Page 1

wkd FREDAG 16 NOVEMBER 2012

KROG

Karin Ericson på Emporias foodcourt RIV UR OCH TA MED HEM

FILM

Allt om slutet på ”Twilight”sagan

A N N A IuH R N kommer

festen till Sverige själv landar i dag Planet med fans, Metros reporter och superstjärnan

KARNEVAL

Moriskan bjuder in till maskerad KEVIN MAZUR/ALL OVER PRESS


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro skåne fredag 16 november 2012

NORDISK FILM

Är sagan 1 slut nu?

ard och Bella Sedan den första ”Twilight”-filmen 2008 har Edw delen i serien, lockat horder av fans. I onsdags hade den sista . Eller? premiär. Snipp, snapp, snut – nu är sagan är slut Sörjer ”Twilight”-fansen nu? Nja. Jennifer Lindgren, 21, som driver Sveriges officiella fansajt Twilightsweden.se ihop med Stephanie Georgii, 20, säger att hon trodde att hon skulle känna sig ledsen efter att ha sett den sista filmen. – Men det kändes bra. Filmen är så perfekt gjord. De har gjort boken sådan rättvisa. Men det kommer kännas tomt, säger Jennifer Lindgren.

”BREAKING DAWN – DEL 2” Vad. Den sista delen av ”Twilight”-filmserien ”Breaking dawn – del 2” hade premiär i onsdags. Regissör. Bill Condon. I rollerna. Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner och Ashley Greene med flera.

Hon gråter till varje ”Twilight”-trailer

Se entusiastens reaktion

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

Kammarrätten har beslutat att ha 15-årsgräns för ”Breaking dawn – del 2”. I ett överklagande skriver Nordisk Film att ”filmer som vänder sig till unga kvinnor ska bedömas på samma grunder som filmer som vänder sig till unga män när åldersgränsen ska bestämmas”. Bolaget skriver också att Sveriges höga åldersgräns i princip är unik.

Vad har kärlekssagan betytt för fansen? För Jennifer Lindgren har ”Twilight” betytt ”otroligt mycket” – hon har bland annat fått ett ökat läsintresse. – Jag minns att när jag hade läst ut ”Twilight”-böckerna ville jag hitta något jag kunde gå vidare till, säger hon.

vandlas till en ond person, säger Stephenie Meyer till LA Times. Vad säger Edward, Bella och Jacob om en uppföljare? Kristen ”Bella” Stewart, 22, är positiv men frågar sig vad mer finns att berätta om Bella och Edward? Taylor ”Jacob” Lautner, 20, säger till Metro att han tycker att Stephenie Meyer är så smart att han skulle ”överväga det”. Även Robert ”Edward” Pattinson, 26, skulle kunna ta på sig vampyrtänderna igen. – Jag vet inte varför jag inte skulle kunna göra det. Jag har redan gjort fem filmer. Det är inte som: ”Sex? Jag kan inte göra sex stycken”, säger han till Metro.

Är Stephenie Meyer sugen på att skriva mer om ”Twilight”? Författaren har sagt att ”Twilight”-berättelserna ”finns där”. Däremot är hon inte säker på om hon vill sätta dem på pränt på grund av all publicitet som skulle följa. – Kanske kommer jag att samla alla runt mig på min dödsbädd och berätta vem som dör och vem som för-

Hur ställer sig fansen till en fortsättning på ”Twilight”? Jennifer Lindgren vill i så fall att Stephenie Meyer skriver nytt material som uppföljaren baseras på och att originalskådespelarna är med. – Jag skulle vara väldigt intresserad av att se vad det skulle bli men samtidigt känns det som att det här är avslutningen. Jag skulle bli chockad om det blev mer, säger hon. EMMA BJÖRKMAN

Taylor Lautner

Ashley Greene

GENOMSLAG

Seriens stora stjärnor Från okända till megakändisar

Stephenie Meyer

Har sagt att idén till ”Twilight”sagan kom till henne i en dröm. Hennes bok ”The host” har filmatiserats och har premiär i april nästa år. Har nyligen producerat indiefilmen ”Austenland”.

Robert Pattinson

Hade bland annat en roll i ”Harry Potter och den flammande bägaren” före ”Twilight”. Nästa år ska han spela in ”Mission: Blacklist” i Irak och sägs vara klar för ännu en David Cronenberg-film.

Kristen Stewart

Gick från indieaktris till blockbustersuccé. Bara i år har vi sett henne i ”On the road” och ”Snow White and the Huntsman”. Sägs vara klar för att spela mot Ben Affleck i komedin ”Focus”.

Håll dig 2

2 500 KRONOR BACK FOR WEEKDAY

i skinnet

1 695 KRONOR NOWHERE

Hade små roller före varulven Jacob. Nu är han på gång med ”Grown ups 2” med Adam Sandler, actionfilmen ”Tracers” och jobbar på ett hemligt projekt med Gus Van Sant.

13 950 KRONOR ALEXANDER WANG

3 499 KRONOR

399 KRONOR

KAREN MILLEN

JC

FLER SHOPPINGTIPS OCH BLOGGAR PÅ METROMODE.SE

Hade inte plockat upp en Stephenie Meyer-bok förrän strax före audition för rollen som Alice. Nu har hon lämnat de mindre tv-serierollerna och spelar mot Malin Åkerman i kommande ”CBGB”.

SLITSTARKT OCH POLOTRÖJOR Slitstarkt läder, draperat burgundyrött och vassa klackar är tre ledord för hösten skarpaste stil. Investera i höstens it-sko, den höga stöveln, som fungerar lika bra till vardags som till fest. Budgetkedjorna svämmar över med plånboksvänliga alternativ. Lev i polotröjan den här säsongen och håll dig i skinnet med ett par vindtäta skinnbyxor till. Vill du svida om från kontoret direkt till festen? Byt ut skinnbyxorna mot en vippig skinnkjol.


PÅ ALLAS LÄPPAR 03

metro skåne fredag 16 november 2012

olesya golovneva ALLOVER PRESS

Se när stjärnorna träffar Mimmi Pigg

taras shtonda luc robert

Kändistätt i Disney-film

ivonne fuchs

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

lars

arvidson vladislav sulimsky emma lyrén

premiär imorgon !

kl 18.00 – ca 20.50 Fullbokat!

Gagas Disneydröm

Chansa på återbud

3

I reklamfilmen ”Electric holiday”, som Disney producerat för Barneys New York, dyker bland annat Lady Gaga upp. Något som fått superstjärnan att gå i helspinn. – Det är mitt livs dröm att vara med i en Disneyfilm ... Nu är jag ett steg närmare, skriver Lady Gaga på sin Twitter. METRO

I morgon är det Magnus Ugglas dag I morgon är det Magnus Ugglas dag i ”Så mycket bättre”. Det kan bli ett av de bästa avsnitten hittills i årets säsong. Inte nödvändigtvis för att tolkningarna är bättre än tidigare, utan för att det är extremt få i tv-sofforna hemma som aldrig hört dem. – Min brorsa hade en kompis som hade en

4

ljudstudio. Jag minns att jag satt med min brorsa och förklarade för honom att om jag bara fick spela in en skiva så kan jag garantera att jag kommer att bli den största stjärnan i Sverige, förklarar Uggla i programmet. Arton album senare kan man konstatera att hans självförtroende inte var obefogat. ”Så mycket bättre” sänds i morgon klockan 20 på TV 4. METRO

ALLOVER PRESS

ALLOVER PRESS

”MINA VÄNNER KOMMER ATT DÖDA MIG FÖR DETTA.”

CHANNING TATUM EFTER ATT HA BLIVIT UTSEDD TILL VÄRLDENS SEXIGASTE LEVANDE MAN 2012 AV TIDNINGEN PEOPLE.

”DE HÖR AV SIG TILL MIG NÄR DE VILL ATT EN TJEJ SLÅR NÅGON I ANSIKTET.”

5

spelas t o m 28 decemer

KRISTEN STEWART I ”CONAN” OM ATT HON FÅR ”GIRLPOWER”MANUS MED VÅLDSSCENER EFTER TWILIGHT-FILMERNA.

Kristen Stewart.

Channing Tatum i People.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Ansvarig utgivare Linus Paulsson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem Glober är högsta betyg.

BILJETTER 040–20 85 00, 0775–700 400 www.malmoopera.se


04 NÖJE

metro wkd skåne fredag 16 oktober 2012

FOTO: KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Maskera dig i italiensk lyx på Moriskan

Dekadens och överdåd. Det är ledorden när Moriska Paviljongen bjuder in till maskerad på lördag. Carnevalesque kombinerar karneval och burlesk och låter besökarna vara med och skapa upplevelsen. FOTO: PRESSBILD

Arrangören Luisa Carbonelli har infört maskeringstvång för att gästerna ska våga leva ut.

RECEPTET

100 procent fredag En perfekt fredagskväll, enligt Luisa Carbonelli

50 % Vänner. Inför en lördag med Carnevalesque laddar jag helst upp med att träffa goda vänner.

30 %

20 %

Lyxig miljö. Jag umgås helst i en rätt så lyxig och pampig miljö. Exklusivt och lite avskilt gärna i en Chesterfieldsoffa.

Cocktails. La Contessa brukar dricka en del Godfathers. Man blandar bara Bourbon, Amaretto och is.

I morgon kväll förvandlas Moriska Paviljongen i Folkets park till ett dekadent Venedig. För tredje gången anordnas klubben Carnevalesque och denna gång är det italiensk maskerad som är temat. Arrangören Luisa Carbonelli utlovar en total upplevelse med dans, musik och burleskföreställningar, både kvinnliga och manliga. – Tänk cancan på Moulin Rouge snarare än strippklubb, säger hon. Enligt Luisa Carbonelli fyller Carnevalesque ett tomrum i klubbscenen där besökaren oftast är en passiv konsument. – Här är man en del av upplevelsen, säger hon.

En total upplevelse utlovas.

Klädseln är en viktig ingrediens för att göra besökarna till deltagare. På de tidigare festerna har klädkoden varit tydlig men fri: extravagant, inga jeans eller sneakers. Nu har arrangörerna en ny regel: Maskeringstvång. Enligt Luisa Carbonelli har utklädnaden varit jätteviktig för att folk ska våga leva

ut och bli en del av festen, att vara maskerad är en utveckling av den idén. – Vi har mycket krav på kontroll och prestationer i vardagen. Det är väldigt lätt att göra fel. Att som vuxen få lov att leka är det därför många som har ett sug efter, säger hon. Exakt hur dekadent festandet blir lämnar Luisa Carbonelli upp till besökaren men hon tipsar om ett avskärmat hörn i Spegelsalen som kommer bli syndens näste. Vad kommer att hända där? – Om du vågar titta så får du se. TOBIAS BERG LÄS OM REBECKA ERIKSSONS UTKLÄDNAD HÄR BREDVID.

Foto: Niclas Jessen 2008

I alla fall i Danmark. Res med Öresundståget över bron och upplev storstadspuls och shopping i Köpenhamn, även på söndagar.


GATSMART 05

metro wkd skåne fredag 16 november 2012

HAR PÅ MIG ...

… min fantastiska 40-talsbalklänning, sexig, elegant och classy från Dear John på Falsterbogatan. 1890-talsinspirerad bolero från Noa Noas rea, pärlor som är loppisfyndade av mamma i Hälsingland och en hög hatt från My Little Loppis på Falsterboplan. Skorna är veganska ”skinn”pumps från Flique i Underjorden. Jag brukar klä mig i 40–50-talsretro även till vardags.

Fler bilder

Smarta stilar

SHOPPAR ...

La Leia har fantastiska underkläder, lite dyrare men bra kvalité. Nylonstrumpor med söm har jag brukat köpa på Tradera men nu har Justine & Juliette på Friisgatan nyproducerade på gammal maskin. Myrorna och Öppna Hjärtat brukar ha bra skor. Flique i Underjorden på Davidshall säljer fina retrokläder av ekologiskt spillmaterial. Bästa vintagebutiken ligger på Kärleksgatan och heter Mani.

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

”Uppklädda till tänderna”

JUST ANOTHER LIFE Tre tonårstjejers liv på Lindängen

Rebecka Eriksson, 37, håller Carnevalesque på lördag. Gillar kostymfester och wrestling.

KLUBBAR ...

DANSAR TILL ...

… allt med medryckande basgång: gammal musik till moderna beats. Dancehall, soca, electro, funk och swing, jag älskar att dansa och det finns ingen ordning förutom att jag dissar extrem dansband och extrem metal.

… på Carnevalesque på lördag. La Contessa bjuder till fest, en totalupplevelse i kostym. Opera-burlesque, boylesque, kyssinstruktörer och hemliga rum. Huset fullt av deltagare som alla är uppklädda till tänderna, klart det blir stämning! Vi startar ny klubb i januari, Night of the Living Dead med performances och råröj till rock av alla slag. Sedan återkommer vårt samarbete med RFSL: tjejfesten från Regnbågsfestivalen blir återkommande klubb med nystart i februari: Velvet & Pearls Ladies Club.

FAVORITPLATSER ...

Wrestlingpalatset (apropå totalupplevelse), där får man ge allt! ”Wrestling är på riktigt, livet är på låtsas” det är så himla kul! Och så finns det undangömda retrofiket Te och Kaka på Stora Nygatan där man kan boka afternoon tea med dignande kakfat. Sockerbit i Holmgången har samma lyckade koncept. Gillar också Bistrot Oh La La som precis flyttat till Jesusparken, fransk husmanskost med genuin accent. Nördcafé Malmö så klart: spännade samtal på djupet. TEXT & FOTO: LINNEA SVENSSON ARBAB

GLOBALEN MÖTESPLATS FÖR HÅLLBAR UTVECKLING

Utställningen visas till och med den 27 januari

Malmö Museer, Kommendanthuset För programaktiviteter se malmo.se/globalen


06 REPORTAGE

metro wkd skåne fredag 16 november 2012

STJÄRNANS GALNA VÄRLDSTURNÉ Nu är Rihannas 777-turné inne på sin tredje dag av sju och i kväll gör hon nästa spelning – i Stockholm. Du kan se spelningen live på metro.se FOTO: KEVIN MAZUR/WIREIMAGE/ALL OVER PRESS

FOTO: KEVIN MAZUR/WIR

EIMAGE/ALL OVER PRESS

DAGS FÖR AVFÄRD. RIHANNA POSERAR FRAMFÖR SITT PLAN INNAN 777-TURNÉN DRAR I VÄG FRÅN LOS ANGELES. FOTO: KEVIN MAZUR/WIR

EIMAGE/ALL OVER PRESS

DET ÄR INGEN FRÅGA OM VEM SOM ÄR PLANETS VERKLIGA KAPTEN.

CHAMPAGNEN FLÖDAR OCH KAMERORNA BLIXTRAR NÄR RIHANNA MINGLAR MED FANSEN

Här hälsar stjärnan på sina fans ombord

Metro flyger med Rihanna

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

Rihanna till Metro: Rihannas turné görs för att promota hennes sjunde studioalbum ”Unapolagetic” som släpps digitalt den 19 november.

Exklusivt till Metro uppmanar Rihanna huvudstaden att förbereda sig. I kväll intar världsstjärnan Stockholm. Metro följer med bakom kulisserna och tittar närmare på artisten som just nu förkroppsligar ”sex, droger och rock’n’roll”.

V

em vill ha champagne? Rihanna serverar lyxdrycken i plastmuggar som hon delar ut till höger och vänster när hon tränger sig bakåt i flygplanet. Själv sitter hon tillsammans med sitt entourage i business class – planet som ska ta henne till sju städer på sju dagar saknar första klass. Nu tränger hon sig fram mellan filmkameror och blixtrande Iphoner, en liten kropp klädd i ett enkelt svart linne, solglasögon och smycken i guld. Det korta håret – en impulsklippning – har bytts mot extensions som hänger ner på ryggen. Hon sträcker fram en hand här, delar ut en slängkyss där och ställer villigt upp på bild – kärle-ken till fansen känns genuin. – Stockholm, var redo! Vi är på väg. Det ska bli jättekul att komma tillbaka, säger hon exklusivt till Metro innan hon fortsätter in bland utsträckta händer och tomma glas. På planet finns journalister och fans från fem världsdelar – över 30 länder är representerade. Planet är, naturligtvis, två timmar försenat och den utlovade presskonferensen blir inte av. Enbart Rihanna tycks veta vad som ska hända härnäst. Det

RIHANNAS MUSIKALISKA SAMARBETEN BRITNEY SPEARS ”S & M”

JAY-Z ”RUN THIS TOWN”, ”TALK THAT TALK”, UMBRELLA” KANYE WEST ”RUN THIS TOWN”

CHRIS BROWN ”UMBRELLA”, ”BIRTHDAY CAKE”-REMIX, ”NOBODYS BUSINESS” COLDPLAY ”PRINCESS OF CHINA”

CALVIN HARRIS ”WE FOUND LOVE”

är svårt att komma på någon annan artist just nu som skulle kunna genomföra ett liknande projekt. Det är också svårt att förkomma på en annan artist som så väl för rockstjärkroppsligar den nästan utdöda rockstjär nedrömmen ”sex, droger och rock’n’roll”. Helylletonåringen som slog igenom med ”Pon de replay” 2005 är sedan länge stjärförsvunnen. Kvällen före avresan dök stjär nan upp på GQ-galan i Los Angeles iklädd tydliggjoren slinkig klänning som mer än tydliggjor de varför herrtidningen utsett henne till kommanÅrets besatthet. Inför släppet av komman de albumet ”Unapologetic” slår graden av bar hud rekord. I GQ poserar hon i bara mässingen, i senaste V Magazine syns hon och Kate Moss utan kläder och på omslaget till nya skivan bär hon inget mer än sina tatueringar. Men inte ens ”världens sexigaste” kvinna går fri från komplex i dagens kroppsfixerade medieklimat. – Ju oftare jag var naken, desto bekvämare kände jag mig. Jag behövde bara utmana min rädsla, har hon berättat för Women’s Fitness Magazine. Skandalrubrikerna har inte heller låtit vänta på sig. Stjärnan säger sig just nu vara

singel, men ryktena om att hon dejtar exet Chris Brown – han som slog henne sönder och samman 2009 – vägrar ge sig. Själv spär hon gärna på dem; nya skivan innehåller gemensamma låten ”Nobodys business”, en titel som knappast är slumpmässig. I onsdags avslöjade hon för Ellen DeGeneres att hennes drömdejt utspelar sig i soffan framför tv:n – och att hon gärna vill ha barn en dag. – Jag är rätt säker på att jag skulle klara det ensam, men det är inget jag strävar efter, berättade hon. Precis som resten av världens artistiska toppskikt är hon en mästare på sociala medier. På Twitter når hon ut till över 26 miljoner följare och på Instagram till 3 miljoner. Men om kollegan Lady Gaga har blivit världsstjärna genom sin persona, har Rihanna blivit det genom att vara sig själv. På Twitter är hon snabb att ryta ifrån om hon känner sig orättvist behandlad, hon lägger gärna upp osminkade bilder och redigerar inte sitt språk. Att ”fuck” är ett av hennes favoritord blev tydligt på planet. – Hej fucking 777! Vem är redo för Mexiko? Vem är redo för tequila? ropade hon i speakersystemet.

RIHANNAS MUSIKALISKA SAMARBETEN MAROON 5 ”IF I NEVER SEE YOUR FACE AGAIN”

A$AP ROCKY ”COCKINESS REMIX” EMINEM ”LOVE THE WAY YOU LIE”

NICKI MINAJ ”FLY AWAY”

JUSTIN TIMBERLAKE ”REHAB” T.I. ”LIVE YOUR LIFE”


REPORTAGE 07

metro wkd skåne fredag 16 november 2012

FOTO: KEVIN MAZUR/WIREIMAGE/ALL OVER PRESS

RIHANNAS SCHEMA: I DAG: 13.55 LANDAR PÅ ARLANDA. MERCEDES VIANO-VAN TILL HOTELLET, ENLIGT UPPGIFT GRAND HÔTEL I STOCKHOLM. 17.00 SOUNDCHECK PÅ BERNS (ÄNNU EJ 100 PROCENT BEKRÄFTAT) 19.00 DÖRRARNA TILL KONSERTLOKALEN ÖPPNAS. CIRKA 400 SVENSKA FANS SOM VUNNIT BILJETTER OCH SÄRSKILT INBJUDNA GÄSTER SÄLLAR SIG TILL DELTAGARNA I 777-TURNÉN. 21.00 SPELNINGEN BÖRJAR. EN TIMMES KONSERT MED BÅDE NYA OCH GAMLA LÅTAR. 22.00 FESTEN FORTSÄTTER I STOCKHOLMSNATTEN. INGEN OFFICIELL EFTERFEST ÄR PLANERAD.

I MORGON:

NU ÄR DET HELG! Använd Volvokort med Visa så får du bonus på alla helgnöjen. Kortet är helt gratis och fyllt av förmåner.

11.00 TURNÉN FORTSÄTTER TILL PARIS.

Läs mer på volvokort.com

METRO.SE/ RIHANNA

METROS REPORTER FÖLJER MED PÅ HELA 777-TURNÉN. HÄNG MED PÅ PLANET, KONSERTERNA OCH FESTERNA VIA NÄTET

Konsert med

”Du kan sjunga gospel” Körledare Gabriel Forss

Gästartist: ANDREAS WEISE

22 nov kl 17:30 & 19:30 St Johannes Kyrka i Malmö

Biljeer vuxen 150 kr Barn t.o.m 15 år 100 kr www.kulturcentralen.nu

ANNONSBOKNING · 040-660 07 58 · noje.malmo@metro.se

Var redo! Att hon gillar att festa är inte heller någon hemlighet. Välkomsthälsningen avslutas med ”Låt oss bli fulla”. Även kärleken till gräs är väldokumenterad. På Instagram syns hon flitigt puffande på något som ser ut som marijuanacigaretter. Men när pressen började spekulera om att hon tog kokain surnade hon till. – De visste att det var marijuana. Det var helt klart för dem. Jag tycker att det var onödigt. Jag tar inte kokain. Jag gillar inte att vara förknippad med något som inte är sant, säger hon till Vogue. Rihanna är också det ultimata exemplet på musikbranschens metamorfos. Dagarna då en rockstjärna var lika med fem män med gitarr är sedan länge förbi. I dag är hiphop och dansmusik de genrer som lockar massorna och Rihanna rör sig ledigt mellan dem. Enligt skivbolaget är hon Spotifys största artist och digitalt har hon sålt 60 miljoner singlar. Tillsammans med 25 miljoner sålda album gör det henne till en av världens bäst säljande artister – någonsin. Nu kommer hennes sjunde album på lika många år. – Om man har en ny Iphone varje år, var-

för kan inte vi ge dem nytt innehåll? säger hennes manager Jay Brown till Vogue, men tillägger: – Jag tror inte att hon tänker på det sättet. Hon tänker ”Jag älskar att göra musik. Jag vill köra på”. Det är antagligen samma egenskap som gör att hon gång på gång kastar sig helhjärtat in i nästa projekt. Oavsett om det gäller en dokusåpa, en filmkarriär, en modelinje – eller en lanseringsturné. – Det är så här mitt liv ser ut. Bäst att ni gillar det! säger hon till fansen på turnéplanet innan hon försvinner tillbaka in i business class. LÄS OM FANSEN SOM FESTAR MED RIHANNA PÅ SIDAN 10.

KATARINA MATSSON, REPORTER

BRUNCH À LA VEGAS

195

KR

SÖNDAGAR KL 13-17

LAS VEGAS-INSPIRERAD BRUNCH MED AMERIKANSKA LÄCKERHETER I MÄNGDER

BOKA PÅ 040-664 18 54 • LÄS MER PÅ CASINOCOSMOPOL.SE SLOTTSGATAN 33 • ÖPPET 13-04 • ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR • ALLA VISAR ID

ÄR DU REDO FÖR NÄSTA STEG I KARRIÄREN? Sök nytt jobb på www.metrojobb.se

5 FÖLJ METRO PÅ PLANET


08 KROG

metro wkd skåne fredag 16 november 2012

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

EMPORIA

KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Turkiska pizzor.

Ambitiös men ojämn foodcourt

MISSA INTE

Rättigheter finns och du kan beställa ett glas vin eller öl till maten. Bra utbud av alkoholfria juicer finns på The thai pad och Frukostklubben.

UNDVIK

De vanliga kedjorna som Espressohouse, Max, Jensens Bøfhus och Vapiano, och välj dim sum eller kul sushi i Emporias foodcourt.

Karin äter sig igenom foodcourten på nya Emporia i Hyllie. Dim sum-baren får gärna flytta närmare stan. Det får inte hamburgaren.

PRISER

35–250 kr.

ÖPPET

Mån–fre: 11–20. Lör–sön: 11–19. KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Dumplings. KINGA LEZANSKA SJÖLIN

Foodcourt mitt i den nya gallerian

Se dig omkring på Emporia

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

EMPORIA Malmö Arena

Pildam

E

mporia har varit hajpat långt innan den spektakulära byggnaden stod klar, på en åker i Hyllie. Till största del består köpcentrumet av det vanliga basutbudet, med några undantag. Men det är inte för att shoppa som jag är här. Det är för att äta. Emporia är nog en bra plats för den shoppande familjen. Jag bildar således familj för en dag och tar med en pappa och en femårig dotter och besöker köpcentrumets foodcourt. Här finns thai, sushi, Max, det amerikanska dinerstället Frukostklubben, ett långkokskök, dim sum-bar och ”Mediterranean BBQ” som, med andra ordalag, är ett kebabkök. Femåringen är tydlig med att hon vill ha kyckling och ris. Det närmaste vi kan komma är kyckling satay. – Det är väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt gott. Betyget är tydligt och jag håller med. Kycklingen på spett är fast, generös och har en knaprig yta och sataysåsen med bi-

msv.

Ambitionsnivån på Emporias foodcourt är högre än normalt. Men maten är ojämn beroende på var du äter.

11111 EMPORIAS FOODCOURT

Hyllie Boulevard 19. Malmös nyaste och mest hajpade köpcentrum har en foodcoart med bland annat stans enda dim sum-bar och rolig sushi. Annars är allt som vanligt.

tar av jordnötter har ett sting av chili i sig som biter ifrån i efterhand. En enkel rätt, väl genomförd. Törsten släcks förslagsvis med mangojuice.

P

å Emporia finns Malmös första dim sum-bar. Den långa menyn på Jou San gäller tyvärr inte och vi får ta ett öppningserbjudande som består av tre olika dim sum. Men ack så goda! Ångade små degknyten fyllda med mild räkfärs, handgjorda efter beställning, heta och autentiska. Serverade i bambukorgar. Till detta går att beställa ölen Singa. Vi hoppar långkoket för att vi blir uttråkade av skyltningen och väljer en hög burgare från Frukostklubben. Den ser god ut med fina breda bitar riktig bacon, rejäl biff, karamelliserad lök och ost. Det är den inte, enligt mannen i familjen. – Köttet har nästan en skämd eftersmak. Det här var inte alls bra. Pommes, ketchup och coleslaw är mesigt.

Fläskkarré.

Sushin från Hatoba är en glad överraskning. Här finns en lång och spännande makimeny. Femåringen tror att det är en falukorv jag kommer med, men det är en maki neddränkt med chilimajonnäs och kimchesås. Metodiskt och lugnt rullad, fylld med tonfisk, färsk koriander och avokado. Smarrig, stark och rolig. Det är kul att man ansträngt sig för att ha ett mer intressant utbud i foodcourten än vanligt. Nu längtar jag efter en Jou San dim sum-bar på stan så jag slipper åka till en foodcourt i ett köpcentrum för att få en Hongkongflashback.

KARIN ERICSON, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

FRANSKT 11111 AMBIANCE À VINDÅKRA

Vindåkravägen 3. Franskt kök på en mysig liten gård där den franska köksmästaren bjuder på en femrättersmeny med hemma hos-känsla.

DANSKT FRANSKT 11111 11111 MANFREDS & VIN BELLE EPOQUE

Jægersborggade 40, Köpenhamn. Om Noma vore en kvarterskrog skulle det vara så här. Naken matlagning, mycket grönt, naturviner och hygge.

Södra skolgatan 43, Malmö. Liten franskromantisk krog på Möllan med ypperligt kök som byter om till välfylld DJ-bar med medveten publik framåt kvällen.

LYXKROG 11111 NOMA

Strandgade 93, Köpenhamn. Världens bästa restaurang där matkonstnären René Redzepi skapar en helt unik upplevelse av det nordiska köket.

ASIAT 11111 SAIKO

S:t Knuts väg 7, Malmö. Toppsushi och japanska tapas komponerade av en av världens bästa sushikockar.

SNABBMAT 11111 SPOONERY

Östra stallmästaregatan 2, Malmö. Soppor och mustiga grytor som tagit tid att laga men som går snabbt att köpa hem.


BIO 09

metro wkd skåne fredag 16 november 2012

NORDISK FILM

AVSLUT

Värdigt våldsamt

11111 BRÖLLOP I ITALIEN

t sådan Inte sedan den första filmen har Elin Larsson kän i ”Breaking den barnslig förtjusning för den unkna vampyrvärl att göra. dawn – part 2”. Och det har mycket med våldet

NORDISK FILM

Komedi. På väg till dotterns bröllop i Italien möter cancermärkta, bedragna – men alls inte knäckta – Ida (Trine Dyrholm) en stel britt (Pierce Brosnan) som ska till samma bröllop. Förutsägbar klichéparad halvräddas av duktiga skådisar. C-G K

TRI ART

11111 HOLY MOTORS

Sista delen i ”Twilight”-sagan

Se trailer till filmen

Ladda ner PointCloud på App Store och sikta mot bilden med mobilen

Robert Pattinson och Kristen Stewart sparkar röv som aldrig förr i sista delen av ”Twilight”-serien ”Breaking dawn – part 2”. NORDISK FILM

11111 THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2

Fantasy. Bjuder både på överraskningar och våld, och är en värdig avslutning på ”Twilight”-serien.

A

llt sedan Catherine Hardwickes ”Twilight”, den första delen i denna succéfranchise, har jag hoppats att trion Bella Swan (Kristen Stewart), Edward Cullen (Robert Pattinson) och Jacob Black (Taylor Lautner) skulle återvända till den filmens high school-miljö, leva småstadsliv och tampas med vardagsbekymmer. Jag hade ärligt talat funnit det mer intressant än att följa Bellas resa från flanellskjorteälskande emobrud till classy vampyrmorsa. Stephenie Meyers böcker ville annorlunda, och ända fram tills nu har filmerna följt dem mer eller mindre slaviskt. På vägen har de tappat både i tempo och variation. ”Breaking dawn – part 1” omfattade ett svulstigt bröllop, en (!) sexscen, en graviditet som liknade en parodi på ”Rosemarys baby” och en äcklig detalj i Jacobs ”präglande” (typ, att paxa henne för ett framtida förhållande) på Bellas och Edwards bebis. Ändå kändes den som en seg transportsträcka. Därför gläds jag åt att finalakten – även den regisserad av ”Breaking dawn – part 1:s” Bill Condon – överraskar med en morbid och väl tilltagen twist som definitivt

OTÄCKASTE VAMPYREN

Stirrigt värre. Ingenstans har vampyrer stirrat så överdrivet som i ”Twilight”-filmerna, sägs det. Kanske. Men ingen har stirrat bättre än Max Schreck, världens otäckaste vampyrtolkare i filmen ”Nosferatu” (1922).

Sci-fi-drama. Egensinnige Leos Carax ger oss en märklig roadmovie där Denise Lavant körs runt Paris i en limo, iklär sig olika roller och utför bisarra uppdrag. Suggestivt och spektakulärt men så ultrakryptiskt att mitt tålamod bitvis tryter. C-G K

kommer att chocka böckernas fans. Inte sedan den första filmen har jag känt sådan barnslig förtjusning över denna outhärdligt präktiga vampyr- och varulvssaga. Då kittlade tonårsflirten mellan Bella och vampyren Edward. Nu njuter jag av en Bella som sparkar röv i stället för att hasa omkring i svårmod.

SF

O

ch våld, en masse. Någonstans inombords har jag tydligen längtat efter att se huvuden rulla, vampyrer brinna och varulvar slita upp strupar i snygg koreografi. Kanske består tjusningen i undermedveten skadeglädje efter att ha tvingats uthärda allt från kitschig tantsnuskromantik, hopplös dialog, allehanda logiska luckor och unkna könsroller, till illa dold pro-life-propaganda. ”Breaking dawn – part 2” är en värdig avslutning på ”Twilight”-sagan, och trots dess brott mot bokförlagan är jag säker på att den inte kommer att göra twiheartsen ett uns besvikna. En liten bedrift i sig.

11111 LIVET PÅ ORANGE DRIVE

ELIN LARSSON, FILMRECENSENT

Dramakomedi. Jag borde gilla detta – vassa skådisar och dialog och dråpliga scener i indiedrama regisserat av en begåvad britt. Men det blir mest anonymt, och ärligt talat ger mig Hugh Lauries och Leighton Meesters filmförälskelse bara rysningar. EL

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

ACTIONTHRILLER 11111 SKYFALL

50-årsjubilaren Bond är trasigare än någonsin, men har inte sett så bra ut på länge. EL

DOKUMENTÄR 11111 FIVE BROKEN CAMERAS

Palestinsk hemvideo om kamp mot israelisk barriär. Förtvivlan, vrede, frustration – och en strimma hopp. C-GK

DRAMA 11111 ÄTA, SOVA, DÖ

Regissören Gabriella Pichlers prisbelönta långfilmsdebut om en arbetslös 21-årig tjej är både gripande och galghumoristisk. C-GK

DRAMADOKUMENTÄR 11111 THE IMPOSTER

Fransk bedragare låtsas vara försvunnen USA-tonåring. Oerhört fängslande, fantastisk underhållning. EL

ACTION 11111 LOOPER

En stundvis fånig, men spännande, och för genren udda, historia som förflyttar sig i tid och rum. (EL)

DRAMATHRILLER 11111 CALL GIRL

Vissa etiskt tveksamma grepp men fantastisk tidskänsla, lysande skådespeleri och magiskt foto. C-GK


10 NÖJE

metro wkd skåne fredag 16 november 2012

KATARINA MATSSON

3 NÖJEN I HELGEN

Följ turnén på metro.se

Bisarr show på Inkonst Varmt ljudexperiment

1

Klubb. Ljudsamlaren och houseartisten Kassem Mosse har tagit Europa med storm och i morgon är det Malmös tur. Den varma och säregna ljudbilden har vuxit fram genom en experimentell leklusta med billig utrustning och Mosses framträdanden har beskrivits som bisarra. Se honom i morgon på Inkonst, Bergsgatan 29, klockan 23.00. Entré: 120 kr. Åldersgräns: 20 år (18 år vid förköp).

Kärlek i kabaréform

2

Scen. Efter succén med ”Sean-Magnus älskar man” är Sean Kelly och Magnus Skogsberg tillbaka med urpremiären på sin nya föreställning ”Sean-Magnus kommer igen”. Föreställningen beskrivs som en fortsättningskurs i ämnet kärlek i kabaréform. Den har sin utgångspunkt i den medelålders

mannens erfarenheter av kärlekslycka och görs till tonerna av jazz, bossanova och pop. Var: Victoriateatern, S Förstadsgatan 18, Malmö. När: I dag och i morgon, klockan 19.30. Entré: 260 kr.

I dag landar Rihanna och 777-turnén här. Svenska Daniel Thunell och Jesper Melin dricker redan champagne med stjärnan.

Bluesigt och jazzigt

3

Konsert. En av Bosnien och Hercegovinas främsta sevdahartister, Damir Imamović, intar på söndag Moriska Paviljongen. Sevdah betyder kärlek och är en bosnisk musikgenre som blandar bland annat blues och jazz. Imamović kommer med sin melankoliska sångstil och orientaliska rötter att väcka känslor av längtan, passion och obesvarad kärlek hos lyssnaren. När han i kväll går upp på scenen är det med sin nya uppsättning Damir Imamović Sevdah Takht. Var: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, klockan 20. När: Söndag, klockan 20.00. Entré: 280 kr.

Daniel och Jesper festar med Rihanna

SE RIHANNAS KONSERT PÅ METRO.SE I kväll gör Rihanna sin intima spelning på Berns. För att fler ska få ta del av konserten kommer Metro därför att sända den live på Metro.se. Jesper Melin och Daniel Thunell som vann biljetter till Rihannas turné i NRJ Live Party-tävlingen. – Rihanna verkar skön, hon gör sig inte till för fansen. Hon hymlar inte med att hon vill festa och ha kul, säger Daniel.

När Daniel Thunell ringde kompisen Jesper Melin och berättade att han vunnit två platser på Rihannas 777-turné var Jesper nära att lägga på. – Jag stod hos bilhandlaren och skulle köpa en bil. Jag trodde inte det var sant, säger han. I onsdags gick de på planet från Los Angeles till Mexico City tillsammans med journalister och fans. Jesper Melin hade precis slumrat till när Rihanna kom in och serverade skumpa till fansens jubel. ”Sover du, baby? Här, ta lite champagne” sa hon, berättar Jesper Melin. Även Daniel Thunell hälsade på stjärnan.

– Det känns sjukt overkligt och kul som fan. Jag tog hennes hand, den var liten och varm, säger han. Hittills har han gjort fem intervjuer med medier från olika delar av världen. – Rihanna verkar skön, hon gör sig inte till för fansen. Hon hymlar inte med att hon vill festa och ha kul, säger Daniel Thunell. Natten till i går gjorde hon sin första spelning i Mexico City och avverkade hit efte hit – allt från ”Umbrella” till ”Diamonds” och en tidigare aldrig hörd låt. – Hon har bytt stil helt, det är helt sjukt. Det var jävligt ball. Sköna beats, det var grymt, säger Jesper Melin. KATARINA MATSSON

JULMARKNAD FRÅN FÖRR I HÄRLIG SLOTTSMILJÖ

CHARLOTTE PERRELLI

JulJazz värd:

THE REAL GROUP/alt. VOCATION ARNE WEISE Gävle - Örebro - Östersund V-ås, Sthlm, S-vall, Malmö, Gbg

SVANTE THURESSON VICTORIA TOLSTOY SV-ås,OFIA K ÄLLGREN Sthlm, Gävle, Örebro, Gbg VIVIAN BUCZEK PETER ASPLUND CLAES CRONA TRIO PALLADIUM, MALMÖ SÖNDAG 16 DEC KL. 20.00

Förköp: Kulturcentralen 040-10 30 20 • www.kulturcentralen.se • www.palladium.nu

Kom och upplev julen på Högestad med duktiga hantverkare och en spännande mångfald av hantverksprodukter – hemslöjd, keramik, tavlor, träsniderier, ljus, tomtar, ost, korv och mycket annat. Läs mer under arrangemang på www.yif.se

17-18 & 24-25/11 mellan 10-16 Fredagen den 23/11 kl 13-17 bjuder vi alla rörelsehindrade med ledsagare på fri entré.

Fri parkering. Entré 60:-. Barn fri entré. YA Lustkort ger dig 10:- i rabatt på inträdet. LOTTA LOTASS

EVEREST

Ett arrangemang av Ystads IF handboll.

Sista föreställningen i kväll 19.00!

Comedie Compagniet

Jul igen. Och igen!

En helt ny kabaré – spelas t. o m. 15 nov på Foajéscenen

BILJETTSLÄPP!

Lör 17 november kl 12–18 50 % på alla Stadsteaterns vårproduktioner. Vi bjuder på kaffe, saft och kakor

Bilj Dunkers 042-10 74 00 Stadsteatern 042-10 68 10

www.helsingborgsstadsteater.se

BAMBOO CITY

Mongolisk, Thailändsk, Japansk& Kinesisk restaurang. Störst i Malmö med exklusiv miljö.

Stora Nygatan 35, nära Gustav Adolfs torg 2. Bredvid Hotel Scandic mittemot Hansagallerian. Tel 040-30 48 88

4 stora lunchbufféer

Med 40 olika varm- och kallrätter. Thailändsk, kinesiskt och japanskt. Bla wok, sushi, dim sun, grillat Inklusive dricka och kaffe.

79:-

1 års jubileum!

5 stora kvällsbuffér Mongolian barbeque, asiatiskt, dim sun, sushi, fruktbuffé, grillat & wokat. Över 50 olika varm- och kallrätter.

Ord pris 200:-

Jubileumspris 99:-

Firmafest • Shoppingmiddag • Familjeträff • Högtidsarrangemang

Ät så mycket ! du orkar


BIOPROGRAM 16 – 22 NOVEMBER 7/9

HAMILTON 2 MEN INTE OM DET GÄLLER DIN DOTTER

14/9

ÄTA SOVA DÖ 5/10 • BITCHKRAM 19/10 LILLA ANNA OCH LÅNGA FARBRORN 26/10 CALL GIRL 9/11 • BLONDIE 23/11 • BEKAS 30/11 2 NOTLIMAH25/12 DOM ÖVER DÖD MAN 7/12 • MAMMAS POJKAR SUNE I GREKLAND – ALL INCLUSIVE 25/12 REEMMLMAIPLF

PALME FLIMMER LITEN SKÄR OCH ALLA SMÅ BROKIGA Breaking Dawn HYPNOTISÖREN - Del 2 ÄTA SOVA DÖ PREMIÄR! BITCHKRAM 110 kr (15) LILLA ANNA Fre OCH15.00, 18.20, 21.00 De är bredare och LÅNGA FARBRORN Lö-sö 12.25, 15.00, 18.20, har extra benutrymme. CALL GIRL Finns på biografernaBLONDIE21.00 Må+to 15.00, 17.40, 20.20 Ti 15.00, 20.50 Royal, FS Storgatan. BEKAS On 15.00, 20.20 Läs mer och boka på sf.se DOM ÖVER DÖD MAN Bröllop i Italien MAMMAS POJKAR PREMIÄR! SUNE I GREKLAND – (7) 100 kr Värnhemstorget. ALL INCLUSIVE 21/9

21/9

Malmö Plusstolar! 28/9

5/10

19/10

26/10

9/11

23/11

30/11

7/12

25/12

25/12

K.ö. fre 14.00, lö-sö 12.00, må-to 17.00

Asterix & Obelix och britterna - sv tal 3D 125/100 kr (7) 17.30

Asterix & Obelix och britterna - sv tal 95/70 kr (7) Fre-sö 15.15

Breaking Dawn - Del 2 PREMIÄR!

110 kr (15) Fre-sö 14.50, 18.00, 21.30 Må-to 18.15, 21.10

Må-to 15.10

Hotell Transylvanien - svenskt tal 3D

95/70 kr (7) Lö-sö 13.00

105 kr (7) Fre-ti+to 15.25, 18.10 On 15.25, 17.45

Hotell Transylvanien - svenskt tal 3D

125/100 kr (7) Fre-sö 15.15 Lö-sö äv 12.45

Hotell Transylvanien - svenskt tal

110 kr (15) 21.30

Lilla Anna och

Liten Skär och alla små brokiga 50 kr (Bt) Lö-sö 14.15

Lilla Anna och Långa Farbrorn 60 kr (Bt) Livet på Orange Drive PREMIÄR! Lö-sö 12.45 100 kr (7) Modig - sv tal 3D 18.30, 20.45 125/100 kr (7) Lö-sö 12.30

Skyfall

120 kr (11) Fre-sö 15.00, 18.10, 20.05, 21.20 Må-to 18.00, 20.05, 21.00

95/70 kr (7) Lö-sö 12.45

Mera köttbullar

Knattebio: 40 kr (Bt) Lö-sö 12.45

Modig - svenskt tal

Tingeling: Vingarnas hemlighet - sv tal

Palme

95/70 kr (Bt) Lö-sö 12.40

Äta sova dö 100 kr (Bt) 18.00

Södra Tullgatan 4. Kassan öppnar fre-sö 14.00, må-to 17.00

9/12

9/82

01/5

01/91

01/62

11/9

11/32

11/03

21/7

21/52

21/52

Tingeling: Vingarnas hemlighet - sv tal 95/70 kr (Bt) Lö-sö 13.15

95/70 kr (7) Lö-sö 13.15

100 kr (7) Fre-sö 15.45 Må-to 14.50

Palme

100 kr (7) Fre-sö 15.50

Sammys äventyr 2 - svenskt tal

LUND

95/70 kr (7) Lö-sö 13.40

Skyfall Vi bygger om på biografen. Kom i god tid och använd gärna våra Biomater. Tack för visad förståelse!

V. Mårtensgatan 12. K.ö. fre 14.00, lö-sö 12.00, må-to 17.00

Asterix & Obelix och britterna - sv tal 3D 125/100 kr (7) Lö-sö 12.50

120 kr (11) Fre-sö 14.30, 18.00, 20.30, 21.10 Må-to 18.00, 20.30, 21.10

Taken 2

100 kr (15) 21.20

Ted

100 kr (11) 21.20

Tingeling: Vingarnas hemlighet - sv tal 95/70 kr (Bt) Lö-sö 12.40

Bedragaren 100 kr (15) Fre-on 18.30

HELSINGBORG

Breaking Dawn - Del 2 PREMIÄR!

Madagaskar 3 - sv tal 110 kr (15)

Taken 2

100 kr (15) Fre-sö+on-to 21.20

9/12

HCO RÄKS NETIL AGIKORB ÅMS ALLA Sammys äventyr 2 Hotell Transylvanien Dawn NERÖSBreaking ITONPYH - svenskt tal - svenskt tal 3D - Del 2 ÖD AVOS ATÄ 95/70 kr (7) 125/100 kr (7) PREMIÄR! MARKHCTIB Lö-sö 13.00 Lö-sö 13.00 110 kr (15) HCO ANFre NA ALLIL 17.30, 18.00, NRORBRAF A15.15, GNÅL Skyfall 120 kr (11) Hotell Transylvanien 20.15, 20.45, 23.00 Fre 14.50, 17.30, 18.10, LRIG LLAC - svenskt tal Lö 12.30, 15.15, 17.30, 20.45, 21.00, 21.25 Lö-sö 95/70 kr (7) EID18.00, NOLB 20.15, 20.45, 23.00 15.00, 17.30, 18.10, 20.45, Fre-sö 15.20 SASö KEB12.30, 15.15, 17.30, 21.00, 21.25 Må 14.50, REVÖ M20.15, OD 20.45 Lilla Anna och NAM DÖD18.00, 18.10, 21.00, 21.25 Ti Må-to 17.30, 18.00, 20.15, 14.50, 17.30, 18.10, 20.40, Långa Farbrorn RAKJOP SAMMAM 60 kr (Bt) – DNALKE20.45 RG I ENUS 21.25 On 14.50, 18.10, EVISULCNI LLA Lö-sö 12.30, 13.40 21.00, 21.25 To 14.50,

18.10, 20.40, 21.00, 21.25 Mera köttbullar 110 kr (15) Taken 2 100 kr (15) Knattebio: 40 kr (Bt) Fre-sö 15.30, 21.30 Lö-sö 12.40 19.00 Må-to 15.00, 21.15 Svensktextad: Fre-sö 18.30 Ted 100 kr (11) Modig - svenskt tal Må-to 18.10 95/70 kr (7) 20.00 Lö-sö 12.40 En oväntad vänskap

Långa Farbrorn 125/100 kr (7) Fre-sö 15.00 Lö-sö äv 12.30 60 kr (Bt) Lö-sö 12.30, 13.55 Ice Age 4: Jorden skakar loss - sv tal

9/41

Call Girl

95/70 kr (7) Bröllop i Italien Fre-sö 16.00 PREMIÄR! 100 kr (7) Fre-sö 14.30, 17.30, 20.00 Hypnotisören Må-to 17.30, 20.00

9/7

RETTOD NID RELLÄG TED MO ETNI NEM

Fre 15.20, 17.50, 18.20, 20.30, 21.10 Lö-sö 12.30, 15.20, 17.50, 18.20, 20.30, 21.10 Må 18.20, 21.10, 21.20 Ti-to 17.50, 18.20, 20.30, 21.10

Bröllop i Italien PREMIÄR! 100 kr (7) 17.50, 21.10

Call Girl

Bröllop i Italien PREMIÄR!

100 kr (7) Fre-sö 14.40, 17.15, 20.00 Må-to 17.30, 20.15

Call Girl

110 kr (15) Fre+sö+ti+to 17.50 Svensktextad: Lö+må 17.50

En oväntad vänskap 105 kr (7) Fre-sö 14.30, 17.30 Må-to 17.30

Hotell Transylvanien - svenskt tal 95/70 kr (7) Lö-sö 12.30

Hotell Transylvanien - svenskt tal 3D 125/100 kr (7) Fre-sö 15.40

Lilla Anna och Långa Farbrorn Lö-sö 13.00

60 kr (Bt) STO R G ATA N

Madagaskar 3 - svenskt tal

Fre 15.20, 17.50, Fre 15, 18.20, 21 Lö-sö Fre-sö 14.50, 18.00, Fre 15.15, 18.15, 18.20, 20.30, 21.10 21.30 Må-to 18.15, 21.15, 24.00 Lö-sö 12.25, 15, 18.20, 21 Lö-sö 12.30, 15.20, 15.15, 18.15, 21.15 Må+to 15, 17.40, 20.20 21.10 Må-to 18.15, 21.00 Ti 15, 20.50 On 15, 20.20 17.50, 18.20, 20.30, www.sf.se Fre 15.15, 17.30, 18.00, 20.15, 20.45, 23.00 Lö 12.30, 21.10 Må 18.20, 21.10, 21.20 Ti-to 17.50, 15.15, 17.30, 18.00, 20.15, 20.45, 23.00 Sö 12.30, 15.15, 17.30, 18.00, 20.15, 20.45 Må-to 17.30, 18.00, 18.20, 20.30, 21.10 20.15, 20.45 VISAS ÄVEN I HÖLLVIKEN • LANDSKRONA • TRELLEBORG!

95/70 kr (7) Fre-sö 14.45

Mera köttbullar

40 kr (Bt) Knattebio: Lö-sö 13.00

Modig 3D - sv tal Söderg 19. Kassan öppnar fre 14.00, lö-sö 11.00, må-to 17.00

Asterix & Obelix och britterna 3D - sv tal 125/100 kr (7) Lö-sö 13.00

Balladen om Marie Kröyer

100 kr (11) 110 kr (15) Fre-sö 15.15

18.10 Bedragaren Svensktextad: Fre-sö 15.00 100 kr (15) En oväntad vänskap 21.00 105 kr (7) Fre-sö 15.30, 18.30 Må-on 18.30

BIOPROGRAM FREDAG 16 NOVEMBER 2012

125/100 kr (7) Lö-sö 12.00

Paranormal Activity 4 100 kr (15) Fre-lö 19.40, 22.00 Sö 19.40 Må-to 21.00

Skyfall 120 kr (11) Fre-lö 14.00, 14.30, 17.30, 18.00, 20.45, 21.10, 22.40 Sö 14.00, 14.30, 17.30, 19.30, 20.45 Må-on 17.30, 19.30, 20.45 To 19.30, 20.45 Taken 2 100 kr (15) Fre-lö 20.10, 22.30 Sö-to 20.15

BABYBIO: My Sisters Sister ............14.00 Bion är stängd. Välkomna imorgon. Holy Motors Premiär! ........... 18.10, 20.30 En bohem i Paris Isabelle Huppert ..18.50 Äta, sova , dö..................................18.30 The Imposter ..................................20.50 Searching For Sugar Man Kort tid!..21.10

Palme Fre+ti-to 70:- ...... 16.30, Lö 15.00, ...........................Sö 16.45, Må 70:- 15.45 Searching for Sugar Man ..Fre+ti-to 70:- 16.30, Lö 17.45, Sö 15.15, .................................................. Må 17.00 Äta sova dö ..........Fre+ti-to 18.30, 20.45, ........ Lö 16.30, Sö 17.00, 21.00, Må 21.00

Asterix & Obelix och Britterna 3D (Sv tal) .......................................16.40 En oväntad vänskap ......................16.50 Breaking Dawn Part 2... 18.45, 21.15, 21.50 Bond: Skyfall ..................................19.00

”En av årets mest självlysande filmer. Se den!” – Mama

”Gynning gör en fantastisk debut” – M-magasin

Ted

100 kr (11) Fre-sö 17.10 Må-to 18.15

Breaking Dawn - Del 2 PREMIÄR! 110 kr (15) Fre 15.15, 18.15, 21.15, 24.00 Lö-sö 15.15, 18.15, 21.15 Må-to 18.15, 21.00

Breaking Dawn Part 2......... 19.00, 21.15 Holy Motors Premiär! .. Fre-lö+ti-to 18.45, ...21.00, Sö 13.00, 19.00,21.15, Må 18.45 The Imposter Sista visningen!.... Lö 13.00 Knattefilm: Var är bus-Alfons? . Lö 14.00 Alla är äldre än jag Sista dgr! ................................... Lö 15.00, Sö 19.15 Live på bio: Timbuktu och Damn! 10 årsjubileum fr. Hovet, Stlm.... Lö 20.00 Repris: Stormen Met . Sö 13.00, Må 18.00 Bebisbio: Min ungdoms kärlek 70:.................................................. Må 10.30 Måndagsmatiné: Alla är äldre än jag 70:.................................................. Må 10.30

GRAND BIO Trelleborg Tel: 0410-71 15 35 En oväntad vänskap 80:- ...............16.00 Asterix & Obelix och britterna .......16.30 007 – Skyfall 85:- ...........................18.30

Breaking Dawn 2 85:- ....................19.00

carolina gynning helena

AV R E G I S S Ö R E N T I L L ” S A G A N O M R I N G E N ” T R I L O G I N

af

sandeberg m arie

alex andr a gör anzon

dahlström

Film dagtid alla dagar i veckan Storgatan 22. Kassan öppnar 14.00, lö-sö 12.00

Asterix & Obelix och britterna - svenskt tal 3D 125/100 kr (7) Fre-sö 15.00

Bedragaren

100 kr (15) Fre-sö 17.30 Må-to 15.00, .00, 17.30

alex andr a

dahlström olle

sarrim arie

gör anzo

BIOPROGRAM LÖRDAG 17 NOVEMBER 2012

ing k a e r B - Del 2 i Dawn de delen lse

te an vslut yers berät ds a n e D ar Me enie s och Edw k. h p e t a S rle ell om B öjliga kä m o ÄR!

I PREM

Tingeling: eling: Vingarnas hemlighet - sv tal 95/70 kr Lö-sö 12.30

Äta sova dö

100 kr (Bt) Lö-sö 12.45

Köp/reservera biljett ljett på: sf.se eller mobil.sf.se Prisinformation: x(ord)/x(under 12 år) kr Pensionärspris 70 kr (tillägg vid 3D) gäller ej specialvisningar, t ex opera. För info oom SF Bios rabattkort se sf.se

(7)

e n f i l m av IOPREMIÄ R 118.30 2 D EEn C Ebohem M B Ei Paris R Isabelle Huppert Äta, sova , Bdö....................... 13.40, j e sper g a n sl a ndt ............................................. 16.00, 18.00 Knattebio: Alfons Åberg 40 År! SE .......14.30 DEN I 3D Palme Endast helgmatiné! ...............15.30 Holy Motors Leos Carax .................................. 15.50, 17.50, 20.30 Strippan Stefan Berg ......................16.20 Hotell Transylvanien 3D (Sv tal) .....14.00 En bohem i Paris Isabelle Huppert ..18.50 Asterix och Obelix och Britterna Led Zeppelin Konsertfilm ................20.00 3D (Sv tal)........................................15.00 The Imposter ..................................20.50 En oväntad vänskap ........... 13.00, 16.00 Breaking Dawn Part 2... 17.00, 19.10, 21.30 CINEMATEKET: www.cinemateket.se Bond: Skyfall ....................... 18.15, 21.00 Kvinnan i sanden Teshigahara, japansk klassiker ..........................................14.00 GRAND BIO Trelleborg Tel: 0410-71 15 35 Lilla Anna & Långa Farbrorn .........13.15 Tingeling 70:- .................................14.15 The Imposter Sista visningen!.........13.00 En oväntad vänskap 80:- ...............16.00 Knattefilm: Var är bus-Alfons? .......14.00 007 – Skyfall 85:- ...........................18.30 Palme Dokumentär..........................15.00 Breaking Dawn 2 85:- ....................19.00 BIOPREMIÄR Alla är äldre än jag Sista dgr!.........15.00 Äta sova dö Flerfaldigt prisbelönad .16.30 23 NOVEMBER Searching for Sugar Man ..............17.45 Holy Motors Leos Carax ....... 18.45, 21.00 Live på bio: Timbuktu och Damn! 10 årsjubileum fr. Hovet, Stlm.........20.00

BIOPROGRAM SÖNDAG 18 NOVEMBER 2012


20121116_se_weekendskane  
Advertisement