Page 1

El curs passat encetarem una metodologia diferent per tal de créixer i fer créixer nosaltres i el nostre alumnat en el procés d’aprenentatge. Decidirem fer un treball per projectes multidisciplinari, integrador i que tinguera com punt de partida allò que decidirem que era necessari per tal de continuar en aquest vaixell: la imaginació, la necessitat de ser i deixar ser creatius. Crec que això és realment un punt de partida ambiciós però cada dia estic convençuda que sense imaginació ens costarà més adaptar-nos i sobreviure a la incertesa en la que estem en aquests moments. Els fractals foren el disparador d’eixe viatge al centre de la imaginació. Enguany la proposta de l’equip docent va estar no renunciar al sentit genèric del títol del projecte, es a dir continuar viatjant a la imaginació , però amb un fil conductor que cohesionarà fàcilment les assignatures i a més fora creatiu, imaginatiu, engrescador. Fou l’art , així, en general, el fil que pensarem podria ajudar-nos a nugar el nostre treball. La reflexió inicial va estar Què és allò que ens diferencia de la resta dels essers vius?. No va haver massa debat, tal vegada perquè ens va pillar de sobte, però si ajuntem el concepte d’art al pensament, les emocions , el llenguatge i l’acte de crear pot ser ho tinguem més clar. Fins i tot com estic embalada vaig a permetre’m compartir amb vosaltres una reflexió personal: l’art és el que fem cada dia amb el nostre alumnat amb la intenció de contribuir a fer d’ells i elles persones plenes de bellesa. Bé anem a per la proposta. Comencem amb una reflexió inicial, per aclarir i gaudir un poc.


Què és l’art


ÉS UNA EINA?


És un suport? Pepe Espaliu

Un trencasĂ­mbols?

Un trencacadenes? Chema Madoz


Una crítica social?

És pura estètica?


Tal vegada un somni

un procĂŠs?

una instantĂ nia?

un gest


L’art és

El terme art procedeix del terme llatí ars. A l'antiguitat, es considerava art, l'habilitat en la producció d'alguna cosa. A finals del s. XV, durant el Renaixement Italià, es fa la distinció entre artesà i artista (artesania i belles arts), el primer seria el productor d'obres múltiples i l'artista, el productor d'obres úniques. La definició d'art ha adoptat formes diferents segons les èpoques, països i cultures; amb funcions, motius i necessitats diverses. Va ser la revolució industrial quan apareix un terme similar a l'actual, van aparèixer els col·leccionistes, les galeries d'art, els crítics d'art, les acadèmies i els museus.


Actualment, podríem definir art com aquella manifestació de l'activitat humana, sense cap regle concreta, que expressa en forma subjectiva i única alguna cosa real o imaginària. També, es podria definir com una manifestació de la ment, de la intel·ligència humana, per la qual s'expressa allò que desitja l'artista amb la finalitat d'establir una comunicació amb l'espectador, intentant la transmissió de sentiments i sensacions. L’art és una ferramenta per comunicar-nos, per crear un llenguatge que ens permet posar en marxa allò que ens diferencia de la resta dels essers vius: la imaginació, el pensament, que permet sanar-nos l’anima i el cos. És un diàleg entre el fet artístic i el que el contempla. Jo crec que l'art de certa manera és una ajuda, a suportar la veritat, i és un mitja per a buidar de l’odi la ràbia i tots aquells sentiments que a vegades no saps on col·locar. Crec que hi ha dues maneres d’expressió per dir-lo d'una manera, una es la destrucció i l'altre la creació, així que l'art supose que es això, una manera de transformar les nostres pors i sentiments creant. Es per això que estic convençuda del poder sanatori de l’art, de la necessitat de donar i oferir espais lliures per a imaginar i crear- No ho anem a tindre fàcil, però en el viatge a la imaginació no trobe millor camí Algo així...

.


Proposta d’activitats Valencià.

Castella:

Poesia visual

http://www.cabrasola.com/VISUALES.htm Matemàtiques: http://webdelprofesor.ula.ve/ciencias/lico/Mat_arte/Mat_arte.htm http://www.iescanpuig.com/ewccp/lib/exe/fetch.php?media=mnunez:matematica_ i_art_treball_pdf.pdf Proporcions, numero aureo L'art i la matemàtica han estat relacionats des dels inicis de la civilització. Ells apareixen en totes les cultures. És una relació profunda on es barregen el sentit de l'estètica, la recerca d'un ideal de perfecció, l'exploració de l'espai temps i el reconeixement de formes i patrons de repetició. CCNN: http://veurepensarisentir.blogspot.com/2010/09/land-art-art-i-natura.html LAND ART: fem i construïm Land Art al nostre entorn Fractals Angles: Body art

http://illusion.scene360.com/category/body-art/


Socials: El Cos humà en la historia de l’art Informàtica: 3D

PRODUCTE FINAL: EL BOSC IMAGINARI Cada assignatura haurà de construir un arbre on penjar les seues produccions o fet amb les seues produccions. Exemples:


PERÒ , QUÈ ËS L'ART  

Material, sesión, motivación, equipo docente

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you