26 de setembre de 2013

Page 3

TARRAGONA CRISTINA AGUILAR

La Santa Tecla del Twitter reclama la seva santedat Twitter va ser una de les principals xarxes socials on ahir s’hi van poder llegir reaccions davant la notícia que Santa Tecla no és Santa. Fins i tot, qui es fa passar per la patrona en aquesta xarxa va dir la seva i va piular un vers reclamant la santedat. «Què vol dir que no sóc Santa?/ S’han begut l’enteninent?/ Santa, Verge i Proto-màrtir/ i m’estima molta gent!/ Que es prepari tota Cúria/ Si venen a Tarragona/ Que els espera la Patrona/ Per mostrar sa SANTA fúria!/», resava l’escrit. La notícia també va provocar un conflicte virtual entre la patrona i l’usuari que simula ser Sant Magí. Aquest darrer va dir que «Ara que @Santa_Tecla ja no és santa, trobo més normal els robatoris/borratxera general de l’empalmada al Camp de Mart», una afirmació a la que la patrona va respondre «Si jo no sóc santa tu no arribes ni a frare franciscanu!». També van piular al respecte d’aquesta notícia personalitats com Fermí Fernández o Josep Lluís Carod-Rovira. Laia Díaz

SOCIETAT

Cada dia el

26/09/2013 diarimés

3

Què opina sobre que el Vaticà hagi exclòs Sant Tecla del Santoral?

Manel Garcia

Gisela Casado

Laura Barcelò

«Sóc tarragoní de tota la vida no sabia que la patrona de la ciutat ja no figura al santoral. No em sembla gaire bé i crec que deu tenir alguna cosa a veure amb les intencions del Vaticà».

«No en tenia ni idea. Sóc de Valls, però fa dos anys que visc a Tarragona i quan ho he sabut no sabia si creurem’ho. No hagués pensat mai una cosa així, trobo que és sorprenent».

«Sóc de Tarragona i no en sabia res. És estrany, però és una qüestió que no m’importa massa. Considero que les festes de la ciutat es poden celebrar igual sense cap mena de problema».

Maria Fuster

Joan Mèlich

Anna Peñalver

«He viscut sempre a Tarragona i he celebrat les festes, com cada any. No sabia res sobre Santa Tecla, però tampoc conec la història. Tot i això, la festa major es pot continuar celebrant»

«No en sabia res i sóc de Tarragona de tota la vida. Trobo estrany i, fins i tot ridícul que fins ara no s’hagi sabut que Santa Tecla va ser exclosa del Santoral. Tampoc sé perquè la van treure».

«Sóc de Tarragona, sempre he participat en les festes des Santa Tecla i no tenia ni idea que ja no era santa. Tot i això, no m’importa, mentre se segueixi celebrant la festa major...»