Page 1

wkd FREDAG 1 FEBRUARI 2013

KROG

Passionerat och himmelskt gott på Familjen RIV UR OCH TA MED HEM

LIVE

The Last Band tillbaka på Sticky Fingers

R E G A L SÅrCeH ts största

FILM

Så bra är Fares Fares Oscarsfilm

fest kan börja Melody

Bidragen

Nyheterna

David Lindgren

FOTO: HENRIC LINDSTEN


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

Kaotisk 1 matlagning ISABEL SVENSSON

Höjdpunkten från inspelningen i Spanien

Plura och Maria berättar Ladda ner PointCloud till din mobil och sikta mot bilden

”. Wkd har I morgon är det premiär för ”Pluras kök Spanien för att prata träffat Per ”Plura” Jonsson och Maria Andersson in nästa gång. om inspelningen och var programmet kan spelas Varför lämnade ”Pluras kök” Stockholm och for till varmare breddgrader? – Jag var ganska trött på att vara hemma i mitt kök. Jag tyckte att det skulle vara kul att göra något annat, det måste kännas som en utmaning. Det var spännande att komma till ett annat land och göra tv, säger Plura Jonsson, 61.

PREMIÄR I MORGON Vad: Säsongspremiär av ”Pluras kök Spanien”. När: I morgon klockan 21.30 på TV 3. Vilka: Programledare Per ”Plura” Jonsson och sidekickarna Måns Herngren och Maria Andersson. Samtliga gäster under säsongen: Henrik Dorsin och Sylvia Vrethammar, Henrik Schyffert och Maja Ivarsson, Bo Sundström och Susanne Thorson, Titiyo och Helena af Sandeberg, Klara Zimmergren och David Batra, Markus Krunegård och Fanny Risberg, Ken Ring och Adam Alsing, Mauro Scocco, Melinda Kinnaman och Oskar Linnros. Tapas var det sista Plura Jonsson och Maria Andersson var sugna på när de kom hem efter inspelningen av ”Pluras kök Spanien”. Plura berättar att han bara åt husmanskost en månad i sträck.

Hur var det att spela in programmet strax utanför Barcelona? – Det var mer spartanskt i huset än vad vi var vana vid. Elen kom från en generator i ett uthus som stod och brummade hela dagarna. När vi skulle filma fick vi stänga av den och hoppas att elen skulle räcka tills vi tog paus. Det hände flera gånger att elen gick och ibland var vi så inne i det vi gjorde att vi tände stearinljus och fortsatte filma, berättar Plura Jonsson. – Det var kaotiskt. Ingen i produktionen visste exakt hur det skulle bli men det var häftigt att ta det för vad det är, säger Maria Andersson, 31, sångare i Sahara Hotnights och programmets sidekick tillsammans med regissören Måns Herngren, 47. I varje avsnitt åker ni på

utflykt – berätta! – Vi var på vildsvinsjakt, fiskade med några fiskare och badade med tonfiskar, bland annat. Att bada med tonfiskar var häftigt. De var i stora nätkassar som man fick hoppa ner i med cyklop och simfenor. De slängde i sardiner så att tonfisken kom upp och simmade runt oss, säger Plura Jonsson. Cavan flödar i programmet, var ni sugna på att dricka varje dag? – Om man dricker varje dag blir man det, säger Plura Jonsson. – Man hinner inte fråga sig om det är ett sug eller om det bara är? Programmen spelades in under två dagar, då kunde man välja att ta det lugnt första dagen och festa andra dagen, säger Maria Andersson. Blir det en säsong till av ”Pluras kök”? – Ja, absolut, men vi vet inte var och när. Det har pratats om att det kan bli utomlands igen, säger Plura Jonsson. – Jag skulle gärna göra ett program i Sverige, berättar Maria Andersson och säger att Måns Herngren också vill vara med i en ny säsong. EMMA BJÖRKMAN

FEM DELTAGARGÄNG

Det hände bakom kameran Grannbråk och festnätter.

Henrik Dorsin och Sylvia Vrethammar

Plura och Maria Andersson hyllar komikern och skådespelaren Henrik Dorsin – som var gäst tillsammans med sångerskan Sylvia Vrethammar – med orden ”han spred sådan fantastisk stämning”.

Titiyo och Helena af Sandeberg

Trots att både Joakim Thåström och Ulf Lundell tackade nej säger Plura att det var lättare att få manliga gäster än kvinnliga. – Men Helena af Sandeberg och Tityo var suveräna, säger Maria Andersson.

Markus Krunegård och Fanny Risberg

Duon tog en nattlig promenad när de stötte på en av grannarna som inte uppskattade tv-inspelningen och hamnade i gräl. – Markus var full och svarade ”baño” som betyder badrum till svar hela tiden, säger Plura.

2

Glittra som en stjärna CUBUS 149 KR

TOPSHOP BY MALENE BIRGER

390 KR

1 199 KR

STELLA MCCARTNEY 4 200 KR

Ken Ring och Adam Alsing Medan Plura gick och lade sig tidigt på kvällarna passade flera av gästerna på att festa så länge de orkade. Ken Ring och Adam Alsing slog på stora partytrumman och var vakna hela natten.

Mauro Scocco, Melinda Kinnaman och Oskar Linnros

Pluras före detta tv-kollega Mauro Scocco gästar huset. Med sig har han artisten Oscar Linnros och skådespelaren Melinda Kinnaman – som tar tillfället i akt att dyka med tonfiskar.

TA I FRÅN TÅRNA MED TRENDEN

Glittra i kapp med den sista snön, för den här säsongen sparas det inte på krutet. Ta i ifrån tårna och gräv fram dina gamla PENELOPE AND COCO metallicplagg. I vår är grönt 4 500 KR skönt, kombinera de gröna metallicplaggen med attribut i vårens holografiska mönster, gärna både skor och väska för en fulländad stil. Har du svårt för guld och glitter? Ta ett handfast grepp om kuvertväskan eller glid ner i OCH S GTIP PPIN SHO FLER bootsen som räcker BLOGGAR PÅ METROMODE.SE nog och väl för att anamma trenden.


metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

PÅ ALLAS LÄPPAR 03

Göteborgs Symfoniker är en del av

AP/SCANPIX

SHAI MAESTRO TRIO

Rihannas ultimatum

3

Vi har länge anat det men nu berättar Rihanna, 24, öppenhjärtigt om att hon och Chris Brown, 23, är ett par igen. I Rolling Stone slår popstjärnan även fast att om Chris Brown slår henne igen kommer hon att lämna honom. – Han har inte förmånen att kunna klanta till det igen, säger Rihanna. År 2009 dömdes Chris Brown för att ha misshandlat Rihanna. METRO

Nya, fräscha klanger med internationell jazztrio. 4 feb kl 19.30 290 kr, student 100 kr

Espinosa klar för ny 4 film om rysk seriemördare Det har pratats om det sedan i höstas men nu är det klart att Daniel Espinosa regisserar filmatiseringen av Tom Rob Smiths roman ”Barn 44”, som löst bygger på seriemördaren Andrej Tjikatilos framfart i före detta Sovjetunionen mellan 1978 och 1990, skriver Variety. ”Snabba cash”-regissören

får sällskap av Ridley Scott som producent och Richard Price skriver manus. Det spekuleras även kring att Tom Hardy och Noomi Rapace ska spela i ”Child 44”, men inget är bekräftat vad gäller detta. De båda spelar tillsammans in filmen ”Animal rescue” i mars. TT SPEKTRA

”JAG HAR SPELAT IN LÅTAR, HAFT KUL MED MINA TJEJKOMPISAR OCH BARA HAFT DET BRA.”

Premiär 2 mars 2013 Spelas t o m 14 april 2013

AP/SCANPIX

SELENA GOMEZ, 20, TILL E! ONLINE OM ATT HON INTE SITTER HEMMA OCH DEPPAR ÖVER UPPBROTTET FRÅN JUSTIN BIEBER, 18.

Lidelse möter lidande. Dansens skönhet möter dess disciplin och krav på underkastelse. Dansprogram av Marie Chouinard. Med GöteborgsOperans Danskompani.

bODY_rEMIX/gOLDBERG _vARIATIONS act 1 Våroffer

5

METROS RECENSENT CHRISTOFFER RÖSTLUND TILL KULTURNYHETERNA OM ARTISTEN ANNA VON HAUSSWOLFFS POSERANDE I DAGENS NYHETER. HON VAR IFÖRD EN TRÖJA MED DET NORSKA BLACK METAL-BANDET BURZUM, VARS ENDA MEDLEM VARG VIKERNES ÄR KÄND FÖR NAZISTISKA VÄRDERINGAR OCH GROVA VÅLDSBROTT.

Med GöteborgsOperans Orkester.

Biljettpris 75–295 kr.

100 år!

strav inskijs vår of fer

Selena Gomez har gjort slut med Justin Bieber.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Ansvarig utgivare Linus Paulsson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem Glober är högsta betyg.

Biljetter 031-13 13 00, www.opera.se

Foto: Marie Chouinard, Dancer: Carol Prieur

”MAN GÖR DET VÄLDIGT BEKVÄMT FÖR SIG NÄR MAN TÄNKER ’DET ÄR VIKTIGT ATT SKILJA PÅ ARTISTEN OCH KONSTEN’.” Metros musikrecensent Christoffer Röstlund.

KO N S E R TH US E T GÖTA PL ATS E N B IL JE T TER: IDAG ÖP P E T 12-18 .00 TEL 031-726 53 10 W W W.G SO.S E


04 NÖJE

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

Metro on Stage och ”Idol” äger schlagern

HENRY LUNDHOLM

ÅRETS ARTISTER

De har tävlat i talangjakter David Lindgren

Karlskrona. ”Skyline”. Han deltog i ”Fame factory” 2002.

Mary N’diaye

Karlskrona. ”Gosa”. Deltog i Metro on stage 2011 och ”The voice” 2012.

Erik Segerstedt

Göteborg. ”Hello goodbye”. Deltog i ”Idol” 2006. Han tävlar med Tone Damli som var med i norska ”Idol” 2005.

Metro on Stage och ”Idol” står bakom en tredjedel av artisterna i årets Melodifestival. ”De här artisterna har en fördel”, säger Peter Hart som jobbar med aktuella State of Drama. Ulrik Munther kom tvåa i Metro on Stage 2010. I sista deltävlingen i Malmö ställs han mot en annan Metro on Stage-artist, nämligen Lucia Pinera som deltog året efter honom. Och de är inte ensamma om att ha slagit igenom i talangjakter i årets startfält. Hela elva stycken av årets deltagare kommer antingen från Metro on Stage, ”Idol”, ”True talent”, ”Made in Sweden”, ”Fame factory” eller ”The voice”. Peter Hart, A & R på skivbolaget Universal Music, jobbar med State of Drama, som vann Metro on Stage 2012 och som är med i årets Melodifestival. Han tror inte att Melodi-

Ulrik Munther.

festivalen medvetet letar efter artister som varit med i talangjakter. – De här artisterna har dessutom en fördel. Som State of Drama, de har varit med om den här konstiga grejen att spela musik som ska bedömas. Det är pressande. De som har sett dem i Metro on Stage vet också redan att de är grymma. Melodifestivalgurun, före detta skivbolagsdirektörenBert Karlsson, uppskattar

dock inte utvecklingen. – Det är tv som är så imponerade av de här karaoketävlingarna som många av dem är. Det tycker jag tyder på att det är brist på riktiga artister. Jag trodde att de skulle sluta upp med det här men de fortsätter leta upp gamla deltagare som inte blivit något, säger han. En av artisterna i startfältet var dock med i Berts egna talangprogram, ”Fame factory”, nämligen David Lindgren. – Jag tror att han vinner allt. Han kom på plats 21 i ”Fame factory”. Bakläxa till mig dock för att jag inte valde honom för hans sångröst, för den är riktigt bra, skrattar Bert Karlsson. State of Drama vann Metro on Stage 2012. Nu tävlar de i MelodiANNELI SANDBERG

BJUDBUFFÉ 16.00-19.00

festivalen. Och de har sällskap av många talangjaktskolleger.

Eddie Razaz

Skellefteå. ”Alibi”. Han var med i ”Idol” 2009.

Amanda Fondell

Skellefteå. ”Dumb”. Hon vann ”Idol” 2011.

State of Drama

Skellefteå. ”Falling”. De vann Metro on Stage 2012.

Janet Leon

Skellefteå. ”Heartstrings”. Hon var med i talangprogrammet ”Made in Sweden” 2009.

Lucia Pinera

Malmö. ”Must be love”. Hon har deltagit i både Metro on Stage 2011 och ”True talent” 2011.

Robin Stjernberg

Malmö. ”You”. Han kom tvåa i ”Idol” 2011.

Ulrik Munther

Malmö. ”Tell the world I’m here”. Han deltog i Metro on stage 2010.

Christer Lindarw Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson

serveras på övervåningen

AW-PRISER i baren t.o.m. 21.00 DJ mellan 22.00-03.00

Stor ensemble

// GT

”AFTER DARK GÖR SVERIGES SNYGGASTE FÖRESTÄLLNING!”

Storgatan 45, 411 38 Gbg • tel 031-137646 • www.flyingscotsman.se

// EXPRESSEN

”VILKEN FANTASTISK SHOW!” // E-KURIREN

”After Darks nya produktion är lika oskuldsfull som vågad” // SVD

Halvdagskonferens om

Sön

11-15

”Mycket fartfyllt, elegant och roligt” // GEFLE DAGBLAD ”Tokigt skön succé, detta är en briljant glimrande show som ingen bör missa”

BALKAN PARTY MED ANDRA GENERATIONEN LÖRDAGEN 2 FEBRUARI KL 19 BUFFÉ OCH UNDERHÅLLNING 375 KR/PERS EFTERSLÄPP FRÅN KL 22 I MÅN AV PLATS 30 KR/PERS

// QX

BOKA PÅ 020-219 219

Biljetterna till Andningens Dag bokas och köps på www.imgbg.se

LÄS MER PÅ CASINOCOSMOPOL.SE

Spelas hela våren 2013

10-årsjubileum

Bilj: Liseberg 031-400 100, www.liseberg.se, ticnet.se 077-170 70 70. Förmånliga tågpaket: SJ Resebutik eller 0771-75 75 75.

PACKHUSPLATSEN 7 • ÖPPET 11.30–05.00 ALLA VISAR ID • ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR TEL 020-219 219 • CASINOCOSMOPOL.SE

Tapas 30:- Stor stark 30:Januari-februari

Söndagsmiddag från 105:-

After Work fredag 16-18

Heta rytmer - salsakvällar fredag och lördag från 23.00

Linnégatan 23, Tel 42 88 55 • www.lasombrita.rggbg.com • www.lasombrita.se

Återvinn mig tack! När du har läst färdigt din tidning, ta med den hem eller lämna den för återvinning.


NÖJE 05

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

De tar sig vidare till Friends arena

HENRIC LINDSTEN

Artisternas första repetitioner inför lördagens deltävling är avklarade. Så här bra är de första åtta låtarna. TEXT: MELODY FOTO: HENRIC LINDSTEN

David Lindgren inleder årets Melodifestival.

111

111

1

11

David Lindgren. En av årets favoriter som inte är omedelbar men som växer. Har han snott Dannys mellanparti från ”Amazing”? Ja. Går David till final? Ja.

Cookies N Beans. Söt och skön låt och tjejerna har grymma röster. Tyvärr passerar den obemärkt förbi och därmed även deras chanser att gå vidare.

Jay-Jay Johanson. Sylvia Vrethammar kommer att älska den här men hon kan bli ensam. För smal och ointressant och vi tackar Jay-Jay för visat intresse.

Mary N’diaye. Årets tidiga sommarplåga. Gosa, gosa, gosa, gosa, gosa, gosa. Ni fattar. Barnen kommer att älska den och jag erkänner: Det är svårt att sitta still.

111

1111

1111

11

Eric Gadd. Fin text, en låt som växer och Gadd är proffsig. Tyvärr lite tråkigt och det händer inte mycket. Kommer att få svårt.

Yohio. Fräsch glamrock, stark refräng, en låt som överraskar med att vara en av startfältets bästa. Kan göra David sällskap till Friends arena.

Anna Järvinen. Vacker ballad som ger oss Eva Dahlgren-vibbar. Men hon ger ett osäkert intryck och kan ha svårt att gå genom rutan. Blir platt fall eller succé.

Michael Feiner & Caisa. Det känns ”Fame 2003” med saxofoner och fånig refräng. Men på scenen är den underhållande och kan knuffa ut favoriter.

”Skyline”

”Vi kommer aldrig att förlora”

”Burning flags”

”Heartbreak Hotel”

”Paris”

”Porslin”

”Gosa”

”We’re still kids”

”Vi inbjuder till en fest” Förra året tävlade du med en låt som Danny dissade. Vems ratade låt har du i år? – Ingens. I år är det omvända roller. En av dem jag tackade nej till är med i år med en annan artist, nämligen låten ”Alibi” med Eddie Razaz. Den var inte rätt för mig. Bert Karlsson tror att du vinner. Hur mycket pengar vågar du sätta på att han har rätt? – En tusenlapp skulle jag nog kunna satsa. Å andra sidan trodde han inte på mig förra året och då gick det ganska bra, så man vet ju aldrig med honom. Du inleder årets Melodifestival. Är det ett startnummer du hade valt om du

fått bestämma själv? – Ja, det eller sist hade jag valt. Jag var först i finalen i fjol och det var toppen. Det var skönt att få gå in och köra och så har man gjort det och kan njuta av de andra sedan. Och rent krasst kan jag tycka att det är smart av Christer Björkman att lägga den först. Det är glädje i låten och vi inbjuder till en fest som jag hoppas att de i arenan. Hur bra är din låt på en skala ett till tio? – Sjukt stark. En nia. Anledningen till att den inte får full pott är för att om den hade varit i ett annat forum hade jag gjort den längre. Nu får den bara vara tre minuter. ANNELI SANDBERG

Genrep idag kl 15 Källaren, utsålt

Premiär lördag kl 14 Källaren, utsålt

Eivin Dahlgren

I rollen Av Samuel Beckett Översättning Göran O Eriksson Regi Ronnie Hallgren Scenografi & kostym Alex Tarragüel Rubio Ljus Linus Fellbom, Anders Johansson Ljud Dan Andersson, Jörgen Ericsson Mask Gunnar Lundgren Dramaturg Sisela Lindblom

Biljetter 031 708 71 00 Restaurangen 031 708 70 90

www.stadsteatern.goteborg.se

Åsa-Lena Hjelm,

I rollerna Eivin Dahlgren Av Samuel Beckett Översättning Göran O Eriksson Regi Emil Graffman Scenografi & kostym Alex Tarragüel Rubio Ljus Linus Fellbom, Anders Johansson Ljud Dan Andersson, Jörgen Ericsson Specialkonstruktion scenografi Katarina Rangfast Mask Gunnar Lundgren Dramaturg Lucas Svensson


06 KROG

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

LENA GARNOLD

PASSION

Mat gjord av ljuvt stämda råvaror

LENA GARNOLD

Kastanjer till biffen.

MISSA INTE

Ni vet nu att maten är bra, men missa inte drinkarna. Ambitiösa och roliga.

UNDVIK

Om du vill ha ett diskret och lugnt filmfestivalsmöte med en producent från Lausanne. Här är det fest. Hela tiden.

PRISER

Med smakfullare upplägg skulle Björn Perssons mellanrestaurang Familjen kunna vara en femma, enligt Metros krogskribent.

Förrätt: 105–140 kr Mellanrätt: 129–145 kr Varmrätt: 169–265 kr Efterrätt: 35–95 kr

ÖPPET

Måndag–torsdag: 17–24 Fredag–lördag: 17–01 LENA GARNOLD

Sejrygg med gurka. LENA GARNOLD

Följ med in på Familjen

Se dig omkring på krogen

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

Krämig ostkaka.

Stadens övriga krögare har mycket att lära av Familjen när det handlar om inredning, tycker krogskribenten. yn en Av

I

den nyutkomna boken ”Min gata i Göteborg” berättar 28 pensionärer om sina favoritgator i stan. Min egen favoritgata, Arkivgatan, lyser med sin frånvaro. Det gör däremot inte kåkområden som Vega-, Frigga- och, tro det eller ej, Bangatan, städer i stan uppbyggda av palmblad, oljefat och plastpåsar. Så vad göra om inte lyfta fram Arkivgatans finaste flaggskepp: Restaurang Familjen, Björn Perssons mellanrestaurang i sitt miniimperium. Inredningen är den mest lyckade i krogGöteborg. Övriga stadens krögare borde tvångsbussas hit likt gymnasieelever på skolutflykt. Familjen, och inredarna i Lyckefors & Olsson, är ett föredöme för branschen. När BBC var här och gjorde reportage kallade de inredningen nordisk minimalism, jag skulle säga tvärtom: sydländsk maximalism – unikt, varmt och hemtrevligt. Men egentligen spelar denna divergens ingen roll eftersom lokalen ständigt är fylld från golv till tak, så det ska till

.

tsg

ek lbr

ge

En

FAMILJEN

1111 FAMILJEN

Arkivgatan 7. Modernt brasserie med elektrisk stämning.

ett mindre mirakel om man ska få en skymt av någonting annat än uppfyllda människor som höjer glas och skär i kotletter.

N

är jag och min gode vän Wilhelm tittar in är det, som det heter i folkmun, ”full rulle”. DJ-musik och cocktailbonanza i baren. Vi tar in lite champagne och ostron och tittar igenom menyn. Vi börjar med ryggbiff, brynt smör, kastanjer och karljohanssvamp samt ägg och dragonkräm. Inte så fruktansvärt roligt upplagt, lite som en nattmacka tillverkad i kylskåpsljus, men fruktansvärt god. Kastanjer ges här en häftig kollision med biff och svamp, som lyfts av smör och ägg. Riktigt bra. Sedan Familjens råbiff. Smörstekt bröd, lökmarmelad, råbiff och kycklinglever. Det här är nästan som en efterrätt. Himmelskt gott. Men tryffeln från Gotland, som tillkommer, söker jag fortfarande effekten av.

Vi tar också in sejrygg med variation på gurka med mosade gulbetor och råräkor. Också det en unik och modig kombination. Hela Familjens filosofi och matintellekt känns väldigt mycket som en annan av mina Göteborgsfavoriter, Bhoga. Men Bhoga har lite bättre grepp på uppläggen, Familjens tallrikar kan kännas lite för burdusa och klumpiga. Vi avslutar med en ostkaka med hjortron och grädde. Första rätten som faktiskt ser lika god ut som den är. Krämig och härlig. Man känner direkt att Familjen är ett passionerat ställe med hängiven personal som älskar vad de gör. Råvarorna och kombinationerna är ljuvt stämda likt transponerande instrument. Med något smakfullare upplägg skulle det här kunna vara en femma.

CARL REINHOLDTZON BELFRAGE, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

ASIAT 11111 VRÅ

Drottningtorget 10. Göteborgs just nu bästa restaurang.

NORDISKT 11111 LINNÉA ART

Södra Vägen 32. Gastronomi i internationell klass.

KLASSISKT 1111 GROPEN

Stora teatern. Gropen – säsongsbetonad klassisk restaurang med finess.

ITALIEN 1111 ENOTECA MAGLIA

Slottsskogsgatan 55. Stans nya inneställe med livlig italiensk touch.

BISTRO 1111 BARA MAGNUS

Drottninggatan 5. Bistro med evigt skiftande meny.

LYX 1111 BHOGA

Norra Hamngatan 10. Bästa restaurangen i mellansegmentet.


GATSMART 07

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

ÄTER ...

… kommer från Filippa K. Jackan är från vår-/sommarkollektionen 2013. Jag har hittat min stil och håller mig till den. Den är ren och klassisk med en androgyn touch och nästan uteslutande skandinaviska märken. Jag är nog lite Filippa K-patriot. Mina naglar och ögonfransar förlänger jag en gång i månaden på stans grymmaste salong, Luxurious Lashes. Mina största stilförebilder är Coco Chanel och Audry Hepburn.

Mat är inte riktigt min grej. Jag är inte så kräsen med vad jag äter. Kaffe, däremot, är väldigt viktigt. Jag är lite av en kaffoman. Mitt favoritkafé i Göteborg är Da Matteo. De har jättegott kaffe.

VISNING sön 3 feb kl.13.00 mölndals stadsmuseum Kvarnbygatan 12 • museum.molndal.se FRI ENTRÉ! • Öppet: tis–sön kl. 12–16

gers

Sticky Fin

PÅ SCEN IKVÄLL

ÖPPET 21-04

THE LAST BAND THUNDERMOTHER

FRE 15 FEB. TOP FLOOR . KL 20.00

Fre LÖR22 24MARS NOV

FRI ENTRE FÖRE 22 NICE PRICE I BAREN 21-22

Fler bilder

Smarta stilar

THE SWORD

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

support SISTER + TOXIC ROSE

BOBBY KIMBALL (us) MEN WITHOUT HATS (CAN) FRE 8 MAR THE 69 EYES + BABY JANE ONS 6 FEB

LÖR 16 FEB

LÖR 2/2 THE KENDOLLS ONS 20/2 HIGH ON FIRE FRE 29/3 REEL BIG FISH SÖN 28/4 DORO

* LÖR * ONS * ONS * ONS

Sticky Fingers Kaserntorget 7 Tel.7010017

2/2 LOVISA NEGGA 27/2 DAN REED 24/4 BLACK VEIL BRIDES 24/7 LITA FORD www.stickyfingers.nu

FIRST HOTEL G

ABONNERAT FRE 8/2

AFTER WORK I G MAT & VIN SAMT CRISTAL BAR HAR STÄNGT

VÄLKOMMEN ÅTER 15/2 Cristal bar öppet: onsdag-lördag NILS ERICSONPLATSEN 4 | TEL 031-63 72 64

”Har alltid en viss swag” Karin Dahlén, 24, är helt såld på Filippa K och . bor i Linnéstan. Hon gillar drinkar och Peacock

Storkören, husbandet CLAZZ och Mats Backlund, dirigent

FORTSÄTTER ... MIN FESTKVÄLL ... … börjar oftast hemma hos mig med mina närmaste vänner och ett kraftigt rött vin eller drinkar. GT är nästan den enda drink jag dricker, men den måste vara gjord på Bombay Sapphire gin och Schweppe’s Tonic Water med en klyfta citron i. Till detta lyssnar vi på musik som man blir på bra humör av. Eftersom mina största favoritartister just nu inte spelas på de uteställen jag går till brukar jag lyssna på dem hemma. Bäst är låten ”212” med Azealia Banks och det mesta med Gnucci.

… med att möta upp folk ute. Vi går nästan alltid till Bliss först. Det är ett väldigt behagligt häng vid 23-tiden, innan det blivit fullt ös, och de har jättetrevlig personal. Sedan går vi till Peacock, där vi fortsätter att drinka och njuta av den härliga miljön och den unika musik som Peacocks DJ:ar alltid spelar. Den har alltid en viss swag och beats som jag gillar. Man trivs där nere i källaren, helt enkelt! Om jag ska dansa gör jag det helst vid baren.

V Frölunda • Frölunda kyrka 9 februari kl 16.00 AVSLUTAR KVÄLLEN ... … med att hoppa in i en taxi och åka hem. Om jag känner att det finns en risk att jag blir bakfull dagen efter tar jag två Alvedon, en Samarin och ett stort glas mjölk innan jag går och lägger mig. TEXT & FOTO: EMELIE LAGER

Trollhättan • Lextorpskyrkan 10 februari kl 17.00 BILJETTPRIS 100:– Förköp: tel. 077-170 70 70 samt i respektive lokal 2 timmar före konserten.

ÄR DU REDO FÖR NÄSTA STEG I KARRIÄREN? Sök nytt jobb på www.metrojobb.se

ALLT JAG HAR PÅ MIG ...

Stolar från Lindome


08 BIO

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

SCANBOX

THR ILLER

11

Hisnande jakt

TEXAS CHAINSAW 3 D

Usama bin Ladin är Sanning eller fiktion? Filmen om CIA:s jakt på om den är sann en skickligt uppbyggd thriller alldeles oavsett a tonen. eller inte. Men den har svårt att hålla den neutral

COLUMBIA PICTURES /ALL OVER PRESS

Skräck. Fint med ett försök till smart uppföljare som vill skapa förståelse för motorsågsjonglören Leatherface. Annars är ”Texas chainsaw” tyvärr väl fantasilös. Har du sett ”Final destination 5” kommer 3 D:n här dessutom få dig att somna. EL

THE WEINSTEIN COMPANY/AP

111 THE MASTER

Filmen om jakten på Usama bin Laden

Se trailern

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

C-G K

Jessica Chastain spelar agenten Maya som kämpar i sju år för att leta upp al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin. COLUMBIA PICTURES

1111 ZERO DARK THIRTY

Actionthriller. Kathryn Bigelows spännande Usama bin Ladinthriller skapar frågetecken.

F

Drama. Trasig, försupen krigsveteran (Joaquin Phoenix) möter karismatisk sektledare (Philip Seymour Hoffman) i optimistiskt 50-tals-USA. Magnifikt skådespeleri och foto men laddningen avtar gradvis. Vad vill filmen egentligen berätta?

ALL OVER PRESS

rågor om autenticitet och filmares moraliska ansvar präglade filmåret 2012, med ”Call girl” som främsta svenska exempel. ”Zero dark thirty”, Kathryn Bigelows film om jakten på Usama bin Ladin, brottas med en liknande problematik. Å ena sidan säger den sig bygga på förstahandskällor, å andra sidan betonar Bigelow och manusförfattaren Mark Boal att filmen är fiktion. Att CIA använt sig av tortyrmetoder är vederlagt. Kritiken mot filmen handlar i stället om huruvida den, i egenskap av att göra anspråk på sanningar, ger intryck av att tortyr var avgörande för att lokalisera bin Ladin i Pakistan 2010. Detta har (föga förvånande) förnekats av CIA, och ifrågasatts av andra. Oavsett vad man tycker om ovanstående är följande solklart: ”Zero dark thirty” är en mäktig uppvisning i skickligt uppbyggd thrillerdramaturgi. Bigelow öppnar med en djupt obehaglig skildring av WTC-attackerna 2001, effektiv i all sin enkelhet. Sedan placerar hon oss, och filmens huvudperson Maya (Jessica Chastain) på en så kallad black site, ett slags

hemlig förhörscentral på internationellt territorium. Där genomför en CIA-agent (Jason Clarke) ett brutalt förhör med en al-Qaida-lierad fånge. Färskingen Maya, vars viljestyrka imponerat på mellancheferna i Langley, betraktar det hela under tystnad. Sju års (på drygt två och en halv timmars speltid) detektivarbete, som Maya fullständigt begraver sig i, följer.

VIKTIG BIROLL

Imponerande. Fares Fares har en viktig biroll i ”Zero dark thirty”, och han kramar allt han kan ur den. Imponerande. Fler roller i internationella produktioner lär otvivelaktigt följa.

B

igelow bockar av händelseförloppet just så, som på en lista, i en ansträngning att hålla en neutral ton. Effekten blir snarare motsatt – särskilt när upplösningen introduceras genom två black hawk-helikoptrars smygande färd mot bin Ladins gömställe utanför Abbottabad, i ackompanjemang av Alexandre Desplats stämningsavgörande musiksättning. Måhända vill Bigelow och Boal verkligen skapa debatt om hur USA:s, och världens, moraliska kompass förändrats av ”the war on terror”. Det de framför allt lyckats med är att förvandla en människojakt till en hisnande ELIN LARSSON, thriller.

KERRY BROWN

111 KVARTETTEN

FILMRECENSENT

Komedi. Downton Abbeys Maggie Smith spelar operadiva som skakar om Beecham House – tjusigt hem för musikpensionärer. Dustin Hoffman (regi) ger oss brittisk skådisadel i förutsägbar men charmig bagatell för ”Hotel Marigold”publiken. C-G K

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

KÄRLEKSDRAMA 11111 AMOUR

Makalöst skådespeleri i djupt gripande och obönhörligt trovärdig Cannesvinnare om livets slutfas. C-GK

THRILLER 1111 ARGO

Tajt, snygg och stekhet Oscarskandidat av och med Ben Affleck, vars CIA-agent ska rädda sex amerikaner ut ur Iran. E L

ÄVENTYR 1111 BERÄTTELSEN OM PI

Ang Lee har gjort mer helgjutna filmer men visuellt har han aldrig tidigare bländat oss som i detta magiska äventyr. C-GK

DRAMA ANIMATION 1111 1111 BEASTS OF THE FRANKENWEENIE SOUTHERN WILD Smått underbar, svart-

En hel del i denna antiauktoritära frihetshyllning gör mig illa berörd. Ändå är Benh Zeitlins debutfilm hopplöst hjärtknipande. EL

vit, stop motion-animerad Tim Burton-film om en ensam skolpojke med en djärv plan för att återuppväcka sin trafikdödade hund. C-G K

ACTION 1111 DJANGO UNCHAINED

Quentin Tarantinos spagettivästernhyllning är en lika underbar, som gruvlig, blodig hämndsaga. EL


NÖJE 09

metro wkd gbg fredag 1 februari 2013

The Last Band: ”Man ska fan vilja gå och se oss live”

CHERRY SANDER

100 procent fredag En perfekt fredagskväll, enligt The Last Band

Göteborgsbandet The Last Band är tillbaka på Sticky i kväll – och sångaren Chris Blood lovar fullt ös. – Det ska vara en upplevelse, vi kör fullt blås från början till slut. De har bara fyra låtar på Spotify, men har redan spelat på flera klassiska hårdrocksklubbar, och dagens spelning på Sticky Fingers är bara början på året – i sommar väntar spelningar på både Sweden Rock och Metaltown. The Last Band har ett tydligt fokus på livescenen. – Vi tänker att vi är ett liveband. Folk betalar extra för att gå på en spelning, man vill ha något levererat. Man kanske inte vill köpa skivan, men man ska fan vilja gå och se oss live. Vi vill

spela med publiken och till publiken, spela med varandra gör vi fem dagar i veckan, det kan vi redan, säger Chris Blood. Även det faktum att de kör med artistnamn skvallrar om viljan att vara ett liveband. – Det är lite kul, vi har ett bandnamn och vi har scenklädsel, så man kan lika gärna köra fullt ut. Blir det mer attityd och rock så här? – Det är ju faktiskt så, det handlar om det. Man drar på fullt ut, man drar på klädsel

och sitt scennamn. På hemsidan står det att de spelar high class white trash steamrolling rock’n’roll. Men det vet de egentligen inte vad det är. Chris Blood säger att de ser fördelar med att inte placeras i en tydlig genre. – Då har vi förmodligen en egen och det är ju kanon. Alla i bandet lyssnar på olika musik och det är konstant krig i låtskrivandet. När någon spelar något bättre får man vika sig, det är en skön process. PETER LÖWENDAHL

RECEPTET

Man vill inte gå ut själv, så först behöver du vänner. Ett gött gäng är 50 procent.

50% SPELAR PÅ STICKY FINGERS

25%

• Bandet består av Göteborgskillarna Chris Blood, Nick Young , Johan ”Jack Hammer” och Dennis ”Pumping Iron” Andersson. • I kväll spelar de på Sticky Fingers, tillsammans med Thundermother (gratis 21– 22, sedan 60 kronor).

Sedan behöver man gin och tonic, det är 25 procent.

Och sedan behöver man musik, det är 25 procent. Sedan har du en kväll, det blir 100 procent, sedan kan du vara var som helst. Det behöver inte ha så många ingredienser för att du ska har roligt. Och är musiken live så har du 110 procent.

25%

The Last Band ser sig själva främst som ett liveband.

3 NÖJEN I HELGEN Baserad på Kajsa Ingemarssons succéroman

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Melody Club tioårsjubilerar.

Firar första plattan

Nostalgisk turné

1

Konsert. För tio år sedan släppte Melody Club debutplattan ”Music machine”. Det firar de självklart med turné. Plats: Valand. Tid: I morgon 22–05. Entré: Förköp 150 kronor, i dörren 160 kronor. Ålder: 20 år vid förköp, 22 år i dörren.

Klubba till elektropop

2

Klubb. Lovisa Negga underhåller med sin elektropop från 23.15, en timme senare tar Brott och straff över. Plats: Sticky Fingers. Tid: I morgon 21–04. Entré: Gratis 21–22, sedan 80 kronor.

Tolkar pappans musik

3

Scen. Jazzlegenden Jan Johanssons söner Jens och Anders ger sig i kast med sin fars musik. Plats: Nefertiti. Tid: I dag från 19. Entré: 240 kronor i dörren, 265 kronor på Ticnet.se. Ålder: 18 år.

RAKEL WÄRMLÄNDER

BASER AD PÅ SUCCÉBOKEN

BIOPREMIÄR 13 FEBRUARI beautifulcreatures.se facebook.com/beautifulcreaturessweden

JOSEPHINE BORNEBUSCH SVERRIR GUDNASON

BIOPREMIÄR NÄSTA FREDAG! 3D SVENSKT TAL FILMSTADEN BERGAKUNGEN BIOPALATSET • FACKLAN BIO VÅGEN • FREGATTEN • TRAPPAN

3D ENGELSKT TAL FILMSTADEN BERGAKUNGEN BIOPALATSET

2D SVENSKT TAL FILMSTADEN BERGAKUNGEN BIOPALATSET

Röjar-Ralf

FÖRKÖP PÅGÅR! www.sf.se, mobil.se, www.facklan.se. Från 7 år

BIOPREMIÄR 20 FEBRUARI


OSCAR® NOMINERINGAR BL.A.

BÄSTA FILM

BÄSTA MANLIGA SKÅDESPELARE - HUGH JACKMAN BÄSTA KVINNLIGA BIROLL - ANNE HATHAWAY

”GÅ GENAST OCH SE DEN”

SvD

”MAGISK” ”IMPONER ANDE” ”FILMMAGI” AFTONBLADET

EXPRESSEN

P4

AMELIA

GÖTEBORGS-POSTEN

VINNARE AV BÄSTA FILM

KOMEDI ELLER MUSIKAL

3

M-MAGASIN

MOVIEZINE

GOLDEN GLOBE® BÄSTA MANLIGA SKÅDESPELARE - HUGH JACKMAN BÄSTA KVINNLIGA BIROLL - ANNE HATHAWAY

WWW.LESMISERABLESFILMEN.SE

PUBLIKSUCCÉ! BOKA BILJETTER I TID! BIOPREMIÄR FILMSTADEN BERGAKUNGEN • BERGAKUNGEN VIP • BIOPALATSET • BIO ROY • FACKLAN/

KUNGSBACKA • TRAPPAN/KUNGÄLV • FÄSSBERGS BIO/MÖLNDAL • BIO VÅGEN/LERUM

27 FEBRUARI

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, sf.se , bioroy.se, facklan.se. Från 11 år

BIOPREMIÄR IDAG! 21.15 Lö äv 23.40

Må-to 18.15

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, io, sf.se eller mobil.sf.se, facklan.se. Från 15 år

BIOPROGRAM FREDAG 1 FEBRUARI 2013 Kungsbacka 0300-104 78 www.facklan.se

GIFF, repertoar åter 5/2

Fre 20.45 Lö 21.00 Sö 18.15 Må+on 18.30

Texas Chainsaw

PUBLIKSUCCÉ!

Kassan öppnar 17.00 Les Misérables (11år) 110kr...........18.00

Kassan öppnar kl 9.30 Göteborgs Film Festival på Roy t.o.m. 3/2 Les Misérables, Dom över död man åter 4/2 BIO VINGEN Torslanda tel. 031 - 92 45 45 The Master (15år) 100kr .................18.15 EGO (7år) 100kr ...............................18.30 Texas Chainsaw 3D (15år) 120kr ...20.45 Zero Dark Thirty (15år) 110kr.........21.15 Django Unchained (15år) 110kr .....21.30

Ego .................................................19.00 Ego .................................................19.00 BIO VÅGEN Lerum tel. 0302 - 150 80 Les Misérables 90:- .......................16.00 Wallander, den orolige mannen.....19.00 www.biovagen.se Ego .................................................19.00

GULDBAGGEVINNARE – BIOPUBLIKENS PRIS

”VÅR SAMTID SPOT ON” – Plaza Kvinna

– Mama

– Amelia

– Filmdelta

”Martin Wallström är en SUPERSTJÄRNA i vardande” – TT Spektra

”Både Martin Wallström och Mylaine Hedreul i huvudrollerna är RIKTIGA FYND.” – HD

ÅRETS STORA FAMILJEKOMEDI AV HANNES HOLM

★★★★M★ÖTER TED”

IDS e ”BRIDESMA Now Magazin

★★★★

GASTE FILM” ”ÅRETS ROLI MTV DEN INTE” NT” ”MISSA MSN BRILJA ”B e InStyl

LAPPED GET PITCH S

co.uk

ovie. www.pitchperfectm

BIOPREMIÄR NÄSTA FREDAG! FILMSTADEN BERGAKUNGEN • FACKLAN/KUNGSBACKA FREGATTEN/STENUNGSUND • TRAPPAN/KUNGÄLV FÖRKÖP STARTAR ONSDAG!

KÖP/RESERVERA: sf.se eller mobil.sf.se. Barntillåten

Pitch Perfect

Fre 15.30, 15.40, 18.00, Må-to 15.20, 18.40, 20.40 Lö 13.10, 15.40, 21.15 18.00, 20.40, 24.00 VISAS ÄVEN PÅ BIO VINGEN, Sö-to 13.10, 15.40, 18.00, TRAPPAN, FREGATTEN 20.40 Svensktextad: 12.50 OCH SAGA BIO

Fre+må+on 18.30 Sö 16.00 Ti+to 18.15 sf.se • facklan.se Från 7 år


BIOPROGRAM

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om

1 – 7 FEBRUARI Plusstolar!

De är bredare och har extra benutrymme. Läs mer och boka på sf.se.

Oscar®nominerad! 12.10

100 kr (11)

Berättelsen om Pi 3D ®

Oscar nominerad! 135 kr (11) 14.45, 17.30, 20.50

Skånegatan 16. K.ö. 11.00, lö-sö 10.00

Argo

Gangster Squad

Beasts of the Southern Wild

Berättelsen om Pi Oscar®nominerad! 110 kr (11) Lö-sö 11.20

®

Oscar nominerad! 110 kr (15) 21.10 Lö äv 23.45

De fem legenderna - svenskt tal 3D 125/100 kr (7) 14.30

Django Unchained ®

Oscar nominerad!

120 kr (15) Fre+sö 11.50, 17.20, 21.00 Lö 18.50, 22.30, 23.15 Må-to 11.50, 14.00, 17.20, 21.00

Tillträde till lounge/bar 1 tim innan föreställning. Läsk och popcorn ingår. Inga rabatter gäller. 18 år.

Django Unchained

Hobbit: En oväntad resa ®

Läs mer på sf.se/presentkort

Searching For Sugar Man

Guldbaggebelönad! Oscar®nominerad! 100 kr (15) 15.20

Biopublikens pris!

Hobbit: 95/70 kr (Bt) Fre+må-to 21.00 Lö 22.00 En oväntad resa Fre 12.20, 15.00, 18.10 Sö 13.00, 21.00 240 kr - High® Frame Rate 3D Lö 12.20, 13.00, 15.00, 15.30, 18.10 Sö-to 12.20, Oscar nominerad! Les Misérables ®

155 kr (11) 15.00, 15.30, 18.10 17.10, 20.30 Lö-sö äv 11.10

Oscar nominerad! Fre+sö-to 17.00 Lö 18.00

240 kr

Texas Chainsaw 3D

Jack Reacher

Kungstorget. pnar fre-sö 10.00, Kassan öppnar må-to 11.00

Beasts of the Southern Wild

Sune i Grekland 130 kr (11) – All Inclusive

Oscar nominerad! 12.10

Oscar®nominerad!

Oscar®nominerad! 100 kr (11) Må-to 15.00

Berättelsen om Pi 3D 135 kr (11) Må-to 14.30, 17.30

PREMIÄR! 125 kr (15) De fem legenderna Fre 21.45 Lö 20.50, 23.50 21.15 Lö äv 23.40 100 kr (7) Sö-to 20.50 110 kr (15) - svenskt tal 3D Fre 15.30, 15.40, 18.00, The Company You 125/100 kr (7) Kvartetten PREMIÄR! 20.40 Lö 13.10, 15.40, Keep 105 kr (7) Må-to 12.00 100 kr (Bt) 18.00, 20.40, 24.00 Sö-to 21.10 13.10, 15.40, 18.00, 20.40 15.00, 17.50 De fem legenderna The Master Svensktextad: 12.50 Les Misérables - svenskt tal ® PREMIÄR! 95/70 kr (7) ® En oväntad vänskap Oscar nominerad! Oscar nominerad! 120 kr (11) Må-to 12.30 105 kr (7) 14.30, 17.45 110 kr (15) 15.15, 17.40, 20.20 12.00

Lilla Anna och Långa Tingeling: Vingarnas 60 kr (Bt) hemlighet - sv tal Farbrorn

Flight

Oscar®nominerad!

Lö-sö 11.00, 11.20

110 kr (11) 14.20, 18.15, 21.20

Lincoln ®

Oscar nominerad! 14.40, 17.50

np l i te ela J a k t e d e s av h r d e t e t t o m fö l j n d a n v a å n C I A s . m ä fr I slut ialteam åra hono r® . s pec ades s p i ll 5 Osca lyck nerad t i Nom

PR

R! EMIÄ

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

115 kr (11)

95/70 kr (Bt) Lö-sö 11.15, 11.20 Må-to 11.50

Wallander – Den orolige mannen

Madagaskar 3 100 kr (15) - sv tal 95/70 kr (7) 18.50 12.10 Yoko - svenskt tal 12.40 95/70 kr (7) Mamman och den vilda bebin Zero Dark Thirty Knattebio: 40 kr (Bt) Lö-sö 11.15

Mammas pojkar

105 kr (7) Fre+sö 14.30, 21.20 Lö 14.30, 21.20, 23.45, 23.55, 24.00 Må-to 21.20

PREMIÄR! Oscar®nominerad! 17.30, 20.30

Django Unchained Oscar®nominerad!

120 kr (15) Må+on 13.15, 20.35, 20.45 Ti 13.15, 20.35 To 13.15, 17.25, 20.35, 20.45

Ego

100 kr (7) Må-to 15.20, 18.40, 21.15

En oväntad vänskap 105 kr (7) Må-to 13.00, 20.50

115 kr (15) Flight®

Äta sova dö

PREMIÄR!

Oscar®nominerad!

Ego

Zero irty Th ad i n DaråkOsama bviänrlLden. t

5

100 kr (15) Fre 19.20, 21.45 Lö 18.20, 21.10, 23.50 Sö-to 18.20, 21.10

batt Vill du ha rarn ? på popco sf.se/bioklubben

Oscar nominerad!

110 kr (11) Guldbaggebelönad! Må-to 21.10 12.30, 15.40 100 kr (Bt) Barnvagnsbio: On 12.10

The Master

Paul Thomas Anderson skärskå dar relationen mellan en karismatisk intellektuell, känd som upp en allt populärare sek t, och The Master, som bygger en ung dagdrivare som blir hans högra hand. Med Joaquin Pho enix och Philip Seymour ® Hof fman. Nominerad till 3 Osc ar .

Hobbit: En oväntad resa Mammas pojkar - High Frame Rate 3D 105 kr (7) Oscar®nominerad! 155 kr (11) Må-to 14.45, 20.30

Kvartetten

Texas Chainsaw 3D PREMIÄR!

Må-to 15.30, 18.15

125 kr (15) Må-to 18.15

Rust and Bone Må-to 13.10

100 kr (15)

PREMIÄR! 100 kr (Bt) Searching For Sugar Må-to 12.40, 15.15, 18.10, Man 20.40

Les Misérables ®

Oscar nominerad!

120 kr (11) Fre 17.30, 20.45 Lö-sö 14.10, 17.30, 20.45 Må-to 15.45, 19.30

Mamman och den vilda bebin Knattebio: 30 kr (Bt) Må-to 12.00

Guldbaggebelönad! Oscar®nominerad! 100 kr (15) Må-to 13.00, 20.20

The Master

PREMIÄR! Oscar®nominerad!

110 kr (15) Må-to 12.00, 15.00, 18.00, 21.00

Yoko - svenskt tal

Sune i Grekland – All Inclusive

95/70 kr (7) Må-to 12.45

Biopublikens pris!

Äta sova dö 95/70 kr (Bt) Lö-sö 12.00 Må-ti+to 13.30, Guldbaggebelönad! 100 kr (Bt) 15.50, 18.30 Må-to 17.45 On 15.50, 18.30

Prisinformation: x(ord)/x(under 12 år) kr • Pensionärspris 80 kr (tillägg vid 3D) gäller ej specialvisningar, t ex opera. För info om SF Bios rabattkort se sf.se

OSCAR NOMINERINGAR

VINNARE AV GOLDEN GLOBE

BÄSTA FILM • BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL - JESSICA CHASTAIN

BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL DRAMA - JESSICA CHASTAIN

®

BL.A.

®

FÖR

RONNY SVENSSON, NYHETSMORGON, TV4

”OERHÖRT FÄNGSLANDE” C-G KARLSSON, GOMORRON SVERIGE, SVT1

P4

EXPRESSEN

”ISKALLT SPÄNNANDE” ICA-KURIREN

”JESSICA CHASTAIN BRILJERAR”

★★★★★

KING

”ETT MÄSTERVERK” ANDY LEA - DAILY STAR SUNDAY

MOVIEZINE

”FASCINERANDE” ESQUIRE

★★★★

”FANTASTISK”

”SPÄNNANDE”

DAILY TELEGRAPH

HOLLYWOOD REPORTER

FRÅN OSCAR BELÖNADE MANUSFÖRFATTAREN OCH REGISSÖREN AV ®

THE HURT LOCKER BERGAKUNGEN FACKLAN/KUNGSBACKA

BIOPREMIÄR IDAG!

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, sf.se eller mobil.sf.se, facklan.se. Från 15 år

Zero Dark Thirty


SVERIGES TELEVISION I SAMARBETE MED LIVE NATION OCH BLIXTEN & CO PRESENTERAR

PREMIÄR LÖRDAG 2/2 20.00 SVT1 MELODIFESTIVALTURNÉNS SPONSORER

COCA-COLA DELICATO GEVALIA METRO MIO OLW SAMSUNG SANTA MARIA SJ VOLVO CARS

20130201_se_weekendgoteborg  
20130201_se_weekendgoteborg  
Advertisement