Page 1


Olipa kerran lumiukko ja lapset olivat tehneet hänet oli hänen ihka ensimmäinen joulu. Hän oli tosi innoissaan. Kun hän heräsi aamulla, hän muisti, että huomenna on jouluaatto! Häntä alkoi jännittää. ”Jihuuu!” se sanoi ja heilautti harjaansa! Kun hän heräsi aamulla, hän hihkui. ”Tänään on jouluaatto”, se intoili ja katseli ympärilleen ihmetellen missä kaikki ovat? Kaikki olivat valmistelemassa tämän päivän joulua varten. Illalla, kun lumiukko meinasi nukahtaa, niin se sai ikioman lahjapaketin. Siinä oli upea silinterihaTTu. ”Tämä oli maailman parhain joulu” se sanoi.

LOPPU!


Olipa kerran pikkuinen kettu. Hän leikki pikku kilpikonnan kanssa. He leikkivät piilosta. Se oli niitten lempileikki. Pikku kilpikonna oli mestari. Pikku kettu ei löytänyt kilpikonnaa. Pikku kilpikonna oli kolollaan. Siellä se oli hyvässä piilossa!


Pelastus tytöt!

Olipa kerran tyttö, jonka nimi oli Anni. Eräänä päivänä Anni tuli ulos. Sitten Anni huomasi taivaalla auringon, joka vilkutti Annille. Ja Anni vilkutti auringolle. Aurinko oli nimittäin iloisella päällä. Yht’ äkkiä tuli muuan ukkospilvi. Ukkonen meni auringon eteen. Aurinko alkoi itkeä. Mutta ukkonen ei siitä piitannut. Ukkonen rupesi salamoimaan kiukusta, koska Anni ei vilkuttanut hänelle. Ukkonen aloitti myös vesisateen. Anni juoksi sisälle. Anni kuuli auringon huutavan apua. Aurinko huusi koko ajan APUA! Anni luki sisällä kirjaa, jonka nimi oli Pussauskoppi. Sitten aurinkoa ei enää näkynyt. Satoi kaatamalla ja ukkonen jylisi myös taivaalla.

Kun Anni oli lukenut kirjan loppuun, hän avasi tv:n. Anni katsoi tv:tä junioria. Sitten Anni meni tekemään popcornia. Sitten, kun popcornit olivat valmiit, Anni huomasi siiliperheen olevan vaarassa. Anni juoksi ulos vesisateeseen pelastamaan siiliperheen. Hän koppasi pyyhkeen mukaan. Anni otti varovasti pikkusiilit ja sitten isot siilit pyyhkeeseen. Anni vei siiliperheen kotikololle. Siilit olivat kiitollisia. Sitten Anni juoksi sisälle. Annille tuli hyvä mieli, koska hän oli pelastanut siilit. Anni meni piirtämään kuvaa siiliperheestä.


Yht’ äkkiä ovelta kuului koputus. Anni meni avaamaan oven. Siellä oli Annin bestis. Hänen nimensä oli Enni. Enni kysyi: ”Voisitko olla minun kanssa nyt?” ”Totta kai voin olla sinun kanssa.” Anni vastasi. Enni tuli sisälle. ”Mitä tehdään?” Anni kysyi. ”En tiedä.” Enni vastasi. Tytöt miettivät, mitä he voisivat tehdä. Sitten Anni sai idean. ”Mennään meidän kuistille katselemaan sadetta.” ”Joo!” ”Leikitään samalla pelastajia”, Enni sanoi. ”Käy minulle!” Anni sanoi. ”Otetaan nämä herkut mukaan”, Anni sanoi. Kun tytöt olivat kuistilla, he näkivät pikkulinnun pulassa. ”Enni, meidän täytyy pelastaa se!” Anni sanoi. ”Niin meidän pitää!” ”Mennään pelastamaan se!” Enni sanoi. Sitten tytöt hakivat sisältä tosi pehmeän tyynyn. Pikkulintu oli juuri putoamaisillaan. Tytöt saivat juuri ja juuri pikkulinnun kiinni. Tytöt ottivat linnun telttaan lepäämään. Päivä kului nopeasti pelastaessa kaikkia eläimiä. Kun ilta tuli, Ennin piti mennä kotiin. Enni ei olisi halunnut mennä kotiin, mutta hänen oli pakko mennä. Samoin Annin piti mennä kotiin. Niin oli koko hauska päivä nyt putkessa. LOPPU!!!


tässä on kummitustalo. täällä asuu kummituksia. ne pelottelevat ihmisiä. ihmiset juoksevat pakoon. pelokkaina kummitukset osaavat olla pelottavia. yöllä täällä tapahtuu kummia. kummitukset vaanivat huoneissa keskiyöllä. tämä talo on pelottava talo. täällä on ikkunat rikki ja täällä liikkuu pelottavia rottia. ja tuuli kummittelee ikkunoissa. nämä tähdet ovat kummituksia. kummitukset pääsevät seinien läpi. kummitukset ovat fiksuja. ja tämä kukkakin on kummitus, joka on todella fiksu kummitus. siksi se on fiksu, koska sillä on vahva hajuaisti. se voi haistaa vaikkapa kiinaan asti. eikö ole hassua? mieti, kiinaan asti. aika hassua! minusta kasvit eivät voi haistaa kiinaan asti ja yleensä kasvit eivät haista yhtään mihinkään. ei edes pätkän vertaa.


HAMSTERI IINES

Olipa kerran hamsteri nimeltään Iines. Eräänä päivänä Iines näki taivaalla sydämiä. Sitten taivaalle tuli ukkospilviä. Iines huudahti: ”Pakko mennä sisälle!” Elli tuli perästä. Elli sai salama iskun. Elli joutui sairaalaan. Sairaalassa tutkittiin Elliä. Ellillä oli aiv tärähdys. Seuraavana päivänä Elli pääsi pois. Sitten he elivät elämänsä loppuun asti onnellisina.


OLIPA KERRAN TALO

Olipa kerran niityllä yksinäinen talo. Oli pimeää ja ukkosta. Jyrisi ja tähtiä tuikki taivaalla. Talon sisällä oli Janne. Uuni oli päällä. Sitten tuli tulipalo ja talo syttyi palamaan. Sitten Janne meni kaupunkiin. Talosta tuli sininen, tummansininen, vihreän värinen katto. Talosta tuli kaksi kerroksinen ja valkoiset seinät ja valkoinen ovi. JA Janne meni katsomaan televisiota. Sitten Janne meni tekemään hyvää ruokaa. Kolme päivän päästä Janne lähti. Helsinkiin ja Janne kävi Sealifessä. Helsingissä oli kaunista. Sitten Janne lähti Helsingistä Rovaniemelle. Sitten kolme päivää sitten Janne lähti kotiin.


Lotta, Emma ja Helmi lelukaupassa

Lotta ja Emma asuivat leikkimökissä. Lotta ja Emma haaveilivat päästä Toys r us lelukauppaan. Emma lähti ulos leikkimään. Ja Lotta lähti kaverin luokse. Emma kysyi Lotalta. - Minne menet? Lotta vastasi: Menen kaverille. Emma sanoi: Minäkin tahdon mukaan! - Miksi? - No, muuten olen yksin. - Tule sitten. - Käydäänkö Toys r us lelu kaupassa, koska asumme Jyväskylässä? - Okei, pitää vain kysyä Helmiltä. Emma kysyi Helmiltä. - Lähdetäänkö lelukauppaan? - Lähdetään vaan. Emma Lotta ja Helmi lähtivät Toys r ussiin. He saivat lelut.

SEN PITUINEN SE!


Olipa kerran tyttö

Olipa kerran tyttö, jonka nimi oli Oona. Hän asui yhdessä vanhempiensa kanssa eikä hänellä ollut siskoja eikä veljiä. Oli kesä ja Oona oli rannalla uimassa. Vesi oli lämmintä, mutta… siellä ei ollut enää ketään. Mihin kaikki menivät? Oona oli alun perinkin tullut rannalle ilman vanhempiaan, mutta silloin kun hän oli tullut, rannalla oli ollut muitakin lapsia. Häntä ei haluttanut enää ollenkaan uida. Hän nousi vedestä, keräsi kamppeensa ja lähti kotiinsa, pieneen rakastettavaan hökkeliin. Aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Kotona hänelle tuli nälkä. Hän päätti syödä jotain. Hän otti sämpylää ja hänelle tuli mieleen, että hän voisi kertoa kyseisestä mysteeristä parhaalle kaverilleen Nennalle. Heti kun hän oli syönyt, hän juoksi Nennan kodin ovelle ja pimputti ovikelloa. Nenna tuli avaamaan. Hän sanoi: ”Hei Oona”! ”Hei vaan”, Oona tervehti. ”Kuule, minulla on sinulle tärkeää asiaa”, kuiskasi Oona Nennalle.” No mitä? Ja miksi kuiskaat”? ”Koska en halua, että kukaan muu kuulee”, Oona kuiskasi. ”No niin, et varmasti ikinä arvaa, mitä kaikki lapset rannalla tekivät”.


Yöllä Pikku-Niko näki tähdenlennon ja sitten se meni kertomaan äidille. ”Isä, äiti ja minä näimme tähdenlennon”, huokaisi pikku-Niko. Seuraavana päivänä pikku-Niko marssi iloisena tarhaan. Pikku-Niko kertoi kavereille että:” Minä näin eillen tähdenlennon.” Seuraavana päivänä Niko oli tullut kipeäksi. Kolmantena päivänä Niko oli vielläkin ja kipeä kaikki Nikon kaverit ihmettelivät missä Niko oli.


PIKKU-KALLE

Olipa kerran Pikku-Kalle. Pikku-Kallen vanhemmat kysyivät: ” pikku-kalle, lähdeTkö lenkille?” ”en”, vasTasi pikku-kalle. Pikku-kallen vanhemmat lähtivät kahdestaan. Alkoi sataa ja ukkostaa. Pikku-Kallea alkoi pelottaa. Pikku-kalle soiTTi 112 poliisille. ”Terve! Teidän poliisien piTää Tulla, koska haluan ulos TalosTa.” poliisi vasTasi: ” miksi haluaT TalosTa ulos?” pikku-Kalle vasTasi: ” siksi,koska mina en osaa avaTa ovea.” poliisiT vasTasivaT: ” Tulemme heTi.” poliisiT TulivaT paikalle. Pikku-kalle vastasi: ”vihdoin poliisiT Tuli.”


Pieni perhe

Kirkas yö, salamoita iski ja tähtiä paistoi silloin. Pikkuinen poika oli kotona. Poikaa pelotti. Hänen äiti ja isä olivat matkalla vielä pari päivää. Sitten poika meni alakertaan. Hän joi. Poika laittoi tv:n päälle. Telkkarista tuli pelottavia ohjelmia. Hän meni keittiöön. Hän otti kaapista popcorneja. Sitten pojan äiti ja iskä tulikin jo kotiin koska siellä oli räjähdyksiä. Sitten poika oli turvassa. Äiti ja iskä ja poika menivät rauhallisesti nukkumaan. Aamu sarasti ja äiti ja isi ja poika menivät aamupalalle. Poika meni olohuoneeseen ja katsoi lastenohjelmia. Perhe meni kauppaan. Sitten perhe lähti kaupasta. Poliisi ajoi ohi ja poliisit pysäytti perheen ja perhe sai sakot. Sitten matkalla talo paloi. Siellä oli ambulanssi ja paloauto ja poliisiauto. Perhe meni jo kotiin. Tulikin jo yö. Yön jälkeen perhe meni Helsinkiin. Siellä oli kaunista ja he kävivät kaupassa. Siellä oli hirveästi kaikkea. Siellä oli leluja ja ruokaa ja limpparia ja kaikkea hyvää.


Nöpön onnenpäivä

Olipa kerran pupu. Sen nimi oli Nöpö. Se oli pieni pupu. Eräänä päivänä Nöpö näki saippuakuplia. Sitten se näki ilmapallon. Ja se teki sydämiä. Sitten Nöpö nuuski raikasta ulkoilmaa, kunnes Nöpölle tuli nälkä. Sitten Nöpölle tuli todella kova nälkä. Nöpö halusi ottaa ilmapallon mukaansa. Nöpö huomasi sen lempiruokaa. Nöpölle alkoi tulla kuuma, kun aurinko paistoi Nöpön turkkiin. Koska Nöpö oli pikku pupu, se ajatteli kieriä. Mutta sille tuli vielä kuumempi. Nöpö lopetti kierimisen, kunnes hän näki ystävänsä hiiren. Hiiren nimi oli Hissu. Hissu oli pieni hiiri. Hissu ja Nöpö päättivät mennä leikkimään. Sitten tuli kamalan kylmä ja Hissun oli pakko mennä koloonsa. Nöpö ei löytänyt kotiin vaan se lensi puun oksaan. Nöpöstä tuntui nololta, mutta se sai olla karhun kyydissä.


Oli yötaivas. Salamoi ja erilaiset tähdet valaisivat maahan. Oli liiloja, keltaisia, pinkkejä ja oransseja salamoita. Mutta tähdet eivät olleet tavallisia tähtiä, koska ne osasivat puhua. Yhden tähden nimi oli Lili, koska hän oli liila tähti. Pinkin tähden nimi on Pink. Pink kysyi Lililtä: ”Nukutko sie?” Lili sanoi: ”En. Kiitos, että kysyit. ”Sitten ne menivät nukkumaan. Tuli aamu. Lili herätti Pinkin. Ja siitä alkoi uusi päivä!


Taivas

Olipa kerran taivas, jossa ei ollut yhtään tähteä. Kunnes tuli yö ja tähdet menivät päälle. Samassa ukkonen rupesi pärskymään ja sitten salamat osuivat tähtiin ja ne räjähtivät. Sitten tuli päivä. Sitten ihmiset soittivat 112. pian poliisit ja palomiehet ja lääkärit tulivat paikalle. Ne ampuivat tähdet takaisin taivaaseen.


PELOTTAVA YÖ

Oli yö. Ihmiset kirkuivat. Ulkona oli ukkonen ja salamoi. Taloon osui salama. Sitten talo paloi. Poika oli yksin kotona. Se soitti palokunnalle. Poika yritti päästä ulos. Poika ei päässyt ulos. Palokunta tuli just paikalle. Yksi palomies meni hakemaan pojan. Loput palomiehet sammuttivat palon. Viereisessä talossa kerrottiin pelottavia tarinoita, kummitus tarinoita.


Ulkona on talvi. Tyttö on tehnyt lumiukon. Aurinko paistaa, se on hyvä päivä!


Dinosaurus ja sen lapsi.


Yhden kerran oli yksi poika ja hänellä oli auto ja omakotitalo. Yhden kerran satoi niin paljon vettä, että hänen auto ja koti menivät rikki. - Mitä minun kotitalolle ja autolle tapahtuu? Kysyi poika. - Minä menin rikki! Sanoi auto. Mutta onneksi korjaajat tulivat paikalle ja korjasivat sekä talon että auton!! - Katsoo!! Sanoi talo. Sade loppui. - Niin, kyllä!!! Huusi poika. Mutta ne eivät tienneet, että sade voi alkaa taas. - Katsokaa, pilvet menivät pois ja auto on korjattu! huusi poika.

2A:n kirjoitelmia  

Mertalan koulun 2A-luokan kirjoitelmia ja itse piirrettyjä kuvia

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you