Page 1

wkd TORSDAG 28 MARS 2013

KROG

Modern och hälsosam råkost RIV UR OCH TA MED HEM

PÅSrKhNelgÖeJnEs Här ä alla tv-måsten

er och tv-serier. Wkd guidar dig rätt till påskens premiärer, film

FOTO: KANAL 5, TV 4, SVT, TV 3, TV 6, C MORE


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

FOTO: ALL OVER PRESS SWEDEN

Kärlek från 1 yttre rymden att sukta efter Succéförfattaren Stephenie Meyer fick världen t” utforskar vampyrer med ”Twilight”. I bioaktuella ”The hosingar. hon en sciencefictionvärld befolkad av utomjord Vad handlar ”The host” om? Precis som i ”Twilight” får fansen lära känna tre rollfigurer som blir involverade i en komplicerad kärlekshistoria. Melanie/Wanda (Saoirse Ronan) kropp tas över av utomjordingen Wanda, som en del i utomjordingarnas invasion av jorden. Melanie har en pojkvän (Max Irons) men när Wanda tar över Melanies kropp väcks en annan beundrares intresse (Jake Abel).

THE HOST Vad: ”The host”. När: Hade Sverigepremiär i onsdags. Regissör: Andrew Niccol efter ett manus baserat på Stephenie Meyers bok ”Genom dina ögon”. Stephenie Meyer är även med producent till filmen. I rollerna: Saoirse Ronan (”Hanna” och ”Försoning”), Max Irons (”Red riding hood” och Jake Abel (”Percy Jackson och kampen om åskviggen”). USA Today skriver att ”The host” beräknas spela in 18,5 miljoner dollar, motsvarande 120,5 miljoner kronor, under premiärhelgen. Här delar Saoirse Ronan ett kärleksfullt möte med Max Irons.

Så, vad kan en sådan kärlekssituation kallas? Tja, det är inte direkt en kärlekstriangel à la ”Twilight” eftersom Saoirse Ronan spelar två rollfigurer i en kropp. – Vi kallar det för en kärleksfyrkant eller en kärleksrektangel. Välj själv vad du vill kalla det, så länge det har fyra sidor, säger Saoirse Ronan till Metro. Vad säger fansen om ”The host”? Cassandra Ekman, 23, som driver fansajten The Host Sweden tillsammans med Tina Hoffmann, 25, tycker att filmen har fångat det viktigaste från boken ”Genom dina ögon”. Men hon vill inte jämföra ”Twi-

light” med ”The host”. – ”Twilight” var för en yngre publik och ”The host” är en mycket vuxnare bok och film, säger Cassandra Ekman. Vad säger man i övriga världen? Filmen har världspremiär i dag men av de få recensioner som kommit hittills har kritikerna inte varit överdrivet förtjusta. Australiska News ifrågasätter regissören Andrew Niccols inblandning i filmen: ”Hur går du från att skriva ”The Truman show” och ”Gattaca” till detta? Jag gissar att hans kropp har tagits över av utomjordingar”. Och betyget då? Det får du läsa mer om på sidan 09 men enligt Metros filmrecensent Elin Larsson är det ingen ny ”Twilight”. – Stephenie Meyers nya berättelse har plockat beståndsdelar från vampyrsagan i ett tämligen slappt försök att upprepa det framgångsrika konceptet. Förutom fantasilösheten saknas den jämförelsevis varsamt uppbyggda romantiska stämningen från framför allt den första ”Twilight”-filmen, säger Elin Larsson. EMMA BJÖRKMAN

LISTAR

Fem unga fenomen Andra ungdomssuccéer

”Twilight”

Stephenie Meyers vampyrserie med kärleksparet Bella och Edward startade hela fenomenet. Första filmen kom 2008 och spelade in 1,2 miljarder kronor.

WEEKDAY 500 KR

”Beautiful creatures”

Kami Garcia och Margaret Stohl har skapat bokserien om Ethan som blir kär i häxan Lena. Den första filmen i serien hade svensk biopremiär i februari.

”Varma kroppar”

Här består paret av zombien R som blir kär i en människa. Filmatiseringen av Marions roman har Sverigepremiär den 19 april.

Vitt-på-vitt trendar i vår H&M 399 KR

H&M 299 KR

2 ZARA

ZARA 399 KR

999 KR

”The mortal instruments: Stad av skuggor”

Cassandra Clare har skrivit fantasybokserien om Clary som har speciella förmågor. Filmpremiär den 23 augusti.

”Hungerspelen”

Suzanne Collin har gjort succé med trilogin om de dödliga hungerspelen. Film nummer två, baserad på boken ”Fatta eld”, har premiär den 20 november.

BLI VÄN MED KEMTVÄTTEN Den här säsongen blir vi bundis med vår närmaste kemtvätt – för vitt är på allas läppar i vår. Våga byta ut den lilla svarta mot en vit kostym till påskens alla fester. Då slår du två trendflugor i en smäll. Satsa på en skjorta under till jobbuniformen och slit av den lagom till afterworken. Om du som jag har blivit inskolad att man upplevs större i vitt, tänk om – allt handlar om FLER SHOPPINGTIPS OCH hur du väljer BLOGGAR PÅ METROMODE.SE att bära trenden.


MAKING.SE

PÅ ALLAS LÄPPAR 03

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

FOTO: SCANPIX

Anmäld för misshandel

3

Tonårsidolen Justin Bieber fortsätter att skapa rubriker världen över. Nu ska 19-åringen ha misshandlat sin granne. Stjärnan själv hävdar att det var han som blev påhoppad. Enligt en källa ska grannen ha klagat över att det hade varit högljudda fester i Biebers hus medan han var på turné. Bieber påstås ha blivit våldsam och när polisen kom fram till LA-förorten Calabasas anmäldes han. METRO

Hemsworth är de nya Baldwins Efter bröderna Baldwins tar nu bröderna Hemsworth över i Hollywood. Chris och Liam är sedan tidigare etablerade skådespelare och nu gör äldsta brorsan Luke entré. Luke har länge gjort tv i Australien och har just landat sitt första filmkontrakt, ”The reckoning”, skriver Vulture.com. I filmen som handlar om sökandet efter en försvunnen tonåring som har fil-

KÖP DINA BILJETTER REDAN NU PÅ:

4

mat ett mord ska äldste brorsan Hemsworth spela detektiv. Han är också aktuell i ett drama om första världskriget, ”The 34th battalion”. Därmed följer han inte i brödernas fotspår eftersom de har satsat mer på actionoch superhjälteroller. Liam kunde man bland annat se i ”Hunger games” och Chris i ”Thor” och ”The avengers”. METRO

FOTO: SCANPIX

FOTO: SCANPIX

”DET ÄR EN STOR UTMANING FÖR MIG DÄR JAG FÅR ANVÄNDA ETT HELT ANNAT REGISTER.”

PETER JÖBACK TILL NÖJESBLADET OM ATT HAN SKA HA HUVUDROLLEN I STOCKHOLMS STADSTEATERS STORSATSNING ”SWEENEY TODD”.

”JAG SKA VARA MED, DET LUTAR ÅT DET.”

5

LILL LINDFORS OM ATT HON BLIR ETT AV NAMNEN I ÅRETS OMGÅNG AV ”SÅ MYCKET BÄTTRE” PÅ TV 4. VILKA DE ÖVRIGA ARTISTERNA BLIR ÄR ÄNNU INTE KÄNT.

Lill Lindfors blir en av deltagarna i TV 4:s ”Så mycket bättre”.

Den 19-20 april är det dags för en riktig livsnjutarfestival med hög stämning på Slagthuset i Malmö. För att vara säker på att få plats – köp dina biljetter redan nu!

Peter Jöback ska spela huvudrollen i ”Sweeney Todd”.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Ansvarig utgivare Linus Paulsson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem glober är högsta betyg.

BILJETTPRIS: 195 KR. ARRANGÖR: LINDELLEVENT AB. OBS! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. PÅ FESTIVALEN ERBJUDS OCKSÅ ALKOHOLFRIA ALTERNATIV. MER INFORMATION: WWW.LINDELLEVENT.SE & WWW.JULIUSBILJETTSERVICE.SE


04 NÖJE

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

3 NÖJEN I HELGEN

Daniel DaCosta släppte nyligen sin debutskiva och spelar på Moriska Paviljongen i morgon. – Jag har vuxit som artist och människa sedan förra ep:n, säger han.

Han satsar på att ta hiphoptronen Daniel DaCosta vill med nysläppta debutplattan ”Lever min dröm” placera sig på hiphopkartan som Sveriges bäste rappare. Något annat vore meningslöst, förklarar den Malmöaktuelle Stockholmsrapparen utan att låta det minsta dryg.

ANNO NS

– Jag ska vara den bäste rap- betar han med en rad eta- ett förflutet som professioparen, med bäst låtar och blerade gästartister som Pet- nell hockeyspelare i både snyggast kläder, så är det ter, Nääk, Mange Schmidt, Sverige och USA, där han en bara. När jag går in för nå- och Danny Saucedo. Legendariske Patrik Collén, got ger jag alltid tvåtvå känd bland annat för hundra procent, säger att ha producerat tiditidi Daniel DaCosta som i ga Petter har produprodu fjol blev ett namn som cerat. hamnade på mångas läppar. Hans debut-ep – Han är ”Steget före” fick grymt begåbegå stort genomslag vad och mumu på sociala medisikalisk, jag er och följdes av ser honom spelningar på som Sverinattklubbssceges störsner runt om i te produlandet, bland cent, säannat i Hultsfred ger Dadär han öppnade niel Daupp förra sommaCosta. rens festival. Rapparen från södsöd På nysläppta fullra StockStock längdaren ”Lever holm har min dröm” samarDanny Saucedo gästar.

tid spelade i NHL:s utvecklingslag. Men musikintresset tog över. Som son till Dalila da Silva, en av Brasiliens största sambaartister, har musiken alltid varit en del av honom. – Under hela min uppväxt har jag sett min mamma repa och skriva texter, musiken blev en naturlig grej, säger artisten som är glad över att vara där han är just nu och peppad inför kvällens spelning på Moriska Paviljongen i Malmö. – Jag har vuxit som artist och människa sedan förra ep:n. Jag är väldigt nöjd med skivan, den följer verkligen en röd tråd, 13 spår som hänger ihop, säger Daniel DaCosta. JOHANNA G JIMENEZ

Världens snabbaste allsång gästar Babel i morgon.

40 låtar på 60 minuter på Babel Drum and bass-klubb

1

Klubb. Inkonst ökar intensiteten och bjuder in tunga namn från så väl Bristol som Göteborg. Brittiska Little Monster från DJ-kollektivet Kaotik Soundsystem har varit aktiva i sydvästra England i över ett decennium. Nu är det dags att frälsa även Malmö. Möllans egna drum and bassstoltheter i ØKA kommer även dem stå bakom mixerbordet när långfredagen går snabbare än någonsin. Var: Inkonst, Bergsgatan 29. När: I morgon klockan 23.00–03.00. Entré: 60 kronor före 24.00, därefter 100 kronor. Åldersgräns 18 år.

Lokal hardcore

2

Konsert. När hardcorebanden Revenge och Svart Städhjälp står på scenen på Debaser i morgon är det under banderollen ”LOCALS ONLY!”. Klubben heter High Five och banden är så lokala de kan bli. Revenge klassiska hardcore ligger i bensax med de tidlösa Ka-

lifornienbanden och tillsammans med Svart Städhjälps smarta melodier kommer de se till att du lämnar klubben svettig. Om det sedan är ditt eget svett, det avgör du själv. Var: Debaser, Norra Parkgatan 2, Malmö. När: I morgon klockan 21.30. Entré: Gratis före 21, därefter 90 kronor. Åldersgräns: 20 år.

Påskagille

3

Scen. Ola Selmén och bandet Elton Bolton är på långfredagen tillbaka på Babels scen i Malmö med sitt koncept Världens Snabbaste Allsång. I den nya showen, Påskagille 2013, utlovas 40 låtar på 60 minuter och som namnet antyder förväntas publiken sjunga med i det höga tempot. Vilka nya överraskningar som allsången bjuder på den här gången är oklart men på Facebooksidan nämns både kaviartrick och kalsonger av gaffatejp. Var: Babel, Spångatan 38, Malmö. När: Långfredag 29 mars, 19.00, på scen 21.00. Entré: 200 kr. METRO

VINGAR FÖR VARJE SMAK. TRANBÄR. LIME. BLÅBÄR. OCH EFFEKTEN AV RED BULL.


NÖJE 05

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

AP/SCANPIX

GALLE R I

JÄGFELDT

AP/SCANPIX

Filéfrossa Vi trancherar oxfilé, fläskfilé och kyckling efter dina önskemål i matsalen! Serveras med stor härlig salladsbuffé, spännande såser och tillbehör Hiphopparen Nas kommer till Hässleholm.

Kristen Bell som Veronica Mars.

Nas tillbaka i sommar

Fansens film snart i toppen

Hiphopparen Nas är klar för sommarens Siestafestival i Hässleholm. Nas slog igenom 1994 med hyllade debuten ”Illmatic”. Senaste skivan ”Life is good” kom 2012. Nas var i Sverige så sent som för två veckor sedan då han gav två spelningar i Stockholm. Siestafestivalen äger rum 30 maj–1 juni. Andra som är klara för festivalen är Håkan Hellström, Dada Life och Hästpojken. TT SPEKTRA

”Veronica Mars: The movie” har passerat 4-miljonerdollarstrecket på insamlingssajten Kickstarter och blev därmed det tredje största Kickstartprojektet någonsin. Metro har tidigare berättat hur fans samlat ihop över 2 miljoner dollar för att få se tv-serien ”Veronica Mars” bli film. Insamlingen tog fart igen när det i går blev möjligt för fans i Europa och Australien att stötta kampanjen. METRO

249:- per person Söndag 199:- per person

Fredag & lördag

www.annikajagfeldt.com

Återvinn mig tack!

Öppettider i påsk: Långfredag 17-22, Påskafton 17-22 Påskdagen 14-20, Annandag påsk Stängt Hjärtligt välkommen!

Stortorget, Malmö. Tel 040-790 20. www.radhuskallaren.se RIKSTEATERN, FOLKETS HUS OCH PARKER I SAMARBETE MED THE AGENCY GROUP PRESENTERAR

Musiken från albumet Infruset framförs med texter av Gustaf Fröding

När du har läst färdigt din tidning, ta med den hem eller lämna den för återvinning.

TRÄNINGSHOTELLET VID HAVET PRESENTERAR

Folkparksturné På bandets begäran: ter ute nu! i sommar! Biljet Biljetter: www.tickster.com Tel 0771-47 70 70

Foto: Jon Wentzel

MARTIN LIDBERG PÅ ÅHUSSTRAND 18 APRIL

www.riksteatern.se / www.fhp.nu / www.theagencygroup.com / www.mandodiao.com

TRÄNING G! IN N S Ä L E R Ö &F PÅ LÄS MER om strand.c s u h a . w ww

ÅHUSSTRAND www.ahusstrand.com 044-28 93 00

BAMBOO CITY

Mongolisk, Thailändsk, Japansk& Kinesisk restaurang. Störst i Malmö med exklusiv miljö.

Stora Nygatan 35, nära Gustav Adolfs torg 2. Bredvid Hotel Scandic mittemot Hansagallerian. Tel 040-30 48 88

4 stora lunchbufféer

Med 40 olika varm- och kallrätter. Thailändsk, kinesiskt och japanskt. Bla wok, sushi, dim sun, grillat Inklusive dricka och kaffe.

79:-

1 års jubileum!

5 stora kvällsbuffér Mongolian barbeque, asiatiskt, dim sun, sushi, fruktbuffé, grillat & wokat. Över 50 olika varm- och kallrätter.

Ord pris 200:-

Jubileumspris 99:-

Firmafest • Shoppingmiddag • Familjeträff • Högtidsarrangemang

Ät så mycket ! du orkar


06 REPORTAGE

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

ISABEL SVENSSON

Gardell bjuder in publiken till frågestund

Här är nya showen

Ladda ner PointCloud till din mobil och sikta mot bilden

Jonas Gardell kan ibland själv häpnas över hur folkkär han är. – Jag är en sådan obskyr liten varelse att min folkkärhet nästan kom som ett slags olycksfall i arbetet. Hur gick det här till? Det verkar som att jag har en förmåga att få folk att känna väldigt starkt, säger han.

Fira påsk med Gardell

Efter all uppmärksamhet kring ”Torka aldrig tårar utan handskar” vill Jonas Gardell vara rolig igen. SVT har gett honom fria händer att skapa showen ”En helkväll med Jonas Gardell” som sänds i morgon. – För mig är showen ett sätt att förnya kontraktet med publiken – ”glöm nu inte att jag inte bara är författare utan att jag är en väldigt kul komiker också”, säger han.

P

å 90-talet gjorde Jonas Gardell stora shower men de senaste åren har han valt en mer minimalistisk väg. När SVT bad honom att sätta upp den unika föreställningen ”En helkväll med Jonas Gardell”, som visas i morgon på SVT 1, tänkte han stort. Gästartister som Helen Sjöholm, Ulrik Munther, Sarah Dawn Finer och Getrud Stenung dyker upp under kvällen och under finalen är det över 80 personer på scenen. – Den här typen av show skulle vi inte ha råd att göra annars och därför är det lite roligt att få göra just det, säger Jonas Gardell. Föreställningen sattes ihop på endast tre dagar och spelades in på Stora teatern i Göteborg i januari. – Det är en blandning mellan klassiska monologer jag har gjort genom åren och klassiska låtar som jag vet att folk vill höra, som ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Men vi bjussar också på mycket helt nya saker, vi

JONAS GARDELL

Ålder: 49 år. Bor: I Stockholm. Familj: Maken Mark Levengood och barnen Amos, 10, och Olga, 7. Gör: Komiker och författare. Aktuell: Med showen ”En helkväll med Jonas Gardell” som sänds i morgon klockan 20.00 på SVT 1.

har ett par världspremiärer. Jonas Gardell bjuder in publiken att ställa frågor till honom. Men ingen ställer den vanligaste frågan som han brukar få från sina fans. – Det är ”Kan jag få en kram?”. Jag svarar alltid ja. Om jag får skryta, eller vara glad för något, tror jag att jag ibland betyder mycket för mina fans. Jag har skrivit eller gett dem något som kanske blivit avgörande i deras liv vilket gör att ”kan jag få en kram?” blir på riktigt, som att vi har en relation, berättar han.

F

öreställningen innehåller även en dos allvar. Jonas Gardell knyter bland annat an till sin succé ”Torka aldrig tårar utan handskar” och berättar hur homosexualitet bemöttes när han och Mark Levengood blev ett par på 80-talet. – I dag med den relativa frihet och relativa tolerans som finns är det lätt att tro att

det alltid har varit så och därför kan det vara bra att påminnas att det inte alltid varit så. ”En helkväll med Jonas Gardell” är en engångshändelse. Men i oktober är det premiär för hans nya föreställning ”Mitt enda liv” på Maximteatern i Stockholm. – Jag fyller 50 år i år och tänkte att om jag inte gör en stor show med pangpang och fyrverkerier i år kommer det aldrig att bli av. Jag vill göra en sista stor show. ”En sista stor show” – planerar du att ta farväl? – Det gör jag alltid. Jag pratar om showen på Maxim som min sista stora show men vad det betyder vet jag inte. Jag pratar om den som en sorts farväl eller en sammanfattning men det är ingen jubileumsshow och inga gamla nummer. Jag har aldrig sagt offentligt att det här är en tack och farväl-föreställning men EMMA BJÖRKMAN, det kanske är det.

REPORTER


GATSMART 07

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

GÅR UT ...

SER FRAM EMOT ...

Mest till opretentiösa ställen som Kontrapunkt, Kontext eller Kanten. De brukar kunna ha riktigt feta fester med en bra blandning av människor och soft stämning. Dessutom kan man gå dit ut utan att bli totalt ruinerad. Jag gillar också Inkonst för att de har en varierad musikscen och Balthazar för att det är som att kliva in i en marängtårta.

Crime City Rollers nästa bout! Sedan har jag hört om en gårdsdag på Möllan där alla innergårdar öppnas upp och de boende anordnar loppisar och våffelfik och så vidare. Öppenhet är fint! Och så ser jag fram emot att gå Skåneleden. Jag tycker att det är dags för mig att utforska Skåne genom att gå genom byar, över fält och längs stränder. Man kan vandra i veckor eller bara en dag.

Nya säsongen av ”Game of thrones” har premiär på måndag.

TIPS

Fler höjdpunkter i helg-tablån ”The Bible”

28 TORSDAG

”Världens störs största konspirations konspirationsteorier med Erik & Mackan”

”I valet och kvalet”

29 FREDAG

”Let’s dance”

Duon Erik och Mack Mackan fortsätter att pröva klassiska konspirationsteorier för att se om de stämmer. TV 6 KLOCKAN 20.00

I kväll får vi för för första gången se när MARS Maria Montazami, Oscar Zia, Jennifer Åkerman och de andra deltagarna visar upp sina danskunskaper. TV 4 KLOCKAN 20.00

”W E”

”The dictator”

MARS

Tv-premiär för ”W E” där Madonna återigen axlar rollen som filmregissör. Dramat handlar om en ung kvinna som fascineras av kärlekshistorien mellan Wallis Simpson och kung Edvard III. C MORE FIRST KLOCKAN 21.00

”The Bible”

Fyrfaldigt Emmybelönade Mark Burnett har regisserat miniserien där delar av Gamla och Nya testamentet i Bibeln får liv. Första avsnittet av fem. SVT 1 KLOCKAN 22.00

31

”Mästarnas mästare”

”Sex and the city 2”

”I valet och kvalet”

”I’m not there”

Filmklassiker från 1948 med Katharine Hepburn och Spencer Tracy. Miljonären Grant Matthews vill bli republikanernas presidentkandidat men på typiskt filmmanér går det inte som han tänkt sig. SVT 2 KLOCKAN 22.45

1

MÅNDAG

Premiär för den moderna tolkningen av Sherlock Holmes som utspelas i USA. Mästerdetektiven spelas av Jonny Lee Miller och hans sidekick, dr Joan Watson, av Lucy Liu. TV 4 KLOCKAN 21.00

”Café Bärs”

Det andra avsnittet av ”Partaj”sketchen som fått en egen serie. Lär känna de fyra grabbarna som gjort ”Tjäna!” till sitt signum. KANAL 5 KLOCKAN 22.00

Cate Blanchett Oscarsnominerades för sin roll i regissören Todd Haynes skildring av legenden Bob Dylans liv. Bara det är skäl nog att se den här kultrullen om du inte redan gjort det. SVT 1 KLOCKAN 23.50

”Jag shoppar på jobbet”

Maria Svensson, 22, butiksbiträde på Tjallamalla d. som gillar opretentiösa ställen och second han

”Game of thrones”

SVT 1 KLOCKAN 20.00

Konsert i Webster Hall i New York med den världskända musikern. SVT 2 KLOCKAN 21.10

Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte utforskar Abu Dhabi. Filmen har fått blandad kritik men ”Sex and the city” är alltid ”Sex and the city”. TV 4 KLOCKAN 21.30

”Top model”

Äntligen får vi återigen resa till George R R Martins fantasy fantasyvärld i säsong tre av den amerikanska storserien.

”Paul Simon live i New York”

Det finns risk att ”Robins” blir lite meme MARS ta i kväll. Åtminstone om han har bjudit in programledaren Carina Berg till sin prathow för att prata om hennes pratshow. SVT 1 KLOCKAN 21.00

Premiäravsnittet av årets ”Mästarnas mästare” sågs av re rekordmånga 2,6 miljoner tittare. På söndag fortsätter kampen och på agendan står grenar där deltagarna fokus och strategiska tänkande sätts på prov. MARS

30

”Robins”

Tv-premiär för Sasha Baron Cohens komedi från förra året. Diktatorn Aladeen lever ett liv i lyx och överflöd men tvingas pröva livet som en vanlig arbetare i USA. C MORE FIRST KLOCKAN 21.00

”Café Bärs” SÖNDAG

”Sex and the city 2” LÖRDAG

APRIL

SHOPPAR ...

C MORE SERIES KLOCKAN 20.00

”Elementary”

HAR PÅ MIG ...

”Top model Sverige”

Förra veckan valde juryn Josefin Gustafsson till Årets vinnare. I det sista avsnittet visas höjdpunkter från säsongen varvat med aldrig tidigare visat material. TV 3 KLOCKAN 21.00

”Elementary”

Ett par zapatist-kängor som jag köpte i Chiapas, Mexiko, Örjan Anderssonjeans från Tjallamalla, velourjacka från second hand i Berlin och kappa av Diana Orving. Smyckena är från Mexiko och Malmösmeden Sanna Silver. Väskan är från Guatemala och örhänget har jag gjort själv av gamla halsband.

På jobbet, vi tar in mycket nya och gärna lokala designer och vågar testa mycket. Mina vänner har startat en freeshop på Södra Parkgatan som har öppet varje söndag. Det är förvånansvärt lätt att hitta bra grejer där, folk skänker riktiga skatter ibland. På Klädoteket på Norra Grängesbergsgatan kan man låna kläder som på ett bibliotek. Det är ett bra sätt att våga vara kreativ och testa något man kanske inte skulle köpa.

FAVORITPLATS ... En solig dag är ju väggen på Möllevångstorget en klassiker. Jag gillar Kallbadhuset, isiga dagar kan man där träna på att härda sig själv och havsvindar tror jag man mår bra av. Sedan gillar jag Seved, där har jag precis gått med i ett odlingsnätverk med andra av blandade åldrar och bakgrunder. Vi odlar och har skördefester och alla får vara med. TEXT & FOTO: LINNEA SVENSSON ARBAB


08 KROG

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

RÅKOST

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Pad thai-sallad.

Trollar fram mat utan att tillaga den

MISSA INTE

Trots raw food-konceptet finns kaffe med vanlig mjölk för att även vi koffeinister ska kunna fika här.

UNDVIK

Om du kan, undvik den populära lunchtiden och kom hit när det lugnat ner sig.

PRISER

Mat: 89–110 kr. Frukost: 59–89 kr. Desserter: 30–59 kr.

På Raw Food House är all tillagning över 42 grader bannlyst. Och det gör att de fantasifulla rätterna känns spännande och hälsosamma.

ÖPPET

Mån–tis: 11–17. Ons–fre: 11–19. Lör–sön: 12–17. KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Kombucha. KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Följ med in på Raw Food House

Se dig omkring på krogen

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

Raw Food House på Friisgatan 8 serverar bara mat som tillagats under 42 grader.

Ber gsg

atan

RAW FOOD HOUSE S. Första

D

dsg.

en här restaurangen är helt ensam om sitt koncept, i Malmö. Hade den legat i Los Angeles hade den varit en i raden på en lång gata. Vi pratar raw food-restauranger. Raw food är inte på något sätt flummigt och är inte förbehållet hälsofreaks i batikkjolar. Det är inte heller en hipp diet förbehållet kändisar i Hollywood. Tro inte det, för då missar du något. När jag var liten kallades det för råkost. Nu kallas det raw food, mat som tillagas på helt råa råvaror, upphettade till max 42 grader. Vegetariskt och ekologiskt ner till varje sädeskorn. Det låter ganska nyttigt, va? Tråkigt? Inte om man har en torkugn, en spiralizer, bra mixer och fantasi. Det har man på Raw Food House i Malmö. I köket är man inte bara intresserad av att laga raw, utan även av att laga smakfullt. En kombination som inte är självklar. Raw Food Houses mest populära rätt är en pad thai. Inte på nudlar förstås, efter-

111 RAW FOOD HOUSE

Friisgatan 8. Raw food-restaurang i ombonad interiör som skapar smak- och färgsprakande maträtter och bakverk på råa råvaror med engagemang, kunskap och ett sinne för detaljer.

som kokning är bannlyst, utan på tunna strängar squash framtrollade med spiralizer och krispig vitkål som tillsammans med en knastrig jordnötssås får en mumsighet likt originalet. Det snålas varken på storlek eller smak. Ett berg högt som Kebnekaise av rå pad thai balanserar på tallriken och sprakar av smaker från basilika, mynta, koriander och sesam. Som sann pad thai-älskare blir jag inte besviken utan överraskad av min nya upplevelse av den klassiska thailändska rätten.

R

anch burger är inte lika häftig, men god. Mjuk och rökig, gjord på rödbeta, pumpa och sesamfrö. En bbqsås förstärker rätten och köket visar upp sitt sinne för detaljer i form av knapriga strips på majrova och salta prickar av kapris som gör rätten till en upptäcktsfärd. Det här är ett kök som verkligen vill att gästerna ska tycka om deras mat. Det krävs kunskap för att laga raw. I kö-

Chokladbitar med sesam och havssalt.

ket används råvaror jag aldrig hört talas om och kocken kan trolla fram kolasmak av växter, dubbla vitamininnehållet i en rätt bara genom att strö över rätt sorts bär och skapa bakverk som man inte trodde var möjligt utan ägg och ugn. Cheesecake, osttallrikar och tryfflar bland annat. Mat som lagas på max 42 grader har ett extra högt näringsinnehåll eftersom många vitaminer, enzymer och andra nyttigheter förstörs vid upphettning. Raw Food House innebär alltså inte bara mättnad utan en rejäl hälsoboost som alla borde unna sig då och då.

KARIN ERICSON, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt.

DANSKT BISTRO DANSKT 1111 11111 1111 MANFREDS & VIN CHÂTEAU FORÊT AAMANNS

Jægersborggade 40, Köpenhamn. Om Noma vore en kvarterskrog skulle det vara så här. Naken matlagning, mycket grönt, naturviner och hygge.

Södra Storgatan 19, Helsingborg. En familjekrog, en av stadens bästa, med sin fransksvenska bistromeny i avslappnad atmosfär med loppismöbler och roligt ölsortiment.

Øster Farimagsgade 12, 2100 Köpenhamn. Smäckra smørrebröd och högkvalitativa råvaror på krog som även rekommenderas av Guide Michelin.

FRANSKT 11111 AMBIANCE À VINDÅKRA

Vindåkravägen 3, Tygelsjö. Franskt kök på en mysig liten gård där den franska köksmästaren bjuder på en femrättersmeny med hemma hos-känsla.

NORDISKT 11111 BAR

Erik Dahlbergsgatan 3, Malmö. Naturlig krog och vinbar i skön och folklig källarmiljö på Davidshallstorg med naturviner, mycket grönt och en aning nordisk gourmet.

VIETNAM 1111 LÊLÊ

Vesterbrogade, Köpenhamn. Populär och stor vietnamesisk kvällsrestaurang som höjer matupplevelsen med fina presentationer, cocktailbar och snygg inramning.


09 BIO

metro wkd skåne torsdag 28 mars 2013

SF

ALIENS

1111 ”ESKIL & TRINIDAD”

Meningslöst usel

LMK/NOBLE

nom dina ögon” ”Twilight”-författaren Stephanie Meyers bok ”Ge ket sämre än har blivit film. Men ”The host” är ofattbart mycmpel helt poäng. Meyers ”Twilight”-historia. Den saknar till exe

Familj. 11-årige Eskil och hans pappa befinner sig på ständig resa i jakten på arbete. Utanförskap och rotlöshet blir följden – och oväntade vänskaper. Trots skavanker är det här en film som uppmuntrar fantasin och tar barn på allvar. Se den. EL

UIP

11 ”GI JOE: RETALIATION”

Får bottenbetyg i Wkd – vad tycker du?

Se trailern till ”The host”

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

Action. Inte ens ”The rock” lyckas skaka i gång den här uppföljaren, som stundvis underhåller men berättar en på tok för komplicerad historia som egentligen bara går ut på att några GI Joes ska slåss mot Cobragänget. EL

Jake Abel och Saoirse Ronan har fått den tvivelaktiga äran att spela i ”The host”. En film som helt saknar poäng, enligt Wkd:s filmrecensent Elin Larsson. LMK/NOBLE

1 THE HOST

Sci-fi. Filmatiseringen av Stephenie Meyers ”The host” är en blek, poänglös efterapning av den tidigare ”Twilight”-sagan.

J

AP/SCANPIX

ag drog en lättnadens suck när ”Breaking dawn – part 2”, den filmade ’Twilight’-sagans sista del, till slut landade på bio. Äntligen var det över. Hollywood hade fattat att det gick att göra blockbusterfilmer med kvinnor i centrum. Nu kunde vi lägga pro-life-propagandan och de biologistiska undertonerna i Stephenie Meyers verk bakom oss. Tyvärr gillar Hollywood också att återskapa succéer på beprövade koncept, vilket torde vara anledningen till att Meyers bok ”Genom dina ögon” (’The host’) nu blivit film, fast den i princip är en ny ”Twilight”, bara ofattbart mycket sämre. Här utspelar sig handlingen i en närstående framtid där jorden invaderats av utomjordingar som tar över människornas kroppar i syfte (tror jag) att sträva efter den ultimata utvecklingen (vilken tydligen omfattar silverlackerade fordon och vita polyesterkläder). En av dem som protesterar är rebellen Melanie Stryder (Saoirse Ronan),

DANIËL BOUQUET/FOLKETS BIO

vars kropp blir ”värd” åt en utomjording som får i uppdrag att lokalisera rebellernas fäste via kvinnans minnen. Melanies själ vägrar dock släppa taget, vilket leder till en påfrestande dragkamp – för henne, hennes två uppvaktare, och för oss åskådare.

HAR MYCKET PÅ GÅNG

Liten roll. Håll koll på Emily Browning (”Sucker punch”), här med förvånansvärt kort tid på duken. Hon har mycket på gång, bland annat en roll i ”Plush”, regisserad av Catherine Hardwicke.

D

et går inte att gå in på alla enskilda detaljer som gör ”The host” usel, men tidigare nämnda Meyer-drag återkommer. Med råge. Ett tydligare problem är att filmen saknar poäng. Här finns inget viktigt budskap, inga meningsfulla lektioner att lära av. Om utomjordingarna bara kunde ha CGI-pimpats med otäcka utseenden eller getts destruktiva krafter, för spänningens skull. Men icke. Filmens obehagligaste scen, tämligen blodfattig, består i ett kollektivt självmord där två killar frontalkrockar med ett betongblock.

1111 ”KAUWBOY”

ELIN LARSSON, FILMRECENSENT

Familjedrama. Tioårig pojke tar hand om upphittad fågelunge i smyg för kolerisk machopappa som inte vill ha djur inomhus. Känsligt berättad holländsk prisvinnare med starkt berörande finalakt. Lysande filmdebut av unge Rick Lens. C-G K

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

DRAMA 1111 ”BROKEN”

Ostyrig och överlastad men full av gyllene ögonblick är denna brittiska film med en lysande skådespelardebutant. C-G K

DRAMA 1111 ”DEN GRÖNA CYKELN”

Stark skildring av en gatusmart saudiarabisk flicka vars livsstil går på tvärs mot omvärldens regler. En av årets mest upplyftande filmer. EL

ÄVENTYR 1111 ”BERÄTTELSEN OM PI”

Ang Lee har gjort mer helgjutna filmer, men visuellt har han aldrig tidigare bländat oss som i detta magiska äventyr. C-G K

DOKUMENTÄR THRILLER 1111 1111 ”SEARCHING FOR ”ARGO” Tajt, snygg OscarsvinnaSUGAR MAN” Malik Bendjelloul har gjort en snygg, inspirerande och anmärkningsvärd debutfilm om artisten Rodriguez märkliga historia. C-G K

re av och med Ben Affleck, vars CIA-agent räddar sex amerikaner ur revolutionens Iran med hjälp av … Hollywood! EL

ACTION 1111 ”DJANGO UNCHAINED”

Quentin Tarantinos spagettivästernhyllning är en lika underbar, som gruvlig, blodig hämndsaga. EL


IS WILL UCE R B ITH

M TATU NING N A CH

SON OHN NE J Y A W ND D

A

W

facebook.com/nobleentertainment

VISAS PÅ BIO NU!

To 15.10, 18.15, 21.15 Fre-må 15.00, 18.20, 21.00 Ti-on 18.20, 21.00

To 15.10, 18.20 Fre-må 15.10, 18.00 Ti-on 14.40, 18.00

To 14.30, 18.20, 20.15 Fre-on 18.30, 21.00

ROYAL • FILMSTADEN STORGATAN FILMSTADEN LUND • FILMSTADEN HELSINGBORG

The Host

VISAS ÄVEN I HÖLLVIKEN & LANDSKRONA! sf.se. Från 11 år

www.sf.se. Från 7 år i vuxens sällskap, annars från 11 år

G.I. Joe Retaliation

BIOPROGRAM TORSDAG 28 MARS 2013 Bakom stängda dörrar Ozon ..........18.00 Croodarna 3D (Sv tal)......................14.20 Den gröna cykeln World Wide Cinema Croodarna (Sv tal) ...........................15.20 ........................................................18.15 Broken ............................................18.45 Live på bio: Alice i underlandet ......20.15 Lore Bästa film Stlm FF ...................20.30 Faro Fredrik Edfeldt .........................20.50

Kauwboy Bästa film BUFF ...............16.00 Ingen riktig finne Bästa dok. GIFF 70:........................................................16.30 Den gröna cykeln Publikens val GIFF ..17.45 Broken Bästa film BIFA....................18.15 Bakom stängda dörrar F. Ozon ......20.00 Live på bio: Alice i underlandet Royal Opera House ....................................20.15 Fredag 29 mars på Kino: Bakom stängda dörrar Ozon .13.00, 20.45 Lore Bästa film Stlm FF ...................13.00 Den gröna cykeln Publikens val GIFF ............................................. 15.00, 18.00 Knattefilm: Djurvännerna fr. 3 år .....15.15 Broken Bästa film BIFA....................16.15 Kauwboy Bästa film BUFF ...............17.00 Ingen riktig finne Bästa dok. GIFF ..20.00

Bäst före.........................................17.20 The Host .........................................18.45 Kon-Tiki ..........................................19.15 GI Joe: Retaliation 3D ....................21.00 This is 40 ........................................21.30

MAN FÖDS INTE TILL MARTYR

Croodarna 2D (Sv tal)......................14.20 OZ: The Great and Powerful 3D .....16.20 The Host .........................................18.45 GI Joe: Retaliation 3D ....................21.00 GRAND BIO Trelleborg Tel: 0410-71 15 35 Röjar-Ralf 70:- ...............................13.30 Croodarna (3D) 100:-......................13.45 Små citroner gula 80:-...................16.00 OZ – The great and powerful (3D) .16.15 Lincoln 85:- ....................................18.30

Södran påskstängt 28/3-4/4. End. visn. sön 31/3 Ville och Vilda Kanin ..14 The Host 85:-..................................19.00 WWW.NJUTAFILMS.COM

www.biografspegeln.se • www.kino.nu • www.biohuset.nu

E N F I L M AV

THOMAS VINTERBERG

”MÄSTERLIGT – IGEN!” AMELIA

EN FILM AV

NABIL AYOUCH MOVIEZINE

”EN STARK OCH MYCKET BERÖRANDE FILM MED LYSANDE SKÅDESPELERI” FEMINA

M A D S

BIOPREMIÄR 12 APRIL FACEBOOK.COM/NOBLEENTERTAINMENT

L Ö G N E N

M I K K E L S E N

S P R I D E R

BIOPREMIÄR

12

S I G

APRIL

INSPIRERAD AV VERKLIGA HÄNDELSER

ONSDAG! PREMIÄR BIOPREMIÄR FILMSTADEN ENTRÉ • FILMSTADEN HELSINGBORG 5 APRIL! BIOHUSET/HÖLLVIKEN

Mama

KÖP/RESERVERA: på närmaste SF Bio, sf.se eller mobil.sf.se. Från 15 år


BIOPROGRAM

Den perfekta påskpresenten

28 MARS – 3 APRIL FYLL PÅSKEN MED BIO. Malmö Plusstolar!

Södra Tullgatan 4. Kassan öppnar to-må 12.00, ti-on 17.00

Presentkorten finns att köpa på våra biografer och på sf.se/presentkort

15/3 Oz

– The Great and Powerful 15/3 Johan Falk – Kodnamn Lisa 22/3 Croodarna 27/3 G.I. Joe: Retaliation

Jack the Anna Karenina Små citroner gula (7 år) Giant Slayer 3D (11 år) Oscar®belönad! (11 år) 18.00 To 15.00 Fre-on 15.10 PREMIÄR ONSDAG! Sune i Grekland On 14.45, 18.20, 21.00 Bäst före – All Inclusive (Btill) To 12.40 Fre-må 15.20 To 18.00 Fre-lö 15.10, Johan Falk 18.20 Sö 18.20 Må 15.10, – Kodnamn Lisa The Host PREMIÄR! 18.20 Ti 15.10, 21.00

De är bredare och har extra benutrymme. Croodarna - sv tal 3D Finns på biograferna To 21.10 Fre-ti 18.15, 21.25 To 12.30, 15.15, 17.45 (Btill) To 15.10, 18.20 Fre-må Royal, FS Storgatan. (15 år) On 15.10, 18.20 Fre-må 12.30, 15.15 (7 år) On 18.15, 21.05 Svensktextad: To+sö 15.10 15.10, 18.00 Ti-on 14.40, Läs mer och boka på sf.se 18.00 (11 år)

G.I. Joe Retaliation 3D Kon-Tiki

A Good Day to Die Hard Fre-ti 21.25 On 21.20

(15 år)

Alfons och pappa Åberg Knattebio:

Fre-må 12.30

(Btill)

Beautiful Creatures To 21.00

(11 år)

Bäst före 18.20

(Btill)

Croodarna - engelskt tal 3D

To 18.00 Fre-ti 18.15 (7 år)

Croodarna - sv tal

To 12.45, 15.10 Fre-må 12.30 Fre-må 12.30, 15.15 (7 år)

Croodarna - sv tal 3D

Anna Karenina

Röjar-Ralf - sv tal

®

Små citroner gula

G.I. Joe Retaliation 3D Beautiful Creatures To 20.30

PREMIÄR!

(7 år) 21.00

(11 år)

12.45, 18.20 Ti 14.40, 18.20 On 14.40 (7 år)

Tingeling: Vingarnas hemlighet - sv tal

Unchained (11 år) Django To 13.00 Oscar®belönad! To 17.50 Fre-on 17.55 Fre-må 12.55 To-ti 20.55 (15 år) Oscar®belönad!

Mama

PREMIÄR ONSDAG! On 18.00, 21.20

Oz – The Great and Powerful 3D

Djurvännerna

(15 år) To 12.30, 13.40 Fre-må 12.30

(Btill)

Lund

Du gör mig galen!

PREMIÄR FREDAG!

The Host PREMIÄR!

PREMIÄR!

Mördaren ljuger inte ensam

(Btill) 18.20

(Silver Linings To 21.10 Fre-må 15.10, Film dagtid Playbook) 18.00 Ti 18.00 On 18.10, ® 21.10 (11 år) Oscar belönad! alla dagar To 14.55, 18.20 Röjar-Ralf - sv tal 3D Fre-må 18.10, 21.15 i veckan To 12.30, 15.15 Ti-on 14.50, 21.15 (11 år) V. Mårtensgatan 12. Fre-må 12.30 (7 år) K.ö. to-må 12, ti-on 14 Eskil och Trinidad Sune i Grekland – All Inclusive

To 14.50

To 15.10, 18.15, 21.15 To 18.00, 21.15 Fre-må 15.00, 18.20, 21.00 Ti-on 18.20, 21.00 (11 år)

Croodarna - eng tal 3D

On 18.15, 21.00

To 18.30 Fre-ti 18.00 On 13.00, 18.00 (7 år)

(15 år) To 21.15 Fre-ti 18.20, 21.15 On 13.00, 18.20, 21.15

(7 år)

Fre-ti 17.45 On 20.30 (7 år) Barnvagnsbio: On 11.00

Tingeling: Vingarnas hemlighet - sv tal

(Btill)

To 12.40 Fre-må 14.10

(Btill)

ost n The hHt är skaplabraeka

r. g il e nt y Twili yer t E f t e r h e n i e M e s l a g e t äv a r r t p St e n y t t s t o a s j ä l a r t t n i n g , isk esi et t m e d U t o m j o rd o p p a r i b r k l a r a r r o k k rs n is ifr å n . nisko mä n m ä n e n v i s s a a e m ot i n p m äm at t k

PREM

IÄR!

(7 år)

PÅSKENS SVENSKA FAMILJEFILM! LINUS LINUS LINU S

OSCARS OS OSCARSSON CA ARS RSSON RSSO SON SO

PETR PETR PE PETRÉN TRÉN ÉN

TORKEL TORK TO TORK OR RKE EL L

PETERSSON PETE PETE PE TERS RSSO SON SO

SAGA AGA A

MIDFJÄLL MIDF MI DFJÄ ÄL LL L

IBEN B BE BEN

HJEJLE HJEJ HJ HJE EJLE EJLE E

Croodarna - sv tal To-må 12.30, 15.00

(7 år)

Django Unchained Oscar®belönad!

To 12.45, 15.15, 17.45 Fre-må 12.45, 15.15, 18.30 Ti 18.30 On 17.50 (7 år)

Fre-ti 20.30

(15 år)

MOVIEZINE

”Svensk barnfilm när den är som allra bäst – och som även berör oss vuxna”

BÄSTA EUROPEISKA BARNFILM

M-MAGASIN

BUFF Filmfestival 2013

Du gör mig galen! (Silver Linings Playbook) Oscar®belönad!

To 18.00, 21.00 Fre-ti 21.15 (11 år) On 20.30 (11 år)

Röjar-Ralf - sv tal 3D To-må 12.30

Eskil och Trinidad

(7 år) PREMIÄR FREDAG! Fre-må 13.00, 15.40 (7 år) Röjar-Ralf - sv tal To-må 12.40 (7 år) G.I. Joe Retaliation 3D

PREMIÄR!

To 14.30, 17.15, 20.15 Fre-ti 18.15, 20.45 On 20.45 (11 år)

(11 år)

oe G.I. J ation par li äm Retgaången beakra sin as

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se För info om SF Bios rabattkort se sf.se

This is 40 To 17.30

Sune i Grekland – All Inclusive

Röjar-Ralf - sv tal 3D Fre-må 15.40

(11 år) To 14.30, 18.20, 20.15 Fre-on 18.30, 21.00 Barnvagnsbio: On 11.00

Små citroner gula

Johan Falk – Kodnamn Lisa

ANN ANN N

To 20.00 Fre-ti 20.50

(11 år)

Searching For Sugar Alfons och pappa Fre-må 12.40, 15.20 Man Oscar®belönad! Ti-on 15.00 (7 år) Åberg Knattebio: To 12.30, 15.10 (7 år) Fre-må 12.40, 13.50 (Btill) To 12.50 Fre-må 13.45, 15.55 (Btill) G.I. Joe Retaliation 3D

To 14.50, 17.45 Fre-sö 15.30, 18.50 Ti 18.50 On 13.00, 17.45 Svensktextad: Må 15.30, 18.50 (Btill)

Croodarna - sv tal 3D

To 15.10, 17.50, 21.00 Fre-ti 15.00, 18.00, 20.40 On 18.00, 20.40 (11 år)

On 14.40

Bäst före

(11 år)

Oz – The Great and Powerful 3D

Oz – The Great and Powerful

(11 år)

The Host PREMIÄR!

Fre-må 13.00, 15.45 (7 år)

PREMIÄR ONSDAG!

The Impossible

Jack the To 18.15 Fre-on 21.05 (7 år) Giant Slayer 3D (11 år) PREMIÄR ONSDAG! To 12.40 Fre-må 12.50 Fre-sö 15.15, 18.15, 21.00 Sune i Grekland – All Inclusive (Btill) On 14.50, 17.50, 20.30 Må 15.15, 21.00 Ti-on Ego To 12.40 Fre-må 12.50 14.50, 18.15, 21.00 (Btill) Johan Falk To 18.10 Fre-ti 21.20 (7 år) Svensktextad: Må 18.15 The Impossible – Kodnamn Lisa (15 år) Hansel & Gretel: To 20.30 Fre-må+on 21.00 Oscar®belönad! Croodarna - sv tal Witch Hunters 3D To 15.20, 20.50 To 12.30 Fre-må 13.30, Les Misérables (15 år) To 21.20 Fre-ti 21.30 (15 år) 15.50 (7 år) Fre-on 21.20 Oscar®belönad! This is 40 20.30 (11 år) Johan Falk Croodarna - sv tal 3D To 18.00, 21.00 ® – Kodnamn Lisa (15 år) To 12.50, 15.20 Fre-må Lincoln Oscar belönad! Fre-on 18.00, 21.10 (7 år) De fem legenderna Bäst före - svenskt tal 3D (7 år) To 15.20, 18.10, 21.15

Les Misérables

Jack the Röjar-Ralf - sv tal Giant Slayer 3D (11 år) To 12.30, 15.40

To 12.40 PREMIÄR FREDAG! (7 år) Knattebio: (Btill) To 12.30 Fre-må 12.30, 15.10 (7 år) Fre-må 12.30 Ti-on 15.10 Fre-må 13.00, 14.15 (Btill) Fre-må 12.30 (11 år)

Oscar belönad! To 12.40 To 12.45, 15.00 To 15.00 Fre-må 15.10 Fre-må 12.35 Fre-må 12.45, 15.20 (7 år) Ti-on 14.40 (11 år)

To 21.15 Fre-on 21.10

Host 29/3 Eskil och Trinidad 3/4 Jack the Giant Slayer 3/4 Mama

Kom ketchup så To 12.50, 15.20 ® Fre-må 12.50, 16.10 går vi Knattebio: To 21.00 (7 år) Oscar belönad! (15 år) To 13.00 (Btill) To 20.30 Fre-on 20.40 Lilla Anna och Oz – The Great Långa Farbrorn (Btill) Croodarna - sv tal and Powerful 3D Tingeling: Vingarnas Lilla Anna och To 12.40 Fre-må 12.40, To 20.30 (11 år) To 13.00 Fre-må 13.35 Långa Farbrorn (Btill) 15.30 Ti 15.30 (7 år) hemlighet - sv tal ® To 13.00 Fre-må 12.30 Lincoln Oscar belönad! Croodarna - sv tal 3D To 13.00 Fre-må 12.50 (Btill) Mama To 20.50 (11 år) To-må 12.50, 15.20, 18.10 PREMIÄR ONSDAG! Ti 15.20, 18.10 Mördaren ljuger On 18.40, 21.10 (15 år) (7 år) Film dagtid inte ensam (11 år) On 15.20 Helsingborg Mördaren ljuger inte To 18.25 Fre-on 18.30 Django Unchained alla dagar ensam To 21.00 (11 år) Oscar®belönad! Oz – The Great i veckan Fre-ti 20.30 (15 år) and Powerful 3D Söderg 19, Helsingborg Oz – The Great To 15.10, 17.55 Storgatan 22. K.ö. to-må 12.00, Du gör mig galen! and Powerful 3D Fre-må 15.20, 18.15, 21.00 Kassan öppnar ti-on 17.00, on även 10.30 (11 år) (Silver Linings Ti 18.15, 21.00 On 18.15, to-må 12.00, ti-on 14.00 To 15.10, 18.10, 21.10 21.15 (11 år) Playbook) A Good Day to Die Fre-må 15.30, 17.45, Oscar®belönad! 21.00 Ti 17.45, 21.00 Oz – The Great A Good Day to Die Hard To 15.00, 18.10, 21.00 Fre-ti 20.45 (15 år) On 17.45, 20.15 (11 år) Fre-ti 17.50, 21.00 (15 år) and Powerful Hard To 21.25 To-må 15.00 Ti-on 14.55 On 21.00 (11 år) Alfons och pappa Oz – The Great Alfons och pappa Röjar-Ralf - sv tal 3D Eskil och Trinidad and Powerful Åberg Åberg Knattebio: To 15.15, 17.55 Fre-on 17.45, 21.30 (11 år) Fre-on 15.00, 18.25 (11 år)

PREMIÄR! Värnhemstorget. K.ö. to-må 12, ti-on 17

Croodarna - engelskt tal 3D

27/3 The

ing te b hä r D e n I . J o e s i n r a; d e t v t i n o m G . d e Co b r n t h o t a r ho i n te fien d ö d s m öt a e t t t e n , s o m s . k n å a e s t s m k oc er i ng s ras e x i re g e l a d e h

PR

R! EMIÄ

Ett äventyr för alla åldr ar av Stephan Apelgren

BIOPREMIÄR IMORGON! STO R G ATA N

Fre-må 12.40, 15.20 Ti-on 15.00

Fre-må 12.30 Ti-on 15.10

Fre-må 13.00, 15.40 PREMIÄR ÄVEN I TRELLEBORG!

KÖP/RESERVERA: SF Bio, www.sf.se. Från 7 år

Eskil och Trinidad


Julius Production i samarbete med CSB, Flying Music och Adrian Grant presenterar

JULIUS PRODUCTION PRESENTERAR:

BURT BACHARACH EN MUSIKENS MÄSTARE!

3 O S CAR S! 8 G R AM MYS ! INVALD I S O N GWR ITE R HALL O F FAM S E!

Raindrops Keep Fallin’ on My Head Do You Know the Way to San Jose I Say a Little Prayer For You That’s What Friends Are For What’s New Pussycat? Walk on By

MALMÖ OPERA

FREDAG 14 JUNI KL. 19.30

Biljetter: www.juliusbiljettservice.se, malmoopera.se Personlig service: 0775 700 400, 040 208 500

WEST END ! SMASH HIT FEATURING THE SONGS OF

MICHAEL JACKSON 5 AND THE

HELSINGBORG ARENA –ONSDAG 10 APRIL KL 19.30 juliusbiljettservice.se 0775 700 400

www.thrillerlive.com

www.juliusab.se

Julius Production in association with Andrew Kay and David Vigo present

Julius Production presenterar

NY SHOW 2013!

Created by RASTA

THOMAS

Starring

Med hits av

BA D BO YS OF DA NC E

COLDPLAY, KANYE WEST, QUEEN, INXS, MICHAEL JACKSON och många fler ...

MALMÖ – KONSERTHUSET

MALMÖ – KONSERTHUSET

SÖNDAG 10 NOVEMBER KL. 1800

Söndag 22 september kl 19:30

Biljetter: Julius Biljettservice 0775-700 400, Konsertuset 040-630 45 01

www.juliusab.se

www.rocktheballet.com.au

BILJETTER: JULIUS BILJETTSERVICE 0775-700 400, KONSERTUSET 040-630 45 01

www.sowetogospelchoir.com

www.juliusab.se JULIUS PRODUCTION PRESENTERAR: REGI: CESARE RIGHETTI KOREOGRAFI: SIÂN PLAYSTED KOSTYM: MARIANNE LUNDERQUIST PRODUCENT: JULIUS MALMSTRÖM

Nöjesteaterns kassa: 040-791 80, Julius Biljettservice: 0775-700 400 www.juliusbiljettservice.se

– EN SANN KLASSIKER – PREMIÄR FREDAG 27 SEPTEMBER Based on a Conception of JEROME ROBBINS. Book by ARTHUR LAURENTS. Music by LEONARD BERNSTEIN. Lyrics by STEPHEN SONDHEIM. Entire Original Production Directed and Choreographed by JEROME ROBBINS. Originally Produced on Broadway by Robert E. Griffith and Harold S. Prince.

www.juliusbiljettservice.se, personlig service: 0775 700 400

Eslöv – Biljettexpressen Halmstad – Halmstad Turistbyrå Helsingborg – Radiocity Audio Video

Höör – Turistbyrån Karlskrona – Turistbyrån Kristianstad – Domus

Landskrona – Museet Lund – Biljettbyrån/Turistbyrån Malmö – Nöjesteatern

Trelleborg – Turistbyrån Ystad – Turistbyrån Ängelholm – Turistbyrån

Hitta och boka biljetter via vår nya iPhone-app! Scanna koden och ladda ner!

20130328_se_weekendskane  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you