I love me 16 messuopas

Page 1

Messuopas

– Ole tärkeä itsellesi –

21.–23.10. Messukeskus Helsinki

iloveme.fi

Yhteistyössä: Muutokset mahdollisia.

1


Aukioloajat

Säilytyslokerot

Perjantai 21.10. klo 10–19 Lauantai 22.10. klo 10–18 Sunnuntai 23.10. klo 10–18

Lasi- ja alagalleriassa on lukollisia säilytyslokeroita. Säilytys: 2 €.

Viisi upeaa tapahtumaa samalla lipulla Kauneusmessut, Terveysmessut, Muotimessut, Koru&kello sekä Luonnollisesti. Kaikki ohjelmat, lukuun ottamatta I love jooga -alueen harjoitustunteja sisältyvät lipun hintaan.

I love jooga -liput harjoitustunneille: Voit ostaa lipun vapaille tunneille (5 €/h) I love jooga -alueelta (halli 7). 20 min joogamaistiaiset ovat ilmaisia.

Pysäköinti Hinta 12 €/kerta/vrk. Lippu maksetaan maksuautomaattiin (pohjoisella sisäänkäynnillä, pysäköintilaitoksen A-portaan tasolla, ja A-portaan sisäänajotasolla, taso 4) tai kassalle.

Infopisteet Avoinna messujen aukioloaikoina eteläisellä sisäänkäynnillä ja Alagalleriassa.

Vaatesäilytyspalvelut Sisäänkäynneillä, palvelun hinta on 2,5 €. Vaatesäilytykseen voi takin lisäksi jättää yhden laukun.

2

Muutokset mahdollisia.

Pankkiautomaatti Lasigalleriassa ja Alagalleriassa

Lapsille Maksuton, valvottu leikkipaikka 3–7-vuotiaille lapsille on avoinna lauantaina ja sunnuntaina. Leikkipaikka sijaitsee Ylägalleriassa. Lastenrattaat voi lainata messukäynnin ajaksi käyttöön 0,50 € tai 1 € panttia vastaan. Lastenrattaita säilytetään sisäänkäynneillä.

Ensiapu SPR päivystää Alagallerian pohjoispäässä, puh. 040 450 3237.

Tupakointipaikka Messukeskuksen halleissa, ravintoloissa tai muissa sisätiloissa ei saa tupakoida. Tupakointipaikat sijaitsevat ulkona eteläisen ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä.

Järjestäjä Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki, puh. 040 450 3250, asiakaspalvelu@messukeskus.com, www.messukeskus.com.


Viralliset

I love me jatkot perjantaina 21.10.

Jatka iltaa ystävien kanssa I love me tunnelmissa Original Sokos Hotel Presidentin Yökerho Pressassa klo 22 alkaen! Nouda ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttava lipuke (arvo 15 €) Original Sokos Hotel Presidentin alueelta hallista 7. Esiintyjänä Jukka Poika klo 24 alkaen.

LIVE MUSIC & DRINKS

Fresita Corner Tervetuloa Fresita Corner baariin tutustumaan mitä uutta Fresitalta on tulossa loppuvuoden juhlasesonkiin.

HYÖDYNNÄ

MOBIILISOVELLUSTA MESSUKÄYNNILLÄ!

Lataa messukeskus-appi ja näet messutapahtumaan osallistuvat yritykset, ohjelman, hallikartan ja tapahtuman palvelut.

3


koe ainakin nämä! Suunnista eri yritysten osasto-ohjelmien pariin, mielenkiintoisille ohjelma-alueille, upeisiin näytöksiin ja voimaannuttaville joogatunneille. Luvassa on paras kattaus ihanaa ihmeteltävää eri puolilla Messukeskusta. Messuoppaasta löydät myös tarkat ohjelmaaikataulut eri ohjelma-alueilla.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu huipentuu jo yhdeksännen kerran I love me -tapahtumassa.

2016

Suomalaissuunnittelijoiden luomat 10 upeaa finalistisormusta esitellään kilpailun omalla osastolla, tule ja anna äänesi. Äänestää voit myös lokakuun aikana osoitteessa Häät.fi. Osasto: 6h131

Tässäiiktoänlorppppuejäun! messuv

Kilpailualue Kolmet SM-kilpailut halli 6

Pe klo 10–17

La klo 10–15

Bodypainting

Maskeeraus

I love me -messujen yhteydessä kilpaillaan jälleen avoimissa SM-kilpailuissa perjantaina!

Bodypaintingin teema on tänä vuonna steampunk. Kisoissa luvassa upeita taidonnäytteitä!

Maskeerauksen oppilassarjan teema on red carpet ja ammattilaissarjan teemana on masquerade.

Tervetuloa katsomaan taitavia kynsi- ja ripsiteknikoita sekä Suomesta että ulkomailta. Kynsissä lajeina mm. Competition French, Tip Box-paint ja Tip Box-D, Stiletto, Photoshoot sekä Gelpolish-koristelu. Ripsissä sekä Classic että Volume-sarjat.

Palkintojen jako klo 17 näytösalueella. Suomen Maskeeraajat ry jakaa oman vuoden maskiteko -palkintonsa bodypaintingin palkintojen jaon yhteydessä.

Sunnuntai: Oppilassarja: klo 10.30–12. Ammattilaissarja: klo 14–15.30. Palkintojen jako klo 17 näytösalueella.

Kynsi- ja ripsimuotoilu

4

Muutokset mahdollisia.

Su klo 10.30–12, 14–15.30


Trendikehyksiä ja asiaa silmien terveydestä

AREENALLA mm. • Ruokavalio urheilun tukena • Kuinka polttaa rasvaa lihasta säästäen?

Timo Andersson ja Baba Lybeck avustavat valitsemaan hienoja syksyn kehysuutuuksia juuri Sinulle lauantaina klo 11–16 osastolla 6m12

• Onko liikunta lisäkuormitus vai energian lähde arjessa? Aiheesta keskustelemassa urheilija/ bloggari Eveliina Tistelgren, ravitsemusterapeutti Jan Verho/Diacor, nyrkkeilijä Amin Asikainen sekä entinen jalkapalloilija/ valmentaja Pasi Rautiainen. Paneelin juontaa Heidi Suomi • Fitnessmalli 2016 finaali

näytösalue

Baba Lybeck

Kuva: Pasi Liesima a

Tule keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa ja tarkistuta näkösi tai silmänpaineesi. Tutustu myös silmälasien ja kehysten trendeihin!

• Entsyymit palautumisen auttajana

Su klo 12

halli 1

Fitnessmalli 2016 finaali

I Love Fashion -muotinäytösten hiukset ja meikit

Perjantai: klo 12, 13.30, 16 ja 17.30 I love fashion -muotinäytös klo 15 Essential Looks -hiusnäytös, Schwarzkopf Professional esittelee kauden hiusmuodin ja kertoo trendien taustoista

pe klo 11–13.30, Hyvän Olon -lava

Mietityttääkö ikääntyminen? 11.00

Miehen ja naisen mahdollisuudet ehkäistä syöpää Virve Laivisto, kehittämispäällikkö, Syöpäjärjestöt

11.30

Joko muisti alkaa pettää? Sari Anthoni, johtava lääkäri, Diacor Oy

klo 12, 13.30 ja 16 I love fashion -muotinäytös

12.00

klo 15 Essential Looks -hiusnäytös, Schwarzkopf Professional esittelee kauden hiusmuodin ja kertoo trendien taustoista

Kottiinsa on moni kuollu Tohtori Tapani Kiminkinen

13.00

Näin imeytät vitamiinit parhaiten Kim Nummila, proviisori, biokemisti, Nordic Health Sprays Ltd.

Lauantai:

klo 16.45 Sheila Drag Show Sheila marssittaa lavalle tuttuja naishahmoja niin Suomesta kuin ulkomailta. Esityksen tarjoaa MAKE UP FOR EVER klo 17 Helsinki Bodypainting Competition 2016, palkintojen jako

Sunnuntai: klo 12, 13.30 ja 16 I love fashion -muotinäytös klo 15 Essential Looks -hiusnäytös, Schwarzkopf Professional esittelee kauden hiusmuodin ja kertoo trendien taustoista klo 16.45 Sheila Drag Show Sheila marssittaa lavalle tuttuja naishahmoja niin Suomesta kuin ulkomailta. Esityksen tarjoaa MAKE UP FOR EVER klo 17 Maskeerauksen SM-kilpailujen palkintojenjako

Tapani Kiminkinen

Treenaa ja syö oikein Keskustele asiantuntijoiden kanssa ajankohtaisista treenaamisen trendeistä ja kartoita oma ruokavaliosi. Löydä tarvittavat lisäravinteet ja buusterit oman treenisi tueksi!

Vauhdikkaat lajiesittelyt Tule tutustumaan syksyn lajiuutuuksiin ja löydä uusi harrastus. Esittelyssä muun muassa TFW-treenit, World Jumping -trampoliinitunnit, Savate, nyrkkeily, SandBell ja paljon muita! Muutokset mahdollisia.

5


hallit 6 ja 7 Tule tutustumaan

Ekomuoti-alue Tutustu kotimaisiin ekomuotimerkkeihin ja inspiroidu asusteista.!

LUONNOLLISTA RENTOUTUMISTA

lumoavaan luonnonkosmetiikkaan!

Alueelta löydät kymmeniä laadukkaita luonnonkosmetiikkamerkkejä. Luonnonkosmetiikka-alueen keskipisteenä ja sydämenä toimii Luonnonkaunis-kauneushoitola. Tule levähtämään ihonhoidon ihmemaahan! Luonnonkaunis-kauneushoitolassa ovat mukana ammattilaisten käyttämät luonnonkosmetiikkasarjat.

Vuoden 2017

terveystuotteet Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut jo vuodesta 1987 parhaat terveystuotealan tuotteet. Sarjoja on neljä ja vuosittain valitaan vuoden terveystuote, superruoka, hoitotuote ja urheiluvalmiste. Vuoden 2017 terveystuotteet julkistetaan messuilla perjantaina. Osastolla on esillä tuotteet ja tietoa terveystuotealan ammatillisesta koulutuksesta Provitassa. Osastolla ovat esillä tämänvuotisten voittajien lisäksi myös aiempien vuosien voittajia – kiinnostavia hittituotteita, joista monet ovat markkinoilla edelleen. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ja Provita Oy, 7s41

Hyvä olo luontaishoidolla

Luontaishoitola-alueella hallissa 7 voit tutustua erilaisiin luontaishoitoihin, jotka edistävät hyvinvointia ja terveyttä. Alue toteutetaan yhteistyössä Luontaislääketieteen Keskusliiton LKL ry:n kanssa.

6

Muutokset mahdollisia.

Kasvohoidot 30 min, 15 € / meikki 30 min, 15 €. Ajan voit varata suoraan hoitolasta Pro luonnonkosmetiikka ry:n pisteeltä messujen aikana hallissa 7. Alue toteutetaan yhteistyössä Pro luonnonkosmetiikka ry:n kanssa.

Suomalaisuuden tarinaa ja tunnelmaa Original Sokos Hotel Presidentti esittelee uudistetut hotellihuoneet I love me -messuilla. Suomalaisia ilmiöitä esittelevä konsepti on Paola Suhosen ja Ivana Helsingin käsialaa. Tule tutustumaan Paolan muotoilemiin huoneisiin ja elämään hetki Satumetsän ja Hiljaisuuden tunnelmaa. Osasto: 7y39

Herkkuja

raakakakkubaarista

Tule rauhoittumaan hetkeksi messujen vilinästä Ekolon ja Rawan yhteiseen hyvän mielen kahvioon. Nauti Les Jardins de Gaïan erinomaista teetä, ecuadorilaista palkittua laatukahvia, Rawan eeppisiä gluteenittomia raakaherkkuja sekä pientä suolaista. Kaikki tarjoilu on luomua, raakaa ja vegaanista – ja hyvä mieli on taattu. Osastot 7n41 (Ekolo) ja 7r40 (Rawa).


hallit 6 ja 7

Vietä

-hemmotteluhetkiä

OPI manikyyreja sekä kestolakkauksia. OPI Nailbariin voi varata ajan myös netistä alkaen 15.9. www.varaa.com / OPI Nailbar / I Love Me Messut, OPI Nailbar! 7d59 Tule ilmaiseen konsultaatioon kuulemaan parhaat vinkit luonnolliseen ihonhoitoon! Mia Höytö Cosmetics, 6f109 Maksutonta Ziaja-käsihierontaa, Paese-pikameikkejä ja Pierre Rene Professional -kynsienlakkausta. Face Helsinki, 6b109 Stylisti Outi Brouxin vinkit jokapäiväiseen hiustenmuotoiluun. Remington, 6e111 Huippu-hiustaiteilija Shan Pulfrey demonstroi The Ultimate Tangle Teezer -uutuusharjaa, kampausguru Denise Brentmann tekee pinnittömiä kampauksia. Nimikirjoituksia jakamassa Alexa Dagmar. Nordic Beauty Import Oy, 6a109

pikameikkejä ja kampauksia!

Ilmainen luomiväri (E.Y.E Powder Black Onyx) 30 ensimmäiselle osastolla vierailevalle jokaisena messupäivänä. Mehron / Punanaamio, 6e76 Hiuspohjan analyysit microcameralla. Trico, 6e121 Ilmaiset Dermalogica Face Mapping -ihoanalyysit. PR-Cosmetic Oy, 6e131 Kampausnäytöksiä (Taavi Vuokkovaara) ja hiusten letitystä (Matti Airola). Lisäksi pikakampauksia. Biozell, 6d81 Tule tutustumaan uuteen NYX-meikkisarjaan ja messuilta saataviin erikoistuotteisiin. Osastolla meikkausta sekä Meet&Greet -piste. NYX/L’Oréal, 6d121

kynsibaari

AVON Kauneuspysäkillä veloituksettomia hiuskonsultaatitoita ja pikakampauksia. Tee-se-itse -kynsilakkabaari. AVON, 6e148

Osastolla tavattavissa mm. Tiina Jylhä, näyttelijä Hannele Lauri, Hottikset-sarjasta tuttu Juha Immonen, “kohujulkkis” Cheyenne Järvinen, Miss Helsinki 2016 Hannaleena Laaksamo sekä reality-tv -sarjoista tuttu Suvi Pitkänen. The Look, 7d51 Uusi tuote Famous Namesilta lanseerataan messuilla. Royal Pink, 7c41

Uutta!

Kosmetologi on ihosi asiantuntijateema-alue la-su hallissa 7. Hae parhaat vinkit ja ratkaisut ihonhoidon haasteisiin asiantuntijoilta.

Huulten täyttöä, fillereitä, mesolangat ja biorevitalisaatiohoidot. Beauty Aesthetic Finland – Revitajal, 6e70

Muutokset mahdollisia.

7


pe klo 16

Suuri Trendikeskustelu! Mitkä ovat tämän hetken trendit? Mikä merkitys trendeillä on enää nykyään ja miten niihin kannattaa suhtautua? Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden keskustelua muodin ja tyylin pirstaloitumisesta ja individualisoitumisesta.

Sanna Wikström

Kuva: Sirpa Levonperä

Lifestyle

Anne Kukkohovi

la klo 14

Mitä on todellinen menestys

ja mistä se syntyy? Taru Marjamaa

Mikko Vainio

Suvi Tiilikainen

Susanna Björklund

Aiheesta keskustelemassa Anne Kukkohovi, brändijohtaja, Supermood Oy / Sanna Wikström, hyvinvointikouluttaja, Hidasta Elämää -sivusto / Riikka Kämppi, viestintäkonsultti/ Tuuti Piippo, tietokirjailija ja kustannustoimittaja / Moderaattoreina Jaana Villanen ja Maaretta Tukiainen, Huippunaiset

Vesa Silver Su klo 13.30.

Anniina Nurmi

inen

rina Marita Huu

adi Ha mmou

Minna S

ärelä

Kuva: N

lifestyle -alueella mukana mm.

Hanna Linkola Kuva: Kaisu Jouppi

Eläköön uusi, parempi muoti! Panelisteina: Marita Huurinainen, vaatesuunnittelija/ Hanna Linkola, ekologisen muodin tutkija / Anniina Nurmi, ekologisen Nurmi-vaatemerkin ja yrityksen perustaja sekä bloggaaja vihreatvaatteet.com / Keskustelun vetäjänä Minna Särelä, Design District Helsingin toiminnanjohtaja

da

Eläkoon uusi, parempi muoti!

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

LUMOAN

®!

!

Vuoden nuori suunnittelija 2016 Vuoden kaunein sormus -kilpailu

8

Muutokset mahdollisia.


Lounge Kottonen

Lauri 11.00 Miten vältän asukriisin? Kuva: Anssi Koskinen Stailattavana Anna-Liisa Tilus. Katarina Rewell, Doppwoman 11.30 Tämän hetken trendikkäimmät kampaukset Kampauksia luomassa hiusstylisti Taavi Vuokkovaara,Biozell Professional 12.00 Talven kauneus- ja komeustrendit 2016 Nina Piippanen, meikkitaiteilija 12.30 Se vie vain minuutin -meikkaus Pikameikin salat ja kevään meikkitrendit, Estelina Oy 13.00 Silmälasit osana asustusta. Perusvinkit onnistuneeseen silmälasikehysten valintaan ja kehystrendit. Tanja Korteniemi, tuotejohtaja, Specsavers Finland Oy 13.30 Hellävaraista muotoilua juuri Sinun hiuksillesi! Stylisti Outi Broux, puheenvuoron tarjoaa Remington 14.00 Rajoja rikkomalla ja toisin ajattelemalla menestykseen muodin maailmassa Hannes Bengs, Coston ja Pure Wasten perustaja. Haastattelijana toimii Minna Särelä, Design District Helsingin toiminnanjohtaja. 14.30 Muodin digitalisoituminen Matti Lamminsalo, toimitusjohtaja, IVALO -muotisovellus 15.00 Miten johdan itseni oman elämäni huipulle? Maaretta Tukiainen ja Jaana Villanen, Huippunaiset 15.30 Vuoden kiinnostavimmat kauneustuotteet ja -teot Kauneustoimittajien yhdistys jakaa Kauneuspilkut ja Kaunis teko -palkinnot 16.00 Suuri trendikeskustelu Taru Marjamaa, päätoimittaja, Elle / Susanna Björklund, trendianalyytikko / Suvi Tiilikainen, L’oréal Paris -meikkitaiteilija / Vesa Silver, stylisti ja muotibloggaaja / Mikko Vainio, hiusasiantuntija, Fudge Finland / Keskustelun vetäjänä Design District Helsingin toiminnanjohtaja Minna Särelä 17.00 Hair revolution – 3 steps to amazing hair by hair guru Shaun Pulfrey Tangle Teezerin luoja paljastaa hiustenhoidon salat. Esityskieli englanti. NBI Nordic Beauty import Oy 17.30 Artistina Kim Herold Shown tarjoaa Viking Line

Lauantai

Shaun Pulfrey, UK Linda Beronius, SE

Kuva: Lina Flodins

11.00 Syksyn silmälasimuoti Tuulia Alanen-Brandt, stylisti, valikoimapäällikkö, Synsam. Puheenvuoron tarjoaa Näkemisen ja silmäterveyden toimiala, NÄE ry 11.30 NYX Professional Makeup Halloween-look Sara Tarnanen, meikkitaiteilija 12.00 Kauneuden ja tyylin merkitys trendien maailmassa Panelisteina muotisuunnittelijat Jukka Rintala sekä Katri Niskanen. Keskustelun vetäjänä Minna Särelä, Design District Helsingin toiminnanjohtaja.

*Raili Hulkkonen

Kim Herold

Anna Ruohonen

Katri Niskanen

Kuva: Ville Paasim aa

Perjantai

Kuva: Heidi Hanna Karhu

Juontajana

13.00 Kynsitrendit Frida Selkirk, ruotsalainen kynsimuotoilija Royal Pink Oy. Esityskieli englanti. 13.30 Meikkaa kuin Kardashianit Jutta Carpelan, Carpelan Cosmetics Finland 14.00 Mitä on todellinen menestys ja mistä se syntyy? Aiheesta keskustelemassa. Anne Kukkohovi, brändijohtaja, Supermood Oy / Sanna Wikström, hyvinvointikouluttaja, Hidasta Elämää -sivusto / Riikka Kämppi, viestintäkonsultti / Tuuti Piippo, tietokirjailija ja kustannustoimittaja / Moderaattoreina Jaana Villanen ja Maaretta Tukiainen, Huippunaiset 15.00 Vinkit jokapäiväisiin pinnittömiin kampauksiin by kampausguru Denise Bredtmann NBI Nordic Beauty Import Oy, esityskieli englanti 15.30 Muoti ja eettinen konsepti Anna Ruohonen, muotisuunnittelija 16.00 Miten syntyy juhlakauden design? Jukka Rintala, muotisuunnittelija 16.30 Hellävaraista muotoilua juuri Sinun hiuksillesi! Stylisti Outi Broux, puheenvuoron tarjoaa Remington 17.00 Miten hiusmuoti syntyy Hiusguru Linda Beronius FINONE

Sunnuntai 11.00 Silmälasimuoti ja meikkaus Raili Hulkkonen, Puuterihuone, Timo Andersson Oy 11.30 Kauden trendikkäimmät hiusvinkit Hanna Heinonen ja Krista Kallio, Kauneusstudio FAB. Puheenvuoron tarjoaa Schwarzkopf Professional. 12.00 Haastattelussa Anne Kukkohovi Puheenvuoron tarjoaa Viking Line 12.30 Bloggaaja Alexa Dagmarin vinkeillä saat kauniin meikkipohjan helposti, NBI Nordic Beauty Import Oy 13.00 Kurkistus huippustylisti Vesa Silverin arkeen Puheenvuoron tarjoaa Kalevala Koru Oy. 13.30 Eläköön uusi, parempi muoti! Panelisteina: Marita Huurinainen, vaatesuunnittelija/ Hanna Linkola, ekologisen muodin tutkija / Anniina Nurmi, ekologisen Nurmi-vaatemerkin ja yrityksen perustaja sekä bloggaaja vihreatvaatteet.com / Keskustelun vetäjänä Minna Särelä, Design District Helsingin toiminnanjohtaja 14.30 Syksyn trendikkäimmät letit Tämän hetken lettityylin esittelee letittävä isi Matti Airola. Biozell Aina. 15.00 Olet Ihana! -muuttumisleikki Stylisti Sohvi Nyman toteuttaa muodonmuutoksia 15.30 Löydä oma juhlalook! Eri asukokonaisuuksia suunnittelemassa Jukka Rintala 16.00 Entistä luonnollisemmat esteettiset hoidot Suomalainen yksityisklinikka La Clinique Diana 16.30 Katse vaatekaappiin; Vaatekaappi täynnä ja silti ei mitään päälle laitettavaa? Outi Pakarinen, vaatesuunnittelija, Kude Design Oy

Muutokset mahdollisia.

9


Hoidetaan terveyttä! -alue

halli 6

mittaa - testaa - tutki - ehkäise & ennakoi Kävijöiden toiveesta toteutamme Hoidetaan terveyttä! -testi- ja mittausalueen, jossa voit mittauttaa esimerkiksi silmänpaineen, verenpaineen, D-vitamiinitason ja hemoglobiinin sekä saada vinkkejä kokonaisvaltaisen terveyden hoitoon. Entäpä mikä on elvytystaitosi taso, nukutko oikeanlaisella tyynyllä tai kaipaatko tietoa herkkyyksistä? Vastaukset löydät Hoidetaan Terveyttä! -alueelta hallista 6. Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Hyvinvointipalvelut Positia, 6t131 • testaa elvytystaitosi • toimintakyvyn mittausta ja hoitoja Specsavers Finland Oy, 6s145/6 • näön esitutkimus sekä silmänpainemittaus Tempur, 6t141 • Mittaa ilmaiseksi ergonomisesti sopiva tyyny ja patja: opastus ja valinta. Tempurin nukkumisergonomian ammattilaiset paikalla. A-klinikkasäätiö, 6p131 • Hupia, haittaa vai hyötyä alkoholista? Allergia- ja Astmaliitto ry, 6s145/12 • tietoa herkkyyksistä Psoriasisliitto, 6s145/9 • sairaanhoitaja vastaa kysymyksiin psoriasiksesta koko messujen ajan Veripalvelu, 6s138 • hemoglobiinin mittaus Terveystekniikka Sinulle Oy, 6s145/1 • paikallisen kivun hoitoa laserilla, rytmihäiriön pikamittaus, ABI mittauksia ViaVital Kiropraktiikka ja Terveyspalvelut, 6r131 • Tutustu kiropraktiikkaan sekä Ryhtianalyysiin. Diacor Terveyspalvelut Oy, 6s149 • Kehonkoostumusmittaus ja omavalmentajat tavattavissa • Psykologi vastailee lapsiperhearkeen ja vanhemmuuteen liittyviin kysymyksiin • tietoa psykoterapiasta • silmien leikkaus- tai tutkimuspalveluita Nordic Health Sprays Ltd., 6r149 • Mittaa D-vitamiini-, Ubikinoni-, seleeni-, jodi-, B12,- ja rautatasosi Hammaskeiju, 6r130 • Ksylitolitietoutta terveyden edistämiseksi

Cambridge Ohjelma Finland Oy, 6r138 • Kannattaako laihdutus? Tule kuulemaan asiantuntijan vinkit.

Biohacker Center BHC Oy, 6s145/3 • Mitä on biohakkerointi? Miten voit mitata arkeasi?

Väestöliitto ry, 6p139 • Tukea pareille ja sinkuille

PlusTerveys, 6s131 • Maksuttomia hampaiden valkaisukonsultaatioita

Joensuun Sänkytehdas Oy, 6p149 • Kotimaiset Premium-luokan vuoteet, tule ja testaa! Valmarin Oy, 6r139 • Tiedätkö mitä on happo-emästasapaino? Bemer Nordic / Lifenet Oy, 6r129 • Mikä on mikroverenkierto ja miten se vaikuttaa terveyteesi? Suomen Kiropraktikkokeskus Oy, 6p129 • Kiropraktinen hoito Osteopatiakeskus Valo, 6p125 • Apua tuki-ja liikuntaelimistön sekä muihin kehon toiminnallisten häiriöiden hoitoon Vuokkoset, 6p121 • Miksi tuoksuton on paras? Apteekkituotteet.fi, 6r120 • Gefilus, Tena, A-Vita plus -tuotteiden asiantuntijat paikalla kertomassa tuotteista. Myllyhoitoyhdistys ry, 6s145/7 • Miten riippuvuudet vaikuttavat elämään (päihteet, syöminen, pelaaminen)? Entä kuinka riippuvuuksista voi toipua? Medilaser Oy, 6t138 • Laserleikkauksella saat elämääsi vapautta, linssileikkauksella pääset eroon ikänäöstä ja kaihileikkaus pelastaa näkösi! EyeOmega Finland Oy, 6s129 • Silmien kuivuusasteen mittausta Syöpäjärjestöt, 6s145/4 • Tietoa. Tukea. Toivoa.

Osa testeistä on maksullisia, osa veloituksettomia. Lisätiedot osastoilta.

10

Muutokset mahdollisia.

Hierontaote, 6s145/5 • Mihin kaikkeen jumiutunut niska-hartiaseutu vaikuttaa? Diabetesyhdistys, 6s145/8 • Verensokerin mittausta ja tietoa diabeteksesta Erotiikan herkkukauppa, 6r121 • Seksuaaliterveystuotteet • Ennaltaehkäise virtsankarkailu, geishakuulilla lantionpohjan lihakset huippukuntoon Verman, 6p111 • Miten vitamiinit vaikuttavat ihoon, hiuksiin ja kynsiin? • Miten lisäät ihosi heleyttä? Tunne rintasi ry, 6s145/10 • Omatarkkailun tieto ja taito! Seeley chiropractic ja Hakaniemen kiropraktiikka, 6s145/ 14 • Selkärangan tutkimus ja ryhtianalyysi • Kiropraktinen hoito FinFami Uusimaa Ry - Omaiset mielenterveyden tukena, 6s145/13 • Onko läheisesi sairastunut psyykkisesti? • Ethän jää yksin? Salli Systems, 6s145/17 • Istu itsesi terveeksi! Biohit Laboratoriopalvelut 6t130 • Vaivaako vatsa? Tule vatsan ja suoliston terveystesteihin sekä mittauttamaan elimistösi B12- ja D-vitamiinipitoisuudet. • Acetium-tuotteet eliminoi haitallista asetaldehydiä mahasta ja suusta – hae tuotenäyte ja kerromme lisää.


Perjantai 11.30 Areena puhe: Kuinka liike tekee meistä ihmisiä Teemu Syrjälä, hyvinvointivalmentaja, puheenvuoron tarjoaa Biomed Oy 12.00 Fitnessmalli-show 13.00 Savate, Nyrkkeily, SandBell Savate Club Helsinki ry

Areena ohjelma

13.30 Ole paras versio itsestäsi – hyvinvointia fitness-harjoittelulla Sofia Ruusila-Nousiainen, fitness-urheilija 14.00 Me luomme liikkujia Forever Kuntoklubit 14.30 Areena puhe: Urheilijoiden ja kuntoilijoiden kehonhuoltoa aina urheiluhieronnasta osteopatiaan Hieros Oy

Pasi Rautiainen

Amin Asikainen

Kuva: Matti Pehkonen

areena halli 6

15.00 Areena puhe. Kiehtova keho ja mahtava mieli Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti 15.30 Areena puhe. Entsyymit palautumisen auttajana Joni Laiho, toimitusjohtaja, Puhdistamo – Real Foods Oy 16.00 Sykettä, fiilistä ja harmoniaa FIX Liikuntakeskukset www.urheiluhallit.fi 16.30 Treeniuutuus: World Jumping® -trampoliinitunnit Esport

Jan Verho Eveliina Tistelgren

17.00 Into the Roar – Kurkistus TFW-treeneihin TFW Helsinki 17.30 Syksyn uutuudet ja kuumimmat harjoittelutrendit ELIXIA

Lauantai

Heidi Suomi

Sunnuntai

11.00 Areena puhe. Kiehtova keho ja mahtava mieli Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti

11.00 Areena puhe. Kiehtova keho ja mahtava mieli Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti

11.30 Areena puhe: Ruokavalio urheilun tukena Kuutti Huhtikorpi, pitkänlinjan kiipeilijä, valmentaja, puheenvuoron tarjoaa Elävä raakaravinto ry

11.30 Areena puhe. Kuinka polttaa rasvaa lihasta säästäen Piia Pajunen IFBB Fitness Pro

12.00 Fitnessmalli-show

13.00 Treeniuutuus. World Jumping® -trampoliinitunnit Esport

13.00 Into the Roar – Kurkistus TFW-treeneihin TFW Helsinki

12.00 Fitnessmalli 2016 -finaali

13.30 Me luomme liikkujia Forever Kuntoklubit

13.30 Sykettä, fiilistä ja harmoniaa FIX Liikuntakeskukset www.urheiluhallit.fi

14.00 Treeniuutuus. World Jumping® -trampoliinitunnit Esport

14.00 Joukkuevoimistelun hurmaa: Biancat powered by Nutly Esityksen tarjoaa Nutly

14.30 Savate, Nyrkkeily, SandBell Savate Club Helsinki ry

14.30 Into the Roar – Kurkistus TFW-treeneihin TFW Helsinki

15.00 Liikunta: lisäkuormitus vai energian lähde arjessa? Aiheesta keskustelemassa urheilija, bloggaaja Eveliina Tistelgren, nyrkkeilijä Amin Asikainen, entinen jalkapalloilija, valmentaja Pasi Rautiainen, ravitsemusterapeutti Jan Verho, Diacor. Keskustelun vetäjänä Heidi Suomi. 16.00 Sportyfeel goes RETRO by Fressi Yhteistyössä Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi ja Lidl. 16.30 Joukkuevoimistelun hurmaa: Biancat powered by Nutly Esityksen tarjoaa Nutly

15.00 Syksyn uutuudet ja kuumimmat harjoittelutrendit ELIXIA 15.30 Sportyfeel goes RETRO by Fressi Yhteistyössä Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi ja Lidl. 16.00 Savate Défense – käytännönläheistä itsepuolustusta suoraan Ranskasta! Savate Club Helsinki ry

Muutokset mahdollisia.

11


halli 6

Juontajana

Perjantai

Tuija Pehkonen

11.00 Miehen ja naisen mahdollisuudet ehkäistä syöpää Virve Laivisto, kehittämispäällikkö, Syöpäjärjestöt 11.30 Joko muisti alkaa pettää? Sari Anthon, johtava lääkäri, Diacor Oy 12.00 Kottiinsa on moni kuollu Tohtori Tapani Kiminkinen 13.00 Näin imeytät vitamiinit parhaiten Kim Nummila, proviisori, biokemisti, Nordic Health Sprays Ltd. 13.30 Kuivasilmäisyyden syitä ja hoitokeinoja Aija Hirsimäki, optikko, EyeOmega Finland Oy, puheenvuoron tarjoaa Näkemisen ja silmäterveyden toimiala, NÄE ry 14.00 Vuoden 2017 terveystuotealan voittajat Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsee vuosittain parhaan terveystuotteen, superruoan, hoitotuotteen ja urheiluvalmisteen 14.30 Terve sydän, terve verenkierto Jarmo Hörkkö, tuoteasiantuntija, Horphag Research 15.00 Unettomuutta, stressiä, kehon tulehdustiloja? Merja Kämpe, maajohtaja, BEMER Nordic 15.30 Mikroneulauksesta apua aikuisen ihon haasteisiin – tehokkaasti ja turvallisesti Tuija Taalikka, kouluttaja, Greencos Oy 16.00 Virtaa vihermehuista! Tara Lange, puheenvuoron tarjoaa Elävä raakaravinto ry 16.30 Hyvä Ryhti – Vapaaksi Liikkumaan! Kuinka voit vaikuttaa kehon tasapainoon, hengitykseen sekä liikkumisen estetiikkaan? Marja Putkisto, Method Putkisto 17.00 Rakkaus on lääkkeistä voimakkain Emilia Vuorisalmi, lääkäri, kirjailija, yrittäjä Puheenvuoron tarjoaa Viking Line

Lauantai 11.00 Mitä on mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo? Leena Pennanen, mindfulness-pioneeri, toimitusjohtaja, Center for Mindfulness Finland Oy 11.30 Energeettinen jäsenkorjaus Petri Filipczak, Suomen Energiahoitajat Oy 12.00 Intuitiolla, itseä kuunnellen Katja Frange, puheenvuoron tarjoaa Viisas Elämä Oy 12.30 Ajatusten, tunteiden ja alitajunnan vaikutus terveyteen Paneelissa keskustelemassa: Merja Riska, Lääkäriasema Sofianovan vastaava lääkäri ja homeopaatti, Aku Kopakkala, psykologi Raija Matinpalo, PSYCH-K® kouluttaja ja -fasilisaattori Pauliina Aarva, tutkija, terveyden edistämisen dosentti ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Paneelin juontajana toimii Irene Äyräväinen, LKL ry:n pj, terveyspoliitikko. Paneelin tarjoaa Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry

12

Muutokset mahdollisia.

Katie Pande, UK

Linda Nordström USA

Kuva: Stephen Kahn

Hyvän olon -lava Jim Nordström, USA

13.30 Loppu vatsan turvotukselle Joni Laiho, toimitusjohtaja, Puhdistamo – Real Foods Oy 14.00 Mittaa itsestäsi parempi Teemu Arina, teknologia-asiantuntija, E milia Vuorisalmi Biohakkerin käsikirja 15.00 Kurkumavallankumous. kuinka saada kaikki terveyshyöty irti ihmeyrtti kurkumasta? Katie Pande, Senior Herbal Advisor, Pukka Herbs, Iso-Britannia Puheenvuoron tarjoaa Oy MakroBios Ab. Esityskieli englanti 15.30 Terveyttä ja elinvoimaa pH-ruokavaliosta Sauli Siekkinen, erikoislääkäri, Lääkäriasema Sofianova 16.00 Kosmetiikan innovatiiviset uutuudet Amerikkalaiset kauneuden asiantuntijat Linda ja Jim Nordstrom. Haastattelun tarjoaa Royal Pink Oy. Esityskieli englanti 16.30 Kehosi on turvasi Naisten linjan puheenjohtaja Pia Arvelin sekä Jutta Niala, joogaopettaja, Vijnana joogastudio Olo-Tilan omistaja

Sunnuntai 11.00 Erityisherkkyys ja hyvinvointi Janna Satri, puheenvuoron tarjoaa Viisas Elämä Oy 11.30 Ajatukset, tunteet, alitajunta – vaikutus terveyteemme Aku Kopakkala, psykologi. Puheenvuoron tarjoaa Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry 12.00 Oletko resilientti? Tuija Turunen, Diacorin johtava psykologi, psykoterapeutti, Diacor Oy 12.30 Entsyymit avuksi vatsaongelmiin Joni Laiho, toimitusjohtaja, Puhdistamo – Real Foods Oy 13.00 Korealainen salaisuus täydelliseen ihoon Konjac Sponge Company, NBI Nordic Beauty Import Oy 13.30 Suomalaisten yleisimmät ravintoainepuutokset ja niiden korjaaminen Pertti Lähteenmäki, lääketieteen ja kirurgian tohtori, puheenvuoron tarjoaa Biomed Oy 14.30 Terveyttä biohakkeroinnin avulla Teemu Arina, teknologia-asiantuntija sekä Jaakko Halmetoja, ravintoasiantuntija Biohakkerin käsikirja 15.30 Stressin vaikutus rasvanpolttoon: syö oikein Annina Francioso, HTM, diplomiravintoneuvoja, Lääkäriasema Sofianova 16.00 Kannattaako laihdutus? Annika Rak, Cambridge Ohjelma 16.30 Viisi vinkkiä ja täsmäyrttiä arjessa jaksamiseen Katja Misikangas, tuotepäällikkö, Arctic Warriors Oy


hidas alue, halli 7

Hidas alue ohjelma Perjantai

11.00 Blackroll Kehonhuolto Anu Painokangas, Blackroll Finland 12.00 Method Putkisto Tie kehon kokonaisvaltaiseen tasapainoon, syvempään tuntemukseen ja liikkumisen vapauteen. Harjoituksen tarjoaa Method Putkisto. 13.00 Luova liike Teemu Syrjälä, hyvinvointivalmentaja, harjoituksen tarjoaa Biomed Oy 14.00 Opi virkistävä kivihieronta Elämystuokion ohjaa Sari McGlinn, terapeutti, kouluttaja, kirjailija, Somsola shop

Tule rentoutumaan halliin 7 mm. sointukylpyjen ja Putkistoharjoituksien merkeissä! Sunnuntai 11.00 Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo – meditaatioharjoitteita Erja Lahdenperä, mindfulness-ohjaaja CFM®, Center for Mindfulness Finland Oy 12.00 SOINTUKYLPY – äänirentoutus Anne Matero, Suomen Peter Hess koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja, Medi-Sound Ky 12.30 SOINTUKYLPY – äänirentoutus Anne Matero, Suomen Peter Hess koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja, Medi-Sound Ky 13.00 Blackroll Kehonhuolto Anu Painokangas, Blackroll Finland

15.00 Helppo Fustra-harjoittelu Tule testaamaan kehosi tila 8-liikkeen Fustra-testiin! Fustra International Oy

14.00 Method Putkisto & Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka Harjoituksen tarjoaa Method Putkisto

16.00 Koe mindfulnessin voima – mielen ja kehon tasapaino Leena Pennanen, mindfulness-pioneeri, toimitusjohtaja, Center for Mindfulness Finland Oy

15.00 Helppo Fustra-harjoittelu Tule testaamaan kehosi tila 8-liikkeen Fustra-testiin! Fustra International Oy

17.00 SOINTUKYLPY – äänirentoutus Anne Matero, Suomen Peter Hess koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja, Medi-Sound Ky

16.00 Opi virkistävä kivihieronta Elämystuokion ohjaa Sari McGlinn, terapeutti, kouluttaja, kirjailija, Somsola shop

17.30 SOINTUKYLPY – äänirentoutus Anne Matero, Suomen Peter Hess koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja, Medi-Sound Ky

Lauantai 11.00 Luova liike Teemu Syrjälä, hyvinvointivalmentaja, harjoituksen tarjoaa Biomed Oy 12.00 Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka Harjoituksen tarjoaa Method Putkisto 13.00 Blackroll Kehonhuolto Anu Painokangas, Blackroll Finland 14.00 SOINTUKYLPY – äänirentoutus Anne Matero, Suomen Peter Hess koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja, Medi-Sound Ky 14.30 SOINTUKYLPY – äänirentoutus Anne Matero, Suomen Peter Hess koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja, Medi-Sound Ky 15.00 Mindfulness – apu ahdistukseen ja masennukseen Leena Pennanen, mindfulness-pioneeri, toimitusjohtaja, Center for Mindfulness Finland Oy 16.00 Helppo Fustra-harjoittelu Tule testaamaan kehosi tila 8-liikkeen Fustra-testiin! Fustra International Oy

13


I love jooga, halli 7

Jore Marjaranta

Kylli Kukk Voit ostaa lipun (5 €/h) vapaille tunneille I love jooga -alueelta.

Perjantai

Mia Jokiniva

Joogamaistiainen = veloitukseton

Lauantai

11.00 Shaktajooga SALI 2 Otto Kronqvist, Shakta Joogakoulu

11.00 Vijnana balancing SALI 2 Jutta Niala, Vijnana joogastudio Olo-Tila + Joogaolemus

11.30 Joogamaistiainen. Klassinen Pilates tutuksi. SALI 1 Mikko Utecht, PeakPilates Teacher Trainer and Mentor MyTraining Studio

11.30 Shaktajooga SALI 1 Otto Kronqvist, Shakta Joogakoulu

12.30 Joogamaistiainen: Jooga Mindfulness-based-stressreduction MBSR-menetelmässä SALI 1 Leena Pennanen, mindfulness-pioneeri, toimitusjohtaja, Center for Mindfulness Finland Oy

13.00 Joogamaistiainen. Mindfulness-jooga MBSR-menetelmässä – rentouttavia ja lataavia harjoituksia kaikille SALI 1 Leena Pennanen, mindfulness-pioneeri, toimitusjohtaja, Center for Mindfulness Finland Oy

12.30 Kundaliinijooga SALI 2 Inderjit Kaur Khalsa, Kundaliinijooga Helsinki 13.30 Joogamaistiainen. Shantijooga aloittelijoille SALI 1 Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti 14.00 Vijnana backbends SALI 2 Jutta Niala, Vijnana joogastudio Olo-Tila + Joogaolemus 14.30 Joogamaistiainen. Mindfulness-jooga MBSR-menetelmässä – yksinkertaisia ja helppoja harjoituksia joilla lisäät elinvoimaa. SALI 1 Leena Pennanen, mindfulness-pioneeri, toimitusjohtaja, Center for Mindfulness Finland Oy 15.30 Beauty. SALI 1 Methods of Purna Yoga, Nicola Moberg, Purna Yoga Helsinki. Guidance in English. 15.30 Hengähdyshetkiä (restoratiivinen jooga ja pranayama) SALI 2 Mia Jokiniva, Villa Mandala 17.00 Shantijooga. SALI 2 Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti 17.00 Yin jooga, kehon ja mielen harmoniaa, oman kehon ehdoilla SALI 1 Petri Linnankivi E-RYT500, Yoga Nordic.

12.30 Shantijooga SALI 2 Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti

14.00 Mandala Flow Yoga (dynaaminen jooga) SALI 2 Mia Jokiniva, Villa Mandala 14.00 Joogamaistiainen. Shantijooga aloittelijoille SALI 1 Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti 15.00 Intuition voima SALI 1 Mesimarja Paatero, Yogini&Co 15.30 Chakrapolku SALI 2 Inderjit Kaur Khalsa, Kundaliinijooga Helsinki 16.30 Joogamaistiainen. Naurujooga SALI 1 Annukka Blom-Ruohisto, Onnellisuusopisto

Sunnuntai 11.00 Joogamaistiainen. Naurujooga SALI 1 Annukka Blom-Ruohisto, Onnellisuusopisto 11.00 Beauty SALI 2 Methods of Purna Yoga, Tove Palmgren, Purna Yoga Helsinki Guidance in English. 12.00 Dynaaminen flow SALI 1 Musiikkimaailmasta tutuksi tullut hathajoogaohjaaja Jore Marjaranta. 12.30 Prana Flow® SALI 2 Anna Savinainen, Yoga Nordic 13.30 Mandala Flow Yoga (dynaaminen jooga) SALI 1 Mia Jokiniva, Villa Mandala 14.00 Shantijooga SALI 2 Kylli Kukk, joogaopettaja ja fysioterapeutti, Joogakoulu Shanti 15.00 Joogamaistiainen. Mindfulness-jooga MBSR-menetelmässä – helppoja ja rentouttavia harjoituksia kaikille SALI 1 Erja Lahdenperä, mindfulness-ohjaaja CFM®, Center for Mindfulness Finland Oy 15.30 Detox jooga SALI 2 Mesimarja Paatero, Yogini&Co 16.00 Joogamaistiainen. Klassinen Pilates tutuksi SALI 1 Mikko Utecht, PeakPilates Teacher, Trainer and Mentor, MyTraining Studio

14

Muutokset mahdollisia.


halli 7

työpajaohjelma Koruja ja asusteita

kierrätysmateriaalista Korvakorut polkupyörän kumista? Asusteita messumatosta? Kaikki on mahdollista, tule tekemään uniikkeja tuotteita. 2. Elämä Designin toteuttamaan työpajaan. Työpajan ohjaus on englanniksi. Perjantaina klo 16.00–18.00 Lauantaina klo 12.30–14.30 Sunnuntaina klo 10.30–12.30

Raakapallukat miten niitä tehdään? Elävä raakaravinto ry:n työpajassa kuulet mitä on raakaravinto ja miten siitä voi valmistaa herkullista ruokaa. Sinulla on mahdollisuus myös itse valmistaa raakapalloja. 30 ensimmäistä mahtuu mukaan, tule siis ajoissa paikalle! Perjantaina klo 14.00 Lauantaina klo 10.30 Sunnuntaina klo 15.30

Ajatukset, tunteet, alitajunta

mielenmaisemaksi

Tunnemaalausryhmissä ajatukset ja tunteet tulevat kuvallisesti ilmaistuksi värien ja muotojen avulla. Taiteellista osaamista et tarvitse, maalata voit vaikka silmät kiinni. Tule antamaan värit ja muodot omalle mielenmaisemallesi. Rentouttavaa ja voimaannuttavaa. Tunnemaalaustyöpajan järjestää Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry. Ilmoittauduthan työpajaan etukäteen LKL ry:n osastolla 7k38. Perjantaina klo 11.30 Lauantaina klo 15.00 Sunnuntaina klo 13.00

Muutokset mahdollisia.

15


kartta ginger & Chill – rentoa menoa, skumppaa ja juomaa

olohuone

16

Muutokset mahdollisia.

eteläinen sisäänkäynti

pohjoinen sisäänkäynti


hoidetaan terveyttä! -alue kulho-ravintola

joogaliput lipunmyynt1

luonnonkauniskauneushoitola

kosmetologi on ihosi asiantuntija -teema-alue kuluttajille avoinna: la-su

kosmetologipäivät avoinna vain ammattilaisille

kauneuden kilpailualue • kynsi- ja ripsimuotoilun sm-kilpailut, pe 21.10. • maskeerauksen la 22.10. ja bodypaintingin sm-kilpailut su 23.10. • kauneuspilkut Muutokset mahdollisia.

17


messuilla mukana

terveys A-klinikkasäätiö .................... 6p131 Allergia- ja Astmaliitto ry 6s145/12 Apteekkituotteet.fi ................ 6r120 Arla Luonto+ .........................6s100 AromaSense.fi ......................... 7r57 Arrostire/ Optikon Oma ..... 7m129 Back on Track Oy ................... 6p91 Bemer Nordic / Lifenet Oy ... 6r129 Berlund, Berisha Ylber ............7s51 Berner/Omron ..................... 6p101 Biancaneve Oy ...................... 6t101 Biohacker Center BHC Oy .............................. 6s145/3 Biohit Laboratoriopalvelut..... 6t130 Blackroll Finland .................. 6n109 Buff ........................................6s101 Cambridge Ohjelma

18

Muutokset mahdollisia.

Finland Oy ............................. 6r138 China Liangtse Wellness Oy ... 6r69 Cocoomo Oy ........................... 6r78 Del Monte ...............................7s49 Delight .....................................6s78 Detria Oy ................................. 6r68 Diacor terveyspalvelut Oy ....6s149 Eila Hellgren ........................ 6n149 Elixi Oil Oy .............................. 6r72 Erotiikanherkkukauppa ......... 6r121 Esport ................................... 6p109 Evoke & Ginger People & Puls .................................... 6t111 EyeOmega Finland Oy ..........6s129 Familon Oy ...........................6k109 Fazer Makeiset Oy ............... 6h109 Feelmax Oy .............................7s61 FINNBODY ............................ 6p90 Fennogate Finland Oy ..........6s111

FinFami Uusimaa Ry – Omaiset mielenterveyden tukena ............................. 6s145/13 Fitbit ..................................... 6n101 FlipBelt Finland ...................... 6n75 Food Detective ........................ 7r58 Forever Kuntoklubi ................ 6n91 Forever Living Products .......... 7r49 Forsman Tee .................. 6a11, 7r41 FUSTRA ................................... 6r79 Fysioline Fressi Oy ..................6s88 Hakaniemen kiropraktiikka .................. 6s145/14 Health Lab ..............................6s75 Hammaskeiju ....................... 6r130 HIERONTAOTE Oy ........... 6s145/5 Hieros Oy ............................... 6p89 HighRoller Suomi Oy ............ 6n79 HomCare Finland Oy / BioSwipe ................................. 7r51


messuilla mukana Hypoxi................................... 6m118

Sats Elixia .................................6s80

Yoga Nordic Oy ..................... 6n111

Import Numero 1 Oy ............... 7r59 Instrumentarium .................. 6n131

SAVATE CLUB HELSINKI RY ........................... 6t79

Yosa-kauravälipalat/ Bioferme Oy .............................7s50

Isku ....................................... 6m131

Seeley chiropractic ........... 6s145/14

IVANA Helsinki ........................7y39

Selätin® ................................ 6t105

Joensuun Sänkytehdas Oy .... 6p149

Shock Absorber ....................... 6p99

Jungle Juice Bar ....................... 6h91

Silmäasema ............................. UP3

Kylpylähotelli Päiväkumpu ....... 6r74

Skyr Finland Oy ........................6s79

A Class Beauty and Design Oy ........................ 7e50

Laser Tilkka Oy .................... 6m119

Specsavers Finland Oy ...............................6m149, 6s145/6

Anna-lehti .............................. 6d128

Lead.band..................... 6t99, 6k120 Lidl Suomi Ky ......................... 6r111 LOHILO High-Protein Icecream.............7s40 Lorna Jane, Lolë & Gaiam ... 6m111 Medila Oy Ab ......................... 7m50 Medilaser Oy .......................... 6t138 Metropolia Ammattikorkeakoulu ............. 6t131 Myllyhoitoyhdistys ry ......... 6s145/7 NAMINA ..................................7s56 Neorex Oy ............................... 7u51 Nordic Health Sprays Ltd. ..... 6r149 Novelle Plus ...........................6s149 Original Sokos Hotel Presidentti ...........7y39 Osteopatiakeskus Valo ......... 6p125 Keittiökaveri ........................... 7n51 Pakuso Oy ............................... 7p59 PerusNaiset .............................7y50 Pharma Nord Oy Ab ............... 6p79 Piruetti Oy ................................6s90 PlusTerveys – hammaslääkärit .....................6s131 Provita Oy ................................7s41 Psoriasisliitto – Psoriasisförbundet ry ........ 6s145/9 Puls Nutrition Oy .................... 6n79 Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys ry ............ 6s145/8

Sport Troops Oy Studda Oy ..............................6s109 Suomen Kiropraktikkokeskus Oy ........ 6p129 Suomen Punainen Risti Veripalvelu .............................6s138 Synsam Finland Oy ............... 6n121 Syöpäjärjestöt ....................6s145/4 Syöpäsäätiö ..............................7s59 TEHO Sport ........................... 6t109 Tempur Suomi Oy ................. 6t141 Terveystekniikka Sinulle Oy ...........................6s145/1

Kauneus Antero Tiitinen Tmi ................. 6d77 Aquis ....................................... 6b70 Avon Cosmetics Finland Oy.. 6e148 Balmare/ Gibi ..........................6c76 Beauty Aesthetic Finland – Revitajal ................................ 6e70 Beautyhair Sirpa Mansner Oy. 6e81 Beautyresidence Osaühing .... 7a59 Ben Nye ................................... 6b89 Biozell ..................................... 6d81 bm International Oy ............... 7d59 Cailap Oy ................................6c121 Careria OÜ ............................ 6d100

TFW Helsinki Oy ......................6s71

Cinema Secrets ....................... 6b77

Timo Andersson Oy............. 6m121

Consult Lady Oy ............6c89, 7a48

Tunne rintasi ry ................ 6s145/10

Cosmetique Salon Ab ............. 7a49

Twinings ja Hermesetas .......... 7t36

dagenEfter Oy ..........................6c98

Uotilan Leipomo Oy ..............6s119

Decus International OÜ ..........7c51

Urheiluhallit Oy ..................... 6m91

Depend Cosmetic Oy ..............6c81

Valio Oy ................................ 6m101

Dermalogica & Skincode ...... 6e131

Valmarin Oy ........................... 6r139

Dermoshop Oy ........... Messuaukio

Verman .................................. 6p111

Donnerberg ..............................6c99

ViaEsca...................................... 6r76

Edupoli .....................................7c50

ViaVital Kiropraktiikka ja Terveyspalvelut ................... 6r131

Effect Finland Oy .................... 6e68

Vilkku, LED-valot ja heijastimet........... 7r54

Esthetique Tampere ................ 6a99

Vitamail..................................... 6r70 Vuohelan Herkku Oy .............6s121

ReFocus Silmakeskus OÜ .... 6n128

Vuokkoset ............................. 6p121

Ringside Gym ry ...................... 6p81

Väestöliitto ry ........................ 6p139

Salli Systems..................... 6s145/17

Wilfa Suomi ............................ 7p51

Ego by YA .............................. 6b121 Face Helsinki Ky .................... 6b109 Ziaja Denova Pro Bielenda Professional Davines Paese Pierre René Professional Kent Muutokset mahdollisia.

19


messuilla mukana Finone ..................................... 7b51 Glamora OÜ ........................... 6d99 GoMinerals Finland Oy ...........6c69

NBI Nordic Beauty Import Oy ................. 6a109

YDE Areal Oy ...........................7c59

Tangle Teezer

Huippunaiset .......................... 6g90

beautyblender

SeeBeauty ................................ 7d50

The Konjac Sponge Company

Ihoakatemia Oy ...................... 6e98

COLOR WOW

Ilukaubad Oü/ MinuRipsmed ......................... 6a69

invisibobble

Jane Iredale ........................... 6e130

Color Switch by Vera Mona

MakeUp Eraser

muoti

mm=Muotimaailma

AINO ....................................... 3d10 Arjen ilot................................... 3f40 ASMI ........................................3c21 Autare, UAB............................. 3a41

Jolie Natura Oy ...................... 6f109

NYX Professional makeup.... 6d121

Jungle Fever ............................ 6b71

Beauty Pro OÜ .........................6c80

Jurmala Resort City ............... 6d138

Himalaya Herbals ..................6c128

Kaivopuiston Klinikka ............. 6e91 kallos.fi ..................................... 6f91

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry .............. 6b81

Kardashian Beauty, Elf, Tweezerman ............................ 6d91

Plastic Surgery Center Suomi Oy .................... 6d88, 6e149

CorkyThings .............................3c11

kauneudenverkkokauppa.fi .... 7d61

Premcos.fi ................................ 6f99

Daddy’s girl.............................. 3b31

Kauneuskeskus Kristalli/ www.kosmetologikauppa.fi ...6c130

Pro Secret Beauty Oy ...............7c61

Design Pylsy Anu .................... 3b20

ProCare Oy ............................ 6b111

Doris & Duke .......................... 3a39

Kauneusshop.fi...................... 6d141

Prodotti Vitalia S.r.l ..................6c91

Dragon Fruit Oy ...................... 3a40

Koulutus-Center Oy ................ 6d98

Q-time ..................................... 7b50

Elisa Oyj ...........................3d1, ES 1

Kuolleenmeren kosmetiikkaa............................ 7a61

Remington ............................ 6e111

Elisabeth Eberndorfer ............. 3b28

Käherryshuolto Oy ...................6c90

Ribella Finland......................... 7d51

Elmiina ..................................... 3f41

Royal Pink Oy ...........................7c41

Elvari Korut Oy ........................ 3a28

Royal Wellness Spa ................6c131

Ferdamo Oü ............................ 3e42

Salon24 ................................. 6e109

Florence Bags Ireland Ltd ...... 3g11

Salong Mereneid OÜ .............. 6e99

Heinen

SIA YOFI .................................. 7b48

Warenhandels GmbH .............. 3f11

Silver Wave ............................ 6d149

House of Simone .....................3c21

Soap & Balsam SB .................6c139

Jadecloud – Vilma, UAB.......... 3a41

Sola Natural Oy .................... 6d139

J.A. Tenhunen Oy ..........3d19 (mm)

Suomen Kosmetologikoulu Oy ........... 6b139

Josefiinan aitta ......................... 3f30

Colosé Cosmetics ................... 6d84

Jukka Rintala Oy ...................... 3a11

Latvia ....................................... 6d69 Lily Alexandra Oy .................... 6b99 LuinSpa ....................................6c88 Lääkäriklinikka Estetic ...........6c129 Magic Silver .......................... 6d130 MAKE UP FOR EVER .............. 6a91 Markku Purho/ Grimas .......... 6d79 Mediwell Oy .......................... 6d131 Mehron.fi / Punanaamio Oy ...................... 6e76 Meikkitaiteilija Nina Piippanen ....................... 6b91 Mia Höytö Cosmetics Oy ...... 6f109 Milagro Cosmetics Oy ............ 7b61 Mosaic Nail Systems Finland .............. 7d49 NaisTaivas Oy ..........................6c79

The Look ................................. 7d51 Thuya ....................................... 6b69 Timcen Jewellery Ky ................ 7d58 Tuula Raatesalmi Tmi ............. 6b79 Valovoima Finland Oy .............7c60 Willkem Oy ............................ 6d109 Vip Lkb Poland Sp Z O O ........6c71

20

Vitality’s & NeaSpa ............... 6e121

Muutokset mahdollisia.

BLUE EYE .................................. 3g2 Boutique Hilda Viola ...............3c30 Breden Kids ............................. 3b29 Clamos .....................................3c20 Coruu ...................................... 3a31

JSC Siltamada ......................... 3e39 Kailių mitas, UAB..................... 3a41 kelttikorut.com .......................... 3g1 Kenkä Derby ..................3e20 (mm) KN collection ............................ 3a2 Kooky Gems ............................ 3a20 Korujenmaailma ..................... 3e31 Lealeather ................................3c41


messuilla mukana

Mallitoimisto Fashion Model Agency ......................... 3f31

Susanne .......................3e10 (mm) Textilis, UAB ............................ 3a41

Gant ..................................... 6g135

MBT Footwear Suomi Oy .....................3d20 (mm)

T Isopahkalan Turkis Oy ...........3c2

Hoya Pearls ........................... 6f120

Tähtituote.fi ............................ 3b11

Infinity boutique .................. 6g121

Vincellisilk .............................. 3a30

Ivalo........................................ 6f149

Vita Vinden ...................3d29 (mm)

Kalevala Koru Oy .................. 6h111

ZIP Jeans .................................. 3a1

Kultajousi Oy ........................ 6f111

Meikkitorppa Oy ..................... 3f38 Mephisto Shop Helsinki ........................3e24 (mm) Metsola Lifestyle .....................3c10 Muotimaailma Oy .................. 3e11

Fresita / Corner -ravintola

KUMA Design ...................... 6g129

niinmun´design .................... 3b21

Lifestyle

Riitta Lindströms Salon de Beauté ..................... 3a30

Alpa Finlandia Oy ................. 6f148

Laatukoru Oy ....................... 6h120 Lapponia .............................. 6h111 Lead.band ................... 6k120, 6t99

Rio Lindo, UAB ....................... 3a41

Beverage Partners Finland Oy ........ I love me -lounge

Rosafox Oy ...................3d11 (mm)

Björn Borg Finland Oy ......... 6h138

Sakari Sauso Oy ...........3d21 (mm)

Boomerang .......................... 6g139

Scala Collection ..................... 3a21

Change Lingerie ................... 6h139

Šerkšnė, UAB ......................... 3a41

Destinystore .......................... 6f148

Sisustuspallobaari ................. 3a31

OTZSHOES & MUNSUN Store ................... 6h149

Dopp ..................................... 6f129

Skechers/Jusutraining ..3d25 (mm)

Small Island Imports Oy .......6k111

Falke ..................................... 6h130

Spirit Store ............................. 3b10

Freddy .................................... 6f130

Lumoan ................................ 6g141 Morsiuspuvut Espoo/ Sari Jääsvuo ......................... 6h121 Noolan ................................. 6h141

Muutokset mahdollisia.

21


messuilla mukana

Suomen Kello & Kulta Oy .....6k130

Lumi Accessories Oy .......... 6m144

Birkkalan tila .......................... 7n59

• Suomen Kultaseppien Liitto

Muotihuone Selavi ................6k139

Celsius & FAST .......................6k91

• Suomen Kelloseppäliitto ry

Paloni ....................................6k131

Chiup ...................................... 7m51

• Kelloseppäkoulu

CHOICE Finland ......................7k50

Timanttiset ........................... 6g111

SUPERYELLOW Design Oy .............................6k121

Vero Moda ............................ 6f141

titiMadam Finland Oy ..........6k143

Ekolo Oy ................................. 7n41

Vuoden Nuori Suunnittelija 2016 ................ 6g131

Via Minnet Oy ..................... 6m140

Ekoru by Laurase ................... 7n40

Viking Line Abp ...................... 6g91

luonnollisesti

Villisilkki Oy ......................... 6h145 Vuoden Kaunein Sormus 2016 ........................ 6h131 Zio ........................................ 6g149

DDH Design District Helsinki

22

Ambronite .............................. 7n61 Arctic Choc Oy ....................... 7n50 Arctic Forest Foods Oy ......... 7m61 Arctic Warriors Oy ................. 6m69 ARGANIC® -arganöljy ...........7k59

AR by Anna Ruohonen ..........6k142

Atar Kustannus Atar Opisto ............................ 7p55

Hattuliike HopeHat ............ 6m134

Biokia ......................................6k71

Katri Niskanen ......................6k149

Biomed Oy ............................ 6m68

Muutokset mahdollisia.

CocoVi ................ 6g81, 6h81, 6k81

Elävä raakaravinto ry .............. 6n68 Foodin .................................... 6e71 Forever Aloe Vera tuotteet ja- liiketoiminta ...................... 7h61 Forsman Tee ............................ 6f80 Four Sigmatic ......................... 6n69 Globe Hope Oy ...................... 7n42 GreenStreet Oy – Herkulliset raakakakut ............................... 6n73 Health Store Finland Oy .........6k68 Herné ......................................7k45 Humbugi Accessories ........... 7n40


messuilla mukana Impolan Kasvitila .....................7k61

Rawa International Ltd Oy ...... 7r40

Infinita Oy ................................7k51

Reiki Energiahoito ....................7k31

Kristallihoitola enkeli & pumpuli .................... 7g61

INKUTO International Oy........7k49

Roberts Berrie ......................... 6e89

Lavera ....................................... 7f61

J. Kärkkäinen Oy ...................... 6f81

Rockin’ Energy ....................... 7m31

Lily Alexandra Oy .................... 7g60

Janron Ky ................................. 6h69

Second Chance ....................... 7n44

Luontaishoitola Vita Casa ....... 7f51

JDM Media Oy/ Terveys, Kauneus & Hyvinvointi ...........................7k46

Snafu Oy ................................. 7n52

Marja Entrich Oy .....................7k48

Sofianova Oy ............................7k40

Miraz Trading Oy ..................... 7f60

Jäsenkorjaus / kansanparannus ......................7k39

Somsola ja Harmoniahuone ...................... 7r31

Natural Goods Company ........ 7f49

Kansanparantaja/ jäsenkorjaaja Markku Lampinen ...................7k30

Suomen Energiahoitajat Oy .................. 7p39

Nordic Health Systems Oy ...... 7f58

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry .....................................7s41

Saraswati Oy............................. 7f48

Kotileipomo Anna-Liisa Sorsa Ky ............... 7m59 Kude Design Oy ..................... 7m40 LCC Spotlight Oy, Jumalattarien Luomisshoppi ........................ 7m34 Leader Foods Oy ........... 6g71, 6h71 Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry ...................7k38

SynerKi .................................... 7p32 Tallipihan Suklaapuoti – Chocosis Oy............................. 7p52 Tanyasum .................................7k41 TiedonPortaat ......................... 7n30 Tuisa Oy ................................. 7m38 Tuuni & Loru Oy .................... 7m44

LuontaisTerveys .......................7k60

Viisas Elämä Oy ....................... 7r39

Magnetix Wellness ...................7k44

VILMURI by Vilma Wallinmaa ............... 7m45

Makrobios ............................... 6n71 Masajo Oy ............................... 7n58 Medi-Sound Ky ....................... 7n35 Method Putkisto Finland Oy .............................. 7n39 Murtolan HamppuFarmi ........ 7p58

Pro luonnonkosmetiikka ry ..... 7f51 SKY-Opisto ............................... 7f51 Suomen Luonnonkosmetiikan Osuustukku ............................ 7g49 TwistBe .................................... 7h51 Urtekram ................................. 7h60 Waku Oy .................................. 7e51 Valkoinen lanka ........................ 6f68 Weleda Ab ............................... 7e49

Öljymaailma............................. 7p50

Luonnonkosmetiikka-alue ARGITAL .................................. 7g55

Neorex Oy .............................. 7m58

Boho Green Revolution Suomi ...................................... 7h50

Nouseva Aurinko Oy .............. 7n34

Bona Valere ............................. 6g68

Nutly ......................................... 6r71

Choice Finland .........................7k50

Of Happiness X 40 ................ 7m41

Davvi Cosmetics ..................... 6e69

Palmusto Foods Oy ................. 7r60

ECO SEAL for Nature ............. 7h56

PANA CHOCOLATE ............... 7n60

Ekovista Oy ............................. 7e59

Plyymi-enkeli .......................... 7m42

Farfalla – Laadukasta luomukosmetiikkaa ................ 6g69

Polar Nutrition ........................ 7n55

Naturellement Bio .................. 7g59

Puhdistamo – Real Foods Oy .......................... 6m71, 6m81, 6n81

Folk Helsinki ............................ 7f51

Punainen norsu .......................7k43

Hoitohuone Lampi .................. 7f51

Pur Hyvinvointikauppa & Farmasia .............................. 7h59

Dr. Hauschka / Itu Biodyn Oy .......................... 7g51

Fuengicon Oy ................. 6f69, 7h49

Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy ............................. 7m39 DEHA ...................................7n29/3 Kundaliinijooga, Helsinki ....7n29/7 MU Health Group Oy .............. 6r73 Purna Yoga Helsinki ............7n29/2 Shakta Oy .............................7n29/6 Shanti Oy ................................ 7n31 Vijnana joogastudio Olo-Tila / Joogaolemus ........................7p31/1 Villa Mandala ...........................7s39 Yoga Nordic Oy ....................7n29/5 Yogini&Co ............................7n29/1

Raakapuoti.............................. 7m51

Muutokset mahdollisia.

23


messuilla mukana

kosmetologi on ihosi asiantuntija

24

Disar Oy .................................. 7a31 Diter Oy / Ditelle Cosmetics ................... 7e37

Rohdos-Ala – Iloa kauneuteen ..................... 7e39 Rosa Graf ............................... 7b38

Duroy ..................................... 7a38

Royal Pink Oy ..........................7c41

-teema-alue avoinna: la–su

EKOPHARMA .........................7c38

Silk Oil of Morocco ................ 7d31

Environ ....................................7c29 Galerija Baltik SIA .................. 7b31

Suomen Kosmetologien Yhdistys ry .............................. 7d29

Aromatica Oy ......................... 7a35

Hurmus Oy .............................7c28

Take Ten .................................. 7h29

Be More Cosmetics Oy .......... 7h41

IHANA import Oy .................. 7b32

Tooth Fairy ............................. 7d41

Beauty Shop Malena Oy ........ 7a39

Infinite Beauty ........................ 7b43

Universal Beauty Oy .............. 7e41

Benecom Oy .......................... 7d30

Venus Concept Finland ......... 7b29

BIOEFFECT ............................ 7a28

Insight Cosmetics Group A/S ............ 7h40

Briima ...................................... 7f40

Katin Kosmetik ....................... 7e40

BTB13 ......................................7c39

Looks Deluxe Oy .................... 7d38

ZAO Make up/ Kauneudella ............................ 7f40

Carpelan Cosmetics Finland ................. 7a41

LuxMe Oy ............................... 7d39

Depend Cosmetic Oy ............ 7b39

Natural Goods Company ....... 7f41

Dimora ................................... 7h39

Nordic Skin ............................ 7b41

Disar Oy ................................. 7a29

ORLY ...................................... 7h31

Muutokset mahdollisia.

Maarit Leikoski Oy ................. 7g41

Vivecos ....................................7c40


Tiesitkö,

ETTÄ SAAT SANTSIPÄIVÄN MESSUILLE VAIN VIIDELLÄ EUROLLA! Jos aika loppui taas kesken, niin osta seuraavan päivän lippu ennen poislähtöä kassalta superedulliseen viiden euron hintaan.

lfiepisteellä se E M E V LO I 7 SA IS HALL i! ja saat kuvan mukaas paketti. voita i love me -lahja ja a iss am gr sta In va ku Jaa

Keväällä pääset nauttimaan I love me -risteilyllä miellyttävästä ohjelmasta, kovista staroista ja hyvästä seurasta! Ohjelmassa on luentoja, musiikkia, joogaa, pikakampauksia ja -meikkejä sekä huippupuhujana psykoterapeutti Maaret Kallio. Maaret on parisuhteen, perhe-elämän, lastenkasvatuksen, elämänhallinnan ja mielenterveyden ammattilainen, joka on tullut tutuksi monista tv-ohjelmista.

I love me -risteily Viking Gracella 20.5.2017 vie sinut ja ystäväsi saaristomaisemiin hyvän ruoan ja hemmottelun pariin ja tarjoaa muun muassa huippuartisteja, mielenkiintoisia luentoja, meikki- ja kampausvinkkejä sekä rentouttavan joogahetken. Hemmottelemisiin!

old Her

I love me -risteily Alk.

50 €

Egot

rip pi

Meri tekee ihmeitä

m

Ki

io

all Maaret K

si KÄY kuvauttamassa itse

Inside Four -hytti

Vikingline.fi 25 Muutokset mahdollisia.


bongaa vip-bloggaajat messuilta Urheilijan elämää eevsku.fi Olen Eveliina ”Eevsku” Tistelgren, 25 -vuotias ammattiurheilija (women’s fitness) ja bloggaaja sekä juuri valmistunut liikunnanohjaaja AMK. Blogissani kerron urheilijan elämästäni, joka on paljon muutakin kuin treenaamista vaikka tavoitteenani onkin maailman huippu lajissani. Olen erittäin kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, joka tarkoittaa minulle balanssia elämässä. Terveellinen ravinto, toiminnallinen keho ja innostunut sekä onnellinen mieli ovat asioita, jotka vievät minua eteenpäin.

Pinkit Korkokengät blogit.apu.fi/pinkitkorkokengat, YouTube: Tädit tubettaa

Olen Maiju (Marjo Kauppila) 50+ ja kirjoitan Pinkit korkokengät blogia. Omaan positiivisen elämänkatsomuksen ja kirjoitan pilke silmäkulmassa muodista, kauneudesta, hyvinvoinnista ja ruokavaliosta. Toisinaan teen videoita ystäväni Tiian kanssa Tädit tubettaa kanavalle, joko aiheesta tai aiheen vierestä. Nautin arjen pienistä asioista.

rawinto ainomakela.com Olen Aino Mäkelä, terveelliseen ravitsemukseen intohimoisesti suhtautuva personal trainer ja kirjailija. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on mukana päivittäin kaikessa mitä teen ja pyrinkin pitämään itsestäni niin hyvää huolta kuin mahdollista, aktiivisesti liikkuen sekä elämästä nautiskellen. Rentoa ja rehellistä hyvinvointiin keskittyvää lifestyleblogiani ”RAWinto” olen kirjoittanut jo neljän vuoden ajan, jonka pääkategoriat jakautuvat elämäntyyliin, hyvinvointiin, liikuntaan, ravitsemukseen ja tietysti terveelliseen reseptiikkaan, jota kehitän intohimoisesti

kristae kristae.fi Olen kahden pienen lapsen äiti, jonka henkireikä on liikkuminen. Kovat treenit, hyvät lenkit, kauniit vaatteet, luomua ja luonnontuotteita, kosmetiikkaa ja lisäravinteita, näistä on blogini tehty. Haluan inspiroida muita äitejä liikkumaan, ja huolehtimaan itsestään. Hyvä olo tulee sisältä päin, fyysinen hyvinvointi on henkistä hyvinvointia.

Sports Lady

sportslady.fi

Olen Hanna Antti-Poika, yrittäjä, Personal Trainer ja kehonhallinnan ammattilainen. Valmennan PT-asiakkaitani niin kuntosaleilla kuin heidän kotonaankin. Personal Trainingin lisäksi ohjaan kahvakuula- sekä Pilates ja Method Putkisto -tunteja yrityksissä ja omille asiakkailleni. Aloitin blogin kirjoittamisen kuusi vuotta sitten, kun vaihdoin alaa toimistotöistä liikunnan pariin. Treenissä, ravinnossa ja elämässä yleensä avainsana minulle on luonnollisuus. Blogistani löydät treeniohjeita kahvakuulaharjoitteluun ja oman kehonpainolla treeniin, terveellisiä ja kevyitä reseptejä, inspiraatiota terveellisempään elämään sekä kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä.

hannamaria hannamariav.com Olen graafinen suunnittelija, valokuvaaja, media-alan sekatyöläinen sekä bloggari Hanna. Hannamaria-blogini on kauneuteen painottuva lifestyle-blogi, jossa pääsee kauneuden lisäksi esille niin arjen kiemurat, ruoka, erilaiset sisustus- ja DIY -jutut sekä tapahtumat panostettujen kuvien kera. Blogissa ollaan luonnollisena sekä pyntättynä, nauretaan sekä itketään ja ollaan rehellisiä. Some kulkee mukana, törmäilläänhän siellä ja mailin välityksellä!

26

Muutokset mahdollisia.


DIXI

dixinn.blogspot.fi DIXI on neljävuotias kauneusja lifestyle-blogi, jossa testataan tuotteita kaikista hintaryhmistä ja etsitään ikuisesti iloisen rennolla otteella niitä täydellisiä arjenpelastajia sekä juhlalookin viimeistelijöitä. Meikkejä, hyvinvointia, tuotevinkkejä sekä hyvää mieltä – kauniista asioista saa nauttia!

tuulanneli

tuulanneli.blogspot.fi Bogini on rakkautta elämään, arjen kauneuteen, vaatteisiin, koruihin ja valokuvaamiseen. Blogin pääpaino on pukeutumisessa mutta eksyn myös kauneuden ja hyvinvoinnin pariin. Tyylini on sekoitus uutta ja vanhaa. Punaisen lankana toimii ajattomuus ja monipuolinen yhdisteltävyys. Haaveilen jatkuvasti elämäntaparemontista ja tuntuu, että joka kuukausi aloitan jotain uutta. Ilman haaveita elämä olisi aika tylsää. Elämän ohjenuorana onkin, että koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan. Tervetuloa aktiivisen aikuisen naisen matkaan!

helmi (YouTube) Olen Helmi, tubettaja-bloggaaja Tampereelta. Nuoresta iästäni huolimatta olen ehtinyt kuvata videoita ja kirjoittaa postauksia jo neljän vuoden ajan. Kanavani Helmi on monipuolinen kauneuskanava, josta löydät niin haalintoja ja kuukauden suosikkeja kuin myös tutoriaaleja sekä unboxing-videoita. Erityisen lähellä sydäntäni ovat uudet ihonhoitotuotteet, värikkäät poskipunat, kestävät meikkipohjat ja klassiset kynnet. Viimeisimpänä olen tutustunut cruelty free -kosmetiikkaan ja uusiin Suomeen rantautuneisiin brändeihin.

in the middle

inthemiddle.fi In the middle-blogin takaa löytyy 34-vuotias Niina. Olen urheiluhullu kolmen lapsen äiti Kotkasta, pappilan pääkokki ja intohimoinen ruoanrakastaja. Tämän lisäksi olen ikuinen optimisti, syvä pohdiskelija ja maailman huonoin häviäjä. Kiteytettynä; oman elämänsä life coach, joka elää jalat maassa, pää pilvissä. Blogissa käyn läpi elettyä elämää sekä hankin uusia elämyksiä ja kokemuksia. Vastapainoksi loihditaan kynttiläillallisia ja treenataan täysillä. Välillä puhalletaan pieniä pipejä ja heittäydytään elämän vietäväksi. Katsotaan rehellisesti huomista silmiin ja uskotaan unelmiin. Blogi kertoo tarinaani, kaiken sen keskellä.

Minäkö keski-ikäinen? minakokeski-ikainen.blogspot.fi, YouTube: Tädit tubettaa Olen 47-vuotias lifestyle-blogisti. Blogini kertoo positiivisessa hengessä ja huumorin keinoin miltä tuntuu olla keski-ikäinen nainen ja miten omaa ikäänsä on välillä jopa vaikea ymmärtää. Usein sukkuloidaan kosmetiikan maailmassa, sivutaan perhe-elämää, Kahvikuppi- Tiianakin minut tunnetaan. Käsittelen blogissa kaikkea maan ja taivaan väliltä, kuitenkin punaisena lankana on, että itselleen voi nauraa ja pitääkin nauraa, kaikki on loppupeleissä omasta asenteesta kiinni.

Kristallin hohtoa kristallinhohtoa.blogspot.fi Olen Krista (alias Cride), 40+ lifestyle-bloggaaja ja kolmen lapsen perheenäiti ruuhkavuosien keskellä, joka rakastaa kaikkea kaunista sekä shoppailua, muotia ja sisustamista. Intohimoina käsillä näpertely, tuunailut ja leivonta. Kosmetiikan suurkuluttajana on pyrkimyksenä siirtyä luonnonkosmetiikkaan, josta usein kirjoittelenkin muiden tuotetestailujen ohella. Kesällä lakkaillaan varpaankynsiä mökillä meren äärellä ja talvella matkustellaan maailmalla. Lapset vaan kasvaa, mutta itse pysyy henkisesti aina 25-vuotiaana muutamasta lisäkilosta ja rypystä huolimatta. Muutokset mahdollisia.

27


– Ole tärkeä itsellesi – 21.–23.10. Messukeskus Helsinki

iloveme.fi

muotinäytökset

muotimaailman muotikatu

muoti

hiusnäytökset

LAUKKUJA, KENKIÄ, ASUSTEITA YM.

näytösalue

optisen alan palvelut

Eteläinen sisäänkäynti HYVÄN OLON LAVA

HIUKSET KYNNET MEIKIT kosmetiikka

kauneus

muoti + koru&kello – lifestyle

terveys I LOVE ME -LOUNGE

superfoodit

Kauneuden alan SM-kilpailut luonnonkosmetiikka

Teema-alue: Kosmetologi on ihosi asiantuntija on avoinna yleisölle la ja su Kosmetologipäivät avoinna vain ammattilaisille.

hoidetaan terveyttä! -alue

Pohjoinen sisäänkäynti

treeni, ravinto, laitteet ja palvelut

AREENA KILPAILUALUE

kauneus

luonnollisesti

terveys luonnollisesti

Kosmetologipäivät ekomuoti-alue

TYÖPAJA

HIDAS ALUE

luontaishoitola-alue

I LOVE JOOGA

luomuja lähiruoka raakaruoka VUODEN TERVEYSTUOTE