Page 15

HUPIKLUBI Helmiä sioille Stephan Pastis

15

10 kysymystä 1. Kenen säveltäjän tytär oli näyttelijänä tunnetuksi tullut Ruth Snellman? 2. Mikä ranskalaiskaupunki on toinen tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupungeista? 3. Mikä oli Colt-revolverin keksineen herra Coltin etunimi? 4. Mikä elin tai elimen osa on appendix vermiformis? 5. Mihin alaan keskittynyt aikakauslehti on yhdysvaltalainen Billboard? 6. Mikä on yleinen arvonlisäveroprosentti Suomessa? 7. Mitkä kaksi kuntaa liitettiin tänä vuonna Lohjan kaupunkiin? 8. Millä planeetalla NASAn Spirit-mönkijä on tehnyt tutkimustyötä jo vuodesta 2004 lähtien? 9. Kuka näytteli v. 1962 ensimmäisen elokuvaroolinsa Pojat-elokuvan Jakena? 10. Minkä seuran kanssa jalkapalloilija Teemu Tainio on vastikään tehnyt pelaajasopimuksen?

Tuplat Glenn McCoy

Sudoku

1791 ★★★✩✩

JUHA HYVÖNEN • www.ristikkotuumin.fi

Viime perjantain ratkaisukoodi oli 70. 25 euroa voitti Toini Kähkönen.

Kamala luonto Jarkko Vehniäinen

Mobiiliohjeet •

Ristikko

Ratkaisu sivulla 13 •

Lukijan kuvat. Nappaa kuva puhelimellasi ja lähetä se MMS-viestinä numeroon 17181. Kerro viestissä (max 500 merkkiä), missä olet ottanut kuvan, mitä siinä tapahtuu ja oma nimesi. Kuvia julkaistaan Metrossa, Metro.fi:ssä, HS.fi:ssä, Helsingin Sanomissa ja tammikuussa 2013 käynnistyvässä Mesta-lehdessä. Maksamme painetuissa lehdissä julkaistuista kuvista vähintään 20 euron palkkion. Palkkio maksetaan vain yhden kerran. Ohjeet palkkion saamiseksi lähetämme tekstiviestillä noin viikon kuluessa. Palkkioista suoritetaan ennakonpidätys. Multimediaviestin hinta on 0,60 euroa. Lähettäessäsi kuvan julkaistavaksi myönnät Sanoma News Oy:lle kaikki oikeudet kuvaan, edelleenluovutusoikeus mukaan lukien. Kuvan lähettäjä vastaa siitä, että hänellä on oikeus myöntää edellä mainitut oikeudet Sanoma News Oy:lle. Tämä koskee myös sähköpostilla lähetettyjä ja teejuttu.fi-palveluun ladattuja kuvia. Tekstarit. Kirjoita viestiin kommenttisi sekä nimimerkkisi ja lähetä viesti numeroon 17181. Avainsanaa ei tarvita. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden, Soneran ja Tele Finlandin liittymistä. Tekstiviestin hinta on 0,60 euroa. Toimitus valitsee ja käsittelee tekstiviestipalstan kirjoitukset. Päivän kysymys. Lähetä tekstiviesti metropk kyllä tai metropk ei numeroon 17181 tai käy vastaamassa osoitteessa www.metro.fi. Tekstarivastaukseen voit liittää myös kommentin. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden, Soneran ja Tele Finlandin liittymillä. Tekstiviestin hinta on 0,50 e. Sudoku. Täydennä ruudukko niin, että jokaisella vaaka- ja pystyrivillä sekä jokaisessa 3 × 3 -palassa on numerot 1–9. Kun olet ratkonut sudokun, laske sinisellä 100-tunnuksella merkityn viidentoista ruudun numerot yhteen. Tuo summa on sudokun ratkaisukoodi. Vastaukset tekstiviestillä SATASUDOKU ratkaisukoodi oma nimesi numeroon 17181 (palvelun hinta 0,95 euroa, toimii Soneran, Elisan, Kolumbuksen, Tele Finlandin, Saunalahden ja DNA:n liittymillä) tai postikortilla: Satasudoku, PL 106, 00701 Hki. Vastausten on oltava perillä huomisen aikana. Oikein vastanneiden kesken arvotaan 25 euroa puhtaana käteen.

Vastaukset kysymyksiin 1. Jean Sibeliuksen, 2. Marseille, 3. Samuel, 4. Umpilisäke, 5. Musiikkiin, 6. 24 %, 7. Karjalohja ja NummiPusula, 8. Marsissa, 9. Vesa-Matti Loiri, 10. HJK:n.

Julkaisija: Sanoma News Oy , Postiosoite: PL 75, 00089 Sanoma, Puhelin: (09) 122 4351 (vaihde), Sähköposti, toimitus: metro@hs.fi, Päätoimittaja: Mikael Pentikäinen, Esimies: Ismo Uusitupa, Varaesimies: Ari Hämäläinen, Uutistuottajat: (09) 122 4362 Pekka Joutlahti ja Ville Soininen Asiakaspalvelu (09)122 4356, Sähköposti, myynti: metro.myynti@sanoma.fi, ilmoitusaineistot: metro.ilmoitusaineisto@fc.sanoma.fi, Jakelupalautteet: kaupunkilehdet.jakelu@sanoma.fi, Paino: Sanomala oy. Metro on Julkisen sanan neuvoston periaatteisiin sitoutunut riippumaton uutislehti. www.metro.fi.

20130104_fi_helsinki  
Advertisement