Page 72

Fudbalski klub METALAC 17. mart 1983. godine, Takovske novine Prva petoletka (Trstenik) – Metalac 1:1 (0:0) Prvo gostovanje lidera Moravsko-šumadijske zone donelo je i prvi zaslužen bod Milanovčanima. U prilično izjednačenoj igri koju je krasila borbenost obe strane, nerešen rezultat bio je najpravedniji. U vođstvo je najpre došla ekipa iz Trstenika u 71. minutu preko Jovića, da bi novaj­ lija Drobnjak izjednačio rezultat u 87. minutu. 28. april 1983. godine, Takovske novine Metalac – Partizan (Beograd) 0:2 (0:0) U revijalnoj utakmici između beogradskog Partizana i milanovačkog Metalca, na gradskom stadionu prošlog četvrtka okupilo se više od 3.000 gledalaca. Ekipa Partizana nastupila je u znatno podmlađenom sastavu. Susret je počeo malom svečanošću na kojoj se igrač Metalca Živorad Popović oprostio od aktivnog igranja. Prvo poluvreme protiče u prilično izjednačenoj igri u kojoj se izdvajaju šuteri Lilić i Smajić.

Veliki „mag” Metalca snimljen ispred klupskih prostorija.

U drugom poluvremenu, zahvaljujući boljoj fizičkoj kondiciji, Partizan preuzima inicijatvu i izvanrednim golovima Smajića (sa 18 metara) i Radulovića, postiže zasluženu pobedu.

2. jun 1983. godine, Takovske novine

METALAC: Kovačević, Namesnik, Belopavlović, Ovčarević, Rašić, Kostić, Živ­ ković, M. Milićević, Drobnjak, Spasojević, Radojević, Đ. Milićević.

METALAC ZASLUŽENO POBEDNIK

PARTIZAN: Zalad, Lilić, Mišić, Nikodijević, Lazić, Kuzmanovski, Radulović, Sto­ menović, Milutinović, Smajić i Stevanović.

Metalac – Takovo 3:0 (0:0)

12. maj 1983. godine, Takovske novine Metalac – Mladost (lučani) 1:0 (1:0), Prekid u 84. minutu Derbi je imao neslavan kraj. Naime, u 84. minutu odlični sudija Radovanović iz Paraćina pokazao je opravdano crveni karton Dikoviću, posle čega je, opkoljen od gostujućih igrača, morao da odsvira kraj i prekine susret. Bilo je u toj gužvi psovke, guranja i sve ono što je strano sportu. Inače, do prekida gledaoci su uživali u dobrom fudbalu i prava je šteta što ovaj derbi nije imao drugačiji završetak. Susret će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za Metalac.

Kup Maršala Tita

U finalu opštinskog kupa sastali su se gradski rivali Metalac i Takovo. Posle izuzetno fer i sportske igre Metalac je slavio visoku pobedu, a gledaoci su videli dosta lepih akcija i sjajne pogotke Drobnjaka i dvostrukog strelca Đ. Milićevića. Aplauz je posebno izazvao drugi gol kada je Milićević iz slobodnog udarca sa preko 25 metara matirao Stojanovića. Pobedniku finalne utakmice, ekipi Metalca, pripao je pehar Opštinskog fudbalskog saveza.

73

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Advertisement