Page 1

Roland Garros 2011 Mariona Santeugini, 4tD Roland-Garros de França es un esdeveniment de tenis que es porta a terme sobre sorra batuda des de finals de Maig fins a començaments de juny a París (frança). Va començar com a un torneig nacional al 1891. El 1895 el “Campionat Francés” es va obrir a competidors internacional desenvolupant-se en una superfície de gesta alternativament entre el Racing Club de Francey i el Stade Français. Per el desafiament de la Copa Davis de l’any 1828 es va construir el nou estadi de tenis en el Porte d’Autevil, anomenat “Stade Roland Garrós” per un heroi de la primera guerra mundial, tenia una pista de terra batuda el que alterava e rebot de la pilota. El 1968 el campament francés va ser el primer torneig de Gran Slam en ser obert, permetin a la competició de jugadors amateurs i professionals. El 1973, llie Nastase, i posteriorment, el 1978 , 1980,Björn Borg, a més Rafel Nadal el 2008 i 2010 va guanyar el torneig sense perdre ni un sol set. Des de el 2005 fins el moment, deixant apart el 2005 que va cura a 4rts, ha estat guanyador consecutiu del Roland Garrós. Rafa Nadal va igualar la marca dels quatre títols consecutius de Borg en el 2008.

ROLAND GARROS 2011 La 110ª edició dels internacionals de França de Roland Garrós es porta a terme des de el 17 de maig fins a al 5 de juny de 2011 a la pista de Stade Roland Garrós de París, França. Aquest torneig es un dels quatre que conformen el Gran Slam de tenis, sent exactes el segon en ordre cronològic. RONDA FINAL ’11 MASCULINA: Rafa nadal Vs Roger Fereder La final es va jugar el passat 5 de juny, va estar molt disputada ja que els dos jugadors tenen molt de nivell. Però al final del ùltim set només podia quedar un guanyador,i per no perdre la costum dels anys passats va ser Rafa Nadal el guanyador del torneig.


Rafa Nadal és el guanyador de 10 títols de Grand Slam, en 6 edicions el torneig de Roland Garrós (2005, 2006, 2007, 2008, 2010 y 2011). Es el tenista masculí més jove de la història a aconseguir el Golden Slam de Carrera, als 24 anys i 103 dies. Aquest fet també es compartir per André Agassi que el va aconseguir als 29 anys i 38 dies. De la mateixa manera que també es el primer tenista masculí de la història que aconsegueix guanyar en un mateix any (2010) tres Grand Slam en tres superfícies diferents. És el tenista amb més títols de Masters 1000 superant a esportistes il·lustres com Andre Agassi, Roger Federer o Pete Sampras. Posseeix el record de victòries consecutives sobre la mateixa superfície, 81 (terra batuda). Rafa Nadal es el tenista espanyol amb el major número de títols individuals, del Grand Slam, Masters 1000 i l’únic que ha guanyat el Abierto d’Australia i la medalla d’or en els jocs olímpics. Al guanyar la final, Nadal mantindrà el seu lloc número 1, i el te assegurat fins el tercer Grand Slam de la temporada, Wimbledon, que comença en quinze dies. No l’hi va ser fàcil la victòria a Nadal, que va arribat a perdre per 5-2 en el primer ser, inclús va tenir que salvar un punt de set, amb el seu servei, en el joc següent. Abans el espanyol havia perdut la presencia del fisioterapeuta a la pista per afluixar el bandatge del turmell esquerra.

Nadal aixecant la seva 6ª Roland Garrós, 5 de juny del 2011.


El repte mes dif铆cil del m贸n per un tenista, derrotar el vallera en la Philippe Chatrier, que segueix sent la conta pendent del que diuen el millor tenista de tots els temps.

Nadal, en el vestuari con la Copa.

Reportatge: Roland Garrós (Mariona Santeugini, 4tD)  

Reportatge: Roland Garrós (Mariona Santeugini, 4tD)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you