Page 1

uit

Allerbeste dansers in LOUD!

DON | VRIJ | ZAT | ZON | 12 t/m 15 december

in rotterdam

PAGINA 5

IBRAHIM FARAH

EERSTE EUROPESE PAINT PARTY VAN ID&T IN AHOY

LIFE IN COLOR

Allerlaatste VIRUS radio

NuMoon Festival

Vrolijke Will and The People

Joris Voorn op Now&Wow Fest

Giel Beelen presenteert vanavond in de foyer van de Schouwburg de allerlaatste radiouitzending van VIRUS. Hij gaat het missen.

DĂŠ plek om nieuwe acts te ontdekken en verrast te worden door onverwachte, vaak intieme samenwerkingen. Dit weekend in Grounds.

Ieder concert ontaardt in een opzwepend volksfeest. De combinatie van ska, reggae en pop klinkt altijd opgewekt en dansbaar. Vrijdag in de PAGINA 7 Maassilo.

Now&Wow Fest maakt zelden de line-up bekend. Maar iedereen mag weten dat dj Joris Voorn komt draaien, zaterdag in de Maassilo.

PAGINA 3

PAGINA 3

PAGINA 7


2

2 UIT IN ROTTERDAM 42

www.metronieuws.nl donderdag 12 december 2013

UIT IN ROTTERDAM

Filmpje

1

The Butler [Cinerama] Waargebeurd drama met Forest Whitaker als de Afro-Amerikaanse Cecil Gaines die tussen 1952 en 1986 als bediende werkt in het Witte Huis. Gaines maakt in die periode acht presidenten mee. Verschillende historische gebeurtenissen veranderen niet alleen de maatschappij, maar ook zijn familie.

2

The Hobbit: The Desolation of Smaug [Pathé] Tweede deel van ‘De Hobbit’, de verfilming van het boek dat de inleiding vormt tot de het grote werk van Tolkien ‘In de ban van de ring’. Bilbo Balings is inmiddels op weg naar het verloren dwergenrijk Erebor, vergezeld door tovenaar Gandalf en dertien dwergen onder leiding van Thorin Eikenschild.

3

La Tendresse [LantarenVenster] Roadmovie van Brussel naar de Alpentoppen. Frans en Lisa zijn vijftien jaar geleden gescheiden. Ze treffen elkaar opnieuw voor een tweedaagse reis om hun zoon op te halen. Hij ligt in het ziekenhuis na een ernstig skiongeluk. Wat voelen ze nog voor elkaar? Onverschilligheid, wrok en jaloezie? Of ontstaat er weer liefde?

Het Sportpaleis in Ahoy is bij uitstek de juiste locatie om al het geweld van zowel de dikke beats als alle paint blasts aan te kunnen.

Kicken met beats & p

Verfdouche. Niemand ontkomt aan de verfrissende verfdouche. De officiële primeur van het vernieuwende partyconcept LIFE IN COLOR is zaterdag in Ahoy met top dj’s als Nicky Romero. Dat wordt aftellen naar de eerste paint blast.

Rotterdam maakt zich met de laatste voorbereidingen op voor een invasie aan verf tijdens LIFE IN COLOR. De indrukwekkende line-up met Nicky Romero, Quintino, Lucien Foort, Wildstylez, Dyna, 4Tezian en MC Roga maakt

Colofon Uit in Rotterdam is een uitgave van Rotterdam Festivals en Rotterdam Marketing, in samenwerking met Metro Rotterdam. Mail uitinrotterdam@metronieuws.nl voor vragen, opmerkingen, suggesties en informatie over adverteren in deze bijlage. De toegangsprijzen vermeld in deze bijlage zijn de reguliere prijzen exclusief eventuele kortingen. De redactie is niet aansprakelijk voor eventueel gemaakte fouten. Wijzigingen voorbehouden.

5 X kleur

het spektakel compleet. De officiële Europese primeur van dit concept vindt aanstaande zaterdag plaats in Sportpaleis Ahoy. Het publiek wordt zelden zo betrokken bij de show als bij LIFE IN COLOR, want niemand ontkomt aan de verfrissende verfdouche. Het revolutionaire concept van LIFE IN COLOR is zeven jaar geleden geboren op een studentencampus in de Verenigde Staten. De oprichter van LIFE IN COLOR, Sebastian Solano, is de eigenlijke bedenker van het ‘verf & dance’concept, dat internationaal door andere organisaties is opgepakt. LIFE IN COLOR, waarvan wereldwijd al meer dan vijfhonderd uitverkochte shows waren, weet als geen ander hoe dit concept het beste uit de verf komt. De organisatie kiest top-dj’s als fundament en ondersteunt hen met speciale elemen-

LIFE IN COLOR Vernieuwende paint party. ●

Kom op tijd. Om niets van de openingsshow en de spanning voor de eerste blast te missen, moet je er ruim voor 0.00 uur zijn.

Wit. Trek witte kleding aan. Daarop is het effect van de veilige, uitwasbare verf het grootst.

Schone kleding. Neem droge, warme kleding mee voor de terugreis. Er zijn voldoende lockers als opbergplek.

ten als acrobaten, vuurshows, steltenlopers en slangenmensen. Gedurende de avond wordt toegewerkt naar het ultieme hoogtepunt: de explosie van een enorm palet aan verf. Het resultaat is

Bril. Duik- of andere brillen om de ogen te beschermen zijn niet per se nodig, maar zeker toegestaan.

Refresh points. Er zijn genoeg refresh points waar brillen, doekjes, lenzenvloeistof en andere benodigdheden verkocht worden.

De line-up. Top dj’s van de nacht zijn Nicky Romero, Rotterdammers Lucien Foort en Dyna, Quintino, Wildstylez, 4Tezian en MC Roga.

een verbazingwekkende ervaring, een onvergetelijk dancefeest dat alle verwachtingen overtreft. Tim Kertzman van organsator ID&T is enthousiast. “Wij zijn in Nederland

Groen

Blauw

Rood

Bij groen denk je niet alleen aan een van de vele stadsparken, maar ook aan de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam. Dit winkelcentrum staat bol van de gezonde, biologische voeding en producten. Morgen staat er vanaf 16.00 uur zelfs een speciale biologische Kerstmarkt.

Aan de Scheepstimmermanlaan in het Scheepvaartkwartier is restaurant Blauw gevestigd. Hier kan je terecht voor traditioneel Indonesisch eten in een eigentijdse setting. De hippe, trendy zaak is zeven dagen per week open. Chefkok Agus Hermawan verwelkomt je graag.

Wie liever in rode sferen uit eten gaat, kan terecht bij restaurant Tinto. Aan de Wijnhaven ligt het rode schip waar je heerlijk Spaanse Tapas kunt eten. En natuurlijk wordt er af en toe ook een leuk feest gegeven. Vijf dagen per week kun je er terecht.


UIT IN ROTTERDAM Radioshow

3 43

Metro Bezoekt

Allerlaatste VIRUS radio Aan die vaste donderdagavond in de foyer van de schouwburg waren velen al jaren gewend geraakt. De opnamen van radioshow ‘VIRUS’ voor Radio 4 waren altijd sfeervol. Afwisselend presenteerden Giel Beelen, Art Rooijakkers, Vivienne van den Assem, Jan-Willem Roodbeen en Marike Jager. Het programma verdwijnt helaas en vanavond presenteert Giel Beelen de show voor het laatst. Beelen: “Ik ga VIRUS enorm missen. Als ik naar mezelf kijk, heeft het programma mijn muzikale spectrum echt verbreed. Ik weet zeker dat ik in de toekomst meer ga doen met klassieke muziek. Het doel van VIRUS, namelijk om jongeren te interesseren voor klassieke muziek is – als ik mezelf nog jongere mag noemen, haha – helemaal gelukt. Maar ik geloof na deze waanzinnige seizoenen dat VIRUS misschien stopt, maar dat de besmetting blijft.” De live afterparty wordt verzorgd door de Balkan saxofoonband Carlama Orkestar. Rotterdamse Schouwburg, donderdag 12 december 22.00 uur

aint blasts heel vooruitstrevend in de wereld met dance-evenementen. Maar nu komt er zoiets uit Amerika. Dit is uniek, echt iets aparts. Het is een heel andere manier van feesten. Next level. De spanning wordt steeds meer opgebouwd. Het begon toen enkele Amerikaanse studenten het idee hadden om elkaar op een feest onder te smeren met verf. Dat breidde zich uit naar andere universiteiten. Onze feesten zijn veel meer dan: we spuiten wat verf en we feesten. Bij een gewone party kijk je naar het podium en de dj. Maar nu kijk je naar een klok met een countdown. Die bouwt de spanning op, daar leeft iedereen naartoe. En dan begint de show met de eerste paint blast. Dat is voor mij het spannendste moment. De MC hypet de boel op. Er is entertainment met circusartiesten in bijzondere pak-

ken. Je kunt ook je eigen verf kopen, als je dat wilt. We hebben eigen flesjes met roze, blauw en groen. Overigens is alle verf ph-neutraal en op waterbasis, vingerverf voor kinderen. Je kunt het desnoods eten, maar daarvoor is het niet bedoeld. Natuurlijk blijft het verf en dat wil je liever niet in je ogen hebben. Ahoy heeft gelukkig voldoende toiletten om je te kunnen afspoelen. En we hebben, op basis van de ervaringen in Amerika, voldoende refresh points met onder meer lenzenvloeistof en doekjes.” Kertzman raadt vooral aan om de checklist goed te lezen. “Zorg dat je goed bent voorbereid. Maak er een topfeest van met één en al plezier. Dan wordt het heel uniek én gezellig.” Ahoy, zaterdag 14 december 22.00 uur

Wit

Zwart

De Witte Aap is een begrip in Rotterdam en zelfs wereldwijd staat het café in vele reisgidsen. De druk bezochte kroeg barstte al jaren uit zijn jasje, en daarom is deze afgelopen maanden flink uitgebreid. Voor menig bedrijf is het de plek voor de vrijdagmiddagborrel.

De Zondebok & Het Zwarte Schaap op de Witte de Withstraat is in korte tijd een hotspot geworden voor veel artiesten en bekende Rotterdammers. Genoeg keus uit wijnen en whisky’s voor de middagen. Ook leuk; speciale koffie die gemaakt wordt voor deze zaak. Een aanrader.

Giel Beelen gaat VIRUS missen. Festival

NuMoon Festival Dé plek waar je nieuwe acts ontdekt en verrast wordt door onverwachte samenwerkingen in een intieme setting. Dat is NuMoon Festival. Live muziek, dans, kunst, film en veel meer van over de hele wereld komen hier samen. De zesde editie heeft als thema ‘Space Is The Place’. Er worden odes gebracht aan de tien jaar geleden overleden pionier Sun Ra en Rotterdamse jazzkoning Willem Wodka. Michael Prins die onlangs in een programma van Giel Beelen tot beste singer-songwriter van Nederland werd uitgeroepen, brengt een ode aan Richie Havens. Optredens zijn er ook van MOBO award winnaar Sons of Kemet, modern brass band Gallowstreet en Noorderslag afsluiter Knarsetand. Nieuw is de Willem Wodka Lifetime Award. Die wordt zaterdag toegekend aan Hans Dulfer, Ben van den Dungen en Joseph Bowie. Naast de twee hoofdpodia staat een originele dubbeldekkerbus uit Londen met bar, dj’s en akoestische optredens. Grounds, vrijdag 13 en zaterdag 14 december 19.30 uur

Sons of Kemet. / MATT CROSSICK

Memory Lane. Een bakje koffie, een borrel en natuurlijk wijn Misschien een plek waar je net niet komt als je in het centrum van Rotterdam bent, maar toch ontzettend leuk is. Op de Hoogstraat richting het Oostplein vind je Memory Lane, een gezellige wijnbar waar je ook nog eens lekker kan eten. Voor de lunch is de keuze groot, maar in de avond eet je wat de pot schaft. Met een lekker wijntje erbij is het genieten geblazen. METRO

#interview

Jazzquartet EDWIN. Vanavond in BIRD: het concert van de jonge, up and coming jazzband EDWIN. Metro twitterde met saxofonist Wietse Voermans (@edwinquartet) over muziek, Rotterdam en toekomstdromen. Waar staat EDWIN. voor? Een eigenwijze en vernieuwende kijk op jazz. Wij willen vooral laten horen wat wij mooi vinden zonder de gebaande paden opnieuw te bewandelen.

Hebben jullie een speciale band met Rotterdam? Geen van ons is een rasechte Rotterdammer. Maar na vier jaar wonen in Rotterdam kunnen we opgebroken straten niet meer missen. Wat zijn jullie favoriete plekken? Voor goede muziek natuurlijk LantarenVenster en BIRD. Ook komen we graag in de Witte Aap en nightshop Sjako. Wat is jullie ultieme droom? We hopen ook in het buitenland naam te maken en tourtjes te doen. En North Sea Jazz natuurlijk! BIRD, donderdag 12 december 21.30 uur

Wat voor muziek maken jullie? We spelen onze eigen veelzijdige en gedurfde composities. Catchy melodieën, rauwe grooves en wringende klanken worden in spannende composities moeiteloos afgewisseld. Waar kennen jullie elkaar van? Het Rotterdams conservatorium, waar we allen aan de Jazz Academy studeren. Na enkele jaren in verschillende bezettingen samengespeeld te hebben, besloten we EDWIN. te vormen. Wat kunnen we verwachten van het concert? Een energiek en eigenwijs optreden dat meer dan alleen de jazzliefhebber zal boeien.

De vier gezichten van EDWIN.


4 UIT IN ROTTERDAM 44

www.metronieuws.nl donderdag 12 december 2013

Aan leuke feesten geen gebrek deze kerst in Rotterdam Een nacht vol passie Gespot in één van de zaken van Sfeerhoreca? Eens per week wordt in Metro een foto uitgelicht. Sta jij in deze rubriek dan krijg je een cadeau. Het stel, bevriend of verliefd, op deze foto wacht morgenavond een passievolle nacht in The VIP Room Rotterdam. Het krijgt een prominente plek op de gastenlijst. Ben jij in de prijzen gevallen? Stuur dan uiterlijk morgen 15.00 uur een mail naar pr@sfeerhoreca.nl. / TAUFAN PUTRA

Rode Oortjes

Passie in plaats van ongeluk

allebei van muziek. Hij op de voorgrond, ik op de achtergrond.

Niet bijgelovig dus? Helemaal niet. Ik geloof in God en ik geloof in een good/bad karma. Wat je doet, krijg je vroeg of laat terug. Als thema vind ik vrijdag de dertiende daarentegen heel leuk. Bij de ingang zullen we morgen een ladder neerzetten. We hebben zwarte katten rondlopen. Een beetje scary wordt het morgen wel.

Passie. Met Biggi, Superior, Waxfiend en Vaiks L &Rowses. Vrijdag 13 december vanaf 22.00 uur in The VIP Room, Stadhuisplein 39 Rotterdam. www.theviproom.eu.

Jullie delen dezelfde tatoeage. Wij zijn allebei gek op tatoeages. Elke week onderwerpen we Eentje, een Bijbelse tekst in het iemand aan ondeugende, Latijn, hebben we tegelijkertijd op prikkelende vragen. Vandaag: dezelfde plek laten zetten: aan de Jeffrey Ghazi (26) uit Rotterdam. Hij linkerkant van onze ribbenkast. is mede-organisator van Passie, morgenavond in The VIP Room Tijdens Passie worden erotische Rotterdam. spelkaarten uitgedeeld. Welk ‘standje’ hoop jij te trekken? Whaha. Nogal gewaagd om een feest te geven op een pechdag. Het wordt voor jou geen passievolle nacht? Ik zie niet in waarom je op vrijdag de dertiende thuis zou moeten Na afloop van Passie pak ik mijn blijven. Wie zich daaraan overgeeft, rust. Dat standje is voor de nacht mist een heel goed feest. erop.

Kerst. Na een hele middag met je schoonfamilie op de bank te hebben gezeten schreeuwt je lijf om feest. Aan leuke christmas party’s geen gebrek bij Sfeerhoreca Rotterdam. Kerst begint dit jaar met Christmas Flirt, op dinsdag 24 december in de mooiste club van Rotterdam: The VIP Room. Wedden dat Biggi, D.E.F. en Sebastian Floris jou deze avond aan het blozen krijgen? De Jongens van Je Weet Wel, die band die werkelijk alle nummers van niveau uit het hoofd kent, staan op kerstavond op het podium van De Vrienden Live (Oude Haven). Voor de christmas classics staat dj Faab zowel 24 als 26 december tijdens Jingle Bell Rock garant in Get Back, net als The VIP Room gelegen op het Stadhuisplein. Studenten kunnen hun kersthart ophalen in Café Beurs aan de Kruiskade. Bij De Waterskihut, op het strand van Hoek van Holland, maken ze zich op Flügel Christmas Party. Waar Flügel is, is feest – een beetje gevorderde feestganger hoeft dat niet uitgelegd te worden. Hoop je op een witte kerst? In De Après Skihut sneeuwt het sowieso. Alle extra kerstcalorieën spring je er eerste kerstavond gelijk af in de leukste feestkroeg van Nederland. The VIP Room is #epic op 25 december. Wil je kerst in stijl afsluiten? In Saint Tropez en Kissed by St. Tropez word je op tweede kerstdag op je wenken bediend. Sprakeloos zul je op 26 december in The VIP Room zijn. Het tweejarig bestaan van Speechless zal daar niet onopgemerkt voorbij gaan. All I Want for Christmas live horen? Dan moet je op Haringvliet 100 zijn.

Het gemiauw overstemt de muziek? Het zijn nepkatten natuurlijk, puur bedoeld als decoratie. Je bent de broer van Leroy Styles, een bekende dj. Zelf nooit de ambitie gehad te draaien? Feesten organiseren, dat zit in mijn bloed. Heb ooit een keer een poging gedaan om te draaien, maar dat was geen succes. We bewegen ons in hetzelfde wereldje, we houden

Jeffrey Ghazi.

All I want for Christmas is (party with) you.

Aan leuke kerstfeesten geen gebrek bij Sfeerhoreca Rotterdam. / DIJLAN VAN VLIMMEREN

Glitterspecialist, tv-ster, volkszanger en voorvechter van de harde krullen, Roy Donders – afgelopen zondag nog op de bar van De Après Skihut. / DIJLAN VAN VLIMMEREN Aanraders Kijk voor de volledige feestagenda op www.sfeerhoreca.nl ●

Dagelijks. Onbeperkt gourmetten. Lekker lang tafelen voor slechts 17,95 euro per persoon. Dagelijks vanaf 17.00 uur. Get Back, Stadhuisplein 27 Rotterdam. www.getback.nl

Zondag. Sunday Night Fever. Perfecte afsluiter van je weekend. Met De Jongens van Je Weet Wel. Vanaf 20.00 uur. Vrij entree. De Vrienden Live, Haringvliet 100 Rotterdam. www.cafedevriendenlive.nl

Sprakeloos in The VIP Room.


UIT IN ROTTERDAM

455

citizenM says:

Rotterdam, you now have a new place to drop anchor. The Oude Haven has a nieuw place to sleep

citizenM.com

Gelderseplein 50

Allerbeste dansers in wervelend LOUD!

Dit weekend ga ik...

“Naar LOUD! met de allerbeste hiphop, house, moderne dans, poppin’, locking en jazzdance.” Monisha Poeran, 24, medewerker bedr ijfsbureau Nieuwe Luxor Theater, vrijdag en zaterdag 20.00 uur

Top. Logisch dat de première van ‘LOUD!’ plaatsvindt in Rotterdam. De toppers van de plaatselijke dansscene doen mee, waaronder artistiek leider Lloyd Marengo en Ed Wubbe van Scapino Ballet.

LOUD! wordt een niet te missen, heel bijzondere voorstelling voor iedereen die van zelf dansen houdt of niet is weg te slaan voor de televisie bij programma’s als ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Everybody Dance Now’. Acht sterren uit onder meer deze shows laten zich zien op het podium. Lloyd Marengo, bekend in Rotterdam als trendsettend streetdancer heeft de creatieve leiding. Hij danste onder meer bij de 010 B-Boyz dance crew en is een van de oprichters van het HipHopHuis. Marengo weet zich ondersteund door de in de internationale danswereld hoog aangeschreven Sidi Larbi Cherkaoui. Gastchoreografen zijn Vincent Vianen van So You Think You Can Dance en Ed Wubbe, de artistiek leider van Scapino Ballet Rotterdam. Gavin Kempenaar omlijst LOUD! met zijn graphic designs & animatie. Die combinatie van grote namen zorgt voor een baanbrekende show waarin het publiek wordt overspoeld door een fenomenale mix van verschillende dansstijlen in een decor

“Genieten van een ska- en reggaecocktail met het concert van Will and the People.” Ma r ije Schot, 25 traffi c m a n a g e r Maassilo, vrijdag 20.00 uur

“Naar The Buran Program: een reis door het heelal met galaxy fantasy dj sets.” Ar t Stoop , 2 6 , kuns tena a r & vr ijw i l l i g e r WORM, vrijdag 23.00 uur

Rotterdammer Angelo Pardo, bekend van ‘So You Think You Can Dance’ in 2009. / IBRAHIM FARAH

van animatiebeelden die reageren op de moves van de dansers. Maar Lloyd Marengo wil meer dan een technisch hoogstandje creëren. De voorstelling laat ook het allerbeste zien op het gebied van hiphop, house, moderne dans en jazz dance. Essentieel om de droom van Marengo te realiseren is de deelname van wat wellicht de acht beste dansers van Nederland mogen worden ge-

noemd. Daaronder zijn drie Rotterdammers: Angelo Pardo, Dane Badal en Djinti Sullivan. De andere toppers zijn Jessy Kemper (2e plaats tijdens Battle Of The Year 2013 met The Ruggeds), Fabia Witkamp (o.m. Scapino Ballet en Holland’s Got Talent), Xisco Riboch (Hustle Kidz), Romario Almeida Gomes en Seun Latukolan. Elke voorstelling danst ook één van de dance kids mee.

Dat is óf Noah de Vos óf Justen Beer óf Luciano Hiwat, bekend van Everybody Dance Now. Vrijdag start al een voorstelling, zaterdag is de officiële première. Nieuwe Luxor Theater, vrijdag 13 en zaterdag 14 december (première) 20.00 uur

“De danssensatie Pearl van Ed Wubbe en Scapino met live muziek bewonderen.” Amb er Ve rbeek, 20, student communicatie & media Rotterdamse Schouwburg, vrijdag 20.15 uur

Wij staan graag voor u klaar!

veilig, comfortabel en snel

(010) 462 60 60

www.rtcnv.nl


UIT IN ROTTERDAM

www.metronieuws.nl donderdag 12 december 2013

donderdag 12 december

6

Lastminutes Media Muzikaal platform voor (op-

MUZIEK

EDWIN. Zie #interview op pagina 3. BIRD 21.30 u gratis La Boutique Fantastique & Guests Hiphop, jazz en klassiek. Avontuur met live improvisaties en special guests. Met leden van The Kyteman Ochestra en Tommy Eben. Paradijskerk 20.00 u € 22,50 Mathilde Santing - Recital Dertig jaar lang vertolkte zangeres Mathilde Santing het werk van anderen. Nu zingt ze haar eigen werk. oude Luxor Theater 20.00 u vanaf € 24,MC Fit Op dit moment scoort hij samen met Laura Jansen een hit met ‘Stapje Terug’. Hij is de rapper van Flinke Namen, die je kent van ‘Wolken’ en ‘Als ze langsloopt’. BIRD 20.00 u € 12,- / vvk € 9,Virus Zie pagina 3. Rotterdamse Schouwburg 22.00 u gratis CLUBBING

Candyland Trek je mooiste jurk of pak aan en vier alvast de zoetste kerst van dit jaar. Line-up: La Maggz, Matthew Satoor en DJ Molina. Sorbonne 22.00 u gratis Dondernacht House Editions Geen Strauss, maar house. Detroit Swindle uit Berlijn draait drie uur. Philou Louzolo Music Page en Karim Soliman draaien ook. Toffler 23.00 u € 7,-

Loud! [nieuwe Luxor Theater | vrijdag 13 dec en 14 dec 20.00 uur] Topdansers in mix van stijlen. Zie pagina 5. Van 25,50 voor 12,75 euro (excl. 1,- servicekosten)

1 2

Numoon Festival [GROUNDS | zaterdag 14 december 19.30 uur] Met veel muziek van nu. Zie pagina 3. Van 17,50 voor 8,75 euro (excl. 1,- servicekosten)

Meer lastminutes? Check elke donderdag tot en met zondag rotterdamsuitburo.nl/ lastminutes of kom vanaf 12.00 uur naar stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO (Coolsingel 195-197, naast Metro Beurs).

komend) Rotterdams talent. Vanavond met The New Media (pop/rock). RAAF 20.30 u gratis Rogier Pelgrim Hij won in 2012 de Grote Prijs van Nederland. Nergens voelt hij zich méér op zijn gemak dan op een podium. De Doelen 20.30 u € 20,-

In010city – Brothers in the booth Electronic Dance Music gedraaid door de Brothers in the Booth. Eerste 250 bezoekers krijgen een zonnebril. The VIP Room 22.00 u gratis

Roy Ayers Ubiquity Nog steeds zeer actief en een veelgevraagd vibrafonist en zanger. In de jaren zestig hield hij zich nog voornamelijk bezig met de meer traditionele jazz. BIRD 21.30 u € 24,-

NIKO Eclectic en urban. Met Jeremaine S., Jeff Solo, Rough & Maximoes en Tobias Prins. Blender 22.30 u gratis

Someday Ze laten zich inspireren door de muziek van John Mayer, Lenny Kravitz, maar ook Otis Redding. Holland Casino Rotterdam 21.30 u € 5,-

THEATER

In de Rooie Molen Humor, erotiek, live muziek en bikkelharde penoze zorgen voor spanning en sensatie. Theater Maatwerk 20.30 u (try-out) € 12,50 DANS

Pearl De baroksensatie van choreograaf Ed Wubbe en Scapino Ballet Rotterdam, met de door Combattimento live uitgevoerde muziek, op veler verzoek terug in de theaters. Rotterdamse Schouwburg 20.15 u vanaf € 18,50

vrijdag 13 december FESTIVALS

Numoon: Space is the place Zie pagina 3. Grounds 19.30 u € 17,50 / passe-partout € 30,Sprookjes Parade Vrolijke optocht van vele dansgroepen die op live muziek hun kunsten vertonen. Dit jaar is het thema bijgeloof. Centrum Rotterdam 19.30 u gratis MUZIEK

010 Sessies presents The New

Will And The People, support The Age of Glass Zie grote foto. Maassilo 20.30 u € 15,CLUBBING

Club Cinéma invites DJ ROOG De bekende dj komt draaien. Derick Banks is ook van de partij. Cinema 22.00 u € 7,50 DAMMMNN presents: Alvaro & Marc MacRowland De twee bekende dj’s gaan de tent flink op zijn kop zetten. Sorbonne 22.00 u € 5,I love Asian Het concept bestaat al sinds 2008 en is sinds kort in Holly. Hollywood Music Hall 22.00 u € 10,MiMa Experimentele muziek met optredens van Modern Witch, Hungry Soul, Ian Martin, Noodle Bar en DJ Cosmo Knex. Roodkapje 20.30 u € 6,Our Little Old House Italo, Disco, New beat, Acid House, Early Rave, Nineties House. Met David Spanish, Daan Draait en De La Chef. BAR 23.00 u € 5,Passie – Friday the 13th Het flirterige feestje heeft dit keer een horrorrandje. Met Biggi, Superior, Waxfriend en Vaiks L & Rowses. The VIP Room 22.00 u € 10,-

In relatief korte tijd wist Will And The People zich op te werken tot één van de meest geliefde live-acts op de Nederlandse podia, enigszins geholpen door megahit ‘Lion In The Mo ontaardt in een opzwepend volksfeest. De speelse combinatie van ska, reggae en pop klinkt altijd opgewekt en hun weergaloze optredens zijn altijd vrolijk en uitzonderlijk dansb

The Buran Program Zie pagina 7. WORM 23.00 u € 11,Toffler presents Todd Edwards De levende house en UK garage legende komt langs. Verder Seethrough en Boombap Soundorchestra. Toffler 23.00 u € 15,Ugly Sweater Party Feest waar je naar binnen mag met een lelijke trui, fout t-shirt of verbloemende boerka, t-shirts mogen ook. Café Le Vagabond 22.00 u gratis Up and Close with The Flexican The Flexican mixt hiphop, house en electro, maar ook dirtysouth, ghettotech, miamibass, broken beats, breaks, bailefunk, fidgethouse, moombahton en baltimoreclub. Ray Escobar komt ook draaien. BIRD 23.00 u € 12,- / vvk € 10,VibesLive Strafkamp & Kiki treden op. Club Vibes 21.00 u € 4,Visionair Voor de vierde editie en direct het éénjarig bestaan van Visionair komt UK-star Ben UFO. Ook komen Levon Vincent, Steven Pieters en D-Ribeiro. Perron Rotterdam 00.00 u € 12,WE ARE - HipHop and R&B Urbanfeest met iedere keer een ander thema. Club Vie 23.00 u € 9,THEATER

In de Rooie Molen Zie donderdag 12 december. Theater Maatwerk 20.30 u (tryout) € 12,50

Rory de Groot - Hand in Hand Gestuwd door de muziek en soundscapes deelt hij zijn unieke ervaringen en verhalen uit zijn leven als oud-profvoetballer. Rotterdamse Schouwburg 21.00 u € 11,Sjaak Bral - Vaarwel 2013! De meester van het actuele cabaret verzorgt al zeventien jaar zijn oudejaarsconference in de Nederlandse theaters. Deze traditie houdt hij ook dit jaar in ere. oude Luxor Theater 20.00 u vanaf € 19,DANS

Loud! Zie pagina 5. nieuwe Luxor Theater 20.00 u vanaf € 22,50 Pearl Zie donderdag 12 december. Rotterdamse Schouwburg 20.15 u vanaf € 18,50 DIVERS

Excellent Wonen & Leven Beurs Laat je tijdens het vier dagen durend evenement verrassen door woonprimeurs, luxe gadgets, fraaie auto’s, jachten, bijzondere lanceringen en exclusieve horloges en sieraden. Ahoy Rotterdam 19.00 u openingsavond € 150,Kerstmarkt Ambachtelijke, handgemaakte artikelen, warmte, muziek en gezelligheid, dat zijn de sleutelwoorden voor deze Kerstmarkt in unieke omgeving. Trompenburg Tuinen & Arboretum 10.00 u € 6,25 Radio Calling De weekendmanifestatie

Radio Calling verkent in een minisymposium, masterclasses en live radioperformances radio als instrument, platform en medium voor hedendaagse kunst. TENT 16.00 u € 3,-

zaterdag 14 december FESTIVALS

Numoon: Space is the place Zie pagina 3. Grounds 19.30 u € 17,50 / passe-partout € 30,MUZIEK

Felix Kubin and Mitch&Mitch Enige concert in Nederland met bigband van deze Duitse Master of Futurism. WORM 20.00 u vvk € 10,Harry Sacksioni - While my guitar gently weeps Reeks schitterende bewerkingen van legendarische George Harrison- en Lennon/McCartney-composities en andere klassiekers uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. De Doelen 20.15 u € 22,Little Devils 21st century blues: het geluid van goede en slechte tijden. Bluessocieteit L’Esprit 22.00 u € 7,50 Rotterdam Canta Bana Rotterdam heeft al meer dan 50 jaar een muzikale band met Kaapverdië. De Doelen en Calor Multimedia Productions vieren deze bijzondere relatie met een jaarlijks muziekevenement. De Doelen 19.00 u € 25,Rotterdam Invites: Taymir,

Twin Shades en The Four Rotterdamse bandjes. BAR 21.00 u gratis Sophie Hunger Als songwriter wordt ze dikwijls in één adem genoemd met Fiona Apple. Ze maakt kleurrijke indiefolk vanuit een jazzy invalshoek benadert met uiteenlopende invloeden van zowel blues, soul en zelfs hiphop. Rotown 21.30 u € 13,Uitbraak reünie 2.0 Met Dancing Horses die covers uit de jaren ‘80 spelen. Baroeg 20.00 u € 10,- / vvk € 8,CLUBBING

Asians and their Friends Met een gezellige babbel vanaf 20.30 uur, dan karaoke en als sluitstuk een paar uurtjes disco. COC Rotterdam 20.30 u Back to the Buurtsuper Royal Plastic Entertainer dj’s Peter van der Stelt en Seutek brengen als vanouds een heerlijke nacht uit je dak gaan met 80’s, 90’s, gangmakers en vers geperst. BAR 23.55 u € 7,DJ Rob & MC Joe - GO!!! Chapter 7 Classics, drum & bass, dubstep, early rave en meer. Waterfront Rotterdam 23.00 u € 10,Double Cross Warlock (Rag & Bone): Mashup, Breaks, Rave, Jungle, Uptempo Bass en Footwork. WORM 23.00 u € 5,Electronic Dance Cirque Allerlei soorten Electronic Dance Music, met o.a. Mitchell Niemeyer, Nene Dasile en meer. Hollywood Music Hall 22.00 u € 9,-


UIT IN ROTTERDAM Excellent Wonen & Leven Beurs Zie vrijdag 13 december. Ahoy Rotterdam 11.00 u / Ladies Night vanaf 18.00 u € 20,Kerstmarkt Zie vrijdag 13 december. Trompenburg Tuinen & Arboretum 10.00 u € 6,25 Radio Calling Zie vrijdag 13 december. TENT 11.00 u € 3,Sample Sale BAR en GROOS Op deze Sale staan jonge ontwerpers met nog onbekende merken. BAR 14.00 u gratis

zondag 15 december MUZIEK

De Staat en support Ian Clement Motel Mozaïque presenteert De Staat. Rotterdamse Schouwburg 20.00 u € 17,Joanna MacGregor & Eric Vloeimans De Engelse toppianiste Joanna MacGregor gaat de muzikale dialoog aan met trompettist Eric Vloeimans tijdens een intieme duosessie met veel interactie en improvisatie. De Doelen 20.30 u € 22,Kris Berry & Perquisite Wat begon als onschuldig praatje tijdens een jamsessieavond resulteerde al snel in maar liefst vijftien sprankelende liedjes, die onlangs gebundeld werden op het album ‘Lovestruck Puzzles’. Hiphop, blues en soul in de blender. Rotown 21.30 u € 11,-

orning Sun’. Van Lowlands tot Pinkpop, ieder concert van deze Engelse straatschoffies aar. Vrijdag om 20.00 uur in de Maassilo. / WILLIAM RUTTEN

Foon Techno met Marco Bailey, Joop Junior, Darko Esser, Kaiserdisco, Remy, Rik Watts, Roger Martinez en SQL. Factory 010 22.00 u vvk € 20,Hoelahoep Draai je heupen maar los en get ready voor de dikste Dancehall tunes en de tropische gastvrijheid. TwentySix 23.00 u € 5,House Grand Cru goes Toffler with Chymera Feest van het Belgisch label dat werd opgericht in november 2011. Toffler 23.00 u € 10,L’Ambiance Hiphop, house, r&b, latin, live percussie, dansers, fingerfood, fotoshoots en een nog geheime line-up. Club Vie 23.00 u € 10,LIFE IN COLOR Zie artikel pagina 2/3. Ahoy Rotterdam 22.00 u € 45,Now&Wow Fest V - Beautymachines Zie pagina 7. Maassilo 23.00 u € 25,Purple Invites DJ Manie Swingende r&b muziek. Holland Casino Rotterdam 21.00 u € 5,Strictly Techno Na twee zeer succesvolle zomeredities, nu een wintereditie met uit Hans Bouffmyhre (Schotland). Verder Bas Mooy, Flink en Kauffman. Perron Rotterdam 00.00 u € 10,THEATER

In de Rooie Molen Zie donderdag 12 december. Theater Maatwerk 20.30 u

(première) € 12,50 Minder is Meer Is het niet de droom van alle kunstenaars om met zo min mogelijk, zoveel mogelijk te zeggen? Zo ook voor theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw. Theater Walhalla 21.00 u € 12,50 Moeders Voorstelling van het Ro Theater waarin Rotterdamse vrouwen van over de hele wereld hun levensverhalen delen tijdens het voorbereiden van een maaltijd. LP2 in Las Palmas 19.30 u € 10 Rory de Groot - Hand in Hand Zie vrijdag 13 december. Rotterdamse Schouwburg 21.00 u € 11,DANS

Loud! Zie pagina 5. nieuwe Luxor Theater 20.00 u vanaf € 22,50 Pearl Zie donderdag 12 december. Rotterdamse Schouwburg 20.15 u vanaf € 18,50 Tot de lucht en terug Kom genieten van dit schouwspel vol jazzdans, moderne dans, klassiek ballet, tapdance en limon danstechniek. Theater Zuidplein 14.00 en 19.30 u vvk € 12,50 / € 17,50 DIVERS

De Kerstparade Kerstmarkt met vintage, food, design, accessoires, kleding en kerstproducten. Daarnaast is er muziek. De Nieuwe Plantage 12.00 u

Luciano & Cocoa Tea Cocoa Tea is de zoetgevooisde Jamaicaanse held van de dancehallscene in de jaren ‘80 en ‘90. Club Empire 22.00 u € 25,Sunday Music Lounge #3 Feat. Pam Feather Maak kennis met de Rotterdamse Pam Feather. Geniet van de heerlijke mix van pop en soulmuziek. Hoor wat haar inspireert en wat haar wensen voor de toekomst zijn. Maaspodium 16.00 u € 12,The Breakfast Club - Rina Mushonga Een Zimbabwaans-Nederlandse singer-songwriter. Ze stond al in het voorprogramma van Jamie Cullum. BIRD 15.00 u € 11,THEATER

In de Rooie Molen Zie donderdag 12 december. Theater Maatwerk 15.00 u € 12,50 Luie Zondag met - De Veronique Sodano Kerstshow De Italiaans/Nederlandse zangeres en cabaretière staat bekend om haar uitbundige energie, ontwapenende spontaniteit en plotselinge ontroering. Theater Walhalla 15.00 u € 12,50 Moeders Zie zaterdag 14 december. LP2 in Las Palmas 15.00 u € 10 DIVERS

Excellent Wonen & Leven Beurs Zie vrijdag 13 december. Ahoy Rotterdam 10.00 u € 20,Kerstmarkt Zie vrijdag 13 december. Trompenburg Tuinen & Arboretum 10.00 u € 6,25 Kookpunt foodmarket - kerst editie Kookpunt staat vol met leveranciers die je laten proeven,

beleven en genieten. Kookpunt 12.00 u Radio Calling Zie vrijdag 13 december. TENT 14.00 u € 3,-

Musea

Hieronder een wisselende selectie van tentoonstellingen. Museum Boijmans Van Beuningen di t/m zo 11.00-17.00 u Rotterdam designprijs 2013 De vijftien genomineerden zijn te zien in een tentoonstelling en vormen een spraakmakende selectie van actueel design. t/m 9/2/2014 Surrealisme à la Dalí in Rotterdam Het museum viert de thuiskomst van de schilderijen met een unieke Dalí presentatie. t/m 2/2/2014

7

Reis door het heelal met spacey Buran Het is vrijdag de allereerste editie van The Buran Program. Lange sets en experimentele acts zorgen voor een magische vibe op de dansvloer. Speciaal voor deze eerste editie wordt de live act ‘Innerpsace Halflife’ vanuit Chicago ingevlogen. Uniek in Rotterdam en al gangbaar in Berlijn is dat The Buran Program ingaat tegen de gebruikelijk muzikale opbouw: niet steeds harder. Hier krijgen dj’s de ruimte door het aantal beats per minuut juist relatief laag te houden. Innerspace Halflife is het jonge live project van Ike Release

en Hakim Murphy, twee dj’s uit Chicago. In hun muzikale producties is duidelijk te horen dat ze hun inspiratie halen uit de astronomie, wat zorgt voor een geweldige ‘spacy’ sfeer op de dansvloer in een live set die twee uur duurt. Resident dj Michiel Hanswijk zorgt er met zijn diepe, onvoorspelbare sound voor dat iedereen zijn aandacht bij de dansvloer houdt.

WORM, vrijdag 13 december 23.00 uur

Wereldmuseum Rotterdam di t/m zo 10.30–17.30 u The world of MANGA The world of MANGA laat manga zien in al haar verschijningsvormen: tekeningen, anime, games, sculpturen en fotografie. t/m 12/1/2014 Kunsthal Rotterdam di t/m za 10.00-17.00 u zo en fd 11.00-17.00 u Mummies! Het ontrafelde geheim Tentoonstelling over mummies en begraafrituelen uit het Oude Egypte met ruim 225 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. t/m 29/1/2012 Niemandswoord - Susan Opperman Voor de derde editie van Kunsthal Light maakt de ZuidAfrikaanse kunstenaar Susan Opperman de wandschildering ‘Skyndood & Niemandswoord’. t/m 12/2/2012

Expositie ruimten

Hieronder een wisselende selectie van exposities. Garage Rotterdam wo t/m zo 12.30-17.30 u Behind Images Groepstentoonstelling over abstractie en de strijd tussen intuïtie en ratio. Hoe wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt door de kunstenaar? t/m 12/1/2014 Het Nieuwe Instituut di t/m za 10.00-17.00 u zo en fd 11.00-17.00 u Bekleidung Sets van Erwin Olaf en Floris Vos worden hier gecombineerd. Bekleidung verwijst naar de afbakening van een decoratieve wand als plaats voor de verbeelding. t/m 30/3/2014

Live: Innerspace Halflife uit Chicago. / JASON ROBINETTE

Top dj Joris Voorn op Now&Wow Fest Eigenlijk willen partygoeroes Ted Langenbach en Pietra Ligura de line-up van Now&Wow Fest niet van te voren bekend maken. Zij weten immers dat het publiek afkomt op de goede naam die het duo sinds de jaren negentig met een reeks legendarische feesten heeft opgebouwd. Die geschiedenis staat uitgebreid beschreven in de biografie ‘Ted’ over de bebaarde Langenbach die begin deze maand uitkwam en verkrijgbaar is op het feest. Maar als je top-dj Joris Voorn met wereldwijd twee miljoen fans in je line-up kunt krij-

gen, dan wil je dat toch graag wereldkundig maken. Vooral als hij voor Now&Wow Fest exclusief een set van drie uur draait. Het thema is ‘Beautymachines’, waarmee Now&Wow bezoekers wil confronteren met schoonheidsidealen. Langenbach: ‘Elk Now&Wow Fest moet nog meer party zijn dan het vorige FEST! Daarom pakken we iedere nieuwe editie nog meer uit. Feest moet weer feest zijn!’ Maassilo, zaterdag 14 december 23.00 u

LP2 in Las Palmas di, wo & zo 11.00-17.00 u do, vr & za 11.00-20.00 u Echte Rotterdammers In een zoektocht door verleden en heden van de Rotterdamse ziel houdt Museum Rotterdam de stad een spiegel voor. t/m 16/3/2014 Voormalig postkantoor ma t/m zo 10.00-18.30 u Da Vinci The Genius Aan de hand van meer dan 200 unieke werken, toestellen en objecten zie je de vele talenten van Leonardo da Vinci. t/m 6/1/2014

Meer informatie Surf naar www.rotterdam.info en www.rotterdamsuitburo.nl voor meer informatie.

Martijn Koning. / ARIE ENGEL KOOMEN | IVAR TEUNISSEN


THE RUSH IS ON...

ROTTERDAM, COOLSINGEL 191 ma t/m do 9.00 - 24.00, vr en za 9.00 - 01.00, zo 10.00 - 24.00 | toegang 21+ | entree gratis | www.fairplaycasino.nl

20131212_nl_uitrotterdam  
Advertisement