Page 1

Her er mit

familie liv

Ulla Merethe Jensen

Født den 22. december 1948 i Tejn pü Bornholm


2

Jensen-familien. Min far med sine forældre, farbror, kone og børn, søskende, svogre, svigerinde og søskendebørn. Før min fødsel. Alle disse mennesker, fra begge slægter, boede på Strandvejen i Tejn. Falk-familien Min mor med sine forældre og 5 søskende.


3

Jeg fødtes ind i en familie hvor der allerede var to børn, Sheldon og Randy - min fars børn fra et tidligere ægteskab.


4

Begge mine bedsteforældre havde røgeri. Her ses Julie og Peter Falk samt Mary Lyster.

Der var meget musik i barndomshjemmet. Far spillede på stiksav, mor på harmonika og guitar.


5

1965: Jeg er 16, Allan 10 og Lillian 6 år og vi bor i Simrishamn siden 1962.

1969: Vi fejrede Allans 14-års fødselsdag på Missionshotellet i Rønne. Sheldon som sidder mellem mig og Randy omkom på havet i 1973, kun 32-år gammel.


6

Jeg blev gift med Ulf Hansén i 1974. Ægteskabet varede i 10 år. Her i boligen i Malmö. Forår 1982. Efter 8 års ægteskab var jeg endelig gravid og ventede Johanna. Her nyder jeg solen i Pildammsparken i Malmö.


7

Lige før midnat den 12. maj 1982 fødtes Johanna Elise Hansén, på sin farmors fødselsdag.

En lykkelig nybagt mor nyder en lys sommeraften på ”Kullarna” - de grønne bakker i bydelen Krocksbäck i Malmö.


8

Jeg nød min barselsorlov og fulgte Johannas udvikling med stor fornøjelse.

December 1986. Johanna var ”Lucia tärna” med lang hvid kjole og glitter i håret. Vi besøgte moster Lillian og den nye, lille fætter Josef.


9

Midsommar i Sverige. Mor og datter har, sammen med mange venner i bofællesskabet, pyntet midsommarstången på en ø i Blekinge skærgård.. Med blomsterkranse i håret deler vi en pose ”godis”.

Jeg holdt tale for min mor på hendes 60-års fødselsdag den 20. april 1987.


10

Storesøster Randy på et af sine sjældne besøg. Mor foreviget med sine tre piger.

14. oktober 1993. Far fyldte 80 år omgivet af sine fire børn. Jeg var vendt hjem til Bornholm, Randy kom fra Bogense, Allan fra Trelleborg og Lillian fra Uppsala. Hendes yngste barn, Magdalena, var knapt 2 år.


11

Påsken 1994. Jeg var blevet kæreste med John, som præsenteredes for min far. Han kaldte ham en ”ornlig karabløddert”.

30. juli 1994 blev jeg gift med John Mester-Christensen fra Lyngby ved København. Johns bror, Kurt, foretog vielsen i Tejn pinsekirke. Jeg blev nu begavet med bonusbørn, -svigerbørn og -børnebørn.”Jeg har skudt papegøjen”.


12

Fælles historie: Johns første svigerfar, Paul Jansson, lånte min morfars røgeri for at holde pinsemøder i Tejn, i begyndelsen af trediverne. Han havde bedt for min morfar, som blev guddommelig helbredt. Her stod vi så, godt 60 år senere, ved morfars gamle røgeri og knyttede historien sammen.

Inger og Kurt tog os med til Christiansø, hvor hendes familie stammer fra.


13

Vi flyttede, fra Bornholm til København, i 1997 til en lejlighed i Fiolstræde og blev medlemmer i Evangeliekirken på Worsaaesvej, hvor Kurt var forstander.

2001 flyttede vi til Malmö. Der var nu bygget en bro, så vi kunne pendle til København. Johanna kom på besøg og her er vi ved Hyllie Park kirke.


14

Far boede de sidste år hos sin afdøde samlevers barnebarn, Susan, på Troldemyr på Krashavevej. Allan og jeg besøger ham og drikker kaffe på gårdspladsen.

I januar 2002 døde far, 88 år gammel. Han blev begravet fra Tejn kirke og stedt til hvile på sine forældres gravsted på Tejn kirkegård.


15

Allan overtog fars hus. Han kaldte det for Cuba, da han nu ikke fik råd til at rejse til sine drømmes mål. Her ses vi fire søskende på Allans 50-års fødselsdag i 2005.

Mor fyldte 80 i april 2007. Forsythiaen blomstrede i Trelleborg.


16

Oktober 2008 - Johanna og Benjamin Voltas bryllup i Philadelphia, USA.

Jeg holdt tale for brudeparret og overleverede Johanna hendes yndlingsbamse.


17

Som det var fra begyndelsen, sad Johanna igen på skødet af sin mor, nu som fru Volta.

2009 - John fyldte 70 og fik dette foto som gave med alle børn, svigerbørn og børnebørn.


18

Johanna i lykkelige omstændigheder. Vi tilbragte hele september måned i USA, mens vi ventede. Vi fandt den perfekte gave til min mor.

Milo Tokyo Volta blev født den 24. september 2010 ved hjemmefødsel. Så blev jeg mormor - en fantastisk oplevelse.


19

Sommeren 2011 - 4 generationer i Allinge. Mit første barnebarn og mors første oldebarn.

2012 - mor fejrede sin 85-års fødselsdag omgivet af børn og børnebørn med respektive. Lillian var nyopereret igen og kom direkte fra sygehuset i Uppsala.


20

Julegaven 2012. Thoreau Allessandro Volta blev født selve juleaften i hjemmet. Storebror Milo er glad for sin lillebror.

Vi besøgte familien for at stifte bekendtskab med det nye familiemedlem forüret 2013.


21

Familien Volta foran et af Bens kunstværker i Philadelphia.

”Sorrig og glæde de vandre til hobe”. Ved Lillians dødsleje på hospice i Uppsala. 9 års kamp mod hjernetumorerne er ved at ebbe ud.


22

Skærtorsdag 2013 blev Lillian begravet på sin 54-års fødselsdag i Uppsala. Kisten var blå som havet, hun elskede, kun pyntet med efeu, der vokser vildt på Bornholm. 14. oktober 2013 på kirkegården i Tejn, hvor far ville have fyldt 100 år. Vi placerede fem lys ved en krans selvom vi kun er tre tilbage.

Her er mit familie liv - Ulla Mester-Christensen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you