Page 1

DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

2.

3.

pagina “Mijn favoriete serie is Grey’s Anatomy, het is verslavend”

4.

pagina Johan Nijenhuis achter de camera en voor de buis

pagina Interview met de regisseur en sterspelers van hitserie Mad Men

Je favoriete serie,

wanneer het jou uitkomt November 2012

Film uit op dvd, dan ook op Video on Demand Video on Demand wint snel aan populariteit. Inmiddels is de mijlpaal van 1,5 miljoen gebruikers gepasseerd. En daar blijft het niet bij. Want steeds meer mensen ontdekken het gemak van thuis films en series bestellen met je afstandsbediening. Zonder de deur uit te moeten, kijk je met één druk op de knop naar de film waar je op dat moment zin in hebt. Je hebt keuze uit vele series, zoals Mad Men, The Killing en GTST. Maar ook honderden films, waaronder The Amazing Spider-Man, 21 Jump Street en Magic Mike kijk je On Demand. Allemaal topfilms die nog maar net uit de bioscoop zijn. Inmiddels komen al deze films uit volgens het zogeheten ‘day-and-date’ principe. Zodra een film op dvd verschijnt, is deze dezelfde dag óók via Video on Demand beschikbaar. En steeds vaker zelfs nog eerder dan dat.

Top 10

Series On Demand

Grey’s Anatomy

1. Mad Men 2. The Killing 3. GTST 4. The Big Bang Theory 5. SpangaS 6. The Bridge 7. Grey’s Anatomy 8. Antimafia 9. The Walking Dead

Een scène uit Mad Men

Bekijk vandaag de soap van morgen Ken je dat gevoel? Dat je helemaal opgaat in een serie. Zelfs je plas ophoudt om maar niets te hoeven missen. Maar dat dan ineens, op het spannendste moment - pats! - de aftiteling begint te rollen. En je weer een hele week moet wachten om het verhaal verder op te pakken. Nou, die ellende is nu voorbij. Sinds kort kun je sommige series, zoals GTST en The Walking Dead zelfs al eerder ‘On Demand’ bekijken dan dat ze via de reguliere tv-zenders worden uitgezonden. Zo weet je direct hoe de cliffhanger van je favoriete soap afloopt.

10. Dexter

Top 10

Video on Demand

Snow White and the Huntsman

1. Intouchables 2. Snow White and the Huntsman 3. Prometheus 4. Men in Black 3 5. T he Dictator 6. Dark Shadows 7. T he Avengers (2012) 8. The Lucky One 9. What to Expect When You’re Expecting 10. Haai Five (NL)

Wie ook Video on Demand wil kijken, kan onder andere bij KPN, UPC of Ziggo terecht.

NU TE ZIEN VIA VIDEO ON DEMAND o.a. bij MORE

S O N G S,

MORE

D A N C I N G,

MORE

L AUG H S

© 2012 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.


2

DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

“Ik kijk het liefst alle afleveringen achter elkaar”

Wat is jouw favoriete tv-serie? Ga naar Video on Demand NL op Facebook en win een film­ avond voor jou en je vrienden!

Je 24 of 48 uur de tijd om een aflevering te bekijken. En binnenkort kun je series ook voordelig per seizoen bestellen. Bij uitgebreide abonnementen zijn sommige series zelfs helemaal gratis. Maar welke series kijkt de Nederlander eigenlijk het liefst? We vroegen het de man en vrouw op straat.

Katja van der Tang (37), account­ manager

Ik kijk graag naar films. Liefst met een licht ‘cult’ tintje. Meestal kijk ik die samen met mijn man om even te ontspannen, als ons zoontje ’s avonds slaapt. Reguliere televisie kijk ik vrijwel niet. Als ik iets wil zien, zoek ik het wel op via Uitzending Gemist. Omdat je dan kunt kijken wat en wanneer je

wilt, zoals momenteel De Geheimen van Barslet, De Keuringsdienst van Waarde en 3 op reis. Mijn favoriete serie is Grey’s Anatomy. Niet te gecompliceerd en altijd weer een ramp die je niet had kunnen voorspellen. Die kijk ik via Video on Demand. Het gevaar daarvan is wel dat je te veel afleveringen achter elkaar gaat kijken. Het is verslavend. Maar straks, tijdens mijn zwangerschapsverlof, is er weer volop tijd voor een nieuwe serie. The Mentalist bijvoorbeeld. Ook een favoriet.

Sarah Hilgers (23), horeca­ medewerkster

Ik ben dol op series. Hoe meer, hoe beter. Want als ik een serie heb gevonden die me aanstaat, kijk ik het liefste alle afleveringen achter elkaar. Meestal beginnen die marathons al in bed. Lekker onder de dekens met een drankje erbij. The Walking Dead is

momenteel mijn favoriet. Daarbij is het iedere aflevering weer raden wie er nu door zombies wordt verscheurd. Maar naast het horroraspect vind ik vooral het verhaal erg goed. Om dezelfde reden kijk ik ook graag naar Mad Men en misdaadseries zoals CSI en Law & Order. De laatste twee volg ik gewoon op televisie, niet op dvd. Maar het vervelende daarvan – je raadt het al – is dat je na een spannende aflevering weer een hele week moet wachten op een nieuwe.

Vanaf 28 november

&

beschikbaar op Video on Demand

© 2012 apple inc.

Ik kijk graag naar documentaires. Over geschiedenis, de economie en allerlei maatschappelijke onderwerpen. Best zware kost soms. Om te ontspannen kijk ik daarom ook graag comedyseries. Vergelijk het met een Donald Duck lezen na een vuistdikke roman. The Big Bang Theory, The King of Queens en Two and a Half

Men zijn mijn favorieten. Sitcoms die mijn vrouw en ik samen kijken, doen denken aan de comedy’s uit onze jeugd, zoals I Love Lucy. Van alle drie de series heb ik thuis de complete dvd-collectie. Maar omdat ik elke avond wel een aflevering opzet, want er is verder toch niets interessants op tv, zijn we daar nu wel zo’n beetje doorheen. De kans dat ik binnenkort op Video on Demand overstap, is dan ook aanzienlijk. Al ben ik daar nu nog iets te onbekend mee. Maar het lijkt me wel makkelijk.

© 2012 Disney - Pixar

Kees Post (65), pensionado


3

DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

Helemaal gek op Mad Men!

Met vijftien Emmy Awards en vier Golden Globes mag Mad Men zich één van de beste dramaseries van het moment noemen. Wij zijn gek op Mad Men! Intussen is het vijfde seizoen op Video on Demand begonnen. Metro sprak bedenker Matthew Weiner, actrice January Jones (Betty Francis) en ‘leading man’ Jon Hamm alias Don Draper. Waarom moeten we blijven kijken? Matthew: “Omdat ook dit vijfde

deel ontzettend spannend belooft te worden. In seizoen 4 zagen we hoe Don Draper zich steeds dieper in de afgrond stortte. Deze serie probeert hij weer omhoog te krabbelen. Alle bekende elementen zitten erin: pijn, tegenslagen, de eeuwige zoektocht naar geluk. Leuk voor de fans, die zeventien maanden hebben moeten wachten op nieuwe avonturen, maar ook voor nieuwe kijkers. Elke aflevering is opgebouwd als een op zichzelf staande film, met een eigen verhaallijn en verrassende climax.”

Is het een voordeel dat je nu al weet dat seizoen 7 er ook gaat komen? Matthew: “Dat is een ongekende

luxe. Ik hoef niet langer bang te zijn dat de serie ineens onder me vandaan wordt getrokken. Zo kunnen we in alle rust naar de Big Finale toewerken. Voordeel van deze serie, die de hele jaren ‘60 omvat, is dat je langzaam meegroeit met de personages. En dat is ook precies de bedoeling. In de serie proberen we het leven zo realistisch mogelijk te imiteren. Met alle ups en downs.” Jon, grappend: “En de wetenschap dat er nog twee seizoenen een vast salaris binnendruppelt, is ook wel fijn…”

Wat maakt Jon Hamm zo’n goede leading man?

Matthew: “Tijdens het filmen werken we zo’n 12 à 14 uur per dag, vijf dagen per week. Dat is best zwaar dus. Maar hij komt altijd op tijd, bereidt zich goed voor en vertoont nog altijd geen prima donna gedrag.” En andersom, Jon, January, is Matthew een goede baas? Jon: “Hij alleen weet waar het verhaal naartoe gaat en is daarom de enige die alle antwoorden heeft. Hij geeft altijd helder uitleg over alles. Meer kun je als acteur niet vragen.” January: “Matthew is geen baas die eens in de zoveel tijd de set oploopt, en dan weer net zo snel verdwijnt. Hij heeft bij alles wel een vinger in de pap, van de belichting tot de decors.”

Colofon ‘Video on demand’ is een publicatie van Metro Custom Publishing. Account Manager: Arjan Koopman Editorial Manager: Yvette Bax en Jessica van Leeuwen Redactie: Ilja Post Vormgever: Lydia Hotting Beeld: Colourbox e.a.

Voor meer informatie over Metro Custom Publishing of als u zelf een idee heeft voor een uitgave kunt u contact opnemen met Robin Jahshan, 020-5114027 of robin.jahshan@metronieuws.nl

Wat vinden jullie van je karakter na vijf seizoenen?

January: “Aanvankelijk was

ik bang dat ik Betty saai zou gaan vinden. Maar ze heeft zich constant ontwikkeld. Op die manier blijft het karakter uitdagend genoeg. Alleen jammer dat ze zo’n slechte moeder is. Dat is af en toe wel moeilijk om te spelen.” Jon: “Don is een man die constant op zoek is. Naar wat, dat weet hij niet eens. Maar het einddoel is geluk. Het afgelopen seizoen is hij

“In de serie probe ren w e het leven zo rea listisc mogel h ijk te i miter en. Met al le ups en down s.”

flink op zijn bek gegaan: zijn huwelijk is uiteen gespat, het bedrijf staat op instorten… Maar Don is een vechter, you just watch!”


4

DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

Achter de camera en voor de buis Johan Nijenhuis is een bezig baasje. Zijn CV is bijna zo dik als het script van één van de vele door hem geschreven, geregisseerde of geproduceerde films en series. Hij was be­ trokken bij de eerste afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden, schreef Westenwind en produceerde onder meer SpangaS en Penoza. Ook in de bioscoop rolt zijn naam veel­ vuldig voorbij. Als de man achter kaskrakers als Costa!, Volle Maan en meer recent Bennie Stout en Verliefd op Ibiza. Maar behalve áchter de camera neemt hij ook graag plaats vóór de buis. Om thuis een lekker filmpje te kijken via Video on Demand.

Kijk je alleen professioneel tv of ook voor de lol?

Johan Nijenhuis op de set van Bennie Stout

“Die kijk ik niet zo vaak. Meestal haak ik af na de eerste twee afleveringen. Behalve bij Entourage, die was gewoon te verslavend. En Mad Men vind ik ook geweldig. In wezen is het gewoon een soap. Maar dan wel één met een uitzonderlijke vormgeving en verhalen die je alleen terugkijkend naar de jaren 60 kan vertellen. Sowieso zijn tv-series er de afgelopen tien jaar flink op vooruit gegaan. Series

Heb je nog een aantal must-sees voor ons?

“The King’s Speech vond ik erg goed. Net als As It Is In Heaven, een Zweedse film uit 2004 die met recht een Oscarnominatie van Beste Buitenlandse Film heeft gekregen. Maar Bennie Stout kan ik ook zeker aanraden. Geloofwaardige karakters, goed acteerwerk en gefilmd met een budget van 2,5 miljoen euro – wat toch een verschil maakt. Ook op dat vlak geeft Video on Demand de filmindustrie weer hoop. Vanwege videopiraterij is de branche de laatste jaren veel geld misgelopen. Inkomsten die juist zo belangrijk zijn om nieuwe producties te kunnen financieren.”

-

+

Kies een film, serie of programma waar je zin in hebt

+

En series…

zijn al lang niet meer het lelijke stiefbroertje van Hollywood.”

-

“O jawel, hoor. Maar meestal

alleen, omdat we thuis een nogal uiteenlopende smaak hebben. Terwijl ik boven films à la The King’s Speech kijk, snottert mijn vrouw beneden graag mee met Spoorloos. En samen met mijn 9-jarige dochter heb ik onlangs nog ET en The Sound of Music teruggekeken. Op de beamer in onze tot kleine bioscoop omgebouwde kelder.”

Ga naar je Video on Demand portal op je tv

+

“Als regisseur kijk ik veel films als studiemateriaal. Om inspiratie op te doen. Voor Bennie Stout bijvoorbeeld, mijn Sinterklaasfilm die vorig jaar in première is gegaan, wilde ik een scène op dak filmen. Toen moest ik ineens terugdenken aan die beroemde schoorsteen-

dans uit Mary Poppins. Op zulke momenten is het handig om een film direct terug te kunnen kijken. Zonder eerst helemaal naar de videotheek te lopen. Of de collectie dvd’s door te spitten.”

Zo werkt het: -

Waarom kijk je Video on Demand?

“Series zijn al lang niet meer het lelijke stiefbroertje van Hollywood”

Jouw ideale TV-avond start direct

> Bij de providers KPN, UPC en Ziggo heb je direct toegang tot Video on Demand met je interactieve decoder.

Thuis.

Nu Interactieve HD ontvanger voor slechts

€ 69* Films en series kijken wanneer jij dat wilt. Met Interactieve Televisie van Ziggo geniet je van films en series wanneer jij dat wilt. Met één druk op de knop heb je On Demand toegang tot een hele videotheek, gewoon bij je thuis. Bovendien kun je tot 10 wisselende films en 3 wisselende series kosteloos bekijken. Haal de videotheek in huis met Alles-in-1 en de Interactieve HD ontvanger. Nu voor slechts € 69*. Bestel snel op ziggo.nl/alles-in-1 of bel 0900 - 0730 (lokaal tarief).

* Actie alleen geldig voor nieuwe Alles-in-1 klanten, tot en met 31 december 2012.


DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

De favoriete series René Mioch is dé filmkenner van Nederland. Een wandelende encyclopedie die alle ins & outs van Hollywood kent. En van de betere tv-series. Waarvan sommige, zo zegt hij, amper nog onderdoen voor de klassieke speelfilm. We vroegen hem naar zijn top-3.

The Killing

The Killing, een Deense politieserie, staat voor mij met stip op nummer 1. Dit is zo’n serie waarvoor je, als je er eenmaal door gegrepen bent, liefst zo snel mogelijk van het werk naar huis racet. En geloof me, dat gebeurt. Het verhaal, geschreven door een aantal van de beste scriptschrijvers van Denemarken, zit namelijk ontzettend knap in elkaar. Hoofdpersoon in alle drie de seizoenen is steevast de eigenwijze inspecteur Sarah Lund die een moord onderzoekt. Het verhaal kabbelt langzaam voort. Maar ondanks die traagheid blijft het super spannend. Vrijwel iedere aflevering staat er een nieuwe verdachte op. Een klassieke ‘whodunit’ dus, maar o zo mooi. Net als overigens de eveneens Deense serie The Bridge.

Grey’s Anatomy

5

van René Mioch

Soms wil je gewoon suf op de bank hangen en vermaakt worden. Een serie kijken, waarvoor geen enkele inspanning vereist is. Op zulke momenten is de Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy precies wat je nodig hebt. Een soap van het zuiverste water, compleet met allerlei romances en intriges. Een vrouwenserie, zeggen ze wel eens. Vooral vanwege de rol van Patrick Dempsey, dr. Derek Shepherd alias ‘McDreamy’. Maar je moest eens weten hoeveel mannen er ‘zogenaamd gedwongen’ met hun vrouw meekijken. En zelfs zij zullen op den duur bevangen raken door deze pretentieloze soap. Want zoals bij elke soap wil je uiteindelijk toch weten wie er nu weer met wie gaat, wie ziek of zwanger is geworden en wie deze aflevering geluk of ongeluk vindt.

Mad Men

Misschien geen verrassing, want de serie heeft al heel wat prijzen gewonnen, maar wat Mad Men doet is simpelweg ongeëvenaard. Wie deze serie kijkt, ziet de sixties ineens weer tot leven komen. Het decor is waanzinnig. Alles klopt: de karakters, de kostuums, hoe het gedraaid is. En ook hier, net als bij The Killing, word je langzaam in het verhaal gezogen. Er zit een traagheid in de serie. Maar net als bij een soap gebeurt er aan het einde van elke aflevering toch weer iets waardoor je verder wil kijken. Zo zie je maar: wanneer je geboeid blijft, hebben mensen er geen enkele moeite mee om zich uur na uur te laten meevoeren in de dagelijkse beslommering van de reclamemannen van Sterling Cooper Draper Pryce.

NU BESCHIKBAAR OP VIDEO ON DEMAND


Met gratis monteur

Overstappen was nog nooit zo eenvoudig • Zorgeloos en gratis geïnstalleerd door onze monteur • Met de handige overstapservice is het opzeggen van je oude abonnement zo geregeld

De eerste 3 maanden 56.94

35./mnd**

kpn winkel | kpn.com | 0800 0115

* Onderzoek Blauw Research juni ďœ˛ďœ°ďœąďœ˛ naar pakketten in het midden prijssegment. ** Kijk voor de voorwaarden en beschikbaarheid op kpn.com

Stap nu over op Alles-in-ĂŠĂŠn Standaard

20121115_nl_metro special  
20121115_nl_metro special  
Advertisement