Page 1

uit

Douwe Bob in Erasmus Paviljoen

DON | VRIJ | ZAT | ZON | 31 okt. t/m 3 nov. 2013

in rotterdam

PAGINA 5

PUBLIEK BEZOEKT MASSAAL DE EXPO IN LAS PALMAS

Echte Rotterdammers

IKROTTERDAM

Save Our Souls op Lichtschip

Sprookjesachtige Emiliana Torrini

Tatoeage van Ben Saunders

Danshit met live muziek

Het Rode Lichtschip in de Wijnhaven is zaterdagmiddag en –avond het decor van een feest met optredens, dj’s en leuke verrassingen.

De IJslandse singer-songwriter Emiliana Torrini is na zeven jaar terug in Rotterdam en trakteert zaterdag op sprookjesachtige folksongs.

Wie zaterdag in het oude Luxor naar het concert van zanger Ben Saunders gaat, kan een tattoo winnen die hij persoonlijk zet.

De danshit ‘How Long is now’ van Conny Janssen Danst met live muziek van Alamo Race Track is drie dagen terug in de schouwburg.

PAGINA 3

PAGINA 6

PAGINA 7

PAGINA 7


2

www.metronieuws.nl donderdag 31 oktober 2013

UIT IN ROTTERDAM 22

UIT IN ROTTERDAM

Het wordt steeds drukker op de expositie ‘Echte Rotterdammers’. Filmpje

1

Machete Kills [Cinerama] Machete is terug! Hij wordt ditmaal ingehuurd door de Amerikaanse president voor een onmogelijke missie. Machete moet kartelleider Mendez the Madman uitschakelen, die een raket op Amerika wil afvuren. Machete vecht zich vervolgens een weg door Mexico heen en moet daarna de hele wereld redden.

2

Runner Runner [Pathé] Richie (Justin Timberlake - foto) studeert aan Princeton en betaalt zijn studie met online gokken. Als hij vermoedt dat hij wordt opgelicht, gaat hij naar Costa Rica om verhaal te halen bij Ivan (Ben Affleck), de eigenaar van de goksite. Ivan herkent zichzelf in Richie en haalt hem binnen in zijn organisatie.

3

What Maisie knew [LantarenVenster] Amerikaans drama waarin Maisie de dupe wordt van de scheidng van haar ouders. Als moeder, een voormalige rockster en haar vader, een kunsthandelaar, een ander vinden lijkt de rust weder te keren. Maar als hun nieuwe geliefden toevallig verliefd worden op elkaar, begint de ellende opnieuw voor het jonge meisje.

Colofon Uit in Rotterdam is een uitgave van Rotterdam Festivals en Rotterdam Marketing, in samenwerking met Metro Rotterdam. Mail uitinrotterdam@metronieuws.nl voor vragen, opmerkingen, suggesties en informatie over adverteren in deze bijlage. De toegangsprijzen vermeld in deze bijlage zijn de reguliere prijzen exclusief eventuele kortingen. De redactie is niet aansprakelijk voor eventueel gemaakte fouten. Wijzigingen voorbehouden.

Rotterdammer is direct Expositie. Net als het Rotterdamgevoel zit ook de expositie ‘Echte Rotterdammers’ op de Wilhelminapier in de lift. Het wordt steeds drukker. Museum Rotterdam is op locatie weer helemaal terug.

Sinds de opening van de expositie ‘Echte Rotterdammers’ begin oktober gonst het door de stad: dit is een leuke, herkenbare, toegankelijke tentoonstelling die je niet wil missen. Conservator Nicole van Dijk constateert blij dat het meteen na de opening al druk was in Las Palmas op de Wilheminapier. En ondanks het voor een museum net iets te lekkere weer in de herfstva-

5

x typisch Rotterdam

kantie bleef de drukte in oktober alleen maar toenemen. Van Dijk en publiciteitsman Rob Noordhoek horen het ook zelf rondzingen in de stad. Noordhoek: “We krijgen enorm veel positieve reacties. Zoveel dat we er best verbaasd over zijn. Het is meer dan we gewend zijn. We hebben er zelf voor gekozen het Schielandshuis te verlaten. Nu tonen we hoe een expositie er op een andere plek uitziet en dat pakt goed uit. We zien ons als stadsmuseum. We willen laten zien waarom de stad is, zoals die nu is. We gaan dus niet die goede oude tijd idealiseren. Rotterdammers blijken heel trots te zijn op hun stad. Dat willen we stimuleren zonder alleen een hoeraverhaal te houden.” De indrukwekkende expositie in Las Palmas oogt omvangrijk, open, omvat prikkelende stellingen, veel beeldmateriaal zoals foto’s van Rotterdammers door Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek en veel spullen die in totaal zo’n 7.000

Echte Rotterdammers Wie denken we wel dat we zijn? ●

Museum Rotterdam wil samen met Rotterdammers werken. Om het cultureel erfgoed te bewaren en te presenteren.

Vaste plek was Het Schielandshuis. Ook uit de Dubbelde Palmboom is het museum definitief vertrokken.

Het museum laat zich nu zien op verschillende plekken. ‘Echte Rotterdammers’ is de eerste grote expositie op locatie.

kilo wegen, inclusief kleine dingen als knoopjes. Noordhoek: “Voor de haven een vrachtje van niks, maar een museum heel wat.” Stellige uitspraken geven aanknopingspunten voor de Rotterdamse identiteit, zoals: Echte Rotterdammers komen van ver, wonen in

Op de tentoonstelling zijn ook lezingen en voorstellingen. Zo speelt het Ro Theater van 22 t/m 24 november ‘Heimwee’.

Zaterdag komt kapper Montie. Hij knipt van 14.00 tot 16.00 uur bezoekers. De gesprekken in de kapstoel worden bewaard.

Over drie of vier jaar wil het museum weer een vaste plek. Misschien wel in ‘Forum’, de nieuwe mall middenin het winkelcentrum.

een bouwput, zijn jong, werken hard, houden van nieuw en laten hun woorden te water. Van Dijk: “Daarmee willen bezoekers gereedschap geven om de Rotterdamse identiteit te benoemen, want wij weten het natuurlijk ook niet. Die identiteit is continu in be-

Euromast

Kubuswoningen

Hotel New York

De hoogste toren die open is voor publiek, dat is de Euromast. Op 185 meter hoogte kunnen de echte waaghalzen abseilen of tokkelen. Zeventig meter lager kun je een nachtje slapen en op iets minder dan honderd meter boven de grond kun je een hapje eten en een drankje doen. Maar.. de Euromast is er niet voor mensen met hoogtevrees!

Boven Blaak staan de karakteristieke kubuswoningen die iedereen kent. De woningen zijn ontworpen door Piet Blom en ze staan er al bijna veertig jaar. Het idee was om in een grote stad een dorpje te ontwerpen en dat blijkt goed gelukt. Ben je benieuwd naar hoe het er van binnen uit ziet? Breng dan een bezoekje aan de KijkKubus.

Een hotel met een café en restaurant op de kop van de Wilhelminapier, dat is Hotel New York. Dit jaar staat het hotel er al twintig jaar. Je kunt er slapen, feesten, vergaderen, drankjes doen en dineren. Wat best speciaal is, is dat gerechten die bij de opening al op de kaart stonden nu nog steeds besteld kunnen worden.


UIT IN ROTTERDAM Party

23

Metro bezoekt

Save our Souls op Rode Lichtschip

RICHARD VAN DER KLAAUW

Na een succesvolle eerste editie van ‘Save Our Souls’ vindt op zaterdagmiddag én -avond het vervolg plaats. Ook deze keer geldt het tot de verbeelding sprekende Rode Lichtschip in de Wijnhaven als de locatie bij uitstek voor een feest gevuld met optredens van bijzondere artiesten, dj’s en niet alledaags vertier. Zo vindt er op het intieme podium van restaurant Tinto een optreden plaats van het garage/grunge/blues duo Blackboxred dat zich laat vangen in termen als ‘hard, grunge, sexy en dansbaar’. De Utrechtse singer songwriter Bart van der Lee brengt met zijn rauwe stemgeluid zijn boodschap vooral puur, melancholisch en donker. Vanachter de draaitafels laten Dave von Raven (De Kik), Ari Deelder en GoGoMania van zich laten horen. Luchtig vertier is er verder met armworstelen voor vrouwen, een varende hot tub en een expositie van ‘muscle cars’. Het Rode Lichtschip, zaterdag 2 november 15.00 uur

en oprecht weging. Er bestaat wel een beeld van de Rotterdammer. In reclames staat Haags en Utrechts voor ‘niet te vertrouwen’. Maar Rotterdammers staan voor ‘eerlijk en rechttoe rechtaan’.” Denk maar aan die reclames met Utrechter Beun de Haas en met Martin van Waardenberg en John Buijsman voor een bouwmarkt. Medewerkers van het museum werden regelmatig getroffen door hoe trouw Rotterdammers aan hun club kunnen zijn. Noordhoek: “Als je Sparta of Feyenoordsupporter bent, dan moet je er rekening mee houden dat je vaak verliest. Dat maakt mensen hondstrouw en loyaal.” Van Dijk: “Rotterdam is minder georganiseerd dan bijvoorbeeld de steden met een historische binnenstad waar een stempel op staat. Rotterdam ligt open en is daarom een fijne stad voor nieuwkomers. Er zijn veel initiatieven van bewoners zelf. Zo is het ‘Opzomeren’ in Rotterdam ontstaan.”

Eerlijk

“In reclames staat Haags en Utrechts voor ‘niet te vertrouwen’. Maar Rotterdammers staan voor ‘eerlijk en rechttoe rechtaan’.” N i co le van D ij k , conservator Museum Rotterdam

Noordhoek: “Wat we merkten is dat het ‘Rotterdammer zijn’ als een besmettelijke ziekte is. Als je hier bent geboren kom je er nooit meer vanaf en als hier gaat wonen heb je het snel te pakken.”

Las Palmas, tot en met 16 maart 2014

Bart van der Lee. / KEES MUIZELAAR Dance

Eerste Madness Indoor wordt zeer goed ‘We love to see you dance’. Dat is het motto van Third Floor Events dat zaterdag in de Maassilo een nieuw partyconcept neerzet: Madness Indoor Festival. De organisatie is bekend van de Mysterious feesten. Veel meer woorden wil de organisatie er niet aan vuil maken. En terecht. De namen van dj’s spreken voor zich. Er zijn vijf ‘shocking area’s’. Op de Madness Mainstage zijn te vinden: Sidney Samson, Billy the Kit, Alvaro, Marc MacRowland, Chocolate Puma, Blasterjaxx, Benny Rodrigues (foto), Baggi Begovic, Artistic Raw, Zawdi MC & MC Haits. De volgende area heet ‘Rocking Rio’ en wordt gehost door Footclub (latinhouse) met onder meer D-Rashid. In de Chocolate area (urban – eclectic) vinden we onder meer Jayh Jawson (live). En in de Vintage area voor UK Garage, 2step en UK bass staat onder anderen Engelsman The Artful Dodger (UK). Chillen kan in de food lounge. Maassilo, zaterdag 2 november 23.00 uur

Het Witte Huis

Dudok

Het Witte Huis staat (ook) in Rotterdam en was een hele poos het hoogste kantoorgebouw van Europa. Het gebouw staat in de top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten en het heeft het bombardement op Rotterdam overleefd. Tegenwoordig is er een grand café gevestigd in de voormalige wolkenkrabber.

De beste appeltaart vind je ongetwijfeld bij Dudok. Het gebak wordt volgens een geheim recept gemaakt en wordt inmiddels overal in Nederland verkocht. Op de Meent is dat bijna legendarische recept voor de appeltaart bedacht. Heb je het taartje nog nooit geproefd, spring dan op je fiets en breng een bezoek aan de stadsbrasserie.

Ten to Three Bakery. Cupcakes in alle soorten en maten Ten to Three Bakery is een cupcakebakkerij met filialen in de Aert van Nesstraat in hartje Rotterdam en in de Duyvesteynstraat in RotterdamOverschie. De liefhebber vindt er gekleurde cakejes in alle soorten en maten. Maar de tearoom heeft meer te bieden: ontbijt, lunch of een high tea. Maar ook op maat gemaakte cupcakes voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften. Het stijlvolle bakkerijcafé in geïnspireerd op de Engels traditie en dankt haar naam aan het Engels oorlogsgedicht ‘The Old Vicarage, Grantchester” van Rupert Brooke, #interview

Wandering Ghosts Halloween kun je dit jaar vieren bij het live-kunst-nachtprogramma ‘A Banquet for Wandering Ghosts’. Metro twittert met Jesse van Oosten en Josephine van Kranendonk (@TENT_Rotterdam). Wat is er te beleven? Minicolleges, performances, lichten geluidkunst, nachtwandelingen, workshops, macabere muziek en dj’s, donderpreken, duistere rituelen, fooddesign en dat in de setting van de tentoonstelling ‘Dark Matters’ en in WORM.

Welk onderdeel mogen we niet missen? De live stroboscopen en geluidperformance van Strijbos & Broeders en de spirituele nachtwandeling van Deepthroat Amrita (Jasper Griepink) in TENT en in WORM Aderlating, dat klinkt als een abstractie van metal, noise, drone en horror soundtracks. Is er een afterparty? JA! In WORM van 02.00 tot 04.00 met donkere beats en horror space disco muziek. TENT & WORM, donderdag 31 oktober 21.30 uur

In hoeverre wordt er ingespeeld op Halloween Je zult niet veel Halloween clichés tegenkomen zoals pompoenen en spoken. Maar eerder moderne hekserij, unheimische elektronische muziek en occulte performances. Voor wie is het leuk? Voor hongerige nachtvlinders die trek hebben in een veelzijdig banket aan duistere kunst en muziek.

Benny Rodriguez.

Is er een dresscode? Jazeker, de dresscode = Dead Coat. Kom in een dodelijk kunstige outfit of laat je transformeren tot een luguber nachtwezen door onze huis-grimekunstenaar Vixen.

Jesse van Oosten & Josephine van Kranendonk. / AAD HOOGENDOORN


www.metronieuws.nl donderdag 31 oktober 2013

UIT IN ROTTERDAM 24

Met passe-partout Sfeerhoreca ga je swingend 2014 in OUD & NIEUW. Met z’n allen swingend 2013 het nieuwe jaar in. De champagne knalt als nooit tevoren bij Sfeerhoreca Rotterdam.

Geluksdag voor de dames Gespot in één van de zaken van Sfeerhoreca? Eens per week wordt in Metro een foto uitgelicht. Sta jij in deze rubriek dan krijg je een cadeau. De dames op deze foto wacht vanavond tijdens Lady Luck een extra verrassing in Saint Tropez/Kissed by St. Tropez. Ben jij in de prijzen gevallen? Stuur dan uiterlijk 17.00 uur vandaag een mail naar pr@sfeerhoreca.nl. / DIJLAN VAN VLIMMEREN

Rode Oortjes

The Beautiful Brillo Band live in Get Back Elke week onderwerpen we iemand aan ondeugende, prikkelende vragen. Vandaag: Henk Rotgans (55) uit Capelle aan den IJssel, gitarist/zanger van The Beautiful Brillo Band. The Beautiful Brillo Band? Daar moet haast wel een verhaal achter zitten … Dat zit het ook. We zochten bij de oprichting in 1999 naar een naam met een beginletter hoog in het alfabet, zodat je snel wordt gezien. En we zochten naar een logo. Met het logo van een koperpoetsmerk, gebruikt door Jiskefet, daar waren we helemaal weg van. Vraag me niet waarom, maar we dachten destijds dat dat busje koperpoets de naam Brillo droeg. Pas later kwamen we er achter dat dat spul geen Brillo heet, maar Brasso. The Beautiful Brillo Band is dus ontstaan uit een misverstand. Veertien jaar later lachen we er nog steeds om. The Beautiful Brillo Band speelt komende zondag covers uit de jaren zeventig, tachtig en negentig in Get Back. Jaren ’70 waren jouw jaren. Van welke artiest hing jouw slaapkamer vol? Het was de tijd van Popcorn, elektronische popmuziek. Pop, pop, pop,

pop, pip, pip, pip, pip. Fan was ik van het symfonische rocktrio Emerson, Lake & Palmer. Hield zelfs een plakboek van deze Britse band bij. We horen Peter Gunn zondag? Ik ben niet iemand die dingen tot het oneindige iets leuk blijft vinden. ELP is niet meer mijn ding. Wat horen we zondag wel? Je hoort een band die met veel plezier speelt. Onze lol hoor je geheid terug, onze lol werkt aanstekelijk. En je hoort heel veel meerstemmige nummers. Dat wij meerstemmig zingen, dat is onze grote meerwaarde ten opzichte van andere coverbands.

Weg met dat gepieker, weg met dat doemdenken. We weten allemaal dat het leven te kort is om te somberen. Ons goede voornemen voor 2014? Meer feesten! Alle reden om het nieuwe jaar goed te beginnen. Voor slechts 15 euro kun je tijdens de hele jaarwisseling in Rotterdam-Centrum stappen waar je wilt: De Après Skihut, Get Back, The VIP Room, Saint Tropez, Kissed by St. Tropez en Café Beurs. Bijkomend voordeel van deze passe-partout is dat je al je vrienden het allerbeste kunt wensen voor2014. Want de een proost in The VIP Room, de ander in De Après Skihut. Met een passe-partout kun je alle kanten op. Houd je het toch liever bij één zaak dan betaal je 10 euro voor een kaart. Wil je oud en nieuw naar eigen hand zetten? De Jongens van Je Weet Wel spelen à la minute live die nummers die jij wilt horen. Een kaart voor De Vrienden Live kost eveneens 10 euro. Zowel passe-partouts als losse kaarten zijn te koop via www.sfeerhoreca.nl of via de websites van de deelnemende zaken. Wil je verzekerd zijn van een topnacht, wacht niet te lang met bestellen. Hoewel nog twee maanden te gaan zijn er volop passepartouts verkocht.

The Beautiful Brillo Band. Live on stage in Get Back, komende zondag vanaf 15.30 uur. Vrij entree. Na afloop mee eten? BBB-hap kost 10 euro, BBB-diner 15 euro. Reserveren via 010-4118349 of via www.getback.nl. Get Back, Stadhuisplein 27 Rotterdam.

De champagne knalt als nooit tevoren bij Sfeerhoreca. / DIJLAN VAN VLIMMEREN

The VIP Room, de ultieme partylocatie. / TAUFAN PUTRA Aanraders Kijk voor de volledige feestagenda op www.sfeerhoreca.nl.

Henk Rotgans, één van de vijf leden van The Beautiful Brillo Band. / DIJLAN VAN VLIMMEREN

Swingend 2014 in. / DIJLAN VAN VLIMMEREN

Vandaag tot en met zondag. Halloween. Horror in de hut. Dresscode: zo eng mogelijk. De Après Skihut, Stadhuisplein 29 Rotterdam. www.deapresskihut.nl.

Vandaag Lady Luck. Erotic food & striptease acts. Tot middernacht alleen toegankelijk voor vrouwen. Saint Tropez & Kissed by St. Tropez, Coolsingel 63/65 Rotterdam. www.saint-tropez.nu.

Gezellig borrelen in Get Back, komende zondag met The Beautiful Brillo Band live on stage. / DIJLAN VAN VLIMMEREN


UIT IN ROTTERDAM

Douwe Bob in nieuw Erasmus Paviljoen Pop. Een stroom aan popartiesten weet in de Maasstad precies de goede plekken te vinden om op te treden. Singer-songwriter Douwe Bob probeert het nieuwe Erasmus Paviljoen uit. Douwe Bob Posthuma is ‘hot’ sinds hij op 19-jarige leeftijd in augustus 2012 de eerste editie won van ‘De beste singersongwriter van Nederland’, een door Giel Beelen bedachte talentenjacht op tv. De zomer daarna stond hij al op Pinkpop. Eind vorig jaar boekte Rotown de jonge zanger met zijn geroutineerde band. Dat concert was snel uitverkocht. Nu is Douwe Bob terug in Rotterdam om zijn debuutalbum ‘Born In A Storm’ met het publiek te delen. Een grotere zaal is echter gewenst. Nu organiseren Rotown én festival Motel Mozaïque een reeks van concerten buiten de eigen deuren waaronder dit concert van Douwe Bob. Aan speelplekken als de Maassilo, de schouwburg en de Doelen wordt nu het gloednieuwe Erasmus Paviljoen toegevoegd. Deze prachtige zaal staat midden op de campus van complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Kralingen. Dat is wat ver van het centrum, maar goede tram- en metroverbindingen en een parkeergarage eronder maken veel goed. Directeur Dick Pakkert, ook directeur van Rotown en van De Unie, legt uit: “Rotown is vaak

25

Dit weekend ga ik...

“Naar The Swingers: van rock-’n-roll tot meezingers, en van blues tot disco.”

Mo nis ha Poe ra n , 2 4 , m e d e w e r k e r b e d r ijf s b ure a u Holland Casino, vrijdag 21.30 uur

“De wereld op zijn kop zetten bij het psychedelische, chaotische optreden van Stoma.” Ar t Stoop , 2 6 , kuns tena a r & vr ijw i l l i g e r Club Vibes, vrijdag 20.30 uur

“Me laten onderdompelen in de sprookjesachtige muziek van Emiliana Torrini.” Ma r ije Schot, 25, Traffi c M a n a g e r Maassilo, zaterdag 20.00 uur

Singer-songwriter Douwe Bob. / TIM KNOL Cultuur

“We gaan voor kwaliteit. Het moet hier vijf dagen in de week van ’s ochtends tot ’s avonds gaan bruisen van cultuur.” Di ck Pak k er t , Directeur Erasmus Paviljoen

te klein. Daarom wijken we uit. We willen de zaal vol en boeken daarom alleen iets dat kwaliteit heeft. In het Erasmus Paviljoen kunnen 380 mensen, dat is aanzienlijk meer dan de 250 in Rotown. We mikken natuurlijk op de

studenten, maar zeker ook op publiek uit de hele stad. De zaal leent zich goed voor popmuziek. We hebben hier The Battle of the Bands met vanavond, donderdag 31 oktober, de finale en eind november komt Pokey LaFarge. Het

mooie is dat we ook een restaurant hebben met 130 zitplaatsen waar we hoogwaardig eten serveren tegen studentenprijzen. We bieden muziek, debatten, film en theater. We zijn nog aan het opstarten, maar vijf dagen in de week moet het hier van ’s ochtends tot ’s avonds gaan bruisen van cultuur.”

“Hard lachen om ‘Superburger’ van de Amerikaanse standup comedian Greg Shapiro.” Amb er Ve rbeek, 20, student Com m u n i c a t i e & Media Engels, zaterdag 23.00 uur

Erasmus Paviljoen, vrijdag 1 november 20.30 uur

Reizen

Goed geïnformeerd onderweg Haltevertrek staat online

De RET heeft diverse diensten zoals de website en informatie op de haltes en stations, om u thuis en onderweg te informeren over de dagelijkse dienst regeling en routes van bus, tram, metro en Fast Ferry. Nu kunt u ook de vertrektijden van de halte bij u in de buurt in één oogopslag op uw computer of mobiel bekijken.

Computer: ga naar Reizen met RET, haltevertektijden. Kies vervolgens de lijn, richting en halte.

Mobiel: ga naar Dienstregeling, Haltevertrektijden. Kies vervolgens de lijn, richting, halte en dag.

NIEUW ! www.ret.nl


UIT IN ROTTERDAM

www.metronieuws.nl donderdag 31 oktober 2013

donderdag 31 oktober

6

Lastminutes

MUZIEK

Maartje Meijer De muziek van het Maartje Meijer Trio kun je bestempelen als jazz, maar er zijn ook klassieke invloeden in terug te horen. BIRD 21.30 u gratis Rotown College presents Lenya & Flip Noorman Lenya verenigt sfeervolle, semi-akoestische folk met rauwe alternative popsongs. Rotown 21.30 u gratis The Ocean, Shining, Tides From Nebula en Hacride Post-rock, blackjazz en progressive metal. Baroeg 18.00 u € 15,CLUBBING

Banquet for Wandering Ghosts Zie #interview op pagina 3. Worm 22.00 u € 12,50 BAR Student Massacre Dubstep, electro, house en techno. Dresscode: slaughtered student. BAR 22.00 u gratis Dondernacht House Editions De Sluwe Vos, Cleavage, DRibeiro en Martinos Tsavidis draaien. Toffler 23.00 u € 7,Halloween Schrikbarend goed feest. Dresscode: zo eng mogelijk. De Après Skihut 21.00 u gratis Halloween feest Met optredens van NastyPlay en D.J. Rank sound sensation. Dresscode Halloween. Restaurant Le Havre 22.00 u € 5,Lady Luck Spannend feestje met erotisch voedsel, striptease en shotjes en cocktails. Saint–Tropez 22.00 u € 5,La Parisienne Discotheque Halloween Fest Een stylish Frans avondje. Met Yellow Claw, Ferdows, E.L., Mairo Nawaz en Frq. BED 23.00 u € 7,Stagnation Hardcorepunk halloweenparty met Famous Monsters, Seizure en Gewoon Fucking Raggen. Waterfront Rotterdam 21.00 u € 8,THEATER

De Grote Simon Stokvis Show Het is 1975 en De Bruine Rotterdammer bestaat tien jaar. Als hoofdredacteur houdt Simon gebeurtenissen van dat moment tegen het licht. oude Luxor Theater 20.00 u v.a. € 21,Goed Bedoeld In het ziekenhuis worden een jonge man en een verlamd meisje verliefd op elkaar. Tragikomische voorstelling door Nieuw Leiden. Theater Zuidplein 20.15 u € 15,Jongerentheater Quint: Killing Time Een spannende en aangrijpende voorstelling over een schietpartij op een middelbare school. Hoe gaan de betrokkenen hiermee om? De Theaterschool 20.00 u € 10,Macabre Night: Nu ben ik aan de beurt - reprise Voor wie de eerste heeft gemist, presenteert Theatercollectief Macabre nogmaals Steven Ivo met zijn solo ‘Nu ben ik aan de beurt’. BAR 20.30 u € 7,50 Marjolein Meijers - Oud en Nieuw Het nieuwe muziek- en theaterprogramma van Marjolein `Berini` Meijers. Theater Wal-

Sabrina Starke [GROUNDS | zondag 3 november 14.00 uur] Iedere eerste zondag van de maand host zanger en gitarist Omar Ka Matinee du Monde, het Afrikaanse dansfeest in Grounds. De Rotterdamse soulzangeres Sabrina Starke is zondag special guest. Van 7,50 voor 3,75 euro (excl. 1,- servicekosten)

1

Meer lastminutes? Check elke donder¬dag tot en met zondag rotterdam¬suitburo.nl/lastminutes of kom vanaf 12.00 uur naar stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO (Coolsingel 195-197, naast Metro Beurs).

halla 21.00 u € 12,50 Onward! The Sadists, het energieke Orkatertrio van jonge, musicerende acteurs, heeft inspiratie gevonden in de jaren ’80, een periode vol angst en wansmaak. Rotterdamse Schouwburg 20.30 u € 15,DIVERS

Fotogasten: Jan des Bouvrie over wit I.h.k.v. de thematentoonstelling WIT is Jan des Bouvrie de hoofdgast. Avondvullend programma omlijst met veel beeldfragmenten. LantarenVenster 20.00 u € 15,Koninklijke Korps, de grote Oranje Quiz Niemand gaat met lege handen naar huis, want voor iedereen is er naast kans op prijzen ook een toepasselijk cadeautje. Mariniersmuseum Rotterdam 19.00 u € 8,50

vrijdag 1 november MUZIEK

Bandaid Lost Atlantic People en The Cut Up spelen. Roodkapje 20.30 u € 6,Douwe Bob Zie pagina 5. Erasmus Paviljoen 20.30 u € 15,Fay Claassen - Remembering Chet Baker Ze start met Bakers vroege werk en in het tweede deel van de avond staan Bakers bekendste liedjes centraal. de Doelen 20.30 u € 19,Kristin Asbjørnsen Met unieke stem, die van zachte melancholie naar pure energie kan gaan. LantarenVenster 20.30 u € 17,Lulu James Ze wordt ook wel de nieuwe diva van elektronische soul genoemd. BIRD 21.30 u € 13,Peter Bruyn Gala Avond samengesteld door journalist Peter. Met optredens van Tape Cuts Tape en Ellen Schoenaerts, Pien Feith, Elektra, Grey Lotus e.v.a. Worm 19.30 u € 7,Strength Approach, For The Glory en From The Heart Hardcoreconcert. Baroeg 19.00 u € 10,CLUBBING

Rotown en Motel Mozaique organiseren samen een serie popconcerten in diverse concertzalen in Rotterdam, waaronder zaterdag om 20.00 uur in de Maassilo Emiliana Torrini. De sprookjesachtige folksongs. Twee jaar later volgde haar doorbraak met het nummer Jungle Drum. Op haar nieuwe album ‘Tookah’ staan weer mooie folky liedjes, maar ook synth

Balashi Salsa, merengue, urban en zouk. DJ Sky draait drie uur. LIVV Club 23.00 u € 10,Candy ‘Oldskool Special’ Feestje met electronica, urban en R&B. Cinema 22.00 u € 7,50 Contra ‘Roman Empire’ w/ Rampa Nino&Frankie veranderen de club in een Romeinse tempel onder muzikale begeleiding van de Berlijnse DJ Rampa en Milaanse DJ Stefano Di Miceli. Perron Rotterdam 23.45 u € 9,50 Dope Boys Halloween special met FS Green. TwentySix 23.00 u € 5,Fresh De Moulin Rouge Classique Edition, dus trek iets pikants aan. Sorbonne 22.00 u gratis Hollywood DJ Contest De Ramblas is verbouwd en wordt geopend. Dat is ook meteen het startschot voor een dj-contest. Hollywood Music Hall 22.00 u € 9,Plankenkoorts Op deze BARFORMANCE party nemen acteurs de draaitafels over en mag jij shinen in de discolichten. Met o.a. Egbert Jan Weber. BAR 23.00 u € 5,RnBorrel Dj Philadelphia & Dj Julio Justice draaien, je raadt het nooit, R&B. Mangusto 18.00 u € 5,Rocket Science feat. Zed Bias Liefhebbers van diepe bassen, soulvolle vocalen en hard hitting drums moeten hier heen. BIRD 23.00 u € 10,-

Rosso Special Sexy clubsounds met de laatste nieuwe grooves of lekker ouderwets Robin S. Rosso 18.00 u gratis Soul Kitchen D.J. Rank Sound Sensation draait soul en reggae. Restaurant Le Havre 22.00 u € 5,Tech-House Of Horror Met de lekkerste tech-house, techno en deep house de nacht in om feestend de boze geesten te verjagen. Waterfront Rotterdam 23.00 u € 10,Toffler presents Leon Vynehall House en techno. Ook met Steven Pieters & Khalil en Ben Fresh. Toffler 23.00 u € 10,YMC GAY - Halloween Edition Groot open-minded gay feest met een mix van house en urban. De Halloween-editie zit vol met de griezeligste verrassingen! Thalia Lounge 23.00 u € 10,THEATER

Greg Shapiro: Superburger De Amerikaanse stand-up comedian is bekend van optredens bij Boom Chicago, Comedy Central en VARA Humor TV. De voorstelling is in het Engels. Engels 20.00 u € 16,Jongerentheater Quint: Killing Time Zie donderdag 31 oktober. De Theaterschool 20.00 u € 10,Jules Deelder en Bas van Lier De Deeldeliers Een heerlijke geordende chaos en een must voor iedereen die

van muziek en van Deelderiaanse woordkunst houdt. oude Luxor Theater 20.00 u v.a. € 19,00 Marjolein Meijers - Oud en Nieuw Zie donderdag 31 oktober. Theater Walhalla 21.00 u € 12,50 RAAF Theatercafé De Uitdaging Knusse improvisatieavond samengesteld door studenten van de MBO Theaterschool waarin 2 teams het in verschillende rondes tegen elkaar opnemen. RAAF 20.00 u gratis Silvester: In de Lift Silvester zit in de lift. Sinds hij de stekker uit ‘Arie & Silvester’ trok gaat het verbazingwekkend goed met hem. Kantine Walhalla 21.00 u € 15,Who’s afraid of George and Mildred? Raymonde de Kuyper en George van Houts spelen een combinatie van drie korte komedies die een hit waren op De Parade. Rotterdamse Schouwburg 20.30 u € 19,DANS

Conny Janssen Danst - How long is now Zie pagina 7. Rotterdamse Schouwburg 20.15 u v.a. € 13,50 DIVERS

Binnenpret Borrelen na werktijd. Westelijk Handelsterrein 17.00 u gratis

zaterdag 2 november FESTIVALS

Madness Indoor Festival Zie pagina 3. Maassilo 23.00 u € 17,50 Rotterdamse Oogstmarkt Markt met producten uit de omgeving. Noordplein 10.00 u gratis MUZIEK

010 sessies: Jessica van Deursen Gewapend met gitaar, zingt zij Nederlandstalige, poëtische, absurde, soms kritische, maar bovenal ‘levenslievende’ liedjes. RAAF 16.30 u gratis Alexander Abreu & Havana D’Primera Ze keerden de populaire Cubaanse muziek ondersteboven. Grounds (WMDC) 22.00 u € 28,Emiliana Torrini Zie grote foto. Maassilo 20.00 u € 18,Hail Of Bullets cd-presentatie Ook met optredens van Bodyfarm en Lucifericon. Baroeg 19.00 u € 15,- / vvk € 13,Ik, Ben Saunders Zie pagina 7. oude Luxor Theater 20.00 u v.a. € 22,Marike Jager - Here comes the night Marike en haar band spelen kleurrijke, speelse en soms


UIT IN ROTTERDAM de wereld. Ro Theater 20.00 u € 15,Jongerentheater Quint: Killing Time Zie donderdag 31 oktober. De Theaterschool 20.00 u € 10,Met Mijn Vader In Bed Magne van den Berg schreef de tekst voor dit ontroerende en humoristische stuk als een haperend telefoongesprek tussen een dochter en haar vader. Theater Walhalla 21.00 u € 15,Rood Toneelstuk van John Logan over de schilder Mark Rothko en zijn nieuwe assistent Ken. Een prikkelende dialoog voeren over de kunst en het leven. NTGent. Rotterdamse Schouwburg 20.30 u € 15,Roué Verveer & Murth Mossel (try-out) Traditiegetrouw starten de twee cabaretiers op hetzelfde moment met try-outen van hun (nu nog) prille soloprogramma’s. Theater Zuidplein 20.15 u € 17,50 Shelly&Nelly’s karaokecorner Je kent Shelly en Nelly natuurlijk al van de tattoocorner, maar dat is niet het enige dat zij doen. BAR 22.00 u € 5,Urbanus zelf! De show bevat zijn beste hits aan mekaar geveterd met splinternieuwe sketches, oneliners, twoliners en visuele onnozelheden. nieuwe Luxor Theater 20.00 u v.a. € 15,DANS

Conny Janssen Danst - How long is now Zie pagina 7. Rotterdamse Schouwburg 20.15 u v.a. € 13,50 DIVERS

Radio Walhalla Frisse zaterdagmiddag talkshow met en door Winfried Baijens en Ari Deelder. Kantine Walhalla 16.00 u € 5,-

eze IJslandse singer-songwriter trakteerde in 2006 het Motel Mozaique Festival op haar hpop van de mysterieuzere soort.

broeierige songs. de Doelen 20.15 u € 22,Purple invites Pure the Artist De winnaar van de ‘Grote Prijs van Zuid-Holland 2012’ in de categorie urban. Holland Casino Rotterdam 21.00 u € 5,Save Our Souls #2 Zie pagina 3. Tinto (Vessel 11) 15.00 u gratis The Ploctones Ze presenteren dit najaar hun vierde album met nieuwe noten, nieuwe ritmes en nieuwe grooves. LantarenVenster 20.30 u € 16,CLUBBING

300MPH - 5 year anniversary Wordt gevierd met Karotte, Monika Kruze, Egbert (live), Joey Daniel, Jeff Moore, Jamie Lie A Kwie en Sab Titos. Factory 010 23.00 u € 20,Black Out Ladies Night Tropisch feestje waarop Cache Royale optreedt. Club Empire 23.00 u € 20,Caramelo Latin Electronic Dance. Line up: Copyright, Genairo Nvilla, Dyna, Soul Pressure en Soul Roots. Club Vie 23.00 u € 10,Club Heimat Open-minded club night met Yes...Pinkpink, Soundcommander, Audiowitch en Sid Idiopath. Roodkapje 23.00 u € 6,Cult Club Een nieuwe beweging in Rotterdam met locale dj’s. Deze keer: Palmbomen, Lupe en Mr.

Niceguy. Toffler 23.00 u € 10,Dreamball Geïnspireerd op een gelijknamig artistiek feest uit de jaren ’50 nodigt BARformance je uit voor een eindfeest. Met o.a. Meneer Jansen en Non de Jus. BAR 23.00 u € 7,Fantasy Night Classics, funk, boogie, swingbeat, soul met DJ Manie. The Hospitality Club 23.00 u € 12,50 Keep It Movin’ Th’Acquisition en Turne zijn terug met hun ongedwongen clubavond. BIRD 23.00 u € 8,Lembra Tropische muziek uit de 80’s & 90’s. Met Grace Evora, Don Kikas, Milena Tavares, Lembra Band, Tony Triumph en Disco Ed. Thalia Lounge 23.00 u € 22,50 New Weekend Mix van R&B, hiphop en latinhouse, met o.a. Le Main, Tenko en Lucky Gio. LIVV Club 23.00 u € 12,50 Russian Luxury Night Russisch feest met champagne, kaviaar en dames die goed gekleed zijn (hakken en korte rokje). Met DJ Tale en Kate Orange. Eau Lounge 22.00 u € 15,THEATERS

Garry Davis Het derde deel uit de trilogie van Marjolijn van Heemstra over verbondenheid tussen mensen in een geglobaliseer-

zondag 3 november MUZIEK

Kurt Rosenwinkel New Quartet De Amerikaans jazzgitarist presenteert zijn nieuwe kwartet, waarmee hij dit jaar het album Star of Jupiter afleverde. LantarenVenster 20.30 u € 19,Matinee du Monde met Sabrina Starke Zie Lastminute pagina 6. Grounds (WMDC) 14.00 u € 7,50 Vice Squad en Die Nakse Bananen Punkbands. Baroeg 15.00 u € 10,CLUBBING

Bachata Sunday Feestje met bachata. Grounds (WMDC) 20.30 u € 7,Run The Trap Tweede editie van dit trapfeest. Met: Stööki Sound, Bluntspeakers, Jamal, Bram van Helden en het Biergarten DJ Team. Worm 23.30 u € 6,-

Hetty & George Adelheid Roosen en George Groot inventariseren hun vriendschap die al decennialang duurt. Rotterdamse Schouwburg 16.30 u € 17,DANS

Conny Janssen Danst - How long is now Zie pagina 7. Rotterdamse Schouwburg 14.30 u v.a. € 13,50 DIVERS

Cinema Culinair: La Grande Bouffe Kijk La Grande Bouffe terwijl chefkok DJ Wooldrik je de gerechten uit de film voorschotelt. BIRD 19.00 u € 89,50

Win een tatoeage door Ben Saunders Als iemand muziek tot in zijn tenen in het lijf voelt, is het zanger Ben Saunders. Hij won de eerste serie van het tv-programma ‘The Voice of Holland’, bracht twee albums met soulklassiekers en drie nummer-1-hits uit en won drie TMF-awards. Het begrip ruwe bolster, blanke pit is hem op zijn getatoeëerde lijf geschreven. Maar wie is hij nu echt? Ben komt in ‘Ik, Ben Saunders’ met zijn live band naar het theater en laat het zien. Wie zich overigens van te voren aanmeldt via een link op

de website van het Luxor Theater maakt kans op een echte tatoeage, gezet door Ben Saunders zelf. Daar hoort wel een motivatie bij. Ben Saunders zal persoonlijk beoordelen welke van de bezoekers met het mooiste, gekste of ontroerendste verhaal de tatoeage heeft verdiend. Tijdens zijn show wordt de winnaar in het zonnetje gezet en maakt hij direct een afspraak wanneer de tattoo gezet zal worden. Oude Luxor, zaterdag 2 november 20.00 uur

Musea

Hieronder een wisselende selectie van tentoonstellingen. Museum Boijmans Van Beuningen di t/m zo 11.00-17.00 u Oskar Kokoschka - Mensen en beesten Oskar Kokoschka inspireerde hele generaties kunstenaars met zijn portretten van mens en dier. t/m 19/1/2014 Surrealisme à la Dalí in Rotterdam Zeven werken van Dalí zijn de afgelopen tien maanden op reis geweest in Europa. De thuiskomst wordt gevierd. t/m 2/2/2014 Maritiem Museum Rotterdam di t/m za 10.00-17.00 u zo en fd 11.00-17.00 u Sex & The Sea - By Greenaway/ Boddeke (16+) Peter Greenaway en Saskia Boddeke nemen je mee naar gevoelens van heimwee, seksueel verlangen en verleiding die zeemannen hebben als ze maanden zonder geliefde op zee zijn. t/m 19/12/2014 Natuurhistorisch Museum Rotterdam di t/m zo 11.00-17.00 u Sterrenkijkers, waterhoofden en paddenkoppen De collectie ernstige aangeboren afwijkingen bij mens en dier. t/m 6/4/2014 Nederlands Fotomuseum di t/m vr 10.00-17.00 u za en zo 11.00-17.00 u Wit - fotografie, kunst, design, mode, film Totaalbeleving met fotografie, kunst, design, mode, architectuur, film en video over de onbegrensde mogelijkheden van wit. t/m 5/1/2014

Expositie ruimten

Ben Saunders heeft soul in zijn lijf.

Dans met live band in industriële sfeer Het succes van 2012 wordt herhaald. Toen bleef het publiek maar toestromen naar de RET-tramremise in de Rotterdamse wijk Hillegersberg en naar de Machinefabriek in Vlissingen. Alle reden om de dansvoorstelling ‘How Long is now’ van het gezelschap Conny Janssen Danst in reprise te nemen. Natuurlijk is ook de band Alamo Race Track erbij die met vijf muzikanten hun gitaarpop live meespeelt. Ook in het theater wist de dansvoorstelling de rauwe, industriële sfeer te behouden dankzij inventieve decors. Er wordt

een surreële wereld opgeroepen van muziek, dans en licht waarin het lekker wegdromen is. Iedereen kan zijn of haar eigen verhaal brouwen of eigen associaties maken in het meeslepende toneelbeeld waarin niet alles logisch is en niet alles vanzelfsprekend uit het andere voortkomt. Wie vrijdag vroeger naar de schouwburg komt, kan vanaf 18.45 uur een interessante inleidende lezing meemaken. Rotterdamse Schouwburg, vrijdag 1 t/m zondag 3 november 20.15 uur (zo 14.30)

Hieronder een wisselende selectie van exposities. Museum Rotterdam in LP2 di t/m zo 11.00-17.00 u Echte Rotterdammers Zie pagina 2/3. t/m 16/3/2014 Voormalig postkantoor ma t/m zo 10.00-18.30 u Da Vinci The Genius De vele talenten van Leonardo da Vinci aan de hand van meer dan 200 unieke werken, toestellen en objecten. t/m 6/1/2014

THEATER

Biecht op zondag #2 Muziek, theater, comedy en beeldende kunst vormen de vaste ingrediënten van deze reeks verrassende avonden. Maaspodium 20.15 u € 14,Garry Davis Zie zaterdag 2 november. Ro Theater 14.30 u € 15,-

7

Meer informatie Surf naar www.rotterdam.info en www.rotterdamsuitburo.nl voor meer informatie.

Rauwe dans van Conny Janssen Danst. / LEO VAN VELZEN


MAKKELIJK en SNEL NAAR

Dudok Quartier du port t boerengat en vele andere restaurants

kijk op hetovbrengtje.nl

20131031_nl_uitrotterdam  
20131031_nl_uitrotterdam  
Advertisement