Page 1

wkd FREDAG 14 OKTOBER 2011

KROG Lättsamt på Casa nostra

RIV UR OCH TA MED HEM

INTERVJU

WKD träffar världsstjärnan Noel Gallagher

KLUBB

Nu är de legendariska klubbarna tillbaka

SUCCÉ

FIASKO

Grym på skiva

Kass på scen

”Matt”, ”dålig” och ”oinspirerad”. Trots en hyllad skiva i bagaget sågas Britney Spears turné av kritikerna …

… men på söndag kommer superstjärnan till Globen. Blir spelningen vändpunkten som världen väntar på?

LICKERISH/ALL OVER PRESS


02 -01 PÅ ALLAS LÄPPAR

metro wkd gbg

www.metro.se fredag 14 oktober 2011 FREDAG 2011-10-14

SEAN MICHAELS / RETNA LTD

1 p p Ryck u dig Britney fin kritik Britney Spears senaste skiva ”Femme fatale” fick turné sert av recensenterna. Men hennes nuvarande kon kholm. Stoc i ben sågas. På söndag uppträder hon i Glo Visst har Britney Spears en särskild relation till Sverige? Ja, det var här hennes karriär började på allvar. Flera svenska producenter, bland andra den bortgångna stjärnproducenten Denniz Pop och hans kollega Max Martin står bakom hennes debutalbum ”Baby one more time” som släpptes 1999. Sedan dess har Britney Spears fortsatt att jobba med Max Martin och andra svenskar.

BRITNEY SPEARS Ålder: 29 år. Bor: I Los Angeles, USA. Familj: Pojkvännen och agenten Jason Trawick. Sönerna Sean Preston, 6 och Jayden James, 5, tillsammans med exmaken Kevin Federline. Aktuell: Konsert i Globen i Stockholm på söndag 19.30. Övrigt: Passerade i går 10 miljoner följare på Twitter.

I övermorgon gör Britney Spears sitt andra Sverigestopp under ”Femme fatale”-turnén. Det återstår att se om hon får bättre kritik för Stockholmskonserten än spelningen i Malmö.

Vad har kritikerna sagt om hennes senaste uppträdanden? Efter att ha totalsågats för sin konsert i Danmark lyckades hon inte vända trenden när hon uppträdde inför en halvtom Malmö Arena. ”Britney verkar matt. Inte för att det som händer på scen egentligen är iögonfallande dåligt, bara oinspirerat.” skrev Joacim Persson på Aftonbladet. Hur ser Britney Spears framtid ut? I skivväg ser den ljus ut – turnémässigt är framtiden desto mörkare. Expressens musikredaktör Anders Nunstedt – som gav Britney

Spears Malmökonsert en etta i betyg – framhåller att hon på senaste skivan ”Femme fatale” är både bättre och mer intressant än på länge. – Live däremot vet jag inte hur många gånger hon kan blåsa sin publik. Hon behöver rycka upp sig och få seriös coachning. Återgå till kärnan i sin musik – glad, klubbig pop – och sluta tävla med Lady Gaga, säger han. Vad kan publiken vänta sig av hennes konsert på söndag? Britney Spears repertoar består av en hitbetonad mix av nya och gamla låtar – bland andra ”Piece of me” och ”...Baby one more time”. Men i Malmö sjöng Britney Spears playback – och verkade inte ha kul på scenen. – Det är andra turnén i rad som hon är på scenen och inte ser delaktig ut. Det verkar inte spela någon roll för henne om hon är i Prag eller Stockholm. Hon ser disträ och oinspirerad ut – som att hon bara är där för att göra ett jobb, och hon gör det ganska dåligt, säger Anders Nunstedt. EMMA BJÖRKMAN

BRITNEYHITS

Skapat av Max Martin Fem hits signerat av svensken.

399 KRONOR H&M

”...Baby one more time”(1998) Max Martin hade från början skrivit låten åt TLC men de tackade nej. Britney blev däremot entusiastisk och resten är historia.

”Oops!... I did it again”(2000) Även titelspåret på Britney Spears andra skiva är signerat Max Martin och Rami Yacoub. Låten gjorde succé och toppade listor i Sverige.

”Overprotected”(2001)Skrevs av Max Martin och Rami Yacoub. Singeln placerade sig inte bra på USA:s Billboardlista men blev framgångsrik i Sverige och England.

Förbjudna 2 färger 299 KRONOR H&M

100 KRONOR ASOS

449 KRONOR NELLY SHOES

”Hold it against me” (2011) Den första singeln från Britney Spears senaste skiva ”Femme fatale” är skriven och producerad av Max Martin och en bunt amerikaner.

”Till the world ends” (2011) Av fyra låtskrivare till den andra ”Femme fatale”-singeln är två svenskar - Alexander Kronlund och så klart Max Martin.

OVÄNTADE KOMBINATIONER Våga testa något nytt den här säsongen och blanda de förbjudna färgerna rött och lila – mixen är bättre än du tror! Trixet är att lyckas hålla sig till två färgskalor och inte blanda olika nyanser av rött och lila – 850 KRONOR pricka in två vinnande nyanKAIN ser och håll dig till dem. Färgerna rött och lila är perfekta för trött och glåmig vinterhy. Ju blekare du är, desto bättre! Krydda och AV S FLER SHOPPINGTIP avsluta din outfit med ett PETRA PÅ METROMODE.SE par riktigt sensuella röda läppar och du är hemma!


www.metro.se PÅ ALLAS LÄPPAR -01 03

metro wkd gbg fredag 14 oktober 2011

FREDAG 2011-10-14

ALL OVER PRESS

Seriesnackis

3

Nu är det klart att SVT1 kommer att sända höstens snackis bland tv-nördar – den amerikanska serien, dramathrillern "Homeland". Serien har premiär den 23 november. I rollerna syns bland andra Claire Danes och Damian Lewis. METRO

Ashton fruktar skilsmässa 4 från Demi Följetongen kring Ashton Kutcher, 33, och Demi Moore, 48, fortsätter. Enligt skvallergurun Perez Hilton kommer paret att skilja sig snart och Demi Moore har redan kontaktat skilsmässoadvokater. – Ashton vill inte skilja sig och hoppas att de kan reda ut sina problem, säger en vän till paret skriver perezhilton.com.

Enligt samma vän hoppades Ashton Kutcher att Sara Leal, 23, inte skulle berätta om deras sexuella möte. Men för US Weekly berättar Sara Leal hur Ashton Kutcher först sa att han och Demi Moore hade separerat och sedan hur de hade sex två gånger – utan kondom. METRO

ALL OVER PRESS

www.stadsteatern.goteborg.se

VÄRLDSPREMIÄR OCH

ALL OVER PRESS

”JAG TYCKER ATT DET ÄR SJUKT ” ”BONDE SÖKER FRU”-DELTAGAREN SOFIA HULTS, 29, REAKTION I EXPRESSEN MOT ATT BONDEN PÄR-OLA NYSTRÖM, 37, VAR IHOP MED EN 16-ÅRIG TJEJ NÄR HAN SJÄLV VAR 35 ÅR.

After dance party

Dj Demonika, Devils Island, jazzbandet Swing Tarturo

Nord möter syd möter

GöteborgsOperans Balett

5

”JAG SKET I HENNES SHOW SEDAN”

Tre nya verk skapade direkt för GöteborgsOperans Balett.

Världspremiär i afton kl. 19.30 After Dance Party 21.30

ERIC AMARILLO TILL EXPRESSEN. HAN VAR FÖRBAND TILL BRITNEY SPEARS I MALMÖ MEN ÄR INGET FAN AV STJÄRNAN.

Eric Amarillo.

Biljetter 031 708 71 00 Restaurangen 031 708 70 90

Leinonen

Demi har enligt rykten redan kontaktat advokat.

Missa inte Parapanda Theatre Labs konsert på Kulturnatta Ikväll kl 22.30, Foajébaren fri entré

Zappalà

Claire Danes har en av huvudrollerna i den populära serien ”Homeland” som SVT sänder i höst.

i GöteborgsOperans foajé

Pär-Ola Nyström.

Utges av Tidnings AB Metro, ett företag inom Metro International SA. Ansvarig utgivare Per Gunne. Tf bilagechef Anneli Sandberg Grafisk form Christofer Ahlqvist. Telefon 08-402 20 30. Postadress Box 45075, 104 30 Stockholm. E-post noje@metro.se Innehållet lagras/publiceras elektroniskt. Förbehåll mot detta accepteras i princip ej. För obeställt material ansvaras ej. Betygskalan 55555 Fem glober är högsta betyg.

Biljetter och GöteborgsOperans Restaurang 031-13 13 00 www.opera.se


04 -01 NÖJE

metro wkd gbg

www.metro.se fredag 14 oktober 2011 2011-10-14 FREDAG 2011-09-23

”Vi har inte pratat på två år” KLARA LEO

På måndag släpps Noel Gallaghers solodebut ”Noel Gallaghers High flying birds”. WKD fick en exklusiv pratstund med en småtvär rocklegendar. – Om Liam var din bror skulle inte du heller prata med honom. Sommaren 1996 står Oasis på toppen av sin karriär. Gallagher-bröderna har legendförklarats och utanför det skotska slottet Knebworth kröner man karriären med örikets största dubbelkonsert någonsin – inför 250 000 fans. 15 år senare har Oasis splittrats, bröderna pratar med varandra genom sina advokater och Noels första soloskiva ska snart komma ut. – Fuckin hell, svär Noel Gallagher och suckar medan han bläddrar igenom telefonen. Du kan börja ställa dina frågor nu. Han har gjort press hela dagen och ser trött ut. Det här är ditt första soloalbum. På vilket sätt har det varit annorlunda att spela in

”Noel Gallghers high flying birds” jämfört med Oasis-skivorna?

– Jag antar att du kan föreställa dig skillnaderna. Tidigare har det varit fem killar som ska måla, nu har jag stått där själv med penseln. Inför konserten i det där skotska slottet 1996 lät Noel sig intervjuas – sittandes i en kungatron. När Metro träffar honom sitter han i en beige Ikea-soffa, djupt nedsjunken. En åldrad rockikon och trebarnsfarsa. Vad är den största skillnaden mellan att skriva låtar när man är 30 och när man är 44, har texterna och musiken förändrats på något sätt?

– Omständigheterna i mitt liv har absolut föränd-

rats, jag har ju tre barn nu. Och en katt. Men nej, jag tycker inte att det påverkar mitt låtskrivande. Jag skriver inte låtar om mina fantastiska barn – det skulle bli ett ganska trist album. Min förhoppning är att den som lyssnar ska se någonting av sig själv i mina låtar. Du har sagt att inspelningen av det här albumet påminde dig om tiden runt inspelningen av ”Definitly maybe”.

– Ja, det stämmer. Likheterna är att det här är mitt första soloalbum och det var Oasis första album. Spänningen inför det okända tror jag är densamma. Vi hade ingen publik då – och jag har ingen publik nu. På frågan om statusen mellan honom och brodern

Liam, blir Noel korthuggen. – Vi har inte pratat på två år. Hur känns det, han är trots allt din bror?

– Men han är inte din bror. Och om han var det så skulle inte du heller prata med honom. Tror du att det någon gång kommer bli en reunion?

– Jag tvivlar på det. Och när jag blundar, så kan jag inte se det. Och när jag lyssnar på min själ så vill jag det inte.

SE NÄR NOEL HÅNAR WKD:S REPORTER

JOHAN KELLMAN LARSSON

I går var Noel Gallagher i Sverige och träffade WKD.

Urpremiär ikväll kl 19! JOHAN KELLMAN LARSSON

Regi

GUNILLA HEILBORN Scenografi & kostym KATARINA WIKLUND, SUSANNA WIKLUND Ljus MIRIAM HELLEDAY Film MÅRTEN NILSSON

Texter GUNILLA HEILBORN & ENSEMBLEN Koreografi/regiassistent & dansinstruktion MINNA WENDIN Dramaturg LUCAS SVENSSON Kompositör ANNA GUSTAVSSON Mask MARIA AGATON Skådespelare/dansare

Biljetter 031 708 71 00 Restaurangen 031 708 70 90

www.stadsteatern.goteborg.se

EIVIN DAHLGREN, GUSTAV EKMAN MELLBIN, HENRIC HOLMBERG, MIA HÖGLUND-MELIN, CARINA M JOHANSSON, PETTER KEVIN, CECILIA LARSSON


GATSMART 05

metro wkd gbg fredag 14 oktober 2011

JAG HAR PÅ MIG ... Byxor från Gina Tricot, skor från Jeffrey Campbell, tröja från Missäay, handskar från H & M, ring från Thailand och solglasögon från RayBan. Senilsnöret och kappan kommer från Stayhard.se. Jag är oftast svartklädd och lite rockig, men med fokus på coola detaljer som utstickande skor eller läppar i roliga färger. Jag undviker helst gulliga blusar och bär aldrig jeans. Mina främsta stilförebilder är modellerna Erin Wasson och Kate Moss.

CLUB METRO ERBJUDANDE

SHOPPAR HELST ... … där jag hittar någonting snyggt. Jag försöker hitta unika nätbutiker och läser mycket modebloggar för inspiration. Jag hade väntat länge på Elin Klings nya kollektion för Nelly.com och blev glatt överraskad. Jag tycker även om Stayhard.se för att de har lite mer rockiga plagg som man inte hittar på till exempel H&M och Gina.

VINN BILJETTER TILL

2011 MTV EMA-GALAN I BELFAST!

”Dansar hela kvällen”

Rebecca Haddadian, 21, från Gamlestan gillar loss. rockiga kläder och ställen där hon kan släppa

Den 6:e nov är det dags igen för en av världens största och mest stjärnspäckade musikgalor. Röda mattan. Fantastiska galaoutfits och musik framträdanden. Spänning och nervositet. Lyckliga vinnare. Överraskningar. Skandaler? Missa inte chansen att få uppleva 2011 MTV EMA live på plats i Belfast! CLUB-TÄVLING: Nu har du och en vän chans att vinna en resa till Belfast för att gå på 2011 MTV EMA! Flyg tur och retur Stockholm - Belfast samt boende i dubbelrum ingår. Gå in på clubmetro.se för att tävla och läsa mer! Tävlingen pågår tom 20 november på www.clubmetro.se Lycka till!

FORTSÄTTER ... MIN FESTKVÄLL ... … börjar hemma tillsammans med mina närmaste tjejer, några glas vin, mat och en massa skvaller. Vi hamnar alltid i så djupa samtal att vi kommer i väg in till stan senare än planerat och stressar i väg i en taxi.

Vi brukar skippa så kallade förfestställen på stan och gå direkt till den stora festen – oftast på Push. Jag går helst till ställen där jag känner mycket folk och kan släppa loss och vara mig själv.

DANSAR TILL ... House. Favoritlåten just nu är Aviciis ”Bromance”. Jag har många goa minnen från den. Jag tycker om att dansa hela kvällen tills klackarna sätter stopp. TEXT & FOTO: EMELIE LAGER

ÄR DU INTE MEDLEM?: Du registrerar dig snabbt och kostnadsfritt på clubmetro.se

HAR DU FRÅGOR OM CLUB METRO? Mejla club@metro.se eller besök clubmetro.se


06 NÖJE

metro wkd gbg fredag 14 oktober 2011

ANDREW COOPER/SMPSP

Tävla och vinn en träff med Pattinson och Green

Legendariska L.A. Guns gästar Sticky Fingers.

3 NÖJEN I HELGEN

Rock-ös och electroklubb

Nästa fredag släpps biljetterna till ”Twilight” fan eventet på Hovet i Stockholm.Tävla med Metro för att vinna VIP-biljetter till eventet. Nu är det två veckor kvar tills ”Twilight”–stjärnorna Robert Pattinson, 25, och Ashley Greene, 24, besöker Stockholm inför filmen ”Breaking dawn – part 1”. I samband med det hålls ett fanevent på Hovet i Stockholm. Nästa fredag den 21 oktober lär det bli rusning till utvalda SF bio-biografer runt om i Sverige. På morgonen släpps totalt 9 000 biljetter till fan eventet. Biljetterna är gratis och det är först till kvarn som gäller. Just nu har Metro har en

Twilight-tävling där en vinnare får en exklusiv träff med Robert Pattinson och Ashley Greene. Nu lägger vi till ytterligare priser – de som vinner 1-20:e pris får två vip-biljetter var till parkettplats nära scenen på fan eventet. Under fanventet den 28 oktober kommer Robert Pattinson och Ashley Greene att medverka i en frågestund. Det bjuds även på livemusik och exklusiva klipp från ”Breaking dawn – part 1”, som har biopremiär den 16 november. METRO

Klassiskt rockband

FAKTA Tre städer där biljetter till eventet släpps den 21 oktober: Stockholm: Filmstaden Sergel, Hötorget, kl 7.00. Göteborg: Filmstaden Bergakungen, Göteborg, kl 7.00. Malmö: Filmstaden Storgatan, Malmö, klockan 7.00.

Tävla med Metro – i prispotten finns en träff med Robert Pattinson och Ashley Greene och vip-biljetter till fan eventet som 1:a pris. 2-20:e pris är två vip-biljetter var till fan eventet.

1

Konsert USA-rockbandet L.A Guns var gruppen som blev Guns´n Roses när Axl Rose gick med. I dag spelar dock L.A. Guns med andra medlemmar. Sticky Fingers top floor, i morgon, 20.00, 18 år, 210 kr.

Intressant blandning

2

Scen I ”Uppgifterna” har ett gäng skådespelare placerats i händerna på en av landets mest intres-

”Idol” kräver hårt psyke De har redan upplevt skrikande fans och elaka nätkommentarer. Men för Amanda Fondell och Linni Barresjö är nerverna ett större problem än den nyvunna uppmärksamheten. – Man måste ha ett bra psyke för att klara av det här, säger Amanda Fondell. CHRISTINE OLSSON/SCANPIX

Linni Barresjö och Amanda Fondell är på många sätt helt olika varandra, de kommer från olika delar av landet och har helt skilda musikaliska referenser. I det här sammanhanget förenar Sveriges största tvsända talangtävling och nervositeten inför fredagsfinalen dem. Det är Amanda Fondells andra uppträdande inför en riktigt stor publik. – Nu har jag förstått att det finns både nedgångar och uppgångar som artist. Jag försöker att leva i nuet och fokusera på att göra bra ifrån mig, säger hon. För Amandas del började tävlingen i Lund där hon plockade upp sin gi-

LÅTLISTAN

Alla kvällens låtar

tarr inför ”Idol”-juryn. Linni Barresjö blev kidnappad av sin syster och fick perplex ställa sig framför juryn i Stockholm. Lovorden om hennes personlighet och pojkstil haglade. – Jag har vänner som säger att jag är bra som jag är, men att få höra det från människor som varit med så länge i branschen är väldigt stort. Under auditionturnén sökte 13 000 människor och att juryn sa så till just mig betydde mycket. – Man har sina hatare och sina älskare. Jag läser det som skrivs på Facebook, men aldrig intervjuer med mig själv, säger Amanda Fondell. LIV SANDER/TT SPEKTRA

3

Klubb Klubb Lokita flyttar i kylan från Magnus&Magnus innegård till Röda Sten och håller sin electrofest i ett gammalt tegelhus. Spelar skivor gör Tom Dragebo (NO), Johnny Disconi, Futeki och Joseph Wickins. METRO

”Upp till 13” återuppstår Ulf Elfvings klassiska ”Upp till 13” blir ett av dragplåstren när Sveriges Radio P 4 låter barnen ta över kanalen om två veckor. Barn mellan sex och tolv år medverkar som bisittare och experter i en rad program. TT SPEKTRA

Filmen ”360” med stjärnor som Jude Law, Anthony Hopkins och Rachel Weisz öppnade Londons filmfestival i onsdags kväll. Filmen har köpts in till Sverige av SF men det är ännu inte klart när den kommer att ha premiär.

LINNI BARRESJÖ

AMANDA FONDELL

Ålder: 16. Musikaliska förebilder: Cookies n Beans, She Keeps Bees och Susan Tedeschi.

Ålder: 17 Musikaliska förebilder: Usher, Michael Jackson och Lady Gaga.

4. Linni Barrsjö

Vem ska jag tro på (Tomas Di Leva)

Om sanningen ska fram (Eric Amarillo)

7. Molly Pettersson Hammar

2. Denise Azemi Brasjö

5. Amanda Persson

Satan i gatan (Veronica Maggio)

Från och med du (Oskar Linnros)

Utan dina andetag (Kent)

17 år (Veronica Maggio)

Electrofest in i värmen

”360” kommer till Sverige

1. Moa Lignell

3. Olle Hammar

santa koreografer, Gunilla Heilborn. Bland uppgifterna hon delar ut finns exempelvis ”Dö snyggast!”. Premiär ikväll, Stadsteatern, 19.00, 120-260 kr.

9. Amanda Fondell Det hon vill ha (Christer Sandelin)

10. Emil Elton

6. Robin Stjernberg

8. André ZunigaAsplund

Alla vill till himmelen … (Timbuktu)

Lilla lady (Daniel Adams-Ray)

Jag är en vampyr (Markus Krunegård) Veronica Maggio. TEMA ÄR ”SVENSKA HITS”

METRO

Blunderfilm får Skarsgård och Stormare Peter Stormare och Gustaf Skarsgård har fått var sin roll i Markus Blunders kommande film "Autumn blood". Filmen utspelar sig på en bondgård i Alperna och handlar om två föräldralösa syskon och deras hårda liv. Stormare spelar stadens onde borgmästare, skriver Variety. TT SPEKTRA


Kulturnatta i vĂĽra kyrkor Se program pĂĽ

www.svenskakyrkan.se /goteborg eller hämta i Domkyrkan, Västra Hamngatan.

Tel: 031- 731 88 80

“...detta stridsrop till fĂśreställningâ€? Exp “... ställer bĂĽde barn och vuxna infĂśr livets utmanande frĂĽgor...â€? GP

1LAH=OPE PK KJ BN GHPKI I Kulturhuset Blå Stället, Angered. Bilj. 330 50 65, www.angeredsteater.se

LĂ…TARFRĂ…N GRYNINGSTID

DIAPSALMA

FEATALLISON MOORER

STEVEEARLE

TRÄDGÅR´NOKT

&THEDUKESANDDUCHESSES STORATEATERNOKT

YOUNGGALAXY

LONEYDEAR

INSPIRERAS PĂ… METROMODE.SE

Billigast i stan! Falafel, kyckling, kebab Adress: Trädgürdsgatan 2 U Tel: 031-13 02 01

PUSTERVIKSBAREN OKT

HAGAKYRKAN OKT

FEATROBBENFORD &MICHALELANDAU

FREDAG 14 OKTOBER. START KL 18.00

Poker med lĂĽg insats, musik och mingel i skĂśn !"#$ %"&'( #%)& *"+ *"-./ 01 2!"#$2$!%$0$&!. "* 3-1+$- $#// $!! 01 4  )&$%%.# /"&& !"#$ $!%$0$&5

THORSTENFLINCK

STENHAMMARSALEN OKT

RENEGADECREATION NEFERTITI OKT

67 - +1- /"&& 0$//.# $28 - " 9+"3/:

FĂ…TAL           

HEATHERNOVA TRÄDGÅR´NNOV

VERONICAMAGGIO TRÄDGÅR´NNOV

...pĂĽ metro.se kan du kommentera morgondagens krĂśnika, och bli publicerad.

Aktuellt

Mareld WATAINSUPPORTINSOLITUDEOCHDEGIAL TRÄDGÅR´NNOV

En fÜreställning med elever frün: Kunsthøgskolen KHIO i Oslo Svenska Balettskolan i GÜteborg Ballettskolen pü den Norske Opera Tring Park School for the Performing Arts, London

DANBIRD

STICKYFINGERSNOV

TAJMAHAL

TRÄDGÅR´N NOV

>Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺś Ď­Ď´ŽŏĆ&#x161;Ĺ˝Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152; <ĹŻÍ&#x2014;Ď­ĎľÍ&#x2014;ĎŹĎŹ

Ĺ?ĹŻĹŠÄ&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2014;Ç Ç Ç Í&#x2DC;ĹŻĹ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÍ&#x2DC;Ć?Ä&#x17E; Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻϏϯϭͲϳϏϴϲώĎŹĎŹ

BILJETTEROCHMERINFO WWWKULTURBOLAGETSE

Psst!...

&Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹľĆ&#x;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ? Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć?Ć&#x161;ĹŠÄ&#x2021;Ć&#x152;ŜŽĆ&#x152;Í&#x160;


08 -01 BIO

metro wkd gbg

www.metro.se fredag 14 oktober 2011 FREDAG 2011-10-14

BOK BLIR FILM

KNUT KOIVISTO

Märkligt ihåligt

88888

SVENSSON SVENSSON – I NÖD OCH LUST

céboken ”En dag” Lone Scherfig och David Nicholls översätter suc rklasslyngeln öve till ett fint popcorndrama. Men berättelsen om ns slätstruken. kän Dexter som möter den fula ankungen Emma

GILES KEYTE

Komedi En kärleksweekend på pensionat ska rädda Lenas och Gustavs äktenskap – men om han ens tänker fotboll blir det skilsmässa. En slapp och seeeg förvecklingskomedi med enstaka poänger. C-G K

88888

BOBBY FISCHER AGAINST THE WORLD

Dokumentär Om det amerikanska schackgeniet som blev världsmästare vid 29 års ålder 1972 – och dog som en paranoid, antisemitisk ensling i isländsk exil 2008. Enkel form men oavbrutet fascinerande. C-G K Jim Sturgess spelar överklasslyngeln Dexter som blir förälskad i sin lite nördiga vän Emma, spelad av den Colgate-leende Anne Hathaway. Filmen ”En dag”, bygger på boken med samma namn. GILES KEYTE

88888

EN DAG

Drama Lone Scherfigs och David Nicholls filmatisering av Nicholls populära kärleksroman ”En dag” är förvånansvärt slätstruken.

D

ALL OVER PRESS

avid Nicholls bok ”En dag” är som gjord för att bli film: flicka möter pojke, livet ligger framför dem, de tillbringar en natt och en halv dag tillsammans, förälskar sig, och sedan följer vi dem i drygt tjugo års tid, beskrivet utifrån ett och samma datum. Berättelsen om överklasslyngeln Dexter och hans bästa vän/potentiella flickvän, den lite nördiga Emma, är helt klart gullig, om än inte direkt oförutsägbar. Nu har boken blivit film, i regi av danskan Lone Scherfig (som senast övertygade med ett annat brittisk kärleksdrama, ”An education”) och manus av samme Nicholls som skrev boken. Allt bäddat för succé, kan tyckas. Märkligt nog lyckas inte Scherfig och Nicholls fullt ut att förmedla det som gjorde boken läsvärd. Att den Colgate-leende amerikanskan Anne Hathaway fick rollen som den brittiska fula ankungen Emma retade en del av bokens fans, men Hathaway (och inte heller Jim Sturgess i

Rafe Spall.

NY TALANG

Misslyckad komiker Alltid kul att upptäcka en talang man missat tidigare. Här är det Rafe Spall (son till Timothy), som är riktigt bra som Emmas misslyckade komikerpojkvän Ian.

DISNEY

den andra huvudrollen) är inte orsaken till att ”En dag” känns smått ihålig. Här saknas framför allt de personliga reflektioner som gjorde att man kände för bokens ”Dex and Em”, hur de än betedde sig och vilka konstiga val de än gjorde i sina liv. Saknas till stor del gör även den registrerande blick med vilken Nicholls snyggt placerade berättelsen i dess samtid. Tidstypiska detaljer från boken har filmen förstås plockat upp. På skivspelaren i Emmas studentlya ligger 1988 års obligatoriska soundtrack för Medveten Ungdom (Tracy Champan); uppkavlingen på det tidiga 90-talets kavajärmar är på centimetern exakt och Robbie Williams ”Angels” tar i närheten av filmens millennieskifte steget från toppsäljande pophit till skämmig bröllopsfyllecover. Ovanstående räcker tyvärr inte för att fylla ”En dag” med kött och blod. Fast ett fint popcorn-drama är den.

88888

FRIGHT NIGHT

ELIN LARSSON, FILMRECENSENT

Skräck Jag är inget fan av remakes, men görs de med lika mycket humor som den här uppdateringen, gör jag tummen upp. Snygga referenser till originalet (inklusive vampyren från 1985 års film i en cameo) och bra skådisar ger fin underhållning. EL

RECENSERAT

Högst betyg just nu

Vilsen? Här är de bästa filmerna i respektive genre som spelas i helgen

DRAMA 88888 APFLICKORNA

Lisa Aschans stilsäkra, humoristiska film om två tonårsflickor som i och utanför ridhuset utmanar varandra till ful- respektive stordåd, är fantastisk! EL

DOKUMENTÄR 88888 PANGBRÖDER

Tio år med två omaka skånska tvillingbröder – en varm, naken uppväxtberättelse som är lätt att relatera till. EL

DRAMA 88888 ”NADER OCH SIMIN – EN SEPARATION”

Iransk Berlinvinnare utan krimskrams, bara en makalöst välspelad film som slukar mig totalt. C-G K

KOMEDI 88888 MIDNATT I PARIS

En Paristurist hamnar på magisk väg i 1920talet och börjar hänga med stadens kulturgäng. Charmig Woody Allen-saga. C-G K

FAMILJ KOSTYMDRAMA 88888 88888 VEM ÄR VAR? JANE EYRE Filmatiseringen av Charlotte Brontës klassiker är ett kostymdrama utöver det vanliga där kemin mellan Wasikowska och Fassbender är perfekt. C-G K

Uppföljaren till Stina Wirsén-filmatiseringen ”Vem?”, med nya, finfina kortfilmer för de yngsta – och Gunnar Bolins trygga berättarröst. C-G K


BERNTZONBYLUND

PROFIL PÅ SKAPA DIN RESTARS.SE U WWW.FUT A TILL! LYCK

DITT ANSI KTE HÄR.

metrophotochallenge.com

TÄVLA I ÅRETS METRO PHOTO CHALLENGE!

A IN SKICK TON O DINA FAST SE N

16/10!

Nu är världens största fototävling för amatörfotografer – Metro Photo Challenge igång! Tävla med dina bästa bilder och få chansen att bli publicerad i Metro i 21 länder världen över. Vinnaren får dessutom en valfri resa till en av de 100 storstäder där Metro ges ut. Lycka till!

Läs mer på metrophotochallenge.com

HUVUDSPONSOR

VI SÖKER FRAMTIDENS VINNARE. På karriärssajten Futurestars.se finns unika möjligheter för landets alla unga och vassa hjärnor att skaffa sig sina drömkarriärer. Är du student eller young professional med höga ambitioner är det här ett gyllene tillfälle att visa vad du går för. Gör våra tester och bygg din profil så matchar vi dig mot jobb hos Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Om du går vidare i våra uttagningar har du dessutom chansen att få ett jobb hos din drömarbetsgivare. Lycka till!


10 NÖJE

metro wkd gbg

www.metro.se fredag 14 oktober 2011 FREDAG 2011-10-14

VÄLKOMMEN PÅ SÖNDAGSBRUNCH Ê6 ,Ê- - Ê," ÊqÊ Ê,// EMMA EDWARDS/DJUNGELTRUMMAN

,Ê-& -1/9/t

FYRA KLUBBAR

*ÀˆÃ\Ê£n™ÊŽÀʈ˜Ž°ÊLÕvvj] Ž>vvi]ʍՈViÊÃ>“ÌÊÛFvviLÕvvjt ˆ««ÊÕÀÊ>˜˜œ˜Ãi˜ÊÃFÊLÕ`iÀÊۈʫFÊiÌÌʏii˜`it />Ê`iÊ>ÛÊŸÌiLœÀ}ÃÊv>˜Ì>Ã̈Î>ʅˆÃ̜Àˆ>t

Några av kvällens favoriter

LœŽ˜ˆ˜}JÎ>˜Ãi˜ŽÀœ˜>˜°ÃiÊUÊ/i\ÊäΣ‡Ç££ÊÎäÊÎÎ

Scanna koden! Se vilken familjeföreställning som spelas i år! (Allt du behöver göra är att hämta en gratis applikation för QR scan till din smartphone och börja scanna).

in association with The Agency Group proudly present

Gump I kväll kommer Göteborgs klubbscen att firas rejält på Yaki-Da.

I kväll återuppstår 20 Göteborgsklubbar

Legendariska Göteborgsklubbar är tillbaka – på Yaki-Da i kväll. Hemlig spelning med stor Göteborgsson kryddar arrangemanget. Pop, punk, indie, rock, soul, techno, dubstep och alla andra världens musikstilar erbjuds ikväll när 20 av Göteborgs mest framträdande klubbar de senaste tio åren knör ihop sig på Yaki-Da. Dels för att fira Djungeltrummans tioårsjubileum men också för att hylla Göteborgs klubbscen. – Det finns väldigt mycket

kreativa människor här. Det blir så himla opretentiöst i mångt och mycket, säger arrangören Karin Londré, redaktör på Djungeltrumman som meddelar att en hemlig gäst också är bokad i kväll. – Det är en stor Göteborgsson. En av våra största. En annan som kommer är Jonas Olsson som för sju år

sedan var med och startade klubben ”Gay Straight 2 hell”. De var trötta på att gayscenen mest handlade om schlager. – Vi spelade den musiken vi är uppväxta med istället, som punk, indie, techno och jobbade med teman som mögel och död istället för glitter och glamour, säger han. EDVIN GEPERTZ

Spelade på Jazzhuset runt mitten av 00-talet. ”Det var fräckt att vara på Gump för det var centrum för den göteborgska musikscenen.”

Skoldisco

På Röda Sten från mitten av 00-talet. ”Folk hade så jävla roligt där. Skoldisko var lite grann en temaklubb, mycket spexiga 90-talskläder och schackrutigt golv.”

Cosy Den

Spelade på olika platser, var aktiva för 5-6 år sedan. ”En klubb som man såg band som var så jävla nya och så jävla bra. Det var verkligen en undergroundmusikscen.”

The Eye

Spelade på Nefertiti under slutet på 00-talet. ”Klubben har varit tongivande inom elektromusik. En stor jäkla klubb.”

proudly presents

LUNCH fr. 59:Misosoppa och te ingår alltid!

Er bjudande

Alla studenter får en extra maki! Sushi House · Norra hamngatan 38, 411 06 Göteborg · Tel: 031-15 21 10 · www.sushihousegbg.se Öppet måndag–fredag 11.00–20.00, lördag–söndag 12.00–19.00

1AD=278

HELGEN? ?A8B %$:A 1AD=27§;0<>=C420A;>;½A306 1AD=27§;0E460BB½=306

28.10 Göteborg Lisebergshallen LiveNation.se, Lisebergshallen 031-400 200, Ticnet 077-170 70 70, samt hos Ticnet-ombud.

Köp dina biljetter på

Köp dina biljetter på

Förra årets succé är tillbaka! Åk musikalisk tidsmaskin från 20-talets Jazz till 50-talets Rockabilly! 15:00 Marknad med kläder, skivor, instrument mm. David Löfberg spelar bl a Fats Waller och Jelly Roll Morton. 17:00 Vernissage! Niklas Sjögren ”Bluesmotiv” i olja och Tommy Johansson,”Mississippibilder”. 18:00 Konsert: GENTLEMEN & GANGSTERS – Hot Jazz DUSTY PIPE - Rostig Stompblues LE CHAT MORT - Bluegrass SVANTE SJÖBLOM – Förkrigsblues Country, Gospel & Ragtime EMMY LOU & THE RHYTHM BOYS - Autentisk 50´s Rock´n´Roll och Rockabilly RADIO WEEVIL- Kvällens värdar, Gunnar och Christoffer håller låda och spisar vinylskivor Stora salen. Entré 200 kr. Lö 29 okt, 18:00. Servering med rättigheter. Biljettbokning 031-366 27 25 även ticnet.se. www.frolunda-kulturhus.goteborg.se

Biljettkassan 031-366 27 25

?02:7DB?;0CB4=&~" """$$ ½??4C "$~0;;0E8B0A83~¬;34AB 6A«=B!¬A~FFF20B8=>2>B<>?>;B4

56 editioner på 16 språk finns att läsa på readmetro.com

Vilken Astrid Lindgrenföreställning kommer till Liseberg under jullovet?

Klubbarna Karin Londré ser fram emot i kväll


BLIXTEN & CO PRESENTERAR

EN SHOW OM DET PERFEKTA BOENDET AV & MED FREDRIK LINDSTRร–M & HENRIK SCHYFFERT

โ€Ihop รคr de oslagbara. En hysteriskt kul skrattfest.โ€ Aftonbladet

โ€Lindstrรถm & Schyffert รคr en humorduo gjord i himlen.โ€ Expressen

BILJETTER UTE NU!

AFTER WORK FIRST HOTEL G & CRISTAL BAR FREDAGAR 16-20 Cristal bar รถppet: onsdag-lรถrdag NILS ERICSONPLATSEN 4 | TEL 031-63 72 64

2ENTERTAIN OCH ZEFFER & LOVBERG PRESENTERAR

Gรถteborgs-Posten

โ€Jag skrattade sรฅ jag fick ont i magen.โ€ Dagens Nyheter

Gร–TEBORG 8 & 9 MARS SCANDINAVIUM

Biljetter: Ticnet.se 077-170 70 70 Got Event 031-81 10 20 sj.se/upplevelser 0771-75 75 75 tCMJYUFOTF

Lร–RDAG 29 OKTOBER

Inslรคpp: 21.00 leg.18 Fรถrkรถp: 150:-

STAND UP P Comedy!

Regi: Linus Wahlgren

Onsdag 2 november

HASSE BRONTร‰N

MESSIAH MESSIAH HALLBERG HALLBERG

.00

PR EM Iร„R IMORGON KL 12

Onsdag 9 november

Spรคnnande & rolig familjeteater med Bamse & hans vรคnner.

ร–ZZ ร–ZZ Nร›JEN Nร›JEN

โ€En succรฉfรถrestรคllningโ€ KANAL5 โ€Mรฅns Nathanaelson briljerarโ€ EXPRESSEN โ€En dundershow fรถr stora & smรฅ.โ€ EXTRA

Mร…NS ร… Mร–LLER ร– LER Matgรคster: 19.00 Showtime: 21.00

Se Sehela helahรถstens hรถstensStand Standup upcomedy comedyprogram: program:parken.se parken.se

PREMIร„R 15/10. Sร… Hร„R SPELAR VI:

JULBORD JULBORD + SHOW SHOW 595:595:-

Lรถr Sรถn Lรถr Sรถn Sรถn Lรถr Sรถn

15/10 16/10 22/10 23/10 23/10 29/10 30/10

kl. 12 kl. 12 kl. 12 kl. 12 kl. 14 kl. 12 kl. 12

Fรฅtal Fรฅtal Fรฅtal Fรฅtal Fรฅtal Fรฅtal Fรฅtal

Sรถn Ons Tor Fre Fre Lรถr Sรถn

30/10 2/11 3/11 4/11 4/11 5/11 6/11

kl. 14 kl. 16 kl. 16 kl. 12 kl. 14 kl. 12 kl. 12

Finns Finns Fรฅtal Finns Finns Fรฅtal Fรฅtal

SITTNING: 19.00 SHOWDATUM: To 24/11, Fr 25/11, To 1/12, Fre 2/12, Lรถ 3/12, To 8/12, Fr 9/12, Lรถ 10/12, To 15/12 Fr 16/12 & 17/12.

FREDAG FRE EDA DAG = PARKENS PARKENS E S AFTER AFTER WORK! WORK! K!

Bjudbuffรฉ รถl/vin/cider BFFรถr judmmer bereurfinformation fnffรฉorr& รถl/vbok ionk/ning: cider r 39:Fรถรถr mer F Fรถr iinformation in mationn && bokning: bo bokning g::

BILJETTER: Lorensbergsteatern 031-708 62 00, biljett@lorensbergsteatern.se, ticnet.se 077-170 70 70, %NTERTAIN sBAMSETEATERSE

031031031- 812812 812812 811288122 info@parken.se inf info@parken.se fo@ @parrkeen.se parken.se pparken.se arrkenn.sse Vasagatan. V Vasagatan. asagaataan. 43 4433

Vi manifesterar kulturen tillsammans! ammans a

Invigning utanfรถr Stora Teatern kl. 19.00-19.20 Invigningen รคr skapad av Iki Gonzalezโ€“ Magnusson i samarbete med Utopia. Invigningen gรถrs i samarbete med Gรถteborgs Stads kulturfรถrvaltning med stรถd av Gรถteborg & Co.


12 -01 KROG

metro wkd gbg

www.metro.se fredag 14 oktober 2011 FREDAG 2011-10-14

CHRISTINA BLOM

CHRISTINA BLOM

ENKELT Lättsamt lagat i ljus miljö

Vin.

MISSA INTE

Den italienska råbiffen för 255 kronor.

UNDVIK

Att komma helt utan kontanter om ni vill visa uppskattning – de har stängt av dricksfunktionen på kortläsaren.

Metros krogskribent Erik Almqvist besöker Casa nostra som trots all ansträngning lyckas få det att se lättsamt lätt ut.

PRISER

Förrätter: 95–125 kr Pasta: 105–135 kr Varmrätter: 200–255 kr Efterrätter: 70–115 kr

ÖPPET

Mån-tors 17-22.30 Fre-lör 17-01 Sön 17-22 (från och med nästa vecka 13.00-20.00) CHRISTINA BLOM

Ledigt och lätt på Casa nostra.

D

en skådespelande författaren Jonas Karlsson har sagt att en av de saker han lägger mest möda på i sina noveller är att få det att kännas som att han inte lagt ner någon större ansträngning på dem överhuvudtaget. Även om han slitit sitt hår i timmar över en formulering ska den ha samma lätthet som om den rafsades ner i en handvändning. Det första som slår en på Casa nostra är att det är så ljust. De flesta andra restauranger ser till att ett lagom dovt och smickrande ljus vilar över lokalen. Belysningen på Casa nostra är som en käftsmäll. Varenda pormask, missat skäggstrå och foundationlager avslöjas obarmhärtigt. Överlag är det faktiskt inte mycket som känns särskilt insmickrande på Casa nostra. Högtalarna varvar gamla italienska schlagers med en diskussion mellan två radiopratare, där de enda orden jag upp-

CASA NOSTRA

Vegagatan 50

88888

HOSTARIA CASA NOSTRA

Vegagatan 50 Till synes enkel – men sällsynt vällagad – italiensk mat i brutalt upplyst lokal.

LENA GARNOLD

Grillat lammrack.

fattar är namnen på fotbollsspelarna Cassano, De Rossi och Pirlo. Krögaren Michele Antonino, lufsar runt i livsnjutarstubb och mjuktvättad tshirt, och frågar utan omsvep eller anspråksfullheter vad vi vill ha. Också maten är till synes okomplicerad. Det krävs en italiensk tillförsikt till sina råvaror för att servera ett gäng brässerade sparrisar med endast ett stekt ägg och lite hyvlad parmesan. Tre ingredienser – och det är underbart. Carpaccion för 125 kronor, i en tuggummisyrlig citronmarinad, serveras lika naket med bara olja, ruccola och parmesan. Klassikern vitello tonnato, tunnskivad kalv dränkt i wellpappfärgad sås av tonfisk, kapris och citronmajonnäs för 115 kronor, lär inte överraska någon, men är bra. Pasta- och huvudrätterna följer samma avskalade ideologi. Pappardelle med karljohanssvamp, vitlök, vitt vin och persilja för 120 kronor är ljuvlig, men kan te sig nästan provocerande enkel. ”Det här

CHRISTINA BLOM

LENA GARNOLD

kan jag också laga.” Gnocchetti med pilgrimsmusslor, sparris och saffran för 135 kronor är en havssmakande anhopning av behagliga tuggmotstånd. Till höjdpunkterna hör scaloppine al marsala, inte så mycket för köttet som för den kraftiga skysåsen på marsalavin och smöret som kalven stekts i. Vår enda reservation är att det kanske är väl saftigt att ta 230 kronor – lika mycket som stjärnkocken Mannerström tar för flera av sina varmrätter på Kometen – för en så till synes enkel rätt. Men det är väl också just det som är Casa nostras hemlighet – att de lyckas få det att se ut som ERIK ALMQVIST, KROGSKRIBENT att de inte ansträngt sig. Mellan måltiderna skriver Erik för magasinet Filter

LENA GARNOLD

LENA GARNOLD

CHRISTINA BLOM

RECENSERAT

Bäst just nu

Vilsen? Här är de bästa krogarna i respektive genre som vi besökt

DIM SUM 88888 HELLO MONKEY Magasinsgatan 26 Kulinariskt harmonisk, dim suminspirerad mat i avspänd miljö på Magasinsgatan.

OKONSTLAT 88888 LAGERHUSET

Heurlins plats 1 Hos Pelles lillebror bjuder köket på okomplicerad mat gjord på fina råvaror.

TAPAS 88888 TAPASBAREN

Mariagatan 17 Hål i väggen mellan Kafé Marmelad och Cum Pane som serverar ljuvliga tapas.

KINESISKT 88888 CANTON HOUSE Olivedalsgatan 12 Kantonesisk restaurang med grön innergård som tar ut svängarna i köket.

FRANSKT 88888 BON

Arkivgatan 4 Ett koncentrat av föreställningar om en fransk bistro. Bra mat och mycket bistro för pengarna.

ÖSTEUROPÉ 88888 GYLLENE PRAG

Sveagatan 25 En institution för Östeuropavurmande kulturarbetare sedan 1973.


BASERAD PÅ DEN FANTASTISKA, BÄSTSÄLJANDE BOKEN

”Det bästa jag sett sedan District 9 ” ELI ROTH

”Våldsamt underhållande”

”VILKEN FANTASTISK FILM!” Amelia

”KÄNSLOSTARKT OCH GRIPANDE” Aftonbladet

Kulturnyheterna, SVT

”EN

5

++++ THE GUARDIAN ++++ EMPIRE ++++ THE TIMES

Kulturbloggen

”GRIPANDE, VÄLGJORD”

Sveriges Radio, P4

Sydsvenska Dagbladet

FANTASTISK HISTORIA” ”GÅ OCH SE GENAST.” TT Spektra

FILM.COM

”BLIR NOG ÅRETS OSCARVINNARE”

BIOPREMIÄR 28/10

efter PONYO PÅ KLIPPAN VID HAVET kommer nu en ny fantastisk film från STUDIO GHIBLI

Mama

Baserad på Mary Nortons populära roman ”Lånarna”

BIOPREMIÄR 2 NOVEMBER www.sf.se

FILMSTADEN BERGAKUNGEN 15.00, 18.10, 21.20 Från 11 år FACKLAN Lö 15.30 Ti-on 18.00 KÖP/RESERVERA: på närmaste SF Bio, sf.se, mobil.sf.se, facklan.se

”NYSKAPANDE”CAFÉ

PÅ BIO 21 OKT.

B^YcVii^EVg^h <^adX]>cZogZhZgi^aa EVg^hbZY]ZccZh [Žg~aYgVg!ZcgZhVhdb `dbbZg[Žg~cYgVa^kZi [ŽgYZbVaaV#BZYVc >cZo~gbZhik^aa h]deeVdX]gdVh^\[€g ZcgVYdk~ciVYZ ]~cYZahZg<^aVii^chZ Vii]VckVai[Zak~\^ a^kZi#

Se trailern och boka biljetter på mobil.sf.se

BIOPREMIÄR NÄSTA FREDAG! FILMSTADEN BERGAKUNGEN

KÖP/RESERVERA: på närmaste SF Bio, sf.se, mobil.sf.se. FRÅN 15 ÅR.

www.tintin-movie.net Facebook.com/SonyPicturesSverige mobil.sf.se www.SonyPictures.se YouTube.com/SonyPicturesSverige

BIOPREMIÄR IDAG! FILMSTADEN BERGAKUNGEN 18.30, 21.10 Lö äv 24.00 FILMHUSET FACKLAN Fre 21.00 Lö 18.30, 21.00 Sö 20.30 Må-to 20.45

KÖP/RESERVERA: på närmaste SF Bio, sf.se, mobil.sf.se. Från 15 år

BIOPREMIÄR 28 OKTOBER! BILJETTFÖRSÄLJNINGEN STARTAR IDAG! VISAS MED ENGELSKT ELLER SVENSKT TAL KÖP/RESERVERA: på närmaste SF Bio, www.sf.se, mobil.sf.se, www.facklan.se


HkZchhdc! HkZchhdc Ă&#x201E;>cÂ&#x17D;YdX]ajhi AZcVdX]<jhiVkhWgÂ&#x17D;aadehYV\ c~gbVgh^\!bZcAZcVk^aa h`^a_Vh#<jhiVk\Â&#x17D;g_j^c\Zi VccVi~cViii^iiVeÂ&#x20AC;hedgi# JcYZgZc]Za\gZhVh`V]Vccj [Â&#x20AC;ZcVWhdajih^hiVX]VchVii WZk^hVViiAZcV~gk^`i^\VgZ ~c[diWdaadX]IK#

VISAS I 3D

15.40, 18.30, 21.00, 21.10 LÜ äv 23.50

Fre-ti 18.45, 21.30

MĂĽ 20.15 Ti-on 21.00

KĂ&#x2013;P/RESERVERA BILJETTER PĂ&#x2026;: OĂ&#x160;SNBTUF4'CJP TGTF NPCJMTGTFFMMFSGBDLMBOTFt'SĂ&#x152;OĂ&#x152;S

BIOPROGRAM FREDAG 14 OKTOBER 2011 Sv kortfilm: Dagar emellan ..............18.15 KĂ&#x201E;RLEK I NORMANDIE ....................18.30 Kungsbacka 0300-104 78 www.facklan.se

?~\VgcV'

SVERIGEPREMIĂ&#x201E;R IDAG! Fre+to 13.20, 15.45, 18.10, 21.00 LĂś-on 15.45, 18.10, 21.00

15.20, 18.20

FrĂĽn 7 ĂĽr

KĂ&#x2013;P/RESERVERA:QĂ&#x152;OĂ&#x160;SNBTUF4'#JP, sf.se, mobil.sf.se

&*Â&#x20AC;gZ[iZgVii:g^`ik^c\VYZh a~bcVh^ceda^hi_~chi^ CdggaVcY[Â&#x20AC;gZiiWgjiVaibdgY ]dcdbViiÂ&#x20AC;iZgk~cYV#9Zi hdb[Â&#x17D;ghihZgjihdbZcZc`Za bdgY]^hidg^V!k^hVgh^\kVgV Zc]~gkVY~gWÂ&#x20AC;YZ_~\VgZ! eda^hZgdX]:g^`hc~gbVhiZ inX`hkVgV^cWaVcYVYZ#

Tanyas sista resa Premiär! ..............18.30 Nader & Simin-en separation .........18.45 Submarine.......................................19.00 The greatest movie ever sold .........20.45 Dogtooth..........................................21.00

Kassan Üppnar kl 12.30 LADY BUG FESTIVAL FoajÊmingel med foto, konst, bÜcker, poesi, mm FRANSKA NERVER Premiär! inkl chokladprovning .........................16.00 KULTURNATTA Fri entrÊ kl 18.00-23.00 Hela kvällen kortfilmsprogram varvat med musik, poesi, musikteaterfÜreställning, mm

â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;

p&/#*5"/%& )*4503*"p

Apornas planet...........................SĂś 19.00

Kassan Ăśppnar 17.00 Svensson, Svensson .......................19.30

En enkel till Antibes ........................18.00 Svensson, Svensson â&#x20AC;&#x201C; I nĂśd och lust ................................... 18.30, 19.00, 20.30 Johnny English ...............................20.15 Fright Night 3D ................................21.00 SĂśndag: Phantom of the Opera .......13.30

Svensson, Svensson .......................19.30 BIO VINGEN Torslanda tel. 031 - 92 45 45 Svensson Svensson ........................19.00 SAGA BIO SKĂ&#x201E;RHAMN Svensson, Svensson i nĂśd och lust ... 19.00

L I V E PĂ&#x2026; B I O

ELLE

I]ZI]gZZ Bjh`ZiZZgh 9ZigZk~a`~cYVbjh`ZiÂ&#x17D;gZgcV aZkZgh^cVa^k^h`nbjcYVc! bZcc~gYZiVgh^\Vc a~ga^c\Zc9Ă&#x2030;6giV\cVc!Wa^gYZ ^cYgV\cV^h^iihkÂ&#x20AC;gVhiZjeeYgV\ cÂ&#x20AC;\dch^c"Viig~YYV;gVc`g^`Z [gÂ&#x20AC;c`g^\bZY:c\aVcY#

FĂ&#x2013;RST DOG HON. SEDAN MĂ&#x2013;TTE HON MANNEN I SITT LIVâ&#x20AC;Ś

p45"//"3,7"3-Â&#x17E;/(5 &'5&3"55%64&55%&/p METRO, FRANKRIKE

BIOPREMIĂ&#x201E;R 28 OKTOBER 2011 WWW.NJUTAFILMS.COM

Anna Bolena 15 okt repris 16 okt

Siegfried 5 nov repris 6 nov

Metropolitan, New York

Metropolitan, New York

Don Giovanni 29 okt repris 30 okt

Hela säsongens program pü www.bioroy.se

Metropolitan, New York

Avenyn 45, GĂśteborg 031-20 80 11 bioroy.se I F I T W E R E E A S Y, M E N W O U L D D O I T T OO.

sarah jessica parker

I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT BIOPREMIĂ&#x201E;R 11 NOVEMBER       

Se trailern och boka biljetter pĂĽ mobil.sf.se

ETTA PĂ&#x2026; BIOTOPPEN! #&3(",6/(&/t#*01"-"54&5t'"$,-"/,6/(4#"$," KĂ&#x2013;P/RESERVERA:QĂ&#x152;OĂ&#x160;SNBTUF4'#JP TGTF NPCJMTGTF GBDLMBOTFt'SĂ&#x152;OĂ&#x152;S

BIOPREMIĂ&#x201E;R NĂ&#x201E;STA FREDAG!

'*-.45"%&/#&3(",6/(&/12.00, 14.00, 16.000t#*01"-"54&5t '"$,-"/t13&.*­3­7&/*45&/6/(46/% ,6/(­-74,­3)"./ KĂ&#x2013;P/RESERVERA:QĂ&#x152;OĂ&#x160;SNBTUF4'#JP TGTF NPCJMTGTF#BSOUJMMĂ&#x152;UFO

Biopremiär 21 oktober

www.facebook.com/pinafilmen


7>DEGD<G6B

:C96<ย™8DCI6<>DC I>CI>CHtK:CING IDL:G=:>HIย™>CI>B: E6G6CDGB6A68I>K>IN(

&)ร„'%D@ID7:G 7^aVg'(9"hkiVa

;g^\]iC^\]i(9 ?~\VgcV' HigVl9d\h &%%`g&* :cZc`Zai^aa6ci^WZh ;gZ"bย€ dc&,#)%!'%#(% EG:B>tG &'*`g&* &&%`g&* &%%`g7i 9Z~gWgZYVgZdX]]Vg &'#&%!&*#%%!&,#*%!'%#)% AยŽ~k'(#&%I^ id'%#(% &-#(%!'&#&%AยŽ~k')#%% ;gZ&(#%*!&-#%*!'%#** AยŽ~k'(#(% ZmigVWZcjignbbZ# AยŽ"hยŽ&-#%*!'%#** 8dadbW^VcV I^aaig~YZi^aaadjc\Z$WVg HkZchhdc!HkZchhdc Bย€"dc&)#(%!&-#%*!'%#** A~hbZgdX]Wd`Veย€ =VggnEdiiZgdX]YยŽYh" &%%`g&* &i^b^ccVc[ยŽgZhi~aac^c\# ร„>cยŽYdX]ajhi @jc\;jEVcYV' h[#hZ# Id&(#%*!&*#(%!&-#%*! '%#)%AยŽ~k'(#'% gZa^`ZgcV"9Za' A~h`dX]edeXdgc^c\ย€g# EG:B>tG "hkZch`iiVa '%#** &&%`g&& >c\VgVWViiZg\~aaZg#&-ย€g# &%%`g7i .*$,%`g, HkZch`iZmiVY/;gZ"hยŽ&*#(% &'#&% 8gVon!Hije^Y!AdkZ &'#*%!&*#&*!&-#(%!'%#*% &(#&% &%%`g7i HkZchhdc!HkZchhdc AยŽ'(#*% H`ย€cZ\ViVc&+#@#ยŽ#&&#%% AยŽ~kZc'(#&% ?VcZ:ngZ &%*`g&& ;gVch`VcZgkZg ร„>cยŽYdX]ajhi HkZch`iZmiVY/&*#'% 6WYjXi^dc &%%`g&* EG:B>tG ;gZ"hยŽ i^ id&)#%%!&-#'%! B^YcVii^EVg^h EG:B>tG ''%`g :cYV\EG:B>tG &%%`g, '&#%%Bย€ dc&)#%%!'&#%% &%%`g7i ;gZ"dc&+#&%! .*`g&* AยŽ"hยŽ&*#%%!&-#%%!'&#&* &*#'%!&-#'% I]ZI]gZZ &+#)%!&.#%%!'&#'% &-#)%! ;gZ"hยŽ id&*#(*!&-#'% Bย€"id&-#%%!'&#&* Bjh`ZiZZgh(9 ;^cVa9Zhi^cVi^dc*(9 '&#&% AยŽ~k'(#)% ?d]ccn:c\" Bย€"dc&*#)*!&-#'% &*#)%!&-#(%!'&#%%!'&#&% &'*`g&* AยŽ~k Dc~kZc&&#%% a^h]GZWdgc AยŽ~k'(#*% &'*`g&& AยŽ'(#(% '(#)% 6edgcVheaVcZi/ C^XZk^aaZ &%%`g&& Id GZkdaji^dc &)#)*!&-#%%! &&%`g&& ;g^ZcYhL^i]7ZcZ[^ih KZb~gkVg4 &-#)%! &%%`g&& &*#%%!&-#&%!'&#'% '&#'% &'#%%!&(#%% *%`g7i &%%`g&& '&#&% '%#(% AยŽ~k')#%% '&#'% AยŽ~k'(#%% EZiihdcdX];^cYjh

EajhhidaVg

&'*$&%%`g, &(#%%

6e" [a^X`dgcV 7^aVg' .*`g, "hkZch`iiVa &-#*%

ร„<aยŽba^\]ZiZg .%$,%`g7i &'#'%!&(#*%

 .*$,%`g7i ;gZ"dc &(#(% 

EdeeZghe^c\k^cZg "hkZch`iiVa .*`g, &(#&%

L]Viร‰hNdjgCjbWZg &*#(%!&-#&%

&%%`g7i

@jc\hidg\Zi# @VhhVcยŽeecVg&&#(%! aยŽ"hยŽ&&#%%!dc%.#(%

<gdW^dX]7jaiZc" [aj\hdeeVc )%`g7i @cViiZW^d/AยŽ"hยŽ&'#%% ;ยŽgh`daZW^d/Dc&%#%%

=Veen:cY '&#%*

HkZchhdc!HkZchhdc

&%%`g7i ร„>cยŽYdX]ajhi ;gZ"hยŽ id&(#&%!&*#'*! EG:B>tG &-#%%!'%#*%Bย€"dc&)#(%! &%%`g7i &-#%%!'%#*% ;gZ"hยŽ id&*#*%!&-#&*! '&#&%Bย€&*#)*!'&#&% Bdihiย€cYZihi^Y I^"dc&*#)*!&-#&*!'&#&% &%%`g&& 7VgckV\chW^d/Dc&%#(% ;gZ"hยŽ id&*#)% Bย€"dc&*#%%

I]ZI]gZZ HVkVccZch]_~aiVg(9 Bjh`ZiZZgh(9 &'*`g&& "hkZch`iiVa &'*$&%%`g, ;gZ id&)#&* AยŽ"hยŽ&'#%*!&)#&*

;gZ"i^&-#)*!'&#(%

Hbjg[VgcV"hkiVa

+%`g7i ;gZ id&(#(% AยŽ"hยŽ&'#&%! &(#(%

.*$,%`g, AยŽ"hยŽ&'#(%

Hbjg[VgcV(9"hkiVa

KVg^ciZg~YY Aย€c\V;VgWgdgc

&'*$&%%`g, ;gZ"hยŽ id&(#%%!&*#'% Bย€"dc&)#(%

Hen@^Yh)9"hkiVa

&'*$&%%`g, ;gZ id&+#(% .*`g&* AยŽ"hยŽ&(#'%!&+#(% Bย€"dc&*#%% 

HVkVccZch]_~aiVg(9 7^aVg'"hkZch`iiVa .*$,%`g7i ?V\hV`cVgY^\ "hkZch`iiVa ;gZ"hยŽ id&(#&* &%%`g&& &'*$&%%`g, ;gZ"hยŽ id&(#%%!&-#(% &'#)%!&+#(% 8gVon!Hije^Y!AdkZ Bย€"dc&-#(% Hbjg[VgcV"hkiVa

B^YcVii^EVg^h

HjWbVg^cZ .*`g7i '&#&*

&%%`g7i ;gZ"hยŽ&+#%%!&-#)%!'&#'* Bย€"i^&*#%%!&-#)%!'&#'* Dc"id&*#%%!&-#)*!'&#(%

?d]ccn:c\a^h] c! d GZWdgc h h c HkZ chhdc Hbjg[VgcV(9"hkiVa :cYV\ EG:B>tG HkZ X]ajhiV~g Yd iAZc Hen@^Yh)9"hkiVa ?~\VgcV' ร„>kchยŽ`VWZk^hViWVdiaadX]ik <jhiV \VgZ~c[d G k^` i^ t > B @ยŽe$gZhZgkZgVW^a_Ziieย€/h[#hZZaaZgbdW^a#h[#hZ EG: Eg^h^c[dgbVi^dc/mdgY$mjcYZg&'ย€g`gย™EZch^dc~gheg^h,%`gi^aa~\\k^Y(9\~aaZgZ_heZX^Vak^hc^c\Vg!iZmdeZgV#;ยŽg^c[ddbH;7^dhgVWVii`dgihZh[#hZ .*$,%`g, &'#%%!&)#'%

&'*$&%%`g, &'#'%!&+#%% &'*$&%%`g, &'#'%!&)#'%

  

  

SVERIGEPREMIร„R IDAG!

PREMIร„R ร„VEN I KUNGร„LV STENUNGSUND, TORSLANDA & SKร„RHAMN

 

12.50, 15.15, 18.30, 20.50 Lรถ รคv 23.10 Textad kopia: 15.20

&%%`g&& ;gZ"hยŽ id&(#&*!&*#**! &-#(*Bย€"dc&*#%%! &-#(*

&%%`g, ;gZ id&(#'%!&*#)*!&-#&%! '&#%%AยŽ"dc&*#)*!&-#&%! '&#%% &&%`g&* 7VgckV\chW^d/Dc&%#(% &,#**!'%#)*

  

 

Lรถ-sรถ 15.00, 18.00, 21.15 Mรฅ-to 18.00, 21.15

XXXTGTF XXXGBDLMBOTFt#BSOUJMMรŒUFO

  

Fre-sรถ+to 15.50, 18.15, 21.10 Mรฅ 15.45, 21.10 Ti-on 15.45, 18.15, 21.10

Fre 18.30, 19.00, 20.30 Lรถ- 14.45, 16.45, 19.45 Sรถ 17.00, 18.15, 19.15 Mรฅ-to 18.30, 20.30


20111014_se_weekendgoteborg  
20111014_se_weekendgoteborg  

KROG KLUBB INTERVJU Nu är de legendariska klubbarna tillbaka Lättsamt på Casa nostra WKD träffar världsstjärnan Noel Gallagher RIV UR OCH TA...