Page 1

Online Shoppen

WIN EEN COMPLEET VOORGERECHT Kies deze kerst voor flexitarisch! p. 5


Vier jij jouw kerst met de of de

De Ever After Royals™ worden aangevoerd door Apple White, de dochter van Sneeuwwitje. Een andere pop uit het Royal assortiment is Briar Beauty, de dochter van Doornroosje.

De Ever After Rebels™ worden aangevoerd, door Raven Queen, de dochter van de beruchte Boze Koningin. De dochter van de Gekke Hoedenmaker uit Wonderland, Madeline Hatter, is een van de andere Rebels.

Ga naar www.everafterhigh.nl en bekijk alle nieuwe afleveringen van Ever after High!

De nieuwste fashion poppen! © 2013 Mattel, Inc. All Rights Reserved.

Nu online verkrijgbaar bij

en

SINDS 1986


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

3

X-MAS IS COMING! Met z’n allen rond een fonkelende open haard, cadeautjes onder de kerstboom en ‘Rudolph The Rednosed Reindeer’ op de achtergrond. Kerst ligt op de loer en we kunnen niet wachten… Sneeuw is opeens helemaal niet vervelend meer. Niemand ergert zich aan de re-runs van de Home Alone triologie. En ach, die schoonfamilie is eigenlijk ook best leuk. Kerstmis is de meest vredige tijd van het jaar. Maar er is één crime die we niet kunnen ontwijken: cadeautjes kopen. En hoe graag we ook geloven dat de Kerstman door de schoonsteen valt om ons cadeautjes te brengen… Realiteit is dat we zelf door weer en wind moeten en de kerstdrukte in het winkelcentrum moeten trotseren. Of kan het ook anders? Gelukkig is daar het internet. Wat kun je tegenwoordig niet online bestellen? Van de mooiste outfits tot de nieuwste gadgets, voor alles is wel een webshop te vinden. Niks in rijen staan en je ergeren aan andere shoppers. Gewoon, relaxt op de bank met een warme chocomel en je laptop op schoot. En als je dan toch bezig bent, google dan gelijk dat perfecte kerstrecept. Natuurlijk met sfeervolle kerstliedjes op de achtergrond… Zie je het voor je?

9

5

Blader snel verder en kom in de stemming met sfeervolle artikelen over een verrassende kerstmaaltijd, veilig en makkelijk online shoppen, cadeaus voor de hele familie en de ultieme kerstlook van dit jaar. Enjoy!

Alle kersthits op een rij

6

Colofon ‘Online Shoppen’ is een publicatie van Metro Custom Publishing.

Het mag weer: ongegeneerd meezingen met de grootste kerstklassiekers aller tijden. Op MyRadio.nl vind je het speciale station Kersthits, waar alle topsongs voorbij komen die je helemaal in de stemming brengen. Op MyRadio.nl vind je gratis online radio met meer dan dertig radiostations met kant-en-klare playlists in elke muziekstijl. Op het station Kersthits vind je dé toppers van deze tijd van het jaar. Van Last Christmas van Wham! en Coldplay’s Christmas Lights tot Mariah Carey met All I Want For Christmas Is You. Bijna elke band of artiest heeft wel een kerstnummer op zijn repertoire staan. Het station Kersthits is dan ook een feest der herkenning en dé perfecte soundtrack tijdens het opzetten van de kerstboom, het voorbereiden van het kerstdiner of natuurlijk tijdens de online zoektocht naar kerstcadeaus! Dus verhoog de kerstsfeer en surf naar MyRadio.nl.

Project Manager: Stephen Becker Editorial Manager: Jessica van Leeuwen Redactie: Ilja Post, Claudia Coenen, Paul Poley Vormgeving: Lydia Hotting Beeld: Colourbox, e.a.

Voor meer informatie over Metro Custom Publishing of als u zelf een idee heeft voor een uitgave kunt u contact opnemen met Dennis Lanson, 088 824 2898


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

4

Online n shoppen h p doe je zo! Veilig en makkelijk

Online kerstshoppen met PayPal

18-24 jaar

25-34 jaar

Digitaal Geboren & Getogen Is online shoppen en facebook er bij jou met de paplepel ingegoten? Dan behoor je tot de jongste groep shoppers. De generatie ‘Digitaal Geboren & Getogen’ besteedt online meer tijd aan social networking, maar shopt er ook op los. 47 procent shopt weleens online. Hierbij worden geen grote bedragen uitgegeven.

Jong & Verbonden Volwassenen Hoor jij bij de Jong & Verbonden Volwassenen? Dan ben je een echte internet grootgebruiker. Misschien iets minder actief met social networking en online gaming, maar des te meer met online shoppen. Deze generatie besteedt maar liefst 66 procent van hun tijd online aan shoppen. 28 procent van de online aankopen worden op werk gescoord.

35-54 jaar

Digitaal Geïntegreerd

Als je bij de laatste twee generaties behoort, heb je de overstap van analoog naar digitaal bewust meegemaakt. Internet wordt door deze groep dan ook op een heel andere manier gebruikt. Nauwelijks voor entertainment en ontspanning, meer voor bankzaken en e-mail. Deze generatie koopt online vooral computers en elektronica.

Als je het perfecte kerstcadeau hebt gevonden, wil je het liefst zo snel mogelijk je aankoop afronden. PayPal is dan een mooie optie: je hoeft alleen maar in te loggen met je emailadres en wachtwoord. In drie klikken is je cadeau in the pocket! Je kunt het betalingssysteem wereldwijd gebruiken, bij wel miljoenen webwinkels. Niet alleen via de pc, maar ook met je smartphone en tablet.

Account aanmaken Maak eenvoudig een account aan door eenmalig je bankrekening te koppelen. Als je online betaalt gaat het geld van je bankrekening direct naar de verkoper. PayPal deelt je adresgegevens zodat de bestelling opgestuurd kan worden, financiële gegevens blijven altijd privé. Heb je met PayPal 55 jaar en ouder betaald en heb je je aankoop Silver surfers niet ontvangen? Dan heb je recht op PayPal AankoopbeDe digitale wereld is misschien scherming en kun je je geld wat nieuw voor jou, maar als je bij de geneterug krijgen. Nog veilig ratie ‘Silver Surfers’ hoort ben je wel degelijk ook! online actief. Ongeveer de helft

Top 5 online kersttips

Wist je dat… … Nederlanders dit jaar voor meer dan 500 miljoen euro online mobiel shoppen? … 1 op de 4 Nederlanders een PayPal-rekening heeft en 137 miljoen consumenten wereldwijd gebruik maken van PayPal? … in Seoul mensen in de metro boodschappen doen door QR codes te scannen? … dit sinds vorig jaar ook in de 9 straatjes in Amsterdam mogelijk is? … je met PayPal naar iedereen met een e-mailadres geld kan overmaken? … de eerste medewerkers van PayPal later betrokken waren bij de oprichting van o.a. Facebook, Linkedin, YouTube, Tesla Motors en SpaceX? … er iedere seconde meer dan 4000 euro door de systemen van PayPal wordt gestuurd?

van deze groep shopt weleens online en koopt het liefst reizen, boeken en kleding. ‘Silver Surfers’ zijn met 63 procent de grootste nieuwsjunkies en maar liefst 50 procent is actief op sociale netwerken.

Geld overmaken Wij Nederlanders delen graag de rekening. Dus na een avondje dineren met vrienden, heb je vaak schuld (te innen). Ook dat kan heel eenvoudig met PayPal. Download de app, vul het e-mailadres in van de ontvanger en het bedrag dat je wilt verzenden. Klik op overmaken om te bevestigen en klaar!

Ook over mobiel shoppen kun je een instructiefilmpje bekijken. Scan de code!

Scan de code en bekijk op het filmpje hoe PayPal werkt!

1 Thuisbezorgd.nl Thh 2 Pathe.nl Pa

Zeker e zijn van een kaartje en niet meer in de rij staan voor de laatste kerstfilm.

Tijdens je vakantie mag je best makij kelijk doen met eten. Bestel via je smartphone of tablet.

3 Vd.nl Vdd (V&D) 4 Philips.nl Ph 5 Hema.nl He

Alles All voor een originele kerstkaart, een feestelijke tafel en originele cadeaus. f Duizend-en-een decemberwensen u voor hem, haar en de kids. Gadgets voor het hele gezin. Ga

ZO SIMPEL ONTVANGT U GELD TERUG OP ONLINE AANKOPEN

1. Word gratis lid

2. zoek een winkel naar keuze

3. Bestel zoals u gewend bent

4. ontvang geld terug

Word nu gratis lid en bespaar honderden euro’s per jaar!


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

“Flexitarisch iis gewoon

lekker ”

5

Eet jij minstens eens per week geen vlees? Dan ben jij er ook één: een flexitariër. Maar liefst 86 procent van de Nederlanders schrapt één of meerdere dagen per week vlees van het menu. Goed nieuws vindt Natuur & Milieu, die een flexitarische leefstijl promoot. Maar ook voor je gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. Vandaar deze nieuwe uitdaging voor de kerst: maak dit jaar een voorgerecht met vleesvervanger.

“E

r zijn veel verschillende reden om flexitariër te worden”, zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. “Kiezen voor minder vlees is beter voor je gezondheid, dierenwelzijn en voor het milieu. Bovendien draagt het bij aan een eerlijke verdeling van het voedsel in de wereld. En natuurlijk is het lekker en leuk om te variëren met je weekmenu.”

“Met alle smakelijke alternatieven die op de markt te vinden zijn, kan dat ook goed”, gaat hij verder. “Vleesvervangers zijn al lang niet meer de droge lapjes gepaneerde soja of vermalen kikkererwten die je tien jaar geleden in de schappen vond. De vegetarische kipstukjes of tonijnsalade die tegenwoordig worden verkocht, zijn zelfs niet van echt te onderscheiden. Dat Nederlanders daar nu al volop mee experimenteren, blijkt uit de cijfers: maar liefst 86 procent is flexitariër.” Desondanks blijven we over het geheel genomen een natie van vleeseters. De gemiddelde Nederlander verorbert jaarlijks zo’n tachtig kilo vlees. “Eigenlijk nog steeds teveel”, aldus Olof. “Zeker in een wereld waar vlees nu ook steeds vaker op

het menu belandt van bewoners van economische ‘groeilanden’ als China, India en Indonesië. Nu al heeft de veeteelt een flinke impact op het klimaat. Om je een idee te geven: voor de productie van één kilo rundvlees is evenveel water nodig als een jaar lang elke dag douchen.” “We zouden dus nog wel vaker vegetarisch of met vleesvervangers mogen koken, stelt Olof. “Bijvoorbeeld met de kerst. Vooral omdat het gewoon lekker is. Op de website flexitarier.nl zijn daarom tal van gerechten zonder vlees of met vleesvervangers te vinden, zoals een vegetarische pollo tonnato. Topkoks als Pierre Wind ontwikkelen ook lekkere recepten met vleesvervangers. Want je kunt over vleesvervangers praten tot je een ons weegt, uiteindelijk moet je ze gewoon proeven.”

“Kiezen voor minder vlees is beter voor je gezondheid, dierenwelzijn en voor het milieu”

Topkok Pierre Wind is fan van flexi Pierre Wind, ambassadeur van Natuur & Milieu, is de snelst pratende kok op televisie. En een groot voorstander van flexitarisch eten. Dus wanneer je hem vraagt naar een fijn vleesvervangend voorgerecht voor de feestdagen struikel je drie keer zo hard over zijn woorden. Enthousiast lepelt hij het ene na het andere vlees- of visloze gerecht op. Zijn missie voor deze kerst: meer mensen laten koken met vleesvervangers.

V Speciaal voor het kerstdiner ontwikkelde Pierre Wind, ambassadeur van Natuur & Milieu, een overheerlijk voorgerecht met groente en vleesvervangers. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt? Ga naar Flexitarier.nl voor het volledige recept en het instructiefilmpje. Je kunt daar ook een gratis e-kookboek vinden, vol met recepten voor flexitariërs én vleesliefhebbers.

LEESVERVANGERS.

“Als je tahoe zegt, zeggen de meeste mensen ‘gatver’. Toch is tahoe, net als tempé, vanwege de bite en mondgevoel, een geweldige vleesvervanger. Eerst moet je die bakken en dan besprenkelen met sojasaus. Of marineren in een mengsel van gembersiroop, azijn en honing. Tahoe neemt de smaak aan van de kruiden die je erop gooit, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.”

V

EGETARISCHE SLAGER.

“Ook super lekker zijn de vegetarische kipstuckjes (met ‘ck’ ja) van de Vegetarische Slager. Zelfs de grootste carnivoor proeft het verschil niet. Rijg ze na bereiding aan een spiesje en laat gasten ze aan tafel zelf draaien boven een theelichtje. Hartstikke leuk én lekker!”

P

RESENTATIE.

“Bij een feestmaal gaat het vooral om de beleving. Zorg daarom altijd voor een pièce de résistance. Een mooie groenteterrine bijvoorbeeld. Of, als je toch niet helemaal vegetarisch wilt gaan, een mooie hele kip, fazant of vis. Of een biologische rosbief voor mijn part. Maar maak het je niet moeilijk. Kerst moet vooral leuk en feestelijk zijn.”

WIN EEN COMPLEET VOORGERECHT Natuur & Milieu geeft deze kerst 750 boxen weg met alle ingrediënten voor een compleet en feestelijk voorgerecht, gemaakt met vleesvervangers. Wil jij kans maken op deze box ter waarde van 17 euro die gratis bij je wordt thuisbezorgd? Ga snel naar flexitarier.nl, laat je gegevens achter en je hoort op 18 december of jij een box hebt gewonnen. EXTRA KANS MAKEN OP EEN BOX? We verdelen vandaag al vijftig van deze kerstboxen onder onze volgers op Twitter. Tweet vandaag: ‘Doe mij deze kerst maar een lekkere vleesvervanger! Kerstcadeautje winnen bij @NatuurenMilieu voor een #flexikerst’ en wie weet bezorgen we jou een feestelijke flexikerst.

foto: Men At Work TV Producties

W

AAROM FLEXI?

“Omdat het goed is voor je portemonnee, het milieu en je lichaam. En omdat Nederlanders toch al te weinig groenten eten. Wat stom is, want groenten hebben een heerlijk verfrissende ‘afdronk’. Perfect als voorgerecht, omdat je er goede trek van krijgt. En groenten kun je gemakkelijk een dag van tevoren klaar maken, zodat je met de feestdagen niet de hele dag in de keuken hoeft te zwoegen.


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO

6

WINACTIE Ook zin in een beetje ontspanning met dit luxe cadeaupakket? Surf naar metronieuws.nl/prijsvraag en win een van de zes pakketten!

Relax to the max

Voor onder de kerstboom of om jezelf eens te verwennen tijdens die o zo drukke decembermaand: een luxe gift set van Rituals. Dit cadeaupakket bevat de bestsellers uit het Hammam ritueel: een doucheschuim, douchepasta, bodyscrub, bodycrème en mini Hammam Secret geursticks. Gift set Hammam Collection € 37,50 (t.w.v. 47,50) www.rituals.com

Staart als oori

Op zoek naar een origineel cadeau voor kerst? Kijk eens op cadeau.nl. Daar vind je bijvoorbeeld deze coole beker met eekhoornstaart als oor! Verkrijgbaar in veel verschillende (dier)soorten en maten en tevens te gebruiken als kandelaar. Mugtail Risu Eekhoornmok € 19,www.cadeau.nl

Een mooi verhaal

Ben jij op zoek naar een cadeau met een betekenis? De sieraden van abeautifulstory.nl bevatten gelukssymbolen uit de Oosterse en Nederla cultuur. De bijzondere armbanden en kettingen brengen niet alleen ge voor degene die hem koopt, maar ook voor de makers in Nepal, die me vakmanschap een eerlijk salaris kunnen verdienen. Lucky Long set Black/White | € 199,80 | www.abeautifulstory.nl

LOW-BUDGET KOKEni

Het moet allemaal mooi, lekker en luxe deze kerst. Maar dan wel low-budget! Dus gaan we voor het nieuwste boek van de Britse topkok Jamie Oliver: Bespaar met Jamie. Met de tips van deze (niet meer zo naakte) chef, kook je lekkere en voedzame gerechten die niet te duur zijn. Bespaar met Jamie – Jamie Oliver € 29,95 Onder andere verkrijgbaar op www.bruna.nl

Mis ‘m niet: de Christmas

Niks brengt je beter in de Dus luister tijdens het sh die voor deze decemberm onder andere de Sky Rad beste kersthits gekozen d it’s Christmas van Band A single van Nick en Simon dit jaar Christmas Hearts die zij deze week als prim bekende lijst geëindigd. D werking met Sky Radio, w halve finale van The Voic

Op SkyRadio.nl vind je w zodat je ‘m niet kan miss


O CUSTOM PUBLISHING

andse luk et hun

7 Engelachtig lekkeri

Een lekker drankje gaat er altijd wel in met kerst. Deze fles Campari ziet er hemels uit en smaakt nog lekkerder. Met de cadeauverpakking in de vorm van een kerstengel, kom je gelijk in de kerstsfeer. Perfect voor onder de boom of als versiering bij het kerstdiner. Campari-engel € 12,95 www.cadeau-cadeau.nl

De échte kerstboom

Wist jij dat de kerstboom afstamt van de paradijsboom van Adam en Eva? Dorpspleinen en huizen werden in de Middeleeuwen tijdens kerst versierd met groene takken met rode appels. Later werden de appelboomtakken vervangen door kleurrijke kerstballen en een dennenboom. Een écht kerstcadeau dus, zo’n appelboom. Appelboompje € 19,95 www.geefeenboompje.nl

Rudolph aan de muuri

Jagen doen we natuurlijk niet, maar zo’n hertenkop aan de muur is best kerstig! Dit stylish verantwoorde geval kun je ook nog gebruiken als kapstok. Deer Bust Hook € 15,00 www.moineau.nl

WINNEN? Wil jij een zinderende kerst beleven en de We-Vibe winnen? Stuur een mail naar winactie.metro@tmg.nl met je motivatie en adres. Wie weet ben jij een van de drie gelukkige winnaars!

Ondeugende cadeaus

Op zoek naar een origineel cadeau voor je partner (en voor jezelf?). Kijk dan eens op willie.nl en kies voor naughty in plaats van nice! Vandaag besteld, morgen discreet in huis. www.willie.nl

s Top 50

e mood for Christmas dan een goeie kerstsong uit je radio. oppen of het uitpakken van je cadeaus naar Sky Radio, maand is omgetoverd tot the Christmas station. Zo komt dio Christmas Top 50 voorbij, dé officiële hitlijst met de door de luisteraars van Sky. Klassiekers als Do They Know Aid worden afgewisseld met nieuwe hits, zoals de kerstmet Best Time Of The Year. De hoogste binnenkomer is s van de finalisten van The Voice of Holland. De kersthit meur bij Sky Radio lanceerden, is op nummer 16 van de De gezamenlijke kerstclassic, geproduceerd in samenwordt morgen (13 december) live gezongen tijdens de ce of Holland.

wanneer de Christmas Top 50 wordt uitgezonden, sen!

We-Vibe 4

Wereldwijd de best verkochte partnervibrator. € 124,95

Satijnen strik teddy

Transformeer jezelf in een sexy cadeautje. € 24,95

Showgirl slip

Gaas slip met strikjes en marabou veertjes. €17,95


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

8

Nieuwe regels online shoppen 2014 Het duurt nog heel even, maar per 13 juni 2014 is het echt zo ver: de nieuwe Richtlijn Consumentenrechten gaat gelden. Met de nodige veranderingen voor het online shoppen. Ank van Heeringen, jurist van Thuiswinkel.org, legt de belangrijkste wijzigingen kort en helder voor je uit.

1

“Het herroepingsrecht is het recht om een aankoop zonder opgave van redenen te ontbinden. Het recht, de bedenktijd, gaat altijd in op de dag na ontvangst van het product. Bij een dienst is dat op de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst. Momenteel is de termijn hiervoor zeven werkdagen. Met de nieuwe richtlijn wordt die termijn minimaal veertien dagen. Let daarbij op het verschil tussen wérkdagen en dagen! Leden van Thuiswinkel.org hanteren trouwens momenteel al die termijn van veertien dagen. Wat nieuw is, is dat een verkoper aan een koper een reden van herroeping mag vragen. Momenteel mag dat niet. De consument is straks overigens niet verplicht die reden te geven.”

2

Ank van Heeringen, jurist van Thuiswinkel.org

Termijn herroepings- en retourrecht gaat naar 14 dagen

Een zichttermijn is geen probeertermijn

“Tijdens die termijn van veertien dagen heeft een consument het recht om een product te beoordelen en te proberen zoals hij of zij dat normaal gesproken ook in de fysieke winkel zou mogen. Dat laatste is een belangrijk criterium. Om een voorbeeld te geven: een kledingstuk mag je wel passen, maar niet dragen. In de richtlijn staat echter ook dat wanneer een consument een gekocht product voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om te beoordelen of hij of zij het wil behouden, de verkoper recht op vergoeding krijgt als de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht. Ter illustratie: iemand koopt een frituurpan en gooit er tijdens de zichttermijn vet in en frituurt vervolgens kroketten. Toch stuurt deze persoon de frituurpan binnen de termijn van veertien dagen terug. De verkoper heeft dan het recht om vergoeding te vragen, bijvoorbeeld voor schoonmaakkosten van die frituurpan. Tijdens de bedenktijd dient de consument ook zorgvuldig om te gaan met de verpakking. Het product mag slechts uitgepakt of gebruikt worden in de mate die nodig is te bepalen of je het product wenst te behouden. Nieuw daarbij is dat bijvoorbeeld hygiënische producten verzegeld mogen worden. Als de consument de verzegeling heeft verbroken, dan mag het product niet meer teruggestuurd worden.”

3

De informatieverplichting wordt strenger

“Verkopers krijgen een strengere informatieplicht. Vanaf juni ziet bijvoorbeeld elke consument aan het einde van het online bestelproces een acceptatieknop. Daarbij staat de mededeling dat er door het sluiten van de overeenkomst een betalingsverplichting ontstaat. Een ander voorbeeld van de informatieverplichting vanuit de verkoper is dat hij moet zorgen voor een standaardformulier dat de consument kan gebruiken wanneer hij gebruikmaakt van het herroepingsrecht.”

GRATIS MAGAZINE

Ontdek onze

nieuwe webshop en shop 24/7

METRO MODE NU GRATIS OP JE IPAD Vanaf nu hoef je Metro Mode nooit meer te missen. Metro Mode is er nu namelijk ook voor de iPad.

Wat heeft de Metro Mode iPad app zoal voor je in petto? De gebruikelijke rubrieken als How to wear, Streetstyle, In the spotlight en Do it yourself. Maar er is meer! Zo heb je toegang tot exclusieve interviews met mode-iconen, word je met een druk op je scherm verwezen naar de (online) verkoopadressen van hotte mode items en volg je jouw favoriete Metro Mode redacteuren eenvoudig via social media. De Metro Mode iPad app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek op ‘Metro Mode’ en download hem vandaag nog!

Shoppen voor kerst was nog nooit zo relaxed Koop nu je kerstcadeaus in 2 minuten, mobiel of online: 1 Bestel voor € 65,00 of meer op RITUALS.com 2 Gebruik de code: KERST2013 3 Ontvang een cadeau t.w.v. € 9,90 * Bij iedere aankoop van € 65,00 of meer op RITUALS.com ontvang je een cadeau t.w.v. € 9,90. Deze actie geldt t/m 22 december 2013. Zolang de voorraad strekt.

In store | Online | Mobile


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

9

Creëer je EIGEN

kerstlook

Een goud met zwarte winged eye, false lashes en paarse lippen…Voor ogen en lippen is deze kerst niets te gek. Dus geef je make-up de aandacht die het verdient en houd je outfit basic, dan steel jij deze kerst de show.

Basic outfit

Houd je kleding basic en kies voor één groot sieraad (een ketting óf grote oorbellen), zo krijgt je make-up alle aandacht en wordt het niet too much. Zoals dit zwart met goud vintagebloesje, dat je kunt dragen op een zwarte pantalon of (koker)rokje. De kerstlook 2013 is mogelijk gemaakt door het team van www.style-ethics.com. Fotografie: Frans Eenhoorn, Visagie/model: Jennie van der Veen, Styling: Daniëlle Reijn, Tekst: Claudia Coenen www.style-ethics.com

How to:

The before shot

Feestmake-up bevat vaak glitters die kunnen gaan ‘waaieren’. Door basismake-up zoals foundation pas aan te brengen als de rest van de make-up er goed op zit, heb je nog alle gelegenheid voor tussentijdse correcties.

Winged eye

Breng met een blending brush zwarte oogschaduw aan op de buitenkant van de oogleden, en goudkleurige aan de binnenkant. Voor een winged eye plak je plakband op de plek waar je de scherp omhooglopende lijn wilt hebben, breng de oogschaduw aan tot de gewenste intensiteit en verwijder de plakband. Laat de oogmake-up via de onderkant aansluiten, dus zwart aan de buitenkant en goud aan de binnenkant. Houd je niet van oogschaduw, gebruik dan alleen eyeliner. Breng de wenkbrauwen in model met een wenkbrauwpotlood en poeder.

Volle wimpers

Laat je ogen knallen met dikke, volle (nep)wimpers. Breng eyeliner aan op de oogleden, plak de valse wimpers op en gebruik voor meer volume eventueel nog mascara. Liever geen valse wimpers? Gebruik dan extra veel mascara, met het accent (3/4) op de bovenste wimperharen.

Kleurrijke lippen

Van rood en paars tot nude of glossy; qua lippenstift kan en mag alles deze kerst. Wij kozen voor paars. Teken met een lippenpotlood je lipcontouren na, zodat de lippenstift niet uitloopt (en je wat kunt smokkelen met de omvang van je lippen). Kleur met het lippenpotlood de lippen naar binnen toe in. Doe de lippenstift op. Voor een extra lang resultaat houd je een tissue op de lippen en poedert ze af met transparante poeder.


Brick & click, offline & online, fysieke winkel & webshop. Het is voor elk bedrijf een uitdaging te zorgen voor een optimale integratie tussen die twee. Bever, specialist in outdoor uitrusting, is daar uitstekend in geslaagd. Bewijs? Bever won de allereerste Multichannel Award van Thuiswinkel.org.

Hij moest wel even bijkomen van verbazing, geeft Pieter Saman, E-commerce en Marketing Directeur van Bever, toe. “Zelf was ik met vakantie toen ik hoorde dat we de prijs hadden gewonnen. Ik was erg blij, maar ook verrast. Je bent namelijk elke dag bezig met dingen die in jouw ogen nóg beter kunnen. Dan sta je niet altijd stil bij wat er allemaal wél goed gaat. Maar toen ik rustig het juryrapport las, begreep ik wel waarom we de prijs hadden gewonnen.”

aantal kopers

In de eerste helft van 2013 hebben 8,8 miljoen Nederlanders een online aankoop gedaan.

gemiddeld besteed bedrag per bestelling

Per bestelling hebben online kopers in de eerste helft van 2013 gemiddeld €109 besteed

COPYRIGHT © BLAUW RESEARCH THUISWINKEL MARKT MONITOR 2013-I

Click & collect De jury loofde vooral de verbinding tussen website en winkel van Bever. Dat maakt nieuwsgierig. Saman legt de kracht van Bever uit: “De prijs ging om het verbinden tussen online en offline, vandaar de term ‘multichannel’, via verschillende kanalen wil je je klant bedienen. Waar wij denk ik relatief goed in zijn, is bijvoorbeeld dat we online informatie geven over de beschikbaarheid van een product in onze fysieke winkels. Klanten kunnen precies zien wat waar op voorraad is. Daarbij kunnen ze die producten niet alleen laten thuisbezorgen, maar desgewenst ook afhalen in een vestiging. Dat kan via click & collect: online bestellen, offline afhalen.” Zo zorgt Bever ervoor dat online wordt verbonden met offline, mensen worden via de website naar de winkel geleid. Maar Bevers filosofie werkt ook andersom. Saman: “Wij hebben een zo breed assortiment dat onze producten niet allemaal in één winkel passen. We hebben ervoor gezorgd dat vanuit onze winkels online toegang is tot ons volledige assortiment. Stel je komt bij ons en een gewenst product is niet in jouw maat of kleur in de winkel aanwezig, dan kunnen Bevermedewerkers die eenvoudig voor je bestellen. Het product kan vervolgens snel en gratis bij je worden thuisbezorgd.” Kwaliteit medewerkers De winkels vormen het grootste verkoopkanaal van Bever. “Maar online groeit heel erg hard. Het is interessant om te zien dat we online het best verkopen rondom onze winkels, dus bijvoorbeeld in steden waar we ook een winkel hebben. Dat toont aan dat het hebben van een fysieke winkel naast een online shop belangrijk kan zijn, zeker voor de lokale markt.” December is voor Bever, net als bij de meeste andere, een echte topmaand. “Ook bij ons is december een erg drukke tijd. Wij doen er echter alles

COPYRIGHT © BLAUW RESEARCH | THUISWINKEL MARKT MONITOR 2013-I

Online en offline succes

Totaal aantal bestellingen

In totaal zijn in de eerste helft van 2013 46 miljoen online bestellingen gedaan. Met een stijging van 10% t.o.v. een jaar geleden blijft het aantal bestellingen de belangrijkste driver van de online shopping markt.

aan om onze beloftes aan klanten na te komen. Zo is iedere medewerker ervan doordrongen dat de online verkoop een groot beslag op onze tijd zal leggen. Wat we vooral verwachten te verkopen, zijn de winter- en wintersportartikelen. Denk aan skikleding, mutsen, handschoenen et cetera. We zijn echter goed op deze topdrukte voorbereid!”


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

Advies van Thuiswinkel.org Hoe zit het ook alweer met het terugsturen van een product? En hoe weet je of een webshop betrouwbaar is? Jurist Ank van Heeringen beantwoordt een aantal veelgestelde vragen.

H

oe zit het precies met de verschillen in rechten en plichten bij buitenlandse webshops?

“Nu is het nog zo dat elk land aparte regels kan hebben. Als je eenzelfde product zou kopen in bijvoorbeeld Spanje, Duitsland, Frankrijk en Nederland, zou je met allerlei andere regels te maken kunnen krijgen. Per 13 juni 2014 gaan overal in Europa tenminste dezelfde regels gelden. Neem het herroepingsrecht. De termijn daarvoor wordt dan in elk Europees land minimaal veertien dagen.”

W

at is op het gebied van rechten eigenlijk het grootste verschil tussen online en offline shoppen?

“Wanneer je iets koopt in een fysieke winkel, geldt de regel ‘koop=koop’. Als een winkel de mogelijkheid aanbiedt om producten te ruilen, of zelfs om geld terug te krijgen, is dat puur service van die winkel. Online ligt dat anders, daar is de bedenktijd geen service maar recht. Overigens zijn er wel een aantal uitzonderingen op dat recht. Consumenten kunnen daarvoor het best www.consuwijzer. nl raadplegen, een heldere overheidssite over rechten en plichten van een consument.”

H

oe zie je als consument wat een betrouwbare webshop is en wat niet? Er zijn zo veel keurmerken…

“In het algemeen kan ik zeggen dat het wel lijkt alsof je kunt volstaan met het vermelden van een keurmerk. Wat ik ten gunste van het keurmerk Thuiswinkel Waarborg kan zeggen, is dat wij controleren of webshops ook daadwerkelijk aan onze algemene voorwaarden voldoen. En ook op andere kwesties wordt gelet, bijvoorbeeld: als er persoonsgegevens worden verzonden, dient dat te gebeuren via een beveiligde verbinding. Of die uiterst belangrijke controle ook elders plaatsvindt, kan ik niet met zekerheid stellen. Voor de betrouwbaarheid van webshops is het belangrijkste advies van mijn kant; als je twijfelt aan de betrouwbaarheid,

doe dan absoluut geen vooruitbetaling. Er zijn sites die producten aanbieden voor een prijs die te mooi is om waar te zijn, denk aan sommige tablets en smartphones. Soms eisen ze een vooruitbetaling van 100 procent. Trap daar nooit in. Sowieso is de wettelijk toegestane vooruitbetaling maximaal 50 procent. Andere tip: kijk eens op www.mijnpolitie.nl. Je kunt daar reviews lezen van consumenten over internetoplichting.”

S

tel ik wil een product toch niet kopen en het terugsturen. Wat zijn de eisen voor mij als consument?

“Het belangrijkste om te weten is dat het risico voor het retour sturen bij jou als consument ligt. Gaat het om waardevolle spullen die je retour stuurt, doe dat dan altijd met aangetekende of met verzekerde post. Bijvoorbeeld PostNL is niet aansprakelijk voor vermissing van poststukken als die niet als aangetekende of verzekerde post zijn verstuurd.”


20131212_nl_metro special