Page 168

Fudbalski klub METALAC 30. oktobar 2008. Takovske novine SAVLADAN LIDER IZ ČELAREVA Metalac – ČSK Pivara 2:0 (2:0) Metalac je dokazao da najbolje igra protiv jakih protivnika. U goste na stadion kraj Despotovice došao je lider prvenstva i pretrpeo zasluženi poraz. Interesantno je da je Metalac za samo 11 minuta postigao dva gola i osvojio tri boda. Igrao se 2. minut kada je Mirić iskoristio grešku odbrane gostiju, dodao loptu do Simovića koji pogađa mrežu. Samo devet minuta kasnije već 2:0 za Metalac. Korner je izveo Ivanović, a Otašević u skoku glavom šalje loptu u mrežu. U dugom poluvremenu Milanovčani rutinski čuvaju loptu i uspevaju da do kraja osvoje važne bodove. Gosti iz Čelareva, kao lider na tabeli nisu prikazali igru koja se od njih očekivala, pa su zasluženo poraženi. 20. novembar 2008. Takovske novine JEDAN BOD IZ BEOGRADA Bežanija – Metalac 2:2 (0:2)

13. novembar 2008. Takovske novine

Susret Bežanije i Metalca protekao je u vrlo dobroj igri u kojoj je Metalac imao više šansi, ali nije uspeo da osvoji sva tri boda. Igrao se 9. minut kada je Simović iskoristio pogrešno postavljenu ofsajd zamku, dokopao se lopte i iz blizine postigao gol. Nešto kasnije u 22. minutu Milanovčani vode sa 2:0. Tadić po desnoj strani pobegao i odlično centrirao, a na loptu naleće mladi Jovanović i pogađa mrežu.

PORAZ NA DOMAĆEM TERENU

Drugo poluvreme počinje stalnim napadima domaćina. Već u 50. minutu Morača je uspeo da iz blizine pogodi mrežu Živkovića i smanji rezultat. Posle postignutog gola Bežanija napada i uspeva da u 78. minutu postigne izjednačenje. Posle kornera sa leve strane Baranin je bio najspretniji i iz blizine pogađa mrežu Živkovića. Metalac može da žali za olako ispuštenom pobedom i osvajanjem jednog boda. 27. novembar 2008. Takovske novine ARSIĆ DVOSTRUKI STRELAC Metalac – Spartak Zlatibor voda 2:0 Početak susreta nije obećavao ništa dobro za Metalac. Gosti već u 2.minutu dolaze do vođstva. Ubiparip je odlično uposlio Vojnić-Zelića koji uspeva da savlada Živ­ kovića.

Metalac – BSK (Borča) 0:2 (0:2) Neshvatljivo kako su fudbaleri Metalca ušli u susret sa BSK-om nespremni. Igrao se treći minut kada je neodlučnost Živkovića koštala golom za goste. Memišević je bio najprisebniji i ubacio loptu u mrežu. Brzo primljeni gol poremetio je odbranu Metalca pa gosti iz Borče već u 17. minutu postižu i drugi gol. Posle nespretne intervencije odbrane lopta dolazi do Milivojevića koji preciznim udarcem pogađa mrežu Živkovića. Posle dva primljena gola Metalac pokušava da se vrati u igru, ali fudbaleri su zbunjeni i prave početničke greške. Sve do kraja susreta Milanovčani su imali prividnu terensku nadmoćnost, ali nisu uspeli da postignu pogodak.

169

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Monografija Fudbalski klub Metalac  

Monografija - 50 godina FK Metalac

Advertisement