Page 1

01 OKTOBER 2013 책rgang 3 udgave 5

VEJL. PRIS. 30.00,-


En ny sæson begynder! En bedre dækning er igen målet! - Simon Ravn


INDHOLD 01.10.13

It showed me that Denmark is a real sports country

12 - ET NYT MEDIE ER FØDT Over sommeren er endnu et medie kommet til DBJO. Det handler om at formidle basketball på den bedste måde!

16 - GIRLS GOT GAME - IGEN! Igen blev der afholdt camp kun for piger, da nogle af de bedste trænere fra Danmark og udland mødtes i Holbæk.

20 - LYSTEN TIL AT YDE DET EKSTRA Det danske kørestolslandshold har fået en ny anfører. En mand med lysten til at gøre meget mere fremover end hidtil.

SIDE 26

30 - FØRSTE SEJR Igennem hele sidste sæson måtte Horsens BC se sig uden sejr. I denne sæson var der sejr i første kamp.

34 - ”THE BIG PUZZLE!” Igen i denne sæson står sidste års bedste coach med et helt nyt hold, som skal bygges op fra bunden.

38 - DET SIDSTE ORD Mads Olesen fra Aalborg Vikings har fået det sidste ord, i dette ”første nummer” af dansk basketinfo, og fortæller om denne sæson.

SIMON RAVN—WYKE GRAPHIC

Pieti Poikola -


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B DK- 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende Chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk Redaktion Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Skribenter Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Jesper Carstens - jesper@basketfans.dk Nicky Nielsen

Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Miriam Ravn Bagside foto Heidi Sauer Hvidholm

Fotografer Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk Heidi Sauer Hvidholm, Thomas Sauer Hvidholm, Michael Andersen, Peter Sund, Svante Brink, Anders Kiethon, Christiane Petersen, Simon Ravn og Wyke Graphic.

Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


17. NUMMER STARTER HER Det er nu 17. gang i løber af 3 år, at jeg her har mulighed for at give min personlige kommentar på forskellige emner indenfor basketball og omkring arbejdet ved dansk basketball journalistisk organisation. Det er en fornøjelse af kunne starte 5. nummer af denne 3. årgang med at fortælle at vi endnu engang har sikret dansk basketball dækning, og i samarbejde med DBJO partnere, DBBF, kørestolsligaen og KKI (Islands basketball forbund) er der dannet grundlag for en masse god basketball dækning. DBJO har igennem sommeren arbejdet på højtryk! Basketfans.dk er lukket ned, mens DBJOmedia er åbnet på youtube. Desuden vil der i løbet af denne sæson komme ændringer på alle vore platforme, så vi på en endnu bedre måde kan sikre dig den bedste pressedækning af dansk basketball. Efter at have set på de forskellige hold i ligaen i deres pre– season kampe, ligner det en sæson hvor flere hold kan udfordre Bakken Bears og Svendborg i toppen, og hvem ved— måske er det et nyt hold der skal have medaljerne om halsen, når slutspillet fløjtes af i foråret. Uanset hvad der kommer til at ske, kan du være sikker på at DBJO: dansk basketinfo, DBJOmedia og merebuepaa.com følger det hele sæsonen igennem. Tak fordi du læser med!

Go’ sæson! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Chefredaktør

09


INTRO 01.10.13

KIG FORBI DOMMERBORDET I kampen mellem Randers Cimbria og Aalborg Vikings i første runde af denne sæson, kunne man opleve noget forunderligt og samtidig tankevækkende.

kunne altså frit se kampen på flere måder. Det mest undrende i sammenhængen er: Hvorfor sad DK4s fotograf ikke foran ”DK4– lejren”?

DK4 der gør et fantastisk stykke arbejde med at dække dansk basketball, valgte at placere en af deres fotografer foran dommerbordet. Dette resulterede i store problemer for folkene ved dommerbordet, med at se tegn og signaler fra dommerne på banen.

Spørgsmål nummer to vil være, - Hvorfor gjorde dommerne ikke noget ved situationen, da de kunne se at det voldte problemer for dommerbordet”?

DK4s kommentatorer der ud over frit udsyn over banen og også havde kampen ”live” på TV– skærme foran sig,

Kig forbi dommerbordet, det kunne være der var ting der trængte til at blive set efter i krogende, eller midt for bordet!

SOMMEREN OVER...

MUSIK Hvad lytter du til når du spiller og går til– og fra træning? Som noget nyt spørger vi nogle af de danske basketball profiler hvad de lytter til når de bevæger sig rundt! I denne måned er Chrisitan Benzon blevet grebet af Drake! TOP 5 NUMRE PÅ PLAYLISTEN:

DBJO har som partnere for DBBF og dansk kørestolsbasket være med landsholdene rundt sommeren over. Det vil sige; mindre ferie, mere basketball. Helsinki - Finland, Brøndby, Odense, Aalborg, Reykjavík -Ísland, Horsens, Kruså, Köln - Tyskland. Det er bare nogle af de byer DBJO har været med rundt i og vi har ikke bare været med. Vi har også lavet noget.

Billederne som DBBF har bragt på deres hjemmesider og som FIBA har benyttet fra landskampene er ligeledes lavet af DBJO.

1 - Too much 2 - Pund cake 3 - The language 4 - All me 5 - The motion Alle sange fra Drakes album: ”Nothing Was The Same”

I Ísland havde DBJOs Islandsredaktion mulighed for at samle op på tingene der sker herhjemme i Danmark, og derved blive bedre rustet til at lave dækning fra Ìsland det næste F.eks. vidste du måske ikke at næsten alle år. billeder i sommerudgaven af forbundets magasin ”REBOUND” er taget af DBJO. DBJO - ”løfter samlet, skriver for dig!”

#

Du kan læse mange flere nyheder, interviews og analyser, eller deltage i debatten på DBJOs medier: www.basketinfo.dk # www.merebuepaa.com # dunk-it.dk # YOUTUBE.COM/DBJOmedia - Vi løfter samlet, skriver for dig!


FOTO WYKE GRAPHIC/ ANDERS KIETHON

//DBJOmedia

ET NYT MEDIE ER FØDT Det havde længe været i støbeskeen at DBJO ville udvide sin dækning på det videomæssige område. Derfor er vi stolte over at vi endelig er nået til det punkt hvor vores nye medie er en realitet. foto anders kiethon Igennem flere år har YOUTUBE været et virkemiddel for de fleste firmaer, medier og privatpersoner. Derfor valgte DBJO i begyndelsen af 2013 at træffe foranstaltninger til at udvide sit arbejde, og skabe nyhedsdækning igennem den platform.

Derved har alle hver sin rolle, og uden at skulle bruge flere medarbejdere kan dækningen af dansk basketball udvides.

Efter aftale med DBBF fik vi mulighed for at sørge for pressekonferencer og interviews i forbindelse med landsholdskampene, både i Island og i Danmark og dér påbegyndte det nye medie for alvor sit arbejde.

Grunden hertil er at det er materiale fra alle platforme: dansk basketinfo, basketinfo.dk og merebuepaa.com der bringes her. Altså et samlet produkt af medierne.

Som udgangspunkt fungerer det på en sådan måde at de medarbejdere DBJO sender ud, sørger for at filme selv, mens de laver interviews og ordner deres normale arbejde. Videomaterialet indsendes til DBJOs grafiske samarbejdsparter: Wyke Graphic som sørger for at materialet bliver behandlet og lagt på vores platform.

Det nye medie har fået navnet: DBJOmedia.

Er du interesseret i dameliga, basketliga, landshold, pokalbasket og kørestolsbasket i levende billeder, er DBJOmedia stedet for dig! Husk at du kan abonnere på DBJOmedia så du modtager besked hver gang nyt materiale udgives.

/Redaktionen


EN SÆSON PÅ SIDELINIEN

Efter rigtig mange år i den bedste danske liga, har Randers drengen N basketball på topniveau, for at finde sig selv og lysten til basketball ig Efter mange år i dansk basketball, vil de fleste tro at man lige skal vende sig til at sidde på sidelinien. Men for Nicky er punktet hvor han savner spillet på banen ikke nået endnu.

vokset op. Så at sidde og kigge på en hel sæson vil sikkert give et spark til ”storebror” Nicky, der som sæsonen skrider frem ikke afviser at han kommer til at savne spillet.

Selvom karrieren er sat lidt i bero, betyder det ikke at karrieren er ovre. Nicky er en mand der går op i træning og selvom han ikke er tilknyttet en klub direkte, holdes formen alligevel ved lige.

Det føles faktisk ikke så mærkeligt som jeg havde forventet! Jeg tager det meget afslappet og hygger mig lidt med at sidde og heppe på mine brødre.

Det kilder ikke så meget i fingrene endnu, men der jo også kun blevet spillet få kampe. Så mon ikke jeg kommer til at savne at være på banen når sæsonen har været i gang lidt længere. Men for nu syntes jeg faktisk det er helt rart.

Bare fordi jeg ikke er aktiv på banen lige nu betyder det ikke at jeg er stoppet. Jeg tror bare jeg er ved at samle appetit på spillet i gen. Jeg har træner lidt med ABF og er meget taknemmelig for at måtte være med, men måtte desværre indse at jeg pt. Mangler lidt

Nickys 3 brødre spiller stadig i Randers, der er klubben hvor alle brødrene er


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

Nicky Nielsen valgt at tage en pause fra gen. sætter skoende på hylden.

motivation til at spille. Selvom jeg er ”21”, er jeg sikker på at mine bedste år stadig er foran mig. Jeg holder mig skam stadig i god form, og træner lige så hårdt og lige så meget som jeg plejer. Så formen bliver ikke problemet når jeg vender tilbage til banen.

ler som Nicky, er han alligevel en spiller med ambitioner og store forventninger til sig selv.

Målet er klart for Randers drengen, og en DM– medalje skulle gerne en dag hænge om halsen på ham.

Hvornår Nicky Nielsen vender tilbage til basketligaen, og om det bliver Randers Cimbria han vender tilbage til, melder historien ikke noget om på nuværende tidspunkt.

Jeg føler ligefrem at jeg bliver yngre for hver dag der går.

Skuffende nok har mit højdepunkt været at få bronze! Jeg mener stadig at vi i sidste sæson burde have fået sølv som minimum. Jeg vil nå at vinde det danske mesterskab mindst én gang før jeg

Der er dog ingen tvivl om at ønsket om at leve et liv med basketball stadig findes hos Kronjyden, og mon det bliver til mere end én sæson på sidelinjen?

Selvom mange måske vil stille spørgsmålstegn ved et come-back for en spil-

15


TEKST SIMON RAVN

FOTO MICHAEL ANDERSEN

17


19


LYSTEN TIL AT DET EK

Det danske kørestolslandshold er startet forfra, og udover en ny træn nyt hold – har holdet også fået sig en ny kaptajn. Den nye landsholdsanfører hedder Kenneth Eichmeier, og han er manden der på banen skal lede de danske spillere an, og sørge for at kommunikationen flyder imellem spillere på banen og trænerteamet på bænken. Det er en helt ny rolle for Kenneth på landsholdet, og det er en rolle han har taget til sig og som er med

til at skabe fornyet energi og lyst til spillet. Da jeg får udtagelsen til nettotruppen at vide og får at vide jeg er en del af denne bliver jeg utrolig glad, får en fornyet energi og lyst til at yde en ekstra indsats, for dels at udbrede sporten, så vi kan få flere deltagere, men også for at kunne levere resultater med landsholdet.

De første kampe det danske landhold skulle ud i var i Kruså, mod Flensborg Adelby og Nusse RAMS. Kampe der var blevet sat i stand for at sammenspille holdet, og udtage landsholdsreserven. Det var også disse kampe der blev benyttet til at finde frem til den rigtige anfører for holdet, og selvom alle kandidater gjorde det godt, var det Eichmeier den bedste mand til opgaven.


tekst

simon ravn

foto christiane petersen

min personlighed være den der kan få holdet til at arbejde sammen og yde de 5% ekstra udover de 100% der ydes allerede. Jeg vil kunne være den indpisker på banen, der lige får humøret og gejsten til at stige.

T YDE KSTRA

æner, landsholdsorganisation, og et Jeg var super stolt af denne udnævnelse dengang og føler endnu et løft i forhold til min indsats, og får en større kampgejst ved at få det ærefulde erhverv. Jeg tager det på mig og forsøger i forbindelse med kampen i Kruså at styre holdet som en samlet enhed. For mig personligt har den endelig udnævnelse til kampene i Køln betydet, at jeg føler mig værdig til at

spille på holdet, jeg har fået en større forståelse for min egen personlig og min påvirkning af andre mennesker i forbindelse med en kamp. For holdet betyder valget af mig som anfører, at de har fået en der til enhver tid vil stille op og "tage en for holdet" jeg vil tale holdets sag til enhver tid. Men samtidig med er jeg lige med alle og vil qua

Det danske landshold fik ikke den bedste start i Kruså, da de tabte begge træningskampe. Alligevel vandt holdet en masse erfaring, og fik spillet sig til en forståelse af holdets nye koncept. Desuden var kampene også en god generalprøve frem mod Köln Open, hvor det danske hold og Kenneth Eichmeier kom til at møde nogle af de bedste spillere, de nogensinde havde mødt. Kampene i Køln var i en liga for sig, jeg har aldrig mødt så dygtige spillere før, men samtidig heller ikke troet at vi ville kunne levere den præstation vi gjorde. Vi fik i løbet af turneringen mere styr på samspillet og kommunikationen på banen. Vi lærte hinanden at kende på banen, og udenfor banen. Kampene i Kruså såvel som i Køln har givet os meget med i bagagen, da vi hurtigt kunne se vi har på rette vej og spillet blev forbedret gevaldigt over de 2 dage. Landsholdet indenfor køre-

21


stolsbasket er begrænset i form af budget og mangler på mange områder, bla. tøj, udstyr og lignende. Derfor håber Kenneth også på at en god indsats fra holdets side vil åbne flere menneskers øjne og skaffe sponsorater. Derved vil landsholdet måske i fremtiden rykke op i B- gruppen eller højere, og deltage ved EM, VM og OL i kørestolsbasket.

Mit håb for dansk kørestolsbasket, er at den danske FM turnering kan vokse og vi kan få flere deltagere og flere hold. Jeg håber vi med et landshold kan være ambassadører for Danmark og skaffe flere handicappede ind i sporten, så den kan vokse. Min personlige drøm ville være 1 år eller 2 som professionel, men det er en drøm.

Også i den hjemlige liga i Danmark, ligger en del af landsholdsanførerens håb.

Håbet er at kunne deltage i dansk basket og deltage på det danske landshold mange år ud i fremtiden

og gøre en forskel for holdet. Det danske landshold er på vej i den rigtige retning, og fremadrettet er det ikke til at sige hvilke resultater holdet kan nå. Bare i Danmark er der stort potentiale klubmæssigt, og kan dette potentiale overføres til landsholdet, og skaffe et økonomisk grundlag for udvikling, går der ikke længe før vi i Danmark kan have et kørestolslandshold på lige fod med mange andre af de europæiske lande.


23


tekst

simon ravn

foto peter sund

ÅRETS BASKEBALL FOTO DBJO sammen med JP Tryk og DBBF udlovede efter sidste sæson, en pris for det bedste basketball foto. Rigtig mange deltog i konkurrencen, men det blev ikke action billedet, holdbilledet eller billedet af ligaens bedste spillere der vandt!

Det blev billedet der viser at både voksne og børn kan samles omkring den samme ting! Vinderbilledet som ses på side 25, er taget af Peter Sund fra Kokkedal. Efter at have modtaget besked om at have vundet, havde han følgende kommentar. Det er er en stor ære - og en tilfredsstillelse at vide, at de mange tusinde fotos fra minitræninger, billeder fra stævner, camps, NM, Scania Cup, landskampe osv. giver anerkendelse. Det giver anerkendelse og det er værdsat når ildsjæle med et kamera tager ud til både NANO, ungdoms,

senior og internationalt basketball. Billeder er det der sætter krydderi på journalistikken, og vinderbilledet viser mere end bare sporten. Det viser basketball som kultur! Der var stor enighed i juryen omkring hvem der skulle modtage prisen for årets basketball foto, og det er med glæde at DBJO har mulighed for at lave en konkurrence som denne, og at så mange har valgt at være med. Kunne du også tænke dig at vinde prisen for årets basketball foto? Du får muligheden igen i denne sæson, hvor DBJO og partnere håber at endnu flere vil støtte op og være med til at dokumentere basketball på alle områder!


25


tekst

simon ravn

foto MIRIAM RAVN

Ø

4 nederlag og 2 sejre var hvad det blev til for det danske A– landsho EM. Holdet blev bedre og bedre igennem kvalifikationen og der er m Allerede inden landsholdssæsonen begyndte, stod det klart for forbundet hvad de ville. En ny mand blev ansat som landstræner, og hele landsholdsorganisationen var mere eller mindre klar og parat da første bruttolandsholdssamling fandt sted i Brøndby. Forventningerne fra Pieti Poikola, som er den danske landsholdstræ-

ner havde været basseret på hvad forbundet havde lagt an til, og hans forventninger blev indfriet både til spillere og til resten af landsholdsteamet. I expected to have a chance to start working with talented players and a federation, who have a clear goal where to aim and what it takes. I was happy to see that I had a right

picture of Danish players. I also liked to work with the staff and management. It showed me that Denmark is a real sports country in which there is understanding how tough the competition is in the game like basketball. Selvom det ikke blev til mere end to sejre, spillede holdet mere og mere fornuftigt sammen, som kampene


al, time together and the concept to work with. In the future, we need to have all the best players with us – all Danish players need to have a pride to represent their country, we need to have enough camping days together and as many, competitive games as possible.

old i deres kamp for at kvalificere sig til massere at bygge videre på! mod Østrig, Schweiz og Luxembourg skred frem. Det første skridt, så at sige. Now the first seeds are sown. In the next summer, I can really see if we are able to reach the expectations. De første kampe Danmark kom ud i, gav ikke det mest heldige billede af de mulige perspektiver der er for

holdet. Holdet skulle lære hinanden at kende på banen, og lære at spille sammen under et nyt koncept. Holdet havde dog allerede haft to samlinger, i Brøndby og Aalborg samt nogle træningskampe i ìsland. Det handler dog om tid, materiale og kombinationen for at skabe et vinderhold. Success is a combination of materi

Selvom jobtitlen er landstræner, som er en stilling der primært går ud på at skabe resultater, er det ikke sejrene der er de vigtigste resultater for Pieti Poikola. Det handler for ham om de små ting, og muligheden for at udvikle de danske spillere, så de kan nå længere i deres karriere! My main job is to help the players to learn the chosen concept and teach its details so that we all trust it 100%. There are no shortcuts. In sports, it is all about hard work. By time, our program should help the players to get better basket-

27


ball jobs, which helps them to be better players for national team. This positive circle will bring us the success we are striving for.

to make some results. First of all we need to show improvement. We need to be able to win the countries we lost this summer.

Første sæson var en prøverunde for det danske landshold inden sejre begynder at være et krav. Konceptet Pieti Poikola har skabt er blevet spillet igennem, rettet til og nu er tiden kommet til at perfektere det og skabe de resultater der får Danmark videre til EM.

Not only that but I expect us to win some big basketball countries. We should also provide good showcase for our players and help them to sign good contracts for season after that.

We used the first summer to practice the concept and played the first games. Now we should be able

Det danske landhold er kun lige begyndt og potentialet der manglede på denne sæsons landshold er ligeså stort som det der var med.

Flere spillere manglede, Darko Jukic, Frederik Rungby og Chanan Colman og Chris Christoffersen. Får man disse spillere med på næste sæsons landshold, og krydrer det med de profiler der allerede er på holdet, er der gode chancer for at holdet kan skabe gode resultater. Med Pieti Poikola i spidsen til at dirigere og med nogle af landets største profiler, er landsholdets næste sæson snart lige om hjørnet og resultaterne vil vise sig næste sommer. Erfaringerne fra denne sæson er taget til efterretning og forventningerne er større end før!


29


tekst

simon ravn

foto svante brink

Sidste sæson tabte Horsens BC alle deres kampe. I denne sæson skulle der kun én kamp til for at give dem en sejr!

Kort efter Horsens BC’s sejr over Værløse tog dansk basketinfo sig en snak med en glad Sarah Bersang, der er en af de spillere der er tilbage på holdet efter af– og tilgang over sommeren. Sidste sæson tabte holdet alle deres kampe, og var uden nogen decideret profil på holdet. I år ser det dog anderledes ud, og det er noget der glæder “Piraterne” i Horsens BC. Det er fedt med en sejr og det betyder meget for os, da vi ikke fik en eneste sidste år. Det giver os en hvis selvtillid, da vi fik meget kritik sidste sæson. Kun få spillere er tilbage fra sidste sæson, bla. Sarah Bersang, Eva Bonde, Rebecca Houmøller og Emily White, samt Emma Dorph som spillede med på holdet i de sidste kampe. Til gengæld er der kommet nye spillere til, der er med til at styrke holdet! Det er et helt nyt hold igen, som giver os muligheder og tilføjer erfaring.


EN NY TRÆNER

KORT OM SARAH BERSANG ALDER KLUB

18 år, 1995 Horsens BC

STATS

11/12: 4 Point, 0,3 Reb. 12/13: 10 Point, 3,9 Reb. 13/14: 10 Point, 7,0 Reb.

Ud over en masse nye spillere, er Sonny Madsen vendt tilbage til Horsens BC som assistenttræner, mens Erick Vigansky har taget rollen som head coach.

Vi er langt fra der hvor vi skal være, men det vigtigste er at vi star sammen og bevarer positiviteten. Det kommer til at blive en lang udviklingsproces, men hvis vi bliver ved sådan her og fortsætter bliver det ikke den sidste sejr til os i år!

Erick er udover træner for Horsens BC også ligaspiller for Horsens IC, og har tidligere været med til at bringe Haderslev op i 1. divisionen.

Flere hold i dameligaen har overrasket i denne sæson og både Horsens BC og oprykkerne fra Stevnsgade fik sejre i deres første kampe.

Alligevel er der stadig lang vej for Horsens BC før holdet har nået sit fulde potentiale, også selvom der på bænken sidder utrolig kompetente kræfter til at dirigere. Det mener Sarah Bersang i hvert fald.

Dette bringer lidt spænding ind i Dameligaen, der uden tvivl får den bedste sæson i mange år, og hvor Horsens BC måske er på vej tilbage til toppen af dansk damebasket.


TEKST SIMON RAVN FOTO WYKE GRAPHIC

”the big puzzle”! Det er nu tredje år i træk at Arnel Dedic er at finde i Horsens IC. Det er også tredje gang i træk han må starte forfra, da flere profiler og stamspillere fra sidste sæson er rejst fra klubben, mens nye profiler er hentet til den sydlige del af Midtjylland.

Sæsonen startede hårdt ud for Horsens IC, der først tabte til Bakken Bears i pokalturneringen, og derefter igen matte se sig slået af Bakken Bears i sæsonens første ligakamp. There is going to be some ups and some down. I like challenges and I believe so forth that making them invest and learn more, whether it is physical disabilities or different type’s of basketball backgrounds. I believe that my challenge - the biggest challenge is to be putting all those things together. We definitely have a talented team and we can compete in the top of the league. Klubben har allerede meldt ud at de vil være med i toppen af tabellen, men forventningen er ydmyg og kun en 4. plads forventes. Det kan dog

blive til meget mere, hvis spillerne bliver kørt i stillingen på den rigtige måde. Top four is a priority and the club will be okay with that, but I believe that we can do more than that.

GUARDROLLEN SKAL UDFYLDES PÅ NY! En af ligaens helt store oplevelser sidste sæson var Skyler Bowlin. En guard der så efter det skud han kunne skabe for sine holdkammerater, mens han samtidig også selv kunne ligge -plus 20 point i kurven. I denne sæson er Bowlin væk, og Calvin Haynes er kommet til klubben som den nye mand på guard positionen. Han er dog en anden type spiller, og

derfor skal han også bruges anderledes ifølge Arnel Dedic. It is difficult to put Calvin Haynes inside a box. It is going to be a challenge to put him of from that 30 point that he can produce on daily basis. It would be smart of me not to force him into the same role Skyler had, but I am trying to find a balance for him working for the team and him using his ability to score. However, when it comes to those two players I do not think there is a difference when it comes to doing things for the team. Ud over Calvin Haynes har Horsens IC i denne sæson Keane Thomann som deres anden amerikaner. Det er andet år i træk han er i klubben, men en


35


skade har resulteret i en fast placering på bænken i sæsonens opstart. Et stort slag for Horsens der derved kun har Jonas Zohore som stor mand under kurven.

rehabilitation of his knees, so that he can be a 100% later on in the season.

If you look at where we want to be in the end of the season, what we want to accomplice and how we are going to do so, off course we are week now with only one big player. Hopefully Keane will be back soon and ready again, and at that point we might be the strongest team.

Planen for Arnel Dedic er den same for hver sæson. Det er ét stort puslespil, og det skal sættes rigtigt sammen fra starten af.

Jonas is not ready for 40 minutes, so we have to use him as much as we can without interrupting with the

PLANEN ER LAGT

Det hele går tilbage til det fundamentale, og derfor er det også hvad Arnel bruges det meste af sin tid på at perfektere hos sine spillere! If I am not working on that as a coach, to create the basic, I do not have any-

thing to come back to. Everything goes back to fundamentals. If I see something in a player that I need to correct, I can always go back to basic and correct that error. It is a very big puzzle, and it has to be – that is the challenge that is the thing! Om puslespillet bliver løst rigtigt og om holdet kan komme over sine mange skader er svært at spå om, så tidligt på sæsonen. Planen er dog lagt så resultaterne kan blive bedre og bedre som sæsonen skrider frem, og målsætningen om en topplacering kan blive en realitet.


det sidste ord Mads Olesen, Aalborg Vikings Det sidste ord i denne måned er givet til manden der sidder og trækker i trådene i Aalborg Vikings, Mads Olesen. Allerede inden sæsonen gik i gang, blev holdet spået som bundhold af Thomas Quade og andre basketball analytikere. Mads Olesen tror dog der er potentiale til mere i det nordjyske. - Vi har en flok spillere, der har spillet sammen længe og to udlændinge, der med lynfart har vundet hele truppen over på deres egen side. Derudover mener jeg, vores danske spillere er blevet undercoachet gennem en årrække - og her

inkluderer jeg mig selv - så der er noget uforløst potentiale. Både Thomas Quade og jeg selv har kaldt James Vear den bedste coach i Vikings historie, og det står jeg gerne ved. Jeg tror meget på synergieffekten af uforløste, motiverede spillere og udlændinge, der har holdet med sig. Det kunne man blandt andet se virke i Horsens sidste år.

år ligger en fantastisk masse timer i Vikings. En af de vigtige opgaver bliver at finde ud af hvordan vi kan sige tak til dem, inden for vore økonomiske rammer, for vores kampafvikling får endnu et nyk opad, hvilket desværre også betyder mere arbejde for dem.

- I denne sæson bliver det vel at vi fortsætter den positive udvikling økonomisk og tilskuermæssigt. Vi har vist en støt stigende kurve økonomisk og organisatorisk, og det skal fortsætte.

- Til sidst bliver det James Vear. Han er en fantastisk træner og det er allerede tydeligt, at spillerne forbedrer sig kraftigt. Hvis vi kan gå ud og vise det til resten af basketdanmark, mener vi, at Aalborg bliver en meget mere interessant destination for unge talenter, end det har været tidligere. Det vil selvfølgelig give os mere kontinuitet på lang sigt.

Derudover bliver det de frivillige fra Aalborg Basketball Klub, som hvert

Foto og interview: Simon Ravn

Det der gør holdet bedre!


Information 01.10.13—01.11.13

Næste nummer

Køb en annonce

Næste nummer af dansk basketinfo forventes at udkomme d. 1. november 2013.

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Følg med på basketinfo.dk

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og i udland. Derfor er magasinet ’dansk basketinfo’ den bedste måde, du kan nå ud til de danske basketball fans.

Redaktionen Simon Ravn

Skriv til redaktionen@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Hvad sker der? Vi arbejder stadig på nye forbedrende tiltag hos dansk basketinfo og hos det samlede DBJO. Derfor kan du fra tid til anden komme til at opleve at det roder lidt på de forskellige medier, eller at opdateringerne ikke sker lige så ofte som du og vi ønsker. Det skyldes dog rokeringer og kommende forbedringer, og vi håber derfor at du vil bære over med os så længe det står på!

Deadline for annoncer er: 2013.10.20 - kl. 12.00

Evt. Spørgsmål sendes til: redaktionen@basketinfo.dk

Kommunikationschef Emmanuel Torres

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ...


dansk basketinfo 5.13  
Advertisement