Page 11

11

Dit is een speciale uitgave van Metro custoM puBlisHing

Zo haal je de winter in huis

Lekker onder een dekentje op de bank? Doe dat dan wel in stijl! Deze plaid van imitatiebont (HK living) is niet alleen lekker warm, maar ook nog stylish verantwoord. Goed voor een lekker avondje op de bank met een kop chocolademelk en een zoetsappige kerstfilm.

Dé trend van deze winter is koper. Lampen, tafels, accessoires, alles mag. Het lekkere is dat het zo goed past bij het warme gevoel van de herfst en winter. Dus wil jij snel een winters gevoel én een trend in huis halen? Kies dan bijvoorbeeld voor deze porseleinen kandelaar van Bloomingville. €18,99 www.bol.com

Niets zegt meer kerst dan een rendier aan de muur. Maar wij vinden het toch maar een beetje luguber, zo’n hoofd van een dood dier boven de open haard. Gelukkig zijn er deze papieren exemplaren. Het hoofd wordt geleverd in een doehet-zelf designpakket. Dus knippen en plakken maar!

€69,95 www.Lil.nl

€ 24,95 www.storewithoutahome.nl

Een makkelijke manier om je interieur om te gooien, is om je kussens te vervangen. Een paar grappige of kleurrijke exemplaren geeft je woonkamer binnen no time een andere look. Om echt even goed van dat wintergevoel te genieten op je bank, kies je voor dit toepasselijke kussen van het Zuid Afrikaanse merk Zana. €23,87 www.etsy.com/zanaproducts

’t Heerlijk Voorleesavondje is gekomen Juist in de wintermaanden is voorlezen heerlijk. Samen knus op de bank of in bed met een boekje genieten van een mooi of spannend verhaal. Quality time voor zowel vaders als moeders. Alleen lezen de papa’s verhoudingsgewijs het minste voor. Daarom is er de campagne ‘Vaders Voor Lezen’. Om ook hun de lol van voorlezen te laten inzien. Voorgelezen worden. Het blijft een heerlijk ritueel. Met je pyjama aan onder de dekens, lekker dicht tegen papa of mama aankruipen, en langzaam wegdromen bij de spannendste verhalen. Menig kind is ermee groot geworden. Maar uit onderzoek blijkt dat het nog altijd vooral de mama’s zijn die het bekende ‘boekje voor het slapen’ voorlezen. De hoogste tijd dus dat ook meer vaders gaan oefenen op hun voorleesstem. De campagne ‘Vaders Voor Lezen’ vertelt hun hoe. Maar vooral ook waarom.

“Gun jezelf het plezier”

Want wie dacht dat voorlezen maar saai is, heeft het mis. Dat is althans de boodschap van elf bekende vaders die zich met het Vaders Voor Lezen-elftal inzetten om mannen te stimuleren meer voor te lezen. Of zoals ‘Don’ Leo Blokhuis, bekend van het tv-programma Top 2000 à Go-Go, hen aanspoort: “Vaders van Nederland, gun jezelf het plezier: lees je kind voor, zolang als dat het wil. Los van hoe goed het voor het kind is; het is zo fijn voor jezelf.”

Voorleestips

Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen, is ook BoekStart opgericht. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal, maar ook hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden

van emoties. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke programma BoekStart voor baby’s stimuleert dit. Ouders (dus ook vaders) kunnen hun baby lid maken van de Bibliotheek – dat is meestal gratis - en krijgen dan een koffertje met babyboekjes en voorleestips cadeau. Foto: Janiek Dam

Vaderweek

Daarnaast is het van 17 tot en met 23 november Vaderweek. Tijdens die week geeft de boekhandel, geheel in de sinterklaassfeer, een bijzonder effectief cadeautje aan vaders die een boek kopen: Het Schoenboekje – een prachtig voorleesverhaal van Jacques Vriens waarmee niet alleen vaders maar óók hun kinderen worden verblijd.

’t Heerlijk Voorleesavondje

Bovendien vindt op 19 november ’t Heerlijk Voorleesavondje plaats. Die dag worden alle vaders van Nederland opgeroepen om eerder naar huis te gaan van hun werk, om hun baby, dreumes, peuter, kleuter of oudere kind minimaal een kwartier voor te lezen. “Een prachtig moment”, aldus ‘Don Leo’. “Je maakt hetzelfde mee, verbeeld je samen iets wat je niet ziet. Dat is natuurlijk het prachtige van voorlezen: het is geen ingevuld scherm waar alle plaatjes al op staan. Die ervaring die je samen hebt, daar kan je de hele volgende dag mee vooruit.”

Foto’s: Jørgen Koopmanschap

20141111_nl_custompub  
20141111_nl_custompub  
Advertisement