Page 1

Beauty makeovers...

Водич за убавина Есен Зима ’10 - ’11

Уметноста на Убавината


ПРЕТВОРЕТЕ го

вашиот УТРИНСКИ ИЗГЛЕД во ПОПЛАДНЕВЕН или ВЕЧЕРЕН ИЗГЛЕД лесно и брзо со новите предлози од Seventeen, уметноста на убавината !


Сега секојдневниот утрински изглед може да се претвори во гламурозна убавина со новите, интелегентни методи и вашето расположение ќе стане опуштено! Вашата шминка сега може да се трансформира и заедно со бојата на костата, ноктите и вашиот стил да стане тајна на вашата блескава убавина за секој момент од денот За вашиот попладневен и вечерен изглед и за убавина која зрачи насекаде збогатете ја вашата шминка со допоплнителни совети кои ги нудиме.

На овој начин ќе имате двојна придобивка • Го надополнувате вашиот дневен изглед без да губите време, употребувајќи ги истите производи, го преобразувате во ПОПЛАДНЕВЕН и ВЕЧЕРЕН изглед кој зрачи • Беспрекорната убавина станува подостапна  Seventeen ве поканува на игра на бои каде идинствена ѕвезда е убавината! Ги споделува зо вас тајните, мислите и новите предлози и ви ја презентира уметноста да создадете изглед кој секогаш е трендовски и импресивен.


Боја на коса | Основа: Комбинација на Beauty Color No 8.1 со Beauty Color Бр. 8.71 во сооднос 1:1. Прамени: Комбинација на Beauty Color Бр. 10.1 со Beauty Color Бр. 1007 во сооднос 1:1 од LORVENN PARIS


Majestic Elegance Шарм и убавина во целосен раскош од утро до вечер!

Утрински мејкап

Трипалетен сет сенки за очи Perfect Harmony Eyes бр. 71

Очи| Употребете ја кафената нијанса од новата тробојна палета бр.71,исцртајте smokey линија по должината на очниот капак и продолжете со светлосината нијанса покривајќи го целото око избледувајќи кон надворешниот агол од окото. Додадете лесен слој на црна маскара на горните и на долните трепки. Образи | руменило Silky Blusher бр. 53. Усни | За природен сјај употребете сјај Ultra Gloss бр. 1.

Попладневно-Вечерен мејкап

1

53

393

Очи| Без да го отстранувате утринскиот мејкап, употребете ја темно плавата сенка од тробојната палето бр.71 и исцртајте подебела smokey линија на долниот дел од очниот капак. Со истата сенка нагласете го надворешниот агол на окото и продолжете нагоре кон средината на окото соединувајќи ја добро со светло сината сенка нанесена утрото. Додадете интензитет на вашиот поглед со употреба на водоотпорниот молив за очи Super Smooth Eye Liner бр. 1 во внатрешноста на очите и комлетирајте ја шминката со онолку слоеви на црна маскара колку што посакувате. Образи | Освежете со руменилото Silky Blusher бр. 53. Усни | Нанесете го новиот Lipstick Special бр. 393 и за дополнителен сјај додадете слој од сјајот Ultra Gloss бр. 1. Нокти |За модерна сина нијанса нанесете го новиот лак за нокти Super Shine Pearly бр. 522.

Посакуваниот интензитет може да го постигнете со нанесување на поголемо или помало количество на сенка.


Боја на коса | Основа: Комбинација од Beauty Color Бр 8.1 со Beauty Color Бр 8.71 во сооднос 1:1. Прамени: Комбинација на Beauty Color Бр. 10.1 со Beauty Color Бр. 1007 во сооднос 1:1, од LORVENN PARIS.


Glamorous Perfection Свежи и природни наутро,беспрекорно гламурозни попладне и навечер! Убавината постојано е присутна.

Утрински мејкап

Трипалетен сет сенки за очи Perfect Harmony Eyes Бр. 64

57

394

1

Очи| Употребете ја дискретната златнозелена сенка од новата тробојна палета за сенки за очи бр 64, исцртајте smokey линија по должината на долниот дел на очниот капак, а потоа покријте го целосно окото. Додадете интензитет на вашиот поглед со употреба на моливот за очи Super Smooth Eye Liner бр. 1 во внатрешноста на окото и додадете тенок слој на црна маскара на долните и горните трепки. Образи| Silky Blusher бр. 57. Усни| Исцртајтајте ги и исполнете ги усните Super Smooth Lip Liner бр. 2 а за дополнителен сјај нанесете s Ultra Gloss бр. 1.

Попладневно-Вечерен мејкап Очи | Без да го отстранувате утринскиот мејкап, употребете ја истата палета на сенки, нанесувајќи темно кафена над зелената нијанса со исцртување на smokey линија по должината на подножјето на очниот капак нагласувајќи го надворешниот агол и продолжувајќи до центарот на очниот капак.Нанесете ја средната сенка во форма на банана од внатрешниот агол до надворешниот агол, соединувајќи ги сенките на местото каде се спојуваат. Освежете со моливот за очи Super Smooth Eye Liner бр. 1 во внатрешноста на окото и за дополнителен интензитет исцртајте подебела линија во должина на горната линија на трепките со туш во црна боја High Precision Eye Liner бр. 1. Завршете со онолку слоеви на црна маскара колку што посакувате. Образи| Освежете со Руменило Silky Blusher бр.57.Усни | Додадете боја на усните со нанесување на новиот Кармин Lipstick Special Бр. 394 и за дополнителен сјај нанесте сјај Ultra Gloss бр.1. Нокти | Нова нијанса terracotta на Лак за нокти нуди Super Shine Crème бр. 289.

Посакуваниот интензитет може да го постигнете со нанесување на поголемо или помало количество на сенка.


Боја за коса | Основа: Комбинација на Beauty Color Бр. 8.1 со Beauty Color Бр. 8.71 во сооднос 1:1. Прамени: Комбинација на Beauty Color Бр. 10.1 со Beauty Color Бр.1007 во сооднос 1:1 од LORVENN PARIS


Shinning Magnetism Мејкап изглед кој е модерен, привлечен, флексибилен...Неколку движења се доволни за убавината да блесне од утро до вечер!

Утрински Мејкап Очи| Употребете го новиот трипалетен сет сенки Бр. 70,нанесете ја сребрено-сивата сенка за очи по целата должина на подножјето на окото и потоа нанесете ја темносивата нијанса во вид на мека smoky линија по должината на долниот капак. Додадете тенок слој на црна маскара на горните и долните трепки. Обрзи| Руменило Silky Blusher бр. 54. Усни | Создадете убав изглед на вашите усни со новиот кармин Supreme Lipstick бр.192. Трипалетен сет сенки за очи Perfect Harmony Eyes бр. 70

54

47

192

Попладневен-Вечерен Мејкап Eyes | Без да го отстраните утринскиот мејкап, Нагласете ја smoky линијата на долниот дел од очниот капак со темносивата нијанса и продолжете кон подножјето на окото, почнувајќи од средината кон надвор нагласувајќи го надворешниот агол на окото. Од внатрешниот агол кон средината на подножјето на окото нанесете ја нијансата fuchsia. Потоа нанесете ја сиво-сребрената нијанса под лакот на веѓата и убаво соединете ги нијансите онаму каде се спојуваат Интензивирајте со исцртување на внатрешноста на долниот и горниот очен капак со црниот молив за очи Super Smooth Eye Liner Бр. 1. Завршете со онолку слоеви на црна маскара колку што посакувате. Образи | Освежете со Руменило бр. 54 Усни| Нанесете слој од новиот Кармин Supreme Lipstick бр.192 и за дополнителен сјај употребете го новиот сјај Ultra Gloss бр. 47. Нокти| Модерна и сјајна сива нијанса нуди новиот Лак за нокти Super Shine Pearly бр. 521.

Посакуваниот интензитет може да го постигнете со нанесување на поголемо или помало количество на сенка.


Боја за коса | Основа: Комбинација на Beauty Color Бр. 7.7 Café au Lait и Beauty Color Бр. 7.71 Blond Ash Coffee во сооднос 1:1 од LORVENN, PARIS.


Dreamy Desire Вашата потреба за убавина трае од утро до вечер! Дозволете SEVENTEEN да биде вашиот водич!

Утрински Мејкап

Трипалетен сет сенки за очи Perfect Harmony Eyes Бр. 69

Очи| Од новиот трипалетен сет сенки за очи Бр. 69, нанесете ја пастелната жолта нијанса на целото подножје на окото се до лакот на веѓата и нагласете го долниот капак со исцртување на smoky линија со пурпурната нијанса Нанесете тенок слој црна маскара на горните и долните трепки. Образи | Руменило Silky Blusher бр. 58. Усни| Постигнете сјајни усни со сјај Ultra Gloss бр. 45

Попладневно-Вечертен Мејкап

58

45

1

191

Очи | Без да го отстраните утринскиот мејкап, исцртајте smoky линија по должината на долниотдел од очниот капак употребувајќи ја темнозелената-petrol нијанса. Нанесете ја истата сенка за очи за да го нагласите надворешниот агол на окото. Продолжете со пурпурната нијанса врз остатокот од подножјето на окото без притоа да ја покриете жолтата сенка кај внатрешниот агол од окото. Интензивирајте го погледот со исцртување на окото со црниот Молив за очи Super Smooth Eye Liner Бр. 1 во внатрешноста на капакот и нанесете онолку слоеви на црна маскара колку што посакувате.Образи | Освежете со руменило Silky Blusher бр. 58 Усни |Исцртајте ги усните и нежно пополнете ги со молив за уста Super Smooth Lip Liner бр. 1 и потоа нанесете го новиот кармин Supreme Lipstick бр.191 кој има богата боја, но истовремено и мека, природна нијанса. За дополнителен сјај одозгора нанесете уште еден слој од новиот сјај Ultra Gloss бр. 45. Нокти | Жолта, оригинална и ледена нијанса дава новиот лак за нокти Super Shine Бр. 291.

Посакуваниот интензитет може да го постигнете со нанесување на поголемо или помало количество на сенка.


Боја за коса | Основа: Комбинација на Beauty Color Бр. 5 Light Brown со Beauty Color Бр. 6.1 Dark Blond Ash во сооднос 1:1 од LORVENN , PARIS.


Earthly Diva Привлечен мејкап изглед кој ќе направи да изгледате и да се чувствувате убаво секој дел од денот: наутро, попладне и навечер!

Утрински мејкап

Perfect Harmony Eyes No. 66 triple eye shadow palette

Очи | Од новиот трипалетен сет сенки за очи Бр.66, нанесете ја златно-бронзената сенка по должината на целото подножје на окото и потоа исцртајте smoky линија по должината на долниот дел од очниот капак. Интензивирајте го вашиот поглед со црна маскара во онолку слоеви колку што посакувате. Образи | Руменило Silky Blusher Бр. 16. Усни | За дискретен, но сепак сјаен ефект нанесете тенок слој од новиот Сјај Ultra Gloss Бр. 51.

Попладневно-вечерен мејкап

16

190

3

51

Очи| | Без да го отстраните утринскиот мејкап, употребете ја истата палета сенки,нанесете ја темнокафената нијанса да го нагласите надворешниот агол на окото и smoky линијата на долниот очен капак. На средината на подножјето на окото нанесете ја седефастата кафена нијанса. Интензивирајте го вашиот поглед со нанесување на молив за очи SuperSmooth Eye Liner Бр. 1 во внатрешноста на очниот капак и завршете со онолку слоеви црна маскара колку што посакувате. Образи | Освежете со руменило Silky Blusher бр. 16. Усни| Исцртајте ги усните со моливот за уста Super Smooth Lip Liner бр. 3 и нежно пополнете со новиот кармин Supreme Lipstick бр. 190. За дополнителен сјај одозгора нанесете слој од новиот сјај Ultra Gloss бр.51. Нокти | Нанесете го новиот лак за нокти nail polish бр. 290 во есенска нијанса.

Посакуваниот интензитет може да го постигнете со нанесување на поголемо или помало количество на сенка.


Боја за коса | Основа: Комбинација на Beauty Color Бр. 1001 Super Blond Ash со Beauty Color Бр. 00.00 Super Blond засилено со бланш во сооднос 2:1 од LORVENN, PARIS. Блеснете преку ден и истражувајте


Golden Muse Блеснете преку ден и истражувајте го шармот попладне и навечер преку едноставни и брзи движења

Утрински мејкап

Трипалетен сет сенки за очи Perfect Harmony Eyes Бр. 65

Очи| Употребете го новиот трипалетен сет сенки за очи бр. 65, нанесете ја средната пурпурна нијанса на целата површина на очниот капак и исцртајте многу тенка smoky линија по должината на долниот капак. Додадете тенок слој црна маскара на горнитеи долните трепки. Образи| Руменило Silky Blusher бр. 32. Усни | Новиот сјај Ultra Gloss бр. 46.

Попладневно-вечерен мејкап

32

46

193 9

Очи | Нанесете ја кафената сенка на надворешниот агол на окото се до средината на подножјето на окото и нагласете ја smoky линијата на долниот дел од очниот капак. Продолжете со нанесување на светлата лила нијанса под лакот на веѓата што ќе овозможи блесок на вашиот мејкап и исцртајте го капакот со молив за очи Super Smooth Eye Liner бр. 1 кој на вашиот поглед ќе му даде длабочина. Завршете со онолку слоеви на црна маскара колку што посакувате. Образи| Освежете со руменило Silky Blusher бр. 32. Усни | Исцртајте ги усните со Молив за очи Super Smooth LipLiner бр. 9 и пополнете со новиот кармин Supreme Lipstick Бр. 193. За дополнителен сјај одозгора нанесете го новиот сјај Ultra Gloss бр.46. Нокти | Комплетирајт го вашиот изглед со новиот лак за нокти бр. 519 и нагласете ја вашата женственост!

Посакуваниот интензитет може да го постигнете со нанесување на поголемо или помало количество на сенка.


Совршениот мејкап… започнува со течната пудра!

Natural

Velvet

Долготрајна течна мат пудра Идеалниот почеток за создавање на најимпресивен изглед. Кадифената структура и активните состојќи на Natural Velvet мат течна пудра нуди: • Изедначен, мат, кадифен изглед • Беспрекорна 24-часовна покривност • Постојана нега и заштита од појава на : - со витамини A, E, F за заштита од слободните радикали - со природни полисахариди за подлабока хидратација - со SPF 20 за заштита од сончевите зраци • Безмасна, погодна за сите типови кожа • Достапна во 7 различни нијанси

www.seventeencosmetics.com

Уметноста на Убавината

SEVENTEEN Есен/Зима 2010/2011  
SEVENTEEN Есен/Зима 2010/2011  

ПРЕТВОРЕТЕ го вашиот УТРИНСКИ ИЗГЛЕД во ПОПЛАДНЕВЕН или ВЕЧЕРЕН ИЗГЛЕД лесно и брзо со новите предлози од Seventeen, уметноста на убавината