{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 13

EXTRA TIME ETEN

13

#metrokomtbijjeeten

De broodtaart deed het al goed in de studententijd van Myrthe en Dorit. Nu ze samen een bedrijf hebben, komt het snelle en goed gevulde gerecht nog regelmatig op tafel.

/ FLORIS SCHEPLITZ

Turksbroodtaart van Dorit en Myrthe is lekker snel Aan tafel bij. Metro schuift aan bij lezers en stelt de vraag: wat is jouw lievelingsrecept? Deze week: terug naar de studententijd van Dorit en Myrthe Ze werken sinds kort samen in hun eigen bedrijf TIM, maar het is niet voor het eerst dat vriendinnen Dorit en Myrthe de krachten bundelen. „In onze studententijd in Utrecht zaten we een jaar samen in het bestuur van onze studentenvereniging”, vertelt Myrthe. „Dat was een tijd van veel borrelen en veel eten”, zo vat ze het samen. Een van hun favoriete recepten komt dan ook uit die tijd: de Turksbroodtaart. Dorit: „Ideaal als je met veel mensen bent. Je belegt in een keer een brood en bent dus niet al je tijd kwijt aan broodjes smeren.” De Turkse bakker, om de hoek van de studentenvereniging aan de Voorstraat in Utrecht, was dan ook hun beste vriend in die tijd. „Even beneden een brood halen, beleggen en klaar. We hadden heel wat varianten, maar deze combinatie met truffelmayo was favoriet. Ook al waren we allemaal altijd bezig met healthy food,

die mayo deed het hem.” Nu, een paar jaar later, komt de broodtaart nog regelmatig op tafel. „Dorit zorgt nog steeds heel goed voor ons op kantoor”, zegt Myrthe. De voormalig studiegenoten en huidige collega-ondernemers hebben een duidelijke rolverdeling als het om eten gaat. „Dorit kookt, ik eet op”, aldus Myrthe. Geen slechte keuze voor wie weet dat er vorige week nog zelfgemaakte sushi van Dorit werd geserveerd tijdens de lunch. „De stagiairs mogen kiezen wat ik klaarmaak als ze hun targets hebben gehaald”, verklaart Dorit.Werk en eten, ze zijn onafscheidelijk als het aan Myrthe en Dorit ligt. Bij hun eerste werkdag samen hoort de geur van Dorits versgebakken bananenbrood. Overwinningen worden gevierd met cheesecake en Dorit kan ’s avonds al bezig zijn met de lunch van de volgende dag. „Heb je een rasp in huis?” vraagt Dorit ondertussen, zoekend in de laden van Myrthes keuken. „Ik denk het niet”, is het twijfelende antwoord. Geen probleem voor Dorit. Met een mes snijdt ze dunne plakjes van de Parmezaanse kaas. Zo wordt de finishing touch als vanouds weer studentikoos.

ELLEN MANNENS nieuwsredactie@metronieuws.nl

Ideaal

‘De broodtaart is ideaal als je met een grote groep bent. Eén brood belegen en je bent klaar’ Dor it Roest

Wie is wie?

Recept

Dorit Roest (25), oprichter Bloggers Network en The Influencers Movement (TIM) „Ik houd nogal van koken en drong mijn recepten graag op aan anderen. Een blog was de oplossing: nu kan iedereen zelf mijn recepten opzoeken als het uitkomt.”

Turksbroodtaart 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten 150 gr verse rosbief 125 gr rucola 200 gr Grana Padano (Parmezaanse kaas) 150 gr zongedroogde tomaten 4 el truffelmayonaise (ook zelf te maken met mayonaise en truffelolie) 40 g pijnboompitjes Truffelolie Bereiden Verwarm het Turkse brood 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Haal het brood uit de oven en snijd het met een scherp broodmes horizontaal door midden.Smeer de truffelmayonaise op de onderste helft. Heb je geen truffelmayonaise? Meng dan mayonaise met truffelolie. Of varieer met citroenmayonaise of knoflookmayonaise. Beleg het brood met de plakjes rosbief. Scheur de rucola in kleinere stukken. Zo komt er meer smaak vrij en passen de stukken beter op het brood. Meng de rucola met een beetje (truffel) olie, peper en zout. Verdeel de rucola over het brood met

Myrthe Stapper (25), oprichter Bloggers Network en The Influencers Movement (TIM) „Ik ben een bewuste eter, geen bewuste koker. Ik heb geen geduld met koken. Dus Dorit kookt en ik eet… en doe de afwas.”

Verstegen tip voor TURKS BROOD ...

de rosbief. Rasp de Parmezaanse kaas over het geheel. Verdeel hierover gelijkmatig de zongedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitjes.Voeg peper en zout toe naar smaak en verdeel de taart in acht punten. Variatietips: beleg de broodtaart met mango en kip, roomkaas en rode pepertjes of maak een Vitello tonnato-broodtaart.

Kijk voor meer inspiratie op thuis.verstegen.nl. Ontdek met Verstegen de CHEF in jezelf.

Profile for Metro Netherlands

20150702_nl_metro holland  

20150702_nl_metro holland  

Advertisement