Page 19

det maritime museet. Ekskursjoner med buss hadde vi også. Glenfarclas destilleri ble besøkt og vi ble mektig imponert over hvordan whisky blir laget og hvilke verdier som lå i tønnene. Da ble vi fortalt at totalverdien på tønnene med innhold var på en milliard norske kroner, ble vi målløse, forteller Jarle Kandal, leder i avd. Bergen. – På The Gordon Highlanders Museum ble vi vist den stolte historien til regimentet som har gjort tjeneste i fle e hundre år over hele verden. I skotsk og britisk historie er dette regimentet av de virkelig store, sier Kandal.

99585_3_2019.indd 19

Det blir ny tur i april 2020, men foreløpig er ikke reisemålet bestemt. – Det er alltid mulig for NROF-ere i andre avdelinger å hive seg med på våre turer, avslutter lederen i avd. Bergen. – Men man må være rask, for reisene er populære og plassene fylles raskt opp. ■■■

TUNGTVANNSAKSJONEN PÅ RJUKAN BLE BLANT ANNET TIL HER. PÅ ENGELSK HET KOMPANI LINGE «NORWEGIAN INDEPENDENT COMPANY NUMBER 1».

Turen til Skottland ble raskt fylt opp med deltagere. Her er alle samlet foran minnesmerket over Kompani Linge. Foto: NROF avd. Bergen.

12.06.2019 12:25

Profile for Merkur Digitale Magasiner

Pro Patria 3-19  

Pro Patria 3-19