Page 1

UGGLEMOBIL Huvud/ Kropp: Varv 1: Virka en magisk ring med 6 fm med brunt garn (6) Varv 2: Öka 6 maskor genom att virka 2 fm i varje maska (12) Varv 3: Öka ytterligare 6 maskor genom att virka 1 fm i 1:a maskan och sedan 2 fm i den andra. Upprepa 6 ggr (18) Varv 4,5,6,7,8 Virka en fm i varje maska (18) Byt till grått garn. Varv 9-13 :Virka en fm i varje maska (18). Varv 14: Börja minska genom att virka 1 fm i första maskan och virka sedan ihop nästa två maskor, 1 fm i nästa, virka ihop två maskor och fortsätt minska så tills det bara är ett litet hål kvar och sy sedan ihop och fäst tråden. (Glöm inte att fylla innan hålet blivit alltför litet)

Ögon: Varv 1: 6 fm i en magisk ring i svart garn (6) Byt till gult garn Varv 2: Öka 6 maskor genom att virka 2 fm i varje maska (12)

Näbb: Alt 1: Större näbb. Virka 4 lm. Virka en sm i andra lm från virknålen, en fm i nästa och en st i tredje. Fäst. (den här har jag på de ugglor som har halsduk) Alt 2: Mindre näbb. Virka 3 lm. Virka en sm i andra m från virknålen, och en fm i tredje. Fäst. (den här har jag på ugglorna utan halsduk) Alt 3: Tycker du alt 1 och 2 är krångliga, virka 6 maskor i en magisk ring, och forma till den när du syr på den på kroppen.

http://mestvirkat.blogspot.com


Vingar: Varv 1: 6 fm i en magisk ring i brunt garn (6) Varv 2: Öka 6 maskor genom att virka 2 fm i varje maska (12) Varv 3: Öka 6 genom att virka 1 fm i 1:a maskan och sedan 2 fm i den andra. Upprepa 6 ggr (18) Lämna gärna en ganska lång bit tråd, så kan du använda den när du syr fast vingarna sen.

Hatt Underdel: Varv 1: 6 fm i en magisk ring i blått garn (6) Varv 2: Öka 6 maskor genom att virka 2 fm i varje maska. (12) Varv 3: Öka ytterligare 6 maskor genom att virka *1 fm i första m, och sedan 2 fm i nästa m*, och upprepa detta varvet ut. (18) Överdel: Virka tre luftmaskor. Börja i andra m från virknålen och virka 2 fm. Vånd, arbetet och virka en lm, och sen 2 fm. Virka sedan på samma sätt i ytterligare 15 varv så att det blir en lång ”rem”. Denna rullar du sedan ihop och fäster genom att sy igenom den ett par gånger . Sy sedan fast den på underdelen.

Halsduk Gör likadant som med överdelen på hatten (men utan att rulla ihop den) Virka 17-27 var beroende på hur lång du vill ha den. Vira fast runt ugglan och fäst med ett par stygn Brodera med gult garn små V:n på nedre delen av kroppen.

http://mestvirkat.blogspot.com


Montering av fyra ugglor: När du sytt fast ögon, vingar, näbb, hatt och halsduk, och broderat så är det dags att virka ett band. Ugglorna virkas fast allt eftersom. Börja med att virka 20 lm. Gör en sm genom första m så det blir en ”ring” med 20 m. Virka ytterligare 5 lm. Stick igenom virknålen på lämpligt ställe längst upp på ugglehuvudet och drag igenom tråden genom huvud och maskan på virknålen. Virka ytterligare 20 lm och upprepa monteringen av nästa uggla. Upprepa detta på de två sista ugglorna. När fjärde ugglehuvudet är fastmonterat virkar du 25 lm. Avsluta med att virka en lm genom 20:e maskan från nålen så en ring bildas på den sidan med. Klipp av och fäst tråden. Du behöver två plastringar för att hänga upp mobilen i barnvagnen. Dessa kan du köpa i barntillbehörsbutiker. Eller så kan du ta duschdraperiringar, det går lika bra.

http://mestvirkat.blogspot.com


http://mestvirkat.blogspot.com

http://mestvirkat.blogspot.com

Ugglemobil  

Virkad ugglemobil

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you