Page 1

world food special Dinsdag 1 oktober 2013

Fan is streng

PAGINA 3

GENIETEN OP HET WORLD FOOD FESTIVAL ROTTERDAM

Ontdek, proef, probeer

VINCENT VAN DORDRECHT


&

WORLD FOOD SPECIAL

www.metronieuws.nl dinsdag 1 oktober 2013

De vijf hoogtepunten van het Food Festival Must see. Het World Food Festival is in volle gang. Metro zet de vijf highligts voor de komende weken op een rij. Tijdens het World Food Festival is een culinair evenement voor foodies, gezinnen met kinderen en profs. Voor de eerste en enige keer wordt het evenement gehouden van 18 september tot 27 oktober. Vijf weken lang kan menig eetliefhebber zijn hart ophalen in Rotterdam. Door heel de stad zijn activiteiten gepland.

1 Toevoeging

Ahmed Aboutaleb Burgemeester Aboutaleb vindt het culinaire evenement een toevoeging voor de stad. “Iedereen heeft zjin eigen associatie met eten en dat is wat je op het World Food Festival terugziet. We hebben veel muziekfestivals en andere evenementen, maar dit is helemaal nieuw. Rotterdam heeft bij mijn weten nog nooit zoiets gehad. Fantastisch.”

WORLD FOOD

Een festival dat een ode aan de Rotterdamse gehaktbal en nog meer echt eten uit de Maasstad brengt, dat is in het kort RotterdamseKost. De Rotterdamse cultuur en het culinaire gebied van de stad zijn daar op z’n best. Er kan van drie dagen lang, van 3 tot 5 oktober, in het Museumpark genoten worden van echt Rotterdams vertier. Van de gehaktbal van de Ballentent tot de gastronomische perfectie van Parkheuvel. Tijdens het culinaire genot verzorgen The Kik en Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest de muziek.

2

De lokale, nationale en internationale culinaire top verzamelt zich in het Future Food House en kookt de sterren van de hemel. Meer dan twintig topchefs geven een kijkje in hun keuken aan de hand van demonstraties, proeverijen en workshops. Op zaterdag 12 oktober bijvoorbeeld komt Angélique Schmeinck, het gezicht van 24Kitchen, vertellen over het bedenken van bijzondere en onverwachte smaakcombinaties. Schmeinck is een van de twee Nederlandse vrouwelijke meester-koks en is gespecialiseerd in foodpairing. Elk weekend is er van al-

les te leren en proeven in het Future Food House.

3

Rotterdam en Turijn presenteren een mini-Salone del Gusto, een mini-Salon van de Smaak. Tijdens het tweedaagse evenement op 19 en 20 oktober in het Future Food House is het rijkdom aan bijzondere gerechten en producten te ontdekken. De fijne kneepjes van de Slow Food Alliantie en het Youth Food Movement zijn te leren. De toegang voor de voedseltentoonstelling met een markt, proeverijen en workshops is gratis.

4

Tijdens het World Food Festival draait het niet alleen om eten, maar ook om leren. De conferentie ‘Wat eet Rotterdam?’ op 18 oktober brengt voedselhelden en voedselverhalen uit de stad bijeen. In Arminius wordt besproken waar het eten vandaan komt, hoe het wordt verhandeld, getransporteerd, gegeten en bereid. Het eten is bepalend voor hoe steden er vandaag de dag uitzien. Voor Rotterdam is dat niet anders. De conferentie geeft een kijkje in het karakter van de voedselstad Rotterdam. Wat eet Rotterdam? geeft een kijkje in het karakter van de voedselstad Rotterdam.

5

Elke Rotterdammer eet wel eens een patatje van Bram Ladage. Waargebeurde frietervaringen van klanten én medewerkers komen tot leven in de bijzondere theatervoorstelling Patatverhalen. De locatie voor de voorstelling is de plek waar het bij Bram Ladage om draait: de frietkar. Vijf zaterdagen lang, van 12 tot 16 uur, wordt de voorstelling in verschillende patatkramen gespeeld. Op onder andere het Zuidplein, Keizerswaard en Alexander zijn de kramen te vinden.

MARISSA VAN LOON

reporter.rot@metronieuws.nl

Opening van het World Food Festival in het Museumpark in Rotterdam. / VINCENT VAN DORDRECHT

Buikpijn? Problemen met de ontlasting? Spastische of prikkelbare darm? IBS/PDS? Word lid van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging! www.PDSB.nl info@PDSB.nl @PDSB 088-PDS INFO / 088-7374636

ma+do 14:00-16:00, di+wo 19:00-21:00

Brochures Ledenblad Prikkels PDS-infodag Lotgenotendag

302


313

WORLD FOOD

Altijd puzzelen in Asian Glories

Gerenommeerd. Asian Glories is op het gebied van Chinese restaurants een gevestigde naam in Rotterdam en verandert altijd maar door.

Fan, Jenny en Kevin zijn het gezin achter restaurant Asian Glories. Jenny is gastvrouw, Kevin is kok. Ook zijn zij tolk voor Fan. Fan is de echtgenoot van Jenny en de vader van Kevin. Bovendien is hij de chef-kok van één van de beste, zowaar hét beste, Chinese restaurants van Rotterdam. Fan ging op zijn veertiende in de horeca werken. Als afwasser in Hongkong. Fan: ”Zodra alle koks weg waren, ging ik de keuken in en probeerde ik gerechten uit.” De keuze voor horeca was noodgedwongen. Fan zijn vader kon niet werken, Fan zijn vader was alcoholist. Fan moest de familie onderhouden. Eerst in Hongkong, daarna in Nederland. ”Van vrienden had ik gehoord dat Nederland goed was. Er was werk, er waren voorzieningen. Doordat veel Aziaten kwamen is de Chinese keuken hier op hoog niveau. Hoger dan in België of Duitsland.” In Nederland werkte Fan in een restaurant op de Nieuwe Binnenweg. Daar ontmoette hij Jenny. Jenny: ”In dat restaurant kwamen alleen maar Chinezen. Nederlanders wisten niet wat zij moesten bestellen. Er was een aparte menukaart met babi pangang en foe yong hai. Vanuit de bediening zag ik

Van links naar rechts: Kevin, Jenny en Fan.

dat Nederlanders van sfeer houden. Chinezen niet, die komen alleen om te eten.” Samen begonnen Fan en Jenny een restaurant in Den Haag. ”Ons proefkonijn”, zegt Jenny. Vervolgens in Rotterdam. ”Wij passen ons aan de Westerse keuken aan”, vertelt Fan. ”Niet wat betreft de techniek, wél wat betreft de ingrediënten. Sommige specerijen zijn hier niet te krijgen. Schezuanpeper heb je hier niet in de kwaliteit die wij zoeken. Net als komijn. Ook zijn hier geen gepekelde olijven te koop of gefermenteerde vis.” ”De laatste tijd zijn wij aan het vernieuwen”, vervolgt Jenny. ”We koken meer Maleis, daar kom ik vandaan. Ook hebben we meer Franse invloeden.” Ze knikt naar Kevin. ”Mijn vader kookt traditioneel, ik ben Frans geschoold. Ik vind het leuk borden te dresseren. Kunst is een inspiratiebron.” Fan is klassieker. ”Mij inspireert de natuur.” Hij kijkt naar buiten. ”Die herfstbladeren, als dat nou kruiden waren.” Voor Kevin is het moeilijk te zien hoe hard zijn ouders werken. ”De druk is hoog. Voor hen, maar ook voor mij. Een Aziatische vader wil het liefst dat zijn zoon het stokje overneemt. Ik weet het nog niet. Het moet wel in je aard liggen om 24 uur per dag in de keuken te staan.” In Fan’s aard ligt dat. ”Zolang je iedere stap goed doet, kom je er wel”, zegt Fan. ”Ik sta vierenveertig jaar in de keuken, zo heb ik leren koken. Ik heb geen talent. Door hard te werken bereik je evenveel. Je moet discipline hebben.” De discipline om een dim sum net zo

lang te vouwen tot hij perfect is. Met een glad mes strijkt Fan over het deeg. Fan: ”Op de dim sum ben ik trots. En op de Pekingeend, de pannenkoekjes maken wij zelf. Die zijn zacht en flinterdun.” Jenny: ”Asian Glories is een puzzel die nooit af is. Je wordt beter in het leggen, maar hij verandert steeds.” Fan: ”Een ingrediënt kan ineens anders smaken, een kleur kan veranderen.” Hij strijkt het deeg nog wat gladder. ”Je wilt continu verbeteren.” Jenny: ”Hij is streng. Ook voor anderen.” Fan kijkt naar zijn zoon. ”Hij moet de basis goed onder de knie krijgen. Het fundament moet sterk zijn. En productkennis, dat is belangrijk.” De ingrediënten van Asian Glories komen bij vaste leveranciers vandaan, maar worden ook gehaald op de West-Kruiskade. Kevin: ”’s Ochtends doen mijn ouders boodschappen. Zij lopen dan net zo lang tot ze de beste groenten hebben, voor de beste prijs. Dat kan uren duren.” Kevin: ”Ik weet dat als ik Asian Glories overneem en het goed doe, mensen zullen zeggen dat ik er niets aan heb gedaan. Als ik het níet goed doe, stel ik iedereen teleur. Het is nooit goed.” Jenny komt tussendoor: ”Een Chinees gezegde luidt: je kunt niet alle monden voeden. Kevin is een lieve jongen, hij wil iedereen tevreden houden. Dat kan niet.” Kevin: ”Misschien wil ik iets voor mijzelf beginnen.”

Tijdens het World Food Festival geeft chef-kok Shun Po Fan een kookdemonstratie. Jenny is er ook. www.worldfoodfestival.nl

DORE VAN DUIVENBODE

NIEUW en bij ons verkrijgbaar, het heerlijke kookboek:

SPICY De West-Kruiskade kookt

Vrijwel alle ingrediënten bij Wah Nam Hong verkrijgbaar! SHANGHAI CHOW MIEN

SINGAPORESE MIHOEN

TOD NAM PLA Thaise viskoekjes Hoofdgerecht voor 4 personen - Voorbereiden: 20 minuten - Bereidingstijd: 10 minuten WAH NAM HONG

Gebakken noedels met Shanghai pak choi Hoofdgerecht voor 4 personen - Bereidingstijd: 15 minuten

Hoofdgerecht voor 6 personen - Bereidingstijd: 30 minuten

WAH NAM HONG

NODIG

NODIG

18

19

NODIG

20

21

deze groente. De ‘echte’ pak choi is van PANTAI

QUICK COOKING NOODLES hoeven maar kort te koken voor je ze verder kunt gebruiken. Slechts 2 minuten, terwijl ‘gewone’ noedels een kooktijd van 8 tot 10 minuten hebben.

1. Kook de noedels in ruim water en spoel ze koud af. Zet ze apart. 2. Verhit de wok met 1 el olie en bak het varkensvlees. Voeg na 5 minuten de groente toe. Doe ze in een schaal en zet apart. 3. Verhit opnieuw 1 el olie en bak de noedels samen met de sojasaus en bouillonpoeder, zout en zwarte peper naar smaak en meng alles goed. Als de noedels drooggebakken zijn, voeg je het gebakken vlees met de groenten toe. Schep om en serveer.

char siu of Chinese babi pangang) is geroosterd varkensvlees, dat kant-en-klaar wordt verkocht bij Chinese winkels (in de diepvries) of bij het Chinese restaurant. Slagerij Schell het varkensvlees geroosterd met honing en vijfkruidenpoeder. Je verwarmt het au-bain-marie of bakt het even mee.

OM TE SERVEREN

1. Masseer de schoongemaakte garnalen (maak een snede in de rug en verwijder de darm) met wat zout en zet ze apart. 2. Kook in ruim kokend water de vermicelli ongeveer 7 minuten al dente. Spoel koud af en laat uitlekken in een vergiet en zet het ook apart. Om plakken te voorkomen kun je er een drupje olie aan toevoegen. 3. Meng in een kleine kom de sesamolie en currypoeder tot een mooie pasta. Meng daarna de sojasaus, oestersaus en suiker er goed doorheen. 4. Verhit de wok totdat hij goed heet wordt, voeg de olie toe en laat dit ook goed warm worden. Voeg de garnalen toe en roerbak ze tot ze roze worden. Schep de garnalen in een kommetje en zet ze apart. 5. Giet het ei als een omelet in de wok, voeg een beetje zout toe. Roer het ei dan door elkaar zodra het wat begint te stollen. Doe de eisnippers in de kom bij de garnalen. 6. Doe de ui en gember in de wok en roer totdat ze iets zachter worden. Voeg dan de knoflook en de curryolie in de wok toe. Wok alles totdat het een heerlijke geur afgeeft. 7. Voeg de char siew en de vermicelli toe. Roer alles goed door elkaar. Mocht de vermicelli aan de droge kant zijn, dan kun je wat water toevoegen. Voeg, als de vermicelli goed warm is, de taugé en bosui toe. Tot slot de stukjes ei en de garnalen. Roer alles nogmaals door elkaar en serveer lekker heet!

25

EXTRA

VERVOLG OP VOLGENDE PAGINA >

WNH Den Haag Cash & Carry Ind. Terrein Forepark Gebouw 4 , Vlist 23 2491 CC Den Haag Tel: 070 - 327 0009

WNH Den Haag Gedempte Burgwal 8 2512 BT Den Haag Tel: 070 - 360 1977

WNH Rotterdam West Kruiskade 4-6 3014 AP Rotterdam Tel: 010 - 241 7355


www.metronieuws.nl dinsdag 1 oktober 2013

WORLD FOOD

324

BRAM LADAGE

Bram 'zeg maar Bram' Ladage ging patat bakken, ondanks dat zijn vader zei: 'Daar verdien je geen ene moer mee'. Nu heeft hij vierhonderd personeelsleden, 29 vestigingen en verkoopt hij per jaar meer dan 4 miljoen zakken patat.

GOEDE PATAT STINKT NIET ”Geen meneer, zeg maar Bram.” Een kleine man steekt zijn hand uit. ”Ik noem eigenlijk nooit mijn achternaam als ik mij voorstel. Dan is het meteen zo’n ding. Ik ben gewoon Bram.” Bram is een afgetrainde zestiger. Zijn huid is gebruind, zijn tanden zijn wit. ”Op mijn vijftiende ging ik van school. Ik wilde werken. Mijn ouders hadden een patatkraam. Dat was een ramp. Iedere dag stonden zij te ruziën over wie wat de frituurpan in deed. Mijn moeder is gestopt en de stoffen in gegaan. Op dezelfde markt, een eindje verderop. Mijn vader bleef bij de patat.” Bram snijdt een stukje kaas af. ”Dat wilde ik ook, die stoffen vond ik maar saai. Mijn vader zei steeds: ”Bram, met de patat, daar verdien je geen ene moer mee.’’ Bram was achttien en vastberaden. Hij huurde een kraam en zette er twee ovens voor. ”Het was zaak heel hard te schreeuwen om klanten te lokken. Tót ze bij je kraam zijn, dan moet je juist aandacht geven. De eerste dag verdiende ik zestien gulden en tachtig cent. De tweede dag een beetje meer. Zo ging dat door. Mijn geluk was de wederopbouw. Er was woningnood in Rot-

terdam. De gemeente breidde uit naar plekken als Ommoord en Zevenkamp.” Plekken waar mensen zouden gaan wonen, plekken waar markten kwamen. Bram glimlacht: ”En daar moesten natuurlijk kramen komen.” Kramen met patat. Bram stond er iedere dag. Ook nadat zijn kraam in de fik had gestaan door een onhandige werknemer. ”Met brandwonden in mijn gezicht stond ik weer te bakken. Ik had een groot plichtsbesef naar mijn klanten toe.” Nooit stonk Bram naar patat. ”Goede patat stinkt niet. Ik vind het juist lekker ruiken. Pizza’s die stinken pas! Die weeïge geur, bah. Maar patat? Nee hoor, patat stinkt niet.” Goede patat is knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Toen Bram vijftig werd, wilde hij stoppen. Drie maanden zat hij thuis, toen werd Bram het zat. ”Ik wil bezig zijn, dingetjes doen.” In de winter is dat wintersport, in de zomer zit Bram op zijn boot. ”Ik ben een echte waterrat. Altijd al geweest. Met wat vrienden, mijn vrouw, biertje erbij. Gezellig.” Volgend jaar gaat Bram nog maar een keer stoppen, dan wordt hij 65 en

krijgt Bram AOW. Bram zucht: ”Gelukkig heb ik veel hobby’s.” Brams’ vader was beretrots. ”Stond hij in één van mijn kramen, wees ‘ie omhoog naar mijn naam. ”Kijk, dat is mijn zoon”, zei ‘ie dan.” Bram’s ogen twinkelen. In zijn patatgele vest, toeval volgens Bram, en stoere spijkerbroek met drukke print lijkt hij een jonge jongen. ”Dat terwijl ik als lunch iedere dag een patatje at. Altijd. In de zomer met piccalilly, in de winter met mayonaise.” Een leven lang iedere dag patat. Neef Rocco veert op: ”In onze magere frietsaus zitten evenveel calorieën als in vanille vla. Dat zou je niet zeggen, hè?” Neef Rocco veert wat verder op. ”Ook is onze patat geen fast food. Wij maken slow food. Die aardappel die jij zaterdag eet, die kan een paar dagen daarvoor nog in de grond hebben gezeten. Het is een eerlijk en puur product. Aardappelen, olie en zout. That’s it. ’t Zijn geen Franse frietjes vol troep. Dát is fast food. Onze patat niet.” Neef Rocco zit al 35 jaar in het bedrijf. Samen met zoon Wesley heeft hij de dagelijkse leiding. Bram knipoogt. ”Je moet je opvolgers goed uitkiezen.”

Aandacht

“Het was zaak heel hard te schreeuwen om klanten te lokken. Tót ze bij je kraam zijn, dan moet je juist aandacht geven. De eerste dag verdiende ik zestien gulden en tachtig cent.” Bram L ada g e

Ook neef Rocco is op de markt begonnen. ”Bij mijn vader in de stoffenkraam. De eerste keer vond ik het nog leuk om stof te knippen, maar toen ik na drie kwartier praten tachtig cent verdiende, zag ik het niet meer zitten. Bovendien liepen, achter de kraam van mijn vader, steeds die jongens en meisjes van Bram Ladage heen-en-weer. Dat was veel spannender.” Rocco was twaalf en stapte over. ”Mijn vader is 72. Iedere zaterdag staat hij nog met zijn stoffen op Blaakplein. Hij kan het niet loslaten.” Bram: ”Het is de laatste der Mohikanen.”

Die jongens en meisjes van Bram Ladage zijn onderdeel van de familie, volgens neef Rocco. Alle vierhonderd. ”Wij zijn een familiebedrijf. Zij moeten dat ook zo voelen. Af en toe gaan we een weekendje weg.” Bram: ”Lekker zeilen.” Inmiddels zijn er heel veel Bram Ladage liefdes en Bram Ladage baby’s. Geen van hen heet Bram. ”Mijn kleinzoon, die heet Denver-Bram. Hij is pas negen, maar ik zie nu al dat hij er eentje wordt.” Vierhonderd personeelsleden, 29 vestigingen, jaarlijks ruim vier en een half miljoen verkochte zakken patat. Is Bram net zo trots als zijn vader? Bram kijkt verbaasd. ”Ik trots?” Hij snijdt nog wat kaas en denkt even na. ”Ja, natuurlijk. Opdat zoveel mensen wel eens een Brammetje halen. Het is ook écht lekkere patat.” Tijdens het World Food Festival organiseerde Bram Ladage op 21 september de Aardappeloogstdag. Gedurende het festival worden in zes kramen patatverhalen opgevoerd, verzameld en geregisseerd door theatermaker Wim Staessens.

DORE VAN DUIVENBODE


WORLD FOOD

335

Tijdens het World Food Festival is er in de straat van 1000 smaken, de West-Kruiskade, genoeg te beleven. Zo zijn alle smaken, geuren en kleuren gebundeld in het kookboek Spicy. Het boek is een culinaire ontdekkingsreis op de West-Kruiskade. Metro bezocht vijf zaken. MARISSA VAN LOON

1

5

Verse groenten uit Azië Heel veel verschillende soorten rijst en verse groenten uit Azië, dat is de specialiteit van deze supertoko. De Aziatische supermarkt importeert hun levensmiddelen zelf vanuit het Verre Oosten. Inmiddels zit Wah Nam Hong al 27 jaar aan de West-Kruiskade en zijn er al drie vestigingen geopend elders in het land. Yanni Liu, medewerker van Wah Nam Hong: “We hebben heel veel verschillende soorten rijst en twee of drie keer per week worden er verse groenten en kruiden aangeleverd. Die groenten en kruiden worden ingevlogen vanuit het Verre Oosten en mensen komen er speciaal voor naar onze winkel.”

2

Fernandesijs

Voor ijs dat gemaakt is van en smaakt naar Fernandes, ben je bij DE IJssalon aan het goede adres. De bedrijfsleidster heeft van de rode Fernandes met de smaak cherry bouquet ijs gemaakt. “Mensen vinden het grappig, leuk en lekker maar het is niet de best verkochte ijssoort. Het is eigenlijk meer een smaakje voor de lol. Vooral Surinamers en Antilianen komen er speciaal voor naar DE IJssalon”, vertelt bedrijfsleidster Esther Alting. “Het ijs wordt zelf gemaakt met het roze drankje in onze vestiging aan de Meent.” Een bolletje van het lichtroze ijs kost 1,20 euro en de ijswinkel heeft het hele jaar haar deuren geopend.

Broodje kipkerrie “Als je er eenmaal van geproefd hebt, ben je eraan verslaafd”, vertelt een klant in het eethuis Madam Jeanette. “Ze doen wat in het eten hier, zo lekker is het!”, grapt hij verder. Het eetcafé is gespecialiseerd in de Surinaamse keuken. Het broodje kipkerrie is het meest populaire broodje van de zaak. Per dag verkoopt medewerker Cheryl Chin er ongeveer honderd. “Het broodje kost 2,70 euro en daarop zit kip die gekruid is met kerrie, komkommer en sambal. En dat broodje stoppen we dan even in de grill. Het broodje zelf komt van Havenaar, de beste bakker hier aan de WestKruiskade”, vertelt Chin.

5

x smullen op West-Kruiskade Surinaamse broodjes Op de hoek van de WestKruiskade en de Josehlaan zit een Hollandse bakker met Surinaamse specialiteiten. Per dag worden er in de winkel 30.000 broodjes bij bakkerij Havenaar gemaakt. “We hebben zelfs klanten uit Nijmegen, Amsterdam en Scheveningen. Die komen wekelijks Surinaamse broodjes halen hier”, vertelt medewerker Yvonne. Haar collega Mieke vult aan: “En alle toko’s hier in de buurt komen hun broodjes hier halen. Wij verkopen ze met kaas, ham of zonder iets. De toko’s beleggen de broodjes wel.” De bakkerij verkoopt witte en bruine Surinaamse broodjes voor 30 cent per stuk.

3

4

Heel veel vis Andaluce is een visboer die meer biedt dan een normale visboer. Mohammed Taheri, bedrijfsleider van Andaluce, een vishandel en -restaurant: “Wij hebben een boel vissen in onze winkel liggen, maar als de klant een andere vis wil die we op dat moment niet hebben, dan bestellen we dat. Dan komt dat de volgende dag binnen.” De klanten kunnen zelf een menu samenstellen en binnen een minuut of 10 is het klaar. “Boven onze winkel is het restaurant en daar kunnen onze klanten hun maaltijd opeten. De prijs is heel schappelijk: voor een flinke maaltijd betaal je tussen de 7,50 en 12,50 euro.”

.

Een dagje zonder vlees is MMMAKKELIJK ook tijdens het World Food Festival. Sinds 1886 reist Verstegen de wereld rond voor de allerbeste kruiden en specerijen.

OOK ONZE SCHOLEN

We volgen de trends op het gebied van lifestyle, gezondheid en kooktechnieken, om steeds weer te kunnen verrassen met unieke producten.

Nieuw: de LEKKERSTE MIXEN voor vegetarische gerechten. Steeds meer mensen willen wel eens een dagje zonder vlees of vis. Voor hen - en natuurlijk voor de echte vegetariërs - is er nu een Verstegen lijn met 6 nieuwe mixen voor meer variatie in de vegetarische keuken. Zo lekker en gevarieerd, dat je het vlees niet eens mist. Met Verstegen chef je het zelf.

Scan de QR Code Proef de SPECIALE MIX voor vegetarische Couscous salade. HealthNet werkt aan herstel van gezondheidszorg in door conflict getroffen gebieden, onder meer door vrouwen op te leiden tot verloskundige. Steun hen via 10.40.80.000 of sms ZORG naar 1008 www.healthnettpo.org

Voor meer informatie: thuis.verstegen.nl

Voor het World Food Festival brengt Verstegen een speciale editie van de mix voor vegetarische Couscous salade. Zorg dat je deze gratis te pakken krijgt op diverse locaties in Rotterdam gedurende het hele festival. Een heerlijke mix die uitstekend past binnen een gezonde en duurzame lifestyle. Geniet van het festival, geniet van Verstegen.

VERSTEGEN OP HET WORLD FOOD FESTIVAL: 21 oktober: een uniek kijkje in de keuken van Verstegen en een workshop vegetarisch koken

22 oktober: Kinderworkshop kruiden & specerijen; kook, bak en maak je eigen kruidenmix

26 oktober: Sugar & Spice demon stratie en proeverij met Jeroen van der Graaf en Robert Kranenborg in het Future Food House

Meedoen? Schrijf je nu in op worldfoodfestival.nl

.


18 27 se o pt kt em o b be e r rt 20 m 13

HET OV BRENGT JE NAAR ETEN & DRINKEN

MAKKELIJK en SNEL NAAR

World food festival EN VELE ANDERE LOCATIES kijk op hetovbrengtje.nl


WORLD FOOD

World Food Festival in foto’s Een genietende burgemeester Aboutaleb, genietende Rotterdammers en genietende ondernemers. Genieten van eten!

Kleintjes. Ook aan de jonkies wordt gedacht op het World Food Festival Rotterdam De junior eetfanaten worden op het foodevenement zeker niet overgeslagen. Doorlopend in het Future Food House kunnen kinderen een oerpannenkoek maken of in een voeldoos ontdekken welke ingrediënten zij voelen. Basisschoolkinderen kunnen bewust leren eten, bewegen en - het lijkt net echt - boodschappen doen. Tijdens TopKokkies the Battle op 11 oktober in het Future Food house maken twee Rotterdamse basisscholen hun eigen verzonnen lekker en gezond gerecht. Op zaterdag 26 oktober in de herfstvakantie

Ook voor junior eetfanaten is er veel te doen.

nemen vier teams van kinderen uit groep 7 en 8 het tegen elkaar op tijdens de Grote Kids Quiz. De kinderen moeten vragen beantwoorden over ons eten en koken de sterren van de hemel in een heuse kookbattle. Een workshop over gezonde babyvoeding leert papa’s en mama’s hoe ze zelf gezonde hapjes voor hun kleintjes kunnen maken. Op vragen als ‘Welk effect heeft voeding op de lichamelijke en smaakontwikkeling van je kind?’ geeft Kirsten Toeset op 11 en 25 oktober antwoord. ME TR O

357


100% biologisch gecertificeerde kokosolie Als smeersel (op brood) Om in te bakken Om mee te wokken Frituren kan uiteraard ook Als heerlijke massageolie Verrukkelijk als badolie

Probee r ook ons ko ko Hoog g swater. e kalium halte aan , ess minera entiële vitami len en nes, choles geen terol.

In tegenstelling tot wat veel in de media, inclusief het Voedingscentrum, wordt beweerd (alle verzadigde vetten zouden slecht zijn) is onze biologische kokosolie zo’n gezonde uitzondering op deze regel. De speciale verzadigde vetten worden in het lichaam omgezet in energie. Het bevat helemaal geen ongezonde transvetzuren en dat is bijzonder.

Wij hebben 2 soorten kokosolie: extra vierge (die mild naar kokos ruikt) en geurloos. Verpakt in kunststof emmertjes van 500 en 2220 ml die GEEN weekmakers bevatten. De extra vierge is ook verkrijgbaar in glazen potten van 500 of 1000 ml. Het produceren doen wij in de Filippijnen met heel veel handmatige arbeid dat een prachtproduct garandeert en werkgelegenheid voor de betrokkenen.

Omega & More producten zijn verkrijgbaar in natuurvoedingwinkels, reform en speciaalzaken. www.kokosolie.info, www.kokoswater.info, www.kokossuiker.info, www.witsenburg.net

20131001_nl_metro special  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you