Page 91

50 GODINA LIGA MORAVIČKOG OKRUGA

30. decembar 1993. Takovske novine NOVO RUKOVODSTVO I NOVI OPTIMIZAM Na godišnjoj skupštini FK Metalac, koja je održana sredinom decembra, podnet je izveštaj o dvogodišnjem radu (1991/93), usvojen finansijski izveštaj i istaknuti problemi koji su pratili klub. Izabrano je novo rukovodstvo Kluba od 23 člana, a za predsednika je izabran Zoran Blagojević, privatni preduzetnik, vlasnik „Mladost-komerca”. Punu podršku daljem radu kluba i neophodnu pomoć obećao je direktor MI Metalac, Dragoljub Vukadinović.

LIGA MORAVIČKOG OKRUGA

1. septembar 1994. Takovske novine

29. septembar 1994. Takovske novine

TAKMIČARSKA SEZONA 1993/94. Uprkos veoma dobroj jesenjoj sezoni prethodne takmičarske godine, tokom proleća je ispuštena prilika za plasman u viši rang, pa je ekipa i u novom prvenstvu nastupala u Okružnom stepenu takmičenja. Na sednica FK Metalca, održanoj pred početak priprema za novu prvenstvenu sezo­ nu, prihvaćen je izveštaj o minuloj fudbalskoj godini, i po rečima Milinka Vučićevića, predsednika kluba, izvršene su sve obaveze prema savezima, igračima i trenerima, a u prelaznom roku, na zahtev trenera Svetozara Vujovića, klub je pojačan sa četiri nova igrača. Na sednici su imenovani novi članovi i funkcioneri kluba. Za tehničkog direktora izabran je bivši fudbaler Mile Radojević, za direktora stadiona Slaviša Mi­ja­tović i za trenera omladinske selekcije imenovan je Sreten Hadžić. Zatim je doneta odluka o početku izgradnje ograde oko terena i dela montažnih tribina koje će moći da prime oko 1.000 gledalaca. Inače, predsednik kluba izrazio je veliko nezadovoljstvo zbog toga što klub nije uspeo da se plasira u viši rang takmičenja, uprkos izvanrednim rezultatima u jesenjem delu prvenstva.

TAKMIČARSKA SEZONA 1994/95. SLAB START MILANOVČANA U prva dva kola ekipa Metalca pretrpela je dupli poraz. Najpre je na svom terenu izgubljena utakmica od Ferijalca iz Lučana sa 2:1, a potom na gostovanju sa ekipom Morave, takođe sa 2:1. ČETIRI BODA IZ TRI UTAKMICE Posle početnog neuspeha, fudbaleri Metalca uspeli su da zabeleže dve pobede. Prvo su Milanovčani savladali ekipu Poleta iz Trbušana sa 2:1, a onda i ekipu Orlovca iz Mrčajevaca visokim rezultatom 5:1. Jedini poraz Metalac je pretrpeo u sedmom kolu, kada je poražen od ekipe BIP Ko­ šutnjak sa 2:0.

92

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Advertisement