__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Olkoon melonta Sinulle kuin tuuli, joka puhaltaa takanasi, ja yst채v채t, jotka ovat Sinun vierell채si


NAHANI kanoottia on valmistettu jo lähes kaksikymmentä vuotta. Sen on suunnitellut ja sitä valmistaa erittäin pitkän ja monipuolisen kokemuksen omaava LAURI SALAMA. NAHANI kanootti on alusta loppuun käsityötä eikä kahta täysin samanlaista yksilöä ole.

Kaiken takana on kokemus Suomen joilta, järviltä, koskilta ja pitkiltä rasittavilta lapinretkiltä sekä huimilta seikkailuretkiltä Kanadan Luoteis-Territorion ja Yukonin asumattomissa erämaissa saadun kokemuksen perusteella NAHANI kanootti sai 1990 luvulla nykyisen mallinsa ja materiaaliratkaisunsa. Se on ns. lujitemuovia eli kansanomaisesti lasikuitua. Rakenteessa on käytett y perinteistä lasikuitumattoa, jolla on saatu jäykkyyttä sekä ns. multiaksiaalimateriaalia, joka on kankaan tavoin pitkää kuitua, mutta ei ole kudottu kuten kangas. Tästä johtuen kuitujen väliin pääsee laminoitaessa paremmin hartsia ja rakenteesta tulee laadukkaampi.

Malli sopii hyvin retkeilyyn Malliltaan NAHANI kanootti on ns. prospector mallia mitä pidetään parhaana mallina yleis-käyttöön. Se sopii myös erittäin hyvin melontaan korkeassakin aallokossa sekä koskenlaskuun taitavalle melojalle. Retkeilyyn NAHANI sopii erinomaisesti tilavuutensa ja vakavuutensa ansiosta. NAHANI kanootti on erittäin vakaa, mutta silti herkkäliikkeinen, ketterä ja erityisen kevyt melottava. Matkanopeudeksi saa helposti 7-8 km tunnissa.

Materiaaliratkaisut Käytetyt hartsit ovat laadukkaita norjalaisia NORPOL-yhtiön valmisteita. Laminointiin käytetään NORPOL 200-M800 isoftaali-hartsia, jolla on hyvät mekaaniset ominaisuudet sekä erinomainen iskulujuus, yli kaksinkertainen tavalliseen hartsiin verrattuna.

”Viisikymmenluvulla valmistin ensimmäisen kanoottini vanerista. Se oli malliltaan tasapohjainen kajakki ja itse suunniteltu. Meloin sillä muutaman vuoden ja siirryin purjeveneeseen, joka sekin oli itse valmistettu. 1970-luvulla melontaharrastukseni virisi uudelleen ja kiinnostuin silloin intiaanieli kanadalaiskanootista. Markkinoilta ei tuntunut löytyvän keveydeltään eikä melontaominaisuuksiltaan kunnollista kanoottia, joten sekin oli tehtävä itse.”

Monipuolinen kanootti Kanootti on Kanadassa kansallinen symboli. Se kuvastaa ystävyyttä ja kumppanuutta, joita on tarvittu vuosiakin kestäneillä ja tuhansia kilometrejä pitkillä tutkimusmatkoilla sekä turkiskauppamatkoilla, joita ”erämaan soutajat” eli Voyagerit tekivät. Kanootti (intiaani) onkin erittäin sosiaalinen harrastusväline.

Reunalistat ovat suomalaista mäntyä ja penkkien punonta lakalla käsiteltyä ja kosteutta hyvin kestävää Sisal-narua. Narupenkki ei luista melojan alla, joten se on turvallisempi kuin useimmat muut materiaalit, koska penkiltä putoaminen on monen kaatumisen aiheuttaja. Sisal-penkki ei myöskään hiosta eikä kerää itseensä kosteutta.

Kanadan tavoin Suomi on täynnä pieniä ja suuria järviä, jokia sekä näiden muodostamia vesireittejä. Lyhyillä kantomatkoilla pääsee helposti vaihtamaan järveltä toiselle tai jopa vesistöstä toiseen. Tähän tarkoitukseen NAHANI on suunniteltu. Antamaan SINULLE mahdollisuuden lähestyä luontoa ja nauttia melonnan helppoudesta aivan uudella tavalla, kanootin lipuessa äänettömästi ja kevyesti veden pinnalla. NAHANI on kuin lastu laineilla. Se on suunniteltu niille, jotka vaativat kanootilta hyviä melontaominaisuuksia, tarkoituksenmukaisuutta ja kauneutta.

Melat tehdään käsityönä NAHANI melat ovat täysin yksilöllistä käsityötä. Mallissa on pidett y tarkoituksenmukaisena alaspäin levenevää lapaa. Melassa lavan alapää tekee pisimmän liikkeen, joten siellä on myös melan tahokkain osa. Myös matalassa vedessä leveästä alapäästä on selvästi hyöt yä. Melan yläpään muotoilu mahdollistaa useamman erilaisen melaotteen ja sitä on helppo ”pyörittää kädessä” silloin kun melaa ei nosteta lainkaan ylös vedestä. Lavan mallista johtuen sitä on myös helppo meloa lähellä kanootin laitaa, varsinkin sivuttaissiirtoja tehtäessä.

NAHANNI. Mikä on kirjoitetaan NI kieltä HA NA i m ni a ei ollut kirjoitettua Kanadass la eil an tia in a sk ko oa, nähnyt vanhan oikein on vaikea san n perusteella. Olen ise em ul ku u tett u intiaanien – nimet on kirjoi ver nimi oli kirjoi-tett Ri i nn ha Na a joss i. kartan, aisesti na-ha-an-n lausuntatavan muk in NAHANI ja se on kirjoitetaan kuitenk i m ni ksi in ot no ka NAHANI se oli annettu nime väni Nahani”, jossa tä ”ys i sta an ik rja po ki n pi m isi perä i nuore sudelle. Nimen keks hopeanhohtoiselle lti-tunturille. Ha la sel uk ell va Jarkko ollessamme NI logot. NA sä ovat myös HA Hänen piirtämiän

Mahdollisuus taitavalle melojalle Taitavalle melojalle NAHANI tarjoaa mahdollisuuden nauttia myös virtaavista vesistä. Kaarevan pohjaprofiilin ansiosta sillä on hyvä ottaa vastavirtastartteja ja kääntyä akanvirtoihin. Keulan ja perän erittäin kantavan pohjamallin ansiosta NAHANI nousee helposti ja nopeasti aallonharjalle suuressakin aallokossa tai koskilaineissa.


Kanootin kantavuus Kantavuutta voidaan mitata monella eri tavalla. Yleisin tapa on katsoa kuinka paljon kanoottiin jää milläkin kuormalla ns. kuivaa laitaa. Tällä mittaustavalla saadaan joka kanoottiin helposti kantavuutta satojakin kiloja. Toinen tapa mitata kanootin kantavuutta on kokeilla millä kuormalla kanootti on vielä melojan täydellisessä hallinnassa ja riittävän suorituskykyinen. Tämä tietysti on kiinni niin melojan voimasta kuin myös melontataidoista. Mittasi kantavuutta miten tahansa NAHANI kanootin kantavuus on vähintäänkin riittävä vaativaankin retkeilyyn. NAHANI kanootin melontaominaisuudet säilyvät hyvän mallinsa ansiosta raskaallakin kuormalla.

Pituus .................................525 cm Leveys.....................................94 cm Korkeus keskeltä ..............37 cm Paino ..................................n. 32 kg

Valmistus ja myynti T:mi NAHANI Lauri Salama Pääskyntie 8, 30100 Forssa Puh. (03) 4220 190 Gsm 0500 - 645031

Profile for Off Road Paddler

Nahani-kanootin esite  

Lauri Salaman valmistamien Nahani-kanoottien esite.

Nahani-kanootin esite  

Lauri Salaman valmistamien Nahani-kanoottien esite.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded