Page 9

50 GODINA 28. avgust 1961. godine, Takovske novine

6. novembar 1961. godine, Takovske novine

U tekstu o Fudbalskom klubu „Šumadija” iz Brđana pominje se da je u Jugokupu za 1961. godinu u I kolu „Šumadija” u Brđanima pobedila „Radnik”, sa jednim golom razlike i plasirala se u četvrtfinale. ZASLUŽENI PORAZ Radnik – Sloboda (Čačak) 1:5 (1:3) Gol za Radnik dao je u 24. minutu M. Filipović iz penala. Milić i Filipović su igrali korisno, a Nikolić je promašio više dobrih prilika. Golman Radnika Mitrović nije bio u formi. Sudio je Stanojević iz Čačka.

16. april 1962. godine Takovske novine

1. maj 1962. godine, Takovske novine Radnik – Rudar (Bresnica) 1:0 (1:0) Po veoma teškom terenu Radnik je uspeo da pobedi ekipu Rudara sa 1:0, golom koji je Spasojević dao iz prestrogo dosuđenog jedanaesterca. Iskreno, gosti su bili znatno nadmoćniji i propustili su da realizuju nekoliko stoprocentnih šansi, tako da bi nerešen rezultat bio najrealniji. U poslednjem minuti igre Milić je izbacio loptu sa same gol-linije, čime je propala i poslednja šansa Rudara da izvuče bar jedan bod. 1. maj 1962. godine Takovske novine Gotovo osamdeset minuta Radnik je igrao pred golom Zadrugara, a rezultat je samo 0:0. Kuzmanović, Veljković i Filipović kao da su se takmičili ko će više puta da promaši gol. Po jednom su ova trojica igrača promašila gol iz situacija iz kojih je veština to učiniti.

10

Takovo – Radnik 5:0 Lokalni derbi doneo je pobedu Takova. Za visoku pobedu Takovo može zahvaliti nesigurnom golmanu Radnika Ćurčiću, koji je od pet primljenih golova mogao da odbrani bar tri. Strelci: Vučićević 2, Tomašević, Rogić i Mijatović. Kod Takova su se istakli: Rogić, Ćurčić, Mijatović i Jovanović, a kod Radnika veteran Spasojević-Era, Nešković i Nikolić. Sudija: Jovanović – Čačak. Orlovac (Mrčajevci) – Radnik 2:3 (2:1) Pobedom nad Orlovcem iz Mrčajevaca, Radnik je napravio najveće iznenađenje IX kola. Podvig Radnika je još veći ako se zna da je Orlovac vodio sa 2:0. Smirenom igrom u drugom poluvremenu i pored pogibeljnih startova fudbalera Orlovca, Radnik je preko Kuzmanovića i Petrovića postigao golove i time obezbedio pobedu. Golove su postigli: Kuzmanović 2 i Petrović. Radnik se nalazi na šestom mestu sa sedam bodova i gol diferencijom 11:24. Zadrugar (D. Trepča) – Radnik 0:0 Igralište Zadrugara. Teren travnat, ali neravan. Gledalaca oko 200. Sudija-odličan. Radnik: Tešić 6, Milić 6, Strugarević 5, Jelić 4, Antić 5, Raković 7, S. Jelić 5, Nikolić 4, Filipović 3 (Ramadani 4), Veljković 4, Kuzmanović 3. I posle druge utakmice na strani Radnik je neporažen. Postala je tradicija da Radnik igra dobro na strani, dok u Milanovcu pruža slabe partije. Ipak i nerešen rezultat predstavlja izvestan uspeh. Bolji od ostalih u prosečnoj ekipi Radnika bili su: Raković, Milić, Antić i Strugarević. Navalni red je potpuno podbacio.

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Advertisement