Page 217

50 GODINA METALAC: Bogunović, Petar Pavlović, Antić, Otašević, Bajić, Gojak (Ćirković), Krnjinac, Simović, Predrag Pavlović (Milić), Stanojlović (Hammond), Misdongarde. PARTIZAN: Stojković, Miljković, Davidov, Jovanović, Savić, Kamara (Petrović), Smiljanić, Babović (Ilić), Tomić, Iliev, Tagoe (Vukić).

Borca, koje je završeno bez golova, nastavak utakmice donosi veoma brzo vođstvo ekipe iz Beograda, a strelac je u 53. minutu posle odličnog prodora i centaršuta Ste­fan Babović. Milanovčani se nisu predavali i u 76. minutu uspevaju da poravna­ ju rezultat. Pavlović je ubacio loptu u kazneni prostor Partizana, u gužvi ispred Stojkovićevog gola lopta se odbila do Misdongarda, koji oštrim udarcem loptu šalje ispod prečke za 1:1. Do kraja susreta obe ekipe nisu želele da reskiraju i eventualno pretrpe poraz, pa posle par prilika na obe strane, koje ostaju neiskorišćene, utakmica je završena bez pobednika 1:1. Usledilo je slavlje igrača i navijača Partizana, jer su tim bodom obezbedili četvrtu uzastopnu titulu, a fudbaleri Metalca su morali sačekati još nekoliko minuta do završetka susreta u Lučanima, a kada se saznalo da je Sloboda Point Sevojno slavila sa 1:0 i oni su znali da proslave opstanak u eliti. U poslednjem kolu Metalac je gostovao u Kuli, gde je trener Milovanović ukazao poverenje mlađim igračima, a susret je završen pobedom Hajduka sa 3:1.

9. jun 2011. Takovske novine

NENAD MILOVANOVIĆ I U NAREDNOJ SEZONI NA KLUPI Iako je prvenstvena sezona u Jelen Super ligi tek završena, u Fudbalskom klubu Metalac nema odmora. Tako su čelni ljudi superligaša iz našeg grada u ponedeljak dogovorili nastavak saradnje sa trenerom Nenadom Milovanovićem i za narednu tak­mičarsku godinu. Naime dosadašnjem šefu stručnog štaba Metalca, koji je ekipu preuzeo u poslednjih devet kola i uspeo da sa svojim igračima izbori opstanak u Super ligi, dosadašnji ugovor je istekao, pa je na obostrano zadovoljstvo dogovorena saradnja i u takmičarskoj sezoni 2011/2012. godina. Novi-stari šef stručnog štaba je već pripremio plan rada za pripreme, pa će se tako prozivka igrača izvršiti 1. jula, kada će biti održan i prvi trening. Do 16. jula će se raditi na terenu FK Autoprevoz u Konjevićima, a potom slede 15-dnevne pripreme na Zlatiboru. Tokom priprema za novu takmičarsku sezoni odigraće se i 10-ak kontrolnih utakmica, a većina njih tokom boravka na Zlatiboru. Sigurno je da će biti većih kadrovskih promena u igračkom sastavu, jer je želja svih da se u novoj sezoni igra zapaženija uloga i izbegne borba za opstanak. Ono što može obradovati navijače superligaša iz našeg grada je i činjenica da je pre dva dana internacionalac iz Čada, napadač Metalca, Misdongarde Betolngar, potpi­ sao novi ugovor na dve, godine pa će tako i ubuduće predvoditi napad Milanovčana. Zbog poznate činjenice da u našem gradu ne postoje uslovi za odigravanje super­ ligaških utakmica jesenju sezonu Metalac će kao domaćin igrati u Lučanima na terenu FK Mladost, što je već dogovoreno i potpisan je ugovor sa D.P. Milan BlagojevićNamenska, koje je vlasnik stadiona.

218

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Advertisement