Page 1

Tijdelijke Actie! Uit voorraad leverbaar Ook zakelijk te bestellen!

WAAR VIER JIJ DIT JAAR VAKANTIE?

FOTO’S VAN METRO-LEZERS

PAGINA 2

GROOTSTE GRATIS KRANT VAN NEDERLAND maandag 30 juli 2012

www.metronieuws.nl | www.twitter.com/metro | www.facebook.com/metro

METRO’S ZOMEREDITIE: MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN

Goede vakantie!

Apple iPhone 3GS 3,5“ touch display 3 megapixel camera WiFi Navigon navigatie

€ 22,45

p/mnd

GSM Topdeal heeft voor jou een T-Mobile aanbieding samengesteld. Je ontvangt namelijk de Apple iPhone 3GS 8GB voor €48,- en 2 jaar iedere maand 55% korting op je abonnement.

Direct bestellen? Bel: 070 - 7101 101 Gsmtopdeal.nl/metro

250 min.

én

250 sms

én

500 MB internet or €1,- extra +200 MB vo

Zolang de voorraad strekt.

Metro gaat er even twee weken tussenuit, maar niet getreurd. Met deze speciale zomereditie, boordevol met puzzels, ben je wel even zoet én je maakt bovendien kans op mooie prijzen. Wat valt er te winnen? Fietsen, laptops, iPods, wellnessarrangementen en een weekendje weg! Blader snel verder naar onze puzzelpagina’s in het hart van deze krant. / FEMMY WEIJS


fun&play

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

02

Metro en Scoopshot vroegen aan nederlanders waar ze hun vakantie doorbrengen deze zomer. Binnen een etmaal kregen we meer dan tweehonderd foto’s binnen, van australië tot Koog aan de Zaan en van Best tot Thailand. De foto’s op deze pagina belonen we met 10 euro.

LEZERSFOTO

10 euro

Download de Scoopshotapp op je telefoon en stuur je foto naar Metro.

1

Australië. Duiken bij het Great Barrier Reef Ferry van Iersel tekent voor de mooiste foto op deze pagina. Samen met zijn vriendin was hij in het Great Barrier Reef in Australië.

2

Texel. In de tent in Texels De Koog

Jelmer Boon maakte een panoramabeeld van de camping in De Koog op Texel. Jip en Marjolein komen net aan bij hun tent.

1 3

4

2 Groeten uit.... Limburg, Turkije en Australië

3

Friesland. Zeilen met zon, maar weinig wind in de buurt van het Heegermeer

Chiel Bakker legde Johannes Dijkstra, Hanna Vonk en Ilse Eshuis vast op een boot tijdens de Signaalkampen in Friesland.

4

Zuid-Limburg. Met de hond op de camping in Vijlen

Julien Walkotte bleef met zijn vriendin en hond dichterbij huis. Zij namen hun intrek op een camping in Vijlen.

5

6

5

6

Is het een mier of is het een tor? Op de camping in Banjole (Kroatië) vermaken deze meisjes zich prima met onderzoek naar de lokale fauna. Sebastiaan van de Velden legde het tafereel vast.

Aan de rand van het zwembad in een resort in het Turkse Side, nabij Antalya, was Ludo Neeskens getuige van deze papegaaien-act.

Kroatië. Op zoek naar insecten

Turkije. Aan de rand van het bad


Meer dan 120 bestemmingen wereldwijd. Om uw stop-over in Dubai te boeken kunt u contact opnemen met uw reisagent of Emirates. Boek en betaal gemakkelijk met iDEAL of creditcard. Voor meer informatie kijk op emirates.nl of bel (020) 203 5163. Ontdek nu de voordelen van het frequentďƒ&#x;yerprogramma op skywards.com


fun&play

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

04

Zonder deze spullen kun je niet op zomervakantie Het is elk jaar weer hetzelfde bij het pakken van je vakantiespullen. Staan er nog wel leuke liedjes op je ipod? En welk boek moet je deze zomer eigenlijk lezen? Om maar te zwijgen over de apps die je kunt installeren op je smartphone om de reis naar je bestemming wat aangenamer te maken. Metro vroeg het de experts van eigen redactie en kwam tot onderstaande ‘vijfdingen-lijstjes’:

BOEKEN

1

Private Games - James Patterson & Mark Sullivan Thrillerschrijver Patterson laat zijn ‘worst case scenario’ los op de Olympische Spelen. Een moord op een IOC-lid vlak voor de openingsceremonie, kritiek op de uitverkoop van de Spelen en dat alles in een razende vaart.

2

Sevenster Alexandra Penrhyn Lowe Zomerthriller in het young adultgenre begint met het welbekende glaasje draaien, wat zorgt voor een heleboel ellende, spanning en het begin van een spannende jeugdreeks. De schrijfster trekt je moeiteloos in het bovennatuurlijke en het tienerwereldje.

3

Rond de 40 - Mart Smeets Mart Smeets gaat nog even door in Londen ook al is de Tour de France afgelopen. Maar mist u de Avondetappe? Dan is er de biografie van Mart, maar ook Rond de 40, waarin hij terugblikt op de veertig edities van de Tour waar hij bij was. Lekker terugbladeren.

4 Vissen Voeren - Fabio Genovesi

Genovesi neemt je mee naar het troosteloze stadje Muglione in Italië, waar je bevriend raakt – of misschien wel verliefd wordt – op de 19-jarige Fiorenzo, die ondanks het gemis van een hand er het beste van probeert te maken. Prachtig geschreven.

5

Vijftig Tinten Grijs - E.L. James De erotische trilogie van E.L. James vliegt de winkels uit en dat is niet zonder reden: hoewel haar debuut niet vreselijk goed geschreven is, droom je weg bij het verhaal van de onmogelijke liefde tussen de maagdelijke studente Anastasia en de stinkend rijke Christian Grey. Guilty pleasure. GAMES

1

Amazing Alex iPhone, iPad en Android Van de makers van Angry Birds komt opnieuw een vernuftige puzzelgame waar zwaartekracht een bepalende rol speelt.

2

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance - 3DS De wereld en personages van Final Fantasy en Disney worden opnieuw

betoverend gecombineerd in deze leuke role playing game.

3

Metal Gear Solid HD Collection - PS Vita Metal Gear Solid 2 en 3, twee onbetwiste klassiekers, samen gebracht in een HD-jasje voor de handheld van Sony. Musthave!

4

Epic Tales: Hansel & Gretel - iPad Interactief storybook waar het klassieke Hans&Grietje-verhaal letterlijk op cartooneske en komische wijze tot leven komt.

5

Tiny Wings HD - iPad De grafisch opgekrikte versie voor de iPad is hetzelfde als het reeds bestaande spelletje voor de telefoon, aangevuld met een erg leuke multiplayermodus. MUZIEK

1

Everythings Gonna Be Alright The Babysitters Circus Nieuw-Zeelands, optimistisch en met een verslavend refreintje: “Oowoohoohoo, oowoohoohoo”.

2 Lion In The Morning Sun - Will

And The People Beetje reggae, vederlicht en dus zomers (maar na meer dan vijf keer luisteren ook een beetje bloed irritant trouwens).

3

O Sarracino Rocco Con Buscemi Onbegrijpelijk dat dit heerlijk Italiaanse deuntje met een beat – Buscemi is een oude charmezanger en Buscemi een hippe dj - nog geen hit is.

4

Het regende zon Ellen ten Damme Melancholisch liedje dat aanvoelt als een welkome zomerbui met mooie tekst van de oude Campert.

5

Beauty & the Brains - Nielson Jonge twintiger die de show stal bij programma De Beste SingerSongwriter van Nederland met dit aanstekelijke en goed gezongen liefdesliedje. APPS

1

SongPop Dé grote hit van dit moment. Test je muziekkennis en ga hiervoor via je smartphone de strijd aan met

een onbekende. Of je kleine broer, dat kan natuurlijk ook.

2

Waze De gratis variant van de TomTom. Voor wie zich op de Route du Soleil nog wel weet te redden, maar vervolgens niet weet hoe hij links en rechts in het Frans uitspreekt.

3

Metronieuws Natuurlijk blijf je via deze app op de hoogte van het laatste nieuws en andere zaken die mensen bezig houden. Zo blijf je ook tijdens je vakantie helemaal bij.

4

24Kitchen Zelf koken, maar inspiratieloos? Dan is deze app ideaal. Elke dag krijg je een nieuw gerecht voorgeschoteld. Althans: de ingrediënten en bereidingswijze ervan.

5

Wapedia Op reis in het buitenland en geen idee wat het Pantheon precies was, of hoeveel mensen er in het Colosseum konden? Dan biedt deze app – de smartphonevariant van Wikipedia – wellicht uitkomst. luc wierts, wilke martens, jan meijroos, mario wisse en jeroen van wieringen


FUN&PLAY

05

Wat staat jou te wachten? Wat staat jou te wachten deze zomer? Passie in de liefde? Succes op je werk? Lees het in Metro’s speciale zomerhoroscoop.

Ram | 21/3 - 19/4

Jij hebt deze zomer genoeg pit en energie om je doelen en verlangens te realiseren. Als je bereid bent je verantwoordelijkheid te nemen, kun je nu die nieuwe projecten neerzetten die zo belangrijk voor je zijn, zowel emotioneel als zakelijk. In de liefde kan het van belang zijn om goed op de signalen van anderen te letten. Je kunt met jouw tomeloze energie zo aanwezig zijn dat je de anderen omver galoppeert.

Stier | 20/4 - 20/5

Deze zomer kan wat stroef beginnen doordat iets je emotioneel raakt. Het is belangrijk je gevoelens serieus te nemen. Laat je niet verleiden door te nuchter naar jezelf te kijken. Neem de tijd en voel de kracht in je toenemen. Je leert en verwerkt dingen. Hierdoor kan er een kleine betovering van jou uitgaan waardoor je bij anderen veel voor elkaar kunt krijgen. Daar staat tegenover dat jij nu ook veel te bieden hebt, vooral in de liefde.

Tweelingen | 21/5 - 20/6

Maagd | 23/8 - 22/9

Boogschutter | 22/11 - 21/12

Jouw leventje komt deze zomer even in rustig vaarwater terecht zodat je zowel fysiek als geestelijk kunt bijtanken. Door ook na de zomer op tijd rust te nemen, kun je gebruik blijven maken van de kracht die nu in jou is om mild en meelevend op je omgeving te reageren. Zeker in de liefde zal dat een positieve uitwerking hebben. Je hebt dan minder de neiging misverstanden persoonlijk op te vatten.

Deze zomer zet jij je ideeĂŤn om naar realiteit. Pas wel op want in je enthousiasme kun je dingen beloven die je niet kunt nakomen of simpelweg vergeet. Maar dat neemt niet weg dat jouw uitstraling zeer aanstekelijk op je omgeving werkt. Als jij dit doet met wat meer verantwoordelijkheid dan ben jij het motortje waar anderen uit kunnen putten. Ook in de liefde is het hierdoor een prachtige zomer voor jou.

Kreeft | 21/6 - 22/7

Weegschaal | 23/9 - 22/10

Steenbok | 22/12 - 19/1

Leeuw | 23/7 - 22/8

Schorpioen | 23/10 - 21/11

Waterman | 20/1 - 19/2

Jij kunt deze zomer veel voor elkaar krijgen op je werk maar ook in de liefde. Je hebt weliswaar iets minder energie maar je dwingt op een vriendelijke manier respect af. Je kunt van nature dingen goed verwoorden, maak daar gebruik van. In de liefde ben jij je bewust van jouw uitstraling dus ook van wat je daarmee bij anderen oproept. Blijf initiatief nemen, een afwachtende houding kan gezien worden als desinteresse.

Jij voelt je uitgeput en je verlangt naar de zon, je wilt eropuit. Je zult de batterij moeten opladen. Besteed ook aandacht aan die dingen die zijn blijven liggen zodat je weer gepassioneerd in het leven kunt staan. Door meer op je eigen innerlijk te vertrouwen zul je merken dat dit een periode is om diepgaande veranderingen in je sociale leven aan te brengen. Probeer steeds je gevoelens goed onder woorden brengen.

In de liefde ben je initiatiefrijk en weet je wat je wilt. Je hebt de power en de passie om de ander te overtuigen van jouw liefde. Of je nu single bent of niet, deze zomer zal er heel wat met je geflirt worden. Je staat erg open voor de mensen om je heen en dat is zeker bevorderlijk voor jouw goede stemming. Aan je werk besteed je deze zomer liever niet te veel aandacht.

Stel je open voor het genot van de zomer. Het wordt een aangename tijd waarin de betrokkenheid naar anderen de hoofdrol speelt. Door je charmante uitstraling weet je anderen te overtuigen. Er kan tevens een loden last van je afvallen doordat je het aandurft je te bevrijden van oude gewoontes die op je schouders drukten. In de liefde kom je sexy en lief over waardoor je jouw liefdesleven een mooie impuls kunt geven.

Jij voelt deze zomer de drang om nieuwe en spannende uitdagingen aan te gaan. Je bent mentaal scherp en je kunt goed verwoorden wat je wilt waardoor anderen een helderder beeld krijgen van wie jij bent en waar jij voor staat. Als je in je communicatie, met name in de liefde, niet op alle slakken zout legt kun je een interessante zomer tegemoet gaan, omdat je de grenzen van tolerantie naar de ander toe verlegt.

Vissen | 20/2 - 20/3

Jij voelt je deze zomer open en betrokken bij anderen. Vandaar dat mensen zich prettig voelen bij jou en hun hart bij jou durven uitstorten. Jij voelt het als je verantwoordelijkheid om hen emotioneel te steunen. Doordat je je emotioneel sterk voelt, wil je romantiek. Je durft je te uiten en je hebt behoefte om bij je geliefde te zijn. Je geeft je over aan het leven en je geniet van de zomer.

Rust deze zomer goed uit en kom weer tot jezelf. In de liefde ben je continu opzoek naar bevestiging, je wilt weten dat alles (weer) goed zit. Vraag je eens af wat werkelijk bijdraagt tot jouw levensgeluk. Het is belangrijk voor je dat er een goede balans komt tussen je thuissituatie en je maatschappelijke positie. Vind je die balans, dan liggen er mooie kansen om op alle fronten vooruit te komen.

Jij bent deze zomer graag in gezelschap van je echte vrienden. Je hebt behoefte aan plezierige activiteiten. Even geen moeilijke dingen, maar gewoon gezellig op weg met de mensen van wie je houdt. Het is een goede tijd om bezig te gaan met wie en wat gevoelsmatig echt bij jou hoort. Zorg dat je aan rust toekomt en neem alleen die verantwoordelijkheid op je schouders die je werkelijk kunt dragen.

NS brengt de Olympische Spelen dichterbij. En jou naar Londen! Doe mee aan de actie Tribune Turen op NS Facebook en maak dagelijks kans op een complete trip voor 2 personen naar de Spelen. Vind jezelf zo snel mogelijk tussen de supporters. Ben jij de snelste van de dag? Dan zeggen we, ga mee en vertrek de volgende dag naar Olympisch Londen! Doe mee op www.facebook.com/nederlandsespoorwegen of lees meer op ns.nl/londencentraal

Meer horoscopen op www.astro-share.nl


SUPER-KOEKENPANNEN-VOORDEEL

LEUK CADEAU

MAGAZIJN 49.L

GAR A

N T IE

RTINGEN PROFITEER NU VAN%K!O TOT 70

MODEL LUCIANA

EVENS

NG LA E

bespaar 167,05

5 9 39.

GAR A

TOPMODEL

L

Bestekset 9-persoons, 60-delig 207.-

N T IE

EVENS

WEBSHOP ONLY

NG LA E

GAR A

Vul uw kortingscode flor10 in en betaal in de webshop géén 99.maar slechts

bespaar 5.55

Aardappelschilmesje

PRIJS KRAKER

Steakmes

PRIJS KRAKER

MODEL PIAZZA

5 9 . 79

4-delige kookset 229.- 115.-

MEGA O V ORDEEL bespaar 149.05

MODEL FLORANCE

eb voordw eel

MODEL MONTREAL

Bestekset 8-persoons, 70-delig 379.- 199,-

ZILVERWIT EDELSTAAL

18 -10

139.-

TOPMODEL

bespaar 240.-

EVENS

NG LA E

9 .3 5 9 3 . 0 9 6 . 0

18 -10

GAR A

LEUK CADEAU

50.-

4 extra9.

MODEL LUCIANA

6 taartvorkjes of 6 theelepels in geschenkverpakking 9.50 4.95

ZILVERWIT EDELSTAAL

N T IE

www.sola-fabriekswinkel.nl 85-delige bestekset 10-persoons

N T IE

EVENS

NG LA E

MEGA VOORDEEL bespaar 120.-

5 9 . 9 3

bespaar 129.05

GAR A

VERKOOP

MODEL FANFARE

4-delige kookset 169.- 59.95

MODEL CONCERT

4-delige kookset 169.- 115.-

L

18 -10

L

ZILVERWIT EDELSTAAL

L

N T IE

NG LA E

EVENS

PRIJS KRAKER

NG LA E

SOLA

EVENS

GAR A

.995

Kinderbestek 4-delig met leuke dierfiguren in cadeauverpakking 37.50 19.95

L

L

NG LA E

GAR A

solAline krasvaste, keramieke anti-aanbaklaag geschikt voor elke hittebron ook inductie ø 20 cm, ø 24 cm en ø 28 cm

N T IE

bespaar 27.55

5 9 9.

VANAF

EVENS

N T IE

Messenblok 9-delig 99.- 69.95

Almere Korte Promenade 24 Zondag geopend Haarlem Grote Houtstraat 135 Zondag geopend Rotterdam Meent 7a+9a Zondag geopend Leidschendam Weigelia 17 WC Leidsenhage Zeist Van Reenenweg 155 18 verkoopadressen op www.sola-fabriekswinkel.nl

ONMOGELIJK LAGE PRIJS

5 9 . 9 2 bespaar 69,05


FUN&PLAY

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 5 winnaars: Luxe welnessarrangement voor 2 personen t.w.v. € 147,90!!

1

2

11 16

3

4

5

6

12

7

13

17

18

23

8

33

21 25

28

29

35 42

48 51

26 30

36

41

47

22

32

34 40

10 15

20

31

39

9

14

19

24 27

07

43

37

44

45

49

38 46

50

52

53

55

54

56

© www.puzzelpro.nl 55

5x DUO ARRANGEMENT (DIT IS EEN LUXE ARRANGEMENT VOOR 2 PERSONEN T.W.V. € 147,90)

Luxe wellnessarrangement voor twee personen, inclusief een hele dag genieten van alle saunafaciliteiten, een heerlijke maaltijd en een ontspannende behandeling. Meer info op:

www.thermenbussloo.nl

TIJDLOOS GENIETEN BIJ THERMEN BUSSLOO Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

7

37

16

43

5

56

15

24

33

50

13

Horizontaal: 1 geraamte 6 kledingstuk 12 ongevuld 14 pl. in Gelderland 16 echter 18 toevluchtsoord 21 vlek 23 bekeuring 24 kampeerwagen 26 pl. in Gelderland 27 veldvrucht 29 kluis 31 getijde 32 lidwoord 34 Oosters tapijt 36 maal 39 halsbont 41 liefhebber 45 tijdstip 47 omslag 49 groot hert 50 sieraad 51 gewoonte 53 wijsje 55 spoedig 56 vogel. Verticaal: 2 toon 3 voordat 4 Frans lidwoord 5 vlak 7 kaartenboek 8 dat is 9 teer 10 laan 11 openbare functie 13 projectieplaatje 15 lusthof 17 als onder 19 de oudste 20 en volgende 22 a priori 24 brilslang 25 dichterbij 28 ontkenning 30 sprookjesfiguur 33 kelner 34 onderbreking 35 vet 36 groep dieren 37 bouwval 38 dus 40 deel v.d. bijbel 42 reeds 43 stapel 44 voegwoord 46 United Nations 48 mager 50 deel v.h. lichaam 52 de dato 54 vogelproduct.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! S S U B U K A J U I T A

T U R I E O B M A B D F

V E N E T I A A N E R K

O N R E O H N E T T O N

R P B D G K U D P O G I

S I R E N E O I S N E P

T W L O

Z E N P

M N P G

L I N E

I E E E

E E G N

N K N G

T N N E

U L G I A M I E H E G K

M E A A S W L U D M E V

E T B M T C I I Z L D E

R S B B E D U C I I N L

O E E L I L N S H F I R

R L R G F R G I T T E W

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 3 2 winnaars: een een damesCumberland fiets Voor of herenhort.w.v.t.w.v. €399,loge € 269,--!!

Zorgeloos fietsen CUMBERLAND Stadsfiets ‘Urban Style’

Stoere fiets geschikt voor woon/werkverkeer. Dikke banden voor extra grip. Twee bagagedragers voor handig transport.

© www.puzzelpro.nl

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen de oplossing. AANKNOPEN

GABBER

LUIDEN

RIBBE

AFKNIPPEN

GEGOED

MENISCUS

SIRENE

AGENT

GEHEIM

NEKLETSEL

TIBET

BAMBOE

HUIDIG

NEKVEL

UITHUIZIG

BETON

INLEG

NETELCEL

VENETIAAN

DROGEN

KAJUIT

NETTO

VORST

EINDE

KOERS

NUMERO

WETTIG

FIETS

KUBUS

PENSIOEN

WICHT

FILMEN

LAMEL

PREEK

WIPNEUS

399.Kijk voor een dichtstbijzijnde Halfords-winkel op www.halfords.nl

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 4 winnaars: Prachtige Joy de la Luz armband t.w.v. € 150,--!!

1

2

h

1

3

4

5

a

6

7

8

08

9 10 11 12 i

2 3 4

g c

5 6

e

d

7 8 9

b f

10 a

b

c

d

e

f

g

h

i

Horizontaal: 1 deel v. Engeland; tuingerei; onverschrokkenheid - 2 oevergewas; anti; Engelse titel - 3 vlaktemaat; rustteken; soort - 4 bars; brandverf; mager - 5 Gedeputeerde Staten; sportvrouw; honingdrank - 6 kledingstuk; ar; opschudding - 7 vogelnaam; hoeveelheid; deel v.e. trap - 8 bijbelse figuur; zending; woonschip - 9 vorderen; voelspriet 10 beroep; schavuit.

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Verticaal: 1 zuur; gelaatskleur - 2 houding; Europese hoofdstad; langs - 3 bereide dierenhuid; als onder; keukengerei - 4 wandversiering; hemellichaam; klap - 5 handvat; riv. in Frankrijk - 6 hoofddeksel; Europeaan; plaaggeest - 7 Turks bevelhebber; kaartenboek; notabene - 8 spelleiding; selecte groep - 9 verdrukking; direct - 10 de lezer heil; inwendig orgaan; graad - 11 Ierland; meisje - 12 fijngebouwd; zoutig vocht.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! E N O H T A R A M G G E

L E K K A F E D H U A N

U K I N T S N A F R L F

O R N E R A N E V E V E

P A A R L A O G R P E I

G M N E D E W Z U F R T

E E G I

S E S R

N N C V

T E P O

E E H E

I S R P

M D G G

C T I S

M I X E D R O H K E N P

E G O Z W H E C Y E G A

W O R P T R A V I M E N

Z U S Y M B O O L X N J

W D C E R E M O N I E E

L O N D E N T F N F Z M

BEL & WIN

Voor 10 winnaars: Yonanas gezonde ijsmaker t.w.v. € 59,95!! Trakteer jezelf op een gezond ijsje!!

De gezonde ijsmaker! Met de Yonanas van Princess maak je heerlijk romig ijs van alleen maar bevroren fruit! Gezond, want geen toevoegingen van suiker en room, dus ook ideaal voor bepaalde allergieën, diëten en kinderen!

© www.puzzelpro.nl

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen de oplossing. BACK

GOAL

NOORWEGEN

TEAM

CEREMONIE

GOUD

PERU

TEMPO

DENEMARKEN

HORDE

POULE

VERSPRINGEN

ENGELAND

HYMNE

RUST

VLAG

EVENAREN

LONDEN

SCHERMEN

WORP

FAKKEL

MARATHON

SPANJE

ZEGEVIEREN

FANS

MEET

SPORTIEF

ZILVER

FEEST

MEXICO

STICK

ZWEDEN

GHANA

MIXED

SYMBOOL

ZWEMMEN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Kijk ook op www.princess.nl

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

BEL & WIN

Sudoku gemiddeld

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor verwenweekend Voor35winnaars: winnaars:Culinair een iPod shuffle t.w.v. aan zee t.w.v. € 279,--!! €49,-

6 7

4

8 7 4 1 6 9 2

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

09

1 9 3

8 2

9

5

6

2

4 1 4 3 6

Los de Sudoku op en breng de cijfers in de oranje hokjes over naar de oranje balk onder de puzzel. Deze 5 cijfers vormen de oplossing.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! 1 10 16

2

3

4

11

5

12

17

20

25

28

26

29

21

22

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 2 3 winnaars: winnaars: 2een dames- oft.w.v. herenhorVoor VIP-kaarten €500,loge t.w.v. € 269,--!!

27

35

39

40 46 50

15

32

34

45

9

30

31

38

8 14

19

24

33

7

13

18

23

6

51

41

42

47

36 43

44

48

52

49

53

55

37

54

56

55

2

36

6

40

23

56

15

33

32

18

Horizontaal: 1 schootcomputer 6 om die reden 11 Chinese munt 12 Open Universiteit 13 reeds 14 in memoriam 16 aanwijzend vnw. 18 lijf 21 vragend vnw. 23 planeet 25 voertuig 26 strijdperk 28 ambtsgewaad 30 afgestoken graszode 31 troefkaart 32 ieder 34 veelkleurig 35 destijds 38 halsmisdrijf 40 inkeping 43 schande 45 afgemat 46 sierlijk 49 opening 50 tegenover 52 water in Friesland 53 als onder 54 voorzetsel 55 geneesmiddel 56 Europese taal. Verticaal: 2 waakzaam 3 onmeetbaar getal 4 vrouwelijk dier 5 ijshockeyschijf 6 op die plaats 7 zoals 8 Romanum Imperium 9 langere route 10 bijbelse figuur 15 sportploeg 17 dierengeluid 18 oud verhaal 19 hectare 20 dwaas mens 22 voorzetsel 24 bloedgever 27 treffen 29 zangstem 30 hoofddeksel 33 koningin-regentes 34 geldstraf 36 telwoord 37 dokter 39 onderofficier 40 deel v.h. lichaam 41 landbouwwerktuig 42 ijzervlechtwerk 44 en andere 47 steensoort 48 wolvlokje 51 deel v.d. bijbel 54 blijkens de akten.

WAYLON, WOUTER HAMEL, GIOVANCA, KRAAK & SMAAK

treden onder andere op tijdens Haarlem Jazz & More 2012. 3 dagen genieten van de beste muziek midden in het historische centrum van Haarlem. Entree = Gratis! Kijk voor de volledige line-up en info op de website of scan de QR code.

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 3 5 winnaars: Culinair een iPodverwenweekend shuffle t.w.v. Voor €49,-zee t.w.v. € 279,--!! aan

S K S T I V O M F F U G

M C E V A W S C E K L E

P O J M O I A I S I E S

O R S F K M S E T O X T

P A O S P T R C I E A H

N T O E A F H N V V M I

A C R L

F E E S

E N D B

T S I I

A I P P

L L L H

I T E O

G E R P

S S E R T C A N H L K P

C A H C E K O N T E Y O

H B X E J O E I S C T D

10

E I Y H M A M J E T R I

M Y H T R O W A B R A U

A E J D N A B S L O P M

© www.puzzelpro.nl

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen de oplossing.

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

ACTRESS

FRESKU

MIX

ROCK

ANSTAM

GLITCH

MOON

SCHEMA

BASSNECTAR

HEIDEROOSJES MOSS

SKISM

CAMPER

HIPHOP

MOVITS

STEFAN POP

ELECTRO

JAWS

OBJEKT

TALENT

EXAMPLE

LAMOER

PARTY

THE CRIBS

FEIST

LETLIVE

PODIUM

WAVE

FESTIVAL

LIGHTS

POLSBANDJE

WORTHY

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! 1

2

3

7

8

4

5

BEL & WIN

6

9

10 11

12

13

14

CRYPTOGRAM 15

19

16

20

17

21

22

23

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

herenhorVoor 3 2 winnaars: een damesTomTomofGo Live loge t.w.v. € 269,--!! 1005 t.w.v. €319,-

18

24

25

26 27

28

© www.puzzelpro.nl 3

16

7

28

4

27

25

2

Horizontaal: 7 Prinses van de topverdieners. (6) 9 Zelfverdediging tegen de storm. (8) 10 Stel dat bejaard weerkeert. (3) 11 Heerlijk als het meer water doorlaat. (6) 12 Toestand van een meisje? (8) 15 Huiskleur. (6) 17 Venijnig als een poes. (6) 19 Reclame voor de vedette. (8) 24 Niet koud, wel angstaanjagend. (6) 26 Boom van een verwarde mol. (3) 27 Scheldend de zee opgaan. (8) 28 Bonus voor een Chinees gerecht. (6). Verticaal: 1 Schaakvrouw. (4) 2 Hooivorken die stinken. (6) 3 In de grond een viervoeter. (4) 4 De lengte van een lichaamsdeel. (4) 5 Opéénvolgend. (4) 6 Ten bate van een Griekse letter. (4) 8 Papiermaat van een jongen. (5) 11 Barak die de vaarroute aangeeft. (5) 13 Pak de ton. (3) 14 Afzakkend bier. (5) 16 Daar heeft Federer niet van terug. (3) 17 Schoeisel waarop 'k onbeleefd loop. (5) 18 Saldo wegens lichtgelovigheid. (6) 20 Boeket van 't wijze dier. (4) 21 Droom van een schrijver. (4) 22 Duw tegen het tapijt. (4) 23 Likvis. (4) 25 Grappig als een sjalotje. (4).

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

BEL & WIN

Voor 3 2 winnaars: een TomTom Go Live Voor Culinair verwenweekend aan t.w.v. € 279,--!! 1005zee t.w.v. €319,-

deel v.d. week ongebonden

kaartje

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

paars

gravure

Turks bevelhebber

5

11

werkelijk

eentonig laan

2

gezicht voeg

sterke drank

indien plechtige gelofte

grote bijl

9

vrouwelijk dier

aldoor

voorspoed ijshut

de lezer heil (afk.)

stopplaats

vogelproduct

voordat

werkelijk

8 werpanker voegwoord pl. in de Betuwe

via

wreed heerser

4

6

luidspreker

Europese hoofdstad

Europese Unie

naaldboom

pl. in Flevoland

lidwoord etcetera (afk.) dierenverblijf

profeet een weinig

11

waardebepaling land in ZuidAmerika

venster

buisverlichting lof bewijzen

deel v.e. toneelstuk maanstand

vestibule

bejaard

1

3

strafwerktuig

zangnoot

pers. vnw. bouwland temer priem

10

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

7

oud verhaal

© www.puzzelpro.nl 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! 1

2

3

10

11

16

17

20

21

4

5

6

12

7 13

9

14

18

15

19

22

23

26

24

25

27

29

28

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor dames- oft.v.w. herenhorVoor 36 winnaars: een 3 besteksets €139,loge t.w.v. € 269,--!! en 3 pannensets t.w.v. €169,-

30 31

34

8

35

40

32 36

33 37

42

41

38

39

43

44

47

46

48

50

51

45

3X

3X

49

52 MODEL MONTREAL

© www.puzzelpro.nl 19

29

38

1

50

15

45

12

51

Horizontaal: 1 stadium 4 kledingstuk 7 telwoord 10 succesnummer 11 voelspriet 14 nachtvogel 16 putemmer 18 Europese vrouw 19 sip 20 motorschip 21 gast 23 deel v.h. lichaam 25 Chinese munt 26 eikschiller 27 vlug 29 ooievaar 30 huidziekte 31 hoekpilaster 33 nakomeling 34 Gouverneur Generaal 36 riv. in Spanje 38 bevlieging 39 voormiddag 40 lof bewijzen 42 vet 44 wedren 46 tochtje 47 onderbreking 49 pl. in Flevoland 50 deel 51 oogholte 52 overdaad. Verticaal: 1 stevig 2 onheilsgodin 3 en andere 4 hemellichaam 5 ijzerhoudende grond 6 schaatsenrijdersbond (afk.) 7 assistent-econoom (afk.) 8 bezittelijk vnw. 9 pl. in Gelderland 10 vleesgerecht 12 inwendig orgaan 13 deel v.h. gezicht 15 nietsnut 17 schoolvak 19 rolschaats 22 interval 24 speelgeld 26 bijbelse figuur 28 brandstof 32 pl. in Gelderland 33 riv. in Frankrijk 35 houvast 37 toestand van razernij 38 tocht 39 huidaandoening 41 Baskische afscheidingsbeweging 43 jaartelling 45 beursterm 47 heilige 48 gedaan en laten.

Bestekset 8-persoons, 70-delig t.w.v.

Z ILVE RWI T E DEL S TA A L

18 -10

TOPMODEL

139.-

MODEL AVENUE

4-delige pannenset t.w.v. ZILVERWIT EDEL STA A L

18 -10

TOPMODEL

169.-

Kom naar de Sola fabriekswinkels in Nederland. Of kijk op de webshop sola-fabriekswinkel.nl voor de gehele collectie kwaliteits besteksets, pannensets, baken & braden, kookpannen, keukenmessen, keukenaccesoires en alle 18 verkoop adressen. Kijk ook naar onze aanbiedingen op de pagina elders in dit blad.

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 5 winnaars: “Wood Versailles” lantaarns uit de collectie van PTMD t.w.v. € 116,--!! Deze prachtige set lantaarns van PTMD Collection® zijn leuk om zowel binnen als buiten te gebruiken. Een mooie aanvulling in uw interieur!

PTMD Collection®

Z W E R B E K N O P T S

J O U R E K O P F R R U

H A V E N S R E E E E B

E A R B E I D D E I K E

C N R I C Z E I S T Z R

H V W H

T O T O

S E H E

R L S C

T J A E

D E A M

A D G M

G R S U

D E M O N T A G E A N N

O N G E L O V I G A A L

K I O S K A P F N P R U

12

O G P V T S I N N E K N

M T R A A G H E I D K N

PTMD Collection® biedt een totaalcon- © www.puzzelpro.nl cept op het gebied van wonen. Dit houdt in, dat een woning volledig met PTMD artikelen kan worden ingeDe woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle gericht. Alle producten worden in eigen richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze beheer ontwikkeld en hebben hierdoor af. De overblijvende letters vormen de oplossing. die typische PTMD uitstraling: Stoer, AANVOELEN HAVEN NULNUMMER REBUS Sober en Sfeervol. ARBEID HECHT ONGELOVIG SOWIESO PTMD Collection® is trendsettend, maar behoudt altijd een eigen gezicht. AVOND JOURE OPRICHTER SPIER Lifestyle in optima forma dus!

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

BEKNOPT DEMONTAGE EITJE FEESTDAG GIFGAS

KENIA KENNIS KIOSK KRANS LENIG

PAARD PAKSOI PEIZE POKER PONCHO

TRAAGHEID TREDE TREKZAAG ZEEUW ZEIST

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!!

Sudoku eenvoudig

3 7 2 5 8 1

5 9 7 4

9 2 5 8 8 1 5 2 3 7 8 4 3 9 2 5 3 6 1 9 2 9 7 3 5 1 8

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 6 winnaars: 5 entreekaarten voor Avonturenpark Hellendoorn t.w.v. € 100,--!

Het leukste pretpark voor een dagje weg Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen op je te wachten. Heb spetterende pret in één van de wildwaterbanen of zet de wereld op z’n kop in één van de drie achtbanen. Nieuw in ons park!

www.avonturenpark.nl

Dit jaar beleef je een nieuw avontuur in Avonturenpark Hellendoorn: Tarantula Magica! De Mexicaanse Maya krijger Tarantula danst zijn rituele dans. Dans met hem mee en ontdek wat zijn magische krachten met je doen. Al spinnend kom je in zijn duizelingwekkende wereld terecht!

Dus kom maar langs... als je durft!

Los de Sudoku op en breng de cijfers in de blauwe hok- Hoe kunt u winnen? * Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing jes over naar de blauwe balk onder de puzzel. Deze naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele 5 cijfers vormen de oplossing. telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor 3 winnaars: Diamond VIP-hotelcheque voor 2 personen t.w.v. € 250,--!! Dinner Cheque is al ruim 30 jaar dé cadeaubon voor een luxe, culinaire en duurzame belevenis. Met een Dinner Cheque geeft u een cadeau met allure!

Deze VIP-hotelcheque vertegenwoordigt een overnachting en ontbijt voor 2 personen, inclusief een gastronomisch viergangenmenu met aperitief, wijnarrangement en koffie. Te verzilveren bij 35 top-hotels in heel Nederland.

F N D A I E A T L A E K

E M O O J B R B E O E S

E G A R R A M E D N S E

R H A G B S P R I N T P

E O C A R E M A C B A A

Z N H N

U K T I

A B E S

P A R A

N E D H

K G I C

T E O S

E L N D

M L H T I T E L N E E N

A N O I O L L E N I G E

K L E E U D I V I D N I

F E D L G E U H S I I R

IJ R E C O R D J C N R V

V O O R S P R O N G N N

© www.puzzelpro.nl

Hotels - Restaurants - Kookstudio’s Kijk voor al onze andere cheques op www. dinnercheque.nl Culinair cadeau met allure!

Hoe kunt u winnen?

S K I F F L M U S I V L

13

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen de oplossing. ACHTERHOEDE HANDBAL

PLOEG

SPRINT

ARTS

HONKBAL

POLEN

STADION

BEGELEIDING

INDIVIDUEEL

RECORD

TENNIS

BRONS

JAPAN

RINGEN

TITEL

CAMERA

JUDO

ROEIEN

VISUM

CHILI

KENIA

SABEL

VOORSPRONG

DEMARRAGE

ORGANISATIE

SFEER

VRIENDSCHAP

DOEL

PAUZE

SKIFF

VIJFKAMP

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! 1

2

3

11

4

5

6

7

9

12

20

17

18

22

21 25

23

26

27

29 31

32

33 39 45

50

19

34 40

35

41

46

42

47

36

48

49

55

© www.puzzelpro.nl 7

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

43

53

54

54

BEL & WIN

Voor 3 winnaars: een moderne gaasarmband van Marc Lange t.w.v. € 250,00!!

24

28

52

51

14

30

38

44

10

13

16

15

37

8

36

16

34

31

14

1

39

18

55

Horizontaal: 1 gemis 6 dadelijk 11 onderricht 12 pl. in Spanje 13 olm 15 als volgt 16 talent 17 vulkaan op Sicilië 19 regeringsreglement 20 elite 22 uitbouw 23 behoeftig mens 25 uitgebakken spek 27 in het jaar 29 bedrijfsvorm 30 of dergelijke 32 laaggelegen 34 lof bewijzen 37 verbond 39 pl. in Gelderland 42 koningin-regentes 44 rondhout 45 broodsoort 47 bek 49 annexus 50 oogholte 52 hoofdstuk 53 bijenproduct 54 drasland 55 populair.

Sieraadontwerper Marc Lange haalt zijn inspiratie uit internationale modetrends en dat resulteert keer op keer in een artistieke collectie die helemaal up-to-date is. Introvert design, ingetogen kleuren en frisse accenten kenmerken zijn nieuwste creaties. Is het een mode item of een sieraad? Het doet er niet toe, want één ding staat vast: deze armband van fijnmazig edelstaalgaas die luistert naar de naam Sheet is een echte musthave! Er kan worden gekozen uit een grijze of een zwarte uitvoering.

Verticaal: 1 uitroep van vreugde 2 spil 3 Amerika 4 naast 5 Tel. (072) 520 48 14 wild zwijn 6 ar 7 extreem 8 kerkelijke straf 9 vogelproduct 10 uitdrukking 11 traag 14 schik 16 steensoort 18 effect 21 klein kind 24 ambtshalve 26 wees gegroet 28 gevangenis 31 brompot 32 dat is 33 grassteppe 34 oefenstuk 35 Hoe kunt u winnen? namiddag 36 vogel 38 titel 40 heilige stier 41 vette rook 43 * Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing vriend 46 Europeaan 48 een weinig 51 schoolonderzoek 53 naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele winterpeil (afk.). telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Voor meer info: ga naar www.marclange.nl

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


FUN&PLAY

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

BEL & WIN

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

Voor DVD set vanverwenweekend Voor103 winnaars: winnaars: Culinair de Smurfen, Prinses en de Kikker aan zee t.w.v. € 279,--!! en Prince of Persia t.w.v. €36,-

S O N K V A A A F J E S

I O O C N M A T S I E R

M C S E O I K K R V L E

H N U K R O L E W U A P

L I R B A O L E U T H P

M M E P O K R E B L C I

E G P S

O E U D

L R O R

B R C O

N E S H

O B I C

R N L S

R E U U

B I E S H E U V E L M C

N T O B A H C D F U R G

E S R U B I N S T E I N

14

T E H O T Z N E M M N T

T N F F O H R E U A L S

O I C S E N R E T R O G

© www.puzzelpro.nl

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen de oplossing.

Hoe kunt u winnen?

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

AAFJES

COUPERUS

KEULS

NESCIO

APPEL

CREMER

KLOOS

NOORT

BERK

DROS

KOCH

OTTEN

BIESHEUVEL

FENS

KROL

PAUW

BLOEM

FERRON

MATSIER

RUBINSTEIN

BRIL

GERRITSEN

MEULENBELT

SCHIPPERS

CHABOT

GORTER

MINCO

SIEBELINK

COOLEN

HOTZ

MULISCH

SLAUERHOFF

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*

Grote Zomer Puzzelactie METRO. Bel en SMS t/m 12 augustus voor prachtige prijzen!! bestuurder

scheidsrechter

maal

lidwoord

tennisterm

5

putemmer

deel v.d. week

schaakstuk

1

zakken

land in NAmerika deel v.e. bijenkorf

9

mankement land in Afrika

Voor 2 winnaars: een verblijf op Landal Natuurdorp Suyderoogh t.w.v. € 350,--!! Landal GreenParks: alle ruimte om jezelf te zijn

schaakterm deel v.e. woning

man van adel zangnoot sportvrouw

gewichtsaftrek

bijwoord

deksel

in elkaar

7

offerte

Er even heerlijk tussenuit en genieten van rust, ruimte en natuur bij Landal GreenParks. De meer dan 65 bungalowparken vindt u in de mooiste natuurgebieden van Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

Niet gewonnen, maar wel een voordelig weekend, midweek of week ertussen uit? Kijk snel voor de last minute aanbiedingen op www.landal.nl

nakomeling

ingenieur (afk.)

nakomeling

eens

4

insect

bijbelse vrouw

open ruimte

2

Europese Unie

fantast snelle loop

hoofdgroet telwoord SovjetUnie (afk.) Europese hoofdstad

zweefrek

8

schande gerief

jong dier

doelman

kaartspel

profeet

Landal Natuurdorp Suyderoogh is gelegen naast Nationaal Park Het Lauwersmeer. Het is een prachtig natuurgebied met veel vogels in een waterrijk landschap vol terpen en dijken. U kunt gaan wadlopen, surfen of zeilen en u hoeft zich geen moment te vervelen. Het park beschikt o.a. over een overdekt zwembad met apart peuterbad, sauna, stoomcabine, zonnebank, all-weather-tennisbanen, midgetgolfbaan en een restaurant/café. De vrijstaande bungalows, gelegen op ruime kavels en deels aan het water, zijn van alle gemakken voorzien en beschikken bovendien over een flatscreen-tv, radio-/cd-speler, weekend of open haard en een open keuken met o.a. midweek magnetron/grill.

2x

De winnaars verblijven een weekend of midweek in een 4- of 6 persoonsbungalow. U kunt een keuze maken uit aankomstdata tot 24 juni 2013 m.u.v. schoolvakantie- en feestdagenperioden zoals deze worden gecommuniceerd in de brochure van Landal GreenParks. Reserveren kan vanaf 6 weken voor aankomst d.m.v. een reserveringsformulier. De winnaar ontvangt hierover persoonlijk bericht.

vrouwelijk dier

a priori (afk.)

10

BEL & WIN

geest Frans lidwoord

eetgerei loopvogel

Engelse titel

6

ACTIE LOOPT T/M 12 AUGUSTUS

3

keerzang

Voor de gratis brochure of voor meer informatie over Landal GreenParks: www.landal.nl of 0900-8842 (€ 0,20 p.m.)

© www.puzzelpro.nl 1

2

Hoe kunt u winnen? 3

4

5

6

7

8

9

10

* Bel de oplossing van de puzzel door naar 0909-0113 of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111 (€ 0,60 per ontvangen bericht excl. de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon). U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Prijswinnaars staan op www.puzzelpro.nl.

Bel naar 0909-0113 (€ 0,60 per gesprek) of SMS METRO <spatie> uw oplossing naar 3111*


3 MAANDEN GRATIS BLACKBERRY 200MB ®

bij een

Lebara BlackBerry SIM-Kaart

®

(bij activatie voor 1-10-12)

3 maanden Lebara BlackBerry 200MB GRATIS * + max. €15 BELTEGOED ®

www.lebara.nl/blackberry o.a. verkrijgbaar bij:

Belhuizen

* In het Lebara BlackBerry® SIM Pakket zit een Lebara SIM-kaart met een GRATIS BlackBerry® 200 bundel ter waarde van €12,50 en €7,50 beltegoed en €7,50 beltegoed na registratie op www.lebara.nl/simreg. Bij activatie voor 1-10-2012 ontvangt u 3 maanden lang automatisch Lebara BlackBerry® 200. Met Lebara BlackBerry® 200 krijgt u voor de duur van 30 dagen na de activatiedatum 200MB mobiel internet en kunt u gebruik maken van de speciale BlackBerry® functies. Als uw datategoed is opgebruikt en uw 30 dagen zijn nog niet verstreken betaalt u 15 cent per MB. Om gebruik te kunnen maken van alle BlackBerry® diensten zoals push e-mail en SSM(‘ping’), moet u over een BlackBerry® toestel beschikken. Dit product mag alleen worden gebruikt voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. Aan deze uiting kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Voor alle voorwaarden en tarieven zie www.lebara.nl BlackBerry, RIM, Research In Motion en gerelateerde handelsmerken, namen en logo’s zijn eigendom van Research In Motion Limited en zijn geregistreerd en/of worden gebruikt in de V.S. en andere landen wereldwijd. Gebruikt met toestemming van Research In Motion Limited.

NL2827P_17a_BlackBerry Sim Metro Ad 1/1_260Wx390H_26-7.indd 1

26/07/2012 11:12


fun&play

www.metronieuws.nl maandag 30 juli 2012

16

Op vakantie in eigen land? Hier kun je prima naartoe Nederland heeft veel meer te bieden dan menigeen denkt. Behalve Madurodam, de Efteling en Duinrell zijn er nog veel meer uitstapjes. Metro licht er per provincie eentje uit: Overijssel - Water Bij goed weer verblijven veel mensen graag bij, op of in het water. Het kan allemaal bij het riviertje de Regge. Het in Rijssen gelegen Mölke biedt onder meer kano’s en fluisterbootjes aan voor een tocht over het water. Wie liever wat ‘drogers’ doet, kan onder meer kiezen voor een potje boerengolf (www.molke.nl).

Een van de meest bekende Friese sporten is natuurlijk het fierljeppen. In Zwaagwesteinde kun je met de familie of een groep les krijgen.

Gelderland - Boerderij Een monumentale boerderij vormt het decor voor een mooi dagje op het platteland. In het Achterhoekse Gelselaar biedt Erve Brooks onder meer een uitgebreide pannenkoekenkaart én kunnen de jongste kinderen een waterrijke klauterparcours door het

weiland afleggen (www.erve-brooks. nl). Limburg - Mergelcarving Voor wie nu zijn wenkbrauwen fronst: het gaat om een workshop ‘creatief met mergel’. Volgens de initiatiefnemers een gezellig familieuitje in de mergelgrotten van Valkenburg. Voordat er met de mergel kan worden geknutseld vindt eerst een rondleiding door de grotten plaats (www.downsouth.nl). Brabant - Bierreclame Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Breda. Daar is namelijk het grootste bierreclamemuseum van Europa gelegen. In het pand zijn uitingen vanaf het jaar 1900 bijeengebracht. Aan de dorstige volwassenen is ook gedacht: zij kunnen in de tuin genieten van een getapt biertje (www.bierreclamemuseum.nl) Zeeland - Golfkar Lijkt het je leuk om (met je gezin) Cadzand en omgeving te verkennen, maar heb je geen zin om veel te lopen? Dan kun je ter plekke een elektrische golfkar huren voor een dag. De tocht voert je onder meer langs

Van amsterdam of rotterdam naar hartje Londen Vanaf €129

retour*

de plaatselijke windmolen en het elf kilometer lange strand (www.parkdrive.be). Zuid-Holland - Lasergamen Ook geen centje pijn als het regent, want lasergamen in Rotterdam doe je binnen. En wel in een gebouw dat is omgedoopt tot een onderzeeër. Besluip je vijanden in het donker en maak ze - figuurlijk - een kopje kleiner door ze te raken met je laser. Ook geschikt voor families (www.lasergamerotterdam.nl). Noord-Holland - Smartlappen Juf Mies staat in Amsterdam voor je klaar om je de basisbeginselen van de smartlap bij te brengen. Vervolgens wordt de theorie omgezet in praktijk en worden in twee uur tijd tien smartlappen gezongen én opgenomen. Natuurlijk worden je bevindingen op cd vastgelegd (www.amsterdamexcursies.nl). Friesland - Fierljeppen Een van de meest bekende Friese sporten is natuurlijk het fierljeppen. In Zwaagwesteinde kun je met de familie of een groep les krijgen in dit fenomeen waarbij je met een lange stok probeert over de sloten te springen. Pas op: leedvermaak ligt op de loer! (www.partycentrumdewestereen.nl). Groningen - Spelletje Ik hou van Holland is een populaire tv-quiz. In de stad Groningen borduren ze daar op voort met het Ik hou van Holland-dagarrangement. Met een groep andere wordt eerst het spel zelf gespeeld, waarbij de kaas, stroopwafels en andere lekkernijen niet ontbreken. Daarna is er een buffet (www.uitjesingroningen.nl). Drenthe - Solex Op de solex door de provincie: het kan in Drenthe. In Zuidlaren, Midlaren en Hoogeveen staan mensen klaar om je te voorzien van een tweewieler. Helm op en gassen maar, bijvoorbeeld langs de hunebedden. Aan het eind van de dag staat eten voor je klaar (www.hethotel.nl/uitjesindrenthe). Utrecht - Nijntje Zeker voor de mensen met wat kleinere kinderen is een bezoek aan het Utrechtse Dick Bruna Huis eigenlijk een must. Natuurlijk staat konijn Nijntje er centraal. In het museum worden onder meer rondleidingen georganiseerd en activiteiten voor de kleinsten onder ons (www.dickbrunahuis.nl). Flevoland - Woonterp Museum Schokland ligt op één van de drie laatste woonterpen van Middelbuurt in de Noordoostpolder. In het museum is onder meer te lezen over de geschiedenis van de zogenoemde Schokker bevolking. Ook wordt het droogleggen van de Noordoostpolder nader toegelicht (www. schokland.nl).

jEroEn van wIErIngEn

jeroen.van.wieringen@metronieuws.nl

Boek nu op cityjet.com *Onderhevig aan voorwaarden, condities en beschikbaarheid. Te boeken tot 9 augustus 2012. Geldig voor reizen tussen 24 augustus 2012 en 31 maart 2013. Minimum verblijf van 2 nachten, of overnachting van zaterdag op zondag. Het is niet mogelijk het ticket te wijzigen of te vergoeden. 15 minuten check-in indien enkel handbagage, 20 minuten met ruimtebagage.

Zeker voor de mensen met jonge kinderen is een bezoek aan het Utrechtse Dick Bruna Huis eigenlijk een must. / novum


FUN&PLAY

17

Waarom is de zee blauw, lusten kinderen geen groente en hangen spinnen op hun kop? Wetenschapsjournalist Bram Vermeer beantwoordde voor het weekblad Intermediair veertien jaar lang lezersvragen waarop vrijwel niemand meteen een antwoord heeft. In zijn boek Knagende Vragen bundelde hij de leukste en meest verrassende. Hieronder vast een kleine greep…

1

marieke.vander.voort@metronieuws.nl

Tequila was ooit een drank voor de arme bevolking van Mexico. / COLOURBOX.COM

Tequila Waarom drinken we tequila met zout en citroen? Oorspronkelijk was tequila een drank voor de arme bevolking van Mexico. Het ging niet om de verfijnde smaak. Met zout kon je de smaakpapillen net genoeg verdoven om de drank naar binnen te kunnen werken. Dat moest dan wel in één teug en met een schijfje citroen pal daarna, anders kwam de intens bittere smaak alsnog naar voren. Het zout- en citroenritueel bleef een traditie, ondanks de verbeterde kwaliteit van de tequila.

Tepels

2

Spierpijn Waarom heb je de meeste spierpijn pas twee dagen na een zware training? Kleine beschadigingen van de spieren zijn de oorzaak. Zwellingen van de spiervezels worden tijdens de belasting uitgerekt, met kleine wondjes in de vezels als gevolg. Die wondjes zorgen voor bloedingen zodra de spieren weer goed doorbloed raken. Daardoor zetten de beschadigde vezels uit. Spiervezels hebben zo’n 48 uur nodig om te herstellen. Waarschijnlijk wordt een deel van de pijn veroorzaakt door de afvalstoffen die tijdens het herstel vrijkomen. Vandaar dat de pijn op de tweede dag het ergst is. Massage en een lichte training op de dag na de inspanning bevorderen het herstel.

8 8

Waarom hebben mannen tepels? In de eerste veertien weken na de bevruchting ontwikkelen embryo’s zich op dezelfde manier, ongeacht het geslacht. Pas daarna ontstaat de productie van mannelijke hormonen, die de vorming van geslachtskenmerken regelen. Ze onderdrukken de verdere vorming van borsten. Bij mannen zijn tepels dus een herinnering aan de eerste maanden in de baarmoeder. Ook aan andere zaken is te zien dat de ontwikkeling van jongens en meisjes aanvankelijk gelijk loopt. Zo lijkt de clitoris van de vrouw sterk op de eikel van de man.

knagende vragen

Waarom zijn vrouwen eerder dronken dan mannen? Alcohol verlaat bij vrouwen sneller de maag. Mannen verteren 30 procent van de alcohol in de maag, vrouwen slechts 10. Bij vrouwen komt zodoende een veel groter deel in het bloed terecht. Bovendien hebben zij minder lichaamsvocht, waardoor de alcohol minder wordt verdund. Ook breekt de lever alcohol minder snel af. Al deze verschillen zorgen ervoor dat vrouwen eerder dronken zijn dan mannen. De man en vrouw zijn ongelijk, zeker in de kroeg.

IJshoofd Waarom krijg je hoofdpijn als je snel een ijsje eet? Bloedvaten worden nauwer als het kouder wordt. Er stroomt minder bloed door je vaten om te voorkomen dat te veel warm bloed afkoelt. Bij het eten van een ijsje worden de bloedvaten in de slijmvliezen kleiner. Door het krimpen en vervolgens weer uitzetten van deze bloedvaten varieert de bloedsomloop in je gezicht. Dit veroorzaakt de hoofdpijn.

4

Bloedvaten worden nauwer als het kouder wordt. / COLOURBOX.COM

5

Idols

Waarom likken poezen graag aan plastic zakken? De meeste plastic zakken worden gemaakt van polyetheen. Daarin zitten vaak vetachtige toeslagstoffen die het folie glad houden. Ze worden van dierlijke of plantaardige stoffen gemaakt. In het plastic komen ze naar de oppervlakte en daar vormen ze een dunne laag vet. Dit dunne laagje vet vinden katten lekker.

Waarom klinkt het zo mooi als je zelf zingt, maar zo afschuwelijk als je jezelf terug hoort? Je hoort jezelf anders dan anderen. Je eigen stem hoor je niet via je oorschelpen, maar via de trillingen die door de botten en schedel naar het gehoororgaan gaan. Het zijn vooral de lagere tonen die je binnendoor goed hoort, een buitenstaander hoort de hogere boventonen sterker. En juist aan die boventonen hoor je goed of een intonatie goed is. Muziek klinkt harmonieus als de boventonen van verschillende klanken overeenkomen. Zijn de boventonen verschillend, dan klinkt het vals. Door de bouw van het oor is het bovendien lastig om de toonhoogte van hard geluid precies waar te nemen. Daarom is het vervelend dat je jezelf zo hard hoort bij het zingen.

76

Waarom ploft maïs bij het maken van popcorn? Een maïskorrel bevat vocht, dat door verwarming uitzet. Maar een beschermend vlies rond de korrel houdt het uitzetten tegen. Daardoor bouwt zich een druk op in de maïskorrel. Wanneer deze te groot wordt, barst het vlies open. Dat gebeurt bij een druk van ongeveer drie bar, dus drie keer de luchtdruk. Het water verdampt dan snel, zodat een poreuze zetmeelstructuur overblijft. Er ontstaat een luchtig bolletje, dat veel groter is dan de oorspronkelijke maïskorrel.

Dronken

Fetisj

Popcorn ontstaat uit maïs, dat onder hoge druk ploft. / COLOURBOX.COM

Popcorn

3

MARIEKE VAN DER VOORT

Katten zijn dol op het vettige laagje van plastic zakken. / COLOURBOX.COM

Als je zelf zingt, klinkt het altijd beter. / COLOURBOX.COM


Spectaculaire prijzen voor augustus, september en oktober!

VOORDELIG GENIETEN IN

f Vertrek vanna&

Eindhove Airport Amsterdam

ZONNIG MARMARIS

www.corendon.nl ✆ 023-751 06 06

8 dagen al vanaf

Turkije / Marmaris

449

Ideal Prime Beach *****

Ideal Prime Beach is één van de nieuwste hotels van de IP keten (bekend van Grand Ideal Premium en Ideal Pearl). Het hotel heeft haar deuren in 2011 geopend na een grote renovatie. Bent u op zoek naar een heerlijk resort met een keur aan faciliteiten, verzorgde kamers en heerlijk eten? Ideal Prime Beach is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen!

PRIJS MEGA HOOGSEIZOEN t €549 sep 5 & 1,4 & aug 29 + 25 1 & 4 aug €599

• Beoordeeld op zoover: 7.8 • Direct aan het strand

Ideal Prime Beach ligt direct aan het strand. Het gezellige centrum en de haven van Marmaris liggen op 2,5 kilometer. In de directe omgeving vindt u diverse bars, restaurants en winkeltjes. Het openbaar vervoer stopt voor de deur. Het hotel is daarom zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. U heeft de keuze uit diverse gerechten welke worden gepresenteerd in het buffetrestaurant en kunt u heerlijk dineren in het à la carte restaurant. Voor een verfrissend drankje kunt u terecht in één van de vele bars. In de tuin vindt u 2 zwembaden waarvan één met 3 glijbanen en een apart kinderbad. Op het zonneterras zijn de ligstoelen, matrassen, parasols en badhanddoekenservice inclusief. Gratis Wi-Fi internet alleen mogelijk in de lobby. Verder biedt het hotel u winkeltjes, dokterservice en een wasserette. Vertrekperiode

Ultra All Inclusive

• Luxe kamers • Onlangs volledig gerenoveerd • 24 uur All • Inclusive

28/7 - 17/8

18/8 - 20/8

21/8 - 6/9

7/9 - 5/10

6/10 - 11/10 12/10 - 14/10 19/10 - 21/10 22/10 - 31/10

2 persoonskamer

749

699

699

599

499

599

549

449

Extra week

499

499

399

335

299

299

299

299

Quadkamer 2+2

2.399

2.299

2.149

1.999

1.899

2.549

2.099

1.799

Fam. kamer 2+2/3+1

2.699

2.599

2.349

2.099

1.999

2.649

2.199

1.999

15/10 - 18/10

8 dagen

299 299 249 249 249 349 299 249 Kinderprijs 2 t/m 12 Quadkamer is een standaardkamer met 4 bedden. Familiekamer bestaat uit 2 kamers. Voor alle overige prijzen zie onze website! Prijzen geldig vanuit Amsterdam, Brussel of Eindhoven, afhankelijk per vertrekdata. Kijk op onze website voor de exacte prijsberekening.

• 3 waterglijbanen • Gratis Wi-Fi • Vele bars • 2,5 km van het centrum en de haven van Marmaris

Prijzen zijn gebaseerd op 2 pers. bezetting voor 8 dagen excl. evt. weekend- of chartertoeslag • Druk- en zetfouten voorbehouden.

METRO OP JE iPAD Met Metro’s iPad app heb je 24 uur per dag toegang tot het laatste nieuws in o.a. de categorieën binnen- en buitenland, economie, sport, entertainment en fashion. Ook is het mogelijk om via de app de krant als pdf te downloaden. Download Metro’s iPad app nu gratis in de iTunes Store door te zoeken op ‘metronieuws’ of scan de QR-code in deze advertentie.

www.metronieuws.nl


fun&play

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE OLYMPISCHE SPELEN VIA: WWW.METRONIEUWS.NL

Hoofdredacteur: Robert van Brandwijk Eindredactie: Job Halkes, Marije van ’t Hoog, Erik Jonk Nieuws: Klaas Boomsma, Bianca Brasser, Marlies Dinjens, Ruben Eg, Niels Rigter, Marieke van der Voort, Jeroen van Wieringen Entertainment: Mario Wisse, Merike Woning Sport: Jeroen Haverkort, Luc Wierts Amsterdam: AnneFleur Pel Rotterdam: Jelle van de Kamp Webredactie: Dave van Aken, Joost Tadema Beeld en vormgeving: Linda Oudendijk, Enzo Peters, Eefje Savelkoul, Marcel Smit Fotograaf: Richard van der Klaauw Stagiaires: Carmen Dorlo, Kasper Hermans, Esther Lock en Kees van Unen Algemeen directeur/uitgever: Tim Scholte Commercieel directeur: Marcel den Hoed Distributie: Jurriaan Otting.

Metro is ‘s werelds grootste gratis dagblad met 67 edities in 22 landen in Europa, Noord- en ZuidAmerika en Azië. Metro is politiek en religieus onafhankelijk en wil lezers in 20 minuten op de hoogte brengen van het nieuws van de afgelopen 24 uur. Metro wordt dagelijks gelezen door meer dan 17 miljoen wereldburgers. Metro Holland BV Postbus 90009 1006 BA Amsterdam tel: 020 - 511 4000

Metro Rotterdam Westblaak 224 3012 KP Rotterdam tel: 010 - 206 03 20

19


Nú inchecken

Profiteer van belastingvoordeel plús 1.000,vakantievoordeel op de Ford Ka en Fiesta!

U rijdt de FORD KA nú al vanaf 7.650,-

Net voor de belastingverhoging hebben wij, speciaal voor u, extra Ford Ka’s en Fiesta’s ingekocht. Dat betekent dat u nu tóch nog kunt profiteren van honderden euro’s belastingvoordeel. Daarbovenop krijgt u ook nog een extra last-minute vakantievoordeel van maar liefst 1.000,-! Zo’n dynamische last-minute Ka rijdt u hierdoor nú al vanaf 7.650,-. En de compleet uitgeruste last-minute Fiesta al voor 9.695,-! Maar let op: het aantal last-minute auto’s is zeer beperkt. Dus check nú in bij uw Ford dealer voor meer informatie over uw allerlaatste kans op zoveel voordeel!

De FORD FIESTA ook met:

14% bijtelling

U rijdt de FORD FIESTA nú al vanaf 9.695,-

Geen wegenbelasting

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,9-30,3; liter/100 km: 3,7-7,2; CO2 gr/km: 87-149.

Stap in de wereld van Ford. Kijk op de nieuwe site www.ford.nl voor de Ford dealer bij u in de buurt.

20120730_nl_metro holland  
20120730_nl_metro holland  

Uit voorraad leverbaar én én Direct bestellen? 250 sms 250 min. 500 MB internet FOTOOS VAN METROOLEZERS PAGINA Bel: 070 - 7101 101 Gsmtopdea...

Advertisement