Page 1

HØSTMAGASIN MESTER GRØNN HØST 2013

Stelletips!

Her finner du mange nyttige stelletips til høstens vakre blomster

Høstens flotteste tilbehør Planting av høstløk

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

1


Huskeliste for høsten HVIS DET KLØR LITT I FINGRENE NÅR SOLEN SENKER SEG OVER EN VAKKER HØSTHIMMEL, FINNES DET FLERE SPENNENDE GJØREMÅL Å TA SEG TIL I HUS OG HAGE.

1

Fjern vissent bladverk. Vissent bladverk som får ligge på bakken er et lite hotell for snegler og plantesykdommer som sopp, virus og bakteriesykdommer. Fjern dette og du fjerner smittepress på plantene dine. Dette er spesielt viktig for sykdomsutsatte planter som roser og diverse frukt/bær.

2

3 2

Høstplanter er egentlig en urettferdig benevning. Lyng/hebe/pernettia og ulike strå står gjerne flott og dekorativt vinteren igjennom. Ikke alle varianter overvintrer, men prydverdien kan være tilstede hele vinteren. En flott høstgruppe har du glede av også gjennom vinteren.

Vask og sett bort krukker og urner du ikke skal bruke til høstblomster eller løk. Krukker uten dreneringshull i bunn må settes under tak, eller snus på hodet. Blir de fylt med regnvann kan de sprekke når det fryser til. Vasking hindrer spredning av plantesykdommer til de nye blomstene som skal plantes til våren.

4

Har du tomater kan disse plukkes inn og ettermodnes i vinduskarmen. Barna elsker å se hvordan grønne kart, helt av seg selv, forvandles til røde tomater i et lyst vindu. Har du plass kan eventuelt hele krukken taes inn og settes i et sørvendt/lyst vindu, da kan tomatene høstes lenge etter at utesesongen er over.


5

Ta inn knoller, løk og planter til overvintring. Det fordrer at du har et mørkt og kjølig, men frostfritt sted fra 4 – 12 grader. Gladioler og georgineknoller kan graves opp og legges i en kasse. Planter som blant annet pelargonia, margeritt, spansk margeritt og tårer kan også taes inn og overvintres kjølig. Gi plantene en sjelden skvett vann igjennom vinteren. Til våren kan plantene se nokså pjuske ut, sett dem da frem til driving et lyst sted så det våkner til liv igjen. Skjær eventuelt av en kvist og sjekk om veden inni grenen er lys eller brun, er den lys indikerer det liv. Planter, løk og knoller blir større år for år, og bør derfor få tilført ny jord og eventuelt større potter.

6

Lag en flott dekorasjon av alt hagen fortsatt har å by på til å ha inne i stua. Suppler gjerne med noen avskårne blomster fra butikken. Høstfargede blader fra f.eks. villvin eller lønn gir en superflott effekt.

7

Beskjæring på våren vil for mange planter fjerne blomstringen som skulle komme på de nye skudd-ene. Blomstrende busker og hekker bør beskjæres om høsten.

8

Ofte ser man flotte planter om sommeren som man typisk nok ikke husker navnet på neste sommer. Lag en liten plan over hva du kan tenke deg på uteplassen eller i hagen neste vår. Det går jo også an å ønske seg noe? Å lage en hageplan er en flott høsthobby og det er lett å la seg rive med av begeistring.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

3


4


høstvakkert

ønsk høsten velkommen med vakre blomster

Med sine mettede farger, flotte former og spennende bladstrukturer harmonerer høstens blomster med årstiden. Lavere temperatur og luftens økende luftfuktighet passer ypperlig for disse blomstene. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer, og kanskje ennå lenger. De vintergrønne plantene kan klare seg til langt utover vinteren. Ved å kombinere høstens planter i ulike størrelser og farge med krukker i ulik høyde får du en effektfull virkning. Ønsker du et litt roligere helhetsinntrykk kan du sette sammen farger som går ton i ton, eller sette sammen flere planter av samme art.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

5


6


calluna (Calluna vulgaris) Calluna er høstens absolutte ener. Knoppene som sitter skjult under bitte små blad begynner å blomstre i juli og august. Både blomster og frøkapsler sitter på gjennom vinteren, noe som gjør at den er dekorativ hele vinterhalvåret. Calluna er spesielt flott i fjellhager og på naturtomter, men den er etter hvert vel så mye brukt i krukker og urner for å erstatte sommerblomstene. Calluna er en flerårig type lyng. Den finnes i både rosa, lilla og hvit, men vær oppmerksom på at den lilla er farget og kan falme ved mye fuktig vær. Tradisjonell, viltvoksende Calluna (”røsslyng”) er svært herdig og overvintrer i nesten hele landet, men de foredlede sortene som selges i butikken er middels hardføre.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

7


8


Dus potte fra kr 80,-

ERICA (Erica gracillis) Erica blir tilgjengelig på høsten, litt senere enn Calluna. Erica er intens og kraftig i fargen, men er kun ettårig. En variant av Erica som har vært populær de siste årene er Erica ”Sylvia”. Denne har en lys, lilla farge, og er ofte litt større og kraftigere enn de vanlige Ericaplantene

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

9


Agra potte fra kr 35,-

10


høstgrupper Det finnes mange flotte planter å friske opp med hjemme når høsten har kommet. Bland sammen f.eks pyntekål, søvkrans og calocephalus og lag flotte høstgrupper som tåler å stå ute når gradestokken kryper nedover. Litt kulde behøver nemlig ikke å bety at uteplassen må stå tom.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

11


Flowers Garden potte fra kr 70,-

PERNETTIA Pernettia er en fantastisk fin høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Den er opprinnelig en vintergrønn busk fra Sør-Amerika, men hos oss er planten ettårig. Planten inneholder en naturlig ”frostvæske” i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren. Planten har et blankt grønt bladverk og er svært lettstelt. Den bør tørke lett mellom hver vanning og kan plasseres i både sol og skygge.

12


kurv fra kr 150,-

FRILANDSKRYSANTEMUM Opprinnelig var dette en plante som ble produsert ute på friland, derav navnet, men nå produseres den i drivhus. Dette er en typisk høstplante som trives aller best ute. Frilandskrysantemum er ettårig, og har kun et flor utover høsten. Hvis den blir stående i sterk sol, og høy temperatur, så vil den blomstre ut hurtigere. Hvis vi får en kjøligere høst med mindre sol, vil planten blomstre lenger. Gjødsles 1 gang i uken.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

13


lykt liten kr 200,lykt stor kr 400,-

HEBE Med sine flotte blålilla blomster og mørke grønne blad er Hebe (Hebe spp) et flott blikkfang til høstens krukker og potter. Hebe er en nøysom plante, men trives aller best i full sol. Holdes Hebe jevnt fuktig vil den klare seg helt til frosten kommer. Plant gjerne Hebe sammen med ulike lyng, pyntekål og Dichondra ‘Silver Falls’, eller sett mange sammen i en stor krukke. ( Uansett vil du få en praktfull høstkrukke du kan ha gleden av helt til frosten kommer.) 14


PYNTEKÅL Pyntekål er en populær høstplante. Med markante farger og spennende bladformer pynter den opp gjennom høsten og vinteren. Pyntekål er nydelig i høstsammenplantninger med Callluna, Frilandskryss, Eføy, og det aller meste annet. Uansett hvilken naturlig farge pyntekålen har, endrer den seg med temperaturen. Fargene blir sterkere jo lavere temperaturen synker om høsten, og etter bare én kald natt kan en se at fargene blir mer intense. Pyntekål vannes kun hvis det er en tørr høst, og bør ha drenering. Blir den stående i vannmettet jord, vil bladverket gulne. Planten kan plasseres i både sol og skygge og trenger ikke gjødsel. Pyntekål er som navnet antyder til pynt, og spises ikke. Selv om de er i familie med vanlig kål, danner ikke pyntekål spiselige hoder, og bladene inneholder et stoff som gir en bitter smak.

krans kr 250,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

15


ALPEFIOL (Cyclamen persicum) Alpefiol er en tidløs klassiker som lyser opp høst og vinter med sine fargesterke blomster. Med riktig plassering og stell kan du bli belønnet med blomstring fra høsten og langt utover vinteren. Plasser alpefiolen så lyst som mulig for at de vakre kronbladene skal beholde fargen lenger. Hvis den får nok lys vil knollen skyte nye knopper igjen og igjen. Jo svalere den står, jo bedre liker den seg. Et svalere rom, som på en gang, et soverom eller et kjøkken kan være mer ideelt enn en varm stue. Under blomstring skal planten vannes godt, med romtemperert vann. Det er viktig at jorden rekker å tørke lett ut mellom hver vanning, og det kan være lurt å vanne alpefiolen på skålen fremfor i jorden for å unngå gråskimmel. Begynner bladene å bli gule, er dette et tegn på at planten enten har fått for mye vann eller at vannet har vært for kaldt.

Glød potte på stett fra kr 80,-

16

New Delhi Pokal potte fra kr 250,-


Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

17


krans fra kr 200,-

hjerte på pinne fra kr 30,-

tre og stål Kombiner varme tretoner med skarpe linjer og glatte overflater av for eksempel stål. Naturen har alltid vært kilde til inspirasjon og kombinasjonen med stål gir et spennende og moderne uttrykk. Den enkle, men majestetiske blomsten Phalaenopsis fortjener en vakker potte, og setter du flere sammen får du et fantastisk blikkfang i stuen din. Classic teak lykt liten kr 450,stor kr 500,-

hengende hjerte i tre fra kr 35,-

18


sølvpotte India m/hank fra kr 500,-

ugle kr 25,-

sølvpotte India fra kr 250,-

kvisthjerte fra kr 70,-

jutebånd kr 70,-

ugle på pinne kr 25,Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

19


hjerte fra kr 50,-

GRÅTONER Grått trenger ikke være trist. Ved å sette sammen ulike gråtoner, ulike overflatestrukturer og ulike materialer som messing, keramikk, ull, bomull, og tre, blir inntrykket lekkert og levende. Blomster i hvitt gir en gjennomført stil, mens fargesterke blomster gir en frisk kontrast.

krans kr 250,-

Jodphur fat fra kr 300,-

pute perlestrikk kr 230,-

20

messingbolle Jodphur fra kr 80,-

hjerte på pinne kr 40,-


New Delhi lykt fra kr 350,Sommerfugler kr 20,-

fugl kr 40,-

Dus potte fra kr 80,-

stjerner kr 50,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

21


stålkasse kr 200,-

Kontraster New Delhi potte fra kr 130,-

En veldig gjennomført stil kan være lekkert, men kanskje også litt kjedelig? Kontraster i innredningen kan bryte opp stilen på en spennende måte. Har du en romantisk lys og lett stil, kan tilbehør i den røffe industrielle looken være et lekkert blikkfang. Høstens Mester Grønn kolleksjon inneholder både moderne, romantiske og naturlige elementer, så her har du muligheten til å mikse og matche.

global glasspotte/lykt fra kr 120,-

lykt fra kr 200,22


glasspotte m/ sølvkant fra kr 70,-

girlander m/bjeller kr 90,-

imitert skinnhjerte fra kr 70,-

neverpynt kr 25,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

23


krakelert vase m/sølvkant kr 100,-

hjerte kr 80,-

Glass og sølv slank vase fra kr 250,-

En vase i riktig størrelse og form er viktig for at avskårne blomster virkelig skal komme til sin rett. En høy, slank vase er lekkert til langstilkede roser eller en enkelt hortensia, mens en lav innsvingt vase får vist en rundbundet blomsterbukett fra sin beste side. Sølv og glass er vakkert sammen, og en hortensia i en lekker sølvpotte skaper feststemning, selv på en helt vanlig hverdag.

dekorasjonsprismer kr 40,-

24

x-vase fra kr 70,-

x-vase krakelert fra kr 90,-


fløyelsbånd kr 60,-

stjerne fra kr 70,-

glasslysestaker fra kr 120,-

India sølvpotte fra kr 250,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

25


Høstløk Høstløk som springer ut om våren som tulipaner, narciss og krokus, bør settes mellom august og desember før frosten setter inn. Vi viser deg hvordan du bør gå frem. Lengre blomstring Hvis du planter annenhver løk med spissen kan du forlenge gleden blomstringen i bedet ditt. Løk som plantes opp -ned bruker omtrent halvannen uke lengre tid på å komme opp.

Jord Blomsterløk er egentlig lite kresen i forhold til jorda den skal settes i. Allikevel kan den gjerne settes i sandete jord, da det gir bedre drenering. Hvis løkene blir satt i leirejord bør du sørge for at det er god drenering. Den letteste måten å gjøre dette på er å legge til sand eller kompost.

kurv fra kr 150,-

!

Plantetid

26

er ken vis destok a r g l i t e Vent er. Stor 10 grad med r e e d t t n u å se s m k lø r e pp (der blomst siden o ig t k i r ), mens den n synes e lk i pres t s hvor e kan s n e k lø dre en på de min . Dybd ig ld e lf i lt ut litt t genere en bør g n i s t n n e pla v løk bbelt a o d r e ø r væ ker b Store lø -15 cm høyde. d ca. 10 e m s e re. plant verand h a r f d avstan


Størrelsen

teller!

For mange løk er det «s tørrelsen det komme r ann på». S to r løk gir flottere og større b lomster. Tulipan og krokus kjen ner de fleste, men plukk også g jerne med deg lø k du aldri h a r hørt navnet på. Da blir det ekstra spennende å følge med når våren kommer.

Løk på balkongen! Du må ikke ha hage for å sette løk. Løken kan settes i både kasser og potter, bare sørg for at vannet dreneres ut i bunn. Vent til ca. mars måned, bruk f.eks kurvkasser (fest teip over dersom det er hull i bunn mens du ordner med jorda.) Fyll potten eller kassen 1/3 full med jord, legg i løken med blomsterstilken opp og fyll med jord. Vann litt sparsomt og sett ute på et sted med litt sol. Husk å stikke et par hull i plasten for drenering (eller ta av teipen) .

Snart ferdig Etter setting trenger løkene vann for å sette røtter. Jo tidligere løken setter røtter jo bedre vil de være i stand til å tåle frosten og kulda. Det trengs ikke ekstra vann hvis det regner jevnlig. Løk kan settes helt til frosten kommer, men la den gjerne få tid til å rote seg før vinteren setter inn. Sett gjerne løk i krukker og urner, det gleder og lyser opp tidlig på våren før vi våger å plante ut sommerblomstene.

Tips mot frost! Når du raker løvet i høst trenger du ikke kaste alt i komposthaugen. Legg litt over løken du nettopp har plantet, de vil like den ekstra beskyttelsen det gir når kulda setter inn. Husk å ta løvet vekk før blomstene springer ut til våren. Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

27


Se vårt flotte løkutvalg Hver høst legges vårblomstrende løk i jorden for sin vintersøvn. Det er ganske fasinerende at en så lite tiltalende løk kan forvandles til en vakker blomst i løpet av vinteren. Blomsterløken har en innebygget ”matpakke” med seg i løken, og blomsteranleggene som ligger klare inne i løken overlever vinteren på denne næringen.

Hver blomsterløk har sin egen blomstringsperiode. Hvis du tar hensyn til dette, kan du nyte løk i blomst helt fra de første vår månedene og langt ut i juni. Vinterblom (Eranthis) og snøklokke blomstrer først. Dette er de første vårtegnene, som man alltid fryder seg over å se. Deretter følger krokus, snøstjerne (Chionodoxa), narsiss og de tidligste tulipansortene. I april og mai står perleblomstene, svbibler, tulipanene og de imponerende keiserkronene (Fritillaria) for tur. Prydløk (Allium) blomstrer fra midten av mai til langt ut i juli. Med litt planlegging kan du glede deg over et fargespekket blomsterflor gjennom hele vårsesongen. 28

spade/løvetannstikke kr 60,-


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

MG 128111

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

12 cm

128274

MG 128104

Tulipa Parrot 12/+ cm

10

Hyacinthus y China Pink

Tulipa Double Late 12/+ cm

10

Tulipa p Libretto Parrot

Tulipa p Angelique

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

12 cm

5

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

128284

10 cm 128145

128146

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

10 cm

MG 128071 / 59-8556-2

MG 128120 / 59-8518-4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

12 cm

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

MG 128073

MG 128072

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

MG 128116

Tulipa p Jazz

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10

Tulipa Parrot 12/+ cm

10

Tulipa p Rococo

Tulipa Double Late 12/+ cm

10

Tulipa p Antraciet

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 cm

MG 128090

MG 128094

10 cm 128134 / 59-8332-4

hansker kr 55,-

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

29

50 cm

Tulipa Lily Flowering 12/+ cm

15 cm

Tulipa p Lambada

Tulipa p Queen of Night

35 cm

10

10

15 cm

Tulipa p Texas Flame

Tulipa Fringed - Crispa 12/+ cm

Tulipa Single Late 12/+ cm

Tulipa p Purple Mixed

50 cm

10

15 cm

Tulipa Parrot 12/+ cm

50 cm

Narcissus Saint Keverne

15 cm

5

45 cm

15 cm

40 cm

15 cm

Narcissus Large Cupped 12/14 cm

60 cm

15 cm

40-50 cm m

12 cm

Tulipa Triumph 12/+ cm

10

45 cm

Hyacinthus orientalis 14/15 cm

15 cm

Hyacinthus y Carnegie

40 cm

5

15 cm

Hyacinthus orientalis 14/15 cm

Narcissus Obdam

25 cm

5

Narcissus Thalia

15 cm

Narcissus Double 12/14 cm

25 cm

15 cm

5

40 cm

15 cm

30 cm

15 cm

Narcissus Triandrus 12/14 cm

Fra kr 50,-


Gladioler De høyreiste og vakre gladiolene er kun tilgjengelig på sensommeren og høsten. De kommer i svært mange fargevarianter og noen er tofargede. Gladioler har knopper fra topp til tå, men det er sjelden at de øverste knoppene springer ut. For å forsikre seg om at så mye som mulig blomstrer, kan man knipe av det øverste leddet på stilkene. Som for andre løkblomster kan du forlenge holdbarheten hvis de plasseres kjølig om natten.

slank vase fra kr 250,30


3 for 2 på en mengde buntevarer

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

31


dekorasjoner Det er ikke så vanskelig å lage en flott dekorasjon selv. Fyll en glasskål med fuktig oasis og dekk denne med blomster tett i tett. Ta gjerne kontakt med våre dyktige butikkansatte for tips og råd, eller for å bestille ferdige dekorasjoner. Du kan også bestille dekorasjoner i vår nettnbutikk. Vi håper dere får en minneverdig dag som konfirmanten vil se tilbake på med glede. https://www.mestergronn.no/blomsterbutikk/Kjop_ blomster/Anledninger/Konfirmasjon

32


Konfirmasjon i høst?

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

33


Pyntekål eller brassica er nydelig på bordet enten som avskåren eller i potte. Pynt buketten/dekorasjonen med buljongtråd i sølv, sommerfugler, orkideer, eller Erica. Her er det bare å slippe kreativiteten løs. 34


Lag en flott konfirmasjonsdekorasjon av alt hagen fortsatt har å by på. Suppler gjerne med noen avskårne blomster fra butikken. Høstfargede blader fra f.eks. villvin eller lønn gir en superflott effekt.

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

35


Phalaenopsis

Vanda

ORKIDEER

Miltonia

Det finnes tusenvis av forskjellige orkidétyper der ute. Den vanligste sorten er phalaenopsis, som er kjent for å være en lettstelt orkidé som lett blomstrer igjen og igjen. Når det gjelder stell av orkidéer er mange varianter like, men det er ikke riktig at orkidéer nesten ikke skal ha vann og at det holder med et eggeglass i uken. Den skal som regel helst ha godt med vann når den vannes.

Phalaenopsis 36


Best på orkideer Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

37


Oncidium

Cambria

Cambria

Dendrobium Nobile

Nydelige orkideer De fleste typer orkidéer vokser i tropiske strøk på steder hvor andre planter ikke trives, som i myrer, på greiner og i trær. Enkelte lever også i høyden i hardere klima, bare i Norge har vi over 36 arter som vokser vilt. Den mest vanlige orkidéen er Phalaenopsis, som er kjent for å være en lettstelt orkidé som enkelt blomstrer igjen og igjen. Siden den også er relativt lett å dyrke frem, har den blitt den varianten som er billigst og lettest tilgjengelig. Det finnes imidlertid over 30 000 arter av orkidéer og nesten like mange forestillinger om hvordan de skal stelles. Klikk på linken for å lese mer om stell av de ulike sortene Mester Grønn fører:

http://issuu.com/mestergronn/docs/ orkide_brosjyre?e=2462447/2160777

38

Phalaenopsis


Vanda

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

39


Send en blomstrende høsthilsen Når høstmørket senker seg er det ekstra hyggelig å pynte med blomster. En blomsterbukett levert på døren vil garantert skape glede, og i vår nettbutikk mestergrønn. no finner du et stort utvalg av buketter, dekorasjoner, potteplanter og tilbehør som passer til enhver anledning. Blomstene kan leveres direkte til mottaker, eller du kan hente bestillingen i din nærmeste Mester Grønn butikk. Blomster på mobil Mester Grønn har via vår nye mobilplattform gjort det enklere for deg å bestille blomster, uansett tid og sted. Hvis du er på reise, går en tur, sitter på kafe, eller bare ikke rekker butikken i en travel hverdag, kan du lett bestille blomsterbuketten du plutselig kom på at du skulle kjøpe. Med din smarttelefon for hånden kan du raskt og enkelt via m.mestergronn.no bestille en blomsterbukett til noen du ønsker å gi en ekstra oppmerksomhet.

Få hjelp fra vårt kundesenter Selv om blomsterbestilling på nett er veldig enkelt, kan det hende du trenger råd og tips i forbindelse med en bestilling. Hvis du ønsker å snakke med en kundekonsulent, så kan du ringe oss på 800 80 111. Vi hjelper deg gjerne.

Åpningstider kundesenter: Man-fre 8-20 Lørdag 9-15

Alle våre avskårne blomster har 5-dagers holdbarhetsgaranti. Vi lover at blomstene skal holde seg friske og fine i minst fem dager, såfremt du behandler dem riktig. Vårt mål er at du skal ha en god blomster-opplevelse. Er du ikke fornøyd, henvender du deg til den butikken hvor blomstene har blitt levert fra. Ta med blomstene og kvitteringen din, eller kjørelappen som fulgte med i leveransen om dette er blomster du har fått i gave. Vi erstatter da produktet du har fått som ikke tilfredsstiller Mester Grønns 5-dagers garanti. 40


Bli bedriftskunde hos Mester Grønn Friske blomster og planter skaper økt trivsel på arbeidsplassen, både for ansatte, kunder og besøkende. En blomsterbukett på pulten eller levert på døren hjemme, er en oppmerksomhet som de fleste ansatte setter stor pris på, enten anledningen er sorg eller glede. Blomster kan også skape en flott ramme rundt bedriftens interne eller eksterne arrangementer. Mester Grønn leverer et bredt og innholdsrikt utvalg av blomster, planter og tilbehør, og kan dekke alle bedriftens behov. Hos oss er det mulig å abonnere på fast blomster-levering, eller bestille ved behov. Vi har mange års erfaring med både små og store bedriftskunder, og vi gir gjerne råd og veiledning for å finne den beste løsningen for akkurat din bedrift.

Registrer din bedrift og profil på mestergrønn.no eller ta kontakt med vårt kundesenter på 800 80 111 .

Blomster til alle anledninger, som for eksempel: • Jubileer og bursdager • Nyansettelser • Påskjønnelser • Fødsler • Sykdom • Kondolanse og sorgbinderi • Borddekorasjoner • Resepsjonsbuketter • Scenedekorasjoner • Grønt miljø – grønne planter på arbeidsplassen • Blomstrende planter til utearealer • Julegaver

Mester Grønn inspirasjonsmagasin høst2013

41


Alle priser er veiledende utsalgspriser. Frakttillegg vil forekomme. Utvalget kan variere noe fra butikk til butikk. Vi tar forbehold om prisendringer, mulige trykkfeil og at vi kan bli utsolgt. Utgitt av: Mester Grønn AS, Gjellebekkstubben 7, 3420 Lierskogen, tlf. 32 22 09 00 Design: Mester Grønn AS Foto: Therese Høiås

42


Mester Grønns høstmagasin 2013  

Bla i vårt høstmagasin og finn inspirasjon til hvordan du kan bruke sesongens blomster og tilbehør. Les om høstens trender og lær hvordan du...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you