Page 1

01 MARTS 2015 ÅRGANG 5 UDGAVE 3

VEJL PRIS 30,-


//DBJOmedia


INDHOLD 01.03.15

10 - FORFRISKENDE PAUSE FRA LIGAEN Mød Jordan Sullivan, som i denne sæson spiller i Stevnsgade og som spillede en god kamp ved årets All Star kamp.

14 - FOKUS PÅ AT VINDE Det har været noget af sæson for nordjyderne i Aalborg, og deres nye træner Mike Dejworek. Hør hvordan han ser på sæsonen.

Ligesom sin søster, besidder Sofie Tryggedsson Preetzmann et kæmpe talent. Nu skal hun på college, og nå et endnu højere niveau.

35 - BIVE Syntes du der mangler en skandinavisk exposure camp? Det gjorde der, mente to basketball iværksættere. BIVE er klar i Stockholm til sommer.

THOMAS SAUER HVIDHOLM

24 - FREM MOD ET HØJERE NIVEAU


REDAKTIONEN dansk basketinfo Gethersvej 22 TV. DK– 8900 Randers www.basketinfo.dk www.merebuepaa.com

Ansvarshavende Chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk Thomas Sauer Hvidholm Niels Fjord- Hansen

Skribenter Frederik Dahl - frederikdahl@basketinfo.dk Art Direction WYKE// Graphic Korrektur/ Kontrol Lasse Petersen Kommunikation og marketing DBJOmedia Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Forside foto Simon Ravn © DBJOmedia Bagside foto Simon Ravn © DBJOmedia Fotografer Heidi Sauer Hvidholm, Thomas Sauer Hvidholm, BIVE.com og Simon Ravn Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


ENDELIG SKETE DET... Jeg har talt om mål, forventninger, irritationer og meget mere igennem de sidste par måneder i denne lille leder, jeg har forretten af at skrive hver måned. Overskriften i denne måned lyder: ”Endelige skete det”. Hvad skete? Læs magasinet igennem! For første gang er det et magasin om dansk damebasket, og der er kun meget lidt fra andre dele af basketball verdenen. I forhold til hvad jeg tidligere har skrevet i min introduktion til magasinerne, lyder det som lidt af en modsætning at dette er noget positivt. Altså at kun én del af sporten bliver dækket. Jeg forstår godt, hvis du tænker at det er noget underligt noget, at vælge kun at have damebasket med i et magasin, som læses af basketball fans, fra hele landet i alle aldre og begge køn. Det kan også godt ske, at det viser sig at min beslutning som redaktør, om at gøre magasinet her til et ”Dameliga All Star Special nummer”, er en dårlig beslutning. Til alle tider vil jeg dog mene, at alle folk i og omkring Damebasket, og specielt alle de fantastiske talentfulde spillere der er i Dameligaen, fortjener det. Syntes du ikke det? Her er hvorfor jeg syntes de fortjener plads i magasinet. De får mindre fokus end herrebasket. TV- tid er stort set forbeholdt Basketligaen. Jeg har nævnt det før, men Damerne får heller ikke lov til at drikke deres champagne på banen til pokalfinalerne. Jeg syntes det er ærgerligt at de altid må vige pladsen for Basketligaen. Desuden skal dameligaspillerne konstant høre på, at deres spil ikke er lige så godt som herrernes, og at underholdningsværdien i Damebasket er for lav til at tage seriøs. Præcis derfor giver jeg her damerne det meste af pladsen i magasinet i denne måned. Læs deres tanker og holdninger omkring årets event i Dameligaen, og nogle af Dameligaens bedste spilleres forventninger til resten af denne sæson. Damerne får ordet – endelig! God læselyst og tak fordi du læser med! Simon Ravn Chefredaktør

07


INTRO 01.03.15

Forsberg skal dømme EM Maj Kazuko Forsberg er blevet udtaget af FIBA til at dømme kampe ved sommerens EM for kvinder i Ungarn. Det er en stor anerkendelse og understreger hendes kvaliteter som dommer.

Efter college dømte hun high school og herefter college basketball på højeste niveau, og tog siden skridtet ind i WNBA. De seneste tre somre har hun dømt EM-slutrunder for ungdom, som de øvrige danske FIBA-dommere. Nu skal hun så ogDanske Maj Forsberg har dømt så dømme på højeste niveau i FIBANCAA, WNBA og WNBA finalekampe. regi. Hun kommer oprindeligt fra Hørsholm og spillede basketball på høje- EM for kvinder spilles fra d. 11. – ste danske niveau, inden hun i 1996 28. juni i Ungarn. fik muligheden for at spille på University of Hawaii. /basket.dk

Highlight of the month

Meget mere dameliga Har du set de sidste kampe i Dameligaen? Hvorfor ikke? Du ved måske ikke at alle kampe nu bliver uploadet til Dameligaens Youtubekanal?

Afskriv ikke Damebasket uden at have set det.

I den sidste måned har flere spillere igen udmærket sig for sine hold. En af dem der har gjort det ekstra godt er Chris Nielsen fra Randers Cimbria.

I den seneste måned har Chris snittet: 26 Point 5,2 Assist 4,4 Rebounds.

I forhold til at Randers kun har det ”halve”

Denne nye ordning er med til at gøre dækningen af damebasket meget nemmere, og giver medier, som dansk basketinfo, mulighed for at se mange flere kampe, end hvad ellers har været mulig.

Du behøver ikke hold af da de startede, går det okay for holdet. engang tage i Dette skyldes i høj grad Chris’ spil. hallen for at få en mening om damebasket. Nu kan du basere din mening på fakta ved at se sporten på din egen enhed. Men se Damebasket inden du afskriver det. Det kunne være at selv du blev positivt overasket.

Er du i tvivl om damebasket er noget for dig?

Søg på: Dameligaen Basketball, på Youtube.com og se meget mere.

Igennem det sidste stykke tid, har klubberne i Dameligaen, givet resten af landet mulighed for at se deres kampe.

#

Du kan læse mange flere nyheder, interviews og analyser, eller deltage i debatten på DBJOs medier: www.basketinfo.dk # www.merebuepaa.com # dunk-it.dk # YOUTUBE.COM/DBJOmedia - Find os desuden på diverse sociale medier - Vi løfter samlet, skriver for dig!


TEKST SIMON RAVN

FOTO THOMAS SAUER HVIDHOLM

forfriskende pause fra ligaen En af de amerikanske spillere der så ud til at nyde årets All Star Game, var den tidligere Montana spiller, Jordan Sullivan.

Til dagligt er hun en fast del af Stevnsgade holdet, og en vellidt person af både medspillere og folkene omkring klubben. Selv havde hun kun positive ord at sige omkring arrangementet på Nørrebro, da årets All Star Game fandt sted. It was such a blast playing some basketball with the girls I am usually competing against and getting to know them a little. There was a nice crowd in Nørrebrohallen and it was a Sunday afternoon well spent. Stevnsgade har i denne sæson, leveret spil på højt niveau, og har været et underholdende input i Dameligaen. Niveaumæssigt var All Star kampens spil meget lig Dameligaens normale spilniveau, og den endelige score viste ifølge Jordan, potentialet blandt spillerne der deltog. Our team has plenty of talented Danish players at Stevnsgade that all bring their own roles to the team. The International team was also full of players that have proven to be great players for

their club teams, so the level was comparable. I think the final score of the game shows that both teams were full of great players. Afviklingen af kampen var god. Spillerne leverede hvad der var forventet, og kun i 3. periode var tempoet lidt nede, og underholdningsværdien lav. Også dommene lagde højt niveau for dagen og gjorde det spændende for de mange fremmødte fans. Specielt dommernes rolle er vigtig at ligge mærke til ifølge Jordan, der påpeger at det at dømme kampe, er et utrolig svært arbejde at have. As a player I think it is easy to forget sometimes how hard it is to be a referee and that no one is ever pleased with a refs call. The refs have a very tough job. I think they just let the players play and if they missed some calls for us, they also missed some calls for the National team so it just the atmosphere of the game. 11


Det er motiverende for spillerne at deltage i en kamp, hvor man kan mærke sejrens rus, og spillets glæde, men hvor resultatet ikke påvirker sæsonen som sådan. ”Forfriskende” – er et af det ord Jordan Sullivan bruger om arrangementet.

I know our team would absolutely love to play the championship in Nørrebrohallen and have our dedicated fans supporting us and making a little noise, but our league is very competitive and each and every game poses its own challenge.

The All Star game gives a nice break from the regular season and allows players to mix it up and play with new teammates. I think it acts as a refresher and takes a little pressure off the weekend. Everyone wants to win the All Star game because we are all competitive players, but it is nice to play a game that won't make or break it for your club team.

It is important for us to focus on one game at a time and improve from game to game. If we can get better each game and take care of some of our small flaws that can make a big difference, I think we are good enough to compete with anyone. The finals will be exciting for all teams!

Målet med sæsonen for Jordan, var selvfølgelig ikke blot at spille i en All Star kamp. Målet er finaler, og det er der også mulighed for. Hvis holdet altså bevarer fokus, og får rettet de små fejl fra kamp til kamp og derved udvikler deres spil. Det er en meget kompetitiv Dameliga i denne sæson, som flere spillere har nævnt i løbet af den forgangne måned i diverse medier. Alle kan spille finaler, og alle finaler vil være underholdende, uanset hvem der deltager.

Generelt kan det siges at det har været en god, tæt og spændende sæson man har set i Dameligaen. Lad os få mere af det. Bedre spil og bedre underholdning og derved flere folk i hallerne. Jordan Sullivan har bidraget godt til denne sæson i Stevnsgade. Holdet i sig selv har desuden gjorde tabellens ændringer spændende sæsonen igennem. Nu mangler slutspillet blot, for at se hvem der har gjort det bedst i 2014/15, og se om Jordan får mulighed for at skrive Dameliga finaler på CV’et.


13


TEKST SIMON RAVN

FOTO DBJOmedia

FOKUS PÅ AT VINDE Aalborg har haft sig noget af en turbulent sæson. Der var store forventninger til holdet forud for sæsonen, efter en god og fornuftig sæson i 2013/14. Hurtigt gik det dog ned af bakke for holdet mod nord.

Problemerne for holdet opstod specielt efter James Vear, årets coach i Basketligaen 2014, grundet sygdom, var nødt til at forlade sin post som leder for holdet. Det efterlod et hul i Aalborg-teamet, og derfor var det også noget af en opgave Mike Dejworek fik på sig, da han overtog trænerjobbet, mens han samtidig også skulle være en del af holdet på banen. Det er en ny situation for den 28- årige center, der først i denne sæson er kommet tilbage efter længere tids skade. Selv om det bliver en tur i nedrykningsspillet for Aalborg, er Mike stadig stolt over hans holds præstation i denne sæson. Helt ærligt, så har det været noget helt nyt for mig. I løbet af min karriere har jeg været så heldig at spille på nogle hold i både Europa og USA, som altid spillede for at vinde et mesterskab. Men jeg er meget stolt af vores hold og af den måde, vi har klaret den svære situation indtil nu. Når alt kommer til alt har man det

samme mål uanset om man spiller i toppen eller i bunden af ligaen: man vil vinde hver eneste kamp. Det er noget af en opgave, at have en dobbeltrolle på et hold i Basketligaen. Alligevel er det gået udmærket for Mike, der har skaffet sejre med sit hold i Aalborg, med den spillestil han har implementeret på holdet. Det går faktisk meget fint med den dobbeltrolle, jeg har og holdet har virkelig taget godt imod den spillestil, jeg gerne vil spille. I begyndelsen var det selvfølgelig noget helt nyt for mig at gå fra at være spiller til at være træner, men der må man sige, at det måske nærmest var held i uheld, at jeg var ude med en albueskade de første par uger. Det gav mig tid til at justere til den nye rolle. Og igen må jeg sige, at jeg er meget stolt af holdet og af den måde, hvorpå de differentierer mig som træner og spiller.


15


Det er lidt sent at holdet har fået styr på strukturen. Derfor havner holdet også i nedrykningsspillet. Til gengæld har de muligheder i slutspillet, da de har fået et par dygtige spillere til holdet, efter spillere forlod holdet midt i sæsonen. Vi har fået to meget dygtige spillere i Trey og Javorn og man kan sagtens sige, at vi er et helt andet hold nu. Vi har haft nogle problemer, især i angrebet, efter Nick og Allasan forlod klubben. Jeg tror, vi er godt på vej nu og at vi endelig har alle brikker på plads. Nedrykningsspillet er ikke noget Mike frygter. Det bliver hårde kampe, men det handler om at udnytte sin chance, for det er ”enten eller”, når det gælder nedrykningsserien. Nej, jeg frygter ikke nedrykningspillet, men jeg kan godt forestille mig, at de kan blive nogle af de mest hårdt spillede kampe i basketball. Både fy-

sisk og mentalt. Der er utroligt meget på spil for begge hold, som ender i nedrykningsspillet. Så jeg ser det meget som en finaleserie, fordi man ikke får en "second chance" i den serie. Derfor er al fokus på den serie resten af sæsonen. Vi vil selvfølgelig fortsætte med at vinde så mange kampe som muligt, men vi skal tage den situation, at vi allerede nu ved, at vi skal spille nedrykningspillet, til vores fordel og allerede begynde at forberede os til det nu. Hvad der kommer til at ske efter sæsonen afslutning, er ikke noget der bliver tænkt over endnu. Som det ser ud nu, gælder det kun om at blive i ligaen. Al min fokus er på at holde os i ligaen lige nu. Når vi har opnået det, vil jeg begynde at tænke på næste sæson. Afslutter Mike Dejworek, der stadig er positiv omkring Aalborgs chancer, og arbejder hårdt for at holde holdet i den bedste række i Danmark.


17


TEKST SIMON RAVN

FOTO DBJOmedia

Der er ikke nogen der kan afvise at Lauren Gregory er en af ligaens helt store profiler. Lidt svingende har det vĂŚret mht. point i ligaen, men et gennemsnit pĂĽ 18,7 fortĂŚller dog lidt om hvilken kapacitet hun har.

Hendes egen forventning til kampen var ikke at skulle ind og blive kampens vigtigste spiller, men mere oplevelsen ved at spille sammen med de normale modstandere, og samtidig have det sjovt. I think I was more looking forward to meeting all the Americans and the Ivana's , experiencing all the different personalities together, seeing how we mesh with each other on court. I was pleasantly


The Mac&Cheese alone will not be forgotten! surprised by everyone, all the girls were incredibly nice people. I have to mention the boys as well, Todd of course is always a fun time, and Igor wasn't the Serbian coach stereotype I was expecting- he laughs and smiles, who would have guessed!? My mentality was to have fun, completely. It's hard to be serious when you have friends around, but with being athletes, there is an inevitable competitiveness that always resides in us. So, I went in with the let's all be friends mentality, but when you

hit your first shot, for me, everything just changes. Med 18 point i kampen, var Lauren en de to mest scorende i kampen, men samtidig var hun også en dominerende faktor i kampen generelt, ved at udnytte sine possesions, og holde tempoet højt. Specielt i 2. og 3. periode. Derfor kunne Lauren efter kampen passende modtage titlen som kampens MVP for de internationale All Stars.

It's an honour! To play with all those talented players and to be chosen as the International MVP... wow. My smile from that moment last for days. It's a great feeling of course, a highlight, and it's something I will never forget from my overseas career. I was grateful to be chosen for the award. Sammensætningen af spillere, gjorde All Star holdet til et utrolig stærkt hold. I bund og grund, var Lauren i kampen på hold med 19


”fjenden”, i hvert fald i forhold til den normale ligasituation. Dog handler det for Lauren ikke om hvem der er modstanderen, og hvem man spiller med eller imod. Det handler om ens egen præstation, og hvordan man udnyttet sine egne muligheder.

hinders me from doing my best, is me. It was of course an honour to be playing against some of the best players in Denmark. I felt it was fun to see my teammates in a completely different element. I was more nervous for those girls than ourselves.

Ud over at fokusere på egen indsats, var kampen også en mulighed for at se spillere fra sit eget ”normale” hold i aktion, fra en anden vinkel. I could never consider anyone my enemy, I think of myself as my worst enemy on the court, never anyone else. The only thing that

It was a very intense position for them, working to have a spot on the national team. I was secretly cheering them on, and hoping the best for all of the girls. Noget spændende ved kampen, var måden hvorpå dommerne håndtere-

de kampen. Spillerne fik lov til at spille igennem. Noget der kunne være farligt i en showkamp. Men ingen blev skadet, så også Lauren Gregory kalder kampen på dette område for en succes. Well, I think it's important to keep things safe, especially for the fact that we are approaching the most important games of the season. Our bodies are beginning to wear, a lot of girls are getting injured or nursing injuries already. Natalie Day going home with an injury was a real loss for the league. We hope she can come back soon.


So I think there should be a focus on keeping friendly games friendly when they are this late in the season. I think the refs tried their best to control what they could most of the game. We can't expect perfection. No one was injured, I had fun, and I think most of the girls did as well. So it was a success in my book. Ud over selve kampen på banen, var der ved årets All Star Game, blevet arbejdet for at skabe en masse forskellige events udenfor banen. Jesper Johansen havde sammen med Stevnsgade sørget for en masse kon-

kurrencer i time-outs og imellem perioderne. Desuden var der god amerikansk mad efter kampen, til alle dem der havde bestilt det, samt spillerne der havde gjort et godt stykke arbejde på banen. Også omkring dette er der ros at hente fra Laurens side.

home! It should definitely be a repeat next year, and every year! Although, I would have liked for the food to be more vegetarian friendly but I can't say that anyone else would agree with me on that point, and I might get harassed by the meat eaters for saying it.

For me, it was a great atmosphere. The stands were filled, people were cheering, so for me that was perfect. I think to get some of the younger women's players more involved would have been fun as well. The food was great, I thought the Mac&Cheese tasted just like

Overall the event was a special experience for my Denmark journey, and a memory that will definitely go in the books as one of the best experiences in being here. The Mac&Cheese alone will not be forgotten! It was definitely a Saturday to remember.

21


TEKST SIMON RAVN

FOTO THOMAS SAUER HVIDHOLM

FREM MOD ET HØJERE NIVEAU Efter lang tid skade, er Sofie Tryggedsson Preetzmann tilbage i Dameligaen.

Hun blev udtaget til All Star kampens landshold, og selv om man kunne have forventet et lidt lavere niveau fra Sofie, netop pga. den lange skadespause, var hun en af de bærende kræfter på landsholdet, og fuldt ud klar til at spille med de bedste spillere i landet. Selv er hun også glad for at være tilbage i basket igen. Det betyder rigtig meget. Jeg bruger så meget tid på basketball, og har det så sjovt med det, så da det blev taget fra mig, var jeg virkelig frustreret. Jeg sætter meget mere pris på at spille nu, og er bare lykkelig over at være kommet godt ud på den anden side af den korsbåndsskade. Når man taler med de spillere der til All Star kampen gjorde det bedst, fremstår det tydeligt at de alle havde til mål, at få så meget ud af deres eget spil på dagen, som muligt. Også for Sofie, handlede det om at gøre det så godt som muligt.

Jeg havde vel mest af alt et mål om at gøre det så godt, jeg nu kunne. Det er altid sjovt at spille med så dygtige spillere, og det løfter helt klart også mit eget spil. Der er tydeligvis en del ting der kan forbedres, men det er kun fedt at blive gjort opmærksom på, så jeg kan arbejde videre på det og derved blive en bedre basketballspiller. I Basketligaens All Star game, som ikke blev afholdt i år, har der været tradition for ikke rigtig at spille basket. Hos Damerne er sagen en anden! Masser af forsvar og hårdt spil under kurven, var hvad man kunne se i Damernes All Star kamp, og specielt under kurven var Sofie aktiv. For hende var kampen god træning, da hun flere gange stod over for stærkere spillere end hende selv. Det skulle de da bare! Jeg skulle dække nogle spillere der var en del stærkere end mig, så det er klart, jeg ryger på gulvet engang i mellem - det har jeg det helt fint med. Så må jeg bare 25


blive stærkere, så jeg ikke bliver revet rundt på den måde igen Kampens to MVPs blev Lauren Gregory og Ida Tryggedsson. Begge var de deres holds mest scorende spillere, men også to af de mest aktive spillere i kampen overhovedet. Hvis Sofie skulle vælge kampens vigtigste spillere, er der ikke et øjebliks tvivl om at det var søsteren, Ida, der gjorde det bedst. Men nu er Sofie også Idas største fan. Jeg er min søsters største fan, men på trods af at jeg er lidt farvet, så synes jeg stadig Ida var den vigtigste brik i kampen. Der var rigtig mange gode spillere, og jeg synes flere gør sig bemærket. Jeg synes, Ida formår, at samle et hold som ikke har spillet sammen før, samtidig med at hun selv får lavet en del points. Hun har en energi og et overblik der er exceptionelt hvilket hun endnu engang beviste i allstar kampen. Selv om spillet var det vigtigste for Sofie, var det at få lov til at spille på landsholdet en stor forret i sig selv. Og kampen kunne bruges af landsholdet, også selv om de tabte til ligaens internationale profiler. Det var min første seniorlandskamp, så bare at få chancen, er jeg super glad for.

Det virker til at, mange på holdet, inklusiv mig selv, har fået bedre styr på forsvarsregler og ideerne omkring angrebsspillet ved denne kamp, så jeg vil klart mene den kan bruges til noget! Nu da skadespausen er overstået, og endnu en sæson er ved at komme til sin ende, er tiden også kommet til at fokusere lidt på fremtiden for det 19årige Aaby talent. Turen går nu til USA og college, hvor endnu mere udvikling og seriøsitet skal findes. Jeg skal spille for Colorado State University næste sæson og jeg glæder mig helt vildt! Jeg besøgte stedet i november og har haft lyst til at tage tilbage lige siden. Jeg har spillet i det højtelskede Åbyhøj i godt og vel 14 år nu, så det er vist på tide at prøve noget nyt. Basketball bliver taget langt mere seriøst i USA, og hvis man ønsker at blive bedre må man også tage nogle nye udfordringer op, og prøve at være en lille fisk i en stor dam. Det bliver spændende at følge Sofie, som allerede nu viser stort potentiale i Danmark. College er et vigtigt skridt i hendes udvikling, og ligesom mange andre talentfulde unge danske spillere, ligger der en forhåbning bag. En forhåbning om at Sofie og de andre vender tilbage til dansk damebasket, og hjælper med at hæve et allerede udmærket niveau, til et endnu højere.


27


TEKST SIMON RAVN

FOTO THOMAS SAUER HVIDHOLM

BLANDT LIGAENS BEDSTE Hun påstår selv det ikke var planlagt. Men det virkede næsten sådan, da Ida Tryggedsson Preetzmann, ikke bare dominerede som forventet, men tog samtlige personlige titler i årets All Star kamp. Hun er en rutineret spiller, både hvad angår Stevnsgade og Dameligaen, men også når det gælder landsholdet. Der var en del udskiftning på holdet, i forhold til den officielle trup, men det virkede ikke til at påvirke Ida det helt store. Hun gav den fuld gas, og det førte til en masse positive input i kampen fra hendes side. Det eneste der var planlagt var at give den fuld gas! Tror jeg havde en fordel i at kende til landsholdets spilsystemer i forvejen, så det skulle jeg ikke bekymre mig om og kunne bare fokusere på at spille. 3-points-konkurrencen var der sikkert mange andre der også kunne have vundet! Personligt ville jeg gerne have set min holdkammerat i Stevnsgade, Hanna Sheik, og Amagers Emilie Fogelstrøm mod hinanden! De skyder mange 3ere i dameligakampene, så jeg tror det havde været en sjov battle at følge! Spilmæssigt var landsholdet ikke på højeste niveau. Dette skyldes selvfølgelig manglen på nogle af de landsholdsspillere der til dagligt spiller i udlandet. Dog havde holdet haft mulighed for at finde hinanden inden All Star kampen, så det ikke blev, ”indianerbold” som Ida udtrykker det.

Landsholdet havde haft mulighed for at mødes et par gange inden kampen for at få en smule konsensus om hvordan vi skulle spille så det ikke blev ren indianerbold. Selvom vi startede kampen rodet, synes jeg niveauet blev højere og spillet mere flydende efterhånden som kampen skred frem. De udenlandske profiler i ligaen er dygtige, og de var foran det meste af kampen på grund af flot spil og god fight, så jeg synes det var fortjent de vandt, selvom vi kom tæt på sejren til sidst efter en spændende afslutning. Ligesom de fleste andre spillere, trænere og folk omkring All Star kampen, er Ida tilfreds med den nye struktur arrangementet har fået. Det giver mulighed for ekstra træning til landsholdet, samt at afprøve mindre rutinerede spillere, og finde frem til nye potentielle samt faste landsholdsspillere. Jeg synes det er et rigtig godt koncept! Det giver os spillere mulighed for enten at lære eller genopfriske de principper som landstræneren gerne vil have at vi følger. Det er smart at alle har en ide om spillestilen på landsholdet inden vi samles igen til sommer! Jeg synes vi havde en god


29


gruppe af piger i truppen sidste år, men det er altid spændende med et nyt pust. En gang i løbet af sommeren, når vi alle får en fælles forståelse for systemerne, så er jeg sikker på det bliver lige så sjovt som sidst! Ud over at få lov til at spille sammen med landsholdet igen, fik Ida lov til, for første gang, at spille sammen med sin søster Sofie. Samtidig var det også sidste chance i en længere periode, da Sofie drager på College i USA, efter denne sæson. Stolt er Ida over måden hvorpå Sofie spillede sin første kamp på landsholdet, og det er der flere grunde til. Det var faktisk vores første rigtige kamp på samme hold nogensinde og det var jeg rigtig glad for at nå at opleve inden hun smutter afsted på College i USA til sommer!

For alle de nye på landsholdet synes jeg det er vigtigt, at man tør forsøge nogle ting og ikke holder sig tilbage fra at skyde eller gøre hvad man ellers plejer på klubholdet. Så jeg var specielt glad og stolt over at se Sofie gå til den og slet ikke være bange for at tage kampen op med de store spillere vi var oppe imod!

Jeg synes vi har et hold med mange forskellige forcer og på gode dage kan vi slå alle. Desværre har det også vist sig, at vi kan tabe til alle, men det tager vi med som ekstra spænding! Vi er klar til at give den fuld gas, når slutspillet går i gang inden længe, og så må vi se hvor langt det rækker!

Ud over i All Star kampen, har Ida også vist utrolig godt spil i Stevnsgade, hvor hun spiller i denne sæson. Målsætningen er som altid for Ida at vinde, men der er mange gode hold i årets Dameliga, og det betyder at der skal arbejdes hårdt for at få et mesterskab i hus.

Der forventes store ting fra Stevnsgades damer, men også fra klubben generelt, der nu går ”all in”, på en professionel organisation og udvidelse af deres elitebasket. Dette kan betyde fremtidig deltagelse for klubben i både Dame- og Basketligaen. På damesiden vil den motivation der driver klubben frem, måske også føre til endnu højere niveau, et bedre hold i næste sæson og underholdning for de mange basketball fans på Nørrebro.

Målsætningen er at vinde, men ligaen er tæt og spændende i år, så jeg tror at mange af de andre hold har samme mål.


31


TEKST

SIMON RAVN

FOTO THOMAS SAUER HVIDHOLM

EN GOD KAMP EN GOD SÆSON Hun er en af dem der har været med til All Star i Dameligaen flest gange og i år deltog Ivana Udovalieva igen. Den lille guard fra Lemvig, var måske ikke den man lagde mest mærke til i kampen, men det er meget normalt for Ivana i hendes kampe. Hun spiller bare sit spil og gør præcis det der er forventet af hende. Hun skaber flow i spillet for sine medspillere og ligger også de point i kurven hun skal. Selv nød hun All Star kampen i Stevnsgade, ligesom hun har nydt alle hendes tidligere All Star kampe. I have been a part of few All-Star games and I have enjoyed every single one of them. It was nice to play on different teams with different structures but I like that they went back to the old concept (the Foreigners vs. the Danes). It gives us the foreigners the opportunity to play together and it gives the Danish NT the opportunity to see their progress and what they need to work/focus on in the future. Selvom man ikke kan sige spillerne slappede af igennem kampen, var det en anden form for anstrengelse spillerne oplevede. Det var en rar pause

fra turneringen og træningen hjemme i Lemvig for Ivana, og det, specielt fordi et All Star Game er sjovt. It was definitely just a nice little break. Mainly, we use this All-Star game to have fun and get to know each other. We always try to step on the court and do our best to win but in my opinion, you can’t take much out of the All-Star to improve your own game. To us, the foreigners it was just for fun. All Star arrangementet har ændret sig fra år til år. Dog er det første gang at All Star Gamet blev afholdt uden for Frederiksberg. Positivt var det. En god stemning, masser af tilskuere og god mad til at slutte dagen af. Der var intet at ændre på, i hvert faldt ikke ifølge Ivana. I don’t think I would change nor do anything differently. It was nice to


33


have the event on a different location with a different setting. It was obvious to see that the people in charge of organizing the game did a very good job with everything. I was pleasantly surprised by the atmosphere in the gym and the number of spectators that came to watch the game. The dinner afterwards was just a nice way to end this fun and successful day in Nørrebrohallen.

The trip sure was long but definitely worth it. It turned out to be a really fun weekend spent with good people. Ud over en positiv deltagelse fra Lemvigs side i All Star kampen, har det også været en glimrende sæson for basketball i ”Midt-vest”. De sluttede på 1. pladsen i grundspillet, og har haft nogle af ligaens bedste spillere på holdet. De har dog haft det lidt sværere i mellemspillet, men alligevel har sæsonen været en suc-

ces, fortæller Ivana, der selv topper assist statistikken i Lemvig med 4,2 pr. kamp. Desuden står hun gennemsnitlig for 12,1 point, ud af 80,4 point pr. kamp, hvilket er er ganske acceptabelt for den 174 cm. høje guard. Det er en god liga, rigtig mange gode hold. Desuden har alle været i stand til at slå alle, hvilket både har gjort turneringen spændende for spillere og tilskuere.


TEKST SIMON RAVN

GRAFIK BIVE.DK

BIVE

Paulo Nascimento og Peter Larsson er navnene på de to bagmænd, og dansk basketinfo har talt lidt med Peter Larsson, som fortæller om hvordan BIVE adskiller sig fra amerikanske exposure camps, og hvad forventninger er, samt om BIVE er nødvendig?

på nordiska lags budgetar. Men vi försöker givetvis hitta spelare som kan spela i båda högsta ligan och div 1, tex så har en spelare redan gått från agenterna till ett div 1 lag i Sverige. Det är så camp modellen kommer vara fast i större utsträckning.

Hvordan Campen er opbygget og hvordan den adskiller sig fra amerikanske, har meget at gøre med niveauet spillerne der deltager er på, samt hvem klubberne, der er spillerjagt, er. Konceptet er altså præcis det samme, men tilpasningen er hvad der gør forskellen.

Økonomi er hvad det meste handler om inden for skandinavisk basket, når man taler spillerindkøb. Hvordan får man de bedst mulige spiller, for det laveste beløb? Her hjælper BIVE.

Vårat camp är anpassat för den nordiska marknaden, många camps i usa lockar till sig de bästa spelarna från College och Europa dvs. spelare som oftast kräver högre lön. Vi försöker ha en nivå anpassad så att den passar in

I stedet for at skulle betale for at se på en spiller af gangen, være afhængig af kamp video, og uden mulighed for rigtigt at tale med en spiller inden kontrahering, giver BIVE mulighed for deltagerne at se nærmere på spillerene de ønsker, live/direkte, uden at skulle betale for en returbillet for en spiller man ikke ønsker at ”signe” alligevel.


flere klubber muligheden for at få fuld udnyttelse af deres budget. Hvem har ikke hørt historier om en skadet spiller der har sendt video til en klub i Danmark, hvorefter han er mødt småskadet op, uden at være i stand til at spille. Det koster penge for klubben, og ikke mindst tid, som igen er en økonomisk belastning. Den tid er nu ovre, i hvert fald ifølge Peter Larson og BIVE. Bive gör det möjligt att för en väldigt liten budget scouta 40 spelare. Budgeten är mycket mindre en om de tex skulle vara intresserade av en spelare och flyga honom from tex amerika och sedan inte vara nöjd utan då skicka tillbaka han. Där är det många lag som går back på pengar, samt även resa över för att titta på spelare. Det är mycket pengar som går åt bara på resor och allt omkring. Pengarna kan användas på tex ungdomsverksamheten. Vi satsar högt och vill att campen ska bli ett varumärke för nordisk basket.

Vi tycker det är viktigt med campen för att det ger lagen med lägre budgetar att till fullo utnyttja sina pengar på mest effektiva möjliga sätt. Vi har sysslat med basketen så pass länge att vi båda har drabbats av ekonomins dåliga sidor och tycker därför att det är viktigt att implementera ett helt nytt verktyg som kan sänka kostnader samt höja kvaliteten på spelare. Tiden med skadade otränade spelare som inte lever upp till det som har visats på videos är slut!

Når man ser på klubber i både Danmark og Sverige, taler man mange gange om udnyttelse af økonomiske midler. Budgetter er meget forskellige fra klub til klub og land til land. Men Peter Larson mener at BIVE kan give

En markedsføring af skandinavisk basketball ligger også i planerne bag campen. Ikke alle lande er med i EM og VM, og derfor kræver det andre tiltag at få de større basketnationers øjne op for landende mod nord, og deres basketligaer.


Vi hoppas på att kunna marknadsföra de nordiska länderna utåt mot världen och visa att det är länder man vill spela i. Vi har fortfarande en lång väg kvar inte samtliga länder är etablerade i större turneringar som tex VM och EM, kan vi då höja nivån i de olika basketligorna kan vi ta några steg framåt. Detta camp kan vara ett steg åt rätt riktning.

Selvom man starter i det små i år, er idegrundlaget for fremtiden på plads. Sponsorerne for denne års Camp har gjort det muligt at skabe et attraktivt produkt, og med flere sponsorere i fremtiden vil produktet kunne forbedres yderligere og gøre det endnu nemmere for skandinaviske lande at finde frem til de bedste spillere, til den bedste pris.

Hvad så med fremtiden og forventningerne? Det er ikke noget man er sikker på endnu. Forhåbningen er at dette første ”test-” år, får skandinaviens klubbers øjne op for mulighederne i en exposure camp.

Tanken är att varje år resa till de olika stor städerna , spela matcher och sedan avsluta helgen med en alls tar match där coacherna väljer ut de bästa spelarna och de får spela mot inhemska spelare som då får chansen att visa upp sig. Det skapar också en möjlighet för nordisk spelare. Det är en win win situation för samtliga deltagare. Tack vare våra sponsorer så är det fullt möjligt, många företag visar mycket intresse för detta och vill ha ett längre samarbete. Kanske kan vi hitta lite företag i de olika länderna och skapa en stor produkt. Det vore väldigt häftigt!

I år är ett slags test, vi vill se intresset för det hos de nordiska tränarna. Därför har vi valt just 40 spelare för då kan man spela under 3 dagar med hög kvalitet. Målet är dock att det ska växa fort och framåt. Vi skulle igentligen kunna ha flera spelare vilket också är tanken nästa år, 60 kanske tom 80 spelare med olika pass. Ikke och europeiska pass för att ha så bred marknad som möjligt. Man kan faktiskt signa spelare direkt på plats då agenten står redo där.

Nästa år kommer vi antagligen vara i Köpenhamn eller Helsingfors, beror lite på val möjligheterna och samarbetspartners. Tror dock inte det kommer vara några problem då de olika förbunden gillar iden och skull säkert gärna vilja ha campen på hemmaplan. Peter Larson og BIVE lover ikke noget, men det er et godt koncept de tilføjer skandinavisk basketball, og derfor er der grundlag for succes og tilfredse deltagere.

Læs mere om BIVE på BIVE.se

37


det sidste ord IGOR GAVRILOVIC—STEVNSGADE Efter at have læst om hvordan spillerne opfattede årets All Star kamp, får træneren for All Star holdet, Igor Gavrilovic, her månedens sidste ord, hvor han kort fortæller hvordan han oplevede dagen.

FOTO: SAUER HVIDHOLM

Var All Star Gamet en god fridag fra stresset i Dameligaen, eller kan du bruge noget af det du her oplevede ved All Star Gamet til noget i Dameligaen fremadrettet? Fridag var det ikke, mere "another day in the office"..."foreigners" fik en super god dag og Damelandsholdet fik en god trænings kamp og det var vigtigt. Du vandt kampen over Hrannar Holm, havde du et bedre hold at arbejde

med? Eller var det et spørgsmål om hvordan spillere blev brugt? Jeg ser ikke på det, som en sejr på kontoen det var All Star kamp. Det var en fin kamp, med meget fin intensitet på begge sider og så med en spændende afslutning. Sejren kunne lige så godt være på Hrannars konto. Hvad syntes du om All Star kampen? Herrerne har sagt stop for det, bør Dameligaen gøre det samme, eller er det en god idé at havde arrangementet? Det er en god ide at have All Star og Nørrebrohallen er et super sted til at afvikle den. Jeg var meget positiv overrasket over at se en del "gamle" damespiller i hallen. Mange var også i hallen med børn!

Hvis noget skulle ændres til næste års All Star Game, hvad skulle det så være og hvorfor? Vi burde lave en dags pige camp fra U9-U13- Maks 2-3 timer. F.eks. fra kl. 10-13, hvor de udvalgte spiller fra landsholdet og fra "foreigners" kunne lave stations og basket konkurrence med de unge spiller. Derefter fælles frokost. Tro mig, det er en god ide. Jeg har selv en pige på 11 og jeg ved hvad det vil betyder for hende. Campen vil være den bedste måde at promovere damebasket blandt de unge spillere Hvis du skulle vælge, hvem var så kampens MVP’s! IDA og Lauren – Afslutter Igor Gavrilovic.


Information 01.03.15—01.04.15

Næste nummer

Køb en annonce

Næste nummer af dansk basketinfo forventes at udkomme d. 5. April 2015.

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Følg med på merebuepaa.com

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet samt udland. Derfor er magasinet ’dansk basketinfo’ den bedste måde, du kan nå ud til de danske basketball fans på.

Redaktionen Simon Ravn

Har du en skribent i maven?

Har du lyst til at få dit logo eller en reklame på merebuepaa.com, kan dette også lade sig at gøre.

Skriv til redaktionen@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Hver dag kommer der nye og spændende historier om dansk basketball. Nogle gange mangler der bare én til at skrive dem ned, og formidle dem til de danske basketball fans.

Deadline for annoncer er: 2015.03.17 - kl. 12.00

Er den person dig? Merebuepaa.com og dansk basketinfo glæder sig til at høre fra dig.

Evt. Spørgsmål sendes til: Mail: redaktionen@basketinfo.dk /DBJOmedia

redaktionen@basketinfo.dk

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ...


|||||30dbi15

Š All Rights Reserved. 2011 - 2015

Dansk basketinfo 3.15  
Advertisement