Page 1

Her er glimt fra mit

øvrige liv

Ulla Merethe Mester-Christensen


24

Bolig Køkkenet på Krocksbäck i 1979 var allerede malet rødt, så det blev gennemført med matchende tapet, gardiner, flisedekorationer - og nederdel

Kort før min 40-års fødselsdag i 1988, købte jeg mit eget lille hus i Trelleborg. Stokroserne skulle minde mig om Bornholm.


25

Johanne på 6 år begyndte nu at spille violin efter Suzuki-metoden. Selv begyndte jeg at spille kontrabas igen og kom med i byorkestret i Trelleborg. Vi boede nu i samme by som min mor, som gerne var babysitter.

Sommeren 1992 flyttede jeg hjem til Bornholm for at starte på sygeplejestudiet. Johanna og jeg boede i min fars hus på Kirkebakken i Tejn, som havde stået tomt en tid.


26

Interiør fra stuen på Kirkebakken. Johanna har fået en stiksav af sin morfar. som afprøves, mens hendes far er på besøg.

Da John og jeg blev gift i 1994, flyttede vi ind i ”Pugga-Larsens” hus på Søndre Allé 25 i Rønne. Her fejrer vi Johannas 14-års fødselsdag i 1996.


27

Huset havde to stuer en suite. Her sidder husets herre i skindmøblerne, vi havde købt af min mor.

I 1997 forlod vi Bornholm, fordi Johns arbejdsgiver ville have ham til hovedstaden. Vi købte en lejlighed i to etager plus hems midt i København - Fiolstræde 25.


28

Den charmerende lejlighed havde bindingsværksvægge og brede plankegulve. Der var meget lydt, så klavererne måtte holde pause. Her fejrede vi min 50-års fødselsdag lige før julen 1998 - midt i city. Johanna var hjemme fra efterskolen i Mariager.

2001 fraflyttede vi København og kom til Ön på Limhamn i Sverige. Johanna var nu flyttet hjemmefra så vi kunne nøjes med et lille rækkehus med havudsigt.


29

Her havde vi familiebesøg på Ön. Stuen lå på første sal med en skøn, lukket altan ud mod havet.

Efter 5 år på Ön, flyttede vi til en 4-værelsers lejlighed på syvende sal på Arkitektgatan i Malmö. Der var udsigt til broen og København og Pingstkyrkan lå et stenkast derfra. Vi totalrenoverede lejligheden og indsatte et nyt køkken. Her fejrede vi vores kobberbryllup i januar 2007. Her boede vi kun i godt et år, fordi vi fandt vores drømmehus på Bornholm.


30

Fordi vi nu havde købt et hus på Bornholm, investerede vi også i en 1-værelses lejlighed på Bangatan 4B ved Möllevångstorget midt i Malmö. Der boede vi i 8 måneder og pendlede til arbejdet i København og holdt weekend på Bornholm. Her sidder Johanna og barndomsvennen Kristoffer med hver sin kæreste fra USA, respektive Kina. Kristoffer købte senere lejligheden af os.

Og her er så drømmehuset i Nørregade 57 i Allinge, et ægte byhus, bygget i 1880. Det var vores kobberbryllupsgave til hinanden. Indflytning 18. juni 2007.


31

Udsigten fra huset er formidabel

- og kan bl. a. nydes fra den nybyggede terrasse i g책rdhaven.


32

”Et lille hus kan rumme mange venner”. Her er et udpluk af dem til min 60-års fødselsdag i 2008.

Johanna og hendes amerikanske kæreste, Ben, afprøver vores ”samtalekøkken”.


33

Rejser. En bornholmer kan forlade Bornholm, men Bornholm forlader aldrig bornholmeren. Næsten alle mine sommeferier blev tilbragt på den elskede ø. Familien var flyttet til Sverige i 1962. Her sidder jeg på Bokul ovenfor Gudhjem.

I 1967 tilbragte jeg hele sommeren på Elim Bible College i det sydlige England.


34

Kibbutz-nik og ”cowgirl”. Ulf og jeg tog et sabbatsår 1978-79 og opholdt os på kibbutz i Israel i 7 måneder. Her sidder jeg i arbejdstøjet på vej til kalvepasserjobbet. Udover at være cowgirl, var jeg også appelsinplukker, gartner og fabriksarbejder.

De frivillige fra hele verden boede bl. a. i små huse som de bosiddende havde forladt til fordel for nybyggede boliger. Soldyrkeren vasker tøj.


35

I 1993 var jeg på ”Livets Rejse” med Skandinavisk Børnemission. Johanna og jeg oplevede fattigdommen på en losseplads udenfor Manilla.

Vi besøgte floating market i Bangkok på vej hjem.


36

Vores første fÌlles udlandsrejse gik til Cypern i 1999, da John var fyldt 60.

John gav mig en rejse sammen med ham til Rom, da jeg fyldte 60. Her er jeg ved favoritstedet, Trevira Fountain.


37

I 2010 fik vi chancen for at komme til en mediekonference i New Zealand med UCB. Her er noget af den danske delegation foran den kristne radiostation i Auckland.

Mens vinteren rasede hjemme i Danmark i februar müned, sad vi pü en udendørs restaurant i Auckland, NZ


38

Af andre rejser vi har gjort, husker vi bl. a. besøget hos gode venner i Benidorm, Spanien i 2006. Her besøgte vi den Skandinaviske Turistkirke.

Af naturlige grunde, rejser vi nu mest til Philadelphia i USA. Her er vi i vores favoritpark midt i byen - Rittenhaus Square Park.


39

Uddannelse. I 1965 fik jeg realeksamen i Simrishamn, Sverige. Traditionen tro, blev jeg hyldet med blomsterbuketter om halsen.

Tre år senere blev jeg student ved Högre Allmänna Läroverket i Ystad. Kirkens unge mødte frem og bar mig gennem byen.


40

”Tudemarie ” er glad og bevæget, ligesom forældrene i baggrunden.

I december 1973 blev jeg færdig uddannet som lærer ved Lärarhögskolan i Malmö. Her blev jeg begavet med en pyntet pegepind.


41

På den kristne friskole i Malmö genbrugte vi mælkekartoner og byggede hytte i klasseværelset efter matematiske beregninger.

Som 40-årig fik jeg pludselig lyst til at udfordre min skræk for heste, da Johanna ville begynde at ride. Fornøjelsen var kortvarig.


42

Livet tog en ny drejning. Jeg vendte hjem til Bornholm og min vej gik nu til sygeplejestudiet i Rønne.

I maj 1996 blev jeg eksamineret sygeplejerske og kunne nu begynde at tage pulsen pĂĽ det bornholmske samfund.


43

Tro. Knapt 9 år gammel blev jeg, efter eget ønske, døbt i Pinsekirken Elim i Tejn.

Allerede som 13-årig blev jeg engageret som søndagsskolelærer i Simrishamn. Kontrabassen fulgte med fra Bornholm, lillebror Allan spiller på el-guitar


44

Den engelske bibelskole åbnede sine døre for udenlandske studenter om sommeren. Parralelt med denne sprogskole, studerede kommende missionærer både sprog og teologi.

Efter studentereksamen arbejdede jeg 1 år som evangelist i det sydøstlige Skåne, på Österlen. Her holder vi friluftsmøde.


45

Moses på 13 år fra Ghana havde brug for et par ekstra forældre i sommerferien. Ulf og jeg fik fornøjelsen af ham i nogle år og blev samtidig venner med hans søster.

Den lokale nærradio i Malmö pinsekirke startede børneklubber i forskellige bydele. Her er min lille gruppe fra Krocksbäck på udflugt.


46

Mens jeg havde barselsorlov, tog vi, som familie, på discipeltræningsskole på Restenäs, Ungdom med Opgave’s base nord for Göteborg. Vi fejrer Johannas 1-års fødselsdag.

Et ægtepar var flygtet til Sverige fra Rusland og havde brug for tag over hovedet. De fik mit gæsteværelse. Johanna fandt manden fra Uganda meget spændende.


47

I Malmö Pingstförsamling begyndte min tjeneste som prædikant. Her taler jeg om ”Gråtens psykologi” på en konference for 300 kvinder. Denne tjeneste fortsætter på Bornholm i de lokale frikirker.

Det sidste nye tiltag er at præsentere troen for de tusindvis af mennesker, der besøger Folkemødet i Allinge.


48

Udarbejdet i november 2013

Her det øvrige liv - Ulla Mester-Christensen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you