Page 1

JULEMAGASIN MESTER GRØNN JULEN 2013

JULENS EVENTYR Vi lot oss inspirere av magien i eventyrene da vi plukket ut årets tilbehør

Opp-ned Amaryllis Pynt til jul med friske julekuler Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

1


18 16 10 28

Innhold 3. Juleblomster med omtanke 4. Julens eventyr 6. Julestjerne 7. Svibel 8. Princettia 9. Juleglede 10. Roser 11. Tulipaner 12. Alpefiol 13. Azalea 14. Amaryllis 16. Helleborus 18. Grow-In 2

19. Julens tilbehør 20. Skimrende sølv 22. Hvit glede 24. Eventyrlig rødt 26. Pakk fine gaver 28. Friske kranser 30. Pynt ute 32. Frelsesarmeen 34. Julebord i rødt 36. Nyttårsbuffet 38. Duften av jul 40. Friske julekuler 42. Blomstrende julehilsen

38 40


Juleblomster med omtanke

Alle priser er veiledende utsalgspriser. Frakttillegg vil forekomme. Utvalget kan variere noe fra butikk til butikk og i løpet av sesongen. Vi tar forbehold om prisendringer, mulige trykkfeil og at vi kan bli utsolgt. Utgitt av: Mester Grønn AS, Gjellebekkstubben 7, 3420 Lierskogen, tlf. 32 22 09 00 Design: Mester Grønn AS Foto: Therese Høiås Opplag: 400.000

Jeg gleder meg til advent og jul. Det er noe spesielt med stemningen, det litt triste mørket ute og en lysende forventning inne, både hos store og små. Nettopp fordi kontrastene er så store, blir følelsene mye sterkere, både på godt og vondt. Mester Grønn selger de produktene som understreker alle livets store hendelser, og jul og blomster; det hører sammen! Vi i Mester Grønn legger ned mye arbeid i å finne produktene som skaper den gode julestemningen, enten du ønsker å sette sammen tingene selv eller kjøpe ferdige dekorasjoner fra vårt rikholdige utvalg. Blomster finnes i alle størrelser og prisklasser, og er også flott å gi bort som gave. Et gavekort eller en fast leveranse gjennom nettbutikken, er også supre gavetips som garantert vil bli mottatt med glede. Selvvanningsbagen Grow-in er årets store Mester Grønn suksess, og vi har nå utviklet en egen juleserie. Grow-in har unike egenskaper og er perfekt i den hektiske førjulstiden når vanning av blomster kan havne langt ned på oppgavelisten. Den er som skapt for ekte blomsterglede, selv i en travel hverdag! Vi er opptatt av at du skal få verdi for pengene når du handler hos oss, og at produktene du kjøper er produsert under etisk og miljømessig forsvarlige forhold. Kjøper du Fairtrade-merkede blomster bidrar du til utvikling i de fattigste landene i verden, mens overskuddet av bæreposene du kjøper i Mester Grønn går til Frelsesarmeen og deres humanitære arbeid. Mer enn 13 millioner kroner har det blitt opp gjennom årene, som har bidratt til litt glede i hverdagen til de av oss som trenger det mest. En del av våre medarbeidere bruker også fritiden sin til julepynting av mange av Frelsesarmeens institusjoner rundt om i landet. Det er vi veldig stolte av! I Mester Grønn er det nå mer enn 1300 medarbeidere som kun har ett mål. Vi vil skape en hyggelig advents- og juletid for deg, med verdens flotteste produkt; BLOMSTER. Vi gleder oss til å stille vår fagkunnskap til din disposisjon, enten du tar kontakt med oss gjennom vårt kundesenter, besøker en av våre 106 butikker eller bestiller på nett. Med ønske om en God Jul og et Riktig Godt Nytt år!

Erling J. Ølstad Blomsterhandler

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

3


4


Julens eventyr Nostalgi og tradisjoner

Vi lot oss inspirere av magien i eventyrene da vi plukket ut tilbehøret vårt denne julen, som i Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen. Det litt romantiske og mystiske mørke kommer frem i trenden, men uten å være dystert. Vi ønsker å understreke den varme, lune og tradisjonelle julefølelsen du skaper i hjemmet ditt til jul. Dype røde fargetoner, fløyel og gullaktige metaller skaper magisk stemning. Det er lov med glam og glitter, lov til å overdrive og la det bugne! Naturens magi hører også julen til. Vi bruker mange naturlige elementer til å dekorere både ute og inne. Kongler, mose, greiner og granbar bringer naturen inn og gir oss duftene som er så viktige i julen. Dette kombinert med glitrende istapper, hvitt og sølv skaper en følelse av vinterens eventyr. La oss drømme og la oss rømme inn i en verden så vakker, blomstrende og velduftende. La oss nyte julen og den magiske stemningen….

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

5


JULESTJERNE Julestjernen er vakker både i rødt og hvitt. Den trives best med en lys og lun plassering uten trekk. Julestjerner er sensitive mot for mye vann, så det beste er å vanne lite og jevnlig.

6


SVIBEL Svibler er virkelig lukten av jul. Du får dem både som avskårne og som løk du kan dyrke frem selv. Hvis svibler får for mye vann får de lange, tynne stilker, og hvis løken blir stående i vann kan den råtne. Derfor er det lurt å vanne sparsomt. En kjølig plassering gir lengre blomstring.

liten glassvase på stett kr 90,Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

7


PRINCETTIA Princettia er en høststjerne og må ikke forveksles med den tradisjonelle julestjernen. Princettia får du bare kjøpt på høsten og den kommer i nydelige rosatoner. rosatoner. La den tørke lett mellom hver vanning og unngå en trekkfull plassering.

8


JULEGLEDE Julegleden er en av våre mest tradisjonsrike juleblomster, som frisker opp i vintermørket med sin friske rosa farge. Den bør vannes regelmessig med lunkent vann, men pass på at det ikke blir stående vann på skålen. Julegleden trives best med en lys plassering, og en jevn temperatur på 18-20 grader.

glød potte m/stett fra kr 80,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

9


ROSER Skråsnitt rosene (lag et 2 cm langt skråsnitt) slik at rosene lett kan ta opp vann. Fjern bladene nederst på stilken. Sett rosene i kaldt vann og tilsett rosenæring i vannet. Rosenæring skal gi næring til blomstene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt. La rosene stå i et kjølig rom om natten, da vil levetiden forlenges ytterligere.

10


glassvase med sølvkant fra kr 130,-

TULIPANER Våre tulipaner kan tas direkte ut av posen, kuttes rett over med en skarp kniv og settes i en vase med kaldt vann. Hvis du bruker for mye vann vil tulipanene vokse seg veldig lange, så du bør heller etterfylle vann ofte. Setter du tulipanene kaldt om natten vil de vare lenger.

5

dagers

garanti

gjelder avskårne blomster

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

11


ALPEFIOL Med riktig stell kan alpefiolen blomstre hele adventstiden. Den foretrekker en lys men kjølig plassering. Det er viktig å fjerne visne blader, stilker og blomster for at planten ikke skal råtne. Alpefiolen krever ganske mye vann, men unngå at det blir stående vann på skålen. Gjødsles hver 14. dag ved blomstring.

12


AZALEA Azalea finnes i alle fargesjatteringer av rødt, rosa, hvitt og lilla. AZalea vil helst ha det litt kjølig, og den må absolutt ikke tørke ut. Senk den gjerne ned i en bøtte med lunkent vann slik at den får en skikkelig gjennomvanning. Et lite tips for tørste planter er å velge en stor, god potteskjuler. Da er det plass til en oasis bit i bunnen av potten. Planten kan da ha et reservoar av vann i bunnen som trekkes opp kontinuerlig.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

13


AMARYLLIS Amaryllis er en storslått og vakker blomst! Mange velger å kjøpe amaryllisløk i potte og drive den frem så den står i full blomst til jul. Men for oss som ikke er like tålmodige finnes det mange lekre avskårne varianter å kose seg med. Når du kjøper amaryllis som snitt kjøper du dem i knopp. De vil åpne seg raskt når du setter dem i vann. Amaryllis som løk i potte bør settes lyst og varmt, ettersom temperatur er viktig for utviklingen av blomsterstilkene. En vanlig romtemperatur på 20 Cº er bra. Inntil knoppen viser seg i toppen på løken, bør en være forsiktig med å gi vann. 14


opp-ned Et gøyalt og lekkert tips er å henge Amaryllisen opp-ned i vinduet. Det er bare å fylle den hule stilken med vann. Da blir den sin egen blomstervase og holder seg like lenge som om den skulle ha stått i vase. Et lekkert altenativ til den tradisjonelle adventstjernen. Smale fine fløyelsbånd får du kjøpt hos Mester Grønn.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

15


Helleborus julerose

helleborus Julerosen ble ansett for å ha en magisk kraft og spesielt den varianten med hvite blomster. Denne planten kunne gjøre magikeren usynlig og beskytte dyr fra onde ånder. En legende forteller at blomstene til julerosen opprinnelig var svarte, men på et mystisk vis ble hvite som snø da Jesus ble født.

16 Champagnebolle kr 500,-


HELLEBORUS Helleborus bør plasseres lyst og ikke for varmt. Vanningen bør være moderat, den tåler å tørke opp mellom hver vanning. Helleborus skal ikke gjødsles når den står i potte innendørs. Etter blomstring kan planten settes lyst og svalt, men beskyttet mot frost. Når våren kommer kan julerosen settes ut i hagen på en plass med litt skygge og næringsrik jord. I år kan du også holde utkikk etter den nydelige sorten Anna’s red.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

17


Selvvanningsbag fra Mester Grønn Har en unik teknologi som suger opp vann og regulerer vanntilførselen til plantene. Den er derfor spesielt godt egnet til tørste planter i vintervarme stuer slik som Azalea og vintergrønt. Selvvanningsbagen kommer i 7 størrelser og har nå kommet i nytt juledesign. Pris fra kr 40,-

Squerosa Champagnebolle fra kr 500,Fat fra kr 300,-

18


3 for 2 på julepynt

Julens tilbehør Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

19


classic lykt kr 500,Adventstall kr 100,-

Stjerne kr 70,-

SKIMRENDE SØLV Hjerte på pinne 50,-

India potte kr 250,gyngehest kr 150,-

glød pokal fra kr 80,20


Snøkule kr 130,Rådyr kr 40,-

Hjerte m/treperler fra kr 50,fløyelsbånd kr 70,-

glød potte fra kr 90,-

New Delhi lykt fra kr 350,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

21


julekule m/d책dyr kr 60,-

hjerte m/sm책 perler fra kr 50,-

HVIT GLEDE .

hengende engel kr 35,-

krans med hjerter og stjerner kr 60,-

liten glassvase p책 stett kr 90,-

glitter kr 30,-

gyngehest kr 150,-

22


global lykt fra 120,-

juleule med krone kr 60,-

julekuler kr 60,-

sølv buljongtrüd kr 40,-

julekule m/hjort kr 40,-

kr 120,-

kr 200,kr 250,-

glasslysestaker

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

23


hjertekrans m/bær kr 200,-

glitter potte fra kr 70,-

EVENTYRLIG RØDT

naturkrans m/ glitter fra kr 200,-

julekuler kr 60,-

julenisse hengende og på pinne kr 45,24

fløyelsbånd kr 70,-


eventyr potte fra kr 40,-

fløyelshjerte kr 60,-

konglegirlander kr 120,-

krans m/ sukrede bĂŚr kr 200,-

duftlys kr 60,-

julekule kr 30,-

eventyr potte fra kr 40,Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

25


3 for 2 på julepynt

pakk fine gaver Å pakke inn gaver kan være en hyggelig førjulsaktivitet både for store og små. Selv vanlig gråpapir kan bli vakkert med bånd i fløyel og jute, pyntet med kongler og bær, et perlehjerte eller en julekule. De flotte pakkene kan fint brukes som en del av julepynten frem til du skal gi dem bort på julaften.

26


strikkestjerne kr 50,-

fløyelsbånd kr 70,-

julekuler kr 60,-

jutebånd kr 70,-

hjerte i imitert skinn kr 70,-

glitter kr 30,Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

27


Friske kranser FRISKE KRANSER Til jul hører det med å ha en fin krans på døren. Hos Mester Grønn har vi et stort utvalg av friske kranser. Vi selger rene mose- og barkranser hvis du ønsker en nøytal variant eller en du kan pynte selv. Vi har også designet en rekke kranser som er ferdig håndbundet og pyntet av kyndige hender.

Kristornkrans kr 250,28


Kristorn kr 60,-

Barkrans m/pynt kr 120,-

Mosekrans m/pynt kr 120,-

Mosehjerte m/pynt kr 120,-

Barkrans fra kr 150,Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

29


Champagnebolle New Delhi kr 500,-

PYNT UTE I tillegg til flotte tradisjonelle vintergrønne planter er det et hav av muligheter for pynting ute. Hva med å dekorere et fat med neverstjerner og farget rød Echeveria. Echeveria egner seg kjempebra som frisk julekule. Ta den ut av potten og legg mose rundt jorden og røttene til du får en ball. Surr buljongtråd på kryss og tvers til det sitter godt sammen. Denne vil fryse ute i kuldegradene, men vil fortsette og se lekker ut. Lys det hele opp i det varme skinnet fra en lykt og gjestene vil bli henrykte over den flotte velkomsten de får.

30


Pynt ute Kurv fra kr 150,-

krans m/ sukrede bĂŚr kr 200,-

Champagnebolle kr 500,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

31


Mester Grønn pynter til jul hos Frelsesarmeen «Det blir så fint her at jeg blir helt rørt» sa daglig leder Mari Kopperud ved Heimen, et lavterskel bo- og omsorgstilbud i Oslo sentrum, da Mester Grønn pyntet til jul i 2011. Dette ble starten på en tradisjon der 5 av Frelsesarmeens tiltak blir pyntet hvert år.

Mester Grønn og Frelsesarmeen har hatt et langt og godt samarbeid, hvor overskuddet av posesalget i Mester Grønn butikkene går til Frelsesarmeens arbeid. Noe som tilsvarer omtrent en million kroner til Frelsesarmeens ulike prosjekter hvert år. På diskene i alle våre butikker er også Frelsesarmeens innsamlingsbøsser et fast innslag, slik at de som ønsker kan gi et ekstra bidrag. I 2011 bestemte Mester Grønn seg for å bidra i enda større grad ved å gjøre nettopp det som Frelsesarmeens arbeid dreier seg om. Å gjøre noe for andre. Tanken var klar; dette var noe som skulle gjøres

på frivillig basis fra våre ansatte. Derfor ble det naturlig å bidra med det vi kan, nemlig å spre juleglede med blomster og pynt. For Frelsesarmeen er det spesielt viktig å skape en god ramme om julen. Mange av deres beboere har en historie og erfaringer som gjør at de gruer seg til jul. Derfor er det viktig å skape en varm og stemningsfull jul, som gir gode opplevelser og minner for brukerne. Tiltakene til Frelsesarmeen gjør sitt aller beste med de midlene de har. De må prioritere det viktigste; blomster og pynt står derfor langt ned på listen. Det er en luksus de ikke kan unne seg i særlig stor grad.

Foto ®Frelsesarmeen 32


Others-bukett fra

230,-

20,-

går til Frelsesarmeens arbeid med å hjelpe ANDRE

Da Mester Grønns ansatte ble spurt om de kunne tenke seg å pynte noen av Frelsesarmeens tiltak, var responsen ikke mindre enn overveldende. Det viste seg at mange kunne tenke seg å vie litt av tiden sin til å spre ekstra juleglede. På grunn av det store engasjementet har vi nå anledning til å pynte 5 nye tiltak hvert eneste år. De ansatte gir av sin tid, og Mester Grønn sponser juletrær, julestjerner, dekorasjoner, lykter, juletrepynt og mye mer.

høyt skattet av de ansatte i Mester Grønn – følelsen av å bidra med noe meningsfylt gjør oss både ydmyke og takknemlige. I skrivende stund har vi begynt å forberede årets julepynting. Noe vi ser frem til med glede. Vi i Mester Grønn oppfordrer alle til å dele litt ekstra omtanke. Et lite smil, en klapp på skulderen eller noen rosende ord. Alle de små tingene betyr noe.

Vi vet at den tiden vi investerer blir verdsatt, og det er hyggelig å vite at vårt bidrag og våre blomster kan bety noe spesielt. Den årlige begivenheten er også

Foto ®Frelsesarmeen

Foto ®Frelsesarmeen Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

33


Julerødt bord

34


Kuvertbuketter med rose , ilex og fløyelsbånd

ROSEKULE Dekorer bordet med lekre rose- eller nellikballer. Disse er enkle å lage selv. Bruk en rund oasiskule som du legger i bløt. Stikk roser tett i tett til du har fyllt nesten hele kulen. La det være igjen et parti i bunnen av kulen uten blomster slik at du kan sette den på en liten skål. Da blir ikke underlaget du setter den på vått. La oasiskulen trekke vann fra skålen når den kjennes lett/tørr ut. Da varer den lenger.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

35


Bord dekk deg

36


NYTTÅRSBUFFET Overdådige blomsterdekorasjoner skaper virkelig feststemning på et vakkert nyttårsbord. Vær din egen blomsterdekoratør eller la en av våre dyktige ansatte hjelpe deg. Du kan også bestille ferdige dekorasjoner på mestergrønn.no

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

37


SVIBEL-LYKT fra

38

250,-


Duften av jul strikkestjerne kr 50,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

39


40

Eucalyptusblader festet med knappenĂĽler

Kronblader fra Hortensia

Skogsmose i pose og Ceropegia

Tillandsiaskjegg, men du kan ogsü bruke Calosephalus som du kjøper i potte


FRISKE JULEKULER Er ikke disse vakre? Dette er en lekker idé til deg som vil imponere julegjestene litt ekstra i år. Til å lage disse julekulene trenger du oasiskuler, buljongtråd (fåes i sølv og gull) og ellers det du ønsker å dekorere kulen med. Til disse eksemplene er det brukt eucalyptusblader, kronblader fra Hortensia, skogsmose i pose, Sølvkrans, Tillandsiaskjegg eller Calosephalus og Ceropegia. Alt du gjør er å legge bladene eller mosen på kulen litt og litt mens du surrer i vei med buljongtråden. Enkelt og gøy. Legg til en lekker detalj ved å feste en liten blomst til kulen med en liten ”diamantnål”. Du kan også feste bladene med små knappenåler.

Sølvkrans Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

41


Send en

blomstrende julehilsen Nå i disse juletider er det ofte hektisk og mye en skulle ha gjort før julen ringes inn. Hos Mester Grønn kan du gjøre unna julehandelen god tid i forveien. Blomster er alltid en hyggelig gave å gi, og hos oss finner du et stort utvalg av avskårne blomster, potteplanter, juledekorasjoner, potter, krukker, lykter og mye annet spennende. Bruk våre nettsider for inspirasjon og bestilling: mestergrønn.no Du kan også ringe inn din bestilling på 800 80 111 Velkommen til en hyggelig julehandel hos Mester Grønn!

ÅPNINGSTIDER på telefon I JULEN Hverdager kl 0800-2000 Lørdager kl 0900-1500 Lørdag 21. desember kl 0900-1800 Søndag 22. desember kl 1100-1500 Mandag 23. desember kl 0800-1700 Julaften 24. desember kl 0800-1200

Nå kan også bestille blomster på mobil: m.mestergrønn.no 42


Mester Grønn inspirasjonsmagasin jul 2013

43


omtanke Gi en julegave med litt ekstra omtanke.Tanken bak Fairtrade er at du og jeg skal kunne gjøre en forskjell i våre daglige gjøremål. Hver gang vi kjøper et Fairtrade-merket produkt, fortsetter utviklingen i fattige land. Først og fremst får bøndene en rettferdig betaling for råvarene sine. Arbeiderne får en lønn de kan leve av og gode arbeidsforhold. Videre jobber Fairtrade for å bygge opp lokalsamfunnet med en “premium”, som er en ekstra pott penger som leverandørene må betale gjennom merkeordningen. “Premiumen” skal brukes til sosiale prosjekter i lokalsamfunnet, som skole, sykehus, rent vann eller vei. Bli med og skap juleglede i alle hjem! Velg Fairtrade-merkede roser til deg selv eller noen du er glad i!

44

mestergrønn.no

Mester Grønns Julemagasin 2013  

Vi i Mester Grønn legger ned mye arbeid i å finne produktene som skaper den gode julestemningen. I år har vi latt oss inspirere av magien i...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you