Page 1

20 September 2012 책rgang 2 udgave 6

vejl. pris. 15.00,-


INDHOLD 20.09.12

05 - Basketball er kultur En ny sæson begynder og der er sket masser af nyt hen over sommeren. dansk basketinfo og klar igen.

09 - Opskrift på succes Aabyhøj If hedder nu BC Aarhus, men har haft svært ved at slå igennem i deres pre– sæson kampe.

14 - Ravn og Papi på tur Det er længe siden sidst, men nu har ravn og papi været ude på nye spændende eventyr, denne gang til en anden verdensdel.

18 - Børn&Unge! Girls Got Game Danmarks største pigecamp, blev afholdt i sommerferien, og en succes blev det, da 70 piger var samlet i Holbæk.

24 - Kort nyt! Her får du overblikket over et par af de ting der er sket i den seneste måned.

28 - Kampprogram

© Bo Leihof

Det har været svært at finde op til sæsonstart, derfor bringer vi her kampprogrammet for den næste måned!


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk

Skribenter Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Svante Brink - svante@basketinfo.dk Nicholas Terkildsen - nicholaslock@basketinfo.dk

Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Sauer Hvidholm Bagside foto Miriam Ravn Fotografer Bo Leihof - bleihof@gmail.com Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Henrik Olsen - henrik@necon.dk Michael Andersen - andersen.mich@yahoo.dk Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


20.09.12

Basketball er kultur Der er sket meget hen over sommeren. Emmanuel og mig har været en tur i Cuba, hvor vi har bragt et par artikler tilbage fra. Vi har fået 4 nye medarbejdere på magasinet, hvoraf 2 af dem, vil komme til at danne den nye afdeling af DBJO i Island. Som du vil kunne læse om inde i bladet, er danmarks basketball journalistiske organisation blevet oprettet, hvor de bedste medier indenfor dansk basketball er gået sammen om en bedre dækning af sporten. Magasinet her er også blevet opdateret, med lidt (syntes vi selv) bedre grafik og en tilmed bedre journalistik. Dette er sket ved at flere skribenter er kommet til og vi andre, mere rutinerede skribenter har fået mulighed for, at dykke mere ned i vores artikler. Basketball er kultur, og det vil DBI fremover fokusere meget mere på. Vi vil kigge på flere ting bag ved ligaen, samt på byerne og folkene bag klubberne i de bedste ligaer i Danmark, og samtidig også finde mere plads til sjov og spas i bladet, som måske ikke nødvendigvis har noget med dansk basketball at gøre, men noget som kan være sjovt at læse om generelt, så det hele ikke bare går op i nyheder og resultater. Vi arbejder stadig på at komme mere rundt i basketligaen og dameligaen og igen i år, har vi takket være DBBF og KKI, adgang til sporten vi alle elsker. Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør

07


INTRO 20.09.12

Tak for jeres mails! Hen over sommeren har vi modtaget et utal af mails, med tips og råd, frem mod den kommmende sæson. Vi er rigtig glade for disse mails, men har haft lidt svært ved at holde styr på dem alle, da de er blevet sendt til forskellige mail adresser på redaktionen. Fremover er vi derfor nået til enighed om, at kontakt vedr. artikler og nyheder fra ligaen, skal sendes til mailadressen: redaktionen@basketinfo.dk. På forhånd tak for jeres hjælp!

Vi kommer rundt!

sørget for at flere klubber i landet, har tilføjet os deres presseliste!

Allerede inden sidste sæson var afsluttet, kunne du læse en pressemeddelelse fra os; om at vi i denne sæson, har fortsat vores samarbejde med DBBF. Dette sikrer dig at vi kommer ud i hallerne og ser endnu mere basketball. DBBF har hjulpet os rigtig meget, med omtale af vores magasin, og desuden har de

Vi vil i denne sæson bestræbe os på at højne vores kvallitet, både journalistisk og grafisk, ved at komme rundt i Danmark og danne nye samarbejdsaftaler, os se en masse bold! Vi har hen over sommeren fået et par ekstra hænder med på magasinet, og kan derfor dække ligaerne grundigere, samtidig med vi også opdatere dig, med de ting der måtte ske bag kulisserne, i dansk basketball.

Ny mand på magasinet Har du styr på damebasket, så har du sikkert hørt navnet Ib Johansen før! I sidste sæson var han assistent træner hos Horsens BC og er stadig aktiv omkring dameligaen. Vi er hos dansk basketinfo, stolte af at kunne præsentere Ib, som fast skribent i DBI, hvor han vil stå for dækningen af dameligaen. Ib vil komme med skarpe analyser af hvorfor og hvordan ligaen fungere, og hvad der er værd at se af basketball! Velkommen til skal lyde herfra!

Hvem overrasker i den 1. måned, i basketligaen? RAVN: Jeg tror det nye BC Aarhus, kommer til at gøre det godt. Indtil videre er det svært at give et specifikt bud på hvordan og hvorledes klubben kommer til at agere, men min mavefornemmelse for BCAA er god! Bakken Bears tror jeg, ligger nr. 1 næste gang vi udkommer med DBI, men hvor kunne det være fedt, at nogen stoppede deres dominans i dansk basketball!

PAPI: Horsens fortsætter som de afsluttede sidste sæson, mens Team Fog Næstved går ind og overtager Svendborgs rolle som nr. 2 i ligaen. Tror største overraskelse bliver Cimbria, med et ungt hold som måske kan løbe fra alle de andre!

ROOK: Det kunne meget vel være Randers Cimbria af 2010 og den første måned bliver nok meget visende, for om de har hvad der skal til for at være med, eller om der er tale om et kort visit i den bedste danske række.

CIRUS: Horsens IC går efter guldet , dette kommer nok ikke som en stor overraskelse for nogen! Men hvis man kigger ned over spillerlisten i dette års HIC kommer overraskelsen. Nye navne på nye navne. Ingen folk man kender, men efter de første par test kampe, ser det ud til at HIC allerede er solidt spillet sammen og er uhyggelige at møde.

09


Nyt navn og nye trøjer, men mangel på optimisme og samarbejde på banen! BC Aarhus fik i træningskamp mod Horsens IC, en masse at tænke over!

Opskrift på succes 2012

Tekst Simon Ravn Foto Wyke Graphic Aarhus BC hang med hovedet fra starten af deres kamp mod Horsens IC. Halvsløje kendelser var alt der skulle til for at Horsens fik plads i kampen, til at løbe fra dem. Målet med at gå fra Aabyhøj, til BC Aarhus var en ny start og et nyt koncept i nye rammer, og holdet er godt på vej. Det er dog utrolig vigtigt at holdet slår igennem fra start, som BC Aarhus. Ellers vil folk ikke se de ændringerne som klubben har foretaget, ud over at gå fra grøn- til orange farvede trøjer! Holdet skal finde mere overskud i spillet, og lære at finde hinanden bedre, men så kan det også blive et hold, der er svært at spille imod. I sammenhæng med træningskampen mod Horsens, skal man heller ikke se bort fra at Horsens spillede rigtig godt.

Det var en god kamp, for Horsens nye profil, Skylar Bowlin, der efterfølgende havde denne kommentar: The preseason game against BC Aarhus, was a nice win for us. We really came out with a lot of energy on offence and defence. Der var dog også fokuspunkter at arbejde på for den meget energiske guard. If we want to win a lot of games this year, it will be on the defensive side of the ball. So far we have played well together as a team and i think it will only get better with time. Horsens havde en meget turbulent sæson sidste år. Det virker dog som om at det hold der starter denne sæson, allerede er mere sammenspillet end det

hold Horsens havde i foråret. Tilbage fra det hold er kun én rutineret spiller, Matiss Sakne, samt to unge spillere, mens resten at holdet er hentet til klubben over sommeren.

Den nye klub BC Aarhus, har med det nye navn, en masse at leve op til, og med flere spillere fra sidste sæson hold, er der en god kerne at bygge holdet op omkring. Derfor gør det også mere ondt at tabe sine kampe. Sæsonstart er lige om hjørnet, så det er selvfølgelig frustrerende, at lide to så bitre nederlag til Horsens, der er et hold, som jeg helt klart synes at vi kan og bør måle os med. Udtaler Jakob Wang fra BC Aarhus.


man kommer langt med hårdt arbejde.

Vi har haft en ret turbulent opstart på sæsonen, med skader og en spillertrup, der først nu er ved at være komplet. Det er tydeligt at vi har lang vej endnu, men i 2. halvleg af torsdagens kamp, viste vi betydelige fremskridt særligt forsvarsmæssigt. Basketball er et intenst spil, og man kommer langt med hårdt arbejde. Og det kræver et stort arbejde at bringe ro og orden over holdet, og kommunikationen på holdet er også noget af det Jakob Wang fokuserer på.

I de første 6 perioder vi nu har spillet imod Horsens, har det tilbagevendende tema været at vi ikke kommunikere optimalt, og at vi derfor ikke stoler nok på hinanden til for alvor at lægge pres på bolden, og være aggressive i afleveringsbanerne. Vi skal spørge for at vi inden sæsonstart bliver en mere sammenspillet gruppe, og at vi alle sammen spiller med det samme formål - at få lukket af i forsvaret, og derved sætte os selv i en bedre situation i forhold til at vinde basketballkampe. Det bliver spændende at se hvordan BC Aarhus vil gribe det hele an, og Wang afslutter selv med opskriften på succes i basketligaen. Hårdt arbejde vinder over talent, hvis talent ikke arbejder hårdt. Tilbage til trænings-laboratoriet. Både Horsens IC og BC Aarhus er klar til sæsonstart d. 22 september, hvor de skal vise om opskriften på succes for de to mandskaber, er blevet fulgt og om spilstilen skaber sejr!


Den succesfulde Sisu coach, Hrannar Holm skal nu både træne de danske mestre, men også være sportschef og talentchef i DBBF.

Ny mand på toppen Tekst Simon Ravn

Foto Bo Leihof

Hranner Holm har vist sig at være en stor gevinst for de danske mestre i Sisu, hvor han har sikret dem pokal og mesterskab, bare i sidste sæson.

finde en dygtig leder der kan vise vejen for hvor dansk elitebasket skal hen, og det mener vi i den grad vi har fundet i Hrannar.

Igen i den kommende sæson skal Hrannar lede Sisus damer, men ud over det skal han nu også tage vare på opgaven som sportschef og talentchef i DBBF.

Hrannar har tidligere haft store ansvarsopgaver i løbet af sin karriere, hvor han før har haft ansvaret for 500 medarbejdere. Derfor er der ingen tvivl om at han har de organisatoriske lederevner som der er påkrævet ved den opgave han har påtaget sig.

dansk basketinfo har været i kontakt med Hrannar, men da han ikke er startet i jobbet endnu, ønskede han at vente med at udtale sig om sine nye ansvarsopgaver. DBBFs Rasmus Winkel havde dog intet imod at udtale sig om Hrannars ansættelse i pressemeddelsen fra forbundet. Vi har i ansættelsesudvalget haft stor fokus på at

Derudover kan man se på de resultater Hrannar har haft med Sisu, hvilke afspejler den sportslige indflydelse som han har ved den måde har forvalter sit arbejde på. Vi glæder os til at Hrannar starter på sit nye job, og selv ønsker at udtale sig om de forventninger han selv måtte have til dette vigtige hverv!

11


Kronjyllands hovedstad! Den ligger ved toppen af de kronjydske bakker, ”hvor søvejen møder de 13 landeveje”. Den har stolte traditioner indenfor både fodbold, håndbold, tennis og badminton, og siden de stolte vikingers tider, har den drevet gæk med hele det danske rige!

Tekst Simon Ravn

Foto Wyke Graphic

Nu skal Randers, til at lege med de store drenge, i danmarks bedste basketball liga, når dets hold, Randers Cimbria1, til september hjemme tager imod, Værløse, i sæsonen 2012/ 2013’s første kamp!

hovedstad. Randers er dog mere kendt som Kronjyllands hovedstad, i resten af landet. Derfor er det vel okay, at de tager en del af patentet på det jyske, i hvert fald den del, de selv forvalter.

Flere spørgsmål er blevet rejst i forbindelse med klubbens debutsæson i basketligaen, under dets ”nye” navn. Hvordan kommer det til at gå? Er holdet for ungt? Kan økonomien holde? Gode og relevante spørgsmål, som holdet vil besvare, ved deres deltagelse i basketligaen.

Randers har aldrig været en by med mange basketball fans, til gengæld er det en by med traditionsrige- og trofaste fans, som er klar til at støtte klubbens kamp om overlevelse, i den kommende sæson.

Selvfølgelig er der masser af analyser at lave, og gæt at give, men i stedet, kunne man bruge tid på, at finde svar på spørgsmål om Randers, som der rent faktisk kan besvares her og nu!

Den bedste placering klubben har fået, var en 3. plads tilbage i 2010, hvor Mark Collins var head coach. Desuden holder Randers rekorden for flest brødre på banen, på samme tid, i en ligakamp. Her er der selvfølgelig tale om de 4 Nielsen brødre.

Randers er danmarks 6. største by og der bor 61.121 i selve byen, mens der i hele kommunen bor 95.318.

3 af brødrene er stadig tilbagat finde på holdet, mens den næstældste bror, Chris Nielsen, spiller for Bakken Bears.

Cimbria er det gamle nordiske navn for Jylland. Et navn der for en Randrusianere er meget passende, eftersom Randers’ befolkning ser byen som Jyllands

Randers har et ungt hold, med højt tempo og en god ånd, og med tilføjelsen af flere spillere, skal det helt sikkert blive muligt at se topbasket, i Skyline Arena, Hal 3, i den kommende sæson.

1

Efter klubbens konkurs i 2010, ændrede klubben navn fra, Randers Cimbria - til Randers Cimbria af 2010! DBI– har valgt at omtale klubben som Randers Cimbria i magasinet.

Det er ikke længe siden de var en del af dansk topbasket, og nu skal de igen drive gæk, med resten af det danske rige!


DBJO Hvad er det vi kan? De fleste har måske lagt mærke til at forkortelsen ”DBJO” er begyndt at dukke op på forskellige steder, og flere har sikkert undret sig over hvad det står for og hvad det kan!

DBJO står for ”dansk basketball journalistisk organisation,” og hvad det går ud på siger nok sig selv, men så alligevel ikke!’

dansk basketinfo (DBI) fungere i samarbejdet, som nyheds og kultur magasin for danske basketball fans.

dansk basketinfo , merebuepaa.com og dunk-it.dk har indgået et fælles nyhedsnetværk og samarbejde, der ved hjælp af flere medier kan sikre dig den bedste dækning af dansk basketball.

merebuepaa.com er ”Spillernes talerør”, og interviewcentral i dansk basketball journalistik.

DBJO har ikke noget at gøre med hvad indholdet er på diverse medier, men medlemskabet forpligter medierne til at holde sig opdaterede med nyheder, og neutrale mht. religiøse og politiske spørgsmål, da vi arbjeder under sloganet, når spillet er alt der gælder. Derfor er det basketball vi arbejder for at sprede og selvfølgelig andet vi syntes er sjovt at arbejede med, men på en måde der ikke virker provokerende og stødende på folk.

Dunk-it.dk er måske for mange, en ny spiller på banen, blandt de danske medier, men det er et seriøst forum, hvor medlemmer er forpligtiget til at holde en god tone. Alt i alt er alle medier DBJO repræsenterer, til for at skabe den bedste dækning af basketball i Danmark, på en måde, som er til gavn og glæde for de danske fans. Vi håber alle at du vil nyde gavn af dette samarbejde og at vi vil kunne forsyne dig, med de basketball nyheder du har brug for!


Ravn & Papi på tur A la Habana

Når man hører om Cuba, er den første tanke for mange: kommunisme, fattigdom og militær. Ting der også er at finde i Cuba, men der er også meget mere!

Ravn og Papi er igen taget på tur, for at fortælle om en rejse, en kultur, en historie og en hjemtur!


”Det er sjældent man kommer til et sted, man ikke kender og på sin vis ikke forstår, men alligevel kan tilpasse sig utrolig hurtigt pga. stedets umidelbarhed, glæde og simpelhen. - Ravn Når man lander i Cuba, er noget af det første man lægger mærke til den hullede landingsbane og den på ingen måde nutidige lufthavn. Køer af hundredevis af mennesker der venter på at komme ind i landet, ved at få deres visum godkendt. Der fører os frem til første rejseråd: Hvis du har planer om at rejse til Cuba, så ansøg dit visum hos den Cubanske ambasade i København, inden du tager afsted. Modsat hvad mange tror, er det utrolig let at komme ind i landet, og med et dansk pas, er det på ingen måde et problem.

I sportens tegn Cuba er ikke et af de lande der forbindes med basketball, men de

har dog både liga, landshold og en masse street baner. I dagtimerne er det som regel ikke muligt at spille basketball, da det simpelthen er for varmt, men der bliver til gengæld spillet basketball natten igennem.

Natteliv i Cuba ”Det er bare sådan vi er - Papi

som en Havanna Club koster. Dette afholdt dog ikke os fra at nye godt at Cubas flydede guld!

Trademarks Det meste af en cubaners liv foregår om natten, da det er der temperaturen tillader fysisks udfoldelse. Langs La Habana (Hovedstaden) går en mur, spanierne byggede da de regerede i Cuba. På den kilometerlange mur, sidder op mod 1 million mennesker hver aften og nat. De hygger sig, spiser, synger og danser, nyder livet, så at sige. Cuba er rommens højborg, og modsat hvad mange tror, drikker cubanere ikke ret meget alkohol eller spiritus. Hovedårsagen hertil er at man som almen borger, ikke har råd til at betale de 5 dollars (25 DKR)

Vi vil ikke komme ind på Cubas forhold til resten af verden i denne artikel, men forholdet imellem Cuba og USA giver dog anledning til et par humoristiske indslag, når man går rundt på gaden i Cuba. Et amerikansk patent har ingen værdi i Cuba, og derfor kan man fra tid til anden se brands som det på billedet herover, men i en anden sammenhæng end hvad man plejer at se.

Læs mere om Ravn og Papis eventyr i næste udgave af dansk basketinfo!


17


girls

GOT game 70 piger, fra årgangene 1994- 2000, tilbragte 5 dage i udviklingens tegn, i starten af sommerferien, for at blive dygtigere atleter og bedre basketball spillere. Med temaet ”at turde, turde – komme ud af sin comfort zone, og prøve ting af”, kunne alle deltagende glæde sig over et godt træningsmiljø, smil og glæde, som en naturlig reflektion af trænningen der foregik, samtidig med at der blev givet plads til at lave fejl, og lære af dem. Det er bestemt mit indtryk at alle pigerne rykkede sig, i forhold til det udgangspunkt de havde da de kom. Fordelen ved en camp, kun for piger er at pigerne så tør prøve mere. Hvis piger spiller med drenge gør de ofte det sikre, det de kan, for ikke at falde igennem og lave fejl. Dermed ikke sagt at det ikke også er en god idé at spille med drenge

Denne sommer startede en ”forhåbentlig” ny tradition i dansk basket, da Girls Got Game Campen i Danmark, blev afholdt i Holbæk.

Tekst Simon Ravn Foto Michael Andersen

indimellem og blive udfordret på fysik og tempo. Udtaler Susie Hede (medarrangør af campen)

Udvikling og sjov Når de proffessionelle basketball spillere tager på camp, er der fokus på teambuilding, og samarbejde spillerne imellem, så tillid til ens medspillere, og til spillet opbygges. Ligeledes blev dette element af sporten, dækket på campen, i form af samarbejde/team- øvelser, stability/core og agility udendørs. Bokseinstruktøren Mette Victoria, fra Team Bredahl i Holbæk, deltog desuden også i campen, og introducerede grundlæggende træningsforme fra boksningen til pigerne på campen, hvor også basale bokseslag blev øvet.

Træning er sjov, såfremt man elsker sin sport, men at Holbæk friluftsbad, ”Venedig” åbnede deres døre for campen, torsdag formidag, gjorde kun trænning i balancegang og spring endnu sjovere, selvfølgelig suppleret med ruchebaneture og leg i vandet. For at have en karriere i basketball verdenen er det vigtigt at have en god basisviden om forskellige virkemidler og lærringsmetoder, hvilke også blev behandlet på campen. Man træner også når man hviler, og tirsdag aften var træningen baseret på at lytte og lære. Gritt og Sofie fortalte om hvordan man skriver og bruger en træningsdagbog/log, og Stephannie, Ida og Kate fortalte om hvordan det er at spille Collegebasketball i USA, og hvad der skal til hvis man som dansk pige


har drømmen om at komme til USA og spille Collegebasketball.

Fremtiden for GGG! Girls Got Game Camp er kommet for at blive og den 1.-5. juli 2013 er vi klar igen. Selv om den første camp kørte nærmest perfekt, vil der være nye tiltag på campen 2013. Vi inspireres og udvikler os hver dag, og det vil campen i 2013 også afspejle. Vi glæder os allerede, og håber at se en masse friske piger igen til endnu flere udfordringer og nye oplevelser med Girls Got Game Camp 2013. Allerede nu er fremtiden for et af de bedste tiltag i dansk talentudvikling sikret, og med den viden og træning pigerne på Girls Got Game modtog i sommeren 2012, er der helt sikkert blevet dannet grundlag, for nye talenter og måske internationele profiler.

REDAKTIONENS TILLÆG: Tak til Trine Tims og Susie Heede for at gøre campen og denne artikel mulig! ARRANGØRERNES TILLÆG: Opbakningen til denne camp var helt i særklasse fantastisk. Stenhus Gymnasium var meget gæstfrie og vi fik lov at bruge hele skolen som var det vores egen hele ugen. Holbæk Lilleskole lånte os deres hal, support sport leverede det flotte camp-tøj og flere gode sponsorer sørgede for flotte præmier til alle pigerne. På sådan en camp er mad jo rigtig vigtig, og her var det Stefan Lillelund, Erik Michaelsen og Michael Andersen, der sørgede for friskbagte boller hver morgen, god frokost, anretning af den varme mad som kom fra Vandrehjemmet i Holbæk og så den hjemmebagte kage om aftenen! 19


Dameligaen ser spændende ud for nogle hold. Nogle vil spille med danske talenter og se hvor langt det rækker, andre har hentet hjælp udefra. Her er et overblik over sæsonen 2012/ 2013. Tekst Ib Johansen

Foto Bo Leihof

SISU vil spille europærisk, igen i år. Det er noget som skærper konkurencen for alle hold, for der ingen tvivl om at det sætter krav, til de danske hold, om at blive bedre. Med den trup som SISU har igen i år, er det sikkert at de vil dominere ligaen. SISU vundet det danske mesterskab og pokalfinalen de sidste to år. Med tilgang af Ida Tryggedsson-Preetzmann efter et år i Frankrig som professionel, og to US spillere, i forhold til én i sidste sæson, ser det ud til at de vil langt, meget langt ude i Europa. Ligaen har otte hold, og Hørsholm er et af de hold som kan drille SISU. Det beviste de i sidste sæson, hvor de tvang SISU ud i fem kampe, i finaleserien. I år har Hørsholm fået tilgang af Emilie Hesseldal fra Aabyhøj,som har været et enkelt år i USA. Maja Gerlyng-Hansen er tilbage efter fire år i USA.

Som tidligere har Hørsholm valgt at vente med en US spiller. En markant spillerafgang er Mie Burlin, hun gør alle hold bedre, det kan få lidt betydning, med den store erfaring Mie tager med sig. Vi må nok erkende, at ud fra det vi ved og kan se lige nu; er der er et lille hul mellem SISU og Hørsholm. De fleste hold har stadig US spillere, Lemvig har Ivana og sidste års MVP Emily Hatch. En ny US spiller er Mallory B. Moore, krydret med et masse danske unge talenter, er Lemvig tilbage, med Thomas Johansen og Peter Jensen på bænken. Værløses unge U20 hold, vandt DM i Solrød over Horsens Pirates. Værløse har ligesom Aabyhøj, masser af talenter, som når de bliver mere modne, vil de være med til at præge Dameligaen. Ligesom sidste år, har Værløse to US

spillere. I år hedder de to spillere: Janet Lynn Hatfield og Alexandra Lee Chili. Derudover er en Østriger, ved navn, Verena B. M. Bachler, at finde på holdet. Det bliver spændende at se hvad den opsilling kan byde på. Falcon har masser af talenter! Falcon havde store problemer sidste år, og sluttede sidst i grundspille. Den tvivlsomme ære at møde SISU i 1/4 finalen, tilfaldt dem tilmed, hvor det også blev to klare nederlag. I år har Falcon, Sofie Vincents skadefri og det betyder meget for holdet. Josefine Sørensen har taget turen til København og valgt Falcon, og Simona Bartkova er tilbage i byen. Simona har været i USA på college og et par år i Sverige, så rutine har de fået masser af. US spillen hos Falcon, er for trejde år i træk Jessica Fuller, der medbringer


DAMELIGA 20.09.12

meget styrke og rutine. Vi må vi se hvad Ole John Nielsen får ud af dem, ja Ole John er tilbage på bænken! Åbyhøj har har altid en masse unge talenter, bla. Maria Jespersen som styrede spillet flot sidste år. US spilleren i år bliver Kelly Meredith. Aaby pigerne havde sig en flot sæson, sidste år, hvor de i 1/4 finalen vandt én kamp mod Hørsholm, så de måtte ud i 3 kampe! Hos Horsens Pirates er alle de erfarne spillere gået fra borde, alder, gravid, nyt arbejde i KBH, bare for at nævne nogle ting. Truppe er derfor meget ung, ligesom Aabyhøjs. Forskellen er dog at Piraterne spiller uden US spiller. På bænken er der også skiftet ud! Martin Madsen som tidligere tidligere været på skibet, tilbage i 2009 hvor Piraterne vandt pokalfinalen, er tilbage som head coach! Hjælperen til Martin,

bliver Lukas Vargas. Lukas har tidligere været omkring Dameliga basket. Han var ass. coach i Lemvig det første år, han var spiller. Det bliver dog en hård sæson for Piraterne. BK Amager har næsten samme trup, som sidste sæson. Der er ingen US spillere, hvilket BK Amager også valgte sidste år. Sidste år startede BK Amager flot, men fik nogle skader og det faldt lidt fra hinanden. Man må derfor håbe de holder sig skadesfri i år. Sidste år havde Amager fået ny coach i F. Kjærsgaard, der valgte at stoppe. Så ny coach på bænken igen i år, i form af Todd Anthony. Todd har været i Danamrk i mange år, så han kender gamet i dameligaen, hvilket klart er til fordel for BK Amager.

Alt i alt ser det spændende ud. Det er selvfølgelig op til hvordan man ser på det. Det der er meget vigtigt nu og fremover, er at Dameligaen bliver seværdig og spændende. Vi skal have flere folk i hallerne, og ikke mindst de unge pige/damespillere ud og se ligaholdene spille. Det som SISU arbejder med, er et godt tiltag, derfor er det meget vigtigt at de andre hold lærer af det, ikke kun med at købe stærke udlændinge, men også at udvilke de danske spillere. Håber alle hold får en god sæson, som spillerne vil se tilbage på med glæde! God sæson sæsonen

2012/13

igennem

21


THINK! 20.09.12

Den bedste pris Flere henvendelser er dukket op hen over sommeren omkring et emne der har betydning for den danske liga, betydning for holdenes opbygning og kvalliteten af det spil vi ser i dansk herre basket!

Tekst Simon Ravn Vi har mange udenlandske spillere i ligaen igen i denne sæson. Flere er gengangere fra tidligere år, hvilket skaber en stabilitet på de forskellige hold, samt i ligaen, eftersom nogle af de karakteristiske ”ball handlers” forbliver i deres klubber. Når det gælder de amerikaske spillere, er der desværre for klubber og liga, en rigtig stor udskiftning. Ikke klubberne imellem, men hele tiden er det nye amerikanere der rejser til og fra den danske liga og kun meget få forbliver her. Det er helt forståeligt at amerikanerne rejser fra dansk basketball efter en eller to sæsoner, for det er sjældent at de bliver udfordret helt på den måde de ønsker, og samtidig er der flere penge at hente i ligaen, både i vore naboplande men selvfølgelig også fjernere liggende riger. Når det gælder om at hente amerikanere til dansk basketball, vælger mange klubber dog at fokusere på prisen på en spiller i stedet for at kigge på kvaliteten. Der er ikke mange penge i dansk basketball, men at klubber venter med at skaffe deres profiler til 2 uger inde i sæsonen er ikke okay, set med kvalitative briller. Selvfølgelig kan man hente en rigtig god spiller til en klubber for en meget billigere pris efter sæsonerne er gået igang rundt om i verden, men det betyder dog også at opvarmningen i klubberne før sæsonstart, ikke kan gøres ordentlig eftersom profilerne ikke er hentet til landet endnu. Flere undskylder dette med, at klubberne ingen penge har, og at det er en lang sæson så man sagtens kan nå et bruge et par spillerunder på at spillerne på et hold lærer hinanden at kende. Men dette er noget der går ud over spillet, specielt i første del af sæsonen. At denne form for spillerimport ikke er et problem, er selvfølgelig muligt. Måske er det i orden at bruge sæsonkampe som træningsrunder! - og måske ikke!

23


Tilbage til Randers Efter 2 år, skal Bonell Colas nu tilbage og spille for oprykkerne fra Randers. dansk basketinfo kan berette at Bo, flere gange sinden hans kontraktophør hos Hørsholm, har trænet med hos Kronjyderne, der med Bonell Colas ser ud til at have et stærkt hold frem mod sæsonstart. Sidste sæson spillede Bonell i Hørsholm, hvor han kun var andetvalg efter Joe Benjamin, og med flere unge talenter på holdet, blev han derfor ikke blev udnyttet, som den store dominator han er, eller kan være. I Randers bliver Bonell den eneste amerikaner indtil videre, og da han er den eneste der virkelig passer på beskrivelsen ”center” er det ham bolden kommer til at gå igennem, under kurven. En arbejdsopgave han også havde sidst han stod på banen, i Randers Arena. © Pressefoto

Sidst han var med for Kronkyderne, blev det til holdets første medaljer, (bronze) men dengang var det også med Mark Collins som coach, og med flere stabile, og rutinerede startere på banen. Hvad det bliver til i denne sæson må tiden vise, sikkert er det dog at Bonell Colas, er tilbage i Randers.

Rungby: Den ekstra aflevering Vi fangede Frederik Rungby efter kampen imellem Horsens IC og BC Aarhus hvor han gav hans mening til kende! Kampen mod BC Aarhus var første styrketest på vores hjemmebane, og da vi er et nyt hold var vi spændte på at se hvordan kampen udviklede sig. Vi snakkede inden kampen, at vi skulle have styr på BC Aarhus i forsvaret, og vi skulle give alt hvad vi havde når vi gik på banen, den gameplan fuldte vi næsten til punkt og prikke. Vi er som sagt et nyt hold,

men allerede nu syntes jeg at vi på holdet har en fantastisk kemi, vi er et hold der spiller godt sammen og gerne laver den ekstra aflevering. Hvis Horsens formår at ligge den ekstra aflevering vil det helt sikkert blive et stærkt hold i denne sæson, og der vil helt sikkert være topbasketball at finde i Forum Horsens når det hele går løs!


KORT NYT 20.09.12

Hesseldal til Hørsholm Det har ifølge Jesper Krone tager et år at få Emilie Hesseldal til Hørsholm, men Emilie er en spiller der kan gøre en forskel i Hørsholm så mon ikke hun var værd at vente på?

Emilie har været en del af landsholdet, hvor jeg har haft fornøjelsen af, at arbejde sammen med hende. Hun er en rigtig god spiller, og det glæder mig meget, at hun har valgt at spille hos os i næste sæson, udtaler head coach Johan Enbom i en pressemeddelelse! Emilie er oprindeligt fra Aabyhøj, men spillede i sidste sæson i USA. Ud over Emilie skal hendes bror, Casper Hesseldal til at slå sine folder hos 79’ers. I de seneste 4 år, har Casper været at finde i USA, og før det var Casper i Bakken Bears. Igennem det sidste halve år, har jeg været i dialog med Casper om andre ting, end at spille for os næste sæson. Men vores dialog tog en drejning, og nu har han fulgt med Emilie her til Hørsholm. Casper har spillet på højeste niveau her i Danmark før han tog til USA, så vi får en spiller, der har prøvet at vinde i ligaen. Jeg tror, Casper kan blive en vigtig spiller for os fremover udtaler Jesper Krone. Det bliver spændende at se søskende parret spille i Hørsholm, i hver deres liga, men forhåbentlig kun på højeste niveau!

Lindberg skifter farve Modsat sitautionen på billedet skal Christian Lindberg nu indordne sig Jens Jensen og resten af det rutinerede Bakken Bears hold!

Spørgsmålet er så om Lindberg får spilletid i Bakken, da han er den nye spiller på holdet, og at der i forvejen er flere profiler på holdet, som måske står foran Lindberg for at komme ind. Igennem sidste sæson kørte Lindberg imellem Aarhus og Horsens for at træne og spille kamp, i denne sæson kan han spare køreturen og måske finde ekstra tid til træning, så han kan nå nye højder i sin karriere.

© Sauer Hvidholm

Christian Lindberg er en rigtig Horsens dreng, og derfor bliver det en speciel situation for ham at spille mod klubbens tidligere ærkerivaler.


Endelig

igang

Nu hvor en skøn sommer så småt burde begynde at gå på hæld, kan vi se frem mod en ny basket sæson, og nøj hvor bliver det skønt at komme igang igen.

Trade møllen har været igang og i Århus, har man også haft fat i flyttefolkene. Jeg holder dog fast i min pind, her hos dansk basketinfo og bringer jer gennem hele sæsonen. En række artikler, med mit lidt skæve syn på sporten begynder her.

Sidste sæson Det meste af sidste sæson brugte jeg foran fjernsynet, og ikke så meget ude i diverse basketball haller. Det er noget jeg helt klart vil lave om på, i denne sæson. Jeg nåede at få flere gode oplevelser både fra basket hverdagen, men i særdeleshed også fra slutspillet og pokal finalerne. Min interesse for basket sporten og verdenen, er kun vokset, siden jeg tilbage i januar overværede mine første basketball kampe, i form af pokalfinalerne.

Forventninger Hvad forventer jeg mig så, af den kommenede sæson? Først og


Rookie2AllStar 20.09.12

igen…! fremmest en masse god basketball, rundt om i hele landet. Samtidig håber jeg på en tæt basketliga, hvor hvert point tæller, for alle mandskaber, og hvor første pladsen er lige så nedryknings truet, som sidste pladsen. Dette scenarie er ikke særlig sandsynligt, men man har vel lov at drømme? Ellers må vi se hvem der i løbet af sæsonen, ”stepper up” og udfordre Bakken Bears, som igen i år må regnes som favoritter, til endnu en mesterskabs titel.

Mål Jeg har valgt at sætte mig en række mål, for ting jeg skal nå i den nye sæson. Både for at udvikle min basketball viden, men også for fortsat at kunne bringe jer artikler,

om alt imellem himmel og jord, i den danske basket verden. Blandt disse mål er at jeg skal rundt, til samtlige baskethaller og opleve de bedste hold, på deres hjemebane. Derudover skal jeg også havde set min første dameligakamp. Jeg vil også forsøge at være tilstede ved allstar gamet, både på herre- og dame siden. Ikke mindst vil jeg så også overvære samtlige finalekampe, i årets finale serie. Hvor mange af disse mål,- og hvad sæsonen helt præcis kommer til at byde på, ja det kan kun tiden vise. Følg med i næste nummer, hvor jeg fortsætter mit eventyr - ud i basket verdenen.

\Rookie Out

27


basketligaen 22-09-12 15:00 Svendborg Rabbits

Horsens IC

Svendborg Idrætscenter

22-09-12 19:30 BC Aarhus

Aalborg Vikings

NRGi Park

23-09-12 15:00 Bakken Bears

Hørsholm 79ers

Vejlby-Risskov Idrætscenter

23-09-12 15:00 SISU

Team FOG Næstved

Kildeskovshallen

25-09-12 19:00 BC Aarhus

Svendborg Rabbits

NRGi Park

26-09-12 19:00 Værløse BBK

SISU

Søndersøhallen

27-09-12 19:00 Horsens IC

Randers Cimbria af 2010

Forum Horsens

27-09-12 19:00 Bakken Bears

Aalborg Vikings

Vejlby-Risskov Idrætscenter

27-09-12 19:15 Team FOG Næstved

Hørsholm 79ers

Næstvedhallen

29-09-12 16:00 Hørsholm 79ers

BC Aarhus

Hørsholmhallen

30-09-12 15:00 SISU

Bakken Bears

Kildeskovshallen

30-09-12 15:00 Horsens IC

Team FOG Næstved

Forum Horsens

01-10-12 19:00 Randers Cimbria af 2010 Svendborg Rabbits

SKYLINE Arena Randers

04-10-12 19:15 Værløse BBK

Horsens IC

Farum Arena

05-10-12 19:00 Bakken Bears

Randers Cimbria af 2010

Vejlby-Risskov Idrætscenter

06-10-12 15:00 Svendborg Rabbits

Aalborg Vikings

Svendborg Idrætscenter

06-10-12 16:00 Hørsholm 79ers

SISU

Hørsholmhallen

07-10-12 19:00 BC Aarhus

Team FOG Næstved

NRGi Park

09-10-12 19:00 SISU

Randers Cimbria af 2010

Kildeskovshallen

10-10-12 19:00 Værløse BBK

Svendborg Rabbits

Søndersøhallen

10-10-12 19:00 Aalborg Vikings

Hørsholm 79ers

Aalborg Stadion

11-10-12 19:00 Horsens IC

BC Aarhus

Forum Horsens

11-10-12 19:15 Team FOG Næstved

Bakken Bears

Næstvedhallen

13-10-12 15:00 BC Aarhus

Randers Cimbria af 2010

Aabyhallen

13-10-12 15:00 Aalborg Vikings

Værløse BBK

Aalborg Stadion

17-10-12 19:00 Svendborg Rabbits

SISU

Svendborg Idrætscenter

17-10-12 19:00 Hørsholm 79ers

Værløse BBK

Hørsholmhallen

17-10-12 19:00 Randers Cimbria af 2010 Team FOG Næstved

SKYLINE Arena Randers

18-10-12 19:00 Bakken Bears

BC Aarhus

Vejlby-Risskov Idrætscenter

18-10-12 19:00 Horsens IC

Aalborg Vikings

Forum Horsens

20-10-12 15:00 Aalborg Vikings

SISU

Aalborg Stadion

20-10-12 15:00 Team FOG Næstved

Svendborg Rabbits

Næstvedhallen

20-10-12 16:00 Hørsholm 79ers

Horsens IC

Hørsholmhallen


Kampprogram 21.09.12—20.10.12

dameligaen 22-09-12 22-09-12

14:00 14:30

Horsens BC BK Amager

Falcon Hørsholm 79ers

Højvangshallen Amagerhallen

23-09-12

17:00

SISU

Værløse BBK

Kildeskovshallen

26-09-12

19:30

Aabyhøj IF

Lemvig Basket

Aabyhallen

29-09-12

13:30

Hørsholm 79ers

Aabyhøj IF

Hørsholmhallen

29-09-12

13:30

Falcon

BK Amager

Bülowsvejhallen

29-09-12

14:30

Værløse BBK

Lemvig Basket

Søndersøhallen

30-09-12

17:00

SISU

Horsens BC

Kildeskovshallen

03-10-12

19:00

Hørsholm 79ers

SISU

Hørsholmhallen

06-10-12

14:30

Lemvig Basket

Falcon

vestjyskBANK Arena

06-10-12

14:30

BK Amager

Horsens BC

Amagerhallen

06-10-12

14:30

Værløse BBK

Aabyhøj IF

Søndersøhallen

13-10-12

14:00

Horsens BC

Værløse BBK

Højvangshallen

13-10-12

14:30

Lemvig Basket

SISU

vestjyskBANK Arena

13-10-12

14:30

BK Amager

Aabyhøj IF

Amagerhallen

13-10-12

16:00

Falcon

Hørsholm 79ers

Bülowsvejhallen

20-10-12

13:30

Falcon

Værløse BBK

Bülowsvejhallen

20-10-12

14:00

Aabyhøj IF

Horsens BC

Aabyhallen

20-10-12

14:30

Lemvig Basket

Hørsholm 79ers

vestjyskBANK Arena

20-10-12

14:30

BK Amager

SISU

Amagerhallen


DE olympiske LEGE Hen over sommeren har verdens største sportsbegivenhed fundet sted! En begivenhed der er så stor, at den kun finder sted hvert 4. år!

Tekst Svante Brink

Det er selvfølgelig de olympiske lege, hvor de bedste atleter fra alle lande, mødes for at dystet i en lang række sportsgrene deriblandt basketball. Her kommer en rookies korte overblik over OL 2012!

tage i finalen efter en sejr på 67-59. Pau Gasol kunne tage sig af æren som topscore, med 16 point.

Gruppespillet

Finalen stod imellem USA, og det hold som var de støreste udfordre igennem turneringen, Spanien. Det var en finale der var tæt! Anden periode endte 59-58 til USA, og efter trejde periode førte USA stadig kun med et enkelt pont. Alligevel kunne det ikke rigtig overakse nogen at USA vandt 107-100. Kevin Durant blev topscore med 30 point. Mht. bronzemdealjerne var det Rusland der vandt bronze, mens Argentina blev nummer 4. Så i sidste ende må man sige at der ikke er nogen over,- eller på siden af USA. Dog skal det siges at på trods af 2012 holdet vandt ol, kan det på ingen måde måle sig med det legendariske 1992 dream team!

Gruppespillet bød på mange unikke kampe, blandt andet Nigeria mod Tunesien der endte 60-56 til Nigeria. Tunesien stod nok for den største overraskelse i turneringen, da de halvvejs gennem første periode mod USA førte med 8-4. Dog trak USA sejren hjem på rutinen, og vandt kampen uden problemer med 110-63

Semi finaler I den første semifinale mødtes Argentina, der havde slået Brasilien i kvartfilen, USA som havde slået Australien. Australien der ved OL, havde den spiller på holdet, der var tættest på at være dansk, i form af David Andersen. USA gik videre til finalen efter en sejr på 109-83 over et argentinske hold, der måske var blevet et år aller to for gamle? Den anden semifinale bød på Spanien, der i kvartfinalen havde slået Frankrig, og Rusland som på vejen havde overvundet Litauen. Spanien kunne

Finalen


Køb en annonce Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mail adresse. Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans. Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for! Deadline for af indsending af annoncer er d. 10 oktober 2012 kl. 20.00

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Reklameafdelingen Emmanuel Torres

Næste nummer Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 oktober 2012 kl. 22.00 Næste nummer udkommer d. 20 oktober på www.basketinfo.dk

Redaktionen Simon Ravn dansk basketinfo


dansk basketinfo 6.12  
Advertisement