Page 1

wkd FREDAG 8 JUNI 2012

KROG 11111 till veckans krogbesรถk

ILLUSTRATION: CLARA TERNE/NUAGENCY


02 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

Fotbollens 1 spelarfruar MARCO LUZZANI/GETTY IMAGES

ta match. Men EM är här och på måndag spelar Sverige sin förs finns en kvinna. det sägs ju att bakom varje framgångsrik man Wkd tog en närmare titt på fotbollsfruarna. Vem är fotbollsfrun nummer ett? Victoria Beckham, utan tvekan. Men man ska komma ihåg att hon var ett större namn än sin make då de träffades 1997. Hon var då en av gruppen Spice Girls superstjärnor.

Josefin Johnsson, förlovad med Mikael Lustig.

WAGS Ordet wags använd mest av brittisk tabloidpress och betyder ”wives and girfriends of footballplayers”. Vid VM 2006 började det användas ordentligt i pressen och då var det främst Victoria Beckham som var i centrum. Tidningen New Yorker kallade henne för ”the original wag”.

Vilka är Sveriges kändaste fotbollsfruar? Zlatans sambo Helena Seger brukar kallas de svenska fotbollsfruarnas first lady. Magdalena Graaf var en av Sveriges glamourösaste fotbollsfruar då hon var gift med före detta målvakten Magnus Hedman. Två andra är Helene Swedin som är gift med den numera pensionerade portugisiske fotbollsspelaren Luis Figo och Oksana Wilhelmsson som är gift med Christian ”Chippen” Wilhelmsson. Vad betyder fruarna för sina mäns karriärer? Josefin Johnsson är förlovad med EM-aktuelle Mikael Lustig och hon menar att fruarna stöttar sina män i medoch motgångar. – Jag tror att det skulle bli väldigt ensamt om de inte hade oss, det är skönt att få komma hem till sin familj när

man bor utomlands och inte har sina vänner i närheten. Hur viktigt är utseendet och statusprylar när man är fotbollsfru? – Jag kan bara tala för mig själv och för mig är utseendet viktigt. Som för många andra, även om man inte är tillsammans med en fotbollsspelare. Men dyra prylar är inte riktigt min grej. Jag har inget intresse för dyra väskor till exempel. Men jag skulle tro att jag är den enda som inte har en märkesväska, hehe, skrattar Josefin Johnsson. Finns det någon hierarki bland de svenska fotbollsfruarna på samma sätt som bland männen på planen? Enligt Josefin finns det inte det. Hon beskriver fruarna som ett härligt gäng som har det kul tillsammans. Men Helena Seger pekas ju ut som ”the first lady”? – Jag förstår att hon gör det, men jag ser på henne som jag ser på alla andra fotbollsfruar, säger Josefin Johnsson. ANNELI SANDBERG FOTNOT: JOSEFIN JOHNSSON BLOGGAR TILLSAMMANS MED ANDRA FOTBOLLSFRUAR PÅ BEHINDEVERYMAN.SE.

Zlatans sambo Helena Seger brukar kallas de svenska fotbollsfruarnas first lady.

FOTBOLLSFRUAR

EM:s hetaste fruar Kvinnorna bakom männen.

Coleen Rooney

England. Coleen är gift med engelska anfallaren Wayne Rooney, som hon blev tillsammans med när hon var 16. I dag har de ett barn tillsammans.

Sara Carbonero

Spanien. Sara är spansk sportjournalist och började dejta Spaniens målvakt Iker Casillas under 2009. Hon har blivit vald till ”den sexigaste reportern i världen”.

Irina Shayk

Portugal. Ryska modellen Irina träffade Portugals anfallare Christiano Ronaldo 2010 under en modefotografering för Armani. Det ryktas om förlovning och bröllop.

Urban djungel 2

H&M

169 KR

LISA MAREE

ONLY

1 920 KR

459 KR

ONE TEASPOON 399 KR VINEET BAHL 2 600 KR

Irland. Modellen Claudine beskrivs ibland som den nya Victoria Beckham. Hon är gift med den irländske kaptenen Robbie Keane som hon har ett barn med.

Shakira

Spanien. Colombianska popstjärnan Shakira och tio år yngre spanske mittbacken Gerard Pique möttes 2010 då Shakira spelade in videon till ”Waka waka” i Sydafrika.

LOCKA FRAM DITT INRE DJUR

MANGO

149 KR

Claudine Keane

PRIMEBOOTS 2 895 KR

Hitta stilen som passar lika bra på en vildmarksafari som till stranden. Satsa på nyckelplagg som den tidlösa militärjackan kombinerat med de utslitna korta jeansshortsen och den broderade baddräkten som fungerar lika bra i vattnet som till sommarens fester. Locka fram det inre djuret i dig – och våga bära djuriska print (igen). Inspireras av designers som Donna Karen och Michael Kors för att S OCH GTIP FLER SHOPPIN få till en BLOGGAR PÅ METROMODE.SE fulländad look.


PÅ ALLAS LÄPPAR 03

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

FRANCIS SPECKER/ALL OVER PRESS

Blir parfymmodell

3

Nu är det klart att Alexander Skarsgård blir det nya ansiktet för Calvin Kleins nya parfym för män, rapporterar Contactmusic. ”True blood”-stjärnan är numer hett eftertraktad i Hollywood. Senast slogs han och sångerskan Rihanna mot utomjordingar i filmen ”Battleship”. TT SPEKTRA

The King 4 återuppstår – som hologram Under den amerikanska Coachellafestivalen i år fick 90 000 besökare möjlighet att se en virtuell version av rapparen Tupac Shakur uppträda, och nu har turen kommit till Elvis Presley, rapporterar Reuters. Kungen av rock

ELVIS PRESLEY.

dog 1977, men med hjälp av modern teknologi ska han återuppstå i kopior ämnade för konserter, tv-program och internet. Digital Domain, företaget som ligger bakom de virtuella kopiorna, har tidigare gjort datoranimerade versioner av Jeff Bridges i ”Tron: Legacy” och Kevin Bacon i ”X-Men: First Class”. TT SPEKTRA

Fotbolls EM – En upplevelse på Port du Soleil Port du Soleil & Kajskjul 8 presenterar tillsammans med Carlsberg en av Sveriges främsta EM Arenor med en fantastisk inramning. 4 storbildsskärmar inne och TV-skärmar på terrasserna. Tävlingar, uppträdanden och musik från våra Dj´s.

Måndag 11 juni 20:45

Ukraina-Sverige Fredag 15 juni 20:45

Sverige-England (endast barplatser kvar)

Tisdag 19 juni 20:45 SCANPIX

ALL OVER PRESS

”JAG TOGS MED GARDEN NERE OCH DET FÖRÖDMJUKADE MIG VERKLIGEN VID EN TIDPUNKT NÄR JAG REDAN VAR PÅ BOTTEN.”

SÅNGAREN JOHN MAYER, 34, TILL ROLLING STONE MAGAZINE OM HUR ”TASKIGT” DET VAR AV EX-FLAMMAN OCH COUNTRYSTJÄRNAN TAYLOR SWIFT, 22, ATT SKRIVA NER HONOM I LÅTEN ”DEAR JOHN” – TROTS ATT HON ALDRIG SAGT VEM DEN HANDLAR OM.

5

Sverige-Frankrike EM-MENY Räkfrossa inkl. 1 öl/vin 390 Hamburgertallrik inkl. 1 öl/vin 415 Skaldjursplatå inkl. 2 öl/vin 775 Obs! all bordsservering och mat måste förbokas.

För bokning av matplatser ring 0723-325 666

”NOBBADE PRECIS EN GRABB I SÖDERTÄLJE CENTRUM SOM VILLE ATT JAG SKULLE KÖPA UT CIGG ÅT HONOM. DET KÄNDES RÄTT.”” RAPPAREN PETTER ALEXIS PÅ TWITTER. UNDRAR OM DEN NIKOTINSU LEN VISSTE VEM DET VAR SOM HAN BAD KÖPA UT?

Petter Alexis.

GNE KIL-

John Mayer.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Tf ansvarig utgivare Mona Johansson. Bilagechef Pontus Hammarlund. Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem glober är högsta betyg.

PACKHUSPLATSEN 11 PORTDUSOLEIL.SE FACEBOOK.COM/PORTDUSOLEIL


04 REPORTAGE

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

Din nöjesguide till I kväll är det avspark för den första matchen i fotbolls-EM. Här listar Wkd 25 nöjen som alla har en koppling till den omåttligt populära bollsporten. Är du ingen sportfantast? Kika ändå, vi har tips för dig med. EMMA BJÖRKMAN OCH SANDRA DIVINYI LENA GARNOLD

KROG Nästan som på plats 12:ANS SALONG Vill du avnjuta de första Sverigematcherna på en 250 kvadratmeter stor tv i arenamiljö? På 12:ans salong i Gamla Ullevi får du chansen. Här kan du avnjuta middagen innan du tar plats på arenan och får uppleva EM nästan som på plats. Eller varför inte diskutera taktik i baren il professore. Förbokning krävs. Var: Gamla Ullevi, Parkgatan 55 När: 11, 15 & 19 juni kl. 18–matchslut KRAKOW Genom den kulinariska upplevelsen förflyttas du till Polen. Men enligt egen utsago är de helt ointresserade av EM, så undvik fotbollssnack. Var: Karl Gustavsgatan 28 När: Måndag-lördag kl. 17–24 MAÑANA Spanien totaltdominerar i fotbollsvärlden. Testa om det beror på maten. Efter lite tapas kanske du blir den nye Fernando Torres. Var: Karl Johansgatan 6 & Lasarettsgatan 6 När: Måndag-torsdag kl. 17–23, fredag-lördag kl.17–24, söndag kl.17–23 TAVERNA MYKONOS Grekland skrällde i EM 2004. Gå hit och bli inspirerad. Servitörerna kommer att bära de grekiska landslagströjorna när Grekland spelar. Var: Linnégatan 58 När: Måndag-torsdag kl. 11–22, fredag kl. 11–23, lördag kl.13–23, söndag kl. 13–21 RESTAURANG RÖDA STEN Först på måndag drar de i gång, men bättre sent än aldrig. Lämna glasögonen hemma, matcherna visas på en storbildsskärm. Var: Röda Sten När: Måndag-fredag kl. 11-17, lördag-söndag kl. 12-17 och sedan anpassat efter matcherna.

Gabriella Bengtsberg, Niklas Grip, Emma Theiland Nilsson och Jessica Rydin laddar för EM på John Scotts Pub.

BAR

LENA GARNOLD

MUSIK

Fotbollshymn i egen liga Möt engelsmännen på hemmaplan JOHN SCOTTS PUB De har bara haft öppet i en månad, men ligger mitt i Göteborgs partynav. Medan Sverige möter England i Polen och Ukraina kan du möta engelsmännen på John Scotts pub. Här kan du även avnjuta läckerheter från EM-menyn serverad (under Sverigematcherna) av servitörer i de blågula landslagströjorna. Var: Kungsportsavenyen 15 När: Måndag-torsdag kl. 11.30–24, fredag kl. 11.30–01, lördag kl. 12–01, söndag kl. 12–24 FRANKE’S BAR OCH RESTAURANG Vill du inte ta dig in till centrum för att se

på fotboll i pubmiljö? Även i Kålltorp bjuds du på ett fullsmockat EM-schema. Var: Munkebäcksgatan 10 När: Måndag–torsdag kl. 11–23, fredag kl. 11–01, lördag kl. 11–01, söndag kl. 1520 GLENN SPORTBAR Alla heter Glenn och alla kommer till Glenns i Göteborg. Fotbollskopplingen är total och lyser även igenom i menyn. Var: Friggagatan 9 & Andra Långgatan 4 När: Måndag–fredag kl. 16–sent, lördagsöndag kl. 13–sent BILJARDPALATSET

TV-skärmar vart du än tittar. Inför Sverigematcherna kan du köra veven med vänsterhanden till livemusik och EMquizza med höger. Var: Ekelundsgatan 9-11 När: Måndag-torsdag kl. 16–00, fredag kl. 16–02, lördag kl. 15–02, söndag kl. 15–00 KVILLE BILJARD Här möter farfar lillebror samtidigt som du är med i det egna EM-tipset. EM-erbjudandena kommer att fylla dig till bredden och till nya höjder. Var: Kvilletorget 2 När: Måndag–onsdag kl. 12–24, torsdag– lördag kl. 12–01, söndag kl. 12–23

”WORLD IN MOTION” NEW ORDER Fotbollslåtar behöver inte innebära nödrim och Markoolio i en lustig hatt. Det kan även vara ett popverk av kreddiga New Order som var Englands officiella VM-låt 1990. ”World in motion” är inte bandets största stund men sett till de andra fotbollshymnerna spelar den i en helt annan liga. ”NÄR VI GRÄVER GULD I USA” GES Ligger långt utanför kreddighetsfacket men vad gör det när de inledande tonerna direkt tar oss tillbaka till 1994 och glädjeyran när Sverige tog VMbrons?

”SANTA MARADONA” MANO NEGRA 1994 kom Mano Negras – med Mau Chao i spetsen – hyllning till den legendariske argentinske fotbollsstjärnan Diego Maradona. ”WAKA WAKA (THIS TIME FOR AFRICA)” SHAKIRA Refrängen till den officiella VMlåten 2010 är lika svängig som Shakiras höfter och hördes på klubbar och i radio långt efter den sista matchen blåsts av. ”GLOBAL FUSSBALL OK” TYSKARNA FRÅN LUND Låten må vara en parodi på tysk synthpop som gjordes till VM 2002 men den får oss att vilja skråla på läktarna på ett helt oironiskt sätt.


REPORTAGE 05

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

EM TV-FILMER Hitta känslan med en rulle ”SKRUVA DEN SOM BECKHAM” (2002) Det är svårt att se den här romantiska och feelgoodkomedin utan att känna hur det spritter i benen av lust till att sparka boll. Även om Jess (Parminder Nagra) tacklar familjeproblem och kärlekstrubbel glömmer hon allt när hon gör snygga passningar till Jules (Keira Knightley) eller försöker skruva bollen som idolen David Beckham.

”FOTBOLLSFRUAR” (2002-2006) Brittisk dramaserie fullspäckad med dramatik som handlar om fotbollsspelarna i Earls Park och deras fruar som lever lyxliv.

”ÅSHÖJDENS BK” (1985) Klassisk tv-serie baserad på Max Lundgrens ungdomsböcker. Här följer vi en fiktiv fotbollsklubb som får ett lyft av en före detta landslagsman.

”LOCK STOCK AND TWO SMOKING BARRELLS” (1998) På fotbollsplanen var Vinnie Jones hårdare än de hårda. I Guy Ritchies thriller – som i och för sig inte har något med fotboll att göra – gör han oförglömlig debut på vita duken i rollen som den råbarkade Big Chris. ”OFFSIDE” (2006) Att Stenforsborna älskar sitt fotbollslag blir tydligt när det riskerar att läggas ner. Då dyker ett engelskt före detta fotbollsproffs upp och ger hopp om räddning.

LINNEA VANN PÅ LUNCHRASTEN

”Skruva den som Beckham”.

LITTERATUR/MAGASIN

Träningsvärk i skrattmusklerna ”FEVER PITCH” NICK HORNBY (1992) Troligtvis har du redan läst ”Fever pitch” eller sett någon av de två filmatiseringarna av boken. Då vet du hur mycket träningsvärk man får i skrattmusklerna när Nick Hornby skildrar sitt liv som Arsenalfan med stort A. Har du missat den här klassikern har du något att se framemot oavsett om du gillar fotboll eller inte.

”JAG ÄR ZLATAN IBRAHIMOVIC” ZLATAN IBRAHIMOVIC (2011) Biografin om Sveriges kaxigaste fotbollstjärna gjorde succé när den kom i november förra året. Vem är inte nyfiken på vem Zlatan Ibrahimovic är utanför planen? ”FOTBOLLSFABRIKEN” JOHN KING (1998) Våld är inget som hör hemma i sportsammanhang men ska du läsa en bok om fotbollshuliganer ska du läsa John Kings

verk som har blivit en kultbok i England. OFFSIDE Sveriges största fotbollsmagasin. Behöver vi säga mer? Ett måste för fansen och för den som ha en större förståelse för sporten. FOURFOURTWO Döpt efter den klassiska laguppställningen 4-4-2 och är som en bibel i magasinformat för den inbitne fotbollsälskaren.

Linnea Larsson håller koll på de spännande erbjudandena hos Megascratch.com varje dag och nyligen fick hon en ovanligt stor överraskning. Det blir ett extra tillskott till semesterkassan i år för Linnea Larsson, 45, från Kristianstad. Hon spelar nämligen onlinespel på megascratch.com varje dag på lunchen. Och i torsdags kammade hon plötsligt hem en rejäl vinst - 63 000 kronor. – Jag sköter bokföringen på ett åkeri och på lunchen tittar jag alltid runt lite på nätet - det har min chef inget emot. För en månad sedan snubblade jag över Megascratch.com och tyckte det såg spännande ut. Jag har spelat en del på andra ställen också, men den här sajten har jag fastnat för. Det är väldigt kul och avkopplande. Jag räknade egentligen inte med att kunna vinna några summor i den storleksordningen, men i torsdags hade jag turen på min sida. Först vann jag 500 kronor. Jag fortsatte kanske spela 5-10 minuter längre än vanligt, och plötsligt vann jag 63 000. Jag blev helt skakig och en av kollegorna på kontoret märkte det. "Har det hänt något?"

undrade hon bekymrat. "Ja, jag har vunnit på enarmade banditen – det är visst 63 000 kronor", lyckades jag haspla ur mig. Hon gapskrattade. "Ja, det var ju verkligen förfärligt, men vill du inte ha pengarna kan jag gärna hjälpa dig att göra av med dem", sa hon. Men det blir det inte tal om, förutom att jag bjöd alla åtta på kontoret på tårta till eftermiddagskaffet. Pengarna ska gå till en ovanligt bra sommarsemester med barnen och min man Olle – och så något extra till mig själv också, säger Linnea. Nu har flera av mina kollegor också registrerat sig på sajten och spelar varje dag. Och det gör förstås jag med, för man vet ju aldrig när turen är med mig igen. Jag mejlade min bror Thomas nästan genast för att berätta om vinsten, och jag tror att han och hans fru Agnes också har varit inne på megascratch.com – de vet åtminstone vilka spel som finns där. Det är bara att anmäla sig när andan faller på och där finns många olika typer av spelautomater, kasinospel, skraplotter och en massa annat.


06 KROG

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

LENA GARNOLD

MAGISKT Sommarens träffpunkt nummer ett

LENA GARNOLD

Dumplings: tofujiaozi, fläskjiaozi och biffjiaozi.

MISSA INTE

Erik Sundfeldt, John Wigelius, Dubbel Dubbel-Lars, Kevin, Rasmus Hägg och alla andra it-boys.

UNDVIK

Det finns, handen på hjärtat, inte mycket att undvika här. Det här är sommarens träffpunkt nummer ett.

Hippa Dubbel Dubbel Kolibri serverar dim sum och dumplings i toppklass. Utsökt, tycker Metros krogskribent Carl Reinholdtzon Belfrage.

PRISER

Setmenyer: 145–240 kronor. Dumplings och smårätter: 70–105 kronor.

ÖPPET

Tisdag–torsdag 17–00. fredag-lördag 17–01. söndag 15–22.

Algsallad, japanska pickles, öronsvampoch gurksallad samt morot- och rättikasallad.

Es pe ra nt op

B

I tider där Göteborg är mest känt för äldre män och kvinnors maktmissbruk – vi har alla följt följetongen om Göteborg, den korrupta staden – och stadens PR-maskineri fortfarande trummar ut tomma budskap som ”årets matstad, årets idrottstad, årets eventkastrull, årets kanelbulle, årets kycklingsallad…” är det viktigt att lyfta på det kommersiella locket och i stället lyfta fram stadens riktiga motorer och hjärtan. Personer som du inte hittar i kostym och säljslips i en monter på en mässhall. Personer som utan någon som helst bidrag från kommun eller annan instans bidrar till att, utan pengar som finalt mål, blåsa liv i staden. Det riktiga Göteborg, om man så vill. Jag pratar om tre personer som tycks sväva över allt och alla: Erik Sundfeldt, John Wigelius och Blenda-Lars, tre personer som genom åren gett oss, var för sig, i olika konstellationer eller tillsammans, presenter som Uppåt Framåt, Styrbord Ba-

l.

Dubbel Dubbel Kolibri bjuder på stans vassaste dumplings.

DUBBEL DUBBEL KALIBRI

11111 DUBBEL DUBBEL KOLIBRI

Surbrunnsgatan 8. Dubbel Dubbel Kolibri – hippast, roligast och dim sum-iast.

bord, Svanen, Halleluja, Dubbel Dubbel och nu Dubbel Dubbel Kolibri. Vi borde alla gå ner på knän och kyssa deras fötter. Eller i alla fall skicka ett handskrivet tackkort. Nu har jag tack och lov ingenting att göra med Göteborg Stad, men hade jag varit praktikant där för en dag hade jag förskansat mig i kopieringsrummet med en automatkarbin och skrivit ut borgmästarbevis till alla tre.

D

eras magi har nu strötts över Esperantoplatsen, på Surbrunnsgatan 8 närmare bestämt, där nya stället Dubbel Dubbel Kolibri har öppnat. Kolibri är precis som Dubbel Dubbel Kastellgatan inriktat på dim sum och dumplings, men i stället för Per Hagman finns här Kevin. Kevin är den nya Per Hagman, om ni förstår. Well, det där kommer att ge sig, det viktiga är att när ni sitter här och ser ut över gasverket och hamninloppet med den söndervittrade texten ”Göteborg

– alltid på G”, som någon kommunalpamp låtit måla i gigantiska bokstäver, så kan du äta stans vassaste dumplings, i klass med Peacock, Momofuku, ja vad du vill. Min favorit är dumplings, rättikskaka, fun-rulle och ankägg. Detta i kombination med deras ambitiösa drinkar, djbesök från Rasmus Hägg, fermenterade delikatesser och den elektriska Esperantoplatsen, som har blivit det nya it-området, gör Dubbel Dubbel Kolibri till det nya Uppåt Framåt. Kanske mer så än Dubbel Dubbel Kastellgatan? Jag vet inte, svara ni på den frågan. Det enda jag vet är att denna sommar konkurrerar Erik, John och Lars enbart med sig själva.

CARL REINHOLDTZON BELFRAGE, KROGSKRIBENT

RECENSERAT

Bäst just nu Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt.

NORDISKT 11111 LINNÉA ART

Södra Vägen 32. Gastronomi i internationell klass.

FINKROG 11111 MAGNUS MAGNUS

Magasinsgatan 8 Den perfekta kombinationen av mat och fest.

ASIAT 11111 HELLO MONKEY

Linnégatan 52. Hello Monkey – en urban och sexig asiat för stadens ”Gossip girl”klientel.

FINKROG 11111 SJÖMAGASINET

Adolf Edelsvärds gata 5. Sjömagasinet – smak av klassisk lyx.

FINKROG 11111 SWEA HOF

Västra Hamngatan 3. Ett klassiskt kök som levererar. Varje gång.

HUSMAN 11111 SMAKA

Vasaplatsen 3. Husmanskost i hipp innerstadsmiljö.


SÅ ÄR MIN FESTKVÄLL ...

Det börjar oftast med att jag och mina vänner sitter uppe på Kungshöjd och har det mysigt. Vi dricker vad vi kommit över; vin, öl eller vodka – det spelar ingen roll. Sedan går vi ner till Publik på Andra Långgatan eller Cicero på Linnégatan. Jag väljer oftast ställe baserat på var det finns billigast öl, och undviker helst ställen med inträde. Höjdpunkten på kvällen kommer när man har det perfekta sällskapet och den perfekta cigaretten.

ÄTER HELST ...

… på restaurangen Bazaar som ligger på Haga Kyrkogata. De har en jättegod turkisk pasta på lunchen som man inte får missa. Man får mycket mat och det är billigt. På vägen hem från krogen äter jag oftast pizza på Pizzeria Paris eller cheeseburgare på Burger King på Järntorget.

Den blomstertid

Andy Warhol, Self-Portrait (Fright Wig), 1986, detalj, Astrup Fearnley Museet

GATSMART 07

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

...nu kommer! Gudstjänster, musik, pilgrimsvandringar hittar du under www.svenskakyrkan.se/goteborg

Besök oss i domkyrkan, Västra Hamngatan eller ring 031-731 88 80

INSPIRERAS PÅ METROMODE.SE

10% rabatt mot uppvisande av CSN-kort

Vi finns även på Nya Tingstadsgatan 1

Svenskt | Kina | Thai | Sushi | Mongoliskt | Sallad

LUNCH 89:-

Vard. 10.30-15.30 Á la carte serveras efter kl 15

LUNCH 85:-

Vard. 10.30-15.30

Buffé

Kvällserbjudande mån-tor 16.00-20.30 sön 12.00-21.00 fre 16.00-22.00 lör 12.00-22.00

119:169:-

Mölndalsvägen 93 • Tel. 733 29 66, 733 29 61 www.mrjohanssons.se

Dansar helst på festival

Joseph Linderoth, 18, bor i Haga och pluggar på gymnasiet. Han dansar gärna – men inte ofta.

FLER BILDER

Ladda ner appen på plus.metro.se och sikta mot bilden med mobilen

HAR PÅ MIG ...

Á la carte serveras efter kl 15

Buffé Buffé

Kvällserbjudande mån-tors 16.00-20.30 fre 16-21.30

99:-

lör 12.00-22.00 sön & helg 12-21.30

159:-

Stigs Center, Importgatan 2A Tel. 031-58 25 05

KÖP VÅR MAGI! Utförsäljning av kostym, rekvisita, scendekor och peruker. LÖRDAGEN DEN 9 JUNI KL 10–16, GÖTEBORGSOPERAN LILLA SCENEN Foajén, GöteborgsOperans Café och OperaShop öppnar kl 09.30.

Fler smarta stilar

Jag tycker om hiphop-kläder från 90-talet, så det blir mycket hoodies och stora t-shirts med udda tryck. I dag har jag på mig en keps från Beyond Retro, Champion-ryggsäck från Myrorna som jag alltid har med mig, hoodie från Pop Boutique, byxor från Weekday och skor från Shock. Armbandet har jag gjort själv och T-shirten har jag hittat i en container. Hörlurarna är en julklapp.

Husman | Asiatiskt | Sallad

DANSAR TILL ...

Jag är inte ute och dansar så mycket. Jag tycker att det är brist på bra musik i Göteborg, och har inte hittat något bra dansgolv. Jag saknar armbågar och svett. Allra roligast är det att dansa på festival. Om jag ska dansa ska det vara till Hypnotize med Notorious B.I.G. eller vad som helst med M.I.A.

MISSAR ALDRIG ...

… musik- och film-quiz:et på Kellys på söndagar. Det är alltid folk jag känner där och det är go’ stämning och bra frågor. Och om man inte kan svaren kan man bara skriva något på skoj. Jag och mina vänner brukar skriva Ulf Lundell på alla frågor vi inte kan svaret på. TEXT & FOTO: EMELIE LAGER

OBS: Våra kostymutförsäljningar brukar vara mycket populära – kom i tid.

Läs mer på opera.se Scanna qr-koden för direktlänk


08 BIO

metro wkd skåne fredag 8 juni 2012

BEDÅRANDE

11111

Gör ont i hjärtat

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN

erad, och den på”Moonrise kingdom” är möjligen lite för konstruns tidigare filmer. minner kanske lite för mycket om Wes Anderso skildringen. Men Elin Larsson blir tagen av den oskuldsfulla

FOCUS FEATURES

Fantasy. Tarsem Singhs stiliga men smått enerverande ”Spegel, spegel” fick tidigare i år mina förväntningar på ”Snow White and the huntsman” att skjuta i höjden. Den mörka ”Sagan om ringen”estetiken, ”Gladiator”slagsmålen och inte minst Charlize Therons überotäcka drottning fungerar också ypperligt i jämförelse, och här finns fantastiska små korn att njuta av. Dessvärre är det omöjligt att blunda för att Kristen Stewart inte klarar av att bära upp en sån här film på sina axlar. EL

WARNER BROS

Trailer i mobilen

SE VIDEON

Ladda ner appen på plus.metro.se och sikta mot bilden med mobilen

Edward Norton är en av många skickliga skådespelare i Wes Andersons bedårande scoutäventyrsfilm. FOCUS FEATURES

11111 MOONRISE KINGDOM

Dramakomedi. Möjligtvis en smula förutsägbar, men Wes Andersons scoutäventyrsfilm ”Moonrise kingdom” är inget annat än bedårande.

E

n biljett till något av Wes Andersons många filmuniversum ska du alltid tacka ja till. Se där ett motto att följa, troligtvis gäller det under hela din livstid. Nog för att man kan kritisera Andersons ”Moonrise kingdom” för att vara aningen för konstruerad. Kanske påminner den väl mycket om Andersons egna tidigare verk, framför allt ”The Royal Tenenbaums” och ”Rushmore”. Kanske följer den en, för de flesta Anderson-beundrare, välbekant mall. Andersons stilistiska bild- och formkompositioner och udda figurer har vi sett förr, de dysfunktionella familjerna likaså. Samt fokus på rollfigurernas – här en förrymd scoutyngling och en uttråkad poptjej med möjlig tendens till bokstavskombinationsdiagnos – fumliga försök att uttrycka kärlek. Ovanstående är dock inte anledning till att hoppa över ”Moonrise kingdom”. Inte på långa vägar. För trots att Anderson flirtar hejvilt med hipsterpublikens ohämmade retrokärlek och fäbless för barndoms-

HOLLYWOODRÄV

Berättarröst. Bob Balaban har främst en berättarfunktion i ”Moonrise kingdom”, men han är faktiskt en riktig Hollywoodräv. Sevärd är han framför allt i Christopher Guests briljanta små filmer.

SKANDINAVIENS

STÖRSTA

FILMRECENSENT

Skräck. Fyra unga amerikaner hyr ihop med ett jämnårigt europeiskt par en ukrainsk guide specialiserad på extremturism. Han tar dem till spökstaden Pripjat, hem för jobbarna vid Tjernobyl och övergiven sedan kärnkraftskatastrofen 1986. Ett bilhaveri förvandlar en tänkt snabbvisit till en mardröm och besökarna anar snart att de inte är ensamma. Hyfsat upplägg och viss nerv men genreklichéer tar över och frenetisk handkamera till trots blir det statiskt i längden. C-G K

”Skara Sommarland barnens andra hem” www.expressen.se/res 28 maj 2012

VATTENPARK!

Med 4 miljoner liter vattenäventyr, tivoli och gokart är Skara Sommarland en plats för dig som inte vill att det roliga ska ta slut. Så passa på att stanna kvar på Skara Sommarlands stugby och camping. Supermysig sommarstämning, service i världsklass och egen ingång till vattenparken!

CHERNOBYL DIARIES

ALL OVER PRESS

nostalgi, trots att hans bildspråk i kombination med en stundvis distanserad kamera gör att den emotionella förbindelsen mellan åskådare och rollfigurer då och då bryts, är ”Moonrise kingdom” en alltigenom bedårande film. Med hjälp av ett fantastiskt urval av skådespelare (Edward Norton, Bruce Willis, Frances McDormand, Tilda Swinton, Harvey Keitel och, förstås, husgudarna Bill Murray och Jason Schwartzman) berättar Anderson historien om de två unga, udda individerna Suzy (utsökt spelad av Kara Hayward) och Sam (Jared Gilman). Paret möts av en slump, börjar brevväxla och söker slutligen efter det stora äventyret tillsammans. Det handlar om förälskelse, om att växa upp och om att våga vara sig själv, allt utspelat i en relativt isolerad 60-talsmiljö (två öar), målat i kylig men guldskimrande, indiansommarlik färgskala – och skildrat så oskuldsfullt att det, ta mig fan, gör ELIN LARSSON, ont i hjärtat att se.

11111

ÅRETS NYH ET:

RACER!

Utmana alla kompisarna och hela familjen i årets nya vattenrutschbana – Racer! Här finns gott om plats för 4 samtidiga tävlande. Och tidtagning håller koll på hundradelarna. Må bästa blötdjur vinna!

sommarland.se


NÖJE 09

metro wkd gbg fredag 8 juni 2012

Sommarklubb mot gubbighet För lite tjejer på Avenyn. Så känner de nya klubbarrangörerna Josefina Hillman, Anna Wester och Fanny Wessner. Därför har de nu tagit saken i egna händer och arrangerar den sprillans nya sommarklubben Estelle – en blinkning till ett hyfsat känt prinsessbarn. – Vi vill vara en bred klubb, inte ha någon bestämd nisch. Det hade varit kul att kunna förändra bilden av Avenyn, säger Anna Wester. I Locatellis uppfräschade

CHRISTINA BLOM

ESTELLE Kommer att köra varje onsdag fram till augusti mellan kl 21– 02. Fritt inträde. Åldersgräns 23 år. Icona Pop kommer att spela den 27 juni, för att följas av en massa andra dj:s, konstnärer och artister.

lokaler kör de nu varje onsdag och klubbarrangörerna hoppas att deras initiativ ska locka fler till att våga ta sig in på den mansdominerade klubbscenen. – Men det känns som att vi är en del av en våg som kommer nu av yngre tjejer som startar och arrangerar klubbar, säger Fanny Wessner. Lokalerna ska kännas lite annorlunda varje vecka och tanken är att det ska bli lite av en överraskning när man Fanny Wessner, Josefina Hillman och Anna Wester har startat kommer. ANNE KYBJÄR sommarklubben Estelle på Locatelli på Avenyn.

ÖPPET 18-04 * FRI ENTRE FÖRE 23 * HAPPY HOUR 18-23

Fingers StickyIkväll på scen kl 22.30

En liten bit

D n Grekli Ga öteborg.

EN SVENSK TIGER + OF CHORDS

Tis 3/7

BARONESS

Lör 7/7

JON OLIVIAS PAIN

Fre 26/10

LEVELLERS

Mest Grekland för minst peng.

FU MANCHU Fre 6/10

Tis 7/8 . EXKLUSIVT KLUBBGIG

URIAH HEEP

Fre 15/6. IN FLAMES AFTERPARTY / METALTOWN EFTERFEST Lör 16/6. PLANTERA / METALTOWN EFTERFEST Fre 29/6. ESCAPE THE DAY Lör 30/6. GLUE GIRLS Kaserntorget 7 Tel.7010017 www.stickyfingers.nu

Öppet alla dagar: Mån-fre från 17.00, lör och sön från 13.00. Ej bordsbokning fre–sön • Välkommen önskar Stefanos med personal! Olivedalsgatan 17 • 031-12 88 05 • www.lillatavernan.se

BIOPROGRAM FREDAG 8 JUNI 2012

BIOPROGRAM FREDAG 8 JUNI 2012 Kungsbacka 0300-104 78 www.facklan.se

Elena............................................ 18.30 Ministern ..................................... 18.45 För dig naken .............................. 19.00 Pojken med cykeln ..................... 20.30 Mannen från le Havre ................. 20.45 Tomboy ........................................ 21.00

Kassan öppnar kl 17.00 NANNERL, Mozarts syster........... 18.00 RELEASEKONSERT med Alexander Ringbäck och Blå Hunden .......... 20.40 Kungsbacka 0300-104 78 www.facklan.se

Kassan öppnar 16.30 Tigers Film Sv.Tal ........................ 17.30 Snow White and the Huntsman ...........................................18.00, 20.45

Kassan öppnar 16.30 Tigers Film Sv.Tal ...........................17.30 Snow White and the Huntsman ............................................. 18.00, 20.45 Chernobyl Diaries ..........................18.30 The Dictator ...................................19.15 Prometheus 3D ..............................20.30 Men in Black 3 3D ..........................20.15 Elena...............................................18.30 Se Sverige-Ukraina på bio 11/6 kl 20.45 Ministern ........................................18.45 För dig naken .................................19.00 Pojken med cykeln ........................20.30 Mannen från le Havre ....................20.45 Snow White and the Huntsman .....19.30 Tomboy ...........................................21.00 Snow White and the Huntsman .....19.30 SAGA BIO SKÄRHAMN Kassan öppnar kl 17.00 NANNERL, Mozarts syster..............18.00 Snow white and the Huntsman .....19.00 RELEASEKONSERT med Alexander Ringbäck och Blå Hunden .............20.40 www.facklan.se • www.hagabion.se www.bioroy.se • www.fregattenbio.se

BIOPROGRAM LÖRDAG 9 JUNI 2012

Snow White and the Huntsman .....19.30

Elena...............................................18.30 Ministern ........................................18.45 Snow White and the Huntsman .....19.30 För dig naken .................................19.00 Pojken med cykeln ........................20.30 Mannen från le Havre ....................20.45 Tomboy ...........................................21.00 Chernobyl Diaries ....................... 18.30 The Dictator ................................ 19.15 Prometheus 3D ........................... 20.30 Men in Black 3 3D ....................... 20.15 Se Sverige-Ukraina på bio 11/6 kl 20.45

Snow White and the Huntsman .. 19.30

Snow White and the Huntsman .. 19.30 SAGA BIO SKÄRHAMN SonyPictures.se

Facebook.com/SonyPicturesSverige

TheAmazingSpiderman.net

mobil.sf.se

YouTube.com/SonyPicturesSverige

BIOPREMIÄR 3 JULI!

Ti-to 15.15, 18.20, 21.20

3D: FILMSTADEN BERGAKUNGEN VIP

3D: BIOPALATSET Ti-to 18.00, 21.00 3D: FACKLAN/KUNGSBACKA

VISAS I 2D PÅ UTVALDA BIOGRAFER!

Snow white and the Huntsman .. 19.00 The Amazing Spider-Man

PREMIÄR ÄVEN PÅ FREGATTEN/STENUNGSUND & TRAPPAN/KUNGÄLV! sf.se. Från 11 år

www.facklan.se • www.hagabion.se www.bioroy.se • www.fregattenbio.se

Kassan öppnar kl 16.00 NANNERL, Mozarts syster Kort FRANKENSTEIN från National Th London .....................................

Kungs 0300www.

Kassan öppnar 17.30 Snow White and the Huntsman ............................................. 18 Chernobyl Diaries ................... Prometheus 3D ................... 18 Se Sverige-Ukraina på bio 11/6

BIOPROGRAM

Elena........................................ Ministern ................................. För dig naken .......................... Pojken med cykeln ................. Mannen från le Havre ............. Tomboy ....................................

Kungs 0300www.

Kassan öppnar 13.30 Tigers Film Sv.Tal .................14.30,16.30 Piraterna 3D Sv.Tal .........................15.00 The Avengers 3D ............................15.30 Snow White and the Huntsman ............................................. 17.30, 20.15 Prometheus 3D ..............................18.30 The Dictator ...................................18.45 Men in Black 3 3D ..........................20.45 Chernobyl Diaries ..........................21.00 Se Sverige-Ukraina på bio 11/6 kl 20.45

Kassan öppnar 17.30 Snow White and the Huntsman Chernobyl Diaries ................... Prometheus 3D .......................

FILMSTADEN BERGAKUNGEN FACKLAN/KUNGSBACKA 12.20, 16.30

Elena........................................ Ministern ................................. För dig naken .......................... Pojken med cykeln ................. Mannen från le Havre ............. Tomboy ....................................

Kassan öppnar kl 17.00 To kill a Mockingbird (1962) Kl med James Stewart!.................

Kungsbacka 0300-104 78 www.facklan.se

BIOPREMIÄR IDAG!

BILJETTFÖRSÄLJING STARTAR IDAG! 3D: FILMSTADEN BERGAKUNGEN

Kassan öppnar kl 14.00 NANNERL, Mozarts syster Kort tid!.15.00 To kill a Mockingbird (1962) Klassiker med James Stewart!........................18.00 ELENA Åter på begäran! ..................20.30

BIOPROGRAM

Fre 17.30 Lö-sö 14.30, 16.30

BIOPROGRAM Tigers film

Elena........................................ Ministern ................................. För dig naken .......................... Pojken med cykeln ................. Mannen från le Havre ............. Tomboy ....................................

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: närmaste SF Bio, sf.se eller mobil.sf.se, facklan.se. Barntillåten


”VÄLDIGT, VÄLDIGT BRA!” Ronny Svensson, TV4 Nyhetsmorgon

www.snowwhitefilmen.se

Se trailern och boka biljetter på mobil.sf.se

BIOPREMIÄR IDAG! filmstaden bergakungen • filmstaden bergakungen vip biopalatset • facklan/kungsbacka • fregatten/stenungsund trappan/kungälv • sagabio/skärhamn

Snow White and the...

KÖP/RESERVERA BILJETTER PÅ: www.sf.se eller mobil.sf.se, www.facklan.se. Från 11 år


BIOPROGRAM 8 – 14 JUNI MEN IN BLACK 3 23 MAJ PROMETHEUS 1 JUNI SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN 8 JUNI Prometheus 3D

Plusstolar! De är bredare och har extra benutrymme. Läs mer och boka på sf.se.

Skånegatan 16. K.ö. 11.00, lö-sö 10.00

Alvin och gänget 3 - svenskt tal 95/70 kr (7) 12.10

13.10

Avengers

100 kr (11)

PREMIÄR! 100 kr (15) Fre 19.10, 21.50 Lö-to 18.30, 20.50 Lö äv 23.20

Tillträde till lounge/bar 1 tim innan föreställning. Läsk och popcorn ingår. Inga rabatter gäller. 18 år.

Dark Shadows

Snow White and the Huntsman

Fre 15.40, 19.20, 22.00 Lö-to 15.40, 18.20, 21.20 Lö äv 24.00 105 kr (11)

LOL

On-to 13.30, 16.00, 18.20, 21.10 100 kr (Bt)

Lorax 3D - svenskt tal

125/100 kr (7) 110 kr (11) 12.00

Fre 14.40, 18.30 Lö-to 14.40, 17.50

Avengers 3D

Chernobyl Diaries

PREMIÄR ONSDAG!

American Pie: Reunion

135 kr (11) Fre+må-to 14.50, 18.10, 21.20 Lö-sö 13.10, 16.30, 19.50 Lö äv 23.00

ICE AGE 4: JORDEN SKAKAR LOSS 27 JUNI THE AMAZING SPIDER-MAN 3 JULI COCKPIT 13 JULI

PREMIÄR!

18.30, 21.30 Lö-sö äv 15.30

230 kr

105 kr (11) Fre+må-to 12.30, 15.00, 19.10, 21.30 Lö-sö 11.30, 14.00, 16.30, 19.10, 21.30 Lö äv 24.00

Spegel, spegel – Äventyret om Snövit - sv tal 95/70 kr (7)

Fre-ti 12.00, 14.40 Mästerkatten 3D - sv tal 125/100 kr (7) On-to 12.00 Fre+må-to 12.30, 14.20 The Dictator tator 105 kr (11) Lö-sö 11.00, 14.20

Mörkt vatten

Men In Black III

What to Expect 100 kr Dark Shadows Fre 12.40, 14.50, 19.00, 105 kr (11) Fre 15.00, 18.50, 21.40 Fre-sö+ti 20.40 Lö-to 15.00, 18.00, 21.00 21.50 Lö-ti 12.40, 14.50, Lö äv 24.00 135 kr (15) 18.20, 21.10 Lö äv 23.40 On-to 12.40, 18.10 (7) Hotell Marigold 105 kr (Bt) Snow White 15.10, 18.00, 20.45 and the Huntsman PREMIÄR! 110 kr (11) Järnladyn Kungstorget. Fre 12.00, 15.20, 18.20, Fre-sö+to 13.10, 15.40, K.ö. 11.30, lö-sö 11 21.10 Lö-to 12.00, 14.30, 18.10, 20.50 Må-on 15.40, 17.30, 20.30 Lö äv 23.30 18.10, 20.50 105 kr (11) American Pie:

PREMIÄR ONSDAG!

100 kr (15) On-to 15.30, 19.00, 21.10

Piraterna! - sv tal 12.10, 14.20

Reunion

Lorax - svenskt tal

100 kr (11) 18.15, 21.00 Fre äv 23.40

95/70 kr (7) Fre-sö+to 13.05

Men In Black III

105 kr (11) Fre-sö+to 13.00 Fre äv 23.10

Fre-on 14.20, 17.20, 19.30, 21.30 Lö äv 23.50 To 14.20, 19.30, 21.30

Men In Black III 3D

125 kr (11) Fre-sö+to 13.15, 15.40, 18.10, 21.05 Må+on 15.40, 18.10, 21.05 Ti 15.40, 21.05

Moonrise Kingdom

100 kr (11) Fre-sö+to 13.00, 15.15, 17.50, 20.30 Fre äv 23.10 Må-on 15.15, 17.50, 20.30

Mästerkatten - svenskt tal

95/70 kr (7) Fre-sö+to 13.15, 15.45 Må-on 15.45

Mörkt vatten

Fre-ti 15.20, 18.10, 20.30, 16.40, 19.10, 21.30 20.50 Lö äv 23.40 Lö äv 23.50 100 kr (11) On-to 15.20, 20.50

110 kr (11) Fre-ti 17.20

MIÄR!

70 kr (Bt) 12.20, 16.30

Köp/reservera biljett på: sf.se eller mobil.sf.se

PREMIÄR ONSDAG! 100 kr (15) Svensktextad: On-to 15.30, 20.40

95/70 kr (7)

PREMIÄR!

Ge bort den perfekta sommarpresenten

PREMIÄR!

The Hunger Games

The Lucky One Prinsessan Lillifee 2: 100 kr (11) Men In Black III 3D Den lilla enhörningen 12.20 Fre 12.10, 14.30, 17.00, - svenskt tal Cabin in the Woods 19.30, 22.00 Lö-to 12.10, 95/70 kr (Bt) Tigers Fre 21.40 Lö-to 21.00 14.30, 17.10, 20.00 Fre-ti 12.50 Lö-sö äv 11.00 Film Lö äv 23.20 100 kr (15) Lö äv 23.10 125 kr (11) - sv tal Prometheus PREMoonrise Kingdom 110 kr (15)

THE DARK KNIGHT RISES 25 JULI MADAGASKAR 3 1 AUGUSTI SNABBA CASH II 17 AUGUSTI

Piraterna! - svenskt tal

95/70 kr (7) Fre-sö+to 13.10

e Whit man w o s Sn Huntäventyr e h t and t fantasy Stewart

Episk Kristen heron i med harlize T rna. och C vudrolle hu IÄR!

Prometheus 3D

135 kr (15) Fre+to 13.00, 15.40, 18.20, 21.10 Fre äv 23.55 Lö-sö 112.15, 15.20, 18.15, 21.15 Må-on 15.40, 18.20, 21.10

Snow White and the Huntsman PREMIÄR!

110 kr (11) 15.15, 18.00, 21.00 Fre äv 23.45

The Hunger Games 18.00, 21.00

110 kr (11)

Var är Bus-Alfons? (Bt) Knattebio: Fre+to 13.30 Lö-sö 12.10, 13.30 40 kr

Älska mig igen Spegel, spegel 100 kr – Äventyret om Snövit 15.10, - svenskt tal 17.45, 95/70 kr (7) Fre-sö+to 13.00, 15.30 Må-on 15.30

20.50

The Dictator

105 kr (11) Fre-sö+ti 15.30, 17.50 Må 15.30 To 17.50

PREM

Prisinformation: x(ord)/x(under 12 år) kr • Pensionärspris 70 kr (tillägg vid 3D) gäller ej specialvisningar, t ex opera. För info oom SF Bios rabattkort se sf.se

© 2012 Oxford Tours, LLC

BIOPREMIÄR IDAG!

sf.se eller mobil.sf.se, facklan.se. Från 15 år

Fre 19.10, 21.50 Från 15 år Lö-to 18.30, 20.50 Lö äv 23.20

Fre+sö-må 18.30 Lö 21.00 Ti 19.00

Chernobyl Diaries

(7)


Lenny Kravitz-feber och fotbollsfest! STORA SCENEN

Följ vår backstage-blogg på liseberg.se och få senaste nytt från konsertkvällarna.

ÖPPETTIDER Idag kl 13–23 Imorgon kl 11–23 Söndag kl 12–22 Måndag kl 13–23

Tisdag kl 13–23 Onsdag kl 13–23 Torsdag kl 13–23 Därefter öppet varje dag t om 19 aug.

DANS PÅ POLKETTEN 20 JUNI KL 20: ULRIK MUNTHER

13 JUNI KL 20: LENNY KRAVITZ (FÖRBAND: VINTAGE TROUBLE KL 19)

MÅNDAGAR 25 JUNI – 13 AUG KL 20: LOTTA PÅ LISEBERG

IKVÄLL KL 19: JONTEZ IMORGON KL 19: SOUNDERS 12 JUNI KL 19: RENT DRAG 13 JUNI KL 11–14: ELVADANSEN MED RENT DRAG 13 JUNI KL 19: STREAPLERS 14 JUNI KL 19: SCOTTS 15 JUNI KL 19: FACE-84

Streaplers

DANSKURSER

Scotts

Salsa söndagar t o m 12 aug

TAUBESCENEN

KL 17: NYBÖRJARE • KL 18: FORTSÄTTNING • KL 19: FRIDANS

Bugg måndagar t o m 13 aug

KL 18: NYBÖRJARE • KL 19: FORTSÄTTNING • KL 20: FRIDANS

NU ÄR DET 5-KAMPSTIDER! IKVÄLL KL 19: NISSE HELLBERG IMORGON & SÖNDAG KL 14 & 15.30: LISEBERGSORKESTERN GÄSTSOLIST IMORGON: MALENA TUVUNG

12 JUNI KL 19: CHRISTINA GUSTAFSSON

14 JUNI KL 19: BJÖRN ROSENSTRÖM

Ta tempen på kompisgänget eller kollegorna! Boka en egen 5-kampsvärd som coachar och peppar gänget. Tel 031-400 100.

11 juni:

Nu är det inte jul igen... ...men det är många som vill njuta av våra fantastiska julbord och därför är det möjligt att boka plats redan nu. Ring 031-400 100 för att försäkra dig om att det finns lediga bord just den dagen du vill besöka den vintergnistrande julparken.

FIRA IN SOMMARLOVET! Varför inte börja sommarlovet med en heldag på Liseberg?

18.00 FRANKRIKE –ENGLAND 19.45 SLADJAN OSMANAGIC, JOHN ALVBÅGE M FL 20.45 UKRAINA– SVERIGE Fotbollsexperten Sladjan Osmanagic är på plats hos oss och bjuder på uppsnack, analyser, gäster och underhållning. Läs mer på liseberg.se

TELEFON 031-400 100 WWW.LISEBERG.SE

Med reservation för eventuella ändringar.

Fotbolls-EM 2012 Följ sommarens fotbollsfest på storbildsskärm vid Taubescenen.

20120608_se_weekendgoteborg  
20120608_se_weekendgoteborg  

KROG 11111 till veckans krogbesök FREDAG JUNI ILLUSTRATION: CLARA TERNE/NUAGENCY

Advertisement