Page 1

Marc Márquez i Maverick Viñales les noves promeses del motociclisme Meritxell Brañas, 4tD

Marc Márquez 18 anys, 11 victòries i 15 pòdiums. Maverick Viñales 16 anys, 5 carreres, 1 victòria. Dos pilots catalans, dues categories, dos equips i un mateix final, triomfar en el campionat del món de motociclisme. Marc Márquez Alentà, va néixer el 17 de Febrer de 1993, a Cervera, Catalunya, als 4 anys va demanar la seva primera moto, i als 5 anys va disputar la seva primera carrera, a la categoria de enduro, paro va començar a destacar al món de les motos a partir del 2002, on va quedar en tercera posició al circuit de Catalunya. El seu salt final arriba quan fitxa per l'equip “KTM Repsol” a la categoria de 125c.c l'any 2007. Aquest mateix any al circuit de Donington Park va convertir-se en el pilot més jove en trepitjar un pòdium, amb només 15 anys, destronant a Dani Pedrosa, finalment va quedar octau en el campionat de 2007.

(Dani Pedrosa i Marc Márquez, el dos pilots més jov es en trepitjar un pòdium)

L'any 2010 Marc va firmar per l'equip “Red Bul Ajo Motorsport”, patrocinats per Repsol pilotant una Derbi RSA 125. La seva primera victòria, va ser al circuit de Mugello (Itàlia), aconseguida a la última volta.

(Presentació equip Repsol KTM, Moto 2)

Va ser en aquesta mateixa temporada quan va guanyar e l campionat del món de 125c.c, amb 310 punts, 12 poles i 10 victòries. A partir d'aquí, els especialistes en motociclisme, els motoristes i els seus propis companys, llegendes com Valentino Rossi o Casey Stoner van començar a parlar sobre el futur de Marc Márquez, tothom creu que estem davant d'una de les futures promeses del motociclisme. Ja que amb només 18 anys, ha aconseguit ser campió del món de 125c.c i ara disputa des de la setena posició amb 45 punts, el títol de campió de Moto 2, la segona categoria del campionat. Però el mateix pilot, va declarar: “Vull adonar-me de qui sóc i on he arribat, necessito sentir-me còmode, millorar i créixer com a pilot, l'objectiu d’aquest any es aprendre” Tothom ha aplaudit aquesta declaració, ja que potser era massa ràpid, guanyar un títol de Moto 2 consecutiu al de 125c.c, en el seu any de debut a la 2a categoria.


El 12 de gener de 1995, Figueres(Girona) va veure néixer a Maverick V iñales, ningú podria imaginar que aquest noi amb somnis de convertir-se en advocat, actualment es una futura promesa del motociclisme, amb només 16 anys.

(Mav erick Viñales als entrenaments de Le Mans, França)

Des de petit la seva passió han estat les motos, encara que mai ha descuidat els seus estudis, però, a l’any 2010, va decidir competir en el campionat d’Europa i España de 125c.c, convertint-se en campió d’Europa. Encara que el seu llançament definitiu va aparèixer, al seu debut al campionat del món de motociclisme, a la temporada 2011, a la categoria de 125c.c, amb el número 25, per l’equip “Supermartxé Paris Hilton” conduint una Aprilia, al Gran Premi de Qatar, en el qual va finalitzar en la novena posició.

La seva primera victòria, la va atrapar a la quarta carrera del campionat, al circuit francès de Le Mans, convertint-se en el noi més jove en guanyar una carrera del campionat del món.

(Mav erick Viñales, celebrant la v ictòria de Le Mans, França)

Va tornar a pujar al pòdium a la última carrera d’aquesta temporada, va ser al cap de setmana del 4 de juny, al Gran Premi de Catalunya, al circuit de Montmeló, on va quedar en segona posició. Ara, lluita per el campionat, de 125c.c des de la quarta plaça, amb 65 punts, 55 de diferencia sobre Nicolás Terol, el pilot que defensa la primera posició de la classificació provisional, encara falten 12 carreres per acabar el campionat i molts punts pels que lluitar.

Resultats esportius de cada pilot:

Marc Márquez Temporada 2008 2009 2010 2011*

Categoria 125c.c 125c.c 125c.c Moto2

Moto KTM KTM Derbi Honda

Punts 63 94 310 25

Posició 13é 8é 1é 9é

Punts 65

Posició 4t

Maverick Viñales Temporada 2011*

Categoria 125c.c

Moto Aprilia

*La Temporada 2011 encara no ha finalitzat (falten 12 carreres)


Article Moto GP (Meritxell Brañas)  
Article Moto GP (Meritxell Brañas)  

Article Moto GP (Meritxell Brañas)