Page 1

2016

KREATIVE DAGE

28-30 OKT MESSE C

Sådan cirka lyder opfordringen fra Johan Rosenkilde, når han hver dag under ”Kreative Dage” i Fredericia afholder workshops i fremstilling af unikke julehjerter, og hvor de besøgende kan komme og flette med. Han har også en stand på messen, som er den største af sin slags i Norden. Den unge papirkunstner har siden barndommen været fascineret af julehjerter og origami, og hans kreationer er ofte overraskende i form og farver. I december 2015 havde Johan Rosenkilde således en julekalender på Facebook, hvor han hver dag præsenterede et nyt julehjerte-de-

sign, som folk kunne prøve kræfter med. Skabelonerne og instruktionerne kan alle hentes på hans hjemmeside, www.julehjertedesign. dk, hvor der også er råd og software, der gør det let at designe egne julehjerter. I julekalenderen var der både et Darth Vaderjulehjerte, et ovalt julehjerte, et hjerte med 3D-effekt samt nogle med ”orkan” og ”blød karamel”-temaer. Den fingernemme julehjerte-entusiast er uddannet matematiker og er til daglig adjunkt på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Så det falder ham let at ”udregne” komplicerede mønstre og skabeloner til sine designs.

International kurvemager Kreative Dage byder også på flet af en lidt anden karakter, nemlig pileflet. Ane Lyngsgaard fra ”Pileriet” har arbejdet fuldtids som kurvemager og underviser på kurser siden 2000, og hun har deltaget i projekter og studie-rejser i blandt andet Tyskland, England, Irland, Frankrig og Canada.

ger: Det ene handler om netop Zimbabwe og fortæller om forløbet fra at blive hyret til at lave et nyt design i lokale materialer, til det færdige produkt står klar til salg i Zimbabwe. Forløbet går over tre år. Det andet handler mere generelt om Ane Lyngsgaards virke som kurvemager:

Det er dog især Afrika, der har stjålet Ane Lyngsgaards hjerte, og hun har deltaget i flere projekter sammen med kvinder i blandt andet Zambia og Zimbabwe. På Kreative Dage kan man opleve to foredrag med den dygtige og berejste kurvema-

- Jeg fortæller om processen fra at drømme om pil og kurve, til et fuldt liv med flet, innovation, rejser og undervisning jorden rundt med mit fag, lyder det fra Ane Lyngsgaard, som også udstiller nogle af sine værker på messen.

Kurvemager Ane Lyngsgaard fortæller på Kreative Dage om sine projekter med kvinder i blandt andet Zambia og Zimbabwe nu flere Allerede udstillere end 215 ig på tilmeld d dage.dk kreative

NY HE DS BR EV

”Skal vi klippe vores julehjerter sammen?”

NR: 2 - JUNI ´16


Her ses Dorthe i Det Kreative Værksted i gang med “crepepapirblomster”, som der også ses færdige eksempler på.

Det kreative værksted På Kreative Dage 2016 vil mange af udstillernes materialer være i brug på to spændende workshopområder der ”styres” af Dorthe Kjeldgaard Rasmussen fra Det Kreative Værksted ved Gammelbro Camping.

På disse workshops vil de besøgende direkte på messen kunne arbejde med materialer indenfor udvalgte temaområder, og desuden få masser af råd og vejledning med – en vejledning som endda kan repeteres via youtube-videoer, hvis man får behov, når man kommer hjem efter messen.

Stof og Sy ryster posen på ny Stof & Sy i Skanderborg er en af landets førende butikker inden for stof, garn, symaskiner og sytilbehør, og østjyderne er naturligvis også repræsenteret i efteråret på Nordens største messe for hobbyog håndarbejde, Kreative Dage i Fredericia. - Jeg tror, det er syvende gang, vi er med, og vi glæder os meget hvert år. Vi står sammen med gode kolleger, og de besøgende er så positive og entusiastiske. Det liv og den summen, der er på standen fra fem minutter over ti fredag formiddag – det er helt fantastisk, fortæller Lene Langballe, indehaver af Stof & Sy. Hun og medarbejderne har allerede påbegyndt planlægningen og indkøbet til årets messe. De sætter en ære i, at de besøgende hvert år skal opleve noget nyt på Stof & Sy-standen: - Det nemmeste var jo at gentage det, der har været en succes. Men jeg synes, vi skylder folk, at de hvert år kan hente ny inspiration og se nye materialer og teknikker, mener Lene Langballe, som i år blandt andet præsenterer ny spændende software til symaskiner. Hun tilføjer, at der weekenden igennem er tæt kontakt mellem Fredericia og Skanderborg, for de ansatte i butikken er spændte på, hvilke tiltag på standen, der især hitter, og hvordan det går generelt. Lene Langballe har i øvrigt oplevet et lille skifte i besøgsmønstret på Kreative Dage.

- Tidligere var fredag for pensionisterne, lørdag var den helt store dag, og søndag var mændene også med. Sådan groft sagt. Men i dag er der tryk på fra alle målgrupper allerede fra fredag – mange kommer mere end én dag, og andre vil måske ikke risikere, at noget er udsolgt, når de kommer, påpeger hun. Stof & Sy køber naturligvis ind, så der så vidt muligt er varer på hylderne til sidste slutfløjt. Men det kan ind i mellem blive snert: - Jeg har faktisk prøvet, at den nederdel, jeg havde på, blev købt, så jeg måtte låne en trådet symaskine og hurtigt lave en ny, griner Lene Langballe, som roser Kreative Dage for et velfungerende koncept og en effektiv markedsføring af det kreative mekka i Fredericia.


K

LIDT PRAKTIS

Omfattende program

Kreative Dage 2016 bliver den hidtil største

Hele 76 programpunkter fra messens scener hen over den forlængede weekend har betydet, at der for første gang er hele 3 scener på Kreative Dage. Det betyder, at der i år vil være en scene at finde i C-hallen, der også danner ramme om bonsaiudstillingen – denne gang i regi af Dansk Bonsai Selskab – samt en stor café med frokostbuffet for de besøgende.

Med 4½ måned til årets messe og 215 navne på udstillerlisten – og flere på vej – er der ingen tvivl om, at 2016-udgaven af Kreative Dage bliver den hidtil største. Udstillingsarealet på Nordens største kreative messe er endnu engang udvidet, så udstillerne lægger beslag på 18.000 m2, men hvor det også prioriteres, at der er god plads og luft til de mange kreative besøgende.

Program med tidspunkter sendes inden sommerferien til alle, der skal på scenen, og offentliggøres herefter på messens hjemmeside.

Medieplanen er klar!

Bliv en del af markedsføringen

Når det gælder markedsføringen, er der heller ingen ”hvilen på laurbærrene”. Udstillere og især potentielle besøgende vil således i år opleve en endnu mere omfattende markedsføring af Kreative Dage. Flere end 100 spots er booket på TV2´s regionale stationer – (Fyn, Midt-Vest, Syd og Øst-Jylland), et halvt hundrede annoncer i dag- og distriktsblade samt 20 helsides annoncer og indstik i relevante ugeblade og magasiner indgår i messens samlede markedsføring. 28.- 30. OKT. 2016

KREATIVE DAGE

Online markedsføringen og de sociale medier er naturligvis også en del af pakken. Og når det gælder Facebook, Instagram m.v. kan du være med til at skabe opmærksomhed både for messen generelt og for din egen medvirken. Har du spændende fotos eller evt. videoer og korte, beskrivende tekster, der fortæller om forberedelserne, forventningerne og hvad der vises af spændende nyt på årets messe, så vil vi gøre alt for at få det formidlet til vores aktive og kreative følgere. Send dit materiale på ls@messec.dk. Brug også messens logo i din egen markedsføring (som du finder under ”Presse” på messens hjemmeside) og husk at linke til www.kreativedage.dk.

0. OKT. 16 MESSE // 28.-3 STE KREATIVE NORDENS STØR G KL. 13 og C, Fredericia Dage i MESSE nde Kom til Kreative og 75 inspirere 230 udstillere De mange udstiloplev flere end messens 3 scener. trends, foredrag fra til de nyeste at inspirere dig mere. lere er klar til er og meget nye material scenen og DIY-projekter, ansigter vil indtage n, demonstration Kendte kreative gas med inspiratio give den fuld dig. og historier til online på – køb din billet Spar tid og penge e.dk. www.kreativedag

FREDAG OG

LØRDAG KL.

14

LØRDA

Tingfinder &

ert

indretningseksp

fra TV2 bl.a. er kendt Helena, der Oplev Mette dommer i NybygDeluxe, som succesen Loppe t i Go’ Morgen indretningseksper gerne og som Danmark.

SØNDAG KL.

11 OG KL. 14 randør

Kongelig hofleve

of Flowers binder Bering House royale Bjarne Als fra og krydrer med fantastiske buketter til Kreative Dage. scenen anekdoter på

ldighed

Strikkens mangfo

om den unge Koushi og hør Mød den livsglade verden af garn og pinde. i en fyrs famlen rundt

Vestre Ringvej

ia, messec.dk

101, 7000 Frederic

Onlinebillet med ”gulerod” Via messens hjemmeside er der allerede åbnet for forsalget af billetter til Kreative Dage 2016. For at sikre et hurtige flow i indgangen til messen tilstræbes det at reducere billetsalget ”i døren”. Derfor vil de besøgende i år med økonomisk fordel kunne købe deres billet online forud for messen og dermed spare 15 kroner på entréen (online kr. 100,- / ved indgangen kr. 115,-).

Efter sommerferien følger... til alle udstillere plakater, flyers, billetterne indeholdt i tilmeldingsgebyret samt login til udstillerhåndbogen med alle praktiske oplysninger og bestillingsmuligheder for div. tekniske serviceydelser m.v.


rlisten Udstille res te opda på e d n løbe

Foreløbig udstillerliste pr. 7. juni 2016 1stFloor.dk 2V Smykker AKA Design Alice R - Metalkunst Allan’s Symaskiner Almuegaardens Bolchekogeri Aloe Vera v/Croma Design Alt om Håndarbejde - Strikkemagasin Alt om Håndarbejde - Symagasin Alt om Håndarbejde ”Syworkshop” Amaida.dk - Smykkematerialer & Perler AMOK1 Anla Glas A/S Annemette Voss Art de Vinci BAGE&SYLTE BageBixen.dk Bankegården Patchwork Bent Bøjgaard, Stensliber Bergstedt’s Bageri Bettekun Birkedal Lertøj Birthe Anna, Billedkunstner Blikfang Optik Blomster Designeren Bloome Copenhagen Bog & Idé Odense City Borupgaard Lys Burda Butik Kastanja By C Gundersen By Houlind By Kaae by Nyboe Bøge Design Bøgelund Patchwork Center for Smykkeformgivning Cerama A/S CKC Strik Club Syd CM Lassen a/s CreateArt Creativ Company Creative papir Dalens Produkter Dansk Bonsai Selskab Dansk Mohair Dansk Patchwork Forening Den danske Design- og Håndværksefterskole Den Historiske Miniby Den hvide butik Den lille Lade Denwax Depotgården Design- og Idrætsefterskolen Skamling Det Kreative Værksted v. Gammelbro Camping DF design DOT-DESIGN ApS Dragen

E-beths e-filt Elite Creations Ellen’s Patchwork Og Hobby Else Rasmussen, Keramiker EUC Lillebælt Familie Journal - Maries ideer Fashion Company ApS Filtestedet Filtlaboratoriet Forlaget Schjønning Fossile Smykker Fox og Jane I/S Fredericia Husflidsforening Frigga Fantasy Frk. Fines garn Fund og Krea Gaia Jewels by Cecilie Hother Galleri Meretes-design Garn Som Hobby Garngaragen garnpusher.dk Garnshoppen v/Tina Pilgaard Garnsøstrene Gavl-Huset Gavlhuset Keramik & Musik Geilsk Genesis Sy & Strik Granitkunst.dk G-ULD I/S Guldager Symaskiner Hakkenålen HANNES Patchwork Hans Christian Carstensen, trædrejer Haveshoppen HB- Keramik HD Børster Hedens Hørgarn Heiss Development Helene Juul Design Hendes Verden Henning Andersen, knivmager Historicum Historisk Håndværk Hjemmet v/Egmont Publishing Hobbyboden Scrapworld Hobbygården Gassum Hobby-Life Hobbyrummet v/Axel Graversen Hornværkstedet Hos Sibylle Howtodofashion.dk Ilanza Design Indal’s Keramik Inter Sew Sverige AB Irene Jensen Izgo Nail Design Jacobsen Publications A/S JulehjerteDesign.dk Karen Klarbæk Karen Noe Design Karen-Marie Klip & Papir A/S Papirmuseets By A/S

Katina Design KJDesign Knipling i Danmark Knit von Kamstrup Krea Deluxe Kreativ Beton Kreativ med Ungerne Kreativ Strik KreStoffer Krimarlot Scraphobby Kræmmerhuset Kunsthåndværkergården Kunstspiralen Kvinsbjerg Kyndbøl Symaskiner - Bernina SyXperten Kærup Hobby Laila Skind Lene Sommer Design Lillestrik Lise Møller Design og Vindjakker LiVi Strik LLZ design skabeloner og stencils Louis Nielsen Fredericia Læderværkstedet Madsen Textil Magnethjertet Maleworkshop Mandala Create MariaDenmark Sewing MC Maskinbroderi I/S METERMETER Myjola NORBAK ApS Pandekagehuset Løkken Panduro Hobby A/S Papirdesign.dk Patchwork Kælderen Pelunika Perle - Perlestrik Perlefest Peter Larsen Kaffe A/S Picturing the World Pileflettere Fyn/Jylland Pileriet Platwerk Plexi-trend PR Chokolade A/S Purkærhatten

Ravstedhus ApS RAZspa risagerglaskunst.dk Rothenborg ApS

.dk edage kreativ

Scrapbook Fun Silverfix Skaberlyst SKOV Sminge Inventar og Maskiner Spindelvæven SSC Company Stjerne Strik Stof & Stil Stof & Stuff STOF & SY Stof Shop Stof2000 ApS Stofhallen Strikkenet.dk Strikkeriet Susanne Kofod Smykkedesign SWAGKNIT Tante Grøn ApS Tempa Håndværk Tiffany-Glas Tina Design Tip-Top Læderbalsam Togostrik Toplay Træværkstedet TV Syd Uldbutikken Uldgarnet IVS Uldgaarden Ulla Paaske Nisser Unika Smykker Uniqua Urtegaarden ApS Verner Jensen Ves-Design Vindelev Blindrammefabrik VSM Danmark A/S Wonders in Wood Yarn Lovers Yogi Frogi Önling ApS Ønskefe

Har du ikke allerede sik ret dig stand på Norde ns største kreative messe, kan du booke online på www.kreativedage.dk. Yderligere oplysninger - kontakt os på 7592 25 66 Messechef: Lars Sønderg aard (ls@messec.dk) Salgskonsulent : Nicky Ny gaard Nielsen (nn@messec.dk)

MESSE C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia, www.messec.dk

Kreative Dage - Nyhedsbrev for juni 2016  

Læs her vores seneste nyt samt praktisk info.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you