Page 1

Hinnasto 2016

Messutuotteet ja -palvelut


Sähköinen asiointipalvelu Fairnet uudistuu täysin vuoden 2016 aikana. Uusi palvelu on nimeltään eMessukeskus.

Mikko Horppu liiketoimintajohtaja, messut

Tervetuloa Messukeskukseen! Messukeskuksessa järjestetyille messuille osallistui viime vuonna liki 10 000 näytteilleasettajaa. Yhtä monta tarinaa voisimme kertoa siitä, miten messuilla onnistutaan. Tämä opas esittelee sinulle monipuoliset messutuotteemme ja -palvelumme. Löydät oppaasta niin valmiit osastoratkaisut kuin kaikki tuotteet, joita osastollasi tarvitset. Esittelemme myös uudet näkyvyysmahdollisuudet ja palvelut, jotka helpottavat messuilla onnistumista. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Messukeskus tarjoaa avuksesi viimeisimmän tekniikan, inspiroivat puitteet ja osaavat ammattilaiset. Kun tarvitset tietoa tai ideoita, kysy meiltä. Kohtaamisiin Messukeskuksessa!

2


SISÄLLYSLUETTELO Sähköinen kuvasto selattavissa osoitteessa www.messukeskus. com/kuvasto

2016

AV- JA TIETOLIIKENNEPALVELUT

MUUT PALVELUT

TEKNISET TIEDOT

Messutuotteet ja -palvelut

MESSUTUOTTEET

MESSUTUOTTEET Asiakaspalvelu 4 Messuvalmennus 5 Osaston suunnittelu 5 Design-osastot 6 Valmisosasto 8 Osastomalleja 10 Vakiorakenteet 12 Profiilirakenteet 13 Korotettu lattia 14 Matot 16 Kalusteet 18 Ripustaminen 23 Kaksikerrosrakentaminen 23 Valaistus 24 Pistorasiat ja sähköistys 25 Näyttelygrafiikka 26 Mainospaikat 28 AV- JA TIETOLIIKENNEPALVELUT AV-palvelut ja -laitteet 29 Tietoliikennepalvelut 32 MUUT PALVELUT Siivous 33 Osastorekisteröinti 33 Logistiikkapalvelut 34 Kokous- ja tapahtumapalvelut 35 Ravintolapalvelut 36 Turvallisuuspalvelut 37 Viherkasvit 38 LVI-palvelut 39 Majoituspalvelut 40 TEKNISET TIEDOT Messukeskus Hallien tekniset tiedot Vuokrausehdot ja maksuehdot Näytteilleasettajan muistilista Kulkuyhteydet Messukeskukseen

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

41 41 42 43 44

3


ASIAKASPALVELU

Messukeskuksen asiakaspalvelu on näytteilleasettajan tukena koko messuprosessin ajan. Asiakaspalvelun kautta saat henkilökohtaista palvelua ja asiantuntijamme auttavat kaikissa osallistumiseen liittyvissä kysymyksissä. Meidät tavoitat puhelimitse numerosta 040 450 3250, sähköpostitse asiakaspalvelu@messukeskus.com.

Ennen tapahtumaa FairNet on näytteilleasettajan verkkopalvelu, jossa voit kätevästi hoitaa messuosallistumiseesi liittyvät käytännön järjestelyt. Näytteilleasettajan yhteyshenkilönä saat tunnukset palveluun automaattisesti messukohtaisen aikataulun mukaisesti. Tunnukset ovat voimassa kaikissa tapahtumissa, joissa olet yhteyshenkilönä. Voit halutessasi pyytää omat tunnukset esim. messurakentajallesi. Fairnet uudistuu vuoden 2016 aikana täydellisesti. Uuden monipuolisen sähköisen asiointipalvelun nimi on eMessukeskus.

www.fairnet.fi: • Tilaukset osastolle (osastorakenteet, kalusteet, somisteet, valaistus ja sähköistys, LVI, ripustus, AV- ja tietoliikennepalvelut, viherkasvit ja siivous) • Ennakkomarkkinointi (kutsukortit, omien tietojen hallinta ja julkaisu messuluetteloissa, alanäytteilleasettajien ilmoittaminen, osasto-ohjelman julkaisu, lehdistötiedotteet ja omat lehdistötilaisuudet) • Messulogistiikka ja turvallisuuspalvelut • Kokoustilat • Majoitus- ja ravintolapalvelut

Tee tilaukset ajoissa, saat ne EDULLISEMMIN!

• Osastokävijärekisteröinti Messuihin liittyvät tiedot ja ohjeet löydät aina tapahtuman Internet-sivuilta, Näytteilleasettajille-osiosta. Messujärjestäjä lähettää myös sähköpostilla muistutuksia aikatauluista ja muista järjestelyihin liittyvistä asioista.

Paikan päällä Messukeskuksessa Messutoimisto (puh. rakennus- ja messuaikana 040 450 3241) • Lisätilaukset osastolle ja neuvonta ongelmatilanteissa • Osastohenkilökunnan kulkuluvat, pysäköintikortit ja kutsukortit • Lounas- ja kahviliput osastohenkilökunnalle ja asiakkaille • Somistus- ja toimistotarvikkeet • Kopiointipalvelu • Tietokoneiden käyttömahdollisuus • Tunnukset näytteilleasettajille ilmaiseen langattomaan Internettiin Muut palvelut: • Stop & Shop kioski (mm. lounas- ja kahviliput laskulle) • Pankkiautomaatit • Näytteilleasettajaklubi • Hallimestarin toimisto: turvallisuusasiat Tavaroiden lähettäminen osastolle: MESSUKESKUS Tapahtuman nimi Näytteilleasettajayrityksen nimi + osastonumero + yhteyshenkilön puhelinnumero Messuaukio 1 00520 HELSINKI Postin Kotipaketti tai Ovelle-paketti toimitetaan suoraan osastollesi. Jos vastaanottajaa ei tavoiteta osastolta, voit noutaa saapumisilmoituksen Messutoimistosta ja paketin saapumisilmoitusta vastaan lähimmästä Postin toimipaikasta (K-Market Pasaati). Messukeskuksen henkilökunta ei voi kuitata lähetystä puolestasi vastaanotetuksi. Kirjelähetykset toimitamme suoraan osastollesi.

4

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


MESSUVALMENNUS

Messukeskus tarjoaa asiakkailleen tuloksellisen, sosiaalisen ja elämyksellisen kohtaamismedian ja tapahtumille miljöön, joka taipuu monenlaisiin tarpeisiin. Messut on oleellinen ja mahdollisuuksiltaan ainutlaatuinen osa yrityksen markkinointia. Kuten muidenkin medioiden käytössä, myös messuilla onnistuminen perustuu osaamiseen. Messujen näytteilleasettajille ja kaikille messumedian hyödyntämisestä kiinnostuneille suunnattu Face to Face -messuvalmennus järjestetään Messukeskuksessa muutaman kerran vuodessa. Seminaarista saat ideoita, ajatuksia ja virikkeitä oman messumarkkinoinnin kehittämiseen.

SANOT TUA

” Todella hyvä sisältö. Paljon vinkkejä käytäntöön, sekä myös ajatuksia henkiselle puolelle. Kiitos paljon” ” Antoivat hyviä vinkkejä ja asioita. Joidenkin puhujien kanssa olisi saanut varmasti menemään enemmänkin aikaa” ” Kiva kun järjestitte ja olitte miettineet toimivan kokonaisuuden pitkäksi päiväksi.”

VINKKEJÄ markkinointiin ja tietoa valmennuksista: messukeskus.com/ messuvalmennus

OSASTON SUUNNITTELU Messuille valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Valmistautumisessa osaston suunnittelulla on tärkeä osa – onhan messuosasto yrityksenne käyntikortti. Messuille osallistumisen tavoitteet ja toiminta osastolla määräävät osaston koon ja varustuksen. Myös budjetilla on merkitystä; sen vuoksi Messukeskus tarjoaakin erilaisia ratkaisuja. Tarjoamme monia mahdollisuuksia messuosaston rakentamiseen.

Valittavananne ovat seuraavat vaihtoehdot: Pakettiosasto tai avaimet käteen -osallistuminen, joka voidaan tilata Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin. Osasto tilataan jo messuille ilmoittautumisen yhteydessä. Valmisosasto, joko vakio- tai profiilirakenteisena (s. 8–9)

Yksittäiset tuotteet, joista rakentuu täydellinen osasto tai jotka toimivat osastoa täydentävinä osina (s. 12–39) Design-osasto, suunnittelijamme kanssa yhdessä suunniteltu yksilöllinen, yrityksen ilmeen mukainen osasto (s. 6–7)

Asiakkaan oman osastosuunnitelman pohjalta rakennettu osasto Tekniikan myyntipäälliköt auttavat näytteilleasettajia kaikissa osaston suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvissä asioissa. Yhteystiedot löytyvät tapahtuman sivuilta ja FairNetistä.

Ota yhteyttä ja PYYDÄ TARJOUS!

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

5


DESIGN-OSASTOT

Jalostamme messuideanne toimivaksi osastoksi Onnistunut messuosasto suunnitellaan aina messuosallistumiselle asetettujen tavoitteiden pohjalta. Yrityksen ilmeen mukainen osasto tukee parhaiten tavoitteiden saavuttamista. Toteutamme osastosi ammattitaidolla ja hoidamme käytännön asiat puolestasi.

TARJOAMME helpon avaimet käteen -palvelun.

Messukeskuksen suunnittelijoilla on ainutlaatuinen näköalapaikka eri alojen kotimaiseen ja kansainväliseen kehitykseen. Heiltä saat myös viimeisimmät ideat uusista ratkaisuista, joiden kautta ajatuksesi muuttuu konkreettiseksi. Käytössämme ovat ammattitaitoiset puusepät sekä useita rakennejärjestelmiä: selkeä vakiorakenne, perinteinen alumiiniprofiili ja tyylikäs Molto-rakenne. Hoidamme kokonaisvaltaisesti osastonne rakenteet kalusteita, valaistusta, AV-tekniikkaa, ripustuksia, grafiikkaa ja somistusta myöten. Visualisoinnissa hyödynnetään viimeisintä tekniikkaa, jolloin sinulla on aina havainnolliset kuvat osastosuunnitelmista. Suunnittelija hoitaa kaikki yhteydet ja tilaukset yhteistyökumppaneilta, joten sinä voit keskittyä kohtaamiseen asiakkaan kanssa ja miettiä minkä viestin haluat juuri hänelle viedä.

TARJOAMME räätälöidyn kokonaisvaltaisen palvelun.

6

Ota yhteyttä, niin luomme yhdessä puitteet, joiden avulla saavutat tavoitteesi: design@messukeskus.com

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


N채ytt채v채 osasto houkuttelee vierailemaan. Suunnittelemme tavoitteitanne tukevan kokonaisuuden kustannustehokkaasti.

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

7


VALMISOSASTO VALMISOSASTOA voit täydentää kalustein ja somistein. Valmisosasto on kokonaisuus, jossa toiminnallisuus, edullisuus ja ennen kaikkea helppous kulkevat käsi kädessä.

Vakiorakenne

Profiilirakenne

VALMISOSASTON RAKENTEET JA SÄHKÖISTYS 441

Seinäelementit vakio- tai profiilirakenteesta Otsalauta: kulmaosastoissa otsalauta on kummallakin käytäväsivulla. Palamatto värit: tumma harmaa, sininen, punainen ja vihreä. (s.16)

420

Valkoinen monimetallivalaisin 1 kpl jokaista otsalautametriä kohti. Kulmaosastoissa vain pidemmällä sivulla. Pistorasia 16A 230V 1 kpl, 3,6kW

8

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


VALMISOSASTON HINNAT

Valkoiset vakio- ja profiiliseinät, otsalauta Koko m2

Vakio

Profiili

Hinta/m2

6-10

VV1

VP1

81€

12-21

VV2

VP2

63€

24-36

VV3

VP3

52€

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI

MUISTATHAN tilata otsalautatekstin tai -logon osastollesi. Katso s. 26–27

KÄYTÄ VÄRIÄ TEHOSTEENA

Valmisosastoja saa myös värillisenä. Väriä voi käyttää kaikissa rakenteissa tai vain osassa. Vakiorakenteisia osastoja maalataan ja profiilirakenteissa käytetään värillistä seinälevyä. Valitse haluamasi väri sivulta 13.

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

9


OSASTOMALLEJA KYSY LISÄÄ erilaisista osastoratkaisuista teknisiltä neuvojiltamme. Esimerkkejä osaston kalustamisesta.

420

441

420

420

441

4x3m

Hinta esimerkkiosastosta

1314 €

5x3m

Hinta esimerkkiosastosta

1951 €

6x3m

Hinta esimerkkiosastosta

2231 €

420

420

420

420

420

420

10

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


Muistathan tilata yrityksen nimen tai logon osaston otsalautaan FairNetiss채.

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

11


VAKIORAKENTEET PROFIILIRAKENNE JA VAKIORAKENNE ovat erillisiä rakenteita, joita ei voi yhdistää.

Vakioseinäelementit ovat valkoiseksi maalattua kovalevyä. Niihin on helppo kiinnittää kevyitä esineitä tarroilla, ruuveilla tai nauloilla, jotka on poistettava näyttelyn jälkeen. Maalaamme vakioseinäelementit myös asiakkaan toiveiden mukaisesti eri veloituksesta vakiovärein tai erikoisvärein.

220 225 240 250 260 261 262 263

Seinäelementti (paksuus 3 cm) Seinäelementti (paksuus 3 cm) Otsalauta (paksuus 3 cm) Tukipylväs Harsokatto Harsokatto Maalaus vakiovärillä Maalaus erik.värillä

100 x 250 cm 50x250 cm korkeus 30 cm pysty korkeus 250 cm vaalea musta elementtipinta elementtipinta

45 € 39 € 21 € / m 10 € 22 € / m2 22 € / m2 44 € 55 €

260-261 240

(määritä väri Tikkurila Symphony -värikartasta)

264 Maalaus vakiovärillä (molemmin puolin) otsalauta 265 Maalaus erikoisvärillä otsalauta

225

16 € / m 26 € / m

(molemmin puolin, määritä väri Tikkurila Symphony -värikartasta)

291 Tukivaaka vakiorakenteeseen

220

9€/m

250

Messukeskuksella on TURVALLISUUSSYISTÄ oikeus lisätä tukirakenteita ja veloittaa niistä johtuvat kustannukset.

Valitse verhon väri

262 | 264

230

231

Ovielementti lukolla 100x250 cm (vain valkoisena)

12

84 €

Taiteovielementti lukolla 100x250 cm (vain valkoisena) 92 €

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Vakiovärit maaleille: Musta Keltainen Symphony Punainen Symphony Sininen Symphony Vihreä Symphony Harmaa Symphony

232 Verhoelementti (vain valkoisena) 100x250 cm, valitse verhon väri

M302 M320 K360 M381 K500

54 €

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


Voit tilata vakio- tai profiilirakenteet YRITYKSEN ILMEELLÄ, katso s. 26–27

PROFIILIRAKENTEET

Profiilirakenteissamme on useita leveys-, korkeus- ja muotovaihtoehtoja. Perusmateriaalina on alumiiniprofiilirunko ja valkoinen levy. Valittavana on kuusi lisäväriä värikartasta. Eri tilauksesta on saatavana myös akryylilevyt ja väripinnoitteet. Profiilirakenteiden ja -kalusteiden tarkat mitat löytyvät sivulta 15. Erikoissävyt, esimerkiksi oman yrityksenne värit, tarjouksen mukaan. Profiilirakenteisiin voidaan kiinnittää somisteita heikkoliimaisella tarralla tai somistuskoukuilla. (poistettava näyttelyn jälkeen)

193-194

191 180

181-182 115 125

120

110

143

130 160

135

162-166

190

PMS 186C

P MS

2 93 C

PM S3 C 41

S 12 3C

45 € 39 € 58 € 52 € 64 € 56 € 104 € 95 € 88 € 81 € 25 € 21 € 13 € / m 103 € 89 € 156 € 132 € 132 € 111 € 21 € / m 38 € 33 € 10 € 9€/m 22 € / m2 22 € / m2

PM

Seinäelementti yksiosainen (100 x 250 cm) Seinäelementti yksiosainen (50 x 250 cm) Seinäelementti kaksiosainen (100 x 250 cm) Seinäelementti kaksiosainen (50 x 250 cm) Seinäelementti kolmiosainen (100 x 250 cm) Seinäelementti kolmiosainen (50 x 250 cm) Seinäelementti ikkunallinen savu (100 x 250 cm) Seinäelementti ikkunallinen kirkas (100 x 250 cm) Seinäelementti ikkunallinen savu (50 x 250 cm) Seinäelementti ikkunallinen kirkas (50 x 250 cm) Värillinen seinälevy, lisähinta tuotteille 110, 120, 130, 140, 141, 160, 162, 163 Värillinen seinälevy, lisähinta tuotteille 115, 125, 135, 143, 144, 161, 165,166 Värillinen otsalauta, lisähinta tuotteille 180, 181, 182 Kaariseinäelementti r 100 cm Kaariseinäelementti r 50 cm Kaariseinäelementti ikkunalla savu r 100 cm Kaariseinäelementti ikkunalla kirkas r 100 cm Kaariseinäelementti ikkunalla savu r 50 cm Kaariseinäelementti ikkunalla kirkas r 50 cm Otsalauta h 30 cm Kaariotsalauta h 30 r 100 cm Kaariotsalauta h 30 r 50 cm Tukipylväs pysty h 250 cm Tukiprofiili vaaka Harsokatto vaalea Harsokatto musta

140-144

PMS 5517C

110 115 120 125 130 135 140 141 143 144 150 151 152 160 161 162 163 165 166 180 181 182 190 191 193 194

170

150, 151, 152 Levyjen värivaihtoehdot

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

13


PROFIILIRAKENTEET

Vain Messukeskuksen rakenteisiin.

169 Ovielementti, valkoinen lukolla 100x250 cm

170 84 €

172 336 Valitse verhon väri

Taiteovielementti lukolla, ikkunallinen

Ovielementti lukolla ja lasilla 100x250 cm

171 124 €

173 92 €

Verhoelementti 100x250 cm , Valitse väri

Taiteovielementti lukolla 100x250 cm

92 €

146 54 €

KOROTETTU LATTIA Korotettu lattia on aina suora ja mittatarkka. Jokainen yksittäinen moduuli sisältää kaapeliläpivientimahdollisuuden. Lattiakuorma max. 1000 kg/m2 (staattista). Suurilla pistekuormilla voidaan käyttää tapauskohtaisesti.Lattian voi päällystää haluamallaan pinnoitteella, esim. parketilla tai matolla.

Seinäelementti verkko, 100 x 250 cm

44 €

MUISTATHAN tilata otsalautatekstin tai -logon osastollesi. Katso s. 26–27

270 Korotettu lattia 22 € /m2 500 x 500 x 40 mm, h 95–120 mm

271 Alumiininen reunalista ja musta sivulevy

14

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

23 € /m

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


Profiilien mitoitukset

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

15


PALAMATTO

Valikoimissamme on useita erivärisiä pala- ja rullamattoja. Hinnat sisältävät asennuksen, vuokran ja poistamisen sekä yhden imuroinnin (palamatto) tai suojamuovin poiston (rullamatto) ennen näyttelyä.

370

372

Tummanharmaa

Sininen

373 Punainen

Palamatto uudelleenkäytetään messujen jälkeen ja on siksi ekologinen vaihtoehto!

Koko            Hinta/m2 < 40m²             8,60€ 40-100m²          7,00€ 100-200m²        6,00€ 200 >                 Kysy tarjous

374 Vihreä

386 Suojamuovi

16

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

1,60 €/m²

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


RULLAMATTO

355 Vaaleanharmaa, meleerattu

358 Violetti

359 Turkoosi

378

379

Valkoinen

Keltainen

382 Sininen

383 Punainen

356 Kardinaalinpunainen

376 Ruskea

380 Musta

384 Vihreä

357 Tummanvihreä

377 Fuksia

381 Harmaa

385 Pähkinä

Koko/m2           Hinta/m2 < 40m²             9,80€ 40-100m²          7,50€ 100-200m²        6,50€ 200 >                 Kysy tarjous

387 Tummansininen

388 Grafiitinharmaa

389

Painoteknisistä syistä esitteen värit eivät täysin vastaa mattojen oikeaa väriä.

Oranssi

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

17


KALUSTEET KAAPIT, TASOT, INFOTISKIT, VITRIINIT JA VASTAUSLAATIKOT

*) Liitä tilaukseen sijoituspiirros, josta ilmenee paikka.

312 Tuote-esittelykaappi 103 x 53 x h 70 cm

3201

3205

Vastauslaatikko, 53 x 53 x h 100 cm

49 €

323

Vastauslaatikko, 33 x 33 x h 30 cm

103 €

Lasivitriini valolla, 103 x 53 x h100 cm

Tuote-esittelytaso, levyt kolmella sivulla, 103 x 53 x h 70 cm

49 €

321 27 €

327

Lasivitriini, 103 x 53 x h 100 cm

315

314 68 €

Infotiski ovilla, 103 x 53 x h 100 cm

92 €

Infotiski, 103 x 53 x h 100 cm

84 €

360

Lukko oveen, 15 € Tilattavissa tuotteisiin 312,321, 323, 327

Vitriinikaappi lukolla, 103 x 53 x h 182 cm *)

PMS

S3 C 41

S 12 3C

Kalusteväri, lisähinta tuotteelle 3201, 321, 322, 323 ja 327

2 93 C

PM

C 41

3C

48 €

PM

S3

S 12

PMS 5517

PM

Video/dataprojektoriteline 43 x 43 cm max 5 kg, *)

PMS

2 93 C

363

362 205 €

PM

PMS 5517

3604

183 €

PMS 186C

PMS 186C

Vitriinikaappi lukolla ja valolla 103 x 53 x h 182 cm, *)

49 €

322

329 135 €

Esittelykaappi lukolla, etulevyin 95 x 35 x h 70 cm

364 37 €

Kalusteväri, lisähinta tuotteille 312, 314, 3205, 326 ja 328

25 €

KALUSTEET YHDISTELMÄTISKIT

Kalusteiden ovet ja kannet ovat aina valkoiset.

3211 Yhdistelmätiski A, ovellinen, kaarikulma oikealla, 153 x 53 x h 100 cm

18

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

3212 158 €

Yhdistelmätiski B, ovellinen, kaarikulma vasemmalla, 153 x 53 x h 100 cm

3213 158 €

Yhdistelmätiski C, ovellinen, kaarikulma molemmissa päissä 203 x 53 x h 100 cm

228 €

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


3223

3222

3221 Yhdistelmätiski D, kaarikulma oikealla 153 x 53 x h 100 cm

151 €

Yhdistelmätiski E, kaarikulma vasemmalla, 153 x 53 x h 100 cm

151 €

3260

Yhdistelmätiski F, kaarikulma molemmissa päissä, 203 x 53 x h 100 cm

221 €

Yhdistelmätiski G, Kaksi kaarikulmaa, 53 x 103 x h 100 cm

141 €

KALUSTEET YHDISTELMÄVITRIINIT

3231

3232

Yhdistelmävitriini H, 167 € lasivitriini lukolla, kaarikulma oikealla, 153 x 53 x h 100 cm

3271

Yhdistelmävitriini K, 167 € lasivitriini lukolla, kaarikulma vasemmalla, 153 x 53 x h 100 cm

3273

3272

Yhdistelmävitriini valolla N, 197 € lasivitriini lukolla, kaarikulma oikealla, 153 x 53 x h 100 cm

3233

Yhdistelmävitriini valolla P, 197 € lasivitriini lukolla, kaarikulma vasemmalla, 153 x 53 x h 100 cm

Yhdistelmävitriini M, 236 € lasivitriini lukolla, kaarikulma molemmissa päissä, 203 x 53 x h 100 cm

3280

Yhdistelmävitriini valolla R, 266 € lasivitriini lukolla, kaarikulma molemmissa päissä, 203 x 53 x h 100 cm

Yhdistelmävitriini S kaksi vitriinikaarikulmaa, 53 x 103 x h 100 cm

141 €

KALUSTEET HYLLYT

Tilattavissa vain Messukeskuksen rakenteisiin. Hyllyt eivät sisällä seinäelementtiä. Liitä tilaukseesi asennuskuva.

3101 Hylly, suora 30x100 cm profiili

3102 Hylly, suora 30x100 cm vakio

3111 23 €

3112 23 €

Hylly, vino 30x100 cm vakio

3121

Hylly, vino 30x100 cm profiili

23 €

3122 23 €

Hylly, vino 30x100 cm profiili, 60˚

23 €

354

Hylly, vino 30x100 cm vakio 60˚

23 €

Varastohylly, 5 tasoa, 80 x 30 x 188 cm

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

49 €

19


KALUSTEET PÖYDÄT

330 Pöytä

333 Pöytä

331 60x120, h 70 cm

334 34 €

Pöytä

Pöytä, rst, Ø 80 cm, h 72 cm

47 €

Baaripöytä, rst , Ø 60 cm, h 113 cm

70 €

Pöytä, harmaa, Ø 80 cm, h 71 cm

365

Ø 100 cm, h 70 cm

392

Baaripöytä, Ø 60 cm, h 110 cm

58 €

Pöytä, harmaa / kirsikka 70x70 cm, h 72 cm

!

42 €

70 €

Baaripöytä harmaa, Ø 60 cm, h 109 cm

Pöytä

Ø 60 cm, h 70 cm

34 €

346 45 €

Pyökkipöytä Ø 60 cm, h 70 cm

49 €

Pöytä, harmaa / kirsikka 140x70 cm, h 72 cm

390

54 €

391 63 €

397

396

T IE SI T KÖ

332 70x180, h 70 cm

34 €

366

Baaripöytä, harmaa / kirsikka Ø 60 cm, h 113 cm

Pöytä

337

Ø 80 cm, h 70 cm

20

34 €

70 €

Kalusteiden hintoihin sisältyy toimitus osastolle ja palautus.

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


KALUSTEET TUOLIT

336 Tuoli

347

338 tumma

17 €

348

Pyökkituoli

35 €

Baarituoli

339 h 80 cm

45 €

393

Tuoli, tummanharmaa / koivu

54 €

Tuoli

sininen

11 €

harmaa / kirsikka

39 €

394

Baarijakkara, harmaa / kirsikka

68 €

Tuoli

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI 398 Baarituoli

399 harmaa

68 €

Tuoli

musta nahka

54 €

KALUSTEET MUUT KALUSTEET

343 Köysitolppa

344 11 €

Kettinki muovia

349 3 € /m

Köysitolppa musta

11 €

Muista tilata erikseen jatkuvavirtainen pistorasia, 442. Liitä tilaukseen sijoituspiirros, josta ilmenee paikka.

350 Seinäpeili, punapyökki, 45 x 139 cm

353 25 €

Jääkaappi, 120 l , 55 x 60 h 85 cm

154 100 €

Posteriseinä, kaksipuoleinen 103 x 220 cm

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

54 €

21


KALUSTEET ESITETELINEET

317 Esiteteline pyörillä (A4)

318 44 €

Esiteteline seinälle (A4)

319 27 €

Esiteteline, musta (A4)

49 €

HUOM! kalusteiden hintoihin sisältyy toimitus osastolle ja palautus. 3191

345

Esiteteline, musta 1-puol. (A4)

49 €

Lehtiteline (tabloid)

49 €

KALUSTEET NAULAKOT JA VAATEREKIT

341

340 Vaaterekki, 100 x h 150 cm

34 €

Vaaterekki, 100 x h 180 cm

342 34 €

Vaaterekki, 100 x h 200 cm

34 €

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI 351

316

Seinänaulakko

17 €

T IE SI T KÖ

22

!

Pystynaulakko

30 €

Vuokraamme kalusteita ja muita näyttelyrakenteita noutopalveluna tilaisuuksiin myös Messukeskuksen ulkopuolelle.

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


RIPUSTAMINEN HALLIN KATOSTA

Ripustuksista toimitetaan asennuspiirrokset (paikka ja korkeus) sekä tiedot ripustettavasta materiaalista tekniselle neuvojalle viimeistään 45 päivää ennen näyttelyn alkua. Kevyiden somisteiden ripustaminen on mahdollista halleissa 2, 3, 4, 5 ja 6. Halleissa 1 ja 7 kevyet kattoripustukset eivät ole mahdollisia. Tarkista näyttelykohtaiset ohjeet yli 250 cm korkeista rakenteista ja veloitukset lisämainostilasta FairNetistä.

RIPUSTUSASIOISSA kannattaa olla yhteydessä tapahtuman tekniseen neuvojaan.

Yli 250 cm korkeat rakenteet on hyväksytettävä tapahtuman teknisellä neuvojalla 45 päivää ennen tapahtumaa.

RIPUSTUSTÖIDEN HINNAT

Ripu Ensimmäinen ripustuspiste Ripu2 Lisäripustuspiste samalle osastolle

200 € 100 €

Huom! Maksimikuormitus 15 kg/ripustuspiste. Trussiripustukset ja yli 15 kg painavat ripustukset katso s.30. Messukeskuksella on turvallisuussyistä oikeus lisätä ripustuspisteitä asiakkaan kustannuksella. Teknisten syiden takia tarkkaa sijoitusta ripustuspisteelle ei voida taata.

KAKSIKERROSRAKENTAMINEN

Kaksikerroksinen messuosasto on näyttävä ja toimiva ratkaisu. Messukeskuksen suunnittelija tekee sinulle yrityksesi näköisen ratkaisun ja rakennuspalvelu toteuttaa osaston ammattitaidolla. Mikäli käytät omaa suunnittelijaa, tarvitsemme mitoitetut piirustukset sekä lujuuslaskelmat rakenteista 45 päivää ennen tapahtumaa tekniselle neuvojalle. Tarjouspyynnöt: design@messukeskus.com

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

23


VALAISIMET

410 Kohdevalaisin Bristol (profiilirakenteisiin) 300 W 230V

409

411 50 €

413

Monimetallikohdevalaisin, 35 W CDM-TC, sisältää virtakiskon

29 €

Varsiled valaisin profiilirakenteisiin

Monimetallivalaisin, 35 W CDM-TC sisältää virtakiskon

29 €

Kohdevalaisin, led, 15 W sisältää virtakiskon

37 €

Syväsäteilijä, 150 W CDM-T Ei mahdollinen halleissa 1 ja 7

199 €

Lattiavalaisin 2 x 70 W

Halogeenivalaisin, Balance, harmaa 50 W 12V, sisältää virtakiskon

37 €

29 €

Virtakisko 3-vaihe 50 € NORDIC Aluminium XTS Global, 1,5–3,5 m

Monimetallivalaisin, 70W sisältää virtakiskon

29 €

Lumilux-valaisin 18–36 W, 60–120cm

37 €

430

433 79 €

Halogeenivalaisin musta 50 W 12V

415

427

432

431

412 29 €

414

424

420

Halogeenivalaisin, valkoinen 50 W 12V

Syväsäteilijä, monimetalli, 250 W Ø 48 cm, h 53 cm, Ei mahdollinen halleissa 1 ja 7

186 €

436 54 €

Monimetallivalaisin, 70 W Sisältää virtakiskon

54 €

ERIKOISTYÖT HYVÄLLÄ VALAISTUKSELLA osastosi erottuu ja saat tuotteesi paremmin esiin.

24

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

460 Näytteilleasettajien omien valaisimien asennus ja muut erikoistyöt. Materiaaleista veloitetaan erikseen. Arkisin 61 €/h, sunnuntaina ja arkipyhinä 91,50 €/h 461 Henkilönostinta vaativat työt arkisin 94 €/h, sunnuntaina ja arkipyhinä 141 €/h

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


PISTORASIAT

Virrankulutus sisältyy hintaan. 420 441

441 Pistorasia, suko, 16A 230V, 3,6kW

443 141 €

444

Voimapistorasia 16 A 400 V, 10 kW

303 €

Voimapistorasia 32 A 400 V, 19 kW

483 €

JATKUVAVIRTAISET PISTORASIAT

Voimapistorasia 63 A 400 V, 39 kW

Virrankulutus sisältyy hintaan.

446

445 714 €

Voimapistorasia 125 A 400 V, 50 kW (Huom! 80 A etusulake),

773 €

442 Pistorasia, 230 V, 0,5 kW, jääkaapille (24h)

66 €

HUOM! Turvallisuussyistä valaistusta ei saa kytkeä jatkuvavirtaiseen pistorasiaan. 475

474 Pistorasia 16 A 230 V, 3,6 kW (24h)

228 €

476

Voimapistorasia 16 A 400 V, 10 kW (24h)

388 €

ULKOALUEEN PISTORASIAT

Virrankulutus sisältyy hintaan.

465 466 467 468 469

Pistorasia ulkoalueelle Pistorasia ulkoalueelle Pistorasia ulkoalueelle Pistorasia ulkoalueelle Pistorasia ulkoalueelle

16A 230V 3,6 kW 16A 400V 10 kW 32A 400V 19 kW 63A 400V 39 kW 125A 400V 50 kW (80 A etusulake)

210 € 387 € 597 € 883 € 953 €

SÄHKÖSYÖTÖT KATOSTA

Hinnat työn osuudesta, pistorasia tilattava erikseen.

400 401 402 403

Ensimmäinen sähkösyöttö katosta osastolle Seuraavat sähkösyötöt katosta samalle osastolle Ensimmäinen sähkösyöttö katosta osastolle hallissa 7 Seuraavat sähkösyötöt katosta samalle osastolle hallissa 7

100 € à 50 € 350 € à 175 €

Voimapistorasia 32 A 400 V, 19 kW (24h)

559 €

VINKKI: tarkista osastolla käytettävien sähkölaitteiden liitäntätehon tarve.

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

25


NÄYTTELYGRAFIIKKA

Osastosi grafiikka tukee yrityskuvaasi ja messuosallistumisesi tavoitteita Esiinny näyttävästi messuilla. Käytä rohkeasti suurkuvapintoja, kuten suurkuvaseiniä, -kylttejä ja kangasbanderolleja. Nämä sopivat hyvin myös osastosi korotusosaan tai osaston yläpuolelle ripustettavaksi.

TARJOAMME toteutuksen, jälkikäsittelyn, somistuksen ja asennuksen.

MEILTÄ MYÖS suunnittelu- ja taittopalvelut.

Herätä huomiota yksityiskohdilla kuten: Esittely- tai infotiskin teippauksilla tai peittolevyillä Kolmiulotteisilla tai muotoon leikatuilla logoilla ja elementeillä Tulostetuilla tai läpivärjätyillä teipeillä Matto- ja lattiatarroilla Julisteilla ja messutauluilla Välitä tärkeä viestisi osastosi otsalaudassa. Voit tilata otsalautaan nelivärigrafiikkaa tai yrityksesi nimen, logon tai sloganin irtokirjaimin teipattuna. Toimita valmis tulostusaineisto PDF-tiedostona tai logo-originaali vektorigrafiikkana (ai, eps, cdr tai PDF) osoitteeseen logot.standiman@messukeskus.com. Halutessasi pelkän tekstin, voit lähettää sen edellä mainittuun osoitteeseen. Ilmoita tilauksesi yhteydessä haluamasi fontti sekä värimääritykset. 650 660 665

Irtokirjaintekstit hinta yhdelle kirjaimelle tai merkille Logot tilausmäärä vaikuttaa kpl hintaan Neliväritulosteet ja muu grafiikka

à 4,30 € à 80–100 € tarjouksen mukaan

Ideasta tuotteeksi kätevästi graafisen suunnittelun kautta. Teemme visuaalisen suunnittelun, taittotyön ja aineiston valmistuksen puolestasi sekä autamme mielellämme kaikissa grafiikkaan liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä! Lisätietoja ja tarjouspyynnöt: eeva.jokivuori@messukeskus.com Aineisto-osoite: aineistot.standiman@messukeskus.com

26

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


Erotu joukosta! Autamme valitsemaan osastollesi oikeat graafiset toteutusratkaisut ja materiaalit.

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

27


MAINOSPAIKAT Tartu tilaisuuteen ja hyödynnä mainospaikat Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa. Mainospaikkojen avulla varmistat erottumisesi, nostat yrityksesi profiilia ja ohjaat messukävijät osastollesi. Tapahtumakohtaisesti myytäviä mainospaikkoja ovat mm. erikoisosastot, kattobanderollit, lattia- ja porrastarrat, liputukset ja sähköiset opasteet. Muita mahdollisuuksia ovat tuotenäytteiden ja maistiaisten jakopisteet, ohjelmalava-ajat, ohjelmalavan sponsorointi, kilpailut eri kävijäryhmille sekä ammattimessujen kaulanauhat.

KYSY MAHDOLLISUUKSISTA Messukeskuksessa tapahtuman myyntipäälliköltä.

Esimerkkejä: Digitaaliset mainospaikat Suuret opastenäytöt sisätiloissa (4 kpl). 7 sek mainos, n. 50 näyttöä tunnissa Opastenäyttö Messuaukiolla (2-puoleinen). 7 sek mainos, n. 50 näyttöä tunnissa

alk. 2000 € alk. 1000 €

Muut mainospaikat Banderolli hallin 6 portaiden yläpuolella 1-2 kpl 200 x 400 cm alk. 2000 € Erikoisosasto, Eteläinen sisäänkäynti alk. 3000 € Erikoisosasto, Pohjoinen sisäänkäynti alk. 2000 € Kassapisteiden rahankäsittelyalustat 30 kpl alk. 1000 € Porrastarrat, halli 6, 68 tarrapaikkaa 200 x 5 cm alk. 3000 € Mainos Messuklubiuutiskirjeessä alk. 1500 € Flyerien jakelu messualueella alk. 1000 € Lisätietoja muista mahdollisuuksista tapahtuman www-sivuilta ja myyntipäälliköltä.

28

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mitta­suhteessa toisiinsa.


AV-PALVELUT JA -LAITTEET

Suomen Videoviestintä SVV Oy on maamme johtavia AV-tekniikkaa vuokraavia yrityksiä. Hoidamme vuosien ammattitaidolla kaikki yrityksesi tilaisuudet, messutapahtumista yhtiökokouksiin ja vuosijuhliin. Vastaamme myös näyttelyiden kiinteistä tietoliikenneyhteyksistä. Suunnittelemme ja toteutamme näyttävän esitystekniikan tilaisuuksiisi. Vuokraamme AV-tekniikkaa kaikkialle Suomessa. Vuokratessasi meiltä laitteita saat asiantuntevaa tukipalvelua niiden käyttöön liittyen.

VIDEOPROJEKTORIT

5106

Videoprojektoreita löytyy erittäin laaja valikoima; 2000–40000 ANSI LUMENIA. KYSY TARJOUSTA!

5112

BARCO RW6 6000 ANSI LUMEN HD 1200 €

BARCO RLM-W12, 11 500 ANSI LUMEN WUXGA

1800 €

DVD- JA MEDIATOISTIMET

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI 5349

5302 DVD-soitin

40€

USB-mediatoistin 40 € Toistaa USB-tikulta kaikki yleisimmät video-, kuva- ja äänitiedostoformaatit M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

29


NÄYTÖT

5010 Näyttö 32” XGA LCD-TV

5030

5020 150 €

5040

Näyttö 50” FULL HD Plasma

499 €

Näyttö 55” FULL HD LCD

1200 €

Näyttö 98” 4K UHD LCD moottorijalalla

5060

370 €

5050 550 €

5063

Näyttö 80” FULL HD moottorijalalla

Näyttö 42” FULL HD LCD

5025

Näyttö 65” FULL HD Plasma

Näyttö 103” FULL HD Plasma moottorijalalla

430 €

5055 650 €

5065 1500 €

Näyttö 46” FULL HD LCD

Näyttö 70” FULL HD LCD

700 €

5070 1500 €

SHARP Videoseinä (3x3 ruutua)

4980 €

VALKOKANKAAT Kysy myös muita kokoja!

5075

5203

5001

SHARP Videoseinä (2x2 ruutua)

2600 €

Näyttöjalka, korkeus säädettävissä

Valkokangas 229 x 305 cm

50 €

250 €

(vuokrataan vain SVV:ltä tilatun näytön kanssa)

VALONHEITTIMET

Kysy pakettihintoja!

Fresnel-valaisimet, Arri 2 kW

30

5490

5474

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

155 €

Profiilivalaisimet, ETC 750

5536 155 €

Monimetallivalaisin ST 150W

115 €

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


NÄYTTÄMÖTEKNIIKKA JA RIPUSTUKSET

5702

5544 Valopuomi trussiin lev. 150 cm, 4 x monimetalli 150W

280 €

Trussin ripustuspiste

(Ripustuspiste vaatii aina nostimen, joka ei sisälly hintaan)

200 €

á 60 €

Stage Dex -koroke á 65 € 100 x 200 cm, h portaattomasti säädettävä välillä 60 - 140 cm

5366

5361

5352

5710

Bütec-koroke 100 x 200 cm h 20 cm/40 cm /60 cm/ 80 cm

Moottorinostin, sähkökäyttöinen

120 €

5372

Ketjunostin, käsikäyttöinen

60 €

Trussi 30 €/m Hinta sisältää asennuksen ja purun, mutta ei ripustuspisteitä tai nostimia (koodi 5352)

TRUSSIVALOPAKETIT

Valitse haluamasi trussin pituus ja valojen määrä, ripustuspisteiden ja nostinten määrä riippuu trussilinjan pituudesta

55601 55602 55603 55604

Trussivalopaketti 2-4 m linja Trussivalopaketti 4-6 m linja Trussivalopaketti 6-8 m linja Trussivalopaketti 8-10 m linja

4 monimetallivaloa 6 monimetallivaloa 8 monimetallivaloa 12 monimetallivaloa

800 € 960 € 1280 € 1600 €

55605 55606 55607 55608

Trussivalopaketti 10-12m linja Trussivalopaketti 12-14m linja Trussivalopaketti 14 -16m linja Trussivalopaketti 16-20 m linja

14 monimetallivaloa 16 monimetallivaloa 18 monimetallivaloa 24 monimetalivaloa

1920 € 2240 € 2400 € 2800 €

2:n pisteen ripustus linjan pituus max. 10 m

TRUSSIVALOPAKETIT SISÄLTÄVÄT trussin ripustettuna, valot asennettuna ja suunnattuna sekä sähkönkulutuksen. 3:n pisteen ripustus linjan pituus max. 20 m

55609 55610 55611 55612

10 monimetallivaloa 18 monimetallivaloa 26 monimetallivaloa 32 monimetallivaloa

2200 € 2700 € 3100 € 3600 €

RIPUSTUSTILAUS VAATII AINA KUVAN halutusta paikasta osastolla: SVV tarkistaa onnistumisen ja vahvistaa tilauksen.

4:n pisteen ripustus, trussikehikko kehikon koko max. 10x10 m

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

31


ÄÄNENTOISTO

5572 Puheäänentoisto (mikseri, vahvistin, 2 kaiutinta, langallinen mikrofoni) 280€

5574

5573 Musiikkiäänentoisto taustamusiikille 500 €

Musiikkiäänentoisto live-musiikille (maks. 4 henkilöä)

900 €

TIETOKONEET TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI 5632

5782

Langaton mikrofoni

Kannettava tietokone

120 €

ANTENNILIITTYMÄT JA TIETOLIIKENNEPALVELUT

340 €

5802 Kiinteä Internet-liittymä ensimmäiselle työasemalle 290 € 5803 Kiinteä Internet-liittymä seuraaville työasemille samalla osastolla à 135 € Vaatii työasemalta Ethernet-lähiverkkoliitäntäkortin (10/100 Mbit/s/RJ45)

5811 Antennipiste, valittava DVB-T/DVB-C 5812 Lisäantennipiste 5813 Välitaajuusliittymä

350 € à 50 € 590 €

Tarjoamme myös muita tietoliikennepalveluita (mm. QoS ja julkiset IP-osoitteet). Liittäkää mukaan messuosaston pohjakuva, johon on merkitty tilattavat työasemapisteet. Kiinteän liittymän hinta sisältää myös teknisen tuen ongelmatilanteissa.

WLAN-VERKKOA ei suositella käytettäväksi maksuliikenteessä.

Messukeskuksessa toimii näytteilleasettajia varten veloitukseton langaton WLAN-verkko, joka toimii näyttelykohtaisella tunnuksella. Verkko on tarkoitettu ensisijaisesti osaston henkilökunnan kevyeen tietoliikenteeseen. WLAN-verkon tunnukset on noudettavissa Messutoimistosta. 2,4 GHz taajuusalueella toimivien laitteiden, kuten WLAN-tuotteiden käyttö Messukeskuksessa on kielletty ilman Messukeskuksen lupaa. Messukeskus ei vastaa taloudellisista vahingoista, jos langaton verkko ei toimi. Kassajärjestelmiä ja kriittisiä toimintoja varten on tilattava kaikissa oloissa toimintavarma kiinteä liittymä.

AV ja tietoliikenne -palvelut toimittaa ja laskuttaa: Suomen Videoviestintä SVV Oy Puh. 040 450 3258 www.svv.fi | svv.myynti@messukeskus.com

32

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

SVV TOTEUTTAA mielellään myös suurempia kokonaisuuksia. KYSY TARJOUSTA!

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


SIIVOUS

Siistit messut aurinkoisella asenteella! Osaston siisteys on tärkeä osa mielikuvaa, jonka annat yrityksestäsi messuilla. Siisti osasto kutsuu luokseen ja jättää positiivisen muiston kohtaamisesta. Me SOLilaiset otamme mielellämme vastuun näyttelyosastosi siisteydestä ja viihtyvyydestä. Siivous sisältää pöytien pyyhinnän, lattioiden imuroinnin/kosteapyyhinnän ja roska-astioiden tyhjennyksen.

Osastosiivous ennen näyttelyn aukeamista: 900 Osaston koko 60m² tai alle 905 Siivottava alue yli 60 m²

Hinta / päivä arkisin 39,66 €/kerta 0,66 €/m2

Siivous näyttelypäivän päätyttyä: Hinta / päivä arkisin 910 Osaston koko 60 m² tai alle 29,44 €/kerta 920 Siivottava alue yli 60 m² 0,53 €/m2 940 Näyttelyn aikainen siivous + muut erikseen tilattavat työt 34,12 €/tunti Sunnuntaisin ja arkipyhinä 54,85 €/tunti

Toimitus- ja tilauskäytäntö: Tilaathan siivouksen ajoissa! Alle 30 päivää ennen tapahtumaa saapuneisiin tilauksiin lisäämme 50 % korotuksen siivouskustannuksiin.

Siivouksen suorittaa ja veloittaa:

Pienlaskutuslisä alle 50 €:n laskuista on 8,50 €. Tilaukset voi maksaa myös luottokortilla näyttelypäivien aikana Messutoimistossa.

SOL Palvelut Oy Vanha talvitie 19 A, FI-00580 Helsinki Puh. 040 753 7587 sol@messukeskus.com

Kun pääsemme aloittamaan siivouksen avajaispäivää edeltävänä iltana ennen klo 22, voimme luvata osaston olevan sopimuksen edellyttämässä kunnossa näyttelyn aukeamiseen mennessä.

OSASTOREKISTERÖINTI

Tehosta jälkimarkkinointia ammattimessuilla Tilaamalla osastollesi lukulaitteen pystyt tallentamaan kävijän tiedot rintamerkissä olevan viivakoodin kautta. Saat tapahtuman jälkeen listan osastolla rekisterömistäsi kävijöistä jälkimarkkinointia varten. Osastorekisteröinti on saatavissa suurimpaan osaan Messukeskuksen ammattitapahtumista. Valitsemalla laajemman kartoituspaketin voit kerätä lisätietoja kävijöiltä juuri sinun tarpeisiisi laadittavan viivakoodatun kysymyslomakkeen avulla.

Peruspaketti / kpl 215 € Kartoituspaketti / kpl 325 € Lisälukukynät / kpl 78 €

Käytännön toteutuksen ja laskutuksen hoitaa: Procode Oy kauko.mononen@procode.fi Puh. 0400 408 875 www.procode.fi

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

33


LOGISTIIKKAPALVELUT

Messu- ja tapahtumapalvelujen asiantuntija Niemi®Messu-palvelut tarjoaa näytteilleasettajille ja tapahtumajärjestäjille kaikki messuihin liittyvät logistiset palvelut. Messukeskuksen viralliselta kumppanilta Niemi®Messupalveluilta saat kaikki tarvittavat palvelut kuljetuksista ja varastoinneista aina henkilö- ja nostopalveluihin.

Ota yhteyttä: Niemi® Messupalvelut/ Niemi Palvelut Oy Messuaukio 1, 00520 HELSINKI Puh. 09 5420 5461 Faksi 09 5420 5462 expo@niemi.fi www.niemi.fi

TULO- JA LÄHTÖLOGISTIIKKA SEKÄ KULJETUSPALVELUT

Vastaanotamme ja edelleen lähetämme puolestasi messuille tulevat lähetykset. Tulo- ja lähtölogistiikka palvelumme käsittää saapuvan ja lähtevän lähetyksen määrä- ja kuntotarkistuksen, saapumisilmoituksen asiakkaalle, siirron osastolle tai varastoon asiakkaan toivomusten mukaan. Tarvittaessa vastaanotamme lähetykset ennakkoon varmistaaksemme, että tavarasi ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hoidamme kuljetukset vaadittavalla kalustolla asiakkaalta Messukeskukseen ja takaisin. Kuljetuspalvelumme kattavat koti- ja ulkomaan kuljetukset.

Esim. 5 kpl yht. alle 50 kg lähetyksen vastaanotto

25 €

sisältäen huolintavastuuvakuutuksen

VARASTOINTI- JA HENKILÖPALVELUT

Varastoimme pakkaustarvikkeet, tyhjät laatikot, esitteet ja tuotteet puolestasi Messukeskuksessa. Toimitamme jaettavat ja myytävät tuotteet osastolleso sopimuksen mukaan. Halutessasi täydennämme esim. esitetelineesi tai kylmäaltaasi. Monitaitoiset henkilömme avustavat osastollasi erilaisissa tehtävissä, kuten jakaen tuotteita, täyttäen ilmapalloja jne. toivomustesi mukaan.

Tyhjien pakkausmateriaalien säiytys tapahtuman ajan alk. 37 €/m3 sisältäen noudon osastolta, varastoinnin sekä toimituksen osastolle

Henkilöpalvelut esim. osastoapuri alk. 40 €/h

AVAIMET KÄTEEN OSASTOSOMISTUS / SIIRTO- JA NOSTOTYÖT

Osaava henkilökuntamme somistaa osastosi valmiiksi ja asettelee messusomisteesi / tavarasi oikeille paikoilleen toiveidesi mukaisesti. Voit saapua täysin valmiille osastolle ja säästää voimiasi messuesittelytyöhön. Tapahtuman päätyttyä pakkaamme somisteet ja tarvikkeet lähtökuntoon kuljetusta varten. Halutessasi autamme osastosi ylläpito- ja muissa avustavissa tehtävissä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme siirtää osastollesi kaiken taideteoksista työstökoneisiin ja purjeveneisiin tismalleen siihen, missä sen paikka tapahtuman aikana on. Käytettävissämme on monipuolinen, laaja kalusto haalaustarvikkeista trukkeihin ja nostureihin.

Esim. 2 kpl popup-seinäke, rollup ja pientarvikkeet esillelaitto alk. 40 €

34

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mitta­suhteessa toisiinsa.


KOKOUS- JA TAPAHTUMAPALVELUT

Tehosta messuosallistumistasi oheistilaisuudella Hyödynnä ainutlaatuinen mahdollisuutesi ja järjestä messujen yhteydessä oheistilaisuus Messukeskus Kokoustamossa. Meillä Suomen monipuolisimmassa kokous- ja tapahtumakeskuksessa järjestät kokouksen, seminaarin, koulutuksen, asiakastilaisuuden, juhlan, lehdistötilaisuuden tai näyttelyn. Messukeskuksen välittömässä yhteydessä sijaitsevan Kokoustamon tilat ja palvelut on käytössäsi ympäri vuoden. Kokoustamon tuhansista tapahtumista kertynyt ammattitaito ja 40 erilaista luento- ja kokoustilaa 2–1 100 hengelle sekä 4 400 vieraan Amfi-sali tarjoavat loistavat mahdollisuudet tuloksellisille kohtaamisille. Meiltä saat myös kaikki tapahtumien järjestämiseen tarvittavat palvelut saman katon alta. Keskeinen sijainti ja runsaat pysäköintitilat varmistavat, että vieraiden on helppo saapua paikalle. Majoittuvia vieraita palvelee korkeatasoinen Holiday Inn -hotelli.

KOKOUKSET

Pyydä tarjous: WWW. MESSUKESKUS.COM/ TARJOUS

Kokoustamo myynti: sales@messukeskus.com | Puh. 040 450 3251

Kokoustamossa järjestät kaikenkokoisia kokouksia, tapaamisia, ja yhtiökokouksia 2–4400 hengelle. Monipuoliset ja muunneltavat kokoustilat sekä korkeatasoinen kokoustekniikka varmistavat puitteet onnistuneille kohtaamiselle. Tasokkaat ja maistuvat kokoustarjoilut tarjoilee Fazer. 6–16 henkilön tilat voit varata kätevästi pienkokoustilavarauksen kautta: www.messukeskus.com/pienkokoustila

TAPAHTUMAT JA KONGRESSIT

Kokoustamon 40 erilaista tilaa ja ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat puitteet erilaisille tapahtumille. Kokoustamossa järjestät inspiroivia seminaareja, koulutuksia, ja kongresseja, viihdyttäviä asiakastilaisuuksia, konsertteja, tv-kuvauksia ja näyttelyitä sekä muita erikoistapahtumia. Muuntautuvat tilat vapauttavat tapahtumajärjestäjän villeimmätkin unelmat. Messukeskus on myös tunnettu kansainvälisten kongressien näyttämö. Asiakkaanamme voit keskittyä olennaiseen, kun kaikki sujuu kulissien takana. Tutustu tiloihimme virtuaaliesittelyssä: www.messukeskus.com/tilat

JUHLAT Kokoustamossa tanssitat tuhansia vieraita, järjestät näyttävän istuvan illallisen tai pidät intiimin cocktail-tilaisuuden. Viimeisin tapahtumatekniikka, näyttävät valot ja tehosteet sekä ammattitaitoinen henkilökunta takaavat, että tilaisuutesi onnistuu ja jää vieraidesi mieleen. Meillä järjestät kaiken kokoiset yritysjuhlat, pikkujoulut, henkilöstön virkistystilaisuudet ja muut juhlat jopa tuhansille vieraille. Cateringpalveluiden kautta onnistuu istuva illallinen 6 000 ja buffet-tarjoilut jopa 10 000 vieraalle. Pyydä tarjous: www.messukeskus.com/tarjous

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

35


RAVINTOLAPALVELUT

Herkullisesti Messukeskuksessa Messut tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Tarjoilut houkuttelevat makuelämyksiin osastollesi ja jättävät positiivisen mielikuvan yrityksestäsi.

FAZER RAVINTOLAT OSASTOTARJOILU, RUOKA- JA JUOMALIPUKKEET

Tarjoiluja on helppo tilata etukäteen Lyyti-palvelun kautta. Osastotarjoilutilaus pyydetään tekemään viimeistään viikko ennen messuja. Tilauslinkki on verkkosivuillamme www.fazer.fi/messukeskus Huomioimme mielellämme toiveesi tarjoilujen sisällöstä. Huolehdimme näyttelyhenkilökunnan hyvinvoinnista rakennus-, messu- ja purkuaikoina. Ravintola Eat&Meet ja Stop&Shop kioski myyvät lounas- ja kahvilipukkeita rakennus- ja messuaikana. Lipukkeita voi myös tilata ennakkoon Lyyti-palvelusta. Ennakkoon tehdyt tilaukset takaavat toimituksen sujuvuuden! Fazer Ravintolat Oy vastaa anniskelusta messualueella ja osastoilla. Myyntipalvelumme palvelee arkisin klo 8.30-16.30. Puh. 040 450 3252, fazer.sales@messukeskus.com

FAZER RAVINTOLAT MESSURAVINTOLAT JA -KAHVILAT

Ravintola Eat & Meet tarjoaa Messukeskuksen näyttelyalueella maistuvaa, kotiruokatyyppistä lounasta. Uudistuneessa Panoramassa on tarjolla edullisia lihapulla-annoksia koko perheelle. Myös Balcony on uudistunut ja tarjoaa helppoa, nopeaa ja maukasta diner henkistä ruokaa. À la carte-tyyppisiä annoksia on saatavilla itsepalveluna Ravintola Piazzassa ja pöytiin tarjoiltuna Ravintola Tablessa. Messukeskuksen muodonmuutoksen myötä ravintolatarjontamme on monipuolistunut. Nyt löydät myös Fazer Cafén, Wine Cornerin, Olut & Vurstin, Helsinki Cafén , Sports Barin sekä Stop & Shop kioskin. Brasserie Terra Nova palvelee teitä hotellin yhteydessä. Ravintola on avoinna päivittäin palvellen niin näytteilleasettajia kuin muitakin Messukeskuksen vieraita. Suosittelemme pöytävarausta www.fazer.fi/terranova

MUUT MESSURAVINTOLAT OSASTOTARJOILU, RUOKA- JA JUOMALIPUKKEET

Pasta Sapore on vahvasti italialaisvaikutteinen kahvila-ravintola alagalleriassa. Tarjoamme itse tekemiämme kahvileipiä, täytettyjä sämpylöitä sekä muita pikkuherkkuja. Keittiössä loihdimme maistuvia ja runsaita pasta-annoksia sekä salaatteja pöytiin tarjoiltuna. Ravintolalla on täydet anniskeluoikeudet. Kahvi- ja lounaslipukkeet: Teemu Kaukonen, kestimestari: 050 558 2525, teemu@huvisatama.fi Wok’n’Curry tarjoaa autenttisia itämaisia herkkuja alagalleriassa, B-oikeudet. Näytteilleasettajien on mahdollista tilata ennakkoon buffetlippuja, joilla ruokailu sujuu kätevästi. Liput voidaan laskuttaa tai maksaa paikan päällä. Mikäli haluat pientä tarjottavaa näyttelyalueelle, toteutamme toiveesi mukaisesti niin itämaiset kuin muutkin herkut. Tiedustelut ja tilaukset: Kirsi Sharma, puh. 040 511 5767 tai info@resha.fi Hesburgerin herkulliset hampurilaiset ja salaattimme löydät hallin 5 vierestä ylägalleriassa. Ryhmätilaukset ja yhteydenotot: Joona Parkkonen, ravintolapäällikkö: 050 490 3745, joona.parkkonen@hesburger.fi Pizza & Grill tarjoaa herkulliset pizzat, paninit, sandwichit, kebabit ja muut pikkusuolaiset alagalleriassa, B-oikeudet. Näytteilleasettajille saatavilla lounaslippuja ja ennakkotilauksesta kokonaisia pizzoja tai muuta osastotarjoilua valintanne mukaan. Tiedustelut ja tilaukset: Kirsi Sharma, puh. 040 511 5767 tai info@resha.fi

36

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Tutustu ravintolatarjontaan WWW.FAZER.FI/ MESSUKESKUS

Kuvat eivät ole mitta­suhteessa toisiinsa.


TURVALLISUUSPALVELUT

Turvallisiin tapahtumiin Messukeskus – turvallinen tapahtumatalo Securitas on Messukeskuksen virallinen turvallisuuspalveluiden tuotEvent security • Evenemangsäkerhet taja. Palvelumme ja tuotteemme ovat saatavissa kaikkiin näyttelyihin,

tapahtumiin, kokouksiin ja kongresseihin. Rakennamme mielellämme Securitas on Helsingin Messukeskuksen virallinen turvallisuusjuurijasinun tarpeisiisiovat sopivan turvallisuuskokonaisuuden. palveluiden tuottaja. Palvelumme tuotteemme saatavissa kaikkiin näyttelyihin, tapahtumiin, kokouksiin ja kongresseihin. Rakennamme mielellämme juuri Teidän tarpeisiinne sopivan turvallisuuskokonaisuuden.

NÄYTTELYAIKAINEN on asiakkaan käytössä messujen aikana. Securitas är officiell leverantör Turvahenkilökutsupainike av säkerhetstjänster vid Mässcentret i Helsingfors. Våra tjänster och produkter kan erhållas Kutsupainikkeella turvahenkilö saadaan nopeasti ja huomaamattomasTURVAHENKILÖvid alla utställningar, evenemang, möten selvittämään och kongresser. Vi mahdollista ongelmatilannetta, jolti osastolle havaittua KUTSU hjälper gärna till med att skräddarsy en säkerhetskombination som passar Era behov.

loin osaston henkilökunta voi rauhassa keskittyä asiakastyöskentelyyn. Näyttelyaikainen turvahenkilökutsupanike (1 kpl)

sisältää kaikki hälytyskäynnit osastolla tapahtuman aikana Securitas is the official securityhinta solutions provider for events at Helsinki Exhibition & Convention Centre. Our services are available for all fairs, events, meetings and conferences. We’ll be happy to help you find a suitable security solution for your needs.

160 €/näyttely

Hinnasto on voimassa viimeistään 10 vrk ennen tapahtumaa tehdyissä tilauksissa. Palvelemme kaikissa turvallisuustarpeissasi. Olen tavattavissa paikan päällä Messukeskuksessa. Ota Yhteyttä! Lisätietoja: www.securitas.fi/ messupalvelut Kuva: Suomen Messut

Osasto- ja palovartiointi

Monter- och brandbevakning

Fair stand and fire guarding

Osaston kameravalvonta

Kameraövervakning på

CCTV system

Suojaamme osastollanne olevaa Vi skyddar lösegendom och osastollaWe protect your movable and Kameravalvonnasta kertovat merkinnät ehkäisevät ennalta irtaimistoa ja tieto-omaisuuttatehokkaasti värdefull information på er monter intellectual property when your 35 €/h mahdollisia varkauksia, vahingontekoa ja väärinkäytöksiä TALLENTAVA silloin, kun oma henkilökuntanne medan er egen personal inte är på own personnel is not at the stand osastolla. Securitas vastaa kameravalvontajärjestelmän asentamisesta KAMERAVALVONTA ei ole paikalla, sekä huolehdimme plats samt förebygger svinn. and prevent pilferage. osatolle. Asiakas vastaa järjestelmän virransaannista sekä tallentimen hävikintorjunnasta. OSASTOLLE sijoittamisesta esimerkiksi osaston huoltotilaan. Järjestelmän asennukOrdningsvakter Crowd controllers Järjestyksenvalvonta sen edellytyksenä on sopiva osastorakenne. Edustavat järjestyksenvalvojamme Våra representativa ordningsvakter Our representative crowd huolehtivat asiakkaidenne turvallitarkameravalvonta hand om kundsäkerheten take care of security 35 €/h Tallentava osastolle när ni controllers 280 €/näyttely Tommi Sihvonen suudesta, kun järjestätte osastolarrangerar t.ex. en tillställning för when you arrange for example 040 196 2711 kameravalvonta näyttelyosastolle lanne tai muissa tiloissa esim.Tallentava inbjudna gäster eller en kvällsfest ja special events for invited guests or tommi.sihvonen@securitas.fi näyttelyaikainen turvahenkilökutsupainike 420 €/näyttely kutsuvierastilaisuuden tai iltajuhlan. vid er monter eller i någon annan(1 kpl) an evening event at your stand or hinta sisältää kaikki hälytyskäynnit osastolla tapahtuman aikana lokal. in other premises. Asennamme osastollenne väliaikai- montern We install a temporary CCTV sen tallentavan kameravalvontasystem at your stand to enable Vi installerar en temporär kamerajärjestelmän arvokkaan irtaimiston controlling of your valuable övervakningssystem med inspelPalvelu sisältää tapahtuma-aikaisen turvahenkilön osastolle koko NÄYTTELYAIKAINEN tai erityisesti suojattavan omaisuu- ning på er monter för att bevaka property. näyttelyn ajaksi. Palvelu voidaan toteuttaa asiakkaan tarpeen mukaan OSASTON den valvontaan. värdefull egendom. huomaamattomasti tai muuten sovitusti. Hinta sisältää maks. 10 h • Palveluhintojen pyhä- ja aattokorotus 100 %. Ei • Tillägg på 100 % på helger och helgafton. Inga • Extra charge for holidays and days before holidays TURVAPALVELU osastoturvapalvelua vuorokaudessa. erillisiä lauantai-, ilta- tai yölisiä. extra tillägg på lördagar, kvällar eller nätter. is 100 %. No separate extra charges for Saturdays, • Tilauksen sitovuus: sovittu palvelu laskutetaan. • Beställningsvillkor: avtalade tjänster faktureras. • Työvuoron minimikesto: viisi (5) tuntia/työvuoro/ • Minimiantalet arbetstimmar: fem (5) timmar/skift/ Näyttelyaikainen osaston turvapalvelu työntekijä. anställd. • Hinnasto on voimassa viimeistään 30 vrk ennen • Priserna gäller för beställningar som görs minst 30 10 h ylittävät lisätunnit tapahtumaa tehdyissä tilauksissa. dygn före evenemanget. • Kaikkiin esitettyihin hintoihin lisätään kulloinkin • Moms tillkommer på alla priser. voimassa oleva arvonlisävero. • Servicebeställningar www.fairnet.fi. • Palvelutilaukset www.fairnet.fi.

alk./från/from

140 €

/vrk/dygn/day

evenings or nights. • Validity of orders: contracted services will be 400 €/päivä invoiced. • Minimum lenght of a working shift: five (5) hours / 40 €/tunti shift/person. • The prices are valid for orders placed at least 30 days before the event. • Current VAT will be added to all prices. • Service orders www.fairnet.fi.

Palvelemme Teitä kaikissa turvallisuustarpeissanne. Olen tavattavissa paikan päällä Messukeskuksessa. Ota yhteyttä! Osaston vartiointipalvelu on paras tapa suojata osastolle jätettävää NÄYTTELYAJAN omaisuutta tapahtuman aukioloaikojen ulkopuolella. Hinta sisältää ULKOPUOLINEN Vi står till tjänst i alla Era säkerhetsbehov. maks. 12 h osastovartiointia vuorokaudessa. Vartiointi toteutetaan OSASTON TAI asiakkaan kanssa erikseen sovittavalla tavalla. Jag finns på plats på Mässcentret. IRTAIMEN Ta kontakt! Näyttelyajan ulkopuolinen vartiointipalvelu 480 €/yö Tommi Sihvonen OMAISUUDEN 12 h ylittävät lisätunnit 40 €/tunti Site Supervisor We serve you in all your security needs. VARTIOINTIPALVELU +358 40 196 2711

on Suomen

You can meet me at Helsinki Exhibition & Convention Centre. Contact me!

tommi.sihvonen@securitas.fi securitas.fi

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

37


VIHERKASVIT

Kasvualusta kaupankäynnille Yhdessä ammattilaisten kanssa luot messuosastollesi puitteet, jossa asiakkaasi, yleisö ja oma henkilökuntasi viihtyvät. Viherkasvit ja kukkien eri sävyt tuovat osastollesi elävyyttä sekä luovat oivan kasvualustan kaupankäynnille ja kontaktien solmimiselle. Varmista kasvien saatavuus tilaamalla ne etukäteen. Kaikissa tapahtumissa ei valitettavasti ole vuokrauspalvelua rakennusaikoina.

701

702

Limoviikuna, Ficus benjamina (150 cm) 27 €

725 37 €

751

Kentiapalmu, Howea forsteriana (150 cm)

15 €

Saniainen, Nephrolepis exaltata (Ø 40 cm)

772

ETKÖ LÖYTÄNYT näistä mieleistäsi? Kysy meiltä muita vaihtoehtoja! 773

774

Reunustraakkipuu, Dracaena marginata (180 cm) 35 €

732 35 €

756

Muratti, Hedera helix (80 cm) Hinta ei sisällä ruukkua.

771

Limoviikuna, Ficus benjamina (180 cm) 35 €

731

Laakeripuu, Laurus nobilis (160 cm)

720

705

Kentiapalmu, Howea forsteriana (200 cm)

Kukkivat kukat

27 €

742 49 €

Palmuvehka, Zamioculcas zamiifolia (80 cm)

18 €

viherkasvit, viherseinät, kukkivat ruukkukukat, leikokukat ja -asetelmat, tuoksumarkkinointi

760 15 €

Siroliuska-aralia, Schefflera arboricola (100 cm)

6€

Kasvien vuokrahinta sisältää koko näyttelyajan, perusruukun, sekä toimituksen että noudon. Laskutuslisä 5€. Lisätietoja: Ambius Puh. 020 789 3204 viherkasvivuokraus@ambius.com www.ambius.fi

TILAUKSET TEET KÄTEVÄSTI FAIRNETISSÄ WWW.FAIRNET.FI

Tyylikkäät ruukut 2,50€/kpl harmaa, valkoinen, musta ja punainen

38

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


LVI-PALVELUT

Kalusteiden vuokrahinnat sisältävät maks. 3 m asennusmateriaalit osastolla. Muut asennukseen ja liitäntään tarvittavat materiaalit ja osat veloitetaan erikseen sekä työt tuntiveloituksella. LVI-palvelut suorittaa ja laskuttaa: Are Oy Kaivokselantie 9 (PL 160), FI-01610 Vantaa, Puh. 020 530 5500 | telefax 020 205 305 701 are@messukeskus.com

805

800 Minikeittiö, asennettuna (liesi, allas hanalla ja jääkaappi) 100 x 60 x h 90 cm

600 €

Design-pesupöytä, asennettuna 100 x 60 x h 93/95 cm

816 640 €

820

Pesupöytä hanalla ja sähköisellä vedenlämmittimellä, asennettuna 51 x 60 x h 90 cm (10 l)

425 €

Pesupöytä hanalla ja sähköisellä 485 € vedenlämmittimellä, asennettuna 100 x 60 x h 90 cm (10 l)

Minikeittiö, pesupöydät ja astianpesukone sisältävät YHDEN VESI- JA VIEMÄRILIITÄNNÄN. 811

810 Lämpimän veden asennus tilaajan kalusteeseen (sisältää 15 l lämminvesivaraajan, kylmä vesi tilattava erikseen) 270 €

Lämpimän veden asennus 375 € tilaajan kalusteeseen (sisältää 300 l lämminvesivaraajan, kylmä vesi tilattava erikseen)

160 €

Pöytämallinen astianpesukone asennettuna

830

827

825 Kylmän veden asennus tilaajan kalustukseen, sis. yhden kytkennän

821

Viemärin asennus 165 € tilaajan kalustukseen, sis. yhden kytkennän

365 €

835

Altaan täyttö ja tyhjennys 0–500 l

125 €

Altaan täyttö ja tyhjennys 501–2000 l Isommat altaat tarjouksen mukaan

250 €

MUISTA TILATA myös sähköasennukset sähköä vaativiin tuotteisiin. 840 Paineilmakytkentä 310 € hallin pääjohtoon, sis. yhden kytkennän asiakkaan kalusteeseen

846

845 Seuraavat paineilmakytkennät samalle osastolle

105 €

Tuntiveloitukset: arkisin 52 € / lauantaisin 65 € / sunnuntaina ja arkipyhinä 79 € M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

39


MAJOITUSPALVELUT

Messujen aikana majoituksen sijainnilla on merkitystä. Holiday Inn Helsinki sijaitsee Messukeskuksen yhteydessä ja hotelli tarjoaakin vierailleen ainutlaatuisen, toimivan palvelukokonaisuuden.

Lisätietoja:

Messuilla jos missään muutamakin minuutti on kullan kallista aikaa. Puhumattakaan siitä, että saa herätä rauhassa mukavasta sängystä, nauttia maukkaan aamupalan hotellin aamiaishuoneessa ja kipaista sitten saman katon alle töihin messuille. Majoittuessasi Holiday Inn Helsinki – Messukeskus -hotellissa työmatkasi messuille sujuu vaivattomasti.

Puh. 09 150 900 Fax 09 150 901 helsinki.holidayinn@restel.fi www.finland.holidayinn.com

40

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Holiday Inn Helsinki – Messukeskus

Kuvat eivät ole mittasuhteessa toisiinsa.


MESSUKESKUS

• Kokonaispinta-ala 114 000 m2 • Bruttonäyttelypinta-ala 58 000 m2 • Parkkipaikkoja Messukeskuksen alueella 4 600

HALLIEN TEKNISET TIEDOT

Halli 1 - Amfi

Halli 2

Halli 3

• Pinta-ala 3 887 m2 • Vapaa korkeus 12,0–16,70 m • Korkeus parvekkeen alla 3,80 m • Katsomo max 4 397 henkilöä • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 1 000 kg/ m2 lattiakuormaa, 10 000 kg pistekuormaa. • Hallissa liitännät sähkö-, puhelin- ja antenni verkostoon. Osassa hallia mahdollisuus paineilma-, vesi- ja viemäriliitäntöihin. • Huolto-ovet: 1.4: leveys 450 cm, korkeus 300 cm

• Pinta-ala 3 047 m2 • Vapaa korkeus 5,50 m • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 1 000 kg/ m2 lattiakuormaa, 10 000 kg pistekuormaa. • Tekniikkakaivot, joista liitännät sähkö-, puhelin-, antenni-, paineilma-, vesijohto ja viemäriverkostoon. • Huolto-ovet: 2.3: leveys 450 cm, korkeus 300 cm

• Pinta-ala 7 105 m2 • Vapaa korkeus 5,50 m, korkeus alaslasket tavien väliseinien kohdalla 4,70 m • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 1 000 kg/m2 lattiakuormaa, 10 000 kg pistekuormaa • Tekniikkakaivot, joista liitännät sähkö-, puhelin-, antenni-, paineilma-, vesijohto ja viemäriverkostoon. • Huolto-ovet: 3.6: leveys 520 cm, korkeus 545 cm 3.4: leveys 400 cm, korkeus 583 cm, heti oven jälkeen 480 cm

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

41


HALLIEN TEKNISET TIEDOT

Halli 4

Halli 5

• Pinta-ala 3 446 m • Vapaa korkeus 9,30 m • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 700 kg/m2 lattiakuormaa, 7 000 kg pistekuormaa. • Tekniikkakaivot, joista liitännät sähkö-, puhelin-, antenni-, paineilma-, vesijohto- ja viemäriverkostoon. • Huolto-ovet: 4.2: leveys 350 cm, korkeus 470 cm 2

Halli 6

Halli 7

• Pinta-ala 18 300 m2 • Vapaa korkeus 8,0 m, korkeus alaslaskettavien väliseinien kohdalla 6,50 m • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 1 000 kg/ m2 lattiakuormaa, 10 000 kg pistekuormaa. • Tekniikkakaivot, joista liitännät sähkö-, puhelin-, antenni-, paineilma-, vesijohto- ja viemäriverkostoon. • Huolto-ovet: 6.6: leveys 440 cm, korkeus 550 cm 6.12: leveys 413 cm, korkeus 370 cm

• Pinta-ala 14 700 m2 • Vapaa korkeus 10–14 m • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 1 000 kg/ m2 lattiakuormaa, 10 000 kg pistekuormaa. • Tekniikkakaivot, joista liitännät sähkö-, puhelin-, antenni-, paineilma-, vesijohto- ja viemäriverkostoon. • Huolto-ovet: 7.5: leveys 400 cm, korkeus 450 cm 7.7: leveys 660 cm, korkeus 780 cm 7.10: leveys 400 cm, korkeus 450 cm 7.12: leveys 400 cm, korkeus 450 cm 7.17: leveys 400 cm, korkeus 450 cm

• Pinta-ala 7 318 m2 • Vapaa korkeus 8,80 m • Lattia harmaata betonia. Kantavuus 700 kg/m2 lattiakuormaa, 7 000 kg pistekuormaa. • Tekniikkakaivot, joista liitännät sähkö-, puhelin-, antenni-, paineilma-, vesijohto- ja viemäriverkostoon. • Huolto-ovet: 5.5: leveys 400 cm, korkeus 580 cm 5.6: leveys 385 cm, korkeus 460 cm

VUOKRAUSEHDOT

Rakenteiden ja kalusteiden hintoihin sisältyy vuokra sekä asennus- ja purkukustannukset koko tapahtuman ajalta. Jos osastolle jo toimitetun tuotteen tilaus peruutetaan, on Messukeskuksella oikeus veloittaa tuotteesta täysi hinta. Vuokrattavat rakenteet ja kalusteet on tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön. Profiilirakenne ja vakiorakenne ovat erillisiä rakenteita, joita ei voi yhdistää. Messukeskuksella on turvallisuussyistä oikeus lisätä tukirakenteita ja veloittaa niistä johtuvat kustannukset. Profiilirakenteessa on käytettävä heikkoliimaista teippiä tai somistuskoukkuja. Vakiorakenteeseen voi kiinnittää esineitä tarroilla tai pienillä ruuveilla. Näytteilleasettajan on itse poistettava tarrat, ruuvit ja naulat. Mikäli ne jätetään poistamatta, on Messukeskuksella oikeus veloittaa niiden poistamisesta aiheutuneet kustannukset. Sähköhintoihin sisältyy kalusteiden, kaapeleiden ja muun asennusmateriaalin vuokra sekä asennus-

42

MAKSUEHDOT

ja purkutyöt. Mikäli valaisimien ja virtakiskojen asennukseen tai muihin erikoistöihin tarvitaan lisäksi kannatinkouruja, vaijereita tai muita materiaaleja, veloitetaan materiaalit ja asennustyö erikseen. Sähköasennukset Messukeskuksessa suorittaa Messukeskuksen alihankkijana Lemminkäinen Oy. Näytteilleasettajien sähkölaitteiden tulee täyttää standardin SFS 6000- 7-711 mukaiset vaatimukset. Alle 20 A:n pistorasiaryhmät on varustettava 30 mA:n vikavirtasuojakytkimillä. AV-laitteiden hintoihin sisältyy vuokra, asennusja purkukustannukset mikäli muuta ei ole mainittu. Näytteilleasettaja on velvollinen korvaamaan kadonneet tai vahingoittuneet rakenteet, kalusteet, AV-laitteet sekä sähkökalusteet ja -tarvikkeet niiden täydestä arvosta. Oikeus muutoksiin pidätetään. Reklamaatiot on tehtävä näyttelyaikana Messutoimistoon.

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero. Maksuehto on 14 pv netto, ellei toisin ilmoiteta. Viivästyskorko on 16 %. Viimeistään 30 päivää ennen näyttelyä saapuneet tilaukset toimitetaan hinnastohinnoin. Myöhemmin saapuneisiin tilauksiin ja muutostöihin lisätään 50 %:n hinnankorotus. Laskutuslisä 20 € / lasku lisätään yrityksen yhteystietojen muuttamisesta aiheutuvaan uuteen laskuun tai mikäli yhteisosaston paikanvuokra- tai tekniikan lasku jaetaan useamman yrityksen kesken.


MUISTILISTA

Näyttelleasettajan muistilista: Kutsut asiakkaille

• lisätilaukset FairNetissä

Rakennusaikaiset kulkuluvat

• lisätilaukset FairNetissä

Näyttelyaikaiset kulkuluvat

• lisätilaukset FairNetissä

Rakentamisen ja purun aikataulut

• tapahtuman www-sivut

Pysäköintikortit • tilaa ennakkoon FairNetista, nouda Messutoimistosta Luettelotiedot järjestäjälle

• Fairnetissä

Lehdistötiedotteet järjestäjälle

• ennen messuja FairNetissä ja paikan päälle Lehdistökeskukseen

Tiedottaminen henkilöstölle Tiedottaminen päämiehille Markkinointitoimet

• hyödynnä bannereita ja kutsukortteja

Matkat ja hotellit

• Holiday Inn Helsinki – Messukeskus, www.finland.holidayinn.com

Messuhenkilöstön valmennus Esitteet, mainoslahjat, asut yms. Kokoustilojen vuokraus

• www.messukeskus.com/tilat, sales@messukeskus.com

Tarjoilu osastolla

• Fazer Ravintolat, fazer.sales@messukeskus.com

Osaston suunnittelu • FairNet, tekniikan myyntipäällikkö, näyttelysuunnittelija, Standiman graphics Ohjeet rakentamisesta ja turvallisuudesta

• www.messukeskus.com

Suunnitelman hyväksyttäminen järjestäjällä • tekniikan myyntipäällikkö Rakenteet

• FairNet, tekniikan myyntipäällikkö

Kalusteet

• FairNet, tekniikan myyntipäällikkö

Matot

• FairNet, tekniikan myyntipäällikkö

Valaistus ja sähköistys

• FairNet, tekniikan myyntipäällikkö

AV-laitteet

• FairNet, www.svv.fi, svv.myynti@messukeskus.com

Tekstit, logot

• FairNet, logot.standiman@messukeskus.com

kuvat, näyttelygrafiikka • aineistot.standiman@messukeskus.com, eeva.jokivuori@messukeskus.com Viherkasvit

• www.ambius.fi, viherkasvivuokraus@ambius.com

LVI-palvelut

• FairNet , are@messukeskus.com

Tietoliikennepalvelut

• FairNet , svv.myynti@messukeskus.com

Siivous ja jätehuolto

• FairNet, sol@messukeskus.com

Turvapalvelut

• tommi.sihvonen@securitas.fi

Kuljetukset, nostot ja huolinta

• FairNet, expo@niemi.fi

Luvat: elintarvikelupa yms. Asiakastiedon keräys

• osastorekisteröinti: FairNet, kauko.mononen@procode.fi

Palaute järjestäjälle näyttelyaikana

• Messutoimisto

Näytteilleasettajakyselyn palautus järjestäjälle • lähetetään sähköpostitse Jälkihoito ja -markkinointi

• kontaktit haltuun, tarjouspyyntöihin vastaaminen

M E S S U T U O T T E E T J A - PA LV E L U T | H I N N A ST O 2 016

43


Ha ka m äe nt ie

Hartwall Areena

Sk og sb ac kv äg en

5

4 Pasilan asema Pasila Railway Station

Ban Rata

p ih a

g å rd

sväg

en

3

2

n t ie

1

Ra

Toimisto Office

ut

Gal

leri

Pohjoinen sisäänkäynti Northern Entrance

a ll a, G

er y

Pysäköintitalo Car Park

ati elä ise nk atu

6

Eteläinen sisäänkäynti Southern Entrance Talvipuutarha Winter Garden Holiday Inn

Jär

Kokoustamo Conference Centre

nv

7

äg sm an

Itäinen sisäänkäynti Eastern Entrance

na ga tan

Ha ka m äe nt ie

Hartwall Areena

Sk og sb ac kv äg en

Pasilan asema Pasila Railway Station

Ban Rata

p ih a

Ra ut ati

r im ie

hen

katu

sväg

en

n t ie

Tavarantoimitus

Ve t u

g å rd

1-5

Pohjoinen sisäänkäynti Northern Entrance

Toimisto Office

elä

Pysäköintitalo Car Park

ise

6

nk atu

Eteläinen sisäänkäynti Southern Entrance

Messuaukio 1 7B, 9 Raitiovaunut Trams 7A

Messukeskus

Holiday Inn

7

Kokoustamo Conference Centre

Itäinen sisäänkäynti Eastern Entrance

Jär nv äg sm an na ga tan

Kokoustamon pysäköinti Conference Parking

Messukeskus | Messuaukio 1 (PL 21) | 00521 Helsinki | puh. 040 450 3250 | www.messukeskus.com

Messutuotteet ja -palvelut 2016  
Messutuotteet ja -palvelut 2016