Page 1

Summertime DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

Augustus 2011

De vetste festivals, lekkerste zomerhapjes en coolste watersporten Geniet de hele zomer!

Draaien en feesten

De zomer van DJ Chuckie

2 Eet puur!

Weg met afhaalmaaltijden

Word geen geldezel!

3 4

Surfen & wakeboarden

‘Op het water staan geeft mij een kick’

Inspecteurs contro­ leren op het strand Kijk voor festivaltips op deze pagina

5 6 7

CREATE YOUR OWN DANCE TRACK AT YOUR FAVOURITE DANCE FESTIVAL!

CHECK THE PROMO YOUTUBE.COM/PEPSIMUSICMACHINE


DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

Chuckie’s zomer:

Hip

draaien, chillen, barbecueën Hij noemt zijn leven ‘één grote vakantie’. DJ Chuckie vliegt de hele wereld over voor zijn optredens. “Na mijn set sta ik met een cocktailtje tussen het publiek. Dit is het goede leven.” “De zomer is hectisch, maar spectaculair. Mijn agenda voor komende week: woensdag St. Tropez, donderdag Cannes, vrijdag Moskou en zaterdag Genève. Soms pak ik een Nederlands festival mee. Festivals zijn echt booming. Neem nou Mysteryland, waar ik over drie weken draai. Een geweldig feest met massa’s mensen. Ik draai vroeg, zodat ik ook wat meemaak van het feest. Echt lekker om te luisteren naar andere dj’s. De datum van dit evenement blokkeer ik altijd. Hier moet ik gewoon bij zijn.

Amerika

Het Nederlandse publiek is helemaal top, daar doe ik het voor. Op een zonnige dag danst en praat iedereen met elkaar, heel relaxed. In landen als Amerika is het anders. Daar zijn de dancefeesten nu pas in

opkomst en zijn de bezoekers helemaal opgedoft. Met cowboyhoeden, fluorescerende kleding; er komt van alles voorbij. In Nederland is het toch allemaal wat normaler. Naast de grote festivals in binnen- en buitenland ben ik vaak te vinden bij de bekende beachclubs aan de Nederlandse kust. De ene keer als dj, de andere keer gewoon als gast. Lekker met vrienden chillen bij Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee, dat is voor mij het ultieme zomergevoel. Je kunt er heerlijk barbecueën, al vind ik het ook lekker om dit thuis te doen. Ik ben natuurlijk niet vaak in mijn woonplaats Den Haag te vinden, maar als ik er eenmaal ben, ben ik er ook écht. Dan nodig ik al mijn vrienden uit om te komen barbecueën en maken we er een topavond van.”

Colofon

In

Trendy

Je eten zegt: minimize me!

IN HET KORT Naam: Clyde Sergio Narain Artiestennaam: Chuckie Leeftijd: 33 jaar

Woonplaats: Den Haag Favoriete cocktail: Mojito of een fruitcocktail

Favoriete festival: Mysteryland

Favoriete beachclub: Bloomingdale

Ben jij een on-the-go eter en maakt het je allemaal niet zoveel uit wat je eet? Dan loop je, volgens trendwatcher Vincent van Dijk, achter de feiten aan. Want, zegt hij: “De to-go-hype is op zijn retour en we willen weer herkennen wat er op ons bord ligt.”

‘Summertime’ is een publicatie van Metro Custom Publishing Projectmanager Joeri Bijvoet, joeri.bijvoet@metronieuws.nl, 020-5114006 Redactie en vormgeving RedactiePartners MediaGroep, www.redactiepartners.nl Beeld Nationale Beeldbank, Shutterstock Voor meer informatie over Metro Custom Publishing of als u zelf een idee heeft voor een uitgave kunt u contact opnemen met David Beentjes, 020-5114073 of via david.beentjes@metronieuws.nl

Dankzij winkels als Marqt (duurzame supermarktketen) en de voorkeuren van chef-koks kiezen we steeds vaker voor biologisch eten uit eigen omgeving. “We doen afstand van pakjes en zakjes en komen erachter dat je ook gewoon met kruiden en echte ingrediënten iets kan maken”, vertelt Van Dijk.

Minikiwi’s

Die trend van puur eten is bijvoorbeeld te zien in onze keuze voor tussendoortjes. Citrusfruit, kumquats en minikiwi’s zijn typisch vruchten van nu. Zelfgemaakte ijsjes van yoghurt, vers fruit of zelfs groente zijn terug van weggeweest. “Groenten nemen een steeds groter deel

van ons bord in”, weet Van Dijk. “Vega is niet meer voor geitenwollen sokken.” Vlees wordt overigens niet verbannen van het menu. We mogen best een hamburger op de barbecue leggen, maar dat kan ook een kleintje zijn. “Dat zien we deze zomer al op hippe plekken.” De minihamburger is een goed voorbeeld van de ‘minimize me’-trend, die zich de komende jaren zal voortzetten.

Koreaan komt eraan

In de Healthy Global Cuisine kunnen we al het goede combineren. Gember, vijgen en gnocchi belanden steeds vaker in het Hollandse boodschappenmandje. Sauzen worden minder populair, maar kunnen

WAT DRINKEN WE IN DE ZON? Top 5 Alcohol Speciaalbieren

Prosecco Spumante (beter dan Frizzante)*

S pritz (Prosecco, mineraalwater en Campari)

Gin-tonic

W ijn uit ‘emerging markets’ (Marokko, Moldavië)

* Spumante heeft een ingewikkel­ der bereidingsproces doorstaan, waardoor deze een hoger kool­ zuurgehalte dan Frizzante heeft.

Top 5 Non-alcohol

Zelfgemaakte limonade of ice tea Alcoholvrije cocktails

Thee

wel in transparante vorm zoals je die in de lichte Aziatische keuken ziet. “Koreaans eten is erg in opkomst, Thais is de opvolger van sushi”, aldus Van Dijk.

Ginger-ale

‘Functional drinks’ (gezonde en geneeskrachtige drankjes)

Foodsharing

De populariteit van afhaalmaaltijden is dalende. We nemen liever de tijd om met vrienden en familie te tafelen. Foodsharing diners (kosten besparen door samen te koken) en uitgebreid picknicken zie je steeds meer deze zomer. “Lekker sociaal”, aldus Vincent van Dijk. “Restaurants zijn toch wel erg prijzig. Uit eten doen we wel, maar dan moet het ook gewoon goed zijn.” De uitspattingen zitten hem dus in de eenvoud.

Uit

‘THAIS IS DE NIEUWE SUSHI’

Even die

spotlights opzoeken Streepjes, kleuren, prints: het lijkt erop dat alles mag deze zomer. Grote kans dat je daardoor juist de weg kwijtraakt in het doolhof dat mode heet. Maar met één van deze eyecatchers zit je altijd gebakken. Italy meets America (200 euro)

Als je wilt blijven genieten van muziek • De beste oordopjes tijdens concerten, dance events, poppodia... • Voorkomen gehoorschade • Door de speciale muziekfilters blijf je de muziek goed horen en kun je zelfs beter met mensen praten • Zitten lekker in je oor en vallen niet op • Gaan lang mee

W W W.A L P INE- S H O P.NL

Converse en het Italiaanse modehuis Missoni werken deze zomer voor de derde keer samen. Het resultaat is een limited edition Converse-sneaker met een typische Missoni-print, geschikt voor mannen- en vrouwenvoeten. •D e schoen is in de Benelux slechts op twee adressen verkrijgbaar. Je kunt terecht bij Precinct 5 in Amsterdam en A Cut Above in Antwerpen.

Harde muziek is schadelijk voor je gehoor. Heb je na het uitgaan wel eens een piep of ruis in je oren gehad? Als dit vaker gebeurt loop je grote kans op blijvende gehoorschade. De PartyPlug™ oordopjes van Alpine™ hebben muziekfilters die de muziek terugbrengen naar een veilig niveau. Je gehoor wordt beschermd terwijl je nog steeds kunt genieten van de muziek.

Te koop bij Hans Anders

De Alpine PartyPlug™ is verkrijgbaar bij alle vestigingen van Hans Anders. Online bestellen kan ook via www.hansanders.nl.

Lak aan je nagels (20,50 euro)

Dames kunnen ook in 2011 niet zonder een hip kleurtje op hun nagels. Wie zich gekleurd en modieus in het zomerse straatbeeld wil vertonen kan terecht bij Chanel. De kleur Mimosa is een gouden zet van het Franse modehuis. Ook de sterren zweren bij deze nagellak. • www.chanel.com

Jump, jump (89,99 euro) Met één item helemaal klaar voor de zomer. De jumpsuit is hip en happening. Dit strapless exemplaar van katoen is stijlvol en luchtig en daarom zowel voor het park als voor een feestje geschikt. •O ok online te bestellen. www.dept.nl

Pantalon met kleur (120 euro)

Aan de colourblocking-trend raken we langzaam gewend. Hoe meer kleur in een outfit, hoe beter. Maar ook de mannen moeten er langzamerhand aan geloven. Varieer eens op die eeuwige jeans en kies voor kleur! Deze chino van Drykorn is een goede tussenstap. Een fijne broek voor de zomer. • www.drykorn.com

Door een gouden bril (119 euro)

Eén zonnebril maakt nog geen zomer. Maar deze bril met gouden montuur en dito glazen blinkt in ieder geval wel. De Amerikaanse ontwerper Michael Kors maakte hem voor Eye Wish Groeneveld in een gelimiteerde oplage.

• www.eyewishgroeneveld.nl


DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

Toename

‘ALS IK MAAR KAN BLIJVEN WAKEBOARDEN’

pinpasfraude onder jongeren WEBSITE PAS OP JE PAS De website www.pasopjepas.nl wordt inmiddels door jonge­

ren, ouders en docenten druk bezocht. Op de website staat

meer informatie over geldezels en wat de nadelige gevolgen

zijn als jongeren hun bankpas

Geldezel 1:

• “Mijn moeder huilde toen ik gearresteerd

werd door de politie. De hele straat was er getuige van. Op het politiebureau hoorde ik dat er met mijn bankpas fraude was gepleegd. Ik had deze bankpas en pincode een week daarvoor uitgeleend aan een vriendin die ik vertrouwde. De bank had aangifte gedaan en ik zit nu met een strafblad en een schuld van 12.000 euro”, aldus Kiyana (16).

van Ali B. waarin hij jongeren

oproept nooit hun bankpas en pincode af te staan. Hij bena­

drukt daarbij dat de jongeren

vooral een schuldgevoel eraan over houden. Verder kunnen jongeren via de website in

schoolverband meedoen aan

een lipdub-wedstrijd. Ze maken hiermee kans op een school­

feest met een optreden van Ali B. en friends.

Kiyana en Lloyd zijn ongemerkt geldezels geworden. Jongeren die geronseld zijn om hun bankpas en pincode af te staan aan criminelen. Op hun bankrekeningen werd geld gestort dat criminelen van een andere rekening hadden gestolen. Dit geld werd met de bankpassen van Kiyana en Lloyd cash eraf gehaald en verdween in de zakken van de criminelen. De criminelen waren gevlogen en toen begonnen de problemen voor Kiyana en Lloyd pas echt.

Strafblad

De bank wist natuurlijk hun adres en schakelde de politie in. Beiden werden opge-

•B lokarten? Dit is het synoniem voor in zit heeft een groot zeil en drie

wielen. Er zijn ook 2-persoonskarts beschikbaar.

Cool, kicken en de

beste van de wereld

Kiyana en Lloyd zijn niet uniek. Duizenden mensen hebben zich al laten gebruiken als geldezel en er komen er steeds meer bij. Dit aantal moet teruggedrongen worden

en daarom is de Nederlandse Vereniging van Banken in nauwe samenwerking met verschillende politiekorpsen in Nederland de campagne ‘Pas op je pas’ gestart. Het onderwerp staat bij zowel de banken als de politie hoog op de agenda. “Wij zijn bezorgd over de toename van dit fenomeen. Met deze campagne willen we dat jongeren zich meer bewust worden van de waarde van hun betaalpas. We wijzen hen op de grote gevolgen van het afstaan hiervan. Een geldezel draait overal voor op,” aldus Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Je bent een geldezel als je je pas en pincode uitleent. Daarmee kunnen criminelen je bankrekening gebruiken om gestolen geld weg te sluizen. Geld dat ze van een andere rekening hebben gestolen, storten ze op jouw rekening. Dan halen ze het geld eraf met jouw pinpas. Als geldezel ben je medeplichtig. En word je slachtoffer, want jij moet al het gestolen geld terugbetalen.

Adv. Metro.indd 1

windsurfen.

strandzeilen. Het voertuig waar je

aan mijn beste vriend, want die had hem nodig voor een neef van hem die zelf geen rekening heeft. Ik zou een beloning krijgen van 250 euro. Ik heb de beloning nooit gezien en werd opgepakt op het schoolplein wegens fraude”, aldus Lloyd (15).

Politiekorpsen

surfplank en laat je voort trek­

of vlieger. Het is een variant van

• “Ik heb mijn pinpas uitgeleend

pakt in verband met fraude en het plegen van een crimineel feit. Ze hebben nu een strafblad en moeten het verdwenen geld terugbetalen aan de bank. Deze schuld loopt in de duizenden euro’s. Verder staan ze nu op een zwarte lijst en zullen nog lang problemen hebben met bijvoorbeeld het afsluiten van een lening of het openen van een nieuwe bankrekening.

•K itesurfen? Je staat op een kleine ken door een zogenoemde kite

Geldezel 2:

en pincode uitlenen.

Ook staat daar de rap ArmRijk

ANDERE HIPPE STRANDSPORTEN

02-08-11 11:16

Maxine Sapulette uit Enschede is pas twintig jaar, maar nu al een begrip in de wakeboard­wereld. “Op het water staan, geeft mij een kick.” “Als je goed kunt zwemmen, kun je leren wakeboarden. Het maakt niet uit hoe oud je bent”, vertelt Maxine. Zelf was ze twaalf toen ze begon met de sport. Drie jaar later werd ze wereldkampioen bij de junioren en twee jaar daarna wereldkampioen bij de vrouwen.

Bewusteloos

Maxine doet aan kabelwakeboarden. Terwijl ze door een kabel over het water wordt getrokken, haalt ze allerlei trucs uit. “Niet ongevaarlijk,” geeft Maxine toe.

“Zeker in het begin ben ik wel eens hard gevallen.” Tijdens het EK van 2006 ging het bijvoorbeeld goed mis. Maxine viel en raakte even buiten bewustzijn. “Maar ik had wél gewonnen.” Gelukkig heeft ze nooit iets aan een val over gehouden. Volgend jaar hoopt Maxine nationaal, Europees én wereldkampioen te worden. “En ik wil zoveel mogelijk les blijven geven. Als ik maar kan blijven wakeboarden. Misschien open ik ooit mijn eigen waterskibaan, dat zou wel heel mooi zijn.”

•S kimboarden? Je verplaatst je op

een plank (een skimboard) over de

golven. Je kunt deze sport ook beoe­ fenen op een dun laagje water.

•K itebuggyen? Je raast over het

strand met je buggy op drie wielen.

Je ligt achterover, dicht bij de grond. Bij veel wind kun je hoge snelheden halen (rond de 50 km/u of meer).

Protest Cable Call

Zien hoe professionals wakeboarden? Kom naar Protest Cable Call 2011. Dit

internationale wakeboardevenement zal op 13 en 14 augustus plaatsvin­

den bij de Down Under cableway in

Nieuwegein. De beste wakeboarders

ter wereld vertonen hun kunsten om

punten te scoren in de internationale wakeboardtour WMA Wake Park

World Series. Meer weten? Kijk op www.protestcablecall.com.

Zweten op de golven Surftalent Yannick de Jager (24) uit Scheveningen reist de hele wereld over. Indonesië is zijn favoriete surfplek, maar ook in eigen land gaat hij graag het water in. Tijdens de vier maanden per jaar dat Yannick in Nederland is, traint hij veel. Zelfs in de winter. “De wetsuits van tegenwoordig laten nauwelijks water door, zodat je goed warm blijft. Soms lig ik te zweten in het water, terwijl er sneeuw op het strand ligt.” Voor een wedstrijd bestudeert Yannick de golven. “Het water is overal anders. Tijdens een wedstrijd gaat het er om wie een golf het beste inschat.” Een vaardigheid waar Yannick steeds beter in wordt. Hij wordt nu al gezien als Nederlands beste surfer ooit. Yannick heeft de populariteit van de surfsport in Nederland de laatste jaren zien toenemen. “Toen ik net naar de middelbare school ging, surfte bijna niemand. Maar in mijn examenjaar surfte bijna iedereen van mijn school. Er is ook niet veel voor nodig: een surfplank en een wetsuit. En goede golven natuurlijk.”


DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

DIT IS EEN UITGAVE VA N METRO CUSTOM PUBLISHING

Punten scoren op het strand Het klinkt als de ideale baan: betaald worden om naar het strand te gaan. John Meijers (53), hoofdinspecteur bij de ANWB, is zo’n bofkont. “Mensen zijn weleens jaloers, maar tijd om in de zon te liggen is er niet.”

Meijers controleert in de zomer de Nederlandse stranden op zwerfafval voor de Schoonste Strand-verkiezing van Stichting Nederland Schoon. Als het regent, blijft hij lekker binnen. “Controle heeft weinig zin als er geen publiek op het strand is.”

Flinke blaren

Ondanks de fijne werkomstandigheden is strandinspectie hard werken: er zijn slechts zes inspecteurs om in twee weken alle 98 Nederlandse stranden te controleren. “Mensen zijn weleens jaloers, maar we hebben echt geen tijd om lekker in de zon te liggen.” Afhankelijk van de regio bezoekt Meijers soms wel twintig stranden per dag; een goede training voor de kuitspieren. “In Noord- en Zuid-Holland liggen veel stranden dicht bij elkaar, dan bezoek je er zo veel je kunt. En op de Waddeneilanden zit je ook nog met de boottijden, dan is het soms een race tegen de klok. Na zo’n dag staan de blaren wel op je voeten.”

Vieze luiers

De inspecteurs bezoeken elk strand vier keer op vaste tijdstippen. De aanwezige horecagelegenheden krijgen speciale aandacht. “We controleren vooral rond de paviljoens. In het hoogseizoen zie je veel peuken lig-

OP HET STRAND

Altijd al willen weten of er een hardstyle producer in je schuilt? Festivalbezoekers in Biddinghuizen kregen onlangs als eersten de kans om te schitteren in de Pepsi Music Machine.

TOP 3

Schoonste Strand 2010

gen. Daar maken we dan een foto van. De volgende ochtend kijken we of het afval is opgeruimd. De paviljoenhouders kunnen daar punten mee scoren.”

Noord-Beveland Sluis

W estland

In de acht jaar dat Nederland Schoon deze wedstrijd organiseert, zijn de stranden ruim twee keer zo schoon geworden. In 2010 scoorden ze gemiddeld zelfs een 9. Meijers, die er vanaf het begin bij is, merkt het verschil heel duidelijk. “Je ziet nog steeds dranken snoepverpakkingen slingeren, en soms zelfs een vieze luier. Maar acht jaar geleden was dat veel erger. Er zijn eigenlijk geen vuile stranden meer. Ook de strandbezoekers die ik tijdens mijn rondes spreek, merken dat. Zij komen vaak al jaren op zo’n strand en hebben de situatie gaandeweg zien verbeteren.”

In een imposante machine midden op het festivalterrein kunnen festivalgangers deze zomer live een eigen remix en videoclip maken met het samplepack van de track ‘Gimme Love’ van de Noisecontrollers. De deelnemers met de beste track winnen een masterclass van het populaire Nederland-

Dansend de zomer door Je hoeft Nederland niet uit voor een heerlijke dag of avond dansen. We hebben een paar aanraders op een rijtje gezet.

Gratis strandzakjes

Het succes van de Schoonste Strandverkiezing schuilt in de slimme opzet. “De paviljoens zitten het dichtst bij het vuur, maar uiteindelijk wint de gemeente de titel. En dat is slim, want zowel paviljoenhouders als gemeenten beseffen dat de titel Schoonste Strand een mooie stimulans is voor het toerisme”, aldus Meijers. En dat gedeelde belang stimuleert goed gedrag. “Je ziet steeds vaker dat gemeente en paviljoenhouders samen werken aan een oplossing.

Maak je eigen hardstyle track in de Pepsi Music Machine

© PhotoRepublic

Strandinspecteurs controleren op zwerfafval

DATUM

EVENEMENT

LOCATIE

5 t/m 7 augustus 6 augustus 13 augustus 14 augustus 20 augustus 27 augustus 3 september 10 september

Solar Extrema Weekend Dance Valley Loveland Festival Sexy on the Beach Decibel

Roermond Velsen-Zuid Amsterdam Overveen Hilvarenbeek Haarlemmermeer Amsterdam Airport Weeze (D)

Mysteryland Valtifest

Q-BASE

Dit is een selectie van evenementen in Nederland. Kijk voor een uitgebreid overzicht op www.festivalinfo.nl

Bijvoorbeeld opvallende vuilnisbakken, gratis strandzakjes voor klein zwerfafval of speciale schoonmaakmachines.”

allemaal dumpen. Gelukkig houdt Stichting Nederland Schoon zich daar ook mee bezig. Hopelijk levert dat ook zulk mooi resultaat op.”

Meijers is tevreden met de schone stranden. Nu de rest van Nederland nog. “De echte viezigheid ligt op parkeerplaatsen langs de snelwegen. Je wilt niet geloven wat mensen daar

20 STRANDEN PER DAG.

se hardstyle duo zelf. De Pepsi Music Machine staat deze zomer nog op verschillende dance festivals.

Drukken, stampen en slaan

In teams van zes vrienden kregen zij - geheel in stijl in fluorescerende overalls - 2,5 minuten de kans om zich muzikaal uit te leven in een container vol met consoles, trommels en hendels. Achter iedere knop zitten verschillende licht- en geluidseffecten. Door te drukken, te stampen of te slaan maken producers in spé een unieke remix met de samples van de Noisecontrollers. Alle tracks worden live opgenomen en zijn terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pepsi Music Machine: www.youtube.com/pepsimusicmachine Deze zomer krijgen festivalgangers nog de kans om hun talenten te ontdekken op: •D ecibel 20 augustus, Beekse Bergen •M ysteryland 27 augustus, Haarlemmermeer

‘JOUW TRACKS OP YOUTUBE? GA NAAR DE PEPSI MUSIC MACHINE’

Decibel Op het terrein

‘IK BEZOEK SOMS

EEN GOEDE TRAINING VOOR DE KUITEN’

van de Beekse Bergen wordt ook dit jaar

weer het Decibel

Festival gehouden. Op twaalf

verschillende podia draaien dj’s

als Technoboy, The Stunned Guys, Frontliner, Gizmo, Mental Theo,

Peuken

Paul Elstak en Ronald Molendijk.

1: per 100 meter strand worden

Mysteryland

Peuken zijn strandvijand nummer jaarlijks meer dan 4.300 sigaret­ tenpeuken aangetroffen. “Het

Mysteryland

duurt jaren voor die zijn afgebro­

staat bekend

ken, en ze zijn ook nog gevaarlijk

om zijn gevari­

voor vogels. Stop ze dus niet in

eerde mu­

het zand, maar in een leeg blikje of een barkadera, zo’n handig zakasbakje.”

Glasgevaar

Glas hoort niet thuis op het

strand: de scherven kunnen, ver­

scholen in het zand, flinke schade aanrichten. “Als inspecteur kom

je niet om op te ruimen, maar als ik gebroken glas zie, neem ik het mee. Dat is gewoon gevaarlijk!”

Beter mikken

Nog een ergernis: lege vuilnisbak­ ken met een kring afval erom­

heen. “Als één iemand het ernaast gooit, doet iedereen dat. Terwijl

het echt niet zo moeilijk is om je

afval gewoon in de bak te gooien.”

ziekaanbod met

dj’s uit binnen- en buitenland.

Zo zorgen onder andere Martin Solveig, Dave Clarke, Afrojack,

Chuckie en De Man Zonder Scha­

duw voor spektakel op het terrein van de voormalige bloementen­ toonstelling Floriade.

Q-BASE Het techno- en

hardstylefestival Q-BASE vindt

plaats op Air­

port Weeze, net

over de grens in Duitsland. Met Unexist, Thilo, Thrasher, Villain,

Sany Warez en Korsakoff is dit ge­

garandeerd een keiharde afsluiter van het festivalseizoen.


DEEN

ALBERT.NL

PLUS

EMTÉ

NATUURWINKEL

Summertime Interactief Spreads  

Summertime Interactief Spreads