Page 1

20 oktober 2012 책rgang 2 udgave 7

vejl. pris. 15.00,-


INDHOLD 20.10.12

10 - Næstved har styr på det! Peter Johansen har stoppet sin karriere, og Joe Benjamin er kommet til klubben. Næstved er klubben der har styr på det!

15 - Motivation through metrics Kan brugen af statistik forbedre en spillers motivation. Hvis ja, hvordan skal dette gøres?

22 - I mediernes søgelys Chris Nielsen er blevet fyret i Bakken Bears. Spytklat eller ej, fortryder han? Hvad er fremtiden, og er der lys forude?

25 - Ravn og Papi på tur Anden del af Ravn og Papis tur til Habana, Cuba, byder på landskamp, lyn og natur fra Carribiens største ø.

34 - dansk basket 2012/13 Her giver Svante sit billede af den danske basketball verden. I denne måned, med fokus på hvad og hvorfor!

Redaktionen er åbnet i Reykjavik, og vores 2 skribenter i det høje nord, fortæller lidt om planerne for fremtiden!

© MIRIAM RAVN

38 - Ord fra Island


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk

Skribenter Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Svante Brink - svante@basketinfo.dk Nicholas Terkildsen - nicholaslock@basketinfo.dk Jerôme Baltzersen - jerome@falconbasket.dk

Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Jørn Bonde Bagside foto Sauer Hvidholm Fotografer Bo Leihof - bleihof@gmail.com Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Henrik Olsen - henrik@necon.dk Michael Andersen - andersen.mich@yahoo.dk Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


ET TÆT PROGRAM I kampen mellem Horsens IC og Team Fog Næstved, var der i alt, syv mennesker tilknyttet DBJO, til stede for at se basketball! Teknisk set var det ikke planlagt, at så mange skulle møde op på én gang. På den anden side, gjorde det heller ikke noget, at kunne se og snakke med halvdelen af teamet, mens de var i aktion. Siden da, er der blevet lagt program, for dem på redaktioner, der tager rundt i landet for at se basketball, og det er for fleres vedkommende et meget tæt program. Det kræver tilpasning, specielt når der også skal findes tid til uddannelse, arbejde, familie, hobbyer og andet! Det er for mig alligevel, en stor glæde at kunne få lov til at dække dansk basketball, og være med til at gøre en forskel, indenfor denne journalistiske genre. Aldrig i mit liv, har jeg set så meget basketball som jeg gør for tiden, og aldrig har jeg haft så travlt med at komme rundt, for at nå kampe, både i basketligaen og dameligaen! Den velkomst DBIs skribenter, og jeg selv møder, når vi dukker op i hallerne, gør at vi gang på gang bliver tilskyndet til at fortsætte vores arbejde, med at sikre dig den (forhåbentlig) bedste dækning, af sporten vi alle elsker! Vi håber at dette nummer af dansk basketinfo, kan give dig et godt billede af hvad der allerede er sket indenfor dansk basketball, hvad der kommer til at ske, og hvorfor tingene er som de er!

Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør

07


INTRO 20.10.12

Vi vil gerne gøre mere for jer! dansk basketinfo dæker som bekendt dansk basketball, både på dame- og herresiden. Vi arbejder på at sikre et højt journalistisk niveau, og derfor har vi også rigtig mange mennesker ind over vores magasin, inden det får lov til at udkomme. Vi vil dog gerne opfordre alle klubber i dameligaen til, at være med til at sikre god dækning af dansk damebasket, ved at sætte mailadressen: redaktionen@basketinfo.dk på

deres presseliste, så vi får jeres nyheder, på lige fod med resten af pressen! Samtidig vil vi gerne opfordre alle der har lyst til at give os et tip, eller har lyst til at medvirke til udarbejdelsen af vores magasin, til at kontakte os, så vi sammen kan gøre dækningen af dansk damebasket endnu stærkere!

På forhånd tak for jeres hjælp!

Bedste detalje indtil videre?

RAVN: Emil Rahbeck i HIC’s kamp mod Team Fog Næstved. Han taber bolder i fremløb mod kurven, lader bolden, rulle langs sine skuldre (helt sikkert ikke planlagt) og lader den ramme en Næstvedspiller, der sender bolden ud over baglinjen, uden at ane hvad der skete omkring ham! Det godt lavet, også selv om det ikke var med vilje!

Deltag i debatten PAPI: I kampen imellem BC På flere måder virker det som om, det ikke rigtigt er gået op for folk, at hjemmesiden, dunk-it.dk giver mulighed for debat og vidensdeling. Alt det kræver er, at du opretter en profil på siden, og hvor annonym du ønsker at være, er helt op til dig! Målet med dunk-it.dk er at foranstalte et forum, med en ordentlig omgangstone og relevante emner. Har du ledt efter en mulighed for at deltage i noget sådant, er det på tide du tilmelder dig forummet!

Aarhus og Aalborg Vikings, havde Ryan Douglas Willen i en rodet situation, et dobbeltblok mod Randy Dezouvre. Det endte kort efter ud i en fejl til Ryan, men det var bedste detalje i kampen, der ellers var utrolig rodet, og det var lige før der var flere turnovers, end point!

Island indtaget..! ROOK: Ud fra det basket Efter en længere dialog med det islandske forbund, er dansk basketinfo nu gået ind i basketball, i den nordligste del af skandinavien. Manden der kommer til at lede slagets gang i Island er Lasse Petersen, som i samarbejde med Nicholas Lock, hver måned vil sende nyt fra Island til Danmark. Forhåbentligt til gavn for alle jer læsere! Vi byder de to nye ansigter velkommen til teamet, og håber at vores nye tiltag vil kunne leve op til alles forventninger!

jeg har nået at se, må jeg sige månedens højdepunkt, er det dunk som Caleb Walker lavede på et alley-up fra Alex Murphy, efter ca. 5 sekunders spil mod BC Aarhus... ellers mere eller mindre alt Skyler Bowling har lavet.

09


Næstved har styr på det Tekst Svante Brink

Foto Miriam Ravn/ WGR

Styrmanden, Peter Johansen er væk! Joe Benjamin er hentet til klubben som ny, mens holdet styrkes kamp efter kamp, på vej mod toppen af tabellen! I en kedelig og rodet mandagskamp i Århus, mellem BC Aarhus og Team Fog Næstved, var det tydeligt at se hvor stærkt, Team Fog Næstved er ved at blive. Spillerne ser ud til at have det godt sammen med Joe Benjamin, som er den nye styrmand på holdet. Det kommer sig stærkt til udtryk i kampsituationer, når han dirrigere rundt på hans medspillere. Efter 3 sekunders spil viste Næstved

hvor meget de nyder at spille sammen, da Caleb Walker, på alley-up fra Alex Murphy dunkede kampens første 2 point i kurven. En opstart på kampen der på sin vis, giver et billede af, at Næstved har styr på det! Der skulle bruges 5 minutter på, at vende sig til BC Aarhus, måske anderledes spillestil. Derefter trak sydsjællænderne dog hurtigt fra hjemmeholdet, og var ved pausen oppe

med 20 point, med stillingen: 30-50! Den norske landsholdsguard, Stian Mjös, var også i hopla og blev topscorer med 20 point i kampen. Heraf var 18 point scoret bag 3’eren. Det skal også nævnes at Mjös ikke scorede i hele 4. periode. Hvilket også tegner et billede af hvad man kan forvente sig af ham, i løbet af sæsonen.


I 4. periode tog profilerne på holdet sig en tur på bænken, med småsnak og både spisen og drikken, da forspringet ned til BC Aarhus, var dannet så mindre rutinerede spillere på holdet, kunne få spilletid. Vi slapper lidt af, vi fører med 20 og sætter nogle profiler på bænken, det er klart eftersom vi spiller tre gode perioder! - Stian Mjös. BC Aarhus, havde det svært i kampen generelt! Allan Foss var forståeligt utilfreds, men fokuserede på at holdet var mere eller mindre uheldige! Det så dejlig nemt at sætte en finger på hvad der går galt i dag, - alt! Det virker lidt som om vi falder lidt i søvn oven på den sidste kamp mod Hørsholm. Vi ikke rigtig opmærksomme på hvem det er der skyder bolden i kurven, og stort set alle de misforståelser vi laver, sker imellem to mand, og så syntes jeg heller ikke rigtig vi selv rammer noget! BC Aahurs har siden hen bevist, at de kan spille bedre, ved bla. at sikre sig point mod Randers, Hørsholm 79’ers og Aalborg. Team Fog Næstved fortsætter fra kamp til kamp, med at holde humøret, og spilleglæden oppe, og formår samtidig, at blive spillet mere og mere sammen. Der kan ikke herske tvivl om, at Næstved i denne sæson, er et af de hold, der kommer til at udfordre Bakken Bears, om mesterskabet!

11


Tekst Simon Ravn

Foto Wyke Graphic

Horsens x 2... I betragtning af byens størrelse, er det utroligt at der er 2 klubber i den. Men der er plads til alle, selvom den ene klub udsprang af den anden pga. uenighed, og den anden klub igennem de senere år kun er blevet mindre og mindre!

Den første basketball klub i Horsens, blev grundlagt i 1965, under navnet Horsens basketball Club. (Horsens BC) Efter flere år med basketball på gymnasiet i Horsens, mente en ihærdig, ung Lennart Jensen, at det var på tide at oprette en officiel klub i Horsens. Mens det stadig kun var basketball på relativt lavt niveau, og i små omgivelser, vandt drengene fra Horsens, det jydske mesterskab for gymnasier i slutningen af 1950’erne. Horsens BC har igennem tiden stået i spidsen hvad angår damebasket. Det var også damerne for Horsens, der var de første til at hive medaljer hjem til byen, indenfor holdsport. Sammenlagt er det blevet til 2. mesterskaber i dameligaen, samt en enkelt pokaltitel. Herrene hos Horsens BC, har 2 gange, præsteret at vinde 1. divisionen, og i 2007 deltog de også i basketligaen, dog uden den store succes. Datterklubben, om man vil, til Horsens BC, Horsens IC, blev startet pga. uenigheder i Horsens BC. Samme

person, som gik i spidsen for at starte Horsens BC, Lennart Jensen, rev sig sammen med en gruppe, af andre personer fri, og startede den mest succesrige basketball klub, på herresiden i Horsens. Horsens IC! Horsens IC blev grundlagt i 1978 og er i dag en af de største klubber i Danmark, med stolte traditioner og 4. titler i basketligaen, seneste i 2006. Det er historien bag de to klubber i Horsens. Sæsonen er lige begyndt for begge klubber, i hver deres liga. De fleste er allerede bekendt med hvilke spillere der er på de to hold, samt hvem der er værd at holde øje med. Der bor kun 83.051 personer i Horsens kommune, og spørgsmålet er om byen er stor nok til, at have to basketball klubber. Svaret er, ja og nej! Som tidligere nævnt er de to klubber gået i hver deres retning, (dame-herre) og dyrker deres sport i hver deres del af byen. Men måske ville en stor samlet klub, være bedre til at varetage talent og elite klubberne i Horsens, som én samlet organisation! Det svært at fylde hallerne i Horsens med tilskuere.


Horsens IC, lever op til deres krav, men kunne sagtens have flere folk i hallen, mens Horsens BC’s fansskare er mere eller mindre ikke eksisterende. Det kan skyldes at byen allerede har en proffessionel fodboldklub, massere af kulturelle events og koncereter, og i det hele taget massere af tilbud, til unge såvel som gamle! Hvis de to klubber arbejdede nærmere sammen, end hvad tilfældet er, ville det danne grundlag, for flere fans, der ville krydse imellem at se kampene i basketligaen og kampene i dameligaen. En sammenlægning af de to klubber vil dog ikke komme på tale foreløblig, da begge klubber stadig er igang med at opbygge deres struktur og organisation. Hvis de valgte at slå sig sammen på nuværende tidspunkt, ville dette med stor sandsynlighed ende ud i, en stor rodebutik.

helt nyt hold, og er begyndt at strukturere deres staff-team på en ny måde. Det vil betyde bedre forhold for de fans der kommer til kampene i ligaen, og bedre forhold for sponsorere. Horsens BCs nye struktur kan du læs mere om på side 30-31. Hvis optimeringen af organisationen lykkes i Horsens IC, og det nystartede projekt i Horsens BC lykkes, vil grobunden for en helt ny basketball tradition i Horsens være lagt. Vi kan med spændt forventning se frem til at følge de to Horsens klubber, i deres kamp mod vækst. Lykkes de to klubbers bestræbelser, vil flere fans også være motiverede til at følge de to hold på deres hjemmebaner. Bedre forhold vil kunne skabes for spillere og fans, og det vil sikre endnu bedre basketball i 8700– Horsens!

Horsens IC, arbejder i denne sæson med et

13


SISU


MOTIVATING THROUGH METRICS

IN BASKETBALL dansk basketinfo modtog i vores ferie, en mail fra en skribent med et budskab! En af redaktionens fornemmeste opgaver er, at analysere og være nytænkende i vores journalistik, men det vi fik tilsendt på vores mail, slog benene væk under os! Kan man som træner, motivere sine spillere ved brug af statistikker? Hvis man kan, - hvordan skal det så gøres! JERÔME BALTZARSEN, giver i følgende artikel svar på disse spørgsmål!


Motivating through metrics in basketball Tekst Jer么me Baltzarsen


17


19


Tekst Simon Ravn

Foto Sauer Hvidholm

I mediernes søgelys I forbindelse med Bakken Bears’ kamp mod Randers Cimbria, opstod der angivetligt en stor uoverenstemmelse imellem Chris Nielsen og hans tidligere træner, Phillip Dejworek. Oplysninger i diverse medier inderholder information om at Chris skulle have spyttet efter Dejworek, da han fik at vide at han ikke skulle starte inde eller forvente, at få ret meget spilletid, informationer der senere er blevet bekræftet. Selvfølgelig fortryder jeg SITUATIONEN, men ikke at jeg sagde min mening og konfronterede ham. I går i Tvkampen (2012.10.11) var første gang jeg fik at vide hvorfor jeg ikke spillede? Hvad jeg havde gjort før Randers kampen til gengæld, ved jeg endnu ikke! At situationen opstod i forbindelse med


Profile! 20.10.12

Jeg er ikke en "hold-i-hånd- feje-

konfrontationer-

ind-under-gulv-

tæppet-ogsynge-sammen

type!” en Randers kamp er ekstra speciel, da det er klubben, Chris oprindelig kommer fra, og som han nu arbejder på at komme tilbage til. Der skal dog kapital til for Randers, der som oprykkere, ikke kan forventes at kunne hive dyre spillere, som Chris til klubben, uden at skulle skaffe ekstra sponsor penge! Vi har fundet halvdelen af pengene nu, men mangler stadig resten. Hvis ikke det kan lade sig gøre må det selvfølgelig blive et andet sted. Og udlandet er ikke noget jeg har interesse i, så havde jeg gjort det for flere år siden. Siden interviewet her blev udarbejdet, er det kommet frem, at Chris har søgt spiller licens i Randers.

Ikke bare shooting guard

allesammen!

Chris er primært kendt for sit 3 pointsskud. Der er dog meget mere at hente i den 27 årige guard.

At være pro– spiller i Danmark, 27 år, og uden kontrakt, vil for mange stille spørgsmål ved, om Chris Nielsen er færdig i dansk basketball, eller for gammel til at finde en ny klub!

Altså jeg er en scorer, og ikke kun en 3points skytte. Jeg har scoret mange flere point i den liga her, end de fleste i historien, og det er langt fra kun 3'ere. Jeg er en leder i den forstand at jeg har forventninger til folk på holdet og skal nok være den der tager "slagsmålene" og den hårde tone over for modstander holdet. Det er efterhånden bevist at jeg ikke er "hold-i-hånd-fejekonfrontationer-ind-under-gulvtæppetog-synge-sammen typen. Som jeg altid siger. HELDIGVIS, er vi da forskellige

Haha, så gammel føler jeg mig sgu ikke. Det kommer an på hvor godt man respekterer sin krop, holder sig skadesfri, har gnisten og tiden. Jeg spiller til de ting ændrer sig, HVIS de gør. Hvad der gik galt i Bakken Bears finder man nok aldrig helt ud af. Rygter svirrer og holdninger dannes, mens Chris Nielsen atbejder sig videre for at komme tilbage til danmarks bedste basketball liga.

23


THINK! 20.10.12

Skal der være 10? Flere syntes at der burde være 10 hold i dameligaen, og ikke kun 8. Det ville give flere kampe, og flere muligheder for de dårligere hold, til at skaffe sig ekstra point.

Tekst Simon Ravn

Foto Michael Andersen

Det er en god pointe at der ville komme flere kampe. Spørgsmålet er dog om spillerne i ligaen er klar til at spille flere kampe? Der er stor forskel på det bedste danske hold, og det dårligste. Et hold som Sisu ville sikkert kunne spille mange flere kampe, uden at blive trætte eller nedkørte, da deres niveau er rigtig højt. Andre hold består næsten kun af piger under 20 år. Piger der ikke er ældre, er stadig i udvikling både fysik og psykisk, og er allerede nu presset i de kampe de skal spille. Flere kampe ville altså køre dem ned, i stedet for at opbygge dem, i deres rutiner. Med hensyn til antal af pige/ damespillere, er der ikke just fremgang på den front. Der er mangel på spillere, og derfor bliver piger, der måske ikke er klar til det, brugt til at spille på ligahold. Satte man 2 hold mere i ligaen, ville dette gøre manglen på spillere endnu større, og endnu yngre spillere ville blive brugt. Det er ikke nødvendigvis alder der spiller ind, men også generel fysik, hvilket kræver endnu bedre psykisk overskud for en spiller. Det er noget der mange gange kommer, med alderen. Det er ét stort kredsløb, og derfor er det også svært at ændre på faktorene, der danner ligaens udformning. Det vigtigste må være at opbygge de hold der er i ligaen allerede nu, og fokusere på dem. Men, måske er logikken ikke altafgørende for om spørgsmålet kan besvares. Måske er ligaen klar til to nye hold– og måske er den ikke!


Ravn & Papi på tur A la Habana

Har du nogensinde siddet i dit hjem, og kunnet høre lyn slå ned ude foran din dør? Har du nogensinde betalt, hvad der svarer til 50 øre, for at se en landskamp?

Ravn og Papi bringer her 2. del af deres fortælling fra Cuba, hvor de kigger nærmere på en kultur og et land hvor dag og nat går ud i et!


I vores første dage i landet, spillede Cuba en serie af baseball kampe imod naboandet USA, hvor vi valgte at overvære 2 af de 6 kampe der blev spillet! Baseball er Cubas nationalsport, og landet er frygtet, når det gælder de internationale turneringer indenfor sporten! Ifølge IBAF (Det Internationale Baseball Forbund) er Cuba nr. 1 på verdensranglisten, med et godt pointforspring ned til USA, på 2. pladsen. En indgangsbillet til en dansk fodboldlandskamp, løber op i 495 kr. En billet med samme udsyn mv. til en baseball landskamp, koster i Cuba 1 peso. Eller 0.47 kr. Altså er den laveste mønt vi har i Danmark, prisen på at se, verdens bedste baseball hold spille i deres hjemland, på Estadio de Latino Americano! Eftersom baseball er nationalsporten, er det også den sport folk

dyrker rundt omkring, i parkerne i hovedstaden. Selvfølgelig primært efter solen begynder at gå på hæld!

Natur i storbyen På billederne vi tog i Cuba, fremgår det at der overalt er træer, buske og natur generelt. Når man går langs de hullede asfalt veje, på de brede fortorve hvor fliserne ligger med overhøjder på op til 20 cm, er det rart at kunne gå i skyggen, for ”Indianeren” som befolkningen kalder solen! Det er også derfor træerne er langs vejene. Den eneste ulempe ved træerne er, at de bliver beskåret i en højde på ca. 180 cm., hvilket betyder at alle der rager højere end det, fra tid til anden får en gren i hovedet, en ting der hurtigt gik op for Ravn.


Vores bopæl Vi boede i et hus, inde i et hus, hos en privat udlejer i byen. På trods af at huset som sagt var omgivet af et andet hus, kunne vi i de regnfulde eftermiddagstimer, høre lynene slå ned, lige ude foran vores hoveddør, altså inde i huset! Mange vil måske frygte situationer som denne, da det er faligt. Men alligevel var der en vís charme ved at kunne mærke naturens kræfter på så nært hold! Cuba er et fantastisk land, og selv om vi primært begik os i hovedstaden, kan det varmt anbefales at bruge sin ferie og sine penge på at rejse til det største land i Carribien. Vi ved at vi vender tilbage til landet, hvor nat og dag går ud i et!


29


Tekst Simon Ravn

Foto Jørn Bonde

Sejr på nederlag Horsens Pirates har i denne sæson et hold, der for mange ikke er godt nok til at spille i den bedste danske dameliga. Konstateringen er korrekt. Holdet er ikke godt nok, og de ved det godt. Men det er en del af planen.

Forestil dig et hold, uden nævneværdige danske profiler, uden amerikanske profiler, en ny coach, lav gennemsnitsalder og en helt ny måde at forstå basketball på. Så har du Horsens BCs ligahold. Det kan lyde meget negativt, og måske endda deprimerende. Men, det er begyndelsen til et basketball projekt, der kan udvikle sig til et ligahold uden lige– et hold bygget på danske talenter, med fokus på udvikling både på og udenfor banen.

Basketball og filosofi De fleste trænere har en bestemt filosofi de arbejder ud fra. De henter spillere der passer til denne filosofi til

klubben, og får derved den basketball, de ønskede sig fra starten af! Martin Madsen, headcoach for Horsens BC (Pirates) har dog en anden holdning til hvordan han vil træne sit hold. Jeg har det generelt svært ved ordet filosofi - jeg er akademisk uddannet i idræt og mener, at filosofi er en videnskab, og jeg har ikke undersøgt eller gennemprøvet min tilgang til basketball på nogen videnskabelig måde. Men, min tilgang til basket er baseret på, at det er min opgave at analysere holdets styrke, og derudfra finde en måde at spille på, som kan optimere holdets præstation. Det betyder, at jeg må søge viden i min praktiske erfaringer, teoretisk viden og kollegaer.

Det er også min opgave, at udvikle på holdets svagheder, og også derigennem optimere holdets præstation. Jeg prøver samtidigt at bruge min uddannelse som kandidat i idræt inden for præstationsoptimering, teamudvikling og talentudvikling. Horsens BC har haft svæt ved at følge med de andre hold i ligaen, da det er et urutineret hold, og mangler profiler. Da bænken heller ikke er så bred, er det måske en farlig metode at bruge, hvis pigerne på holdet falder fra, pga. de mange nederlag. Ja, selvfølgelig vil der være nogle af pigerne, der vil blive påvirket. Hele samfundet er bygget op omkring, at man skal være vindere. Men hvis man kigger lidt objektivt på det, så er det


DAMELIGA 20.10.12

vel ikke så overraskende, at vi taber nogle kampe. De andre hold præstere jo bedre - pga. større erfaring og pt bedre kvalitet i spillermaterialet. Det er pigerne også 100 % klar over. Vi fokuserer derfor på at forbedre vores egen præstion til hver eneste træning og kamp - for det er præstationen, der i sidste ende afgør om vi taber eller vinde. Vi arbejder i øjeblikket med nogle få temaer over en 4 ugers periode, og det er pigerne gode til at fokusere på. Et projekt som det der arbejdes på i Horsens BC, har lys for enden, hvis spillerne holder sig til ilden. Men det er ikke bevist det vil virke, og tidsrammen for succes er stadig ikke fastsat. Det er et spørgsmål om talent, men også økonomi til at støtte det talent, der arbejdes med. Det kommer an på kvaliteten af vores udviklingsarbejde og hvor stort talent vi har i truppen - talent handler jo høj grad om evnen og hastigheden, hvormed man kan udvikle sig. I øjeblikket kan det udefra synes som hårde tider for Pirates, men jeg er overbevist om, at pigerne lærer utroligt meget hver gang de træner og spiller kamp. Men at sætte et antal år på, vil efter min mening være useriøst, da jeg ikke har noget belæg for at komme med et bud. Altså Abramovich kunne jo teoretisk godt forelske sig i HBC i morgen - og så vil det jo nok gå lidt hurtigere! Man kan håbe at projektet i Horsens vil komme til at virke, og danne bevisgrundlag for at Martin Madsen har fundet en vej til at skabe nye profiler og et ligahold, der vil kunne spille op med de bedste i ligaen.

31


Ny spiller til BC Aarhus BC Aarhus, har haft en god start på sæsonen, med 3 sejre og 4 nederlag. Nu har de hentet en ny spiller til truppen, som skal være med til at give bredde på bænken!

Morten Hougaard Christensen hedder den nye spiller. Han skulle egentlig have spillet for Horsens i denne sæson. Men situationen har ændret sig for den 23 årige forward.

© Emmanuel Torres /WGR

Allerede inden sæsonen gik i gang, var der dialog imellem BC Aarhus og Morten Christensen, men på daværende tidspunkt valgte Morten Horsens IC, over BC Aarhus. I Horsens er det dog ikke blevet til meget spilletid, da Arnel Dedic ikke har kunnet bruge Morten på den ønskede måde, som da han blev hentet til klubben. Det er også kun blevet til 9 point i hele sæsonen. Det bliver der lavet om på nu, hvor Morten skal spille med for BC Aarhus, og være med til at sikre endnu flere point i tabellen!

Ud i Europa Igen i denne sæson, deltager Sisus damer i Europacuppen. Det betyder min. 3 kampe i udlandet og 3 kampe hjemme i Kildeskovshallen!

© Bo Leihof

Selv om Sisu er det bedste hold i Danmark, får de rigeligt at se til, når de skal spille mod hold fra både, Rusland, Frankring og Rumænien. Det er selvfølgelig primært Sisus fans, der har interesse i kampene. Men, det kan blive spændende kampe, også for dem, som ikke holder med klubben til hverdag.

Det er ikke så ofte en dansk klub får fint besøg fra udlandet, og derfor er det en helt særlig begivenhed når Sisus Europacupeventyr begynder d. 31. oktober, når CSM Satu Mare kommer på besøg i Kildeskovshallen. Billetter kan købes via Sisus hjemmeside. Kanalsport dækker også kampen d. 31 oktober, så der er ingen undskyldning for ikke at følge med!


KORT NYT 20.10.12

Falcon åbner dørene ”Vi vil samle Falcon”, lyder det på klubbens hjemmeside. Flere punkter er listet op, som definerer klubben. Nu skal klubbens tilhængere være med til, at bestemme hvor klubben skal hen, og hvad planen for fremtiden skal være! Sloganet er ”Proud past, bright future!” Men klubben skal ifølge dem selv, bruge hjælp til at finde ud af, hvordan problemerne i klubben skal løses. Inden sæsonstart hentede klubben, Niels Jørgen Jensen ind som konsulent, men der er stadig ikke gennemsigtighed i klubben, eller opdeling i hvem der skal kontaktes, for informationer og– eller vidensdeling i klubben. Lørdag d. 17. november 2012, kommer en ekstern konsulent til klubben for, at lede debatten, og danne overblik i klubben. Alle der gerne vil være med til, at præge fremtiden på Frederiksberg, kan finde mere information om arragementet på falconbasket.dk. © Bo Leihof

Damerne i Falcon har indtil videre i denne sæson, vundet størstedelen af deres kampe, og er på en 3. plads i ligaen. Kan organisationen komme op på samme niveau som spillet på banen, ligner det en ”Bright Future” for klubben!

Randers overrasker I kampen mellem Randers Cimbria og Team Fog Næstved, blev det til en overaskende Randers sejr, og tilmed den første sejr, i denne sæson.

Næstved kæmpede sig tilbage i kampen, og specielt Stian Mjös, var storspillende med 27 point i kampen. Mest scorende for Randers var Bonell Colas, med 23 point. 4. periode blev utrolig spændende, og det var Randers der kom bedst ud af denne, hvilket sikrede dem deres første 2 point, i denne sæson. Hvordan fremtiden ser ud for oprykkerne, bliver spændende at følge!

© Miriam Ravn/ WRG

Bonell Colas var kampklar, til sin første kamp i denne sæson. Det samme gjaldt resten af det Kronjyske hold, der i 1. periode startede med et run på 10-0.


dansk basket Den første måned, af den danske basketsæson er gået, og jeg har allerede set mere ”live” liga basket, end jeg nåede i hele sidste sæson!

Ja-

det er ikke meget galt. Allerede her efter den første måned, har jeg næsten nået at se flere kampe live, end jeg nåede hele sidste sæson. Det har skam ikke været nogen helt dårlig ting. Af praktiske årsager, har de fleste af disse kampe været i Horsens, hvor jeg må sige at Skyler Bowlin har bidraget med god underholdning, og flot spil. Men har da også nået, at være i Aarhus og se BC Aarhus spille mod Team Fog Næstved, hvor jeg må sige; det ser godt ud for Team Fog Næstved, mens BC Aarhus nok går en væsentligere sværere sæson i møde, hvilket er en skam, de nye og meget fine rammer taget i betragtning! Må også sige jeg er imponeret over, hvor mange menesker der f.eks. var inde at se


Rookie2AllStar 20.10.12

og jeg er med….

2012/13 BC Aarhus mod Team Fog Næstved. en mandag aften. Derudover må også sige at Horsens IC gør et kæmpe arbejde, for at få lokket så mange tilskuer så muligt ind i hallen, og det er virkelig en god idé, at kampene er spredt udover hele ugen. Det gør det også muligt, for sådan en som mig, at nå flere at se kampe i løbet af en uge. Jeg vil gerne se mere basket i den her sæson, fordi jeg rigtig godt kan lide sporten, og når man kan lide noget så kan man næsten ikke lade være med, at bruge tid på det. Jeg elsker et godt show, i forhold til så meget andet sport i Danmark, så er basketball nok den der er mest show præget, hvilket jeg synes er vildt fedt.

I

næste måned er mit mål, at komme resten af Jylland rundt. Det vil sige jeg skal et smut mere til Aarhus, for at se Bakken Bears i deres nye,-gamle hal, en tur til Randers for at opleve det unge Randers Cimbria hold, og så helt nord på til Aalborg og se hvad Aalborg Vikings egentligt er for en størelse. Derudover vil jeg også forsøge at se om det er muligt for mig at overvære min første kvindelige liga kamp! Følg med i næste nummer af magasinet, når jeg fortsætter mit eventyr ud i basket verdenen.

\Rookie Out

35


basketligaen 21-10-12 24-10-12 27-10-12

16:00 19:00 15:00

Værløse BBK Team FOG Næstved Randers Cimbria af 2010

Bakken Bears Værløse BBK Aalborg Vikings

Søndersøhallen Næstvedhallen SKYLINE Arena Randers

27-10-12

15:00

Svendborg Rabbits

Hørsholm 79ers

Svendborg Idrætscenter

28-10-12

15:00

Horsens IC

Bakken Bears

Forum Horsens

28-10-12

15:00

SISU

BC Aarhus

Kildeskovshallen

30-10-12

19:00

BC Aarhus

Værløse BBK

NRGi Park

31-10-12

19:00

Aalborg Vikings

Team FOG Næstved

Aalborg Stadion

31-10-12

19:00

Hørsholm 79ers

Randers Cimbria af 2010

Hørsholmhallen

01-11-12

19:00

Horsens IC

SISU

Forum Horsens

01-11-12

19:15

Svendborg Rabbits

Bakken Bears

Svendborg Idrætscenter

03-11-12

15:00

Randers Cimbria af 2010

Værløse BBK

SKYLINE Arena Randers

03-11-12

16:00

Bakken Bears

Hørsholm 79ers

Vejlby-Risskov Idrætscenter

07-11-12

19:00

Randers Cimbria af 2010

Horsens IC

SKYLINE Arena Randers

07-11-12

19:00

Værløse BBK

Svendborg Rabbits

Søndersøhallen

07-11-12

19:00

Team FOG Næstved

SISU

Næstvedhallen

08-11-12

19:15

Aalborg Vikings

BC Aarhus

Aalborg Stadion

10-11-12

15:00

Svendborg Rabbits

Aalborg Vikings

Svendborg Idrætscenter

10-11-12

16:00

Hørsholm 79ers

Team FOG Næstved

Hørsholmhallen

11-11-12

15:00

SISU

Horsens IC

Kildeskovshallen

11-11-12

16:00

Værløse BBK

Randers Cimbria af 2010

Søndersøhallen

13-11-12

19:00

BC Aarhus

Bakken Bears

NRGi Park

15-11-12

19:15

Horsens IC

Hørsholm 79ers

Forum Horsens

17-11-12

16:00

Hørsholm 79ers

Værløse BBK

Hørsholmhallen

18-11-12

15:00

Horsens IC

Svendborg Rabbits

Forum Horsens

18-11-12

15:00

SISU

Aalborg Vikings

Kildeskovshallen

20-11-12

19:00

BC Aarhus

Randers Cimbria af 2010

NRGi Park

dameligaen 27-10-12

14:00

Horsens BC

Lemvig Basket

Højvangshallen

27-10-12

14:30

Værløse BBK

BK Amager

Søndersøhallen

27-10-12

15:00

Hørsholm 79ers

Aabyhøj IF

Hørsholmhallen

28-10-12

17:00

SISU

Falcon

Kildeskovshallen

03-11-12

13:30

Falcon

Horsens BC

Bülowsvejhallen

03-11-12

14:00

Aabyhøj IF

Lemvig Basket

Aabyhallen

03-11-12

14:30

BK Amager

Hørsholm 79ers

Amagerhallen

04-11-12

17:00

SISU

Værløse BBK

Kildeskovshallen

10-11-12

13:30

Hørsholm 79ers

Horsens BC

Hørsholmhallen

10-11-12

14:30

Lemvig Basket

BK Amager

vestjyskBANK Arena

11-11-12

13:45

Værløse BBK

Falcon

Søndersøhallen

11-11-12

17:00

SISU

Aabyhøj IF

Kildeskovshallen

17-11-12

13:30

Hørsholm 79ers

Værløse BBK

Hørsholmhallen

17-11-12

14:00

Aabyhøj IF

Falcon

Aabyhallen

17-11-12

14:30

BK Amager

Lemvig Basket

Amagerhallen

18-11-12

18:00

Horsens BC

SISU

Højvangshallen


Kampprogram 21.10.12—20.11.12

Aabyhøj IF Aabyhallen Åbyvej 80 8230 Aabyhøj

Falcon basketball Bülowshallen Bülowsvej 34 1870 Frederiksberg C

Randers Cimbria af 2010 Randers Arena—Hal 3 Fyensgade 1 8900 Randers C

Aalborg Viking Aalborg Stadionhal Annebergvej 48 9000 Aalborg

Horsens Basketball Club Højvangshallen Højvangsallé 20 8700 Horsens

SISU Kildeskovshallen Adolphsvej 25 2820 Gentofte

Bakken Bears Vejlby– Risskovhallen Vejlbycentervej 51 8240 Risskov

Horsens Idræt Club Forum Horsens Langmarksvej 47 8700 Horsens

Svendborg Rabbits Svendborg Idrætscenter Ryttervej 70 5700 Svendborg

BC Aarhus NRGi Arena Stadion Allé 70 8000 Aarhus C

Hørsholm 79’ers Fire Arena Stadionallé 5 2960 Rungsted Kyst

Team Fog Næstved Næstvedhallen Rolighedsvej 20 4700 Næstved

BK Amager Amagerhallen Løjtegårdsvej 58 2770 Kastrup

Lemvig Basket Vestjyskbank Arená Christinelysvej 8 7620 Lemvig

Værløse Basket Ball Klub Søndersøhallen Kirke Værløsevej 50 3500 Værløse


ORD FRA ISLAND Redaktionen i Island tager ordet!

Redaktionen på Island er knap nok blevet oprettet, før de første ord giver genklang over DBJO/DBI.

Vi har med spændt forventning, set frem til at blive en del af dette team, og håber at vi får en fantastisk sæson med højt tempo og mange gode scoringer, fra den islandske liga. Som vinteren også nærmer sig og de mørke timer bliver flere og flere, ser vi frem til at kunne deltage aktivt på sidelinjen som hvert holds 6. mand og forhåbentlig bringe fart, tempo, energi og ikke mindst en god kommentar med ind i spillet.

Dette vil også føre til at vi nu og da vil bringe lidt interviews fra forskellige spillere, opdatere vores læsere i Danmark om den islandske stilling på basketball fronten. Som det ser ud lige nu, har selve den islandske afdeling, som består af 2 friske gutter, nemlig undertegnede og Nicholas Lock Terkildsen, ikke eksisteret mere end nogle få uger, og vi er stadig ret rustne i det islandske sprog. Jeg håber dog at I vil bære over med os, og med tiden lover vi, at vi vil bringe en del af, eller måske hele artikler på islandsk. Så hvis du på et tidspunkt sidder og ikke rigtig forstår det der står skrevet, så fortvivl ej. Det skyldes simpelthen at vi har valgt at skrive det på

redaktionens nationalsprog, islandsk.

Hvad vil vi have fokus på? Først og fremmest vil vi have fokus på islandsk herre basket, men nu og da vil vi også komme lidt ind på den kvindelige division, og er vi rigtig i hopla, så kan det tænkes vi også vil bringe lidt på banen fra juniorerne. Vi lover hvert fald at der allerede fra starten af, vil blive sat en høj standard med masser af lækre detaljer og info om hvordan spillet foregår i det kolde nord. Med de varmeste hilsner og bedste ønsker om et brag af en sæson! Bless Bless

38


Køb en annonce Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mail adresse. Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans. Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for! Deadline for af indsending af annoncer er d. 10 november 2012 kl. 20.00

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Reklameafdelingen Emmanuel Torres

Næste nummer Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 november 2012 kl. 22.00 Næste nummer udkommer d. 20 november på www.basketinfo.dk

Redaktionen Simon Ravn dansk basketinfo


dansk basketinfo 7.12  
dansk basketinfo 7.12  
Advertisement