecking ball”-turnén planerar han för nytt studioalbum. drink i hotellets bar. – Jag ska gå in i studion. Jag har När Metro träffar honom i samband med premiärspelning- en livlig konversation med min en i Oslo är journalister från de publik genom musiken och nu största medierna i Norge, Dan- funderar jag på hur den ska fortmark, Storbritannien och Italien sätta, säger han. där. Springsteen är tålmodigt trevlig mot alla. Allt från inbjud- Vad. Bruce Springsteen på ningar till att besöka hans far- Sverigebesök. fars stad i Italien till frågor om När. Ger tre utsålda SverigekonserObamas tid vid makten behand- ter. Spelar på Friends Arena las med samma allvar. i Solna i kväll, i morgon och den 11 Svenskarnas kärlek till Bos- maj klockan 19.30.

”SÅ BÖRJADE VI SPELA OCH ALLA STÄLLDE SIG UPP OCH RUSADE MOT SCENEN.”

CHRIS PIZZELLO/AP PHOTO

2 Efter att Bruce Springsteen har värmt upp jättearenan med två slutsålda konserter gör han ett mellanspel i Finland. Innan Bossen återvänder och gör en sista Sverigespelning på lördag den 11 maj passar ”The X-factor”succén One Direction på att inta Friends Arena. Det är

ONE DIRECTION första gången någonsin som pojkbandet gör en spelning i Sverige och biljetterna sålde slut på bara några timmar. När Bossens och One Directions fyra konserter är genomförda har närmare 200 000 personer vallfärdat till Solna.

Och alla ”Directioners” kan hoppas att bandet snart återvänder. Medlemmen Louis Tomlinson berättade för brittiska Daily Star i veckan att de planerar att släppa sitt tredje studioalbum i december i år. När. 8 maj. Var. Friends Arena, Solna.

3

JOEL RYAN/AP PHOTO

BON JOVI

Två veckor efter att Bruce Springsteens sista ackord har klingat ut på Friends Arena är det dags för rockbandet Bon Jovi att ta ton på ett utsålt Stockholms stadion. Sverige är inte direkt bortskämt med konserter av bandet som bildades 1983 – senast sångaren Jon Bon Jovi och de andra spelade i Sverige var 2001. I mars i år släppte Bon Jovi sitt tolfte studioalbum ”What about now” och världsturnén de är ute på är döpt efter inledningsspåret ”Because we can”. Gitarristen Richie Sambora kommer inte följa med bandet till Sverige. Den 3 april hoppade han av turnén och skrev på Twitter att han blivit tvungen att stanna i Los Angeles för att ta hand om ”personliga ärenden”. Sångaren Jon Bon Jovi har sagt till Ellen DeGeneres att Richie Sambora fortfarande är medlem i bandet. Bon Jovi har skrivit på sin hemsida att Richie Sambora kommer att utebli från bandets turné i både Europa och i Sydafrika. När. 24 maj. Var. Stockholms stadion.

Jon Bon Jovi kommer till Sverige för första gången sedan 2001.


IS PR

REPORTAGE 05

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

5: 19

arenorna 4

APRIL L BROWN/AP PHOTO

JOSH GROBAN

Om Bon Jovi får Stadion att gunga med tunga riff kommer Josh Groban dagen efter att få Globen att lyfta genom sin kraftfulla stämma. Den amerikanske operapopsångaren kommer till Stockholm under turnén för sitt sjätte album ”All that echoes” som kom i november förra året. Men den färska skivan till trots så kommer han att sjunga låtar från sin tolvåriga karriär. Om han följer spellistor från tidigare i år kommer han att stämma upp i jättehitten ”You raise me up”. Under sin karriär har han sålt över 25 miljoner album – och flera gånger avhandlat brustna relationer i sina låtar. Senast på ”All that echoes”. Men senast i mitten av april berättade han i en intervju med Yahoo! i Nya Zeeland att han är redo att ge sig hän åt kärleken igen.

BRUNCH PÅ KASINOT

SÖNDAGAR KL 13-15

Förgyll helgen med en härlig brunch i goda vänners lag! Varje söndag serverar vi Brunch à la Vegas - med smakrika rätter från landet som uppfann brunchen. Enjoy your meal!

BOKA BORD PÅ 020-219 219 LÄS MER PÅ CASINOCOSMOPOL.SE

5

WENN.COM

PINK

Dagen efter Josh Groban är det dags för en annan artist med en stark pipa att ta Globen med storm. Pink är på turné med sitt sjätte album ”The truth about love” som kom i september förra året och gör en avstickare till Sverige. Alecia Moore, som är Pinks riktiga namn, har en förkärlek för blågula musikkolleger. På sina tre senaste album har hon samarbetat med den svenske stjärnlåtskrivaren Max Martin. På sitt senaste album är också den svenske låtskrivaren Shellback med på ett hörn. Enligt brittiska The Guardians hyllande recension kan publiken i Globen se framemot en ”pop-punkig variant av Cirque du Soleil”. Precis som Justin Bieber gjorde i Globen i april gör även Pink entré genom luften.

När. 26 maj. Var. Globen. FRANK MICELOTTA/AP PHOTO

6

BEYONCÉ

Sist ut i maj är popdrottningen Beyoncé som väckte reaktioner när hon döpte sin turné till ”The Mrs Carter show world tour” – trots att hon sjunger att tjejer ”run the world”. Världsturnén tillkännagavs strax efter att superstjärnan gjort det bejublade uppträdandet på Super Bowl i början av februari. På finalen återförenades hon, Kelly Rowland och Michelle Williams i Destiny’s Child för första gången sedan 2006. Men den spelningen är också orsaken till att fotografer är bannlysta från Beyoncés turné. Efter Super Bowl publicerades ”osmickrande” bilder på sångerskan på nätet som sedan blev till memes, internetskämt, under samlingsnamnet ”Unflattering Beyoncé”. Nu får medierna i stället nöja sig med en bildbank med foton från tidigare konserter under turnén som alla blivit godkända av Queen Bee.

När. 29 maj. Var. Globen.

Metro Weekend varje fredag.

När: 25 maj. Var: Globen.

SLOTTSGATAN 33 • ÖPPET 13-04 ALLA VISAR ID • ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR TEL 020-219 219 • CASINOCOSMOPOL.SE

VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! i Vi har hotell sser! alla priskla

London ..........................................flyg fr. 1.187:Hotellförslag: Best Western Burns*** fr. 465:-/natt.

Paris.................................................. flyg fr. 1.253:Hotellförslag: Hauteville Opera*** fr. 560:-/natt.

Rom ................................................... flyg fr. 1.457:Hotellförslag: Porta Maggiore*** fr. 650:-/natt.

Barcelona ................................... flyg fr. 1.726:Hotellförslag: Caledonian*** fr. 710:-/natt. Avresa från Kastrup i september. Priser/person. Särskilda regler gäller. Begr. antal platser. Boka hos Ticket före 14/5.

Rhodos ................................ fr. 3.698:18/8. 1 vecka. Del i 1-rumslägenhet. Epsilon*** Lefkas ..................................... fr. 2.798:24/8. 1 vecka. Del i 1-rumslägenhet. Georgio** +

+

Avresa från Malmö. Pris per person. Begränsat antal platser. Särskilda regler gäller. Boka hos Ticket senast 14/5.

Välkommen till någon av våra 51 butiker, ring 0771-456 789 eller besök oss på www.ticket.se

Loppis!

Missa inte tt chansen a FYNDA!

Välkommen till Fyndbörsen. En utav Malmös äldsta och största loppmarknader med gammalt och nytt! Här kan du fynda bland gamla och nya saker. Alternativt boka bord och sälja saker du tröttnat på! Besök oss! Västra Hindbyvägen 14 214 58 Malmö

Kontaka oss för bordsbokning på tel 040–94 41 10

Öppettider: 16-20 Onsdag, 09-16 Lördag, 10-16 Söndag


06 KROG

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

HIPPT

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Genomtänkt.

En färgfull mötesplats som lockar

MISSA INTE

En solig söndag när du har tid för lång frukost följt av en kolakaka.

UNDVIK

Mjölk enligt kaféet.

PRISER

Frukost 85 kr Sandwich 60 kr Lunch 70 kr Kakor 10–35 kr

Metros krogskribent har slagit sig ner på Malmös hippaste kafé som lockar utsocknes till Slottsstaden.

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Prickar rätt i tiden. KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Det är oklart vem som kom först till Slottsstaden – hipstern eller Rosie’s Coffee & Wine.

v.

edals

Mari

N

är jag flyttade till Malmö kände jag två personer. Båda bodde i Slottsstaden. Således var det dit jag flyttade. Det lät ju bra också. Slott. Jag var 22 år. På Kronprinsen fanns ett fik med tantbakelser och butiker som hette Anitas. Gångarna i mataffären blockerades av rullatorer. Ändå älskade jag att cykla hem mitt i natten från myllret på Möllan och möta fågelsången i soluppgången. En dag förra året såg jag något märkligt på Instagram. Två vänner hade lagt upp bilder från en gata i Slottsstaden. Bara det att dessa inte tillhörde området. Så såg jag en till och ytterligare en. Hipsters. Kulturskribenter, konstnärer, DJ:ar och fotografer från Möllan som aldrig satt sin fot i det som föraktfullt kallats Käppastan var på utflykt i området med sotarmössor och upprullade jeans. Lika uppenbara på Beridaregatan som turister med magväska på en smågata i Madrid. I dag är den nya folkskaran en naturlig del av stadsbilden. Anledningen:

ROSIE’S COFFEE & WINE

111 ROSIE’S COFFEE & WINE

Beridaregatan 8. Malmös just nu hippaste kafé med lika exhibitionistisk interiör som ägarpar och vars kaffe och kakor gör att nya folkströmmar vågat röra sig utanför sin bekvämlighetszon och upptäckt Slottsstaden.

Rosie’s Coffee and Wine. Det är oklart vem som kom först. Rosie’s eller Hipstern. Klart står i alla fall att kaféet, som även skulle ha blivit vinbar, därav namnet, lockar utsocknes och fyller uteserveringen varje dag. Inflyttningen av folk som klippt sig och skaffat ett jobb har ökat. Jag frågade en av de nya bostadsrättsköparna vad han saknade från Möllan. ”Araber.” Och vad tycker du om i Slottsstaden? ”Rosie’s.”

R

osie’s är lika exhibitionistiskt som ägarparet. Grislampor i orange och grönt hänger över små marmorbord på vilka det står statyer av ekorrar och harar. Småkakor bakas av en matjournalist som även spelar skivor på barerna runt Möllan. Framför allt är kolasnittarna spröda och riktigt goda, bakade med ingefära som biter till. Deras cupcakes ser däremot ut som om de skapats av en treåring på LSD. Servicens kapacitet möter inte an-

Sällskapsstatyer.

talet platser och det tar extremt lång tid att få en kaffe. Bönorna kommer från Köpenhamnsrosteriet Coffee Collective. Ber du om mjölk får du veta både en och två gånger, och kanske tre, att du borde prova utan då kaffet har en så fin karaktär. Jag ber om mjölk en fjärde gång. Till en klassisk Croque Monsieur med skinka och rejält med smält ost serveras lätt picklade grönsaker. På frisk kål och en kanske väl syrlig saggig gurka. Konceptet är genomtänkt, man prickar rätt i tiden och skapar en färgfull mötesplats värd ännu en cykeltur till exotiska Slottsstaden.

KARIN ERICSON, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

FRANSKT 11111 AMBIANCE À VINDÅKRA

Vindåkravägen 3, Tygelsjö. Franskt kök på en mysig liten gård där den franska köksmästaren bjuder på en femrättersmeny med hemma hos-känsla.

NORDISKT 11111 BAR

Erik Dahlbergsgatan 3, Malmö. Naturlig krog och vinbar i skön och folklig källarmiljö på Davidshallstorg med naturviner, mycket grönt och en aning nordisk gourmet.

DANSKT INTIMT 11111 1111 MANFREDS & VIN VENDEL MATRUM Jægersborggade 40, Köpenhamn. Om Noma vore en kvarterskrog skulle det vara så här. Naken matlagning, mycket grönt, naturviner och hygge.

Kastanjegatan 18, Lund. Nyöppnat och intimt av den välkända krögaren Anders Vendel.

BISTRO DANSKT 1111 1111 CHÂTEAU FORÊT AAMANNS

Södra Storgatan 19, Helsingborg. En familjekrog, en av stadens bästa, med sin fransksvenska bistromeny i avslappnad atmosfär med loppismöbler och roligt ölsortiment.

Øster Farimagsgade 12, 2100 Köpenhamn. Smäckra smørrebröd och högkvalitativa råvaror på krog som även rekommenderas av Guide Michelin.


GATSMART 07

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

ERIK ABEL/SCANPIX

JAG HAR PÅ MIG ...

ÄTER ...

Skorna köpte jag när jag var nydumpad för tre år sedan. Jag försökte kompensera min berövade stolthet med några centimeter klack. En lite för stor mc-skinnjacka från Spirit Stores, kjol och blus är reafynd från H & M, strumpbyxor från Noa Noas barnavdelning. En vintagekappa utan knäppning och ett armband som jag har burit varje dag sedan mitt första kostymjobb när jag var arton.

Bastard är Malmös bästa ställe för både mat och dryck. Det finns fördomar om att det bara är för köttälskare men de är superbra och ordnar veganskt eller allergivänligt eller vad helst man ber om. Det tycker jag är bevis på matkunniga, duktiga kockar. Och så slipper man barnportionerna som resten av Malmö bjuder på, på Bastard får man äta sig mätt.

Lykke Li gör sin filmdebut Regissören Tarik Saleh och Lykke Li har jobbat ihop tidigare med musikvideor.

Efter sina framgångar som musiker testar popstjärnan Lykke Li nu sina vingar som skådespelare. I går var det presskonferens för thrillern ”Tommy” som spelas in just nu.

Förra året blev det storslam på Grammisgalan för Lykke Li, där hon kammade hem pris för både Bästa album och Bästa artist. Men nu väntar nya utmaningar. I den svenska thrillern ”Tommy” gör Lykke Li skådespelardebut, och hon gör det i ädelt sällskap. I de övriga rollerna återfinns bland andra Ola Rapace, Johan Rabaeus, Ewa Fröling och Moa Gammel. – Det här är den största utmaningen jag någonsin

tagit mig an, säger Lykke Li, och fortsätter: – Jag lär mig otroligt mycket varje dag, men inser också hur komplext det är att göra film. Jag är van vid att ha fullständig kontroll, men så är det inte nu. Det har varit underbart att hänge sig och släppa kontrollen helt. ”Tommy” utspelar sig i Stockholms undre värld efter ett av de största rånen i svensk historia. Lykke Li spelar rollen som Blanca,

vars syster Estelle är tillsammans med den ökände gangstern Tommy. För filmens regi står Tarik Saleh, som senast gjorde den animerade filmen ”Metropia” 2009. – Jag och Tarik har gjort musikvideor ihop tidigare, vi har haft ett kreativt samarbete under en lång tid, säger Lykke Li. ”Tommy” har planerad biopremiär i februari 2014. MAGNUS CARLSSON/ TT SPEKTRA

I Hitchcocks värld Skådespelarna Cecilia Forss, 27, och Robin Stegmar, 38, börjar bli ett radarpar. Duon har spelat ihop i Ica-reklamen, TV 4:s komediserie ”Familjen Holstein-Gottorp” och i sommar ska de spela i farsen ”Älskling, jag är visst gift” i Kalmar. I höst fortsätter de jobba ihop i teaterversionen av Alfred Hitchcocks klassiker ”De 39 stegen” som sätts upp på Intiman i Stockholm. I thrillerkomedin spelar de ett kärlekspar. Robin Stegmars roll är en gentleman och äventyrare och Cecilia Forss spelar tre kvinnor som han på ett eller annat sätt blir involverad med. Robin Stegmar kallar sin rollfigur för en drömroll och medhåll av Cecilia Forss. Det som gör ”De 39 stegen” speciell är bland annat scenografin som har flera filmiska lösningar med skuggspel. – Det är fysiskt, tekniskt och rappt som bara den. Jag tror att det var Peter Dalle som sa att det var som barnteater för vuxna och det tyckte jag var lite fint, säger Cecilia Forss. EMMA BJÖRKMAN

”DE 39 STEGEN”

När. Premiär den 27 september på Intiman i Stockholm. Vilka. Cecilia Forss, Robin Stegmar, Peter Dalle och Johan Ulveson. De två sistnämnda spelar 130 roller tillsammans – allt från spioner och hotellpersonal till olika föremål.

”Försonats med min kroppstyp” Mary-Anne Buyondo, 31,5, skräddare på Malmö Opera. Gillar att titta på folk och deras klädval.

TIPSAR ... SHOPPAR ...

Teaterversionen av ”De 39 stegen” har gjort succé när den visats tidigare. Cecilia Forss känner ingen press att följa upp succén, till skillnad från sin motspelare Robin Stegmar. – Man vill att vi ska göra det lika bra som de andra har gjort. Men vi håller oss ganska nära grundkonceptet så även om vi är urusla kommer det att bli bra, säger Robin Stegmar.

På re:used 10.01 på stora Nygatan, eller myrornas barnavdelning. Med risk för att låta högfärdig: Jag har försonats med min kroppstyp och har etablerat en stil som passar min korta, okurviga kropp. Jag tävlar inte längre med dem med stor rumpa och därför kan jag experimentera mer med proportioner och silhuetter. Det är jag väldigt nöjd med! Även om jag hamnar på barnavdelningen ibland.

EN OPTIMAL LÖRDAG ...

Börjar med att jag springer nåt varv runt kyrkogården eller Pildammsparken, sedan handlar jag grönsaker på torget och fikar på mitt lokala kafé Number 6 på Mäster Henriksgatan, kollar läget bland vännerna inför kvällen, äter middag, tar några glas ute och sen slutar det oftast på Grand.

Folk i vår generation måste börja gå mer på teater och opera! Det är inte så borgerligt längre och nu måste vi hålla liv i traditionerna. Stadsteatern och Operan är en del av Malmös identitet men det finns så mycket bra på alla nivåer. Potato Potato är en grupp med starkt politiska unga röster, det är fantastiskt roligt och intellektuellt. Och så ska vi stödja alla små gallerier som tex Kretz och Makeriet. TEXT & FOTO: LINNEA SVENSSON ARBAB


08 NÖJE

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

Barpianisten Martin först ut på Debaser

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

På söndag startar Debaser en pianobar i kvällssolen på uteserveringen. Martin Lundqvist är först ut vid tangenterna. – Jazz bygger mycket på improvisation och rytmer, det fascinerar mig, säger Martin Lundqvist, jazzpianisten som med start på söndag kommer att hålla hov med pianobar i kvällssolen på Debasers uteservering i Malmö. Martin Lundqvist läser till jazzmusiker på musikhögskolan i Malmö och avslutade i fjol den tvååriga jazzutbildningen på Skurups folkhögskola. På söndag inleder han Debasers nya pianobar där han kommer att sätta låtar efter

stämning. Egna låtar, ofta inspirerade av Beatles, Simon and Garfunkel eller modern jazz, varvas med traditionella jazzvisor och improvisationer över Cornelis Vreeswijks alster. – Jag förväntar mig kanske inte att publiken går upp och önskar låtar. Men jag hoppas att de ska lyssna och vara uppmärksamma, säger Martin Lundqvist. Han spelar i flera olika band, bland annat en egen jazztrio som han tar med sig till Lund och Skissernas mu-

seum för en lunchspelning samma dag. Intresset för jazz har kommit smygande för Martin, som innan han bestämde sig för att bli jazzpianist spelade trummor i olika rockband. – När jag var yngre ritade och målade jag väldigt mycket, sedan tog pop och rock över för en period. Med jazzen hittade jag tillbaka till något jag hade saknat, något mer kreativt som för mig är väldigt förknippat med konsten, förklarar Martin Lundqvist. JOHANNA G JIMENEZ

PIANOBAR PÅ DEBASER Var: Debaser Malmö, Norra Parkgatan 2. När: Söndag 5 maj. Biljetter: Inget förköp. Fri entré Tid: 17–00. Ålder: 20 år

RECEPTET

100 procent Pianobar Bästa pianobaren i jazzens tecken

20 %

20 %

20 %

40 %

Nina Simone Tillåten rökning i baren

En rökig maltwhisky Låten ”As time goes by” med Sam, ur filmen ”Casablanca”

På söndag inleder jazzpianisten Martin Lundqvist Debasers pianobar i kvällssolen.

LUIS LEAL

3 NÖJEN I HELGEN Klassperspektiv

1

Scen. I helgen finns det chans att se Teaterhögskolans egen uppsättning ”Klass”. Pjäsen bygger på dynamiken ur tolv klasskamraters olika liv. I kväll kl 19 på Bryggeriteatern, Bergsgatan 31, Malmö. För vidare info om biljetter: www. kulturcentralen.nu.

Sexårsfest

2

Klubb. Debaser firar sin sexåriga bemärkelsedag genom att bjuda in tidens hetaste elektrovågor. Kvällen in-

leds med det brittiska Is Tropical. Outtröttliga elektrofans får inte missa Gävlebandet Simian Ghost. I kväll kl. 22 på Debaser, Norra Parkgatan 2, Malmö. Entré: 90 kronor. Gratis innan klockan 22. Ålder: 20 år.

Sydafrikanskt besök

3

Konsert. Sydafrikanska Ladysmith Black Mambazo sjöng på Paul Simons ”Graceland” år 1986. Moriska Paviljongen, Folkets park Malmö, i morgon kl 19.30. Förköp: 295 kr, el 250 kr för medlemmar i Mix Musik via Kulturcentralen.nu.

10 OCH 11 MAJ

Ladysmith Black Mambazo firar 50 år som vokalensemble och kommer att bjuda på kända låtar, klassiska kamplåtar och traditionella sånger från Sydafrika.

BAMBOO CITY

Mongolisk, Thailändsk, Japansk& Kinesisk restaurang. Störst i Malmö med exklusiv miljö.

Stora Nygatan 35, nära Gustav Adolfs torg 2. Bredvid Hotel Scandic mittemot Hansagallerian. Tel 040-30 48 88

4 stora lunchbufféer

Med 40 olika varm- och kallrätter. Thailändsk, kinesiskt och japanskt. Bla wok, sushi, dim sun, grillat Inklusive dricka och kaffe.

79:-

1 års jubileum!

5 stora kvällsbuffér Mongolian barbeque, asiatiskt, dim sun, sushi, fruktbuffé, grillat & wokat. Över 50 olika varm- och kallrätter.

Ord pris 200:-

Jubileumspris 99:-

Firmafest • Shoppingmiddag • Familjeträff • Högtidsarrangemang

Ät så mycket ! du orkar

CABARET MOULIN ÖVERRASKANDE DINNERSHOW MED SCHLAGERTEMA! SHOW, TRERÄTTERS MIDDAG, STAND UP, SCHLAGERDISCO OCH ENTRÉ TILL KASINOT 495 KR/PERS

BOKA BORD PÅ 020-219 219

LÄS MER PÅ CASINOCOSMOPOL.SE

SLOTTSGATAN 33 • ÖPPET 13–04 ALLA VISAR ID • ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR


Bio 09

metro wkd skåne fredag 3 maj 2013

PANIKSAMTAL

1

Skön B-filmskänsla

OLYMPUS HAS FALLEN

som tar emot ett samtal Halle Berry spelar en larmoperatör i Los Angeles ligger i bakluckan på från en nödställd kvinna som kidnappats och nu ken brister emellanåt. en bil. Filmen har en del laddade scener men logi

DISNEY

Action. Koreanska terrorister attackerar Vita huset och kidnappar presidenten men får en ensam före detta Secret Service-agent på halsen. Pålitligt charmlöse Gerard Butler i stenkorkad ”Die hard”-kopia med komiskt patriotsvulstig final. C-G K

TRI ART

111 RENOIR

Drama. Hög ambition, betagande miljöer och stundvis nyanserade rollfigurer gör ”Renoir” sevärd, men om Gilles Bourdos (regi) ambition var att lyfta fram Andrée Heuschlings betydelse som musa till Auguste och Jean Renoir borde fler klichéer ha undvikits. EL Halle Berry är rutinerad larmoperatör som misslyckats med att rädda en tjej från att bli mördad. Nu är hon tillbaka i tjänst och vägrar låta samma sak hända igen. DISNEY

111 THE CALL

Thriller. Logiken brister och skurken är en kliché men denna bitvis laddade Halle Berry-thriller har en inte helt oattraktiv B-filmskänsla.

D

AP PHOTO

e förekommer i de flesta snutfilmer, men oftast hör vi bara deras röster. Eller skymtar dem lite snabbt. De som tar emot paniksamtalen till larmcentralerna från folk i fara. Halle Berry spelar Jordan, en rutinerad larmoperatör i Los Angeles. I filmens början misslyckas hon med att hjälpa en panikslagen tjej som ringer och berättar att en psykopat brutit sig in i hennes hem. Tjejen hittas mördad, varpå en knäckt Jordan tar på sig skulden – och sedan byter arbetsuppgifter. Ett halvår senare får larmcentralen ett nytt samtal från en desperat tjej (Abigail Breslin) som ligger i bagageutrymmet på en bil framförd av psykot som kidnappat henne. Operatören som tar emot samtalet är en knallgrön rookie och får hjärnsläpp, så Jordan tar över lurarna, fast besluten att göra allt och mer därtill för att inte även denna tjej ska förlora livet. Av detta upplägg har regissören Brad Anderson – mest känd för suggestiva Chris-

OSCARSTJEJ I BAKLUCKAN

Bekant. Tjejen som spelar kidnappade Casey känns vagt bekant, men först efter filmen inser jag vem hon är. Nämligen Abigail Breslin, som 10 år gammal fick en välförtjänt Oscarsnominering för titelrollen i ”Little Miss Sunshine”.

SF

tian Bale-thrillern ”The machinist” – gjort en tämligen rak och konventionell, men inte ospännande, psykthriller. Det roadmoviedoftande mittpartiet, där Jordan dels försöker räkna ut på vilken väg bilen befinner sig, dels försöker få bagagetjejen att fånga andra trafikanters uppmärksamhet, är filmens starkaste. Särskilt dramatiskt blir det när en medtrafikant – spelad av Michael Imperioli från ”Sopranos” – fattar misstankar mot kidnapparbilen.

11 DEN OVILLIGE FUNDAMENTALISTEN

D

essvärre får vi stå ut med en del brister i logiken och särskilt i finalakten gör Jordan några oerhört märkliga val. Visst, filmfigurer får inte vara för förnuftiga, då händer inget, men det finns gränser. Dessutom är filmens knäppa psykoskurk en alltför uttjatad kliché för att skrämma på allvar. Sammantaget har ”The call” ändå några rejält laddade scener och en B-filmskänsla som inte är helt oattraktiv. C-G KARLSSON,

FILMRECENSENT

ACTION 1111 DJANGO UNCHAINED

FAMILJ 1111 ESKIL & TRINIDAD

Drama. Jag minns Moshin Hamids bok från 2007 som långt mer spännande än Mira Nairs filmatisering, som trots sitt fängslande ämne känns banal. Ett hopplöst magplask till avslut gör inte saken bättre. EL

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

DRAMA 1111 TURINHÄSTEN

Skildrar skoningslösheten i det mänskliga varandet med synnerligen träffsäker ton. EL

DRAMATHRILLER 1111 SIDE EFFECTS

Både samtidsskildring och noirthriller är denna spännande Steven Soderbergh-film med fina insatser av Jude Law och Rooney Mara.

Quentin Tarantinos spagettivästernhyllning är en lika underbar, som gruvlig, blodig hämndsaga.

C-GK

EL

DOKUMENTÄR 1111 SEARCHING FOR SUGERMAN

Malik Bendjelloul har gjort en snygg, inspirerande och anmärkningsvärd debutfilm om artisten Rodriguez märkliga historia. C-G K

Om utanförskap och rotlöshet men oväntade vänskaper i en film som uppmuntrar fantastin och tar barn på allvar. EL

RYSARKOMEDI 111 WARM BODIES

I ett postapokalyptiskt USA uppstår ljuv musik mellan en blyg zombie och en levande tjej. Over-the-topknasigt men ganska charmigt och kul. C-GK


BIOPREMIÄR NÄSTA FREDAG!

VISAS PÅ FILMSTADEN STORGATAN, FILMSTADEN LUND OCH FILMSTADEN HELSINGBORG

3D: ROYAL • FILMSTADEN ENTRÉ • FILMSTADEN LUND • FS HELSINGBORG BIOHUSET/HÖLLVIKEN & LANDSKRONA 2D: FILMSTADEN STORGATAN FILMSTADEN LUND • FILMSTADEN HELSINGBORG

FÖRKÖP PÅGÅR! PREMIÄR ÄV PÅ PARKBIOGRAFERNA I HÄSSLEHOLM! sf.se. Fr 11 år

Star Trek – Into Darkness

sf.se, mobil.sf.se

BIOPREMIÄR ONSDAG!

FILMSTADEN STORGATAN • FILMSTADEN LUND FILMSTADEN HELSINGBORG

BIOPROGRAM FREDAG 3 MAJ 2013 ”...PROFFSIG OCH V Ä LSPELAD” AFTONBLADET

TV4 NYHETSMORGON

”...UTS Ö KT SNYGG OCH ORIGINELL ...”

SVENSKA DAGBLADET

SYDSVENSKA DAGBLADET

Jakten ............................................18.30 Iron Man 3 2D.................................19.00 Warm Bodies Sista chansen ...........20.45 Iron Man 3 3D.................................21.30

Inte bara honung Premiär! .............18.00 Jakten Mads Mikkelsen ..................18.15 Renoir Premiär! .................... 18.30, 20.45 Turinhästen Belá Tarr......................20.00 Iron Man 3 2D.................................18.30 No World Wide Cinema ....................20.30 Iron Man 3 3D.................................21.00 GRAND BIO Trelleborg Tel: 0410-71 15 35 Bäst före 85:- .................................16.15 Förtrollad av Paris 70:- ..................16.00 Studentfesten 85:- .........................16.30 No García Bernal 70:- ......................16.00 Jakten 85:- .....................................18.30 Inte bara honung Premiär! .............18.30 Renoir Premiär! ...............................18.30 Turinhästen ....................................20.15 Jakten Thomas Vinterberg...............20.45 Iron-Man 3 (3D) 100:-.....................19.00

EXPRESSEN

Den gröna cykeln Saudiarabien 70:- . 18.30 www.biografspegeln.se Guds hästar Sista dgr 70:-..............20.30 www.kino.nu • www.biohuset.nu

SIDE EFFECTS REGI STEVEN SODERBERGH

BIOPREMIÄR 23 AUGUSTI

BIOPREMIÄR IDAG! FILMSTADEN STORGATAN 18.30, 21.30

FILMSTADEN HELSINGBORG 18.45, 21.15

KÖP/RESERVERA BILJETTER: på närmaste SF Bio Bio, sf.se. Från 15 år

The Call

VISAS PÅ FILMSTADEN STORGATAN, FILMSTADEN LUND OCH FILMSTADEN HELSINGBORG sf.se, mobil.sf.se

Identity Theif

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, sf.se, mobil.se. Från 11 år


BIOPROGRAM

VÄLKOMMEN TILL KLUBBEN FÖR BIOÄLSKARE

3 – 9 MAJ Oblivion

Malmö Plusstolar!

Fre-sö 21.30 Må-to 18.00, 21.30

De är bredare och har extra benutrymme. Finns på biograferna Royal, FS Storgatan. Läs mer och boka på sf.se

Värnhemstorget. K.ö. fre 14.00, lö-sö 12.00, må-on 17.00, to 14.00

Knattebio: Lö-sö 12.30, 14.00

Fre-sö+to 15.20 Lö-sö äv 12.50

Eskil och Trinidad Fre-sö+to 15.15

(7 år)

Iron Man 3 3D

Fre-sö+to 15.30, 20.00 Må-on 20.00 (11 år)

Iron Man 3

Fre-sö+to 15.10, 18.30 Må-on 18.30 (11 år)

Jakten

Lö-sö 12.45

Mama 21.20

Warm Bodies

(11 år) PREMIÄR ONSDAG! On-to 15.00, 18.10, 21.25 (11 år) (15 år)

Iron Man 3 3D

(15 år)

Iron Man 3

PREMIÄR!

Lund

(11 år) V. Mårtensgatan 12. K.ö. 14.00, lö-sö 12.00

Oblivion

(11 år) Fre-sö 15.20 Må-to 15.00 Olympus Has Fallen

Lö-sö 12.40 (7 år)

Iron Man 3

Fre+to 14.45, 18.00, 21.00 (7 år) Lö-sö 12.45, 14.45, 18.00, 21.00 Croodarna - sv tal 3D Må-on 18.00, 21.00 (11 år) Fre-sö+to 15.30 Lö-sö äv 12.40 (7 år) Jakten Fre-sö 15.00, 18.15 I Give It a Year Må-ti 18.15 On 17.30 Fre-sö+to 16.00, 18.15 To 15.00, 17.30 (15 år) Må-on 18.15 (Btill) Barnvagnsbio: On 11.00

Identity Thief

PREMIÄR ONSDAG!

Oblivion 20.45

(11 år)

Side Effects

Dramathriller, Jude Law, Catherine Zeta-Jones Speltid: 1 tim 46 min Fre-ti 20.50 (15 år)

Studentfesten

Fre-ti 17.30 To 14.30 (15 år)

Sune i Grekland – All Inclusive Lö-sö 13.30

PREMIÄR! (15 år) Croodarna - sv tal 3D Fre-sö 15.15, 18.30, 21.20 Lö-sö 12.40 (7 år) 20.30 (Btill) Må-to 14.40, 18.30, 21.20 Eskil och Trinidad Oz – The Great Lö-sö 12.40 (7 år) Alfons och pappa and Powerful 3D Åberg Knattebio: I Give It a Year Lö-sö 13.00 (Btill) Fre-sö 15.10 Lö-sö äv 12.30 (11 år) Fre-sö 15.20, 18.10, 20.30 Må-ti 15.00, 18.10, 20.30 Bäst före On-to 15.00, 18.00 (Btill) Renoir Fre-sö 15.15, 18.35 Må-to 14.50, 18.35 (Btill) PREMIÄR! Identity Thief Fre-sö 15.20, 18.25 PREMIÄR ONSDAG! Croodarna - sv tal Må-to 14.35, 18.25 (15 år) On-to 14.40, 18.00, Fre-sö 15.20 21.00 (11 år) Lö äv 12.55 (7 år) Röjar-Ralf - sv tal Lö-sö 12.40 (7 år)

Side Effects

(7 år) 21.30

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

hemlighet - sv tal

Lö-sö 13.00 (Btill)

Warm Bodies 20.15

(15 år)

s H as u p Olymallen e agent F er v i c n s

tS ha Secre m står i ndra d f o n E l lt s ör h i gör a t för att f attack mak terrorist uset. en Vita H mot IÄR!

15.00, 18.10, 21.00 (11 år) (15 år) Lö-sö äv 12.30

PREM

För info om SF Bios rabattkort se sf.se

KÖP/RESERVERA BILJETTER: på närmaste SF Bio, www.sf.se, mobil.se. Från 15 år

(15 år)

(Btill)

Iron Man 3 3D

BIOPREMIÄR IDAG!

(Btill)

The Call

The Place Beyond the Pines

Knattebio: Lö-sö 12.30, 14.00

(15 år) Lö-sö 12.35

Fre-sö+to 15.50 Lö-sö äv 13.20

Läs mer på sf.se/presentkort

On-to 18.15, 20.50 (11 år) PREMIÄR! Knattebio: Fre-sö 15.15 Olympus Has Fallen Fre-ti 18.20, 21.00 18.45, 21.15 (15 år) Lö-sö äv 13.00 (Btill) Barnvagnsbio: On 11.00 On-to 18.20, 20.30 (15 år) PREMIÄR! Iron Man 3 3D The Place Beyond Bäst före 17.50, 20.30 (15 år) Oz – The Great Fre+to 15.15, 18.30, 21.30 Fre-sö+to 15.45, 18.00 the Pines and Powerful 3D Må-on 18.00 (Btill) Lö-sö 12.30, 15.15, 18.30, Röjar-Ralf - sv tal 20.40 (15 år) 21.30 Lö-sö 12.30 (7 år) Fre-sö 15.30 (11 år) Tingeling: Vingarnas Må-on 18.30, 21.30 (11 år)

– All Inclusive

Croodarna - sv tal

Fre-ti 18.10

Alfons och Milla

Croodarna - svenskt tal 3D

Alfons och Milla

Croodarna - sv tal

Den perfekta presenten

Röjar-Ralf - sv tal Fre 18.10, 21.10 (11 år) Alfons och Milla Lö-sö 12.40 (7 år) Lö-sö 15.00, 18.10, 21.10 Knattebio: Må-to 14.45, 18.10, 21.10 Lö-sö 13.00 (Btill) Side Effects Jakten (Btill) Fre-sö 18.20 (11 år) Fre-sö 15.30, 18.20, 21.15 Bäst före Må-to 14.40, 18.00 (15 år) Fre-sö 15.10, 18.10 Må-ti Må-to 15.00, 18.20 (15 år) 15.00, 18.10 On-to 15.00 Sune i Grekland

(7 år) Storgatan 22. K.ö. 14.00, lö-sö 12.00

(11 år)

Warm Bodies

Olympus Has Fallen

Identity Thief

Fre+må-to 14.30

Den ovillige fundamentalisten 18.15, 21.30

Fre-sö+to 15.25

(7 år) 18.00, 21.30 Lö-sö äv 14.30

Croodarna - svenskt tal 3D

PREMIÄR!

The Host

Iron Man 3 3D

Lö-sö 12.30

Iron Man 3

Sune i Grekland – All Inclusive

Helsingborg

(Btill) Södra Tullgatan 4. K.ö. 17.00, lö-sö 14.00

Croodarna - svenskt tal

Du gör mig galen! (Silver Linings Playbook)

Fre+må-ti 14.30, 17.50, 15.10 (15 år) Lö-sö 12.50 (Btill) 20.30 Lö-sö 12.30, 14.30, 17.50, 20.30 On-to 17.50, 21.20 (11 år) Oz – The Great The Call PREMIÄR! 20.30 (11 år) and Powerful 3D 18.30, 21.30 (15 år) Eskil och Trinidad Jakten 18.10 (11 år) Lö-sö 12.45 (7 år) The Place Beyond the Fre-sö 17.50, 21.00 Röjar-Ralf - sv tal 3D I Give It a Year Pines Må-to 17.50, 20.30 (15 år) Söderg 19. Lö-sö 12.40 (7 år) Fre-sö 15.25, 18.40, 21.40 Fre-sö 21.25 K.ö. fre+to 14.00, lö-sö Oblivion Må-ti 15.00, 18.40, 21.15 Må-ti 14.40, 21.10, 21.25 Studentfesten (11 år) 12.00, må-on 17.00 On-to 18.40, 21.15 (Btill) On-to 14.40, 21.10 (15 år) 21.00 Fre-sö 18.20 (15 år)

21.10

Alfons och pappa Åberg

(11 år)

Bli medlem på sf.se/bioklubben

Ge bort ett presentkort

STO R G ATA N

Fre-sö 15.15, 18.30, 21.20 Må-to 14.40, 18.30, 21.20

Fre-ti 18.20, 21.00 On-to 18.20, 20.30

17.50, 20.30 Olympus has fallen


A SVERIGES TELEVISION AND EUROVISION PRODUCTION

JURY SEMI FINAL 1 FAMILY DRESS REHEARSAL 11 SEMI FINAL 1

MAY 13 MAY 14 MAY 14

21.00

JURY SEMI FINAL 2 FAMILY DRESS REHEARSAL 2 SEMI FINAL 2

MAY 15 MAY 16 MAY 16

21.00

JURY FINAL FAMILY FINAL GRAND FINAL

MAY 17 MAY 18 MAY 18

PRESENTED BY

FÅTAL BILJETTER KVAR FÅTAL BILJETTER KVAR SLUTSÅLT

OFFICIAL BEAUTY PARTNER

15.00 21.00 SÄNDS I SVT1

15.00 21.00 SÄNDS I SVT1

21.00 13.00 21.00 SÄNDS I SVT1

NATIONAL PARTNERS

EUROVISION SONG CONTEST 2013 IS ARRANGED IN COOPERATION WITH MALMÖ ARENA, MALMÖ STAD AND REGION SKÅNE. TICKETS WWW.TICNET.SE, +46 (0)77 578 00 00, TICNET OUTLETS. TICKETS TO THE GRAND FINAL ARE ONLY SOLD THROUGH WWW.TICNET.SE, +46 (0)77 578 00 00. FOR VIP-ARRANGEMENTS PLEASE CALL +46 (0)8 665 01 65 OR E-MAIL VIP@LIVENATION.SE.

20130503_se_weekendskane